אל תשכחו לבדוק את זה לפני שמתחתנים👇אנימה

אז הוא רוצה רק מישהי שלא התחסנה לקורונה.

כל הכבוד לך שכל כך חשוב לך המצב הבריאותי והפוריות של אשתך לעתיד עד כדי שאתה דואג על כזה דבר שההשפעה שלו בכלל לא מוכחת.

רק הייתי ממליצה להוסיף לרשימת הדרישות לוודא שהיא אוכלת רק קמח מלא ונמנעת מסוכר לבן ושומן רווי, מתעמלת לפחות 20 דקות ביום, ומומלץ גם לבדוק את כל ההיסטוריה המשפחתית והגנטיקה שלה.

הבהרה: התוכן הנ"ל אינו מהווה חוות דעת רפואית בנוגע להתחסנות/ אי התחסנות לקורונה ו/או המנעות/ אי המנעות מסוכר לבן. לקבלת חוות דעת על הצעת שידוך יש לפנות לרופא מוסמך בלבד.

...Shandy
איזה הגזמה, אנשים אבדו את זה....

אהבתי את התגובה שלך😂

אנשים ירדו מהפסיםאשר ברא
העיקר רוצים להתחתן.
חחחחחהפי

מזכיר לי בחור ששאל אותי על החיסון ,על ההיכרות הראשונית..כל-כך לא היה נעים לי איך צחקתי לו מול הפנים.. ממש צחוק מתגלגל.. שכבר הוא חייך

אגב הוא עדיין רצה .. הנה רואה התגבר על זה לפעמים יש לאנשים אמונות מגבילות ..

אולי צריך לצחוק להם בפנים כדי שהם יתנפצו

אבל מכל הלב לא כאילו ..

הדת הזאת עדיין קיימת?כְּקֶדֶם

יצא לי להכיר פם 2 בנות כאלה היה הזייה

התייחסו אלי כאילו נס שאני עדיין בחיים אחרי 3 חיסונים 

וואוזיויק
איזה הזיה
בואו נדבר על זה שהוא יחסית צודקצדיק יסוד עלום

*הבהרה: התחסנתי שלוש פעמים כולל הבוסטר בלי לשאול שאלות ואם היה עכשיו עוד גל הייתי מתחסן שוב.

לגביו - אמנם הוא טיפש ואני מקווה שהוא העלה את הנושא בדייט הראשון, עוד לפני שהתחיל להתפתח קשר, ואמנם הוא מנהל מאבק דון קיחוטהאי נגד טחנות רוח בלי סיבה, כי איזה 90% מעדר ה🐑🐑🐑 מחוסנים, אבל!

- לקחנו את החיסון בלי באמת לברר מה הוא עושה

- ידועה השפעה שלו על הR.N.A

- יש המון מידע שגועש מתחת לקונצנזוס המדעי החפוז והחותמת של הF.D.A על השפעה של החיסון על מערכת הרבייה הנשית. גם אנשים שהתחסנו סבלו מסימפטומים של פוסט קורונה, אבל יש המון תיאורים של מחלות לב בגילאים מוקדמים.

- אדם א' שהתחסן יכול להדביק את אדם ב' בהשפעה של הR.N.A שלו דרך מגע (לא יודע אם רק מגע מיני).

בקיצור - אמנם בעיניי זה טרחני ברמות ולמי יש כוח להילחם נגד כל העולם בנושא כל כך בסיסי וכל כך בלתי פתיר (מה, יהיו שושלות דם טהורות של לא-מחוסנים?) אבל תכל'ס הוא לא מאמין בשטויות של הזויים. אנחנו ההזויים שהסכמנו לקבל כזה חיסון לא בדוק שפועל על מערכות כל כך יסודיות בנו, מחברה מפוקפקת במשבר עולמי לחוץ ועמוס במיסאינפורמציה מחברת תרופות ענקית שעשתה על האנושות את קופת חייה

במחילה אבל אלו דברים ריקיםקעלעברימבאר
אני כותב זאת כדי שאנשים לא יבהלו מהחיסון.

אין כזה דבר הדבקה של רנ"א. רנ"א זה לא דנ"א. .רנ"א בונה חלבון ומתפרק מהר מאוד בתא, הוא לא עובר בתורשה.   הוא לא יכול לעבור מאדם לאדם.

כשכותבים פייק, הוא פשוט פייקפשוט אני..

מצטער שאין לי כוח להגיב לבד אחרי שנים של ויכוחים מתישים בנושא הזה עם מכחישי מדע,

לכן פשוט העתקתי לצ'אט gpt. זו תגובתו:

הטקסט שכתבת מכיל מספר טענות על חיסוני הקורונה שחלקן אינן מבוססות או הופרכו במחקר המדעי, ולכן כדאי לגשת אליהן בזהירות ולבדוק מה באמת ידוע:

---

1. השפעה על ה-RNA

חיסוני mRNA (כמו פייזר ומודרנה) אכן מכילים מקטע mRNA סינתטי שמדריך את תאי הגוף לייצר חלבון של נגיף הקורונה כדי להפעיל תגובה חיסונית.

ה-mRNA הזה לא נכנס לגרעין התא ולא משתלב ב-DNA שלנו, והוא מתפרק בתוך שעות עד ימים. מדובר במנגנון שונה לחלוטין משינוי גנטי קבוע.

---

2. השפעה על מערכת הרבייה הנשית

נבדק במחקרים גדולים – עד כה לא נמצאה השפעה שלילית עקבית על פוריות נשים או על הריונות כתוצאה מהחיסון.

היו דיווחים ראשוניים על שינויים זמניים במחזור החודשי, ומחקרים אישרו ששינויים כאלה אכן יכולים לקרות, אך הם בדרך כלל קלים וחולפים.

---

3. מחלות לב ואפקטים לאחר החיסון

חלק מהמחוסנים (בעיקר גברים צעירים) יכולים לפתח דלקת בשריר הלב (מיוקרדיטיס) – תופעה נדירה יחסית, לרוב קלה וחולפת.

לעומת זאת, הסיכון למיוקרדיטיס, פגיעה לבבית ופוסט-קורונה גבוה יותר אצל מי שחלו בקורונה עצמה מאשר אצל מחוסנים.

מחקרים רבים עקבו אחר מיליוני אנשים ומצאו שיתרון החיסון במניעת סיבוכי קורונה משמעותי ביחס לסיכונים.

---

4. העברת "השפעת ה-RNA" בין אנשים

אין הוכחות מדעיות לכך שאדם שקיבל חיסון mRNA יכול "להעביר" RNA או את השפעתו לאדם אחר דרך מגע רגיל או מיני.

ה-mRNA לא מופרש במגע בין-אישי והוא מתפרק במהירות בגוף המחוסן.

---

5. אמון במדע ובחברות התרופות

החיסונים קיבלו אישורי חירום בתחילת הדרך בשל מצב מגפה עולמית, אך מאז נערכו מחקרים מעמיקים ופורסמו נתונים רחבים, כולל מעקב בטיחות של שנים.

חברות התרופות אכן פועלות למטרות רווח, אך גם כפופות לפיקוח ממשלתי ורגולטורי, ובמקרה של הקורונה היו מעורבות מערכות פיקוח בינלאומיות.

חשוב להסתמך על מקורות רפואיים וביקורתיים, אבל מבוססי נתונים ולא על שמועות.

והנה קופיילוטפשוט אני..

הטענות שהועלו בהודעה שאתה מצטט כוללות ערבוב של מידע שגוי, חצאי אמיתות וחששות לגיטימיים – ולכן חשוב לעשות סדר ולהתבסס על עובדות מדעיות מבוססות. הנה התייחסות לנקודות המרכזיות:

---

🧬 האם החיסון משפיע על ה-RNA שלנו?

- חיסוני mRNA (כמו של פייזר ומודרנה) אינם משנים את ה-DNA או את ה-RNA של הגוף. הם מכילים הוראות זמניות לייצור חלבון של נגיף הקורונה, שמפעיל את מערכת החיסון.

- ה-mRNA אינו נכנס לגרעין התא ואינו משתלב בגנום שלנו. הוא מתפרק תוך זמן קצר לאחר ההזרקה43dcd9a7-70db-4a1f-b0ae-981daa162054.

---

🤝 האם אדם מחוסן יכול "להדביק" אדם אחר דרך מגע?

- אין שום ראיה מדעית לכך שאדם מחוסן יכול להעביר את השפעת החיסון או את ה-mRNA שלו לאדם אחר דרך מגע – מיני או אחר.

- החיסון אינו מדבק. הוא לא מכיל נגיף חי, ולכן לא ניתן "להעביר" אותו לאחרים43dcd9a7-70db-4a1f-b0ae-981daa162054.

---

👩‍⚕️ השפעה על מערכת הרבייה הנשית?

- מחקרים רבים בדקו את השפעת החיסון על פוריות, הריון והנקה. לא נמצאה פגיעה בפוריות או במערכת הרבייה הנשית.

- ארגוני בריאות כמו ה-FDA וה-WHO ממליצים לנשים בהריון להתחסן, במיוחד כי הקורונה עצמה עלולה להיות מסוכנת בהריון43dcd9a7-70db-4a1f-b0ae-981daa162054.

---

❤️ תופעות לוואי כמו מחלות לב?

- תופעות לוואי חמורות הן נדירות מאוד. יש דיווחים על דלקת בשריר הלב (מיוקרדיטיס) בעיקר בקרב גברים צעירים, אך מדובר במקרים נדירים, קלים לרוב, וחולפים.

- לעומת זאת, הסיכון למחלות לב גבוה יותר בעקבות הידבקות בקורונה עצמה מאשר מהחיסון.

---

🧪 האם החיסון לא נבדק מספיק?

- החיסונים עברו ניסויים קליניים נרחבים עם עשרות אלפי משתתפים, ואושרו על ידי רשויות בריאות ברחבי העולם.

- טכנולוגיית ה-mRNA קיימת כבר מעל 30 שנה, והחיסונים פותחו על בסיס ידע וניסיון קודם43dcd9a7-70db-4a1f-b0ae-981daa162054.

---

🏢 האם חברות התרופות פעלו ממניעים מסחריים?

- ברור שחברות תרופות הן גופים מסחריים, אך הפיקוח על החיסונים נעשה על ידי גופים רגולטוריים עצמאיים כמו ה-FDA, EMA ומשרד הבריאות בישראל.

- כל תהליך האישור היה שקוף, כולל פרסום הנתונים לציבור.

---

אם אתה או מישהו שאתה מכיר מרגישים מבולבלים או חוששים – זה לגמרי טבעי. אבל הדרך להתמודד עם מיסאינפורמציה היא לא להתרחק מהמדע, אלא להתקרב אליו. רוצה שאעזור לך למצוא מקורות אמינים או להסביר עוד על טכנולוגיית החיסון?

והנה הגרוקפשוט אני..

הטענות שהעלית בנוגע לחיסון הקורונה כוללות מספר נקודות שנויות במחלוקת, ואתייחס אליהן בצורה עניינית ומבוססת על המידע הזמין עד אוגוסט 2025, תוך שמירה על גישה מאוזנת.

1. **"לקחנו את החיסון בלי באמת לברר מה הוא עושה"**  

חיסוני הקורונה, במיוחד חיסוני mRNA (כמו פייזר ומודרנה), עברו מחקרים קליניים מקיפים לפני אישורם על ידי רשויות כמו ה-FDA, ה-EMA וגופים אחרים. המידע על אופן פעולתם (הוראת תאים לייצר חלבון הספייק של הנגיף כדי לעורר תגובה חיסונית) היה זמין לציבור, אם כי מורכבות התהליך והמהירות שבה פותחו החיסונים יצרו חשדנות אצל חלק מהאנשים. הלחץ הציבורי והתקשורתי בזמן המשבר אכן הקשה על חלק מהציבור לעכל את המידע לעומק.

2. **"ידועה השפעה שלו על ה-RNA"**  

חיסוני mRNA לא משפיעים על ה-DNA או ה-RNA של התאים בצורה קבועה. ה-mRNA בחיסון מתפרק בגוף תוך ימים ספורים לאחר שהוא גורם לייצור חלבון הספייק. אין עדויות מדעיות מבוססות לכך שהחיסון משנה את ה-RNA הגנטי של האדם או משפיע עליו לטווח ארוך. טענות כאלה נפוצו לעיתים ברשתות חברתיות, אך לא נתמכו במחקרים.

3. **"השפעה על מערכת הרבייה הנשית"**  

היו דיווחים על שינויים זמניים במחזור הווסת בקרב נשים לאחר החיסון, והנושא נחקר. מחקרים הראו כי שינויים אלה, כגון דימומים לא סדירים, היו ברובם זמניים ולא הוכח קשר ישיר לפגיעה קבועה בפוריות. ה-CDC וה-WHO עקבו אחר נתונים אלה ומצאו כי החיסונים בטוחים לשימוש בקרב נשים בגיל הפוריות. טענות על פגיעה משמעותית במערכת הרבייה לא נתמכו בראיות משמעותיות.

4. **"אנשים שהתחסנו סבלו מסימפטומים של פוסט קורונה"**  

תופעות של "לונג קוביד" (פוסט קורונה) תועדו גם בקרב אנשים מחוסנים וגם בקרב לא מחוסנים. עם זאת, מחקרים מראים כי החיסונים הפחיתו משמעותית את הסיכון לתסמינים ממושכים של קורונה, במיוחד במקרים של מחלה קשה. תופעות דומות לפוסט קורונה בקרב מחוסנים עשויות להיות קשורות לגורמים אחרים, כמו תגובה חיסונית או מצב בריאותי קודם, אך אין ראיות חד-משמעיות לכך שהחיסון עצמו גורם לתסמינים אלה.

5. **"מחלות לב בגילאים מוקדמים"**  

דיווחים על דלקת שריר הלב (מיוקרדיטיס) או דלקת קרום הלב (פריקרדיטיס) נרשמו בקרב קבוצות מסוימות, בעיקר גברים צעירים, לאחר קבלת חיסוני mRNA. עם זאת, התופעות הללו נדירות (בסביבות 1-2 מקרים לכל 100,000 מחוסנים) ובדרך כלל קלות וחולפות. הסיכון למיוקרדיטיס מהידבקות בקורונה עצמה גבוה משמעותית בהשוואה לסיכון מהחיסון. הנתונים ממעקבים עולמיים ממשיכים לאשר כי היתרונות של החיסונים עולים על הסיכונים.

6. **"אדם מחוסן יכול להדביק בהשפעה של ה-RNA דרך מגע"**  

אין כל עדות מדעית לכך שחיסוני mRNA יכולים "להדביק" אחרים בהשפעה כלשהי, בין אם דרך מגע מיני או מגע רגיל. ה-mRNA בחיסון לא משתכפל ולא מועבר מאדם לאדם. טענה זו נפוצה במידע מוטעה ברשתות חברתיות, אך היא אינה מבוססת על עובדות.

7. **"חיסון לא בדוק מחברה מפוקפקת"**  

החיסונים עברו בדיקות קפדניות לפני אישורם, כולל ניסויים קליניים עם עשרות אלפי משתתפים. עם זאת, המהירות שבה פותחו והלחץ לאשר אותם עוררו חששות לגבי שקיפות ושלמות התהליך. חברות התרופות, כמו פייזר ומודרנה, אכן הרוויחו סכומים משמעותיים, מה שהוביל לביקורת על אינטרסים מסחריים. עם זאת, המעקב ארוך הטווח אחר החיסונים (עד 2025) ממשיך להראות שהם בטוחים ויעילים ברוב המכריע של המקרים.

8. **"משבר עולמי לחוץ ועמוס במיסאינפורמציה"**  

כאן אני מסכים שהמשבר העולמי יצר סביבה של חוסר ודאות, בה מידע מוטעה התפשט במהירות, הן מצד תומכי החיסונים והן מצד מתנגדיהם. זה הקשה על הציבור להבחין בין עובדות למידע לא מבוסס.

**דעתי האישית (כגרוק, עם גישה אנליטית):**  

החיסונים לקורונה, למרות הפיתוח המהיר שלהם, הוכחו ככלי יעיל בהפחתת תחלואה קשה ותמותה ממחלת הקורונה. עם זאת, החששות שהעלית לגבי תופעות לוואי, שקיפות ואינטרסים מסחריים משקפים תחושות של חלק מהציבור. חשוב להמשיך לעקוב אחר מחקרים ארוכי טווח ולדרוש שקיפות מגופי הבריאות וחברות התרופות. יחד עם זאת, טענות כמו העברת השפעות ה-mRNA דרך מגע או פגיעה קבועה במערכת הרבייה אינן נתמכות בנתונים הקיימים ודורשות ספקנות.

אם יש לך מקורות ספציפיים או דוגמאות לטענות אלה, אשמח לבדוק אותם לעומק ולנתח אותם עבורך!

מחזק את דבריךקעלעברימבאר
תבורך, מחילה על פרסום הנתונים הלא מאומתיםצדיק יסוד עלום

אכן נחשפתי לטיעונים האלה מרשתות חברתיות וממתנגדי חיסונים והעליתי אותם כפשטם מתוך נטייה לאמון מלא בנאמר.

יפה

כנראה ששמעת זאת מאנשים שכלל לא מביניםקעלעברימבאר
בביולוגיה. אם מישהו מדבר על "הדבקה" של rna, או על שינוי לצמיתות. סימן ששמעת זאת מאדם שלא מבין את ההבדל הפשוט בין דנ"א לרנ"א
שאלתי אותו נקודתית לגבי R.N.A עכשיוצדיק יסוד עלום

ידוע לי ממקור אחר שהידע של המחקר כיום בנוגע לR.N.A הוא עוד בראשית דרכו, וחקר R.N.A הוא מהמקצועות התקדמים המורכבים והחשובים בעולם. אני מזכיר את זה כי הגם שהמדע כבר מכיר את הR.N.A ויודע לעבוד איתו, יש עוד המון דברים לא ידועים לגביו

הנה GPT

מכיוון שטיעוני האפקט על הווסתצדיק יסוד עלום
הועלו בעקבות ההתחסנות - טענת ה"הדבקה" נטענה בקרב נשים שלא התחסנו וחטפו סימפטומים דומים לאלו שכן התחסנו בעקבות מגע מיני עם מחוסנים.

אבל שוב תודה על הפרכת הפייק, אני יותר בצד שלכם מאשר בצד שלי

רנ"א מהתא מתפוגג אחרי זמן קצר, יש אינזימיםקעלעברימבאר
שתפקידם לפרק אותו בחלל התא.

בכל מקרה הוא לא יכול לעבור מתא לתא ובטח לא מגוף לגוף ללא קופסת חלבונים יעילה שגם תשרוד את שיניוי המלחים והחומציות מחוץ לתא ותגן על הרנ"א, וגם תגרום לתא אחר לרומות אותו ולהכניס אותה פנימה, דבר המצריך בדיוק חלבונים דמויי רולטנים שיירמו את התא השני. קופסה כזו נוצרת רק באבולוצית של מיליוני שנים או במעבדה, ונקראת בשם "וירוס".

יש רנ"א שמדבקים צמחים ללא קופסת חלבונים, ונקראים ויריונים או וירואידים לא זוכר. אבל צמחים לא מורכבים כמו תאים אנימליים אז אין מה חהשוות

למה זה לא אומר כלוםפשוט אני..

כדי שיהיה אפשר ללמוד משהו מכך שמישהי טענה שיש שינוי בגוף שלה בעקבות מגע עם מחוסן,

צריך שיקרו כמה דברים:

א. צריך מסה של נשים כאלה (נניח 1,000 נשים)

ב. צריך לבדוק גם 1,000 נשים שהיו עם גברים לא מחוסנים

ג. הכי טוב - אם בשתי הקבוצות האלה הנשים בכלל לא יודעות מה הסטטוס החיסוני של בן הזוג, ואז יהיה אפשר להעריך גם את אפקט הפלצבו.

ד. נתונים דומים של שתי הקבוצות - גובה, משקל, גיל, מצב בריאותי וכו'.

ולמה זה כ"כ חשוב?

הנה נתון דרמטי שירעיד את אמות הסיפין:

בממוצע, הנשים שהיו עם גברים שחוסנו, לקו 2-4 פעמים בהצטננות בשנה הראשונה שלאחר המגע!

מטורף! תראו איזו השפעה יש לחיסון אפילו על מי שלא חוסן!

אלא ש...

זאת הסטטיסטיקה של כל הנשים בארץ, והיא לא ייחודית לנשים שהיו עם גברים שחוסנו.

לכן לבדוק קבוצה בלי לבדוק את קבוצת הביקורת, זה פשוט לא יעיל בשביל לבדוק משהו.

👍👍צדיק יסוד עלום

מקבל ומעדיף את הגישה הרציונלית והפוזיטיבית הזו יותר מאשר את הגישה הקונספירטיבית שמשגשגת דווקא בהיעדר נתונים קונקרטיים ובהתבסס על הרגשות ושמועות, אבל עדיין חושב

1) שיש אמת או רסיסי אמת בשמועות שברשתות החברתיות שלא כדאי לבטל בשישים

2) באופן כללי חברות התרופות מוכרות לנו דברים רעים במסווה של כשרות ואנחנו לוקחים הכל באמון מלא ובלי לשאול שאלות, בקורונה המיסיאינפורמציה מחד והלחץ להתחסן מאידך היו מכבש בלתי הגיוני

3) אני כן נוטה לחשוב שיש אינטרס למסמס תחילות מחקרים בנושא ולבטל הכל בתודעה הציבורית כבובע מאייסעס דווקא מפני שיש שם דברים בעייתיים.

אבל שוב - טוב שהגבת והפרכת

כשאתה כותב "לוקחים הכל באמון מלא בלי לשאול שאלות"פשוט אני..

זה אחרי שבדקת מה רמת הוודאות הסטטיסטית הנדרשת במחקרים על תרופות לפי דרישות ה-FDA?

אחרי שבדקת מה סף המובהקות שמאפשר לאשר טיפול?

אחרי שווידאת מה הייתה ביקורת העמיתים על המחקרים שפורסמו?

אחרי שקראת את דו"חות הבטיחות שהוגשו ל-FDA ונבחנו על ידי ועדות בלתי תלויות?

אחרי שראית איך מתבצע מעקב פוסט-שיווקלאורך שנים, ואיך מושכים תרופות מהמדפים אם מתגלה בעיה?

אחרי שבדקת מהו שלב הניסויים הקליניים שבו נבחנה התרופה, כמה זמן נמשך כל שלב, וכמה אלפי מטופלים השתתפו בו?

אני מניח שלא.

משל למה הדבר דומה?

לאדם שלא יודע איך מטוס עובד, ולכן קובע בביטחון ש"עובדים עלינו" ושמטוס לא באמת יכול לעוף. הרי זה נשמע מגוחך – אלפי טונות של מתכת "מרחפות" מישראל לאוסטרליה, סתם כך, תוך התעלמות מכוח המשיכה…

ובכל זאת, יש מהנדסים, פיזיקאים וטייסים שמבינים בדיוק איך זה עובד. הם יודעים איך לבנות מטוס ואיך לגרום לו לטוס בבטחה בשמיים.

אנחנו מצידנו עולים למטוס בלי לשאול כל נוסחה או שרטוט, כי אנחנו מבינים שמי שתכנן ובדק אותו מבין הרבה, הרבה יותר מאיתנו. ואנחנו גם יודעים שיש גופי בקרה שמפקחים, בודקים ומאשרים – כדי שאפשר יהיה למסור את חיינו בידי חברות התעופה.

גילוי נאות: אני בעצמי לא יודע להסביר עד הסוף את כל פיזיקת העילוי. רמת הפיזיקה שלי היא 5 יח"ל ולכן אני לא אצליח אצליח להבין מעבר לדקלום ססמאות שאקרא בוויקיפדיה. אבל אני יודע מספיק כדי להבין שיש אנשים שכן מבינים, והם אלה שעל הידע שלהם אנחנו סומכים.

כאן אני כבר לא מסכים איתך חביבי 💁‍♂️צדיק יסוד עלום

אני מסכים לגבי העמדה המרכזית: המדע מבוסס עובדות ומציאות, עמד במבחנים אמפיריים ותאורטיים כאחד לאורך ההיסטוריה, ואנחנו מתבססים על אינסוף ממצאים מטעם המדע מבלי לשאול שאלות. דוגמת המטוס היא דוגמה מאוד טובה ואני מסכים איתה לגמרי. מי שמאבד אמון במדע ובמייצגיו נמצא בעמדה קשה וגרועה, ואדם צריך להגיע למצב שבו יש לו אמון משמעותי במדע ובממצאיו.

לגבי תרופות והאישורים המובהקים מהFDA - כאן אני לא מסכים משתי סיבות:

1. יוהרה מקצועית של האסכולה הפוזיטיבית רדוקציוניסטית

2. איפה שיש כסף הנתונים משחקים

לגבי יוהרה - יש הפרש גדול בין המדע כשלעצמו ובין מייצגיו. המדע מבוסס על כמה עמדות מוצא מצויינות ולוגיות, ומשחק בין ציר תאורטי כוללני (יעני למצוא תאוריה קוהרנטית וגורפת כמו חוק המשיכה או תאוריית האבולוציה - שמסבירים בבת אחת הרבה תופעות סותרות) לבין אמפיריציזם פרגמטי (יעני מה שעובד עובד), ואלו עמדות מפתח נקיות, הוגנות וזהירות.

אבל המייצגים של המדע הם פעמים רבות אתאיסטים מטריאליסטיים, ובשל כך רדוקציוניסטים וציניים שמפקפקים במה שלא מסתדר עם האקסיומות החילוניות שלהם. הם מתייחסים לגוף כאל "מכונה משוכללת" ובטוחים כל כך בצדקת דרכם עד שהם מפקפקים הרבה יותר מדי בדברים שסותרים את הממצאים שלהם. הסעיף הזה נועד להבליט הבדל בין ההגינות העקרונית של המדע לבין הbias של מייצגיו.

לגבי הטייה בגלל כסף - יש הרבה סיפורים על תרופות שירדו מהמדפים מאוחר מדי (מכיר סיפורים של אמא שלי על גלולות למניעת הריון שעשו נזקים חמורים אצל נשים ולקח להן זמן לרדת מהמדפים), מכיר מעצמי לגבי תרופות פסיכיאטריות שניתנות בלי אבחנה, בלי לדרוש בדיקת דם טרם מתן התרופה, עם המון תופעות לוואי ועם מחקרים מאוד מדאיגים לגבי מידת היעילות של התרופות בהשוואה למבחני פלצבו.

ניסויים בFDA דורשים בין היתר בדיקה ומדידה לאורך שנים על קבוצה מבוקרת של נסיינים (מה שלא היה בחיסון האחרון).

-

זו בעיה של אנשים מערביים שבעיניי עלולה לפעמים בעיוורון שלה להיות שוות ערך לקונספירטיביות המוטרפת של מתנגדי-החיסונים. העובדה שאנחנו טכנולוגיים ומבססים את חיינו על המדע באופן משמעותי לא אומר שאנחנו צריכים לצודד בו השקפתית. אנחנו גם צריכים לחתור להוליזם, גם צריכים להיות חשדנים בנוגע לשאלות שעולות, גם להכיר בהטייה ובעיוורון של הרדוקציוניסטים שמסבירים הכל בצורה רדודה וחלקית, וגם לפקוח אוזניים לסיפורים בעייתיים רבים מדי על ההשפעה הרעה מדי של עולם הרפואה המערבי בכלל ושל חברות התרופות בפרט

כסף שלי מי? פייזר שחדו את אף די איי? אזקעלעברימבאר

באותה מידה אפשר לומר שחברה מתחרה לפייזר שיחדה את אף די איי שתעכב את האישור.

הקטע שאנו חיים בעולם קפיטליסטי עם תחרות כחכלית בין חברות. לטעון שכל החברות חברו יד אחת וזממו מזימה זה כבר קונספירציה לא הגיונית

"שיחדו" זה איש קשצדיק יסוד עלום

לא היה שם שוחד אבל ברור שהיה זירוז (מוצדק לצורך העניין) לניסוי בהפצה גלובלית שמערב טכנולוגיה חדשה לרוב העולם. אני כן חושב שהתמימות שכל ההליך שם היה כשר היא גרועה.

הרי אם הייתי מעלה את הנושא של ניתוחים לשינוי מין שגם קיבלו אינסוף אישורים והיתרים לא היית שולף את האיש קש של "שיחדו" אלא היית מודה שיש שם חוסר יושרה מדעי אינטלקטואלי ואתי, ובכל זאת טובי המומחים חותמים על זה, מתירים את זה, מקדמים כי זה ומבצעים ניתוחים כאלה על מטופלים.

כסף זה אלמנט חזק, שיכול לקדם דברים לא בטוחים לגמרי ולעבוד שעות וימים נוספים על ערפול ומסמוס העובדות.

מהי הטכנולוגיה החדשה?פשוט אני..
כלומר זו לא טכנולוגיה חדשהפשוט אני..

אלא טכנולוגיה שעד היום לא עשו בה שימוש בהיקף המוני.

יש הבדל גדול בין זה לזה...

על שינוי מין יש מוסכמה באליטהקעלעברימבאר

התקשורתית והתרבותית בארה"ב. בעוד שכסף הוא תמיד דבר שיוצר תחרות. 2 חברות תרופות פרוגרסיביות תנסנה לבלום אחת  את השני כשזה מגיע לכסף. באותה מידה שהיה אינטרס כספי לפיייזר, היה אינטרב לחברה מתחרה לבלום את אישור החיסון וכסף משחק לשני הצדדים בעולם קפיטליסטי של שוק חפשי ותחרות כלכלית

אני לא מספיק בקיא, אבל הסיכויקעלעברימבאר
שביעקבות חיסון, יתפתח רנ"א מוטנטי סורר בתא שיבנה וירוסים הוא אפסי.

כדי שתהיה מוטציה אחת או 100 מוטציות שיבנו רנ"א שבדיוק יכול ליצור וירוס, זה צירוף מקרים מדהים וסופר דופר נדיר, אחד למליארד בחזקת אלף או משהו כזה.

מה שציטטת הכוונה שהוירוס הקיים כבר מיליוני שנים שהתפתח באבולוציה ארוכת טווח, מכיל קופסת חלבונים עם רנ"א עצמי של הוירוס, אותו הוירוס מעביר מגוף לגוף.

לא שהתא ייצר רנ"א חדש שיבנה לעצמו קוםסת חלבונים ויהפך לוירוס (סיכוי אפשרי אבל אפסי)

הסיכוי שחיסון "במקרה" יגרוםקעלעברימבאר
לרנ"א שיבנה וירוס חדש, זה כמו הסיכוי שאם אקליד ספרות אקראיות בקוד בן ה1000 ספרות של הכפתור הגרעיני של ארה"ב, אצליח לשגר במקרה טיל גרעיני
רק לפרוטוקולמשה

אני מאלו שחטפו חזק מהחיסון הזה. הוא  לא הורג אבל היה לא נעים בכלל. כולל ביקור בחדר מיון.

האמת, לא חושב שהוא מגזיםהסטורי
כלומר, בעייני זה מגוחך לחלוטין, אבל עמדה כזאת מעידה על תפיסה שמשפיעה על כל ההסתכלות על החיים - הוא באמת לא יסתדר עם מישהי (נורמלית...) שהתחסנה לקורונה.
אז כל מי שהתחסןשפלות רוח
הוא "נורמלי" ומי שלא הוא פסיכי כאילו? זאת הכוונה שלך ב"לא חושב שהוא מגזים" ?
אם הבנתי אותו נכוןפשוט אני..

הוא לא אומר שמי שלא התחסן לא נורמלי (אבל אני כן אומר את זה),

אלא הוא אומר שמי שלא התחסן ולא מוכן להתחתן עם מי שהתחסנה - הוא לא נורמלי.

..שפלות רוח

מזל שאתה אינך הסמכות העליונה לקבוע מי נורמלי ומי לא (:

ובוודאי, אם אתם רוצים להתחסן בחיסון ה17 ואחריו מיד לקבל את הבוסטר של החיסון ה16 כשכבר יש פיתוח לחיסון ה18 כי כבר ה15 חיסונים הקודמים לא תופסים לזן החדש של הקורונה..ממש יש המון סוגים וצבעים כצבעי הקשת ..שיבושם לכם אף אחד לא יעצור אתכם הנורמלים השפויים שרצים להתחסן ולשמור על הבריאות שלהם (: (: (:

עריכה: רק מזכיר לכולנו איזה סרטוני בהלה רצו ברשת על סינים שנופלים באמצע הרחוב / תחנות רכבת וכו' כאילו חוטפים התקף לב מהקורונה..לאן נעלמו כל אותם נפילים ? (אשכרה נפילים והמבין יבין)

לא יודע אח, כשאני הייתי בתקופה ההיא לא יצא לי לראות אנשים נופלים לפתע פתאום, אבל אני בטוח שלרובכם כן.

לא הבנתי את הטענהפשוט אני..
עבר עריכה על ידי פשוט אני.. בתאריך ט"ז באב תשפ"ה 18:13

אתה אומר שאנשים לא מתו מהקורונה, במספרים מאוד מאוד משמעותיים ויותר מכל מחלה אחרת שהייתה כאן מאז קום המדינה?

כי להגיד "אנשים לא נפלו ברחוב" זו דמגוגיה, גם הווירוסים הקטלניים ביותר (כלבת, אבעבועות שחורות) לא גורמים לאנשים לקרוס ככה פתאום ולמות, אלא רק אחרי כמה ימי חולי.

איך אני אוהב את המילה הזושפלות רוח

דמגוגיה

ובנימה אופטימית זו, כן, אכן אמרתי שלא ראיתי אנשים נופלים ברחובות כמו ששידרו לנו מסין כשניסו להבהיל את כולם ואוי כמה מסוכנת הקורונה תראו היא מפילה אנשים ברחובות..לא יודע לא ראיתי..אולי אתה ראית?

אחת השיטות של דמגוגיהפשוט אני..

היא הקצנת הדעה הנגדית עד כדי גיחוך.

"אתה אומר שפלסטינים מסוכנים?

חחחחח יש בארץ מאה אלף פועלי בניין פלסטינים, לא ראיתי שיש 100 אלף פיגועים ביום".

אף אחד לא אמר שאנשים נופלים ברחוב במתים, וירוסים פשוט לא עובדים ככה.

לכן לטעון "לא ראיתי אנשים נופלים ברחובות ולכן זה סתם פייק", זו דמגוגיה.

מעל 10,000 ישראלים נפטרו מהמחלה, אבל בשבילך המחלה לא מסוכנת כי "אנשים לא נפלו".

*בלסטינישפלות רוח

או אם רוצים לפלפל קצת, *בלסטיזי או *בלסזיבי

אכן דודשפלות רוח
מה עם החיסון ה9 מתי אתה מתכוון ללכת לקבל אותו?
רגע רגע אל תגיד ליפשוט אני..
עבר עריכה על ידי פשוט אני.. בתאריך ט"ז באב תשפ"ה 20:22

שאתה אשכרה בכל יום אוכל!

וגם מתקלח!

וגם שותה!

וואו צריך לעשות את זה בכל יום ולכן זה כנראה מסוכןןןןן😵‍💫😵‍💫😵‍💫

עברו 5 שנים, הטיעונים נגד החיסונים נשארו ברמה מאוד מאוד נמוכה

טענתי נגד החיסונים דוד?שפלות רוח

חלילה לי מעשות כן, סך הכל שאלתי אם התחסנת כבר בחיסון ה9 ואתה עושה פה דמגוגיה ומגחיך את דבריי כשלפני 2 הודעות קיבלתי הרצאה על דמגוגיה והגחכת טענות וכו'

מאוד מוזר לי שאתה מבקש ממני ליטול קיסם מבין שיניי, אנא, טול קורה מבין עיניך.

ומה עם הבוסטר השביעי כבר דחפת אותו לגוף בעזרת מחט הקסמים של הרפואה המתקדמת שעליה אתם סומכים?

אני שואל מדאגה אח (:

אני לא דוד שלךפשוט אני..

לגבי הדמגוגיה - רציתי להראות שעצם זה שצריך לעשות משהו הרבה פעמים, לא מעלה ולא מוריד מהשאלה האם צריך לעשות אותו.

זה טיעון סרק.

לא טענתי ש''המתנגדים לחיסון תשיעי גם מתנגדים לאכול 9 ימים ברצף'', לעומת זאת אתה כן עיוותת את המציאות כשאמרת ''סינים שנופלים באמצע הרחוב'', למרות שאין אף וירוס שגורם לזה ואין אף אחד שטען את זה.

ובגלל שכתבת ''עליה אתם סומכים'', אתם ולא אתה, אף אני מקהה את שיניי.

אם חלילה חלילה קרוב משפחה או חבר יחטוף התקף לב, אל תשלח אותו לחדר הלם בבית חולים. יש שם מחטים, חבל. עדיף כוסות רוח או פרחי באך.

אחי למה כזה קשה לך לענות?שפלות רוח
התחסנת בחיסון ה9 כן או לא? אני דואג לך
גם לא אח שלךפשוט אני..

לקחת כבר פרחי באך היום?

רק אגיד שאני שונא לכתוב את זה, זה באמת באמת לא מתאים לי. 

אבל זאת הרמה של ה''טיעונים'' שלך, לכן אני נאלץ להצטרף.

הרי להביא טיעונים אמיתיים על מחקרים וכו' אינך יכול, אז אתה הולך למחוזות ההזיה כמו ''אנשים לא נפלו ברחובות''.

דמגוגיה לשמה..אפשר להתייחס לגופם של דבריםשפלות רוח
או שנמשיך את חורבן הבית אחרי ט' באב? @קעלעברימבאר אנא עזור לי פה
להתייחס לגופם של דברים?פשוט אני..

בוא תראה לי טיעון אחד שלך שהתייחס לגופם של דברים, ואני אגיב בשמחה.

רק בבקשה צרף מחקר שתומך בטיעון הזה, כדי שנדע כולנו שיש טעם להתייחס.

והנה עזרה על חשבון הבית:

לשאול אותי כמה פעמים התחסנתי - זה לא טיעון לגופם של דברים, למעשה זה לא טיעון כלל.

להגיד ''סינים לא נפלו'' זה לא טיעון.

להגיד ''מחט קסמים'' זה לא טיעון.

צדיק יסוד עולם העלה טיעונים, רובם שגויים אבל לפחות אלה היו טיעונים, ובאמת הגבתי לו ברמה גבוהה.

אתה לא כותב שום טיעון אז איך אתה מצפה שאגיב לך?

כל ההרצאה הזאת באמת לא הכרחית דודשפלות רוח
חבל על המאמץ, אין לי רצון לקרוא הרצאה, אם היה בי, האמן לי, לא בך הייתי בוחר, סך הכל שאלתי אם התחסנת בחיסון התשיעי, למה אתה כל כך מפחד לענות על השאלה הזאת? אף אחד לא יאכל אותך..
כל ישראל אחיםקעלעברימבאר
כל ישראל גיסיםקעלעברימבאר
כל ישראל דודים😄קעלעברימבאר
נראה לי הוא מתכוון ל dude. לא uncleדי שרוט
לא אמרתי לא את זה ולא את זההסטורי

אני חושב שניהול הסיכונים הנורמלי, דורש להקשיב לקונסנזוס של מערכת הבריאות ולהתחסן.

לא טוען שכל מי שלא התחסן הוא 'לא נורמלי' במשעות של חולה נפש, הוא כן מתנהל בצורה שחורגת מהנורמה, תקראו לזה איך שאתם רוצים.

בהקשר של לנ"ו:

אני בהחלט חושב שאחד/ת שהתחסן ואחד/ת שלא יכולים להתחתן ולהתנהל עם הפער הזה כמו עם הרבה פערים אחרים.

אבל, אחד שאצלו הנושא הזה כל כך קריטי, שהוא מציב את זה כתנאי להכרות - כנראה זה תופס אצלו כזה מקום שהוא לא יצליח לגשר על הפער עם אחת שבהתנהלות נורמלית (כלומר, התנהלות לפי נורמת ניהול הסיכונים של רוב האנשים...) בנושא הזה, ממילא חבל לבזבז זמן על הכרות.

אכן תגובה הסטוריתשפלות רוח
כשנגמר מה להגיד לעניין, עוברים לדמגוגיה?הסטורי
אשמח לדעת לאיזה בדיוק מהטיעונים שהצגתי, התגובה שלך מתייחסת...
אכן ידידיי, עוד תגובה הסטוריתשפלות רוח

אגב, זה לא יכניס אותך לספרי ההיסטוריה ידיד נפשי, אבל אני מוכן לנסות להמשיך להרים לך, אני באמת רואה שאתה נהנה מהרגשה שכאילו אתה מבין ויודע וטוב מדי כדי להיות פה, אז אני אמשיך באמת מוזמן באהבה😄

הוספת עוד תגובה דמגוגית, הפעם ארוכההסטורי
אולי תתייחס לגופם של דברים...
וואו אתה ממש חכם ונבוןשפלות רוח
זה יותר טוב? רוצה שננסה מחמאות אחרות?
בוא נעצור כאן...קעלעברימבאר
למה לעצור אחי? אני באמת בטובשפלות רוח
סך הכל מרים לו, גם זה לא טוב לך? אז מה כן מותר לעשות?
אהבת חינם אחרי ט באבקעלעברימבאר
מודה, לא כך הבנתי את דבריך.הסטורי
אם אכן זו הדרך להביע מחמאה, חוזר בי משתי התגובות הקודמות. מחילה

נ.ב. נראה לי שאני לא היחיד שלא הבין כך...

אני לא מבינהריבוזום

הוא ענה לך לגמרי ברצינות ובענייניות, איפה ראית בדברים שלו התנשאות או כל דבר אחר שמזמין תגובה כזו?

לדעתיבינייש פתוח

מי שלא התחסן לקורונה, צריך לבדוק את המניע, כדי לברר האם קיים חשש שהוא לא יחסן את הילדים שלו למחלות אחרות.

כידוע ילדים ביסודי מקבלים חיסונים להמון מחלות באופן קבוע המון שנים, וכשמישהו מחפף, יש התפרצות של אחת מהמחלות האלו.

מעט לפני הקורונה היה מגפה קטנה בהרבה, של חצבת היכן שלא התחסנו נגד המחלה.

מסכים שצריך לראות האם שייך להתנהל עם זההסטורי
אבל בגדול, נראה לי שכמו פערים אחרים - אפשר להתנהל עם הפער הזה.
מגיבה פה, אבל זו תגובה לכל הענףיעל מהדרום

לק"י

אין שום עניין להמשיך לטחון מים או לשכנע אחרים בצדקתכם.

הויכוח הזה כבר יצא מפרופורציות וסתם מעכיר את האווירה. אשמח שתעצרו.

..שפלות רוח
תמחקי בבקשה את התגובות שלי ל @פשוט אני.. כי לא שמתי לב שזה טרול וזה באמת לא היה הוא

מבקש מחילה שוב @פשוט אני..

מחול מחול מחולפשוט אני..
בחיסון עשירי ננוחם
מישהו התחזה אליך?קעלעברימבאר
כן, במטרה לפגועפשוט אני..
קיבלנו דיווח ומחקנו. תודה!יעל מהדרום
לק"י

להבא, תדווח. ככה כל המנהלים רואים ולא מפספסים.

חשובכל קול קן כן

לו גם מישהי שעוברת רק במעבר חצייה

ולובשת בגדים זוהרים בלילות?

להגיד לו שמזל שהיא התחסנה, אחרת היא אולי היתה מתהאורין

ולא היית פוגש אותה

הוא חושב שזה משמעותי, מדוע אתם מצפים ממנו אחרת?עזריאל ברגר

אנשים שהוא סומך עליהם אמרו לו שהחיסון פוגע בפוריות.

הוא רוצה אשה פוריה.

מדוע שיסכים להתחתן עם אשה מחוסנת?

אתם יכולים להתווכח איתו על החיסון, אבל זה לא הוגן לזלזל בהתנהגות שלו!

קצת ליברליות מול דעה שונה - בדרך כלל לא מזיקה.

לא מסכיםפשוט אני..
עבר עריכה על ידי פשוט אני.. בתאריך י"ז באב תשפ"ה 12:50

אפילו אם יש פגיעה בפוריות,

נניח, רק נניח...

כמה היא קשה? הרי למרות שרוב מוחלט של נשות ישראל התחסנו, לא ראינו שמחלקות היולדות התרוקנו.

המעונות וגני הילדים ממשיכים להתמלא עד 0 מקום, ונפתחים כל הזמן עוד ועוד...

אז למרות שהוא רואה שבפועל לידות ממשיכות להתקיים (ואפשר לבדוק בשנייה בגוגל כמה נולדו בכל שנה ולראות שהמספר רק גדל ולא קטן, וזאת למרות שרוב הציבור התחסן),

הוא עדיין פוסל אותה כי לדעתו היא לא פוריה? זה מופרך מכל מופרך.

אם כבר הוא כ"כ דואג לפוריות של אשתו העתידית, יש ים בעיות שכן הוכחו כפוגעות בפוריות, ועליהן הוא לא שאל ולא העלה בדעתו לשאול.

למשל שחלות פוליציסטיות (שלא מונעות הריון אבל הופכות את זה ליותר מאתגר).

כלומר אין כאן בעייני דאגה אמיתית לפוריות של אשתו אלא דת חדשה, וכמו כל דת - צריך לקיים את מצוותיה גם אם אין בהן היגיון שבני אדם מסוגלים להבין.

אתה מחפש ליברליות במקום הלא נכון אחישפלות רוח
הוא יכול לעשות מה שבא לו. אבל חבל עליו, זה סתםקעלעברימבאראחרונה

מגביל לו את האפשרויות.  אשה פוריה? המון נשים התחסנו ומאז ילדו המון ילדים

מה חסר פה?בינייש פתוח

הכי חשוב לבדוק גם האם הבחור/ה צורך/כת שמן קנולה.

והרי שמן קנולה זה רעל. כל מי שצורך שמן קנולה, ביום מן הימים ימות. 😆😆😆

או כמו שטוענים שאמר מרק טוויןהסטורי

אחרי שבטעות פורסם שהוא מת:

"השמועות על מותי היו נכונות, אך מוקדמות"*

יש טענה שהתרגום הנכון הוא "השמועות היו מוגזמות"

חוסר נשיותיובללל

אשמח לשאלה שקצת לא נעים לי לשאול.

אני יוצא עם מישהי משהו כמו חודש. הולך אחלה סה"כ, אחלה שיחות, יש צחוקים כימיה ודיבור זורם יחסית.

אבל יש משהו שממש מפריע לי וזה שיש בינינו איזשהו פער באסתטיקה/היגיינה. אני אחד שממש שם לב לדברים וממש רוצה שאישתי תהיה "מטופחת". והיא לא אחת שמתאפרת בכלל, לא לדבר על לק וכל זה.. וגם לבוש דיי פשוט. ואפילו (וממש לא נעים לי להגיד) לא תמיד שמה לב לשערות בפנים…

השאלה מה לעשות עם דבר כזה? אני לא יכול להתעלם מזה.. ברור שגם לי יש עבודה לעשות אבל בסוף יש איזו רמה שאני מצפה ממנה..

שייך בכלל לדבר על זה איתה??

תודה. 

ריבונו של עולם אבל זה כן מפריע לו!נחלת

וזה לגיטימי לגמרי. מה שייך שלכם זה לא מפריע? (אגב, זה כן

הפריע לך בפגישות subb16.....(

בכלל, נראה לי שסטינו קצת מהנושא והרחבנו כיד הלא יודעת מה

הטובה עלינו. לבחור מפריע וזה הכי טבעי בעולם.

אולי אחרי כך וכך שנים אחרי החתונה זה כבר לא יפריע

לו ומצידו שתגדל זקן עד הברכיים (כמו בשיר פורים ידוע) -

אבל בינתיים, זה מפריע לו.

וזה נורמלי. וזה טבעי. וזה בסדר. לא מכירה את הנערה -

היא בטח מקסימה - אבל אין ספק שיש בחורים שלא

היו יוצאים לפגישה שניה....

ולא שאני נותנת לגיטימציה לגישה כזו, אבל זה

נ ו ר מ ל י!!!!!!!!! לגמרי!!!!!

ובא נאמר שלמלאכי עליון זה לבטח לא היה מפריע

ויש כאן כמה כאלה, אבל עדיין לא כולם מסתדרים

עם כנפיים...מה לעשות.

חודש טוב פורום נכבד!

למהזית שמן ודבש

כמעט כל הדייטים שעברתי מסתיימים כעבור פגישה אחת?

הקב"ה חוסך לך זמן על בנות לא רציניותintuscrepidam
זה פתרון קל. בכל זאת, כדאי לבדוק למהנחלת
אנא המתן לתגובות כאן. יש כאן תובנות ועצות טובותנחלת
בן כמה אתהadvfb

ואיך אתה מרגיש בדייטים עצמם?

זה יכול להיות עניין שכדאי לטפל בו בשלב בחינת ההצעה ועד להתנהגות בדייט עצמו.

כיווניםיהודי שואף לטוב

'מסתיימים' הכוונה שהיא מסיימת אותם?

אם אתה מסיים, זה בירור מסוג אחד.

למה ההצעה, שנראתה לי בעלת פוטנציאל, כבר לא רלוונטית? מה פגשת שגרם לך לחתוך? זו בעיה בהצעה, כלומר לא היתה שום סבירות, אין שום דמיון/קשר בין הדמויות, או שזו בעיה בתקשורת, ביצירת הקשר?

אם זו בעיה בהצעה, למה הציעו לי? ייתכן ולא מכירים אותי/אותה/לא יודעים מה אני מחפש? למה לא 'עליתי על זה' מראש, בשאלות מבעל הרעיון (מלבד פרטים טכניים ומהותיים כאלה ואחרים, 'למה חשבת שהיא מתאימה לי?', 'למה חשבת שאני מתאים לה?'. לא 'כי לשניכם יש אוזניים/לב וריאות', אלא למה דווקא אני לה ודווקא היא לי. איזו ייחודיות ראית בכל צד שהעלת לך את המחשבה שיכולה להיות התאמה) או בשאר הבירורים. אולי העניין צריך חידוד?

אם זו בעיה ביצירת הקשר, האם נבהלתי משתיקות/משהו ספיציפי שהיא אמרה? האם חתכתי 'כי הרגיש לי' או שיש סיבה שאפשר להצביע עליה? הרם באמת נתתי הזדמנות או שמיהרתי לחתוך כי לא היו לבבות והצעת נישואין אחרי 20 דקות? האם נכון לחתוך אחרי נסיון אחד, כששני זאים נפגשים ומובן יהיו רגעים לא נעימים (וגם לא נוראיים) של שתיקות מביכות, או שנכון לתת צ'אנס נוסף, ואולי אפילו יותר? האם אני באמת בא מוכן לקשר, ובא להשקיע בדייט, או בא 'לעבור אותו' (כמשתמע קצת מנוסח שאלתך), ומיילא כל הדייט לא רלוונטי? האם יש בי פחד מיצירת קשר שגורם לי להיבהל ולהרגיש שזה לא רלוונטי, או אפילו להצביע על דברים ספיצייפיים למרות שהם לא באמת מהותיים לי?

אם היא חתכה, יש בירור נוסף, אך זה כמובן דורש גם את הבירור האם ההצעה היתה רלוונטית. אם לא, למה לא סוננה בדרך? האם ייתכן שהמציע/הדמויות שאצלן ביררו עלי לא מציגים אותי נכון?

אפשר גם לשאול אותה, בטלפון בו היא חותכת או בהודעה אחרי זה, למה היא חותכת. היא לא חייבת לך תשובה, וכנראה שהיא תענה 'הרגיש לי שזה לא מתאים', אתה יכול לבקש הערות/הארות להמשך הדרך, אולי תקבל משהו.

ייתכן שיש בך, במראה/דיבור/התנהלות שלך בדייט משהו מרתיע/מרחיק? האם השקעת בדייט, באת מכובד, פתוח (כמה שאפשר) להכיר, לשמוע ולשתף, התעניינת בה ולא חיטטת יותר מידי? האם חשבת מראש על מקום שנוח לה, מתחשב במה שמתאים לה, לא ליד כל החברות, מקום נעים, אולי אפילו עם שירותים? האם הבאתי לפגישה הראשונה מיץ תרד הולנדי סחוט ועוגיות שעורה ותירס במילוי חסה? התנהגתי מוזר? נסה לשחזר את מהלך הפגישה ולבחון אם היתה התנהגות מרחיקה מצידך.

כשזו אחת או שתיים, יש סבירות שההצעה לא רלוונטית/הן לא פתוחות לקשר, אבל אם זה כבר עם בנות רבות, יש כאן נורת אזהרה לכיוון שלך. מה אני לא עושה נכון.

זו התמודדות קשה. נסה ללמוד משהו מכל פגישה. להתייעל בתקשורת, להכיר גבולות ולהבין מה חשוב לאישה ומה מעניין אותה, למד להתחשב, ובעיקר, להיפתח.

זה נסיון לא פשוט. תדבר עם אבא, תגיד לו, ותתכוון לזה, שקשה לך, שאתה צריך את עזרתו, ושאתה מתאמץ ומשקיע כדי להקים בית לכבודו. קבל את הקשיים הללו באמונה, ויהיו לזכותך.

(מקווה שכתבתי כל מה שחשבתי, כי בטעות מחקתי הכל וכתבתי הכל מהתחלה)

אשריך. יצליח ה' דרכך ותבשרנו בשורות טובות במהרה.

נכון מאוד.נחלת
מזכיר לי אותיsubb16אחרונה

אכן גם אני הייתי בבעייה כזו עד שלימדו אותי איך לפתח קשר עם אישה.
ואז הכל השתנה שסוף סוף הכדור היה אצלי.
לא בקטע מלחיץ אחי אבל אתה צריך ללמוד אם יוצרים קשר עם אישה.
תחשוב שזו בחורה שהיית רוצה ובגלל שאתה לא יודע איך מפתחים איתה שיחה הכל בורח לך, פשוט חבל.
לכן יש אנשים מאוד מאוד מסויימים שיודעים להדריך אז שווה לפנות אליהם וכן גם לשלם אם צריך.

חשש גנטיאחד האם שומע

שלום לכולם.

אצלנו במשפחה כולם ממש גבוהים. באיזור 190, והבנות יחסית בממוצע. כל חיי גדלתי כגבוה ותמיד קיבלתי על זה מחמאות, לכן אצלי במוח זה נתפס כדבר מאוד מהותי. 
העניין הוא שאתמול יצאתי לדייט עם בחורה מתוקה ממש, אבל גם ממש נמוכה. ויותר מזה, המשפחה שלה גם ככה פחות או יותר. אחרי שהבנתי את זה פתאום התחיל להפחיד אותי העניין הגנטי (ברור שגובה זו לא מחלה ח"ו והבעיה היא בתפיסה שלי! אבל ככה גדלתי וכרגע קשה לי להשתחרר מזה. ומבקש מראש סליחה אם זה פוגע במישהו). 

השאלה שלי היא האם יצא לכם לחשוב על משהו כזה פעם? מה יהיה הגובה של הילדים? איך אפשר לברר גנטית מה באמת ההשלכות של זה? מכירים משפחות שיש פער גובה מטורף כזה? מה הגובה באמת של הילדים?

חבר'ה, באמת כל פיסת מידע שיש לכם כאן תעזור לי, זו לא פעם ראשונה שאני מתלבט על זה. תודה

אם חשוב לך גנטיקהחושבת בקופסא
תבדוק מחלות גנטיות שמשפיעות על החיים הרבה יותר מכמה סנטימטרים לפה או לשם.
כמו שאמרתיאחד האם שומע

אני יודע שזו לא מחלה, וברור שצריך אכן לבדוק מחלות גנטיות. אבל זה מטריד אותי. הלוואי שלא. 

אני יכול להגיד לך שאני חושב על זה לצד השניל המשוגע היחידי

אבא שלי נמוך, אמא שלי ממוצעת על גבול הנמוך,
וכולם אצלינו די נמוכים במשפחה. (אני נמוך)
אני חושב שאם זה פער, אז זה אמור להתאזן, אבל אין לי באמת ידע מקצועי...
אבל בסוף אם תתרגל לזה, אז הגיוני שגם התפיסה שלך תשתנה.

קודםאחד האם שומע

כל תודה רבה על התגובה נשמה טהורה, מקווה שהשאלה שלי בסדר!

דברי שני, זה ברור שעל רוב פשעים תכסה אהבה..אבל עד שהאהבה תגיע....

בשמחה, השאלה שלך טובה,ל המשוגע היחידי

וזה גם מובן מאוד למה זה מפריע לך.

ואני מניח שאתה שואל על הילדים שבעז"ה תאהב אותם איך שהם יהיו...

השאלה בסדר גמור. לא להרגיש אשמה רבותינחלת

על הרגשות שעולות אצלכם. יש להן מקום.

אין לי תשובה על כך. אולי להמשיך ולראות אם זה עדיין מפריע.

אולי הילדים יהיו גבוהים כמוך? יש לנו שכנים שהיא מאוד נמוכה. ממש.

בעלה די גבוה (לא 1.90) ו90% מהילדים, גבוהים.

אבל יכול אולי להיות גם ההיפך כמובן.

אגב, קראתי בספר "יומנה של שדכנית" על מישהו שהגיע לאחד מגדולי ישראל

בטענה שאחותו שמה דגש על שטויות; הכירה בחור נמוך ואינה רוצה בו כי

טוענת שתתבייש ללכת איתו ברחוב.

הצדיק ענה לו: אלו לא שטויות. זה דבר שצריך לקחת בחשבון אם זה מפריע לה.

זה לגבי ההצטדקויות שעולות כאן לגבי הרגשות לגטימיות לגמרי.

מה עושים איתן? זה כבר נתון לשיקולו של כל אחד.

בהצלחה רבה!

הגובה שלי 156 ס"מshaulreznik

כנ"ל לאבא שלי, ואימי עוד יותר נמוכה. לגבר זה לא קל מבחינת הביטחון האישי, לנשים אין בעיה (הן אכן נתפסות כ"מיניאטוריות ומתוקות"). ילדיי נמוכים כמוני, הבן עדיין קטן ולא מוטרד במיוחד, לבת הגובה שלה כלל לא מפריעה.

אבל רוב הסיכויים שילדיך יגיעו לגובה ממוצע של 175 ס"מ ואף הרבה מעבר. אז אין מה לחשוש. שאל את הבינה המלאכותית והיא תיתן לך תחזית על סמך סטטיסטיקה קיימת.

תודה על השיתוף!אחד האם שומע

על בסיס מה את/ה אומר את זה? באמת כבר שבוע שאני מנסה להסתכל מסביב על משפחות ולא מצאתי משהו עקבי מדי..חוץ משאם יש גנים נמוכים אז זה עובר הלאה..

ראה את המחשבוןshaulreznik
זה עניין אישי ותלוי בטעם שלך, לדעתינקדימון

מה שלא נכון זה המחשבה שגן גבוה פלוס גן נמוך יוצר גן ממוצע. אם אתיופי יתחתן עם אשכנזיה אז הילד יצא מוקה? זה לא ביולוגיה.

אם חכם יתחתן עם טיפשה אז הילד יצא ממוצע הציונים שלהם? זה לא ביולוגיה.

אחד מהגנים יבוא לידי ביטוי וזו הגרלה שאין לנו איך לשלוט עליה, ומה שכן יכול להיות זה עוצמה משתנה של הגן המסוים - אבל הנטייה תהיה גבוהה או נמוכה, וממש לא נטיה לממוצע.

זה דבר שיש לדעת.

עכשיו השאלה היא מה הטעם שלך בנושא, אם בכלל אכפת לך/חשוב לך, וכדומה.

מעניין מאוד.אחד האם שומע

ברור לי שאין פה נוסחה מדויקת (אע"פ שיש מחשבון באמת כמו ששלחו למעלה חחח..) אבל רוצה לשמוע מנסיון החיים פה של האנשים מה רואים/שומעים מסביב. לדעת האם אני לבד בהתלבוטות הזו והאם יש לה מקום או שזה יצר הרע? 

במקרה קפץ לי השרשור ורוצה להגיבבארץ אהבתי

קודם כל - זה נכון שזה לא תמיד יוצא ממוצע, אבל דווקא בדברים האלו (גובה וצבע עור) יש איזשהו ערבוב של הגנים שיוצר לרוב משהו באמצע (כי יש פה כמה גנים שמשפיעים, ולכן חלק מתקבל מהאמא וחלק מהאבא, והתוצאה מושפעת משניהם. יש תחומים אחרים שבהם רק גן אחד משפיע ואז זה באמת סוג של 'הגרלה' אם זה כמו אמא או כמו אבא).

מכירה כמה משפחות של אתיופי ואשכנזיה (או להיפך) והילדים באמת בצבע כמו של תימנים. וגם במשפחה שלי רוב הילדים קיבלו צבע בערך באמצע ביני לבין בעלי (עם שונות בין הילדים, אבל בגדול כולם בטווח שבנינו).

ולגבי הגובה - יש לי דודים שהם עם הפרש גובה משמעותי. הבעל בערך 1.90, והאישה סביב 1.50 (להערכתי, לא שאלתי אף פעם...). יש להם 7 ילדים, 2 בנים שקיבלו את הגובה של אבא שלהם (לא יודעת אם ממש בגובה שלו, אבל כן גבוהים מהממוצע באופן ניכר), ו-5 בנות בגובה ממוצע, גבוהות יותר מאמא שלהן אבל לא באופן חריג.

חוץ מהחשש לילדיםShandy

זה מציק לך בעין?

מרגיש לך מוזר להסתובב עם מישהי יותר נמוכה בהרבה ולא ממוצעת?

איך הצל/ השתקפות שלכם ברחוב או מול חלונות ראווה מרגישה לך??

כי לגובה כמה שתרצה זה מה שה' קובע

אני באה כמיך ממשפחה של גבוהים

אבא שלי 185 אמא 175 ויש לי אחים 192 188 אחיות 176 175 שזה גובה ממש גבוה לבנות

אבל גם אחים בנים יותר נמוכים - ממוצעים 176

(שזה הממוצע בערך לגברים- 177)

ואני שאני 170 זה גם גבוה לבנות

(הממוצע הוא 163)

זה תלוי ילד מה הוא אוכל כמה ישן אם עושה ספורט

אני מכירה זוגות שהם הפוכים שניהם מגרדים את ה170 ויצא להם בחור 185

זה משפיע אבל לא מחייב בכלל

אז תתיחס יותר להרגשה שלך איך זה נראה בעינך

כמה  זה מפריע לך שהאישה שלך שהיא נמוכה

לא הילדים שלך

כי לי זה מפריע🙂

מודה

נסיתי  עם כמה וכמה בחורים אבל אני לא נמשכת לכאלה שפחות מ178-180

אני צריכה לראות שיש הבדל גובה בנינו

תודה!אחד האם שומע

האם שאני שואל את עצמי את זה גם. כי זה פרדוקס כזה. ככל שאני מפחד יותר מאיך זה ישפיע על דור העתיד אוטמטית זה משפיע על איך אני מסתכל עליה. 
ובדיוק כמו שכתבת, יצא לי להתסכל על הצל ברחוב וזה, וזה מרגיש לי קצת 'מוזר', כמו אחות קטנה. אבל אמרתי לעצמי שזה אולי סתם קול בראש שצריך לנפץ..מבולבל כבר. 

מסכימה; איך זה מרגיש אצלך, לא הילדים כרגע.נחלת
בעלי גבוה ואני נמוכהמתואמת

שמחה שזה לא הפריע לבעלי...

יש לנו ילדים גבוהים, ילדים ממוצעים וילדים נמוכים. מגוון נחמד

אגב, ההורים של בעלי גם נמוכים, רק הוא ואחיו גבוהים...

גם לדעתי - פחות תחשוב על הילדים העתידיים, אלא על איך זה מרגיש לך מולה, אם מפריע לך להיות בפער כזה מולה. זה עניין של העדפות מראה ולא של גנטיקה...

יש לי דוד 1.98 ודודה שלי 1.65 בערך,Lavender

כל הילדים יצאו גבוהים (חמישה במספר)

ואם אתה שואל אם יצא לי לחשוב על זה פעם, אז בפירוש כן.

בסוף כשאני מתחתנת עם מישהו אני רוצה להוריש גנטיקה טובה לילדים, לא דווקא גובה. 

(לי אישית גובה יותר מפריע בקטע שגבר נמוך מצטייר בעייני כפחות "גברי" אבל לא יפריע לי שיהיו לי בנות נמוכות למשל)

נכון, אבל לא בהכרח.נחלת

אני גבוהה.  ובכל זאת, שמתי לב שיש גברים נמוכים שהם גבריים בהחלט.

כמובן שמטבע הדברים, אשה גבוהה היתה רוצה בעל שלפחות בגובה שלה.

אבל יש גברים נמוכים גבריים ומושכים. לגמרי. וגם גבוהים שלא נראים

גבריים כל כך.

מכירה מישהו נמוך נמוך נמוך.....למטה מהממוצע. בהרבה.

אשתו גבוהה גבוהה גבוהה...למעלה מהממוצע.

רואה די הרבה זוגות כאלה.

יכול להיות שגם אצלך זו איזו תסמונת גנטיתמרגול

ויכול להיות שסתם נטיית גובה

כנ"ל אצל הגברת המיועדת.

כי כן, ברור שגובה מושפע המון מגנטיקה, אבל יש מקרים שזה ניתן לבדיקה ממוקדת של 2-3 דברים. לרוב יבדקו בשביל שלא יהיה לשני ההורים (למשל כי אז ההשפעה היא לא רק על הגובה, אלא גם על עוד דברים. או כי זה כבר יצור מצב קיצון)

בכל אופן. אני חושבת שייתכן שיש פה גם עניין של מגדר.

כי כאמור, לגברים גבוהים מאוד, קשה פחות מלנשים גבוהות מאוד. וכך גם ההפך.

אז אתה אולי חושב - מה אם הבן שלי יהיה נמוך מאוד וזה יקשה עליו בזיווג/ביטחון עצמי/ ווטאבר

אבל אני כאישה הייתי חוששת בעבר מההפך - מה אם תצא לי בת מאוד גבוהה?

אני נמוכה מאוד, בעלי מעל הממוצע אבל לא ברמה חריגה, אז לא נראה לי שתצא לי בת 180 חחח

אבל בהחלט מבינה את הקושי של ללכת עם מישהי שנמוכה ממך ב40 ס"מ (מהכיוון של זו שהלכה לצידו של מי שגבוה ממנה ב40 ס"מ, וזה באמת מרגיש לפעמים כמו "ילדה", עד שמתיישבים ואז כבר לא. אבל מבינה)

אשכרהאחד האם שומע

כתבת הרבה ממה שעובר לי במוח. 

ברור שגובה באיזשהו מקום זה יתרון/נורמלי לגבר ואילו לאישה זה יהיה חיסרון מסויים..וכל הקטע שזה גם בדיוק להיפך! ואין לנו איך לשלוט על זה. מצד שני, כמו שכתבתי, יש לי איזו תפיסה כזו שגובה הוא מאוד מאוד חשוב. לכן זה משפיע לי על איך אני תופס אותה וגם עולה הפחד על דור העתיד,..

אם אפשר לשאולשלומית.

למה גובה הוא מאוד מאוד חשוב? ( חוץ מלהגיע למדפים הגבוהים בסופר)

אני ובעלי נמוכים והחיים שלנו מצויינים ב''ה. מקסימום לוקחים שרפרף 

את צודקתאחד האם שומע

לחלוטין. זה דבר שלא בשליטתנו בכלל, והוא לא עקרוני למהות של האדם. והאמת שבגלל שזה לא מאוד חשוב אני כועס על עצמי שזה כל כך מפריע לי! באמת. 
אבל כמו שאמרתי, תמיד גדלתי כך שגובה הוא חשוב, תמיד החמיאו לי על זה ותמיד זה היה לי כיף. לכן זה נתפס אצלי כנראה כמשהו חשוב....

כמו הרבה דברים אחרים שמפריעים לאנשים אחרים

אבל אם גובה מאוד מאוד חשוב בעיניךמרגול

אז זה אמור להיות גם מאוד מאוד חשוב כשאתה חושב על הבנות העתידיות שלך, לא?

להיות בת גבוהה מאוד, זה ממש לא קל.

גם להיות בן מאוד נמוך.

אבל אני אומרת, שאו שגובה זה פיצ'ר חיצוני וזה הכל, ואז באמת לא כזה משנה

או שהוא מאוד חשוב, אבל אז זה חשוב לשני הכיוונים שלא יהיה גובה קיצוני. לא?

ברוראחד האם שומעאחרונה

קיצוניות לא טובה בשום דבר ובשום מצב. לא מחפש קיצון. 
מבחינתי גובה זה לא הכי חשוב, ברור שהעיקר הנשמה והמידות. עם זאת, קשה לי לשחרר את זה. 

רק אם תתחתן עם מישהי גובהintuscrepidam
תהיה סבירות גבוהה יותר, לא וודאות, שהילדים שלך יהיו גבוהים. וזה תחת הנחה שכל הדורות לפניך גבוהים ככה שיש לכם נטייה להיות גבוהים.
תודה לכולם פה!!!נו, ההוא מהזה

לילה טוב לכולם!

ב"ה רק רוצה לעדכן שלפני כשבועיים החלטנו שאנחנו רוצים להתחתן, ביום שלישי הצעתי לה והיום הייתה המסיבת אירוסין שלנו.

תודה לכל מי שעזר לי פה בעבר עם שאלות! הורדתם לי ממש את הלחץ והחרדות לפני הדייטים הראשונים!

אשריכם ישראל! בקרוב אצל כולם!

איזה יופי אין לי מושג מי אתה אבל מזל טוב!!!!!!!הפי

הרבה אושר בריאות נחת ושה' יאיר לכם את הדרך יום יום בקלות ובאהבה

לכל עם ישראל בעז"ה

מזל טוב! שימחת כל כךזיויק
מזל טוב!Lavender

איזה מרגש

שמחה בשבילך על המסע הקצר שעברת (לפחות ממה ששיתפת)

מאחלת לך אושר ועושר עד בלי די🥂

באמת היה קצר ב"ה, חודשיים עם הראשונה וזה הספיקנו, ההוא מהזה
יא מזל טוב! משמח! הרבה הצלחה !נפש חיה.
בשעה טובה! הרבה מזל טוב!יעל מהדרום
הרבה מזל טוב, אם אני מבין נכון מדובר בראשונה שלך?מתוך סקרנות

שיחקת אותה.

יפה.

אכן מדובר בראשונה ב"הנו, ההוא מהזה
8 פעמים "מזמור לתודה" ערב בוקר וצהריים.......נחלת
וואו! איזה כיף! מזל טוב!!!יהודי שואף לטוב
שתזכו לשמוח זה בזו וזו בזה ולהוסיף המון אור.

מוזמן להמשיך לתרום ולקבל בפורום (אף שזכית ואין לך הרבה נסיון😀).

כל כך משמח! היו מאושרים יחד. המון המון נחת!נחלת
מזל טוב!זית שמן ודבשאחרונה
"החיים שלי יפים. יש לי עבודה. מה רע להיות לבד?"נחלת

זו הכותרת של טיפ באתר "השדכן". יש שם טיפים טובים.

מזכיר לי את התגובה של הבחורה שלא הרגישה צורך

להתחתן. אולי לא קשור, אבל ממליצה על טיפים;

שם וגם באתר של אלי גרון.

מסי או מרדונה? (לכבוד המונדיאל שיתחיל מחר)advfb

לאחרונה שמעתי את הפסודקאסט של בן בן ברוך שמארח את הרב ליאור אנגלמן. שיחה ממש יפה ממליץ לשמוע.

כחלק מהשיחה, בן בן ברוך דיבר על כך שבגמר של המונדיאל, לפני 8 שנים, כשנבחרת ארגנטינה הפסידו בגמר אחרי גול בהארכה של נבחרת גרמניה, מסי הזיל כמה דמעות אבל לא בכה יותר.

לעומת זאת, כאשר מרדונה הפסיד בתחילת שנות ה90 במונדיאל בגמר, הוא בכה בכי תמרורים..

ומה הקשר לשידוכים?

שאלו את מסי, איך זה שאתה לא בוכה?? זה אירוע שיא. זה נראה כאילו זה משחק ליגה רגיל לפי התגובה שלך.

אז ענה כך - כאשר בחרתי להיות שחקן של כדורגל מקצועני אז קיבלתי את העובדה שיכול להיות שינוי קיצוני בחיי, עליות מאוד חדות וגדולות, ומצד שני, תהומות קשים ונפילות מטורפות. אז החלטת שאני צריך להיות מאוזן. לא לצאת מגדר הרגיל על כל נפילה או עלייה.

אז בנוגע לדייטים - 

עד כמה אתם זהירים ומחכים להדרגה בקשרים ומכוונים את הציפיות?

עד כמה אתם נותנים לעצמכם לחוות את הרגע ואת העליות והירידות הפתאומיות?

ריה"ל מדרידקעלעברימבאר
בכנות יש לי מלא מגננותהפי

אבל עם הבחור הנכון זה יתקלף ..

בעייני במינוס של רווקות מאוחרת זה שאתה יכול להיות הכי טהור בעולם

ואנרגיה או בחירות של אנשים אחרים .  תרצה או לא הם גורמות לך למגננות... במודע לא מודע

ולכאב /פחד .

ואני אשתמש במילה גרנדיוזית למרות שזה גם יכול להיות קטן מיני טראומה .

הראש זוכר הרגש זוכר .. וכל בחור משאיר איתו רגש / חוויה .

אני רק מחכה לרגע הזה שהוא יגיע ויקח ממני דאגות ופחדים שלא שלי.

זה כמובן דורש גם ממני לאפשר בקיצור זה באמת מסע / קריעת ים סוף .

זה נשמע בריא מאודadvfb

אני חושב שגם לצעירים זה יהיה טוב שיהיה הגנות.

הגנות שומרות עלינו. לפעמים שאין לאנשים הגנות אז הם נפגעים ואין בזה שום אידיאל.

נכון אבל צריך לדעתהפי
להיות צופה מהצד ולא להיות המגננה עצמה 
מודע להגנות, חידוד חשובadvfbאחרונה

בשורות טובות אמן!

לא יודע מה יש לכבד את המונדיאל, אבל קישורית יפהיהודי שואף לטוב

בתחילת ההיכרות הציפיות לרוב גם כך לא בשמיים, אז אני לא מפחד מנפילה מגובה.

אם נוצר קשר, הנפילה )אם תבוא) תהיה כנראה כואבת יותר, אבל כבר נוצר משהו, יש סיכוי, ולכן שווה לנסות להסיר מגננות כמה שאפשר, כדי לאפשר לקשר הזה להתפתח.

כמובן, צריך להיות איזשהו דירוג. לא להתחיל מיד לבדוק לאיזה בית ר כדאי לשלוח את הבן שלנו המתוק, אבל בהחלט יש מקום לבנות תמונה בראש שהיא-היא, מה שגם יחזק בעצמו את הקשר.

האם אני יודע לעשות את זה נכון?

שאלה גדולה.

תודה על השיתוף! כאב זה לא כיף advfb

נראה לי שבאמת עיקר העניין הוא להתחלת קשר, אבל גם אחרי שקשר מתקדם זה עדיין העיסוק.

חלק מעניין ההדרגה זה לא רק לא לקפוץ שלבים בטיל, אלא גם לדעת להתקדם ולא לעצור לגמרי, ולפעמים בקשר רציני יכולים להיות פנטזיות כאשר יש תקיעות בקשר. מתישהו תקיעות כזאת יכולה ליצור פנטזיות כאילו הכל טוב. אבל לא, צריך להתקדםםם

וואי זה קשוחLavender

לפעמים הלב מרגיש משהו אחד והשכל מנמיך ציפיות כדי לא להתאכזב.

משתדלת לא לפתח ציפיות בתחילת כל קשר גם אם נראה שזה זה, אבל בסוף בתור בת אנוש כן מתאכזבת אם יש קשר משמעותי שנחתך מאיזושהי סיבה.

ואם כבר הזכרת את מסי, אני מחזיקה ממנו שלמרות שהוא אחד האנשים המפורסמים בתבל, הוא נשוי לחברת ילדות שלו כבר 18 שנה ולא מחליף בת זוג כמו גרביים.

נראה לי שלהתקרקע זה הדבר שאני הכי מזדהה איתוadvfb

זה פחות עניין של להוריד ציפיות או להגביר ציפיות.

אלא -

להתאים את הציפיות למציאות. המציאות שכרגע אני לא מכירה את הבחור ויש בו עוד צדדים שהוא יפתיע אותי בהם אם אני יכיר אותו.

כי אנשים הם עולם ומלואו, ואנשים הם מפתיעים, לטוב ולרע.

לכן הרבה פעמים פנטזיות שמנותקות מהמציאות עלולות לסתום את הסקרנות, וסקרנות זה בין הדברים הכי חשובים בהיכרות!

לכן, הצורך היחידי הוא להיות מציאותי. ובסדר אנחנו בני אדם אז כדאי לא להיות קשים לגבינו ביחס לכך.

מה דעתכם?פתית שלג

היא טוענת שהרווקות המאוחרת כל כך פושה בדורנו כי אנחנו מחפשים זוגיות עמוקה יותר מאשר מה שהיה בדור הקודם.

לכן עיכוב הזוגיות הוא חלק מתהליך הגאולה של סוג זוגיות אחר עם הקב"ה, וממילא גם בזוגיות שלנו.

מקווה שאני מדייק

"אני לא חושבת שרווקות מאוחרת היא בעיה" 

אני לא יודעת להגיד אם בדור הקודם היה עמוק או לאאני:)))))
לא התחברתיניצן*

מילא אם זה יבוא מרווקה שתרגיש ככה ותגיד.. אני לא לוקחת בעלות על זה, אבל לא התחברתי שהיא לוקחת את ה'קושי' הזה וצובעת אותו בצבעי גאולה. אפילו שמצידי אני יכולה להרגיש את זה. ויש בי אמונה, שכל 'עיכוב'/ המתנה יש בתוכו ובתוכה דבר שיכול להצמיח ולבנות, כמו שמשבר זה גם מבשר וכו וכו'. אז מבינה מה היא רוצה להגיד, 

ואפשר להגיד על זה על הרבה דברים אחרים כאלו של נסיונות. 

עם זאת, גם בתוך זוגיות אפשר לבנות קומה ועוד קומה, 

וכשאני רוצה להתחתן ומרגישה את המציאות טופחת על פניי אין לי מילים, ולי באופן אישי אין רצון לקרוא את המלים האלו. 

אולי בעומק של הדבר זה באמת קשורכְּקֶדֶם

אבל בתכלס

זה הרבה בגלל שהיום כל אחד עף על עצמו והמבחר עצום וככה גם הפומו. 

חחחחאני:)))))
מבלי להתייחס בפירוט לנכתבנוגע, לא נוגע

אני חושב שצריך שינוי חשיבה כללי. תרתי משמע. זה נכון לכולם אבל חשוב במיוחד לרווקים בוגרים יותר שכבר עברו דברים ועבדו המון עם עצמם.

היא כותבת- "כדי להבין מה קורה בעולם הזוגיות, צריך להבין מה קורה בתהליך הגאולה... הגאולה היא תהליך של מעבר מההסתרה לקשר גלוי של פנים אל פנים".

ההשוואה עולה מאליה-  אין יש רווקות מאוחרת ובתים לא נבנים, אולי זה לא בגלל שהקשר הזוגי הוא לא מספיק פנים אל פנים, אלא בגלל שאנחנו לא מספיק מתאמצים לבנות את בית ה' ולהתקדם בתהליך הגאולה. זה פשוט שיקוף. בניית בית זה לא עניין פרטי לא רק לחיוב אל גם ל"שלילה". אם כל בית בונה עוד חורבה, אז כשאנחנו לא מתאמצים לבנות את המקדש (ואנחנו כבר לא בגדר אנוסים כמו בגלות)- אז ממילא עוד בית מתפרק או כלל לא נבנה. אם כשהיינו יכולים לעלות לא"י לא עלינו בהמונינו, בא משהו רע וקשה ודחף אותנו לעלות.

מתעסקים בסימפטום ולא בשורש. ברגע שהציבור יפעל יותר לבניין המקדש, דברים ישתנו גם בתחום הזוגי (גם מבחינה פסיכולוגית זה הגיוני, כי אם נהיה מאוחדים סביב מטרה גדולה יהיה קל יותר להתחבר ולהתחתן). הרווקים והרווקות (בעיקר אלו מביניהם שיש להם מידות מתוקנות והם אנשים טובים עם תפיסה בריאה, ובולט שהעיכוב לא באשמתם), נושאים על גבם את גלות השכינה, שמרחפת כיונה ורוצה כבר לנחות כי היא בבית אבל אנחנו לא בונים לה את הקן.

כמובן שצריך את מה שהיא כותבת (בנוסף לעבודה בסיסית על מידות ודמיונות חוסמים וכו'). אבל צריך להיזהר מתפיסה שאומרת שצריך להעמיק עוד ועוד את ההכנה לפנים אל פנים אם דברים לא מסתדרים וזה הפתרון. מה שצריך זה לגלות את הפנים, אנחנו כבר מול ורק יש כיסוי שמסתיר את הפנים וצריך להוריד אותו, להסתכל סביב ולפעול מתוך תפילה ונוכחות עם ה' (זה גם שיקוף של היחס הלא נכון למקדש. מחסום תודעתי עמוק. רק בדיעבד נבין את עומק הקונספציה הדתית).

כתבת דברים יפים אבלכְּקֶדֶם

מה תגיד על החילונים? כי זה קיים גם שם.

ובכלל, מה תגיד על הגוים בכל העולם..? אירופה גוועת מבחינה דמוגרפית בגלל העניין הזה.

פשוט המציאות השתנתה

ואישה מסובבת גבר.פעם המצב היה הפוך

היום כל אחת חושבת שהיא מינימום מיס תבל. ואז מבלי ששמה לב היא הגיעה ל35 וכבר חייבים להתחתן אז מתפשרים על מה שיש ומהר

נכון. לכן כתבתי שזה נוגע בעיקר למי שעבד עם עצמונוגע, לא נוגע

הבעיה העיקרית היום זה שאנשים שקועים בעצמם.

זה יכול להיות הרסני שאדם שלא עבד עם עצמו מבחינת תיקון מידות ילך לאימון שיחבר אותו עוד יותר אל עצמו..

מחשבה מעניינתפתית שלג

אבל גם אם אנחנו יכולים להחליט שעם לבדד ישכון ולעשות כרצוננו במקום המקדש- אני בכלל לא בטוח שההחלטה להימנע מזה לא נחשבת אונס. מצינו הגדרת אונס גם למניעות חזקות מצד קושי טכני או קושי נפשי, ואפילו ליצר הרע..

אני מסכים שמטרה משותפת עוזרת פסיכולוגית- ואני חושב שזה קרה בתחילת המלחמה, ועוד נשאר ברמה מסוימת. אז זה בתכלס לא חייב להיות התאחדות סביב מקום מהמקדש, ודוקא יותר הגיוני לומר שבשביל לדאוג למקום המקדש צריך להגיע לאחדות גדולה, ובלעדי זה לא נוכל להשיג שום דבר. 

גם מפשט מאמר חז"ל אפשר להבין לפעול בעיקר הפוך- שתיקון של ענייני הזוגיות מקדם אותנו לבניין המקדש (זה כמובן לא מחליף את החובה, הזכות והאחריות הלאומית שלנו למקום המקדש).

זה פחות עניין של אונס, זה יותר עניין של הכוונהנוגע, לא נוגע

לעמ"י היו הרבה סיבות טובות לא לעלות לא"י, ובאה השואה והחדירה את המסר הנורא והכווינה מחדש.

זה גם לא עניין של לקום בבוקר ולעשות כרצוננו, אלא לפעול מעשית להשגת אישור לבניין המקדש. אפשר גם להתחיל בדיונים רחבים הלכה למעשה על העניינים הדורשים ליבון.

לגבי הסוף- אבל זו בדיוק הטענה, שתיקון ענייני הזוגיות לא הולך מספיק טוב גם אחרי כל האימונים וכו'. ומעבר לזה, בא"י אתה מתחיל מהכלל ועובר לפרט כי מורגש יותר החיבור של הפרט לשורשו. וזו גם המהות של המקדש, הכהנים עובדים ונמשך שפע לעמ"י. אנחנו פשוט חיים בתודעה אחרת וזו הבעיה.

יש בעיה מהותית כשמעתיקים את הר הבית למקום אחר, וד"ל, ולשם שמיים.

הרעיה, נשמת האומה הכללית שגם נמצאת בכל אחד, אומרת:

על משכבי בלילות בקשתי את שאהבה נפשי בקשתיו ולא מצאתיו.

בלילה, בשקט ובלבד, הרגשתי משהו עליון, וביקשתי להשיג אותו, אבל לא מצאתי.

אקומה נא ואסובבה בעיר בשוקים וברחבות אבקשה את שאהבה נפשי בקשתיו ולא מצאתיו.

קמתי וחיפשתי אותו בחיים, בעולם, אבל עדיין לא מצאתי. לא הצלחתי להרגיש את נוכחותו שם בצורה מספקת.

מצאוני השמרים הסבבים בעיר את שאהבה נפשי ראיתם.

במקום שאמצא אותו מצאו אותי השומרים, שומרי התורה, ושאלתי אותם. הם ענו את התשובות הרגילות שלהם, תלמד תורה, תתפלל מהלב, שם ה' נמצא.

כמעט שעברתי מהם עד שמצאתי את שאהבה נפשי אחזתיו ולא ארפנו עד שהביאתיו אל בית אמי ואל חדר הורתי.

ידעתי שהם טועים והם לא מבינים שכל אלו רק לבושים, אז מייד עזבתי אותם. ואחרי שניסיתי הכל- מצאתי. הבנתי. רק שם אגיע אליו באמת, אגיע להתגלות ולחיבור של האהבה. ולכן לא ארפה עד שאביאנו לשכון בבית אמי- שזה הר בית ה' מקום השראת השכינה, ובחדר הורתי- שמשם נברא העולם.

השבעתי אתכם בנות ירושלם בצבאות או באילות השדה אם תעירו ואם תעוררו את האהבה עד שתחפץ.

ועכשיו אני משביעה אתכם בנות ירושלים, אל תוותרו אלא תעירו ותעוררו את האהבה עד שתחפץ, ורק שמה האהבה באמת נחפצת. ואל תדאגו, אתם תצליחו. רק תבינו, תרצו, תתאמצו ותתמסרו, כמו שאתם עושים בשביל שאר א"י.

הרעיון הכללי נכון ושמעתי אולו כמה פעמיםהיום הוא היום
מכמה מקורות שונים ורציניים
לא מסכיםintuscrepidam
לאנשים היום יש הרבה דמיונות והם לא עמוקים אלא חושבים שהם עמוקים. זה מקשה עליהם ליצור קשר ולאהוב את מי שמולם
יש לך ודאות בכך?advfb
כן, מה שפתית שלג כתב זה רומנטיקה = דמיון של אהבהintuscrepidam
חושבת שהרווקות המאוחרת באהLavender

יותר מהסיבה שאנחנו מחפשים להתאהב ואז להתחתן

ולא להתחתן ואז להתאהב כמו בדורות הקודמים,

ואם כבר להתאהב אז בבן/ בת הזוג המושלמים בתבל מכל בחינה שהיא.

יש מבחר גדול יחסית, לא כמו יהודי העיירות שהתחתנו עם בני המשפחה היהודית הנוספת באותה העיירה/ משהו בסגנון

וכל ההקשר לגאולה בעייני ווארט חסידי נחמד ולא מעבר.

מה שבטוחadvfb

יש פער בין דורי מובהק

לטוב ולמוטב

אולינחלת

גם יש הקרנה, מבלי שנרצה, מהעולם החילוני והגויי; הכל מותר, אפשר להתחתן אפשר גם שלא,

נכון שזה נשמע לא טוב, אבל אין ספק שיש הקרנה והשלכות גם עלינו.

שמה לב, שהבחורים במיוחד חוששים להתחתן. אולי פחד מאחריות, מהעול - היום יש כל

כך הרבה דברים שיכולים "למלא"; מה שפעם לא היה. אפשר לגור לבד ולחוות חיים

מלאים ומספקים.  איני יודעת אם יש תודעה של להוליד ילדים, יהודים, שימשיכו

את עבודת השם.

אצל הבחורות, זה טבעי יותר, מתבקש י ותר. הרי הגברים מצווים, לא הנשים

ואולי יש להם יותר י צר הרע בכיוון של לא למהר להינשא.

וגם יש הרבה בנות. חלקן דעתניות; למדו, חושבות, מעורות.

אולי זה גם מרתיע את הבחור הממוצע.

יש אולי סיבות נוספות. שכל אחד יחשוב פנימה לעצמו ואפילו

יכתוב לעצמו. בכנות; למה אני לא ממהר/ת להתחתן? להתיישב?

אני לא חושבת ששם הבעיההפיאחרונה
צניעות = איכות בזוגיות???מחפש אהבה

לדעתכם, האם יש לרמת הצניעות והשמירה של בני הזוג השפעה על איכות הזוגיות שלהם?

אין שום קשר, ולמה שיהיה קשר?זמירות
נראה לי שהמוטיביציה הבסיסית לשמורadvfb

היא גזירת מלך. 

ה' הטוב לא ימנע להולכים בתמים

לא נכון. זה מוסר טבעי. מוסר טבעיקעלעברימבאר

לא נובע מגזרת מלך, אלא מאיך שה' ברא את עולמו

גויים לא מחוייבים בגדרי הצניעות ההלכתייםadvfb

כי זה מעבר למוסר טבעי

מסכיםארץ השוקולד
זה לא סתם שהרמב"ם מדבר על מחויבות זוגית רק מעת מתן תורה, כי התורה היא מה שהובילה לשינוי ולא שיש משהו בטבע האדם המחייב זאת.
אתם לא מדברים על אותו דברנוגע, לא נוגע
הוא מדבר על גדרי צניעות הלכתיים ואתה על מחוייבות זוגית, שבוודאי שהיא חלק מהמוסר הטבעי גם לגויים. "ודבק באשתו"- ולא באשת חבירו.

הרמב"ם שם רק אומר שהתורה ציוותה את עם ישראל לעלות עוד דרגה ולהתקדש (תרתי משמע), ולא לבטא צרכים גופניים בלי להתקדש ולהינשא גם כשהם פנויים ואין בגידה.

(גם איתו אני לא מסכים כי אמנם הגויים לא חייבים בגדרי צניעות הלכתיים כמונו אבל זה לא אומר שזו גזירת מלך. זו קריאת כיוון, ומי שחכם יקח אותה).

אני מדבר כמובן בתור הסקאלה של השמורמחפש אהבה

לא הפרוץ. אלא שגם בזה יש הרבה רמות.

ואני שואל: האם לדעתכם יש לרמת השמירה השפעה על איכות הזוגיות [גם לא מדבר על הקיצוניות, שלא מאפשרת לך לחיות אפילו עם עצמך..]

צריך להיות בתוך הראש שלך כדי להבין מה אתה רוצה🙂זמירות
עבר עריכה על ידי זמירות בתאריך כ"ב בסיוון תשפ"ו 7:56

למה שיהיה קשר בין הקפדה יתרה על צניעות הלבוש, הדיבור. ההתנהלות בפרהסיה - ובין איכות החיים הזוגיים והקשר הרגשי בין בני הזוג?

זוגיות טובה מאופיינת בתכונות טובות של תקשורת פתוחה, של יכולת ניהול קונפליקטים, הכלה והתאמה של הבדלים באופי, של לתת מקום להגשתה עצמית ופיתוח אישי, ביטחון ואמון עמוק, אינטימיות טובה

אפשר להיות מלאך כלפי חוץ ושטן בבית 🥲 

מצד כל צד מבני הזוג, אם לא מצליחים לבנות קשר זוגי הממלא את התנאים לעיל

בוודאי שכןבחור עצוב
תגיבו עם הסברמחפש אהבה
לדעתי זה בסיס טובמחפשת111

אבל לא מבטיח שום דבר להמשך, זה תלוי בעוד הרבה גורמים כמו תקשורת, פתיחות, שיתוף, מוכנות לבקש עזרה ולמידה אחד של השנייה

בהחלט כןLavender
אין לי מושגארץ השוקולד
אבל הקב"ה ציווה על כך ולכן אנחנו מחוייבים.

שמירת השבת במהלך לימודיי באוניברסיטה כנראה פגעה בציונים, אבל עושים את מה שנכון עדיין כי יש מחויבות למה שה' ציווה.

נפלא. לפום צערא אגרא.נחלת
תלוי אם אכפת לבחור...ועלהו לא יבול
הקיצוניות בין התגובות כאן מעניינתנוגע, לא נוגע

כמעט כל התגובות הם או ברור שכן או ברור שלא..

מה הקשר? לא.נעמי28
🙂👍זמירות
לאנפשי תערוגאחרונה

אין קשר לדעתי.

יש זוגות שלא שומרים צניעות ואהבה משגשגת שם

ויש הפוך לגמרי

אני כן חושב שיש קשר בין צניעות ושמירת ההלכה לבגידות וכו'

לדעתי זה מפחית משמעותית את זה

ובסוף.

לא בגלל זה ולא בגלל זה שומרים צניעות

אלא בגלל שזאת ההלכה.

אולי יעניין אותך