סדנת ציור חדשה!שובל אור
עבר עריכה על ידי שומרוני בתאריך י"ג תשרי תשס"ז 12:30

לאור חוסר ההענות בסדנא הראשונה, אני מנסה את כוחי ברעיון אחר..

נושא הסדנא הוא: ציור באמצעות מוזיקה.

מה זה אומר? עליכם לבחור שיר\מוזיקה כלשהי, ולשמוע אותה בזמן שאתם מציירים.

אני אומרת לכם שלפי הציור שיצא לכם נוכל לגלות את סוג השיר שהאזנתם לו במהלך הציור..

נשמע לכם מגניב? לי מאוד... זה כמו שתמיד המורה לאומנות שלי אמרה שאפשר להבחין בציורים שלנו מה מצב המצברוח שלנו..

נגיד, אנחנו בסדנא במגמה תמיד אהבנו לשים דיסקים של עברי לידר, ואח"כ לא התפלאנו לראות שהציורים שציירנו יצאו עמוקים כאלה, מלאי מחשבה והשקעה עד כדי דיכאון.. ואח"כ התחלנו לשמוע את נשמה קרליבך (עברי לידר הוחרם) והציורים פתאום קיבלו גוון אחר..

ועכשיו לפרטים הטכניים:

אני חושבת שכדאי לצייר דווקא משהו מופשט, סתם לפי איך שהיד לוקחת אתכם, שזה כמובן יהיה בהשפעת המוזיקה. (נגיד אל תתחילו לצייר לי פתאום את הסיפור של השיר.. זו ממש לא הכוונה..)

לגבי המוזיקה- לדעתי עדיף מוזיקה שישר אפשר לסווג אותה לקטגוריה מסויימת (נגיד דיכאוני\עליז וכו'), ואולי גם עדיף רק מוזיקה, ללא מלל.

בתקווה לשיתוף פעולה פורה..

בהצלחה...

ממש לא צריך לדעת לצייר..שובל אור

את תראי איך היד שלך תיקח אותך ותעשה את העבודה במקומך..

לפחות תנסי...

אוקיי,אני אנסה.שירה חדשה

בס"ד.

בלי נדר אני יקח את האמפי שלי לכיתה ואני יצייר באחד מהשיעורים.

שובבה.. אני לא מעוניינת להיות שותפה לפשע..שובל אור
ושכחתי לומר משהו חשוב (ז'תמורת לי הוא היה ברור מאליו)- נא לצייר במגוון צבעים! הצבעים הם מקור ידע חשוב לזיהוי של רגשות בציור..
הנה זה מגיע....................הציור הראשון בסדנא!שירה חדשה

בס"ד.

1) יצא מעפן- כי אני לא יודעת לצייר.

2) בסוף לא ציירתי בשיעור.

3) הציור יראה לכם מוזר אבל אתם תבינו אותו אם תדעו מה השיר.

4) אני מעלה לפה 3 גרסאות של הציור,תגידו לי מה יותר יפה.

קובץ מצורף: https://a7.org/?file=200691317505.gif
בסוף העלתי אחד כי לא יכלתי עוד.שירה חדשה

בס"ד.

זה יצא מטושטש רצח!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

כשסרקתי את זה למחשב זה בכלל לא נראה ככה!

זה היה ביתי?קופיקו
זה השיר שהיה ברקע?
לא.שירה חדשה

בס"ד.

אז מה הקשר גיטרה?

רמז: בכוונה היא בולטת יותר מכולם.

זה ממש ממש לא זוועהפלפלתי

ואת יודעת לצייר - אז טוב שהוכחת לעצמך ולנו מה את יודעת לעשות. כי את יודעת.

נכון שאפשר להשתפר וללמוד - אבל מזה השטויות שאלה שאת לא יודעת לצייר? מי שלא יודע לצייר לא מוציא תוצאות כאלה.

ממש לא.

את דווקה מציירת נחמד~אורית~
ואולי זה איזה שיר בסגנון "הללו בנבל וכינור" אני יודעת? יש בציור תהילים וכינור... לי זה נראה שיר די רגוע לא רועש מידי... 
אני אנסה, בחופשה הארוכה שלי...ארגמן
ואני יודעת איזה שיר אני אשמע!
בעיה קטנהאיש-זאב
אני שונא לצייר בצבעים
מי מכריח?? תצייר איך שבא לך!ארגמן
כתוב שםאיש-זאב
שכדאי עם צבעים,אבל אני אנסה
מאיפה את מביאה תרעיונות האלה שלך??נחמן מאומן

אבל נשמע נחמד...

בכל מקרה, מן הסתם את לא תכירי תשירים שאני שומעת...כחח...

למה שהיא לא תכיר?יסכלוש2
מה את כבר שומעת..  שירים בערבית?
לא... אבל בעיקר ספרדית... ואם ;בא לך להשאיל יש לי-נחמן מאומן

דיסק של זהבה בן שרה בערבית...(אם את יודעת מי זאת)

אבא שלי מדבר (אהמ, אהמ...) ערבית, אז הוא קנה לעצמו דיסק...

חוץ מזה, לפי מה שהבנתי מאורית זה לא נשמע שהם שומעים רדיו בבית... (טוב, אולי חוץ מקול חי, ערוץ שבע-כאלה...)

אבל שירה כבר בקושי בבית!יסכלוש2

ובדיוק בגלל זה שאלתי אם בערבית...                                                              אהמ..

רכלניות קטנות...שובל אור

לצערי הרב, אני אכן נאלצת לשמוע שירים בערבית... למה זה מה שקולטים אצלי בחדר (בשאר הבית המצב יותר טוב)... אבל בד"כ, אם אף אח חצוף לא מכוון לי את הרדיו, זה נשאר על רשת ג'.. רק בגלל ששומעים שם הכי טוב.. (ולא בגלל שזה בעברית..)

באפרת אני גם נאלצת לשמוע משהו בסגנון, אבל המזל הוא שלחברה שלי יש פוול דיסקים עם שירים ממש יפים אז אני שומעת אותם...

אבל איזה שיר שזה לא יהיה- תציירו, זה ממש לא אמור להפריע לי, כל עוד יהיה אפשר לזהות באיזה סוג שיר מדובר.

דיסקים של מי יש לחברה שלך??אנונימי (פותח)

של נשמה קרליבך ושל עדי רן???

(לא עלה לי עכשיו לראש זמר דוסי אחר...)

רחלי (נחמן מאומן) כתבה את ההודעה הקודמת!!אנונימי (פותח)
למה נראלך.. השירים שלי יותר על רמה...שובל אור
רחלי מה השטויות האלה?~אורית~
איך בדיוק הבנת ממני שאנחנו לא שומעים רדיו בבית??
שירה תראי דוגמא ותציירי ואז עוד יציירו.צביקה
ואז אולי גם אני אנסה את כוחי.
הודעה חשובה!שובל אור

בימים הקרובים הסדנא הזו תיסגר.

מי שעדיין מעוניין- מוזמן לעלות את יצירתו!

"כל עוד הנר דולק אפשר עו לתקן..." אבל אוטוטו הוא נכבה, קדימה...!

שירה.. צי'ירתי כבר פול כא-לו..לידור
אבל אין לי סורק!!!
לכי לחברה. או אלי =)שירה חדשה
חחחחחלידור

אם את לוידת איפה החור שאת נמצאת בו, שאני ידע?!

נחשוב עליכם.. הם גם גדולים...

כנסי רגע.שירה חדשה

בס"ד.

אמרתי לך שאני לא יודעת איפה אני לומדת.

ברור שאני יודעת איפה אני גרה.

ניצן- בין אשקלון לאשדוד.

למה? לאן ממהרים?קופיקו
איפה שמים תציור??נחמן מאומן
איפה את חושבת?~אורית~

בזבל?

באתר לל"ת אלא מה?

ניסיתי וזה מה שיצא:קופיקו

20061019211256.doc

הציור העליון זה מה שיצא לי בהתחלה, אבל זה קצת התפקשש עם טיפקס.

ואז ציירתי את הציור השני.

האם זה חצי ציור? אולי, אני חשבתי שכן כי רואים רק חצי תיק ולא את כל השלם-מתאים יותר לציור הראשון. הציור השני יכול להיות בפני עצמו ולא ממש נראה כחצי לדעתי.

נסיון ראשון לצייר חצי.

אם העורכים יכולים לסדר שיראו ישר את התמונה ולא יהיה קישור-תודה.

הנ"ל זה לסדנא הקודמת...קופיקו
יפה. והשיר מה...?ארגמן
קראי את הודעתי השנייה.קופיקו
מה שציירתי זה לסדנא הקודמת: לצייר חצי ציור.
אהה.ארגמן
ציור נחמדצביקה
אני חושב שאת צריכה להביע איזה משהו בחצי ציור ולא סתם לחתוך ציור של פריט.
יו אני מזה מצטערת על התגובה הבוטה הזו...~אורית~אחרונה

אין לי מושג למה כתבתי כך, אני מצטערת אם פגעתי בך...

CureTypes: Convenient Access to Quality Medicationdonaldjohn

CureTypes serves as your one-stop shop for all-encompassing health care answers. It offers a broad selection of pharmaceutical goods, and CureTypes aims to back your path to good health by supplying medicines designed to address various health requirements. CureTypes concentrates on providing top-notch dependable choices for patients ranging from antibiotics to antiviral drugs and treatments for long-term conditions. CureTypes has a user-friendly platform that makes ordering medicines simple and hassle-free guaranteeing prompt deliveries to meet all your healthcare demands.

האמת.אנונימי (פותח)

זה היה יום שבת קייצי, ואני, כהרגלי זה קצת יותר משנה, הלכתי לבקר את זקן בית הכנסת הבודד בביתו. בדרך הקצרה שהיתה לי הפשלתי את שרוולי חולצת השבת הארוכה, שקבלתי על עצמי לכבד בה את השבת כדמותו של אבי, תוך שאני מנסה לסדר את הרעיונות שאומר לר' מאיר הזקן, לפשטן קמעא מהעופפות המופשטת המאפיינת את דברי התורה של בחורי הישיבות הגבוהות בציבור.

כשהגעתי הוא כבר המתין לי בחוץ, רכון, בעל כורחו, על ספר התהילים הישן בתוך כסא הגלגלים שלו. "שבת שלום ר' מאיר! מה שלומך?" אמרתי סקול רם, בעודי כופף אליו את קומתי כדי שיוכל להביט בפני ולזהות אותי. "או! או! שבת שלום!" קרא בשמחה, "מה שלומך? בא שב.." 

"כן כן, מיד" השבתי ושלפתי כיסא מערמת הכסאות שניצבה ליד. "תקרא למטפל שיביא כמה עוגיות וקולה, יש במקרר" הוא אמר לי, מניח באיטיות את ספר התהילים על השולחן שלידו והחל לסובב את כסאו אל עבר כיסא הפלסטיק שהצבתי בסמיכות. "זה בסדר, אין צורך", השבתי לו, "אולי אתה רוצה שאביא לך קצת קולה? או סודה?" 

"לא, זה בסדר, לי יש מים", הוא הורה לי בידו הגרומה אל הבקבוק עם הקשית שניצב על השולחן לא רחוק ממנו. "מה שלומך?" הוא שב ושאל, "מה שלום ההורים? ב"ה אבא שלך אדם טוב, כל שבת  הוא אומר לי שבת שלום ושואל איך אני מרגיש.."

"ב"ה" אני משיב, "השבח לאל, הכל בסדר, כולם בריאים". הוא מהנהן קלות בראשו כאומר 'ב"ה'. "באו לבקר אותך השבת?" אני שואל, "אולי הבנות? או שלום?"

"כן, כולם הגיעו בערב שבת, היה יפה מאוד" הוא משיב בשמחה, "שרו, והיה אוכל טוב..."

"איזה יופי" אמרתי בהקלה, "כל הכבוד להם שהם כולם באים". "כן כן" אמר, ואז נזכר ושאל "איפה היית שבוע שעבר? בישיבה?"

"כן ר' מאיר, צריך ללמוד.." עניתי כמתנצל. "כמובן", אמר, "אבל זה בסדר, יש בחורה חכמה שבאה לבקר אותי, יעל. איזה חכמה היא, לומדת, משקיעה, וגם אומרת לי דברי תורה על פרשת השבוע..."

מעניין, אני חושב לעצמי, זה חדש... מי כבר מכיר את ר' מאיר בשכונה ובא לבקר אותו? בטח מדובר על מישהי מבוגרת שבאה לדבר איתו. כבר יצא לי, בזמן ששהיתי במחיצתו של ר' מאיר, להפגש עם אחת מן השכנות לשעבר שגרו לידו ובאה לשוחח עימו קצת ולהפיג את בדידותו.

"איזה יופי" אמרתי לו בקול מעודד, והתחלתי לדבר על מעלת החסד מן הדברים שלמדנו לאחרונה בנושא מן הגמרא במסכת שבת. במהלך הדברים, כהרגלו, ר' מאיר הפסיק אותי בסיפורים על העבר ועל משפחתו, כשהוא מידי פעם מזכיר את אותה 'יעל' שבאה לבקר אותו מידי פעם, ומאבד את ההקשר של דברי הקודמים.

ולפתע, מאחורי גבי נשמעת חריקת שער הברזל, ואז קול צעיר קורא "סבא מאיר! מה שלומך? התגעגעתי אליך!" וכבת בית, בחורה צעירה שנראית קרוב לגילי, שולפת כיסא פלסטיק נוסף וממקמת אותו מצידו הנוסף של ר' מאיר הזקן. "או! יעל! מה שלומך? מה שלום ההורים?" פתח ר' מאיר בשמחה ופנה אלי "זו יעל שסיפרתי לך עליה".

"נעים מאוד.." אני מסביר לה פנים, והפנים שהוסברו אלי חזרה מוכרות לי מאיזה שהוא מקום. "אתם מכירים?" שואל ר' מאיר. "כן," מיד משיבה יעל, "היינו יחד בסניף, אתה עומר נכון?"

ואני מתפלא. לא הייתי דמות שאמורים להכיר אותה משם. "אמת". "היית באמצע לומר כמה דברי תורה נכון? תמשיכו בבקשה" אמרה בנימה קצת מתנצלת. "ר' מאיר סיפר לי שאת גם אומרת לו דברים על הפרשה מידי שבוע, אז בכבוד", די מיציתי את מה שהיה לי להגיד, הרהרתי.

"לא לא, תמשיך, זה באמת לא משהו רציני, אני רק קוראת לסבא מאיר קצת מהחומש ומסבירה.." היא משיבה. דליתי עוד איזה רעיון במחשבתי והתחלתי לומר אותו, ולאחר כמה רגעים ר' מאיר הפסיק אותי ובאופן מפתיע אמר "אתה יודע, יש לה משפחה ממש טובה, אנשים טובים, וגם חכמה – אולי תצאו יחד?"

באותו רגע נאלמתי דומיה, ולפני שהספקתי להיות מובך כדבעי, היא הזדרזה ואמר "תודה סבא מאיר, אבל אני כבר נפגשת עם מישהו.." התעשתי וקצת שחקתי על הסיטואציה, מנסה לחזור אל הנושא הקודם עליו דברתי לפני רגע. בינתיים ר' מאיר מפשיל את שרוולו ומביט אל שעונו המיוחד, שסימניו באותיות עברית חילוף המספרים "כבר צריך לצאת לבית הכנסת" הוא אומר וקורא למטפל, תוך שהוא מגדף אותו קמעא.

ליווינו את ר' מאיר לבית הכנסת, ולפני שנכנסתי אחריו גם אני, פניתי אל יעל וחזקתי אותה על ההשתדלות לבוא לשוחח עם ר' מאיר, תוך שאני מתפלא איך ומניין היא מכירה אותו. היא סיפרה לי שלא מזמן סבתא נפטרה ממגפת הקורונה שפקדה את העולם, וכשעברה ליד ביתו כאשר באה לבקר חברה שגרה בשכנות, ראתה אותו כשישב בחוץ והחלה לשוחח עימו. כשסבתא היתה בחיים היא היתה דואגת לה ובאה לבקר ולשוחח בקביעות, ועתה השיח הזה חסר לה, כך שהיא שמחה שפגשה את 'סבא מאיר'.

הנהנתי ונפרדתי ממנה לשלום, נכנס לתפילת מנחה של שבת בבית הכנסת הספרדי, מהרהר בסיטואציה המוזרה. ומאז, על אף כל הבחורות שיצאתי איתן לפניה ואחריה – היא לא יוצאת לי מהראש.

העלה לי חיוך.כְּקֶדֶם

ובאמת מעורר השראה

תודה על זה

...אנונימי (פותח)אחרונה

היא התחתנה לפני שבועיים. מזל טוב.

היושעלמת חן

היה פורום של שירים נכון? אני לא טועה..

אממ מחפשת בלי קשר צילצול של השיר אם תבנה של בית ,של איתי דוד אם למישהו יש

תודה

את מכוונת אולי לפרוזה וכתיבה חופשית?אנונימי (2)
לאעלמת חן
היה פורום שנקרא שירים, אני כמעט בטוחה בזה
יש את זה:כי קרוב.
עבר עריכה על ידי כי קרוב. בתאריך י"א בשבט תשפ"ד 08:17

פורום שירים

הוא נטוש למדימבולבלת מאדדדדאחרונה

עדיף בפורום אחר (צלילים ומוזיקה, או גיטרה)

ואפילו בצמע הגיוני יותר שיענו לך על זה...

תמיד זוכרת אותך, לא צריך חודש או יוםסתוית סימה

בס"ד

חודש המודעות הגיע ככה אומרים,

לידות שקטות בלי קול, ככה באוקטובר פתאום,

אני רושמת לך תינוקות שלי, שככה תישארי לעד,

על חיים שהגיעו בשקט, בתוך סערה גועשת,

בחדר לידה במקום שבו יש כל הזמן חיים,

פתאום את המוות פוגשים,

עברו 5 שנים מאז,

רציתי להגיד לך שאני זוכרת אותך, בדיוק כמו שהיית,

יפת תואר שקשה לתאר,

זכיתי בך ל9 חודשים קסומים, להרגיש אותך עמוק בפנים,

בלב שלי תהיי תמיד, מחכה לך כבר שתחזרי,

אומרים שתקומו ראשונים בתחיית המתים, כי אתם טהורים,

לא חטאתם בכלל ככה אומרים,

אחרי קבורתך קברתי גם את אבי, את בטח יודעת הוא לידך,

הרי הוא סבך,

הרגשתי שהעצב גובר עליי, לקחתי את התהילים ביד,

והלכתי להדליק נרות לשבת,

אמרתי לחוקר ליבות וכליות שלח לי נחמה בקרוב,

ופתאום הם הגיעו בלי שהתכוונתי, אוליי ככה כיוונתי,

שתי נשמות חדשות הופיעו, תאומים מבלי שציפינו,

אמרתי תודה רבה לבורא עולם, תודה שהראת לי שאני יכולה,

לאסוף את השברים ולקום, להתמודד עם לב שבור,

לחבק את האמונה בבכי של שמחה,

את , את התיקון שלך סיימת, הוא היה שלם ומיוחד,

אנחנו פה למטה מנסים לתקן את עצמנו, לחבר את החלקים שנותרו בחיינו,

ולהאמין שאת שלמה, ומתפללת עלינו,

אני אוהבת אותך בדיוק כמו שהיית, זכיתי בך לעולמים,

מחכה לך שתחזרי , עד שיבוא משיח יקירי בקרוב,

תודה שלמרות הכל בחרת לרדת בשבילי,

ותודה אבא, תודה שבחרת בי .

...אילת השחראחרונה

כמה עוצמות יש בך.

נגעת בי ממש.

ואיתך בתפילות ובייחולים ובתודות לבורא עולם.

🤍

טוב, פה בטח אין אף אחד שמסתכל, ובכל זאת..אני הנני כאינני

אנחנו מנסים להקים לתחייה את פורום "צלילים ומוסיקה" - נגנים ויוצרי מוסיקה יקרים וחביבים! נשמח שתצטרפו אלינו!!

מוזמנים להתחיל בשרשור הכירות החדש שהכנו לכם, שם תתודעו לעוד כמה דברים אנחנו מכינים לכם!

🎵🎶 שרשור היכרות תשפ"ד + עדכון! 📢📣 - צלילים ומוסיקה

בברכת "הזורעים בדמעה ברינה יקצורו" - המנהלים החדשדשים!

ב"ה, בהשגחה אלקית, עכשיו כבר לא כ"כ מפריע לפרסם.אני הנני כאינני

האם את חושבת עליי כמו שאני חושב עלייך?

האם מה שאמרתי לך מסיח דעתך בתפילותייך?

האם את האחת? האם זו אהבה עיוורת? 

איך בכלל אדע, אם לא חוויתי מעולם אחרת?

איך אעבור את המסע הזה בלי שום חרטות?

איך אהיה שלם עם אלקים על אף ההסתרות?

תם, ועוד אשלים עם זה.

מה זה לדעתכם יוצר טוב?yaeli1989

מתעניינת איך לדעתכם נוצר יוצר מעולה?

עבודה מהבית קלילה נוראאנציללואנטנך

דרושים דרושות לעבודה מהבית בקלדנות, כתיבה, הזנת תוכן, הזנת נתונים, תמלול, ותרגום, לפרטים נא לפנות בוואטספ למספר 050-2322173

אולי יעניין אותך