מרגישים את המתח הזה?אני:)))))

מתח של ערב ראש השנה, מתח של הכנה למשפט.

ובכלל אני רוצה להרגיש את המתיקות של המלך בשדה...

בשביל זה צריך ללמוד יותר חסידות!פתית שלג
באמת מצאת למי לומר(;הרמוניה
אם מישהו יכול לשלוח מקור חסידי על ראש השנהצדיק יסוד עלום
אשמח לקרוא, אני לא לומד חסידות בכלל
מקור חסידי על ראש השנה?אני:)))))

יש את מה שאומרים בברסלב

לא נו, רציניצדיק יסוד עלום
אני ממש ממש נגד הנאו-ברסלביזם והטירוף שהולך באומן... אבל מכבד את רבי נחמן ואוהב את סיפורי מעשיות ותורות מעטות שלמדתי בליקוטי מוהר"ן

אבל פרקטית כשאומרים "ללמוד חסידות לקראת ראש השנה, על מה מדברים?

זה חמוד:אני:)))))

זמרו לאלהים זמרו זמרו למלכנו זמרו (תהלים מז, ז). לבאר, כי בראש השנה וביום הכפורים שאז הוא המתקת הדין צריך האדם לחתוך את הדינים ולעבוד את הבורא במדת הרחמים ולא במדת דין ששופט את עמו, רק לאחוז במדת הרחמים וכמו האב שופט את בנו. והנה ידוע שאלהים, מרמז על דין. וזהו זמרו, כלומר תראו לחתוך זה המדה שלא ישב במדת דין שופט את עמו, רק כאב את הבן והוא יציל אותנו מכל דופי:

גם חמוד:אני:)))))

תקיעה שברים תרועה תקיעה. תקיעה, הוא לשון אהבה מלשון נתקע ביבמתו, כי בתחלה באה האהבה מהקדוש ברוך הוא על ידי ישראל שישראל עובדים אותו באמת ובאהבה ובזה שישראל עובדים ה' באהבה משברים היצר הרע שרוצה להרע לישראל וישראל משברים אותו. וזהו שברים תרועה, לשבר היצר הרע שרוצה להרע אחר כך נוסיף האהבה מהקדוש ברוך הוא על ישראל וזהו תקיעה בסוף:

גם:אני:)))))

ויאמר להם לכו אכלו משמנים ושתו ממתקים וגו' כי קדוש היום לאדונינו ואל תעצבו כי חדות ה' הוא מעוזכם. ומ"מ אי' בפוסקים דאם ירצה רשאי להתענות בר"ה ויש עוד מצוה בזה. אך אי' (ברכות ג'.) בשעה שישראל וכו' ועונין יהא שמו הגדול מבורך הקב"ה מנענע בראשו אשרי המלך שמקלסין אותו בביתו כך מה לו לאב שהגלה את בניו ואוי להם לבנים שגלו משלחן אביהם. וזה הענין שבר"ה כששמעו אז הד"ת וידעו בעצמם שיש טענות עליהם אם שהי' להם פחד ויראה אבל באו מזה גם לעצבות. ואמר להם נחמי' לכו אכלו משמנים וגו' כי קדוש היום לאדונינו שיום הזה באמת מכניס יראה ופחד בלב כמו שנקרא יום זה בתיקונים (תי' מ"א) דרועא תנינא יומא תנינא ואל תעצבו וגו' שלא יביא לכם עצבות שיצחק אע"ה נקרא ע"ש השחוק והשמחה וכן הוא בזוה"ק (מה"נ תולדות קל"ה א') תולדות יצחק תולדות השחוק והשמחה וכו' והיינו שמדת יצחק הוא פחד יצחק ואי' (שבת ל"א.) לא ברא הקב"ה את עולמו אלא כדי שייראו מלפניו שנא' והאלהים עשה שייראו מלפניו. וכ"א (סו"פ ו' דאבות) כל מה שברא הקב"ה בעולמו לא ברא אלא לכבודו וכו' היינו שיהי' התגלות כבוד מלכות שמים. וזה ע"י היראה כמו שא' (קידושין ל"ב מלך שתהא אימתו עליך. וכשמקבלין עול מלכותו אז יש להשי"ת שמחה מזה כמו שנא' ישמח ה' במעשיו שזה הי' תכלית הבריאה כאמור. ומזה יצמח אף לישראל שמחה כמו שא' (תדב"א רפ"ג) שמחתי מתוך יראתי. וזה שאמר להם ואל תעצבו שלא יביא היראה והפחד לידי עצבות כי חדות ה' הוא מעוזכם כי זה שהשי"ת שמח מהיראה של ישראל וקבלת מלכותו עליהם הוא מעוזכם שעי"כ יכניס שמחה אף בלבבכם לכן לכו אכלו משמנים וגו'. וכן כששומע שישראל עונין יהא שמו הגדול מבורך וכו' אומר אשרי המלך וכו' ומה לו לאב ואוי להם לבנים שגלו. ומש"ה עתה בשעת חורבן רשות להתענות ג"כ ומ"מ אף בגלות השי"ת שמח בקבלת עול מלכותו שכל ישראל מקבלין עליהם בר"ה וחרדין מהדין וחדות ה' הוא מעוזכם זה כל התקיפות שלהם. וכתיב וילכו כל העם וגו' ולעשות שמחה גדולה כי הבינו בדברים אשר הודיעו להם. היינו שנכנסו הדברים בלבם שהבינו הוא לשון בינה לבא והכניס בהם עי"ז גם הדעת והכירו השמחה והי' שמחתי מתוך יראתי. והשמחה הבא ע"י היראה הוא שמחה גדולה ולכן נאמר ולעשות שמחה גדולה:

גם חמוד:אני:)))))

אי' בזוה"ק (ח"ב מ"ד א' ועוד) ויהי היום וכו' ת"ח ההוא יומא יומא טבא דר"ה הוה. כי תיבת היום מורה על אור כמו שנא' ויקרא אלהים לאור יום ומטעם זה אי' באור זרוע שהיום סתם מרמז על שבת וכדאי' בתיקונים (תי' ל"ו) ויהי אור דא ר"ה ובמד"ר (ויק"ר פ' כ"א) על פ' ה' אורי וישעי אורי בר"ה וישעי ביוהכ"פ. והנה תיבת ויהי נדרש בכל מקום שהוא לישנא דצערא ולכאורה היאך יתקיימו שני התיבות ויהי היום שהם שני הפכים בנושא אחד. אמנם באמת שניהם צדקו יחדו שדייקא ע"י הצער והריחוק שמרגיש כל אחד בנפשו ביום זה כאשר יעלה על לבו שהוא זמן התגלות מלכותו ית' כמו"ש ובכן תן פחדך על כל מה שבראת וייראוך כל המעשים וכו' וכל אחד כפי שמכיר את נגעי לבבו כמה שהוא רחוק מקבלת עול מלכות שמים באמת מזה הוא גודל הצער והפחד ביום הזה שנקרא בזוה"ק בכ"ד יומא תנינא פחד יצחק. ולפי ערך הצער והיראה מזה נשפע להנפש הארה מלעילא שנקרא יום. וזהו שאומרים קודם תקיעת שופר הפ' מן המצר קראתי י' שע"י הקריאה בלב מן המצר עי"ז ענני במרחב שהוא הארה דלעילא הנשפע מתקיעת שופר. וכדאי' בגמ' (ר"ה ט"ז שנה שרשה בתחלתה מתעשרת בסופה וכפירשיז"ל שם שישראל רשים ולבם נכנע למקום. שע"י שמרגיש בעצמו הריחוק ולבו נכנע עי"ז הוא סופו שיש לו אחרית שמיד מרגיש הארה של הצמיחת ישועה. וזה פי' המד"ר הנ"ל אורי בר"ה וישעי ביוהכ"פ שבר"ה הוא התחלת הבהקת האור לצמיחת הישועה ותכלית הישועה בהתגלות נגמר ביוהכ"פ וכדאי' במד' ע"פ כי עמך הסליחה למען תורא מראש השנה הסליחה ממתנת לך כל כך למה למען תורא כדי ליתן אימתך על בריותך. והיינו כי באמת עצם הישועה לעילא נעשה בר"ה רק שהוא בהעלם מלהיות בהתגלות בהנפש עד יוהכ"פ למען תורא. כי כל עשרה ימים נקראים ימי תשובה שנמצא עוד היראה של ר"ה בנפש לפשפש במעשיו להתקרב מהריחוק. ומזה באים להתגלות הישועה ביוהכ"פ להיות נגלה לכל נפש התקרבות להשי"ת בשלימות:

על ספרי חסידות מן הסתםאני:)))))
של איזו חסידות הטקסטים שאת שולחת?צדיק יסוד עלום
ואיזה ספרים?
שני הטקסטים האחרונים זה מפרי צדיקאני:)))))

והשניים הראשונים זה מקדושת הלוי

מעניין!צדיק יסוד עלום

ר' צדוק דמות שבוודאות אגיע אליה מתישהו, דמות רוחנית מרתקת! בעיקר במעבר בין שני העולמות הליטאי והחסידי (לא זוכר מאיזה לאיזה)

לא ידעתי שלרבי לוי יצחק מברדיטשב יש כתבים!

תודה!

תודה בזכותך למדתי קצת לראש השנהאני:)))))אחרונה
עד מתי?!ימח שם עראפת
וַיִּגַּשׁ אֵלִיָּהוּ אֶל כׇּל הָעָם וַיֹּאמֶר עַד מָתַי אַתֶּם פֹּסְחִים עַל שְׁתֵּי הַסְּעִפִּים אִם יְהֹוָה הָאֱלֹהִים לְכוּ אַחֲרָיו וְאִם הַבַּעַל לְכוּ אַחֲרָיו וְלֹא עָנוּ הָעָם אֹתוֹ דָּבָר.
גם אם יוכח שיש יצורים שגריםקעלעברימבאר

באולימפוס וברצונם הם שולטים על מזג האוויר וחיים לנצח - זה לא אלוהים.

זה סך הכל יצורים כמו חייזרים או כמו שטראמפ יכול לפוצץ פצצת גרעין ולהשמיד את העולם.

גם אם יש יצורים כאלה, 

ה' ברא אותם כמו את שאר היצורים. ואסור לנו לעבוד אותם, והם במילא כל הכוח שלהם זה מאלוהים. ואם יש להם בחירה חפשית, זה בדיוק כמו הבחירה החפשית של טראמפ אם לפוצץ את העולם או לא.

ב. זה תיאורטית כמובן. מעולם לא הוכח שיש יצורים כאלו.

מתלבטת.. כן או לא?אני:)))))
יאללה מימונה צדיק יסוד עלום
צחצחים זה רק מרוקאיםקעלעברימבאר
אוף, מה עושים עם שירים ל המשוגע היחידי

בכל מקרה בכל ימות השנה אני לא מקפיד על זה לגמרי...

גם הנוהגים להקל בכל ימות השנה לשמוע שירי קודש המלווים בכלי נגינה, דרך הרדיו והרשם קול, נכון שיחמירו בימי הספירה שלא לשמוע בהם שירים המלווים עם כלי נגינה, או שמיעת כלי שיר מטייפ.

אבל תכלס נראה שמותר,

אפילו לנגן בגיטרה אי אפשר,  אוי אוי אוי

נכון...הרמוניה

היום יום אחרון לנצל שזה איסרו חג

ובגיטרה אם אתה מתאמן קבוע מותר לך להמשיך..

לפי מה שראיתיל המשוגע היחידי

גם להתאמן אסור אם זה לא לפרנסה 😩😩

זו דעה מחמירה...הרמוניה
כן ,אני יודע, בכללי כל הדבר הזה...ל המשוגע היחידי

אמרו על הרב עובדיה כוחא  דהיתרא

אבל הוא מחמיר במלא דברים

איזה מפתיעהרמוניה
זה ציני או רציני? אין לי כוח לנסות להבין לבדל המשוגע היחידי
רציניהרמוניה
מי שיש לו צורך נפשי בקטע של בריאותקעלעברימבאר

נפשית (ואפילו קטנה). שישאל רב אולי יתיר לו

היום אסרו חגאני:)))))
אני פשוט מאז צאת החג עם שירים....תמימלה..?

ומקווה שהמשיח יבוא לפני שאצטרך להפסיק עם השירים😅🙏

היו שנים ששמעתי שירים גם בספירת העומר, קצת כמו שכשחולים לא צמים-ככה גם כשהנפש חולה אי אפשר להיות בצום מוזיקה, מה שכן זה היה לשמוע רק שירים שמחים....😅

הבעיה שלוקחים את מנהגי האבלות ומתמקדים בהםנוגע, לא נוגעאחרונה

עדיף לסמוך על המתירים ולשמוע שירים (בפרט שקטים), ולרכז כוח בלהתקדם בבין אדם לחברו (לימוד ומעשה) שעל זה מתאבלים.

בנוסף לכך, יתכן מאוד שהסיבה האמיתית לאבלות היא מרד בר כוכבא שנכשל (והתלמידים נלחמו ומתו בו לפי זה) ותוצאותיו ההרסניות, כולל איבוד התקווה למקדש ולעצמאות לזמן רב.

לכן עכשיו שיש לנו עצמאות ואנחנו בא"י, מה שצריך להתמקד בו זה חיזוק העצמאות, וחיזוק הקשר למקדש ותמיכה בפעולות מעשיות הקשורות אליו.

יאמי איזה טעים זה מופלטהצדיק יסוד עלום

מחמאות לבשלנית תאווה לחיך

אוי אני מוסיף לזה דבש, כן דבש דבורים, ממש ללקק את האצבעות

אפשר מתכון גברת מועלם

אוי, פשוט נפלא, כמה חיכיתי ליום והגיע

פעם גקי לוי סיפר עלקעלעברימבאר

רב  שהתקשר אליו ואמר לו שהוא תמיד צוחק בפיוט "מי כמוך ואין כמוך" כי הוא נזכר בשיר על בן סמוכא

הפסקת אש! ב"ה!אני:)))))

יאללה חוזרים לחיים הרגילים!!

מה שאת קוראתימח שם עראפת
אני חושבת שאם אנחנו גם ככה פהאני:)))))

אז שזה יהיה לתועלת ונביא לפה חומר רוחני עם תועלת רוחנית..

גבורה זה להפעיל כוח. אתה יכול משם לקחת את זהנוגע, לא נוגע

לאיזה הסבר שתרצה, אבל גבורה זה להפעיל כוח. יש גם גבורה של איפוק, אבל גבורה של פעולה אקטיבית זה להפעיל כוח.

במלחמה אתה מפעיל כוח.

חסד במהותו זה לתת למישהו, לא להפעיל כוח.

וזה כן משנה, כי אתה מעביר את זה מפירוש פיזי של צמצום כפשוטו (חח), שחסרו מים, לצמצום טבע המים, שזה משהו מופשט יותר. כלומר ההסבר על גבורה כצמצום זה לא פשט כמו שאתה מנסה לפרש.  

אני רוצה הסבר:תמימלה..?
איך נשים מרוקאיות מכינות מופלטות במוצאי החג, איך הן מסדרות את כל כלי הפסח? איך יש להן קמח? איך יש להן כח???
כן יונית, אני מראיין כעת את אחת הילידותצדיק יסוד עלום

@אני)))) בעצם מה הסוד שלכן, המרוקאיות האסלי בסליות, ואיך אתן עושות את המולטיטסקינג הזה

אתה רוצה לעשות לי אאוטינג בכוח אני רואהאני:)))))
אערוך אם תבקשיצדיק יסוד עלום
אני לא אמרתי כלוםאני:)))))

תניחו מה שאתם רוצים

מקסימום אדווח;)אני:)))))
זה מבלבל מאדדדצדיק יסוד עלום
יוניתכְּקֶדֶם

יו יו יו יונית יו   נית

מקור:כְּקֶדֶם

אוקי הנה

https://www.youtube.com/watch?v=5vVlPjvPnDA&list=RD5vVlPjvPnDA&start_radio=1

אני צורחחחחחחחחחח למה לא הכרתי את זה 😂😂😂😂🤣צדיק יסוד עלום

(הכרתי את הפאשלה של גני, לא את הרמיקס ואת משה בוגי מחלל בחליל אומייגאד)

מילה שתאמת גמאני לא הכרתי שלחתי תלינק הלא נכון פפפכְּקֶדֶם

אבל זה זהבבב

אם כבר שוגי בוגי,אני מקווה שאתה מכיר את הפנינה הזוצדיק יסוד עלום
אוקיי שכחתי שזה נורא לצפייהצדיק יסוד עלום
חזק ל המשוגע היחידי

לי הזכיר את 

מיונית 

מה מה מיונית

פעם שמעתי על רב מרוקאיקעלעברימבאר

שהעלו אותו לשידור. ואז הוא יצא נגד כל המנהג של המימונה

למה? בגלל שמתחילים מוקדם.אני:)))))
הוא לא ממש התנגד אבל אמר שהואקעלעברימבאר

לא מתלהב מהרעיון. בין השאר כי מתחילים מוקדם

עד שיש לאשכנזים חג שהם יכולים לחגוג בלי חשבונות..נוגע, לא נוגעאחרונה
קמח כשר לפסח אולי. קמח למצות שלא נגע במיםקעלעברימבאר
את אשכנזיה איך את יודעת?קעלעברימבאר
כי יש דבר כזה שנקרא הגיוןאני:)))))

קמח זה לא חמץ

וקמח טפיוקה?קעלעברימבאר
מי שאני מכיר מתחיל די מאוחר כי רק בצאתxmasterx

החג אפשר להתחיל לסדר, לנקות, לפנות ולהכין.

קמח זה לא חמץ בטח לא בחצות בערך

על הכוח אין לי מה לענות נשים זה עם די נפלא

חחח המשפט האחרון בשביל צי"על המשוגע היחידי
איזה מוניטין בניתי לי אויצדיק יסוד עלום
פשוט יש רצון..נוגע, לא נוגע

אולי יעניין אותך