אמרו לנו שהחטופים כולם ישוחררו בתוך 72 שעות, ואחר כך ידונו בפרטי ההמשך.
אז אמרו.
אמרו לנו שהחטופים כולם ישוחררו בתוך 72 שעות, ואחר כך ידונו בפרטי ההמשך.
אז אמרו.
מה טראמפ יעשה לאחר שיתקבל הסירוב. אבל לא הייתה שאלה שיתקבל אחד כזה.
אמרו שבתוך 72 שעות כל החטופים ישוחחרו, ואחר כך ידונו בפרטים, כאשר אין לחמאס שום שוט לאיים בו ו/ או להכתיב תנאי המשך. אז אמרו.
אבל בינתיים אף אחד עוד לא שוחרר, ונתניהו מוכר לנו שקרים.
חמאס לא מובס אלא ההיפך הוא הנכון. זאת עובדה.
וגם, הוא לא יובס כי הטורקים איתו, המצרים איתו, כל המוסלמים איתו, קפלן איתו, וכו'.
לשאלה מה טראמפ יעשה, התשובה היא שהוא יאשים אם ישראל.
בשאר הדברים אני מסכים איתך, אבל השאלה היא טרמפ וזה באמת מוזר.
לא שזה יכול לעזור למישהו שלא האמת מעניינת אותו אלא וריאציה של קפלניזם
"תוך 72 שעות מהרגע שישראל תכריז פומבית על קבלת ההסכם, יוחזרו כל החטופים – החיים והמתים."
זה מה שפורסם רישמית בעת ביקור נתניהו בבית הלבן.
פורסם גם שקטאר נתנב ערבות לשחרור החטופים כאמור כנגד התנצלות פומבית של נתניהו.
אני רוצה להאמין שנתניהו ממתין להכרזת ועדת פרס נובל על זהותו של הזוכה בפרס, לפני שחוזרים לחרבו דרבו בעזה.
אז צודקת האופוזיציה שאפשר היה להשיג הסכם דומה לפני שנה ולפני שנה וחצי.
הודיעו על חתימת הסכם - וביום ראשון לפי הלו"ז בעז"ה נראה את החטופים החיים חוזרים, והחל מיום שני גם את החללים.
להישאר ברצועה עד סוף העיסקה?
להכניס סעיף על פירוז ופירוק (לא שאני מאמין להם, אבל זה חשוב ברמה הבינלאומית)?
לחסל את סינוואר? להשיג מודיעין משמעותי שלא יסולא בפז?
מבצע הביפרים? חיסול נסראללה? חיסול צמרת החות'ים? תקיפה מדהימה באיראן ושינוי המשוואה? תקיפה בקטאר?
עזה היא רק השם של המלחמה, אבל המלחמה עצמה היא רבת אנפין והיו בה הישגים יוצאי דופן שבהחלט שינו את מעמדה של ישראל בעולם. את כל אלה היינו מפסידים אם היינו מקשיבים למחשבות יאיר לפיד שלך.
עכשיו בעיקר צריך לוודא שהאופוזיציה לא תביט למיסמוס של כל ההישגים האלה.
בס"ד
ככל הידוע לי - ההסכם טרם נחתם.
אני לא זוכר שמשהו דיבר על כך שידונו בפרטים רק אחרי שחרור החטופים (כפי שכתבת בהמשך), אלא להפך - זה היה רעיון של החמאס אחרי שהוא קיבל לידיו את יוזמת טראמפ.
אין לי יכולת לדעת לאן יתפתח המו"מ בקהיר, וברור שבחמאס יעשו הכל כדי למתוח את החבל - אבל לצחוק על ה-72 שעות זה פשוט לא נכון. מעולם אף אחד לא טען וחשב ש-72 שעות מרגע הצהרת טראמפ זה יקרה.
יחד עם תחושת העוינות,
והמחלוקת העמוקה,
האם יש בכם רחמים על אשה במצב אומלל,
שמאיגרא רמה,
לבירא עמיקתא !
בושות, טרללת, נסיון התאבדות, בגידות של משפחה וחברים וכו'
האם יש בכם רחמים ?
כל חמשת המנהיגים הערבים המגה רוצחים הכי גדולים היו שמאל כלכלי:
נאצר- ניסה לעשות לנו ג'נוסייד ב1967, והשתמש בגז רעיל נגד מתנגדיו בתימן, והלאים את הכלכלה.
סאדם חוסיין- איש הבעת', מפלגה סוציאליסטית, רוצח המונים מוכר וידוע.
אסד- גם איש בעת' שטבח במתנגדיו, לפעמים גם בשימוש בגז רעיל.
קדאפי- כתב ספר כלכלי סוציאליסטי, טבח במתנגדיו ותמך בטרור בכל העולם.
ומי שתוהה איך כתבתי חמשה מנהיגים והזכרתי ארבעה, אז היו שני אסד, אבא ובן.
חוץ מדרום תימן הקומוניסטית ותוניס לתקופה קצרה מאוד, כל שלטון ערבי שמאל כלכלי היה בן ברית שלהם, כולל אלג'יר.
תן לי שם של מנהיג ערבי שאינו רוצח.
יורש העצר הסעודי בן סלמאן, עוד לא מנהיג רשמי, וכבר רצח עיתונאי בטורקיה
ושמעתי את האמירה הזאת מהרב אבינר.
חוץ מזה שאף מנהיג של מרוקו, טוניס, רוב מנהיגי לבנון, כווית, עומאן ואיחוד האמירויות לא רצח אף אחד. אותו דבר לגבי מובראק, ועבדאללה השני.
זה יותר איסלאמיזם שבעיקר נוכח בשנאה לעם ישראל, למרות שעדיין קיים הטרור החילוני הערבי הלאומני בתור אשף וגם הוא אנטישמי. זה נבחה וזה טרפה
מה טיבו של המשא ומתן הזה?
הם מחבלים, הם חמאס, הם במקום שהם לא אמורים להיות, למה כולם מתערבים ולא שולחים אותם לגהינום?
הלוא כן?
הרי זאת מטרת הימצאותם כאן, לשמור שלא יקרו "חלילה" דברים כאלו, ואפילו יותר מינוריים.
כמו שעשו בארה"ב על אירועי 11/9.
הטענה שלי שקיים הבדל עצום בין 11/9 ל-7/10:
ב-11/9 בארה"ב לא היה בדל של ספק שלא הייתה שום קבוצה פוליטית בארה"ב ששאפה שזה יקרה, חס וחלילה.
ואילו אצלנו, הייתה קבוצה פוליטית מסוימת שעשתה מאמצי-על להשבית את הצבא – זה תועד. בנוסף לכך, יש סימני שאלה קשים שבעת מעשה נתנו למחבלים להיכנס בהעלמת עין.
אבל איזו ברירה יש לו?
הם רוצים ממלכתית כדי ששופט משלהם יפיל הכל על נתניהו
ממשלתית הוא משום מה לא מקים
מנסה לחתור לפשרה איתם
עכשו הוא הולך על הראש של ישראל כ"ץ, כאשר מאחורי הקלעים מתחמם על הקוים שחקן חדש ישן, גדעון סער שמו.
ברדוגו וסער חברים מזה כ- 25 שנים.
ברדוגו הוא השושבין שהחזיר לכאורה את סער לליכוד.
קרבות בוץ צפויים לנו במהלך החודשים הקרובים עד שתגובש צמרת הליכוד, ועד בכלל.
ברדוגו מושך בחוטים. לכאורה, לכאורה, לכאורה.
לא טעיתי לגביו
הוועדה ה"ממלכתית" המוטה של אסון מירון בעקיפין הביאה את האסון הנוראי של שבעה באוקטובר. תקראו...
ועדת החקירה הממלכתית לכאורה באסון מירון נכשלה באופן הכי מחפיר עד כדי גיחוך כאשר שמה אחריות אישית על נתניהו.
מפקד המשטרה שהיה האחראי על האירוע, הוא ורק הוא אחראי ואשם. כמו עם נהג אוטובוס בתאונה. אפשר ללכת דרגה אחת אחורנית: מפכ"ל המשטרה, ללכת 2 דרגות אחורה: השר לביטחון פנים, זה כבר מוגזם. אבל 3 דרגות אחורנית זה טירוף לגמרי.
ובמיוחד ראש ממשלה שיש לו עוד 20 משרדים, הוא לא יכול להיות השומר האישי של כל אירוע במדינה. יש חלוקת תפקידים, יחד עם חלוקת אחריות.
ובכל זאת זה מה שהועדה הפוליטית שקראו לה הממלכתית החליטה.
כאשר מסתכלים על היועמ"שית ועל הממלכתיות שלה, רואים שהמילה ממלכתי אינה אומרת שום דבר, זה הפוך מממלכתיות.
מסקנות וועדת מירון היו כל כך מגוחכות שזה לא עשה רושם על אף אחד. החונטה הבינה שהעם לא קונה את הבלוף שלהם. החונטה לא התייאשה, ניסו לעורר את החרדים נגד נתניהו, כי הם היו אלו שנפגעו בעיקר מאסון מירון, אבל ראו שגם החרדים לא קונים את זה.
ואז נפל להם האסימון: החרדים לא חשופים לתקשורת ולא כל כך בקלות אפשר להסית אותם, אבל אם יהיה אסון נוראי על יישוב אחד או 2 בין קיבוצי עוטף עזה, זה בטח יפעיל זעם עצום נגד ביבי.
ופה נכנסים לקונספירציה ובגידה מבפנים, השאלה עד כמה אנחנו מאמינים שאכן הייתה בגידה מבפנים.
אירוע שאמנם מוזכר בפרוטוקולי הוועדה, אבל לא מוציאים ממנו שום מסקנות אישיות או התנהלותיות לעתיד - הוא הפקעת מירון. המצב בהר מירון היה שיש כל מיני הקדשים, שמחזיקים בחזקות על כל מיני שטחים וממילא היכולת לארגן את המקום לכמויות המבקרים לא היתה אפשרית. היו גורמים רבים שהתריעו שהמצב מסוכן ושצריך להרוס מבנים מסוכנים, ליישר שטחים, לבנות דרכי גישה תקניות וכד'. על מנת לטפל בעניין, הממשלה החליטה להפקיע את ההר מההקדשות ולמנות גורמים מוסמכים לטפל. המהלך התחיל באוצר תחת כחלון, עד שהמהלך הבשיל, מי שחתם על התקנות היה לא אחר מיאיר לפיד.
סמוטריץ בעד אבל ארגוני הימין נגד.
מי צודק?
אלו שנגד, הם נגד אוטומטית כי "וקסנר, וקסנר".