בואו נשים את הדברים על השולחןהפי

לכל הנסיכות האמיתיות  המתוקות חכמות .. יפות וכו' וכו' .

אתן לא נשואות לא בגללכן

( כאילו נראלי לא בדקתי מחקרית ..)

ולא בגלל שלא סיימתם את ספר תהילים בפעם ה..

או את שירת הים..

פשוט יש יותר מידי נסיכות שמתחרות בכן

ואני לא מדברת על נשים

אלא על הנסיכות שאתן יוצאות איתם לדייטים:

להלן : ניפגש באמצע ? ( בטח נסיכה בשבילך הכל)

או גרוע מכך .. ניפש באזור שלי? אצלך היינו דייט קודם. ( חמוד סליחה נסיכה אנחנו דייט 2)

קר לך?  יופי כי לא אכפת לי(  לא צריך נסיכה תשאירי את הסוודר אצלך)

לא שולח הודעה 4 ימים ..

לא כותב איך היה הדייט ..

בנות תעזרו לי פה ..

חברה שלי אמרה שהיא סחבה לנסיכה את הפקל קפה

אם מצאתם את הגבר שלי

שהוא לא התחפש לנסיכה

אנא הודעוני

לכל הנסיכות ממין זכר שקשה להן לקרוא את זה

קפצו לי

אחרי הכל אתן לא נסיכות אמתיות

בתור גבראביעד מילוא

אני יכול להבין את הביקורת שלך ובאמת את צודקת. את מדברת על גברים עם מנטליות מסוימת או התנהגות מסוימת

בטחהפי
אני לא מדברת על כולם כמובן
רק צריך לזכור תמיד להיות נסיכה ולא רק כשנחבחור עצוב
חד משמעיתהפי
זו עבודה מקבילה של נשים
את נסיכה שמחפשת משרת?אדם פרו+
זה התחושה שקיבלתי מדבריה גםארץ השוקולד
וזה לדעתי הפסול הגדול בדברים, זה לא תפיסה של שותפות אלא של צד דואג וצד מקבל.
מלךהפי
האמת שלא הבנתיארץ השוקולד

נניח שבחור יוצא עם 20 בחורות רק פעמיים ואחרי זה מחליטים שלא מתאים ונפגשים ממוצע אחת לשבוע,

נוסיף את ההנחה שהוא גר באזור ירושלים והיא במרכז או הפוך כך שיש שעה בין לבין, נשמע לך הגיוני שכל שבוע במשך שנה הוא יסע הלוך ושוב שעה לכל כיוון?

תחשבי שניה על הסיטואציה,

בחור מסיים את העבודה בחמש וחוזר הביתה כדי להתארגן, הוא יוצא בשש, הם נפגשים לשלוש שעות, כך שהוא יחזור ב23 בלילה. (וזה בהנחה שהוא באמת יוצא מוקדם)

למה לא סביר שבדייט שני היא תתקרב אליו?

איך זה שאם הוא מצפה לכך שגם היא תשקיע הוא מכונה בציניות "נסיכה" והיא שבברירת מחדל נפגשים אצלה ובטח בפעם הראשונה בלי שאלה זה מגיע לה?

אני רוצה להעלות מכיוון נוסף:

לרוב אני מתקרב לכיוון הגברת ונפגשים באזור שלה, אבל שמתי לב שהיו פעמים שהרגיש לי שמבחינתה נח להמשיך והיא לא חושבת על האם הקשר מתאים כי זה שואב ממנה הרבה פחות זמן כי סוף סוף נפגשנו במרחק הליכה ממנה.

אני לא בא לומר שום דבר פה על סיבה שמובילה לאי חתונה כי לדעתי קשרים לא נופלים על טכניות כזו, אבל אני חושב שהתפיסה המוצגת פה בעייתית כי היא בונה קשר שבו אחד משועבד לשניה ולא של שותפות.

אתה מכניס פה קריטריוניםהפי

שאין לך מושג מהם ..

יש הרבה מעבר לשעה פה שעה שם

לגבי החישובים שלך אני מאוד מקווה שאתה לא אומר את זה לבחורה בדייט

וזה לא שעבוד זה לפספס את כל המהות הגברית ..

גבר אמיתי דואג לאישה ללא מענוייין שהיא תחזור ב11 בלילה בדרך חזרה מירושלים 

מסכיםלא שלם,משתלם
נראה בלי ברור מאליו לא?
איזה קריטריון הכנסתי שאין לי מושג בו?ארץ השוקולד
זה לא רק שעה פה, שעה שם, זה אמירה כללית שאת מצפה שהגבר צריך להשקיע בטכניות באופן לא פרופורציונלי כאשר אין באמת מושג אם הקשר מתאים או לא.

יש הבדל בין דאגה למישהי שאכפת ממנה כי אנחנו כבר זמן רב, לבין פעמים ראשונות שחוזר על עצמו לא מעט.

מה את מצפה מהאישה שתעשה בשביל הגבר בפעמים הראשונות?

למה המהות הגברית היא שהגבר יגיע אליה שוב ושוב ולא להיפגש באמצע הדרך או אפילו שומו שמיים לעיתים קרוב יותר אליו? (גם ככה אנחנו מניחים כמובן מאליו שהוא הגיע אליה לאזור בפעם הראשונה)

מסכימהנחלת

בס"ד

מסכימה. אולי בפעם השלישית, אבל. בחורה היא תמיד פגיעה יותר.

יש פה קונפליקט בין ההיגיון והשכל הישר (והפמיניזם)משה

לבין מה ש"מדליק" נשים ומייצר חיבור בדייטים. יש נשים שמצפות להיות "נסיכות" בקשר ושהגבר יוביל, ואחרות שמסתכלות בצורה יותר שכלית. כנראה ש @הפי  שייכת לקטגוריה הראשונה.

אגב, יש גם צורת חשיבה הפוכה: גם הבחורה צריכה להתאמץ. אחרת זה קל ונוח והיא לא מושקעת בקשר כמו שכתבת פה.

ארץ השוקולד

תודה, אהבתי את דבריך

ב"ה שאני קצת יותר ממה שכתבת..הפי

לא מחפשת שום דבר שידליק או להיות נסיכה

כי אני פשוט אישה בת מלך והיא מהיותה נסיכה

אלא אם כן היא מתכחשת לזה ...

אני אגיד לך את האמת גם אם זה פחות נעים לשמוע

והאמת היא שיש היום מגמה של גברים לקחת לנשים את הקצת נוחות שעוד נשאר להן..

מי שמתכחש בענייני יקים משפחה ממקום ילדי ואין דבר מאכזב יותר מזה..

לגבי זה שאישה נותנת זה נכון כי אישה מטבעה נותנת ..

ואם בחור ירגיש לאורך כמה חודשים שהאישה לידו חסרת לב .. אין מצווה לסבול סתם .

אישה מטבעה רגישה בעלת חסד..

@ארץ השוקולד

אולי לא נפגשת עם אחת כזו

יש שתי מגמות שמייצרות את אותו תהליךמשה

הראשונה זה שנשים נהיות יותר ויותר גברים. והשניה זה שגברים מרשים לעצמם להיות יותר ויותר נשים. זה בא ביחד.

אם את יכולה לפרנס, ויש לך אוטו ורשיון אז למה שלא נעשה במסלול הנסיעה חצי חצי? למה שרק אני אטרח לבוא אלייך? גם לי יש עבודה ועיסוקים ועניינים.

גבר כזה הוא לא "ילד" (יש לו עבודה ועניינים חשובים והוא צריך להיות עם העין על המטרות שלו בעולם, וזה נושא בפני עצמו). אבל זה נכון שאת מרגישה שהוא מתעדף אותך נמוך יותר. זכותך המלאה להגיד שזה לא מתאים לך.

למה אתה נתפס לדוגמה הזוהפי

יודע מה עם כבר נתקעת עליה

אני רוצה לראות בשעה 12 בלילה או אפילו 11

גם בחורות עם רשיון כמה כיף להן לנסוע במקומות שהן לא מכירות ..

למה להפוך את זה לנורמה

האם זה קורה לפעמים ? כן

האם צריך לקחת את זה כמובן מאליו? לא

אגב אמרת נכון

בחור שמתעדף את הבחורה שהוא יוצא איתה במקום נמוך ...

הוא ילד 

מסיבה פשוטה הוא לא יוצא מעצמו 

וזה בדיוק ילד 

גברת נסיכה היא לא מרכז החיים שלימשה

יש לי תוכניות, יש לי עבודה, יש לי אחריות על מליוני דברים אחרים (ובהמשך, ילדים). גברת נסיכה זה נחמד אבל יש לי עוד דברים בחיים שאת זקוקה להם לא פחות מאשר ל"נסיכה". נסיכה זו הבת שלי בת החמש וגם אותה אנחנו מחנכים לקחת אחריות.

ואכן אין סיבה לעשות דייטים בשעה 11 בלילה. לדוסים - משיקולי ייחוד וצניעות, בין השאר. ונעזוב את זה שמבחינת בטיחות בסיסית זה פשוט לא נכון שאישה תהיה תלויה בגבר שהיא לא מכירה בשביל לחזור הביתה.

הדבר היחיד שאני מסכימה איתך זההפי

הפסקה האחרונה ..

ואם אתה ציני ואתה קורא לי גברת נסיכה אתה מפספס מכל המהות של מה שכתבתי..

לגבי הפסקה הראשונה ..

באמת צריכה להגיב להתמסכנות שכתבת שם

וזה שהשוות בנינו לבין מתוקה בת חמש?

נו באמת

פשוט גבר לא אמור להיות בעמדה של ריצוי כלפי אישהמשה

שהוא בקושי מכיר.

אם מתאים לו וכיף לו ובא לו ליסוע קרוב אליה - מעולה. אם לא, אז פשוט לא.

אני מבין מאיזה מקום בנפש זה מגיע - הרצון הזה שיהיה גבר שיתייחס אליי כמו אל מלכה וכו'. במינון מסויים זה מבורך. אבל מעבר לזה - זה פשוט חוסר התחשבות מזעזע באדם שיש לו חיים ושאיפות ועולמות. את לא מרכז עולמו וגם לא אמורה להיות. גם לא בתרבות הקלאסית שממנה הגיע הרעיון של אישה כנסיכה.

אני כתבתי את זה גםהפי

באחת התגובות

תחפש אותה יש באמת הבדל מטורף בין ריצוי" כי צריך " לבין נתינה אמיתית לבחורה..

אבל אתה יודע קצת קשה להסביר לבחור שחושב שזה נובע מחוסר התחשבות מזעזע..

איך אפשר לצאת ככה לדיטיים או גרוע יותר לנהל ככה בית .

אני בטוחה שאי אפשר

כי זה לא דין וחשבון והבחורה מטבעה בעלת חסד ורגישות ..

היא לא תרצה לתת לך להרגיש רגשות כאלה בלתי נסבלים כמו שכתבת ..

קשר בריא לא כזה

בסוף כשיש קשר זוגי יש שני צדדים שמביאים משהומשה

מה אני מביא - את מכלול האישיות שלי, שכולל גם את העבודה ואת זה שאני לא פנוי אלייך עכשיו כי אני קורא משהו (גם בתור זוג שמנהלים חיים ביחד). זה שאני לא סמרטוט שלך זה כי אני גבר. בין השאר (ואם אני לא אתפקד הכל יקרוס, אבל זה נושא אחר).

מה את מביאה - את מכלול האישיות שלך. שבמקרה הזה כולל גם את הצורך הזה. שאגב, מי שהכי מצליחים להביע אותו מכמה סיבות זה בעיקר ערבים שמתחילים עם יהודיות.

אני הפסקתי לקרואהפי
שכתבת סמרטוט. כבד לי מידי
ואולינחלת

ואולי....

למרות שיש לה מכונית למרות שהיא עובדת ומרוויחה היטב, למרות שהיא אולי בחורה שכלתנית מאוד ואתה רגשי יותר - מתחת מתחת לכל זה, היא....אשה!

העצמאות הזו של האשה, נראית על פניו, לכאורה, כאילו את ואתה שווים. מה ההבדל בעצם?

אבל היא נשארת אשה, על כל תכונותיה הנשיות, מאוויה הנשיים, בדיוק כמו כל הנשים בתקופות הקודמות.

אצל הערבים זה מתבטא בצורה קיצונית וברברית, אבל תמיד היה תמיד  ותמיד יהיה  - אותן תכונות של אשה כמימים ימימה.

כך שהעצמאות הזו המתבטאת בדברים שציינת, באיזה מקום, כן, גורמת לא לראות את הדברים המהותיים לאשה המסתתרים מתחת

לעבודה המשתלמת, רשיון הנהיגה, המכנסיים (אם..).  זה סוג של אשלייה, נדמה לי. ואז הגבר, אתה, מתבלבל ושואף/דורש יחסים

שוויוניים. אבל, ידידי, הקב"ה ברא אותנו, הנשים כך, ואתכם, הגברים, כך ולא יעזור שום דבר.

זה באמת מבלבל.

גם אנחנו מתבלבלות מזה. לא פשוט.

סיימתי (תודה לקל)

יפה כמה פשוט כמה עמוקהפי
אבל ילדה זה כנשוימבולבלת מאדדדד

ומה קודם?

חוצמזה שזוגיות זה מה שאמור להיות מרכז החיים. גם אחרי חתונה, מי שהאישה במקום שני או שלישי אחרי עבודה ולימודים, פשוט פועל לא נכון. ברור שיש מקרים של משהו דחוף, אבל בכללי זה אמור להיות אחרי האישה. (וזה כמובן גם מצד האישה לבעלה)

ואין קשר ללקיחת אחריות. באיזה הקשר הבאת את זה?

והבחורה לא תלויה בגבר, זה בדיוק העניין! הוא מגיע אליה, לא מסיע אותה לאיזה שומקום ובטח שלא מצפה שהיא תבוא לשם. 

אישתי תהיה הרבה לפני העבודה והלימודיםארץ השוקולד

אבל האם נכון להתייחס באותו האופן לזו שאני יוצא איתה פעם ראשונה? שנייה? אחרי חודש?

האם אני אמור לתת את אותו יחס והשקעה למישהי שאני יוצא איתה בפעמים הראשונות לזו שאני יוצא איתה אחרי כמה חודשים ולזו שכבר ברור לי שזו היא?

יש קסם באמירה שכן ואני אמור לשים בצד הכל בשביל אישתי ובשביל זו שאני יוצא איתה כי זו אולי אישתי. עם זאת, ברגע שאעשה כך ואתעדף מישהי שאני יוצא איתה פעם או פעמיים בתקופת מבחנים זה יכול להאריך לי את הלימודים שיוביל לכך שאהיה סטודנט לזמן רב יותר כאשר אתחתן או לחילופין זה יכול להשפיע על הנוכחות הקבועה של בחור בעבודה בדיוק אחרי שהוא השתחרר אחרי סבב שלישי במלחמה והעבודה גם ככה רוצה שהוא ילך אז הם יפטרו אותו. וכן על זה הדרך, צריך לקחת בחשבון שיחס ההשקעה בדייטים הראשונים לא מעיד שכך יהיה אחרי נישואין.

למען הסר ספקמשה

זה בסדר ליסוע קרוב אליה, זה בסדר לאסוף אותה מהבית, זה בסדר לעשות דברים שיעשו לה נוח ונעים. אבל זה מתוך בחירה ורצון ולא מתוך מחיקת האישיות ואפילו מחיקת הלו"ז. רצון זה מבורך. ריצוי זה רע.

או סוף סוף דברי חוכמההפי
חזרת לעצמך
יש מתח מאוד מאוד עדיןמשה

בין הרצון לעשות משהו כי בא לי לצאת איתה עכשיו ואני רוצה שיהיה לה כיף וטוב איתי, לבין הצורך לעשות אותו ממניעים של ריצוי שבו אני מפחד שהיא תלך.

הראשון מבורך. השני מגונה ומייצר מערכת יחסים לא בריאה שבה יש צד אחד (לא תמיד הגברי) שרק נותן וצד שני שרק מקבלת. זה מתפוצץ בסוף ונגמר רע כי זה קשר שאחד הצדדים מרגיש שאין בו זכות קיום וממילא יום אחד כשהוא יתפוס את עצמו הוא יתנער וילך.

(לא בא לי להפנות מהפורום פה למקורות מידע כאלה, אבל תחפשי קצת אם את רוצה ותבררי איך נקראים בשפה של מאמני גברים המבחנים שנשים מעבירות אותם במהלך הדייטים)

נכון אני מסכימההפי

עם הפסקאות הראשונות מאוד..

עם הפסקה האחרונה לא .. מסיבה פשוטה זה נראלי מגוחך עד מאוד ולא לפי היהדות

נכוןמבולבלת מאדדדד
אבל אם מראש לא רוצים בכלל לעשות את זה, מה רמת המחויבות בכלל שיש לך כלפי המדוייטית? 
למה צריכה להיות מחוייבות בדייטים ראשונים?משה

התכתבתי איתה, בא לי עליה (במובן הדייט של העניין), אני משקיע כי כיף לי להשקיע וכי בא לי. לא כי מישהו מחייב אותי.

אותו כנ"ל מצד שני. היא גם יכולה להשקיע כשבא לה

(ואם זו לא הסיטואציה אז כמובן, פשוט לא).

צריכה להיות מחויבות תמידהפי

אנחנו לא באנו לעולם כי בא לנו על הצד השני..

באנו למלא פה יעוד חשוב

שאחד מהם אגב זה שאני אהיה אישה טובה עם לב טוב בריא ..

והוא יהיה גבר עם רצון כנה לתת .. ואם אין לו את זה מטבעו זה עבודה שהוא צריך לעבור ..

לצאת מהצד הילדי לגברי

בדיוק כמו בחורה שנמצאת בצד הגברי ולא הנשי או לחלופין בחורה שקשה לה לקבל

אבל זו שיחה שאתם לא מוכנים אליה

יש שני שלבים למערכתמשה

קודם כל בחירה, על גביה אפשר לעשות דברים אחרים.

לא זזים בעולם הזה בלי רצון. בלי האנרגיה בגוף של רצון. זה פשוט לא עובד ככה. לא אצל גברים וגם לא אצל נשים.

אם  אין רצון כנה לתת (ויש רק ריצוי שמפחד שהיא תלך), אז זה יגמר בסוף ואת התוצאה אפשר לראות בפורום 76.

אני ממש מסכימה עם העניין של הרצוןהפי

אם בחור יעשה את זה מכפייה זה לא באמת שווה משהו .. וזה גם לא יתקבל

אף אחד לא רוצה שמישהו יעשה משהו מכפייה .

אבל זו הנקודה משהו צריך להיפתח בלב כדי להגיע לשם

השרשור מיועד למי שהלב שלהם סגור ? האם השרשור הזה יצליח לפתוח אותם? ברור שלא זו דרך ארוכה

אבל זו דרך קודם כל של מודעות ואז עבודה אישית עצמית של הבחור ..

אף אחד לא יוכל לשכנע אותו וזו גם לא המטרה ..

המטרה לעלות למודעות

כדי שהוא יעשה עם עצמו עבודה אישית ..

איך הוא יכול לפתוח את הלב ולתת מעצמו בכיף ולא כי צריך. 

ולמה?נחלת

אולי כדאי לברר לעצמנו, למה זה כל כך מפריע לנו; קמצנות? חוסר רצון לתת? דימוי עצמי לא הכי גבוה...

ואחר כך, כשהדברים יותר ברורים לנו לגבי עצמנו, אולי אפשר פשוט...לשוחח איתה על כך?

אם מדברים בכנות ומשתפים בהרגשה, זה יכול דווקא אולי להביא את הקשר למקום עמוק ואמיתי יותר..

ואז גם ניתן לראות אם היא מסוגלת להיות כנה, ולהקשיב לך ולהיות מוענה לשוחח על זה, להביע את

רגשותיה, מבלי להתקפד.

להביע רגשות זה תמיד הדבר הנכוןמשה

(לא תמיד בעיני הצד השני, לפעמים רק מול המנגנון שלנו עצמנו).

שיתוף כה כנה מתאים לדייט ראשון או שני?ארץ השוקולד
כנות תמיד חייבת להיותאביעד מילוא

יש דברים שצריך לגשת אליהם לאט

התכוונתי יותר לחלק השני בדבריךארץ השוקולד
לא כנות במובן של תשובות כנות, אלא היכולת לשתף דברים מסויימים לפעמים קשה בהתחלה כי ניגשים אליהם לאט ולכן השאלה היא על כל אלה שהציעו לדבר על זה, האם הם מתכוונים שנכון לדעתם לדבר על זה כבר בהתחלה?
למה צריך מחוייבות גדולה כלפי מישהי פעםארץ השוקולד
ראשונה או שניה שאנחנו נפגשים?

יש עשרות כאלה, מחוייבות גדולה בכל פעם באה עם מחיר בסופו של דבר והשאלה אם זה מוצדק בהתחלה ולא רק כאשר רואים שבאמת יש קשר.

למה לא?נחלת

למה לא לפתוח את הדברים ולדבר עליהם בכנות?

לא במרמור, לא לבוא בטענות, לא להוכיח, פשוט לדבר:  תראי, אני אחרי סבב שלישי במילואים, ויש לי... ואני צריך....

יש לך אולי רעיון איך אפשר לנהל את הפגישות בינינו כך שלשנינו יהיה נוח יותר?

למה לא?   למה להישאר באמביוולנטיות? ואז גם היא שותפה להתלבטות, תהיה תקשורת אמיתית, ואתה לא תרגיש מנוצל. די פשוט. לא?

זה רעיון טובמשה
קשה לנהל שיחה כנה ועמוקה בפגישות הראשונותארץ השוקולד
וכל הדיון פה היה על הפגישות הראשונות.
אני לא בטוח בזהמשה
אבל אולי זה רק אני. נדמה לי שכמעט כל הגישושים הראשונים שלי היו עם רקע של עומק.
..שפלות רוח

אף פעם לא הבנתי מה זה להיפגש באמצע, תמיד היה נראה לי מאוד הגיוני להגיע עד לבחורה ולא משנה איפה היא גרה, "דרך האיש לחפש אחר אבידתו ואין דרך האישה לחפש"..גם לא הייתי רוצה שהבת שלי תתחתן עם מישהו שאומר לה בואי ניפגש באמצע, בלי קשר לאם יש או אין לה רישיון ורכב..

מכיר מישהו שהיה צריך 3 שעות תחב"צ בשביל להיות עם מישהי רק שעה, ועשה את זה במשך כמה חודשים ובסוף התחתנו, לקראת החתונה היא באה אליו יותר, אבל הוא זה שהלך ועשה וטרח וככה האמת צריך להיות, והבחורה פשוט צריכה להעריך את זה ולא לקחת את זה כמובן מאליו, אפילו שזה מובן מאליו כי "דרך האיש לחפש אחר אבידתו" , אבל באופן שאתם לא מכירים וכו..למה שהיא תבוא לבחור או תבוא לחצי? 

יפהמבולבלת מאדדדד
שמחה לראות שגם גבר מסכים על זה 
דובר פה על דייט שני והלאהארץ השוקולד
דייט ראשון קיבלנו כמובן מאליו שהוא בא אליה.
..שפלות רוח
גם בפגישה עשירית לא לגיטימי בעיניי..כל אחד וראייתו
ולמה דייט שני זה לא מובן מאליו?מבולבלת מאדדדד
שוב, יצא לי שהיו דייטים, גם בהתחלה, שנפגשנו באיזה מקום בירושלים, שדווקא אני נסעתי יותר זמן ממנו. אבל זה היה מקום מרכזי וההבדל לא היה משמעותי. 
כי מתישהו יש ציפיה שגם היא תיקח צעדיםארץ השוקולד
אני אשקיע בהתחלה, אבל אחר כך הגיוני שהיא תשקיע גם, אנחנו רוצים בית של שותפות.
האמתשפלות רוח

שאני מסכים איתך ממש, אבל לי באופן אישי, אם הגעתי אליה ואני רואה שהיא מעריכה את זה ולא לוקחת כמובן מאליו, אני פשוט יודע שזו מישהי שיכולה להיות אישה מדהימה, ואני לא צריך שתעשה בשבילי ותגיע עד אליי..סתם דוגמא פעם נסעתי למישהי חצי שעה מהבית שלי לקחת אותה לאיזה פארק לשבת באחת הפגישות..ופתאום היא באה לי עם שקית חטיפים וכל מיני עוגיות שפגישה לפני שאלה אותי מה אני אוהב ואני לא קישרתי בתמימותי, על כן ידידי אין צורך שתגיע עד אליי לפעמים יש דברים ממש קטנים שמראים מי הבן אדם.

ודבר קטן לחפש "שותפות" בעיניי מחטיא למטרה, שותף זה בעסק, פה אתם מקימים בית, אין חלוקת תפקידים מסודרת, יש רצון ואהבה ותמיכה אחד בשניה, זה הרבה מעבר לשותפות, פשוט כל אחד צריך להיות במקום שלו, גבר שיהיה גבר, ואישה שתהיה אישה..יתירה מזאת אם ארחיב אני עלול להסתכן ושתתקיים בי מצוות הסקילה, על כן אחתום פה פתקא טבא לכולם.

הבאת פה דוגמא יפהמשה

אתה טרחת בלהגיע אליה - והיא טרחה מהצד שלה. יש פה הדדיות.

גם אם היא לא הייתה עושהשפלות רוח
הכל בסדר הייתי ממשיך להגיע אליה..זה מה שאני מתכוון שלא בגלל מה שהיא עושה או לא עושה אני אבוא או לא אבוא ואני מסכים איתך שזה צריך לבוא ממקום של אני רוצה ולא ממקום של אני מפחד לאבד אותה
יפה מדויקהפי
איתו אני מסכימה במאה אחוזהפי
הרב שלי אומר לא "שווים" אלא שותפים "שקולים"אדם פרו+
הוא קורא לזה כל אחד מביא מה שהוא חזק בו ויכול לתרום בו.
חצי שעה נחשב קצת? אוקיימבולבלת מאדדדד

אני בעבר נסעתי לדייטים בעיקר באוטובוסים, והייתי צריכה לצאת שעה לפני הזמן שקבענו, ולא התייחסתי לזה כהרבה זמן.

אולי הפרופורציות שלנו שונות…

כשאני יצאתי אי אז ב2008-9משה

זה כלל הרבה פעמים שעתיים+ באוטובוס. לא היה לנו רכב (גם לא למשפחה, לא רק לי אישית) והיו נסיעות חינם על ירוק. היו ימים.

לא אמרתי שחצי שעה זה הרבהשפלות רוח
פשוט אמרתי שנסעתי אליה חצי שעה לאסוף אותה , לא שזה הרבה
כן, חצי שעה זה קצתארץ השוקולד
הזמן הממוצע שנסעתי כדי להיפגש היה יותר משעה לכיוון בתחבורה ציבורית וקרוב לשעה ברכב.

אם זה היה רק חצי שעה לכיוון, לא הייתי מעיר מילה.

נכון!נחלת

מסכימה במאה אחוז.

וכאן, בדוגמא, עצם העובדה שהבחורה הביאה חטיפים וכו', מראה שהיא מעריכה ורוצה לתת גם משלה.

אחותיהפי

אני הכנתי לגבר עוגה של שלוש שעות עבודה ..

מה הקשר? באמת ברור שאני מדברת על בחורה עם לב טוב בעלת חסד נתינה מטבעה

גם אני הכנתי עוגהנפשי תערוג

לא זוכר כמה שעות עבודה לקח לי

אבל זה היה בהחלט מאמץ בשבילי (לזכרוני לא הכנתי עוגה לפני העוגה הנ"ל)

אבל להכין עוגה לדעתי לא שייך בסתם דייט

אני לא מסכימההפי

אם בחורה יודעת שמשהו מסויים יעשה את הבחור שמח אין עניין שאם היא רוצה תבלום את עצמה..

זה קשר 

עוגה?!נחלת

בפגישות ראשונות, עוגה?!  ל...ל..לא הייתי עושה דבר כזה. לא בשתיים שלוש פגישות ראשונות.

אולי זה נובע שאין לי לב טוב ויכולת נתינה, או שזה נראה לי מוגזם; אביא משהו או אכין כשהפגישות

הרבה יותר מתקדמות. אחרת זה יכול לעורר: או פחד של הצד השני (מה היא חושבת שהיא כבר 

התחתנה אתי?!  או איזו מחשבה/ציפיה  אחרת לא נכונה ולא תואמת את המציאות).

הוא לא חולה, ב"ה, לא גווע מרעב (יש להניח) ולא התנה את הפגישה בהבאת עוגה....

אולי במגזר מסוים זה נהוג ומתבקש, אצלנו -לא.

לדייט ראשון או שני או לדייט מתקדם?ארץ השוקולד
לדעתי את משליכה מהשקעה בקשר מתקדם על הציפייה בדייט ראשוני ואני לא מסכים עם זה.
בסדר בהמשךמבולבלת מאדדדד
מתי נחשב בהמשך?ארץ השוקולד
תניחי שיש עשר קשרים שמחליטים שלא מתאים אחרי דייט או שניים, האם סביר שכל ההשקעה באותם פעמים תבוא מצד אחד?
עזבי אותוהפי

אני עושה מה שמרגיש לי נכון כי באמת כיף לי לתת

תביא לו להגיד על כל דבר לא

אתה קיבלת לא כולם ככההפי

ומעניין למה זה כל-כך כואב לך

נסיכה

כי זה לא קשר של שותפותארץ השוקולד
אלא של שעבוד, אני לא בא לשרת אותה, אלא לחיות איתה שבו שנינו ניתן כתף.
ואחד מהםהפי

זה שתזכור שאתה גבר והיא האישה

אם תהפוך אותה לגבר היא תתהפך עליך יום אחד או תקרוס לחלוטין או תתרחק בבום

ומה הקשר בין זה שאני גבר והיא אישה?ארץ השוקולד
ולמה את חושבת שהאישה תקרוס אם אחרי דייט ראשון שנפגשים אצלה, נפגשים באמצע או חמור מכך נפגשים אצלו?
היא ממש לא תקרוס ממשהו אחדהפי
היא תקרוס מזה שאתה מנהל אותה ולא יוצא מהאני שלך
במתח גבר-אישה בריאמשה

גבר אמור להחזיק מעמד גם כשאשתו מתרסקת. זה חלק מהמנגנון. בשביל זה הוא חייב להיות עם עמוד שדרה יציב ויכולת לבחור את מה שנכון לו באותו רגע (שזה כולל גם להשקיע בה ובקשר, אבל לא רק). אם הוא נסחב אחריה טכנית ורגשית כשהיא תקרוס גם הוא יקרוס אחריה.

אתה מערב פההפי

מושגים שחלקם נכונים

אבל אתה מתעלם מהרבה דברים לא נכונים שאנשים עושים על מושגים שנכונים חלקית ..

חכם אבל מביך

מה??? איך יכול להיות?בחור עצוב
היתכן? שאישה תהיה אישה וגבר יהיה גבר? 
איפה הניהול שלה על ידי מתבטא?ארץ השוקולד
בכך שפעם אחת נסעתי לכיוונה ובפעם השניה נפגשנו באזור שלי או באמצע הדרך? 
מה אני אשמה שהוא יצא עם עוד בחורות לפני?מבולבלת מאדדדד

סליחה, אבל זה עניין שלו.

ברור שאם אני גרה באיזה חור בדרום והבחור בירושלים, הגיוני להיפגש איפשהו באמצע (דייט ראשון נראלי יותר שייך שהוא יגיע אלי)

ומצד שני גם לא היית נותן לבחורה לחזור באמצע הלילה באוטובוסים (וגם לא באוטו תכלס) שעתיים שלוש נסיעה לאיזה חור. הרבה יותר הגיוני שהגבר יסע ולא הבחורה.

ואם גרים במרחק סביר, עוד יותר לא רואה סיבה שלא יסע.

(אגב אני לא דיברתי על מרחק הליכה אלא גם נסיעה סבירה באוטובוס, פשוט שיהיה יחסית קרוב לבחורה, ושלא תצטרך להיתקע בלי דרך נורמלית לחזור הביתה)

ואם מישהי לא לוקחת מספיק ברצינות את הקשר, זה עניין אחר. זה קשור לאופי ולא להאם מגיעים עד אליה או לא, במיוחד שבחורות יודעות להעריך גבר שמגיע עד אליהן. לא בטוח שהיא מעריכה? תשחיל בשיחה (לא כהאשמה!) שנסעת הרבה זמן לפגוש אותה. אם היא עדיין לא מעריכה, זה סגנון של בחורה שלא בהכרח מתאים לך… אבל זה לא אומר שמי שאתה מגיע אליה פחות לוקחת ברצינות קשר, אלא הפוך לפעמים.

ואת כל זה אמרתי בתור אחת שיצא לי לנסוע גם קרוב לגבר ולא אלי. זה לא מפריע לי ברמה האישית, במיוחד אם יש קשר קרוב יותר כבר. אבל לפחות בהתחלה מרגיש לי לא שייך. זה חלק מהתפקיד של גבר. 

את לא אשמהארץ השוקולד
עבר עריכה על ידי ארץ השוקולד בתאריך כ"א בתשרי תשפ"ו 14:50

אבל האם מציאת מקום באמצע בפעם השניה כאשר בפעם הראשונה נפגשים אצלה זה עונש?

שימי לב שהנחתי שלא מדובר באיזה חור, אלא אזור נורמלי להגעה בשני הכיוונים אבל רק לוקח זמן. 

אישית, כמעט תמיד נפגשים אצלה ונדירים המקרים שמישהי נסעה אלי ואפילו בחצי הדרך לא קרה כמעט. אני לא יודע אם זה בחירה נכונה מצידי, נראה לי שכן, אבל יודע שיש לכך תוצאה מצטברת על שעות העבודה. 

תזכרו שיש לא מעט גברים כעת שגם ככה לא היו הרבה בעבודה בשל מילואים במלחמה, חשוב להם שלפחות לא יהיו במינוס שעות אם כבר הם משוחררים ובעבודה.

האמירה הכה נחרצת של הפי שזה דרישה בסיסית די מרתיעה למען האמת.

ולגבי הטענה שלהסתכל על כל קשר כיחיד והשאר לא רלוונטיים, זה חצי נכון לדעתי, אני מסכים שלא צריך להתחשבן מקשר לקשר. עם זאת, יש מחיר מצטבר מכל הקשרים. למשל, מקובל שהגבר משלם פעם ראשונה ואני מסכים עם זה, בין אם נחשבן ובין אם לא, יוצא שיש מצב שגברים יוציאו אלפי שקלים בקלות על דייטים לקשרים שלא קרו, התוצאה עדיין קיימת. גם כאן ביחס לנסיעות, יש פה תוצאה שקיימת ללא קשר לאשמה וכדאי להכיר בתוצאה.

כמו תמידהפי

אתה נכנס לדוגמאות ומקצין אותן מאוד ולא מבין שזו דוגמא

והאמת זה מעייף אתה נותן דוגמאות של חזירות כאילו אתה יוצא עם מכשפות ולא עם בנות עדינות

אשמח לענות לך באמת

ולא מקום כרגיל מתגונן שאתה כרגע נמצא בו

במה הגזמתי?ארץ השוקולד

בחרתי מקומות שהם לא ממש רחוקים, לא דיברתי על נסיעות מקצה העולם ועד קצהו אלא מרחק שהוא יותר מנסיעה רגילה ליום אבל מאוד סבירה במרחק בדייטים.

איזה דוגמא הייתה של חזירות?

אני מחזיק מעצמי סופר גבר בדברים האלובחור עצוב
ועדיין, תגובה כמו שלך היתה גורמת לי לברוח. "עניין שלו"? את רוצה שכל מטען שאת תביאי איתך יפטרו אותו ב"עניין שלך"?

לצורך העניין - אני מגיע אל הבחורה תמיד. אחרי כמה עשרות פגישות ראשונות כאלו זה מתחיל לעייף, במיוחד כשאין לך מושג אם תהיה שניה. 

זה בדיוק הנקודהארץ השוקולד
חוסר הקבלה שאם יש משהו שחוזר על עצמו שוב ושוב כי זה ההתנהלות בדייטים ראשונים גם אם האישה הזו מקבלת רק פעם אחת בסוף הופך למעמסה לא קטנה על הגבר. נכון שאם זה תמיד יהיה על האישה אז יהיה פה מעמסה עליה, ולכן נכון לאזן לפחות בדייט השני.
מחפש אתלא שלם,משתלם

הנסיכה הזאת. כי אני מהגברים שמתייחסים יפה..

לדעתי

אתה תמצאהפי

נסיכה זו אישה שמחוברת לצד החסד שבה

לאדיבות למאור הפנים .. חוכמה עומק עם לב ענק שנותן ומרגיש גם את מה שלא נאמר.. מעבר למילים

וגם לתחושות שאתה יכול לבטא

בעז"ה שתזכה כי זה אור ענק שזוכים לו רק מהאנרגיה שלה.. שזה עוד כלום ממה שכתבתי פה

@בחור עצוב 

צודקת צודקת צודקתמבולבלת מאדדדד
אין לי עוד מה להוסיף😂
למה שהוא יתייחס אלייך כנסיכה?נפשי תערוג

מי את?

את רוצה גבר שמתייחס לכל אישה כנסיכה?

ב"ה אחרי שמבינים שזה זה

וכמובן אחרי החתונה יש מקום לזה.

עד אז ובמיוחד בדייטים הראשונים

את סתם עוד בחורה (בלי להעלב. כן?)

והוא לא אמור לעשות איזה השתדלות מיוחדת בשבילך

לבוא עד אלייך?

אפשרי אם הוא עם רכב ואת גרה בחור בלי תחב"צ.

אחרת קובעים במקום מרכזי, מכירים וכו'

כל בחורה יהודיההפי

היא נסיכה .. תרצה או לא

רוצה לקרוא לה אשת חיל .. תקרא לה כך

אין שום סיבה בעולם שתצא עם בחורה איכותית ותתייחס אליה כאילו היא צריכה להוכיח לך שהיא שווה..

זה מעייף .. כל דייט מחדש לצאת להסתכל לזה בצורה הכי טכנית והיא שטחית

אז למה אתה יוצא בכלל?

איך הלב שלך יפתח אם אתה כל הזמן חושב שווה לי או לא?

לגבי הדוגמאות .. יש גברים גם בלי רכב ועדיין הכי עדינים שיש.. מתאמצים באים לקראת שואלים איפה נוח

אף אחד לא אמר לך שאם אין לך רכב אתה צריך להגיע אליה ..

אבל כדאי מאוד שתהיה במקום נוכח של אני הגבר את הבחורה .. ואני אשתדל להביא לך ביטחון ..

גם אם הוא נבנה ..

אף אחד לא דורש ממך לבוא עם מאה אחוז ביטחון לבחורה שלא מכיר .. לא

אבל כן שאתה דרוש מעצמך לפתוח את הלב להבין שזו לא מלחמה זה מתנה לצאת להכיר נשמה חדשה

שים לב שכתבתי בכוונה אתה תדרוש מעצמך ולא מישהו אחר ידרוש ממך 

כי שהאחר דורש ממך זו הצגה אתה מרגיש משרת וזה כל-כך לא המטרה,אבל שאתה מגיע לתובנה שאתה תשמח לתת זה אור לעולם ולבחורה שאולי תהיה אשתך..

מקווה שאתה לא מזלזל בכל בחורה שאתה פוגש מאיר לה פנים , אדיב , רוצה לשמוע ...

ולא הפוך

כולה עוד בחורה ..

ה' ישמור 

אני לא מזלזל באף אחתנפשי תערוג

מכבד ומאיר פנים כל יהודי ויהודיה (אבל את גינוני המלכות שומר לאישתי)

אבל לא נכון לדעתי שגבר וגם אישה ישקיעו במרץ על כל דייט.

הרי מטרת הדייט זה לבדוק התאמה.

זה אכן טכני בהתחלה

אחרי שמכירים ומבינים שזה זה

אפשר להתחיל בהמלכת המלכה.

לא לפני

מכירה את אלה שקוראים לכל אחת "נסיכה, מתוקה שלי, חיים שלי, נשמה וכו' "

זה זול. נכון?

אם בעלך בעז"ה יקרא לך נסיכה שלי. זה יהיה זול?

זה כבר תלוי אם רק הנסיכה או כל אחת נסיכה.

וזה נכון שכל בנות ישראל נסיכות.

בנות של מלך

אבל לכל אחד יש נסיכה משלו

ואם הוא יתייחס לכולן כמו נסיכה זה יוזיל

לכן להבין אם בהתחלה זה קצת יותר טכני וזה

כמובן שאם האדם לא מאיר פנים ולא מתחשב בך זה לא תקין.

לדוג' ראוי ורצוי שילווה אותך לביתך

ואם זה לא לבית שלך אז לתחב"צ או לרכבך

אז שידאג שהגעת לבית בשלום.

או אם קר לך. להציע לך להכנס למקום חם.

או לוודא שאת לא רעבה/צמאה (או צריכה לשירותים)

זה לא לעשות אותך נסיכה. זה להיות בן אדם

אז תקרא לזה להיות בן אדםהפי

אתה משדך אנשים שאתה יודע מה נשים עוברות?

לא

לגבי הדוגמאות האחרונות שלך

האם יש בנות שישבו הדייט יותר משעה וחצי ולא הציעו להן מים ? כן

כנל לגבי אוכל או שרותים באזור

יש גברים שמגיעים לדייט וזהו מבחינתם זה עולם ומלאו

בלי להגיד שהם בסדרמשה

יש לא מעט גברים (ודווקא הרגישים שבהם) שמוצפים עד אימה בדייטים ולחוצים עד כאב. זה אומר שהם אכן לא בסדר (ופה אני מסכים איתך) אבל הם בעיקר צריכים עזרה לנהל את המערכת שלהם. ע"ע פורום 15.

אתה מתכוון לפורום של רגישים מאוד?הפי
כןמשה
ובכל זאתהפי

כל אדם נמצא בסקאלה מסוימת של רגישות / חרדה / משהו רגשי שיושב שהוא נמצא מול הצד השני / לפעמים פגיעה רגשית או אפילו חמורה יותר..

אתה מבין למה צריך את ההדדיות הזו למה צריך עין טובה , לב פתוח?

לרצות לראות את הצד השני להעניק לו

לנסות לצאת מעצמך כמה שאפשר.

זה חשוב 

אני מסכימה עם זה מאוד שצריך לתת מתוך מקום שלך ולא מתוך מקום של ריצוי 

ואני אדגיש להגיד שבחורות לא טיפשות

הן שמות לב מתי זה ריצוי ומתי זה באמת מתי באמת הבחור מולם מקשיב להם נמצא בשבילן.. לא כי צריך כי זה מי שהוא.

מתי הוא שם בשבילה וזה רק דיבורים ומתי זה אנרגיה הרבה יותר חזקה של השפעה.

אגב בחור שנותן כי ככה צריך אין יותר חורה מזה זה לא יתקבל 

אני חושב שאני מסכים עם 80%משה

כשזה מגיע ממקום טוב זה מבורך ומתקדם וזה מה שצריך להיות בקשר במינון כזה או אחר. אבל כאמור לפעמים זה מגיע ממקום אחר.

זו התקדמותהפי
נכון בכל מקרה זו עבודה שצריך להכיר בה ולעבוד על המקום הבריא 
א. זה שהן ישבו בדייט שעה וחצי והיו צמאותנפשי תערוג

זה לא בסדר.

זה לא בסדר מצד הגבר שלא הציע

וזה לא בסדר מצד האישה שלא דאגה לעצמה (גם אחרי הנישואין היא תצטרך לפעמים לדאוג לעצמה)

האם זה בסדר שהוא לא דאג לה?

תלוי מי זאת

מכיר מספר זוגות שהאישה היא הדואגת להכל ואם לא היא. הבעל ישכח את הראש בבית.

זה אומר שזה לא תקין? תלוי מה ההמורכבות הזוגית

אם לך זה לא בסדר. זה מצויין שאת מכירה את עצמך והצרכים שלך.

בכל מקרה לא הייתי רוצה שהגבר הדייט שלך יציע לך מים כי הוא קרא בפורום שצריך להציע לך מים. אני רוצה שזה יהיה ברור לו מעצם היותו בן אדם.

ואם הוא לא הציע? מצויין. כנראה הוא לא האביר שלך

ועצה חמה ממני.

תדאגי לעצמך בדייטים.

הוא מייבש אותך שעתיים בלי לשתות 

תדאגי שהוא יזמין לך שתיה

"אולי נשתה משהו?"

יש גברים (וגם נשים) שצריכים תזכורת מדי פעם. זה לא אומר שהוא גבר לא טוב. אבל כן יצטרך בדיקה על הנושא הזה יותר מדוקדק.

ויכול להיות שלך זה לא מתאים וזה לגמרי בסדר.

ואם כבר נשים שמייבשים אותן.

עזבי מים.

בלי מים אפשר להסתדר.

יש זוגות שהולכים שעות יחד ושניהם כמעט מתפוצצים מפיפי אבל לכל אחד לא נעים להגיד שהוא צריך. (גם לגבר וגם לאישה)

האחרון. בול !משה

זה פשוט FOMO בסיסי שצריך לשים לב אליו ולתת לגוף את מה שהוא זקוק לו. רואים את זה אצל ילדים בני חמש שלא מצליחים לעצור משחק בשביל ללכת לשרותים. מסתבר שזה נכון על מבוגרים רק שהם מצליחים קצת יותר חזק.

אני לא חושבת שאני דוגמאהפי

הבהרתי פה נקודת לחשיבה בשביל שני הצדדים

בכל מקרה אני לא הדוגמא אני אסתדר ולי קל מאוד לתת

זה לא אומר שאני לא רוצה גבר שיהיה דומה לי בנתינה

נראלי דווקא בגלל שכל כך טבעי לי לתת אני לא סובלת שהאחר תקוע בעצמו .

האם היה לי דייטים שאני הבאתי אוכל ושתייה והבחור כלום? כן

האם ידעתי שהוא לא שלי ? כן

האם יותר קל לי עם בחור שיותר דומה לי בנתניה?כן

האם אני רוצה שהוא עדיין ישאר בתפקיד הגבר?

אין ספק בכלל

האם זה אומר שאני ארצה שרק הוא יעמול ויעבוד בשבילי? ממש לא

לגבי האוכל והשתייה שרותים .

שישרף העולם .. שאני חייבת לשירותים אני הולכת כנל לגבי מים ..

שהייתי הדייט בגיל 19 הבחור לא הציע .. וממש לא חיכיתי הלכתי מולו לקנות מים ושאלתי אותו מה הוא רוצה לשתות ?

הוא היה בהלם תרבות שבחורה תשלם עליו.. או שהיא ככה אומרת מה שהיא רוצה 

אז לא לא תכננתי אבל במקביל ידעתי שאני לא רואה בו דברים שאני אוהבת

שזה קורה בדייט 1 זה לא אמור לקרות אבל נשפוט לטובה שזה באופן כרוני זה מראה טוב טוב מה האופי שלו.

האם היה דייטסטודנטיתאמא

שהבחור הביא אוכל ושתיה ואת לא?

כשאני צריכה לשירותים אני אלך, אבל לא בסטרס, אני אדם בוגר שמסוגל להתאפק רגע שנסיים נושא ואז.

אני פשוט לא מצליחה להבין את הגישה הזו, שהוא יעבוד קשה, שהוא יטרח, שהוא יביא אם הוא מעוניין בך כדי שתתייחסי אליו ואת בעצם היחס והמוכנות לקבל נותנת את חלקך.

מה את עושה אקטיבי עבור הקשר? חוץ מללמוד לקבל שזה קשה (מי כמוני יודעת) אבל זה לא מספיק בעיני.

קשר צריך להיות הדדי. לא קורה כלום אם לפעמים בקשר את מביאה משהו והוא לא, זה טבעי וכך גם בחיים האמיתיים זה עובד.

בחיי נישואין את תגלי שאת צריכה לדבר את הצרכים שלך, כך גם בדייטים, הוא לא יכול לנחש שאת צמאה.

אנרגיה זכרית ונקבית זה נהדר וחשוב להכיר אבל זה לא חזות הכל ולא צריך לקחת את זה לקיצוניות.

אולי לא הבנתי אותך נכון ואני אשמח שתתקני אותי אם אני טועה...

את היחידה שלקחה את זה לקיצוניותהפי
קצת עצוב שאני צריכה להסביר לאישה נשואה כמה אור וכמה נתינה אין סופית אישה מביאה לבית

אני לא חושבתסטודנטיתאמא

שהבנת, לא אני לקחתי את זה לקיצוניות.

זה מה שהבנתי מההודעות שלך, אולי לא הבנתי נכון ולכן ביקשתי שתתקני אותי אם אני טועה.

והפוך, אני בתור אישה נשואה מבינה לא פחות כמה אור גבר מביא לבית וכמה נתינה אין סופית. שני בני הזוג מביאים אור ונתינה אינסופית, בהנחה ומדובר בזוגיות בריאה. אני עדיין מחכה להתייחסות עניינית לנק' שהעליתי;)

את האמת שהתגובה שלך לא עניינתהפי
סדרי אותה ואני אענה
לא כל כך מסכימהנחלת

ולו משום שכל בר דעת  י ו ד  ע (מחברים ועוד) שנהוג שהבחור מזמין. לא מדברת על

ארוחה (נדמה לי שבארה"ב זה כך), אבל כוס או בקבוק שתייה?!

אני צריכה ללמוד לדבר על הצרכים שלי בפגישה ראשונה? אוי ואבוי אם הוא לא מבין

זאת לבד. האיש הוא הנותן והאשה היא המקבלת לפחות בכל הקשור לשתיה בפגישה

ראשונה.

ועכשיו אין צורך לחדש את הויכוח על מי נותן, מתי ואיך. לדבר על הצרכים - בודאי.

אבל אם בסיטואציה כזו, של פגישה ראשונה הבחורה "צריכה ללמוד לדבר על הצרכים שלה" - 

אז מה יהיה הלאה? כשהצרכים שלה יהיו הרבה יותר מורכבים?

כולה כוס מים (אז אל תקנה קולה, טוב?). נו, באמת.   

מה לדעתך זה מסמלנפשי תערוג

אם הוא הציע או לא הציע לך לקנות לך בקבוק שתיה?

בדרך כלל שיושבים בבית קפה והבחור משלם זה מצביע על כך שהוא למד את הכללים. האם זה טוב? לא יודע.

לא הסרתי אחריות מהגברסטודנטיתאמא
ברור שראוי שיביא שתיה/ עוגיות לדייט ראשון שני וכו'. מצד שני אני לא מסירה אחריות מהבחורה לדעת לדבר, וזו בעיה נפוצה ומבאסת, הרבה בנות (שאני מכירה) מתפדחות להגיד דברים מפורשות ואז מתעצבנות/ מתבאסות שהוא לא הבין, לא קלט) לדבר על הצרכים שלך בעיני זה כן מדייט ראשון, החל מלאותת לסיים את הדייט וכלה באיפה יושבים וכמה קרוב וכו'. כשהצרכים הופכים להיות מורכבים יותר אז עוד יותר חשובה התקשורת הזו, אם בחורה לא יודעת להגיד שהיא צמאה/ צריכה ללכת להתפנות כשהיא תצטרך משהו עמוק יותר, רגיש יותר היא לא תדע לדבר על זה בצורה נכונה. 
אבל אם היא לא מרגישה בנח לומר בדייטארץ השוקולד
ראשון או שני זה מעיד על קושי שיהיה אחרי חודשיים - שלושה בדברים עמוקים יותר?
לא בהכרחסטודנטיתאמא

אם הוא לא מזהה שהיא צריכה לשירותים, זה מעיד שהוא לא רגיש ולא יזהה צרכים מורכבים יותר?

בסוף זה מורכב יותר ולא שחור ולבן...

ארץ השוקולד
תודה, אהבתי את האמירה שאם לא שחור לבן אז זה במגוון דברים ולא רק בפריזמה ספציפית.
זה נראה ליסטודנטיתאמאאחרונה
הסיכום לכל השרשור הזה  הנק' שדברים במיוחד בתחום כ"כ רגיש ועדין הם לא שחור ולבן. זו לפחות המסקנה שלי...
לאמרנחלת

כן. שוב, לדבר. "אני קצת צמאה". מה רע בכך?

אולי קצת מוזר שהאיש לא הזמין שום דבר. כדאי לבדוק למה זה.

או אולי פשוט שכח בלהט השיחה המעניינת?....

מסכימההפי
את כתבת בהודעה הראשונהארץ השוקולד

שהוא צריך לבוא אליה גם בפעם הראשונה וגם בשניה, אם הוא מבקש מקום באמצע זה מעיד שהוא מתייחס אליה לא נכון.

את לא התכוונת לזה?

אין בעיה לדעתך שייפגשו באמצע?

כתבת יפה ואני מסכיםארץ השוקולד
אנחנו הבנו את הדעה שלךהפי

רק חבל שאתה מחזק את מה שאני מדברת עליו

קשה לך לצאת מהאזור הנוחות

גבר שהוא נכנס לקשר ממקום בריא הוא ישמח לצאת ולהתגבר על חלקים שקצת קשים לו בשביל אותה בחורה שהוא ירצה ..

רוצים לקרוא לזה ? להיות בין אנוש טוב יותר? תקראו

בחור שלא רוצה לתת ולא רוצה לשנות כלום

הוא לא יוצא מעצמו

קשר נבנה שבחור נותן והבחורה מאפשרת קבלה.

ואני לא מדברת על דבר פיזי כמו לקנות לה שתייה

אלא על מקום אחר .. אנרגיה אחרת שהבחור נמצא בו שהוא לידה .

האם הוא מוכן לצאת מעצמו? או שהוא מפחד מעצמו ולזוז מטר כדי לראות באמת מי עומדת מולו 

אני באמת לא מביןארץ השוקולד

את מציבה פה ברירת מחדל שבהגדרה הגבר הוא היחיד שנותן, הן בפעם הראשונה והן בשניה ולא יודע עד איזה שלב, כאשר בכלל שני הצדדים לא ממש מכירים זה את זו ולא ברור אם הקשר מתאים.

אם הוא לא נותן, אז הוא בעייתי.

אם זו שאלה אם הקשר מתאים, וממנה לא מצופה לתת, למה כזה ברור שהוא הבעייתי?

זהכל קול קן כן

מזכיר בדיחה על איזו מישהי

שתמיד צעקה שוויון שוויון ואני יכולה לבד

ובסוף התלוננה שאין גבר שפותח לה את הדלת 

ולוקח את החשבון בסוף הדייט.

איך זה הזכיר לך?הפי
כי אני אגב לא בעד שוויון אני בעד לפתוח את המוח והלב
משהוכל קול קן כן

בקריאה הקפיץ לי את אותה הבדיחה

בכל אופן, לגופו של עניין

זה חלק ממסע הרווקים/רווקות כנראה

לפגוש את מי שלא עד שפוגשים את מי שכן

מאחל לך שתמצאי מלך שיעשה אותך מלכה

בקרוב ממש

תאחל לכולם לא רק ליהפי
אמן וכן לאמור
חחחחחחח אין כמו שירשורי הזעם המתפרץ של הפיכְּקֶדֶם

אני מכיר נסיך אחד ממין זכר אבל הוא קצת..

אה וגם החג יצא לי לפגוש שוב את הנסיך ההוא מפם פם

קיצר אכן ללא מעט מאיתנו יש גינוני מלכות מוטים רק צריך להמיר אותם לצד הזכרי סטירה או 2 והכל מתאפס

אני בתור אשה מתקשה להסכים איתך🤷‍♀️יעל מהדרום

לק"י

אני חושבת ששני הצדדים צריכים להתחשב אחד בשני.

נכון שיש גישה או דיעה שלגבר יש יותר צורך לתת, ולאשה לקבל, אבל עדיין זה לא צריך להיות כזה דיכוטומי.

גם בנסיעה לדייטים יש הרבה במה להתחשב: שעות העבודה של כל אחד, מקום מגורים (נגיש או לא), יש רכב או אין.

זה לא שתמיד נפגשים עד חצות, והבחורה צריכה להגיע הביתה בשתיים בלילה.

(לדוגמא, היו פעמים שאני הגעתי לבעלי להפגש איתו, כי סיימתי לעבוד כמה שעות לפניו, והיה לי אוטובוס מהבית שלי ישירות. הפוך, לא היה לו איך לחזור בלילה הביתה. ובדייט הראשון שהוא בא אלי לעיר, הוא נאלץ למצוא מקום לישון בו, כי לא היה לו איך לחזור הביתה).

מאמינה שלא תסכימי איתי בכלליעל מהדרום
עבר עריכה על ידי יעל מהדרום בתאריך כ"ב בתשרי תשפ"ו 22:47

לק"י

אבל משומה החלטתי להביע את דעתי בכל זאת.

זה לא סותר בכללהפי

את נותנת דוגמא לבחור בלי רכב..

ככה שזה לא תקף

ואת האמת תפסתי ממך יותר אינטליגנטית להבין שזוהי רק דוגמה

מדובר באנרגיה של עשייה בחור יכול להיות הכי גברי בעולם ולהיות במקום של נתינה גם אם הוא הגיע באוטובוס

מסכים אם מותר ליארץ השוקולד
למרות שזה בתור גבר
גם אם הכל נכוןadvfb

כדאי שנמקד את החשיבה במה יעזור לנו, כל אחד באופן אישי, להבין איך הוא מתקדם מהמקום בו הוא נמצא.

להאשים את האחר זה תמיד קל, זה אולי גם נכון, אבל זה לא עוזר :/

ואם עזר לך לפרוק - מדהים

מסכימה עם המשפט 4 אבל יש פה התעוררותהפי

לא אישית שלי ..

לשמוע את זה מעוד ועוד בנות

זה אומר שיש פה מגמה מסוימת

שלחלוטין לא רק אנחנו מדברות את זה ..

כותבת את זה פה כי גבר שעוד נותר בו הגיון יכול לשנות את זה וזה כבר עולם ומלאו..

כתבתי פה עובדות לא האשמה אלא התעוררות

לחשוב שכל דבר זה התקרבנות לא מוביל אף אחד לשום דבר

לפעמים יש ביקורת שמקומה להאמר 

מבין מה שאת אומרתadvfb

ובאמת אשריך והלוואי שאנשים יתקדמו, גם בעניין שאת מדברת עליו.

אולי באמת יש לי אלרגיה יותר מדי קיצונית להתקרבנות

הפי כבר כתבתי לך חלקית אבל באלי להרחיבהרמוניה

אני מבינה מה את אומרת אבל פחות מתחברת להגדרות חיצוניות של גברי ונשי ויותר להגדרה "מידות טובות" שבעיניי כולל והוליסטי הרבה יותר. 

(הכל זה מידות... מכירה גברים גבריים שלא היית רוצה לחיות באותו בית איתם...) 

התרבות הנוכחית שקוראת לשוויון ביחד עם אינדיבידואליזם מעודדת יצירת התנהגות כזו. 

וגם לבנות יש מה להשתפר, לדוגמא שהיום לגבר אין זכות להעיר לאשה שום מילה לגבי הצניעות שלה או לגבי כל דבר.

והוא צריך גם להיות שותף במטלות הבית, כי... שוויון. אז איך אפשר לצפות שהגברים ירגישו שיש להם מקום ותפקיד משמעותי?

חוסמים את הגבריות שלהם בכל דבר כי זה נחשב כוחני ואסור.

בתור גבר, הייתי מרגישה מנוצלת. 

כי למה כשזה מסתדר, בכל החובות- מצפים מהם להיות גברים, אבל בשאר הדברים? תסתמו!

ולכן, בחור ובחורה שיראת השמיים שלהם קודמת ל"יראת התרבות"

המידות הטובות שלהם, הכנות והחיבור לעצמם, יאפשרו להם להתחבר אחד לשני ובאופן טבעי למצוא כל אחד את המקום שלו בדינמיקה הזוגית.

הם קודם כל רואים אחד את הצרכים של השני! וזה יכול להשתנות לפי כל אחד, כי וואללה, לא כל הנשים לא יציבות ולא כל הגברים לא ממש רגישים. ולכן אני לא אוהבת את התבניות המוגזמות שמלמדים באופן חיצוני.

בחור כזה, ישתדל לעזור לאשתו במה שהיא צריכה מתוך מידות טובות ויראת שמיים, שמחה של מצווה! מידות כמו הכרת הטוב, שותפות, אהבת ישראל. לא מתוך שום תפקיד... 

והיא תשתדל להיות אשה טובה לפי רצון ה'! לתמוך בבעלה ולגדל את ילדיה לאהבת הקב"ה... לא תחפש להשלים מניין או לסיים מסכת!

ומובן שזה דברים שמתחילים בחינוך ודוגמא אישית.

אני חושבת שנכון, יש הדרכות ביהדות שמסבירות במה האופי של הגבר שונה מהאופי של האשה, ומה הצרכים של כל אחד וזה עוזר להבין אחד את השני.

אבל גם בלי ללמוד את ההדרכות האלה...! מידות טובות!! מי שדן לכף זכות, לוקח אחריות, לא משתלט מדי, זה ישתלב באופן טבעי עם האופי שלו בצורה הטובה ביותר.

מה שהכי חשוב זה להיות כנים עם עצמנו.

תודה שכתבת בסוף זה חשוב להעלות למודעות.

אם למישהו יש הערות-תיקונים אני אשמח לשמוע.

קראתי מה שכתבתהפי

ואני מסכימה ידוע שיש גם לבחורה חלק נכבד

וזה לא קשר חד צדדי

מעולה שהכנסת את החלק של היהדות

כי באמת לא צריך הגדרות התורה מדריכה אותנו יופי

הרבה יותר טוב מכל הגדרה אחרת..

לגבי הפסקה הראשונה לא מסכימה איתך גבר שהולך לפי התורה יודע שהוא צריך להיות קצת יותר דומיננטי

וזה ממש לא קשור לתרבות זה קשור להמהות וללב

של גבר שהולך לפי התורה.

לדעתי אם בחור מתרעם הוא צריך לשאול את עצמו מאיפה זה נובע ..

ואם אני אתחיל לפתוח מה למדתי בשיעורי יהדות על המקום של האישה והגבר בתוך הבית היהודי

עוד יותר לא נסיים כמה הוא צריך לכבד אותה

כמובן במקביל .. היא צריכה להיות בעלת חסד

כתבתי את זה כאן כמה פעמים גם לאישה יש מקום וחלק .. זה ברור אולי ארחיב בשרשור אחר עליה

, ויותר מזהמשה

אם רוצים "גבר גבר" לפי הכללים של שני דורות אחורה, יש כאלה במגזר הערבי וזו אחת הסיבות שלבנצי גופשטיין יש כל כך הרבה עבודה.

נו באמתבחור עצוב

ישר לשלילת הקצוות. יש די והותר "גברים גברים" בעם ישראל בלי להתדרדר לדוגמאות שהבאת.

וגבר גבר אמיתי דואג לאשתו ומגן עליה ולא תוקע אותה באוהל עם עוד 4 נשים. 

בוודאי שצריך לשלול את הקצוותמשה

יש סיבה למה אנחנו צריכים לנהל חיים מאוזנים (יחסית) ולמה ציפיות לא ריאליות מגיעות לקצה לא הגיוני.

לאבחור עצוב
התגובה שלך בעצם אומרת שמי שמעז היום להיות גבר גבר הוא בעצם מוסלמי\מכה\השלם את החסר כלשהו.

עם כל הכבוד( החלקי) שלי לרגישות המוספת וכל הדברים שמנסים להדביק לגברים היום, אסור לשכוח את הבסיס.

זה בדיוק הענייןהפי

הפכו את זה להתנהגות גסה כאילו זה רע לתת

זה קצת יותר מורכב מזהמשה

יש אצל @הפי  (ולא רק אצלה!) רצון לחזור אחורה לגבר הקלאסי. ויש בזה הרבה טוב ואני יכול לכתוב הרבה על זה שהעולם המודרני מחק את הנשיות ואחריה את הגבריות.

ושזה רע. וזה רע מהרבה סיבות.

גבר צריך לחזר? נכון. אבל אישה לא צריכה להיות פאסיבית. היא צריכה לפעול בדרך שלה כדי להיות הדדית בקשר ובאינטרקציה. אחרת זה לא חיזור, זו הטרדה.

(אגב, המלחמה עשתה הרבה טוב במובן הזה, פתאום לגיטימי להיות גבר-לוחם, פתאום כל טינדר מלא בתמונות של גברים על מדים במילואים, וכו')

מצד שני, היה לי שיחה ארוכה פעם עם @צחקן והוא אמר ש "אנחנו לא רוצים להיות כאלה". אנחנו לא רוצים להיות עם הצדדים השליליים של האנרגיה הזו שכוללים למשל אלימות (בעיקר כלפי גברים, אבל לא רק), או התנהגויות שהיו מקובלות במקומות עבודה עד לפני שלושה עשורים והיום נחשבות עילה ל "מי טו".

אנחנו לא רוצים לוותר על הרגישות. בטח לא אני (שעונה להגדרה של רגיש מאוד). אנחנו לא רוצים להקטין נשים בחזרה ל"נסיכות" ובעצם להחזיר אותן הביתה למטבח ולכביסה. אנחנו חיים בעולם מודרני ולא סתם הגענו לשם. יש לזה סיבות מאוד טובות.

בעולם שבו גבר צריך להיות בגירסא הקלאסית שלו אין מקום לרגשות מהצד הגברי. והפורום פה מחייב ניסוחים עדינים ורכים אז אני לא יכול להתבטא בצורה בוטה יותר כדי להבהיר נקודה.

לא "אנחנו". אתהבחור עצוב

נחש מה? בעיני אובר הרגישות היום היא נזק מטורף לגבריות נורמלית.

אני מבין שבתור אדם רגיש מבחינתך זה דבר חיובי, בעיני( וממש לא רק בעיני) זה אובדן זהות ודרך.

וכאמור - לא חייבים לחזור לשלילת הקצוות. סבא שלי היה סופר גבר גבר במונחים שלך ועם זאת ודווקא בגלל זאת דאג לסבתא שלי מכל משמר. 

אובר רגישות אכן גובה מחיר כבדמשה

אבל היא שם. אף אחד לא ביקש אותה (לשון המעטה). לא נשים ולא גברים. 

אני לא חושבת שאני רוצה לחזור אחורההפי
ממש לא
נכוןהפי
לא צריךנחלת

באמת שלא צריך להיבהל.

לא צריך להיות "גבר גבר" ולא "אשה אשה". כן יש את התכונות האופייניות באופן כללי לאיש ואת אלו של האשה - בבסיס.

אבל יכול להיות גבר קצת נשי (רגיש יותר, קצת אולי מעופף, אולי חולמני, אוהב לכתוב שירה..) ואשה מאוד פרקטית,

שתי רגליים על האדמה, במתמטיקה היא 10, ואין לה ולא כלום עם כנפיים...)

אז מה?

אולי אנחנו מדברים קצת בקלישאות; כך כתוב וכך צריך להיות, ואז הציפיות שלנו בהתאם.

אולי פשוט לבדוק כל דבר לגופו? עם איזו בחורה אתה מרגיש נינוח, מקובל, זורם

ועם איזה בחור את מרגישה משהו כזה?.......

יש לי הרגשה שיש הרבה הרבה דיבורים סביב הנושא של מי נותן למי, כמה ואיך,  ופחות

העזה ומוכנות לקפוץ למים.  כאילו מרב פחד, מתבחשים ובוחשים באותו נושא. קצת

בזבוב אנרגיה  טובה. חבל.

אבל אולי אני טועה. בהחלט.

מותר לעבור לנושא אחר?

מישהו יודע על פורום רציני בעניני ספרות וספרים? איכותי? נקי?

לאנשים מבוגרים (לא נוער)?

תודה!

מסכים עם החצי הראשון, פחות עם השניבחור עצוב

זה נכון שלא חייבים להיות קשורים למסגרת קשיחה לחלוטין של הגדרות אבל בבסיס - כן.

אישה היא רגישה יותר וגבר שכלי יותר.

אישה יותר מתחדשת ומשתנה וגבר יותר יציב.

אישה יותר חיה את העכשיו והדרך והאיש את העתיד והמטרה.

ועוד ועוד.

כמו כל דבר בחיים - יש קצוות. אבל זה המצפן והכיוון. 

..הרמוניה

אולי אני טועה, אבל אני מגיעה לדייטים בגישה שונה.

אני לא מצפה מבחורצ'יק להיות גבר, הוא חצי ילד בעצמו, ממש כמוני. אני מצפה להכיר אותו כבן אדם, אחר כך כגבר. קודם תהיה כמו אח שלי, שיהיה חיבור, שנתלהב ממשהו ביחד, שאני ארצה לשתף אותך. אחר כך תבחר אם אתה רוצה להעניק לי ולדאוג לי ואני אבחר אם אני תומכת בדרך שלך ורוצה להיות אשת בריתך. ואז יש מקום לכל ההתנהגויות הגבריות/ נשיות. 

הוא היה ילדהפי

שהייתי בת 18 ועשינו דייטים מחוץ לישיבה שלו

ככל שהוא גדל הוא מתפתח יותר לומד עוד

חלק מהלמידה זה לפתוח את הלב ולחשוב במה הוא יכול לתת

אני יכולה להבין שאת לא רוצה הגדרות אבל את בסוף מחפשת בחור תורני הוא יביא לך שפע של טוב(;

כנל אישה אבל אני מתעקשת לא להכניס את זה פה

טוב אין לי כח להתווכחהרמוניה

יכול להיות שאני לא בוגרת בעצמי. שיהיה בהצלחה לכולנו.

לא חושבת שאת לא בוגרתהפי

הכל טוב

פשוט חושבת באופן אחר ואני יכולה להסכים עם 90 אחוז ממה שכתבת 

מענייןאני:)))))
..הרמוניה

מעבר לזה שכך נראה לי באופן טבעי

שמעתי פעם דבר תורה על: "אחותי רעיתי יונתי תמתי" משיר השירים

שקשר צריך להיות בנוי לפי הסדר הזה.

להעמיק בהדרגה. זה כ"כ יפה...

יש עוד רובד שנמצא בפסוקים נוספים בשיר השיריםאביעד מילוא

אני לדודי ודודי לי 

דודי לי ואני לו

2 הפסוקים האלה מראים על טבע של קשר בריא והם מאפשרים את ההדרגה והחיבור 

ככל שהדבר הזה יותר בתודעה שלנו ככה הדברים יהיו בדרך הנכונה והקשר ייבנה 

זה נשמע כבר שייך לשלב מאוחר יותר...הרמוניה
כן ולאאביעד מילוא

אם מההתחלה התקשורת היא חד צדדית אז הקשר ייגמר מהר

את ממש צודקתאני:)))))
ואו ממש ככההפי

את מבינה נלך לפי הרוח הזו

הכל יהיה בול

אהבתי את הגישהארץ השוקולד
לא בהכרח סביב ילד, תלוי בגיל, אבל התפיסה שניבנה יחד הוא קונספט שאני אוהב
יש בזה אמת גדולה,משה

(ואולי קשור גם לרגישויות).

אבל באיזה שהוא מקום קצת חלקית. כלומר- אנחנו גם וגם וגם וגם. גם אנשים רגישים שרוצים חיבור אוהב וגם חיות ביולוגיות שרוצות את התפקיד הביולוגי. גם נשמה וגם גוף. גם רוח וגם שכל.

אוקיי, אני לא מבטלת את שאר החלקיםהרמוניה

אבל ברור לי שבהתחלה החלק שצריך להתמקד בו הוא הנפשי, השאר בינתיים ברקע (את השכלי מבררים בבירורים ועוד קצת בפגישות אבל כבר לא מתמקדים, וגוף זה אחרי זה כמובן)

נכוןאביעד מילוא

ממליץ לך על החוברת של הרב מרדכי שטרנברג היא עוזרת

מה השם של החוברתהרמוניה

יש לך קישור?

החלק השני שכתבתשפלות רוח
בול מה שהתכוונתי כשהגבתי לשוקולד שזה לא "שותפות" בעיניי, אלא משהו הרבה יותר עמוק ואולי גם חסר הגדרה עכשיו כשאני חושב יותר לעומק.
מילים דרמטיות אבל קצת ריקות מתוכן..אגוז16

את מתארת רצון למעשים מסויימים מצד הגבר כי ככה את רוצה ומתארת זוגיות, כשבפועל לא נשמע שעשית תיאום ציפיות עם מי שעומד מולך או הבהרת לו את הכוונות שלך.

חשוב לך שתיפגשו קרוב אלייך? מוזמנת לספר לו, ובנעימות. כן, גם הוא בן אדם ולא חייב לך שום דבר.

עוד לא התחתנתם וגם אחרי החתונה מומלץ לדבר בנעימות.

לא הכל הוא הבין מיד, אבל יש מידות טובות ורצון להקשיב? זה בסדר גמור. בונים את זה. הוא מארגן את עצמו כדי להתאים לצרכייך וגם אם אתם הכי מתאימים בעולם תגלי שיש פערים שצריך לעבוד עליהם. זוהי העבודה הזוגית...

מישהו לא רצה להגיע אלייך למרות שהסברת לו שזה חשוב לך? שווה לברר מה הסיבות שעומדות איתו.

במידה והגבר לא רציני או לא אחראי או לא רוצה להקים בית ורק משחק אפשר לראות את זה בעוד דברים

הדוגמאות שהבאת לא אומרות את זה בעיני ובשילוב עם סיסמת ה"נסיכה" זה קצת הופך את זה לנתון לפרשנות אישית- משהו קצת לא בא לי טוב אני ישר אומרת לעצמי 'אני נסיכה וזה לא מגיע לי'.

באופן אישי חושבת שלא כדאי להתנהל מהמקום הזה.

ב"הצלחה

לא ברור לי למה את מכוון את זה אלי אישיתהפי

דווקא ב"ה חמסה הגברים שאיתי בדייטים מתייחסים אלי יפה מאוד ..

דיברתי על המגמה הרווחת וממש שאני שומעת וראיתי

רוצים לקחת את זה בתור ביקורת בונה תקחו

רוצים לבכות ? תמשיכו

ואני חושבת שמי שזה הזיז אצלו משהו לממש מתעצבן בזה זה לא סתם .. כנראה נגעתי בנקודה ..

אלא אם כן עיצבן אותו הניסוח שזה משהו אחר

אבל בסוף כדי לעלות נושא צריך לעלות אותו עם הבהרה שלא משתמעת לשני הכיוונים.

ברור לי שגם אישה חייבת לתת אבל זה לא הנושא פה

אני לא יודעת איך את מתנהלת בדייטיםאגוז16

לכן כלום פה לא אישי

הגבתי על מה שכתבת, זוהי דעתי בכלאופן.

הניסוח באמת מאשים את העולם הגברי ומודה שאת זה אני לא אוהבת לקרוא. אז אולי זאת ה'נקודה' שנגעת בה, זאת טעות בעיני לנהוג ככה.

גם כשמעלים נקודה בצורה לא משתמעת לשתי פנים צריך לקחת בחשבון שיש כאלה שלא מסכימים ולא רק כי זה 'הזיז אצלם משהו'.

חיבוק על הרצון הכנה שניבט מדברייךנגמרו לי השמות

ועל הבקשה/תפילה למציאת הגבר שלך ושל כל אחיותייך למסע, במהרה ובטוב שלם ב"ה

עם הכמיהה לגבר שיעטוף, ישפיע, יעניק ויראה את האחת שלו

ובעיקר יאיר מהאור העצום שלו ושבו, שאת כ"כ מאמינה שיש בו, על החצי השני שלו

וכמובן יוחזר לו אור שבעתיים ממנה

וכמו שאומרים יעשה אותה מלכה

והיא תעשה אותו מלך

ראיתי גם את ההדדיות באותה בקשה שלך, שברור לך שגם האישה תיתן לאיש שלה, תראה אותו, תייקר ותעריך אותו, תהיה עם הכרת הטוב אליו, ועם ההשפעה העצומה שלה אליו גם, ושבחרת כאן רק להתמקד בבקשה הכנה הזו שלך ולכן לא הזכרת זאת.

אני מאמינה יחד איתך בכל העולם הגברי

ובטח ובטח בגברים היהודיים, אוצר ענקי ומאיר כל אחד ואחד מהם

עם קדוש עם בנים קדושים יש לנו! גברי עולם!

כמה טוב ואור יש בכם! אינסוף!

בעזרת ה' שתזכו להאיר מתוכו על אשת בריתכם במהרה ובשמחה ממש 🙏

את צודקתאני:)))))
למרות שזה קצת להכתיב התנהגות לגברים.
וואו..נוקב משהוהמקורית
אם זה עוזר, אז שתדעי שזה דבר שיכול להשתנות עם הזמן ועם העמקת הקשר, אבל מסכימה שיש מקרים שאין מה להתעכב עליהם וזה לא מובהק

אצלנו אישית נסעתי בפגישה רביעית נראה לי. וזה הרגיש לי בסדר כי המסביב היה מה שחיפשתי. בגישה דומה למה שאת מדברת עליה כ"גברית". ( והייתה אפילו פעם אחת שלא עבר לו האשראי ואני שילמתי (פגישה שלישית אולי) אבל לא ייחסתי לזה יותר מדי חשיבות האמת. יש מכלול, והוא מה שחשוב. 

צודקתאביעד מילוא

בסופו של דבר מחפשים להיות שותפים ברגע שיש מכנה משותף אז כל השאר תופס מקום קצת יותר קטן

נכון. זה באמת תלוי על מה שמים פוקוסהמקורית

בעיניי

בפגישה ראשונה שנייה לא הייתי מצפה ליותר מדי האמת, אם כי בעלי הפתיע מעבר לציפיות ב"ה

כשבאים עם תמונה מובנית מראש של איך דברים אמורים להראות וזה הדבר היחיד ששמים עליו פוקוס, יכול להיות שנפספס דברים אחרים חשובים לא פחות

לכן אני לא מבקש תמונה לפניי פגישותאביעד מילוא

כמו שהרב אוהד תירוש אמר זה הופך אותך לאדם טכני 

אשריך! מודה שלא הייתי בדרגה הזוהמקורית
אבל זה גם חלק מזה כמובן
כל הכבודהרמוניה
ודאי שלאנחלת

הם לא נסיכות. הם צפרדעים שקוסמת רשעית הפכה אותם לנסיות (נסיכים)....

מה, אף פעם לא סיפרו לך את זה?

אבל,לפעמים לפעמים לפעמים, יש נסיך שהוא באמת נסיך. תפקידך ואתגרך הוא לזהות אותו ככזה.....!

לא ידעת?נחלת

שהם באמת לא נסיכות אמיתיות; הם צפרדעים שקוסמת רשעה הפכה אותם לכאלה;

מה, לא ידעת את זה?!

אבל לפעמים לפעמים לפעמים יש ביניהם נסיך שהוא באמת נסיך.

האתגר שלך הוא לזהות אותו בין שלל המקרקרים....

תצליחי ובשורות טובות בקרוב ממש!

רק לא להתייאש, אומר ר' נחמן. אין כזה דבר; יאוש! (כל עוד הקב"ה מנהל את העולם ואת החיים שלנו. תנדנדי לו.

כמי שהיה נשוי פעם אחת, אני מבין את 2 הצדדיםמתוך סקרנות

הקונפליקט הזה והגבול בין קבלה מלאת חן של האישה, לביו נצלנות וחוסר הכרה ברגשותיו של הגבר.

, יכול לענ"ד ללוות גם בנישואין עצמם, וכשהם חלילה מתפרקים הוא יכול לצאת בצורה הממש מעוותת שלו שלא תדעו.

מצד אחד, כמו שאמרו כאן, הרבה מהמשיכה של גברים יושבת על זה שהאישה "מקבלת" מהם ומעריכה אותם.

מצד שני, לפעמים זה יכול להרגיש כמו נצלנות, דרשנות, וראיית הגבר כפונקציה ש"תפקידה" רק לספק את כל צורכי האישה, בלי שהיא מכירה בו בכלל כאדם מהצד השני.

מצד שלישי, נראה שגם הנשים עצמן קצת נוטות לבלבול בנושא זה לפעמים, מצד אחד רוצות ש"יפנקו אותן", שיהיה "גבר-גבר" שיודע להוביל ונשאר תמיד חזק.

מצד שני, לא רוצות להיות "ילדות קטנות" ש"אומרים להן מה לעשות", חשוב להן גם "גבר רגיש" וכו'.

אני באמצע להגדיר לעצמי את הגבול הדק, אולי כשהאישה באמת מכירה במאמצים של הגבר ומעריכה אותו, בלי לקחת אותן כמובן מאליו ןכמשהו ש"מגיע לה", וכמובן יכולה להתחשב גם ברגשותיו וצרכיו שלו, אז זה מלא חן ומגביר משיכה.

כשזה לא בצורה הזאת, זה מרחיק.

יפההפי
תודה, במקביל להנאה מהמחמאה, מציין שתגובתך מפתיעהמתוך סקרנות
הרושם שאני קיבלתי מההודעה הראשונה שלך, היה שאת כן חושבת שזה "מגיע" לנשים הנסיכות.

כנראה שלא הבנתי אותך נכון, ואולי יש פה עוד שאתי באותה סירה.

בדיוק ראיתי סדרה נחמדה, שחציה חביבelico

אם אני לא טועה התרגום של הסדרה זה "הסכם חתונה"
Wedding Agreement: The Series (TV Series 2022– ) - IMDb

ויש לדעתי המון מה ללמוד מזה, גם הגברים וגם הנשים.

נשמע מעניין, מקווה לחפש את זה לפני הפנסיה🙂מתוך סקרנות
.
מצטער אבל ממש להבנתי את הפאונטהelico

הכותב זה בן או בת?
ומה המסר?
בקצרה או בישירות, אני אפילו השתמשתי ה GPT כדי לנסות להבין ואני עדיין לא בטוח שהבנתי

חשש גנטיאחד האם שומע

שלום לכולם.

אצלנו במשפחה כולם ממש גבוהים. באיזור 190, והבנות יחסית בממוצע. כל חיי גדלתי כגבוה ותמיד קיבלתי על זה מחמאות, לכן אצלי במוח זה נתפס כדבר מאוד מהותי. 
העניין הוא שאתמול יצאתי לדייט עם בחורה מתוקה ממש, אבל גם ממש נמוכה. ויותר מזה, המשפחה שלה גם ככה פחות או יותר. אחרי שהבנתי את זה פתאום התחיל להפחיד אותי העניין הגנטי (ברור שגובה זו לא מחלה ח"ו והבעיה היא בתפיסה שלי! אבל ככה גדלתי וכרגע קשה לי להשתחרר מזה. ומבקש מראש סליחה אם זה פוגע במישהו). 

השאלה שלי היא האם יצא לכם לחשוב על משהו כזה פעם? מה יהיה הגובה של הילדים? איך אפשר לברר גנטית מה באמת ההשלכות של זה? מכירים משפחות שיש פער גובה מטורף כזה? מה הגובה באמת של הילדים?

חבר'ה, באמת כל פיסת מידע שיש לכם כאן תעזור לי, זו לא פעם ראשונה שאני מתלבט על זה. תודה

אם חשוב לך גנטיקהחושבת בקופסא
תבדוק מחלות גנטיות שמשפיעות על החיים הרבה יותר מכמה סנטימטרים לפה או לשם.
כמו שאמרתיאחד האם שומע

אני יודע שזו לא מחלה, וברור שצריך אכן לבדוק מחלות גנטיות. אבל זה מטריד אותי. הלוואי שלא. 

אני יכול להגיד לך שאני חושב על זה לצד השניל המשוגע היחידי

אבא שלי נמוך, אמא שלי ממוצעת על גבול הנמוך,
וכולם אצלינו די נמוכים במשפחה. (אני נמוך)
אני חושב שאם זה פער, אז זה אמור להתאזן, אבל אין לי באמת ידע מקצועי...
אבל בסוף אם תתרגל לזה, אז הגיוני שגם התפיסה שלך תשתנה.

קודםאחד האם שומע

כל תודה רבה על התגובה נשמה טהורה, מקווה שהשאלה שלי בסדר!

דברי שני, זה ברור שעל רוב פשעים תכסה אהבה..אבל עד שהאהבה תגיע....

בשמחה, השאלה שלך טובה,ל המשוגע היחידי

וזה גם מובן מאוד למה זה מפריע לך.

ואני מניח שאתה שואל על הילדים שבעז"ה תאהב אותם איך שהם יהיו...

הגובה שלי 156 ס"מshaulreznik

כנ"ל לאבא שלי, ואימי עוד יותר נמוכה. לגבר זה לא קל מבחינת הביטחון האישי, לנשים אין בעיה (הן אכן נתפסות כ"מיניאטוריות ומתוקות"). ילדיי נמוכים כמוני, הבן עדיין קטן ולא מוטרד במיוחד, לבת הגובה שלה כלל לא מפריעה.

אבל רוב הסיכויים שילדיך יגיעו לגובה ממוצע של 175 ס"מ ואף הרבה מעבר. אז אין מה לחשוש. שאל את הבינה המלאכותית והיא תיתן לך תחזית על סמך סטטיסטיקה קיימת.

תודה על השיתוף!אחד האם שומע

על בסיס מה את/ה אומר את זה? באמת כבר שבוע שאני מנסה להסתכל מסביב על משפחות ולא מצאתי משהו עקבי מדי..חוץ משאם יש גנים נמוכים אז זה עובר הלאה..

ראה את המחשבוןshaulreznik
זה עניין אישי ותלוי בטעם שלך, לדעתינקדימון

מה שלא נכון זה המחשבה שגן גבוה פלוס גן נמוך יוצר גן ממוצע. אם אתיופי יתחתן עם אשכנזיה אז הילד יצא מוקה? זה לא ביולוגיה.

אם חכם יתחתן עם טיפשה אז הילד יצא ממוצע הציונים שלהם? זה לא ביולוגיה.

אחד מהגנים יבוא לידי ביטוי וזו הגרלה שאין לנו איך לשלוט עליה, ומה שכן יכול להיות זה עוצמה משתנה של הגן המסוים - אבל הנטייה תהיה גבוהה או נמוכה, וממש לא נטיה לממוצע.

זה דבר שיש לדעת.

עכשיו השאלה היא מה הטעם שלך בנושא, אם בכלל אכפת לך/חשוב לך, וכדומה.

מעניין מאוד.אחד האם שומע

ברור לי שאין פה נוסחה מדויקת (אע"פ שיש מחשבון באמת כמו ששלחו למעלה חחח..) אבל רוצה לשמוע מנסיון החיים פה של האנשים מה רואים/שומעים מסביב. לדעת האם אני לבד בהתלבוטות הזו והאם יש לה מקום או שזה יצר הרע? 

חוץ מהחשש לילדיםShandy

זה מציק לך בעין?

מרגיש לך מוזר להסתובב עם מישהי יותר נמוכה בהרבה ולא ממוצעת?

איך הצל/ השתקפות שלכם ברחוב או מול חלונות ראווה מרגישה לך??

כי לגובה כמה שתרצה זה מה שה' קובע

אני באה כמיך ממשפחה של גבוהים

אבא שלי 185 אמא 175 ויש לי אחים 192 188 אחיות 176 175 שזה גובה ממש גבוה לבנות

אבל גם אחים בנים יותר נמוכים - ממוצעים 176

(שזה הממוצע בערך לגברים- 177)

ואני שאני 170 זה גם גבוה לבנות

(הממוצע הוא 163)

זה תלוי ילד מה הוא אוכל כמה ישן אם עושה ספורט

אני מכירה זוגות שהם הפוכים שניהם מגרדים את ה170 ויצא להם בחור 185

זה משפיע אבל לא מחייב בכלל

אז תתיחס יותר להרגשה שלך איך זה נראה בעינך

כמה  זה מפריע לך שהאישה שלך שהיא נמוכה

לא הילדים שלך

כי לי זה מפריע🙂

מודה

נסיתי  עם כמה וכמה בחורים אבל אני לא נמשכת לכאלה שפחות מ178-180

אני צריכה לראות שיש הבדל גובה בנינו

תודה!אחד האם שומע

האם שאני שואל את עצמי את זה גם. כי זה פרדוקס כזה. ככל שאני מפחד יותר מאיך זה ישפיע על דור העתיד אוטמטית זה משפיע על איך אני מסתכל עליה. 
ובדיוק כמו שכתבת, יצא לי להתסכל על הצל ברחוב וזה, וזה מרגיש לי קצת 'מוזר', כמו אחות קטנה. אבל אמרתי לעצמי שזה אולי סתם קול בראש שצריך לנפץ..מבולבל כבר. 

בעלי גבוה ואני נמוכהמתואמתאחרונה

שמחה שזה לא הפריע לבעלי...

יש לנו ילדים גבוהים, ילדים ממוצעים וילדים נמוכים. מגוון נחמד

אגב, ההורים של בעלי גם נמוכים, רק הוא ואחיו גבוהים...

גם לדעתי - פחות תחשוב על הילדים העתידיים, אלא על איך זה מרגיש לך מולה, אם מפריע לך להיות בפער כזה מולה. זה עניין של העדפות מראה ולא של גנטיקה...

חוסר נשיותיובללל

אשמח לשאלה שקצת לא נעים לי לשאול.

אני יוצא עם מישהי משהו כמו חודש. הולך אחלה סה"כ, אחלה שיחות, יש צחוקים כימיה ודיבור זורם יחסית.

אבל יש משהו שממש מפריע לי וזה שיש בינינו איזשהו פער באסתטיקה/היגיינה. אני אחד שממש שם לב לדברים וממש רוצה שאישתי תהיה "מטופחת". והיא לא אחת שמתאפרת בכלל, לא לדבר על לק וכל זה.. וגם לבוש דיי פשוט. ואפילו (וממש לא נעים לי להגיד) לא תמיד שמה לב לשערות בפנים…

השאלה מה לעשות עם דבר כזה? אני לא יכול להתעלם מזה.. ברור שגם לי יש עבודה לעשות אבל בסוף יש איזו רמה שאני מצפה ממנה..

שייך בכלל לדבר על זה איתה??

תודה. 

מה שאתה מתארoo

זה לא חוסר נשיות ולא חוסר טיפוח

זה סגנון שאוהב את הטבעי והפשוט

(גם אני לא מתאפרת/ לק/ ביגוד פשוט/ לא עוקבת אחרי כל שערה בפנים)

לא חושבת שזה בר שינוי משמעותי

וגם אם היא תעשה שינוי

זה כנראה יהיה עם מחיר אישי גבוה

כמובן לא חייבים להתחבר לסגנון הזה

עניין של טעם 

מותר לדבר על הדברים - הם חשובים לך, אך כעת מוקדםזמירות

מידי.  

משיכה ואסתטיקה הן חלק בלתי נפרד ממערכת יחסים, ובטח כשהמטרה היא קשר רציני ("שאישתי תהיה מטופחת").

בהמשך, כאשר הקשר יתהדק מאוד, ויהיו שיחות נפש עמוקות ושיתוף דברים מאוד אישיים, גם על דברים לא נעימים וכשלונות שהיו לכל אחד באופן טבעי בחיים, תוכל להעלות את הרצון שלך ליותר טיפוח מצידה. 

לא שזה יכול לשנות אופי, אבל לנסות אפשר - גם אשתי לא מתאפרת, וציפורניים עושה רק עם לק רגיל (שמחזיק בקושי יומיים…) ולא ג'ל, באירועים מיוחדים.

סגנון לבוש זה גם עניין של אופי, אבל גם עניין של מודעות.  ליתר דיוק - ייתכן ומדובר בחוסר מודעות. בגלל המקום והסביבה בו היא גדלה והתבגרה, סביבה מאוד שונה מזו שלך.  

כאן אני יכול להעיד על עצמי, שנישואים הביאו לשינוי ושיפור בסגנון הלבוש שלי, בזכות אשתי.  באנו כל אחד מסביבה שונה מאוד - היא עירונית, אני מהמושב, בן להורים פשוטים, אבא חקלאי, אמא מורה, באתי מבית מאוד מאוד פשוט . 

..אני:)))))

זה נושא רגיש בעיניי, לא כדאי לגעת, רק אחרי נישואים\ קרוב לחתונה

השאלה אם זה בר שינוי וכמה התכונה הזו עמוקהזיויק

אם זה חשוב לך.

ההרגשה שלך לגיטימית.

בכל מקרה זה מוקדם מידי לדבר על מראה חיצוניחושבת בקופסא

אבל אם אתה רוצה לסדר את המחשבות שלת בנושא, כדאי שתחשוב על הנקודות הבאות:

איך נראות הנשים במשפחה שלך וככה תופס כנורמלי?

מה זה בשבילך "נשיות"?

עד כמה זה תחום רחב, או שאתה מצפה למראה מאוד ספציפי כל השאר בקטוגריית "מוזנח"?

אתה מודע לצדדים השלילים בהתעסקות במראה חיצוני ותחזוק מראה קבוע של בגדים מעוצבים, לק ג'ל ואיפור? (כמות הזמן, הכסף והאנרגיה המוחית זה דורש בהחלט יכולה להתבטא באופי ובסדר העדיפויות של בנות מסוימות.)

קראת לזה "פער" בינכם, אתה בעצמך משקיע בנראות שלך ברמה דומה למה שאתה מצפה ממנה?

בסופו של דבר, זה נושא שבהחלט יכול לפגוע בקשר עד פרדה.

אם תציף את זה מולה יכולות לקרות שתי תגובות קצה: א- היא תרגיש חוסר ביטחון עצמי ורצון לרצות אותך שלא טבעי לה ולא באמת יחזיק הרבה בטווח הרחוק. ב- היא תיעלב ותיפגע מעצם ההערה כי זה נושא מאוד אישי.

אתה מכיר אותה ויודע לאיזה צד היא עלולה לנטות. לפני שאתה פונה אליה כדאי שתברר את הנושא אצלך.

תגובה למי שלפנייובללל

מבין את כל מה שאמרתם כאן. באמת.

אבל הנקודה שמדברים על דברים כאלה רק לפני או אחרי נישואין לא באמת תעזור לי. כי כשאני רואה שיער בפנים של מי שאני יוצא איתה לא גורם לי להמשיך שוב ולהיפגש.

וברור לי שיש בעיסוק בחיצוניות דברים שליליים, ואני אפילו מעריך אותה שזה לא מעניין אותה ברמה הזו, אבל עם זאת מאוד חשוב לי שיהיה טיפוח ברמה מסוימת, שיהיה לי נעים להיות איתה וללכת איתה ברחוב (אני קצת מקצין, יודע.)

אתה צריך לקחת בחשבון שתגובות כאלה ואחרות כאןזמירות

נכתבות באופן אישי, מתוך אורח החיים וההשקפה הדתית של הכותבים.  

מכיוון שיש כאן מגוון גדול של אורחות חיים, דרגות שונות של השקפה דתית, נורמלי שהתגובות יהיו במנעד מגוון מבחינת באיזה שלב של קרבה אפשר לדבר על רצונות שלך בטיפוח הגופני והלבוש של בת הזוג - כולל דעות שיש מקום לדבר על זה רק אחרי הנישואים.  

אולי תגידאני:)))))

בפגישה בצורה כללית ואישית שאתה אדם שחשוב לו מאוד טיפוח וחוסר טיפוח יכול להפריע לך(תבליע את זה בשיחה) ונראה מה היא תעשה עם זה..

זהoo

פער שכדאי לברר אותו כבר עכשיו

בצורה כנה נעימה ומכבדת

לא רק בשביל שהיא אולי תעשה שינוי

אלא בעיקר שהיא תדע על הפער

וגם היא תחליט אם זה מתאים לה או לא

חושבת שלדבר בכלליות, בלי לרדת לרזולוציותLavender

מתאים גם בתחילת הקשר, אפילו משפטים סתמיים על זה שאתה אוהב יופי וטיפוח, וסדר וניקיון זה משהו שממש חשוב לך (ללכת סחור סחור) וככה היא תוכל להבין מעצמה, ואם יתאים לה היא תתאים את עצמה ותטפח את עצמה טיפה יותר.

ואם זה הסגנון שלה, הפשוט והטבעי יותר, אז קח בחשבון שזה מה יש...

יש לי חברה בסגנון ספורטיבי יותר, וכשיצאה עם בעלה הוא אמר לה בתחילת הקשר שהוא אחד שאוהב אלגנטיות באופן כללי, ומאז היא התלבשה בסגנון יותר אלגנטי.

יפהזיויקאחרונה
תודה לכולם פה!!!נו, ההוא מהזה

לילה טוב לכולם!

ב"ה רק רוצה לעדכן שלפני כשבועיים החלטנו שאנחנו רוצים להתחתן, ביום שלישי הצעתי לה והיום הייתה המסיבת אירוסין שלנו.

תודה לכל מי שעזר לי פה בעבר עם שאלות! הורדתם לי ממש את הלחץ והחרדות לפני הדייטים הראשונים!

אשריכם ישראל! בקרוב אצל כולם!

איזה יופי אין לי מושג מי אתה אבל מזל טוב!!!!!!!הפי

הרבה אושר בריאות נחת ושה' יאיר לכם את הדרך יום יום בקלות ובאהבה

לכל עם ישראל בעז"ה

מזל טוב! שימחת כל כךזיויק
מזל טוב!Lavender

איזה מרגש

שמחה בשבילך על המסע הקצר שעברת (לפחות ממה ששיתפת)

מאחלת לך אושר ועושר עד בלי די🥂

יא מזל טוב! משמח! הרבה הצלחה !נפש חיה.אחרונה
מסי או מרדונה? (לכבוד המונדיאל שיתחיל מחר)advfb

לאחרונה שמעתי את הפסודקאסט של בן בן ברוך שמארח את הרב ליאור אנגלמן. שיחה ממש יפה ממליץ לשמוע.

כחלק מהשיחה, בן בן ברוך דיבר על כך שבגמר של המונדיאל, לפני 8 שנים, כשנבחרת ארגנטינה הפסידו בגמר אחרי גול בהארכה של נבחרת גרמניה, מסי הזיל כמה דמעות אבל לא בכה יותר.

לעומת זאת, כאשר מרדונה הפסיד בתחילת שנות ה90 במונדיאל בגמר, הוא בכה בכי תמרורים..

ומה הקשר לשידוכים?

שאלו את מסי, איך זה שאתה לא בוכה?? זה אירוע שיא. זה נראה כאילו זה משחק ליגה רגיל לפי התגובה שלך.

אז ענה כך - כאשר בחרתי להיות שחקן של כדורגל מקצועני אז קיבלתי את העובדה שיכול להיות שינוי קיצוני בחיי, עליות מאוד חדות וגדולות, ומצד שני, תהומות קשים ונפילות מטורפות. אז החלטת שאני צריך להיות מאוזן. לא לצאת מגדר הרגיל על כל נפילה או עלייה.

אז בנוגע לדייטים - 

עד כמה אתם זהירים ומחכים להדרגה בקשרים ומכוונים את הציפיות?

עד כמה אתם נותנים לעצמכם לחוות את הרגע ואת העליות והירידות הפתאומיות?

ריה"ל מדרידקעלעברימבאר
בכנות יש לי מלא מגננותהפי

אבל עם הבחור הנכון זה יתקלף ..

בעייני במינוס של רווקות מאוחרת זה שאתה יכול להיות הכי טהור בעולם

ואנרגיה או בחירות של אנשים אחרים .  תרצה או לא הם גורמות לך למגננות... במודע לא מודע

ולכאב /פחד .

ואני אשתמש במילה גרנדיוזית למרות שזה גם יכול להיות קטן מיני טראומה .

הראש זוכר הרגש זוכר .. וכל בחור משאיר איתו רגש / חוויה .

אני רק מחכה לרגע הזה שהוא יגיע ויקח ממני דאגות ופחדים שלא שלי.

זה כמובן דורש גם ממני לאפשר בקיצור זה באמת מסע / קריעת ים סוף .

זה נשמע בריא מאודadvfb

אני חושב שגם לצעירים זה יהיה טוב שיהיה הגנות.

הגנות שומרות עלינו. לפעמים שאין לאנשים הגנות אז הם נפגעים ואין בזה שום אידיאל.

נכון אבל צריך לדעתהפי
להיות צופה מהצד ולא להיות המגננה עצמה 
מודע להגנות, חידוד חשובadvfbאחרונה

בשורות טובות אמן!

לא יודע מה יש לכבד את המונדיאל, אבל קישורית יפהיהודי שואף לטוב

בתחילת ההיכרות הציפיות לרוב גם כך לא בשמיים, אז אני לא מפחד מנפילה מגובה.

אם נוצר קשר, הנפילה )אם תבוא) תהיה כנראה כואבת יותר, אבל כבר נוצר משהו, יש סיכוי, ולכן שווה לנסות להסיר מגננות כמה שאפשר, כדי לאפשר לקשר הזה להתפתח.

כמובן, צריך להיות איזשהו דירוג. לא להתחיל מיד לבדוק לאיזה בית ר כדאי לשלוח את הבן שלנו המתוק, אבל בהחלט יש מקום לבנות תמונה בראש שהיא-היא, מה שגם יחזק בעצמו את הקשר.

האם אני יודע לעשות את זה נכון?

שאלה גדולה.

תודה על השיתוף! כאב זה לא כיף advfb

נראה לי שבאמת עיקר העניין הוא להתחלת קשר, אבל גם אחרי שקשר מתקדם זה עדיין העיסוק.

חלק מעניין ההדרגה זה לא רק לא לקפוץ שלבים בטיל, אלא גם לדעת להתקדם ולא לעצור לגמרי, ולפעמים בקשר רציני יכולים להיות פנטזיות כאשר יש תקיעות בקשר. מתישהו תקיעות כזאת יכולה ליצור פנטזיות כאילו הכל טוב. אבל לא, צריך להתקדםםם

וואי זה קשוחLavender

לפעמים הלב מרגיש משהו אחד והשכל מנמיך ציפיות כדי לא להתאכזב.

משתדלת לא לפתח ציפיות בתחילת כל קשר גם אם נראה שזה זה, אבל בסוף בתור בת אנוש כן מתאכזבת אם יש קשר משמעותי שנחתך מאיזושהי סיבה.

ואם כבר הזכרת את מסי, אני מחזיקה ממנו שלמרות שהוא אחד האנשים המפורסמים בתבל, הוא נשוי לחברת ילדות שלו כבר 18 שנה ולא מחליף בת זוג כמו גרביים.

נראה לי שלהתקרקע זה הדבר שאני הכי מזדהה איתוadvfb

זה פחות עניין של להוריד ציפיות או להגביר ציפיות.

אלא -

להתאים את הציפיות למציאות. המציאות שכרגע אני לא מכירה את הבחור ויש בו עוד צדדים שהוא יפתיע אותי בהם אם אני יכיר אותו.

כי אנשים הם עולם ומלואו, ואנשים הם מפתיעים, לטוב ולרע.

לכן הרבה פעמים פנטזיות שמנותקות מהמציאות עלולות לסתום את הסקרנות, וסקרנות זה בין הדברים הכי חשובים בהיכרות!

לכן, הצורך היחידי הוא להיות מציאותי. ובסדר אנחנו בני אדם אז כדאי לא להיות קשים לגבינו ביחס לכך.

מה דעתכם?פתית שלג

היא טוענת שהרווקות המאוחרת כל כך פושה בדורנו כי אנחנו מחפשים זוגיות עמוקה יותר מאשר מה שהיה בדור הקודם.

לכן עיכוב הזוגיות הוא חלק מתהליך הגאולה של סוג זוגיות אחר עם הקב"ה, וממילא גם בזוגיות שלנו.

מקווה שאני מדייק

"אני לא חושבת שרווקות מאוחרת היא בעיה" 

אני לא יודעת להגיד אם בדור הקודם היה עמוק או לאאני:)))))
לא התחברתיניצן*

מילא אם זה יבוא מרווקה שתרגיש ככה ותגיד.. אני לא לוקחת בעלות על זה, אבל לא התחברתי שהיא לוקחת את ה'קושי' הזה וצובעת אותו בצבעי גאולה. אפילו שמצידי אני יכולה להרגיש את זה. ויש בי אמונה, שכל 'עיכוב'/ המתנה יש בתוכו ובתוכה דבר שיכול להצמיח ולבנות, כמו שמשבר זה גם מבשר וכו וכו'. אז מבינה מה היא רוצה להגיד, 

ואפשר להגיד על זה על הרבה דברים אחרים כאלו של נסיונות. 

עם זאת, גם בתוך זוגיות אפשר לבנות קומה ועוד קומה, 

וכשאני רוצה להתחתן ומרגישה את המציאות טופחת על פניי אין לי מילים, ולי באופן אישי אין רצון לקרוא את המלים האלו. 

אולי בעומק של הדבר זה באמת קשורכְּקֶדֶם

אבל בתכלס

זה הרבה בגלל שהיום כל אחד עף על עצמו והמבחר עצום וככה גם הפומו. 

חחחחאני:)))))
מבלי להתייחס בפירוט לנכתבנוגע, לא נוגע

אני חושב שצריך שינוי חשיבה כללי. תרתי משמע. זה נכון לכולם אבל חשוב במיוחד לרווקים בוגרים יותר שכבר עברו דברים ועבדו המון עם עצמם.

היא כותבת- "כדי להבין מה קורה בעולם הזוגיות, צריך להבין מה קורה בתהליך הגאולה... הגאולה היא תהליך של מעבר מההסתרה לקשר גלוי של פנים אל פנים".

ההשוואה עולה מאליה-  אין יש רווקות מאוחרת ובתים לא נבנים, אולי זה לא בגלל שהקשר הזוגי הוא לא מספיק פנים אל פנים, אלא בגלל שאנחנו לא מספיק מתאמצים לבנות את בית ה' ולהתקדם בתהליך הגאולה. זה פשוט שיקוף. בניית בית זה לא עניין פרטי לא רק לחיוב אל גם ל"שלילה". אם כל בית בונה עוד חורבה, אז כשאנחנו לא מתאמצים לבנות את המקדש (ואנחנו כבר לא בגדר אנוסים כמו בגלות)- אז ממילא עוד בית מתפרק או כלל לא נבנה. אם כשהיינו יכולים לעלות לא"י לא עלינו בהמונינו, בא משהו רע וקשה ודחף אותנו לעלות.

מתעסקים בסימפטום ולא בשורש. ברגע שהציבור יפעל יותר לבניין המקדש, דברים ישתנו גם בתחום הזוגי (גם מבחינה פסיכולוגית זה הגיוני, כי אם נהיה מאוחדים סביב מטרה גדולה יהיה קל יותר להתחבר ולהתחתן). הרווקים והרווקות (בעיקר אלו מביניהם שיש להם מידות מתוקנות והם אנשים טובים עם תפיסה בריאה, ובולט שהעיכוב לא באשמתם), נושאים על גבם את גלות השכינה, שמרחפת כיונה ורוצה כבר לנחות כי היא בבית אבל אנחנו לא בונים לה את הקן.

כמובן שצריך את מה שהיא כותבת (בנוסף לעבודה בסיסית על מידות ודמיונות חוסמים וכו'). אבל צריך להיזהר מתפיסה שאומרת שצריך להעמיק עוד ועוד את ההכנה לפנים אל פנים אם דברים לא מסתדרים וזה הפתרון. מה שצריך זה לגלות את הפנים, אנחנו כבר מול ורק יש כיסוי שמסתיר את הפנים וצריך להוריד אותו, להסתכל סביב ולפעול מתוך תפילה ונוכחות עם ה' (זה גם שיקוף של היחס הלא נכון למקדש. מחסום תודעתי עמוק. רק בדיעבד נבין את עומק הקונספציה הדתית).

כתבת דברים יפים אבלכְּקֶדֶם

מה תגיד על החילונים? כי זה קיים גם שם.

ובכלל, מה תגיד על הגוים בכל העולם..? אירופה גוועת מבחינה דמוגרפית בגלל העניין הזה.

פשוט המציאות השתנתה

ואישה מסובבת גבר.פעם המצב היה הפוך

היום כל אחת חושבת שהיא מינימום מיס תבל. ואז מבלי ששמה לב היא הגיעה ל35 וכבר חייבים להתחתן אז מתפשרים על מה שיש ומהר

נכון. לכן כתבתי שזה נוגע בעיקר למי שעבד עם עצמונוגע, לא נוגע

הבעיה העיקרית היום זה שאנשים שקועים בעצמם.

זה יכול להיות הרסני שאדם שלא עבד עם עצמו מבחינת תיקון מידות ילך לאימון שיחבר אותו עוד יותר אל עצמו..

מחשבה מעניינתפתית שלג

אבל גם אם אנחנו יכולים להחליט שעם לבדד ישכון ולעשות כרצוננו במקום המקדש- אני בכלל לא בטוח שההחלטה להימנע מזה לא נחשבת אונס. מצינו הגדרת אונס גם למניעות חזקות מצד קושי טכני או קושי נפשי, ואפילו ליצר הרע..

אני מסכים שמטרה משותפת עוזרת פסיכולוגית- ואני חושב שזה קרה בתחילת המלחמה, ועוד נשאר ברמה מסוימת. אז זה בתכלס לא חייב להיות התאחדות סביב מקום מהמקדש, ודוקא יותר הגיוני לומר שבשביל לדאוג למקום המקדש צריך להגיע לאחדות גדולה, ובלעדי זה לא נוכל להשיג שום דבר. 

גם מפשט מאמר חז"ל אפשר להבין לפעול בעיקר הפוך- שתיקון של ענייני הזוגיות מקדם אותנו לבניין המקדש (זה כמובן לא מחליף את החובה, הזכות והאחריות הלאומית שלנו למקום המקדש).

זה פחות עניין של אונס, זה יותר עניין של הכוונהנוגע, לא נוגע

לעמ"י היו הרבה סיבות טובות לא לעלות לא"י, ובאה השואה והחדירה את המסר הנורא והכווינה מחדש.

זה גם לא עניין של לקום בבוקר ולעשות כרצוננו, אלא לפעול מעשית להשגת אישור לבניין המקדש. אפשר גם להתחיל בדיונים רחבים הלכה למעשה על העניינים הדורשים ליבון.

לגבי הסוף- אבל זו בדיוק הטענה, שתיקון ענייני הזוגיות לא הולך מספיק טוב גם אחרי כל האימונים וכו'. ומעבר לזה, בא"י אתה מתחיל מהכלל ועובר לפרט כי מורגש יותר החיבור של הפרט לשורשו. וזו גם המהות של המקדש, הכהנים עובדים ונמשך שפע לעמ"י. אנחנו פשוט חיים בתודעה אחרת וזו הבעיה.

יש בעיה מהותית כשמעתיקים את הר הבית למקום אחר, וד"ל, ולשם שמיים.

הרעיה, נשמת האומה הכללית שגם נמצאת בכל אחד, אומרת:

על משכבי בלילות בקשתי את שאהבה נפשי בקשתיו ולא מצאתיו.

בלילה, בשקט ובלבד, הרגשתי משהו עליון, וביקשתי להשיג אותו, אבל לא מצאתי.

אקומה נא ואסובבה בעיר בשוקים וברחבות אבקשה את שאהבה נפשי בקשתיו ולא מצאתיו.

קמתי וחיפשתי אותו בחיים, בעולם, אבל עדיין לא מצאתי. לא הצלחתי להרגיש את נוכחותו שם בצורה מספקת.

מצאוני השמרים הסבבים בעיר את שאהבה נפשי ראיתם.

במקום שאמצא אותו מצאו אותי השומרים, שומרי התורה, ושאלתי אותם. הם ענו את התשובות הרגילות שלהם, תלמד תורה, תתפלל מהלב, שם ה' נמצא.

כמעט שעברתי מהם עד שמצאתי את שאהבה נפשי אחזתיו ולא ארפנו עד שהביאתיו אל בית אמי ואל חדר הורתי.

ידעתי שהם טועים והם לא מבינים שכל אלו רק לבושים, אז מייד עזבתי אותם. ואחרי שניסיתי הכל- מצאתי. הבנתי. רק שם אגיע אליו באמת, אגיע להתגלות ולחיבור של האהבה. ולכן לא ארפה עד שאביאנו לשכון בבית אמי- שזה הר בית ה' מקום השראת השכינה, ובחדר הורתי- שמשם נברא העולם.

השבעתי אתכם בנות ירושלם בצבאות או באילות השדה אם תעירו ואם תעוררו את האהבה עד שתחפץ.

ועכשיו אני משביעה אתכם בנות ירושלים, אל תוותרו אלא תעירו ותעוררו את האהבה עד שתחפץ, ורק שמה האהבה באמת נחפצת. ואל תדאגו, אתם תצליחו. רק תבינו, תרצו, תתאמצו ותתמסרו, כמו שאתם עושים בשביל שאר א"י.

הרעיון הכללי נכון ושמעתי אולו כמה פעמיםהיום הוא היום
מכמה מקורות שונים ורציניים
לא מסכיםintuscrepidam
לאנשים היום יש הרבה דמיונות והם לא עמוקים אלא חושבים שהם עמוקים. זה מקשה עליהם ליצור קשר ולאהוב את מי שמולם
יש לך ודאות בכך?advfb
כן, מה שפתית שלג כתב זה רומנטיקה = דמיון של אהבהintuscrepidam
חושבת שהרווקות המאוחרת באהLavender

יותר מהסיבה שאנחנו מחפשים להתאהב ואז להתחתן

ולא להתחתן ואז להתאהב כמו בדורות הקודמים,

ואם כבר להתאהב אז בבן/ בת הזוג המושלמים בתבל מכל בחינה שהיא.

יש מבחר גדול יחסית, לא כמו יהודי העיירות שהתחתנו עם בני המשפחה היהודית הנוספת באותה העיירה/ משהו בסגנון

וכל ההקשר לגאולה בעייני ווארט חסידי נחמד ולא מעבר.

מה שבטוחadvfb

יש פער בין דורי מובהק

לטוב ולמוטב

אולינחלת

גם יש הקרנה, מבלי שנרצה, מהעולם החילוני והגויי; הכל מותר, אפשר להתחתן אפשר גם שלא,

נכון שזה נשמע לא טוב, אבל אין ספק שיש הקרנה והשלכות גם עלינו.

שמה לב, שהבחורים במיוחד חוששים להתחתן. אולי פחד מאחריות, מהעול - היום יש כל

כך הרבה דברים שיכולים "למלא"; מה שפעם לא היה. אפשר לגור לבד ולחוות חיים

מלאים ומספקים.  איני יודעת אם יש תודעה של להוליד ילדים, יהודים, שימשיכו

את עבודת השם.

אצל הבחורות, זה טבעי יותר, מתבקש י ותר. הרי הגברים מצווים, לא הנשים

ואולי יש להם יותר י צר הרע בכיוון של לא למהר להינשא.

וגם יש הרבה בנות. חלקן דעתניות; למדו, חושבות, מעורות.

אולי זה גם מרתיע את הבחור הממוצע.

יש אולי סיבות נוספות. שכל אחד יחשוב פנימה לעצמו ואפילו

יכתוב לעצמו. בכנות; למה אני לא ממהר/ת להתחתן? להתיישב?

אני לא חושבת ששם הבעיההפיאחרונה
צניעות = איכות בזוגיות???מחפש אהבה

לדעתכם, האם יש לרמת הצניעות והשמירה של בני הזוג השפעה על איכות הזוגיות שלהם?

אין שום קשר, ולמה שיהיה קשר?זמירות
נראה לי שהמוטיביציה הבסיסית לשמורadvfb

היא גזירת מלך. 

ה' הטוב לא ימנע להולכים בתמים

לא נכון. זה מוסר טבעי. מוסר טבעיקעלעברימבאר

לא נובע מגזרת מלך, אלא מאיך שה' ברא את עולמו

גויים לא מחוייבים בגדרי הצניעות ההלכתייםadvfb

כי זה מעבר למוסר טבעי

מסכיםארץ השוקולד
זה לא סתם שהרמב"ם מדבר על מחויבות זוגית רק מעת מתן תורה, כי התורה היא מה שהובילה לשינוי ולא שיש משהו בטבע האדם המחייב זאת.
אתם לא מדברים על אותו דברנוגע, לא נוגע
הוא מדבר על גדרי צניעות הלכתיים ואתה על מחוייבות זוגית, שבוודאי שהיא חלק מהמוסר הטבעי גם לגויים. "ודבק באשתו"- ולא באשת חבירו.

הרמב"ם שם רק אומר שהתורה ציוותה את עם ישראל לעלות עוד דרגה ולהתקדש (תרתי משמע), ולא לבטא צרכים גופניים בלי להתקדש ולהינשא גם כשהם פנויים ואין בגידה.

(גם איתו אני לא מסכים כי אמנם הגויים לא חייבים בגדרי צניעות הלכתיים כמונו אבל זה לא אומר שזו גזירת מלך. זו קריאת כיוון, ומי שחכם יקח אותה).

אני מדבר כמובן בתור הסקאלה של השמורמחפש אהבה

לא הפרוץ. אלא שגם בזה יש הרבה רמות.

ואני שואל: האם לדעתכם יש לרמת השמירה השפעה על איכות הזוגיות [גם לא מדבר על הקיצוניות, שלא מאפשרת לך לחיות אפילו עם עצמך..]

צריך להיות בתוך הראש שלך כדי להבין מה אתה רוצה🙂זמירות
עבר עריכה על ידי זמירות בתאריך כ"ב בסיוון תשפ"ו 7:56

למה שיהיה קשר בין הקפדה יתרה על צניעות הלבוש, הדיבור. ההתנהלות בפרהסיה - ובין איכות החיים הזוגיים והקשר הרגשי בין בני הזוג?

זוגיות טובה מאופיינת בתכונות טובות של תקשורת פתוחה, של יכולת ניהול קונפליקטים, הכלה והתאמה של הבדלים באופי, של לתת מקום להגשתה עצמית ופיתוח אישי, ביטחון ואמון עמוק, אינטימיות טובה

אפשר להיות מלאך כלפי חוץ ושטן בבית 🥲 

מצד כל צד מבני הזוג, אם לא מצליחים לבנות קשר זוגי הממלא את התנאים לעיל

בוודאי שכןבחור עצוב
תגיבו עם הסברמחפש אהבה
לדעתי זה בסיס טובמחפשת111

אבל לא מבטיח שום דבר להמשך, זה תלוי בעוד הרבה גורמים כמו תקשורת, פתיחות, שיתוף, מוכנות לבקש עזרה ולמידה אחד של השנייה

בהחלט כןLavender
אין לי מושגארץ השוקולד
אבל הקב"ה ציווה על כך ולכן אנחנו מחוייבים.

שמירת השבת במהלך לימודיי באוניברסיטה כנראה פגעה בציונים, אבל עושים את מה שנכון עדיין כי יש מחויבות למה שה' ציווה.

נפלא. לפום צערא אגרא.נחלת
תלוי אם אכפת לבחור...ועלהו לא יבול
הקיצוניות בין התגובות כאן מעניינתנוגע, לא נוגע

כמעט כל התגובות הם או ברור שכן או ברור שלא..

מה הקשר? לא.נעמי28
🙂👍זמירות
לאנפשי תערוגאחרונה

אין קשר לדעתי.

יש זוגות שלא שומרים צניעות ואהבה משגשגת שם

ויש הפוך לגמרי

אני כן חושב שיש קשר בין צניעות ושמירת ההלכה לבגידות וכו'

לדעתי זה מפחית משמעותית את זה

ובסוף.

לא בגלל זה ולא בגלל זה שומרים צניעות

אלא בגלל שזאת ההלכה.

בשביל קשר צריך לדבר. בשביל לדבר צריך לדבריהודי שואף לטוב

אחת. שתיים. שלוש.

נחמד והכל, אבל שום דבר לא זז.

שומע ומספק נתונים יבשים.

לימודים, שירות, משפחה, תחביבים.

סיפורים, סיפורים, סיפורים.

התמונה מתחילה להתבהר.

יש פוטנציאל.

יש היכרות.

אבל אין קשר.

בשביל קשר צריך לדבר, לא רק לקשקש.

אבל בשביל לדבר-צריך לדבר.

ובשביל לדבר צריך להיפתח.

ואני לא יודע לעשות את זה.

שאלות מנחות מצידה היו עוזרות.

אבל היא מחכה.

ואני מבין אותה.

גם לא מציב מולה שאלות בומבסטיות.

לא נעים.

הרי אנחנו לא קשורים.

רק מכירים.

אז מה הלאה?

איך מתקדמים מכאן?

כרטיסים שפותחים שאלות?ארץ השוקולד

חוויה שתיצור סיטואציות לדבר ולשתף?

כפלסטר זה יכול להיות נהדר.יהודי שואף לטוב

אבל.

א. זו יכולת תקשורתית שלדעתי היא די בסיסית, והייתי רוצה לרכוש אותה.

ב. כבר מדייט שני? מרגיש לי שהתקדמות כלשהי ברמת השיח (לא רק זרימה בקשקושים, אלא שיח גבוה/עמוק יותר, להגדרתך, ברמה מסויימת) מתבקשת כבר שם.

הבאתי פעם כרטיסים לדייט שני. כרטיסים שרובם מעלים נושאים לפטפוט ולא לשיח אמיתי, כי זה לא היה כדי להעלות את רמת השיח אלא כדי לאפשר שיח בסיסי, כי היה מפגש רווי שתיקות, לא התחבר לשנינו לפטפט ונושאים מוצו במהירות. הוצאתי את זה באמצע והיה די מביך (וגם נגמר אחרי הפגישה הזו, אבל כנראה שזה היה למרות ולא בגלל הכרטיסים...).

שיח עמוק בעדינותמחפש אהבה
לא בהכרח צריך בדייט שניארץ השוקולד
אולי צריך לתת יותר זמן כדי להיפתח?

תסתכל על ההצעות שלי כגשר זמני ולא כפלסטר

אסביריהודי שואף לטוב

נראה לי ש'מקפצות' כאלו (מסכים עם הגדרתך 'גשרים') לא שייך להתחיל בשלב מאד מוקדם, הבעיה היא שקשה להתקדם מאותו מצב מאד מוקדם אם לא נוצרת התקדמות כלשהי בקשר.

השאלה כללית, אבל ספיציפית הקשר שגרם לי לכתוב את הדברים נגמר, להבנתי על הרקע הזה. 

לאטניצן*

אין אמת אחת

יתכן שאחרי תרגיש בנוח אחרי הפטפוטים לאט לאט זה יעלה?

אפשר לשים בראש איזה נושא אחד שבא לך לברר בדייט הנוכחי, לשים עבורו כוונה בתוכך וככה ברגע המתאים להעלות אותו ולנסות להקיף אותו לעומק. אבל רק נושא אחד בנחת.. להנכיח אותו בעדינות. לא בגלל שחייב שיהיה קשר, אלא כי אתה רוצה לברר את הנושא הזה וזה מעניין

אני מרגישה שככה זה אצלי, כשאני כותבת אחרי הדייט דברים שהייתי רוצה להכיר לעומק יותר, עצם הכוונה והמחשבה 'מזמנים' את הרגע הזה... זה אחרי שאני מגיעה מתוך מקום יותר פתוח ופחות לחוץ 

יפה!נחלת
זה לא פשוט דייטהפי

יכולה להגיד לך אמיתי שמאוד קל לי לדבר עם כל העולם.. אבל בפועל בדייט לא באלי וזה מפחיד כבר להיפתח סתם ..

זו התחושה שאין ברירה שצריך לנסות

תחושה לעיתים פיכסית כאילו לפעמים בכוח

זה לא פשוט לבחורה בכלל להיפתח לבחור שהיא לא בטוחה לגביו / לא יודעת אם הוא מעוניין בכלל

הרבה יותר קל לי להיפתח לבחור שאומר לי שהוא בעניין/זה מקל על התהליך אם אתה סקרן לגביה אמיתי תבהיר לה זה מקל ..

לי לפעמים עובר בראש מזה למה קשה לי להיפתח והלב עונה :למה שתבזבזי אנרגיה על בחור ותפתחי שאת לא יודעת .. אם הוא יהיה פה דייט הבא? מפחיד

ועוד אני כותבת לך את זה בתור בחורה שאוהבת לדבר וזה קל לה .

אחד מהדייטים האחרונים שלי זה היה רגע של כנות

שהוא אמר לי באמת שהוא ישמח להכיר אותי והכי סקרן לשמוע ולהיות פה בשבילי .. והוא צריך אותי בשביל זה

היה דייטים ממש מוצלחים ונעימים

בכל מקרה תהיו גברים עדינים אבל עם ביטחון נעים

זה גורם לבחורה להיפתח

אולי יעזורנוגע, לא נוגע
לדעתי דרך המלך היא שאצל בנים בשביל להוביל בקשר צריך להרגיש וייב. שמשהו בבחורה מדבר אליך ואתה "מרגיש בבית" איתה מבחינה רגשית. יכול להיות שאחרי היכרות זה לא יתאים, אבל יש רצון חזק לנסות. וזה פותח את הבחורה כי היא מרגישה שאתה באמת מתעניין בה.

תנסה להרגיש אם יש בך את הוייב הזה כלפיה (זה יכול להתבטא בכמה אופנים בהתאם למה שהיא משדרת בטבעי), ואז אתה תתחבר אליה קצת והיא תרגיש את זה ותיפתח לשתף.

בנים אולי שכליים, אבל בבסיס הם מתחברים קודם כל דרך הילד והנער שבהם ולא דרך השכל כנראה

שיתוף קטן משמעותי מצידךadvfbאחרונה

אחרי שאתה חושף את עצמך קצת אולי היא תרגיש יותר בטחון לשתף.

עוד דבר, התעניינות בדברים קטנים שמעסיקים אותה. לא דברים על העבר, על ההווה.

פגשתי מישהו.לגיטימי?

לא נדלקו אורות מיוחדים.

לא חשבתי שזה זה. 

לא הרגשתי שאני מכירה אותו עידן ועידנים.

עוד אחד, זר, שהחיים שלו משיקים לשלי.

משיקים, כי הוא לא בדיוק הטייפקאסט של מי שיצאתי איתו עד עכשיו. אבל לא היה משהו אחר רלוונטי באופק, אז למה לא לנסות משהו קצת אחר?

עוד דייט ראשון. ושני. ושלישי.

וזה עדיין לא השתנה.

טוב, לא באמת ציפיתי למשהו אחר.

כן, התקרבנו. כן, יצרנו מרחב של כנות. של הקשבה. של כבוד לשוני ביננו. ויש שוני. ויש פערים.

אבל לא רע. אפילו נחמד.

ועוד דייט.

ועוד אחד.

וזה מתחיל להיות רציני, ואני רואה שאני לא שם. לא במקום שהוא נמצא. מסרבת לקבל את זה שיש כאן צעד שצריך לעשות אותו - או לחדול.

פונה לאשת מקצוע. ולעוד אחת. ולעוד אחת. ולעוד אחד. ולעוד אחת. ולעוד אחת. חלקם עזרו יותר, חלקם פחות.

עוברת תהליך עם עצמי, ומולו.

ומחליטה ללכת על זה. לבחור בו כשותף שלי.

מה אני באה להגיד לכם?

לא נפלה עליי איזשהו משהו פתאום. זה בהחלט היה דומה לקשרים רבים אחרים. אבל עבדנו יחד. ועשינו תהליך משמעותי, לבד וביחד. ובחרנו.

כשהוא הגיע, לא הרגשתי בשום צורה שזה זה, שזה שונה מקשרים אחרים. 

האם הוא מושלם (ברור שאני לא מושלמת..)? האם הקשר שלנו מושלם? לא. אבל יש בו הרבה כנות ואותנטיות, וזה נראה לי בסיס טוב לצמיחה.

מה עוד?

תיזהרו במה שאתם אומרים. כן, הוא גם נמצא כאן. (וגם אחרים שיצאתי איתם). תחשבו טוב טוב לפני שאתם מפרסמים משהו עם דברים שיכולים לזהות אדם ספציפי - ייתכן שהוא או היא קוראים כאן.

ובשולי הדברים,

אני רוצה להודות לאנשים כאן, שמלווים אותי במסע שלי בשנים האחרונות. הפורום עזר לי בהיבטים רבים, בקשרים רבים, ואני מודה לכם. חושבת שיש לנו הרבה מה ללמוד אחד מהשני, מנקודות מבט אחרות וכו'.

ב"ה אני ממשיכה לפרק הבא במסע החיים, אבל אולי עוד תמצאו אותי פה מידי פעם..

מאחלת לכולם כאן להגיע לזוגיות טובה ומצמיחה, בקצב ובדרך שמתאימים להם.

(איך מגיעים לשם? מה זה זוגיות כזו? יש לכם תובנה, מחשבה וכו' בעניין - אשמח לקרוא כאן).

..שפלות רוח

המון מזל טוב אם הבנתי נכון

ודי עם השכל..לפעמים צריך לזרוק אותו מהחלון ופשוט להיזרק על השם בלי אנשי מקצוע ובלי מטפלים, אנחנו המטפלים הכי טובים של עצמנו.

קצת קשה לי שאם לא ה"תהליך" הזה אז יש מצב שזה היה מתפספס ושוב זה חוזר לעניין של השכל, לא צריך תהליכים זה מן חידוש של הדור שלנו-לא אומר לאף אחד איך לחיות, נותן עצה טובה לחיים. לפעמים כדאי לחיות בלי שכל.

תראי איזה דבר שגם הודעה כזאת משמחת שברוך השם זהו נגמר המרדף והצלחת להגיע לרגע המיוחל-במקום התרגשות וכיף ושמחה(שאני בטוח שאלו גם נמצאים אבל משום מה בחרת להאיר את הצד של היישוב הדעת והכל מחושב) יש מלא שכל ועצות ותהליכים. השכל הוא קר מאוד.

מזל טוב🎉🎊

כשם שפרצופיהם שונים כך דעותיהם שונותadvfb

תזרוק אתה את השכל מהחלון

ויהיו כאלה שישתמשו בשכל

מותר שזה יגרום לך לסלידה אבל אנשים שונים אחד מהשני ;)

ככה הקב"ה ברא בעולמו

למה? 

תזרוק ת'שכל ;)

..שפלות רוח

אתה לא מתיר לי או אוסר עליי, שכחת את מקומך קצת אל תתבלבל.

השכל הוא מקום קר ויבש, שמנתק אותנו מאמונה, השכל מבורך כאשר הוא מקרב אותנו להשם, אבל כל הניתוחים והעצות והיועצים והעוזרות-כל אלו רק מרחיקים אותנו מהשם ומגבירים את כוחי ועוצם ידי והניסיון להבין הכל בשכל מדוקדק בצורה מדויקת ולדעת שהכל מסתדר לי בראש ןאם לא מסתדר לי בשכל המצומצם שלי אז אני לא פועל-וזו טעות חמורה שמקורה בגאווה ובאמונה שאני צריך לדעת ולהבין הכל ושהכל יסתדר לי כי אם משהו לא מסתדר לי קרוץ חומר שכמותי אז זה לא הגיוני, ואת זה השם לא אוהב.

גם אתה צריך לזרוק את השכל מהחלון ולדבוק בהשם ורצוי בהקדם.

ובנימה אופטימית זו

וכו'

צודק, זה המקום שלךadvfb

לך מותר לאסור עלי להשתמש בשכל ולחייב אותי לקבל את דבריך הבלתי מעורערים, סליחה.

כן, יקרה. המון הצלחה. זה נשמע מאוד טוב.נחלת
מזל טוב!תפוחית 1
מדהים ממשזיויק
מזל טוב!
כיף לשמוע, המון מזל טוב!!advfb

תודה רבה על מה שכתבת וששיתפת. כיף לקורא שזה לא מה השמיים וזה נעשה בדרך הטבע. באמת חשוב לזכור מה נכון לשתף פה ואיך.

בהחלט הוספת הרבה לפורום, ותודה על כך. מוזמנת להמשיך כמובן ;)

הרבה הצלחה שפע וברכת שמיים!!

מהשמים דרך הטבע.נחלת
נכון! תודהadvfb
וואו איזו בשורה מרגשתברוקולי
וואו איזה משמח לשמוע🎉פצל"פ

מזל טוב גדול

שתזכו להקים בית נאמן בישראל

מלא באהבה שעבדו עליה קשה ומתוך זה היא יציבה ועמוקה

מזל טוב!!חדשכאן
שתזכו לבנות בית נאמן בישראל מתוך שמחה, אהבה, נחת ורווח
וואו, משמח לקרואארץ השוקולד

מזל טוב, הרבה שנים יחד בבריאות, שמחה, אהבה, רוגע ואושר, שהדרך שלכם יחד יהיה נעים, טוב ומלא בשמחה ואהבה

בהערכה גדולה!

התגובות שלך כאן הוסיפו נופך מלמד פה, תודה

מדהים!! מזל טוב!!!!אני:)))))
המון מזל טוב!!קדם
ממש התרגשתי לקרוא וכן, חיכיתי שתבשרי בשורות טובות וזה משמח מאוד!! לא מכירה אותך אבל מה מקריאת תגובות שלך כאן את נראית מדהימה, רגישה וחכמה מאוד. מאחלת לכם כל טוב!!!
וואי מזל טוב..דג כחול

ממש משמח!! ואני גם שותף להערכה על כל העצות ומה ששיתפת מאז שהצטרפת לפורום..

האמת שזה מסוג השיתופים שמציף לי הרבה שאלות אבל כפי שכתבת הוא כאן ... אז נראלי לא שייך לשאול..

אז נשארו רק השטויות.

משהו שולי - חח אי אפשר היה לנסח בהודעה את ההחלטה להתארס בצורה קצת יותר ברורה ומפורשת.. זה היה כתוב בכזאת רצינות...

משהו שולי × 2

אם הוא מהפורום לא תגלו לנו במי מדובר? ( זה לא אמור לחשוף אותו לא? הוא ישאר אנונימי גם כך)

בכל מקרה אם אתה פה אז מזל טוב גם לך..😃😀😁

וואו יקרה איזו הודעה משמחת ומרגשת!נגמרו לי השמות

מזל טוב ענקי!

שתזכו לבנות בניין עדי עד בשמחה ובאהבת עולם ❤️

איזה טוב ה' ❤️🏠🩷

מזל טוב רוב שמחותניצן*

תודה על השיתוף הכנה

מלמד דברים חשובים..

שתזכו לבנין עדי עד!

בשעה טובה!!יעל מהדרום
מזל טוב ושפע ברכות 🌹פ.א.
שתזכו להקים בית באהבה ובאושר! מזל טוב!זמירות
מזל טוב! משמח מאד!100
בעז'ה בניין עדי עד מלא בשפע וברכה.

הוספת לפורום בתובנות שלך. נשמח לשמוע עוד..

כיף לקרוא! מזל טוב! אולי גם הוא יכתוב מצידו?מרגול

אהבתי את מה שכתבת מאוד. משהו מאוד טבעי, שבטבע הטבע- לא מושלם. (וכמובן שגם מה שאינו מושלם, עדיין יכול להיות שלם)

ואהבתי שכתבת בצורה הזו כשאת יודעת שהוא כאן.

איזו כנות יש ביניכם! כמה אמת.

ואיזה כיף שאפשר להגיד דברים כאלו בלי לפקפק בהחלטה המשותפת להינשא. מדהימים.

ולא כתבת באופן ישיר אז גם לא אשאל, רק אביע משאלה שאת גם *שמחה* בבחירתך ושלמה איתה.

שיהא בניין עדי עד. בית של אמת, צמיחה ואמונה.

מזל טוב 

לגבי צידו- מעניין יהיה לקרוא את ניסוחיו ותחושותיומרגול

נשמע ששניכם מיוחדים.

איזה יופי

מזל טוב!אן אליוט
הרבה אושר ושמחה לשניכם 💐
וואומחפש אהבה

יש למה שכתבת רוח נעימה.

של יישוב הדעת.

מסדר את הראש

ממליץ לך להמשיך לבוא לפה.מחפש אהבה

זה יכול לעזור לך הרבה.

האתגרים המשמעותיים של החיים עוד לפנייך,

ופה את יכולה למצוא פינה חמה לפרוק

למה לייאוש?שלומית.
כל הטוב עוד לפנייך!
למה זה מקפיץ אותך? מישהו אמר שלא?מחפש אהבה
מזל טוב יקרה 💗Lavender

הרבה אושר ועושר!

יפה מאד. אהבתי את המסרכְּקֶדֶם
תצליחו 
מרגש מאוד יחד עם זאת לאו דווקא מה שמתאיםהפי

לך מתאים לשאר

כל אחד צריך לקרוא את מה שכתבת ולשאול את עצמו איפה זה פגש אותו

ולא אז אולי אני צריך ללכת על זה .

זו לא המסקנה הנכונה עבור כולם וגם את זה צריך להגיד בקול .

אני חושבת שאפשר ללמוד מהתהליך הזה שלכל אחד יש את התהליך המאפיין אותו .

ישר כוח על הניסיון והרצון ללמידה העמקה ורצון להבין מה הכי נכון לי ..מבלי לאבד את עצמך

בלי קשר לתוצאה

תודה על השיתוף 

בשעההטובה, הצלחה רבה!נפש חיה.
מזל טוב! בנין עדי עדנוגע, לא נוגע
נאה דורשת נאה מקיימת..
מזל טוב, כמה חכמה!שושיאדית

קשר שמבוסס על כנות, הוא קשר מושלם!

כך האהבה תתפתח, לאט לאט והכי בטוח שיש.

בהצלחה רבה!!

תודה על הדברים וממש בהצלחה!פתית שלגאחרונה

מזל טוב!!!

היית ממליצה לבוא מנקודת מבט כזאת גם לבת 20?

אולי יעניין אותך