רב (שלא מכיר אותי) אמר לי שאם אקבל על עצמי לאחסדי הים

להעיר לבחורה בדייטים ואחרי החתונה אצליח, מצד שני אני שמעתי כל מנשים שמדברות על זה שהם דווקא רוצים שהגבר שלהם יציב להם גבולות.

מה אתם אומרים?

אני אדם שהטבע שלו לא כל כך מעיר, וגם נראה לי שזה מתאים למצב שלי.

אבל מה אתם אומרים על הנושא בכללי?

לא נראה לי שמישהו( גבר או אישה) רוצה שיעירו לובחור עצוב
זה סתם מציק. כן יכול לראות אישה שרוצה שבעלה יוביל אותה. זה לא אותו הדבר. 
מסכימה. אין יותר גרוע מהערותהמקורית
יש, צעקותארץ השוקולד
סליחה, הייתי חייב

@די שרוט אולי אתה מכיר משהו יותר גרוע גם?

Indeed🤭המקורית
בטח. פאסיב-אגרסיב.די שרוט

מכיר את זה שאתה אומר לאישתך שהעוף המכובס של אמא שלך יותר טעים מהעוף המכובס שלה והיא שותקת?

אתה שואל "מה קרה?" והיא "כלום".

"בטוחה?"

"אה הא"

"משהו שאמרתי?"

"לא"

"אז מה בעיה?"

"כלום"

"נו מאמי תגידי מה קרה"

"שום דבר"

"טוב אז אני אלך לישון טוב?"

"מצידי תלך לישון אצל אמא שלך"

"אה הא! אז כן קרה משהו!"

"לא. לילה טוב".

יש יותר גרוע מזה?

ואז יום אחרי היא כותבת לה בוואצאפ הודעה ארוכההה עם 9,648 תווים של תוכחה.

ואתה עונה לה "👍".

יש יותר גרוע מזה?

חחחחבחור עצוב
בעיקר השורה האחרונה. בול אני.
ידעתי שתדעארץ השוקולד
אחד הניקים שהכי כיף לקרוא אם לא ה💪👏
סנק יו, סנק יו ורי מאץ'די שרוט
יש מצב שהערות יותר גרועבחור עצוב

צעקות בד"כ זה אבדן שליטה. מאוד לא נעים אבל אפשר להתנצל ולהמשיך הלאה.

הערות מגיע ממקום של תחושת עליונות. 

כן. נוטה להסכים.חסדי הים
חחחחחחחחחחח מה?צדיק יסוד עלום
תן ציטוט שיישמע אותנטי של אישה שרוצה גבר שיציב לה גבולות? אני אפילו לא מצליח לדמיין איך זה נשמע
אשה משפיענית אמרה שהיא אוהבת שבעלה אומרתחסדי הים
לה 'לא' לפעמים ומציבה לה גבולות.
והיא מייצגת את כל הנשים בעולם?חושבת בקופסא
פשוט שמעתי את זה ברשת מעוד. אבל כאמור אניחסדי הים
נוטה להסכים לרב שייעץ לי וזה גם הטבע שלי לא להעיר.
למה זה הקו שלך בכללצדיק יסוד עלום
פשוט תהיה רגיל ואל תסבך... תחפש אישה רגילה ושמחה, תהיה טוב אליה ותשמח אותה כדי שהיא תהנה במפגשים איתך, תברר שאתם פחות או יותר מתאימים בהשקפה וברוח, ותתן את כל הון ביתך באהבה
🤦‍♂️צדיק יסוד עלום

היא סתומה. זה אפילו לא wannabe אישה עושה רצון בעלה או איזה בולשיט נאו-שוביניסטי רוחניסטי.

גם אני רוצה שיגידו לי לא לאכול כשאני כבר שבע, זה לא אומר שזו תכונה גברית או משהו

יש הבדל בין לא לרצות לבין להעיר. הבדל גדול.המקורית
הערה מגיעה כביקורת כלפי האדם שמולך. לא לרצות זה משהו אחר וזה לא חייב להישמע כביקורת. רצוי שלא גם למרות שיש כאלה שמערבבים
אם זו הכוונה, שלא יהיה מרצהריבוזום
אז זה מאוד מובן. נראה לי ברור שאשה תשמח בגבר שיש לו עמוד שדרה, ולא תמיד מסכים אתה על כל דבר ונענה לכל בקשה באופן אוטומטי. אלא מסכים אתה כשהוא מסכים, ומביע בכבוד ובנועם את דעתו השונה כשהוא לא מסכים. שמח להענות לבקשות כשהוא מסוגל ולהתאמץ עבורה, כשהיא מבקשת וכשהיא לא, ומסביר באופן ברור, מכובד ואוהב כשהוא לא יכול להיענות לבקשה...

לא הבנתי כך את העניין של "אומר לא לפעמים ומציב גבולות", זה היה נשמע שמדובר בהתערבות בדברים שקשורים אליה (שזה נורא)

מסכימה עם קודמיי...ריבוזום
האמת שזה קייםבחור עצוב

אבל מן הסתם צריך גבולות מאוד ברורים, הבנה ועדינות לדעת מתי האישה חפצה בזה ומתי לא.

ברוב המקרים נראה לי פחות שייך. מעניין מה דעת הנשים כאן על זה. 

יש הבדל בין להיות נוכחהפי

לבין להעיר

לגבי האישה המשפנית שאמרת אני מאמינה שהיא התכוונה שהוא אומר את דעתו .. ויש לו עמוד שדרה משלו .. גם לה יש הפתעה..

לא גבר ולא בחורה יכולים לחיות עם ביקורת על הזמן.. 

יש משהו שיכול לעזור למי שמעיר זה יחס

4 מחמאות ( לא חייב אפשר דברים טובים)

1 הערה ( וגם ללמוד איך להעיר לפי מי שעומד מולך)

..אני:)))))

להציב גבולות זה מה שעושים עם ילדים קטנים.

אישה מעריכה גבר שיש לו סיי ועמוד שדרה אבל לא שתלטן/רודן.

בדיוק מה שרציתי להגידמבולבלת מאדדדד
יש בנות שרוצות מישהו שיגיד להן מה לעשות, לא בקטע שתלטני אלא בקטע של גבריות, שיעזרו לקבל החלטות וכדומה.

אבל להציב גבולות זה אצל ילדים. 

התורה מציבהכל קול קן כן

לנו גבולות.

הורים מציבים גבולות לילדים

כנ"ל גם מורים.

הגיוני שבמקרה הצורך הגבר יציב גבולות לאשתו

בדיוק שבמקרה הצורך האישה תציב גבולות לבעל

הכל תלוי סיטואציה והקשר כמובן אך

לא מבין מה הבעיה בגבר שמציב גבול לאשתו

האם אין הבדל מהותי ביןריבוזום

התורה,

להבדיל - הורים, מורים,

לבין בן ובת זוג?

לראשונים כמובן יש סמכות ואחריות כלפי האדם לו הם מציבים גבול, בעוד היחסים בין בני זוג אינם יחסי מרות.

הצבת גבולותכל קול קן כן

זה לא חייב להיות אך ורק במקומות שיש בהם מרות

הקשר שיש בין בני הזוג משפיע אחד על השני

שזה אומר שאם האישה מוציאה אלפי שקלים כל חודש על נעליים

בזמן שהזוג מרוויח קצת יותר מזה זה משפיע על הגבר ועל הבית 

או גבר שכל חודשיים מוכר רכב וקונה רכב כשאין בכך צורך זה משפיע 

על האישה ועל הבית ולכן יש מקום להצבת גבולות

לא התכוונתי לגבר שאומר לאשתו אל תאכלי גלידה אחרי 17:00

זה לא אמור להיעשותריבוזום

כהצבת גבול, אלא בהידברות. להסתכל ביחד על התקציב, להבין איך כל אחד רואה את הנושא, מה חשוב לכל אחד, ולהגיע להסכמות.

(אם יש התנהגות קיצונית מוזיקה כמו בדוגמאות שנתת, והידברות לא מועילה עבורה -  צריך לפנות לייעוץ מקצועי. בכל מקרה אני לא רואה מצב בריא שבו בן זוג מצניח גבול באופן חד צדדי)

הידברותכל קול קן כן

יש גם בין הורה לילד

ומורה לתלמיד

עד לרגע שצריכים להציב גבול

ולומר מספיק.

ייעוץ מקצועי זה במקרה שהאישה מכורה לנעליים 

והבעל חושב הוא ילד שמשחק במכוניות מירוץ

לפעמים לומר "לא" לדעתי זה בסדר גמור, כמובן שמדובר

בבני זוג זה לא "לא" סמכותי בכל זאת עדיין הזוג מנהלים חיי שותפות

סליחה עם כל הכבודאני:)))))

אתה לא צריך להיות המחנך של אשתך, ברוך ה' היא גדלה והתחנכה ואם החלטת להתחתן איתה אתה צריך לקבל את כל החבילה, יש דברים שמפריעים לך? דברו על זה אבל ההחלטה היא שלה והיא יכולה להחליט לא להקשיב לך, כי היא אדם אינדיבידואלי, כמו שאתה.

אני כן מאמינה שבזוגיות צריך להתחשב אחד בשני ולקבל החלטות מתוך מחשבה על הבן זוג, בסוף חיים ביחד חיים משותפים, אבל זה מתוך בחירה של כל צד. 

אני גם יכולה להסכים שיכולים להיות דברים שבשביל אחד הצדדים הם קו אדום והוא יכול להגיד לי מפריע א  בבקשה אשמח להתחשבות או אני לא מוכנה לקבל ב , ואז הצד השני צריך לכבד ולהתחשב אבל זה לא צריך להיות מתוך כפייה והחלטה על הצד השני אלא מתוך שיתוף בקשיים ובקשה לכבד והצד השני יחליט אם מתאים לו או לא ואיך אפשר לפתור את הבעיה.

(יצא קצת מבולגן אבל העיקרון מובן.)

לדוגמא אמרת שנגיד אחד הצדדים בזבזן כפייתי, אי אפשר להגיד לו מעכשיו על תבזבז תציף את הקושי (אם ישנו) שלך וביחד תחשבו איך מצד אחד מתייחסים לקושי ומצד שני לא מבטלים לגמרי את הצורך של הצד השני לקנות דברים. מעבר לזה אי אפשר. אי אפשר להגיד לו אתה לא קונה יותר ולצפות שיציית, זה אתה יכול אולי לעשות בתור אבא אבל לאשתך? וואו ממש לא! כנ"ל הפוך אישה לא יכולה לעשות את זה לבעלה, אם אתה לא מוכן בכלל להתפשרות ולהתייחס לצד השני? ברצינות, תשקול להתגרש. כי זה לא זוגיות.

זו דעתךכל קול קן כן

והיא בסדר גמור

אני לא מסכים איתה לחלוטין 

כמו שרשמתי למעלה אולי זה לא היה כזה ברור

יש שלב אחרי ההדברות אצל הורה מורה ובני זוג  

שצריך לומר לא.

לא מסכימה איתי הכל בסדר, ככה אני רואה את הדברים

וזה לא משנה אם הגבר אומר או האישה 

(למקרה שיש אישה פמיניסטית שמורטת שיערות מרוב עצבים) 

אני מאמינה שאין לך בעיה לשלוט באשתךאני:)))))

אבל אני לא מאמינה שאין לך בעיה שהיא תציב לך גבולות משלה.

אניכל קול קן כן

חושב שיש לך בעיה באמונה (:

יש לומר "לא" כשמציעים לך משהויעל מהדרום

לק"י

ויש לומר "לא" כהצבת גבול.

אם בעלי מציע לי שנצא בשישי למסעדה, ויש לי מליון דברים להספיק, לגיטימי לסרב.

אבל אם אני רוצה ללכת למסעדה בעצמי, ובעלי מחליט בשבילי שלא, כי צריך לנקות לשבת, זה לא מתאים. הוא יכול להסביר לי מה הוא חושב, לבקש שלא אתעכב, להגיד מה הוא יכול לעשות ומה יישאר לי. אבל הוא לא יכול למנוע ממני ללכת.

(אם אני יוצאת כל יום וכל העול עליו, זה כבר משהו אחר. שדורש פתרון אחר. אבל לא הצבת גבול, כי זה כנראה לא יוביל לשום מקום טוב).

ובין בני זוג נורמלים ימצאו פתרון. 

לגמריאני:)))))
רשמתיכל קול קן כן

תלוי סיטואציה ומצב

אנחנו לא נעבור עכשיו על כל האפשרויות

שיכולות להיווצר בין בני זוג.

אני מבין שישנם אנשים שקשה להם שאומרים להם לא

אותם אני אשאל למה זה קשה לכם? המילה לא מרגיזה אתכם?

זה מקטין אתכם? 

מי שאמר לכם לא זה הבעל/אישה שלכם אז מין הסתם זה לא בא ממקום שלילי 

לא מסכימה (או שלא הבנת את החילוק שעשיתי)יעל מהדרום
אניכל קול קן כן

בטוח שיש עוד נושאים שאנו לא נסכים

עליהם, העולם ימשיך להתקיים

אגב חבל שרק עכשיו אני רואה שיש לך מתכון לבצק פריך בלי ביצים

זה יכל להיות שימושי אתמול...

אתה צריך שאשתך תסכים איתךיעל מהדרום
לק"י

(ומתכון מומלץ).

מקסימוםכל קול קן כן

אני אגיד לה להסכים איתי.

סתם סתם בצחוק. זה היה בשביל אני(:

זה בכלל לא מצחיקאני:)))))

זה אמירות מאוד מסוכנות.

אלכל קול קן כן

תהיי קיצונית מידי

זה אתהאני:)))))
עודכל קול קן כן

דבר שלא נסכים עליו

אתה כותב: זה לא בא ממקום שליליריבוזום
אז אני רוצה לשאול, מאיזה מקום מגיע "לא"?

"לא" זה שלילה. במקרה הזה שלילה של הרצון של בן הזוג. זה יכול להיות מכוונות טובות, לטובת שניכם ויכול להיות שאובייקטיבית נכון וטוב יותר לכולם לא להגשים את אותו רצון שנשלל - עדיין, יש כאן שלילה של הרצון שלו, ו*במובן הזה* - זה דבר שלילי. ובוודאי גם פוגע, מקטין ומרחיק.

ככהכל קול קן כן

את רוצה לראות את זה

אך לומר לא לדבר שפוגע בחיים המשותפים זה לא להקטין

לדוג' אין הכוונה לומר לך "לא" אל תלבשי את הבגד הזה כי ככה אמרתי  

או "לא" אל תקנה טלוויזיה ותתחבר ליס או כל מה שיש עכשיו

אך אם אותו בגד לא צנוע ואין צורך להסביר מה רע בטלוויזיה

לגיטימי שגם הגבר וגם האישה יציבו גבולות ויאמרו לא.

תקשיבאני:)))))

אני ממש איתך בהשקפה שהצגת אבל לא בדרך.

תאכלס אתה יכול להגיד לה מפריע לי שאת לובשת א אני מבקש להתחשב ברגשותי.

וגם אם יש לך קטע לאהוב להגיד לא לאשתך היא יכולה לא להקשיב לך כי אתה לא אלוקים(אגב גם ה' נותן בחירה).

יותר מזה, בני זוג הם לא הרב אחד של השנימבולבלת מאדדדד

אל תצאו על מה שאני כותבת בבקשה. בעצם אתם יכולים.

אני לא אמורה להיות הרב של בעלי. אם הוא בוחר לא ללכת לתפילה או לאכול משהו בכשרות אחרת או כל דבר אחר- בהנחה שזה לא פוגע בחינוך ילדים, אני לא אמורה להעיר לו על זה. וכנ"ל הפוך גם כמובן.

ברור שיש הלכה והכל, אבל לא אני זו שאמורה להגיד לו מה לעשות. הוא אדם בוגר. אפשר כמובן לדבר על זה והכל, ומראש מחפשים מישהו עם שאיפות דומות. אבל לשים לב איפה זה נעצר

ברור, את צודקת בכל מילהאני:)))))

הבן זוג יכול ח"ו להחליט שהוא יוצא בשאלה ולא יהיה לי מה לעשות בנידון.

יאללה עזבו אתכןהפי
נראה אותם רק מעירים לנו במציאות 
חחחחחאני:)))))
את משוםכל קול קן כן

מה חושבת שאני בקטע של לומר לא מתוך חיבה או אהבה לדבר, מוזר לי.

אך אני זה לא העניין ולא מה את חושבת עליי.

אגיב כאן גם על מה שכתבת בהמשך, את בחרת להתחתן עם מישהו על דעת

שתחיו חיים בסגנון מסויים לכן אם הוא החליט לקעקע את כל גופו או להתחלן 

או כל דבר אחר שנוגד לאורח החיים שאת רוצה זכותך המלאה להציב גבול ולומר "לא"

ואת לא מוכנה לחיות איתו בסגנון חיים שכזה, והוא כאדם בוגר יכול לקבל את הלא הזה 

או לומר "את לא מחליטה עליי" כמו ילד קטן ולפרק את החבילה. זכותך המלאה לומר לא 

וזכותו גם לא לקבל את זה. לא שייך את אלוקים אני אלוקים או הדבר הזה שמפריע לך שם בפנים.

את לוקחת את זה מהמקום שלך אומרים לא, תהפכי את זה למקום שבו את אומרת לא

ותביני שאת אומרת "לא" בגלל שאת לא רוצה לחיות עם חוזר בשאלה באותו בית ועכשיו הוא יחלל לך שבת

מול העיניים ומול הילדים. כמובן שלפני כן היו שיחות הדברות וכו' אך שורה תחתונה אם זה המצב וזה מה שהוא רוצה

למה שלא תהיה לך הזכות לומר לו לא לא מתכוונת לחיות איתך ככה? את לא צריכה להסכים אך זו הדעה שלי ואיתה אני נשאר

נמחקה לי התגובהאני:)))))
חבל מאדכְּקֶדֶם
מקטין אותך אוליהפי

מזה הצורך הדבילי הזה של השליטה

באמת מה קורה לכם

הבנת הנקראכל קול קן כן
חוסר מודעותאני:)))))
תראיהפי

בסוף צריך לבוא אחד לקראת השני

שעה / שעתיים אפילו שלוש לפני שבת

ואחד מהצדדים רוצה לצאת

וואלה קצת זלזול בצד השני ובשבת

אבל מסכימה איתך שאף אחד לא צריך להגיד לשני לא .. אלא לדברר מה הוא חושב

בדיוקיעל מהדרום

לק"י

זה לא הצבת גבול, אם הבעל/ האשה מתיייעצים עם בן הזוג שלהם, והוא אומר "לא".

ואם יש דברים קיצוניים (כמו בזבוז של כסף כשהמצב הכלכלי לא טוב), אז צריך להתייעץ או לדבר. אבל לא הגיוני שאחד ייקח לשני את האשראי ויודיע לו שמהיום הוא נותן לו רק מזומן ומגביל אותו בסכום.

..שפלות רוח

סתם מעניין אותי איפה מצאת אותן, יצא לי לראות אולי 2 כאלו בחיים והן היו הכי נשיות שאי פעם פגשתי שאגב זו תכונה שחסרה היום להמון נשים. ואצל אותן נשים זה לא גבולות, זה הרבה יותר עמוק..."שמאל דוחה ימין מקרבת" וד"ל. וואי יש לי עוד מלא מה להוסיף אבל מחקתי כי נראה לי מיותר כאן 

ולגבי הערות, אין טעם להעיר זה לא מוביל לשום פיתרון או שיפור במצב, בעזרת השם אם תעשה את שמוטל עליך הדברים יסתדרו, גם זה מאוד עמוק.

מה שיתנו שיעירו להן?הפי
לא הבנתי את השאלהשפלות רוח
מה ההגדרה של נשיות אם היא לא נפוצה אצל רוב הנשים?חושבת בקופסא
אני לא יודעת למה אתה מתכוון, אבל נשמע יותר הגיוני למצוא לזה מילה אחרת.
..שפלות רוח

לי דווקא נשמע מאוד הגיוני המושג נשיות בהקשר הזה, מעניין למה הוא צורם לך🤷‍♂️

השאלה למה אתה מתכוון כשאתה אומר את זהחושבת בקופסא

אתה מתכוון לעדינות? לפאסיביות?

לא יכול להיות שמושג שבא מהשורש של 'אישה' לא קיים אצל רוב הנשים. זה לא עובד מבחינה הגדרתית.

אה הבנתישפלות רוח

אז בדור שלנו שאנשים יכולים להזדהות כחתול או להתחתן עם מיקרוגל או טוסטר זה מאוד יכול להיות שאיבדו חלק מהזהות שלהם, ירצו או לא ירצו..וגם מאוד מעניין אם היית טוענת אותה טענה כלפי אישה שטוענת שגבר הוא לא מספיק "גברי" הרי בשורש שלו קיים ג.ב.ר אז חייב להיות שהוא גברי לא? אז התשובה היא וודאי שלא. ולכן השאלה קצת מוזרה בעיניי

זה לא קשורחושבת בקופסא
הסיבה שלהזדהות כחתול או עציץ זה שטויות היא ש"מגדר" זה עניין ביולוגי. כמו שהמושג של חתונה קשור להקמת משפחה והבאת ילדים דרך חיבור של איש ואישה.

האם מישהי אישה או לא זו עובדה קיימת. לטעון שזה עניין התנהגותי דווקא מחזק את טענת הטרנסים. (פעם הטענה הייתה שגם בנים יכולים ללבוש וורוד, היום אומרים שילד שלובש וורוד זה הופך אותו לילדה)

מאחר שההגדרה למי אישה היא קבועה מבחינה ביולוגית, יותר נכון להגדיר את המונח נשיות כמשהו שרוב הנשים שותפות לו. ל"נשיות" שרוב הנשים לא מקיימות אי אפשר לקרוא לה נשיות, כי זה לא קשור לרוב הנשים שקיימות במציאות. בהחלט יש הבדלים בין גברים לנשים, אבל הם תיאור של הממוצע הקיים, ולא הכתבה מגבוה שמנותקת מהמציאות.

גם בחורה דעתנית, קולנית ושאפתנית היא אישה. אתה מוזמן לא להתחבר לאופי הזה ולא לרצות לצאת עם בנות כאלו. אבל אתה רוצה למצוא את הבנות שאתה כן רוצה כדאי שתגדיר למה אתה מתכוון, ואל תניח שבנות צריכות להיות משהו מסוים שרובן לא. (שוב, לטענתך. ממה שידוע לי לרוב הבנות יש מאפייני אישיות נשים, אחרת לא היו קוראים להם ככה. והמאפיינים האלו טיפה יותר מורכבים מפוסטר של עקרת בית אמריקאית משנות 50)

..שפלות רוח

חשבתי..ולא, לא, זה עדיין נשיות.

ובחורה דעתנית קולנית ו"שאפתנית" מנותקת בצורה קשה מהנשיות שלה..זה שלא אצא עם מישהי כזאת זה עניין שלי. אבל להגיד שהיא נשית? סלחי לי גברת, היא בעלת תכונות אופי מאוד גבריות שמשדרות בדיוק ההפך מנשיות, זה שהן נשים זאת עובדה, זה שהן לא נשיות זאת גם עובדה. למה עקרת בית בשנות ה50 ועוד באמריקה? את בישראל בשנת 2025..גבר צריך אישה שתהיה אמא ולא "שאפתנית" או "קרייריסטית" שתחפש להם בייביסיטר כל יומיים כי יש לה חלום להגשים, תאהבי או לא, ממש לא ענייני. ומה גם שאינך גבר ולכן לא תביני את עומק הבעיה בדיוק כמו שלא אבין בעיות שנשים מדברות עליהן.

זה מה שפגע בך? "שאפתנית"?חושבת בקופסא

מבין הרשימה שכתבתי האמת חשבתי שקולנית יהיה הכי פחות מחמיא, אבל נראה שזה לא מה שמקפיץ אותך. נכון, בדרך כלל לרוב הנשים אין שאיפות קריירה גבוהות, אבל אסור להן לשאוף לשום דבר שהוא לא החלפת חיתול?

לא אמרתי שהיא נשית, אמרתי שהיא עונה להגדרה של אישה. ושוב, אמרתי שנשיות שלא תקפה לרוב הנשים לא יכולה להיקרא נשיות. כי זה כפיית הגדרה שלא מתרחשת במציאות.

כמו שאני יכולה לא להגיד שחתול שלא מיילל מיאו בדיוק בצליל הסטראוטיפי שיש לי בראש מנותק מה"מהות החתולית" שלו.

שוב, ההבדלים בין גברים לנשים מבוססים במציאות, בממוצע סטטסטי שיש בו גם חריגות אבל מצביע על מגמה, לא בהכתבה צדקנית מגבוה בלי קשר למציאות בשטח. אם ההגדרה שלך לנשיות לא כוללת את רוב הנשים, היא מנותקת מהמציאות הקיימת.

"גבר צריך אישה שתהיה אמא" לילדים או לעצמו כי הוא מצליח למצוא לעצמו את הגרביים? כמו שדרישות צדקניות אצל בחורה מורידות לך ממנה, ככה בדיוק בנות חושבות על בנים עם דרישות כאלו. תצא עם מי שאתה רוצה, לא אכפת לי, אבל תבין שלפי מה שאתה אומר אין קשר בין ההגדרה שלך לנשיות לבין המציאות.

הסקת מסקנה בפסקה הראשונהשפלות רוח

בצורה מאוד מאוד נשית-כלומר, מנותקת מציאות לחלוטין אבל זה בסדר אינני מתרגש. גברת אני איני מבין בחתולים או בחיתולים, ונראה שאת מאוד נפגעת מעצם הנושא והוא מעורר אצלך משקעים. ולכן חדלתי מעשות כן ומהציג דעותיי אודות מהי נשיות. ברור לי שבעלך הוא אדם מיוחד מאוד מאוד ואני אומר את זה בשיא הרצינות באמת. וזהו זה. ויש לי מלא גרביים בודדות במגירה כן, לא מצאתי את הזוג שלהם, והקטע הוא שלא אני עושה את הכביסה בכלל אז אין לי מושג איך הן נעלמו.

ובין ההגדרה שלי שמונחת עימדי בראשי, שאותה לא שיתפתי, למושג "נשיות" יש יותר מדי הקשר למציאות, אבל זה ישאר כמוס עימדי חתום באוצרותיי.

תודה על המחמאהחושבת בקופסא
כנראה שגם אשתך לעתיד תהיה בחורה מאוד מיוחדת שמסוגלת להכיל בחור עם כאלו דעות מחמיאות עליה ועל המין הנשי בכללותו.
תודה רבה🙏שפלות רוח
ולא התכוונתי לעקוץ אם חשבת ככה, באמת הייתי רציני. ולגבי הבחור עם כאלו דעות שוביניסטיות ואוי גוועלד, זה לא רק אני, פשוט אני מבין היחידים שתשמעי שאומר את זה, ולא מתחבא מאחורי כל מיני סיסמאות נעימות לאוזן שרק עושות נזק. ואין לי שום דבר נגד המין הנשי ח"ו ההפך הוא הנכון. 
וואו או שאתה שונא נשים או שאתה מזלזל בהן מאוד.אני:)))))

לפי מה שאתה כותב כאן אישה נשית היא אישה שמנותקת מציאות, מזעזע.

תודה רבה🙏שפלות רוח
תגובתך נכנסה למערכת ותיענה בהקדם על ידי נציג.
זה נראה שאתה פשוט מפחד שאשתך תצליח יותר ממך.אני:)))))

זה פוגע לך באגו?

מאוד.שפלות רוח
אבל לא כל כך האמת כי ה"מצליחות" לרוב לא בוחרות בחיי משפחה, הן בוחרות בטרנד חדש "40 וחתולים" טרנד שמהצד נראה מפתה מאוד אבל פחות מומלץ
אתה מכליל.אני:)))))

אפשר להיות שאפתנית ועדיין לבחור בחיי משפחה.

לא מסובךבחור עצוב

המונח "שאפתנית" הפך להיות מילה יפה ל"מעדיפה קריירה על פני משפחה".

אישה ששואפת לגדל 10 ילדים לחיי תורה ומצוות היא לא שאפתנית? רק אם יוצאים החוצה זה נחשב? 

..שפלות רוח

כבר מקודם אמרתי לה שהן לא יבינו כי הן לא גבר זה חסר פואנטה דוד באמת חבל על המאמץ 

אה, כי רק גברים יבינו מה זה להיות אישהחושבת בקופסא
מה זה להיות אישה?בחור עצוב
שוב פעם את כאילו מנותקתשפלות רוח
ואין לי מושג איך את מסיקה מסקנות רק מעיד שכל השיחה דיברת עם עצמך ככל הנראה, התכוונתי שרק גבר יבין מה זה נשיות ומה זה אישה "מצליחה" בדיוק כמו ש@בחור עצוב מיד הבין אותי ואפילו לא היה פה כל השיחה הצטרף לפני 10 דקות בעוד שאת וחברתך "אני" פשוט הבנתן כרצונכן כי אתן מבינות מהרגש "הוא אמר לי שאני אישה כמה מזלזל יואו" וזה גברת, די מסכם את כל מה שהיה כאן
זה פשוט מגעיל כל הגישה שלך לנשים.אני:)))))

כאילו אתה מבין יותר טוב רק כי אתה גבר, ואני בכלל מטילה ספק באינטליגנציה שלך.

עצם זה שאת ממשיכה עם אותו קושפלות רוח
של "אתה חושב שאתה יותר טוב ואתה מזלזל בי" רק מוכיח שאני צודק כי את לא באמת מנסה להבין מה אני מתכוון, וזה גם לא מעניין אותי האמת, רוצה להתקרבן? עופי על זה..רק תעזבי אותי.
ברור שהבנתי, הבעיה שאתה מדבר בהכללות וזורק מיליםאני:)))))

בלי להסביר.

מצחיק גם שאתה אומר 'אני לא רוצה להגדיר מה זה נשיות' ואז מתלונן שלא מבינים אותך.

הבנו,אתה רוצה אישה ממושמעת שתהיה רק בבית. 

זה מגוחךאני:)))))
ממש לאאני:)))))

אני לא אמרתי את זה. 

שאפתנות יכולה להיות בכל תחום. 

אני אישית מעדיפה משפחה על פני קריירה, ברור לי שזה העיקר, רק היה נשמע מהבחור ששאפתנות במקומות אחרים זה שלילי אצל נשים.

זה בסדרהפי

גם שיש רגעים של עומס בעבודה ומביאים לילדים פסטה בלי רוטב ( זה דוגמה לא להיתפס)

זה בסדר פשוט צריך לשים לב שהילד בכללי גודל בריא עם סדר משמעת שמחה אהבה 

תגידי את זה לואני:)))))
כתבתי לגבי המשפטהפי

מעדיפה משפחה על קריירה אז אני אומרת סבבה שגם לפעמים יש עומס

נכון. עומס יכול להגיע מעוד מקומות חוץ מעבודהאני:)))))
היא יכולה להיות גם וגםהפי

פשוט צריך סדר

וראיתי עכשיו שהוספת לגבי גבריותחושבת בקופסא

גבר יכול להיות לא גברי במובן שהוא לא מקיים מקבץ של תכונות שנפוצות אצל גברים. אבל זה אומר שהוא בהגדרה המילולית פחות גבר.

וגם לבחורה אני אציע לחיות פחות בסרט דסני, או לפחות להגדיר למה בדיוק היא מתכוונת ומה הבעיה בזה.

..שפלות רוח

ואותו כנ"ל אישה יכולה להיות לא נשית זאת אומרת שהיא לא מקיימת מקבץ תכונות שנפוצות אצל נשים. וזה אומר שהיא בהגדרה המילולית פחות אישה. השתמשתי באותן מילים שלך הטבת לתאר.

מסכים, שלא תחשוב חלילה שמגיע לה הכל כי זה מתכון לאסון(באמת לא בצחוק)

אתה כתבת שנשיות זו תכונה שחסרה להמון נשיםחושבת בקופסא

אולי תנסה להסביר למה אתה מתכוון ויהיה לכולנו קל יותר?

גם בחור שחושב שמגיע לו בחורה מסוג מסוים זה אסון. וצר לי לאכזב אותך, אבל בחורה שמגדירה את עצמה כ"נשית" ומתעסקת בציפיות כאלו, יותר סיכוי שהיא תבוא רשימת מכולת מופרכת שכזו.

באופן כללי, שמתי לב שגם בפנטזיה האולטרא גברית ובאולטרא נשית מדמיין הפנטזיה לא צריך לעשות כלום.

הגבר הסופר גברי מפרנס, עשיר ותמיד מחמיא כך שהבחורה היא נסיכה שלא צריכה להשקיע בכלום.

והאישה הסופר נשית תמיד מבשלת מכבסת ומנקה, ותמיד מחמיאה והבחור הוא הגבר בבית שלא צריך לעשות כלום.

אני מניחה שמה שאתה מתכוון אליו זאת גרסא נשית מוקצנת ולא אמיתית. אבל יכול להיות שאני טועה, אם תסביר למה אתה מתכוון  ב"נשיות שאין לרוב הנשים" זה יהיה יותר קל.

באמת שאני לא מבין על מה ההתקוממותשפלות רוח

פשוט השתמשתי במילים שלך לתאר את המצב העגום בצד הנשי...ואני מעדיף לא להיכנס להגדרות של נשיות בטח לא איתך ובטח לא בפורום הליברלי והמכיל הנ"ל. תביני כרצונך מה זה נשית, וכן זו אכן תכונה שהיום המון נשים חסרות אותה.

מזה אומר 2 כאלה שמה?הפי
..שפלות רוח
שהן נשיות על כל המשתמע מכך בלי להיכנס להגדרות כמו שלא נכנסתי מקודם כי מיותר פשוט
אבלהפי

לא התכוונת שהיא נשית כאשר הוא מעיר לה

כן? כי זה נשמע לא טוב

..שפלות רוח

זה ממש כתוב שם

"ולגבי הערות, אין טעם להעיר זה לא מוביל לשום פיתרון או שיפור במצב, בעזרת השם אם תעשה את שמוטל עליך הדברים יסתדרו, גם זה מאוד עמוק."

מסכימה מאוד עם זההפי
אבל מה הכוונה 2 כאלה?הפי

כאלה מה?!

כאלה שאוהבות שאומרים להם לא?

למה אישה שאומרת את דעתה היא לא נשית? 

אין טעם לפרט פהשפלות רוח
באמת מיותר
אני נאלצת לנעול כי השרשור יורד לפסים אישייםיעל מהדרוםאחרונה
איך יודעיםהרשפון הנודד

יש סי מקום של חלל וחוסר שאני יודע שהוא יתמלא רק אחרי שאני ימצא את החצי השני שלי ויתחתן.

אבל יש בי חלל אחר שאני צריך למלכות אותו בעצמי ולא שאשתי תמלא אותו

אז איך אני יודע איזה אחד מנהל את הרצון שלי להתחתן? החוסר הנכון או בריחה מחוסר אישי

אוליהרמוניה

אם אתה מרגיש שאתה רוצה להתחתן כדי לתת ולהוסיף טוב, או כדי לקבל

מרגישים את זה שונה

גם לרצות לתת שאין לך למי זה כמו צמא, אבל אחר

יש בחינות שגם להתחתן כדי לתת זה לא העיקרintuscrepidam
יכול להסביר?הרמוניה
זה עניין כללי שיש בחסדintuscrepidam
יש בחסד צד של השתלטות על האחר. 
אני עדיין לא מצליחה להבין מה באת לומרהרמוניה
👌מסכים מאודוהוא ישמיענו
מעניין..אילת השחר

מצטרפת להרמוניה בשאלתה כדי להבין יותר.

ורק אומר שעלתה לי מול זה זו המחשבה שאנחנו לא פועלים רק עם מידה אחת במערכות במציאות, ובפרט במערכות יחסים, אלא עם מכלול שילובי המידות (מה שאנחנו פוגשים לאורך ספירת העומר).

ובהקשר הספציפי של נתינה, חלק מהעניין הוא הלמידה להשפיע על האחר גם מתוך הקשבה ליכולת ההכלה שלו ולכלים שלו. ואפילו יותר מזה, להקשיב לרצון שעולה ממנו כדי להיות מדוייקים יותר.

צריך שם יכולת התגמשות ותנועה דרך מכלול המידות המתגלות במציאות באופנים שונים.

נראה שלא דייקתי, זה נאמר על נתינה ולא על חסדintuscrepidamאחרונה

מכיוון שזכיתי שגמלו איתי חסד התחדד לי ההבדל.

נראה לי שניתן להבין את הרעיון מהמקור המפורסם בנושא בדברי הרב דסלר:

"הורגלנו לחשוב כי הנתינה לתולדת האהבה, כי לאשר יאהב האדם- ייטיב לו. אבל הסברה השניה היא, כי יאהב האדם את פרי מעשיו, בהרגישו אשר חלק מן עצמיותו בהם הוא- אם בן יהיה, אשר ילד או אימן, או חיה אשר גידל, ואם צמח אשר נטע, או אם גם מן הדומם, כמו בית אשר בנה- הנהו דבוק למעשי ידיו באהבה, כי את עצמו ימצא בהם… כי כך שנינו במסכת דרך ארץ זוטא (פ"ב) 'אם חפץ אתה להידבק באהבת חברך, הוי נושא ונותן בטובתו"

כלומר על ידי הנתינה וההשקעה באחר האדם מרגיש שהשני חלק ממנו ולכן אוהב את עצמו בזולת. העניין הזה מצוי הרבה בקשר של הורים וילדים ובפרט ההתבטאות השלילית של תוצאות הנתינה.

אני התייחסתי יותר בהיבט של הנותן, אפילו בלי להיכנס לצד המקבל כי זה אולי פחות רלוונטי לנושא מצד התוצאה, אבל ייתכן בהחלט שחוסר ההתאמה למקבל קשורה לגישת הנותן.

ואם כבר הזכרת את המידות של ספירת העומר, הקשר הזוגי עיקרו אינו החסד אלא הקו האמצעי…

אם אתה חושב שיש לך חלל שאתה צריך למלא בעצמךintuscrepidam

אז כנראה שיש לך חלל כזה ורק אתה יכול למצוא אותו.

לדוגמה אני לא מרגיש שיש לי חלל כזה, לכן השאלה הזו לא מעסיקה אותי (בעבר זה כנראה יותר העסיק).

השאלה איפה החלל הזה פוגש אותך.

השאלה האם זה משנה בכלל...פצל"פ
לדעתי, לא מתחתנים כדי למלא חוסר. לך תטפל בחלל שלך.לגיטימי?
זה קצת מורכבמחפש שם
כי בן אדם באמת צריך אישה בית וילדים בשביל לחיות בבריאות ולהביא את עצמו בעולם, אתה לא קורה חזה צורך?
נישואין רק פוגעים בבריאות ובכושר הגופניintuscrepidam
להביא את עצמו בעולם, בזה אתה צודק. אבל צריך להגיע לקשר מתוך שלמות ולא מתוך מסכנות
למה נישואים פוגעים בבריאות ובכושר?!יעל מהדרום
יוצר כרס אברכים ואפילו מבנה גוף של קנגורו/דינוזאורintuscrepidam
אני חושבת שאנחנו יותר חזקים ממה שנדמה לנוהרמוניה

יכול להיות חוסר טכני אבל מבפנים האדם שלם

קח לדוגמא אדם נכה, הוא יכול להגיד שיש לו חוסר ממשי, חוקי המשחק לא הוגנים עבורו. אבל הוא יכול גם להיות שלם עם ה"חוסר" הזה. להבין שהכל מכוון ויש סיבה ולחפש הזדמנויות לממש את הטוב שבמצב.

אף פעם אין מושלם במציאות שלנו... תמיד יש משהו שאנחנו צריכים להשלים אנחנו.

ניתוח מדהיםadvfb

תנסה להגדיר את שני החללים האלה, מה כל אחד רוצה שימלאו בו. ואז נוכל לדבר מה אתה ממלא בעצמך ואז היא.

עקרונית, נראה שכל מה שקשור לעצמך לבדך צריך שאתה תמלא בעצמך וכל מה שלא תלוי בך כלל - שמישהי תבוא ותמלא אידך זיל גמור.

שמחה להודיע שהתארסתיעת הזמיר הגיע

תודה לקב"ה שמכוון הכל מלמעלה

מאחלת פה לכולם שיזכו למצוא את זיווגם בקרוב! 

מזל טוב!!אני:)))))
בעזרת השםהרמוניה

משמח מאוד!! בניין עדי עד הצלחה וכל הברכות!💓

מזל טוב!!ימח שם עראפת
משמח. מזל טוב!✨🎉🎊פתית שלג
עת הזמיר הגיע !!!!!!!מלך הסלע
מזל טוב! כיף לשמוענוגע, לא נוגע
מזל טוב!! איזה יופי! הרבה נחת ושמחה!נפש חיה.
מזל טוב!! איזה יופי! הרבה נחת ושמחה!נפש חיה.
וווואיייי איזה כיף!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!קעלעברימבאר

שמע זה הדבר שהכי משמח אותי. כאילו המשיח הגיע!!!!!!!!!!!!!!

רק תדע איזה טוב זכית בו!!!!!!!!!!!!!!קעלעברימבאר

שפע ה' וחסד ה' בכל יום. תנצל א הטוב ואל תתעלם ממנו. זה לא ברור מאליו. גן עדן בעולם הזה

מזל טוב איזה בשורה משמחת 🥳אני🙂
מזל טוב!!!advfb
המון מזל טוב!!!!!!!!!!!!!נחלת
מזל טובארץ השוקולדאחרונה
בניין עדי עד בשמחה ובריאות
קשה לבחור בחורהמלך הסלע

יש 4 אופציות כולן טובות מאד 

איזה באסה שאי אפשר עם כולן

את יכולה להפוך את זה ל5מלך הסלע

תלוי בך

אז אולי לא שווה לשמוע במקבילתפוחית 1
אלא אחת להחליט עליה טרק אם לא מתאים לשמוע עוד. 
עזוב אותך אחי אתה צריך למצוא רק את האחת שלך החציקעלעברימבאר

השני שך ושהו. לא מסובך

אומרים שגם מתחתנים עם המשפחה - גם בזה כולן טובות?פ.א.
👌🎯והוא ישמיענואחרונה
גבר רווק יכול להשיג כל כך הרבה בלי אשהחסדי הים

אבל בעצם אין לו כלום בלי אשה.

(נכון שזה יכול להתממש בעוצמה בהמשך, אבל כעת בהגדרה אין לו כלום.)

נכון😥😥😥😥😥😥😥😥😥😥אבל בעתיד יהיהקעלעברימבאר
מושלם🙂🙂🙂🙂❤️❤️❤️❤️❤️❤️🙂🙂❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️🎊🎊🎊🎊🎊🎊🎊🎊🎊🎊🎊🎊🎊🎊🎊🎊🎊🎊🎊🎊🎊🎊🎊🎊🎊🎊🎊
למה להצטער. לולא זה לא היינו מתחתנים.חסדי הים
יש כל כך הרבה סיבות למה לא להתחתן ולמה זה נוגד את השכל והשאיפה הרוחנית, אבל בסוף במופלא ממך אל תדרוש, התורה הקדושה מבינה את המציאות הרוחנית והחומרית במדוייק והיא מצווה על האדם מהי הדרך הכי נכונה ללכת בעולם הזה, וה' מכריח את המציאות עצמה לדחוף אותך להתחתן.
נכון😀😀😀😀😀😀😀😀😀😁😀😀קעלעברימבאר
..שפלות רוחאחרונה

ממש בחודשים האחרונים התובנה הזאת נפלה לי, באמת שום דבר לא משנה בלי זה, יכול להיות לך הכל מהכל, אבל בעצם אין לך כלום, ומנגד יכול להיות בחור שאין לו רבע מהדברים שיש לך, ועדיין יש לו כל כך הרבה רק כי הוא נשוי.

תובנה כואבת שכזו

המלצה למטפלת לחתונהחושבת בקופסא

לא יודעת אם זה המקום הנכון, אבל מחפשת בשביל חברה המלצה למטפלת להכנה לחתונה.

היא יוצאת עם מישהו ויש לה קושי בנוגע לעצם הרצון לזוגיות וכולי. מחפשת מישהי מקצועית, לא מורת אולפנה שעשתה קורס של חודשיים.

אם מישהו יודע על מאגרים שמהם אפשר להשיג נשות מקצוע מומלצות גם אשמח.

אזור בארץ?פצל"פ
או שהיא פתוחה גם לזומים?
אזור ירושלים והסביבהחושבת בקופסא
עדיף לא בזום.
הודיה דוידוביץ(:(:

יש את הודיה דוידוביץ באיזור יד בימין. שווה את ההשקעה!! אחת האלופות והמקצועיות! למדה רציני באוניברסיטה..

לעניות דעתיintuscrepidam

הדבר הכי מועיל זה לשמוע שיעורים על זוגיות של רבנים ורבניות.

מטפלים בדר"כ יכולים לעזור ברמה הפרקטית, וברמה הפנימית והשכלית העזרה שלהם שוות ערך לשמיעת שיעורים…

כמה שמות מירושליםרק נשמהאחרונה

יעל אמיתי

שרה אלטר

צילי גיגי (מושב אורה)

כל אחת שונה מחברתה אם תרצי אוכל לשלוח בפרטי טלפונים שלהן ותבררו עם כל אחת אם זה מתאים

זיווג הגון לכל הרווקים הפורום עוד השנה!!!!!!!!!!!!קעלעברימבאר

וכן למר!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

אמן וכן לאמר🙂אני🙂אחרונה
"הייתי מתה שתהיה גיסתי"בחור עצוב
איזה מחמאות\מידע לא רלוונטיים שמעתם כשהתקשרתם לברר על מישהי?

הדוגמא שבכותרת - אני לא מחפש מישהי שאת רוצה ללכת לקנות איתה נעליים. זה ממש לא מה שיגרום לי לרצות להפגש עם החברה המהממת (עוד ביטוי חסר משמעות) שלך. 

חחח משתדל למחוק את כל הערות האלה מהראשadvfb

לאחרונה תאמת אני מופתע ממש לטובה מבנות שיודעות לספר על חברות שלהן, אז שאפו בנות תמשיכו ככה!

אני זוכר ממש בתחילת הדרך דיברתי עם חברה שהתלהבה ובסוף אמרה "נו תצא איתה". תודה באמת.

היתה גם אחת אמרה בנוסף להכל "היא יפה", וואלה שתשלח תמונה חחח

אולי היא התכוונהרקאני

שהיא מאחלת לאח שלה כזאת בחורה?

מה קשור, זה אומר שהיא אחלה בן אדם והיה כיף אםאני:)))))

הייתה גם משפחה.

למה לרדד?

בדיוק התגובה שחיפשתיבחור עצוב

וזו בדיוק הנקודה שלי - אתן צריכות להבין שהתכונות שעושות אותה לחברה טובה שלך הן לאו דווקא התכונות שהבחור מחפש באשה.

אם היית מבררת על מישהו והבחור היה אומר לך שהוא נהנה לשחק איתו כדורסל - זה היה רלוונטי בעיניך? 

להנות לשחק כדורסל עם אדם לא אומראני:)))))

שהוא אחלה אדם, לרצות שיהיה משפחה שלך כן אומר. מן הסתם יש לו מידות טובות.

ושובבחור עצוב
זו הנקודה שלי. זה שאת אוהבת אותה זה אחלה, זה לא אומר בשבילי כלום.

תפרטי את המידות שלה, מיהי ומהי. לא דברים מעורפלים ולא קשורים לנושא. 

אז בנקודה הזאת אתה נכנס ושואל:אני:)))))

למה היית רוצה שתהיה גיסתך? מה מיוחד בה?

לא תודהבחור עצוב
יופי אז תישאר עם הערפול(:אני:)))))
מן ההוגנותadvfb

שאם אתה מביע ביקורת ביחס לגישה מסויימת שאתה מזהה אותה כלא נכונה

שתקבל בהבנה שגם הגישה שלך יכולה להיות חשופה לביקורת.

אחרת, לא נראה לי גם שיש כאן חופש מחשבתי, מה שמאוד נצרך לחשיבה ביקורתית.

לא, הבעיה היא שהחשיבה שהמטרה היא למכורארץ השוקולד

כי היא שווה, ולא מתייחסת לשאלה אם היא מתאימה?

בירור בא להבין אם הדמות מתאימה לי, לא האם הדמות היא אדם טוב.

בכלל, זה הדבר הכי חשוב לזכור בכל תקופת החיפושים לדעתי:

אנחנו מחפשים בת זוג מתאימה, לא בהכרח את הכי טובה, ממילא פסילות לרוב יהיו כי אין התאמה ולא כי הם פחות טובים ממני.

צודק שהעיקר זה להעביר את התוכןadvfb

אבל אם החבר/ה עפים על מי שהם מדברים עליו זה מקסים וחמוד

החבר או החברה בעיקר צריכים להעביר תוכן בצורה אמינה,

אבל חלק מהתוכן זה איך אתה מנגיש אותו, אם איזה טונציה אתה אומר אותו.

לדעת על התאמה אפשר לדעת רק בפגישהאני:)))))

אני עושה בירורים בשביל לדעת שהמידע שקיבלתי בהתחלה אמין ואני הולכת לפגוש אדם נורמלי.

מענייןארץ השוקולד
אני תמיד הנחתי שהצד השני נורמלי, בירורים היו כאשר היה לי אי בהירות מהתיאור על משהו משמעותי ולכן רציתי לבדוק אם יש סיכוי או שעדיף לשנינו לוותר על הזמן.
מסכים עם הגישה שלךadvfb

בירורים מבחינתי זה לא בגלל חשד כזה או אחר, אלא בגלל שבאמת אי אפשר להכניס בנאדם לתוך שבלונה של כרטיס ולהבין שזיהית משהו משמעותי.

בירורים זאת אפשרות לקבל רושם יותר חוויתי לפני שעומדים להפגש ואז לראות אם זה הכיוון או לא.

כבוד שאתה מסכים עם גישתיארץ השוקולדאחרונה
השאלה מה התוכןadvfb

אם מישהי סתם זורקת כמה מילים להגיד שהיא עפה על חברה שלה ובשאר העניינים היא אומרת דברי טעם, זה כזה עקרוני? נראה לי שגם אתה תסכים שלא.

זה דווקא היה מועילארץ השוקולד
כי הייתי מבין שהוא אוהב כדורסל
משהו כאן השתבשולא סיפר

אם היה מגיע מתנדב לחלק עוגות במחלקה, וזו לא היתה העוגה שאתה הכי אוהב, היו לך טענות?

אז רק מזכירה לכולנו שכל נותני המידע בשידוכים... הם מתנדבים...

ויתכן שגם השקיעו מאות שעות!!! כוחות נפש!!! מאמץ מנטלי נפשי ופיזי בהתנדבות הזאת

מבינה שאולי זו היתה **הצעת ייעול** ולא ממקום של תלונה, אז אם כן שיהיה בהצלחה.
ורק הזדמנות להזכיר לכולנו להגיד תודה לעונים! ולבוא מעמדה שמתאימה לשיחה שבה עוזרים לך בהתנדבות גמורה.

לפעמים אני יכולה להשקיע חצי שעה עד שעה ואפילו שעתיים במענה לבחור שמברר על חברה... 

ומרגישה שהוא חושב שאני חייבת לו משהו

ועוד לפעמים יש לו החוצפה להגיד "זה לא מה ששאלתי" או כל מיני טיעונים שונים ומשונים... ממש מתסכל ופוגע. אני לא בחקירה משטרתית.

נשמח שתגידו תודה על הזמן שהקדשת ותודה על כל פיסת מידע!

לא טוב לך, אל תתנדביבחור עצוב

כמות הנזק שחברה יכולה לעשות היא בלתי נתפסת.

נתקלתי כבר בכמה שפשוט חיבלו בפועל בחברות שלהן. מקווה שזה היה בשוגג ולא במזיד. 

..שפלות רוח

"היא חיננית" "אסרטיבית"

וחייב להסכים עם "היא מהממת" או "מקסימה"

בטוח שיש עוד ששמעתי פשוט כרגע לא עולה לי, כשיעלה אכתוב.

ועכשיו כשאני חושב על זה, חלק מהדברים אכן רלוונטיים כדי להבין שזה לא זה..

וגם חייב להגיד שאף פעם לא "ביררתי" אני סולד מעצם הרעיון, פשוט כשמציעים אז זה בא עם כל מיני תכונות של הבחורה וכו

איך אתם מתמודדים עם חוסר ודאות?advfb
איך היית רוצה להתמודד?advfb
באמונה, בתמימות, באיזוןאני:)))))
..שפלות רוח

מה יכול לצאת מהחוסר וודאות? או רע או טוב.

תחשוב על הסיטואציה הכי גרועה שיכולה לצאת משם, ותהיה שם כמה רגעים, תן לזה להכות קצת ותנסה להבין איך אתה מתמודד עם זה עם כל איך שזה גורם לך להרגיש וכו' זה עוזר להבין שזה לא כל כך נורא כי בסוף על הכל מתגברים, סתם דוגמא שהייתה לחבר הסיטואציה הכי גרועה שהייתה לו זה שיפטרו אותו מהעבודה, אמרנו אוקיי..בוא נתמודד לא נברח, יפטרו אותו ואז מה? קצת קשה לא נעים אבל אפשר למצוא עבודה בתחום, ב"ה לא חסר, אז גם אם יפטרו חלילה, העולם לא קורס וכו וכו..ואם זה טוב אז ברכה.

אגב גם הרע ברכה רק במלבוש לא כל כך יפה. בהצלחה דוד

תודהadvfb
אין שמחהנחלת

כהסרת הספיקות, אומרים חז"ל.

זאת אומרת, שההתנדנדות הזו בין שני הקצווים (כן? לא?), אינה פשוטה

ולא עושה כל כך טוב...

אולי באמת לחיות את היום. לא לחטט בעבר וגם לא בעתיד.

איך אומרת הרבנית פישר? לסגור את המוח!

ולזרוק את עצמנו על השם;. ולהאמין שהוא באמת יודע מה טוב

ולסמוך עליו שמה שיהיה, זה הכי טוב.

לא תמיד זה קל אבל כך צריך לחשוב יהודי. זו צריכה

להיות העבודה.

ואגב, איני א ומרת זאת ממרום כסאי. אוי, כמה קשה לי עם זה...

אבל שכלית יודעת שכך זה צריך להיות; שההתקשרות 

לקב"ה צריכה להיות בכל פרט ופרט בחיים. לא מספיק

לשמור מצוות ולהתפלל 3 פעמים  ביום, ובין לבין

לחיות כמו כל אדם בגלובוס.

מי מאזין ומקשיב ומכיר אותנו הכי טוב?

רק הוא.

לא?

הערת אגב נחמדתנקדימון
הרב שרקי אמר פעם שיש הרבה ציטוטים של המשפט הזה "אין שמחה כהתרת ספקות" אבל מעולם לא נמצא המקור הראשון. בכתבים של מי שאמרו שזה בשמו זה מעולם לא נמצא.

ביום שנמצא מי הראשון שכתב את זה (או את הטקסט בו זה נאמר לראשונה) אז באמת תהיה שמחה גדולה כי הספק ייפתר 😀

עם אמונהאשת מקצוע
ואי שונאת את זההפי

זה גורם לי לבכות ברגע

וואו זה הכיףזיויק
נותן לך מרחב של יצירתיות
אני לאintuscrepidam
המקום היחיד שחוסר וודאות מסוים פוגש אותי זה בקשרים זוגיים. וגם אז לצערי בדר"כ הייתה לי תחושה מוקדמת שהצד השני תחתוך מתישהו, למרות שבדר"כ הפגישות עצמן ממש טובות ויש הרבה פוטנציאל שהקשר יעבוד…
יאללה חברים הגיע הזמן לחשוב על זהadvfb

החיים לא פשוטים ומציבים אותנו לצערנו או לשמחתנו בפני מצבים של חוסר ודאות.

אהבתי שהוזכרה פה הנטייה לפסימיות שזה גם עניין שחשוב לתת עליו את הדעת.

גם להבין שהיציבות זה משאב חשוב זה גם אחלה אמירה שאפשר להוציא מפה. באמת ישנו אתגר להשיג יציבות בתוך חוסר הודאות.

ובאמת אולי יש כיוון למצוא את הניצוץ הטוב שבחוסר ודאות, גם זה כיוון יפה.

וכן, מותר לשנוא ולבכות ולפרוק.

בכל אופן, כדאי לחשוב מה עושים עם זה

חוסר ודאות באמת קשור לפיתוח פרשנות אישית. אפשר לתת המון פרשנויות למציאות חסר ודאות והפרשנויות יהיו כמובן חלקיות במידת מה.

איך בונים פרשנות מעצימה? אויל זאת שאלת השאלות.

פרשנות שיש בה גם תקווה ותנועה לכיוון מסויים וגם חיבור למציאות. אופטימיות זהירה.

רק אמונה.נחלת
בעזרת עוגנים עצמייםoo

לאורך היומיום

שנותנים וודאות לנפש

1. תזונה נכונה

2. תעסוקה מעניינת ומעשירה

3. ספורט באופן קבוע

4. קשר עם אנשים שעושים טוב

5. ללמוד וליישם תהליכים משפרי חיים באופן תמידי

6. לחיות בקצב מתאים ושלו

תיחום אי הוודאות, על מה ואיך הוא לכל היותר יכולארץ השוקולדאחרונה

להשפיע.

חשיבה אם ומה צריך לעשות למול זה, שימת דגש על מה אני מכיר ויכול לפעול לפי זה, לקוות ולהאמין שיהיה טוב ולנסות כמה שאפשר.

שבע רצון בפעולות שלי מול אי ודאות ככלל.

אולי יעניין אותך