פריקה ושאלה על יחסים בין גיסותאנונימית בהו"ל

היי חברות,

פריקה קצרה ושאלה אחריה, אשמח למענה. תודה.

אחת מהגיסות שלי היא מדהימה. ממש. בסדר גודל אחר ויש לה כמה פיצים.

כשאנחנו מתארחות יחד אצל חמותי יש איזשהו דפוס קבוע, יכול להיות שהוא תקין ורק לי זה מציק, אשמח אם תאירו את עייני.

הפיצים שלי משכימים קום ואני הולכת איתם לסלון, בשלב כלשהו בעלה מוציא מהחדר את הילדים שלו וכמה טיטולים ונותן לגיסתי להמשיך לישון.

אממה, הוא מתארגן ויוצא לבית כנסת ומשאיר לי את הילדים במצב רעב ובוכה ואת הטיטולים וכו להחליף להם (הוא אף פעם לא מבקש אלא פשוט יוצא).

בגלל שאני כבר ערה, תמיד הייתי לוקחת עליהם אחריות בשמחה, מאכילה, מחתילה, משחקת ומטפלת בילדים שלהם ובשלי ביחד.

ב"ה ילדתי לפני כמה חודשים אז נוספה לי עוד מתנה לטפל בה באהבה, וראיתי שאין לי סבלנות לטפל גם בילדים שלה, אבל המשכתי כי ראיתי שהיא ממש עייפה בבקרים.

הקטע הוא שאני תמיד לבד עם כל הקייטנה במשך כמה שעות, אין מצב שאעיר את חמותי ואת הגיסות הרווקות בשביל לעזור ואחר כך גם באים אליי בתלונות.

בפעם הקודמת שהיינו בשבת הילדים התחילו לפרק את הבית משיעמום (בזמן שכולם או בבית כנסת או ישנים) אז יצאתי עם כולם לגינה (כולל הפיצית והייתי פחות מחודשיים אחרי לידה) ואחרי שחזרתי גיסתי התעוררה והתעצבנה עליי שלקחתי את הילדים בלי רשות. אני לא אחת כזאת שמעוררת מריבה ואני מעדיפה למחול על כבודי מאשר להתחיל לריב, אז אמרתי בעדינות שבגלל שהיא ישנה ובעלה היה בבית כנסת לא היה לי את מי לשאול.

כתבתי בהתחלה שהיא מדהימה. היא באמת כזאת. חכמה וסבלנית ואלופה וכולם אוהבים אותה, יש לה ברק מיוחד. 

אני גם אחלה, אבל אין לי איזה ברק מטורף. אני אישה טובה לבעלי, נותנת לו ללמוד תורה בלי הפרעות, אני מורה מקצועית ולא איזה מחנכת דגולה, הבית מתוקתק אבל לא הכי נקי ומבריק בעולם כמו של גיסתי, משתדלת לעבוד את ה' בלי להחצין החוצה את כל מה שאני עושה.

במשפחה של בעלי כולם מעדיפים אותה בפער, היא באמת מיוחדת. 

במשך כמה שנים חייתי עם זה בשלוות נפש, ידעתי שאני משתדלת להיות אני וזה הספיק לי, לאחרונה, אולי בגלל שהלידה קצת הזיזה אותי, ראיתי שזה קצת פוגע בי כשכולם יושבים ומעריצים אותה ולא אומרים מילה אחת בשבחי/ כשבשיחות טלפוון חמותי איכשהו תמיד עוברת לדבר עליה ועל המושלמות שלה.

בשבת הקרובה שוב אנחנו אמורים להיות יחד בשבת, ואשמח לשמוע מכן האם הרגש שלי לגיטימי ואם כן איך להגיד בעדינות שקשה לי להיות עם כל הילדודס לבד כמה שעות. (לשלוח את הילדים לדפוק בדלת ולהעיר את אמא- לא רלוונטי, להגיד לגיסי- גם לא).

תודה שקראתן!

אני לא הייתי מתארחת איתהשושנושי

ממש ממש מעצבן.

ואם כן מתארחת ביחד אז אומרת לגיס שיעיר את אשתו

את לא עובדת אצלה

היה לי את זה בראש השנה, האמת שזה בא לי דיי בקלות שהילדים של הגיסה היו איתי

ברגע שעלו לי על העצבים שלחתי את הבן שלה להעיר את אמא 

את לא יכולה לבחור להתארח בשבת אחרת בה הם לא נמצאים?

אני בעד לגוון.. מעדיפה להגיע שלבתות לבד ולקבל את כל היחס 

יותר מלגיטימיסטודנטיתאמא

זה לא סבבה פשוט להשאיר את הילדים שלה איתך בלי לשאול אותך.

אני הייתי מתקשרת אליה ומסבערה לה שאת לא מסוגלת לשמור גם על הילדים שלך וגם על שלך כל פעם שאתם יחד שבת. אם היא כ"כ מדהימה כמו שאת מתארת (ואיזה כיף שזה ככה) היא בטוח תבין. עוד אופציה זה באמת לא להתארח יחד, בטח לא באופן קבוע...

יש אפשרות שתצאי עם שלך לגינה לפני שבעלה הולך?עדיין טרייה

אפילו לחצי שעה ואז מישהו אחר יהיה חייב לקחת עליהם אחריות.

ברור לי שכל המצב הזה לא תקין בכלל. אני אישית הייתי שולחת את הילדים לאמא שלהם אם לא היה מתאים לי להתמודד איתם.

רעיון מעולה בעיניי. לצאת לפני שהגיס יוצא מהחדר.הילושש
ממש לא סבבה מצידהאיזמרגד1

אני חושבת שכדאי להגיד בלילה לפני שהולכים לישון, שבדרך כלל בשבת בבוקר אם את עם הילדים את דואגת להם אבל עכשיו לא מתאים לך, ופשוט בבוקר אם היא ממשיכה לישון- לא לטפל בהם... ואם צריך את יכולה לצאת רק עם הילדים שלך לגינה או משהו ולהשאיר אותם. יש להם אמא ואני מניחה שהם יודעים להעיר אותה ולבקש טיפול אם צריך...

ולמה לא שייך לשלוח אותם לדפוק או להגיד משהו? יש להם הורים, שיטפלו בהם.

אני קוראת שוב, ועולה לי פה נקודה של ריצויאיזמרגד1

ממש עולה מכל מה שכתבת, את כותבת שאת לא רוצה להתעמת אפילו במחיר של משהו שלא נעים לך, גם אם זה ממש מוגזם... ואת כאילו ''מבקשת'' ממנו אישור שזה באמת לגיטימי שלא מתאים לך, וגם אז איך להגיד בצורה עדינה...

רציתי להגיד שתהיי קשובה לעצמך. נתינה זה נפלא אם זה 100 אחוז מתאים לך, ואם לא- אז פשוט לא! וללמוד להגיד את זה באסרטיביות...

בהצלחה!

איזה מהממת אתמחכה להריון

נשמעת אישה עם לב ענק ומלאת נתינה

דוגרי זה לא אמור להיות ככה ואפילו מעצבן היא לא באה לחמות בשביל להמשיך לישון ולנוח ולהפיל עלייך תילדים או שלא הייתי מתארחת יחד איתה או ששולחת לה הודעה אומרת לה שזה מפריע לך..וואו אני לא יכולה לסבול שמפילים על אחרים ילדים!!! יש להם הורים מזה 

האמת שאת נשמעת אישה מדהימהקופצת רגע

באמת, איזה מידות טובות ואיזו עין טובה.

מה שאת מתארת מעצבן מאוד בעיני ומדהים בעיני שקיבלת את זה בשלוות נפש עד כה.

אני חושבת שהייתי משתדלת מאוד לא להגיע איתם יחד.

ואם כבר כן, אולי מבקשת מבעלי לעשות איזו שיחה מקדימה...

גם חושבת שזה יכול להיות רעיוןשושנושי

תבקשי מבעלך לדבר עם בעלה.

לגברים יש יכולת מדהימה לעשות שיחות כאלה בלי להיכנס לזה מבחינה רגשית.

שיגיד לוו בצורה הכי יבשה שקשה לך 

מסכימה ממשלומדת כעת
או מהבעל לדבר עם החמות על העניין הספציפי הזה
לגיטימי לגמרי לומרתוהה לעצמי
נראה לי יותר נעים שבעלך יגיד לאח שלו, לא הייתי אומרת בעצמי.
אני בעד תקשורת ישירהoo

להגיד לה בערב שזה לא מתאים שהילדים ללא השגחה

אם בבוקר בעלה מוציא את הילדים מהחדר להגיד לו שלא ילך בלי להעיר אותה

אם הלך בלי להעיר ללכת להעיר אותה

(למה לא רלוונטי?)

בעיניי התנהלות כזו שלה ושלו זה נטו ניצול

לא כדאי לשתף עם זה פעולה

אפשר להתנדב לעשות דברים

אבל לא בצורה כזו בלי לתקשר

ועוד אחרי זה לקבל נזיפה

בלי קשר למה שחושבים עליה או עליך

(הרבה פעמים אנשים מעריכים אנשים שלא מגיעה להם באמת הערכה

מבחינתי זה לא מדד לכלום)

ניצול זה נראה לי מילה קצת מוגזמתתוהה לעצמי
יכולה לומר שאצל ההורים שלי יש התנהלות כזו לגמרי בזרימה , שמי שער סבבה לו להיות עם עוד כמה ילדים. אח שלי קבוע משאיר את הילדים שלו אצל מי שבסלון כשהוא יוצא לתפילה כדי לתת לגיסתי לנוח. בחיים לא ראיתי את זה כניצול אלא יותר כאיזה מלך הוא שהוא דואג למנוחה שלה. וכן אני סופר מעריכה אותה על מה שהיא מאפשרת לו בחיים וכיף לי לפרגן לה את זה בשבתות שאני שם. מה שכן, ברור שאם לא היה לי מתאים הייתי אומרת. 
מה מלך בלהפיל את הילדים על מישהו?oo

אלא אם הוא שאל אותך רשות

וגם אז לא רואה את זה כדבר יוצא דופן אלא התנהלות שגרתית

זה לא להפיל את זה על מישהותוהה לעצמי
זה אחיות שלו שעולות את זה בכיף. הוא דואג שלאשתו יהיה פלוסים בלהגיע לבית של ההורים שלו, היא מצליחה לנוח שם יותר, זה בסוף רווח לכל הצדדים. הוא רואה שזה בא בזרימה ובכיף ומנצל את זה כדי לתת לה לנוח. זה לגמרי התנהלות יפה בעיני

זו לא נשמעת הסיטואציה אצל הפותחת ולכן מישהו שם צריך לדבר, אבל כן הסיטואציה נשמעת לי דומה מאוד על פניו וכנראה הם פשוט לא מבינים שזה כבר לא בא בטוב.

זה לא בכיף אצלההבוקר יעלה
וגם נשמע ששתיהן גיסות ולא אחיות ואלה יחסים נפיצים גם כך. 
לא הבנתי איך מלךשואלת12
אם הוא הולך לתפילה ומישהו אחר עם הילדים?
עניתי פה למעלהתוהה לעצמי
גם אצל ההורים שלי זה ככהאני אמא

וגם אצל חמותי, אבל שם זה יותר אמא שלי או חמותי שומרות על הילדים כשאני ישנה ואני יודעת שהן עושות את זה בכיף ובאהבה וכשאני מודה להן הן שתיהן אומרות שזה שטויות והן נהנות עם הנכדים וכו'.

אז אני מבינה מה את אומרת. אבל זה סיטואציה מאוד שונה ממה שהפותחת מתארת.

גם אצל אמא שליאורוש3

היא מלא שומרת ואני ישנה בכיף. אבל היא לגמרי יודעת לומר לי מתי שבא לה לצאת לתפילה או אם היא עם אחיין קטן עם אמא יולדת עייפה או אם לא מתאים לה. באמת שגם אם קמתי הם זרקו אותי חזרה לחדר. זה הזמן איכות שלהם. והכל טוב אני קמה ועוזרת בדברים אחרים.

וגם אני לקחתי פעם שלושה אחיינים אלי לשבת כדי לתת להורים שלהם חופש כי לאמא שלי לא זרם עם הקטן שלהם לכל השבת. אם זה בטוב ובהדדיות זה משהו אחר לגמרי מאשר הסיטואציה של הפותחת. 

אצלנו מאוד מקובלטארקו

בשני הצדדים

שאפשר להמשיך לישון ולתת לילדים לצאת לסלון למי ששם

ובאותה נשימה גם מאוד ברור לכולם שאם לא מתאים משהו כבר, ההורים פה בחדר ומצפים שיעירו אותם כדי להחליף טיטול/להאכיל אם צריך/לנקות/מי שהיה בסלון יוצא לטיול/הילדים רבים וצריך גיבוי.

זה לא ניצול, זו דרך התנהלות ראויה ומקובלת.

אבל זה באמת דורש ממי שער עם הילדים להעיר את מי שישן אם לא מתאים לו ולא להתפדח מזה..

לא מזמן היה שירשורפלצת על זה ולא הסכימו איתי בכלל והוציאו אותי דיי רעה

אבל אני עדיין בדעה הזו

ועדיין חושבת שאם לא מתאים לך זה סופר לגיטימי אבל אם לא תגידי לא יידעו שכבר לא מתאים לך.

אני חושבתשואלת12

שמה שחסר זה השאלה שאמורים לשאול:

את יכולה לשמור עליהם? זה בסדר לך? ואחר כך להודות ולא להתלונן..

להודות ולא להתלונן-לגמרי!!טארקו
אצלנו לא מצפים לשאלה בדכ.. כמובן שזה עדיף אבל רק מתארת איך זה אצלנו ואני לרוב בבוקר בצד הישן ובצהריים בצד שבסלון אז יש לי את שני הצדדים..
אבל פה היא מדברת על ילדים עם טיטוליםהשם גדולל
מן הסתם חלקם מתחת לגיל 3.. לא שייך להשאיר ילדים בגיל הזה לבד בסלון כשכולם בחדרים.. 
אני גם מדברת על ילדים קטנים..טארקו

אבל לא כולם בחדרים, יש מבוגר בסלון

וגם אם אין לפעמים זה סבבה אם יש ילדים גדולים יותר איתם..

לא ממש תינוקות אבל כן מגיל שנה וחצי נגיד ומעלה.

קיצר רק מתארת מה מקובל אצלנו ו(אני מקווה ש) לא גורם למרמור..

לא באה להגיד שזה האמת המוחלטת

ממש לא..השם גדולל

אני חושבת שגם אם יש אדם מבוגר בסלון, צריך לוודא שיש לו את היכולת והרצון להשגיח על כמות של ילדים ועוד על הבוקר, כשאת מתארחת..

אני למשל לא אצפה מאדם מבוגר להשגיח על הילדים שלי, כולל החלפת חיטול, אוכל וגם תוך כדי שהוא יוכל ללכת להתפנות או סתם לשבת לשתות קפה בנחת כשאני ישנה ושזה נעשה באופן קבוע...

הרבה יותר נחמד כמו שאת אומרת שיש מוסכמה בין כולם אבל במקרה הזה, זה לא נשמע ככה.. 

התכוונתי לומר שממש לא גורם למרמור 😊השם גדולל
+ תינוקת בת חודשיים!מפלצתקטנה
גם אצלנו מקובל מאוד שמי שקם וכבר בסלוןממתקית

יושב על כל הילדים
ומעירים את האמא כשצריך...
היום אני עוזרת לגיסתי
מחר היא עוזרת לי...
זה הדדי
פה כמובן מתואר מקרה של ניצול.

זה בדיוק מה שהתכוונתיתוהה לעצמי
זו בדיוק ההתנהלות אצלנו.. יש פעמים שאני ערה בבוקר ויש פעמים בזמנים אחרים, אף פעם לא הרגשתי מנוצלת או שאני מנצלת אחרים. 
גם אצלנו זה מקובלהשקט הזה

אבל זה מקובל על דעת כולם.

ז"א, אני לא עשיתי את זה עד שחמותי אמרה לי במפורש להשאיר את הילדה ולחזור לישון. ואני גם יודעת שבפעמים שזה לא מתאים לה היא יודעת להגיד לי בפירוש "אני רוצה לצאת היום לתפילה/ אני לא מרגישה טוב היום"

כנ"ל בצד שלי עם אמא שלי.

בשני השרשורים גם הקודם וגם זה מתוארות סיטואציות שבה זה לא מקובל ומוסכם על האדם שער

אבלoo

מה שקורה אצלכם שונה

אם זה לא נעשה בתיאום ואח"כ באים בביקורת

זה לא ניצול?

את מתכוונת אליי?שוקולד פרה.

כי אני זוכרת איזה ויכוח שבו לא הסכמנו. אם פגעתי בך- מתנצלת.

היו כמה שלא הסכימו איתי..טארקו
לא לקחתי אישית ואני גם לא זוכרת מי זו הייתה
את מחתלת את הילדים?חנוקה

מאכילה?

או שפשוט לילדים שלך יש חברה ככה וזה סבבה באמת ואפילו נחדמ במידה,

ופשוט במקרה את המבוגר הזמין?

זה פער מאד גדול.

היא כותבת שהבעל מוציא טיטולים לילדים- כלומר ברור לו לחלוטין שהם זקוקים לטיפול, אבל הוא משאיר אותם לחסדי הסלון/הגיסה/העולם

והולך לתפילה

מאכילה כן, מציעה את מה שאני מציעה לשליתוהה לעצמי
את עניין ההחתלות פספסתי.. ברור שמביאים עם טיטול נקי, ואם צריך להחליף תוך כדי אז אם זה בקטנה וסבבה אני אחליף אם לא אז מעירים את האמא שלו. 
אז בעיני זה סימפטוםחנוקה

כשהאבא מוציא את הילדים מהחדר בלי להחליף להם טיטול ומביא איתם טיטולים ומניח לידך 

בלי לבקש בלי להודות בלי לדבר 

בשבילי זה חויה של ניצול

טוב כל הכבוד לךבתאל1
להחליף טיטול זה רמה מעל... 
מצפה ממך גם להחליף טיטולים וכזה?112233445566

אני לפעמים משאירה את הילדים "לבד" ולא מצפה מאף אחד לשמוא עליהם. גם בבית אני לפעמים ישנה והם מתעוררים ומשחקים.

טיטולים לא מצופה להחליףתוהה לעצמי
טיטול בקטנה אני כן אחליף לפעמים. יותר מזה אפשר. פשוט לשגר להורה הישן..
קרה לי פעם שהייתי הגיסה המנצלתחנוקה

השכבתי את הבן שלי לישון אצל חמותי, הייתי בטוחה שהוא יישן ויצאתי קצת עם בעלי.

הסתמכתי על זה שגיסתי בבית אבל תכלס לא תאמתי איתה.

והוא התעורר.

עברו כמה שנים טובות ועדיין לא נעין לי ממנה

לא מפילים ילדים על אחרים.

אין חיה כזו.

בטח ובטח בלי לתאם.

מה שכן את יכולה לבוא מכוון אחר ולהגיד לה

תראי שבת שתינו ביחד פה בואי ננסה לחקל את הזמן כדי ששתינו נרוויח מנוחה

אני בכיף קמה מוקדם בבוקר, רוצה שאני אשמור בבוקר ואת אחר הצהריים?

ככה גם היא תקלוט מה קורה וגם אולי תרוויחי מזה משהו.

זה באמת רעיון טוב בשביל לפתוח שיחה ישירהקופצת רגע
עם הגיסה.

אגב לא מזמן היה כאן שרשור דומה והיו נשים שכתבו שמבחינתן הילדים עצמאיים ולא צריכים שמירה או משהו בדומה לזה... אז אולי זה באמת מה שהגיסה ובעלה חושבים איכשהו, שהילדים סתם ערים ואף אחד לא צריך לשמור עליהם במיוחד... 

ילדים בגיל של חיתולים והאכלותעדיין טרייה
לא נשמע לי סביר שמשהו יחשוב שיכולים להסתדר לבד. ילדים שיכולים להסתדר לבד זה ילדים שיכולים לארגן לעצמם משהו לאכול/לשחק בעצמם.
גם לי לא. אבל זה לא היה לי נשמע לי סבירקופצת רגע
גם בשרשור ההוא... 
ממה שכתבת, המדהימה פה זו את, היא כנראה מדהימהעדינה אבל בשטח
אבל יותר כלפי חוץ. הבפנים שלך זהב!! כל הכבוד ששתקת כשהיא התעצבנה, אבל לא הבנתי איך בכלל היא העיזה להתעצבן, היא משלמת לך או משהו? אני בעד שתעשי בתחבולות, איך שהילדים שלך מתעוררים, תצאו. שבעלה ימצא פתרון אחר. או שאל תבואי לשבת , אולי היא מאלו שמשאירות את הילדים לשחק לבד ולא מצפות שמישהו ייקח אחריות, אבל זה לא באמת ישים כשיש מישהו מבוגר בסביבה, אז פשוט שלא יהיה (את. אל תהיי בסביבה) 
אני הייתי מדברת איתהנעמי28

במיוחד בגלל שהעניין כבר נפתח מהצד שלה.

בלי האשמות.

תגידי לה שאת רוצה לדבר על מה שהיה בשבת ולמה הוצאת את הילדים שלה.

שבאופן קבוע הילדים נשארים איתך ושזה לא מסתדר לך במיוחד אחרי לידה.

יכול להיות שהיא בכלל לא מודעת לזה שבעלה משאיר אותם, יכול להיות שהיא לא מצפה לכלום ומצידה הם רעבים=יבואו להעיר אותה.

ולא מצפה שאת תדאגי עליהם ואז חבל על המאמצים שלך.

והמצב כמו שהוא באמת לא בסדר.

בלתקכורסא ירוקה
קודם כל הייתי דואגת לא להתארח איתם.

ואם יוצא - או שהייתי מעדכנת את הגיס לפני שהוא יוצא שאני יוצאת עם הילדים שלי תיכף אז שיבדוק מי יכול להיות עם שלו ("תוכלי לקחת אותם גם?" "לא, זה יהיה לי קשה"), או שהייתי שואלת אותו ממש בפירוש למי לקרוא אם הם רעבים או צריכים להחליף ולהגיד שאת לא יכולה אם הוא מבקש ממך. 

האם שיתפת את בעלך? נראה שאת מתמודדת עם כל זה לבד..השם גדולל

זה גם קורה לי כשאני מתארחת אצל חמותי.. אבל אני לא משגיחה על שום ילד, אלא אם כן זה סכנת חיים. לא מחליפה ולא מאכילה...

הגיסה שלי יותר בקטע של לקום מאוחר/ ללכת לישון מוקדם היא לא מבקשת או שואלת אם מישהו יכול לשמור על הילדים, הם יכולים להסתובב בין החדרים אחרי סעודת שבת בכיף ואף אחד לא אומר להם כלום.  לא הסבא ולא הסבתא.. בבוקר בעלה מוציא אותם מהחדר ובונה על זה שאני אשמור עליהם, הם קמים ולוקחים מה שהם רוצים.. אין להם ממש גבולות...

אני פשוט לא מתערבת.. יש שם אחים/אחיות והורים של הגיסה שיקחו את המושכות עליהם, לא רואה סיבה לעשות זאת במקומה/במקומם.

אני לא עובדת אצל אף אחד.. אם גיסתי לא הייתה כזו כל הזמן, יש מצב שהייתי עוזרת אבל בגלל שאני יודעת שזה שיטתי.. אני ממש לא נותן יד לדבר.. ובאופן כללי גם בזמן ערות היא לא שמה לב אליהם, אוכלים שטויות ובקושי אוכלים אוכל, מבלגנים את הבית.. מגיעים הרבה פעמים חולים..

הייתי ממליצה לך בחום, להתרכז בילדים שלך פחות לקחת פיקוד על ילדים אחרים.. במיוחד שהם קטנים ודורשים יותר תשומת לב... הורים צריכים לדאוג לילדים שלהם גם כשהם מתארחים אצל הסבא והסבתא!

וואינעומית

קודם כל, סליחה על ניפוץ הבועה אבל היא לא כזה מדהימה.

הם לא כאלה מדהימים.

להשאיר טיטולים למישהו אחר שיחליף לילדים שלהם? בלי לשאול ובלי להגיד תודה?

תתחילי מדברים שאת לא עושה. בלי טיטולים. אין סיבה שתחליפי לילד שלא שלך טיטול או שתקחי אותו לגינה בלי שביקשו ויעריכו.

והייתי לא מגיעה איתה/ או אומרת משהו. (ויהיה לא נעים כנראה, כי מסיבה לא ברורה כולם חושבים שהיא נסיכה ומושלמת).

את בסדר גמור

בטח שיש לה ברק מטורף וסבלנות, היא כל היום ישנה....ממתקית

וסבבה לה שאת עם הילדים.
מאמינה שהשבת כבר הייתה, הייתי לא מגיעה לשבת כשהיא נמצאת. תמציאי איזה תירוץ, ושתסתדר. ואז ילמדו להעריך אותך.
את עושה מעל ומעבר ואת מהממת.
והייתי מצפה מהגיסה מינימום של הכרת הטוב ואיזו תודה או הערכה. היא לא נשמעת בעיניי כזו מהממת ומיוחדת- את נשמעת הרבה יותר כזאת.

זה לא לגיטימיממשיכה לחלום

1. כי זה לא בהסכמה - לא שאלו אותך, וזה לא באמת נוח לך.. (בטח לא חודשיים אחרי לידה)

2. וזה לא הדדי

בכל הדוגמאות שבנות כתבו שזה קורה אצלן במשפחה וזה נעים וטוב היו את שתי התנאים האלה, גם אם לא בצורה מוצהרת.

זה קרה לי פעם אחת שגיסתי הפילה עלי את הילדים בלי לשאול וזה עצבן אותי נורא

ודווקא אם היא הייתה שואלת, הייתי מסכימה

לא יודעת מה הפיתרון המתאים

רק רוצה לעודד אותך

שאת מדהימה

ואלופה

עם מידות מדהימות

וכיף לכל מי שזכה להיות במשפחה שלך

לא תקיןהבוקר יעלה

בני כמה הילדים שלה?

אני מבינה שבעלה ובעלך אחים? לדעתי שידברו ביניהם 

רק לגבי הצד החברתי של הענייןהשקט הזה

יש אנשים שיש להם איזה חן מיוחד כזה שגורם לכולם לשים לב יותר אליהם ו"לעוף" עליהם יותר.

אבל בנינו, מהתיאורים שלך, המדהימה האמיתית פה זאת את

אז גם אם מסביבך לא עושים את זה- תרימי לעצמך בטירוף!

וואו. הלם.באתי מפעם

בחיים לא חיתלתי אחיינים מאז שאני בעצמי אמא.

בחיים לא ציפיתי מעצמי לחתל, וגם לא ציפו ממני

ובטח שלא ציפיתי מאף אחד שיחתל את ילדיי.

אני כן יכולה למצוא את עצמי עם אחיינים שההורים שלהם ישנים בזרימה, אבל ולא כמה שעות , וזה ילדים עצמאיים לא תינוקות קטנים. מקסימום חותכת להם פירות ועוגה. וברור שלא אחרי לידה. 

אבל הכי משגע אותי מה "היא נחשבת" ומה "את נחשבת". תקשיבי לי טוב יקרה-

אין פה בעולם הזה נחשב ולא נחשב!!!

הכל הבל הבלים!

את צריכה להיות נחשבת רק בעיני הקב"ה! כשתגיעי ל120 הקב"ה יגיד לך אם היית נחשבת או לא.

עולם השקר ראיתי.

מי שיפה ונקיה עובדת בעבודה מכובדת זה אומר שהיא הכי נחשבת אצל ה'??? ממש לא!

מי שמתאמצת על מידותיה, עושה חסד בשקט, צנועה, טובת לב, אבל בית לא כ''כ נקי ועבודה לא הכי אייי היא נחשבת אצל ה'? נחשבת ועוד איךךך!!!

תזרקי את המחשבות המטופשות האלה! את תהיי טובה -תהיי הכי נחשבת שיש. וסליחה, מי שגןערת בך אחרי שעשית איתה כזה חסד כדי שתישן כבוד הנסיכה, לא בטוחה שהיא הכי נחשבת... 

לגמריEliana a

מה זה נחשבת ....

אך תיכנסי לזה בכלל 

למהתקומה

לא רלוונטי להגיד לגיסך?

בעיניי, זה לא לגיטימי.

אני ממש מקפידה לשאול אם זה בסדר אשאיר את הילדים, גם בפעם המיליון. (כולם כבר מגלגלים עיניים ואומרים לי לשחרר, ועדיין חשוב לי לשאול)

וזה היה מרגיז אותי אם היו משאירים איתי את הילדים, אם אין איזושהי דינמיקה הדדית בעניין.

מה שכן, אני חושבת שהאחריות היא עלינו להגיד אם משהו מפריע לנו.

כמו שכתבו כאן, יש משפחות שבהן זה מתאים ולגיטימי. אז אם לך זה לא מתאים, פשוט צריך להגיד. כי אולי הם בכלל לא יודעים?

בטח שהיא מדהימה, כי יש לה זמן לנוחדיאט ספרייט

אני תוסיפי לי עוד כמה שעות של מנוחה/שינה ואני מביאה פרס נובל.

ממש לא הייתי מתארחת איתה, את השבת הקרובה תדפדפי  מעבר לזה הייתי מצמצמת מגע. 

דבר ראשון את נשמע גיסה מהממתשומשומ

אני מצטרפת לאימרות שזה לא כזה מופרך..

גם אצלינו בבקרים משאירים מבוגר אחראי ער וכל הילדים איתו וזה בהסכמה ובכיף (בדרך כלל אחד הגברים דווקא ;))

אבל נראה שחל פה שינוי וזה כבר לא בשמחה ובכיף אז צריך לעדכן את הגיס/ה שזה לא סבבה..

הייתי עושה את זה דרך האחים (כלומר אני מניחה שבעלך הוא אח של הגיס? שידבר עם אחיו)

למה זה לגיטימי שאת תשמרי והחמות/גיסות רווקות לא?ראשונית
כי את ערה עם הילדים שלך?

כמו שהן לא לוקחות אחריות על האחיינים אז גם לך מותר, בטח כשיש לך תינוקת קטנה 

בטח כל השכנות שלי חושבות שזאת אני..ואילו פינו
עבר עריכה על ידי ואילו פינו בתאריך י"א בחשוון תשפ"ו 19:24

ערכתי כי יש פה מלא פרטים מזהים.

מצטרפת לכל מי שכתבה שזה ניצול. או להעיר להם, או לצאת לפני שמוציא אותם, או לא להגיע ביחד לשבת.

מסיטואציה דומה שיתפתי את אמא שלי ובאמת מגיעים פחות ביחד

אני הייתי מבקשת מבעלי שידאג שזה יפסק או שלא ניסעפה לקצת

כשהם נמצאים.

אני לא הייתי מדברת איתה על זה אלא משאירה לבעלי לדבר עם אחיו.

אבל זאת בגדול ההתנהלות הזוגית שלנו- מה שעם המשפחה שלי אני מדברת ופותרת, ומה שקשור למשפחה שלו זאת אחריותו.

אם בכל זאת נוסעים ולא מדברים, הייתי יוצאת עם הילדים לפני שהגיס יוצא או עולה איתם לחדר עד שהוא יילך (מתוך הנחה שלא ישאיר אותם לבד ויעיר את אשתו)

זוכרת אותךשוקולד פרה.

ואת השאלה הדומה שהעלית כאן כשהיית בהריון.

בעיניי גיסתך לא מושלמת בכלל. מי שמעזה להתלונן על טובה שעשו לה... ובכן, לא מושלמת בכלל. בכלל-בכלל.

וגם המצב ההזוי הזה שבו היא ישנה את שנת היופי שלה בעוד שאת אחרי לידה (???) מתזזת עם כולם-

זה טירוף.

גם מצידה וגם מצד אחיך.

איזה חוסר רגישות משווע. אמאלה.

את האמת שהייתי תופסת את אחי לשיחה קצרה קצרה.

שמע אחי, זה לא לעניין, טוב?

ואם הוא לא מבין רמזים, אומרת לו ברחל בתך הקטנה, שאין מצב שהוא משאיר אותם איתך והולך.

ולא, להגיד לך שאת לא חייבת לתפעל אותם, זה לשחק אותה ראש קטן.

כי ברגע שאת המבוגר העירני, את בעמדת האחראית. ועוד כתבת שהם באים אלייך בטענות.... וואי איזה הזוי זה. מאיפה להתחיל בכלל?

ואם זה ממשיך, הייתי פותחת את דלת חדר השינה של הגיסה, שתבין שהילדים שלה מרעישים.

את אחרי לידה למען ה'!!

את אמורה להיות זו שמתחשבים בה ונותנים לה לישון. כאב לי לקרוא כמה את מוותרת על עצמך.

איך את יודעת שזו היא? זה אנונימיזוית חדשה
זוכרת ממש את המקרהשוקולד פרה.

ואז היא הייתה בהריון. סיפור עם אותה גיסה ואותה נטייה לישון כשאחרים עושים.

יש מצב שאני טועה אבל לא נראה לי

עוד הצעה..גיברת
אולי בפעם הבאה שתהיו תישארי עם הילדים שלך בחדר ולא בסלון?
וואווו הלם!נויה12345

זו פשוט חוצפה, בדיוק כמו שאת לא היית משאירה את הילדים שלך למישהו אחר בלי לבקש את לא אמורה לקבל את זה שעושים לך את זה.

בשבת הקרובה ברגע שהוא קם ושם את הילדים שלו בסלון הייתי אומרת לו שיעיר את אשתו כי את לא יכולה ולא אמורה להיות עם כולם לבד. ואם יתפתח מזה ריב אז שיתפתח. ואם הוא לא מעיר אז אני הייתי הולכת להעיר אותה.

אם כל הכבוד, זה הילדים שלה.

יש אנשים שצריך לשים להם גבולות ברורים ולא לקבל את ההתנהגות שלהם. בדיוק כמו שאת לא היית עושה את זה לאחרים. את בסדר גמור ואת נשמעת אדם טוב!! אני לא מכירה את גיסתך אבל יכול להיות שהיא הייתה בטוחה עד היום שאולי גם החמות קמה או עוד מישהו והרשתה לעצמה לישון עוד..

אף אחד לא אוהב לקום מוקדם בשבת בבוקר ואין מישהו שנהנה להשגיח על עוד ילדים שלא שלו ועוד לחתל ולהאכיל במיוחד בשבת בבוקר.

גם במשפחה של בעלי יש שפע של אחיינים אבל תמיד מבקשים אם מישהו יכול להשגיח כשרוצים לישון. וזה ברור שכל אחד אחראי על הילדים שלו ולא מפיל על אחרים בלי רשות.

סליחה אם יצאה תגובה תקיפה, יש דברים שאנשים עושים לאחרים שפשוט משגע לחשוב שאיכשהו זה תקין מבחינתם

את לא צריכה להגיד בעדינותהמקורית

אלא פשוט להגיד

מה זה השטויות האלה?

אם גיסתי תשאיר לי את הילדים שלה כשהיא ישנה שבת בבוקר בלי שמתאים לי אוי ואבוי חחח ובדרכ לא מתאים לי להשגיח על עוד ילדים בחי שההורים שלהם לידי,בטח אם זה תינוקות. בטח ובטח על הבוקר כשאני מעוכה. לא בקטע רע אבל הסבלנות שלי כנראה מותאמת מהשם רק עבור ילדיי🤭

עם כל הכבוד, אני מחליפה רק לילדים שלי טיטול וקמה רק עבורם. ואם הייתי צריכה להתארח בידיעה שאני קמה לעוד כמה ילדים חוץ משלי ואני איתם לבד אז לא הייתי מתארחת

זו אגב גם הסיבה שאני שונאת להתארח עם לינה אצל חמתי

הם קמים מאוחר, אני אוהבת לקום מאוחר, הילדים שלי קמים מוקדם. בבית שלי אני יכולה להמשיך לנמנם ולתפעל פה כשהילדים לידי ואני עדיין בפיגמה. בבית אחר עם עוד 2 קומות - פחות. ולא הייתי נותנת לאף אחד להשגיח עליהם בעל כורחו כשאני ישנה

אז בקיצור -  לא במקום שהיא כעסה עלייך

אם את כבר הולכת, תשגרי לה את הילדים שלה ושיהיה לה בהצלחה

את מדהימה. וזה ממש לא סבבהמרגול
האמת מבינה למה התעצבנה שיצאת איתם, יכול להיות מלחיץ… אבל הגיע הזמן שתקח אחריות על הילדים שלה. ולמה בדיוק היא מצפה אם ה"סידור" הזה מעולם לא תואם איתך…

פרקטית - שמי מפה שהאחים שידברו ביניהם ויבהירו שכל אחד שומר על שלו, אלא אם מוסכם במפורש שאפשר להשאיר, וגם אז לזמן לגיטימי…

וחיים… אני לא אחרי לידה, לא עם ילדים משלי, ומתה על אחיינים שלי ואפילו מיוזמתי מציעה שיבואו כשאנחנו באים. ועדיין, כשקמים בבוקר בשבת אחד ההורים יוצא איתם לסלון, וגם אם אני שם הם נשארים… לפעמים אני גם ככה ערה וזורם לי אז מציעה לשמור עליהם. אבל הם אפילו לא מעזים לבקש

ההורים המקסימים שלי תמיד ישנים עם אחד הילדים, שזה באמת פינוק לקום פחות באמצע הלילה (מדובר בפעוטות). ועדיין ההורים שלהם לא יתנו לאמא שלי לשמור על הילדים בבוקר אלא אם הציעה מיוזמתה. 

וואי זה חתיכת סנג'ור חצוףאורוש3
עבר עריכה על ידי אורוש3 בתאריך י"א בחשוון תשפ"ו 23:36

בעיקר שזה ללא תיאום הדדי. נגיד את בוקר, היא על שלך צהריים, משהו. יצא לי לשמור על אחיינים קצת נגיד אם גיסתי ילדה וכאלה. בשמחה ובאהבה. ממש לא כסידור קבוע ובטענות אחר כך. את נשמה טובה ונדירה שתדעי! אחרי לידה בכללל לא לגיטימי. בכלל לא.

יקרה שאת, את אשה מדהימה ומיוחדת. זה עולה מכל מילה שכתבת. סבלנית, רודפת שלום, אוהבת, מפיצה אור, מתפקדת היטב במגוון מעגלים- אשה טובה לבעל, אמא טובה, משקיעה בתורה שלו,עובדת בשמחה וברמה תואמת לכוחות, משמרת את הבית בטוב. ברור שלא הכל מושלם אבל התרגשתי לקרוא את האיזון המתוק הזה. וגם אם דברים זזים בעקבות הלידה האחרונה זה גם בסדר גמור וחלק מהתפתחות ומסלול החיים. מבינה על מה את מדברת עם הברק, יש כאלה. אני אישית פחות מתחברת. הייתי הרבה יותר שמחה להיות חברה שלך. שתדעי. לא נשמע שהמשפחה של בעלך תשתכנע בזה אבל רק את- שלא ''ירד'' לך מעצמך. את מלאה באור!

לגבי השבת לא יודעת מה לומר לך. אולי לברוח עם שלך החוצה מוקדם. או כן לומר לה או לו שקשה לך עם כולם ועם התינוקת ושאת לא אחראית להם.  או כן לשלוח אותם להוד מעלתה. סתם. סליחה. פשוט התחרפנתי מזה. אין לי בעיה עם השמירה עצמה. אבל בתיאום, הדדיות, הכרת הטוב. לא כ''כ התרשמתי ממנה כמדהימה. בעיני זה לא מידות טובות. וזה הבייסיק.

בהצלחה!! 

ניסיון לפיתרון?אור10

הציעו להתחלק שאת תישני בצהריים- אבל עכשיו שבתות חורף אחהצ קצר ממש.

הציעו להישאר בחדר- אבל הילדים כבר רגילים לעבור לסלון לשחק לאכול.

הציעו שתצאי לטיול לפני שמשאירים לך- אבל זה שם אותך בלחץ של לצאת, גם לחץ של זמנים וגם אולי לא בא לך לצאת.

את לא רוצה להעיר או לדבר על זה.

מה עם בעלך? אולי הוא יכול לקחת את שלך? תבקשי ממנו, חד פעמי ,כניסיון להתמודדות עם המצב, שיקח את הפיצים וישאיר אותך לנוח עם התינוק. מקסימום תארגני אותם בבוקר בחדר ללכת איתו לבית כנסת. כשהם כבר מפריעים למתפללים שיחזיר אותם. או שתקבעו שעה שאת מגיעה לבית כנסת אחרי שטיפלת בתינוק וכו וממשיכה עם הפיצים.

גם לך מגיע לנוח. תפרגני לעצמך כשאת מגיעה לחמותך.

תסבירי לבעלך מראש, ואל תצאי מהחדר.

אם בכל זאת יצאת מהחדר ובדיוק באים להפיל עליך עוד ילדים "סליחה אני עוד מעט יוצאת לטיול עם הילדים שלי, אשתך לא רצתה פעם שעברה, אני לא אקח את שלך" ותתארגני ליציאה "בואו ילדים קדימה 5 דקות יצאנו" גם אם הוא "מרשה" שתקחי אותם "תאלצי לסרב כדי לא לריב נאמר לך מפורשות שזה לא בסדר". ואת צריכה לצאת רק חצי שעה לא להיות כשהוא מתמודד להעיר את אשתו.

תקשורת זה המפתח ליחסיםרינת 35

כל אחד מצפה שהשני ינחש מה הוא רוצה אבל אף אחד לא מדבר. אולי את רוצה להמנע מריבים אבל אפשר בקלות לדבר על זה בנחת.

לנשל כשגיסך מוציא את החיתולים את יכולה לשאול אותו-

"מי מחליף להם"? ולראות איך הוא מגיב… האם הוא יגיד "את"?

"אשתי תכף תקום ותחליף"

ולפי זה תעני באופן ענייני "אני עסוקה עם הקטנטונת/ אני עייפה כי כל הלילה היא עשתה לנו שמח"

או "כדאי רק שתעיר את גריזלדה לפני שאתה יוצא לתפילה כי פעם קודמת היא לא קמה"

קשה לי להאמין שזה יתפתח לריב. ואם כן, באמת לא לבוא לשם יותר ביחד איתם…

בהצלחה!

אני באמת סקרנית לשמוע מה מושלם כ"כ בגיסתךהבוקר יעלה

ממה שאני קוראת את המושלמת.

והלוואי עלי להבליג כמוך.

גם גיסתי עושה את זה עם הילדים שלה, אבל משאירה לאמא שלי, אמא שלי לא אומרת כלום אבל נמאס לה.

יש לה שני גדולים שרבים ביניהם למרות שלכאורה לא צריכים שמירה, ופעוט שמבחינתה היא משאירה לגדולים.. 

ואם יתפתח לריב-שיתפתחמפלצתקטנה

לפעמים צריך לשים גבולות.

אני  מכירה את זה ממש טוב כביכול "לא נעים" וכו'.

יהיה לא נעים ואז יהיה הרבה יותר נעים. לכולם.

עם תינוקת בת שנתיים והנסיכה צריכה לישון. חוצפה ממש. 

הגבת לי או לפותחת?הבוקר יעלה
לפותחת. סליחה. לא שרשרתי נכוןמפלצתקטנה
חופשי מעירה אותהבתאל1

לטפל בילדים שלה!

אין מצב אחרי לידה לטפל במישהו אחר איןןןן

כל הכבוד לך שבכלל עשית את זה עד עכשיו אבל נראה שזה מדי עבר את גבול הטעם הטוב.

תודה רבה לכולן!!אנונימית בהו"ל

כל אחת ואחת פה ממש האירה לי את הסיטואציה, פתאום הבנתי שזה באמת ישב עליי.

בזכותכן פתחתי את זה מול בעלי (עד עכשיו לא רציתי, כדי לא להיגרר ללשון הרע) וסיפרתי לו הכל. חמוד, הוא ממש כעס..

הוא עזר לי להבין עוד נקודות שבהן היה לי קושי מולה, כמו קניות שאני עושה לה המון או בגדים שאני מעבירה ולא חוזרים או בייביסיטר על הילדים (הם גרים במרחק נסיעה והרבה פעמים היא הביאה לי את הילדים שאשמור עליהם).

תודה לכל מי שהציעה לדבר עם הבעל, החלטנו שהשבת ניסע ובמקום להתפלל בנץ כמו תמיד הוא יקום למניין הרגיל (שגם גיסי הולך אליו) וכשהגיס יוציא את הילדים הוא יגיד לו בעדינות להעיר את אשתו כי אני לא יכולה להישאר עם כל החבורה לבד.

באיזשהו מקום התרגלתי תמיד להגיד כן בחיוך, גם כשקשה. אני מאמינה בזה מאוד, עולם חסד ייבנה וצריך להתאמץ על להיטיב עם הזולת. הבעיה מתחילה כשקשה מדי וממשיכים לקחת עוד ועוד ועוד, זה מתפוצץ ולוקח כוחות מדברים חשובים יותר.

תודה לכל מי שהחמיאה וכ'ו, חיממתן את ליבי. אני לא יכולה להחמיא לעצמי כמעט על כלום, אבל אני יכולה לחתום על זה שאני משתדלת בכל כוחי לעשות רצונו יתברך וזה השאיפה האמיתית שלי בעולם.

מזל שיש אתכן!! תודה גדולה!!

וואו אני רק להתפעל ממך!אמא לאוצר❤

איזה אשה מדהימה! איזה מידות טובות!!

אין לי מילים ♥️

וואי ממש! ללמוד ממך!שואלת12
משהונויה12345

כתבת  שהתרגלת תמיד להגיד כן, גם כשקשה,

אני חייבת להגיד שאני רואה בזה את עצמי של פעם.

את לא חייבת להגיד כן על שום דבר שלא נוח לך.

והייתי מציעה לך להתחיל לסרב, לשים לב לבקשות שמבקשים ממך ולבחון באמת מתי נוח לך ומתי לא ולשים לב ללב שלך.

את אדם טוב, תשמרי על הטוב שלך אבל תשמרי גם על עצמך. את לא צריכה לרצות אף אחד, והחסד שאת עושה צריך לבוא ממקום שטוב לך ונוח לך באמת.

זה ממש חשוב לשים לב גם לעצמנו ולרצונות שלנו. ולהתחיל לתרגל את המילה "לא". מותר לך להגיד לא.

ותחמיאי לעצמך יש בך המון טוב

ובקשר לשבת בבוקר, שבעלך ישאר עד שאשתו של אחיו תקום. שתהיה מחוץ למיטה לפחות. שתעשה גיחה לסלון או לא יודעת מה. שלא תישארי עם זה לבד. 

אלופה את!נעומית

כל הכבוד שמצאתם פיתרון

מאחלת לך שיהיה לך כוח לעמוד בו

את מדהימהאישהואימא

ממש העלת לי דמעות בעיניים...

בזכות נשים צדקניות ואת חלק מהן ..

בעלך זכה ממש.

וכל הכבוד גם לבעלך שתומך ורגיש.

שמחה לשמועאור10

שדיברת עם בעלך, צעד הכי חכם והכי מקסים.

את בהחלט מדהימה, וטוב שבעלך שם לב איתך שאת שומרת על עצמך ושלא ינצלו את טוב ליבך.

אבל, לא הייתי תולה את תקוותיי בזה שהבעל יעיר את אשתו, סליחה על הפסימיות וחוסר האמון באנשים שאני מעלה. מקווה שאני טועה אבל נראה לי עדיף לא לבא עם ציפיות ולתכנן תוכנית ב וג, מאשר שתתאכזבי ותיפגעי.

היא פשוט כבר רגילה ככ שאת עוזרת לה שלא בטוחה שתבין את השינוי פתאום.

בעלה יגיד שהיא עוד 5 דקות יוצאת מהחדר, ויצא. ואת תמצאי את עצמך שומרת עליהם חצי שעה ומעלה.

או שהיא תצא ותבקש רגע ללכת להתארגן ויקח לה שעה וכו.

או שאני מגזימה? בשאר השבתות שאתם ביחד, הכל תקין, מכבדים את רצונך שלך? עוזרים לך בחזרה? מתעניינים בשלומך? משתתפים בסיוע בבית החמות כמו שאת?

אולי רק כדאי שתכיני את עצמך למצב שאת צריכה לומר 'לא', זה דורש תירגול... זה קשה לומר לא, זה המון אנרגיות, אבל זה חשוב לשים לב לעצמך לצרכים שלך ולדעת להביע אותם, זה לא יעשה אותך פחות טובה או פחות ראויה בעיני ד'....

תקשיבי אהובהחנוקה

כולנו כאן בשרשור מתפעלות ממך ומליבך הטוב

ובאמת אני חושבת שראיית הטוב בזולת שזה מפתח לחיים טובים מאד חזקה אצלך

אבל, בגלל שכתבת בנוסף גם כמה היא מושלמת ואת לא..

ושקשה לך מאד להחמיא לעצמך

ושאת רואה שזה קורה לך מולה בעוד דברים

מציעה לך בעדינות להתבונן בזה

האם את זוכרת

שמכל האנשים בעולם,

יש נשמה אחת שהופקדה בידייך ממש, בגופך

ואת הכי חייבת לה- כי לה אין מישהו אחר שאחראי

המישהי הזו זו את

ולדאוג לה

להביט גם בה באופן חיובי

להחמיא לה על המסירות שלה לשני

(ולא סיפרת לבעלך! תקשיבי את אחת הנשים הצדיקות שבזכותן ניגאל! איזה מסירות נפש!!)

ולדאוג לעצמך

כי את בת מלך יקרה

מגיע לך

כבוד

הערכה

אהבה

מנוחה בשבת

בוודאי שיש ענין להתאמץ למען השני- כולנו יכולות ללמוד את זה ממך

אבל אולי תסכימי ללמוד גם את מעצמך

ולדאוג לעוד מישהי- לך בכבודך ובעצמך?

בבקשה קחי את המילים שלי למקום הטוב ואם לא מתאים אז סליחה

אבל ממש בא לי לחבק אותך ולהכין לך סטיקר לקיר כמה מעלות יש בך

איפוק, שתיקה, ויתור

סלחנות, ראיה חיובית, פייסנות

נתינה, אהבה, לב רחב, סבלנות

לכי למראה

תביטי בה

ותראי איזה אישה מהממת נשקפת שם

אמאל'ה אילו מילים יפות כתבת פה!!!!ממתקית

משהו משהו

גם לי כאב ממש לקרוא את זהמחי

שאת לא יכולה להחמיא לעצמך.

תתחילי מזה ❤️ הראשונה שאת צריכה לגמול איתה חסד זו את. תגמלי חסד עם האשה היקרה שאת ותחמיאי לעצמך. להכיר במעלות של עצמך זה ממש לא גאווה.

את לא רואה בעצמך שום דבר טוב שראוי להחמיא עליו?

תראי איך כולנו בשרשור הזה מתפעלות מהמידות הטובות שלך, אני בטוחה שאם תתחילי להתבונן תוכלי להחמיא לעצמך על כמה שאת אשה טובה, אמא טובה וסבלנית (אני בטוחה, אם את מצליחה לשמור גם על הילדים שלך וגם של גיסתי, לא לספר על זה לבעלך במשך תקופה ארוכה, ועוד להחליף טיטולים של אחיינים כשאת עם תינוקת בת חודשיים!), גיסה ודודה מסורה, כלה עדינה ומכבדת. יש המון מה להעריך בך.

איזה מהממת אתהבוקר יעלה

הלוואי עלי מהמידות הטובות שלך.

ואני בהלם שעוד לא דיברת על זה עם בעלך בגלל לשון הרע.. פשוט צדיקה.

שמחה לשמוע שאתם יחד בזה. תעדכני איך הלך לכם. הכי חשוב זה לא לוותר עלייך. 

את באמת נשמעת אישה מיוחדתבארץ אהבתי

אבל רוצה להאיר משהו.

אני מניחה שאם אפילו בעלך לא ידע על זה עד עכשיו, אז גם גיסך וגיסתך לא ידעו שזה מפריע לך. מבחינתם את אמרת שאת יכולה (או לא אמרת, אבל בפועל עזרת להם), והם כבר התרגלו להסדר הזה.

עכשיו, ברור שמותר לך להגיד שמעכשיו לא מתאים לך, במיוחד כשיש לך תינוק חדש (וגם בלי קשר - את יודעת מה הכוחות שלך, ולא צריכה לעשות חסד על חשבון הכוחות שלך).

אבל אם הם כבר רגילים שזה ההסדר הקבוע, ומצפים לזה שבטוח תגידי שזה בסדר, יכול להיות שאם תגידו להם רק באותו רגע שאת לא יכולה, גיסתך לא תצליח לקום באופן מיידי וכבר להיות שם לטפל בילדים שלה.

לי למשל לוקח זמן מהרגע שאני מתעוררת בפעם הראשונה עד שאני באמת במצב שאני יכולה לטפל בילדים. אז אם אני יודעת מראש - אני יכולה לבקש מבעלי להעיר אותי קודם, שאני כבר אהיה מאורגנת כשהוא יוצא. אבל אם הוא יוצא ואני עודד ישנה ואז פתאום אומרים לי שאין מי ישמור על הילדים - זה לא הכי נוח... (אצלנו זה לא המצב. רק כותבת איך זה היה לי במקומה עם הרגלי הקימה וההתארגנות שלי).

אולי עדיף לדבר על זה מראש - לפני שבת? או בליל שבת? להגיד להם שאת חוששת שיהיה לך קשה מידי להיות עם כל הילדים, ואת מעדיפה שלא יביאו את הילדים שלהם בלי מבוגר משגיח.

מסכימה, הערה חשובהשיפור
את מדהימה שבא לי לבכותעדינה אבל בשטח
וכל הכבוד לבעלך
זה מהמם החסדבתאל1

אבל חסד דבר ראשון עושים עם המשפחה המצומצמת ואחכ עם האחרים.

כמובן שיש זמנים יוצאי דופן אבל זה לא יוצא דופן צה שאת מתארת אלא קבוע. כשיש חלילה מקרי חירום או להבדיל שמחות - אפשר לעזור יותר. אבל בשגרה? קודם את בעלך והילדים שלכם ואחכ השאר אם נשאר כח או זמן. 

איך היתה בסוף שבת?אור10
המסר עבר? היית בשקט בבוקר?
מצטרפת לשאלה...ממתקית
תודה רבה לכולן!!אנונימית בהו"ל

לכל מי שהגיבה ולמי ששאלה איך היה. מעריכה מאוד.

התלבטנו הרבה מה לעשות ובסוף אחרי הסעודה בערב אמרתי לה בעדינות שהיא נראית מאוד עייפה ואני בטוחה שהיא צריכה לנוח אבל מאוד קשה לי להסתדר עם כולם עד שבעלי חוזר מהתפילה.

היא הייתה קצת בשוק ולא הבינה מאיפה זה נחת עליה אבל בבוקר כשבעלי אמר לבעלה שיעיר את אשתו לפני שהם יוצאים לתפילה הוא באמת העיר אותה והיא יצאה לסלון אחרי כמה דקות..

באיזשהו שלב היא הייתה נורא עייפה ורמזה לי שכדאי לי לצאת עם כולם לגינה כי נורא נעים בחוץ, אז אמרתי לה שאני ממש אשמח לצאת יחד איתה, ויהיה לנו זמן לדבר קצת בזמן שהילדים משחקים וב"ה זה היה מדהים! 

הפרצוף שלה השתנה ברגע ואח"כ היא אמרה לי שהיה ממש נחמד לצאת ביחד ושצריך לעשות את זה תמיד ולנסות לקבוע יותר וכו'..

היא באמת אישה נורא עמוסה ועם קטנים, וברוך ה' גם בהריון והיא סיפרה שהיא ממש קורסת בערב שבת והרבה פעמים בעלה הולך למניין מאוחר יותר כדי שהיא תלך לישון.

אז השתתפתי בצערה אבל הסברתי שאני גם עייפה וקשה לי להשתלט על כל הקצ'קצ'יאדה אז כדאי שנלמד לשלב כוחות ולהיות איתם *ביחד* ואז יהיה גם לנו נחמד.

מקווה שזה יחזיק גם הלאה, בע"ה. בכל מקרה סיכמתי עם בעלי שבפעם הבאה נבוא בלעדיהם, כדי למנוע אי נעימויות וניתן לדברים לחלחל לאט לאט.

אתן באמת מדהימות אחת אחת, תודה ענקית לכולכן!!!

וואו את השראהחצי שני
נשמע ממש טוב ב"ה
לפנתיאון!רינת 24
את מהממת וכל הכבוד גם לבעלך על שיתוף הפעולה!
וואו את ממש חכמה , ומלאת אינטליגנציה רגשיתעדינה אבל בשטח
מצדיעה לך!! 
את אלופה! על הרגישות, העין הטובה- וגם על העמידה עלקמה ש.
בס"ד

שלך!!!! ❤️

יפהoo

שהתמדת בסירוב

תראי כמה היה קשה לה לשחרר מהעזרה המובנת מאליה שלך

עשית טוב לעצמך

למדת לשים גבולות בכבוד ובאסרטיביות 

וואו איזו השראה!ממשיכה לחלום
איזה יופי שעמדת על שלך באופן כל כך עדין ונעים
וואי מדהימה. כל הכבוד לךהשקט הזה
וואו איזה אלופה את! ממש!!מחי

אני בטוחה שזה דרש ממך לגייס כוחות נפש. כל הכבוד שעמדת על שלך, גם אחרי שהיא ניסתה לרמוז לך שוב.

ובסוגריים אוסיף שהייתי ממליצה לגיסתך לבדוק ברזל, ויטמין די, בי12... נכון שהריון + ילדים קטנים זה מאוד מעייף, אבל אולי יש פה משהו מעבר 

וואו! פשוט השראהאמא לאוצר❤

איזה נעימות! ועדיין עמדת על שלך

מדהימה!

מדהימה! כל הכבודדיאט ספרייט
שעמדת על שלך
וואי, את מדהימה! כל הכבוד!מכחול
וואוווו איזה מהמם איך הצבת גבולות בכזו נעימותרחלי:)
וכבוד! מדהימהההההה 
אחרי כל התגובות רק רוצה לומר 2 דבריםיעל...

מעבר לזה שאת מדהימה ועשית את זה מדהים...

א. לא הראית בשום שלב שזה לא נח לך.. אז מבחינתה זה סבבה. חשוב לדבר את מה שמרגישים

ב. אני בבית בשבת ישנה מאוחר יותר מהילדים שמשכימים קום, והם פשוט משחקים בסלון.

כלומר יכול להיות שגיסתך בכלל לא בונה עלייך, אלא פשוט שולחת אותם החוצה (אם זה סבבה או לא, זה עניין אחר)

אבל אם בעלה מניח לידה טיטולים הוא כן מצפה112233445566

למרות שאני גם אם יניחו לידי טיטולים לא אחליף טיטול לאחיינים אם לא ביקשו מפורשות וממממממשששש מתאים לי (לא קרה עד כה)

היא אמרה שמדובר בילדים קטניםהשם גדוללאחרונה

מתחת לגיל 3, אם אני לא טועה...

קצת הזוי בעיניי להשאיר אותם לבד בסלון אצל ההורים/סבים...

כגיסה, אני רואה את ההתנהלות הזו באופן קבוע, בהתחלה ממש התעצבנתי על גיסתי על חוסר האחריות, גם אם מדובר בהורים שלה, היום אני מנתקת את עצמי מזה ובעיקר מרחמת על הילדים כי הם באים כמעט כל שבת להורים וזה הנוהל הקבוע.. 

אני רוצה לפרוקשושנושי

סיפרנו לגדול (3.3) לפני יומיים שסבתא מגיעה לערב לביבות,

שעתיים אחרי מתחיל להתלונן על כאבי בטן ממש מתכווץ מכאב

אחרי כמה התקפי צרחות עם תלונה על כאבים הולכים למוקד לילה

מחכים שעות עד שיואיל בטובו בכלל לשתות קצת מים כדי לעשות בדיקת שתן.

דם צילום הכל תקין.

חוזרים לבית עם המלצה לבדיקה בקופה

אני לוקחת יום חופש ונשארת בבית וכל שעה שעה וחצי שוב התקף צרחות

רצה לקופת חולים הרופא אומר שבסהכ אם אין חום שלשלוים הקאות - להמשיך לעקוב.

בבית הוא כל היום על יוטיוב ורק זה מצליח קצת להסיח את דעתו מהכאבים (למרות שעדיין מידי פעם מתכווץ מחדש).

לאורך כל הזמן הזה התלבטתי אם יש קשר לרגשי כי באופן כללי קשה לו עם יציאה מהשגרה.

וגם אני לפני אירועים מתהפכת לי הבטן מהלחץ וההתרגשות (לא אוהבת בכלל בכלל אירועים)

בקיצור סבא סבתא וכל הדודים הגיעו, היה ב"ה מדהים וטעים (לראשונה חמותי מתארחת אצלי מאז החתונה , ולא התחתנתי לפני שנתיים..)

אני ובעלי היינו ממש בטוב. הזמנו אותם מתוך מקום שלם שזה הבית וזה האוכל - זה לא שנכנסנו לאיזה טירוף סביב ההכנות.

אחרי שהם הולכים הילד אוכל לראשונה מזה יום וחצי שלא אכל כלום לא בבית ולא בגן - 2 לחמניות ועוד מלא תוספות.

5 דקות לאחר מכן אומר לי זהו כבר לא כואבת לי הבטן.

היום בבוקר מתעורר שואל על הרגע הראשון סבא וסבתא מגיעים היום? 

לא. 

אז לא כואבת לי הבטן.

אין לי כח לאתגרים.

מיציתי.

וואייי חיבוק💙ואז את תראי

איזה ילד רגיש ומהמם.

יצא לך לשאול אותו אם הוא רוצה שהם יגיעו? אולי להכין להם ציור או שיר? לדבר על זה ולהבין אם הוא חושש ממשהו או פשוט מתרגש?

יוצא לכם לראות אותם הרבה?

שאלתי אותו אם רוצה שלא יגיעושושנושי

אמר שדווקא כן רוצה. אבל ביקש שסבתא לא תחייך אליו.

ביקשנו מכולם מראש לא להתייחס אליו על ההתחלה כדי שיהיה לו רגע זמן להפשיר.

הילד ישב רוב הזמן על הספה והסתכל, רק לקראת הסוף (אחרי שעה וחצי בערך הוא התקרב לשולחן (כמובן שכל הזמן הצענו לו לבוא וחלק מהזמן גם ישבנו איתו על הספה))

מהשיח איתו הבנו שהוא לא מפחד כמו שהוא ממש ממש מתרגש.

הוא פוגש אותם בערך פעם בחודש +- לסעודת ליל שבת. בכל מפגש כזה הוא אומר לנו שלא רוצה שיחייכו אליו אבל זה אף פעם לא הגיע לרמה של כאב וכו

וזה קורה רק עם סבא וסבתא האלו? איזה חמודיPandi99
מעולם לא נתקלתי בתופעה כזאת, ככה שכן - רק איתם.שושנושי
הייתי כן מעוררת אותו לשיח מותאם לגיל בנושאPandi99
האם יש משהו בסבתא הזו שמאיים או מפחיד?
הסבתא הזו שהיא חמותי ברור שבעיניי היא בלתי חחחשושנושי

לנכדים היא ממש אחלה, קונה מתנות מביאה ממתקים

לא מצליחה לחשוב על משהו

היה שיח כזה גם אתמול וגם היום ולא נשמע שהוא מאיימת או מפחידה אותו

היא כן אישה נורא מתלהבת ורועשת - בגלל זה גן ביקש שלא תחייך - תתייחס

מכאן ועד התקפי צרחות למשך 30 שעות נשמע לי הזוי.

איזה חמודיאורוש3
צריך לאט ללמד אותו שיח רגשי. הוא עוד קטן,אבל מלא דוגמא אישית. אני ממש מתרגשת לחזור היום לעבודה אחרי חופש, זה קצת מפחיד אותי כי התרגלתי לחופש. אני קצת עצובה היום כי..., היום ממש שמחתי בעבודה כי... לחשוף לחשוף לחשוף. לדעת שהוא ''מועד'' להתרגשויות משינויים ולדבר את זה. אני רואה שאתה קצת לא מרגיש טוב, אתה יודע שלפעמים כואבת לי הבטן כשאני מתרגשת? זה בסדר, בא נכין תה חם. זה לא שזה קסם. זה תהליך. היו לנו כמה חתונות קרובות בטווח של כמה שנים קרובות. אחד הילדים שלי היה פשוט מעלה חום. לפני החתונה האחרונה דברנו מלא על כמה זה מרגש ומה הולך להיות, המחזנו בבית את החופה. וואלה היה שמח והרגיש מעולה... 
יש בבית מלא שיח רגשישושנושי

יש לנו את הספרים של מקשיבים ללב ובאופן כללי הילד מבטא את עצמו מצוין.

הייתה גם הכנה, דיברנו על מה שיהיה, הכנו איתו את השולחן והסברנו מה יהיה מי יישב איפה וכו

אולי הייתה יותר מידי הכנה חח לא מצליחה לחשוב על בעיה אחרת.

וואו, איזה ילד רגיש!מתואמת

זו רגישות גבוהה מאוד, שאמנם לא קלה, אבל בהחלט יכולה להיות מתנה.

מציעה לך לקרוא קצת על "ילד רגיש מאוד" ועל "אדם רגיש מאוד". יכול להיות שתמצאי שם לא רק אותו אלא גם את עצמך... ויש דרכים להתמודד עם זה, אבל ההיכרות עם העניין היא צעד ראשון🙂

קראתי על זה קצת - בדיוק מה שקורה אצלנושושנושי

וואו, גדול עליי.

מרגישה מוצפת מכל כיוון.

רק התחלנו קלת, מחכים לתור לרבע

רק קצת קשיי קשב ובעיות התנהגות

ילד בן שנתיים עם קשיים כאלה, זה נורא מתוק

בגיל 4 קצת פחות.

אני רוצה להיות בת יענה.

אויש, חיבוקמתואמתאחרונה

רציתי לכתוב לך את זה מהפן החיובי... רגישות גבוהה זו מתנה! נכון, היא באה עם קשיים בצידה, אבל מדובר באנשים ובילדים בעלי מודעות גבוהה לסביבה, שיכולה להביא אותם גם להיות אנשי חסד, אנשים קשובים בצורה לא רגילה, אנשים אהובים על הסביבה...

אני כותבת לך את זה בתור רגישה בעצמי (גיליתי את ההגדרה רק בשנים האחרונות) ובתור אמא לילדה רגישה אחת לפחות. ברור שיש בזה גם קשיים, גם בתור בוגרת אני מתמודדת עם זה, אבל עדיין לא הייתי מוותרת על הרגישות באופן כללי, לא שלי ולא של הבת שלי, ועל האיכויות והכישרונות שבאים עם זה...

(ואחרי שאני מכירה רגישות מסוג אחר, שנקראת בשם אוטיזם, אני לגמרי מודה על כך שהבת האחרת שלי היא אדם רגיש מאוד ושמשם נובעים הקשיים שלה... כי עם רגישות גבוהה אפשר לעבוד, עם אוטיזם זה קשה יותר...)

בכל אופן, אני לגמרי מבינה אותך❤️

גם קשיים חיוביים הם קשיים, וקשה כשהכול נופל בבת אחת...

אבל אתם בתהליך של טיפול כבר, וזיהיתם את זה בגיל צעיר, ובע"ה הוא ילמד כלים שיעזרו לו להתמודד עם הקשיים ולנצל את כל האיכויות שברגישות!

הערות על המשקלאין לי הסבר

"וואי, איך את כל כך שמנה?"

"ממש רואים שהיית בהריון"

"את נהיית הר''

.

.

.

הערות צובטות, נכון?

לכל אישה שעיניה בראשה ברור שהיא לא תעיר למישהי על כך ששמנה לאחרונה, או שהיא נראית אחרי לידה.

אז למה כשזה לצד השני זה מותר?

למה זה לגיטימי בעיני מרבית הנשים להגיד לי ''איך את כל כך רזה?'', ''לא רואים שילדת!''.

.

.

.

זה לא לגיטימי, בדיוק כמו שלא לגיטימי להעיר על הצד השני.

לתת הערות על משקל, כל משקל שהוא, זה בעייתי.

זה נושא רגיש.

גם אצל מישהי ששוקלת מעט.

.

.

.

אתן לא יודעות מה ההתמודדות של אותה אחת.

אולי יש לה הפרעות אכילה? אולי היא בדיכאון?

אולי היא בטיפולים רפואיים שגורמים לכך?

.

.

.

משערת שאצל הרוב יש ''כוונה טובה'' ומבחינתן זו ''מחמאה''.

אז שתדעו- לפעמים זה לא.

לפעמים זה יושב על פצע פתוח, ולפעמים זה פצע שכבר הגליד.

אבל ''משקל'' זה עקב אכילס גם אם את שמנה וגם אם את רזה.

.

.

.

והלוואי שהצלחתי להאיר עיניים.

והלוואי שאפסיק לקבל 5 הערות כל יום בעבודה על כך שאני רזה.

כי מבחינתי

זו לא

מחמאה.

חג שמח🌟

אבל זה בדיוק העינייןדרקונית ירוקה
אם ניקח את הדוגמא שלך של בהיר = יפה, זה כמו שיהיה מישהו לבקן. הרבה אנשים יגידו לו משפטים, אולי עם כוונה טובה, אבל בו זה יפגע. למשל "כדאי שתשתזף קצת. אתה לא נשרף ככה?", "נראה שאף פעם לא יצאת לשמש" ועוד. 
אירוע ברית במשפחה ממש קטנהאנונימית בהו"ל

יש לנו משהו כמו 15-20 מוזמנים

מצד אחד ממש הייתי רוצה לחגוג, לשמוח על הנס המדהים הזה

ומצד שני חושבת איפה לעשות וכמה להשקיע כי קייטרינג לא יעשה מספר כל כך מצומצם של מנות וגם לשכור אולם זה לא זול.

לצערי אין לנו עזרה של משפחה. אני ובעלי והקב"ה, אז צריכים לחשוב קצת מראש מה עושים ואיך.

לעשות ברית בבית זה פחות אופציה כי אחר כך נשאר לנו כל הבאלגן לסדר וגם אין לנו חצר וכאלה.

כל כך הייתי רוצה גם להביא צלם ולעשות קיר בלונים וכו אבל מרגישה שזה יהיה בזבוז...

אשמח לכל דעה או רעיון

קלאסי למסעדה. וזה גם הכי כיףירושלמית במקור
ובחדר פרטי שם תוכלו לקשט קיר כרצונכםירושלמית במקור
מה עם לסגור מקום בבית קפה או מסעדה?ואני שר

מניחה שהם לא יגבילו למינימום אנשים גדול מדי...

וצלם וקיר בלונים וכו'- לדעתי זאת החלטה שלכם אם ההוצאה שווה את זה. אחרים לא יכולים להגיד לך מה בזבוז כי זה שאלה של מה חשוב לך ומה ישמח אותך...

אנחנו עשינו במסעדה לכמות של 20 איששושנושי

יצא לנו יותר זול מלקחת אולם וקייטרינג (מינימום הזמנה של 60 מנות שחלקם הלכו לפח)

צילומים - אם יש לאחד המשתתפים אייפון התמונות ממש איכותיות, לנו זה הספיק.

אפשר לשאול איזו מסעדה?אנונימית בהו"ל

לא מוצאת מקום באיזור...

ובאיזו שעה עשיתם? ערב/בוקר?

ילדת כבר או שאת במחשבות מראש?איכהאחרונה
אם עוד לא ילדת, אפשר להזמין עיצובי בלונים וכל מיני דברים כאלו משיין ואליאקספרס.

זה זול ומרשים.

ואז לשלם קצת כסף למישהי שתנפח את על הבלונים ותתלה.

בדיקת NIPT- כן או לא?בידיים פתוחות

מתלבטת אם לעשות..

אשמח לשמוע את דעתכן על הבדיקה הזו

שיקולים בעד- לא מעוניינת לעשות מי שפיר/ סיסי שליה אבל בכל זאת רוצה רוגע נפשי שבע"ה הכל בסדר

שיקולים נגד- יקר, לא אבחנתי, אני פחות אוהבת לבדוק אקסטרה כשאין צורך ספציפי, כי גם זה מכניס אותי ללחץ.. 

בעיני תוסיפי שיקול של גיל + הסטוריית הפלות אם ישירושלמית במקור

למשל אני הייתי עושה אם לא הייתי חוששת כי זה בשבוע מוקדם מדי כשעדיין יש חשש להפלה, ואז הכסף ירד לטמיון. היו לי 2 הפלות.

אבל אני ממילא רוצה לעשות מי שפיר, ולא רק בגלל הגיל היחסית מבוגר שלי.

אז זה משתנה בין נשים...

רוגע עם ניפט זה אינדיבידואליכורסא ירוקה

הרי זה סטטיסטי ולא אבחנתי אז תמיד יכול להיות סיכוי קטן.

זה גם בודק פחות דברים ממי שפיר לפי הבנתי. לא שמי שפיר יכול לחזות כל דבר אבל זה כן יותר רחב.

בעיני השאלה היא תמיד מה יקרה אם התשובה שיש בעיה, אם התכנון במצב כזה להפסיק את ההריון אז ברור שלעשות אפילו אם זה לא מי שפיר, אבל שתהיה לך אינדיקציה. אם בכל מקרה להשאיר אז נראה לי פחות קריטי, יותר מה שמרגיש לך

כותבת נקודה למחשבהאנונימית בהו"ל

לגבי המשפט שכתבת על זה שאת 'רוצה רוגע נפשי שבע"ה הכל בסדר".

שום דבר לא יכול להבטיח לנו שהכל יהיה בסדר.

גם אם כל הבדיקות תקינות.

אצלנו בהריון האחרון עשינו מי שפיר (בדיקת שבב) ויצא תקין (בעקבות שקיפות עורפית מוגברת).

בסוף יש לנו מורכבויות רפואיות שלא ראו בהריון (ולא יכלו לראות).

אם היינו משלמים הרבה יותר על בדיקת אקסום כבר במהלך ההריון, היינו מגלים את המוטציה שגילו לנו אחרי הלידה (בבירור הגנטי שעשינו בעקבות המורכבויות הרפואיות).

ועדיין זה מן הסתם היה רק מבלבל, כי המשמעות הקלינית של המוטציה הזו מאוד משתנה (יש כאלו שזה בקושי משפיע, יש כאלו שיותר. אבל סה"כ לרוב אפשר לחיות איתה חיים טובים).

לא רוצה לכתוב את זה כדי להלחיץ.

רוב התינוקות הם בריאים ומתפתחים מצוין והכל בסדר איתם.

ואני כן בעד לעשות את ההשתדלות שלנו בבדיקות בהריון כדי לעלות על דברים שחשוב לעלות עליהם בזמן (אם זה בשביל לדעת להפיל במקרים חמורים, או לדעת לטפל במקרים שאפשר, או רק לעשות הכנה נפשית במקרים רלוונטיים).

אבל אני באופן אישי לא מאמינה בלהשקיע המון כסף בבדיקות שלא בסל, רק בשביל 'לדעת שהכל יהיה בסדר', כי את זה אף אחד לא יכול להבטיח לנו. עדיף בעיני להשקיע בתפילות... 

תודה על התגובה 🙏בידיים פתוחותאחרונה
לגבי הפיסקה האחרונה, זה לגמרי אחת הסיבות שאני פחות רוצה לעשות..
איפה ממליצות לקנות מתנות לילדים דרך ביימי אול?תודה לה''

מצאתי רק את טויסאראס והם יקרים פחד...

יודעת שיש את צומת ספרים...

אשמח לעוד רעיונות..

סטימצקי אם מקבליםכורסא ירוקה

ושילב נראה לי גם מקבלים.

לנשים בהריון נותנים מועדון מתנה בשילב לכמה שנים, הגענו בשבוע של מבצעים וקיבלנו מועדון מתנה, וקנינו דברים שווים בממוצע של 35-40 לאחד.

גם לגולף יש לפעמים ספרים ואולי משחקים.

אפשר לשמור לפורים ולקנות תחפושות בפוקס.. 

אגב לסטימצקי וצומת יש גם משחקיםכורסא ירוקה
מהמון סוגים - בובןת, משחקי קופסה הרכבה וכו 
רעיון מעוללההתודה לה''
תודה רבה!! רוצה לקנות להם דמי חנוכה..תודה לה''
אולי yolo,ביגודחילזון 123
אגב את יכולה אולי להתקשר אליהם ולבקש להמיר את זה לשובר שלהם מסוג אחר
מה התכוונת שובר אחר? ותודה!תודה לה''
פחות יש שם חנויות צעצועיםהשם שלי

חוץ מטויסאראס.

יש יותר חנויות של בגדי ילדים.

אפשר להשתמש בזה לאטרקציות, אם רלוונטי מבחינתך.

את יכולה לעבור על הרשימה של בתי עסק מכבדים, ואולי יהיה לך רעיון למשהו מתאים.

או בכל זאת להשתמש לחנות יותר יקרה, אם אין לך משהו אחר לעשות עם השובר.

יש לי הרבה שוברים של ביימי, שלא תמיד יש לי איך לנצל.

משתמשת בהם בעיקר בחנויות בגדים, שלרוב אני פחות קונה בהם, כמו פוקס וגולף. 

ממש תודה על הפירוט!תודה לה''
ואני צריכה לקנות סידורים ולהבדיל תחבושות רב פעמיותתודה לה''אחרונה

חח סליחה על החוסר קשר...

יש חנויות ביימי שאפשר למצוא בהם?

סליחה שאני חופרת 🤭

למה לא לחשוף ילדים למסכים?אנונימית בהו"ל

אשמח ממש לתובנות..

למאמרים, להכל.

אני שמעתי שזה גורם לקשב וריכוזכבתחילה
אלימות, שיעמום מדברים אחרים/מיצוי מהר של דברים אחרים. 
ממש לא בריא למוחDoughnut
זה גירוי חזק מדי למוח וגורם לנזקים מגוונים. יש הרבה מידע ברשת אם מעניין אותך.
ציפייה לא ריאלית למענה שיתן לך כאן רשימות וקישוריםאלישבע999

לים המידע שקיים בנושא, מאמרים ומחקרים.

זו באמת ובתמים שאלה קלאסית למנועי החיפוש באינטרנט, ולא לפורום בו התשובות לשאלות הן קצרות ותמציתיות.  

בגדול - מאוד תלוי גיל.  

0-2, 2-5, 6 ומעלה.  

כל טווח גילאים עם המלצות רלוונטיות גיל.  

בנוסף, לכל הגילאים:

1.ללא מסכים לפני השינה: יש להימנע ממסכים 60 דקות לפני השינה ולהרחיק אותם מחדר השינה.

2. ללא מסכים בארוחות: המסך לא צריך להיות מופעל בזמן ארוחות משפחתיות או אינטראקציות חברתיות.

3. תיווך ובחירת תוכן: כאשר צופים, ההורה צריך להיות מעורב, לבחור תוכן מתאים ולשוחח עליו עם הילד.

4. דוגמה אישית: ההורים צריכים לשמש דוגמה אישית טובה בהתנהלותם עם המסכים.

אני רק אגיד שאני ממש רואהואילו פינו

שהילדים שלי אחרי שרואים סרט הם לא רגועים.. זה מוציא אותם מאיזון ממש..

הם רואים פעם בשבוע לפני שבת. ולפעמים בעוד סיטואציות קצה שלי שזה עוזר לי שהם עסוקים בלי שאני צריכה להיות צמודה ותמיד מתחרטת על זה כי אחרי זה הם מחורפנים.. 

בול!שושנושי

גם אצלי ככה

אחרי צפייה הילד מאבד את זה לגמרי.

מצרפת קישורoo

של משרד הבריאות שמתכלל את הנושא

לא שאני מסכימה עם כל מה שכתוב שם

אני כן נתתי מסך מגיל צעיר ולא מגבילה זמנים ומסננת תוכן בצורה אחרת

אבל עדין המידע שם יותר טוב מסתם הפחדות

חשיפה למסכים ובריאות הילדים

מצרפת מצגת שהכנתי באיזה קורסתודה לה''
ואפשר גם להקשיב לפודקאסט של לוקחים אחריות בספוטיפיתודה לה''
זה הנושא שהם עוסקים בו- מסכים
אני לא רוצה שיהיה לי טריגר לעימותים מולםדיאן ד.אחרונה

רואה בסביבתי שילדים שיושבים מול מסך ממש קשה לנתק אותם

בעיניי זה ממכר ולכן לילדים קשה להתנתק מהמסך

אז אצלנו זה פשוט לא וזהו.

לא רואה שום יתרון למסך לילד

זה רק להורים שיהיה להם יותר קל (שזה לגיטימי)

אבל אני בשיקולי עלות מול תועלת מעדיפה שלא יהיה וזהו.

הסרת משקפיים- שואלת בשביל אחותיהשם גדולל

עם משקפים מהיסודי

מעוניינת לעשות לייזר להסרת משקפיים לאחר מספר לידות ומעוניינת גם בהמשך להביא עוד, אך מתלבטת אם לעשות בקרוב לייזר

רוצה לשמוע מחוות דעת של נשים בתקופת לידות שעשו לייזראיך הייתה להם החוויה? והאם המספר חזר?

תשמח לשמוע מקרים עדכניים, כרגע קיבלה המלצה לעשות אצל דוקטור לוינגר

עשיתי לפני ההריונותאחת כמוני

ילדתי שניים בינתיים ב"ה

הכל בסדר והמספר לא חזר ב"ה 

איזה סוג עשית?השם גדוללאחרונה
אני עשיתימחכה להריון
היו לי שני ילדים שעשיתי.. היום אני עם ארבעה ולא חזר רואה מצוין ברוך השם
איזה סוג עשית?השם גדולל
לימוד אנגלית לגיל הרך מה דעתכן?דיאן ד.

הבן שלי בן 4 מאוד מתעניין באנגלית

כל היום שואל אותי

אמא איך אומרים שולחן באנגלית? איך אומרים תודה באנגלית?

יש לנו בבית משחק של אותיות באנגלית אז כבר מכיר ומזהה את כל האותיות באנגלית.

קצת מתלבטת אם ללמד אותו מעבר לכך

ובעיקר אם כן אז איך עושים את זה?

אני בעצמי יודעת אנגלית די בסיסית, שלא לדבר שהמבטא שלי איום ונורא

קצת חושפת אותו למילים שזה אומרים ככה וזה ככה

אבל לדעתי זה לא משהו שיעזור לו לדעת מעבר ויחזיק מעמד.

סרטים לא באים בחשבון! הילדים אצלנו לא חשופים למסכים בכלל בכלל

אז לא סרטים ולא שיעורים (שזה גם לא נראה לי מתאים בגיל)

חשבתי בעיקר משחקים, ספרים ושירים.

אני מאוד רוצה שייחשף לא דרך המבטא שלי שכאמור הוא לא משהו.

יש רעיונות בקהל?

וגם אני רוצה משהו חוויתי וכייפי.

אצל הבן שלי יש חוג אנגלית בגן והוא ממש נהנה ואוהבכבתחילה
חוזר כל שבוע עם מילים חדשים ושירים באנגלית.

אפשר לחפש אם יש באזורכם חוג אנגלית קליל לילדים. 

היי! לא היית פה הרבה זמן, לא?השקט הזה
אני פה כל יום פשוט לא תמיד יש לי מה להגיב..כבתחילה
תודה הוא כזה קצת זמן בבית שלא רוצה להוציא לחוגיםדיאן ד.

חוזר בארבע מהגן ובשש כבר מתחילים שגרת ערב.

אבל אם את יודעת בגדול מה עושים בחוג אשמח לקבל השראה

נעשה לו חוג פרטי בבית

אולי ספרים מנגנים?שומשומ

יש ספרים מנגנים  עם מילים בסיסיות לפי נושאים

(כמו בעברית..)

אם מסך לא בא בחשבון אולי רק שמע? סיפורי ילדים באנגלית 

אני מתלבטת אם יבין סיפור בלבד באנגליתדיאן ד.אחרונה

מה שואילו פינו שלחה נשמע לי טוב כי זה שילוב של עברית ואנגלית.

אבל גם פה מתלבטת איך הדרך הנכונה לחשוף ילדים לאנגלית

יש סיפור מוקלט שנותן חשיפה לכל מיני מיליםואילו פינו
יוני ובובי.  לא מוצאת את הקישור אבל זה קבוצת וואצפ עם סיפורים ממש חמודים ובול לגיל 4.. 
הנה בתיאור הסירטון יש את מספר הטלפון להרשמה בוטספחילזון 123
וואי ממש חמוד תודה רבה!דיאן ד.

אולי יעניין אותך