בפשט, רבקה קיבלה נבואה ישירה מה' בקשר לשני גוייםקעלעברימבאר
בבטנך, או ממישהו אחר?
בפשט הלכה לדרוש את ה'זיויק
כלומר הלכה למקום פיזי לחכמים או משהו בסגנון
אבל כתוב "ויאמר ה' לה" משמע נבואה ישירה.קעלעברימבאר
גם "ותלך לדרוש" הכוונה אולי הכינה עצמה לנבואה או התפללה לה' שיענה לה, כמו "עמדו ואשמעה מה יצווה אותי ה' ".   גם "ותלך" לא מחייב הליכה פיסית , כמו "הנה אנכי הולך למות" , אלא הכנה לדבר.

גם לא מפורט מי הנביא שאמר לרבקה, ותמיד שיש נביא אז אומרים את שמו או את הכינוי איש האלוקים.

אפשר גם לומר שהלכה פיסית למזבח בחברון/בית אל כדי לקבל נבואה, ואז "ותלך" זה הליכה פיסית

נכוןזיויק

אבל דברתי על הפשט.

העיקר זה צורת הפניה שלה לדעתי.

נו זה הפשטקעלעברימבאר
שתי האפשרויות הן פשטטיפות של אור
(ומופיעות הן במדרש והן אצל המפרשים הפשטנים)

בנוגע ל-"ויאמר ה' לה" שיכול להיות על ידי נביא, הרס"ג מביא כדוגמא את הפסוק 'וידבר ה' אל מנשה ואל עמו ולא הקשיבו' (דברי הימים ב לג י)

ולמה לא כותבים מי היה הנביא שאמר לרבקה?קעלעברימבאר
כי זה לא חשוב? גם בדברי הימים לא כתובטיפות של אור
אבל שם זה דיבור כללי לדור שלם בתיאור היסטורי שלקעלעברימבאר

דור.

כאן זה סיפור על דיבור לאדם פרטי.

דחוק לדעתי לומר ש"ויאמר ה לה" זה על ידי שליח. כשם ש"וידבר ה אל משה" הכוונה כפשוטו.

יש הבדל בין "ויאמר דוד ליהונתן" שזה ללא שליח, לבין "ויאמר חזקיהו לסנחריב" או "ויאמר פרעה לנוגשים בעם" שזה וודאי עם שליח. יש הבדל בין תיאור סיפורי פרטי לתיאור סיפורי מקיף.

כשם ש"אז יבנה שלמה" זה על ידי שליח, לבין "ויקח יעקב אבן וישמיה מצבה" שזה לא על ידי שליח

"ויוסף ה' דבר אל אחז לאמר" (ישעיהו ז)טיפות של אור
(לקחתי מהאבן עזרא בויקרא)
שם נאמר לפני שזה ישעיהו השליח לומר לאחז,קעלעברימבאר

אז אין צורך לפרט שה דיבר אל אחז על ידי שליח.

אבל איפה מצינו שסתם כך כתוב ש"ויאמר ה לפלוני" באופן פרטי וללא הקדמה זה על ידי שליח?

גם "וידבר ה אל אהרון" נשמע בפשט שה' אמר בנבואה  ישירה לאהרון בהוראת שעה, ואחר כך ה' אמר למשה לכתוב זאת בתורה (כמו מצוות מילה לאברהם) ואז זה עדיין תורת משה.

ואולי יש הבדל בין "וידבר לפלוני" לבין "ויאמר לפלוני"

בקיצור, איפה שחייבים אתה מסכים שזה על ידי נביאטיפות של אור

אז אפשר ללמוד מזה גם לאיפה שלא חייבים, אם רוצים ויש סיבה (רבקה, אהרון בויקרא, "ה' אמר אלי בני אתה אני היום ילדתיך", "ויאמר ה' לשלמה יען אשר היתה זאת עמך")

לא, זה על ידי נביא כשזה תיאורקעלעברימבאר

סיפורי כללי ולא פרטני (כי בתיאור כללי מדלגים על השליח כמו באז יבנה שלמה), או שהיתה כבר הקדמה לפני שזה היה בידי נביא ואין צורך לחזור על זה. וגם *אולי* יש לחלק בין ויאמר לוידבר.

אני לא אומר שמחויב המציאות שרבקה קיבלה נבואה ישירה, אבל כך הכי מסתבר מהפדט.

ה אמר אלי בני אתה זה בכלל תיאור שירי פיוטי בתהילים (ואגב אין לדלול נבואה ישירה לדוד, שמשמע במלכים שאכן היה כך "ברוך ה אשר דיבר *בפיו* אל דוד אבי *ובידו מילא* לאמר" וגם "רוח ה דיבר בי ומילתו על לשוני. אמר ה לי דיבר צדיק באדם צדיק מושל יראת אלוקים...כי לא כן בריתי עם אל , ערוכה בכל ושמורה" וכן מצינו שה כרת ברית עם דוד ואילו בדברי נתן לא מצינו ברית או שבועה, לכן משמע שה' אמר ישירות לדוד על הברית). ואין ללמוד מתיאור שירי לתיאור פרוזאי. אחרת נאמר שהשמים מספרים כבוד א-ל זה כפשוטו.

בשלמה זה לא היה נבואה ישירה "ה הנראה אליו פעמיים"?

לגבי אהרון, למה לא כתוב "וידבר ה אל משה אמור אל אהרון"? כמו בפסוקים אחרים כאלה?

בקיצור: כשחייבים, או אם רוצים ויש סיבהטיפות של אור
לא כשחייבים, אלאקעלעברימבאר
אם זה תיאור כללי ולא פרטני, אז סיכוי שווה שזה דיבור ישיר וסיכוי שווה שזה דיבור על ידי מתווך.כנ"ל בתיאור פיוטי שירי ולא פרוזאי.

אם בהקדמה כבר הובהר שזה דיבור בידי מתווך כמו אצל אחז, אז כמעט בטוח שכם השני הוא בידי המתווך.

בתיאור פרטני פרוזאי ללא הקדמה, כמעט כל הסיכויים שזה דיבור ישיר, אבל לא 100 אחוז

אם לזה התכוונת אז כן🙂קעלעברימבאר
גם ברבקה אהרון ושלמה יש סיבותטיפות של אור
במקרה של רבקה, "ותלך לדרוש את ה' ". כן, אפשר לדחות כמו שעשית באחת התגובות לזיויק, לכן זו סיבה ולא הכרח ושתי האפשרויות הן פשט
נניח תיאורטית שקעלעברימבאר
שה' אמר לה ישירות. אז מה הכתוב שיהיה הכי מתאים לכך שרצתה לקבל נבואה מה': "ותאמר עמדו ואשמעה מה ידבר ה עימי" או "ותתפלל רבקה אל ה לאמר ענני והגידני על דבר הילד" או "ותלך לדרוש את ה' "?

ההבדל גם בין אחז לרבקה ששם מפורש את שם הנביא, בעוד שכאן אי אזכור שם הנביא תמוה. (ואין להשוות למנשה ועמו, שם מדובר כנראה על תקופה ארוכה בה ה שלח הרבה נביאים למנשה ודורו אז אין מה לציין את שם הנביא, כדוגמת "ויעד ה בישראל ביד נביא כל חוזה לאמר שובו מדרכיכם").

2 האפשרויות לפשט, אבל נראה שהאפשרות הסבירה היא נבואה ישירה. 

טוב זה נשמע לי כמו סתם ויכוחיםטיפות של אור
יש הרבה לשונות תפילה בתנך, ויש הרבה נביאים אנונימיים בתנך
גם נביא אנונימי מתואר בתור "איש האלוקים"קעלעברימבאר

פה לא כתוב "ויבוא איש האלוקים לרבקה".

מה גם שאיזה נביאים היו בדורם חוץ מהם? אברהם אמר לה? אז למה לא מוזכר במפורש?

לא סתם האבות מוזכרים כנביאים "ועתה השב אשת האיש כי נביא הוא" "אל תגעו במשיחיי ולנביאי אל תרעו". ייתכן שהיו הנביאים היחידים כמעט בדורם.

אולי היה איוב ואבימלך ושם ועבר חיו אז, אבל עדיין נשמע דחוק.

וגם למה שרבקה תלך לדרוש בנביא אחר? היא לא מספיק גדולה שתהיה נביאה בעצמה? הרי בעלה נביא. ומצינו ששרה גדולה בנבואה מאברהם

אה נו, אז אתה פשוט לא רוצה. בסדר גמורטיפות של אור
כרגיל, במקום להתווכח, אני אכתוב דברים חדשים ומועילים: לגאונים עד כדי כך לא היה אכפת שיהיו נביאים אחרים, שחלק מהם הציעו ששלושת האנשים/מלאכים שבאו לאברהם ולוט היו פשוט נביאים
אבל זה דחוק בפשט לטעון ש3 האנשיםקעלעברימבאר

של אברהם הם נביאים.

הם מכונים מלאכים, ונכון שהנביאים מכונים פעם אחת "מלאכי האלוקים" בצורה פיוטית. אבל ראה חריפות דברי הראב"ע על מי שסובר,שהנה אנכי שולח מלאך הכוונה לאדם.

לא אכפת לי שיש נביאים אחרים, ואני סובר,שגם לגוים יש נבואה. וגם הכוזרי סובר,שלשם ועבר היתה נבואה כי הם מהשושלת. אבל פשוט בפשט זה נשמע דחוק

כאמור, אין לי עניין בוויכוחים טיפות של אור
אגב. ראית את הסיפא שהוספתיקעלעברימבאר
בעריכה?

"לא אכפת לי שיש נביאים אחרים, ואני סובר,שגם לגוים יש נבואה. וגם הכוזרי סובר,שלשם ועבר היתה נבואה כי הם מהשושלת. אבל פשוט בפשט זה נשמע דחוק"

בכנות? לא כל כך מעניין אותי מה אכפת לך טיפות של אור
כתבתי זאת שלא תחשןב שניסיתיקעלעברימבאר

לעוות את הפשט כדי שיתאים לכוזרי🙂

כתבת תגובה שלמה שבה הנחת שלא היו כמעט נביאיםטיפות של אור
אז כתבתי שלגאונים עד כדי כך לא היה אכפת שיהיו נביאים אחרים, שחלק מהם הציעו ששלושת האנשים/מלאכים שבאו לאברהם ולוט היו פשוט נביאים

זו קריאה שפותחת לנו הסתכלות חדשה על ספר בראשית. היא מתארת עולם שבו יש הרבה נביאים שמתנבאים בשם ה', ויש חזון נפרץ, וזה אכן מציג את האבות בצורה שונה מזאת שאתה מעלה בשרשורים שלך

בתקופת עלי כתובקעלעברימבאר
ודבר ה היה יקר בימים ההם אין חזון נפרץ" וזה עוד כשששרתה שכינה בישראל.

למה שבימי האבות המצב יהיה שונה? וחוץ מזה רוב העולם עובד ע"ז. כמה נביאים כבר יהיו?

אני לא זוכר מי כותב על הנביאים בימי האבות. אבל לזכרוני אלו ראשונים פילוסופים כמו הרמבם שחשבו שגם בימי האבות כל האליטה האנטלקטואלית בעולם האמינו באל אחד או הסתפקו בכך (כמו אריסטו) והיו פילוסופים אלא טעו בטעותו של אנוש להלל את הגלגלים והשכלים. המקובלים לעומת זאת טוענים על גדולי האומות שהיו מכשפים כדוגמת בלעם ולבן, לא פילוסופים.   הארכיאולוגיה מוכיחה כדעת המקובלים לא כדעת הרמבם וסיעתו. שלא היה כזה מונותאיזם נפוץ בגויים לפני אריסטו, והרעש באתונה על סוקרטס מוכיח שלפניו לא היו פילוסופים (למעט מבשרי הפילוסופיה מאה שנה לפני סוקרטס). אלא שהרמבם וסיעתו לא הכירו את הארכאילוגיה אז חשבו לתומם שהפילוסופיה המעין יוונית היתה מאז ומתמיד באנושות, ומכאן הנחתם המוטעת לריבוי עצום של נביאים בעולם מאז ומתמיד(כדוגמת נבואת עומר וזייד שהרמבם מביא)

וואיטיפות של אור

לדעתי אתה ממש חייב להפרד מהדיכוטומיה "פילוסופים/מקובלים" שלך. מההיכרות שלי היא לא תואמת למציאות, מבוססת על משאלת לב, לא תופסת את העושר של ההגות היהודית שכוללת הרבה מאוד מגירות, ובעיקר מאפשרת לשייך כל רעיון שאתה לא אוהב להשפעה של יריבים מדויימנים

תבדוק בעצמך בארכאילוגיה...קעלעברימבאר

המקובלים )וכן עולה מחסל והפשט( טוענים למכשפים אצל הגויים שראו בכוח המדמה שלהם דברים אבל מעוותים.

הרמבם כותב מפורש במשנה תורה שבימי אנוש טעה אנוש להלל את הגלגלים והשכלים, ושאחריו כל כהני האומות ידעו שיש רק אל אחד אבל אמרו לפשוטי העם שיש הרבה אלילים. אנוש מוצג לפי הרמבם כפילוסוף מעיין אריסטוטלי.

המקובלים מדברים על גלות השכינה ועל ביטול יצרא דע"ז בבית שני. והרב קוק מרחיב על השינוי שהיה מעולם שבו היתה נבואה לביןתקופה פוסט נבואית בלמהלך האידאות וחכם עדיף מנביא ובעוד מקומות.

גם ההיסטוריה מסכימה איתו )ראה ערך "עידן הציר").

מי שלא  היה מודע לקבלה חשב שתפיסת עולמינו היתה זהה מאז ומעולם, או כלשון הרב קוק "על ידי שכחת הרזים תשכח ההכרה של ארץ ישראל וכו').

בוודאי שניתן לחלק את הוגי הראשונים למקובלים ופילוסופים. נכון שזו חלוקה גסה, אבל היא קיימת ומאפשר לזהות מגמות דומות ב2 הקבוצות (ייתכן שהיו גם כאלה שאינם מקובלים אך סברו כמותם, אולי הכוזרי). גם הרב קוק מדבר על 2 תחומי ההגות ביהדות כ"קבלה ומחקר(פילוסופיה)"

החלוקה הזאת לא רק בישראל אלא גם באומות, בין מיסטיקה לפילוסופיה. ובהערכה גסה מאוד - בין פלטוניזם לאריסטוטליזם. בין חשיבה שכלית לבין חשיבה מיסטית המתארת דברים באמצעות הדימיון יותר מאשר הגדרות שכליות.

אני לא טוען שהפילוסופים הם "יריבים". כבר הסברתי למה צריך את שניהם אבל למה לקבלה יש בכורה.  מה גם שרוב המקובלים צל הראשונים היו גם פילוסופים ובעלי הגדרות שכליות (הרמבן, החלק ה5 של הכוזרי, וגם אצל האחרונים המהרל והרמחל ועוד)

תקשיבטיפות של אור

בעיניי זה בדיוק כמו להגיד "הרב קוק היה הגליאני". אני לא רואה שום טעם להתייחס לדברים שכתבת, סליחה

מה שרציתי לומר לעניינינו, שמיקעלעברימבאר
שאוחז בפילוסופיה ולא בקבלה, יטען שמאז ומעולם היתה פילוסופיה משמעותית באנושות, ולכן יצפה לכמויות מסיביות של נביאים )ולא של מכשפים( בתקופת האבות.

להשערתי המקובלים יטענו שהיו כמויות מסיביות של קוסמים בימי האבות (אני יודע שהמקובלים אומרים שאיזבל היתה מכשפה ומכוח זה ידעה על שורש נשמתו של אליהו הנביא) שרואים בכוח מדמה דברין גדולים אך מעוותים. וודאי רבקה לא תדרוש במכשפים שנחשבים טמאים לפי התנך. אבל המקובלים לא טוענים על פילוסופים שהיו אז.

יש הבדל בין לומר על הרב קוק שהיה הגלייני, לבין לומר על הרמב"ם, הרלבג ורבינו בחיי שהיו פילוסופים ולא מקובלים ולא אחזו בשום צוקה של מיסטיקה. שזה די ברור (למעט החבדניקים שבצורה מגוכחת טוענים שהרמבם היה מקובל(

הרב קוק שילב קבלה ופילוסופיה, אבלקעלעברימבאר
נגיד אי אפשר לטעון על בעל הלשם או הרשש (מידיעתי המועטת) או הרבי מלובביטש ששילבו פילוסופיה בשיטתם, ואי אפשר לטעון על מנדלסון, ולהבדיל הרב קפאח , והרב רבינוביץ, שמשלבים מיסטיקה בשיטתם
אני לא הולך לנצלש לך את השרשורטיפות של אור

אבל אם אכפת לך מהאמת, תעצור רגע ובמקום לנסות לדחות, תחשוב כמה ימים עם עצמך על ההשוואה. תחשוב לעצמך על כל הדחיות שאתה יכול להעלות לטענה "הרב קוק הוא בסך הכל הוגה הגליאני", ותחשוב איזה מהן יכולות להיות רלוונטיות לשאר ההוגים ביהדות

יש הבדל:קעלעברימבאר

לטעון על אדם שהוא הגלייני זה הכנסתו לתחום צר מאוד.

לטעו על אדם שהוא פילוסוף או מיסטיקן זה תחום רחב מאוד, כי גם לפילוסופיה וגם למיסטיקה יש אינספור זרמים ושיטות והלכי מחשבה.

מי שפילוסוף תופש את העולם בעיקר בהגדרות שכליות, מי שמיסטיקן תופס את העולם בעיקר בדימויים של הכוח המדמה. זה ההבדל. כמובן יש מי שמשחב בין שניהם.

החלוקה הזאת חורזת כחוט השני את כל הגות האנושות מאז לפני 2500 שנה ועד ימינו.

לא טענתי "הרמבם הוא סך הכל פילוסוף" ולא הקטנתי. פשוט שייכתי אותו למשבצת שלו בעולם ההגות.

(נ.ב : לא מפריע לי אם תנצלש את השרשור🙂 אתה יכול לפצל אותו אם אתה רוצה)

🤦‍♂️טיפות של אור
"ובמקום לנסות לדחות, תחשוב כמה ימים עם עצמך"
ואגב,איך זה מציג את האבות בצורה שונה מהשרשוריםשלי?קעלעברימבאראחרונה
גם אם תיאורטית כל בני האדם היו נביאים בימי האבות, הבשורה של האבות זה להקים עם ה', שיהיה קדוש גם בקדושת הקולקטיב ולא רק בקדושת האינדבדואל.

כך שמעולם לא טענתי שמה שמייחד את האבות מהותית זה שהם נביאים.

כן טענתי שמהפשט נראה שהם היו בין הבודדים מהנביאים בדורם, אבל זה פשט לא מחייב (ומהארכאלוגיה והקבלה עולה שלא היו הרבה נביאי אמת בדורם, אבל לא מחייב דווקא בודדים)

נראה לי שזה כדי לשמור על כבודם של אברהם ויצחקנוגע, לא נוגע

הרי הם היו אמורים להיות אלו שמתנבאים ואומרים לה.

כמובן שה' לא סתם העלים מאברהם ומיצחק

למה דוקא הם? למה לא רבקה בעצמה? הריקעלעברימבאר

חזל אומרים ששרה גדולה מאברהם בנבואה. ושהאמהות נביאות היו

אולי כי זה לפני שהיא הגיעה לדרגת נביאהנוגע, לא נוגע
אולי כי אין חבוש מתיר עצמו.

דווקא בגלל שהיא הכיקעלעברימבאר
קשורה לעניין הבנים, טבעי שהיא תקבל נבואה בעניינם. כמו ששרה קיבלה נבואה על לגרש את ישמעאל בתור אמא של יצחק. או מרים התנבאה על אביה שישוב לאמה בשביל שיוולד אחיה משה, או לאה שידעה בנבואה שיהיו 12 שבטים, או חנה שידעה בנבואה שהבן שלה ימשוח מלכים, או אביגיל שידעה בנבואה על החטא של דוד בעלה
יפה. אז ההסבר הראשוןנוגע, לא נוגע
כיוון ש-"לא בשמים היא", אלא כל אחד לפי ההשקפהפ.א.

והקו שלו, כל אחד והפסיקה שלו, כל אחד והדרך שלו, אפילו כל אחד והכת שלו, נמשיך לחיות עם ערב-רב (ובאלאגן) במנהגים ובהנהגות הדתיות. 

אם אתה ציני אני אתך.סיעתא דשמייא1
אם הם רבותיך אז כןנקדימוןאחרונה
פורים שני
מה המקור למשפט "הרבה שלוחים למקום"?מתואמת

מסתבר שזה לא ציטוט מדויק מחז"ל...

גוגל וג'מיני לא עזרו לי מספיק, אז אני פונה לעזרת החוכמה האנושית...

אז מה המקור לכך? (מן הסתם זהו שיבוש כלשהו של משפט אחר בחז"ל...)

בחז"ל זה "הרבה הורגים למקום" תענית דף י"ח עמוד ב'הסטורי
אבל נכון שהרבה מקורות במפרשים שציטטו את זה, הביאו בנוסח של "הרבה שלוחים למקום" והמשמעות בהקשר שם, היא אותה משמעות.
תודה רבה!מתואמת
אז איך קרה שהציטוט השתנה לשלוחים?
אני לא יודעהסטורי
אבל כפי שכתבתי, במקור המשמעות היא שאם טריינוס לא יהרוג אותם, יש הרבה שליחים להרוג - דובים, אריות וכו'.

יכול להיות שרצו לעדן את הנוסח. כשהספורנו מביא את זה על תשובת האחים ליוסף "האלוקים מצא את עוון עבדיך" - הם לא מועמדים למוות, אבל המשמעות זהה. אנחנו יודעים שלא עשינו את מה שאתה מעליל עלינו ואתה רק אחד מהשליחים של הקב"ה להביא עלינו את הדין שמגיע לנו בין כך.

תודה רבה!מתואמת
הרבה פעמים ברשי (בכמה וריאציות)טיפות של אור
שמות טז לב, איוב לז ח, יומא פז עמוד א, שמות כג ז, דברים לב לה, שמות ד יג
אולי הוא שינה מלשון הגמרא בתענית שהזכירוטיפות של אור

בהשראת המכילתא

"משה דברן את! אין לי שלוחין אין לי גדודים אין לי שרפים אין לי אופנים אין לי מלאכי שרת ואין לי גלגלי מרכבה שאשלח ואוציא את בני ממצרים שאתה אומר לי שלח נא ביד תשלח?"

"כך אמר יונה אלך בחוצה לארץ מקום שאין השכינה שורה ונגלית... אמר לו הקב"ה, יש לי שלוחין כיוצא בך שנאמר וה' הטיל רוח גדולה אל הים"

תודה רבה! עוזר לי מאוד.מתואמת
בשמחה 😊טיפות של אוראחרונה
שבועות!!אשר ברא
שתפו בהכנה שלכם לחג.. וגם אשמח למקורות מומלצים..
מבין שהתחלת הלילה את התיקוןזיויק
וברצינות: מהרל תפארת ישראלזיויק
ההכנה הכי גדולה:קעלעברימבאר

לספור את העומר 49 יום

לכן קוראים לחג שבועותקעלעברימבאראחרונה
הצעה לעל הניסים ליום ירושלים:קעלעברימבאר

עדיין גולמי אז יש הרבה מה לדייק.

בימי שובך את שבות עמך, כשעמדו על עמך ישראל צבאות ערב וביקשו להשמיד את עמך מנחלתך, ואתה ברחמיך הרבים רבת את ריבם, וירשו את עירך ירושלים עיר דוד משיחך, ואת הר ציון משכן ביתך, ואת גבול קדשך הר זה קנתה ימינך, והבאתם ונטעתם בהר נחלתך מכון לשבתך, ההר הטוב הזה. ולך עשית שם גדול וקדוש בעולמך. וקבעו יום ירושלים זה להודות ולהלל לשמך הגדול.

נשיאי העדה בפרשת השבוע....סיעתא דשמייא1

...ננחרו על ידי השם. הוא ידע שהם חוץ מנשיאי אפרים ויהודה יהיו המרגלים שבגללם דור המדבר לא יכנס לארץ ישראל.

האם יש כאן השגחה עליונה וחוסר בחירה חופשית? מדוע  נשיאי אפרים ויהודה הוחלפו ובמקומם מונו כלב בן יפונה ויהושע בן נון ?

מה?!?שלג דאשתקד

מאיפה הבאת את זה שהנשיאים כאן זה הנשיאים שם? המרגלים נבחרו עי משה או העם, הנשיאים כאן נבחרו עי ה' בלבד (למרות שאין ממנים פרנס על הציבור וכו כפי שמתואר במסכת ברכות איך נבחר בצלאל).

רבינו בחיי כותב שהנשיאים כאן הם הנשיאים אצל קרח, ויש אומרים שהם מתו עם העם בחטא המרגלים ולכן הם לא הנשיאים בפרשת מסעי (כך כתוב איפשהו בדעת מקרא, ואולי יש לזה עוד מקורות). אבל זה לא שהם היו המרגלים.

יש לי המון חומר על זה, מקווה שהרבה כתוב ולא שכחתי דברים... אם מעניין אותך משהו ספציפי תכתוב

סליחה טעיתיסיעתא דשמייא1
(זה זמן טוב לכתוב -טיפות של אור
היכולת להגיד 'טעיתי' בלי להתחמק ממש מרשימה. וראיתי כמה פעמים שממש יש לך את הכנות הזאת. יישר כח)
תודהסיעתא דשמייא1אחרונה
לא מוצא זמן ללמודאבא פגום

אשמח לעצה, לא מצליח ללמוד תורה.

אני קם כל בוקר בחמש כדי להגיע לעבודה מוקדם, לעשות את ה 9 שעותןלחזור מספיק מוקדם למשפחה ולהיות עם הילדים.

אני מגיע בערך ב 17:00 ואז קצת עם הילדים, סידורים וכבר מגיע זמן השכבות שלוקח שעה ואני מוצא את עצמי פנוי רק ב 21:30 במקרה הטוב (אם אין קניות באותו יום) וזה לפני שישבתי לדבר עם אשתי. רוצה ללמוד אבל כבר אין כוח. ניסיתי בעבר ללכת לשיעור דף יומי ב 22:00 אבל המוח כבר לא מתפקד בשעות האלה ולא מצאתי שזה ממלא אותי. מנצל את הנסיעות ל/מהעבודה לשתיים מקרא ושיעורים באוזניות אבל מרגיש שזה ממש לא זה. אשמח לעצות, תודה

שבת זה המאני טייםחתול זמני
בחן את עצמךשפויאחרונה

קודם כל כמו שנאמר כאן, שבת זה הזמן בדיוק בשביל סיטואציות כאלה של סיטואציות כמו שלך, 

בנוסף אני ממליץ לך גם סוג של לעשות 'מבחן' לעצמך האם יש זמנים ארוכים שאתה משתמש בטלפון\מחשב\טכנולוגיה כזו או אחרת והזמן הזה מתבזבז לשווא, הרבה פעמים קורה לנו בלי שאנחנו שמים לב וזה יכול להיות אחלה של זמן לעשות בו את הדברים שאנחנו באמת רוצים, בהצלחה  

המלצות לספר בים דרכך וסדרת אש החסידותאבא פגום

אין לי כמעט זמן ללמוד תורה, לומד קצת הלכה, מחפש להעמיק ושמעתי על הספרים בים דרכך וסדרת אש החסידות, יצא למישהו ללמוד אותם? יש המלצות? למי מתאים? האם שווה לכל נפש או כתוב בשפה גבוהה מידי?

תודה🙏

אש החסידות חזק מאודאחד אישאחרונה
בשפה פשוטה. זה חסידי ממש אם אתה בעניין אז זה מאוד טוב.  בים דרכך גם טוב זה עיבוד כזה של הרב מורגנשטרן
ליום ירושלים - מה הגדר של "עיר שברשות הגוים" לביןקעלעברימבאר
עבר עריכה על ידי מנהל בתאריך י' באייר תשפ"ו 20:31

(לבקשת הכותב)

"עיר שביד ישראל" לעניין קריעה ומקרי בחורבנה או בבניינה?

האם צריך שממש תהיה לנו עצמאות על השטח של העיר, או מספעק אוטונומיה מוגברת כמו בימי נחמיה?

מצד אחד הב"ח אומר שבימי גדליה היה צריך לקרוע על מצפה על אף שגדליה ישב שם ושלט כאוטונומיה על ישראל שנשארו בארץ והעיר יושבה ביהודים. כי סוף סוף מקרי בשלטון בבל. (ומכאן גם שמדינת חסות של צדקיהו מקרי ביד ישראל)

מצד שני אין אוטונומית גדליה כאוטונומית נחמיה שממש היה פחה ונציב על יהודה וירושלים בירתו. לא נראה שקרעו בימי נחמיה אחרי שהחומות נבנו, וזה מקרי "עיר שביד ישראל".

לכאורה מעזרא משמע שבניין חומות העיר מקרי "ונבנתה ירושלים" גם אם אין לנו עצמאות.

אני שואל זאת, כי יש המנסים לטעון בטעות שבעצם אין לנו עצמאות בעיר העתיקה כי אנו חייבים את אישור האומות לעשות הרבה דברים בעיר העתיקה.

אז גם אם נזרום תיאורטית עם שיטתם, האם לפי זה עדיין נחשב שירושלים נבנתה בששת הימים או לא? ומה לגבי השליטה שלנו בהר הבית? נחשבת שם העיר כבנויה או חרבה? (לא מדבר על המקדש שפשיטא שנחשב בחורבנו גם אם אנו שולטים שם וצריך עקרונית לקרוע עליו, כי במקדש חורבן הבניין הוא העיקר ולא השלטון על המקום).

אז לאחר ניסיון כושל להסביר בשיחה אישית -אריאל יוסף

אני שם כאן את הסיפור הזה של חנן פורת זצ"ל על הרצי"ה (שיש לו עוד עדים רבים) ובזה בל"נ אעצור.
'המוותר ברמת שלמה יוכה בעיר העתיקה' | ערוץ 7

אולי יעניין אותך