האם בסוף יגיע השינוי באופן מפתיע?בינייש פתוח

כידוע חסר המון כח אדם בצבא, בעיקר כח אדם לוחם, מה שגורם לי ולהמון אנשים לעשות 80-150 ימי מילואים בשנה, מה שמונע גם להחזיק בציר נצרים ובציר מורג בו זמנית על מנת לתמרן בדיר אל בלח, מה שלא קרה מעולם.

הפתרון של הממשלה נגד הביקורת על אי גיוס חרדים, הצעד הכי מתבקש, הוא אך מצד שני לא לאיים על שלמות הקואלציה, הוא חוק עם כותרת של 50% גיוס, שלא הולך לגייס אף אחד.

כמובן שאף אחד לא יספר לחרדים שהחוק לא יעשה כלום ושום דבר, בשביל לא להרוס את הבלוף, מה שמעורר המון התנגדות מצד חרדים לחוק שלכאורה יגייס אותם.

אני כל הזמן רואה פליירים ומודעות בבני ברק שמכנים את הרבנים וחכים חרדים בכל השמות גנאי האפשריים, או מודעות שאם החוק עובר, יהיה איסור תורה חמור מאוד להצביע שס.

האם זה הכל הצגה בשביל שנחשוב שזה אמיתי, ואם לא, מה הצפי? פיצול במפלגות החרדיות שיקח מהם את כל הכח בכנסת הבא, כנראה בקרוב מאוד?

לא חושב שזאת הצגהברגוע

אבל כן מדובר על קיצוניים, ממש לא על הרוב.

כמות הפשקווילים לא מעידה על כמות המתנגדים..

ולמה שיהיה פיצול? בין מי למי?

כלומר בבחירות הבאות תקום מפלגה חרדית נגדבינייש פתוח
המפלגות החרדיות הקיימות.
אולי, אבל לא חושב שהיא תעבור את אחוז החסימהברגוע

בסופו של דבר אם המיינסטרים החרדי יתנגד לחוק גיוס הוא לא יעבור

איך החוק יעבור, אם אף אחד לא רוצה אותו, ובג"ץכמו🐌תמס

יפסול אותו?

החרדים לא רוצים אותו- הם לא יתנגדו במקסימום אבל לא יצביעו בעד

חלק מהליכוד לא רוצים

סמוטריץ לא יכול להצביע בעד החוק כי הציבור שלו ימחק אותו בבחירות

ובג"ץ יעשה ממנו מטעמים.

ובצדק.

יש לך כמה הנחות מוטעותהסטורי

ראשית, באמת אשריך וטוב לך על השירות. כל הכבוד וההערכה על כך.

שנית, אני מסכים לחלוטין שהחרדים ככלל צריכים להתגייס.

בכל זאת, ברמת העובדות חשוב לדייק - הסיבה לימי המילואים הרבים אינה 'החרדים'. כל מיני בעלי אינטרסים מצאו 'דמון' לזרוק עליו את הקושי ובכך להוריד מעצמם ביקורת על התנהלותם לאורך שנים רבות בכלל ובמהלך המלחמה בפרט.

יש שתי סיבות עיקריות לימי המילואים הרבים:

1. במסגרת 'הצבא הקטן והחכם', חיילים קרביים רבים, הוצאו משירות במשך השנים כי הצבא סגר להם את החטיבות. עשרות אלפים נפלטו משירות בכלל ועוד רבות מחטיבות המילואים שכן משרתות במשך שנים עשו רק אבט"שים והתאמנו רק לאבט"שים.

היו יוזמות של אנשים פרטיים ובהמשך גם התארגנות מלמטה של חזרה לשירות - הצבא מצידו לא התאמץ בשביל זה בכלל ועד היום מי שלא ממש לחץ בעצמו - לא הוחזר.

ככה שגם אם כל החרדים, עד האחרון, היו בוגרי צבא, היינו מוצאים את עצמינו עם אותו מספר מילואמניקים בפרוץ המלחמה.

2. המלחמה נוהלה בצורה ממש לא יעילה. החיילים בשטח עשו את המקסימום, אבל שיטת הפשיטות גרמה שרוב המאמץ לא החזיק והיה צריך לחזור שוב ושוב. הסיוע לחמאס גרם לו להשאר על הרגליים. הגבלות משפטיות הזויות. ועוד לא דיברנו על שטחי הענק שנתנו לאוייב לפעול בו באין מפריע בגלל חששות רחוקים לחיי החטופים.

אבל הקריאה לחרדים להתגייס היא עכשיוכמו🐌תמס
לצערינו הרבה הרוגים והמון פצועים ועכשיו כן צריך שיכנסו מתחת לאלונקה בלי תירוצים. המלחמה לא הסתיימה עדיין יש צורך להגן מכל הכיוונים 
לצערינו ימשיכו להיות הרבה הרוגים ופצועיםהסטורי
כל עוד נמשיך להלחם ביד אחת, שגם בה שתי אצבעות קשורות בהוראות של הפצ"רית העבריינית וביד השניה נמשיך להזרים סיוע לחמאס.

החרדים צריכים להתגייס, אבל לא בגללם עושים הרבה מילואים.

מקווה שהפצר החדש ישנה את הוראות הפתיחה באשכמו🐌תמס

אבל אחרי מה ש'סביר' פרסם כאן - אין לדעת.

חושבת שהוא יהיה יותר טוב ליהודים מהקודמת.

מניח שהוא לא יהיה עם אובססיה של העמדתהסטורי
לוחמים לדין.
אתה טועה יקיריבינייש פתוח

אם אתה מדבר על דברים כמו תרש גדעון וכדומה, הקיצוץ היה בעיקר מול אנשי קבע וביחידות מטה.

המחסור בלוחמים הוא קדם בהרבה למלחמה, מה שהוביל לטירונים על הגבולות מפנים מוקשים וכדומה.

אמנם נסגרו חטיבות מילואים, אבל זה נועד להשקיע יותר במה שיש, מה שאפשר תמרון של אוגדות מילואים שלמות, כאלה שלא היו כשירות בצוק איתן או בלבנון השנייה. אני מכיר דברים מקרוב.

כל הסיפור הוא שגדוד סדיר חוסך 9 גדודי מילואים ועוד המון למשק.

יש גבול כמה מילואים המשק יכול לספוג, ואי אפשר להחזיק בציר מורג, ציר נצרים וכנראה עוד ציר בג'בליה, כי בשלב הזה לא יישאר מספיק כח אדם לתקוף את דיר אל בלח, עיר שלא תמרנו בה מעולם לרבות שנתיים של מלחמה, וחמאס מייצר בה אמלח.

בלוף הפשיטות של הרצי הוא לא כי הוא מטומטם.

אין תחליף לגיוס חרדים על מנת להכריע את חמאס באופן סופי.

אתה לא יודע על מה אתה מדברהסטורי

תר"ש גדעון היה הצעד האחרון מרבים.

במשך שלושים שנה הלכו והקטינו את היחידות, סגרו חטיבות לוחמות רבות בשריון וברגלים, הורידו את מספר הטנקים הכשירים, את מספר התותחים.

גם את שירות הקבע קיצרו.

אני יכול לתת לך עכשיו שמות של עשרות אנשים - צעירים, בריאים ובוגרי שירות קרבי, ששוחררו ממילואים רק כי החטיבה שלהם נסגרה.

גם לגבי הסדיר - נותנים היום פטורים מאוד בקלות. שולחים לתפקידי ג'וב מיותרים אלפים שיכולים להיות קרביים.

שלושים שנה רמטכ"לים הובילו תהליך של הקטנת הצבא, אין מה להתפלא שהצבא אכן קטן מהצורך...

הם טענו שהצבא יהיה' קטן וחכם'. מסתבר שהצבא אכן קטן, אבל החוכמה של כמה יחידות שמסוגלות לבצע פעולות הרואיות ספציפיות, לא מחליפות את הרגליים על הקרקע של הצבא הגדול.

ההוא שציינתיבינייש פתוח

סגירה של חטיבות מילואים אפשרה להשקיע במה שיש, וזה פשוט בלתי אפשרי להילהחם עם כל כך הרבה יחידות מילואים, ולכן הפתרון הוא גדודים חרדים בסדיר שיחליפו חטיבות שלמות.

אם כל החילונים היו רוצים רק קרבי בכל מחיר, לא היה צריך חרדים בצה"ל, אבל זה לא המצב.

גם מהחרדים לא דורשים 100% לוחמה, יש חטיבה חרדית שאפשר להיות בה קרבי, אפשר להיות במטה שלה ויש יחידות חרדיות עורפיות.

לאורך מלחמת ההתשה ואחריה היו המון חטיבות שריון וככל שעבר עידן המלחמות הגדולות, היה פחות צורך ביחידות לוחמות, היה פחות רצון לקרבי בציבור הכללי ונסגרו חטיבות.

מאז פרוץ המלחמה חזרנו לעידן המלחמות הגדולות, ולכן חטיבה 500 חוזרת, אבל זה עדיין לא מספיק.

לא סגרו רק מילואיםהסטורי

גם קיצרו את שירות הסדיר וגם שלחו לתפקידי ג'וב מיותרים חיילים שיכלו בריאותית להיות קרביים. גם את המשרתים שחררו הרבה יותר (אבא שלי מספר שכשהוא היה בצא, מעולם לא יצאו שתי שבתות רצוף...) ואימנו הרבה פחות. לא יעזור, מצבת הכחות היום היא תוצאה של שלושים שנה שהרמטכ"לים חשבו שנגמרו המלחמות האמתיות, צריך להשקיע ביחידות עילית (אוויר, סיירות, סייבר) שעושות את 'העבודה האמתית' ושאר הצבא הוא מקסימום לאבט"שים או פעם בכמה שנים מבצע קוסמטי מוגבל.

אני מסכים לחלוטין שראוי שבמסגרת הבניה מחדש של צבא העם גם החרדים יהיו שותפים. אני גם מסכים שצורת הביטוי של חלק מנציגיהם הפוליטיים וגם הרבנים היא בזויה.

אבל הצבא הזה שהחרדים צריכים להתגייס אליו, צריך להיות צבא שמרוכז בניצחון. לא באקלים, לא במגדר, לא דוחף בכח נשים לנמר ולא שולח חיילים ל""התנדב""" במועדני מסתננים.

צהל שיווע ללוחמים הרבה לפני המלחמהבינייש פתוח

מאז שאני טירון שלחו אותנו לגבולות, לא משהו נורמלי.

אם אני נותן דוגמא מלפני קצת יותר מעשור, אל תתן דוגמא מלפני 30 שנה כשהחמאס נלחם עם נשק קר.

בסוף בסוף רק הגדלה של הכח הסדיר תוביל לניצחון.

אגב אני לא מאמין שביחידות חרדיות יש שיעורי חינוך מפגרים.

ובאותו עניין, בגדוד שלי היה שיעור חינוך שבועי, ורק שלוש שיעורים היו בעייתים.

אחד עסק באמצעי מניעה, קמתי והלכתי ולא קרה לי כלום, כי **אסור לכפות פעילות חינוכית על מי שזה נוגד את האמונה שלו** אבל זה משהו שלא כולם יודעים.

היו עוד שני שיעורים מפגרים והגעתי בשביל להתגרות ולומר דברים שיהרסו את כל המסר המטומטם שרצו להעביר.

אני לגמרי מסכים שצריך לסגור את חיל החינוך.

הכי מפתיע ומוזר עבורי היה לשמוע את הרב אבינר שאי אפשר לסגור אותו, כי אפילו בברית המועצות היה חיל החינוך.

זה לא אפילו!!! זאת הסיבה!!! זה החייל הכי סובייטי בעולם!!!!

זה כמו לומר שאפילו השמאל הפרוגרסיבי תומך במסירת שטחים, לכן גם אנחנו אמורים לתמוך.

אם צה"ל שיווע ללוחמיםהסטורי

למה סגרו חטיבות לוחמות?!

למה אפשרו לכל מי שעשה קצת פרצוף להיות ג'ובניק בתפקיד מיותר?!

למה קיצרו את השירות?!

תקשיב לבריק, לא צריך לקבל את הנבואות שלו (ההתנתקות טובה לביטחון...) רק את עובדות העבר שהוא מביא בצורה מסודרת .

העובדה היא שהצבא כמדיניות אידיאולוגית של הרמטכ"לים מאז אהוד ברח, הלך והקטין את כמות ואיכות החיילים הקרביים חוץ מיחידות עילית קטנות.

מתי בפעם האחרונה סגרו חטיבה סדירה?בינייש פתוח
סגרו ארבע חטיבות שריון סדירות, שהיו קיימותהסטורי
בשנות השמונים. לדוגמא.

אם הן היו, היה אפשר להחזיק את כל הצירים והקווים, כמעט בלי מילואים. כמובן, גם חטיבות מילואים נסגרו.

אתה שוב הולך 20 שנה אחורהבינייש פתוח

החטיבת שריון הסדירה האחרונה שנסגרה היתה חטיבה 500, ב2003, לפני יותר מ20 שנה.

מאז הצבא שיווע ללוחמים, בעיקר חי"ר.

אגב כבר בצוק איתן חטיבה 460 נלחמה בעזה למרות היותה חטיבת הכשרות. אני בעצמי הטענתי מפות של עזה על טנקים שאמורים להכשיר בוגרי טירונות בצוקי עובדה.

בסוף התקצרה להם ההכשרה לאחר אותה מערכה.

בניין כח זה תהליך של שניםהסטורי

אם כדבריך, למה לא עשו עם זה כלום?

למה לא פעלו למצוי גיוס לקרבי?!

למה נתנו לכל מי שרק רצה קצת תפקידי ג'וב?!

למה קיצרו את הסדיר?!

כי הצבא לא רוצה חרדים. נקודה.איתן גיל

לו היה רוצה חרדים, אורנה ברביאי לא היתה מונחית לזייף נתוני גיוס.

אותה תפסו, כי עשתה זאת מהמקפצה... כמו חברתה תומר ירושלמי, וכמוהן עושים כל האחרים...

בסוף כולם הולכים לפוליטיקה, ורק זה חסר להם, שישלף חומר ארכיוני שיעלה ממנו שפלוני או פלונית לא הלכו בתלם.

אם חלילה הם יגיעו לשלטון, הדף הריק יוחזר להסכמים הקואליציוניים, ובג"ץ של עמית וסולברג יאשר אותם בוודאות של 100 אחוזים.

מה שדחפת כאן, לא קשור להודעה אליה הגבת...הסטורי
הגמת לכמו תמס, עימך הסליחהאיתן גיל
נתניהו הגיש בקשת חנינה!!!כמו🐌תמס

מאפשר ממשלת אחדות

טרף את כל הקלפים

מן הסתם השמאל ירצה לשים ראש ממשלה והליכוד תחתיו.

פתר להם את כל הבעיות. לא צריכים לא את הערבים, לא את החרדים וגם לא את מפלגות הימין...  

ממשלת אחדות לא תהיהאיתן גיל

קפלן ידרשו מנתניהו לפרוש מהפוליטיקה, ואת זה הם לא יקבלו.

נראה שטראמפ הוציא כרטיס צהוב לבוז'י, ובוז'י נבהל והזמין את המכתב מנתניהו.

נמתין ימים אחדים.

הוא יפרושכמו🐌תמס

כמה הוא יכול

הוא לא צעיר

3 פעמים בשבוע פלוס לנהל מדינה

הנזק שחוק ההשתמטות יגרום לליכוד,  ממילא יגרום לאובדן שלטונו.

עשה חשבון פשוט,

זורק את כולם ויוצא לחירות.

והאמת? מגיע לו להנות מפנסיה שלווה.

המשפט הזה היה נמשך עוד שנים רבות.

הנה תקראכמו🐌תמס

בקשת החנינה: לקחים מפרשת קו 300

כבר עונים לו בתקשורת מה יהיה מחיר החנינה.

את מה שהוא השיג - הובלת המלחמה מה7.10 לעולם לא יוכלו לקחת ממנו.

עדיף לו להזכר במאחה הקרע בעם.

ולא כמפצל העם על חוק שמפיל אותו מהשלטון.

איש חכם.

תודה ביבי

תודה לסמוטריץ שבשקט בשקט סלל את יו"ש מתחת לאף של התקשורת, אישר האחזיות ותוכניות בניה.

שיהיו בשורות טובות לעם ישראל 🇮🇱♥️🇮🇱

וגם זהכמו🐌תמס

גם מנסור עבאס לא יעזור: חברת הקואליציה שהולכת לפוצץ את חוק הגיוס

טו,ב עכשיו זה יותר קל להם, כי חנינה תמורת פרישה מהחיים הפוליטיים מאפשרת להם להביע את עמדותיהם האמיתיות.

נראה שאפשר לגנוז גם את פרשת הפצרית.

הפצר החדש יסגור בשקט את תיק שדה תימן. אכי"ר.

מה הבאת לי פה, את דובר הפרקליטות מתן גוטמן?איתן גיל

הפרקליטות שסרחה אמורה לשלם מחירים לא פשוטים, ולכן גוטמן נזעק.

כך ואחרת אם בוז'י יערים קשיים הוא יסתבך עם טראמפ שעומד מאחורי הבקשה. אני מאמין שהכל נסגר מראש עד לפסיק האחרון לפני שהוגשה הבקשה הרשמית

שני דבריםבינייש פתוח

אי אפשר לגייס אנשים בכח לקרבי. תקרא פה את הפסקה הראשונה והשנייה:

ההוא שציינתי - אקטואליה וחדשות

לגבי קיצור שירות סדיר, זה מועיל מאוד למשק במיוחד כשלוקחים בחשבון שרוב החיילים עורפיים ואפשר לוותר עליהם.

דבר שני, חייל בחודשיו האחרונים לא מועיל בכלל לגדוד שלו, ודווקא בגדודים לוחמים התופעה אפילו חזקה יותר, ועצם השייכות שלו לגדוד דוחה מציאה של מחליף בעבורו.

אמנם חיילים כאלה מועילים מאוד במקרה של מלחמה גדולה, אבל כידוע אף אחד לא צפה שבבוקר יום בהיר ויום חג יתרחש מגה פיגוע שיוביל למגה מלחמה.

והאמת? עצם היכולת להאריך סדיר ללוחמים בלבד בתקופת לחימה אינטנסיבית יותר, כאשר החיילים העורפיים יוצאים לעבוד ולהועיל למשק אולי דווקא יעילה יותר מבחינה כלכלית גם כשלוקחים בחשבון שכר גבוה עבור זמן ההארכה ללוחמים. שזו הארכה שאינה רלוונטית בימים אלו שאין לחימה, אבל ייתכן שההארכה הזאת תהפוך לרלוונטית כשנחזור ללחימה עוד כמה חודשים או תוך שנה או שנתיים.

לגבי חרדיםאיתן גיל

המדינה צריכה להסליל חרדים לשרות צבאי מגיל 14 ולא מגיל 20.

כי מוטיבציה לשרת לא צפה בגיל 20.

העניין הוא שהצבא פשוט לא רוצה אותם בין שורותיו, וככל שהוא מגייס אותם הוא עושה זאת כמי שכפאו שד.

ככל שהקפלניסטים יתקרבו לשלטון באמת, הם ידאגו להעביר לחרדים דף ריק וכבר היו דברים מעולם.

הבעיה היא אצלנו עם שועלים קטנים שמחבלים בכרמים.

גם אם הצבא לא רוצה לגייס חרדיםכמו🐌תמס

החרדים מזהים ששלטון ביבי לא לנצח ורוצים מאד את החוק

כבר יש יעוץ משפטי לממשלה שהחוק לא עובר בג"ץ. נגיד ככה: כל עוד נתניהו בשלטון החוק הזה לא יעבור בג"ץ.

מה יהיה בבחירות לא ברור. דף לבן חלק הם לא יקבלו, מסיבות כלכליות. אבל יש סיכוי לחוק שיפטור מגיוס במחיר של הורדת התמיכה הכספית. כי השמאל לא ממש רוצה אותם בצבא אבל עוד יותר מעוניין להפסיק לממן אותם.

לא שזה כזה טוב ליהודים כי האופציה ששוב הם ישבו עם הערבים יותר גרועה 

בגץ לא יאשר שום מינוי ושום החלטה של ממשלת ימיןאיתן גיל

אלא אם ישוכנע שהמינוי המוצע הוא בוגר וקסנר או משרת את קפלן. ע"ע הפצ"ר החדש חביבו של סמוטריץ'.

החרדים מבינים את הסיטואציה ונותנים לנתניהו גם להזיע, וגם לשמור על ממשלתו.

גם אם בג"ץ יאשר, והוא לא, תלמידי הישיבות לא יתגייסו על יסוד תמיכה שקטה של הרבנים שלהם.

כלומר, יגידו בפומבי שהם בעד, ומאחורי הקלעים יפעלו נגד.

מה שהיה הוא שיהיה גם בעוד 78 שנים.

החרדים יודעים שזה תקציב התופינים האחרוןכמו🐌תמס
אשריך. אתה מצאצאי המכבים.סודית

לשאלתך, החרדים שכן התגייסו עשו זאת מכוח מצפונם האישי.

זה לא קשור לפליירים, ולא לחוק הגיוס.

עכשיו יטחנו את החוק הזה בכל ערוצי התקשורת, כי הוא טוב להם לשתות מנדטים.

זה נושא יותר נוח מחקירת הפצ"רית.

תודהבינייש פתוח
אגב התכוונתי שאולי יגיע פיצול שיפגע במפלגות החרדיות.
אני לא בטחה שיהיה פיצול, הם מאד מאוימיםסודית

החוק מפרט שורת הטבות כלכליות שאין לציבור הרחב. הם חוששים לאבד את ההטבות הכלכליות.

לדעתי הם יצופפו שורות.

אבל החוק לא יעבור, וגם ההטבות הכלכליות שלהם יעצרו.

תקרא את איתן גיל. גם הוא לא מאמין שהחוק יחוקק בסופו של דבר.

בתקציב הזה, נתניהו מנסה להציל את הממשלה שלו. הוא היחיד שנתן להם כל כך הרבה לכן הם "שותפיו הטבעיים". אבל הוא זקן, חולה ונרדף.

הם רוצים את החוק כדי להנציח את ההטבות הכלכליות, קשה להאמין שבג"ץ יאפשר.

מה שכן יהיה זה המון רעש סביב החוק כי זו תעמולת בחירות של השמאל.

לגבי הגיוס, הם יעשו את החשבון בעצמם. 

לפי רוטר מנסים להעביר את החוק בעזרתכמו🐌תמס

קולות של רע"מ

כבר ניסו בעבר ולא הלך

מבוכה לקואליציה: חוק הגיוס נפל למרות תמיכת רע"מ

אולי זה לא באמת משנה האם החוק יעבורבינייש פתוח
אלא איך החרדים יצביעו, בשביל לעורר את ההתנגדות החרדית שיכולה אולי לגרום לפיצול.
שום חוק לא יגייס אף אחד בכוחנקדימון
זה לא עובד על ערבים, זה לא עובד על פציפיסטים, וזה לא עובד על חרדים. ואנחנו לא צריכים חיילים שיעשו שביתה איטלקית. אנחנע צריכים מי שילחם, מי שירצה להשקיע, מי שאכפת לו.

התמריץ היחיד האפשרי, כך נראה לי, זה התניה של הטבות בשירות צבאי - כמובן תוך בניית מסלולים ותנאים מתאימים לחייל החרדי (כמו שיש לחייל הדתי, לחייל הצמחוני, לחייל הלהטבי, ולחייל מדת אחרת). הבעיה היחידה שלי עם זה היא שלא יעלה על הדעת שמנגנון כזה יופעל רק נגד החרדים ולא נגד הערבים. זה עוול מוסרי להביא למצב שבו מצבו של חרדי הוא גרוע משל ערבי. אח שלי שווה פחות מהאויב שלי?! אח שלי יקבל סנקציות, והאויב שלי יקבל העדפה בקבלה לרפואה? אח שלי ינוטרל מהטבות, והאויב שלי יקים עסקים? ברור שלא.

וכאן הפלונטר, מבחינתי.

ההעדפה לקבלה בלימודי רפואה באמת צריך לבטל אותהכמו🐌תמס
אבל אח שלך לא אמור בכלל להגיע לסנקציות. חוץ מחילול ה' וביזיון לומדי התורה לא השיגו שום דבר. צריך לדון בכובד ראש ולהפסיק להעמיד פנים שכולם לומדים.
אתה מדבר בראוינקדימון
אבל הדיון הוא במשפטי.
הדיון המשפטי בכלל לא בידיים של הימיןסודיתאחרונה
ולכן נותר רק דיון אידאולוגי.
עוד הוכחה לאפסיות של ביבירועישםטוב

פשוט לא נתפס

ביבירועישםטוב

ביבי מתנהל *בדיוק* לפי התפיסה השמאלנית שאומרת - 

יש בעזה מיליון-2 חפים מפשע, אנשים ממש טובים.

למרבה הצער קבוצה טרוריסטית איכשהו השתלטה עליהם.

בגלל 7.10 ישראל נאלצה בלית ברירה לצאת למלחמה וחבל על כל הרוג ופצוע "לא מעורב".

עכשיו שחמאס כמעט נעקר אז ישראל כמובן תעזור לעזתים, האנשים הטובים והאיכותיים, להשתקם חזרה.

אתה קורא את מה שאתה מעלה כאן?!הסטוריאחרונה
אין כאן שום דבר על ראש הממשלה. ארה"ב דורשת, נו שוויין. היו גם כותרות כאלו, רק לפני קצת יותר מחודש, על המחבלים ברפיח ש"ארה"ב דורשת שניתן להם לצאת" וכל שונאי נתניהו חגגו כאן. היא דרשה, הוא סירב. היום המחבלים הללו מתים או בכלא.
שאלות שכל אדם חושב צריך לשאול את עצמו על כיפת ברזלסביר11

💡שאלות שכל אדם סביר צריך לשאול את עצמו לגבי כיפת ברזל וטיל החץ:

1. האם ראיתם אי פעם בעיניים שלכם- כשנאלצתם להיות בחוץ בזמן אזעקה -יירוט אמיתי של רקטה או טיל שעף בצורה אופיינית, וכיפת ברזל שמזנקת אליו ואכן פוגעת בו באמת? לא ראיתם.

ואם ראיתם סרטון כזה- כל איש מולטימדיה שעוסק בעיבוד סרטים ובפוטושופ יכול להראות שהסרט הוא מפוברק, אולי ברמה מקצועית יותר מהסרט המפוברק של שדה תימן, אך נוצר במסך המחשב ולא במציאות.

( יש ברשת כמה סרטים מפוברקים של פגיעה ,עם הסברים משכנעים של איש מקצוע שמראים שהם מפוברקים והפגיעה לא קרתה)

2. טילי תמוז ,גיל ,וכל טיל מכובד,  מראה צלב שהטיל מצלם בעצמו כיצד הוא מתקרב למטרה,

שהולכת וגדלה, עד שהמסך שחור כשהוא מפוצץ אותה.

האם ראיתם אי פעם סרטון כזה מכיפת ברזל?

אני בטוח שלא ראיתם.

ואם כן, איש מקצוע כנ"ל -יוכל להראות לכם שזה סרט מפוברק.

וכן לגבי יירוט של טיל על ידי טיל חץ.

האם לדעתכם קיימים סרטים של יירוט, אלא שמסתירים אותם מהציבור?

לא הגיוני לחשוב כך, כי סרטים כאלה יכולים רק להועיל ולהגביר את אמון הציבור במערכות.

3. 📢מדוע ,כשמתפרסם שהגיע טיל=רקטה לאיזור מסוים, ושהוא יורט בהצלחה, נשמעים באזור כמה פיצוצים .למה יותר מפיצוץ אחד,

כמה פעמים יכולה רקטה של האויב להתפוצץ?

הרי לאחר הפיצוץ הראשון הרקטה כבר לא קיימת יותר. אולי זה חתול בעל תשע נשמות?

4. ידוע שארהב השתתפה ומשתתפת בפיתוח  כיפת ברזל והחץ . האם אין לה אינטרס להגן על עצמה? הרי היא נמצאת בסכנת ירי טילים מכל ספינה רוסית שמתקרבת לחופי ארה"ב גם ממרחק גדול, כגון אלף/ אלפיים קילומטר.

אם כן ,למה ארה"ב לא רוכשת טילי כיפת ברזל או חץ מישראל?

ולהיפך, היא ביטלה עסקאות רכישה של הכיפה מישראל. למשל חפשו בגוגל : "ארה"ב לא תרכוש את מערכת כיפת".

מה שאומר שאין לארה"ב אמון 🤏 בטילים שהיא מייצרת על ידי ישראל.

🐣אבל לקידום מכירות- למה לא? כלומר ארה"ב, שמושקעת בכיפת ברזל וב- חץ,  יש לה אינטרס שמדינות שונות ירכשו מישראל את המערכות הללו, והיא תגזור קופון ברווח , מה שיכול להסביר מדוע גרמניה רכשה לאחרונה חץ3,

ומי יכול לשלול את הטענה שזהו תרגיל של איש העסקים טראמפ , שנתן לגרמניה את הכסף לרכישה?

אגב, גם סינגפור, שסיכמה שתרכוש מערכת כיפת ברזל מישראל- חזרה בה ולא ולא רכשה. חפשו בגוגל "סינגפור לא תרכוש כיפת".

כן ראיתי. פיזית.נקדימון
ולא אכפת לי איך קוראים לזה - זה פוגע ומציל חיים.
ראיתי מלאזוזיק העכבראחרונה

גם אתה היית רואה אם היית גר באיזורים מסויימים בארץ.

ראיתי כיפת ברזל רודף אחרי טיל ופוגע בו לפחות שלושים פעמים. ראיתי שיגורים של כיפת ברזל יוצאים מהקנים. ראיתי והחזקתי בידיים המון רסיסים - גם של מיירטים.

אולי מישהו השתיל לי שבב עם דמיונות לתוך הראש, כשנכנסים לעולם הקונספירציות אפשר להיות מאד פוריים ואין גבול לאפשרויות. 

עכשיו אפשר להיות בטוחבינייש פתוח

חוק הגיוס לא יעבור בשום מתכונת. אלא אם כן יחליפו ממשלה (לא חייב בחירות, אבל זה תלוי במרכז הפוליטי שיפסיק להחרים את נתניהו) ויביאו לחוק שבאמת יגייס חרדים.

אני מקווה שכולם הבינו מזמן שלעולם לא נשיג שינוי בהידברות, שיתוף פעולה ובאופן הדרגתי.

במיוחד שהחוסר בחיילים די גדול וקריטי, אבל הוא קטן מאוד ביחס למיצוי המקסימלי של החרדים הבריאים בגיל גיוס.

אף אחד לא רוצה ולא צרייך לגייס את כל פונוביץ וכל מיר וכל ישיבת חברון ואת כל חסידות סאטמר ותולדות אהרון.

אני פשוט לא חושב שממשלה שמרגישה בנח עם החרבתארץ השוקולד
יישובי הצפון היא ממשלת ימין.
ענין טכני פשוט -למה כדאי ליועמשיט והחבר'ה למרוחסביר11

לעיל בדקה 24:00 בימים אלה של  תחילת ואמצע דצמבר  מתבצע מהלך רוחבי של מחיקת כל השיחות וההתכתבויות

ביניהם ,כנראה כולל נשיא העליון והיועמשית,

פרט לכך שבווטסאפ הרבה התכתבויות מוגדרות למחיקה אוטומטית אחרי חודש עד שלושה , ולזה בדיוק הם מחכים ,שיעברו חודש עד שלושה חודשים מאוקטובר

ממילא לא ימצא שופט חוקר להחליף את היועמשיתכמו🐌תמס

שעומד בדרישות של השר לוין ושל בגץ גם יחד

כך או כך הפרשה ירדה מסדר היום הציבורי

מקווה שהפצר החדש יעשה ניקיון בפצריה

או לפחות תשתנה שם רוח המפקד

אבל תודה שהחזרת את הנושא החשוב הזה לדיון

ספוילרזיויק
לא יקרה
כבר קורה הם מגלגלים כולם אחריות על הפצריתכמו🐌תמסאחרונה

ומתנערים מזה.

עכשיו יש להם מפקד חדש

חבל שלא דנים בפורום הזה…סיעתא דשמייא1
…על תאונות הדרכים הקטלניות. 
בהחלט הגיע הזמן לדוןשדמות בחולות

גם בזה.

השאלה היא כמה יש עוד לחדש?

מיותר. נתחיל ישר מזריקות בוץנקדימון

אין מה לדון בזה.

צריך עובדות הן ביחס לישראל והן ביחס לעולם, צריך אכיפה (ועובדות לגביה הן ביחס לישראל והן ביחס לעולם), וצריך שכל אחד יחנך בבית את עצמו ואת ילדיו.

נגמר. הלאה לפוליטיקה הזולה הבאה.

נוראזיויק
מה אכפת לנו מה קורה באוסטרליה?איתן גיל
חבל שלא מכבדים וכותבים בפורום כשכאן שבת...הסטורי
וואי לא שמתי לבזיויק
ועוד ניק עם שם כזה... מזעזע
הוא כותבקעלעברימבאר
מאוסטרליה , כשהוא כתב היה שם יום חול עדיין. הוא דתי שומר שבת
לא עדיין, אלא כבר יצאה שם שבת. וזה לא מכבדהסטורי
שזה יופיע כך בפורום שכתב היום ב16:15. לא בכל הודעה הוא מציין שהוא יורד שירד לאוסטרליה.
מנהלי ערוץ 7 לא יכולים לסגור את האתר והפורום בשבת?קעלעברימבאר
לא יודע וזה לא משנההסטורי
מינימום של דרך ארץ מצד יורד, זה לא לנפנף.
אהזיויק

מה יהודי עושה בחוץ לארץ?? 🤨

האמת שגם מי שבחלל מעל ארץ ישראל אז השמש אצלו יכולהקעלעברימבאר
לשקוע בשעה אחרת. השאלה איך מתחשבים בזמנים הלכתית בחלל, והאם להיות בחלל מעל הארץ זה נחשב יציאה מהארץ
אגב, מי שגר סמוך לקו התאריך יכול בגלל לדלג על שבת.ספקאחרונה

לפי חלק מהדעות, לפחות... נדמה לי שבתקופת מלחמת העולם השניה, יהודים שברחו ליפן לא ידעו באיזה יום לשמור שבת... 

זה לא הנושא אבל אנחנו עדין בגלות…סיעתא דשמייא1

… אנחנו מתפללים שלש פעמים ביום באופן הזה.

עוד לא החליטו לשנות את הנוסח.

זה ממש לא תירוץ להשאר בחו"ל. האם בגללקעלעברימבאר

שאנחנו מתפללים השיבה שופטינו אז זה מתיר לעוות צדק ומשפט?

גם אין קשר בין שינוי הנוסח לשאלה אם אנחנו בגלות. כן נפסק לא לקרוע על ערי יהודה וירושלים כי הם בשלטון ישראל, ונפסק לומר הלל בברכה ביום העצמאות כי יצאנו בו מעבדות לחירות (כלומר סיום שעבוד מלכויות סיום הגלות)

לא רוצה לפתח את הנושא כאן אבל על כל…סיעתא דשמייא1
… מה שכתבת יש עדין חילוקי דעות בתוכינו ולאף אחד אין מונופול על האמת לכן עובדתית המציאות לא כל כך תואמת למה שהצגת.
גם אם אנחנו תיאורטית בגלות, עדיין יהודיקעלעברימבאר

צריך לגור בארץ.

גם סטמר לא נמנעים מלגור בארץ

מוכן לשים כסף שהוא לא דתיארץ השוקולד
וגם לא באוסטרליה
הוא דתי מאוסטרליה, אתה יכול לבקש ממנוקעלעברימבאר
פירוט בפרטי גם
בא נתערב על כרטיס טיסה.סיעתא דשמייא1
כרטיס חד כיווני לארץ ישראל🙂קעלעברימבאר
זה היה בטעות מן הסתםקעלעברימבאר
זו לא פעם ראשונה וכבר העירו לו על זההסטורי
פשוט פתח צי את הטלפון….סיעתא דשמייא1

… עם יציאת השבת וקראתי חדשות נוראות על מוות בתאונת דרכים של איש יקר שזכיתי להכיר אותו ואת משפחתו בביקורי בארץ ובאופן ספונטני כתבתי את מה שכתבתי מתוך סערת רגשות. מצטער אם גרמתי למישהו עגמת נפש.

לגופו של עניין תרבות הנהיגה בארץ היא זוועתית, האכיפה רשלנית וקורבנות תאונות הדרכים בארץ זה לא גזרה מהשמיים.

כשליחנו (או שליח השטן) לאוסטרליהאיתן גיל

מצופה ממך לעדכן אותנו, איך נאכפים חוקי התנועה בארץ הקנגורו.

יש הרבה יותר אכיפה…סיעתא דשמייא1

…ניידות ממושבות נמצאות בכל פינה לזהות נהגים שנוסעים ללא רשיון , ללא משמעת נתיבים, ללא נתינת זכות קדימה וכדומה. . מצלמות מהירות ונסיעה באור אדום יש בכל פינה .

הכל עניין של הפניית תקציבים למקומות הנכונים.

אני שומע כל הזמן פרסומות חסרות תכלית של הרלב"ג ושואל את עצמי למה להוציא תקציבי פרסום יקרים במקום לתקצב יותר ניידות, מצלמות ועוד אמצעים יעילים לפתרון הבעיה.

תמונה AI של סופת ביירון. מה דעתכם על זה?נ א

אהבתיסודיתאחרונה
אני מקציב לכם עד 5 מילים לענות על השאלה:זיויק
מה ה-בעיה המרכזית של עם ישראל שצריך לפתור?
כמה טמטום - בישראל מעריכים שכ-75% מתושבי עזה כבר לרועישםטוב

ממש כמו המשפט של איינשטין שאי שפיות זה לעשות אותו דבר שוב ושוב ולצפות לתוצאה שונה

בשביל מה היה כל המלחמה הזאת???

התוכנית הטורקית-קטארית שישראל מנסה לסכל, והנתון: "75% בעזה לא רוצים חמאס"

טורקיה וקטאר הן מדינות עויינות בהגדרהאיתן גילאחרונה

ולכן כל מתווה שמזוהה עם אחת משתי מדינות אלה פסול מעיקרו

אולי יעניין אותך