האם בסוף יגיע השינוי באופן מפתיע?בינייש פתוח

כידוע חסר המון כח אדם בצבא, בעיקר כח אדם לוחם, מה שגורם לי ולהמון אנשים לעשות 80-150 ימי מילואים בשנה, מה שמונע גם להחזיק בציר נצרים ובציר מורג בו זמנית על מנת לתמרן בדיר אל בלח, מה שלא קרה מעולם.

הפתרון של הממשלה נגד הביקורת על אי גיוס חרדים, הצעד הכי מתבקש, הוא אך מצד שני לא לאיים על שלמות הקואלציה, הוא חוק עם כותרת של 50% גיוס, שלא הולך לגייס אף אחד.

כמובן שאף אחד לא יספר לחרדים שהחוק לא יעשה כלום ושום דבר, בשביל לא להרוס את הבלוף, מה שמעורר המון התנגדות מצד חרדים לחוק שלכאורה יגייס אותם.

אני כל הזמן רואה פליירים ומודעות בבני ברק שמכנים את הרבנים וחכים חרדים בכל השמות גנאי האפשריים, או מודעות שאם החוק עובר, יהיה איסור תורה חמור מאוד להצביע שס.

האם זה הכל הצגה בשביל שנחשוב שזה אמיתי, ואם לא, מה הצפי? פיצול במפלגות החרדיות שיקח מהם את כל הכח בכנסת הבא, כנראה בקרוב מאוד?

לא חושב שזאת הצגהברגוע

אבל כן מדובר על קיצוניים, ממש לא על הרוב.

כמות הפשקווילים לא מעידה על כמות המתנגדים..


ולמה שיהיה פיצול? בין מי למי?

כלומר בבחירות הבאות תקום מפלגה חרדית נגדבינייש פתוח
המפלגות החרדיות הקיימות.
אולי, אבל לא חושב שהיא תעבור את אחוז החסימהברגוע

בסופו של דבר אם המיינסטרים החרדי יתנגד לחוק גיוס הוא לא יעבור

איך החוק יעבור, אם אף אחד לא רוצה אותו, ובג"ץכמו🐌תמס

יפסול אותו?


החרדים לא רוצים אותו- הם לא יתנגדו במקסימום אבל לא יצביעו בעד


חלק מהליכוד לא רוצים


סמוטריץ לא יכול להצביע בעד החוק כי הציבור שלו ימחק אותו בבחירות


ובג"ץ יעשה ממנו מטעמים.

ובצדק.

יש לך כמה הנחות מוטעותהסטורי

ראשית, באמת אשריך וטוב לך על השירות. כל הכבוד וההערכה על כך.

שנית, אני מסכים לחלוטין שהחרדים ככלל צריכים להתגייס.


בכל זאת, ברמת העובדות חשוב לדייק - הסיבה לימי המילואים הרבים אינה 'החרדים'. כל מיני בעלי אינטרסים מצאו 'דמון' לזרוק עליו את הקושי ובכך להוריד מעצמם ביקורת על התנהלותם לאורך שנים רבות בכלל ובמהלך המלחמה בפרט.


יש שתי סיבות עיקריות לימי המילואים הרבים:

1. במסגרת 'הצבא הקטן והחכם', חיילים קרביים רבים, הוצאו משירות במשך השנים כי הצבא סגר להם את החטיבות. עשרות אלפים נפלטו משירות בכלל ועוד רבות מחטיבות המילואים שכן משרתות במשך שנים עשו רק אבט"שים והתאמנו רק לאבט"שים.

היו יוזמות של אנשים פרטיים ובהמשך גם התארגנות מלמטה של חזרה לשירות - הצבא מצידו לא התאמץ בשביל זה בכלל ועד היום מי שלא ממש לחץ בעצמו - לא הוחזר.

ככה שגם אם כל החרדים, עד האחרון, היו בוגרי צבא, היינו מוצאים את עצמינו עם אותו מספר מילואמניקים בפרוץ המלחמה.


2. המלחמה נוהלה בצורה ממש לא יעילה. החיילים בשטח עשו את המקסימום, אבל שיטת הפשיטות גרמה שרוב המאמץ לא החזיק והיה צריך לחזור שוב ושוב. הסיוע לחמאס גרם לו להשאר על הרגליים. הגבלות משפטיות הזויות. ועוד לא דיברנו על שטחי הענק שנתנו לאוייב לפעול בו באין מפריע בגלל חששות רחוקים לחיי החטופים.

אבל הקריאה לחרדים להתגייס היא עכשיוכמו🐌תמס
לצערינו הרבה הרוגים והמון פצועים ועכשיו כן צריך שיכנסו מתחת לאלונקה בלי תירוצים. המלחמה לא הסתיימה עדיין יש צורך להגן מכל הכיוונים 
לצערינו ימשיכו להיות הרבה הרוגים ופצועיםהסטורי
כל עוד נמשיך להלחם ביד אחת, שגם בה שתי אצבעות קשורות בהוראות של הפצ"רית העבריינית וביד השניה נמשיך להזרים סיוע לחמאס.


החרדים צריכים להתגייס, אבל לא בגללם עושים הרבה מילואים.


מקווה שהפצר החדש ישנה את הוראות הפתיחה באשכמו🐌תמס

אבל אחרי מה ש'סביר' פרסם כאן - אין לדעת.

חושבת שהוא יהיה יותר טוב ליהודים מהקודמת.

מניח שהוא לא יהיה עם אובססיה של העמדתהסטורי
לוחמים לדין.
אתה טועה יקיריבינייש פתוח

אם אתה מדבר על דברים כמו תרש גדעון וכדומה, הקיצוץ היה בעיקר מול אנשי קבע וביחידות מטה.

המחסור בלוחמים הוא קדם בהרבה למלחמה, מה שהוביל לטירונים על הגבולות מפנים מוקשים וכדומה.

אמנם נסגרו חטיבות מילואים, אבל זה נועד להשקיע יותר במה שיש, מה שאפשר תמרון של אוגדות מילואים שלמות, כאלה שלא היו כשירות בצוק איתן או בלבנון השנייה. אני מכיר דברים מקרוב.

כל הסיפור הוא שגדוד סדיר חוסך 9 גדודי מילואים ועוד המון למשק.

יש גבול כמה מילואים המשק יכול לספוג, ואי אפשר להחזיק בציר מורג, ציר נצרים וכנראה עוד ציר בג'בליה, כי בשלב הזה לא יישאר מספיק כח אדם לתקוף את דיר אל בלח, עיר שלא תמרנו בה מעולם לרבות שנתיים של מלחמה, וחמאס מייצר בה אמלח.

בלוף הפשיטות של הרצי הוא לא כי הוא מטומטם.

אין תחליף לגיוס חרדים על מנת להכריע את חמאס באופן סופי.

אתה לא יודע על מה אתה מדברהסטורי

תר"ש גדעון היה הצעד האחרון מרבים.


במשך שלושים שנה הלכו והקטינו את היחידות, סגרו חטיבות לוחמות רבות בשריון וברגלים, הורידו את מספר הטנקים הכשירים, את מספר התותחים.

גם את שירות הקבע קיצרו.


אני יכול לתת לך עכשיו שמות של עשרות אנשים - צעירים, בריאים ובוגרי שירות קרבי, ששוחררו ממילואים רק כי החטיבה שלהם נסגרה.


גם לגבי הסדיר - נותנים היום פטורים מאוד בקלות. שולחים לתפקידי ג'וב מיותרים אלפים שיכולים להיות קרביים.


שלושים שנה רמטכ"לים הובילו תהליך של הקטנת הצבא, אין מה להתפלא שהצבא אכן קטן מהצורך...


הם טענו שהצבא יהיה' קטן וחכם'. מסתבר שהצבא אכן קטן, אבל החוכמה של כמה יחידות שמסוגלות לבצע פעולות הרואיות ספציפיות, לא מחליפות את הרגליים על הקרקע של הצבא הגדול.

ההוא שציינתיבינייש פתוח

סגירה של חטיבות מילואים אפשרה להשקיע במה שיש, וזה פשוט בלתי אפשרי להילהחם עם כל כך הרבה יחידות מילואים, ולכן הפתרון הוא גדודים חרדים בסדיר שיחליפו חטיבות שלמות.

אם כל החילונים היו רוצים רק קרבי בכל מחיר, לא היה צריך חרדים בצה"ל, אבל זה לא המצב.

גם מהחרדים לא דורשים 100% לוחמה, יש חטיבה חרדית שאפשר להיות בה קרבי, אפשר להיות במטה שלה ויש יחידות חרדיות עורפיות.

לאורך מלחמת ההתשה ואחריה היו המון חטיבות שריון וככל שעבר עידן המלחמות הגדולות, היה פחות צורך ביחידות לוחמות, היה פחות רצון לקרבי בציבור הכללי ונסגרו חטיבות.

מאז פרוץ המלחמה חזרנו לעידן המלחמות הגדולות, ולכן חטיבה 500 חוזרת, אבל זה עדיין לא מספיק.

לא סגרו רק מילואיםהסטורי

גם קיצרו את שירות הסדיר וגם שלחו לתפקידי ג'וב מיותרים חיילים שיכלו בריאותית להיות קרביים. גם את המשרתים שחררו הרבה יותר (אבא שלי מספר שכשהוא היה בצא, מעולם לא יצאו שתי שבתות רצוף...) ואימנו הרבה פחות. לא יעזור, מצבת הכחות היום היא תוצאה של שלושים שנה שהרמטכ"לים חשבו שנגמרו המלחמות האמתיות, צריך להשקיע ביחידות עילית (אוויר, סיירות, סייבר) שעושות את 'העבודה האמתית' ושאר הצבא הוא מקסימום לאבט"שים או פעם בכמה שנים מבצע קוסמטי מוגבל.


אני מסכים לחלוטין שראוי שבמסגרת הבניה מחדש של צבא העם גם החרדים יהיו שותפים. אני גם מסכים שצורת הביטוי של חלק מנציגיהם הפוליטיים וגם הרבנים היא בזויה.

אבל הצבא הזה שהחרדים צריכים להתגייס אליו, צריך להיות צבא שמרוכז בניצחון. לא באקלים, לא במגדר, לא דוחף בכח נשים לנמר ולא שולח חיילים ל""התנדב""" במועדני מסתננים.

צהל שיווע ללוחמים הרבה לפני המלחמהבינייש פתוח

מאז שאני טירון שלחו אותנו לגבולות, לא משהו נורמלי.

אם אני נותן דוגמא מלפני קצת יותר מעשור, אל תתן דוגמא מלפני 30 שנה כשהחמאס נלחם עם נשק קר.

בסוף בסוף רק הגדלה של הכח הסדיר תוביל לניצחון.

אגב אני לא מאמין שביחידות חרדיות יש שיעורי חינוך מפגרים.

ובאותו עניין, בגדוד שלי היה שיעור חינוך שבועי, ורק שלוש שיעורים היו בעייתים.

אחד עסק באמצעי מניעה, קמתי והלכתי ולא קרה לי כלום, כי **אסור לכפות פעילות חינוכית על מי שזה נוגד את האמונה שלו** אבל זה משהו שלא כולם יודעים.

היו עוד שני שיעורים מפגרים והגעתי בשביל להתגרות ולומר דברים שיהרסו את כל המסר המטומטם שרצו להעביר.

אני לגמרי מסכים שצריך לסגור את חיל החינוך.

הכי מפתיע ומוזר עבורי היה לשמוע את הרב אבינר שאי אפשר לסגור אותו, כי אפילו בברית המועצות היה חיל החינוך.

זה לא אפילו!!! זאת הסיבה!!! זה החייל הכי סובייטי בעולם!!!!

זה כמו לומר שאפילו השמאל הפרוגרסיבי תומך במסירת שטחים, לכן גם אנחנו אמורים לתמוך.

אם צה"ל שיווע ללוחמיםהסטורי

למה סגרו חטיבות לוחמות?!

למה אפשרו לכל מי שעשה קצת פרצוף להיות ג'ובניק בתפקיד מיותר?!

למה קיצרו את השירות?!


תקשיב לבריק, לא צריך לקבל את הנבואות שלו (ההתנתקות טובה לביטחון...) רק את עובדות העבר שהוא מביא בצורה מסודרת .


העובדה היא שהצבא כמדיניות אידיאולוגית של הרמטכ"לים מאז אהוד ברח, הלך והקטין את כמות ואיכות החיילים הקרביים חוץ מיחידות עילית קטנות.

מתי בפעם האחרונה סגרו חטיבה סדירה?בינייש פתוח
סגרו ארבע חטיבות שריון סדירות, שהיו קיימותהסטורי
בשנות השמונים. לדוגמא.


אם הן היו, היה אפשר להחזיק את כל הצירים והקווים, כמעט בלי מילואים. כמובן, גם חטיבות מילואים נסגרו.

אתה שוב הולך 20 שנה אחורהבינייש פתוח

החטיבת שריון הסדירה האחרונה שנסגרה היתה חטיבה 500, ב2003, לפני יותר מ20 שנה.

מאז הצבא שיווע ללוחמים, בעיקר חי"ר.

אגב כבר בצוק איתן חטיבה 460 נלחמה בעזה למרות היותה חטיבת הכשרות. אני בעצמי הטענתי מפות של עזה על טנקים שאמורים להכשיר בוגרי טירונות בצוקי עובדה.

בסוף התקצרה להם ההכשרה לאחר אותה מערכה.

בניין כח זה תהליך של שניםהסטורי

אם כדבריך, למה לא עשו עם זה כלום?

למה לא פעלו למצוי גיוס לקרבי?!

למה נתנו לכל מי שרק רצה קצת תפקידי ג'וב?!

למה קיצרו את הסדיר?!

כי הצבא לא רוצה חרדים. נקודה.איתן גיל

לו היה רוצה חרדים, אורנה ברביאי לא היתה מונחית לזייף נתוני גיוס.

אותה תפסו, כי עשתה זאת מהמקפצה... כמו חברתה תומר ירושלמי, וכמוהן עושים כל האחרים...

בסוף כולם הולכים לפוליטיקה, ורק זה חסר להם, שישלף חומר ארכיוני שיעלה ממנו שפלוני או פלונית לא הלכו בתלם.

אם חלילה הם יגיעו לשלטון, הדף הריק יוחזר להסכמים הקואליציוניים, ובג"ץ של עמית וסולברג יאשר אותם בוודאות של 100 אחוזים.

 

מה שדחפת כאן, לא קשור להודעה אליה הגבת...הסטורי
הגמת לכמו תמס, עימך הסליחהאיתן גיל
נתניהו הגיש בקשת חנינה!!!כמו🐌תמס

מאפשר ממשלת אחדות

טרף את כל הקלפים

מן הסתם השמאל ירצה לשים ראש ממשלה והליכוד תחתיו.


פתר להם את כל הבעיות. לא צריכים לא את הערבים, לא את החרדים וגם לא את מפלגות הימין...  

ממשלת אחדות לא תהיהאיתן גיל

קפלן ידרשו מנתניהו לפרוש מהפוליטיקה, ואת זה הם לא יקבלו.

נראה שטראמפ הוציא כרטיס צהוב לבוז'י, ובוז'י נבהל והזמין את המכתב מנתניהו.

נמתין ימים אחדים.

הוא יפרושכמו🐌תמס

כמה הוא יכול

הוא לא צעיר

3 פעמים בשבוע פלוס לנהל מדינה

הנזק שחוק ההשתמטות יגרום לליכוד,  ממילא יגרום לאובדן שלטונו.

עשה חשבון פשוט,

זורק את כולם ויוצא לחירות.

והאמת? מגיע לו להנות מפנסיה שלווה.

המשפט הזה היה נמשך עוד שנים רבות.

הנה תקראכמו🐌תמס

בקשת החנינה: לקחים מפרשת קו 300


כבר עונים לו בתקשורת מה יהיה מחיר החנינה.


את מה שהוא השיג - הובלת המלחמה מה7.10 לעולם לא יוכלו לקחת ממנו.

עדיף לו להזכר במאחה הקרע בעם.

ולא כמפצל העם על חוק שמפיל אותו מהשלטון.

איש חכם.


תודה ביבי

תודה לסמוטריץ שבשקט בשקט סלל את יו"ש מתחת לאף של התקשורת, אישר האחזיות ותוכניות בניה.

שיהיו בשורות טובות לעם ישראל 🇮🇱♥️🇮🇱

וגם זהכמו🐌תמס

גם מנסור עבאס לא יעזור: חברת הקואליציה שהולכת לפוצץ את חוק הגיוס


טו,ב עכשיו זה יותר קל להם, כי חנינה תמורת פרישה מהחיים הפוליטיים מאפשרת להם להביע את עמדותיהם האמיתיות.


נראה שאפשר לגנוז גם את פרשת הפצרית.

הפצר החדש יסגור בשקט את תיק שדה תימן. אכי"ר.

מה הבאת לי פה, את דובר הפרקליטות מתן גוטמן?איתן גיל

הפרקליטות שסרחה אמורה לשלם מחירים לא פשוטים, ולכן גוטמן נזעק.

כך ואחרת אם בוז'י יערים קשיים הוא יסתבך עם טראמפ שעומד מאחורי הבקשה. אני מאמין שהכל נסגר מראש עד לפסיק האחרון לפני שהוגשה הבקשה הרשמית

שני דבריםבינייש פתוח

אי אפשר לגייס אנשים בכח לקרבי. תקרא פה את הפסקה הראשונה והשנייה:

ההוא שציינתי - אקטואליה וחדשות

לגבי קיצור שירות סדיר, זה מועיל מאוד למשק במיוחד כשלוקחים בחשבון שרוב החיילים עורפיים ואפשר לוותר עליהם.

דבר שני, חייל בחודשיו האחרונים לא מועיל בכלל לגדוד שלו, ודווקא בגדודים לוחמים התופעה אפילו חזקה יותר, ועצם השייכות שלו לגדוד דוחה מציאה של מחליף בעבורו.

אמנם חיילים כאלה מועילים מאוד במקרה של מלחמה גדולה, אבל כידוע אף אחד לא צפה שבבוקר יום בהיר ויום חג יתרחש מגה פיגוע שיוביל למגה מלחמה.

והאמת? עצם היכולת להאריך סדיר ללוחמים בלבד בתקופת לחימה אינטנסיבית יותר, כאשר החיילים העורפיים יוצאים לעבוד ולהועיל למשק אולי דווקא יעילה יותר מבחינה כלכלית גם כשלוקחים בחשבון שכר גבוה עבור זמן ההארכה ללוחמים. שזו הארכה שאינה רלוונטית בימים אלו שאין לחימה, אבל ייתכן שההארכה הזאת תהפוך לרלוונטית כשנחזור ללחימה עוד כמה חודשים או תוך שנה או שנתיים.

מאד נחמד שהוא שווע לחיילים תוך כדי שהוא עושה הכלירחמיאל

לאבד את אמונם של הציבור החרדי שחושש על חייו הרוחניים יותר מאשר על חייו הגשמיים

איך דבריך מסתדרים עם החטיבה החרדית החדשה?בינייש פתוח
באמת סופסוף הוא מתחיל לחשוב על לעשות משהו, אבלירחמיאלאחרונה

הוא איבד (ובצדק) את אימון הציבור החרדי. ככה שיצטרכו הרבה שנים עד שיהיה על מה לדבר

לגבי חרדיםאיתן גיל

המדינה צריכה להסליל חרדים לשרות צבאי מגיל 14 ולא מגיל 20.

כי מוטיבציה לשרת לא צפה בגיל 20.

העניין הוא שהצבא פשוט לא רוצה אותם בין שורותיו, וככל שהוא מגייס אותם הוא עושה זאת כמי שכפאו שד.

ככל שהקפלניסטים יתקרבו לשלטון באמת, הם ידאגו להעביר לחרדים דף ריק וכבר היו דברים מעולם.

הבעיה היא אצלנו עם שועלים קטנים שמחבלים בכרמים.

גם אם הצבא לא רוצה לגייס חרדיםכמו🐌תמס

החרדים מזהים ששלטון ביבי לא לנצח ורוצים מאד את החוק

כבר יש יעוץ משפטי לממשלה שהחוק לא עובר בג"ץ. נגיד ככה: כל עוד נתניהו בשלטון החוק הזה לא יעבור בג"ץ.

מה יהיה בבחירות לא ברור. דף לבן חלק הם לא יקבלו, מסיבות כלכליות. אבל יש סיכוי לחוק שיפטור מגיוס במחיר של הורדת התמיכה הכספית. כי השמאל לא ממש רוצה אותם בצבא אבל עוד יותר מעוניין להפסיק לממן אותם.

לא שזה כזה טוב ליהודים כי האופציה ששוב הם ישבו עם הערבים יותר גרועה 

בגץ לא יאשר שום מינוי ושום החלטה של ממשלת ימיןאיתן גיל

אלא אם ישוכנע שהמינוי המוצע הוא בוגר וקסנר או משרת את קפלן. ע"ע הפצ"ר החדש חביבו של סמוטריץ'.

החרדים מבינים את הסיטואציה ונותנים לנתניהו גם להזיע, וגם לשמור על ממשלתו.

גם אם בג"ץ יאשר, והוא לא, תלמידי הישיבות לא יתגייסו על יסוד תמיכה שקטה של הרבנים שלהם.

כלומר, יגידו בפומבי שהם בעד, ומאחורי הקלעים יפעלו נגד.

מה שהיה הוא שיהיה גם בעוד 78 שנים.

החרדים יודעים שזה תקציב התופינים האחרוןכמו🐌תמס
אשריך. אתה מצאצאי המכבים.סודית

לשאלתך, החרדים שכן התגייסו עשו זאת מכוח מצפונם האישי.

זה לא קשור לפליירים, ולא לחוק הגיוס.


עכשיו יטחנו את החוק הזה בכל ערוצי התקשורת, כי הוא טוב להם לשתות מנדטים.

זה נושא יותר נוח מחקירת הפצ"רית.


תודהבינייש פתוח
אגב התכוונתי שאולי יגיע פיצול שיפגע במפלגות החרדיות.
אני לא בטחה שיהיה פיצול, הם מאד מאוימיםסודית

החוק מפרט שורת הטבות כלכליות שאין לציבור הרחב. הם חוששים לאבד את ההטבות הכלכליות.

לדעתי הם יצופפו שורות.

אבל החוק לא יעבור, וגם ההטבות הכלכליות שלהם יעצרו.

תקרא את איתן גיל. גם הוא לא מאמין שהחוק יחוקק בסופו של דבר.

בתקציב הזה, נתניהו מנסה להציל את הממשלה שלו. הוא היחיד שנתן להם כל כך הרבה לכן הם "שותפיו הטבעיים". אבל הוא זקן, חולה ונרדף.


הם רוצים את החוק כדי להנציח את ההטבות הכלכליות, קשה להאמין שבג"ץ יאפשר.

מה שכן יהיה זה המון רעש סביב החוק כי זו תעמולת בחירות של השמאל.

לגבי הגיוס, הם יעשו את החשבון בעצמם. 

לפי רוטר מנסים להעביר את החוק בעזרתכמו🐌תמס

קולות של רע"מ

 

 

 

כבר ניסו בעבר ולא הלך

מבוכה לקואליציה: חוק הגיוס נפל למרות תמיכת רע"מ

 

 

אולי זה לא באמת משנה האם החוק יעבורבינייש פתוח
אלא איך החרדים יצביעו, בשביל לעורר את ההתנגדות החרדית שיכולה אולי לגרום לפיצול.
שום חוק לא יגייס אף אחד בכוחנקדימון
זה לא עובד על ערבים, זה לא עובד על פציפיסטים, וזה לא עובד על חרדים. ואנחנו לא צריכים חיילים שיעשו שביתה איטלקית. אנחנע צריכים מי שילחם, מי שירצה להשקיע, מי שאכפת לו.


התמריץ היחיד האפשרי, כך נראה לי, זה התניה של הטבות בשירות צבאי - כמובן תוך בניית מסלולים ותנאים מתאימים לחייל החרדי (כמו שיש לחייל הדתי, לחייל הצמחוני, לחייל הלהטבי, ולחייל מדת אחרת). הבעיה היחידה שלי עם זה היא שלא יעלה על הדעת שמנגנון כזה יופעל רק נגד החרדים ולא נגד הערבים. זה עוול מוסרי להביא למצב שבו מצבו של חרדי הוא גרוע משל ערבי. אח שלי שווה פחות מהאויב שלי?! אח שלי יקבל סנקציות, והאויב שלי יקבל העדפה בקבלה לרפואה? אח שלי ינוטרל מהטבות, והאויב שלי יקים עסקים? ברור שלא.


וכאן הפלונטר, מבחינתי.

ההעדפה לקבלה בלימודי רפואה באמת צריך לבטל אותהכמו🐌תמס
אבל אח שלך לא אמור בכלל להגיע לסנקציות. חוץ מחילול ה' וביזיון לומדי התורה לא השיגו שום דבר. צריך לדון בכובד ראש ולהפסיק להעמיד פנים שכולם לומדים.
אתה מדבר בראוינקדימון
אבל הדיון הוא במשפטי.
הדיון המשפטי בכלל לא בידיים של הימיןסודית
ולכן נותר רק דיון אידאולוגי.
קהילת חסידות לעלוב עוברת לעמנואל- ערוץ 7איתן גיל

נכון לעכשו, ולפני המעבר, 39 אחוז מכלל תושבי יו"ש הם חרדים, מול 31 אחוז סרוגים. @הסטורי 

סמוטריץ' בתגובה: ההשתלטות החרדית על יהודה ושומרון תאוזן בעוד שתי אנטנות לתפארת מדינת ישראל.

לעלוב בתגובה לתגובה: את הכנסת הבאה אתה תראה בסקרים של פילבר.

יהודה ושומרון שייכת רקרקאני

לסרוגים?

ככה מספרים לנו הסרוגיםאיתן גיל

שלקחו מונופול על יהודה ושומרון... הריצו לכנסת את התחיה וקיבלנו את אוסלו.

ואחרים שמיישבים את הארץ עקב בצד אגודל לא עושים קוקוריקו ושורפים מנדטים לימין.

ההשתלטות החרדיתoo

😂

התיישבות חרדית במקומות זולים ולא מבוקשים

יו"ש

ערד

עפולה

אופקים

ירוחם

רכסים

ועוד


זה לא מעניין אותם יו"ש או לא

אולי מתוך שלא לשמה יבוא לשמה...נקדימון
לדעתי גם קריית שמונה תהיה עם שכונה חרדית בסוףמשה

פחות או יותר מאותן סיבות.

לא בשנים הקרובותoo
גם חרדים לא רוצים לגור בעיר עם פוטנציאל גבוה להיות מטווחת
תלוי באיזה מחירמשה
למה שלא יקרה שם מה שקרה בערד שגור קנו 2 דירות בשבוע?
כי ערד לא יושבת על הגבולoo

והגבול הוא לא מקום מוגן

לפחות לא בשנים הקרובות

ואולי אף פעם לא


יש מספיק מקומות נידחים בארץ

מוגנים יותר

וגם מרחיבים אותם בהתאם

(ראיתי שבונים עוד שכונה ענקית בבית שמש

רמה מספר לא יודעת מה)

מה המסר? לא הבנתינקדימון

איפה מפוזרים אותם 39 אחוז חרדים וכמה הם רלוונטיים למאבק על הארץ,

ואיפה מפוזרים אותם 31 אחוז סרוגים וכמה הם רלוונטיים למאבק על הארץ,

ואיפה מפוזרים יתר האזרחים וכמה הם רלוונטיים למאבק על הארץ?


תוציא את ביתר עילית, איפה תמצא חרדים ביו"ש? קבוצה קטנה בעמנואל של 6200 תושבים (1.24% מכלל האזרחים ביו"ש), וקבוצה זעירה במיוחד בחוות של חרדים ציוניים נדירים?


ומאיפה האחוזים בכל מקרה?

שכחת אתoo

מודיעין עילית

ויש יישובים

תל ציון

מעלה עמוס

מיצד

מתתיהו

חלק מגבעת זאב

ועוד

לצורך העניין בביתר עילית יש עמק בין א ל בפתית שלגאחרונה

והמציאות שם שנים היתה שאי אפשר לטייל בעמק הזה ובמעיינותיו מסיבות ביטחוניות

מתתיהו מעבר לקו הירוק כמו שחלק ממודיעין מעבר לקו הירוק

גבעת זאב גם ממש צמודה למחסום

וכדי להיכנס למודיעין עילית לא צריך לעבור שום מחסום.

ההתיישבויות האלה הן דבר חשוב ומבורך, אבל חווה עם כמה נערים יכולה לתפוס שטח בגודל של כל מודיעין עילית..

כשיש מטרה ליישב את המרחב אז ההשפעה על המציאות היא דרמטית, הרבה יותר מאשר מי שבא להשתכן בלבד.

היום ב"ה המון דברים משתנים, בעיקר מכיוון הדור הצעיר.

אם חלילה תתרחש התנתקות באיו"שshaulreznik
די ברור שהחרדים יעמדו בתור כדי לקבל כסף ולעזוב בשקט.
בהתנתקותרקאני

בגוש קטיף

תושבים רבים מאוד פעלו ככה

והם לא היו חרדים

ואיזו תועלת הפיק מי שלא פעל ככה?oo
אם כולםרקאני

היו מתנגדים

אולי היה ניתן לעצור את זה

אם התושבים בעצמם מוכנים להתפנות

אין איך לעזור להם
וחבל

אםoo

אבל זה לא קרה

אז אלה שנשארו גם אכלו את הדג המסריח וגם גורשו

כי נבחרה שיטת ההתנגדות בלתי יעילהshaulreznik
תאר לעצמך אם היו פועלים כמו הבדואים ודי למבין.
יש דוגמאות יותר טובותרקאני

מהבדואים

תראו איך הגבעות פורחות

מעוז אסתר למשל

פינו אותם עשרות פעמים

והיום יש שם לפחות 40 מבנים

 

גירוש, לא "התנתקות". היה גירוש.נקדימון
טוב מאוד שקהילה חסידית עוברת לעמנואלהסטורי
עמנואל היא עיר חרדית עם הרבה מורכבות. קהילה שהיא מצד אחד חרדית באמת ומצד שני יציבה - יכולה לחזק אותה מאוד.

מעבר לזה כל מה שגבבת בשורות הבאות - כבר הפכת לפרודיה של עצמך. אין לי מושג למה תייגת אותי בשביל לקשקש על אנטנות. לא פתחת שרשור על חנוכת שאנור, לא על הנחת אבן פינה לאריאל-מערב, לא על ההחלטה להקים ישובים חדשים בבקעה  ועל החוות שכבר התחילו לעלות, בתמיכת המנהל האזרחי, ממש על הירדן מעבר לגדר המערכת, בשטח ששלושים שנה היה מופקר.


ההערכות שלך על תוצאות הבחירות - שוות בדיוק כמו להתקע על האנטנות (תרתי משמע) תוך התעלמות מכל העשיה המטורפת בהתיישבות.

לעלוב עוברת ממרכז הארץ ליהודה ושומרוןאיתן גיל

לעומת חלוצי שא נור שעוברים מיהודה ושומרון ל...יהודה ושומרון.

אגב, על אכלוס שא נור מנצח מישהו אחר שאתה לא מחסידיו הגדולים.

להתראות בסקר הבא של פילבר.

'לעלוב' לא עוברת, קבוצה מלעלוב שמחפשת דיורהסטורי
עוברת לעמנואל, מקימה קהילה שיהיה לה בו דיור בר השגה ומוסדות חינוך מתאימים - טוב מאוד שכך, באמת טוב מאוד, הלוואי שהיו באים יותר, הרבה יותר. הגרעין המייסד של העיר ביתר היה אברכים ממרכז הרב, הצטרפו משפחת רענן, שהיו בגיל של ההורים של רוב החבר'ה. כשאחרי כל מאמצי ההאחזות הראשונית - הוחלט שתוקם שם עיר חרדית הורגשה אכזבה - הצדיק הרב שלמה רענן זצ"ל הי"ד חגג והסביר להם שמה אכפת לנו מי ומה, העיקר שמהמאצים שלנו תוקם עיר בישראל ויחד עם רעיתו תבדל"א עבר, בגיל קרוב לשישים לקראוון בתל רומדיה.

מעבר לזה כל הקונספירציה שאת מנסה לבנות כאן שטחית להחריד. רוב מוחלט של 'תושבי יש"ע' החרדים גרים בשתי הערים הגדולות - ביתר ומודיעין עלית, הקבוצה השלישית בגדולה גרה בתל-ציון.


שלושת הישובים הללו הם 'בקושי יש"ע', כלומר אם השאלה היא בינארית - 0 או 1, יש"ע או לא יש"ע, הם ביש"ע - ואכן יש חשיבות הצהרתית למספר של תושבי יש"ע איזו שיהיו כן ירבו.


אבל אם השאלה היא כמה אנחנו בדרך "לרשת את הארץ ולא נפקירנה ביד זולתינו מן האומות... בכל גבולותיה סביב.." כדברי הרמב"ן, אז עם כל הכבוד - תכנית פאייד יכולה להסתדר איתם היטב, ישובים יהודיים גדולים מטר וחצי מהקו הירוק ומדינה פלסטינית בשטח משמעותי בשאר השטח. אם ח"ו בשדרת ההר המרכזית ואגפיה, תקום מדינה פלסטינית או אפילו אם הרש"פ תשלוט שם עם רצפים משמעותיים - אז בטבח הבא נוחבות ימלאו את בתי הכנסת של ביתר ותל ציון, בדיוק כמו בתי הכנסת של אופקים.


בניגוד לטענתך, אני יכול להפגיש אותך עם משפחות רבות שעברו בשנים האחרונות מרחבי הארץ לישובי יש"ע (עשרות שאני מכיר אישית ממש ויש עשרת מונים שאיני מכיר), אני גם יכול להפגיש אותך עם זוג שגדל בפתח תקווה והיום מחזיקים את 'חוות שער ישראל' מעבר לגדר המערכת על הירדן ומונעים בגופם הברחות אמל"ח.


אבל זו בכלל לא הנקודה. חשוב מאוד לחזק את עמנואל, אבל מבחינת ישוב הארץ, מאות משפחות שעוברות מבני ברק לעמנואל - משמעותיות הרבה פחות מעשר משפחות שעוברות משבי שומרון לשנור, מקבוצה מהישיבה הגבוה בעלי שמקימה ישיבה בגנים-כדים, ממשפחה עם עשרה ילדים שבעבר היו ממקימי אחיה והיום כשהישוב התייצב מחזיקים לבדם (כלומר, בעזרת עדר עיזים...) את שדה יהותן על צומת כביש 60 וכביש אלון או מזוג של בוגרי אלון מורה שבעזרת כמה בחורים מקימים את חוות שובה ישראל בשלוחה של חומש.


כמובן, לכלאחד יש שיקולים שונים ומציאותיים. בכל ציבור יש את האידיאליסטים הגדולים שבאמת עוזבים הכל וגרים באוהל על ראש ההר ואת הרוב שמשלב תמהיל כזה או אחר של היכולת לגור, קהילה מתאימה וכד'. רוב המשפחות שעברו בשנים האחרונות לבניה החדשה במגדלים/מעלה אפרים/גדי וכד' לפחות שיקול משמעותי אצלהם זה המחיר, הקהילה והמוסדות, אבל בסופו של דבר הם מעבים מאוד איזור שעד לפני עשור היה מדולדל ומלבד שמחזקים את האידיאליסטים יותר שהגיעו אז - גם משמשים עורף משמעותי לרצף החוות שהוקם באיזור. בזכותם יש מסחר במרחק סביר, קופ"ח, משנת יוסף, דואר וכו' וכו' שלולי הישובים היחסית בורגניים לא היה קיים.


בגדול - בחברה החרדית השיקול המרכזי בבחירת מקום מגורים הוא הקהילה והיכולת להחזיק כלכלית. בציונות הדתית מצטרף לזה, בתמהיל כזה או אחר אצל אנשים שונים - שאלת המשימה הבאה. אם הדור של לפני חמישים שנה ייסד את ההתישבות ואת הישיבות התיכוניות וההסדר, הדור של לפני עשרים וחמש שנה הקים גרעינים תורניים ועיבה את ההתישבות וחלוצים ראשונים התחילו קצת לצאת מהגדרות - הדור של היום מתנחל בעומק השטח, מבין שהסיפור אינו רק כמה תושבים יהיו בסטטיסטיקה - אלא כמה שטח יהיה בדריסת רגל יהודית, ביש"ע, בגליל, בנגב ובכל הארץ. מתרחבים ביש"ע, מחזקים את גבול הצפון, את עוטף עזה, את הערים המעורבות, את הנגב והגליל.

מתוך שלא לשמה בא לשמהאיתן גיל

כל יהודי שעובר ליו"ש הוא ברכה, ולא משנה לאיזה זרם הוא משתייך. למרבה הצער אנשים לא עוברים אם לא מתמרצים אותם לעבור קהילתית וממונית גם יחד. את ההטבות צריכה להציע המדינה, אבל המדינה לא מציעה כי יש לה דברים יותר חשובים על הראש.

כוחות השוק לא יעזרו כאן, כי לצד קורת גג צריך להיות מקום תעסוקה כמה שיותר קרוב לבית, ותעסוקה אין.

תכנית פיאד שהזכרת כאן היא דוגמה מצויינת לאיך צריך להתנהג ולעבוד.

מירב מיכאלי שר"י אמרה שלא תשקיע אפילו שקל ב"גדה המערבית" כי ממילא היא תוחזר לפלשתינים עפ"י תכנית פיאד. מיד לאחר השמעת דברי ההבל שלה היה מן הראוי לפרסם את המענה הציוני לעתיד יהודה ושומרון, מה שלא נעשה עד היום ועד בכלל.

לציונות הדתית יש הרבה רעיונות מבורכים, אבל מעט מאוד פטריוטים מועמדים ליישב את הארץ.

הייתי מצפה מאורית סטרוק המוערכת להניח על השלחן מפה סדורה לסיפוח דה פקטו של יו"ש, אבל היא לא תעשה זאת וטעמיה לא ברורים.

העתודות הפוטנציאליות לישוב הארץ נמצאות בקהילות החרדיות, אבל לשם הציונות הדתית לא רוצה להגיע לעשות נפשות, ובמקום זאת מחדדים פערים בין שני המגזרים, ובקפלן צוהלים.

נעים להכיר - המציאות!הסטורי

אתה צודק לגבי מה צריך לעשות.
 

אתה מנותק מהמציאות לחלוטין, כשאינך רואה שזה אכן מה שנעשה. מה שהממשלה הזאת עושה, בעזרת רבים וטובים בשטח ובדרגים השלטוניים, זה סיפוח דה-פאקטו של יו"ש. מי שלא רואה זאת הוא עיוור.

 

העובדה שאורית סטרוק לא הניחה בפניך תוכנית, אלא שהיא ובצלאל פשוט מבצעים, זה חלק מדרך העבודה שלהם. יש בפוליטיקה כאלו שטובים בהצהרות ויש שטובים בביצוע...

שמאל אמיתי הוא נגד הכנסת נשים למעגל הלחימהhamedinai

אם השמאל הוא אכן הומניסטי ופציפיסטי, עליו להוביל את המאבק נגד הכנסת נשים ליחידות לוחמות. זהו לא עניין של שוויון, אלא של אחריות על העתיד:


* ​לשבור את שרשרת הטראומה: הנשים הן אלו שמגדלות את הדור הבא. כדי לבנות חברה בריאה, אנחנו זקוקים למחצית מהאוכלוסייה שתהיה נקייה מסבל, מאכזריות ומטראומת המלחמה. אסור שהדור הבא יונק את חוויות שדה הקרב דרך החלב של אמו.


* ​ייחודיות היצירה מול ההרס: תפקיד האישה ביצירת חיים וגידולם הוא הערך הנעלה ביותר. כשדוחפים נשים לקרב, השמאל למעשה מקדש את הדרגות הצבאיות ואת האלימות כסמל הסטטוס המכובד ביותר, במקום להוקיר את היכולת להעניק חיים.


* ​סטנדרט הומניסטי בינלאומי: במקום "להתקדם" בהכנסת נשים ללחימה, עלינו להוביל הסכמה הדדית בין עמים: נשים וילדים נשארים מחוץ למעגל האש. אם אפילו האויב אינו דוחף את נשותיו לחזית, מדוע שדווקא השמאל ה"נאור" יתנדב לעשות זאת ראשון?


​בשורה התחתונה:

שוויון אמיתי הוא לא הזכות להרוג ולהיהרג. אם אתם באמת מקדשים את החיים ואת השלום – תשמרו על הנשים רחוקות מהמקום שבו מחוררים בני אדם. תנו למחצית מהאנושות להישאר חוף המבטחים של השפיות והחמלה.

הדבר נכון גם בהקשר לתלמידי ישיבה ורבניםhamedinai
במידה מסוימת (מנקודת מבט שמאלנית טהורה), הדבר נכון גם בהקשר לתלמידי ישיבה ורבנים.

רצוי שאלו המיועדים להיות רבנים ומורי הוראה לציבור יהיו פטורים משירות צבאי וממעורבות במלחמות. כמו כן, יש לדרוש מהאויב לחדול מפעולות ג'יהאד. מלחמה אינה קדושה; לעיתים היא הכרחית, אך אינה קדושה.

ברור. הפרוגרס הוא אנטי הומניסטי בדיוק כמו שהואקעלעברימבאר

אנטי שמרני.
 

הוא רק מתחפש להומניזם אך הוא ההפך ממהו.

 

צודק במאה אחוז

לא הבנתאיתן גיל

הם רוצים לפרק את הצבא. שלוש בחירות עומדות בפניהם:

1. סרבנות.

2. הצפת הצבא בחיילות, כאשר ידוע שכושרן הגופני הוא לא משהו בלשון המעטה.

3. שילוב של 1, ו- 2.

את התוצאות העובדתיות ראינו בשבעה באוקטובר.

לא רק. יש פה גם טרלול פרוגרסיבי תמים ומטומטםקעלעברימבאר
זה בהחלט טרלול פרוגרסיבי וטמטום מוחלט,קורא נלהב לשעבר

אבל אין כאן תמימות.-

אמנם יש תמימים חסרי דעת ועמוד שדרה שנסחפים אחרי זה-

אבל ה*תנועה הפרוגרסיבית* עושה את זה במודעות מליאה ובכוונת טירלול מליאה במטרה להרוס את כל התשתיות הלאומיות משפחתיות ואישיות וליצור כאוס מכל מיני סיבות: מרצון להרוס מסגרות 'מיושנות', עד שיחרור רסן של כל אנושיות מהמוסר והצדק, וכלה בשיכרון כח של מובילי התהליך הזה.


 

ועזוב אם יש כמה 'זקני ציון' כאלה שדוחפים הכל בחשאי או שזה תהליך מתפתח שבעלי דעה מסויימים ו'בעלי מאה' אחרים בעלי אינטרסים מקדמים העיקרון ברור

אמת. אבל זה לא באמת מעניין אותם, הרי הבנות שלהםנוגע, לא נוגעאחרונה

בכל מקרה לא בין המתגייסות לקרבי.

כמו שהילדים והנכדים של שופטי בג"ץ לא סובלים מנהלי הפתיחה באש כי הם לא בקרבי.

 

אין היום שמאל אמיתי. כל מנהיגי השמאל הם בובות של השמאל הפרוגרסיבי (חוץ מיאיר גולן שהוא עצמו שמאל פרוגרסיבי).

הבעיה החמורה היא שהימין ממנה אנשים (אייל זמיר) שזורמים עם הקו הזה ולא נלחמים נגדו.

הברכה שהכי חשוב לכוון בה בימינו היא למינים ולמלשינים. ברגע שזה יפתר, באופן טבעי לבקשות שבשאר הברכות יהיה קל הרבה יותר להתגשם.


 

 

 

אחד באפריל שניהדוס

אחד באפריל שני הוא יום מיוחד, בו כל מי שלא הצליח או הספיק לעשות מתיחה טובה יכול לנסות שוב.

ניתן לראות מקורות ליום הזה בירושלמי, זבחים סז עא

המתיחה הטובה ביותרשלג דאשתקדאחרונה

היא להגיד לכולם שב1.4 היית טמה או בדרך רחוקה.

ככה הם יחששו ממה שתעולל להם ב"שני" 😉

אשרי הרבנים הראשיים והרבנות - ראשונים לציון להעמדתהסטורי
בג"ץ במקומו!

הרבנות הראשית הרימה את נס המרד נגד בית המשפט - סרוגים הרבנות הראשית פתחה במרד נגד בית המשפט ואז התקפלה - סרוגים

בוגרת לינדנבאום טיפוסית בהחלט מתייעצת עם רבניהמרגול

ורבניותיה.

כנראה שקודם פותחת מקורות ומנסה להבין את הסוגיה ואת הפסיקות הקיימות, אבל אז פונה לרבנים ורבניות מהמדרשה.


בציבור הדת"ל גם ככה מתייעצים עם רבנים פחות מהציבור החרדי (כי ההתייעצויות הן יותר הלכתיות גרידא ופחות התלבטויות חיים רגילות).

אבל אם יש שאלה הלכתית? בטח. 

זה מכעיס אותי כל פעם מחדשמשה

"רחפן נפץ התפוצץ על באגר שפועל בשכירות מערכת הביטחון בדרום לבנון, כתוצאה מכך נהרג מפעיל באגר אזרחי, משפחתו עודכנה בפרטים, ללא נפגעים נוספים באירוע."

 

מה כואב לדו"צ לפרסם עליו כמו כל חלל אחר שנפל בקרב? אז מה אם הוא עובד קבלן של צה"ל. (וכן אני יודע שלא מגיע לו גמלה של חלל צה"ל אלא של נפגע פעולות איבה, כן, זה לא קשור).

זה לא הניסוח הרגיל?קפיץ
לעובדי קבלן?משה
להרוגים שעדיין אסור לפרסם מי הםקפיץ
דוצ לא מודיע על נפגעים שלא אישרו לפרסם שמותמשה
מאיפה ההודעה? לא ראיתי בשום מקוםברגוע
ונראה שדו"צ כן פרסם הודעהקפיץ

עובד בחברה קבלנית שמבצעת עבודות הנדסיות מטעם משרד הביטחון, נהרג מוק | ערוץ 7

רק כמה שעות אחרי שלך, יש סיכוי שחיכו ל-22 או משהו כזה

זה הם פרסמו גם פעם שעברהמשה

הוא לא קיבל אותו יחס כמו חייל שנפל בקרב, למרות שבתכל'ס אין הבדל גדול מדי. אם הוא היה חייל השם שלו היה מפורסם.

אולי ההבדל זה שהוא יכל לסרבנקדימוןאחרונה
בשונה מחייל?
הסתיימה פרשת בגדי הראשון לציון החדשיםפ.א.

זה בדיוק מה שהוא חיפש- הכרהנוגע, לא נוגע

מצחיק שזה מה שמפריע להם

הבנאדם טוען שהוא המשיח..

👍פ.א.
לפחות שלא יטען שהוא המשיח עם גלימת הראשון לציוןברגוע
הבעיה שהם לא הזכירו את זהנוגע, לא נוגע
מצוי שאדם פשוט שרואה סרטונים שלו, ואז שומע שהתעסקו במה הוא לובש ולא במה הוא אומר, מתחיל להאמין בו
זה לא עניינםברגוע
אם זה לא עניינם, אז עניין של מי זה?..נוגע, לא נוגעאחרונה

זו הרבנות הראשית או קשור אליה

הכותרת הצחיקה אותי נקדימון
כן.. הברקה טובהנוגע, לא נוגע
בקפלן מתאחדים, ובימין מפטירין כשלג דאשתקדאיתן גיל

רשימות ימין חדשות ישנות שנחושות למכור את נשמתן לשטן:

פייגלין.

מעוז.

וינטר.

שימחי.

וסמוטריץ' שמתנדנד בסקרים סביב 3 אחוזים.

 

מי ביקש זאת מידכם רמוס חצרי

יש עוד המון זמןברגוע

בנט מיהר להתאחד כדי לקבע את עצמו בתור המועמד של המרכז שמאל

^^^^הסטורי
להתאחד כרגע זה רק לאבד מומנטום.

אגב, גם מי שמכריז כעת על איחוד - יכול עוד להתפרק ולהתאחד עשר פעמים. זכור מקרה הנדל ושקד בבחירות הקודמות...

מפחיד אותי שכל המילואימניקים המיואשים מהצ"דקעלעברימבאר
יחברו לבנט ולפיד בלית ברירה. כי יצליכו לפתות מילואמניק עייף שכבר טחן שנתיים מילואים ולא ראה את הבית, שלפיד ובנט יביא לו את הישועה.

יש מצב שיש פה מזימה של השמאל הקיצוני להאריך את המלחמה בעזה ולא לסיים אותה בנצחון מוחץ, כדי להתיש את המילואימניקים

איך השמאל יכול להאריך את המלחמה?ברגוע
לדחוף לא להכריע את עזה ולבנוןקעלעברימבאר
...ברגוע
לדחוף לאי הכרעה/הפסקת אש דווקא מוביל בטווח הקצר לפחות ימי מילואים
השמאל הקיצוני לא באמת רוצה שנצא מעזה, הואקעלעברימבאראחרונה
רוצה שלא נכריע ונעשה עוד סבב ועוד, הכל כדי להתיש את המילואימניקים, ולמנוע לפי הזיותיהם מדינת הלכה ביביסטית
לעשות הסכם מצוין עם/ל לבנוןשלג דאשתקד

בזה לפיד מצוין.

גם עם בנט הוא עשה הסכם מצוין.

עם כזה חוש משא ומתן, חבל שהוא לא עשה את הסכם ריבנטרופ-מולוטוב.

מה?ברגוע

לפיד עשה הסכם עם לבנון כדי להאריך את המלחמה עכשיו?

התכוונתי שהוא יעשה הסכם עם לבנוןשלג דאשתקד

הסכם מולצח כמו ההסכם הקודם עם לבנון.

וזה יסדר את המפה מחדש. מה שנקרא "מזרח תיכון חדש" 🤣

הנדל ושקד- חיבור כלאיים ולא הופתעתי שהתפרק מידאיתן גיל

הנדל איש השנאה שהדליף מלשכת נתניהו, ונזרק לכל הרוחות. הוא גם ימין וגם שמאל וגם דתל"ש וגם קפלן וגם שונא ערבים.

שקד, לעומתו, אינה שמאל. היא קשרה את גורלה בגורלו של הנוכל, והלכה איתו באש ובמים, עד שביום בהיר מבחינתו, ויום חשוך מבחינתה, בהיותה בביקור במרוקו הוא שלח לה גט דיגיטלי. היתה מתה להשתלב בליכוד, אבל לא היה ולא יהיה בגלל וטו של לוין.

אני מרחם עליה. רגע, בעצם הפוך. 

הנדל ושקד- שני אופרטוניסטים שדוחים זה את זה.  

מה זה הביגוד המצחיק הזהרועישםטוב

בסרטון של ניסיון ההתנקשות בטראמפ יש את האנשים האלו שמופיעים, מה זה הבגדים המצחיקים האלו?

 

מה מוזר פה בדיוק?ayal perez

יש להם ווסט קראמי וקסדא בליסטית, מכנסיים ומעיל טקטיים, מה מוזר פה בדיוק?? 

שאלה שמעידה שהשואל כנראה לא היה בצבא …פ.א.
..רועישםטוב

דגמח מוזר בצבע חום בהיר

קפוצון בצבע תכלת

"וסט" שנראה כמו ממלחמת העצמאות

הם גם הלכו בצורה מוזרה

לא מביןayal perezאחרונה

הווסט הוא קרמי ברמה הגבוהה ביותר- זה שיש תאים בצדדים לא אומר שזה ישן, דגמ"ח חום זה הצבע של המדים של ארה"ב (כמו מדי זיית). 

 

אולי יעניין אותך