מתביישת לכתוב.. אבל בא לי להציף.אנונימית בהו"ל

אני נשואה עם ילדים והיריון ב"ה. 

אני בנאדם מאוד שיכלי. בחרתי את החיים שלי בשכל. לא הלכתי עם הלב אף פעם. לא בחרתי בחירות בחיים מתוך רצון ואהבה ותשוקה למשהו, אלא פשוט צריך- עושים. 

אני אלך הרבה שנים אחורה- אפילו בבי"ס מאוד אהבתי ספרות. אבל בחרתי מחשבים וכימיה- מעשי. לעתיד. 

מקצוע לחיים- אני אוהבת תפירה, אוהבת שזירת פרחים, אוהבת עיצוב פנים, כ"כ רציתי ללמוד פסיכולוגיה. אבל בסוף- השכל הכריע- בחרתי בתחום מאוד מדעי שהתחבר לי בראש שמביא כסף, שאפשר להיות בו אמא (והתחלתי ללמוד בגיל 19), שלא מעייף אותי ויהיה לי כוח וסבלנות לילדים שלי. משעמם אבל אני פה. 

כנ"ל בחירת בן זוג- היו 2 בחורים בחיי שכל כך רציתי.. אחד היה כשהייתי ממש צעירה ולא היה לי עמוד שדרה, וההורים שלי לא רצו אותו (למרות שאחכ הם מאוד התחרטו) הוא היה בחור מושלם בדיוק כפי שחלמתי ורציתי. ונכנעתי להורים ולדעות הקדומות. לצערי. חוויתי שברון לב ראשון כשהוא התחתן כמה חודשים אחרי שנפרדנו ואני בכלל ביררתי על דרכים להחזיר אותו. לקח לי כמה שנים טובות להתגבר עליו.

השני הגיע דווקא הפוך- כשההורים שלי רצו מאוד ואני פחדתי להתחיל את הקשר הזה כי הכרתי את הבחר כבחור עם לשון חלקלקה וידעתי שאפול "בפח" שלו. הייתי מאוד דוסית ביחס אליו. וזו הייתה תקופה שכ"כ התחזקתי ולא רציתי לזרוק הכל לפח. אבל יצאתי איתו.. ובאמת נשביתי בקסמיו. הוא היה בחור מיוחד. אבל הפעם מה שהפריע לי שהוא לא לגמרי הדמות שיצרתי לעצמי בראש ולכן.. התנגדתי לרגשות שלי. רציתי אותו מאוד, התחברתי, נמשכתי. אבל בחרתי בשכל. שאמר לי שהוא לא מתאים לי ברמה הרוחנית ובשאיפות שלי. וויתרתי עליו. וויתרתי על הכסף, על החיבור, המשיכה, על החיים הקלים שיהיו לי איתו. על האהבה של המשפחה שלו (שמאוד אהבו אותי והמשפחה שלי אהבה אותו).. 

אמר לי אל תרצי חיים אחרים. הם לא יותר טובים. מה שאנחנו- זה מספיק. ועוד כל מיני דברים שאני מבינה רק היום...... 

שברון לב שני- עמוק. 

ואז התחתנתי- עם השכל שלי! בחור שלא היה כמו שדמיינתי, אבל השכל אומר- למה צריך להיות כמו שדימיינת.?! הוא מוצא חן בעינייך?! כן. את נמשכת אליו? לא יודעת. סגרנו אחרי 5 פגישות. אין לי מושג איך. הסכמתי על דברים הזויים. העיקר להתחתן. יש לנו שאיפות דומות. יש לו תורה, יש לו יר"ש. אללה באב אללה. וואו. שיא האושר. 

סירבתי לראות את הרע. סירבתי לראות שקשה לי. סירבתי לראות שאני חיה חיים של מסכנה. שכולם מרחמים עליי. נותנים לי מעשרות. 

ההורים שלו עשו לי ולהורים שלי וגם לבן שלהם את המוות בארגונים לחתונה.- כאילו אין לי באמת כוח לחזור ל** הזה שחוויתי. עד היום ד"א. השטלתנות שלה בלתי נסבלת. כל התנהגות שלהם- הכל לגיטימי ומתקבל. ושיזהר מי שמעז להתנגד. 

בעלי איש טוב סה"כ. אבא טוב. חרוץ, זריז. הילדים אוהבים אותו. מאופק וסבלני. אבל יש לו את הקטעים שלו. כמו אצל כולנו. 

יש בו דברים שקשה לי לקבל- שדווקא את זה לא רציתי- שדווקא מזה ברחתי כל הזמן. והיום.. אני אוכלת אותה. אבל אתן יודעות מה?! יאללה.. בסדר, נעלים עין. 

אבל במציאות חיים כמו היום- הכל צף לי. 

לא טוב לנו יחד בחדרי חדרים. ובשביל זה בעצם השרשור. סליחה אם זה בוטה/לא צנוע. 

כשהתחתנו- נכנסתי מיד להיריון. היו לנו זמנים טובים (לא הרבה) אבל הוא- לא זוכר כלום. הוא אומר "אף פעם לא..." 

לי אישית- בזמן ההיריון וההנקה- אין חשק בכלל. קשה לי שנוגעים בי באזורים מסוימים. קשה. 

אני מרגישה שאני מקריבה את עצמי בשביל שהוא יהנה. כואב לי. לא טוב לי. בהתחלה בכללללל היה לי קשה עם כל מיני דברים שהוא אומר ורק רציתי להעיף אותו ממני. 

אבל שוב, מתאפקת, "סובלת בשקט", וסליחה שאני אומרת- אבל נלחמת בעצמי לא לדמיין דברים אחרים בראש. מודה ומתוודה, שלא תמיד הצלחתי. 

הוא כן מבין שכואב, היו חודשים שלא עשינו את המצווה כלל כי הוא באמת השתדל לכבד ולא לגרום לי לסבול. אבל בסוף.. גבר. ואני גם מרחמת. ורוצה לרצות. 

ואז באחת הלידות ילדתי לידה עם קרע. שממש היה בלתי אפשרי להתקרב מרוב כאבים. והלכתי לפיזיותרפיה. נתנו לי כל מיני אביזרים וכלים. וזה עוזר, אבל עדיין יש כאבים .. 

בלי קשר לכאבים, 

פשוט קשה לי איתו, אני ניסיתי להסביר לו שאני לא יכולה שהוא מתנפל ומצפה שאני אזרום לגמרי- לא! לא יכולה! תשחרר אותי. 

בהתחלה לא הייתי אומרת וסובלת בשקט. והוא לא מבין למה אני "פלטה". 

בקיצור.. עובר הזמן ככה.. לעיתים רחוקות מאוד אני מוצאת את עצמי גם נהנית.. בעיקר כשאני בלי מניעה ובלי הנקה ובלי היריון- היה לנו רק חודשיים כאלה עכשיו לפני ההיריון הנוכחי. ואז הילדים מתעוררים ומפריעים. והוא מתבאס עליי כאילו אני הערתי אותם. אמאלה די!! 

ובהיריון הזה אני כ"כ עייפההההההה והוא לא מבין אותי. 

בפעם האחרונה הוא יצא מוקדם מהעבודה, הכין לי לאכול, השקיע.. ואז התארגנו וכבר בהתחלה הוא העיר לי שאני "פלטה" והוא רוצה אותי יותר אקטיבית. הייתי בשוק כי דווקא הרגשתי שאני מתאמצת. 

נפגעתי. 

הוא הרגיש את זה. 

לפני שאנחנו מקיימים את המצווה אני צריכה לעשות עם האביזר הזה שקיבלתי מהפיזיותרפיה כדי שיכאב לי פחות. 

עשיתי פאדיחה ובזמן שהוא מחכה לי שאסיים עם זה נרדמנו שנינו. באמת הייתי כ"כ עייפה. 

בבוקר הוא קם, כן הוא התבאס אבל סבבה אמרנו נעשה את זה למחרת .. כל היום הוא זורק לי עקיצות שבגללי לא יצא... ואז בערב שאחרי- רק סיימתי עם הילדים הוא בא עוד פעם- בואי.. 

ואז אמרתי לו "די.. הבנתי, רגע!! חכה שניה. וואי..  אני גמורה מעייפות.. "אז הוא אומר- "אין לי בעיה שתנוחי אבל אני יודע שאת תירדמי ואז יקח לי זמן להעיר אותך ואז עד שנעשה הילדים יתעוררו ועוד פעם לא נעשה..." 

הוא צודק. אבל אני לא מצליחה להתגבר על העייפות שלי. אין לי כוחות פיזית לקום. ועוד לשחק אותה "אקטיבית". 

בקיצור מפה לשם הוא הלך לשירותים ואני נרדמתי על הספה למשך שעה.. 

התעוררתי בבהלה- והלכתי אליו. הוא כבר נעלב. ולא רצה . ועשה לי ברוגז. 

ניסיתי לדבר איתו ולהסביר לו שאני לא עושה בכוונה. הוא לא אומר את זה במילים- אבל אני יכולה להבין את ההרגשה שהוא מרגיש דחוי. שאני אפעם לא יוזמת. שזה מגיע רק ממנו.. אבל די. לא נעים לי. אני אמורה לרצות משהו שעושה לי כואב?! תגיד תודה שאנ ימקריבה את עצמי למענך. וואלה יופי עוד נעלב לי. ברור לי שזה לא מה שאמור להיות... אבל זו המציאות שלי. 

ניסיתי לשכנע- לא רוצה.

ואז הילדה הגיעה אלינו והוא הלך לישון בספה. 

בבוקר ברוגז. 

ואז פשוט.. כל המלחמה שלי עם עצמי לא לחשוב על הבחור הזה שויתרתי עליו, שנמשכתי אליו- אמרתי לעצמי וואלה על מה אני נלחמת?! נמאס לי! לא הולכת לבגוד ח"ו אבל כן רוצה לתת לעצמי לחשוב עליו בראש- כי אני כל הזמן נלחמת בעצמי לא לחשוב עליו, לא לדמיין שום סיטואציה... ועכשיו.. אני עשיתי בכוונה??! על מה אתה מאשים אותי?! שאני עייפה? שאי בהיריון/הנקה/גלולות ואין לי חשק?? במה אתה מאשים אותי?? נשבר לי! 

גם ככה ויתרתי על כל החיי פאר והדר והמשיכה והרצון שלי בשביל תורה- וואלה היום- גם אין לי כסף (לא מדברת על מותרות, על דברים בסיסיים לילדים, טוב?! ) ולא בקושי לומד תורה- ואוי ואבוי לי אם אגיד לו הכי בעדינות שאשמח שילמד יותר.. "מה נהיית אמא שלייי?? !" יאללה שקט, אל תלמד!!

בקיצור, 

מתחרטת. 

כואב לי שאני מתחרטת. 

ב"ה יש לנו ילדים טובים ויפים ואין לי שום רצון להרוס להם את החיים.. 

אבל מרגישה שאני חיה את החיים שאני צריכה ולא חיים שאני רוצה. 

ברור שזה שום דבר לא בטוח שהיה לי טוב עם הראשון או השני.. אבל וואלה.. קשוח. נמאס. שבעצם הבחור הזה הוא לא כזה זר לי והוא כן חלק מהמשפחה המורחבת ואני שומעת עליו המון כמה הוא מתקדם וכמה הוא.....  ואני נזכרת במילים שלו- אל תחפשי חיים אחרים, הכי טוב זה מה שאנחנו מייצרים פה.. ועו דהרבה דברים שהוא אמר, וצדק.. כשאני חשבתי שאני יותר חכמה ממנו. והיום אני מתביישת שהוא יראה אותי ברחוב.  וכואב לי. שויתרתי למען ה'. ובסוף נשארתי בלי כלום. בלי כסף ובלי תורה, בלי משפחה נורמלית שמכבדת ואוהבת אותי.. בלי עזרה- רק דרישות. 

כואב לי. אפילו במקום הכי אינטימי- לא טוב לי. 

אינלי מושג מה אני רוצה מכן, 

אבל פרקתי.. כי אין לי למי להגיד את זה. 

אני קודם כל רק חיבוקשמעונה
גדול גדול...

זה קשה לישוב שככ פספסת כל החיים, וגם שהמחשבות משתלטות מה היה אם....

הייתי מציעה, בקטנה בקטנה להתחיל ללמוד להשקיע בעצמך. לדעת שאת ראויה ,לעשות מה שעושה לך נעים. לתת לעצמך לזהות מה את מרגישה ולללכת עם זה . את גם מתארת חוסר חשק , גם עייפות מאוד גדולה וגם כאב... לדעתי אפשר לנסות לטפל , לאט לאט בכל דבר.... ( אפילו ברמת הלחליף גלולות להתקן, ואז גם המצב רוח פחות מושפע). מתייגת גם את @נגמרו לי השמות הצדיקה , שתתן כיוונים נוספים

תודה יקרה על התיוג ❤️נגמרו לי השמות

מקווה להגיע להגיב כמה שמתאפשר ב"ה 🙏

וואו, יקרה!שלומית.

קודם כל חיבוק גדול גדול!

עולים לי כאן 2 דברים מרכזיים

1. נשמע שהקושי האמיתי הוא לא באישות. הוא בכל הרגשות שמסביב. שהנקודה העיקרית היא ההשלמה והאהבה לחיים שלך. בעיניי, האישות הרבה פעמים היא מן "מראה מגדלת " לחיים הזוגיים באופן כללי, ולא אתגר שעומד כשלעצמו 

2. אהבה עצמית. לחזור לעצמך, למה עושה לך טוב, מה את רוצה. ואני הכי לא בן אדם של ניו אייג'. אבל נשמע שבאמת את קצת שוכחת את עצמך בשביל אחרים. וגם כאן, בשביל להיות נוכחים באישות ולהנות, קודם כל צריך להיות את. ולאהוב את זה. כי זה מקום בלי קליפות, פיזיות ונפשיות.

02 אלו ממש משתלבים וקשורים. לשמוח בעצמי, בפני שאני, לעשות את הבחירות הנכונות לי ומתוך כך לשמוח בחיים שלי.

ודרך אגב, בסוף ככה גם אפשר הרבה יותר לעזור לאחרים. יותר מאשר בכל מיני ויתורים ומחיקה עצמית שחוזרת בבומרנג.

ואת העבודה הזו אפשר להתחיל בכל שלב. וזה לא אומר לחזור אחורה בחיים, אלא מאיפה שאת ללכת קדימה ולמעלה

בהצלחה!

מהממת אתשושנושי

קראתי אותך ואת מהממת!

נשמע שאת עוברת אתגרים באמת קשים

שולחת לך חיבוק עם המון כוחות מקווה שאחרות ידעו לכוון

את נשמעת צעירהירושלמית במקור
אז עוד יותר יש לך בשביל מה להתחיל טיפול אישי או אפילו זוגי כדי לשנות את המצברוח בו את חיה... בהצלחה רבה! חיבוק
וואימקלדתי פתח

לא פשוט.

אני אדם שכלי, ב"ה החתונה לא היתה ממקום שכלי אבל החוויה הכללית של החיים אני מאוד מבינה. לי דוקא כן עזר כמה שנים אחרי החתונה ללכת לטיפול פסיכולוגי שאילת אותי לעבד גם ברמה הרגשית. חצי מההמלצות "הפרקטיות" שנפגעו אז לסוגיות לא מימשתי ובכל זאת זה הקרין אור חדש על הזוגיות.

אגב גם אצלי היה ערבוב של תסכול בעבודה, ועוד ועוד...

אני הייתי מתחילה בטיפול פסיכולוגי אישי, כמישהי שכלית אולי יקח הרבה יותר פגישות להתחיל להגיע לנפש אבל זו סביבה מוגנת שמאפשרת את זה. חשוב כל כך.

הקושי של עכשיו מציף דמיונות על הבחורים שכאילו פספסת. לא פיספסת. היו באותם ימים סיבות מצוינות שהחלטת לא להתחתן איתם. גם אם זה ההורים, גם אם זה הסבר אחר )וכנראה הרגש כן אמר משהו חכם...). אל תלכי לשם, תתרכזי בנפש והרגשות והלב שלך שכאן ועכשיו.

נשמע שיש לך הרבה עם מה לעבוד, את חכמה וזה מתגבר על הרגש אבל זה גם יאפשר לך להפיק מטיפול. ונשמע שגם ברמה הזוגיות לגמרי יש עם מה ומי לעבוד ואני מאמינה שעזרה חיצונית ממקום מוסמך המקצועי באמת יכול לעזור.

כמישהי שכלית הלכתי למי שהיתה זמינה בהשתתפות הקופה, לא היה לי חיבור מיוחד אליה אבל בפועל זה הספיק לי בשביל המקום שלי. ועזר לי מאוד מאוד באותה תקופה.

הצלחה רבה. רק לא להתייאש, נשמע שיש לך הרבה טוב בידיים שכרגע עטוף בחסימות. צריך תפילות רבות וקצת עזרה להסיר את החסימות ולהנות מהטוב

מצטרפת להמלצה על פגישות עם פסיכולוגיתעכבר בלוטוס

עברתי טיפולים כאלה בעצמי על נושאים אחרים עם נשות מקצוע שהיו מדוייקות לי

עשה לי המון טוב

(ולא האמנתי בזה לכתחילה, הלכתי בדיעבד כזה...)

חיבוק גדול

מקווה שיבוא יום ותהיי בהשלמה וסליחה פנימית עם עצמך של אז, עם הבחירות שהיו ועם עצמך של היום.

בהצלחה יקרה!

זהoo

קשה ומתסכל שדברים לא עובדים כמו שרוצים

הבחירות שנבחרו בעבר אכן משפיעות על ההווה

אבל

גם בהווה יש בחירות

בכל רגע נתון בוחרים איך לחיות את החיים

אפשר לבחור לעשות שינוי ואפשר  להמשיך עם אותם נתונים

בעיות של כסף/ השקפת עולם/ חיי אישות/ כבוד

לא בהכרח קשורות לבחירה הראשונית

בכל זוגיות צצות בעיות כאלה ואחרות

מי שרוצה חיים טובים יותר צריך ללמוד ולמצוא את הדרך להשפיע על עצמו ועל הזוגיות לטובה

אני משפיעה

עושה כסף בעצמי

מאמינה שכל אחד צריך לעשות מה שהוא חושב ולא לכפות השקפת עולם

מדברת בפתיחות וכנות על הרצונות והצרכים שלי

יצרתי סטנדרט של כבוד הדדי

איזה קשוח. חיבוק.נעמי28

יש כאן שני חלקים.

הבחירה והוויתורים השכליים שעשית בדרך - הם שלך ולא קשורים אליו.

וחיי האישות שלכם - שכמובן קשורים לשניכם.

נשמע שאת מביאה את כל המטענים שיש לך עליו ולמיטה, וכל תלונה שלו לא יכולה להתקבל כי גם ככה "התפשרת עליו" גם ככה "הקרבת בשבילו" אז איך הוא מעז?

זה מצב לא תקין לך ולו.

עם הבחירות שעשית תצטרכי להשלים ולקבל באמת. אי אפשר להזיז את הגלגל אחורה, ואני גם מאמינה שיש סיבה פסיכולוגית או רוחנית, שבחרת בו למרות הכל.

בנוגע לחיי מיטה - אין דבר כזה לרצות. פשוט אין.

אין לעשות משהו שהגוף שלך אומר לך לא.

זה הנזק הכי גדול שתוכלי לעשות לעצמך ולו.

אני חושבת שמיניות אחד של השני לא יכולה להיות בתלות מוחלטת בבן הזוג.

אני יודעת שביהדות אין אפשרות לבן הזוג לפרוק ללא אישה, אבל זה לא ענייני.

אין מצב שאעשה משהו בניגוד לרצון של הגוף שלי רק כדי שבעלי לא יכשל, אין מצב שבעלי רוטן או עצבני כי *אני* לא הייתי מוכנה.

איך הוא יממש את זה, זה שלו.

כמובן שיש תלות מסוימת ובריאה שהיא מניע טוב לחיזור.

אבל תלות שגורמת לכעס, אשמה - היא פשוט לא נכונה.

יש מקום לפרגן לבן הזוג אבל יש גבול דק בין

פרגון לריצוי.

בפרגון תרגישי גם הנאה מסוימת אפילו בהענקה ולא תצאי עם תחושה רעה שטוב שנגמר.

וממליצה מאוד ללכת לטיפול - אישי ואז זוגי.

מתחברת מאודאבי גיל

לצמד המילים צריך-עושים.

זה חוזר אצלנו הרבה בטיפול הזוגי, מהצד שלי (לא מבחינה זוגית אבל מכל יתר הבחינות).

ככה גדלתי אי שם בשנות ה 90... ההורים עבדו קשה ולא היה הרבה שיח רגשי או לדבר על רגשות או בכללי לשאול איך היה היום? כי שוב היו להורים של רובנו אני חושבת חיים קשים בפרנסה.

וזה משפיע.. כי זה היה ההלך רוח בשנים שגדלנו.

אז חיבוק קודם כל.

וממש מחזקת אותך לדבר עם מישהו בחיים האמיתיים, אין סיבה לסבול...  אין סיבה להדחיק את כל קשת הרגשות  לא אכזבה, לא כעס, לא צער מותר לך להרגיש הכל

להפך כמה שמנסים להדחיק זה רק יותר צף

זה באמת מהניסיון שלי

לא גנבת ולא לקחת לאף אחד, לקחת החלטות שאני בטוחה שבמידה מסוימת הרגשת שהיו נכונות .. וגם אם את מפקפקת ומותר לך לפקפק, זה הזמן לעצור ולבחון ולנוח דקה ולא להתקדם כל עוד את מרגישה שמשהו לא בסדר!

מחזקת אותך !

קודם כל חיבוק ענק ענק🫂סטודנטית אלופה

תחבקי את עצמך, מותר לך להתבאס, להתחרט אבל לשקוע שם לא יועיל לך כעת..

להלקות את עצמך ולהגיד למה עשיתי בעבר הרחוק כך או אחרת, לא יקדם אותך למקום טוב יותר.

אם זה משהו שהוא אופציה מבחינתך כדאי לך לעשות עבודה עצמית עם עצמך על בחירות והחלטות בחיים, ע"י טיפול אישי.

וגם מהבחינה הזוגית לעניות דעתי וזו רק דעתי הדבר הראשון שצריך לעשות כדי להתקדם הוא קודם לקבל אותו בתור בעלך ולהשלים עם זה לא רק במוח אלא בעיקר בלב. ומכאן הדרך להמשיך הלאה ולעשות טיפול זוגי תהיה קלה יותר, קשה מאוד לתקן משהו כשיש לנו התנגדות פנימית עצומה אליו.

מאחלת לך שתצליחי לבחור את הבחירות הנכונות תמיד ואת הכוח לעמוד מאחוריהן, ושבעז"ה תזכו לעלות על הגל ולהגיע לאהבה והנאה❤️

אם מתאים לך תקחי ואם לא פשוט תתעלמי.

מעבר לטיפול אישי שהרבה המליצוכורסא ירוקה

בא לי להגיד לך - מותר להתחרט. מותר לשנות.

נכון זה החלטות שלך, ואת עשית אותן. אבל זה לא אומר שאת צריכה להעניש את עצמך עד 120. לפעמים טועים, לפעמים הטעויות גדולות, ומותר לחזור בך מדברים.

כתבת שאין לך רצון להרוס להם את החיים, אבל יקרה, גם אם תבחרי להתגרש כי תביני שהנישואים לא מתאימים לך - את לא הורסת להם את החיים. הם ימשיכו לחיות חיים טובים ומלאים, ויתמודדו עם אתגר מסוים בתוכם.

והאמת? הם כבר מתמודדים עם אתגר. הויכוחים והמרחק ביניכם לא שקופים להם. גם אם תחליטי להישאר זה לא יהרוס להם את החיים, פשוט יהיו להם התמודדויות אחרות. ממש כמו לכל אדם בעולם.

נשמע שאת מתחילה להכיל את העובדה שיש לך גם רצונות, ולא רק החלטות שכליות, וזה קשה לקבל את זה כי קשה לראות אחורה את כל הדברים שבהם התעלמת מהרצון שלך. תקבלי את זה, זה גם בסדר להצטער, אבל תנסי שהצער והחרטה יניעו אותך לשינוי - לקבל טיפול, לקבל החלטות - קלות או קשות, להתחיל לעצב את החיים שלך בצורה שהיית *רוצה* שיראו. בלי חרטה, בלי בושה מאחרים, פשוט מה שנכון לך.

כל החלטה בחיים היא צומת, וכשמקבלים החלטה, נפתח נתיב אחד בצומת והאחרים נחסמים. החיים לא יראו כמו שהם היו יכולים להראות - וזה משהו שממש חשוב לקבל. אבל התוך הסיטואציה הנוכחית אפשר לחשוב איך היית רוצה שיראו מתוך האפשרויות שקיימות עכשיו.

אי אפשר לשנות את העבר, אבל ממש אפשר לשנות את ההווה ולעצב את העתיד.  

שולחת חיבוק❤️ ועוד כמה דברים בפניםהמקורית

1. מה שהיה היה. גם אם השם עצם לך את העיניים כדי שתגיעי לאיפה שאת נמצאת היום, את כבר פה. המצב הוא נתון. הבחירה נעשתה. מפה אפשר לשנות ולהתקדם.

בא לך הסבה? לכי על זה

בא לך לעשות שינוי בזוגיות? מעולה. גם לזה יש פתרון וזה מוביל אותי ל2

2. את עדיין בעומק הריצוי לדעתי.

מצד אחד את נורא כואבת על מה שהיה. את כאילו מודעת לזה שאת יכולה לבחור היום, שזו התקדמות, ובגלל זה גם הכאב אולי, כי למה זה לא קרה קודם .? אבל מצד שני לא באמת בוחרת.

במה הדברים אמורים? לא מקיימים יחסים כשסובלים מזה ולא רוצים. פשוט לא. לדעתי גם הכאב הזה הוא התנגדות של הגוף לזה שאת עושה משהו שאת לא רוצה.

זה הזמן לבחור בחיים טובים יותר

קשה לך עם מערכת היחסים עם בעלך? תפתחי את זה ותנכיחי. זה שהוא אומר שזה לא ככה או לא יודעת מה, רק את יודעת מה את מרגישה ורוצה ולקבור את זה לא יעזור לך.

צריך לפתוח את הפצעים האלה ולנקז מוגלה. לגעת בדברים המכוערים והפוות נעימים שעומדים ביניכם ולנקות את השטח כדי להירפא

דווקא עכשיו הרגש שלך זועק לך שתשימי לב אליו. אל תתעלמי. זה לא יעבור.

בשולי הדבריםקופצת רגע

חושבת שכדאי לבעלך לבקש הדרכה מרב מה לעשות כשלאישה כואב במהלך קיום היחסים.

אכתוב במפורש, לדעתי ברור שאם כל פעם יש חדירה, והיא כואבת וצריך לעשות תרגילים רק למען המטרה ש'לא יכאב', זה לא יכול להיות כיף לאשה. ברור שלא תרצי מעצמך ושהסיבה היחידה שתסכימי לשתף פעולה היא כדי שבעלך 'לא יהיה מסכן' וזה לא נכון ופוגע ומדרדר עוד יותר את המצב (מה בעצם בעלך חושב כשהוא מבקש שתהיי יותר פעילה? הוא לא מבין שאם זה כואב זה לא כיף?)

האמת שיש דרך, אבל גם איתה. לנשים בלבד!מרגול

אישות לא חייבת לכלול חדירה.

כשכואב אז בכלל.

אם הבעיה היא רק הכאב ויש סה"כ אהבה ורצון, אז מתחברים ללא חדירה. בצורה שכייפית לשני בני הזוג.

וכן, יש דעות שזה סבבה הלכתית. כי זה עם אשתו (ההגעה לפורקן)

השאלה אם לפותחת יש רצון לזה, או שגם מזה תהיה לה רתיעה. בכל מקרה, זה הופך את הקושי לרגשי, במקום גם רגשי וגם פיזי

יש דרך לעשות את זה יורת קל הלכתיתאנונימית בהו"ל

שזה שפיכה בפתח הנרתיק בלי חדירה

אפשר להכנס להריון ככה, לתשומת לב מי שמאמצת את הרעיון

ומומלץ לנשים עם וגיניזמוס

ממליצה לפנות למדריכה לחיי אישות לקבל הדרכה פרקטית איך לבצע

חיבוק ענק איזה תחושה קשהאורוש3
האמת לדעתי כדאי לעבור תהליך טיפולי עמוק. ללכת קודם כל לתהליך אישי לשחרר את הבחורים ההם. זה סתם עולם שקר שזה עוד מעסיק אותך. בסופו של דבר ה' כיוון אותך לאיש שלך. והוא הכי הכי שלך אין לך מושג, וגם לא צריך להיות לך, מה קורה אצלם בתוך החיים. לא דומים דייטים לחיים עצמם. באמת, זה סתם היצר הרע... אחרי תהליך אישי שתיהי במקום טוב יותר מול עצמך ומול הבחירות המדהימות שעשית ומול החיים שבנית, נשמע לי שכדאי גם טיפול זוגי ומיני מעולה. תעבדו על הקשר שלכם. עזבי את העיניים החיצוניות. את והוא זה הדבר האמיתי. ותמיד תמיד אפשר לתקן ולהגיע למקום טוב!! תבחרי בזה. אלה החיים עצמם. שום דבר קל ונעים לא ממתין לך בחוץ... חיבוקים
היי יקרה, קודם כל הכתיבה שלך מדהימהשוקולד פרה.

את ממש נותנת לנו הצצה לכל נפתולי מחשבותייך.

אני כן חושבת שכאן הראש שלך מהתל בך/חושב כנגדך.

יש מצב שבגלל שאת נוטה לאידאליזם, את גם צובעת את הבחור שרצית (ושוויתרת עליו בסוף) בצבעים זוהרים ואידיליים?

כביכול אתו הכל היה מושלם, היית מסודרת והלב היה במקום הנכון? כביכול אתו לא היו לך התמודדויות, או שההתמודדויות היו קטנות בהרבה?

המוח נושא אותנו למחשבות מעבר למציאות, מעבר להווה,

לוקח אותנו לכל מיני תסבוכות שלא קיימות באמת,

ועל הדרך גם מסבך אותנו בקונפליקטים פנימיים מתוך הסרט שהןא מראה לנו (זה שלמשל את אוכלת את עצמך שאת חושב על ההוא)

הרגש הוא מיידי, הוא כאן ועכשיו, ולכן הוא גם הרבה יותר מפחיד. הוא חסר שליטה.

אולי תתני לעצמך דרור למה שאת מרגישה באמת בזמן הווה?

אולי תגידי לבעלך שאת מרגישה במלכוד, כי כרגע את בהריון ועם 0 חשק?

תני לו הצצה לעולם הפנימי שלך, ואולי גם תבטאי את העולם הפנימי על הכתב/בעל פה.

אני לא באמת חושבת שמי שהתחתנה מהלב אין לה התמודדויות. וודאי שיש. ואני לא בטוחה שזה משנה מה היה שם בעבר.יןתר משנה איל אנחנו מקלים על המצוקה בהווה, ואיך אנחנו חיים כמה שיוצר בהרמוניה עם מה שיש לנו.

אז נראה לי שדווקא הראש שלך מביא אותך למחשבות שגורמות לך לבטל את הטוב שיש לך בהווה. אני מאוד מכירה את זה מעצמי ויכולה להזדהות איתך. העיקר הוא לא לייחס משמעות רבה מדיי למחשבות האלו.  

וואו יקרה יש כאן כ"כ הרבהנגמרו לי השמות

כ"כ הרבה כאב

כ"כ הרבה תסכול

כ"כ הרבה בילבול

כ"כ הרבה נושאים

רוצה רגע לקחת יחד איתך ממש נשימה עמוקה 

קודם כל לנשום

ואחרי הנשימה הזו

לנסות ממש להחזיר קצת אוויר לא רק לריאות אלא גם ללב, לראש, לחיים. ב"ה.

נשמע שיש הרבה בלאגן בראש ובלב שלך יקרה. 

ממש נדבך על גבי נדבך שנמשך במשך שנים של עוד משהו ועוד משהו ועוד משהו

ואני חושבת שקודם כל חשוב לעשות שנייה סדר בדברים.

לראות שנייה בצורה מסודרת מול מה בעצם אנחנו מתמודדים

למפות

להגדיר

לדייק

ואז ב"ה לטפל דבר דבר לעומק ובצורה נכונה ומקדמת ב"ה.

כי דברים שהם לא סגורים - הם ממש זללני אנרגיה.

אם יש לנו מחשבה על גבי מחשבה על גבי מחשבה, כמו לופ אינסופי כזה של מחשבות או רגשות,

והכל בבליל מבולבל בלי התחלה ואמצע וסוף,

אלא כל דבר נכנס בתוך השני, 

יש דברים עם התחלה בלבד, יש דברים עם התחלה ואמצע, יש דברים כמעט עם סוף אבל עדיין לא - 

כל זה לוקח מאיתנו וממש זולל מאיתנו המון המון אנרגיה!

וצריך רגע לעשות *סגירה* לדברים.

כל דבר ודבר לעשות לו סגירה נכונה.

הסגירה נותנת רוגע

יש התחלה ואמצע וסוף לכל מחשבה. לכל רגש. לכל חוויה.

יש עיבוד של הדברים.

הם תחומים.

הם ידועים.

הם בהירים.

ונשמע שלעשות סגירות כאלו בכל מה שכתבת יכול לעזור מאוד ב"ה.

כמובן שהדרך הכי מטיבה בעיניי היא רק בעולם האמיתי, מול איש מקצוע שאת סומכת עליו, שיכול לשמוע אותך עד הסוף, שיכול להגיד לך הכל עד הסוף,

שיכול תוך כדי הדיאלוג ותוך כדי תנועה לשמוע עוד ועוד דיוקים ודברים חשובים שחשוב לשים עליהם את הדעת,

שיכול ללוות אותך, לעטוף אותך, ללכת איתך יד ביד,

לתת לך שם לכל דבר ודבר כלים, ותובנות, ואמפתיה, ובעיקר לב.

וצעד צעד להתקדם אל עבר השלווה והרווחה הנפשית בכל תחום ותחום ב"ה.

אל תוותרי על זה יקרה, זה מגיע לך. מגיעים לך חיים טובים ומאושרים! איכות חיים. רוגע ושמחה ואהבה בלב.

וממש ממליצה בחום להיות מלווה כך בעולם האמיתי. עם ראיית התמונה הרחבה, עם דיוק ורגישות אלייך ספציפית ובצורה הייחודית לך, ועם כל מה שהזכרתי קודם.

בצורה מאוד ראשונית ו"על קצה המזלג" מה שנקרא, אנסה להעביר לנקודות שעולות לי שכדאי מאוד לעשות להן סגירה טובה כנ"ל:

1. החיים הנוכחיים - ההווה - להתבונן גם שם יותר לעומק. לחיי היומיום, לחיי המשפחה, הזוגיות, הילדים הקיימים, ההריון הנוכחי, ההרגשה העצמית שלך מול עצמך וכן הלאה.

ממש להעמיק שם כי אדם הוא מכלול של כל הרבדים שלו. האמא שאת, העובדת שאת, החברה שאת, הרעיה שאת, האישה שאת, הבת שאת, הכל שאת - הכל הכל קשור להכל וחשוב לראות מי זו את היקרה ולדייק את המענה בצורה הכי נכונה *לך*. ולקחת בחשבון את מכלול הנתונים שלך בכל תחומי החיים.

2. הבחירות שנעשו בעבר - להעמיק גם בהן. ולעשות להן *סגירה*. סגירה טובה ונכונה. זה תהליך מאוד חשוב בעיניי, ובהחלט אפשרי ומקדם ב"ה.

ללכת בחירה בחירה, להעמיק בה, לצעוד בה את הדרך שצריך, ולהגיע לסגירה ורווחה.

לקחת בחשבון בסעיף זה גם את הדפוס שהכרת רוב חייך של הובלת השכל,

גם את הדפוס המשתנה בתקופה האחרונה של הובלת הרגש, 

גם את התפיסות או האמונות על דברים שקרו ועל החיים בכלל,

גם את כל המטענים שקיימים שם גם באותן השנים וגם בילדות בכלל,

גם עיבוד חרטה או בילבול על דרך שהולכים בה, בחירות שבוחרים, דרך הבחירה עצמה,

גם חיזוק המקום של הרצון מול הריצוי וה"צריך",

גם התבוננות, בירור וצמיחה על המקום של ההורים בחייך, בבחירות שלך, בהתערבות ובמינון שם, וכן הלאה עוד מפתחות שיכולים להיות קיימים שם,

גם התבוננות עומק לגבי אם ומה את יכולה לעשות *היום* עם אהבתך לתפירה, לשזירת פרחים, לעיצוב פנים, ללימודי פסיכולוגיה, ואיפה אפשר כן להוציא לידי ביטוי חוזקות ואהבות ותשוקות וכשרונות שיש לך בחיים, כן, גם עכשיו בהווה. ואיך עושים זאת צעד צעד.

3. לעשות עיבוד, ליבון, עומק וסגירה במיוחד לגבי שתי הבחירות שהזכרת עם שני בני הזוג הקודמים, כל אחד בפני עצמו. זה תהליך מאוד חשוב בעיניי בפני עצמו.

לשחרר שם תקיעות, להתקדם בצורה אמיתית ומבפנים הלאה, ולעבור שם את הדרך שצריך לעבור כדי שהלב יהיה בשלמות.  (כאמור חשוב שכל הדברים הללו ייעשו בצורה נכונה, מותאמת ומדויקת לך בעולם האמיתי ע"י איש מקצוע). 

בעזרת ה' את יכולה ואת תצליחי גם בכך! 

4. בהמשך לסעיף ג', (אני קוראת את ההודעה שלך מילה ומילה ועוברת לפי הסדר אז רואה כעת עוד נקודה שעולה), לגבי הבחור השני -

לא במקום עיבוד מעמיק ושלם כמובן אלא שוב רק על קצה המזלג לומר מה שעולה לי בצורה ראשונית -

כתבת שהכרת אותו כבחור עם לשון חלקלקה

וכבחור שנמצא במקום אחר ממך מבחינה רוחנית

שלא רצית לזרוק לפח את המקום הרוחני שלך

שפחדת שתיפלי "בפח" שלו

שהוא לא הדמות שרצית בראש שלך

שהשכל אמר לך שהוא לא מתאים לך ברמה הרוחנית וגם בשאיפות.

אז אם תביטי רגע אפילו רק ברשימה הזו (וחשוב מאוד כשעושים סגירה שלמה להעלות לפרטי פרטים גם את הכל, שברור שלא ניתן כך בהודעה בפורום) - את תראי שהיו סיבות מוצקות לבחירה שלך. כלומר היא לא הייתה "באוויר" ובלי בסיס וקרקע. וחשוב אפילו להעמיק שורה שורה ועוד מה שיעלה אצלך כדי לבחון זאת. זה חשוב בדרך לאותה סגירה.

אז כעת הגדרת "ויתרתי" (על מה שלא), אבל בעצם תוכלי גם להגדיר "בחרתי" (על מה שכן). והמה שכן קיים כאן. נכון, יש גם מה שלא, וצריך גם בו להגיע לסגירה טובה, אבל לעבור דרך אמיתית שם בעיבוד הזה.

כולל כלים משמעותיים לכך ולחיים עצמם שיעזרו בזה.

5. אחת הנקודות הכי מהותיות - לעבוד על הקשר שלך עם בעלך. בכאן ועכשיו. הזוגיות שלך. הנישואים שלכם.

ושם בעיניי יש המון המון המון אוצרות ואפשרויות שצלילה לתוכם בצורה  נכונה יכולה ממש להביא לטוב גדול בעזרת ה'!

וגם שם, בתור נקודה ראשונית שעולה חשוב להביט במילותייך שלך שענית לעצמך על הבחירה דווקא בו -

הוא מוצא חן בעינייך - כן

יש לנו שאיפות דומות - כן

יש לו תורה - כן

יש לו יראת שמיים - כן

וגם בהווה - שהוא אבא טוב - כן

שהוא חרוץ - כן

שהוא זריז - כן

שהילדים אוהבים אותו - כן

שהוא מאופק - כן

שהוא סבלני - כן

כלומר גם כאן לכן כן היה בסיס. וצריך להעמיק בו.

ואז במה שלא.

או במה שעדיין לא.

וליצור גם שם סגירה שלמה.

ולא להתעלם או להדחיק את מה שלא - אלא לעשות שם עבודה ולהחזיר שליטה במה שכן אפשר. ואפשר הרבה ב"ה. עם ידיעה שיש בידיים שלנו כוח עצום, באמת עצום, לפעול בצורה אקטיבית ולשנות גם בהווה ולשדרג ולהעצים עוד ועוד את הזוגיות שלנו, את האהבה שלנו, את התשוקה שלנו, את הביחד שלנו.

6. ההורים שלו - עוד נקודה מרכזית שמשפיעה עד היום.

חשוב לעשות עיבוד נכון גם למה שחווית בתוך כל ההכנות לחתונה, נשמע שיש שם המון כאב,

וכמובן גם בהווה - לראות מה ואיך לעשות עם השתלטנות מצד חמותך ומה ואיך לעשות עם ההתנהגות של הוריו ומה ואיך להגיע לאיזונים נכונים לכם כיחידים וכמשפחה שזה לא יבוא לעולם על חשבונכם ושלא תיפגעו.

ולהעמיק ולתת מקום גם לכל מה שמתחולל בך בכלל בפן הזה של המשפחתיות,

של הרצון במשפחה שמקבלת אותך, מחבקת אותך, מכבדת אותך, אוהבת אותך,

ומה זה כשאין את זה, ולא רק שאין אלא יש רק דרישות,

ובכלל העמקה, החזקה, ליווי וכלים שם בכל הנושא הזה של המשפחה יכולים לתת הרבה אור ב"ה.

7. הפן הכלכלי בהווה - ולראות מה ואיך ואם אפשר גם שם להגיע לביטחון כלכלי ורווחה.

ואיך זה משפיע על הזוגיות, ואיך גם שם אפשר לגדול בכל המובנים.

וכנ"ל גם לגבי לימוד התורה של בעלך כיום - גם שם עבודת עומק טובה זוגית ואישית יכולה לקדם מאוד ב"ה.

8. גם המקום שלך מול הקב"ה שבסוף דברייך כתבת משפט "וכואב לי. שוויתרי למען ה' ובסוף נשארתי בלי כלום." - גם שם להגיע לריפוי וחמימות בלב באמונה שלמה שהקב"ה אוהב אותך כ"כ ואיתך כל הזמן ובידו הכל הכל, כל השפע, והדרך שלך לקבלת כל השפע רק באמצע ועוד לא הגיעה לסיומה, ובדרך הזו יש עליות וירידות וגם המון מכשולים וקשיים, אבל את ממשיכה ללכת בה, בדרך, וממשיכה לאסוף בדרך עוד ועוד תובנות וכלים יקרים, עוד ועוד מפתחות לאושר שלך. את כבר השגת מפתח חשוב בדרך שלך של בחירה, של רצון, של שאיפה לחיים מלאים ושלמים ולא "ליד" או "חצי" או "בערך", של שאיפה וכמיהה לעומק ומשמעות ואמת וחיבור אמיתי ולא של זיוף, של חיבור לעצמך, לאני הפנימי שלך, לרצון שלך ולא לריצוי, חיבור לרגש ולא רק לשכל, חיבור לכל המכלול המדהים שנקרא - את!

תמשיכי יקרה ללכת בדרך הזו

תמשיכי למצוא עוד אוצרות בה

את לא לבד

זוכרת את ה"אף פעם" הזה? - אז את אף פעם אף פעם לא לבד!

ואת תגיעי

ותזכי לאושר שלם שלם ומתוק מתוק ב"ה!!!

9. עוד מילה משמעותית ביותר - הבחירה.

איך להיות בבחירה היום. בהווה.

וכל יום ויום בפני עצמו לבחור

לבחור בחיים

לבחור בטוב

כן לחזק את עצמך גם לגבי בחירות שנעשו בעבר, כן לקבל גם שם אוויר, ותיקוף, וסגירה, וכלים, ועומק, ושלווה ורווחה,

כן לחזק אותך גם בהווה אל מול הבחירות שלא נלקחו,

וכן בעיקר לחזק אותך מול הבחירות בהווה. בכל יום ביומו.

10. הנקודה של חיי האישות שהיא גם נקודה מאוד מרכזית ומהותית - בעיקר כי היא בהווה ובכאן ועכשיו ממשיכה להיות נוכחת בעוצמה גדולה. זה ממש בתוך החיים ובתוך היומיום ומשפיע מאוד מאוד על הכל.

חשוב להעמיק בתוכה ממש על הכל

על החתונה

על הכניסה להריון בסמוך אליה

על הזמנים הטובים

על האמירה של בעלך ש"אף פעם לא" ולבחון מה גרם לו לומר זאת, ובעיקר איך לצאת ולהתקדם ולעלות מזה,

על ההבנה של כל אחד מכם במקום הזה,

מה קורה לך שם, מה קורה לו שם,

על הניראות שכל אחד מכם מבקש שם,

על הכאב שיש לכל אחד מכם שם,

על הרצונות והצרכים והחלומות שלכם שם,

על המטענים שלכם שם,

על הזמנים של ההריון,

ושל הלידה,

ושל ההנקה,

ושל הגלולות,

ובכלל על אמצעי מניעה, יתרונות וחסרונות, אפשרויות ואי-אפשרויות, בחירות ואי-בחירות, שליטה ואי-שליטה,

על חשק ועל חוסר חשק, 

על מחסומים לחשק, ואיך להסיר אותם,

על פערים,

על מה עושים עם הפערים,

על איך מצמצמים את הפערים,

על התפיסות שיש לכל אחד מאיתנו שם, על "גבר" ועל "אישה" ומה כל אחד "אמור" שם, והאם התפיסות מקדמות או נכונות או להיפך, ואיך להתקדם ולגדול גם ודווקא משם,

על לימוד איך עובד בכלל מנגנון המיניות אצל אישה, ואיך אצל גבר, והשוני ביניהם (לעומק, ולא, לא מלמדים אף אחד מאיתנו לא מיניות ולא זוגיות ולא הורות וזה בהחלט תורה היא ולימוד היא צריכה וחשוב מאוד ללמוד את זה נכון ומסודר, אמיתי ומקדם),

על הדברים שמרכיבים מיניות בריאה וחזקה, על איך לחזק אותה עוד יותר,

ועל כל הלימוד הזה בכללי של חיי האישות שהוא לימוד בפני עצמו.

ועל ה*רצון*

שזו אולי המילה הכי חשובה כאן בכל ההודעה הזו,

על איך להתחבר לרצון היקר הזה,

על איך לצאת מהריצוי הכה מרחיק הזה,

כל ה*כאב*, עוד מילה סופר חשובה כאן -

על למה בכלל כואב,

על מה אפשר לעשות עם הכאב,

על להקשיב לכאב, לשמוע אותו, לראות אותו, לתת לו פה וניראות,

על לפתור מהשורש אותו,

על מה עושים בינתיים אם כואב,

על מה קורה לגוף כאשר יש לו חוויות של כאב, איך הוא מגיב, מה הוא צריך שם ועוד,

על איך ליצור מציאות בה אין כאב כלל, לא חד פעמית אלא כדרך רציפה,

על איך להבין את עצמינו שנינו עוד יותר אל מול הכאב הזה שם - מה אני מרגישה שם ומה בעלי מרגיש שם, ומה הלופ הזה שאנחנו נכנסים אליו בלי לדעת ובעיקר איך לצאת מהלופ הזה,

על החוויות שנצרבות,

על עלבון, על חוסר אונים,

על רעשי רקע או דברים שמפריעים,

על העייפות, על הזמנים ומרחב האיפשור ועצם המרחב,

על מציאת עוגנים במציאות עצמה ובלו"ז עצמו כדי להתגבר על כל המכשולים בצורה מובנית ונכונה לשניכם,

על ציפיות ואכזבות, 

על פגיעות, על הפעלה שלנו אחד את השני בלי כוונה,

על מנגנוני הגנה שמופעלים אצל שנינו,

על כמה אולי חשוב לו להרגיש אהוב ורצוי ועד כמה הוא כנראה לא מרגיש כך, גם ואולי במיוחד בתחום הזה,

על כמה את לא אשמה בשום דבר ולא "לא בסדר" או "פגומה" חלילה, 

ועל כמה את אולי מרגישה נדחקת, אשמה, לא בסדר (בינך לבין עצמך קודם כל),

על איך לצאת מהמקומות האלה ולגדול,

על איך  לשמוע את השורש החיובי שקורא לנו שם וכמה וחפץ בחיים שלמים ומלאים וטובים בשלמות,

על איך לקחת דווקא את כל הדברים הללו ולהגיע לצמיחה עוד יותר גדולה ועוד יותר עמוקה!

ושוב - הכל הכל אפשרי בעזרת ה'!

וודאי שכל סעיף בכל ההודעה בכלל וכל שורה כאן בסעיף הזה בפרט חשובים להעמקה ולימוד בפני עצמם, מה שלא ניתן לעשות דרך הפורום כאמור.

וכמובן שיש עוד הרבה מאוד שלא נכתב כאן שצריך לדעת ולראות ולהבין כדי לראות את אותו מכלול של חייך כולם, את אותה התמונה השלמה.

מתפללת איתך (עוצרת רגע לומר פרק תהילים ולהתפלל עלייך) ומחזקת אותך להאמין בך, להאמין בטוב, להאמין ביכולת השינוי, השיפור, הצמיחה, הגדילה,

להאמין בכוחות החיים,

להאמין בבחירה,

להאמין בכוחות הקיימים

ולפעול למען האושר שלך ולהצליח בגדול!

בעזרת ה' שתראי המון המון ברכה והצלחה יקרה,

שתזכי לישועה שלמה בכל תחום ותחום בשלמות, בגלוי, בחסד ובמתיקות גדולה ב"ה 🙏❤️

(ואם לא היה מספיק ארוך😅), רוצה גם להקדיש לךנגמרו לי השמות

הודעה שכתבתי בפורום לא מזמן, שממש קשורה במיוחד למה שכתבתי לך בשתי השורות האחרונות בסעיף 2,

כאן:

ואולי הכל כבר אבוד? - הריון ולידה

- ושוב תודה על התיוג @שמעונה יקרה 🙏

יעל את משהו מיוחד 🤍כתבתנו
מרגשת שאת, תודה רבה רבה 🙏נגמרו לי השמות

ממש חיממת לי את הלב יקרה ❤️

מסכימה !!שמעונה
איף את ככ משקיעה מזמנך לכל אחת פה! שה ישלם שכרך!

הרבה פעמים אני שומרת את דברייך לקרוא אותם בהמשך

תודה רבה יקרה, מאוד משמח ומחזק לקרוא 🙏נגמרו לי השמות
מהממת. קראתי את דברייך על הבוקרשוקולד פרה.
כמה תובנות חשובות! עזרת לי להבין דברים אצלי
ב"ה 🙏נגמרו לי השמות

תודה שכתבת יקרה, שמחה מאוד לשמוע ❤️

יקרה שאת, 💜כתבתנו

איזה שיתוף אמיץ.

אני רק להגיד

1. שהריונות, לידות וילדים קטנים ותלותיים הם מכבי חשק מאוד מאוד, גם בלי כל הרקע שנתת. גם אישה שבחרה את בעלה מהלב והיתה בינהם משיכה גדולה יכולה למצוא את עצמה בקלות במצב שאת מתארת, זה כל כך נורמלי עם עומס המשימות והעייפות...

2. בתור התחלה קטנה, מציעה ממש שתמצאי משהו שאת יכולה להתמלא ממנו (מסוג חוג בנושא שאת אוהבת, שיעורי תורה, טיולים בנוף יפה וכד') כי כרגע את בתקופה שאין בבית משהו שממלא אותך ורק שואב את האנרגיות שלך עד תום. תלכי לפחות הפעם הזו עם הלב שלך, תבחרי בו מרצון, זו תהיה בעזרת ה' התחלה לשינוי מבורך אם תלכי עם העצות הטובות שכתבו לך פה והתחברת אליהן.

חיבוק, העבודה על השינוי יכולה להיות קשה, מייסרת לפעמים, אבל בסופו של דבר זה ינקה כל כך הרבה משקעים ויפנה לך מקום לפעולות טובות שאת *רוצה* בהן ולא רק יודעת בשכל שככה טוב.

וואומאמאמיה 3

קודם כל לגבי החוסר חשק בתקופת ההריון והנקה- כל כך מזדהה איתך אמאלההה

המקום יבש בטירוף, כואב, ואין ברירה אלא לשתף פעולה עם הרצונות של הבעל.

לגבי הבחור הקודם- הכל לטובה, באמת. זה לא רק קלישאה  , אין לדעת מה ה' חסך לך בזה שאת לא התחתנת איתו בסוף..

לכי תדעי, אולי בשלב מסויים היית מרגישה נחותה כי כביכול הוא אמיד כלכלית? או אולי השילוב של שניכם היה בעייתי ולא הייתם מצליחים להביא ילדים משלכם?

או מלא דברים שהיו אולי יכולים להיות.

כנראה הבעל הנוכחי הוא הכי טוב לך, ואולי באמת זה רק כדי שתראי את ההשלכות של להיות רק שכלתנית ושתוכלי להעביר את זה הלאה 

מגיבה נקודתית על אחד המשפטיםשושנושי

לא מתוך מקום של תוכחה, חלילה

כן חשוב לי לכתוב כדי שהפותחת תדע שזה ממש לא תקין

כתבת:

ואין ברירה אלא לשתף פעולה עם הרצונות של הבעל.

ואני רק - בבקשה שאף אחת לא תעשה דבר כזה!

האישה לא אמורה לספק בסבל את הצרכים של בעלה

הבעל לא אמור לעשות את זה כשהאישה לא נהנית

פשוט לא!

זה רק יחמיר את הבעיה, האזור ולאחר מכן כל הגוף יתכווץ בכל פעם שהאיש מתקרב

מתנגדת נחרצות.

כמובן שאת יכולה לחשוב אחרת, זה בסדר

לי היה קשה קצת לקרוא את זה.

שבת שלום. 

בולהשקט הזה
@מאמאמיה 3 וודאי שיש ברירה. יחסי אישות אמורים לחבר ולקרב בין איש לאישה. לא לגרום סבל למי מהם.

וגם אם בוחרים לקיים יחסים כי זה חשוב *לשנינו* גם אם החשק לא בשמיים, יש דרכים לעורר את החשק..

ממליצה מאד על הספר פשוט לרצות של מיכל פרינס.

מצטרפתשמ"פ

כתבת מדויק.

כאב לי לקרא ....

ולפותחת - כמו שכבר כתבו, אם הכאב רק בחדירה יש פתרונות הלכתיים את יכולה להתיעץ אם רב או מכון פועה האנונימיות

מעבר למה שכתבו מעליי, שאני מאוד מסכימהשיפור

יש מה לעשות עם יובש וכאב-

ליובש אפשר לשים ג'ל סיכה בכמויות גדולות על כמה שיותר שטח רלוונטי

לכאבים לרוב עוזר משחה הורמונלית ו/או פיזיותרפיה 

בשביל כאביםכורסא ירוקה

לפני משחה או פיזיו צריך לאבחן במדויק את הבעיה.

לא סותרת אותך, פשוט מוסיפה, כמי שסבלה מכאבים תקופה ועברתי בין כמה רופאים שהעלו השערות שונות וניסו כמה טיפולים, רק כשעלו על הבעיה המדויקת היא נפתרה, כלומר משחה ופיזיו זה לא פתרון גנרי שיעזור בכל מקרה

צודקת, חשוב לאבחן את הבעיהשיפור
רק העליתי פתרונות נפוצים לתקופה של אחרי לידה.
כאב לי כ"כ לקרוא אותךהבוקר יעלה

התחתנת מאהבה? את אוהבת את בעלך?

אני חושבת שטיפול זוגי ואולי גם מיני יוכל לעזור. וכמובן חיבוק גדול. נשמע ממש מתסכל לחיות כל החיים במחשבות מה היה קורה אילו.. 

חיבוק ענקקדם

מאוד כואב לקרוא אותך. אולי יעזור לך קצת לדעת שהרבה זוגות מסתבכים עם חיי האישיות בתקופת הריונות ולידות... אנחנו התחתנו מאהבה ולמרות זאת היו לנו תקופות מאוד מאוד מורכבות עם חיי אישות, וממש תיאורים כמו שאת מתארת, עייפות חוסר חשק, ושהוא מכיל ומבין עד שכבר קשה לו, ונפגע, ומריבות, המון סיטואציות כאלה.

ממליצה על עזרה מקצועית, ובנתיים- אחרי הלידה מניעה לתקופה ארוכה, עדיף מניעה לא הורמונלית, שתתן זמן להחלים, לטפל בדברים, להרגיש יותר בטוב.

ובנתיים- להתייעץ עם מכון פועה או נשמת, יש היתרים שיכולים ממש לעזור שכן תהיה אינטימיות גם במצב כזה

מוסיפה נקודה לגבי הכאביםשלומית.

שהרבה כתבו כאן על כל מיני פתרונות לכאבים, שייתכן ויוכלו לעזור.

אבל נקודה משמעותית בנושא הזה זה שכאבים בתחום האישות הם הרבה פעמים ממקור רגשי רק או בנוסף למקום הפיזי. וכשטוב, ונהנים ואוהבים אז הכאבים לפעמים פוחתים ואפילו נעלמים.

ובסוף, לענ"ד זה הכיוון הכי משמעותי שבעיני צריך קודם כל לנסות אותו לפני או במקביל לכל מיני שיטות טכניות להפחתת כאבים אבל בטח לא להשאיר את זה לסוף. כי זה ממש נשמע שהנפש מדברת דרך הגוף, ושווה להקשיב לה.

אני בטוחה שאת אומרת את זה מכוונה טובה אבלאנונימית בהו"ל

בתור מישהי שהתמודדה עם זה זה האמירה הכי קשה

כי אז גם הבעל כביכול מאשים אותך

זה לא שיש לך בעיה זה שאת לא מספיק רוצה/אוהבת/ווטאבר.

וכן, כל כך קל לטפל יחסית בבעיה פיזית

ולאבחן אותה

ולהתמודד איתה גם אישית וגם זוגית

שחשוב להתיחס לגוף!

ואם הנפש בחרה לגבר דרך הגוף- אז לתת כבוד למה שהיא בחרה להוציא דרכו זה לאו דוקא ללכת לפיסכולוג אלא להאט. 

כן מאד קה לי שכשיש יובש אומרים אה אז שימו חומר סיכה.

כי בפירוש זה לפעמים ענין ש זמן והשתאות וגירוי והגוף אמור להפריש באופן טבעי סיכוך. רק שזה אל תמיד קורה בהנקה/הריון ואז צריך תוספת.

אבל לגמרי בשהירות עם האמירה הזו

כמובן לא התכוונתי לפגועשלומית.

והשתדלתי לדייק בדברי.

וגם במקרים שהמקור הוא נפשי זה לא אומר שזה אשמת האשה (אם כבר להפך...) וגם לא שהבעיה לא אמיתית.

והכי הכי לתת לה כבוד! ולנסות לבוא מכמה כיוונים.

פשוט מהדברים של הפותחת ממש צועק שיש כאן קשר הדוק לנפש, וחשוב בעיניי להקשיב לנפש דרך הגוף, ולא ללכת רק בכיוון של פתרונות רפואיים, כי אם הנפש לא שלמה ולא טוב לה, אז לא יעזרו הרופאים הכי מומחים. ולא הכללתי אף אחת.

בא לי להוסיףתותינה

ולחדד נקודה שכבר כתבו כאן..הריון כ"כ כ"כ משפיע על החשק ולזכור את זה (וגם ממש להזכיר את זה לבעל) יכול קצת לנרמל ולהקל..

אולי אני טועה, אבל נשמע שלא היו לכם הרבה תקופות "נורמליות" (אולי בניגוד לקשרים הקודמים שהיה יותר זמן כזה של כיף?) בלי הריון/מניעה וכו.

לדעתי ממש חשוב שיהיו גם תקופות טובות על מנת לבנות את הקשר. גם אם זה אומר לחשוב על מניעה (לא הורמונלית, כי הורמונים יכולים מאוד להשפיע על מצב רוח וחשק) לזמן ארוך יותר...כשיש תקופה טובה שאפשר להיזכר בה זה מאוד מנרמל ומרגיע. אני כרגע כמה חודשים אחרי לידה וממש רואה איך הריון צובע אצלי הכל בשחור, מה שעזר לי זה להיזכר בתקופות טובות ולדעת שזה זמני..כמובן שהאתגרים אמיתיים וכואב ממש לקרוא, אבל אולי יש פה גם עניין שקשור לנתונים פיזיים שלא מאפשרים לכם להגיע למקום יותר טוב מהבחינה הזאת...

קוראת אותך בכאבשמיכת פוךאחרונה

מבינה לגמרי את התחושות שלך..

תקחי בחשבון שהרבה תחושות מתעלמות בהריון. בתקופה הזו ההורמונים שלנו בשמיים והכל נראה קיצוני יותר.

את צריכה לשבת עם עצמך ולהחליט שאלו החיים שלך וחבל לשגות בדמיונות של  מה היה אם..

תשמחי שיש לילדים שלך אבא טוב ותשקיעי בזוגיות שלך. בדור שלנו זה לא מובן מאליו לראות זוגות נשואים שחיים יפה אחד עם השניה.

לצערי אני מכירה מקרוב משפחות שהתפרקו והסבל שלהם ושל הילדים ובני המשפחה המורחבת לא נתפס.

תצאי מדמיונות של מה היה אם ותשקיעי בזוגיות שלכם - רק את והילדים תרוויחו מזה!!!

אני מטאטאת ערימה ענקית של בלגן לכיוון הכניסה לביתתודה לה''
מכל הסלון והחדרים,

בעלי פותח את הדלת ומסמן לי להמשיך עם הטאטוא- קדימה, החוצה לחדר מדרגות🤣🤣🤣

מי זורמת על שרשור יציאות של הבעל (על משקל פניני ילדים)?

חחחח יואו איך צחקתישושנושי
גם אני🤣🤣🤣תודה לה''
הוא גאון! אולי לשכנים יהיה חשק לסדר לנו😂😂יעל מהדרום
כן אה.. אני אמרתי לו שנגיד לכולם שהשהשכנים הוציאותודה לה''
ואיזה לא יפה זה😅😅🤣😂🤭🤭
😅😅מתואמת

אבל אני נתפסתי על משהו אחר -

את לא שנייה אחרי לידה? מה את מטאטאת בכלל?🤭

בכל אופן, בעלי אומר לי כל מיני דברים מצחיקים בסגנון, אבל לא זוכרת כרגע משהו ספציפי... (ואולי זה גם אישי מכדי לשתף🙈)

צודקת אבל די אין איפה לדרוך זה חונק אותי...תודה לה''

ובעלי לא יודע לטאטא..

כאילו יודע לטאטא אבל רק את המטר במעגל מסביבו...

מבחינתו זה המרחק מטאטא מגיע אליו...חחחחחח

אבל תודה על התזכורת!!

מבינה אותך... אבל לפחות באמת תני לו לאסוף🤭מתואמת
חחח מבחינתי שתישאר שם בחודש הקרובתודה לה''

גם אם מישהו יגיע היא מאחורי הדלת..

רק לקוות שיצליח להיכנס כי הדלת לא כ"כ נפתחת😅🤭

😅 העיקר שמסודר לך בעיניים...מתואמת
לפני עשור בערך בית מלא צפופים ב"ה ורצפה שחורהאנונימית בהו"ל
ברגע של שקט אמרתי יאללה  נרים כיסאות ונשטוף קצת, בסוף אחד הקטנים התעורר והורדתי את הכיסאות בלי לשטוף ובלי כלום והרצפה חיכתה שחורה בסבלנות.  

יום למחרת ניסיתי שוב,  הרמצי כיסאות והוא בדיוק חזר הביתה, לרצפה שחורה כן? וישר אומר מה קרה את שוב שוטפת??

מבחינתו כיסאות למעלה זה אומרים שטפתי את הרצפה, לא משנה שהרצפה מחכה עוד מאתמול 

אוי קורעעעעע😂😂😂😂תודה לה''
האמת שגם בעלי לא היה מבדיל אם כבר שטפתייעל מהדרום
לק"י

או רק סידרתי לקראת שטיפה.....

מזכיר לי משהו חכם ששמעתי פעם124816
הייתי בשרות לאומי והתארחתי אצל מישהי עם ילדים קטנים והכיסאות היו למעלה, אחרי שטיפה, הצעתי לה שאני הוריד את הכיסאות, אז היא אמרה לי, אני משאירה אותם למעלה בכוונה, בעלי חוזר בערב מהעבודה, עד שהוא יגיע הילדים כבר יספיקו ללכלך את הרצפה, אם הכסאות למעלה הוא לפחות ידע ששטפתי וצריך לפרגן...
יצירתי😂יעל מהדרום
בדיוק!!גלויה

גם אני בשירות לאומי (רווחה) למדתי מעו"ס שתמיד צריך לפרסם את מה שעושים... אז לכן אני משאירה ערמות כביסה מקופלת (כשזה כן קורה...) עד שבעלי יגיע.

חשבתי שזה המצאה שליחנוקה

להשאיר ערימות כביסה..

פיזורים זה צטלה בפני עצמה אצלינו...

האמת שאני בגלל זה מקפלת ישרשלומית.
לארון, כי אם לא הבגדים פשוט נשארים מקופלים עד שהם מתבלגנים כי הפיזור זו משימה ממש מעצבנת 
אני מצלמת לו🤣פלאי 1234
עושה קניות, מצלמת את העגלה ליד האוטו , מקפלת כביסה מצלמת לו את הכביסה מקופלת. וכן הלאה.
חחחחחחחחשירה_11

יש יציאות שהם רק של גברים נקודה!!!

נכוןןןןן בחיים לא היה עולה על דעתי..תודה לה''
לא נעים לי להגידבאתי מפעם
כשהייתי ילדה ביסודי הייתי תורנית בכיתה ובסוף הלימודים צריך לטאטא את הכיתה, אני וחברה טיטאנו ובסוף הופנו הכל החוצה לפרוזדור 🫣🫣🫣
הילדים שלי עושים את זה כמעט קבוע בחדרים שלהם🤭מתואמת
מגניב!😅מתואמתאחרונה
(עבר הרבה זמן לא קיבלנו ספרים של ספריית פיג'מה, אז לא הכרתי את הספר)
טרי מהערבהשקט הזה

אני עומדת מטגנת לביבות לקראת יציאה מהבית. בעלי חוזר מתפילת ערבית, מבקשת ממנו לארגן תיק לנסיעה עם טיטולים, מגבונים, בגדי החלפה ובקבוקים לבנות.

אחרי חמש דקות בערך אני רואה אותו יושב על הספה, שואלת אותו "ארגנת את התיק?" תשובתו המופלאה: "ביקשתי ממני לפני דקה, מתי הייתי אמור להספיק לארגן?" מממ.. בדקה (חמש כאמור) הזו במקום לשבת על הספה?

כמובן שווידאתי לפני היציאה שיש בתיק מה שביקשתי ולא היו מגבונים..

חח יצאה לי חצי פריקה.. פשוט היה לי אחהצ עמוס ומלא במשימות והפרופורציות ביני לבינו הדהימו..

וואאא!! השלוות נפש הזאת מחרפנת לפעמים...יעל מהדרום
חחח כןןןן יש להם שלווה כזו.. הם בקצב חיים אחרתודה לה''
אין ספק אבל שיש מה ללמוד מזה...
ממשהשקט הזה
לפעמים באמצע יום שישי הוא פשוט מתיישב על הספה.

עכשיו שלא תבינו לא נכון, הוא עושה מלא בבית. אבל היכולת המופלאה הזו פשוט להתיישב לנוח מדהימה אותי😅

אני מתיישבת להניק וכל ההנקה אני על קוצים במחשבה על כמה דברים יכולתי להספיק עכשיו במקום זה

משהו חמוד שהיה השבועגלויה

בעלי הלביש לפוצון ציצית 

ושר: 

"בוקר טוב עולם... (במנגינת פינוקיו)

אני מסדר את החוטים

אני כבר ילד יהודי"

רציתי להעלות לפורום אז הנה הזדמנות. 

וואו, נאמץ בדוק!דיאט ספרייט
איזה יופי!גלויה
אניoo

באה לשים פסולת בפח ואין שקית

רואה צלחת עם פסולת על השיש ומוסיפה את שלי

באה אחרי 5 דקות שוב לפח

עדיין אין שקית

אבל הצלחת עם הפסולת נעלמה

(הוא שם אותה בשקית שהוא הוציא החוצה ועוד לא שֹם בצפרדע)

נכנעתי ושמתי שקית בפח

מה? יפה שהוא לקח את הצלחת!!!תודה לה''
אבל כן לשים שקית בפח זה כאילו לא ברפרטואר הדברים שהם יודעים לעשות חחחח
אצלינו זה התפקיד של בעלייעל מהדרום
עבר עריכה על ידי יעל מהדרום בתאריך כ"ו בכסלו תשפ"ו 23:29

לק"י

אני פותחת עוד שקית ומניחה איפושהו.

עד שהוא מוציא את המלאה מהפח, ושם חדשה....

משהו שתמיד מצחיק אותיהשם שלי

בדרך כלל בלידות בעלי נמצא איתי והילדים אצל ההורים שלו.

אחרי שנגמרת הלידה, במקום לנסוע להורים שלו להיות עם הילדים ולעזור להם, הוא חוזר הביתה לבד.

מפיל את הילדים על ההורים שלו, ונהנה מבית ריק.

תכלס צריך לעבד את החוויה... לא? אבל כן זה הכי גבריתודה לה''
שיש
גם בעלי עושה את זה לפעמים. בלי שאהיה אחרי לידההמקורית

בעיניי לגיטימי. ווין ווין סיטואיישן

אהממממחנוקה

בכנות בעלי עושה את רב תחזוקת הבית

אז מי אני שארד עליו

אבל כן יש כמה דברים שאני נושכת שפתיים

הוא מטאטא (יסודי ומעולה, משהו נדיר!)

ומשאיר את הערימה באמצע החדר

אני מתפחלצת כי תכף יבואו הילדים וידרכו והוא מבחינתו זה 2 משימות נפרדות לחלוטין

יש לטאטא

יש ליעות

יום יבוא והוא יאסוף

(ברגיל אני לא מתאפקת ותמיד מרימה אלב עכשיו בסוף הריון אז מוותרת)

הוא שוטף כלים מנקה את הכיור מנקה את השיש

ואז תולש את מגבת הידיים מהמתלה

ומנגב איתה את השיש המקורצף

נשמע לו ממש מיותר גם לנגב בסמרטוט רטוב וגם לנגב ביבש

וזה מגרדדדדדדדד לי בעיניים.

משתדלת פשוט לא לראות.

מה עוד?

קבוע, קבוע

הוא מקלח את הילדים

ומוציא אותם במגבות שלנו.

למהההה בשביל מה לכל ילד בבית יש מגבת אחרת?

כדי שלא אצטרך כל היום לכבס

אבל לו זה לא מפריע וקשה לו להבין שזה מפריע לי...

וואי חנקת עם המגבות חחחאפרסקה
אפשר לפרוק? בתקווה שלא יהיה אווטינגאנונימית בהו"ל

יש לי גיס דתל"ש, בזוגיות עם קונסרבטיבית.

אנחנו דוסים מתנחלים.

היא טבעונית.

הם פציפסטים.

עד כאן רקע.

הם עשו חנוכת בית אצלם, כיבדנו

מפה לשם בעלי התבקש להגיע בלי האקדח. כיבדנו

אני אחרי שיחה קשוחה עם בעלי על מצבנו, אחרי התברברות בדרך כי שלחו לנו כתובת לא ברורה+ פקקים של המרכז

אני כבר עייפה, רעבה ועצבנית, אבל בשעה טובה הגענו.

נכנסים לריח של מרק טוב, שבושל בבית. אני נזכרת שהוא אמר שהוא אוכל גם טרפות. מבינה שאני צריכה לוותר על המרק.

רואה פיצה קנויה, נרגעת, מגלה שהוא מחמם אותה בתנור.

מישהי דתייה מהמשפחה מביאה לביבות, אני בונה על זה, מגלה שגם אותם הוא מחמם.

מסתכלת מאיזו פיצרייה הפיצה, בודקת עליה בגוגל, כתוב שהיא כשרה ללא תעודה. מבינה שגם עליה אני נאלצת לוותר.

נזכרת באירוע חלבי שעשינו לא מזמן, כמה השקעתי שיהיה מכל סוג גם משהו טבעוני...

בעלי מרים טלפון לפיצריה ומבין שיש תעודה, עוצר את גיסי מלחמם את שאירות המגש של חומם. אוכלת משולש פיצה קרה, עם תוספות שאני ממש לא אוהבת. וזהו, כי אכלו מהמגש הזה גם כאלה שלא אכפת להם מכשרות...

וככה אני מסיימת את הערב עם אכזבה גדולה, עייפות, רעב, עצבים

אהה ושיעמום מנושאי שיחה לא מעניינים.

וואי חיבוקשירה_11

רצף אירועים ממש מרגיזים ועוד מלווים בהרגשה של חוסר התחשבות

חיבוק

מכירה את זה ככ. הרגשה מגעילה!Pandi99
ממש קשוחתהילנה
אני למדתי מראש לא להתבייש לשאול: מה יהיה לאכול? באיזה כשרות? מבחינתי זה הבייסיק של ההתארחות
לגמריאיזמרגד1

או לשאול, או להגיע מראש שבעים...

אבל זה אחד המבאסים גם להיות באירוע ולא לאכול וגם הקטע שלא מתחשבים...

דיברתי עם חמותיאנונימית בהו"ל

אמרה שהוא ידאג לנו.

היא גם הרשתה לעצמה לאכול משהו בטענה שזה טבעוני, אני לא חושבת שהיתה אוכלת אם היתה יודעת שהוא אוכל טרף

ציפיתי שכמישהו שגדל כדתי תיהיה התחשבותאנונימית בהו"ל

בסוף הוא יודע הכל

מבינה שציפיתי יותר מידי

איזה מתסכלללצוצקהלה

נשמע סופר קשוח, ובפרט שכשארחת כל כך טרחת והתחשבת..

אני בסיטואציות כאלו דואגת להביא איתי משהו- סלט/ פשטידה/ עוגה שאני אוהבת (אפילו קנוי...) ואז יודעת שבכל מצב יהיה לנו משהו לנשנש...

רעיון טוב להבא!אנונימית בהו"ל
למרות שהודעתי לבעלי שאני לא חושבת שאגיע לאירוע שלהם, ואם כן זה יהיה אחרי הרבה מחשבה
איזה מבאס!!שלומית.

האמת אני חושבת שצריך לדבר איתו ברחל בתל הקטנה. בסוף הוא גדל כדתי והוא מכיר את ההלכות. אז נראה לי בסיסי שאם הוא מארח את המשפחה הדתית שלו הוא יתחשב.

(אצלינו במשפחה גם יש דתל"ש שמארח ודואגים שהכל יהיה כשר... אולי ההבדל הוא שהוא דתל"ש כבר מעל 30 שנה ועבר מזמן את הקטע של לעשות דווקא.)

וזה בלי לדבר על הקטע של להתארח אצל זוג לא נשוי אבל זה כבר עניין שלכם...

קיצור, אני חושבת שאפשר לדבר איתו כאדם בוגר בתקוה להבנה

לא תארתי לעצמי שאדם כזה יהיה חסר מחשבהאנונימית בהו"ל

בסוף כשבעלי אמר לו שיש בעיה עם זה שהוא מחמם בתנור הוא נעצר, אבל זה היה מאוחר מידי.

אני לא חושבת שזה היה דווקא כמו פשוט חוסר מחשבה עלינו.

ולגבי זה שהם זוג לא נשוי- יש דברים מורכבים בין משפחות...

יש צפרדעים שבולעים

בואי, גם זה שהיא קונסרבטיבית זה לא מציאה, אפילו שהיא חמודה ממש

וזה שהיא מסיתה אותו שמאלה שמאלה שמאלה

מצב קשוח.

ומנסים לאזן, די למען כיבוד הורים/חמים

אז כנראה באמת פשוט להעלות למודעותשלומית.אחרונה

ולתזכר אותו ....

ובאמת נשמע מצב מאתגר, בהצלחה!!

וואי...איזה לא נעיםיעל מהדרום

לק"י

למשפחה קרובה מן הראוי לדאוג.

זה גם לא מישהו בודד ששומר כשרות. מן הסתם שהיו לא מעט.

האמת שבסוף היה אירוע לא גדולאנונימית בהו"ל
אבל היינו חצי דתיים, מספיק חשוב להתאים משהו אלינו
לגמרי....יעל מהדרום

לק"י

לי יש אחות טבעונית, אז הכי הגיוני שאני אדאג לה לאוכל באירועים. לא חייבים שיהיה לה הכל, אבל שיהיה מה.

היא משפחה קרובה, לא איזה סבתא של הבת דודה מהצד השני.

מוכר מאוד!זמינה

ותחשבי שהייתי במצבים כאלו עם ילדים שצריך לומר להם לא לגעת בכלום

למדתי להאכיל את כולם לפני (קונה להם פיצות אז הם מאושרים)  ולשמוח ביחד המשפחתי

גם אצלינו נושאי שיחה זה קשוח ביותר בטח מאז הבלאגנים של הרפורמה ועוד יותר מאז המלחמה בעזה, אני מנסה למצוא נושאי שיחה לא נפיצים, להחמיא על מה שאפשר, לשתוק הרבה גם כששומעת דברים כואבים וללכת הביתה בידיעה שעשיתי מה שיכולתי.

משערת שגם לצד השני יש מה לומר עלינו כי כל אחד רגיש לדברים אחרים.

הסרת משקפיים- שואלת בשביל אחותיהשם גדולל

עם משקפים מהיסודי

מעוניינת לעשות לייזר להסרת משקפיים לאחר מספר לידות ומעוניינת גם בהמשך להביא עוד, אך מתלבטת אם לעשות בקרוב לייזר

רוצה לשמוע מחוות דעת של נשים בתקופת לידות שעשו לייזראיך הייתה להם החוויה? והאם המספר חזר?

תשמח לשמוע מקרים עדכניים, כרגע קיבלה המלצה לעשות אצל דוקטור לוינגר

עשיתי לפני ההריונותאחת כמוני

ילדתי שניים בינתיים ב"ה

הכל בסדר והמספר לא חזר ב"ה 

איזה סוג עשית?השם גדולל
איך הייתה ההחלמה שלו?השם גדולל
היא ממש חוששת לעשות אותו עם מספר ילדים בבית
מהניסיון שליואני שר

כמו הרבה דברים אחרים, זה עניין מאוד אישי.

אני עשיתי את הניתוח שנחשב קשה יותר (לא זוכרת עכשו את השם) ובגדול היתה לי החלמה קלה. מה זה אומר? שלא היו לי כאבים בכלל, אבל כן לקחתי בערך שבועיים וחצי חופש מהעבודה כי לא ראיתי טוב ולא רציתי לאמץ את העיניים (אני עובדת מול מחשב אז זה קריטי).

אחותי עשתה את אותו הניתוח כמה חודשים לפני - סבלה כמה ימים מכאבים מטורפים. ולדעתי חזרה לעבודה מהר יותר כי לא היתה לה גמישות כמו לי.

ככה שאני לא יודעת איך ניסיון של אחרים יכול להועיל פה... כי אין הבטחה מה יקרה.

מה שכן, כדאי להיערך ולבחור תקופה שבה יש יותר אפשרות לנוח, בטח כמה ימים, של חופש מהעבודה ועזרה בבית.

תודה רבההשם גדולל
ככהאחת כמוני

יומיים כאבים חזקים ממש בעיניים.

אח''כ ללא כאבים אבל ראיה מטושטשת שהלכה והתייצבה עם הזמן, כל הזמן היה שיפור.

חושבת שחודשיים-שלושה אחרי ראיתי 6/6 ב"ה.

אני עשיתימחכה להריון
היו לי שני ילדים שעשיתי.. היום אני עם ארבעה ולא חזר רואה מצוין ברוך השם
איזה סוג עשית?השם גדולל
מכירה מישהיניגון של הלב

שעשתה קצת אחרי לידה שלישית.

בערך שנתיים אחרי הלידה השישית (יותר משבע שנים אחרי הניתוח) חזר לה מספר של חצי בשתי העיניים, שלםני זה היה לה יותר מ4

מעניין למה זה חוזר.. מבאס לשמועהשם גדולל
עשיתי בתור רווקהשומשומ

אחרי 3 לידות ב"ה כל פיקס

רואה 6/6

איזה כיף, ב"ההשם גדולל
ליאיזמרגד1

היה מספר ממש גבוה, עשיתי לפני החתונה ומלכתחילה נשארה מידה נמוכה. אני חושבת שעלה לי עוד קצת אחרי, אבל אני עדיין לא משתמשת במשקפיים

מבחינת ההחלמה היה לי כמה ימים קשים. אני חושבת שאי אפשר לדעת מראש איך יהיה אז כדאי להיערך מראש לכמה ימים- שבוע של תפקוד נמוך יותר ועזרה בבית עם הילדים.

איזה מספר, אם אפשר לשאול...השם גדולל
היה לי מעל 10איזמרגד1

עכשיו יש 1-2.

אגב רואה ששאלת לגבי ניתוח נוסף, אני עשיתי בקייר לייזר והם מתחייבים שאם המידה עולה ומבחינה רפואית אפשר לעשות עוד ניתוח הם עושים ניתוח חוזר חינם...

מעולה,תודההשם גדולל
עשיתי וחזרכובע שמש

עשיתי לפני החתונה בגיל 19, אחרי לידה רביעית חזר לי למספר הקודם. 

באסותא טוענים שהמחקרים מראים שאין קשר ללידות (קשה לי להסכים איתם)

בכל מקרה עכשיו מחכה לפני שאעשה ניתוח נוסף.

חייבת לציין שלא מתחרטת. היה שווה להיות בלי משקפיים 11 שנה...

וואו, יש אפשרות לעשות ניתוח נוסף?השם גדולל
לי כחודשיים אחרי כל לידהואילו פינו

עלה המספר

במספר שלם..

אז חוששת מאוד לעשות לייזר ושיחזור לי...

והיה לך מספר משמעותי?השם גדולל
סתם מעניין לדעת.. ברור לי שאצל כל אחת זה שונה
שאלה נוספת: מה הטווח מחיריםהשם גדוללאחרונה

למי שיש הסדר עם הקופ"ח? נכון לתקופה זו..

והאם אפשר לשלם בתשלומים? 

עקירת שן בינה - איך מרגישים אחרי?מחי
קבעתי מזמן לעקור שן בינה ביום חמישי, וגם קבעתי יום הולדת לבן שלי עם כמה חברים ביום ראשון, ולא שמתי לב שזה יוצא 3 ימים אחרי העקירה. אני לא רוצה לבטל, אבל חוששת מאוד... מישהי יכולה לשתף מניסיונה אם אחרי 3 ימים כבר אמורים לחזור לתפקוד? יש כאבים עדיין?
אחרי שלשה ימים זה עדיין לא קלEliana a

לוקח זמן להתאושש

תלוי אם שן היה תחתונה או עליונה

תחתונה זה יותר זמן להתאושש

אם זו עקירה רגילה ולא כירורגיתנשימה עמוקה
יום יומיים גג להתאושש.. לפחות כך היה אצלי ועקרתי את כולן. חלק היה יותר קשה והייתי צריכה משככי כאבים יום יומיים חלק היה קליל וכבר באותו יום הרגשתי יותר טוב.
מאד אינדיבידואלי.. איך את בדכ כשכואב לך?כורסא ירוקה

אני לרוב סבבה במחלות/כאבים, וגם אחרי העקירות (כירורגיות) תוך יום יומיים הייתי בסדר.

בעלי חולה הרבה יותר בקלות וכל כאב חמור יותר אצלו ולדעתי לקח לו שבוע פלוס אחרי עקירה כזאת.

אני עקרתי לא מזמןחנוקה

מאד הזהירו אותי אבל תכלס עבר בשלום.

עם משככי כאבים לא הרגשתי כלום.

הרופא אמר לי שזה נורא משתנה משן אחת לשניה, תלוי מה י ש מתחת לשורש. לפעמים עובר שם משהו חשוב.

בנוסף מה זכן משמעותי אולי זה שי שהרבה הגבלה באכילה, ולפעמים נוטלים אנטיביוטיקה שזה בעצמו מחליש.

זה ממש תלוי מיקום ומיומנות של רופא וכו'אמהלה

בעקירה אחת לקחתי משכך כאבים שחזרתי הביתה וממחרת לא הרגשתי כלום

בעיקרה אחרת, אצל אותו רופא, היו ביומיים הראשונים כאבים חזקים שהצריכו משככי כאבים ועוד כשבוע+ כאבים שהסתדרתי בלי משכך.

מאוד משתנה. תלוי איך השן יושבת בתוך הפהואילו פינואחרונה

תלוי איפה השן..

ממליצה להיערך עם מלא משככי כאבים, אוכל קר ורך..

אחרי 3 ימים בדרכ הרגשתי יותר טוב.. לבעלי השן הייתה באלכסון ולקח המון זמן לעקור אותה וההתאוששות הייתה ממש קשה.. 

אירוע ברית במשפחה ממש קטנהאנונימית בהו"ל

יש לנו משהו כמו 15-20 מוזמנים

מצד אחד ממש הייתי רוצה לחגוג, לשמוח על הנס המדהים הזה

ומצד שני חושבת איפה לעשות וכמה להשקיע כי קייטרינג לא יעשה מספר כל כך מצומצם של מנות וגם לשכור אולם זה לא זול.

לצערי אין לנו עזרה של משפחה. אני ובעלי והקב"ה, אז צריכים לחשוב קצת מראש מה עושים ואיך.

לעשות ברית בבית זה פחות אופציה כי אחר כך נשאר לנו כל הבאלגן לסדר וגם אין לנו חצר וכאלה.

כל כך הייתי רוצה גם להביא צלם ולעשות קיר בלונים וכו אבל מרגישה שזה יהיה בזבוז...

אשמח לכל דעה או רעיון

קלאסי למסעדה. וזה גם הכי כיףירושלמית במקור
ובחדר פרטי שם תוכלו לקשט קיר כרצונכםירושלמית במקור
מה עם לסגור מקום בבית קפה או מסעדה?ואני שר

מניחה שהם לא יגבילו למינימום אנשים גדול מדי...

וצלם וקיר בלונים וכו'- לדעתי זאת החלטה שלכם אם ההוצאה שווה את זה. אחרים לא יכולים להגיד לך מה בזבוז כי זה שאלה של מה חשוב לך ומה ישמח אותך...

אנחנו עשינו במסעדה לכמות של 20 איששושנושי

יצא לנו יותר זול מלקחת אולם וקייטרינג (מינימום הזמנה של 60 מנות שחלקם הלכו לפח)

צילומים - אם יש לאחד המשתתפים אייפון התמונות ממש איכותיות, לנו זה הספיק.

אפשר לשאול איזו מסעדה?אנונימית בהו"ל

לא מוצאת מקום באיזור...

ובאיזו שעה עשיתם? ערב/בוקר?

רודריגז בהר חוצבים ירושליםשושנושי

אנחנו עשינו אירוע צהריים

כזה משעה 14 עד 16-17 בערך

יותר זול לעשות בצהריים מבערב

כמה עולה דבר כזה? סתם מעניין אותיתודה לה''
ברית שהיתה לנו בגודל כזה בערך הזמנו מהולי ביייגל כמה מגשי אירוח עלה 2000 בערך לדעתי 
יצא לנו באזור ה 4שושנושי

לא זוכרת כמה בדיוק

עלה לנו 150 למנה אם לא טועה + טיפ + בקבוק יין שווה..

הייתה ארוחה בשרית עם מנה ראשונה עיקרית והרבה מאוד תוספות וקינוח. חלק מהדברים ארזו לנו הביתה.

היינו 25 איש, בפועל הגיעו קרוב ל 30 ובעל המקום אמר שאכלנו ממש קצת ולכן לא מחייב על התוספת

אחות של בעלי רצתה לעשות שם כמה חודשים אחרינו והמחיר היה קצת גבוה יותר,

בגלל ענייני כשרות עשתה בסוף באנטריקוט (אנטירוקט עדהח רודריגז רובין)

אה לא זול...תודה לה''
יותר זול מלקחת אולם קייטרינגשושנושי

וחצי מהמנות הלכו לפח כי אין לנו צורך בכמות כזאת..

ילדת כבר או שאת במחשבות מראש?איכה
אם עוד לא ילדת, אפשר להזמין עיצובי בלונים וכל מיני דברים כאלו משיין ואליאקספרס.

זה זול ומרשים.

ואז לשלם קצת כסף למישהי שתנפח את על הבלונים ותתלה.

למשל -איכה

סט 109 יחידות שרשרת בלוני קונפטי כחול וזהב ו-2 יחידות אביזרי בלונים, ערכת קשת בלונים דקורטיבית מושלמת ליום הולדת, חתונה, מסיבת מקלחת תינוק, קיר רקע, ציוד לקישוט מסיבת חג משפחתית.

!בוא לבדוק אותם  SHEIN.com, - גיליתי מוצרים מדהימים ב

סט 109 יחידות שרשרת בלוני קונפטי כחול וזהב ו-2 יחידות אביזרי בלונים, ערכת קשת בלונים דקורטיבית מושלמת ליום הולדת, חתונה, מסיבת מקלחת תינוק, קיר רקע, ציוד לקישוט מסיבת חג משפחתית.

איך אני אוהבת את הדברים האלו 😍איכה

1 סט, מכתבים לתינוק קופסת נייר שקופה, קופסת בלונים לקישוט יום הולדת שמח, קישוט מקלחת לתינוק שנה אחת מסיבת יום הולדת 1 מסיבת יום הולדת (לא כולל בלונים) מתנות קישוטי מקלחת לתינוקות

!בוא לבדוק אותם  SHEIN.com, - גיליתי מוצרים מדהימים ב

1 סט, מכתבים לתינוק קופסת נייר שקופה, קופסת בלונים לקישוט יום הולדת שמח, קישוט מקלחת לתינוק שנה אחת מסיבת יום הולדת 1 מסיבת יום הולדת (לא כולל בלונים) מתנות קישוטי מקלחת לתינוקות

אם רלוונטי תגידי לי ואחפש לך עוד

אפשר גם להזמין טייק אווי ממסעדה לאולםאחת כמוני
רק לקחת בחשבון כלים, עריכה ומילצור
לפעמים יש נשיםבאתי מפעם

שמכינות מארזים (חלבי) מאוד יפים של סלטים, פשטידות, סנדוויצ'ים, מוקרם, קינוחים...

אם חלבי זה יתאים, תכתבי אזור אולי נוכל לעזור לך לאתר משהי. 

יש כמה אופצייתתהילה 3>אחרונה

או לעשות במסעדה שיש בה אופציה

או להזמין מגשי אירוח שיש בהרבה קייטרינגים, ואז לעשות בופה יפה ומכובד

או מסעדה שעושה משלוחים

ולפעמים יש גם קייטרינג שעושים דברים קטנים, בעיקר מתחילים וכאלה.

מזל טוב!!!

אני רוצה לפרוקשושנושי

סיפרנו לגדול (3.3) לפני יומיים שסבתא מגיעה לערב לביבות,

שעתיים אחרי מתחיל להתלונן על כאבי בטן ממש מתכווץ מכאב

אחרי כמה התקפי צרחות עם תלונה על כאבים הולכים למוקד לילה

מחכים שעות עד שיואיל בטובו בכלל לשתות קצת מים כדי לעשות בדיקת שתן.

דם צילום הכל תקין.

חוזרים לבית עם המלצה לבדיקה בקופה

אני לוקחת יום חופש ונשארת בבית וכל שעה שעה וחצי שוב התקף צרחות

רצה לקופת חולים הרופא אומר שבסהכ אם אין חום שלשלוים הקאות - להמשיך לעקוב.

בבית הוא כל היום על יוטיוב ורק זה מצליח קצת להסיח את דעתו מהכאבים (למרות שעדיין מידי פעם מתכווץ מחדש).

לאורך כל הזמן הזה התלבטתי אם יש קשר לרגשי כי באופן כללי קשה לו עם יציאה מהשגרה.

וגם אני לפני אירועים מתהפכת לי הבטן מהלחץ וההתרגשות (לא אוהבת בכלל בכלל אירועים)

בקיצור סבא סבתא וכל הדודים הגיעו, היה ב"ה מדהים וטעים (לראשונה חמותי מתארחת אצלי מאז החתונה , ולא התחתנתי לפני שנתיים..)

אני ובעלי היינו ממש בטוב. הזמנו אותם מתוך מקום שלם שזה הבית וזה האוכל - זה לא שנכנסנו לאיזה טירוף סביב ההכנות.

אחרי שהם הולכים הילד אוכל לראשונה מזה יום וחצי שלא אכל כלום לא בבית ולא בגן - 2 לחמניות ועוד מלא תוספות.

5 דקות לאחר מכן אומר לי זהו כבר לא כואבת לי הבטן.

היום בבוקר מתעורר שואל על הרגע הראשון סבא וסבתא מגיעים היום? 

לא. 

אז לא כואבת לי הבטן.

אין לי כח לאתגרים.

מיציתי.

וואייי חיבוק💙ואז את תראי

איזה ילד רגיש ומהמם.

יצא לך לשאול אותו אם הוא רוצה שהם יגיעו? אולי להכין להם ציור או שיר? לדבר על זה ולהבין אם הוא חושש ממשהו או פשוט מתרגש?

יוצא לכם לראות אותם הרבה?

שאלתי אותו אם רוצה שלא יגיעושושנושי

אמר שדווקא כן רוצה. אבל ביקש שסבתא לא תחייך אליו.

ביקשנו מכולם מראש לא להתייחס אליו על ההתחלה כדי שיהיה לו רגע זמן להפשיר.

הילד ישב רוב הזמן על הספה והסתכל, רק לקראת הסוף (אחרי שעה וחצי בערך הוא התקרב לשולחן (כמובן שכל הזמן הצענו לו לבוא וחלק מהזמן גם ישבנו איתו על הספה))

מהשיח איתו הבנו שהוא לא מפחד כמו שהוא ממש ממש מתרגש.

הוא פוגש אותם בערך פעם בחודש +- לסעודת ליל שבת. בכל מפגש כזה הוא אומר לנו שלא רוצה שיחייכו אליו אבל זה אף פעם לא הגיע לרמה של כאב וכו

וזה קורה רק עם סבא וסבתא האלו? איזה חמודיPandi99
מעולם לא נתקלתי בתופעה כזאת, ככה שכן - רק איתם.שושנושי
הייתי כן מעוררת אותו לשיח מותאם לגיל בנושאPandi99
האם יש משהו בסבתא הזו שמאיים או מפחיד?
הסבתא הזו שהיא חמותי ברור שבעיניי היא בלתי חחחשושנושי

לנכדים היא ממש אחלה, קונה מתנות מביאה ממתקים

לא מצליחה לחשוב על משהו

היה שיח כזה גם אתמול וגם היום ולא נשמע שהוא מאיימת או מפחידה אותו

היא כן אישה נורא מתלהבת ורועשת - בגלל זה גן ביקש שלא תחייך - תתייחס

מכאן ועד התקפי צרחות למשך 30 שעות נשמע לי הזוי.

יש זמנים שהיא עם הילדים לבד?כורסא ירוקה

אני פתאום שמתי לב שכשאנחנו עם הילדים אז חמותי ממש סבבה, מתנהגת בצורה שעוברת לנו, אבל כשהיא איתם לבד היא אומרת להם כל מיני דברים שממש מלחיצים אותם. לא מרוע חס וחלילה, אבל נגיד הם משתמשים באיזו מילה סתם ככה, נגיד אומרים כל הזמן את המילה שולחן (זה לא המילה באמת, אבל נגיד "אתה שולחן" לאנשים) סתם כי זה מצחיק אותם, ואז היא אמרה להם שאסור להגיד את זה. ויש לי בן כזה צייתן שהוא כל הזמן דואג להיות בסדר ולא לעשות דברים שאסור וכו, והוא ממש נלחץ מזה, עד שקלטנו ואמרנו לו שהכל טוב ושלא יגיד לה אבל בכללי הוא יכול. עכשיו אם היינו שם באותה שניה היינו אומרים לו שזה לא מילה רעה ושמותר להגיד רק לא לסבתא. אבל לא היינו ומבחינתו היא דמות סמכות אז הוא נלחץ.

או שהיא היתה עם הילדים כמה זמן והלכנו לנוח והבת ממש בכתה שרוצה לבוא אליי (הם רגילים שבאים גם אם אני נחה) וחמותי ממש צעקה עליה שאסור לבוא אלינו בשום אופן וכעסה והבת שלי נורא נורא נבהלה ולא רצתה להתקרב אליה לשארית הביקור. וברור שהיא רק רצתה שננוח ולעזור, אבל זה עבר ממש גרוע.

אז לפעמים סבא וסבתא עושים או אומרים דברים שלא נעימים לילד והוא לא יודע שאתם הייתם מוצאים פתרון אחר, או שמבחינתכם הדבר הזה לא סבבה, כי אתם השארתם אותו איתם, אז כביכול הכל לגיטימי. ויכול להיות שקרו דברים כאלה בעבר וזה פשוט השאיר לו חוויה קשה ממנה. במיוחד אם את אומרת שלוקח לו זמן להפשיר והיא טיפוס סוער.

ואם אני זוכרת נכון הבן שלך קטן אז לא הייתי מנסה לדובב אותו בנושא, כי יש מצב שהוא נשאר רק עם התחושה אבל לא זוכר את הסיטואציה בדיוק ו/או לא ידע להסביר.

פשוט כל פעם שהיא באה הייתי כן מבהירה שאתם איתו כל הביקור ואם משהו לא נעים שיבוא ללחוש לכם באוזן או משהו כזה. ולהיות יותר בפוקוס עליו כשנמצאים בסביבה  שלה

אני לא מצליחה לחשוב על סיטואציה כזאתשושנושי

למרות שכן, ליד הסבתא הזאת צריך להלך על ביצים.

היא מקסימה ועדיין, תחושת תכנון מילים ומעשים. לא חשבתי על זה. עכשיו אני נזכרת

הרבה פעמים היא מעירה לו אם זה על הפעלתנות שלו - כי הוא באמת שובב

או על הסדר כי היא חולת ניקיון ברמת האובססיה (מסדרת את החליפה שלו, ניקוי פנים וכאלה - למרות שהוא לא מלוכלך. זה הבנאדם) 

לאחרונה, אני לא מצליחה להיזכר בסיטואציה שבה זה קרה ככה שזה היה ממש מזמן. בטח לפני חצי שנה ויותר.

היא לא נמצאת עם הילד לבד מאז גיל שנה וחצי בערך שהייתה שומרת עליו אצלה בבית.

כשאנחנו מתארחים שם הילד איתנו דבוק אלינו רוב הזמן.

הפתרון הוא לא להפגיש בינה לבין הילד? נשמע לי הזוי.

מנסה לחשוב על דרך להתמודד עם זה.

זה לא פתרון לא להפגישתודה לה''

פשוט להיות מודעים ולהיות בפוקוס עליו

להתמקד רק בו

זה כם יתן לך כוחות למפגש איתה כי תהיי אקטיבית להרים לו ולא פסיבית של לחטוף

הוא במפגשים גם ככה איתנו כל הזמןשושנושי

אי אפשר לא להיות בפוקוס כי הוא פשוט איתנו, יושב עליי או על בעלי. עד שמפשיר והולך לשחק עם איזה משחק אנחנו כבר מתארגנים ליציאה.

איך אפשר ליצור יותר פוקוס מזה?

במיוחד שלאחרונה אני ממש לא מצליחה להיזכר בסיטואציה שבה היא העירה לו. 

יש לילד זיכרון מדהים אבל לא היה משהו שקרה בחצי שנה האחרונה.

סורי שאני אולי נשמעת תוקפניתשושנושי

אני פשוט באמת אובדת עיצות. קשה לי בקיצור

הבן שלי גם היה רגיש ככהבתאל1אחרונה

לא בדיוק סיטואציות כאלה. אבל כן כשבאנו למפגש משפחתי הוא לא הסכים להכנס ולקח לו הרבה זמן להפשיר (חוץ מזה שבחוץ היה קפוא אז באמת היה צריך להפשיר חחח)

אם היינו מגיעים לאירוע המוני אפילו בחוץ - הוא רצה לחזור הביתה.

בכלל היה לוקח לו זמן להתרגל.

וגם לחלק מהאחיות שלו לקח זמן להתרגל כשנפגשים עם משפחה. בסוף לאט לאט זה עבר והם גדלו ועכשיו זה פחות משמעותי.

כן יכולה להגיד שהוא רגיש. וכנראה זה בגלל זה התגובה שלו. 

את לא נשמעת תוקפניתתודה לה''

אבל אולי לנסות לא רק לספוג את הקושי שלו

אלא לעשות דברים אקטיביים שיקלו עליו

לחשוב מה יעזור לו להיפתח

אם מגיעים בני דודים להביא משחקים שהוא יוכל לשחק איתם

דברים כאלה...

זה לא הכיווןשושנושי

יש משחקים, ממתק שהוא מביא כדי לחלק ומלא תיווך

קשה לו להפשיר יש מקומות שזה בא לו יותר בקלות ויש מקומות שפחות.

אתם נשמעים אלופים!!!תודה לה''
לא אמרתי לא להפגישכורסא ירוקה
אנחנו מפגישים ודואגים שלא ישארו איתה לבד, ככה שזה גם מפחית סיטואציות בעייתיות, וגם במידה ומשהו נאמר אנחנו יכולים לשים גבול במיידי. כבר יצא לי להעיר לה מול הילד כי היא העירה לו משהו שמבחינתה היה בדיחה אבל הוא לא הבין ונעלב עד עמקי נשמתו כי אם זה היה משפט מאיתנו זה היה נזיפה קשה והוא באמת לא עשה שום דבר. 
וכן יכול להיות שזה משהו שקרה מזמןכורסא ירוקה
אין מה לעשות. פשוט לתת לו את הזמן ולהתעקש שגם היא תיתן לו. וגם אם יקח עוד הרבה פעמים לתקן את הקשר ביניהם, בסוף זה יקרה
איזה חמודיאורוש3
צריך לאט ללמד אותו שיח רגשי. הוא עוד קטן,אבל מלא דוגמא אישית. אני ממש מתרגשת לחזור היום לעבודה אחרי חופש, זה קצת מפחיד אותי כי התרגלתי לחופש. אני קצת עצובה היום כי..., היום ממש שמחתי בעבודה כי... לחשוף לחשוף לחשוף. לדעת שהוא ''מועד'' להתרגשויות משינויים ולדבר את זה. אני רואה שאתה קצת לא מרגיש טוב, אתה יודע שלפעמים כואבת לי הבטן כשאני מתרגשת? זה בסדר, בא נכין תה חם. זה לא שזה קסם. זה תהליך. היו לנו כמה חתונות קרובות בטווח של כמה שנים קרובות. אחד הילדים שלי היה פשוט מעלה חום. לפני החתונה האחרונה דברנו מלא על כמה זה מרגש ומה הולך להיות, המחזנו בבית את החופה. וואלה היה שמח והרגיש מעולה... 
יש בבית מלא שיח רגשישושנושי

יש לנו את הספרים של מקשיבים ללב ובאופן כללי הילד מבטא את עצמו מצוין.

הייתה גם הכנה, דיברנו על מה שיהיה, הכנו איתו את השולחן והסברנו מה יהיה מי יישב איפה וכו

אולי הייתה יותר מידי הכנה חח לא מצליחה לחשוב על בעיה אחרת.

וואו, איזה ילד רגיש!מתואמת

זו רגישות גבוהה מאוד, שאמנם לא קלה, אבל בהחלט יכולה להיות מתנה.

מציעה לך לקרוא קצת על "ילד רגיש מאוד" ועל "אדם רגיש מאוד". יכול להיות שתמצאי שם לא רק אותו אלא גם את עצמך... ויש דרכים להתמודד עם זה, אבל ההיכרות עם העניין היא צעד ראשון🙂

קראתי על זה קצת - בדיוק מה שקורה אצלנושושנושי

וואו, גדול עליי.

מרגישה מוצפת מכל כיוון.

רק התחלנו קלת, מחכים לתור לרבע

רק קצת קשיי קשב ובעיות התנהגות

ילד בן שנתיים עם קשיים כאלה, זה נורא מתוק

בגיל 4 קצת פחות.

אני רוצה להיות בת יענה.

אויש, חיבוקמתואמת

רציתי לכתוב לך את זה מהפן החיובי... רגישות גבוהה זו מתנה! נכון, היא באה עם קשיים בצידה, אבל מדובר באנשים ובילדים בעלי מודעות גבוהה לסביבה, שיכולה להביא אותם גם להיות אנשי חסד, אנשים קשובים בצורה לא רגילה, אנשים אהובים על הסביבה...

אני כותבת לך את זה בתור רגישה בעצמי (גיליתי את ההגדרה רק בשנים האחרונות) ובתור אמא לילדה רגישה אחת לפחות. ברור שיש בזה גם קשיים, גם בתור בוגרת אני מתמודדת עם זה, אבל עדיין לא הייתי מוותרת על הרגישות באופן כללי, לא שלי ולא של הבת שלי, ועל האיכויות והכישרונות שבאים עם זה...

(ואחרי שאני מכירה רגישות מסוג אחר, שנקראת בשם אוטיזם, אני לגמרי מודה על כך שהבת האחרת שלי היא אדם רגיש מאוד ושמשם נובעים הקשיים שלה... כי עם רגישות גבוהה אפשר לעבוד, עם אוטיזם זה קשה יותר...)

בכל אופן, אני לגמרי מבינה אותך❤️

גם קשיים חיוביים הם קשיים, וקשה כשהכול נופל בבת אחת...

אבל אתם בתהליך של טיפול כבר, וזיהיתם את זה בגיל צעיר, ובע"ה הוא ילמד כלים שיעזרו לו להתמודד עם הקשיים ולנצל את כל האיכויות שברגישות!

מהההשירה_11

וואוו

לא ציפיתי

יש לך מושג למה זה כל כך מלחיץ אותו? איך הוא איתם?

מדהים איך הוא מרגיש כמוך מסתבר

ומדהים איך לפעמים אפשר לפתור בעיות רק על ידי דיבור

חיבוק ענק בטח את בשוק

נשמע לי שזה ההמון, לא הסבתארקלתשוהנ

יש לי ילדה שממש מתכווצ'צ'ת מהמון אנשים, גם אם כולם מוכרים. נכנסת לעגלה של אחותה וסוגרת על עצמה את הגגון. 

מכירה גם ילדון שהיה סובל מכאבי בטן קבוע כשהיו מגיעים אנשים.

מעודד לשמוע על הילדון שהיו כאבי בטן רק כשהיו אורחישושנושי

נפהלתי לרגע שככה יהיה לו בכל אירוע..

למרות שאני מבינה אותו כי גם אני לא מבינה טוב לפני אירועים.

דווקא בגלל שאני מבינה אותו, תמיד הייתה לי תקווה קטנה בלב שהילד לא יירש את החסרונות שלי  

דיייי...באתי מפעם

וואו, איזה רגישות יש לו.... כנראה הוא ממש חש סיטואציות.

חיבוק גדול.

תודה לה ' שזה לא משהו בריאותי, כי הבת שלי פעם היתה בת 3, כמו שתיארת (מידי פעם צרחות של כאב בטן, בא בגלים) וזה נגמר בניתוח.

ואני ממש זוכרת את השרשור הארוך על חמותך שלא מתארחת אצלכם וזה ממש משמח לשמוע שהיא באה והייתם בטוב!!! 

שאלה- טלויזיה בבוקר לילדאובדת חצות

יש לי נטיה לשים להם טלויזיה בבוקר

עוזר לי להתארגנות

והם כבר מבקשים באופן קבוע

זה נורא? שעה בבוקר?

איך אתן מתארגנות בבוקר בלי זה?אובדת חצות
הם קוראים ספרים או משחקים במשהו אצליכורסא ירוקה
אבל אם באופן כללי אין לך בעיה עם טלוויזיה, ואין לך קושי להרים אותם משם כשצריך לצאת אז לכי על זה 
אני בד"כ מארגנת ומיד יוצאיםשלומית.

אין זמן ביניים שהם משועממים.

קמים, מתלבשים, יוצאים.

אם יש לי ארגונים מעבר, משתדלת לעשות לפני שהם קמים 

מבחינות מסוימות זה פחות טובחנוקה

זה משבש מאד את ההורמון הטבעי של היום/לילה (מלטונין)

מצד שני בוקר באמת זמן מאתגר.

בכנות זה ענין של הרגל

מבינה לגמרי שאחרי שהתרגלת לזה וגם הם, קשה להחזיר את הגלגל אחורנית.

מצד שני אני לא נותנת בכלל מסך לילדים.. אז אני לא הבן אדם לענות על זה (יש לי עוד קטנים, ומשתדלת להשאיר את זה כמה שאפשר מחוץ לתחום. יודעת שזה בלתי נמנע בסוף)

האמת ששעה זה הרבהמחי

במקרה חירום של ילדון צורח ואני באיחור כן אתן לו לראות איזה סרטון של שיר בפלאפון ל5 דקות, אבל זה לא חלק מסדר בוקר שלנו. ראה?

אם בעלי בבית, עושים תורנות מי מתארגן ומי שומר על הילדים. אם הוא לא, אז מתמרנים... מנסה לנצל רגע שהם משחקים יפה לרוץ להתלבש, או שמה להם צלחת עם אוכל ורצה. לומדים להתארגן בצ'יק.

פעם הייתי קמה לפניהם ומעירה אותם כשכבר הייתי מוכנה לגמרי. היום הם משכימים קום לפניי אז זה לא עובד.

שעה זה הרבה...מתואמתאחרונה

(בשעה אפשר להספיק גם להעיר, גם להלביש, גם להתארגן וגם לשלוח כבר למוסדות...)

אנחנו מפעילים לפעמים סרטונים בטלפון לילדונת, אבל היא היחידה שאנחנו עושים לה את זה, כי היא מאתגרת מאוד-מאוד בהתארגנות בבוקר (על הרצף האוטיסטי) ואנחנו מחפשים כל דרך להקל. בכל אופן, מדובר בלא יותר מרבע שעה, שתוך כדי אנחנו מנסים לארגן אותה.

לשאר הילדים אנחנו מפעילים לפעמים שירים כדי לעורר אותם. לעתים רחוקות מי שכבר מאורגן זוכה לצפות בסרטון, אבל זה לא בשגרה.

(אני לא כזו אלופה בהישמרות ממסכים... לצערי הילדים שלי רואים יותר מדי מסכים במהלך היום. אבל איפה שאפשר משתדלת להמעיט...)

איך אנשים עם המון לחץ בעבודה רזים ואני לא?אובדת חצות

כשיש עליי סטרס או עומס או תחושת רחמים עצמיים על עומס, אני אוכלת לא מסודר, הרבה ומשמין כדי לפצות.

אכילה רגשית. אבל - איך יש מנהלות רזות, רכזות רזות, והרבה נשים במשרות בכירות שעדיין רזות? הרי עליהן מן הסתם יש יותר לחץ ועומס ואחריות- להן בטח יש פחות זמן להתמיד באוכל בריא או פילאטיס, אז איך זה הגיוני?

לפעמים זה גניםואני שר

לפעמים אוכלות פחות מהלחץ

לפעמים מנוהלות מספיק כדי שלמור על בריאות גם בעומס

מבינה את התסכול

אבל לא יודעת איך זה עוזר לך

עזבי את זה ותתרכזי במה נכון וטוב ואפשרי לך

אני כמוך124816
אבל רואה סביבי גם נשים שהטבע שלהן שונה ודוקא כשהן עמוסות ולחוצות הן לא מוצאות זמן לאכול/ אין להן תאבון וכדו'... גם שם זה לא אידיאלי וגם אם לא גורם להשמנה יכול לגרום לבעיות אחרות...

ומאמינה שיש גם את הבודדות שיכולות גם לעמוד בעומס וגם להתמיד באוכל בריא והתעמלות, אבל אותן אני פחות רואה סביבי...

לאנשיםoo

במשרות בכירות לרוב יהיה תכונות אישיות גבוהות

מה שעזר להם להגיע למשרה

וזה גם מה שעוזר להם לתזונה נכונה ומשקל תקין

מודעות תכנון ושליטה עצמית

בנוסף אם לומדים ניהול זמן ואנרגיה נכונים

אפשר להספיק בחיים גם קריירה וגם אורח חיים בריא (וגם עוד דברים)

איך לומדים את זה?..שוקולד פרהאחרונה
חחח שאלת חייאפרסקה
עם כמות הזמן שאני מבלה בעבודה בלהתרוצץ ממקום למקום, הייתי צריכה להיות כבר מקל 😂
לפעמים זה הנס קפההשם גדולל

שסוגר את התאבון..

אולי יעניין אותך