מדאיג אותי שאולי טראמפ ילחץקעלעברימבאר

על הרצוג לתת לביבי חנינה, ובתור תמורה ידרוש מביבי ויתורים בהסכמים בינלאומיים, הסכמי מאה וכדומה.

חייבים להעביר חוק שייתן חסינות לראשי ממשלה ממשפט והדחה

החנינה תינתן תמורת פרישה מהחיים הפוליטיםסודית

טראמפ מזיז את ביבי מדרכו.

אין מצב לדעתי שהשמאל נותן חנינה בלי שנתניהו עוזב את הכנסת. יוותרו על הודאה ועל קלון אבל לא על זה.

לא ברור לי מה קורה אז וכמה זמן הימין נשאר בשלטון. נראה לי אפשר לשכוח מהעברת תקציב חקיקה הפיכה משפטית וכו'.

אחרי יבואו בחירות וה' יעזור לנו.

למה הקואליציה לא יכולה להעביר את החוק הצרפתי?קעלעברימבאר
אפשר להעבירברגוע
אבל בתנאי שהוא לא יהיה על משפט נתניהו, אחרת זה נחשב חוק פרסונלי
יכולהסודית

ואמורה לעשות את זה, אחרת פרשת נתניהו ותיקיו תחזור על עצמה.

אבל לא נראה לי שהם בכיוון בכלל... 

בצרפת נשיא מוגבל לשתי קדנציותפשוט אני..

לתת הגנה מהעמדה לדין כשאתה ראש ממשלה,

בלי לתת הגבלה למספר הקדנציות שלך כראש ממשלה,

זה משהו שאני לא ידוע אם קיים באיזו שהיא מדינה בעולם.

אין שום מקום בעולם שמגביל קדנציות לראש ממשלהאיתן גיל
הגבלת קדנציות יש על נשיאים.
מי שרוצה לייבא לכאן את החוק הצרפתיפשוט אני..

רוצה לייבא חוק שחל רק על נשיא צרפת, ולהכיל אותו על ראש ממשלת ישראל.

לכן בהקשר הזה אי אפשר להתעלם מכך שבצרפת החוק מגן מפני העמדה לדין מקסימום 8 שנים, כך שאי אפשר באמת לדבר ברצינות על לייבא אותו לישראל בלי להוסיף לישראל הגבלת כהונה. רוצים חוק צרפתי? אין בעיה, אלא שהוא בכלל לא חל על ראש הממשלה אלא על הנשיא בלבד.

אני לא טוען שצריך להגביל כהונה של ראש ממשלה, אלא רק מראה את הבעייתיות של דיבור על החוק הצרפתי בלי להתייחס לעניין הזה.

החוק הצרפתי קשור להגבלת קדנציותאיתן גיל
כמו שאחמד טיבי קשור למועצת ישע
ברור שיש קשרפשוט אני..

כשהמחוקק בצרפת נתן לנשיא פטור מהעמדה לדין, ברור שיש קשר לעובדה שהפטור הזה הוא זמני. 

ואם לדעתך אין קשר לעובדה שהוא זמני, אשאל למה באף מדינה דמוקרטית בעולם (כולל בצרפת עצמה) לא מציעים פטור כזה לבעלי תפקידים בפועל (כלומר אני לא מדבר על תפקידים יצוגיים כמו מלך) שיכולים להיבחר לתפקידם שוב ושוב.

הנה טבלה יפה שהכין עבורי GPTפשוט אני..

ביקשתי רשימה של מדינות שבהן הנשיא הוא ראש המדינה בפועל ולא רק דמות ייצוגית,

וביקשתי שליד כל מדינה יכתוב האם הכהונה מוגבלת והאם מותר להעמיד לדין בזמן הכהונה:

שים לב מיהן המדינות שבהן הנשיא לא מוגבל בכהונתו, ועדיין אסור להעמיד אותו לדין... מדינות שאינן דמוקרטיות, הבחירות בהן אינן חופשיות, וממילא אף אחד לא יכול לחקור את הנשיא בלי לחשוש לחייו.

הטבלה אבל הציגה נשיאים, לא ראשי ממשלה שכפופיםקעלעברימבאר
לקואליציה.

אי כפיפות לקואליציה+אי הגבלת זמן+חסינות ממשפט זה באמת מתכון לדקטטורה.

אבל ברגע שהוא כפוף לקואליציה הוא יצור חלש. נכון שזה עדיין מתכון לצבירת כוח לא רצוי, אבל עדיין מחליש אותו

כי בראשי ממשלה אף פעם אין הגבלת כהונהפשוט אני..

אז ממילא זה לא רלוונטי.

אני חושב שפספסת את העובדה שהוויכוח הוא לא איתך אלא עם איתן

כן עכשיו ראיתי. אבלקעלעברימבאר

אגב, למה אי אפשר להגביל ראשי ממשלה?

בכל מקרה הסיכוי למדינה עם ראש ממשלה שכפוף לקואליציה לאורך זמן תהפוך לחצי דיקטטורית הוא קטן.

היטלר אמנם היה כפוף לקואליציה בהתחלה בתור קנצלר, אבל תוך כמה שנים הוא שינה את עצמו לסוג של נשיא

אויש שוב הטעות הזאתפשוט אני..

הרבה אנשים אומרים שגם בדמוקרטיה יכול לקום דיקטטור, "עובדה שהיטלר עשה את זה".

ובכן, לא.

עוד לפני שהיטלר נבחר הוא הפעיל פלוגות של בריונים (SA) שרצחו וטבחו במתנגדיו, ככה ממש לא אמור להיבחר נשיא או ראש ממשלה בדמוקרטיה.

כלומר זה לא שהוא נבחר בצורה דמוקרטית ואז שינה את החוקים כדי להיות דיקטטור, אלא מראש הוא נבחר בשיטות של דיקטטורות, גם אם פורמלית היו בחירות שבהן הוא זכה ל-X אחוזים מהקולות.

מסכים איתך לגמרי. מה שכתבתי זהקעלעברימבאר
לומר ש*אפילו* אם יטען הטוען שגרמניה היתה דמוקרטיה פרלמנטרית, אז התשובה של זה זה שהיא הפכה תוך כמה שנים לנשיאותית (אפילו אם תיאורטית היו בחירות מפוברקות (מה שלא נראה לי היה) , זה כבר היה לפיהרר, לא לקנצלר).

מה שרציתי לומר שלדמוקרטיה פרלמנטרית בתווך ארוך שנשארת כך, יש סיכוי מזערי להפוך לדקטטורה כל עוד היא תישאר דמוקטיה פרלמנטרית שבה המנהיג כפוף לקואליציה 

בצרפת הנשיא דומה לראש הממשלה אצלינו, רקקעלעברימבאר

ששם הוא לא כפוף לקואליציה כך שיש לו יותר כוח.

מה הבעיה לייבא את החוק לארץ ולשפץ אותו כך שיתאים לראש ממשלה?

לגבי חובת הגבלת קדנציות אתה צודק. בלתי ניתן שראש ממשלה יהיה גם חסין ממשפט וגם ללא הגבלת זמן. זה מתכון לצבירת יותר מדי כוח. אפילו בדמוקרטיות פרלמנטרית (כמו ישראל) שבהם ראש ממשלה הוא תמיד יצור חלש שכפוף למפלגות הקואליציה כדי לשרוד

שמח שאנחנו מסכימיםפשוט אני..

לא כתבתי שאי אפשר לייבא את החוק בגלל ההבדל בין נשיא לראש ממשלה,

אלא רק בגלל עניין הגבלת הקדנציות.

לא קראתי בהתחלה על מה הגבת אז הבנתי שונה בהתחלהקעלעברימבאר
צודקקעלעברימבאר

כלומר לביבי זה כבר לא רלוונטי. אלא אם יעבירו חוק שההגבלה היא 8 שנים מרגע החקיקה, ואז לביבי יהיו עוד 8 שנים

אגבפשוט אני..

בשיטה הישראלית היפיפייה שלנו, גם כשיש מגבלה חוקית היא יכולה בפועל לא להתקיים.

ממשלת ישראל ה-34 כיהנה במשך 4 כנסות ברציפות, כי במשך מספר מערכות בחירות לא הצליחו להגיע להסכמה על הקמת ממשלה חדשה.

לכן בפועל ראש ממשלה יכול להישאר בתפקיד עוד שנים רבות אם לא תהיה הכרעה בבחירות (בניגוד לנשיא שלא צריך קואליציה אלא מספיק לו 50.00001% מהקולות / אלקטורים וכיוצ"ב).

ואי אפשר לתקן גם את החוק הזה?קעלעברימבאר
אפשר אם תעשה בחירות ישירות לראשות הממשלהפשוט אני..

כל עוד ראש הממשלה צריך את אמון הכנסת כדי לכהן,

מה תעשה אם הכנסת לא מסכימה על אף מועמד?

הרי מישהו חייב לבצע את התפקיד הזה, והכי סביר והגיוני זה שמי שקיבל את אמון הכנסת בפעם האחרונה ימשיך לכהן עד שהכנסת תבחר ממשלה חדשה.

אפשר גם לעשות חוק שאיקעלעברימבאר
אפשר לשפוט ראש ממשלה על עבירות קלות יחסית בעוד שעל עבירות חמורות אז כן.

ואז גם אם לא תהיה לו הגבלת קדנציה, מקסימום יהיה ראש ממשלה שפה ושם ייקח שוחד, אבל לא יצליח לצבור כוח רב מידי בצורה שתסכן את הדמוקרטיה.

עדיף ראש ממשלה מושחת שנבחר בידי העם, על פני מדינה בה שרידותם של ראשי ממשלה מוחלטת בידי גוף לא נבחר כבית משפט

שוחד זאת לא עבירה חמורה?פשוט אני..

זאת עבירת טוהר המידות החמורה ביותר בדין הפלילי, בטח ובטח כשהיא מגיעה מאישיות בכירה כמו ראש ממשלה.

לא חמורה כמו אונס או רצח כמובן (שהן אינן עבירות של טוהר המידות), אבל בקבוצת העבירות של שחיתות ציבורית שוחד זו בהחלט העבירה החמורה ביותר והמשחיתה ביותר.

כן, רק שלא היה שוחד. העבירה החמורה היא שלהסטורי
אלו שהמציאו את התיק.

עוד לפני יותר משנה השופטים המליצו לסגת מטענת השוחד. מאז הולך ונחשף שלא רק שלא יתכן שהיה בסיס לטענות לשוחד, אלא שחוקרי המשטרה ופרקליטי הפרקליטות ידעו זאת בזמן אמת.

אני מבין את החשש מחוק צרפתי בלתי מוגבל, רק שבנתיים הבעיה במדינת ישראל אינה ששולטים עבריינים, אלא שעבריינים מתוך מערכת אכיפת החוק, תופרים תיקים כדי לחסום את רצון הציבור.

לא התייחסתי לתיק הנוכחי...פשוט אני..
לגבי התיק הנוכחיאיתן גיל

ראש הממשלה צריך לשלם לעורך דינו בגין כל התייצבות בבית המשפט בעוד הפרקליטות התופרת מייצרת לעצמה עוד ועוד משרות סרק על חשבון הציבור.

במקרה הטוב זה לא הוגן, ולכן במקום חוק צרפתי הייתי מחייב את המדינה למממן כל הוצאה משפטית של ראש ממשלה, כפי שהיא מממנת הוצאות רפואיות ואחזקת הבית.

פרקליטים שתופרים תיק מבוסס שיטת מצליח צריכים ליטול על עצמם סיכון שהוצאות הליכי סרק יפלו עליהם.

במה הוא שונה מכל אזרח?פשוט אני..

כל אזרח שעומד לדין וזוכה, יכול לדרוש (ולפעמים גם לקבל) הוצאות שכ"ט מהצד שהפסיד.

לפעמים מדובר בסכומים משמעותיים מאוד, תלוי במקרה. אבל אין שום סיבה שבעולם שהמדינה מראש תממן את ההוצאה הזאת.

ראש הממשלה זכאי לייצוג חינם של הסנגוריה הציבורית, ככל אדם אחר, בכפוף לתנאים כמו כל אזרח אחר.

וואואיתן גיל

1. שכר טרחת עורך דין לזוכה משולם במשפט אזרחי בלבד.

2. ראש ממשלה אינו כשאר בני אדם. הוא מאובטח שלא כשאר בני אדם, וכו'.

כי זיכויו או הרשעתו נוגעים לשאלהקעלעברימבאר
מי יהיה ראש ממשלה. דבר שנוגע לכל המדינה. ולכן זה אינטרסט לאומי שיהיה משפט צדק לראש ממשלה. ולכן המדינה צריכה לשלם על העו"ד שלו
אבל האינטרס שציינת נשמר גם אם הוא מממן בעצמופשוט אני..
אזקעלעברימבאר

א. לא בטוח, כי מי אמר שלתביעה אין עורכי דין מוצלחים יותר?

ב. למה שיממן מכיסו צרכי ציבור, כאשר ברור שבזה שאדם רץ לפוליטיקה הוא חושף עצמו לאכיפה מוקפדת יותר מאחר שנוברים בפשעי אנשי ציבור יותר מאשר איש פשוט. כאשר לא בטוח שבכלל עשה פשע

היא לא חמורה בקטע שזה יגרום לראשקעלעברימבאר

ממשלה להתשלט על המדינה.

רק אם נגיג הוא ישחד בקביעות את רוב גוםי התקשורת שיסקרו אותו טוב - אז זה כבר מתחיל להדאיג.

מוטב ראש ממשלה שחדן שנבחר בידי העם, מאשר מדינה דיקטטורית שבה בית המשפט משפיל אף מרומם את ראשי הממשלה ובעצם הכוח האמיתי בידיו.

אם היינו משוחתים כמו מדינות אפריקה שבה כל דבר זז על ידי שוחד, היית צודק. אבל שוחד פה ושם במדינה מערבית פחות מסוכן מהשתלטות בית המשפט על נבחרי הציבור.

מה גם שגם במצב של חסינות לראש ממשלה יש סיבה לחשוש לקחת שוחד - אם זה יתפרסם זה יזיק לו בבחירות

אם אתה שואל מבחינה מוסרית, אזקעלעברימבאר
מי אמר שלהעברת החלטה תמורת סיקור חיובי של המפלגה שלי זה שוחד מבחינה מוסרית? אולי שוחד זה רק כשאני נהנה באופן אישי מהשוחד, אבל אם זה לטובת המפלגה שלי זה לא שוחד?

במה זה שונה מכך שמפלגה אחת תומכת בחוק א בתמורה שמפלגה השניה תתמוך בחוק ב?

לזה נתניהו לא יסכיםהסטורי

אם כי בלי קשר לחנינה - לא לעולם חוסן, הוא כבר לא צעיר...

(אם כי יותר צעיר מטראמפ וביידן...)

לא תהיה לו ברירהסודית

ממילא הגיע למבוי סתום.

בסקרים יש לשמאל 61 יחד עם 'המילואימניקים'

חוק ההשתמטות מעביר קולות לשמאל (כמו ליועז, בנט)

והוא לא צעיר וחולה

וטראמפ. טראמפ רוצה שיפנה את הדרך.

כמה הוא יכול. ומה הסיכוי שלו למשפט צדק גם אם התיקים קורסים.

אולי יצמח מזה טוב גם לימין אולי יעמוד בראש הליכוד מישהו שלא מוחזק בגרון.

החרדים לא התייאשו מנסים להעביר את החוק עם המנעות של החכים הערבים, (בלי קשר לדעתי המאד שלילית על זה), הימין הלאומי צריך להקים לתחיה את המפדל לחבור לדמות יצוגית ולשתות חזרה קולות סרוגים. 

אם נתניהו היה מאמין לסקריםברגוע

הוא היה צריך לפרוש מהחיים הפוליטיים לפני הרבה שנים..

ולא ברור למה את חושבת שטראמפ רוצה להזיז את נתניהו.

חוץ מזה שלדעתי טראמפ בכלל פונקציה בנושא, הרצוג ממש לא חייב להקשיב לו, ואין לטראמפ לו שום דרך ללחוץ עליו.

כי נתניהו לא יחתום על מדינה פלסטיניתסודית

לדבר עליה זה דבר אחד, להיות ממקימיה זה לא משהו שהוא רוצה במורשת שלו.

טראמפ עם קטאר. לא איתנו.

בעצם הוא שולח אותו הביתה ואותנו לבחירות. אבל לב מלכים ביד ה' והתוכנית לא תצליח לו. יכול להיות ששוב נקלע לחמישה סבבי בחירות. 

גם מי שיחליף את נתניהו לא יחתום על מדינה פלסטיניתברגוע

רוב גדול בעם (וגם בממשל טראמפ) נגד מדינה פלסטינית.

מוזר לי שאפילו עכשיו עדיין יש מי שחושב שטראמפ לא אוהב את נתניהו ולא רוצה שימשיך להיות ראש ממשלה.

ואם המחליף יהיה לפיד?סודית

תתעוררו, מערכת בחירות לפנינו

טראמפ אהב אותנו עד שהבין שנתניהו לא יכול לעשות כלום כי קשרו לו את הידיים והרגליים. ניסה להתיר אותו. ההתרה עולה לנתניהו בכיסא. קדימה. מי מספר 2 בליכוד? אץטלי גוטליב? להפסיק להתבייש  למה, יאיר גולן יותר ראוי? החלול? בנט הרמאי? לצופף שורות לחשוב כמו הקומינסטים אצלם המטרה משרתת את האמצעים

חחחברגוע

את חושבת שלפיד יהיה ראש ממשלה ואת קוראת לנו להתעורר?

את לא יכולה מצד אחד להאמין לסקרים שהימין מפסיד בבחירות ומצד שני לחשוב שלפיד יהיה ראש ממשלה.

אני כמובן לא בטוח שהליכוד ינצח בבחירות, אבל אם לא הליכוד אז יהיה מישהו מהמרכז, ממש לא מהשמאל.

תתעוררי! העם זז ימינה!

אם זז ימינהסודית
למה הציונות הדתית לא עוברת את אחוז החסימה?
*בחלק מהסקריםברגוע

חלק מהמצביעים מאוכזבים מהם בגלל כל מיני סיבות, אבל זה לא אומר שהם הולכים להצביע למפלגות שמאל.

הם מצביעים לבנט, שיהיה ראש הממשלהכמו🐌תמס

נער הפוסטר של ממשלת שמאל שכוללת את יאיר גולן, יאיר לפיד, ליברמן ומסור עבאס. איזינקוט רמטכ"ל המספרים.

המצביעים מבסוטים. הם לא תמכו בממשלה שאיבדה את המצפון מאימת החרדים.

הם הצביעו למזכ"ל ישע לשעבר, אז הם הצביעו ימין כביכול

אבל קובעי המדינויות הם יאיר לפיד ושות. מי טס לפגישה בארהב בלי רשות? יאיר לפיד. עם מי נפגש? למה? בפועל הוא קובע את האגנדה ומוסר לחיזבאללה שטח ים ...

היום רשמית בנט נספר כשמאלהסטורי
הוא עבר המרה על מלא ואף אחד כבר לא מתרגש מהכיפה על חלק קטנטן מראשו.
מסכימהכמו🐌תמס
אבל לא חסרים בעלי כיפות שנמנים בין מצביעיו. חבל
לכן (בין היתר) צריך שנתניהו ילך הביתהברגוע
ילך, אבל כרגע הוא מספק תעמולה נהדרת לשמאלכמו🐌תמס

עד שהם לא "יצרבו בתודעה" כמאמר סמוטריץ את מלוא הביזיון של הליכוד ושל נתניהו בפרט, למה שיתנו לו חנינה?

הם יחגגו על זה חודשים.

אם החוק לא יעבור, הם יזקפו את זה לזכותם. אם יעבור, הם יפילו אותו ויזקפו את זה לזכותם.

בקצב הזה, יהיו להם 61 אצבעות משלהם.

הרעיון להקים את מפלגת המילואימניקים של יועז הנדל הוא רעיון מבריק. כמה חבל שהוא לא בא מהצד הימני. 

לא ברור למה נתפסת ל"מילואימניקים"ברגוע

הם  לא עוברים באף סקר למרות שהם מפלגת גימיק.

כי עכשיו הם יעברו, אתה לא רואה מה קורה?כמו🐌תמס

במקום לטחון את נושא הפצריה עד דק, זה נמוג

לעומת זאת יעסקו בלי סוף בחוק שבעבר השמאל ניסה להעביר למטרותיו שלו, ועל גבי הכאב של המלחמה יגרמו לאנשים להחליט שנקעה נפשם מהליכוד. מה יעשה מצביע מסורתי שהוא או ילדיו נלחמו ומרגיש יריקה בפרצוף? הרי רק אתמול שלחו שוב צווים. הוא יחפש מפלגה שהוא יכול להזדהות איתה ועם המפלגה הזאת הוא יוכל.

יש להם עכשיו הרבה חומר כדי לשלהב את המצביעים שלהם. גם זה, גם בקשת החנינה של נתניהו.

במקום שתקום ועדת חקירה שתציף את כל מה שקרה, שתצמק את השמאל עד שיתביישו להראות את הפרצוף שלהם. הרי עד לפני רגע עסקו בחקירת הפצרית והיועמשית, זה יתנדף מהחדשות

לא צריך בשביל זה מפלגה חדשהברגוע

צריך פשוט לדאוג למילואימניקים להטבות, ולא לתמוך בחוק גיוס שלא באמת יביא לגיוס חרדים.

וזה בדיוק מה שמפלגת הציונות הדתית וחלק מהליכוד עושים עכשיו.

*ברוב גדול של הסקריםמרדכי
בס"ד

לאורך חודש נובמבר לדוגמה פורסמו 19 סקרים, הציונות הדתית עוברת רק ב-6 מהם, שמתוכם 4 על סף אחוז החסימה (4).

אתמול עברה - 5 מנדטיםכמו🐌תמס
כנראה אחרי העמדה הערכית מול חוק הגיוס
תוצאת הסקרים תלויה במי מזמין אותםהסטורי
בסקרים של הערוצים שמנסים ליצור אווירה שהימין מפסיד - היא לא עוברת וממילא לקואליציה אין רוב. בסקרים של ערוצים 14 ו15 היא כן עוברת וממילא לקואליציה יש רוב.

תגיד לי מה התוצאה שאתה רוצה ואארגן לך את הסקר, זה כל הסיפור. כך שאין מה לא להתלהב מסקר ולא להבהל ממנו.

תנוח דעתך - הציונות הדתית עוברת. לא יודע מה בדיוק תהיה הפלטפורמה, לא יודע מי יוכנס לרשימה ומי יוצא ממנה, אולי יתאחדו עם עוד גורמים כאלו או אחרים - אבל בסוף המפלגה תעבור.

זה אולי נכון לסקרים מימיןמרדכי
בס"ד

אני עוקב ארוכות אחרי פילבר ואחרי הפינות שלו אצל יעקב ברדוגו בערוץ 14. ההסברים שלו לא רק שלא משכנעים, אלא הם גם סותרים את המציאות פעם אחר פעם. בעבר הייתי מבקש ממנו תשובות ומתווכח איתו על זה, אבל אז יצא ששכרו גם אותו וגם את המשרד שלי לפרויקט משותף (שכבר נגמר) ומאז לא נעים לי להתווכח איתו.

הוא מסביר באחת הפינות שלו את הפער בינו (ובין צוריאל שרון) לבין היתר ומסביר שמאז תחילת המלחמה יתר הסקרים שינו את שיטת ספירת המשיבים הערבים ביחס לחלקם האוכלוסייה. הבעיה היא שהפער לא התחיל במלחמה, אלא עוד לפני כן בחקיקת הרפורמה המשפטית.

ונעזוב רגע את הציונות הדתית בצד, מי שחושב שבנט עומד כבר היום עך עשרה מנדטים ולפיד מתחת אחוז החסימה (וגנץ, שעל זה יש קונצנזוס) חייב להסביר לאן נעלמו כל המנדטים האלה. בדיוק מה שפילבר דורש מהסוקרים האחרים לעשות - הוא עצמו לא עושה.

כמובן שהייתי חותם על הסקרים האלה שיהיו תוצאות הבחירות, אבל אני מאוד מאוד מסופק.

מה שכתבת לא סותר במאומה את טענתיהסטורי

הפעם לא הזכרתי בכלל, את זה שהסקרים שלהם היו הכי קרובים למציאות בפער. לא זאת טענתי.

טענתי שהסקרים, *כל הסקרים* כרגע, לא רלוונטיים ותוצאתיהם תלויים במה רוצה מי שמזמין אותם.

אין קשרברגוע

את מדברת על סקר ב i24? זאת לא פעם ראשונה שהם מקבלים שם 5 מנדטים. 

@מרדכי כמות הסקרים לא משנה, אצל i24 ו 14 הם עוברים, ובשאר המקומות לא. זה לא משנה אם ערוץ 12 עושים סקר כל שבוע ו i24 כל חודש.

לא זאת הסיבהמרדכי
בס"ד

גם בסקר הקודם הם קיבלו 5 (אחרי שבעבר קיבלו 6 במשך שני סקרים של צוריאל שרון). "העמדה הערכית מול חוק הגיוס" זה קרב מאסף שהתחיל מאוחר מידי וכבר חסר כל משמעות.

ראוי לציין: השבוע מצבו הרבה הרבה יותר טובמרדכי
בס"ד

לדעתי נושא רפורמת החלב הצליח לגרור תמיכה. אומנם גם במקרה הזה לקח זמן עד שהוא נכנס לקמפיין נגדי מול המחלבות, אבל נראה שהוא הצליח בקר הבלימה, ואף למעלה מכך.

תרגעיהסטורי
הציונות הדתית עוברת את אחוז החסימה. נקודה.

לא בגלל פלוני או אלמוני, אלא בגלל שזו לא מפלגה שיש לה תומכים, אלא ציבור שיש לו מפלגה. יתכן שיתחלפו אנשים, יתכן שיהיה איחוד כזה או אחר - אבל הציונות הדתית עוברת.

אם כבר תעשי לך כלל אצבע - סקר שבו הציונות הדתית לא עוברת, הוא קשקוש. עובדה, בסקרים של אלו שהיו הכי קרובים לאמת בבחירות הקודמות, היא בהחלט עוברת.

כשבנט עמד בראש היו לה 12 מנדטיםכמו🐌תמס
הם משוטטים אצל בנט ויועז הנדל וצריך שישובו הביתה
היו שנים עשר מנדטים למפלגה מאוחדתהסטורי
באווירת ווינריות וחידוש, ששידרה יותר ימניות מביבי ועם נציגים משמעותיים לציבור התורני.

בנט כמו שהוא כשל פעם אחת ועבר פעם שניה עם רשימת שקרים מתוכננים. אי אפשר לשקר כל הזמן, הציבור לא יקנה זאת שוב.

אז איך יש לו ככ הרבה מנדטים בסקרים?כמו🐌תמס
גם זה שקר?
זה מביע תסכול של אנשים מהמציאותהסטורי
בכל מצב - בסקרים האמינים יחסית, כל מצביעיו מגוש השמאל. הם פשוט מניחים שהוא היחיד שיכול לנצח את נתניהו.

כל עוד שאדיוטים שימושיים מהימין לא יקנו את זה, אין ממה לדאוג.

הסקרים הם מדע בדיוניהסטורי
עזבי שלפי הסקרים של אלו שצדקו בפעמים הקודמות - יש לקואליציה רוב ברור.

הסקרים כרגע הם שעשוע ותו לו. הם משקפים אווירה מסויימת של בלבול בציבור, אבל בסופו של יום אנשים יצביעו למי שיתן להם תחושת ביטחון.

האפשרות היחידה של השמאל לנצח בבחירות, זה רק עם פסדו-ימניים יתבלבלו בגלל כל מיני טענות ותיווצר חוסר הכרעה, שתביא פוליטיקאים צבועים לגנוב להם את הקול.

חוסר הכרעה מובהק היה רק בסבב א', בגלל כל מיני 'ימניים שמימין לימין' מלומגמנים חסרי אחריות ששרפו שבעה מנדטים והשאירו לליברמן הציני עד מוות לשרוף את המועדון ובסבבים הבאים, כי הציבור השתכנע שנתניהו מושחת. היום שהתברר מעל לכל ספק שמקום המשפט - שמה הרשע, לא מאמין שהציבור יתבלבל.

יועז הנדל והמילואמניקיםסודית
הוא לא פסאודו ימני?
אז את לא מאמינה לסקרים?ברגוע

כי בסקרים הם לא עוברים את האחוז חסימה

כבר עוברים...סודית
הוא מדמיין דמיונותהסטורי
הוא בהחלט דוגמא מובהקת לפאסדו-ימני, רק שאין מאחוריו ציבור. הוא נושא לשווא את שם המילואמניקים. אף אחד ממאות המילואמניקים שאני מכיר אישית, לא רואה ביועז הנדל מנהיגו ולא יתמוך במפלגה שאין לה שום מצע ותוכן אמיתי.

יש עוד שנה עד הבחירות, יוצוצו וגם יעלמו מהראדר עוד כמה וכמה מפלגות. זוכרים איךבנט התחיל את 'הימין החדש' עם עשרים מנדטים בסקרים וסיים בחיטוט בפחי הזבל.

סיכוי גדולזיויק
אין ארוחות חינם
בהחלט מדאיגהסטורי
חוק מסוכןגפן36
יחד עם הגבלת קדנציה הוא לא יהיה מסוכן.קעלעברימבאר
סכנה יותר גדולה היא לתת סמכות למערכת המשפט להדיח ראש ממשלה. דבר שיהפוך אותה לשליטה הדקטטורית בפועל, הקינג-מייקר, והממליך מלכים ולו המלוכה. ועוד זה מערכת שלא נבחרה בידי העם.

דבר זה יכול ליצור אכיפה בררנית. כך שאם מערכת המשפט תרצה להדיח ראש ממשלה, היא תחפש פשע שעשה. ואם לא תרצה, תתעלם מפשעים שעשה.

מה גם שבמשפט לראש ממשלה בכל מדינה, כל שופט הוא מוטה ונוגע בדבר לטובה או רעה בעניין ראש ממשלה, אז איך שופט מוטה יכול לעשות דין צדק?

ביטול הרפורמה לא חמור כמו עסקת מאה אם טראמפ ירצהקעלעברימבאר
לכפות עלינו
מסכיםארץ השוקולדאחרונה
אבל יש פה בחירה שלנו, תיאורטית יש מספיק אנשים שאכפת להם מריבונות ישראל וניצחון בכנסת, האם להם יש את העוז או שהם רק טובים בלהתבכיין?
קהילת חסידות לעלוב עוברת לעמנואל- ערוץ 7איתן גיל

נכון לעכשו, ולפני המעבר, 39 אחוז מכלל תושבי יו"ש הם חרדים, מול 31 אחוז סרוגים. @הסטורי 

סמוטריץ' בתגובה: ההשתלטות החרדית על יהודה ושומרון תאוזן בעוד שתי אנטנות לתפארת מדינת ישראל.

לעלוב בתגובה לתגובה: את הכנסת הבאה אתה תראה בסקרים של פילבר.

יהודה ושומרון שייכת רקרקאני

לסרוגים?

ככה מספרים לנו הסרוגיםאיתן גיל

שלקחו מונופול על יהודה ושומרון... הריצו לכנסת את התחיה וקיבלנו את אוסלו.

ואחרים שמיישבים את הארץ עקב בצד אגודל לא עושים קוקוריקו ושורפים מנדטים לימין.

ההשתלטות החרדיתoo

😂

התיישבות חרדית במקומות זולים ולא מבוקשים

יו"ש

ערד

עפולה

אופקים

ירוחם

רכסים

ועוד

זה לא מעניין אותם יו"ש או לא

אולי מתוך שלא לשמה יבוא לשמה...נקדימון
לדעתי גם קריית שמונה תהיה עם שכונה חרדית בסוףמשה

פחות או יותר מאותן סיבות.

לא בשנים הקרובותoo
גם חרדים לא רוצים לגור בעיר עם פוטנציאל גבוה להיות מטווחת
תלוי באיזה מחירמשה
למה שלא יקרה שם מה שקרה בערד שגור קנו 2 דירות בשבוע?
כי ערד לא יושבת על הגבולoo

והגבול הוא לא מקום מוגן

לפחות לא בשנים הקרובות

ואולי אף פעם לא

יש מספיק מקומות נידחים בארץ

מוגנים יותר

וגם מרחיבים אותם בהתאם

(ראיתי שבונים עוד שכונה ענקית בבית שמש

רמה מספר לא יודעת מה)

מה המסר? לא הבנתינקדימון

איפה מפוזרים אותם 39 אחוז חרדים וכמה הם רלוונטיים למאבק על הארץ,

ואיפה מפוזרים אותם 31 אחוז סרוגים וכמה הם רלוונטיים למאבק על הארץ,

ואיפה מפוזרים יתר האזרחים וכמה הם רלוונטיים למאבק על הארץ?

תוציא את ביתר עילית, איפה תמצא חרדים ביו"ש? קבוצה קטנה בעמנואל של 6200 תושבים (1.24% מכלל האזרחים ביו"ש), וקבוצה זעירה במיוחד בחוות של חרדים ציוניים נדירים?

ומאיפה האחוזים בכל מקרה?

שכחת אתoo

מודיעין עילית

ויש יישובים

תל ציון

מעלה עמוס

מיצד

מתתיהו

חלק מגבעת זאב

ועוד

לצורך העניין בביתר עילית יש עמק בין א ל בפתית שלגאחרונה

והמציאות שם שנים היתה שאי אפשר לטייל בעמק הזה ובמעיינותיו מסיבות ביטחוניות

מתתיהו מעבר לקו הירוק כמו שחלק ממודיעין מעבר לקו הירוק

גבעת זאב גם ממש צמודה למחסום

וכדי להיכנס למודיעין עילית לא צריך לעבור שום מחסום.

ההתיישבויות האלה הן דבר חשוב ומבורך, אבל חווה עם כמה נערים יכולה לתפוס שטח בגודל של כל מודיעין עילית..

כשיש מטרה ליישב את המרחב אז ההשפעה על המציאות היא דרמטית, הרבה יותר מאשר מי שבא להשתכן בלבד.

היום ב"ה המון דברים משתנים, בעיקר מכיוון הדור הצעיר.

אם חלילה תתרחש התנתקות באיו"שshaulreznik
די ברור שהחרדים יעמדו בתור כדי לקבל כסף ולעזוב בשקט.
בהתנתקותרקאני

בגוש קטיף

תושבים רבים מאוד פעלו ככה

והם לא היו חרדים

ואיזו תועלת הפיק מי שלא פעל ככה?oo
אם כולםרקאני

היו מתנגדים

אולי היה ניתן לעצור את זה

אם התושבים בעצמם מוכנים להתפנות

אין איך לעזור להם
וחבל

אםoo

אבל זה לא קרה

אז אלה שנשארו גם אכלו את הדג המסריח וגם גורשו

כי נבחרה שיטת ההתנגדות בלתי יעילהshaulreznik
תאר לעצמך אם היו פועלים כמו הבדואים ודי למבין.
יש דוגמאות יותר טובותרקאני

מהבדואים

תראו איך הגבעות פורחות

מעוז אסתר למשל

פינו אותם עשרות פעמים

והיום יש שם לפחות 40 מבנים

גירוש, לא "התנתקות". היה גירוש.נקדימון
טוב מאוד שקהילה חסידית עוברת לעמנואלהסטורי
עמנואל היא עיר חרדית עם הרבה מורכבות. קהילה שהיא מצד אחד חרדית באמת ומצד שני יציבה - יכולה לחזק אותה מאוד.

מעבר לזה כל מה שגבבת בשורות הבאות - כבר הפכת לפרודיה של עצמך. אין לי מושג למה תייגת אותי בשביל לקשקש על אנטנות. לא פתחת שרשור על חנוכת שאנור, לא על הנחת אבן פינה לאריאל-מערב, לא על ההחלטה להקים ישובים חדשים בבקעה  ועל החוות שכבר התחילו לעלות, בתמיכת המנהל האזרחי, ממש על הירדן מעבר לגדר המערכת, בשטח ששלושים שנה היה מופקר.

ההערכות שלך על תוצאות הבחירות - שוות בדיוק כמו להתקע על האנטנות (תרתי משמע) תוך התעלמות מכל העשיה המטורפת בהתיישבות.

לעלוב עוברת ממרכז הארץ ליהודה ושומרוןאיתן גיל

לעומת חלוצי שא נור שעוברים מיהודה ושומרון ל...יהודה ושומרון.

אגב, על אכלוס שא נור מנצח מישהו אחר שאתה לא מחסידיו הגדולים.

להתראות בסקר הבא של פילבר.

'לעלוב' לא עוברת, קבוצה מלעלוב שמחפשת דיורהסטורי
עוברת לעמנואל, מקימה קהילה שיהיה לה בו דיור בר השגה ומוסדות חינוך מתאימים - טוב מאוד שכך, באמת טוב מאוד, הלוואי שהיו באים יותר, הרבה יותר. הגרעין המייסד של העיר ביתר היה אברכים ממרכז הרב, הצטרפו משפחת רענן, שהיו בגיל של ההורים של רוב החבר'ה. כשאחרי כל מאמצי ההאחזות הראשונית - הוחלט שתוקם שם עיר חרדית הורגשה אכזבה - הצדיק הרב שלמה רענן זצ"ל הי"ד חגג והסביר להם שמה אכפת לנו מי ומה, העיקר שמהמאצים שלנו תוקם עיר בישראל ויחד עם רעיתו תבדל"א עבר, בגיל קרוב לשישים לקראוון בתל רומדיה.

מעבר לזה כל הקונספירציה שאת מנסה לבנות כאן שטחית להחריד. רוב מוחלט של 'תושבי יש"ע' החרדים גרים בשתי הערים הגדולות - ביתר ומודיעין עלית, הקבוצה השלישית בגדולה גרה בתל-ציון.

שלושת הישובים הללו הם 'בקושי יש"ע', כלומר אם השאלה היא בינארית - 0 או 1, יש"ע או לא יש"ע, הם ביש"ע - ואכן יש חשיבות הצהרתית למספר של תושבי יש"ע איזו שיהיו כן ירבו.

אבל אם השאלה היא כמה אנחנו בדרך "לרשת את הארץ ולא נפקירנה ביד זולתינו מן האומות... בכל גבולותיה סביב.." כדברי הרמב"ן, אז עם כל הכבוד - תכנית פאייד יכולה להסתדר איתם היטב, ישובים יהודיים גדולים מטר וחצי מהקו הירוק ומדינה פלסטינית בשטח משמעותי בשאר השטח. אם ח"ו בשדרת ההר המרכזית ואגפיה, תקום מדינה פלסטינית או אפילו אם הרש"פ תשלוט שם עם רצפים משמעותיים - אז בטבח הבא נוחבות ימלאו את בתי הכנסת של ביתר ותל ציון, בדיוק כמו בתי הכנסת של אופקים.

בניגוד לטענתך, אני יכול להפגיש אותך עם משפחות רבות שעברו בשנים האחרונות מרחבי הארץ לישובי יש"ע (עשרות שאני מכיר אישית ממש ויש עשרת מונים שאיני מכיר), אני גם יכול להפגיש אותך עם זוג שגדל בפתח תקווה והיום מחזיקים את 'חוות שער ישראל' מעבר לגדר המערכת על הירדן ומונעים בגופם הברחות אמל"ח.

אבל זו בכלל לא הנקודה. חשוב מאוד לחזק את עמנואל, אבל מבחינת ישוב הארץ, מאות משפחות שעוברות מבני ברק לעמנואל - משמעותיות הרבה פחות מעשר משפחות שעוברות משבי שומרון לשנור, מקבוצה מהישיבה הגבוה בעלי שמקימה ישיבה בגנים-כדים, ממשפחה עם עשרה ילדים שבעבר היו ממקימי אחיה והיום כשהישוב התייצב מחזיקים לבדם (כלומר, בעזרת עדר עיזים...) את שדה יהותן על צומת כביש 60 וכביש אלון או מזוג של בוגרי אלון מורה שבעזרת כמה בחורים מקימים את חוות שובה ישראל בשלוחה של חומש.

כמובן, לכלאחד יש שיקולים שונים ומציאותיים. בכל ציבור יש את האידיאליסטים הגדולים שבאמת עוזבים הכל וגרים באוהל על ראש ההר ואת הרוב שמשלב תמהיל כזה או אחר של היכולת לגור, קהילה מתאימה וכד'. רוב המשפחות שעברו בשנים האחרונות לבניה החדשה במגדלים/מעלה אפרים/גדי וכד' לפחות שיקול משמעותי אצלהם זה המחיר, הקהילה והמוסדות, אבל בסופו של דבר הם מעבים מאוד איזור שעד לפני עשור היה מדולדל ומלבד שמחזקים את האידיאליסטים יותר שהגיעו אז - גם משמשים עורף משמעותי לרצף החוות שהוקם באיזור. בזכותם יש מסחר במרחק סביר, קופ"ח, משנת יוסף, דואר וכו' וכו' שלולי הישובים היחסית בורגניים לא היה קיים.

בגדול - בחברה החרדית השיקול המרכזי בבחירת מקום מגורים הוא הקהילה והיכולת להחזיק כלכלית. בציונות הדתית מצטרף לזה, בתמהיל כזה או אחר אצל אנשים שונים - שאלת המשימה הבאה. אם הדור של לפני חמישים שנה ייסד את ההתישבות ואת הישיבות התיכוניות וההסדר, הדור של לפני עשרים וחמש שנה הקים גרעינים תורניים ועיבה את ההתישבות וחלוצים ראשונים התחילו קצת לצאת מהגדרות - הדור של היום מתנחל בעומק השטח, מבין שהסיפור אינו רק כמה תושבים יהיו בסטטיסטיקה - אלא כמה שטח יהיה בדריסת רגל יהודית, ביש"ע, בגליל, בנגב ובכל הארץ. מתרחבים ביש"ע, מחזקים את גבול הצפון, את עוטף עזה, את הערים המעורבות, את הנגב והגליל.

מתוך שלא לשמה בא לשמהאיתן גיל

כל יהודי שעובר ליו"ש הוא ברכה, ולא משנה לאיזה זרם הוא משתייך. למרבה הצער אנשים לא עוברים אם לא מתמרצים אותם לעבור קהילתית וממונית גם יחד. את ההטבות צריכה להציע המדינה, אבל המדינה לא מציעה כי יש לה דברים יותר חשובים על הראש.

כוחות השוק לא יעזרו כאן, כי לצד קורת גג צריך להיות מקום תעסוקה כמה שיותר קרוב לבית, ותעסוקה אין.

תכנית פיאד שהזכרת כאן היא דוגמה מצויינת לאיך צריך להתנהג ולעבוד.

מירב מיכאלי שר"י אמרה שלא תשקיע אפילו שקל ב"גדה המערבית" כי ממילא היא תוחזר לפלשתינים עפ"י תכנית פיאד. מיד לאחר השמעת דברי ההבל שלה היה מן הראוי לפרסם את המענה הציוני לעתיד יהודה ושומרון, מה שלא נעשה עד היום ועד בכלל.

לציונות הדתית יש הרבה רעיונות מבורכים, אבל מעט מאוד פטריוטים מועמדים ליישב את הארץ.

הייתי מצפה מאורית סטרוק המוערכת להניח על השלחן מפה סדורה לסיפוח דה פקטו של יו"ש, אבל היא לא תעשה זאת וטעמיה לא ברורים.

העתודות הפוטנציאליות לישוב הארץ נמצאות בקהילות החרדיות, אבל לשם הציונות הדתית לא רוצה להגיע לעשות נפשות, ובמקום זאת מחדדים פערים בין שני המגזרים, ובקפלן צוהלים.

נעים להכיר - המציאות!הסטורי

אתה צודק לגבי מה צריך לעשות.

אתה מנותק מהמציאות לחלוטין, כשאינך רואה שזה אכן מה שנעשה. מה שהממשלה הזאת עושה, בעזרת רבים וטובים בשטח ובדרגים השלטוניים, זה סיפוח דה-פאקטו של יו"ש. מי שלא רואה זאת הוא עיוור.

העובדה שאורית סטרוק לא הניחה בפניך תוכנית, אלא שהיא ובצלאל פשוט מבצעים, זה חלק מדרך העבודה שלהם. יש בפוליטיקה כאלו שטובים בהצהרות ויש שטובים בביצוע...

שמאל אמיתי הוא נגד הכנסת נשים למעגל הלחימהhamedinai

אם השמאל הוא אכן הומניסטי ופציפיסטי, עליו להוביל את המאבק נגד הכנסת נשים ליחידות לוחמות. זהו לא עניין של שוויון, אלא של אחריות על העתיד:

* ​לשבור את שרשרת הטראומה: הנשים הן אלו שמגדלות את הדור הבא. כדי לבנות חברה בריאה, אנחנו זקוקים למחצית מהאוכלוסייה שתהיה נקייה מסבל, מאכזריות ומטראומת המלחמה. אסור שהדור הבא יונק את חוויות שדה הקרב דרך החלב של אמו.

* ​ייחודיות היצירה מול ההרס: תפקיד האישה ביצירת חיים וגידולם הוא הערך הנעלה ביותר. כשדוחפים נשים לקרב, השמאל למעשה מקדש את הדרגות הצבאיות ואת האלימות כסמל הסטטוס המכובד ביותר, במקום להוקיר את היכולת להעניק חיים.

* ​סטנדרט הומניסטי בינלאומי: במקום "להתקדם" בהכנסת נשים ללחימה, עלינו להוביל הסכמה הדדית בין עמים: נשים וילדים נשארים מחוץ למעגל האש. אם אפילו האויב אינו דוחף את נשותיו לחזית, מדוע שדווקא השמאל ה"נאור" יתנדב לעשות זאת ראשון?

​בשורה התחתונה:

שוויון אמיתי הוא לא הזכות להרוג ולהיהרג. אם אתם באמת מקדשים את החיים ואת השלום – תשמרו על הנשים רחוקות מהמקום שבו מחוררים בני אדם. תנו למחצית מהאנושות להישאר חוף המבטחים של השפיות והחמלה.

הדבר נכון גם בהקשר לתלמידי ישיבה ורבניםhamedinai
במידה מסוימת (מנקודת מבט שמאלנית טהורה), הדבר נכון גם בהקשר לתלמידי ישיבה ורבנים.

רצוי שאלו המיועדים להיות רבנים ומורי הוראה לציבור יהיו פטורים משירות צבאי וממעורבות במלחמות. כמו כן, יש לדרוש מהאויב לחדול מפעולות ג'יהאד. מלחמה אינה קדושה; לעיתים היא הכרחית, אך אינה קדושה.

ברור. הפרוגרס הוא אנטי הומניסטי בדיוק כמו שהואקעלעברימבאר

אנטי שמרני.

הוא רק מתחפש להומניזם אך הוא ההפך ממהו.

צודק במאה אחוז

לא הבנתאיתן גיל

הם רוצים לפרק את הצבא. שלוש בחירות עומדות בפניהם:

1. סרבנות.

2. הצפת הצבא בחיילות, כאשר ידוע שכושרן הגופני הוא לא משהו בלשון המעטה.

3. שילוב של 1, ו- 2.

את התוצאות העובדתיות ראינו בשבעה באוקטובר.

לא רק. יש פה גם טרלול פרוגרסיבי תמים ומטומטםקעלעברימבאר
זה בהחלט טרלול פרוגרסיבי וטמטום מוחלט,קורא נלהב לשעבר

אבל אין כאן תמימות.-

אמנם יש תמימים חסרי דעת ועמוד שדרה שנסחפים אחרי זה-

אבל ה*תנועה הפרוגרסיבית* עושה את זה במודעות מליאה ובכוונת טירלול מליאה במטרה להרוס את כל התשתיות הלאומיות משפחתיות ואישיות וליצור כאוס מכל מיני סיבות: מרצון להרוס מסגרות 'מיושנות', עד שיחרור רסן של כל אנושיות מהמוסר והצדק, וכלה בשיכרון כח של מובילי התהליך הזה.

ועזוב אם יש כמה 'זקני ציון' כאלה שדוחפים הכל בחשאי או שזה תהליך מתפתח שבעלי דעה מסויימים ו'בעלי מאה' אחרים בעלי אינטרסים מקדמים העיקרון ברור

אמת. אבל זה לא באמת מעניין אותם, הרי הבנות שלהםנוגע, לא נוגעאחרונה

בכל מקרה לא בין המתגייסות לקרבי.

כמו שהילדים והנכדים של שופטי בג"ץ לא סובלים מנהלי הפתיחה באש כי הם לא בקרבי.

אין היום שמאל אמיתי. כל מנהיגי השמאל הם בובות של השמאל הפרוגרסיבי (חוץ מיאיר גולן שהוא עצמו שמאל פרוגרסיבי).

הבעיה החמורה היא שהימין ממנה אנשים (אייל זמיר) שזורמים עם הקו הזה ולא נלחמים נגדו.

הברכה שהכי חשוב לכוון בה בימינו היא למינים ולמלשינים. ברגע שזה יפתר, באופן טבעי לבקשות שבשאר הברכות יהיה קל הרבה יותר להתגשם.

אחד באפריל שניהדוס

אחד באפריל שני הוא יום מיוחד, בו כל מי שלא הצליח או הספיק לעשות מתיחה טובה יכול לנסות שוב.

ניתן לראות מקורות ליום הזה בירושלמי, זבחים סז עא

המתיחה הטובה ביותרשלג דאשתקדאחרונה

היא להגיד לכולם שב1.4 היית טמה או בדרך רחוקה.

ככה הם יחששו ממה שתעולל להם ב"שני" 😉

אשרי הרבנים הראשיים והרבנות - ראשונים לציון להעמדתהסטורי
בג"ץ במקומו!

הרבנות הראשית הרימה את נס המרד נגד בית המשפט - סרוגים הרבנות הראשית פתחה במרד נגד בית המשפט ואז התקפלה - סרוגים

בוגרת לינדנבאום טיפוסית בהחלט מתייעצת עם רבניהמרגול

ורבניותיה.

כנראה שקודם פותחת מקורות ומנסה להבין את הסוגיה ואת הפסיקות הקיימות, אבל אז פונה לרבנים ורבניות מהמדרשה.

בציבור הדת"ל גם ככה מתייעצים עם רבנים פחות מהציבור החרדי (כי ההתייעצויות הן יותר הלכתיות גרידא ופחות התלבטויות חיים רגילות).

אבל אם יש שאלה הלכתית? בטח. 

זה מכעיס אותי כל פעם מחדשמשה

"רחפן נפץ התפוצץ על באגר שפועל בשכירות מערכת הביטחון בדרום לבנון, כתוצאה מכך נהרג מפעיל באגר אזרחי, משפחתו עודכנה בפרטים, ללא נפגעים נוספים באירוע."

מה כואב לדו"צ לפרסם עליו כמו כל חלל אחר שנפל בקרב? אז מה אם הוא עובד קבלן של צה"ל. (וכן אני יודע שלא מגיע לו גמלה של חלל צה"ל אלא של נפגע פעולות איבה, כן, זה לא קשור).

זה לא הניסוח הרגיל?קפיץ
לעובדי קבלן?משה
להרוגים שעדיין אסור לפרסם מי הםקפיץ
דוצ לא מודיע על נפגעים שלא אישרו לפרסם שמותמשה
מאיפה ההודעה? לא ראיתי בשום מקוםברגוע
ונראה שדו"צ כן פרסם הודעהקפיץ

עובד בחברה קבלנית שמבצעת עבודות הנדסיות מטעם משרד הביטחון, נהרג מוק | ערוץ 7

רק כמה שעות אחרי שלך, יש סיכוי שחיכו ל-22 או משהו כזה

זה הם פרסמו גם פעם שעברהמשה

הוא לא קיבל אותו יחס כמו חייל שנפל בקרב, למרות שבתכל'ס אין הבדל גדול מדי. אם הוא היה חייל השם שלו היה מפורסם.

אולי ההבדל זה שהוא יכל לסרבנקדימוןאחרונה
בשונה מחייל?
הסתיימה פרשת בגדי הראשון לציון החדשיםפ.א.

זה בדיוק מה שהוא חיפש- הכרהנוגע, לא נוגע

מצחיק שזה מה שמפריע להם

הבנאדם טוען שהוא המשיח..

👍פ.א.
לפחות שלא יטען שהוא המשיח עם גלימת הראשון לציוןברגוע
הבעיה שהם לא הזכירו את זהנוגע, לא נוגע
מצוי שאדם פשוט שרואה סרטונים שלו, ואז שומע שהתעסקו במה הוא לובש ולא במה הוא אומר, מתחיל להאמין בו
זה לא עניינםברגוע
אם זה לא עניינם, אז עניין של מי זה?..נוגע, לא נוגעאחרונה

זו הרבנות הראשית או קשור אליה

הכותרת הצחיקה אותי נקדימון
כן.. הברקה טובהנוגע, לא נוגע
בקפלן מתאחדים, ובימין מפטירין כשלג דאשתקדאיתן גיל

רשימות ימין חדשות ישנות שנחושות למכור את נשמתן לשטן:

פייגלין.

מעוז.

וינטר.

שימחי.

וסמוטריץ' שמתנדנד בסקרים סביב 3 אחוזים.

מי ביקש זאת מידכם רמוס חצרי

יש עוד המון זמןברגוע

בנט מיהר להתאחד כדי לקבע את עצמו בתור המועמד של המרכז שמאל

^^^^הסטורי
להתאחד כרגע זה רק לאבד מומנטום.

אגב, גם מי שמכריז כעת על איחוד - יכול עוד להתפרק ולהתאחד עשר פעמים. זכור מקרה הנדל ושקד בבחירות הקודמות...

מפחיד אותי שכל המילואימניקים המיואשים מהצ"דקעלעברימבאר
יחברו לבנט ולפיד בלית ברירה. כי יצליכו לפתות מילואמניק עייף שכבר טחן שנתיים מילואים ולא ראה את הבית, שלפיד ובנט יביא לו את הישועה.

יש מצב שיש פה מזימה של השמאל הקיצוני להאריך את המלחמה בעזה ולא לסיים אותה בנצחון מוחץ, כדי להתיש את המילואימניקים

איך השמאל יכול להאריך את המלחמה?ברגוע
לדחוף לא להכריע את עזה ולבנוןקעלעברימבאר
...ברגוע
לדחוף לאי הכרעה/הפסקת אש דווקא מוביל בטווח הקצר לפחות ימי מילואים
השמאל הקיצוני לא באמת רוצה שנצא מעזה, הואקעלעברימבאראחרונה
רוצה שלא נכריע ונעשה עוד סבב ועוד, הכל כדי להתיש את המילואימניקים, ולמנוע לפי הזיותיהם מדינת הלכה ביביסטית
לעשות הסכם מצוין עם/ל לבנוןשלג דאשתקד

בזה לפיד מצוין.

גם עם בנט הוא עשה הסכם מצוין.

עם כזה חוש משא ומתן, חבל שהוא לא עשה את הסכם ריבנטרופ-מולוטוב.

מה?ברגוע

לפיד עשה הסכם עם לבנון כדי להאריך את המלחמה עכשיו?

התכוונתי שהוא יעשה הסכם עם לבנוןשלג דאשתקד

הסכם מולצח כמו ההסכם הקודם עם לבנון.

וזה יסדר את המפה מחדש. מה שנקרא "מזרח תיכון חדש" 🤣

הנדל ושקד- חיבור כלאיים ולא הופתעתי שהתפרק מידאיתן גיל

הנדל איש השנאה שהדליף מלשכת נתניהו, ונזרק לכל הרוחות. הוא גם ימין וגם שמאל וגם דתל"ש וגם קפלן וגם שונא ערבים.

שקד, לעומתו, אינה שמאל. היא קשרה את גורלה בגורלו של הנוכל, והלכה איתו באש ובמים, עד שביום בהיר מבחינתו, ויום חשוך מבחינתה, בהיותה בביקור במרוקו הוא שלח לה גט דיגיטלי. היתה מתה להשתלב בליכוד, אבל לא היה ולא יהיה בגלל וטו של לוין.

אני מרחם עליה. רגע, בעצם הפוך. 

הנדל ושקד- שני אופרטוניסטים שדוחים זה את זה.  

מה זה הביגוד המצחיק הזהרועישםטוב

בסרטון של ניסיון ההתנקשות בטראמפ יש את האנשים האלו שמופיעים, מה זה הבגדים המצחיקים האלו?

מה מוזר פה בדיוק?ayal perez

יש להם ווסט קראמי וקסדא בליסטית, מכנסיים ומעיל טקטיים, מה מוזר פה בדיוק?? 

שאלה שמעידה שהשואל כנראה לא היה בצבא …פ.א.
..רועישםטוב

דגמח מוזר בצבע חום בהיר

קפוצון בצבע תכלת

"וסט" שנראה כמו ממלחמת העצמאות

הם גם הלכו בצורה מוזרה

לא מביןayal perezאחרונה

הווסט הוא קרמי ברמה הגבוהה ביותר- זה שיש תאים בצדדים לא אומר שזה ישן, דגמ"ח חום זה הצבע של המדים של ארה"ב (כמו מדי זיית). 

אולי יעניין אותך