(פוצל משרשור אחר - לפני שאני טורח לכתוב מגילה,יש פה חברה שעוד יש להם - בית המדרש )
איזה קשר יש ביןשאלת גיוס ת"ח לשאלת בטחון והשתדלות?קעלעברימבאר
לי עולה בראש הריאיון של עורך יתד נאמן במקור ראשוןמי האיש? הח"ח!
"הצבא אומר שחסרים לו לוחמים, ואני אומר: חסרים לומדים! צריך להגביר עוד יותר את הלימוד בישיבות, ואז 15 לוחמים קשישים ינצחו את כל המלחמות האלה, ואני מאמין בכך באמונה שלמה"
מצד אחד הוא טועה. מצד שני אם המדינה היתהקעלעברימבאר
כלומר חלקית הוא צודק. אבל לא כי התורה משפיעה בדרך נס, אלא כי התורה משפיעה על התנהלות החברה, והתנהלות החברה משפיעה על המצב הבטחוני
חבל שלא הרתענו את לבנון.מי האיש? הח"ח!
חבל שג'ורג' W בוש וריצ'רד צ'ייני לא הרתיעו את בן לאדן.
חבל שדאלאדייה לא הרתיע את הגרמנים.
מה שרציתי לומר שלסוציולוגיה יש השפעה רבהקעלעברימבאר
יותר ממה שאנשים חושבים על כלכלה ובטחון, ושלימוד תורה יעזור לטווח של עוד מאה שנה לבטחון פי אלף מכל תכנית בטחונית כלשהי. וייתכן מאוד שעוד מאה שנה נוכל להחזיר את המצב לימי הרב גורן שכבש לבד את חברון, ושרק 15 חיילים יוכלו לשמור על עזה. כי כשיש הרתעה ושדר סוציולוגי נכון, זה יכול לקרות.
דוגמא אחרת- נגיד שלא היתה לנו כיפת ברזל. היינו נאלצים לכבוש את עזה כבר לפני 15 שנה. במילא לא היינו מתדרדרים למצב חוסר הרתעה של החותים שיורים עלינו, ומלארידי שקלים היו נחסכים על טילים נגד רקטות.
כך שהעיקר זה לא הנשק אלא הסוציולוגיה. לא בכוח ולא בחיל כי אם ברוחי זה לא קלישאה, זה עובדה סוציולוגית. כשהסוציולוגיה בעייתית שום נשק לא יעזור, וכבר אמר נפוליאון שהמורל שווה פי 3 מהנשק. בסוף מדובר פה במלחמות של בני אדם ולא של רובוטים, לכן המימד הפסיכולוגי-סוציוחוגי הכי משחק פה תפקיד. ולכן ללימוד תורה יש השםעה רבה יותר מהנשק על הנצחון במלחמה
אתה מדמיין המון דברים.מי האיש? הח"ח!
אין לך הוכחות אפילו לאחוז ממה שאתה טוען.
סוציולוגים מומחים אומרים שהסוציולוגיה משפיעהקעלעברימבאר
יותר מהפתרונות הטכניים על בטחון וכלכלה. וגם משמע מהרמב"ם כך באגרתו לחכמי מרסיליא.
למה אפריקה עניה כל הזמן ואירופה לא? זה עניין של תרבות. רומא נפלה מסיבות תרבותיות שאחר כך התבטאו בקריסת הסדר הבטחוני כלכלי.
בסוף הקודש הוא זה שגורם למוסר של חברה להיות יציב, ומשם לסדר חברתי תקין בטחונית. קל וחומר עם ישראל שהאתוס הלאומי שלו מבוסס על הקודש. ורואים איך החילונות גרמה לשמאל לשגשג שגרם לכל הבעיות הבטחוניות.
אני לא אומר שהפתרון זה כוללים חרדיים, אבל בהחלט רוב הניצחון מושג באמצעות קומת קודש זקופה באומה, וזה מושג במרכזו על ידי ישיבות. אני כן חושב שישיבות ציוניות שמשלבות שירות צבאי , אז התורה שלהן משפיעה הרבה יותר חברתית.
זה פשוט: מלחמה היא מלחמה של בני אדם, ולכן להבט הפסיכולוגי -רגשי יש מימד מכריע על ההכרעה. אם המלחמה היתה של רובוטים היית צודק שהפתרונות הם רק פצרונות טכניים
היתה רק עכשיו ועידה אפריקאית שטוענת אחרת לגמרי ממךמי האיש? הח"ח!
ועידה של מדינות אפריקה הכריזה על תביעה ודרישה לפיצויים אדירים וחסרי תקדים מכל מדינות הקולוניאליזם על הנזקים ההיסטוריים שעוללו לאפריקה.
African leaders push for recognition of colonial crimes and reparations
אז בוא, לא כל אחד בעולם הזה מסכים עם כל טענה שלך.
אה, והאפריקאים לפני 300 שנה היו מתקדמים?קעלעברימבאר
אתה חושב משהו אחד.מי האיש? הח"ח!
אחרים חושבים משהו אחר.
ברור שהתמנית להיות מנכ"ל התובנות העולמי מטעם ארגון האומות המאוחדות, מזכ"ל המפלגה הקומוניסטית של סין העממית, ויושב ראש דירקטוריון הבנק אוף אמריקה.
זה לא אני היחיד שחושב את זה. גםקעלעברימבאר
זה די פשוט לראות איך כשאין קודש בחברה, אז לטווח ארוך היא מתנוונת, מה שבסוף פוגע בה גם בטחונית, לא משנה כמה נשק היא תייצר. רואים את זה בכל השמאל בעולם, גם בישראל וגם באירופה
ברור, ברור.מי האיש? הח"ח!
איזה מזל שאתה קיים, להסביר לנו מה רואים.
חבל שלא הסברת למוהמדאני בניו יורק סיטי, אולי היה פורש שטיח אדום לקואומו.
בנתיים ראינו שאם כל הטכנולוגיה המתקדמת,קעלעברימבאר
אתה יודע שאתה חי לפי נראטיב ספציפי?מי האיש? הח"ח!
או ששוב קיבלת מחזה ברוח הקודש, שמכתיב שזה הסיפור הנכון?
זה לא נראטיב, אלא אבחון סוציולוגי.קעלעברימבאר
אצלך הכל פשוט.מי האיש? הח"ח!
פשוט, פשוט, פשוט.
איך זה שלא פשוט העניקו לך כבר פרס נובל, פרס טיורינג, מדליית פילדס וכמובן את הדיקאנות של מחלקת הפילוסופיה של אוקספורד?
יש דברים די פשוטים בעולם. רקקעלעברימבאר
זה לא מאה אחוז אבל מסתבר.
בעניינים אלו מי שלא רןאה את זה זה בדרך כלל כי הוא מוטה. לא תמיד.
עוד פעם, זה לא חידוש שלי. ולא אני היחיד שאומר כך
"מסתבר"מי האיש? הח"ח!
לא יודע, כשטעמתי קרלסברג לא הבנתי למה הפרסומת מציינת ש"מסתבר שזו הבירה הטובה בעולם".
כנראה ש"מסתבר" עוד לא מוכיח שום דבר.
אז איך אתה מוכיח טענה סוציולוכית?קעלעברימבאר
הרי במעבדה אי אםשר לבחון אותה, אולי חוץ.מהכשלון של הקומוניזם שהוא הניסוי החברתי הגדול בעולם שנמשך 100 שנה
אתה מתכוון לכישלון של הברוטליזם הבולשביקימי האיש? הח"ח!
אני למשל הייתי לומד יותר מהסוציאל דמוקרטיה הסקנדינבית.
דיברתי על הקומיניזם, לא עלקעלעברימבאר
מה זה קומוניזם?מי האיש? הח"ח!
הדרישה של משה רבנו בפרשת ראה, להחזיר את העני שנמכר לעבדות עקב חובותיו למצב של איתנות כלכלית וכספית?
המניפסט של קרל מרקס?
כל הנ"ל, האם זה מה שיישמו לנין והבולשביקים?
דיברתי על הסגנון הכלכלי של ברית המועצות, וכתבתיקעלעברימבאר
טענתי היתה שאי אםשר לעשות ניסוי סוציוחוגי עצום לטווח ארוך, ולכן סוציוחוגיה מהגדרצה אינה מדע מדויק שניתן לחקור במעבדה
בכל מקרה נזרום איתך שזה רקקעלעברימבאר
האם בשל סבירות של 60 אחוז לא שווה לפתח את הישיבות בישראל? הרי זה לא שכל הארץ דתיים, אז מוטב ש"אחוז בזה וגם בזה אל תנח ידך כי אינך יודע איזה מהם יכשר". במיוחד,שללימוד תורה יש בעיקר ערך עצמי, ורק כערך משני זה כדי לנצח במלחמות
הייתי מפתח ישיבות מהרבה סיבותמי האיש? הח"ח!
אבל לרגע לא הייתי מפסיק לחקור ROI לכל דבר שעושים.
וודאי שצריך לחקור.עיקר הטענה שליקעלעברימבאר
אפשר לראות שעמים עם תרבויות מסוימות מצילחים יותרקעלעברימבאר
ועובדה שבששת הימים הערביםקעלעברימבאר
שיקשקו מאיתנו כי היתה הרתעה, בלי רואה-יורה אחד.
דוד הצליח לעשות אימפריה בלי אף מרכבה ואף סוס. כי החברה היתה מגובשת מאוחדת ותקינה מוסרית ובקודש.
בסוף ימי שלמה ורחבעם שהקודש היה בעייתי, כל האימפריה התפוררה למרות אלפי הסוסים והמרכבות שהיו לשלמה
מי זה דוד?מי האיש? הח"ח!
על איזו אימפריה אתה מדבר?
זו שהמקרא מתאר?
או זו שאין אף ארכיאולוג או היסטוריון שיסכים לחתום לך שאחד כזה היה קיים בכלל?
אתה מערבב בין אתוס למיתוס.
חבל מאוד שהשרשור הזה פוצל מהמקור.
לא ראיתי לרגע שהמשתמש "צע" טען שהוא עוסק באימפריות מקראיות עלומות, אלא בישראל הנוכחית והמוחשית, וספר חוקיה החילוני למהדרין.
זה היה רק דוגמא אחת מיני אלף,קעלעברימבאר
רומא קרסה כי אימצה את הנצרות והפסיקה לדאוג לעולם הזה, למשל
רומא קרסה כי ערך מטבעותיה נשחק עד עפר.מי האיש? הח"ח!
לא יודע מאיפה אתה לומד היסטוריה, אבל בלי ספק אתה מערבב אתוס עם מיתוס.
ולמה היא לא הצליחה להשתקם ממשבר המטבעותקעלעברימבאר
זה כמו לומר "הדולפין נהיה דומה לדג בגלל מוטציה נקודתית" לא נכון, הדולפין נהיה דומה לדג כי רק צורה זו מאפשרת לשרוד בים, ומתוך מכלול המוטציות זו שרדה. כנל השאלה למה דווקא משבר זה מוטט את רומא ולא אחרים. אתה מסצכל על המיקרו, אני על המאקרו
אתה לא הבנת כלום.מי האיש? הח"ח!
"ערך מטבעותיה" זה בדיוק זה - אנשים התפכחו מהרעיון המטורלל שצריך לשלוח ליגיונרים לכל רחבי אגן הים התיכון כדי לצוד אנשים וחיות ולהביאם למשחקי רעב בקולוסיאום. מה שלפני כן יכולת בעשרה סולידוס לקנות - כלומר, מנהיגים מקומיים מבוהלים שאזקו בשלשלאות את מיטב בניהם ובנותיהם וצידם והעלו אותם לאוניות העבדים, במאה השלישית היית צריך לשלוח חמישה ליגיונות כדי לחמוס ולגזול עוד הפעם מהפרובינקיה הגאלית הנסערת, מבריטניה הקלטית הנזעמת או מארצות צפון אפריקה המתמרדות והמתנערות. בסופו של דבר, האימפריה המפוצלת המזרחית (שבירתה הוקמה בקונסטנטינופול) למדה על בשרה שכל כוח האימפריום העתיק היה פיקציה, שרק המתינה לבואם של גדודי מוחמד ביום שהחליטו להחליף קצת את הגמלים בסוסים ולהסתער לכיוון מערב.
עוד פעם, היו משברים חמורים יוצר שלקעלעברימבאר
רומא עוד לפני זה והיא הצליחה להצגבר על זה.
אתה צודק שזה תמריץ לטווח הקצר.
משל למה הדבר דומה? לאדםחסר מערכת חיסונית שמת מדלקת ריאות. בסוף גורם המוות במאקרו הוא כשל במערכת החיסונית, ובמיקרו זה דלקת ריאות. אבל אם לא היה דלקת ריאות אז היתה מחלה אחרת שתהרוג אותו.
או עוד דימוי -זוג שרב כבר שנים על שטיפת כלים בצורה חמורה. סיבת המריבות בדרך כלל לא נובעת מבעיה טכנית של שטיפת תכלים, כי גם אם זו תיפטר אז יצוץ נושא חדש למריבה, אם הם רבים כבר,שנים סימן שיש להם בעיה שורשית והם צריכים ללכת לטיפול זוגי, כי פתרון טכני פחות יעזור.
וכן בהרבה תחומים בחיים. יש הבדל בין הזיבה הנקודתית לסיבה לטווח ארוך
את ההסבר על הנצרות שגרמהקעלעברימבאר
אז תכיר בקיומם של כל מיני היסטוריוניםמי האיש? הח"ח!
ברור שרק מי שחושב כמוך הוא מומחה, כמובן.
טענתי שזה רק השערה לגבי רומא. לגביקעלעברימבאר
קרלסברג וגינס וכו' וכדו'מי האיש? הח"ח!
לא אותו דבר. כבר פירטתי את הנימוקקעלעברימבאר
כי?מי האיש? הח"ח!
כי בעננים השטים להם בשמיים היו אותות וכתובות שמבשרות זאת מראש, בלי התחשבות בשום פרמטר, מבורא העולם? זה היה מוכתב באכדית, סנסקריט, נאוואחו, פרוטו-שוואבית ואטרוסקית?
או כי למשל, האצטקים, הטולטקים והאולמקים היו אולי מתקדמים יותר בהבנת תנועות גרמי השמיים מול אסטרונומיה אירו-אסייתית בת זמנם, גם אם הלכו פחות לבושים, אבל אבק השריפה ההיספאני בתותחי הקונקוויסטדורס (שאותו אכן אימצו מהחדשנות הסינית) פיצפצו את אבני מקדשיהם לרסיסים?
זו איזו הוכחה לזכות מוקנית של העליונות האירופית הקולוניאלית?
אני לא אומרקעלעברימבאר
אני לא אומר שלא צריך נשק, אלא שהסוציולוגיה משפיעה הרבה יוצר מהנשק.
במקרה של האצטקים באמת היו פערים אדירים בנשק. וחוץ מזה גם סוציולוגית הם היו הרבה יותר בורים וחסרי ביקורתיות מספרד, וחשבו שהספרדים הם פמליא של האלים
לא אמרתי שהחרדי הזה צודק שלא צריך צבא. אלא שיש בדבריו נקודת אמת שאם מראש היינו הולכיםלפי התורה היינו יכולים להיות עם 15 חיילים (וגם זה כתבתי בדרך גוזמה, אבל העקרון מובן). ואם נבסס את קומת הקודש היום, אז זה יכול להיות עוד 100 שנה כך
גיבוב של טענות על טענותמי האיש? הח"ח!
אין לי שום בעיה עם הטענה שזה מה שהמקרא המפורש מבטיח לנו.
יש לי בעיה מטורפת עם אדם שבקור רוח מסתמך על זה כדי להצדיק החלטות פרטיות שלו, והחלטות ריאל-פוליטיק של מנהיגיו.
אני לא אומר זאת מטעם עצמי. סוציולוגים רביםקעלעברימבאר
אומרים כך.
בפועל אני בעד גיוס חרדים
לא יודע מי זה הסוציולוגים שלךמי האיש? הח"ח!
מדינות אפריקה לא סופרות את הסוציולוגים האלה, ובטח לא חושבות שאם הם מכתיבים שבאיזה אורח טבעי וסביר - במין דארוויניזם של עמי אנוש - התאים שיהיה קולוניאליזם, אז עכשיו אולי צריך לשבת ולשתוק.
בנתיים אני לא רואה את אפריקה מתקדמת כלכליתקעלעברימבאר
גם הערבים חווי קולוניאליזם והם עדיין פחות עניים מאםריקה שמדרום לסהרה, גם המדינות ללא נפט
הטענה היא שהנזק שהסב הקולוניאליזם הוא לדורותמי האיש? הח"ח!
אתה לא חייב לקבל את הטענה, אבל לחשוב שאתה הוכחת שהטענה הזו שגויה זה חלק מהסרט שבתוכו אתה חי.
זו טענה שהסבירות שלה נמוכה, לאורקעלעברימבאר
גם הטענה על הנזק של הקולוניאליזם יכולה להיות טענה סוציולוגית ולא כלכלית טכנית. ייתכן שהקולוניאליזם גרם להרס חברתי-תרבותי שקשה לצאת ממנו, ולא רק לבעיה בסדר הכלכלי הטכני
כמו לגבי הקרלסברגמי האיש? הח"ח!
סבירות זה שם תואר מפוקפק בעברו
אז אתה רוצה להגיד ליקעלעברימבאר
אני מסכים שיש סיכוי של 2 אחוז לזה, אבל 2 אחוז זה סיכוי מאוד,קטן
מהי דנמרק?מי האיש? הח"ח!
גזע עליון?
ארץ שזני הפרחים פורחים בה יותר יפה?
קראת פעם את "הזדמנות אחרונה לראות" בנוגע למאוריציוס למשל, שהיא אחת הארצות האחרונות שעוד נראו בעידן המודרני כבימי הקדם מבחינת ערכי טבע ואנושות, ואז גם אליה הגיע הקפיטליזם הקולוניאלי והרס את כל זה תוך שנים ספורות?
אני לא חושב שאתה מבין בכלל על מה אתה מדבר מבחינת נזקים.
דיברתי על השפעהקעלעברימבאראחרונה
דווקא אפריקה מוכיחה שכישלונה נובע מסיבות תרבותיות ולא גנטיות,שהרי לפני 3000 שנה הכושים בכוש בנו פרמידות נחמדות בזמן שהאירופאים היו ברברים. כך שזה לא גנטיקה אלא תרבות
עיקר הטענה שלי היתהקעלעברימבאר
כי אנשים נוטים לזלזל במה שהם לא רואים בעיניים ושדורש חשיבה מופשטת. ונוטים לזלזל בטענה ש100 איש בישיבה משפיעים לטווח ארוך על הביטחון מ100 איש בפלוגה.
האם לקיים את "ככל אשר יורוך"?סיעתא דשמייא1
כיוון ש-"לא בשמים היא", אלא כל אחד לפי ההשקפהפ.א.
והקו שלו, כל אחד והפסיקה שלו, כל אחד והדרך שלו, אפילו כל אחד והכת שלו, נמשיך לחיות עם ערב-רב (ובאלאגן) במנהגים ובהנהגות הדתיות.
אם אתה ציני אני אתך.סיעתא דשמייא1
אם הם רבותיך אז כןנקדימוןאחרונה
מה המקור למשפט "הרבה שלוחים למקום"?מתואמת
מסתבר שזה לא ציטוט מדויק מחז"ל...
גוגל וג'מיני לא עזרו לי מספיק, אז אני פונה לעזרת החוכמה האנושית...
אז מה המקור לכך? (מן הסתם זהו שיבוש כלשהו של משפט אחר בחז"ל...)
בחז"ל זה "הרבה הורגים למקום" תענית דף י"ח עמוד ב'הסטורי
תודה רבה!מתואמת
אני לא יודעהסטורי
יכול להיות שרצו לעדן את הנוסח. כשהספורנו מביא את זה על תשובת האחים ליוסף "האלוקים מצא את עוון עבדיך" - הם לא מועמדים למוות, אבל המשמעות זהה. אנחנו יודעים שלא עשינו את מה שאתה מעליל עלינו ואתה רק אחד מהשליחים של הקב"ה להביא עלינו את הדין שמגיע לנו בין כך.
תודה רבה!מתואמת
הרבה פעמים ברשי (בכמה וריאציות)טיפות של אור
אולי הוא שינה מלשון הגמרא בתענית שהזכירוטיפות של אור
בהשראת המכילתא
"משה דברן את! אין לי שלוחין אין לי גדודים אין לי שרפים אין לי אופנים אין לי מלאכי שרת ואין לי גלגלי מרכבה שאשלח ואוציא את בני ממצרים שאתה אומר לי שלח נא ביד תשלח?"
"כך אמר יונה אלך בחוצה לארץ מקום שאין השכינה שורה ונגלית... אמר לו הקב"ה, יש לי שלוחין כיוצא בך שנאמר וה' הטיל רוח גדולה אל הים"
תודה רבה! עוזר לי מאוד.מתואמת
בשמחה 😊טיפות של אוראחרונה
שבועות!!אשר ברא
מבין שהתחלת הלילה את התיקוןזיויק
וברצינות: מהרל תפארת ישראלזיויק
ההכנה הכי גדולה:קעלעברימבאר
לספור את העומר 49 יום
לכן קוראים לחג שבועותקעלעברימבאראחרונה
הצעה לעל הניסים ליום ירושלים:קעלעברימבאר
עדיין גולמי אז יש הרבה מה לדייק.
בימי שובך את שבות עמך, כשעמדו על עמך ישראל צבאות ערב וביקשו להשמיד את עמך מנחלתך, ואתה ברחמיך הרבים רבת את ריבם, וירשו את עירך ירושלים עיר דוד משיחך, ואת הר ציון משכן ביתך, ואת גבול קדשך הר זה קנתה ימינך, והבאתם ונטעתם בהר נחלתך מכון לשבתך, ההר הטוב הזה. ולך עשית שם גדול וקדוש בעולמך. וקבעו יום ירושלים זה להודות ולהלל לשמך הגדול.
נשיאי העדה בפרשת השבוע....סיעתא דשמייא1
...ננחרו על ידי השם. הוא ידע שהם חוץ מנשיאי אפרים ויהודה יהיו המרגלים שבגללם דור המדבר לא יכנס לארץ ישראל.
האם יש כאן השגחה עליונה וחוסר בחירה חופשית? מדוע נשיאי אפרים ויהודה הוחלפו ובמקומם מונו כלב בן יפונה ויהושע בן נון ?
מה?!?שלג דאשתקד
מאיפה הבאת את זה שהנשיאים כאן זה הנשיאים שם? המרגלים נבחרו עי משה או העם, הנשיאים כאן נבחרו עי ה' בלבד (למרות שאין ממנים פרנס על הציבור וכו כפי שמתואר במסכת ברכות איך נבחר בצלאל).
רבינו בחיי כותב שהנשיאים כאן הם הנשיאים אצל קרח, ויש אומרים שהם מתו עם העם בחטא המרגלים ולכן הם לא הנשיאים בפרשת מסעי (כך כתוב איפשהו בדעת מקרא, ואולי יש לזה עוד מקורות). אבל זה לא שהם היו המרגלים.
יש לי המון חומר על זה, מקווה שהרבה כתוב ולא שכחתי דברים... אם מעניין אותך משהו ספציפי תכתוב
סליחה טעיתיסיעתא דשמייא1
(זה זמן טוב לכתוב -טיפות של אור
תודהסיעתא דשמייא1אחרונה
לא מוצא זמן ללמודאבא פגום
אשמח לעצה, לא מצליח ללמוד תורה.
אני קם כל בוקר בחמש כדי להגיע לעבודה מוקדם, לעשות את ה 9 שעותןלחזור מספיק מוקדם למשפחה ולהיות עם הילדים.
אני מגיע בערך ב 17:00 ואז קצת עם הילדים, סידורים וכבר מגיע זמן השכבות שלוקח שעה ואני מוצא את עצמי פנוי רק ב 21:30 במקרה הטוב (אם אין קניות באותו יום) וזה לפני שישבתי לדבר עם אשתי. רוצה ללמוד אבל כבר אין כוח. ניסיתי בעבר ללכת לשיעור דף יומי ב 22:00 אבל המוח כבר לא מתפקד בשעות האלה ולא מצאתי שזה ממלא אותי. מנצל את הנסיעות ל/מהעבודה לשתיים מקרא ושיעורים באוזניות אבל מרגיש שזה ממש לא זה. אשמח לעצות, תודה
שבת זה המאני טייםחתול זמני
בחן את עצמךשפויאחרונה
קודם כל כמו שנאמר כאן, שבת זה הזמן בדיוק בשביל סיטואציות כאלה של סיטואציות כמו שלך,
בנוסף אני ממליץ לך גם סוג של לעשות 'מבחן' לעצמך האם יש זמנים ארוכים שאתה משתמש בטלפון\מחשב\טכנולוגיה כזו או אחרת והזמן הזה מתבזבז לשווא, הרבה פעמים קורה לנו בלי שאנחנו שמים לב וזה יכול להיות אחלה של זמן לעשות בו את הדברים שאנחנו באמת רוצים, בהצלחה
המלצות לספר בים דרכך וסדרת אש החסידותאבא פגום
אין לי כמעט זמן ללמוד תורה, לומד קצת הלכה, מחפש להעמיק ושמעתי על הספרים בים דרכך וסדרת אש החסידות, יצא למישהו ללמוד אותם? יש המלצות? למי מתאים? האם שווה לכל נפש או כתוב בשפה גבוהה מידי?
תודה🙏
אש החסידות חזק מאודאחד אישאחרונה
ליום ירושלים - מה הגדר של "עיר שברשות הגוים" לביןקעלעברימבאר
(לבקשת הכותב)
"עיר שביד ישראל" לעניין קריעה ומקרי בחורבנה או בבניינה?
האם צריך שממש תהיה לנו עצמאות על השטח של העיר, או מספעק אוטונומיה מוגברת כמו בימי נחמיה?
מצד אחד הב"ח אומר שבימי גדליה היה צריך לקרוע על מצפה על אף שגדליה ישב שם ושלט כאוטונומיה על ישראל שנשארו בארץ והעיר יושבה ביהודים. כי סוף סוף מקרי בשלטון בבל. (ומכאן גם שמדינת חסות של צדקיהו מקרי ביד ישראל)
מצד שני אין אוטונומית גדליה כאוטונומית נחמיה שממש היה פחה ונציב על יהודה וירושלים בירתו. לא נראה שקרעו בימי נחמיה אחרי שהחומות נבנו, וזה מקרי "עיר שביד ישראל".
לכאורה מעזרא משמע שבניין חומות העיר מקרי "ונבנתה ירושלים" גם אם אין לנו עצמאות.
אני שואל זאת, כי יש המנסים לטעון בטעות שבעצם אין לנו עצמאות בעיר העתיקה כי אנו חייבים את אישור האומות לעשות הרבה דברים בעיר העתיקה.
אז גם אם נזרום תיאורטית עם שיטתם, האם לפי זה עדיין נחשב שירושלים נבנתה בששת הימים או לא? ומה לגבי השליטה שלנו בהר הבית? נחשבת שם העיר כבנויה או חרבה? (לא מדבר על המקדש שפשיטא שנחשב בחורבנו גם אם אנו שולטים שם וצריך עקרונית לקרוע עליו, כי במקדש חורבן הבניין הוא העיקר ולא השלטון על המקום).
אז לאחר ניסיון כושל להסביר בשיחה אישית -אריאל יוסף
אני שם כאן את הסיפור הזה של חנן פורת זצ"ל על הרצי"ה (שיש לו עוד עדים רבים) ובזה בל"נ אעצור.
'המוותר ברמת שלמה יוכה בעיר העתיקה' | ערוץ 7