התמודדות עם מתבגרכמעט40

שלום בנות! אשמח לתגובות.

בשנה אחרונה יש לנו התמודדות לא פשוטה עם ילד מתבגר. הולכים לטיפול, התחלנו מעכב אצל פסיכיאטר , דיברנו עם קבס רווחה. בקיצור עשינו השתדלות .

אבל אני כל הזמן מרגישה לא שלמה בתהליך הזה. חשבתי וחשבתי והגעתי למסכנה שכל התהליך הזה קורה כי אנחנו ההורים מרגישים שמשהו לא בסדר ומנסים לפתור את זה. וילד עצמו לא בטוח שהוא מבין שיש פה בעיה וצריך לפתור אותה.

לפעמים הוא משתף פעולה , לפעמים לא . אבל יש לי הרגשה שהוא עושה את זה בשבילנו.

אני לצערי גם צופה סרטים על מתבגרים , ובכל סרט מהדהד מסר שאם הורה לא ממלא את תפקידו אז ילד יזיק לעצמו, לא יהיה בקשר , יילך לאיבוד. לגבי ניתוק קשר אני עוד מבינה. אבל לגבי כל השאר קשה לי. מתבגר לא אמור להבין שהוא קודם כל שייך לעצמו, אין לו יצר השרדות בסיסי?

מאיפה לצעירים מודרניים באה המחשבה שהורים יטפלו בהם בכל מצב עד גיל מאה? הם לא מבינים שאם הורה עד עכשיו לא נתן איקס , ווי , זט , הוא כנראה לא יכול לתת את זה.

עכשיו לענייני , לטענת מטפלת מתבגר לא מרגיש שאני אקבל אותו בכל מצב והוא צריך קבלה בכל מצב בלי שום שיפוטיות אחרת הוא מרגיש רע ומתחיל לשקר או להסתיר.

אבל בעייה היא שהוא בכלל לא מקבל שום מילה לא במקום.

ואני לא חושבת שתפקידו של הורה לקבל תמיד . רק עבדים תמיד מקבלים את האדון שלהם ותמיד ימלאו כל רצונו כי אין להם ברירה. הורים הן לא חצי עבד חצי כספומט . אני מרגישה שאם ילד מצפה למשהו כזה , אני לא מעוניינת במערכת יחסית הזאת, אני לא מזוכיסטית. וגם לו זה לא טוב. כי בשום מקום אחר זה לא יקרה. הוא לא מצליח להשתלב בחברה כי בחברה צריך להתאים את עצמך לאנשים אחרים וגם להתחשב איתם . הוא לא יודע להגיב נכון כי הוא רגיל שאנחנו בוררים כל מילה וכל תגובה. אבל חברים שהם בעצמם מתבגרים בחיים לא יעשו את זה.

וגם מודל של בן אדם שהורה נותן עוגן כי בכל מקום אחר לא מבינים אותו בעיניי לא נכון . בן אדם צריך לגדול ולפרוח מהקן. הוא צריך לרצות לצאת מהבית ולא להיות תקוע שם לנצח נצחים.

תודה למי שקראה 

נראה לימתיכון ועד מעון
שצריך להפריד בין קבלה של הילד לקבלה של המעשים שלו. אני יכולה לאהוב את הילד שלי מאוד מלהיות איתו בקשר ועדיין לא להסכים למעשיו. החיבור בינינו הוא לא מותנה לא משנה מה יעשה זה לא אומר שכל דבר שהוא עושה יתקבל באהבה
אבל בן אדם זה כן מעשים שלוכמעט40

מה אני אמורה לאהוב ? את המראה החיצוני? או קשר גנטי?

ותודה על התגובה

הוא ילד שלךoo

בשר מבשרך

גם אם הוא טועה

הוא ראוי לאהבה חמלה וקבלה כילד

הוא לא ברמה שלך

הוא ילד ואת המבוגר

וגם כשהוא יהיה מבוגר

את תהי עם ניסיון הרבה יותר משלו


זו ההתחלה

להבין לקבל את הילד ללא שיפוטיות ובחמלה

אם את לא מצליחה אין מה לעבור הלאה

אין כ"כ במה לטפל

כי את מהווה בעיה בעצם אי הקבלה שלך

מה זה קבלה?כמעט40

קראתי קצת תגובות שלך בנושא עישון . אז מה זה אהבה מבחינתך? לתת לעשות מה שבא לו כל עוד לא מפריע לך ישירות ? וגם אם מפריע עדיין להגיד שלא מפריע והכל בסדר ופשוט לברוח לאיזה עיסוק .

את לא חושבת שזו סתם הכרזה חסרת תוכן? כאילו אין לך כוח להתעסק עם הסיפור , עדיף לדמיין שהכל בסדר ומושלם, וגם אם לא אז חוזרים למשפט קודם.

קבלהoo

זה לתת לו לחיות בלי שיפוטיות


אני נותנת לילדים חופש פעולה מגיל קטן

בגלל ההבנה שהם ישות נפרדת ממני וההתפתחות האישית שלהם בילדות

מעצבת אותם כמבוגרים בעתיד


ההתערבות שלי היא רק בדברים נצרכים ביותר


וגם אז אני לא שופטת אותם

אלא ממליצה/ מבקשת ומנסה להוביל אותם לדבר הנכון

לא תמיד אני מצליחה להוביל אותם

אבל תמיד מצליחה לשמור על תקשורת נטולת ביקורת ואשמה


לא בגלל שנוח לי

אלא בגלל שאני יודעת מה שיפוטיות עושה לילד

היא הורסת את הבטחון/ חמלה/ אהבה עצמית

והדבר הכי חשוב לי שהם יגדלו אהובים עם חמלה ובטחון עצמי

אותו. בלי קשר למעשים שלונעמי28

בין אם הם טובים ובין אם הם רעים.


לעשות הפרדה בין המעשים לבין אהבה.


גם במקרה של ילד טוב שעושה פעולות טובות לא נכון לאהוב אותו בגלל המעשים - זה מתכון לילד מרצה.


אהבה הורית (וגם עצמית) אמורה להיות ללא תנאים, יש רגעים שיותר קל לעורר אותה במיוחד כשהם תינוקים חסרי ישע, כשהם גדולים צריך הרבה חמלה ועין טובה ולזכור שהם עדיין ילדים בגוף של מבוגרים, לזכור שהם עוברים תקופה קשה עם העולם, ההורמונים והלחץ החברתי.

לעורר את אותה עין טובה כשלא כעסת עליו כשנפל שוב ושוב כשלמד ללכת, או כשהוא פיזר אוכל על הרצפה כשלמד לאכול.


זה קשה יותר כי הם נראים מבוגרים, אבל הם לא.


ואיך את עם עצמך כשאת טועה?

אולי את מעתיקה את ההתנהגות הזאת אליו.

אני כאדם כל כך הרבה מעבר למעשים שלימתיכון ועד מעון

אני רגשות מחשבות תחושות רצונות שאיפות ועוד ועוד, וגם מעשים.

אבל לפעמים המעשים הם לא כ''כ מוצלחים למרות שיש רצון וכוונה טובה

גיל ההתבגרות היא גיל מורכב ומאתגר עם הרבה בלבול של הילד, הוא בעצמו לא יודע מי הוא, מה הוא חושב, מה הוא רוצה. הגיל הזה כ''כ מבלבל, הכל משתנה לו בחיים- הגוף, החוויות הרגשיות, פתאום יש עוררות מינית, המקום החברתי מתערער, הכל משתנה.

דווקא בזמן הזה הוא צריך שמישהו יקבל אותו כמו שהוא, יגיד לו שהוא רואה את הטוב שבו ומאמין בו גם אם לא הכל הולך כשורה.

זה תהליך לא קל ללוות אותו כהורה ולהיות בעמדה מקבלת ולא שיפוטית אבל בדיוק בשביל זה יש טיפול, מקווה שהמטפלת תעזור לכם

תראיתהילה 3>

לא מכירה לעומק את המקרה אבל אתייחס ל2 נקודות:


1. לפעמים יש איזה חוויה או טראומה של ילד כבר מגיל מאד מאד צעיר, שבה לא מקבלים אותו, או שהוא לא אהוב ורצוי. במצב כזה ילד גדל קצת תלוש מעצמו, הוא כל הזמן בצורך לאישור, ובעיקר הוא לא מחובר בנפש שלו לעצמו, כי אתם והקבלה והאהבה שלכם זה השורש שלו. ואם הוא לא מרגיש שהוא טוב ואהוב ורצוי כפי שהוא זה משפיע עליו בעוד תחומים, והוא גם ישחזר את החוייה הזאת של הדחיה והנטישה בעוד מעגלים בחיים. וכן יש צורך לפעמים ליצור איזשהו אתחול מחדש של המערכת, קצת כמו תינוק שנולד. שמקבל אהבה ומענה והכלה ויכול ליצור מחדש מקום של אמון ובטחון בהורים שלו שיאפשרו לו להיות ילד בריא. וכן, זה לפעמים לא תואם לגיל ולציפיות ממתבגר, כי הוא באיזשהו מקום נשאר כמו תינוק עזוב, והוא זקוק לחזור להתחבר לעצמו ואליכם.


2. את לא אמורה להיות עבד או כספומט. את אמורה לאהוב את הילד שלך בכל מצב. כמו שה' אוהב אותנו בכל מצב. מותר להתאכזב, או להצטער, כדאי לעבד בינך לבין עצמך ולא להשליך עליו. מציעה לכם לקבל הדרכה איך מצד אחד לתת אהבה וקבלה, וללמוד להציב גבולות מתוך המקום הזה.

זה נכון שגוזל אמור לפרוח מן הקן, הוא עושה את זה כשהוא מרגיש חזק ובטוח כדי לעוף ולהתמודד עם העולם שבחוץ. נשמע שזה לא המצב אצלכם. לדחוף או להדוף ילד החוצה זה דבר שמערער בטחון, לא נותן אותו. תבינו שיש עכשיו מצב לא סטנדרטי עם הילד, והתרופה שלו זה אהבה, קבלה ובטחון. כגל שהוא ירגיש יותר אהוב ובטוח, הוא יוכל להתחזק לגדול ולפרוס כנף.


וזה בטוח לא פשוט❤️ 

זהו כשאני מסתכלת לאחורכמעט40

אנחנו כן קיבלנו אותו. הוא תמיד היה עם קטעים , שם רגיש , פה עדין . לפיצוץ הגענו אחרי שזרמנו עם החלטה שלו אבל הוא בעצם התחרט ורמז לנו שהוא התחרט , אבל לא היה לו אומץ להגיד שהוא התחרט. גם לא ברור לי למה , זה לא היה נושא קריטי בשבילנו . אז אם הוא היה בא אומר שיש קושי , היינו משתדלים לעזור.

העניין הוא שהוא ציפה שאנחנו נבין מרמזים וחצי משפטים ולא יודעת מה. ואז נפתור את הבעייה. ועוד לא נעיז להגיד לו אפילו בחצי משפט שזה היה רצון שלו.

אחר כך הוא כבר עשה כמה דברים ממש לא בסדר.

2. אני לא אמורה לאהוב אף אחד. לאהוב מישהו למרות הכל זה לא נורמלי. אחר כך אמהות האלו לא מבינות למה הן נתנו לבן שלהן את הלב שלהן והוא לא מעריך. כי אהבה אמורה להיות הדדית. אי-אפשר להכריח לאהוב.

אי-אפשר להציב גבולות בגיל 16. בגדול גם לפני זה. למה מורות בוכות על חוסר משמעת ? כי אין לנו שום יכולת להציב גבולות לילדים. לא פיסי , לא למנוע שום הנאה חוץ ממתק וגם זה לא תמיד. וגם במילים אסור להגיד שום דבר. כי הם ייפגעו.

ועוד מצפים שהורים אמורים לפחד שהם יברחו... למה בעצם ? זה מתבגר צריך לפחד שהורים יפסיקו לקפוץ סביבו . בגדול הוא צריך הורים , הורים יכולים להתקיים גם בלעדיו והוא לא.

לא נראה לי שאשנה את הגישה שלך בהודעהתהילה 3>

לגבי זה שקשה לך לאהוב אותו, זה נשמע שיש לך בלב משקעים כלפיו. וכשזה קורה באמת קשה לנו להרגיש את האהבה, ויותר את הריחוק או התסכול.  בעיני המחוייבות שלנו כהורים היא לנקות את הלב מהמשקעים האלה.

כעבודה שהיא בכלל שלנו מול עצמנו, עוד לפני הילד. עבודת הנפש והמידות שלנו.


 

הגבולות שאת מציבה זה מה מקובל עלייך ומה לא. כמובן שזה שונה מאד מגבולות מול ילד קטן.


 

ילד מתבגר זה דורש שדרוג של הקשר. פיתוח יכולת של שיח גם על מה שמאכזב וגם על מה שאוהבים וגם על גבולות הגזרה שלך כאמא.


 

מאחלת לכם שבע"ה תמצאו מענה והדרכה בגישה חינוכית שתתיישב על ליבכם ותעזור לכם לעזור לבן שלכם, שזקוק לכם מאד.

תודה על התגובהכמעט40

אבל מה זה בפועל להציב גבולות בגיל הזה?

אני בגיל 17 כבר לא הייתי בבית וברור שברגע שלא הייתי תלויה בהורים, החלטתי בעצמי. לפני זה כן הקשבתי להם כי הייתי תלויה בהם.

אם הצבת גבול זו השמעת דעה אז זה לא גבול 

אני חושבת ששתיכם צריכים טיפולאור123456

משהו בגישה ובניסוח שלך מאד לא בריא

ויכול להיות שזה הטריגגר להתנהגות שלו

לא יודעת אבל מרגיש לי משהו שצריך לבדוק לעומק


הילד שלי יכול לפעמים מאד להכעיס אותי גם בגיל הרבה יותר בוגר

אבל זה יותר יכאב לי כי אני אוהבת אותו

ולא יגרום לי לאהוב אותו אפילו קצת פחות

זה מאד משתנהתהילה 3>

מה הנקודה פה, אבל הגבול יכול להיות כללים של הבית, או מה אתם ממנים ומה לא, או באמת להביע את דעתכם בצורה מסויימת על דברים מסויימים. כמובן שעדיין יש וטוב שכך, לילד יכולת בחירה בחיים שלו, והוא יבחר את דרכו.


אבל ככל שילד גדל הקשר הופך לשונה, וכן הגבולות מצטמצמים יחסית (הגבול העיקרי הוא גבול שלך- מה לך לא נכון לתת, מה לכם לא נכוח שיקרה בבית שלכם) ואם תשכילי להחליף אותם באהבה, בקשר, בחיבור, סביר להניח שיהיה יותר כבוד אליכם מעצם הקשר והחיבור גם בדברים אחרים, ובעיקר, הקשר ישאר, וזו כמובן רפואה לנפש של הבן שלכם שנשמע שהוא זקוק לה.


האם מה שאת עברת כשעזבת את בית ההורים, וכשלא הקשבת להם מרגע שלא היית תלויה בהם, זה אידאלי בעינייך?

האם זה הגיע ממקום בריא? מקום של אהבה ובטחון או ממקום חסר שחווה שלא רואים אותו?


אולי שווה לעבד מה שאת עברת כילדה ונערה, כדי להבין מה היה חסר לך, ואולי לדייק מה את רוצה לתת לילדים שלך בע"ה. 

אני חושבת שבדרך כלל אהבה לילדים באה בטבעיותיעל מהדרום

לק"י


גם אם הם מרגיזים/ מכעיסים וכו'.

בסוף אנחנו לא נרצה להתנתק מהם, כמו שנתנתק מאדם זר שמעצבן אותנו.


אני מבינה שבמצבים מסויימים אין לנו כוח לילדים, אבל זה לא סותר את זה שאנחנו אוהבים אותם.

מסכימהריבוזום

קשה לקרוא את המשפט "אני לא אמורה לאהוב אותו". זה לא עניין של חובה, זה עניין של צורך שלו, שבאופן טבעי בדרך כלל מתקיים. בהרבה הקשרים תרבותיים אהבה של הורה לילדים היא סמל לאהבה נצחית שלא תלויה בדבר - זה לא סתם. נראה שכאן יש משהו חסום. יכול להיות שאת לא מתחברת לדברים, שהם מעוררים בך אפילו סלידה. סליחה, זה לא מקומי ואני לא באמת מכירה אותך. כמובן אני כותבת רק מכיוון שאת התייעצת כאן בפורום. אם תצליחי לקרוא את זה בכל זאת בלב פתוח, מציעה לך להתבונן בזה. איך היה הקשר שלך מול ההורים? הלוואי שתמצאו דרך טובה לכולכם, בע"ה!

למה זה לא נורמלי? זה ילד שלךחילזון 123

את מאד מאד קושרת בין המילה 'אהבה' למעשים, תוצאות, גבולות. לא יודעת זה פשוט לא אותו הדבר.

אהבה זה שאכפת לך ממישהו, שאת דואגת לו, שאת חושבת עליו. שברגע קשה תהיי שם בשבילו.

שאת מעריכה את התכונות הפנימיות שלו, אלו שהיו שם עוד לפני שהמעשים כיסו עליהם.

 

זה ממש לא אומר שאת צריכה לתת לילד כל מה שיבקש או ידרוש.

או לחשוב שכל החלטה שלו היתה נכונה.

או לפחד שיברח.
 

מצד שני אצל אנשים בוגרים ביקורת לא ככ מועילה בד''כ.

כשאני עושה החלטה לא נכונה אני מכינה זאת מצויין.  אם יגידו לי תראי מה עשית, אמרנו לך וכו' זה לא ירגיע אותי. זה רק יגרום לי לעצבים.

זה לא יגרום לקשר להיות הדדי ומועיל.

עונה לכולם במרוכזכמעט40

סליחה שלא לכל אחת ואחת. קודם כל אני מודה להתייחסות.

שנית , אם הולכים לפי מעשים , אני עושה כל מה שצריך.

שלישית, אני הולכת לטיפול . מטפלת אמרה לי שזה נורמלי להרגיש גם דברים שליליים ולהכיר בזה.

כולם כל הזמן מדברים על שיח רגשי. אז שיח רגשי זה גם רגשות שליליים.

אני לא רוצה לכתוב מה בן שלי עשה , אבל זה באמת חמור מאוד. אם זה היה בעל או בן אדם בוגר , באמת הייתי מנתקת כל קשר.

אין פה קשר לבית הוריי. הם אהבו אותי בכל מצב. מצד שני אני אף פעם לא עשיתי בעיות. מצד שני הם כן היו מאוד ביקורתיים אבל כבר בגיל קטן הבנתי שזה האופי שלהם ולא אני.

בן שלי חושב שהוא תמיד צודק אבל אף פעם לא לוקח אחריות כי הוא לא יכול. יש לי בן עשר בגוף של בן 16 עם הורמונים של בן 16. ואם זה לא מספיק הוא גם דיכאוני ומחונן. אגב, מחוננות הזאת היא גם סוג של קללה. כי הוא לא יכול ללמוד נורמלי בכיתה רגילה. במסגרת למחוננים הוא גם לא יכול מכמה סיבות שלא רוצה לפרט.

לגבי אהבה . לדעתי הרבה הורים לא באמת אוהבים את הילדים שלהם , רק שהם מפחדים להודות בזה.

נגיד, מה שקרה אתמול. לא צריך להיות נביא כדי להבין שלנער בן 14 מסוכן ללכת להפגנה אלימה ,מחאה של גברים אלימים , גם שוטרים הרבה פעמים אלימים ( חלקם גדול מגיע מרקע ארס כזה) .

אבל הורים כן מרשים. או מחוסר אונים , או מהעובדה שלא באמת אכפת להם. נגיד , אמא שלי במקרה כזה הייתה נשכבת על הדלת ולא הייתה נותנת לצאת.

או שכנה שלי , היא מביאה הביתה אוכל הכי לא בריא ומבלה זמנה בכל מיני תביעות נגד עירייה בזמן שהבת שלה כבר בקושי הולכת מרב משקל.

אז במילים כולם מצהירים אהבה , נותנים חיבוק וצורחים חיים שלי בגינה אבל האם הם באמת אוהבים ?

את אומרת דברים מאוד קשים...מתואמת

מקווה שאכן הטיפול עוזר לך❤️

שאלה על הבן שלך: האם הוא עבר אבחון מקיף? יכול להיות שעלה פעם החשד של קשיי תקשורת?

את מתמודדת פה עם מצב לא פשוטיעל מהדרוםאחרונה

לק"י


לא נראה לי שזה הזמן לדון בהאם את אוהבת את הבן שלך או לא.

אבל עצם זה שאת דואגת לו ולא מנתקת איתו קשר או זורקת אותו מהבית, מראה על אכפתיות ממנו.

ובעיני אהבה לילדים זה משהו מולד. זה שונה מאהבה לשאר העולם. גם אם לא מרגישים אהבה מתפרצת, היא קיימת (לפחות לרוב).

חיפוש מקום מגוריםמרים מרים

אנחנו זוג עם חמישה ילדים 1.5-9. מחפשים רעיונותלמקומות מגורים תורניים עם חיונך טוב. 
אנחנו פתוחים לשמוע על גרעינים, יישובים, וריכוזים אחרים. פחות בכיוון של חווה או מקומות שהם בשלבים מאד התחלתיים של הקמה. 
חשוב לנו מקום עם יראת שמיים גדולה, שמחה, אנישם עם פשטות ועומק. 

כרגע גרים בירושלים בריכוז מאד תורני ומרגיש לנו שחסרה פה חיות, וחיבור לעם. 

 

אז האפשרות היא או לגור ביישוב שיש קרבה סבירה לעיר כלשהי.

או בגרעין תורני שמח ואיכותי. 

ממש אשמח שתפקחו לנו את העיניים!!! תפתיעו אותי עם רעינונות

הגרעין ברמלה ממש נשמע משהו בסגנון שאתם מחפשים.אני=)אחרונה
מחפשת רעיון לעיצוב עוגה לסיום מסכת בבא בתראnik

אפשר גם סיום של שלושת הבבאות.

לא משהו מורכב מידי🫣

תודה!

תשובה מג'מינימאוהבת בילדי

מזל טוב על סיום מסכת בבא בתרא! זהו הישג מרשים מאוד.

לכבוד המאורע המכובד, הנה כמה רעיונות לעיצוב עוגה המשלבים מוטיבים מעולמה של המסכת:

עיצוב "דף גמרא": הפיכה של העוגה (ניתן להשתמש בדף אכיל מודפס) למראה של דף מסכת בבא בתרא. ניתן להדגיש בצורה ויזואלית את המילים "סליקא לה מסכת בבא בתרא" בפונט בולט ומעוטר.

מוטיב ה"חזקה" או "שותפין": מכיוון שחלקים נרחבים במסכת עוסקים בדיני שכנים, שותפין, וחזקות, ניתן לעצב על העוגה אלמנטים של בתים, חצרות או גבולות (סמליים), שיוצרים מראה של שכונה עתיקה ומזכירים את התוכן הלימודי של המסכת.

עיצוב ספרית ספרים: יצירת "מדפי ספרים" מבצק סוכר או שוקולד, כאשר אחד הספרים בולט ומסומן כ"בבא בתרא", מוקף בספרים נוספים, מה שמשדר את עוצמת הלימוד וההתמדה.

מוטיב כלי הלימוד: עיצוב של שולחן לימוד עם זוג משקפיים, עט נובע (או נוצה), ומסכת בבא בתרא פתוחה מונחת עליהם, כסמל להשקעה והעמל שהושקעו בלימוד.

טיפ למראה נקי ומכובד: שימוש בצבעים קלאסיים כמו כחול, לבן וזהב תמיד מעניק מראה חגיגי ויוקרתי המתאים לאירועי סיום מסכת.

האם תרצה עזרה נוספת בתכנון הפרטים הטכניים להכנת אחת האפשרויות הללו?

אני הייתי עושהמאוהבת בילדי

עוגה מלבנית ומצדדיה 2 רולדות- כמין ספר תורה

אולי ציור של שער?אן אליוט
רעיונות טובים! תודה!nikאחרונה
מגורים ליד אשדודשירה-

היי אנחנו זוג פלוס 1


כרגע גרים ברעננה

בעלי מתחיל לעבוד באשדוד ואנחנו מחפשים ישובים / קיבוצים / מושבים עם קהילות דתיות- מעורבות פתוחות לא משהו דוסי.  

אנחנו מאד פתוחים בסגנון שלנו.

ושלא יהיה מעל 20 דקות נסיעה לכיוון צריכים מקום מעורב אבל חשוב לנו ממש קהילה צעירה 

לא יודעת מה המרחק וכמה צעירים יש שםיעל מהדרום
לק"י

אבל יש באזור את בני דרום וקבוצת יבנה.

וגם ניר גלים124816
תגובה שקיבלתי בפרטי (מגבר)יעל מהדרום

רוצה להוסיף המלצה על היישוב ניצן, שנמצא מעט דרומית לאשדוד, יישוב דתי לאומי בעל אופי פתוח וליברלי, כמו שהכותבת מחפשת. יש משפחות צעירות, ואוירה קהילתית נחמדה.


ההיכרות שלי עם המקום מתוך 2 קולגות בעבודה (אני עובד בתל אביב) שגרים בניצן.

על אחד מהם אני יודע שאישתו עובדת באשדוד, זוג עם ילדים די קטנים (תאומים…)


אם צריך אני יכול לחבר למידע דרך הקולגות שלי בעבודה.


הבנתי שביבנה יש הרבה דתיים צעיריםטארקואחרונה
ולא קהילה מאוד תורנית

שווה בדיקה

מחפשת המלצהכל היופי

לפסיכיאטר לצורך אבחון אוטיזם לנערה.

כלומר צריכה פסיכיאטר שזו המומחיות שלו


תודה מראש ❤️ 

בתל אביב עוזר לך?מתואמת

ממליצה על ד"ר ליאור אדלר.

אגב, בשביל לקבל אבחנה מלאה צריך גם אבחון אצל פסיכולוג (זה אפילו נצרך יותר).

אז אם עוד לא עשיתם, ממליצה על דינה זלזניק בירושלים ועל אליעזר סוקניק בבית שמש.

כן, עוזרכל היופי

אנחנו אחרי אבחון פסיכולוגי, מסתבר שיותר קשה למצוא פסיכיאטר מפסיכולוג (לפחות במומחיות הזו)

תודה על ההמלצה, אנסה

נכון... בהצלחה רבה!!מתואמתאחרונה
(ד"ר אדלר לא דתי, אם זה משנה לכם. אבל הוא הצליח להבין את הבן שלי, שחלק מהתסמינים שלו קשורים בפן הדתי.)
אשמח לטיפים איך להרגיל מתבגרים להחזיר את החפצים1112
שהם משתמשים בהם למקום.

גילאי 12-18


תודה רבה רבה 

כשתמצאי תספרי לי🤭מתואמת

אבל כנראה שבשביל באמת להרגיל למשהו צריך להתחיל בגיל צעיר, וכך זה הופך להרגל טמוע...

אני לא עשיתי את זה, ועכשיו אוכלת אותה

גם דוגמה אישית עוזרת. אבל אוחי צריך דוגמה אישית משני ההורים🙈

וחוץ מזה אני חושבת שזה בעיקר אופי...

אנחנו בגיל יותר קטןנירה22אחרונה

עשינו מבצע שנקרא מבצע נעליים על החזרת הנעליים למקום

אבל לא יודעת אם יעבוד בגיל הזה

מוסדות על-תיכונייםפילה
כל מיני מדרשות , ישיבות , מכינות. איך מממנים את זה? ואיך אמורים לחסוך לחתונות במצב כזה? 
חיסכוןמדברה כעדן.

זה מעבר להוצאות השוטפות... יש לנו קטגוריה של חיסכון...

וגם אפשר למשכן חלק מהבית אם יש בבעלותכם....(לחתונות)


בעיניי זה לא קשור למדרשות וכו'...

וגם אם אתם יותר חיים על הקשקש אפשר להגיש מלגות וכו'... 

כמו שמממנים ישיבות תיכוניות ואולפנות...אר

באמת לא קל

הציבור שלנו מוציא הון על חינוך

מעצמךהפי
אני חושבת שמי שרוצה ללמוד תורה יש עניין שהוא בעצמו ייממן אם את נתקעת הורה או אדם אחר שיכול לעזור . 
זה באמת הוצאה ממש גדולהgggאחרונה

אם מתקשים לשלם על הכל אז כדאי לבקש הנחות. 

יש אולפנות וישיבות שיש בהם פנימיה שיש להם סבסוד של עליית הנוער להורים שלא מסוגלים לשלם. (יש שם בירור רציני מה רמת השכר וכו', אבל אם מקבלים הנחה היא יכולה להיות מאוד משמעותית)

ישיבות גבוהות או מדרשות ללימוד תורה יש אנשים שמשלמים את זה ממעשר כספים. חוץ מזה בגילאים האלה נראה שכבר אפשר לבקש מהילדים שיעבדו בימי שישי או בבין הזמנים ויעזרו קצת במימון.

כדאי תמיד לחסוך משהו, גם אם לא סכומים גדולים ולהפקיד את זה בתוכנית חיסכון טובה. יש גם את התוכניות חיסכון לכל ילד של הביטוח לאומי. כשהן משתחררות, אפשר להגיד לילדים לשמור אותם לחתונה בעז"ה. 

ויש כאלה שגם משלמים לת"ת...

בהצלחה לכולנו

 

אשמח לעזרתכן בתכנון בת מצווהחולמת להצליח
עבר עריכה על ידי חולמת להצליח בתאריך כ"ז באייר תשפ"ו 18:34

התחלתי לברר מחירים ונראה שהכל ביחד יוצא יותר מהסכום שתיכננו, חשבתי שיעלה 15,000 ש''ח ונראה שיצא יותר.

מדובר באירוע של 100 איש (חברות ומשפחה)

בינתיים סגרתי אולם ב1900

המעצבת בלונים ושולחנות ב1800,

התיכנון גם קייטרינג,

צלם/ צלמת,

דיג'יי,

קייטרינג

איפור לי ולבת מצווה ותסרוקות ל2 בנות,

בגדים ואם צריך גם נעליים,לכל המשפחה.

כמה כל דבר עולה בערך?

קייטרינג חלבי או בשרי?לפניו ברננה!
קייטרינג חלבי או בשרי?לפניו ברננה!
בשרי, הגיוני שיעלה בערך 7000?חולמת להצליח
ואי זה לא ערך לילפניו ברננה!

כתבתי לך עוד דברים בתוך ההודעה..

האמת שאני לא הכי בקיאה במחירים. עשינו ברית השנה אבל ממש לא זוכרת 😅

7000 נשמע לי כן הגיוני ל100 איש.


בכל מקרה הייתי נעזרת בai לעשות את התכנון הזה.


דברים כמו בגדים למשפחה זה תלוי מאוד מה הגילאים ואם זה בנים או בנות, וגם תלוי בתקציב באיזושהי רמה.. ואם יש אפשרות להזמין מחו"ל.


וגם אפשר לחשוב מה את יכולה להעביר אלייך/לקרובות משפחה ולהוזיל ככה עלויות. לדוגמה - קינוחים - לשאול אחיות וגיסות אם יכולות להביא. דוגמה נוספת -  קשת בלונים אפשר להזמין אביזרים משיין ולעשות בעצמך. הבעיה העיקרית שזה לוקח הרבה זמן. אז אולי לשלם לנערות שיעשו את זה? זה עדיין זול משמעותית מהבאת בלונאית.



*אין לי ניסיון בעצמי.. חחח הגדול שלי בן 9...

בדקתי לך.לפניו ברננה!

ההצעות מחיר שקיבלנו לברית נעו בין 60 ל70 למנה בשרית.

אז 7000 לקייטרינג זה הגיוני.

אנחנו הלכנו על הצעה של 60 בלי קינוח, הבאנו אבטיח ומלון ועוד קצת שהכנו בבית.

מאיפה הקייטרינג שלקחת? אשמח לפרטיםחולמת להצליח
כן. לנו לקחו לברית 70 שקלים, כולל חד"פ, לחמניותיעל מהדרום

לק"י


ושתיה.

קייטרינג ידיד מבאר שבע.


מזל טוב!!

כותבת מה שאני מכירה-עוד מעט פסח

מעצבת- לא לקחנו. השתמשנו בגמ''ח אירועים, ויצא מהמם. תרמתי להם 200 ש''ח מיוזמתי (רשמית זה חינם).

קייטרינג- תלוי ממש מה הרמה, כמה מנות, צורת הגשה וכו'. לדעתי עלות סבירה זה 70 עד 120 למנה. וזה טווח רחב מאוד.

אפשר להוזיל עלויות אם למשל לוקחים מגשי אירוח, וקונים בנפרד שתייה וחד''פ.

צלם- סביב ה-1500 ש''ח. אם תרצי, יש לי המלצה לצלם שעשה עבודה מדהימה ב-1200 (כולל מגנטים).

דיג'יי- 2500-3000. שוב, יכול להשתנות אם את רוצה תאורה מיוחדת, ציורי פנים, ג'אסט-דאנס. אביזרים לריקודים...

לדעתי אפשר לוותר פה על הרבה דברים...מתואמת

אצלנו היה רק אולם (קטן) וקייטרינג (חלבי, בבופה). בגד חדש היה רק לבת המצווה (כל השאר לבשו בגדים שנקנו לחתונה של אח שלי שהייתה כמה חודשים לפני).

אח שלי (נגן מקצועי) ניגן - אבל אם לא היה לי אח כזה, היינו פשוט מפעילים מוזיקה במערכת.

תסרוקת לבת המצווה - אחותי עשתה (אם לא היא הייתי משלמת לנערה מוכשרת סכום יחסית נמוך).

צילומים - עשינו בעצמנו...

כן שילמתי יחסית הרבה כסף על חומרים ליצירה (ציור על תופי מרים), אבל אפשר למצוא משהו זול יותר.


מציינת שהחגיגה הייתה בלי חברות - לחברות חגגנו בנפרד בכיתה עם עוד שתי חברות, והבאנו סדנת יצירה חיצונית, שהתשלום עליה התחלק בינינו. אוכל הכנו בעצמנו.


יכול להיות שאצלכם אין מצב לעשות חגיגה פשוטה יותר... אבל אני כן חושבת שאפשר לנסות לחסוך - קייטרינג פשוט יותר ובלי מלצרים (אפשר לשלם לנערות צעירות שיגישו), לעצב בעצמכם את האולם ככל האפשר (גם כאן אפשר לשלם לנערות צעירות), לקחת דיג'יי זולה או באמת להפעיל שירים במערכת שמע, למנות מישהו מהמשפחה שטוב בצילום כדי לצלם, תסרוקת רק לבת המצווה, להתאפר לבד, לבדוק אילו בגדים יש כבר בבית שיכולים להתאים לאירוע, וכו'...

אלו המחיריםאר

לנו כולל הכל עלה 25000 שח

בגדים נעלים איפור תסרוקת

בעיקר לבת מצוה ולי

לילדים האחרים לא לכולם קנינו חדש רק מי שהיה צריך.

בלונים ועיצוב אולם עשינו לבד מהמם.

קיטרינג בשרי 120 שח

אבל מניחה שיש זולים יותר

דיגי זה עוד הוצאה רצינית גם שם בטח אפשר ליסוך


השאלה מה חשוב לכם ומה האפשריות שלכם

לחשוב ולתעדףמדברה כעדן.אחרונה

מה מהדברים שכתבת את יכולה

או לוותר

או להוריד סטנדרטים


דיג'יי - לקחת מישהי מתחילה אלא אם אתם משפחה ממש מוזיקלית וזה דבר חשוב לכם שיהיה הכי איכותי ומדוייק


תסרוקות - למצוא נערה שיודעת לעשות יפה


צלמת- מתחילה...


זרקתי מה שאני יודעת שעושים


יודעת שלי ממש חשוב צילומים איכותיים ולא חושבת שאוותר על מישהי מקצועית.


אבל בטח בתסרוקות אנסה למצוא נערה..

כנל דיג'יי, אחפש מישהי מתחילה, דרך. להוזיל את זה... 

ספרים על התמדה והרגליםאבןישראל

אני מחפשת אם מישהי מכירה ספרים למבוגרים/ ילדים על נושא ההתמדה, על נושא הרגלים וכללים בחינוך ובכלל.

אם אתם מכירות משהו יותר מאשמח לשמוע.

תודה רבה 🙏

'כוחו של הרגל' על הרגליםoo
אחפש עליואבןישראל
תודה רבה 
את ממליצה עליו?אוהבת את השבתאחרונה
הרגלים אטומיים, מצויין ופרקטי.פלספנית
מהמםאבןישראל
תודה רבה 
גם רציתי להמליץ עליועוד מעט פסח

וראיתי שיש גם תמצות שלו בפודקאסט, אם את בעניין

הרגלים אטומיים- ג'יימס קליר

מצוייןאבןישראל
תודה שאמרת🙏
תודה לך ששאלת!גלויה
גם אני צריכה כזה.

אולי יעניין אותך