חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחהסטורי
/flashes/1090246

טוב שהוא מסתפק בכך ש'בנט יגיד בקולו' ולא מבקש שבנט יחתום על זה בשידור חי...

עלאק דמוקרטיהאיתן גיל

מי אתה, מזהה תהליכים, שתאיים על הנוכל שלא לשבת עם נתניהו.

אותי בעיקר שיעשע, שאם בנט יגיד משהו, גולן יאמין...הסטורי
בשני הצדדים לא מאמינים לואיתן גיל

בימין הוא שרוף, ולא צריך להסביר למה.

וגם בשמאל מתחילים לחשוד בו שיגנוב להם מנדטים, ויציע את מרכולתו לשני הצדדים- למרבה במחיר.

אני מהמר גבוה שהנוכל ישאר קרח, תרתי משמע, מכאן ומכאן.

אז מה ששפך אותי מצחוק, זה שיאיר גולן מאמין לוהסטורי
ומייחס ערך לדיבור שלו.
הכי מצחיקשלג דאשתקד

זה שמישהו חושב שהוא יגנוב להם מנדטים.

במצב הפרת ההבטחות מצידו, אפילו אשתו לא תצביע לו.

נתניהו מפר הבטחות כבר שנים ועדיין מצביעים לוברגוע
אתה תגיד אולי שזאת הפרה יותר חמורה, אבל לא בטוח שגם מצביעי בנט חושבים כך 
זה בדיוק מה שכתבתישלג דאשתקד
שכל מצביעי בנט (3.5 אנשים) חושבים כמוך
מי שהצביע בעבר לגנץ או לפידברגוע

בטוח לא מפריע לו שבנט הפר הבטחה כדי להדיח את נתניהו

לא יודע אם הוא יקבל 20 מנדטים, אבל לדעתי הוא בטוח יהיה בדו ספרתי.

אבל למהשלג דאשתקד

שמי שהצביע בעבר לגולן ולפיד, לא יצביע להם גם בעתיד?

וחוצמזה, "עדי שקר אאוגרייהו זילי" (=גם מי ששוכר עדי שקר, מזלזל בהם בליבו ורואה אותם בתור נוכלים).

יכולות להיות מיליון סיבותברגוע

עובדה שהמפלגות לא מקבלות את אותם מנדטים בכל בחירות..

לא הסברתי למה הם יצביעו לו, אלא למה העובדה שהפר הבטחה לא תרתיע אותם.

עניתי לך גם על זהשלג דאשתקד

מי שמשקר, אף אדם שפוי לא מאמין לו. גם מי שהרוויח מהשקר בסבב הקודם.

זה לא לחינם שבנט אפילי לא העז להתמודד בבחירות האחרונות, בוא יודע שאין לו סיכוי אמיתי

אז עניתי לך שכל הפוליטיקאים משקריםברגוע
יש הבדל מהותי מאודהסטורי

(קלמן ניסח זאת יותר טוב, אבל לא יודע למצוא עכשיו)

פוליטיקאים רבים לאורך השנים, לא עמדו בכל הבטחותיהם חלקם מחוסר יכולת, חלק מחוסר רצון לעמוד בדברים וחלק בוודאי הבטיחו גם דברים שבזמן ההבטחה עצמה ידעו שלא יעמדו בה. אבל המצביעים ידעו למה ולמי הם מצביעים.

מי שמצביע לנתניהו (אני לא!), יודע למי הוא מצביע ויודע על איזה ספקטרום ינוע הביצוע. כמובן, תמיד האופוזיציה תתקוף אותו על פער א', ב', ג' מהבטחותיו, אבל אם תשאל את מצביעיו אם הם רומו - רובם המוחלט יגיד שלא.

לעומת זאת בנט של עד הקמת ממשלת השיסוי - באמת היה מימין לנתניהו. ככה הוא הוביל, ככה הוא התנהל.

* זה שהוא הקים ממשלה שתלויה באחים המוסלמים, אחרי שאמר שזה 'מטורף', זו הפרת הבטחה. אבל, זה שהוא הקים ממשלה שתלויה באחים המוסלמים, כשמצביעיו הצביעו לו בידיעה ברורה שבזה הם חוסמים את הסיכון לממשלה הזאת - כאן גניבת הקולות.

*זה שהוא נתן ללפיד להיות רה"מ ברוטציה ולהפקיר את שדות הגז לחיזבאלה - זו הפרת הבטחה. זה שהוא הקים ממשלת שמאל על כל המשתמע מכך, כשמצביעיו היו משוכנעים שהוא זה שלא יעשה זאת - זו גניבת קולות.

*זה שמתן כהנא ישב עם מרץ אחרי שהתחייב שלא יעשה זאת - זו הפרת הבטחה. זה שמצביעיו האמינו שהסבירות שהיא יחלץ את מרצ מ21 שנות ייבוש באופוזיציה, סבירות כמו שהוא יהיה רקדן בלהקת בת שבע - זו גניבת קולות.

אפשר להמשיך עם רשימה ארוכה לגבי בנט עצמו ולגבי כל החבר'ה שם.

יש לי שאלהברגוע

אם סמוטריץ לא היה מצליח לשכנע את הרבנים לא להקים ממשלה בתמיכה של רע"ם, וממשלה כזאת באמת הייתה קמה, אתה חושב שנתניהו היה מאבד את רוב המצביעים שלו או שהתומכים שלו בתקשורת היו מסבירים למה זה בעצם לא כ"כ נורא (כמו שהם כבר התחילו לעשות)?

לרוב האנשים יש זכרון קצר, ומה שחשוב להם זה מי יהיה ראש הממשלה.

ברור שמי שהפריע לו שבנט הקים ממשלה עם רע"ם ומרץ לא יצביע לו עכשיו, גם אם הוא יבטיח כל מיני הבטחות, אבל יש הרבה מצביעים שלו בעבר או מצביעים מהמרכז שמאל שזה לא הפריע להם ולכן הם אולי כן יצביעו לו עכשיו.

לא הבנת בכלל מה טענתיהסטורי
לא נכנסתי לשאלה של ממשלה עם רעמ לגופה. (אני חד משמעית נגד ובין היתר לכן - איני מצביע לנתניהו, אלא למי שגם מבחינה תורנית וגם מבינה לאומית - ימשוך אותו ימינה)

כשמצביעי נתניהו הלכו לקלפי, הם ידעו שיש אפשרות שהוא יקים ממשלה עם רע"מ. לכן גם אם היה עושה כך, הוא לא היה גונב את הקול שלהם. (רובם המוחלט יגידו לך בפה מלא - שהם מעדיפים את ההגה בידי נתניהו, גם אם צריך בשביל זה את רע"מ)

לעומת זאת מצביעי בנט ידעו שזה 'רעיון מטורף' ועל דעת כן הם הצביעו בנט. בנט היה מודע לזה היטב, כשבבחירות האחרונות לא התמודד. הוא יגע היטב שחוץ מכמה חסידים - אף אחד לא יצביע לו אחרי גניבת הקולות. כעת הוא מקווה שבעקבות הזמן שעבר והסוגיות שעלו - הציבור ישכח לו את הבגידה.

אתה רציני?ברגוע

נתניהו התבטא המון פעמים נגד הקמת ממשלה עם הערבים

נוושלג דאשתקד

וזה מה שהוא כתב לך, שלפעמים יש אילוצים והבוחר מודע לזה.

באמת לא מובן למה צריך להסביר כל דבר 20 פעם, וכל הזמן נעים (באווירה אוטיסטית מעט) סביב ציר נתניהוvsבנט. מסבירים משהו על בנט, לא אומר שנתניהו צדיק או רשע וכן להיפך, ויש גם אפשרות ששניהם טובים או רעים והבוחר יעדיף אדם אחר לגמרי. זה ככ פשוט להבנה...

ועוד מילה להוסיף על היסטורי: שים לב שבנט בכל ההזדמנויות פעל במרחב מאוד חופשי. אףאחד לא ביקש ממנו ולא אילץ אותו לעשות את ברית האחים בפעם הראשונה, ואף אחד לא כפה עליו את הממשלה המטורפת שהוא הקים בפעם השנייה. בשתי ההזדמנויות היו דרכים להשיג ממשלות טובות עם פשרות הרבה יותר לעיסות ממה שהוא עשה והוא גם די יכל לעמוד בהתחייבויות שלו. הוא בפירוש צפצף על הבוחר, וזו התוצאה.

מציע לך לקרוא אותו שובברגוע
הוא לא "הסביר משהו על בנט", הוא טען שבנט יותר גרוע מכל פוליטיקאי אחר, והגבתי על הנקודה הזאת.
זה בדיוק מה שלא הבנתישלג דאשתקד

הוא מסביר מה הבעייתיות בבנט, ושוב ושוב אתה חוזר לביבי. מה הקשר ביבי?

אם תרצה, קח בחשבון שביבי הוא הליכוד אז מי שמצביע לו לא מצביע בהכרח רק אליו אלא לנבחרת שלמה שמבוססת על מסורת כלשהי.

זה סתם הסבר נקודתי, אבל הרעיון הוא שאם יש לך מה לומר על בנט - תענה על בנט. עזוב את כל האחרים (או תביא לפחות 5 דוגמות מאנשים שןנים)

מה לעשות שנתניהו הוא הדוגמא הכי טובהברגוע
אתה תקוע ב'התבטא' ומתעקש לא להביןהסטורי

מה שטענתי כאן:

יש הבדל מהותי מאוד - אקטואליה וחדשות

זה בדיוק שפוליטיקאים רבים הפרו התבטאויות, לא יפה, לא ראוי, זה חלק כמעט מובנה במערכת. המצביעים בעצמם יודעים את זה ויודעים למי הם מצביעים.

הבעיה עם בנט זה לא שהוא הפר *התבטאות* (ולכן אני לא רואה בשליפת הציטוטים הקודמים שלו, עם אותן תוכניות ממוחזרות שהוא מכר אתמול במסיבת עיתונאים יותר מגימיק), את זה כמעט כל הפוליטיקאים עשו, וודאי כל הטוענים לכתר.

הבעיה עם בנט היא שהמצביעים שמו את הפתק בקלפי, בידיעה שהם מצביעים למשהו אחד וקיבלו את ההפך.

לא רואה הבדל גדולברגוע
פשוט התרגלת שנתניהו לא עומד במילה שלו ומזגזג כל הזמן בין הימין לשמאל, ואצל בנט זה יחסית חדש (לפחות בעוצמה הזאת).
אתה עדיין תקוע ב'מילה'הסטורי
ושוב, אני לא מצביע לנתניהו. אבל, הבעיה שלי עם בנט אינה שהוא לא עומד במילה, אלא שהוא פעל ההפך ממה שמצביעיו רצו כשהצביעו לו.
...ברגוע
לא יודע איך אתה כ"כ בטוח מה המצביעים שלו רצו
הוא בטוח, עובדה שאפילו לא ניסה לרוץ שובהסטורי
ועובדה שטרח לשקר היטב מראש, כשידע בוודאות שזה מה שהוא הולך לעשות. כבר הודו שהכל היה סגור לפני הבחירות.
מספיק שקצת יותר מ2 מנדטים לא יצביעוברגוע

והוא לא היה עובר.

מן הסתם חלק מהמצביעים שלו כעסו עליו, אבל לא יודע אם הרוב.

וחלק אחר אולי היה מאוכזב מהכשלון של הממשלה שלו.

אבל מסכים בנושא השרשורהסטורי
שגם אם נתניהו אומר כך או אחרת, לא הייתי מתרגש מידי. גולן ביקש מבנט, לא מנתניהו...
כמה מתוך אלה שאומרים שההבדל מהותיארץ השוקולד

הצביעו לבנט?

נדמה לי שרבים מהמחלקים הם אלה שמראש לא הצביעו לבנט

עמיחי שיקלי, אלון דוידי, פרו' אשר כהן...הסטורי
בהנחה פשוטה שהם מייצגים לכה"פ שלושה מעשרה מצביעים. אבל האמת שהרבה יותר, היו עוד ברשימה שהתנדנדו - אין ספק שלולי הלחץ הכבד של בנט, הם לא היו הולכים לכזה מהלך.
הרבה ממצביעיו התנגדוארץ השוקולד

אבל אני חושב שרמת החריפות וקריאת נוכל בעיקר מגיעה מאנשים שגם ככה לא תמכו בו.

ואכן, לדעתי בערך חצי התנגדו לבחירה שלו ולכן הוא לא רץ.

אבל מכאן ועד נוכל שאין כמוהו יש פער.

מסכים איתך!שלג דאשתקד
ברור שאם תחפש אנשים שהם עוד יותר נוכלים ממנו, אתה תמצא (נדמה לי שערפת היה יותר נוכל ממנו)
זו אמירה קצת מוזרה, במחילהשלג דאשתקד

אני לא יודע מי הצביע למי ולמה. אבל אם המצביעים של בנט לא היו רואים בו נוכל ובוגד, סביר להניח שהוא היה מתמודד (ומנצח - על תקן יורש של פרס).

לא אני זה שחושב שמצביעיו זנחו אותו, זה הוא שחשב ככה. לכן הוא לא התמודד למרות כהונה ארוכה ומוצלחת ככ בראשות ממשלת סינגפור.

לא, כי הוא פחות מפי 2 מאחוז החסימהארץ השוקולד

כך שאם חצי לא אהבו זה מספיק.

ברור שיש כאלה שלא אהבו את זה, השאלה היא רמת החריפות

אבל אני שומעת הרבה שמחפשים אמצע ומצאו את בנטאורין

מחדש. נשגב מבינתי

עדיף שיצביעו לו ולא ללפיד/גולן/אייזנקוטברגוע
בכלל לא בטוחהסטורי

בנט הוא היחיד שעלול לתת ניצחון לשמאל.

עדיף שהוא לא יעבור בכלל (ואל תנפנפו בסקרים הנוכחיים, כל מערכת היו לו במציאות, הרבה פחות מבסקרים. את הרפתקאת הימין החדש הוא התחיל עם 17 שלושה חודשים לבחירות וסיים בחיפוש פתקים בפח) ואם יעבור - בכמה שפחות.

זכרון קצרהסטורי
למה נשגב מבינתך?ארץ השוקולד

במעשים בנט לא ממש נע שמאלה מהליכוד,

כך שמי שרוצה מרכז כנראה יקבל מרכז עם בנט.

במעשים בנט הקים והוביל ממשלה הרבה יותר שמאלהסטורי

מכל ממשלות נתניהו.

החל מההבטחה של גנץ לאבו מאזן שצה"ל לא יפעול בתוך מחנות הפליטים - חריגה ממדיניות 'כיסוח הדשא' שהקפידו עליה כל הממשלות מאז חומת מגן ושהביאה עלינו את גדודי 'גוב האריות' וגל טרור בערי ישראל.

דרך שר הבריאות ממרץ, שבנט גאל מיבוש של 21 שנים באופוזיציה, שהבריז מישיבת קבינט הקורונה שהתכנס סוף סוף כדי לעלות להקביל פני אבו מאזן ושבזמן מגיפה עולמית העיסוק המרכזי שלו היה בניתוחי המרה.

ועד הרוטציה שלו (שרגע לפני הבחירות בנט חתם שלא יתן לו להיות רה"מ "כי הוא איש שמאל ואני איש ימין") שמסר לחיזבאלה שטח ענק, ששנים ממשלות הליכוד סירבו לוותר עליו למרות הלחץ, בלי לעבור לא בכנסת ולא בעם. אגב, בנט עצמו יכל להטיל ווטו ולא עשה זאת.

וכמובן, איך שכחנו - שיא גאוותו, שנגד עמדת גורמי הביטחון (לדבריו בראיון!), נתן כניסת מרגלים מעזה, אלו שדרכם חמאס תכנן את הטבח.

גם בשונה מעמדת ממשלות הליכוד שחמאס שולט אז הוא האחראי, הוא המציא את לפעול נגד הגא"פ בלי לפעול נגד חמאס. גם כאן הוא התגאה בהצלחה, שגרמנו לחמאס לא להתערב. לא עלה על דעתו שחמאס פשוט היו עסוקים בלהתארגן...

ניצן הורוביץ השפיע על היחס לבריאות הנפשארץ השוקולד

עם הרבה יותר כסף מטיפולי ההמרה,

אתה מחליט לשים את הדגש על זה משום מה

א. הממשלה הנוכחית החליטה לאפשר חלקי חילוףארץ השוקולד

לכניסה לעזה, לאופנועים וכד', דבר שבנט לא נתן.

הממשלה הנוכחית החליטה לא לשנות את היתרי הכניסה מעזה.

הממשלה הנוכחית היא זו שהחליטה להגיב בחומרה פחותה על דברים מעזה, עיין ערך התגובה בממשלת בנט לפעם היחידה ששלחו בלונים.

ב. למה לא דרשנו את השטח חזרה אחרי שהורדנו את חיזבאללה על הברכיים כפי שאומרים לנו?

ג. בנט הוא גם הראשון שאישר מזה תקופה בנייה ביישובים מבודדים.

ד. בנט התגאה בעליית יהודים להר הבית בזמנו, לעומת הממשלה הנוכחית שביטלה סעיף 46 למנהלת הר הבית כי הם מעודדים עליית יהודים להר הבית וזה רע בעיני הממשלה הנוכחית.

זה בערך כמו לשאול למה לא ביטלו את אוסלוהסטורי

אחרי שמדינת ישראל חתמה והודיע באו"ם שהיא מסכימה - זה הקו הבין לאומי המקובל. הרבה יותר מסובך לדרוש חזרה מלא לתת.

מעבר לכך, אני רחוק מלתמוך במדיניות השקט של נתניהו לאורך השנים וכתבתי על כך פעמים רבות. בכל זאת, נתניהו אישר את מה שגורמי הביטחון המליצו עליהם, בנט *התגאה* שהכניס פועלים נגד דרישת השב"כ.

תגובת בנט לאירועים, לא היתה שונה מתגובת נתניהו - שניהם הפציצו דיונות ריקות ומקס' מפקדות שידעו שחמאס פינה כבר. מסכים שזה בושה וחרפה, אבל בנט לא היה יותר טוב בזה.

בנט ניפנף בשקט מצד חמאס - שבנתיים התברר שהיה רק כי הם ניצלו את מדיניותו כדי להעלות הילוך בהכנות לטבח. השקט היה חלק מההרדמה שלנו.

לא יודע מאיפה האגדה על אישורי בניה, היו אישורים גם בכל ממשלות נתניהו. שינוי אמיתי במדיניות, כזה שלא מנפנף בשלושים דירות כאן או בחמש מאות בשנה - אלא באמת מאשר בניה מסיבית, כולל התרחבות ותפיסת שטחים - התקיים רק בממשלה הזאת.

ד. (לא שאני מעודד עליה להר הבית)

הקשקוש הזה של בנט, הוא שיא המניפולציות, דוגמא מובהקת לכל המשחק של האיש בנתונים ואחיזת העינים שלו.

תשאל כל פעיל הר הבית - מאז שההר נפתח מחדש בתשס"ג, היתה עליה שהולכת וגדלה הן במספרי העולים והן בחופש היחסי שנתנו להם מבחינת התנהלות. שינוי אמיתי הגיע רק בממשלה הזאת, תקופת בנט לא היתה יותר טובה מהתקופות שלפניה.

אה, הוא הציג גרף שמראה שבשנה שלו היו הרבה יותר עולים מבשנתיים שלפניו, נכון. הוא רק 'שכח' שהתקופה המדוברת היא תקופת הקורונה. תקופה שכוללת את שלושת הסגרים - כלומר כמה חודשים מתוך התקופה (כולל כל החגים שבהם השיאים של העולים!) הזאת היה בכלל אסור להתרחק מהבית ובוודאי שלא להתקהל. גם כשהיה מותר להתרחק מהבית, אלפים היו בבידוד בכל זמן נתון ובכלל אנשים מיעטו להסתובב.

אז נכון שבזמן הממשלה שלו, עלו יותר מבזמן המקביל לפני שלטונו, אבל זה לא כי הוא יותר תמך בזה, אלא כי הוא הפקיר את חזית הקורנה. (הוא הבטיח לחסל אותה תוך חמישה שבועות. קיבל מדינה במצב הכי טוב בעולם ואחרי חמישה שבועות היינו עם ההדבקה והתחלואה מהגבוהות בעולם).

נוכל, כבר אמרנו?

לגבי הסעיף 46 שאתה מדקלם כאן - זה לא תלוי בממשלה, זו החלטה של וועדת הכספים. גפני עשה להם בעיות, לא מזמן זה סודר.

פעולה במחנות הפליטים היא ביטול אוסלו במידה מסוימתארץ השוקולד

כי ניצחנו במבצע חומת מגן והשגנו בו משהו.

מה ההישג מחיצי הצפון?

ביחס לתקיפת הדיונות, היה הבדל בממשלה הנוכחית לרעה לקראת המלחמה כפי שראינו בדברים שסטרוק הלינה עליהם שאריאל כהנא פרסם, והיה שיפור מסוים אצל בנט שגרמה להפסקת טרור הבלונים כנראה.

ביחס לאישורי הבנייה,

סמוטריץ' בממשלה הנוכחית שיפר דרסטית אבל זה אחרי, בנט גם שיפר ביחס לקודמיו ביציאה מגושי התיישבות.

לגבי הר הבית,

דיברתי על היחס בממשלה ולכן הסיבה היא לא רלוונטית,

סעיף 46 זה החלטה בוועדה שיש לנציגי הקואליציה רוב, ולכן יש אחריות לממשלה.

זה סודר כבר שיש שוב למנהלת הר הבית סעיף 46?

אשמח למקור לכך.

אגב, זה בעיה דמוקרטית ולא רק מקומית על הר הבית כי זה יוצר תקדים של פגיעה כלכלית במי שלא אוהבים פוליטית.

בנט דמיין שהוא הפסיק את הבלוניםהסטורי

כמו שהוא דמיין והתרברב בזה, שבזכות ההישגים שלו, חמאס לא התערב כשתקפו רק את הגא"פ.

האמת כפי שאנחנו יודעים אותה היום היא, שחמאס הפסיק את הבלונים ולא התערב כשתקפנו את הגא"פ - כי היה עסוק בהתעצמות והתארגנות לטבח.

שיהיה ברור - אני ממש לא מצדיק את מדיניות ה'שקט יענה בשקט' של נתניהו מאז חזרתו לראשות הממשלה. אתה מוזמן לחפש אחורה בכ.א. שלי ולראות עד כמה תקפתי את נתניהו על המדיניות הזאת.

אבל, לנתניהו לפחות היה 'עלה תאנה' בזה שהוא פעל לפי המלצות גורמי הביטחון שהמליצו על מדיניות מקלות וגזרים וכתבו מאמרים במערכות על מיס-קלקולציה.

כמובן, זה רק 'עלה תאנה' - כי מנהיג אמור להוביל, אמור לאתגר, אמור לדרוש מגורמי הביטחון איפכא מסתברא רציני ואמיתי.

אבל אם נצמד למשל 'עלה התאנה', אז (סליחה על הדוגמה) בנט דומה בזה לבעלי חיים מסויים שמנפנפים בערוותם לעיני כל - בנט את הצעד המופקר של הכנסת המרגלים, בהנחה שזה יתן שקט לטווח ארוך, עשה ממוחו הקודח, נגד עמדת גורמי הביטחון שהזירו מהסכנה שבזה -כפי שהוא התגאה בעצמו- ובלי שהיתה לו שום חוות דעת של גורם ביטחוני כל שהוא שמסירה את החששות.

רק שאת הגורמים המקצועיים הללו נתניהו מינהארץ השוקולד
כך שהוא מאשים מדיניות שנוצרה על ידי מי שהוא החליט לקדם
אולי זה דמיון ואולי לאארץ השוקולד

אולי זה שאנחנו אפשרנו בשבועות לפני המלחמה לערבים לחצות את הגדר במהלך התפרעות בלי להגיב עודד אותם ואולי לא.

אולי זה שלא פעלנו אחרי רצח בראל חדריה אצל בנט לימד אותם שאפשר.

ואולי חוסר המעש של הממשלה הנוכחית מול אוהלי חיזבאללה בהר דב לימד שאפשר לפגוע בנו.

קשה לדעת,

בנט לא פעל באופן הרצוי לדעתי, אבל הפעילות הזו לא שונה מהותית ממה שנתפס כמדיניות הליכוד לפני המלחמה ולכן אני חושב שהוא ויתר על ימין בשביל הממשלה שלו אבל היא לא שמאלה באמת מהליכוד.

ההבדל הגדול הוא השותפים מרעמ שזה רע, אבל לא מספיק כדי להגדיר שבמעשים הוא נע שמאלה משמעותית.

את ההפגנות על הגדר - בג"ץ אילץהסטורי

אבל את הכנסת הפועלים-מרגלים, בנט (לפי דבריו עצמו בכתב ובראיונות) יזם, בשונה מנתניהו שסירב ללחצים שנים (גם זה לדברי בנט עצמו), בנט ידע (שוב, לדבריו עצמו) שהצעד הזה הוא *נגד* עמדת גופי הביטחון, מתוך הנחה שבזכות זה חמאס יתן לנו שקט לשנים ארוכות.

לגבי הממשלה באופן כללי - רע"מ היתה רק הקצה.

*המתנה של גנץ לאבו מאזן - שבשונה ממדיניות 'כיסוח הדשא' ביו"ש, שהקפידו עליה כל הממשלות מאז חומת מגן - צה"ל הפסיק להכנס למחנות הפליטים במשולש של שכם-ג'נין-טול כרם, מה שהביא עלינו את גדודי גוב האריות ואת גל הטרור ביו"ש וגם בערי המרכז תל אביב, בני ברק אלעד וכו'.

*שר הבריאות ממרץ, הבריז מישיבת קבינט הקורונה, בשביל לעלות לרגל לאבו מאזן ובאופן כללי בשיאה של מגיפה, היה עסוק בניתוחי המרה.

(בכלל, מרץ התייבשה באופוזיציה 21 שנה, עד שבא בנט).

ממשלות נתניהו היו רחוקות מאוד מלהיות אידיאליות. אבל צריך להיות ממש עיוור כדי לטעון שממשלת בנט-לפיד לא היתה הרבה מאוד שמאלה (מבחינה מדינית).

בגצ אישר את זה שעברו את הגדר בחולארץ השוקולד

המועד?

כל הסרטונים הללו?

מי כרגע האשם בתגובות הדרדר'לה לרצועה השבוע?

שאדע את מי אתה מתכוון להאשים.

ביחס להכנסת הפועלים:

בנט פעל לא נכון בכך,

אבל נתניהו, גלנט וסמוטריץ' בממשלה הנוכחית החליטו להרחיב היתרים להכנסת ציוד שסייע לטבח.

דבר שעליה סטרוק הלינה והחליטו להתעלם.

ביחס לגנץ - זה היה בעייתי.

וביחס לשר הבריאות,

הוא עסק בטיפולי המרה שזה לא נכון לדעתי, אבל הוא גם שר בריאות שהשקיע מאוד בבריאות הנפש ולדעתי זה ראוי להערכה.

(ומבחינת פרופורציות נכון לחשוב על המיליארדים יותר מהמיליונים)

בינתיים ראינו דוגמאות שמאלה לכל כיוון:

אצל בנט:

הכנסת פועלים.

אי פעולה במחנות הפליטים.

הנטיעות.

ההסכם עם לבנון.

אצל נתניהו כעת:

חוסר תגובה על חציות גדר באלימות בטרם המלחמה.

אישור הכנסת ציוד בעייתי לרצועה ששימש לטבח.

מניעת סעיף 46 למנהלת הר הבית.

איבוד משילות בבאר שבע והסביבה, מוזמן לצפות בדוגמאות מהשבועיים האחרונים אצל גרינצייג.

חשש לטפל בשני אוהלים של חיזבאללה שפלשו להר דוב בטרם המלחמה.

תגובות מהשבוע האחרון שמזכירות את ימי הטפטופים מהרצועה.

אצל נתניהו בממשלה לפני בנט:

מינוי שופטים רבים משמאל.

גנץ עדיין היה שר ביטחון ולך תדע אם הוא היה פועל באופן שונה.

האם אני עיוור?

או שאתה מתעלם מדברים שבמקרה קרו בממשלה אחת ומאשים אחרים בהם?

אני לא מתעלםהסטורי

ואני רחוק מאוד מלהיות חסיד של נתניהו, ביקרתי אותו על הרפיסות בזמן אמת ואני מבקר אותו גם היום.

אם כי צריך להודות ביושר שבשנתיים האחרונות הוא מוטט את ציר הרשע, והביא הישגים מאוד משמעותיים לבטחון ישראל לדורות ובמחירים אמנם נוראיים מצד עצמם, אבל ייחסית נמוכים לכל ההערכות.

(גם מה שמתרחש בימים אלו באירן, או לפחות העובדה שהמשטר לא מצליח לדכא את ההתקוממות כמו שעשה בסבבים קודמים - הודות לאומץ של נתניהו לתקוף שם, תוך התעלמות מכל המחלישים מבית ומחוץ).

אחרי הכל - בנט צעד כמה וכמה צעדים קריטיים שמאלה. 

אבל השנתיים האחרונות קרו אחריארץ השוקולד

כך שאי אפשר להשוות שבנט נע שמאלה מנתניהו אחרי תחילת המלחמה אלא נכון להשוות לנתניהו לפני , מכיוון שבנט הקים ממשלה שהמטרה שלהם הייתה לקבע מצב מדינית ולקדם דברים בהסכמה, כך שהשאיפה הייתה מה שנתפס כמרכז אז ולא מה שנתפס כמרכז היום.

הציבור בישראל נע ימינה מדינית, זה סיבות אחרות שהם מואסים במפלגות בכנסת, למשל:

גיוס חרדים,

תחושה שנבחרי הציבור (משני הצדדים אגב) לא מספקים את הסחורה,

שחיתות,

דברים אחרים.

הפסקה על השנתיים האחרונות היתההסטורי

מאמר מוסגר. בנט לא הגיע למבחן הזה. אם כי, בהנחה הגיונית שבנט היה פועל כמו ששותפיו דאז וגם לעתיד לחצו (ושעליו לא היה לחץ נגדי של סמוטריץ' ובן גביר מבפנים) - כנראה שהיינו מתפרקים מכל הישגי המלחמה, תמורת שליש או מקס' חצי מהחטופים, כשסינואר חי, חיזבאלה בשיא כוחו וממילא אי אפשר לתקוף באירן.

לגבי העבר:

אני חוזר ואומר, גם אני ביקרתי את נתניהו על קונספציית השקט. ועדיין אי אפשר לברוח מזה שמדיניות ממשלת בנט  היתה שבירה שמאלה:

בעצמו בהכנסת הפועלים נגד עמדת גורמי הביטחון.  (כפי שציינתי, לא שזה מצדיק אבל לנתניהו לפחות היה 'עלה תאנה' של הצמדות להמלצות גורמי הביטחון).

וממשלתו - הן בהחלטה של גנץ, להפסיק את מדיניות 'כיסוח הדשא' ביו"ש כמחווה לאבו מאזן. זה היה שבירה שמאלה מכל הממשלות מאז חומת מגן (גם ממשלת אולמרט עם אהוד ברק שר ביטחון הקפידה על זה).

והן בהסכם הגז עם חיזבאלה, שבו לפיד הסכים (תוך עקיפת כל פרוצדורות האישור המקובלות) למסור ללבנון שטח שהיה במחלוקת ונתניהו כל השנים לא הסכים לזה למרות לחצים בנ"ל כבדים. בנט נאלם דום.

יתכןארץ השוקולדאחרונה

ביחס לדברים לפני,

אכן, אלה דוגמאות שנע שמאלה, אבל הראיתי לך דוגמאות שהממשלה הנוכחית נעה שמאלה מזה.

בנט מוקצה מחמת מיאוסאיתן גיל

לדראון עולם יהיה.

אסור להתקרב לד' אמותיו.

כל מגע איתו וקל וחומר להצביע לו, אסורים בתכלית האיסור, כאכילת חמץ וכחילול שבת.

המצאת תוורה משלך לא ראוי להתייחסותארץ השוקולד
תגיד לי מי הגורו שלך ואגיד לך מי אתהאיתן גיל
קהילת חסידות לעלוב עוברת לעמנואל- ערוץ 7איתן גיל

נכון לעכשו, ולפני המעבר, 39 אחוז מכלל תושבי יו"ש הם חרדים, מול 31 אחוז סרוגים. @הסטורי 

סמוטריץ' בתגובה: ההשתלטות החרדית על יהודה ושומרון תאוזן בעוד שתי אנטנות לתפארת מדינת ישראל.

לעלוב בתגובה לתגובה: את הכנסת הבאה אתה תראה בסקרים של פילבר.

יהודה ושומרון שייכת רקרקאני

לסרוגים?

ככה מספרים לנו הסרוגיםאיתן גיל

שלקחו מונופול על יהודה ושומרון... הריצו לכנסת את התחיה וקיבלנו את אוסלו.

ואחרים שמיישבים את הארץ עקב בצד אגודל לא עושים קוקוריקו ושורפים מנדטים לימין.

ההשתלטות החרדיתoo

😂

התיישבות חרדית במקומות זולים ולא מבוקשים

יו"ש

ערד

עפולה

אופקים

ירוחם

רכסים

ועוד

זה לא מעניין אותם יו"ש או לא

אולי מתוך שלא לשמה יבוא לשמה...נקדימון
לדעתי גם קריית שמונה תהיה עם שכונה חרדית בסוףמשה

פחות או יותר מאותן סיבות.

לא בשנים הקרובותoo
גם חרדים לא רוצים לגור בעיר עם פוטנציאל גבוה להיות מטווחת
תלוי באיזה מחירמשה
למה שלא יקרה שם מה שקרה בערד שגור קנו 2 דירות בשבוע?
כי ערד לא יושבת על הגבולoo

והגבול הוא לא מקום מוגן

לפחות לא בשנים הקרובות

ואולי אף פעם לא

יש מספיק מקומות נידחים בארץ

מוגנים יותר

וגם מרחיבים אותם בהתאם

(ראיתי שבונים עוד שכונה ענקית בבית שמש

רמה מספר לא יודעת מה)

מה המסר? לא הבנתינקדימון

איפה מפוזרים אותם 39 אחוז חרדים וכמה הם רלוונטיים למאבק על הארץ,

ואיפה מפוזרים אותם 31 אחוז סרוגים וכמה הם רלוונטיים למאבק על הארץ,

ואיפה מפוזרים יתר האזרחים וכמה הם רלוונטיים למאבק על הארץ?

תוציא את ביתר עילית, איפה תמצא חרדים ביו"ש? קבוצה קטנה בעמנואל של 6200 תושבים (1.24% מכלל האזרחים ביו"ש), וקבוצה זעירה במיוחד בחוות של חרדים ציוניים נדירים?

ומאיפה האחוזים בכל מקרה?

שכחת אתoo

מודיעין עילית

ויש יישובים

תל ציון

מעלה עמוס

מיצד

מתתיהו

חלק מגבעת זאב

ועוד

לצורך העניין בביתר עילית יש עמק בין א ל בפתית שלגאחרונה

והמציאות שם שנים היתה שאי אפשר לטייל בעמק הזה ובמעיינותיו מסיבות ביטחוניות

מתתיהו מעבר לקו הירוק כמו שחלק ממודיעין מעבר לקו הירוק

גבעת זאב גם ממש צמודה למחסום

וכדי להיכנס למודיעין עילית לא צריך לעבור שום מחסום.

ההתיישבויות האלה הן דבר חשוב ומבורך, אבל חווה עם כמה נערים יכולה לתפוס שטח בגודל של כל מודיעין עילית..

כשיש מטרה ליישב את המרחב אז ההשפעה על המציאות היא דרמטית, הרבה יותר מאשר מי שבא להשתכן בלבד.

היום ב"ה המון דברים משתנים, בעיקר מכיוון הדור הצעיר.

אם חלילה תתרחש התנתקות באיו"שshaulreznik
די ברור שהחרדים יעמדו בתור כדי לקבל כסף ולעזוב בשקט.
בהתנתקותרקאני

בגוש קטיף

תושבים רבים מאוד פעלו ככה

והם לא היו חרדים

ואיזו תועלת הפיק מי שלא פעל ככה?oo
אם כולםרקאני

היו מתנגדים

אולי היה ניתן לעצור את זה

אם התושבים בעצמם מוכנים להתפנות

אין איך לעזור להם
וחבל

אםoo

אבל זה לא קרה

אז אלה שנשארו גם אכלו את הדג המסריח וגם גורשו

כי נבחרה שיטת ההתנגדות בלתי יעילהshaulreznik
תאר לעצמך אם היו פועלים כמו הבדואים ודי למבין.
יש דוגמאות יותר טובותרקאני

מהבדואים

תראו איך הגבעות פורחות

מעוז אסתר למשל

פינו אותם עשרות פעמים

והיום יש שם לפחות 40 מבנים

גירוש, לא "התנתקות". היה גירוש.נקדימון
טוב מאוד שקהילה חסידית עוברת לעמנואלהסטורי
עמנואל היא עיר חרדית עם הרבה מורכבות. קהילה שהיא מצד אחד חרדית באמת ומצד שני יציבה - יכולה לחזק אותה מאוד.

מעבר לזה כל מה שגבבת בשורות הבאות - כבר הפכת לפרודיה של עצמך. אין לי מושג למה תייגת אותי בשביל לקשקש על אנטנות. לא פתחת שרשור על חנוכת שאנור, לא על הנחת אבן פינה לאריאל-מערב, לא על ההחלטה להקים ישובים חדשים בבקעה  ועל החוות שכבר התחילו לעלות, בתמיכת המנהל האזרחי, ממש על הירדן מעבר לגדר המערכת, בשטח ששלושים שנה היה מופקר.

ההערכות שלך על תוצאות הבחירות - שוות בדיוק כמו להתקע על האנטנות (תרתי משמע) תוך התעלמות מכל העשיה המטורפת בהתיישבות.

לעלוב עוברת ממרכז הארץ ליהודה ושומרוןאיתן גיל

לעומת חלוצי שא נור שעוברים מיהודה ושומרון ל...יהודה ושומרון.

אגב, על אכלוס שא נור מנצח מישהו אחר שאתה לא מחסידיו הגדולים.

להתראות בסקר הבא של פילבר.

'לעלוב' לא עוברת, קבוצה מלעלוב שמחפשת דיורהסטורי
עוברת לעמנואל, מקימה קהילה שיהיה לה בו דיור בר השגה ומוסדות חינוך מתאימים - טוב מאוד שכך, באמת טוב מאוד, הלוואי שהיו באים יותר, הרבה יותר. הגרעין המייסד של העיר ביתר היה אברכים ממרכז הרב, הצטרפו משפחת רענן, שהיו בגיל של ההורים של רוב החבר'ה. כשאחרי כל מאמצי ההאחזות הראשונית - הוחלט שתוקם שם עיר חרדית הורגשה אכזבה - הצדיק הרב שלמה רענן זצ"ל הי"ד חגג והסביר להם שמה אכפת לנו מי ומה, העיקר שמהמאצים שלנו תוקם עיר בישראל ויחד עם רעיתו תבדל"א עבר, בגיל קרוב לשישים לקראוון בתל רומדיה.

מעבר לזה כל הקונספירציה שאת מנסה לבנות כאן שטחית להחריד. רוב מוחלט של 'תושבי יש"ע' החרדים גרים בשתי הערים הגדולות - ביתר ומודיעין עלית, הקבוצה השלישית בגדולה גרה בתל-ציון.

שלושת הישובים הללו הם 'בקושי יש"ע', כלומר אם השאלה היא בינארית - 0 או 1, יש"ע או לא יש"ע, הם ביש"ע - ואכן יש חשיבות הצהרתית למספר של תושבי יש"ע איזו שיהיו כן ירבו.

אבל אם השאלה היא כמה אנחנו בדרך "לרשת את הארץ ולא נפקירנה ביד זולתינו מן האומות... בכל גבולותיה סביב.." כדברי הרמב"ן, אז עם כל הכבוד - תכנית פאייד יכולה להסתדר איתם היטב, ישובים יהודיים גדולים מטר וחצי מהקו הירוק ומדינה פלסטינית בשטח משמעותי בשאר השטח. אם ח"ו בשדרת ההר המרכזית ואגפיה, תקום מדינה פלסטינית או אפילו אם הרש"פ תשלוט שם עם רצפים משמעותיים - אז בטבח הבא נוחבות ימלאו את בתי הכנסת של ביתר ותל ציון, בדיוק כמו בתי הכנסת של אופקים.

בניגוד לטענתך, אני יכול להפגיש אותך עם משפחות רבות שעברו בשנים האחרונות מרחבי הארץ לישובי יש"ע (עשרות שאני מכיר אישית ממש ויש עשרת מונים שאיני מכיר), אני גם יכול להפגיש אותך עם זוג שגדל בפתח תקווה והיום מחזיקים את 'חוות שער ישראל' מעבר לגדר המערכת על הירדן ומונעים בגופם הברחות אמל"ח.

אבל זו בכלל לא הנקודה. חשוב מאוד לחזק את עמנואל, אבל מבחינת ישוב הארץ, מאות משפחות שעוברות מבני ברק לעמנואל - משמעותיות הרבה פחות מעשר משפחות שעוברות משבי שומרון לשנור, מקבוצה מהישיבה הגבוה בעלי שמקימה ישיבה בגנים-כדים, ממשפחה עם עשרה ילדים שבעבר היו ממקימי אחיה והיום כשהישוב התייצב מחזיקים לבדם (כלומר, בעזרת עדר עיזים...) את שדה יהותן על צומת כביש 60 וכביש אלון או מזוג של בוגרי אלון מורה שבעזרת כמה בחורים מקימים את חוות שובה ישראל בשלוחה של חומש.

כמובן, לכלאחד יש שיקולים שונים ומציאותיים. בכל ציבור יש את האידיאליסטים הגדולים שבאמת עוזבים הכל וגרים באוהל על ראש ההר ואת הרוב שמשלב תמהיל כזה או אחר של היכולת לגור, קהילה מתאימה וכד'. רוב המשפחות שעברו בשנים האחרונות לבניה החדשה במגדלים/מעלה אפרים/גדי וכד' לפחות שיקול משמעותי אצלהם זה המחיר, הקהילה והמוסדות, אבל בסופו של דבר הם מעבים מאוד איזור שעד לפני עשור היה מדולדל ומלבד שמחזקים את האידיאליסטים יותר שהגיעו אז - גם משמשים עורף משמעותי לרצף החוות שהוקם באיזור. בזכותם יש מסחר במרחק סביר, קופ"ח, משנת יוסף, דואר וכו' וכו' שלולי הישובים היחסית בורגניים לא היה קיים.

בגדול - בחברה החרדית השיקול המרכזי בבחירת מקום מגורים הוא הקהילה והיכולת להחזיק כלכלית. בציונות הדתית מצטרף לזה, בתמהיל כזה או אחר אצל אנשים שונים - שאלת המשימה הבאה. אם הדור של לפני חמישים שנה ייסד את ההתישבות ואת הישיבות התיכוניות וההסדר, הדור של לפני עשרים וחמש שנה הקים גרעינים תורניים ועיבה את ההתישבות וחלוצים ראשונים התחילו קצת לצאת מהגדרות - הדור של היום מתנחל בעומק השטח, מבין שהסיפור אינו רק כמה תושבים יהיו בסטטיסטיקה - אלא כמה שטח יהיה בדריסת רגל יהודית, ביש"ע, בגליל, בנגב ובכל הארץ. מתרחבים ביש"ע, מחזקים את גבול הצפון, את עוטף עזה, את הערים המעורבות, את הנגב והגליל.

מתוך שלא לשמה בא לשמהאיתן גיל

כל יהודי שעובר ליו"ש הוא ברכה, ולא משנה לאיזה זרם הוא משתייך. למרבה הצער אנשים לא עוברים אם לא מתמרצים אותם לעבור קהילתית וממונית גם יחד. את ההטבות צריכה להציע המדינה, אבל המדינה לא מציעה כי יש לה דברים יותר חשובים על הראש.

כוחות השוק לא יעזרו כאן, כי לצד קורת גג צריך להיות מקום תעסוקה כמה שיותר קרוב לבית, ותעסוקה אין.

תכנית פיאד שהזכרת כאן היא דוגמה מצויינת לאיך צריך להתנהג ולעבוד.

מירב מיכאלי שר"י אמרה שלא תשקיע אפילו שקל ב"גדה המערבית" כי ממילא היא תוחזר לפלשתינים עפ"י תכנית פיאד. מיד לאחר השמעת דברי ההבל שלה היה מן הראוי לפרסם את המענה הציוני לעתיד יהודה ושומרון, מה שלא נעשה עד היום ועד בכלל.

לציונות הדתית יש הרבה רעיונות מבורכים, אבל מעט מאוד פטריוטים מועמדים ליישב את הארץ.

הייתי מצפה מאורית סטרוק המוערכת להניח על השלחן מפה סדורה לסיפוח דה פקטו של יו"ש, אבל היא לא תעשה זאת וטעמיה לא ברורים.

העתודות הפוטנציאליות לישוב הארץ נמצאות בקהילות החרדיות, אבל לשם הציונות הדתית לא רוצה להגיע לעשות נפשות, ובמקום זאת מחדדים פערים בין שני המגזרים, ובקפלן צוהלים.

נעים להכיר - המציאות!הסטורי

אתה צודק לגבי מה צריך לעשות.

אתה מנותק מהמציאות לחלוטין, כשאינך רואה שזה אכן מה שנעשה. מה שהממשלה הזאת עושה, בעזרת רבים וטובים בשטח ובדרגים השלטוניים, זה סיפוח דה-פאקטו של יו"ש. מי שלא רואה זאת הוא עיוור.

העובדה שאורית סטרוק לא הניחה בפניך תוכנית, אלא שהיא ובצלאל פשוט מבצעים, זה חלק מדרך העבודה שלהם. יש בפוליטיקה כאלו שטובים בהצהרות ויש שטובים בביצוע...

שמאל אמיתי הוא נגד הכנסת נשים למעגל הלחימהhamedinai

אם השמאל הוא אכן הומניסטי ופציפיסטי, עליו להוביל את המאבק נגד הכנסת נשים ליחידות לוחמות. זהו לא עניין של שוויון, אלא של אחריות על העתיד:

* ​לשבור את שרשרת הטראומה: הנשים הן אלו שמגדלות את הדור הבא. כדי לבנות חברה בריאה, אנחנו זקוקים למחצית מהאוכלוסייה שתהיה נקייה מסבל, מאכזריות ומטראומת המלחמה. אסור שהדור הבא יונק את חוויות שדה הקרב דרך החלב של אמו.

* ​ייחודיות היצירה מול ההרס: תפקיד האישה ביצירת חיים וגידולם הוא הערך הנעלה ביותר. כשדוחפים נשים לקרב, השמאל למעשה מקדש את הדרגות הצבאיות ואת האלימות כסמל הסטטוס המכובד ביותר, במקום להוקיר את היכולת להעניק חיים.

* ​סטנדרט הומניסטי בינלאומי: במקום "להתקדם" בהכנסת נשים ללחימה, עלינו להוביל הסכמה הדדית בין עמים: נשים וילדים נשארים מחוץ למעגל האש. אם אפילו האויב אינו דוחף את נשותיו לחזית, מדוע שדווקא השמאל ה"נאור" יתנדב לעשות זאת ראשון?

​בשורה התחתונה:

שוויון אמיתי הוא לא הזכות להרוג ולהיהרג. אם אתם באמת מקדשים את החיים ואת השלום – תשמרו על הנשים רחוקות מהמקום שבו מחוררים בני אדם. תנו למחצית מהאנושות להישאר חוף המבטחים של השפיות והחמלה.

הדבר נכון גם בהקשר לתלמידי ישיבה ורבניםhamedinai
במידה מסוימת (מנקודת מבט שמאלנית טהורה), הדבר נכון גם בהקשר לתלמידי ישיבה ורבנים.

רצוי שאלו המיועדים להיות רבנים ומורי הוראה לציבור יהיו פטורים משירות צבאי וממעורבות במלחמות. כמו כן, יש לדרוש מהאויב לחדול מפעולות ג'יהאד. מלחמה אינה קדושה; לעיתים היא הכרחית, אך אינה קדושה.

ברור. הפרוגרס הוא אנטי הומניסטי בדיוק כמו שהואקעלעברימבאר

אנטי שמרני.

הוא רק מתחפש להומניזם אך הוא ההפך ממהו.

צודק במאה אחוז

לא הבנתאיתן גיל

הם רוצים לפרק את הצבא. שלוש בחירות עומדות בפניהם:

1. סרבנות.

2. הצפת הצבא בחיילות, כאשר ידוע שכושרן הגופני הוא לא משהו בלשון המעטה.

3. שילוב של 1, ו- 2.

את התוצאות העובדתיות ראינו בשבעה באוקטובר.

לא רק. יש פה גם טרלול פרוגרסיבי תמים ומטומטםקעלעברימבאר
זה בהחלט טרלול פרוגרסיבי וטמטום מוחלט,קורא נלהב לשעבר

אבל אין כאן תמימות.-

אמנם יש תמימים חסרי דעת ועמוד שדרה שנסחפים אחרי זה-

אבל ה*תנועה הפרוגרסיבית* עושה את זה במודעות מליאה ובכוונת טירלול מליאה במטרה להרוס את כל התשתיות הלאומיות משפחתיות ואישיות וליצור כאוס מכל מיני סיבות: מרצון להרוס מסגרות 'מיושנות', עד שיחרור רסן של כל אנושיות מהמוסר והצדק, וכלה בשיכרון כח של מובילי התהליך הזה.

ועזוב אם יש כמה 'זקני ציון' כאלה שדוחפים הכל בחשאי או שזה תהליך מתפתח שבעלי דעה מסויימים ו'בעלי מאה' אחרים בעלי אינטרסים מקדמים העיקרון ברור

אמת. אבל זה לא באמת מעניין אותם, הרי הבנות שלהםנוגע, לא נוגעאחרונה

בכל מקרה לא בין המתגייסות לקרבי.

כמו שהילדים והנכדים של שופטי בג"ץ לא סובלים מנהלי הפתיחה באש כי הם לא בקרבי.

אין היום שמאל אמיתי. כל מנהיגי השמאל הם בובות של השמאל הפרוגרסיבי (חוץ מיאיר גולן שהוא עצמו שמאל פרוגרסיבי).

הבעיה החמורה היא שהימין ממנה אנשים (אייל זמיר) שזורמים עם הקו הזה ולא נלחמים נגדו.

הברכה שהכי חשוב לכוון בה בימינו היא למינים ולמלשינים. ברגע שזה יפתר, באופן טבעי לבקשות שבשאר הברכות יהיה קל הרבה יותר להתגשם.

אחד באפריל שניהדוס

אחד באפריל שני הוא יום מיוחד, בו כל מי שלא הצליח או הספיק לעשות מתיחה טובה יכול לנסות שוב.

ניתן לראות מקורות ליום הזה בירושלמי, זבחים סז עא

המתיחה הטובה ביותרשלג דאשתקדאחרונה

היא להגיד לכולם שב1.4 היית טמה או בדרך רחוקה.

ככה הם יחששו ממה שתעולל להם ב"שני" 😉

אשרי הרבנים הראשיים והרבנות - ראשונים לציון להעמדתהסטורי
בג"ץ במקומו!

הרבנות הראשית הרימה את נס המרד נגד בית המשפט - סרוגים הרבנות הראשית פתחה במרד נגד בית המשפט ואז התקפלה - סרוגים

בוגרת לינדנבאום טיפוסית בהחלט מתייעצת עם רבניהמרגול

ורבניותיה.

כנראה שקודם פותחת מקורות ומנסה להבין את הסוגיה ואת הפסיקות הקיימות, אבל אז פונה לרבנים ורבניות מהמדרשה.

בציבור הדת"ל גם ככה מתייעצים עם רבנים פחות מהציבור החרדי (כי ההתייעצויות הן יותר הלכתיות גרידא ופחות התלבטויות חיים רגילות).

אבל אם יש שאלה הלכתית? בטח. 

זה מכעיס אותי כל פעם מחדשמשה

"רחפן נפץ התפוצץ על באגר שפועל בשכירות מערכת הביטחון בדרום לבנון, כתוצאה מכך נהרג מפעיל באגר אזרחי, משפחתו עודכנה בפרטים, ללא נפגעים נוספים באירוע."

מה כואב לדו"צ לפרסם עליו כמו כל חלל אחר שנפל בקרב? אז מה אם הוא עובד קבלן של צה"ל. (וכן אני יודע שלא מגיע לו גמלה של חלל צה"ל אלא של נפגע פעולות איבה, כן, זה לא קשור).

זה לא הניסוח הרגיל?קפיץ
לעובדי קבלן?משה
להרוגים שעדיין אסור לפרסם מי הםקפיץ
דוצ לא מודיע על נפגעים שלא אישרו לפרסם שמותמשה
מאיפה ההודעה? לא ראיתי בשום מקוםברגוע
ונראה שדו"צ כן פרסם הודעהקפיץ

עובד בחברה קבלנית שמבצעת עבודות הנדסיות מטעם משרד הביטחון, נהרג מוק | ערוץ 7

רק כמה שעות אחרי שלך, יש סיכוי שחיכו ל-22 או משהו כזה

זה הם פרסמו גם פעם שעברהמשה

הוא לא קיבל אותו יחס כמו חייל שנפל בקרב, למרות שבתכל'ס אין הבדל גדול מדי. אם הוא היה חייל השם שלו היה מפורסם.

אולי ההבדל זה שהוא יכל לסרבנקדימוןאחרונה
בשונה מחייל?
הסתיימה פרשת בגדי הראשון לציון החדשיםפ.א.

זה בדיוק מה שהוא חיפש- הכרהנוגע, לא נוגע

מצחיק שזה מה שמפריע להם

הבנאדם טוען שהוא המשיח..

👍פ.א.
לפחות שלא יטען שהוא המשיח עם גלימת הראשון לציוןברגוע
הבעיה שהם לא הזכירו את זהנוגע, לא נוגע
מצוי שאדם פשוט שרואה סרטונים שלו, ואז שומע שהתעסקו במה הוא לובש ולא במה הוא אומר, מתחיל להאמין בו
זה לא עניינםברגוע
אם זה לא עניינם, אז עניין של מי זה?..נוגע, לא נוגעאחרונה

זו הרבנות הראשית או קשור אליה

הכותרת הצחיקה אותי נקדימון
כן.. הברקה טובהנוגע, לא נוגע
בקפלן מתאחדים, ובימין מפטירין כשלג דאשתקדאיתן גיל

רשימות ימין חדשות ישנות שנחושות למכור את נשמתן לשטן:

פייגלין.

מעוז.

וינטר.

שימחי.

וסמוטריץ' שמתנדנד בסקרים סביב 3 אחוזים.

מי ביקש זאת מידכם רמוס חצרי

יש עוד המון זמןברגוע

בנט מיהר להתאחד כדי לקבע את עצמו בתור המועמד של המרכז שמאל

^^^^הסטורי
להתאחד כרגע זה רק לאבד מומנטום.

אגב, גם מי שמכריז כעת על איחוד - יכול עוד להתפרק ולהתאחד עשר פעמים. זכור מקרה הנדל ושקד בבחירות הקודמות...

מפחיד אותי שכל המילואימניקים המיואשים מהצ"דקעלעברימבאר
יחברו לבנט ולפיד בלית ברירה. כי יצליכו לפתות מילואמניק עייף שכבר טחן שנתיים מילואים ולא ראה את הבית, שלפיד ובנט יביא לו את הישועה.

יש מצב שיש פה מזימה של השמאל הקיצוני להאריך את המלחמה בעזה ולא לסיים אותה בנצחון מוחץ, כדי להתיש את המילואימניקים

איך השמאל יכול להאריך את המלחמה?ברגוע
לדחוף לא להכריע את עזה ולבנוןקעלעברימבאר
...ברגוע
לדחוף לאי הכרעה/הפסקת אש דווקא מוביל בטווח הקצר לפחות ימי מילואים
השמאל הקיצוני לא באמת רוצה שנצא מעזה, הואקעלעברימבאראחרונה
רוצה שלא נכריע ונעשה עוד סבב ועוד, הכל כדי להתיש את המילואימניקים, ולמנוע לפי הזיותיהם מדינת הלכה ביביסטית
לעשות הסכם מצוין עם/ל לבנוןשלג דאשתקד

בזה לפיד מצוין.

גם עם בנט הוא עשה הסכם מצוין.

עם כזה חוש משא ומתן, חבל שהוא לא עשה את הסכם ריבנטרופ-מולוטוב.

מה?ברגוע

לפיד עשה הסכם עם לבנון כדי להאריך את המלחמה עכשיו?

התכוונתי שהוא יעשה הסכם עם לבנוןשלג דאשתקד

הסכם מולצח כמו ההסכם הקודם עם לבנון.

וזה יסדר את המפה מחדש. מה שנקרא "מזרח תיכון חדש" 🤣

הנדל ושקד- חיבור כלאיים ולא הופתעתי שהתפרק מידאיתן גיל

הנדל איש השנאה שהדליף מלשכת נתניהו, ונזרק לכל הרוחות. הוא גם ימין וגם שמאל וגם דתל"ש וגם קפלן וגם שונא ערבים.

שקד, לעומתו, אינה שמאל. היא קשרה את גורלה בגורלו של הנוכל, והלכה איתו באש ובמים, עד שביום בהיר מבחינתו, ויום חשוך מבחינתה, בהיותה בביקור במרוקו הוא שלח לה גט דיגיטלי. היתה מתה להשתלב בליכוד, אבל לא היה ולא יהיה בגלל וטו של לוין.

אני מרחם עליה. רגע, בעצם הפוך. 

הנדל ושקד- שני אופרטוניסטים שדוחים זה את זה.  

מה זה הביגוד המצחיק הזהרועישםטוב

בסרטון של ניסיון ההתנקשות בטראמפ יש את האנשים האלו שמופיעים, מה זה הבגדים המצחיקים האלו?

מה מוזר פה בדיוק?ayal perez

יש להם ווסט קראמי וקסדא בליסטית, מכנסיים ומעיל טקטיים, מה מוזר פה בדיוק?? 

שאלה שמעידה שהשואל כנראה לא היה בצבא …פ.א.
..רועישםטוב

דגמח מוזר בצבע חום בהיר

קפוצון בצבע תכלת

"וסט" שנראה כמו ממלחמת העצמאות

הם גם הלכו בצורה מוזרה

לא מביןayal perezאחרונה

הווסט הוא קרמי ברמה הגבוהה ביותר- זה שיש תאים בצדדים לא אומר שזה ישן, דגמ"ח חום זה הצבע של המדים של ארה"ב (כמו מדי זיית). 

אולי יעניין אותך