עבר עריכה על ידי נ א בתאריך ג' בשבט תשפ"ו 19:19
אי אפשר לשמוע בחדשות שתוך תקופה קצרה היו 3 מקרים של דריסת מפגינים.
פשוט לא הגיוני!!!
מה אתם מציעים לעשות?
עבר עריכה על ידי נ א בתאריך ג' בשבט תשפ"ו 19:19
אי אפשר לשמוע בחדשות שתוך תקופה קצרה היו 3 מקרים של דריסת מפגינים.
פשוט לא הגיוני!!!
מה אתם מציעים לעשות?
וגם הנערי גבעות חוסמים מדי פעם
אבל הם כן חוסמים פעם בכמה שבועות את גשר המיתרים.
אתה אולי פחות שומע על זה כי מפנים אותם יחסית מהר.
גהה ואיילון, במיוחד בשנת תשפג שזה היה מאה פעמים. ועל ימי שיבוש לאומיים.
וגם חסימת החרדים את גהה שהיתה לפחות 5 פעמים בשנה וחצי האחרונות
החרדים כבר מזמן חוסמים כבישים.
וגם בהפגנות על פינוי התנחלויות חסמו כבישים.
אולי 3 פעמים את הכבישים. וגם על זה השבכ הכניס לכלא לכמה חדשים נערות בנות 15, כמו באחרונת המדינות הדיקטטוריות. (וגם זה על גירוש בכפיה של 10000 איש מבתיהם).
אני מדבר על חסימת איילון וגהה, לא על חסימת הכביש למעלה נפצוצים.
הקפלניסטים חסמו על השטות של הרפורמה המשפטית , או היועמשית, או על כל שטות אחרת שבאה להוד מלכותם לא טוב בעין, את הכבישים איזה מאה פעמים ב3 שנים האחרונות.
ברור שב3 שנים האחרונות אירועי חסימות גדולות נהיו פי אלף יותר נפוצות. והכל בגלל הקפלניסטים. והחרדים למדו מהם. מתי בדיוק בפעם האחרונה הימין חסם את כביש גהה או איילון או את הכניסה לירושלים?
מהר מאוד, הרעה החולה הזאת תהיה מאחורינו.
פשוט כרגע, הם מפחדים מענישה.
מבחינתי, כל מי שחוסם כביש הוא רוצח. חד וחלק.
הוא יודע אם יש מישהו בדרך לאשפוז? אולי מישהו שמחכה להשתלת כבד כמה חודשים וסוף סוף קיבל טלפון להגיע מיד לבית החולים?
הוא יודע אם יש איזה זקן שעושה על עצמו פיפי בזמן שהוא תקוע 3 שעות בכביש?
הוא יודע אם יש איזה ילד אוטיסט שדופק את הראש שלו בחלון בזמן שהאוטו לא זז?
כן. כל חלאה כזאת, מבחינתי הוא רוצח.
לא פחות.
הוא רוצח כי בא לך לעוף הביתה?
אז הוא רצח את הזמן שלך שרצית לשתות קפה?
כשאתה תהיה עם הילד שלך בדרך למיון ותתקע שלוש שעות בגלל אותו חלאה, תזכור את התגובה המטומטמת שלך.
או שאולי סתם תסיע את אמא שלך לתור לרופא שהיא חיכתה לו חצי שנה ועכשיו היא משתינה על עצמה באוטו - ואז תיזכר בתגובה המטומטת שלך.
כך או כך, התגובה שלך מטומטת.
בשרשור הזה מטומטמת
שמח לעזור.
תיזכר בתגובה המטומטמת שלך.
בעז"ה תיזכר בה לפני ולכל קרוביך יהיה שלום וברכה.
זה מקובל לחלוטין.
אין לי קרובי משפחה כאלה מטומטמים - אני מניח שלך יש לפי התגובות שלך...
שיהיה לך יום טוב.
כל כך לא מעניין אותי מה אתה חושב עלי שלא ממש משקיעה עליך זמן.
יום מוצלח
בוא נהרוג אותו היום כי אולי יום אחד אני אתקע בדרך למיון והוא יעכב אותי.
יש לי חדשות בשבילך: אנשים לא נוסעים בכביש להנאתם אלא צריכים להגיע למקום כלשהו.
חלקם צריכים להגיע למקומות חשובים וחלקם אפילו מאוד מאוד ממהרים מסיבות טובות.
לאף חלאה אין שום זכות לחסום כביש ומי שחושב שיש לו זכות, אז מגיע לו להידרס. מאיפה החוצפה הזאת בכלל? מי חינך את החלאות?
גועל נפש.
ולראות כאן את כל האהבלים מגנים עליהם.
פשוט זוועה.
זה שאין זכות לחסום כביש לא מתיר לך לרצוח אותם.
גם אין זכות לגנוב ממתק מהמכולת, אז תעמיד מול כיתת יורים כל זאטוט שעושה את זה?!
מי שגונב ממתק לא מסכן חיים ולא מתעלל באף אחד והוא יכול להחזיר את מה שגנב כשהוא נתפס.
חלאה שחוסם כביש, לא יכול להחזיר לאנשים את הזמן שהוא גנב מהם או את החיים שהוא נטל.
הטיעונים המטומטמים שלך הולכים ומתדרדרים...
מותר לפגוע בו ואם הוא נהרג תוך כדי, זה עדיין מותר.
בלי מקור בוביק, ההצהרות שלך שוות ערך לכך שתאמר שאתה נשיא ארה"ב.
וכאמור, ולד המסכן את היולדת- הווי אומר "מסכן חיי אדם" אם הוציא ראשו אסור להרוג אותו.
ההלכה אומרת שמותר להרוג אותו אם אין ברירה אחרת, אתה שקרן ורשע שמסלף את ההלכה כדי שתתאים לאג'נדה המחליאה שלך.
אין כאן הרבה תחום אפור.
אני כן בעד לעצור את מארגני חסימות הכבישים ולהטיל עליהם עונש כספי השווה לאובדן הכנסות שהם גורמים לנהגים הנחסמים (וגם אובדן הכנסות למדינה)
זה יהיה מיליוני שקלים לשעה.
זה גם יכול למגר את ההפגנות
את מי הם חוסמים ובדרך לאן הם?
לא נראה לי.
ואם יש חולה סכרת שנדפקה לו משאבת האינסולין והוא ממהר הביתה כדי להזריק כדי לא להגיע למצב של חמצת ולמות?
זה קורה לא מעט.
תוך 3 שעות אפשר להגיע למצב של חמצת - ואנשים נתעו בגלל אותן חלאות גם יותר.
וזו רק דוגמא אחת.
כן, רוצחים.
הם לא היו מתכוונים לחסום אנשים בעלי מצב בריאותי מסכן חיים.
אבל זה בלתי אפשרי, לכן עושים את לא בכוונה תחילה להרוג או לפצוע מישהו.
אתה מציע להרוג (או אפילו לרצוח) מישהו בכוונה תחילה.
וזה ההבדל
לא מתכוון לרצוח אף אחד - אבל הוא רוצח.
אין לי בעיה גם שתהיה משאית שתאתר נהגים שיכורים ותעיך אותם מהכביש - רק שזה לא פרקטי.
הקם להרגך - השכם להורגו.
ואגב, למה להרוג? אני לא "מתכוון" להרוג. רק לדרוס. מה שיקרה, יקרה.
לאנשים האלה יש דין רודף. מה עושים לרודף?
אז לנשום עמוק וללכת לשבת בפקק.
מדינה דמוקרטית מאפשרת להפגין.
לא אתה מחליט מה החוקים ואת מי להרוג.
נוחבות מה7 באוקטובר לא הרגו.
אז מפגינים?
מה נשמע.
בין אם הוא הוא מתכוון לכך ובין אם לא.
זו ההגדרה של רודף.
לא מעניין אותי מה אתה חושב ש"במדינה דמוקרטית".
להפגין? כן.
לסכן חיי אדם? לא.
לחסום כביש זה לסכן חיי אדם.
חוץ מוואטאבאוטיזם מטופש - יש לך מה לתרום לדיון?
אז דורסים את הרודף - אולי הוא רק ייפצע.
כך אומר הרמב"ם בהלכות רוצח ושמירת נפש פרק א' הלכה ז': "כיצד אם הזהירוהו והרי הוא רודף אחריו אע"פ שלא קיבל עליו התראה כיון שעדיין הוא רודף הרי זה נהרג. ואם יכולים להצילו באבר מאיברי הרודף כגון שיכו אותו בחץ או באבן או בסייף ויקטעו את ידו או ישברו את רגלו או יסמו את עינו עושין. ואם [אינן] יכולין לכוין ולהצילו אלא אם כן הרגוהו לרודף הרי אלו הורגין אותו אע"פ שעדיין לא הרג שנאמר וקצותה את כפה לא תחוס עינך."
הא למדת שאם אפשר לפגוע ברודף מבלי להורגו- זה מה שיש לעשות.
לעומת זאת, אתה בזדונך אומר לדרוס אותם, ומה שיקרה יקרה, למרות שיודע אתה שמרבית הסיכויים שיהרגו בשל כך, ולמרות שאפשר להציל הנרדף באבריהם של רודפים.
ובכלל, תינוק במעי אמו המסכנה אנו אומרים שמדלדלים אותו כיוון שהוא רודף, אולם אם הוציא ראשו אין דוחין נפש מפני נפש.
ולענייננו- כשם שהתינוק שהוציא ראשו אינו מכוון להרוג את אמו, ולכן איננו אומרים שהוא רודף, אף הכא המפגין שחוסם את הכביש לא מכוון להרוג את הסוכרתי ביש המזל, ואי הכי מה פתאום רוצה אתה לדחות נפשם מפני נפשו של הסוכרתי?! ועוד, שלפי דבריך יש לדורסם בלי חשבון, הווי אומר עשרות נרצחים, שאתה מתיר דמם מהספק שמא הם חוסמים סוכרתי!
על כך אמר אחד האמוראים: דומני שאין לו מוח בקדקדו.
תינוק לא יכול להתכוון להרוג אף אחד ואין לו את הדעת כדי להבין.
אדם בוגר שחוסם כביש מודע לחלוטין להשלכות של הפשע שהוא מבצע. אותו סוכרתי הוא לא "ביש מזל" - הוא קרבן רצח. אדם אחר רצח אותו.
אז כן, הקם להרגך, השכם להורגו.
דומני שאתה מבלבל את המח.
דריסות מכוונות לרוב כן מביאות למוות.
ובכל אופן, דריסה היא אופן שבו אתה לא יכול לשלוט על התוצאה, וסביר שימות בעקבות כך, ואתה יכול לסלק אותו מהכביש באמצעים אחרים, כגון אלה או שוקר או גז פלפל.
ובכן, בוביק, לעניין רודף לא משנה האם יש לו דעת או אין לו. גם אוטיסט ייחשב כרודף.
אדם בוגר לא בהכרח מודע להשלכות, ואפילו מודע- לא דומה שמא לברי. אתה לא יכול לטעון שכל חוסם כביש הוא בהכרח רוצח מישהו, בשעה שעד כה לא שמענו על מקרה אחד של סוכרתי שמת בחסימת כביש.
אתה לא נתמך בשום מקור, אתה בודה הכל מהקישקע שלך, ואתה רשע ושקרן.
נראה לי שאתה רודף, כיוון שאתה רוצה לדרוס מפגינים, ולפי דבריך הבא להורגך השכם להורגו.
טוען גם היום שהיה מותר לרצחו מדין רודף. כמובן שהוא וונצפן מטומטם (עןד לפני שהחה כזה דבר וונצפן)
ממשית ומיידית הוא רודף.
אז האמינות שלך שואפת לשל נעל בית.
אני ציטטתי את הרמב"ם ודי לי בו, כיוון שאינני מכיר מי שחולק עליו.
אתה לעומת זאת מצווח ככרוכיה ללא שציטטת אף אחד, מלבד את הקישקע המחליא שלך.
הרמב"ם אומר מפורש- "כיצד, אם הזהירוהו והרי הוא רודף אחריו אע"פ שלא קיבל עליו התראה כיון שעדיין הוא רודף הרי זה נהרג. ואם יכולים להצילו באבר מאיברי הרודף כגון שיכו אותו בחץ או באבן או בסייף ויקטעו את ידו או ישברו את רגלו או יסמו את עינו עושין. ואם [אינן] יכולין לכוין ולהצילו אלא אם כן הרגוהו לרודף הרי אלו הורגין אותו אע"פ שעדיין לא הרג שנאמר וקצותה את כפה לא תחוס עינך."
הבנת הנקרא.
זה לא משנה, טמבל, דריסה עשויה להביא למוות, ודריסה מכוונת עוד יותר.
אתה יכול להזיז אותם מהכביש בלי לדרוס אותם, כגון שתרביץ להם במקל, והם לא רודפים אם אתה לא יודע על מישהו שתקוע עכשיו בכביש וחייו בסכנה.
הענין הוא שמותר לפגוע ברודף כדי שלא יפגע בחפים מפשע - כך שהדריסה היא בהיתר וחסימת הכביש היא: "חשש פיקוח נפש ממש, ואיסור גמור הוא" לפי הרב וייס וגם לפי כל אדם אחר בעל מספר דו ספרתי של תאים אפורים במח - קריטריון שלצערינו, אתה לא עומד בו...
לצאת מהרכב מסכן אותי כי עלולים לתקוף אותי כפי שחלאות קפלניסטיות תקפו אדם כזה ליד עזריאלי בת"א. למה שאכניס את עצמי לסיכון מיותר?
בזמן שהם חסמו את כביש 6 לצורך עבודות בכביש לפני שבועיים, איזה חולה סכרת היה עלול להידפק עם המשאבת אינסולין!
חלאות!!!
טמטום זה דבר עצוב כ"כ...
ובכל זאת נתקעים אנשים בכביש, מטומטם.
לא כל סוכרתי שמע שעומדים לחסום את כביש 6.
אכן, טמטום זה דבר עצוב ורשעות דבר עצוב עוד יותר.
שהשנאה לחרדים הוציאה אותם מדעתם
גם זה עצוב
סתם ברור שזה לא המקרה אבל זה ממש חמור. אנשים מתים בגלל זה.
אני נתקלתי בגילוי שנאה עד כמעט הרמת יד לעבר חרדי בסביבה עם הרבה אנשים ואף אחד לא פצה פה.
של בחור חרדי במראה חסידי
הולך ברחוב במקום הומה אדם
וחבורת נערים פוחזים ניגשים אליו
צועקים לו יא משתמט לך לצבא
אחד בא העיף לו את הכובע
אף אחד בסביבה לא פצה פה
אני התקרבתי והתלבטתי איך להתערב ובינתיים הבחור הצליח להתחמק ולברוח
אפילו ערבים לא עוברים את זה.
כשגויים מתייחסים ככה ליהודים זה חמור, כשיהודים מתייחסים ככה ליהודים זה חמוד פי מיליון.
אני הייתי בבני ברק, ומכרתי ספרי תורת המלך יחד עם חברים שלי, והקיפו אותנו קבוצת חרדים שהחליטה שהגענו לגייס אותם, ואיימה להפוך לנו את הדוכן (יותר נכון ניסתה בפועל לעשות את זה) אבל היינו זריזים והורדנו את הספרים מהשולחן לפני שהם יהפכו אותו, וברחנו משם לאוטו.
אבל גם כשהיינו באוטו וניסינו לצאת מהחניה הם המשיכו להקיף אותנו ולהרביץ לאוטו.
האם גם זה חמור בעינייך?
בית המקדש נחרב בגלל שנאת חינם
כואב שזה המצב
אני לא חושבת שזה כ"כ טיפוסי לבני ברק. אבל אם זה קרה ברור שזה נורא.
של בחור חסידי תמים וקטן שהגיע לתחנת דלק לתדלק ונכנס עם האוטו מהצד השני כי הפתח דלק שלו מהצד השני.
הגיעו אליו שני בחורים מזרחוניקים מקסימים שגדולים ממנו בגודל פי ארבע בערך וצרחו עליו כמו חיות אדם.
מה אתה נכנס הפוך???
זה לא לפי החוקיםםםםםם שלהם.
לא הם יקבעו איך להיכנס לדלק ומותר לבוא הפוך.
הוא צריך לתדלק והם לא הבעלים שם של המקום.
כשהתחילו לחלק לו מכות נכנסתי לסיפור.
אני אישה קטנה ומקסימה. התערבתי וצעקתי עליהם שיטוסו משם.
זה שעשית צבא לא אומר שאתה מנהל את היקום והציויליזציה.
זה שיש לך יותר כח בידיים מבחור שישב כל חייו על הכיסא ולא הרים משקולת לא אומר שמותר לך להשתמש בזה.
לא אומרת שהגיוני וקביל מה שעשו לך בבני ברק.
בושה.
רק אומרת שזה מגיע משני הצדדים.
וזה נורא ואיום.
הם חיכו לתורם לתדלק והגיע אותו חרדי "תמים", נכנס *בניגוד לחוק* ונגד כיוון התנועה ותפס להם את התור.
והם לא צריכים לקבוע איך נכנסים לתדלק - בשביל זה יש חוקי תנועה. יש כללי תנועה ויש כללי התנהגות.
זה לא החוקים "שלהם" - אלה החוקים, נקודה.
חוקי התנועה לא מונעים ממך לעמוד הפוך בדלק.
ולא צריך לחפש על מה להגיב. שחרר.
ומשום מה, אני נוטה שלא להאמין לסיפור שלך.
גם אני שונא חרדים(מליט פניי בידיי)
אבל אני לא מטומטם
ימח שם עראפתגם אנשי ימין, גם אנשי שמאל, חרדים, חילונים - כולם.
מי שחוסם כביש הוא חלאה ומבחינתי, אם לא היו לזה השלכות חוקיות - הייתי דורס בכיף.
איבדת כיוון פה בשירשור. נראלי תפרוש.
אפשר גם לכתוב "ללא צער" אם זה יותר מתאים לדעתך...
ואל תתבלבל - אתה בצד של החלאות שמתעללות באזרחים. לא אני.
תבדיל.
בהצלחה.
מי שאומר כזה משפט מלא זדון הוא חלאה. מי שכיף לו ליטול את חייהם של מפגינים בטענה נבובה ושיקרית, הוא אדם רע, שלא אכפת לו מתוצאות מעשיו, וחיי אדם הם דבר זול ולא נחשב מבחינתו.
לך לפסיכולוג, יש לך הפרעה נפשית קשה.
יודעים מתי, משתדלם שלא יהיה בשעות מסוימות ועושים את זה רק כשצריך. זה גם פיקוח נפש.
ביריונים אינפנטיליים פשוט חוסמים כבישים למשך שעות כי משום מה נדמה להם שהם כ"כ צודקים במשהו עד שזה בסדר להתעלל ולהרוג אחרים בגלל זה.
שלו ככלב השב על קיאו.
יש הבדל בין גוף רשמי שמודיע מראש, מעדכן את המשטרה, מקבל אישורים ומפרסם לציבור הרחב וחוסם כביש לצורך תחזוקה - שגם זה פיקוח נפש - באופן חד פעמי לבין חבורת חלאות אדם שחושבות שמותר להן הכל וחוסמות כבישים כשבא להן במשך שעות ארוכות בניגוד לחוק.
מסתבר שאתם מאוד מאוד טיפשים אם לא שמתם וייז, הדלקתם אדיו או ראיתם את השילוט ובכל נתקעתם שעות בגלל עבודות בכביש.
לא מפתיע.
בשינוי קטן
מסתבר שאתם מאוד מאוד טיפשים אם לא שמתם וייז, הדלקתם אדיו או ראיתם את השילוט ובכל נתקעתם שעות בגלל הפגנות.
לא מפתיע.
והן גם לא נעשות ברשות ובסמכות.
מי שמסכן חיי אדם בצורה כזאת, דמו בראשו.
וגם ברדיו
גם כאלה לא חוקיות
לעובדי מע"צ מותר מתוקף תפקידם. לחלאות, אסור.
לדרוס להנאתך, בכיף שלך
המון היגיון
אני כן הייתי משנה את החוק אבל כל זמן שזה החוק, לא אעשה זאת.
יש ענין של רשות וסמכות.
מוסרית? ודאי שיש לי זכות. מותר לי להגן על עצמי.
לפעמים סוגרים אזור מסוים בשל הפגנה, אבל רוב מוחלט של חסימות הכבישים הוא בניגוד לחוק.
גם של הקפלניסטים, גם של החרדים, גם של האתיופים וגם של הנכים.
אני רואה שכתבת שיש לך זכות מוסרית, כדי להגן על עצמך.
ובכן, אמות המוסר הקלוקלות שלך נוגדות את אמות המוסר של התורה בה אתה מבקש להתהדר, ומלבד זאת כל זמן שאין לך סכנה החירטוט של הגנה עצמית לא תקף. אם היה איתך באוטו סוכרתי ביש מזל או חולה אחר, עוד היה לך קייס, אבל כל זמן שאין זה המצב, וזו סתם עוגמת נפש, אתה רוצח במזיד וחלאת המין האנושי.
ומכיוון שכתבת לעיל שמעניין אותך מה אני חושב עליך,אז אני חושב שאתה רשע, צבוע, דמגוג ושקרן.
אני לא מכיר ולו היתר אחד ל"גזל זמן" ואני לא מכיר שום היתר לסכן חיי אדם בגלל ש"אני כ"כ צודק".
אדם שמסכן חיי אחרים הוא רודף.
נקודה.
אין לך שום מקור שאתה נתמך בו.
אין שום היתר לגזל הרבים וגזל זמן, ואין היתר לחסום את הכביש, אבל גם אין היתר לדרוס אותם.
וכאמור, לא כל מי שמסכן חיי אדם הוא רודף, ולא כל מי שחוסם את הכביש מסכן חיי אדם.
אתה שקרן, נקודה.
מזכיר שוב שלא שמעתי על מקרה בו מישהו נפטר כתוצאה מחסימת כביש בהפגנה. כל האמירות המפוצצות שלך הן עורבא פרח.
"שאלוני האם יש לחוסמים דין רודף. אמרתי שאני לא יכול לומר שיש להם דין רודף, כי אם נאמר שיש להם דין רודף – הרי אנו אומרים שיש מצווה להרוג אותם, וחלילה לנו מלהורות כך"
כלומר, הוא מסכים שהם רודפים, אבל הוא לא מורה ככה כדי שאנשים לא יתחילו להרוג אותם.
הוא מציין במפורש את ההסבר.
הרב חומוס: "מותר לאכל לאפה אצל הדרוזים, כשר".
זה שתכתוב משהו ותטען שמישהו אמר אותו לא נחשב מקור, זו קליפה של שום, אם אתה רוצה לצטט את הרב אשר תצטרך להביא את המקור של דבריו, כשם שאני הבאתי לך את הרמב"ם וכתבתי לך מהיכן הוא.
ולעניין דבריו, אתה רוצה לטעון שהוא לא מורה שהם רודפים כדי שאנשים לא יתחילו להרוג אותם. מאי נפשך, אם זו מצווה להרוג אותם, למה חלילה מלהורות כך? וד"ל.
"אין ספק שחסימת עורקי תחבורה ראשיים שיש בהם תנועה של רכבי חירום... הוי חשש פיקוח נפש ממש, ואיסור גמור הוא... אך אין לנו רשות להשתמש במושג של 'רודף' כדי להתיר פגיעה באדם על דעת עצמו, וסמכות האכיפה מסורה למלכות בלבד".
שוב, זה לא שהם לא באמת רודפים אלא שהסמכות לטפל בהם מסורה למדינה. הוא פשוט לא רוצה להורות משהו שיגרום לאנשים להרוג אחרים - אבל לא שום דבר מעבר לזה.
הם רודפים, רק שהוא לא רוצה לגזור את דינם.
ולא הורגים רודף אם אפשר לפצוע אותו ורוב הדריסות לא נגמרות במוות.
כשבקפלן מפגינים המשטרה סוגרת את האזור, כדי להגן עליהם, כי אין מחאה (קפלניסטית) אפקטיבית ללא הפרעה לסדר הציבורי.
ולא רק בקפלן.
החריג הוא כמובן המגזר החרדי, או כפי שכבר התקבע בתודעה: דרוס כל דוס... וזה עובד.
מה יש לעולם כבר לעשות? הרי זה הם ביקשו.
<צ>
וגם להם זה הגיע...
לא, טמבל, זה לא פורפורציונאלי.
האם נהג שנוסע מעל המהירות המותרת מסכן חיי אדם? בוודאי. האם זה פורפורציונאלי לירות בהם?
אני נגד חסימת כבישים וזה משנה מאיזה צד פוליטי זה מגיע
אבל אם כבר חוסמים כביש.
לעשות את זה בצורה הכי ברורה שיש
לעמוד עם שלט גדול וברור כדי שיראו אותך
סיכוי טוב שזה יפחית את התופעה
אבל מראש. עדיף לא לחסום כבישים
זה לא באמת עוזר
כ"כ למי שנהגו באלימות מול המפגינים, ולאותן נשים שהטרידו מינית.
אבל חלק מהתיקון הוא להסדיר את ההפגנות. לא אמור להיות דבר כזה שחוסמים כבישים. גם אם המטרה נדמית הכי ראויה שיש.
זה מעשה אלים, וזה מסוכן
לי עדיין אין רשות מבצעת משל עצמי- אבל מותר לי להחזיק בהמון טענות נגד החלטות של מערכת המשפט, ואפילו נגד עצם הקיום שלה.
אפשר גם לאהוב חרדים, גם להיות חרדי בעצמך, ואפילו להחזיק ממש באותן דעות, ועדיין לחשוב שחסימת כבישים זאת דרך פעולה לא נכונה ולא מוסרית.
פתית שלגאגב, התמתנת
מתאים לך לטעון שצריך להמית בעד אחד ודיין אחד.
ימח שם עראפת
רק אמרתי.
אני מרגיש בימים האחרונים שהמלחמה הזאת תהיה שוב פעם סבב ולא באמת ובתמים מלחמה
שתעיף את השלטון האיראני וסוף סוף יהיה פעם אחת בחיים שלי נצחון אמיתי ולא רק דחייה
לסבב הבא שאז האויב הרבה יותר מחומש, חכם ויודע איך להתנהל.
והנה במקרה קראתי שגם ניר דבורי אומר את זה.
הערב הנוראי של ניר דבורי חשף משהו עמוק יותר על המלחמה הזאת | גיא מרוז

הקב"ה לא הבטיח לנו כמה זמן ומאמץ אנחנו עוד צריכים עד הגאולה השלמה. עד אז יהיו עוד סבבים בוריאציה כזאת או אחרת, נגד האויב הזה או האחר. התפקיד שלנו אינו לפרשן מהצד ובוודאי שלא לזרוע דכדוך ויאוש. יש *איסור מהתורה* לירא בשעת מלחמה.
עם ישראל חי ומנצח. בשנתיים וחצי האחרונות שינינו את מפת ישראל ומפת העולם. רוב ככמעט כל ראשי הטרר שונאי ישראל, ירדו שאולה.
האיום הכמעט מיידי, של אירן גרעינית שמשמעותו ח"ו שואה, הוסר במבצע עם כלביא וכעת משלימים את המלאכה. חסרי סבלנות כמותך, התלוננו כל כך, על זה שלא סיימו. עם קצת סבלנות, היית מבין שהיו צריכים להיערך לכך - מבחינת תכניות, אימונים, חימושים. לכן עשו הפסקה ופייק מו"מ.
בנתיים החזרנו את כל החטופים (מי היה מאמין)! כשאנחנו נשארים עם פרימטר מאוד רציני ויושבים על 'רכס השבעים' השולט ברצועה. המשכנו להחליש את חיזבאלה ולבסס את האחיזה בבשן.
עוד רבה הדרך, אך אחד לא משלה את עצמו שמחר בבוקר גר זאב עם כבש ונמר עם גדי ירבץ. אבל קצת עין טובה לא תזיק...
על פי הערכות זה משהו שיקח בין שנה לשנה וחצי. לא ארה"ב ולא מדינת ישראל מתכוונות להיות כל הזמן הזה להיות בלחימה מול איראן. מה שכן, האפקט של הלחימה כעת היא התשתית שתביא בהמשך להתקוממות גדולה יותר של העם האיראני אל מול משטר חלש הרבה יותר.
אגב, גם ההתקומומות הקודמת לא הייתה יוצאת אל הפועל בזכות 'עם כלביא'.
בהתחלה אמרו נצחון נצחון נצחון נצחון נצחון, מילואים מילואים מילואים מילואים מילואים, יחד יחד יחד יחד
וכל שאר האמירות כאילו שעכשיו זו המלחמה הגדולה, אם כל המלחמות, שאחריה יהיה נצחון אמיתי,
שינוי אסטרטגי בכל מה שקשור לבטחון וכל מה שכל ישראלי שפוי רוצה כבר עשרות שנים.
ולא עברו שבועיים, וכבר הופכים את זה באופן רשמי ל"סבב".
פעם הבאה, אחרי שסין וצפון קוריאה יעזרו להם לבנות הכל מחדש, הפעם הרבה יותר עמוק
כך ששום פצצה לא תוכל להגיע אליהם, יהיה מלחמה פי הרבה מאד יותר קשה.
כל מה שקורה עכשיו - לחינם. הבל הבלים. בזבוז זמן, כסף. הרוגים ופצועים לשווא.
דובר צה"ל: "כל יום במלחמה מרחיק את הסבב הבא"

גם אם נלחמת והרחקת את זה בשנתיים, בינתיים היה לך שנתיים של שקט. זה לא "ניצחון מוחלט" אבל אני חושב שהשגי המלחמה עד עכשיו לא רעים בכלל. אפילו בצד של עזה.
איראן הייתה סוחטת את כל האזור, מכריחה את ארה"ב לנטוש את כל הבסיסים, ולקינוח הייתה כנראה פותחת מלחמת עולם בכל מקרה (או בהחלט משמידה את ישראל).
לכן, ארהב הביאה לפה למעלה משליש של הצבא שלה, ועוד היד נטויה. ללא החלפת משטר האסטרטגיה האיראנית תמשיך להתקדם, ובכך לא עשינו כלום.
לכן, המלחמה הזו לא תוכל להסתיים בלי שלטון חדש על איראן. וגם אם פתאום ייראה לך שעוצרים, זה יהיה שלב מחושב מאוד שיביא בעקבותיו את הקץ האיראני. כמו ש"עם כלביא" הכין את השמיים האיראניים למללמה הנוכחית, התחיל פגיעה אנושה בגרעין, ועיכב דרמטית את תיכנית הטילים הבליסטיים. עכשיו עושים שימוש בנצחונות של חודש יוני.
ולגבי טראמפ? הוא אוהב לבלבל את התקשורת, ואולי גם קצת את האויב (למרות שלאויב יש מודיעין, כך שההצהרות למעשה מכוונות אל ההמונים). תבחן את המעשים שלו, לא את הלוחמה הפסיכולוגית שלו.
עם ישראל חי!
פועל יוצא מהסכמי אוסלו הארורים קבלנו תאגיד טרור דו ראשי: אש"ף וחמאס. בעוד אש"ף לובש חליפות ועיקר זמנו מופנה לעשיית דה לגיטימציה לישראל במוסדות בינלאומיים, חמאס מופקד על המאבק המזויין ששיאו היה בשבעה באוקטובר.
למראית עין, הם מסוכסכים ביניהם, אבל למראית עין בלבד.
אותה הגברת יושבת מעבר לגבול הצפוני. לבנון כמדינת אויב, לא רוצה ללכלך את ידיה, ועל כן מסרה את תיק הטרור נגד ישראל לידי חברת בת- חיזבאללה.
והאירנים מממנים.
זה הפיל הגדול שבחדר שאנחנו לא רואים.
לבנון לא מוציאה את חיזבאללה אל מחוץ לחוק ולמדינתה, כפי שמתבקש שיהיה, ועל כן ממנה אנחנו צריכים לגבות את מירב המחיר.
שתמשיך לשתוק.
כי סייג לחכמה שתיקה.
היא הופכת עמדה, וטוענת שכוחות מיוחדים נשלחו ללבנון לשם מטרה מיותרת.
אוי הפוזיציה.
להביא חלל לקבר ישראל, זו מצווה גדולה מאוד, אבל לא מצדיקה סיכון חיים.
עדיין היא היתה מהצעקניות היותר בולטות של קפלן.
לו בשל כך בלבד, מול כל עמדה שלה תהיה אשר תהיה, אני אציג עמדה הפוכה.
יש לי תמיהות גם לגבי התנהלותה בחייה הפרטיים, אבל זה לא שייך לכאן.
אז אתה מודה בפה מלא שאינך ענייני.
תודה.
אשתמש בזה בהמשך, כשמול כל מיני אחרים שאינך מחבב, תציג עמדה הפוכה על כל הדברים הטובים שהם עושים...
זה מה שכתבתי, ובמטותא, אל תעשה מניפולציה על דברי.
זה לא יפה.
ולגופן של עניין, ידעו טייסי חיל האויר שמרחיקים טוס עד 2000 ק"מ מהבית, שצה"ל יעשה הכל, ה-כל, כדי להשיב הביתה אותם או את גופותיהם.
כלפי הדעות של תמי ארד הודת שאינך עניני, זה נכון באותה מידה כלפי רבים וטובים אחרים, שאתה אובססיבי לגביהם.
לגופו של עניין, כשאתה אומר "צה"ל יעשה הכל, הכ-ל", מה זה כולל?
אם בשביל להשיב את גופותיהם יהיה צריך להפציץ את תל אביב על יושביה, או לשחרר את יחיא סינואר הבא, אתה גם בעד?!
מחילה, אתה מדבר כל היום על 'קפלניסטים' ומגדיר כל מי שבפרומיל לא מוצא חן בעינך כ'קפלניסט', אבל אתה נופל באותו מקום בדיוק. בדיוק השיח של "לעשות הכל כדי להחזיר אותם" - הוא השיח שגרם שלמרות הישגים מדהימים שלנו במלחמה, החמאס עדיין קיים ושולט בחלק מהרצועה.
אם אומה חפצת חיים אנחנו, חייבים לחזור לתודעה שבה הכלל קודם לפרט. כמובן, איננו רוסים ששולחים אלפים כבשר תותחים. כמובן נעשה מאמצים רבים שחיילנו יחזרו ממשימותיהם בשלום ונעשה *מאמצים רבים*, שמי שמסר נפשו - יושב לקבר ישראל. אבל ממש לא *הכל*.
הדעה שלה לגבי החזרת נעדרים היא פוליטית נטו, וכשגילתה הזדמנות לנגח את הממשלה היא קפצה כמוצאת שלל רב.
כשהיו חטופים ונעדרים בעזה היא נבחה בקפלן: את כולם ע-כ-שו... וכשחיילים נפלו במהלך פעילות מבצעית להשבתם, זה לא הזיז לה.
מעבר לכך, זמן קצר ביותר לאחר שנשבה בעלה היא היתה בזוגיות חדשה... שיהיה לה לבריאות.
בניגוד למשפחות נעדרי קרב סולטן יעקב שלא מוותרים על יקיריהם, רון מעניין אותה רק לשם עשיית הון פוליטי.
לכן, כל מה שאצלה שחור, אצלי הוא לבן, וכן להיפך.
לגבי איתור נעדרים, מדיניות משרד הבטחון לא השתנתה כהוא זה מאז מלחמת השחרור וטוב שכך, וגם עכשו אין לשנות.
והדעה שהיא הביעה השבוע נכונה, בלי שום קשר לשום דבר אחר. לא טענתי שבגלל שהיא אומרת זה נכון (וממילא ממש לא חושב שכלל מה שאתה חושב עליה רלוונטי).
אמרתי שהדברים שהיא אמרה אתמול נכונים, לא בגללה, אלא כי אני משתדל להיות ענייני.
לגבי מה שכתבת ספציפצת , לא יודע אם היא אמרה "את כולם עכשיו" (חיפשתי בגוגל, לא מצאתי), אבל כן ראיתי אותך, כאן, בהודעה הזאת:
*מול כל עמדה שלה* - אקטואליה וחדשות
טוען שצריך לעשות *הכל* כדי להביא גופות לקבר ישראל. כולנו מסכימים שצריך לעשות מאמצים מרובים, אבל בשום אופן לא *הכל*. כשאתה אומר *הכל* אתה לחלוטין מאבד את השיקולים הכלליים לטובת השיקול הפרטי.
לגבי פדיון שבויים, ההלכה היהודית ברורה לגמרי.
וכאן זה סיפור אחר.
פדיון שבויים וכל מה שנאמר עליו בפוסקים, עוסק ביהודים שנשבו וגויים מחזיקים בהם על מנת להשיג כסף תמורתם או למכור אותם לעבדים וכד'. כאן יש הלכות שדורשות הכרעה בכל מציאות ספציפית, שמצד אחד זו מצווה גדולה, הקודמת לכל הצדקות ומותר למכור בשבילה ספר תורה וכד'.
מאידך יש הגבלה ברורה ש"אין פודין את השבויים יותר מכדי דמיהם", בדיוק בשביל לא להפוך את העניין לכדאי לגויים - כלומר גם במצב של גלות, הכלל קודם לפרט.
בימינו גם שבויים חיים, אינם בגדרי 'פדיון שבויים' המדובר. השבויים הם חלק מהמלחמה של האוייב בנו. השיקולים לפעמים דומים ולכן לפעמים אפשר בזהירות לדמות מלתא למלתא, מהלכות שנאמרו לגבי פדיון שבויים, אבל פשוט שאין זהות. השיקול הכללי - מצד אחד לא לתת לאוייב להשפיל אותנו במציאות של שבויים ומצד שני לא להפוך את השבי לנשק קטלני, היחיד שמדינת ישראל מתקפלת בפניו - גובר על שלל השיקולים הפרטיים והפרצופים של פלוני ואלמוני שדחפו לנו בכל פינה.
כשמדובר על גופה, זה בכלל לא הסיפור. אין כאן שבוי שנמצא בסכנה. כמובן, הבאתו לקבר ישראל היא מצווה גדולה של גמילות חסד עם המתים ועם החיים - אבל אינה מצדירה כלל סיכון חיים נוספים.
שים לב לצילום מסך שהעלתי בתגובתי הקודמת.
מתקשה להאמין שאינך מכיר את זה.
מבין שבשביל להתנגד לתמי ארד, אתה מוכן לזרוק את השכל הישר. רחמנות עליך.
מאז מלחמת השחרור.
לא כולל לתלות את כל הג'ינג'ים... אם זה יהיה המחיר שידרשו מאיתנו לשלם.
בשביל חטופים חיים, מדינת ישראל עשתה הסטוריה, בשורה של מבצעים הירואיים שאומרים שאכן הפרטים מוכנים לסכן את עצמם בשביל טובת הכלל, אכן חלק מטובת הכלל - שלא יהיו קלפי מיקוח בידי האוייב.
רק בארבעים השנה האחרונות, במסגרת רוחות השלום והעייפות ממלחמות, מדינת ישראל איבדה את הראש בנושא.
הדיון פה הוא על השבת גופות נעדרים, ולא על עסקאות שערורייתיות.
בענייננו, משרד הבטחון וצה"ל מעולם לא ויתרו על נעדר כלשהו. החריג הוא נעדרי הצוללת דקר שירדו למצולות.
הרבנות הצבאית מציינת מידי שנה את ז' באדר כיום זכרון לחיילי צהל שמקום קבורתם לא נודע.
ופתאום קמה בבוקר אשה שנויה במחלוקת פוליטית, ודורשת הלכה למעשה לנטוש את החיפושים אחר מי שהיה פעם, בעבר הרחוק, בעלה או בן זוגה.
היא אמרה דבר שהוא כל כך פשוט והגיוני וגם נכון הלכתית, שאיני מבין איך הפוזיציה כל כך מעוותת את דעתך, שאתה מלביש תילי תילים של עניינים לא קשורים כדי להתנגח.
כל מה שהיא אמרה, זה שלא *לסכן חיים* בשביל הבאת חלל לקבורה. ככל הידוע לי, האזכרה של הרבנות הצבאית, לא כוללת סיכון חיים...
ואין לנו קצה חוט אמין באשר לגורלו, משכך מרוכזים המאמצים בתחום המודיעיני, וכשמגיע מידע ולו קלוש, יוצאים למבצעים גדולים או קטנים במדינת אויב, שמטבע הדברים כרוכים בסיכון חיי אדם.
אשר לתמי ארד, אם נחושה שלא לסכן חיי אדם, משתמע שהשבת רון נמצא אצלה במקום לא גבוה, ולא יכול להיות אחרת.
אלא שלאור התנהגותה הקפלניסטית בסוגיית הגופות בעזה, אנן סהדן שבבחירה בין השבתו, מה שיביא אולי עוד חצי מנדט לנתניהו, ובין השארתו לנצח בידי האוייב- האפשרות השניה מועדפת עליה.
דחילאק, קצת יושרה. בשרשור הזה אתה משמיע בדיוק את המסרים ששנתיים פימפמו בקפלן.
קפלניסטים לא יכולים להטריד את טלי גוטליב ואחר כך ליילל שמרדכי דוד מטריד אותם.
ומרגע שהקפלניסטית תמי ארד פערה את פיה, היא תבחן לגופו של אדם ולא לגופו של עניין.
וכאן גופו של עניין וגופו של אדם כרוכים וקשורים זה בזה.
סיימתי
והאמת, לא ראיתי עד עכשיו וזה גם לא משנה במיוחד. כפי שציינתי, לא הבאתי את זה כי "אם תמי ארד אומרת - זה נכון", ממש לא. הבאתי את זה כי הפעם היא אמרה דבר נכון.
חשובה מאוד מאוד, אך לא מצדיקה סיכון חיים.
לגבי האירוע הספציפי - איני יודע יותר מידי. יש הרבה רחשים שלמרות הכרזת רוה"מ, היו לו עוד מטרות מה שמשנה את התמונה.
מלבד זאת, לפי מה שטוענים ברוטר ובכל מיני וואצפים, מעז יצא מתוק. כחות של חיזבאלה שבאו משני כיוונים וחשבו לסגור על כוחותינו, תקפו אחד את השני והרגו לעצמם עשרות רבות.
באיזו זכות מגיע לארצנו אוכל חזיר מארץ זרה, רוסיה אוקראינה ארגנטינה או כל ארץ אחרת, ועוד מקבל חבילת סיוע, ואילו צאצאי הטוענים שהיו פה בשנת 1948 אינם מורשים כלל.
ויהדות שנשענת רק על הגזע היהודי, בנוסף לזה, שזה גם לא נכון, כי היהודים כוללים כל כך הרבה גרים שהתגיירו במשך כל הדורות, אם היהדות תסתכם רק עם הגזע, יוצא שזו גזענות. וזה למה בן גוריון, על אף היותו חילוני, אימץ את חוקי הנישואין, השבת ואיסור חמץ בפסח, וקבע אותם כסטטוס קוו של המדינה.
או שפשוט כל הכוכבים הסתדרו כי ככה ה' רצה?
לגמרי.
כמובן, ד' רוצה שעם ישראל ינצל וזה מה שיהיה. אם לא מכאן, אז משם, רווח והצלה יעמוד ליהודים ממקום אחר. אבל, בהחלט לבחירה שלנו יש משמעות. זה ממש לא הכוכבים הסתתדרו.
בתוך המציאות המסובכת, נתניהו שממש לא חף מטעויות עבר והיה לו חלק מרכזי בבניית הקונספציה שהביאה אותנו עד שמחת תורה תשפ"ד - התגלה כמנהיג גדול מאוד.
ההחלטה להמשיך להלחם בחורף ובקיץ תשפ"ד מול לחצים מטורפים מבית ומחוץ, גם כשאולי עמדו על השולחן הצעות כאלו ואחרות להפסיק בתנאים שהציבוריות והתשקורת היתה מקבלת, תחשב לדורות שניה רק להחלטה של בן גוריון להקים מדינה למרות כל הלחצים וההפחדות.
שה' "מסדר את הכוכבים".
חז"ל מדברים הרבה על השפעת הכוכבים על מאורעות העולם, ואפילו כשהם אומרים "אין מזל לישראל" - ההוכחות שלהם לזה הן מהסיפורים שדברי האסטרולוגים כמעט התקיימו!
אלא שהכוכבים אינם עצמאיים, ויש מי שמנהל אותם, והם לא "מחליטים" מה יקרה לנו וכו'.
אז כן, הכוכבים הסתדרו לפקודת מפקדם - הלא הוא הקב"ה - כדי לעזור לנו...
"לב מלך ביד ה'" ולכן הכוכבים פה מקבלים עזרה כשהם מסתדרים.
והשילוב הזה עכשיו קורה בימינו.
עד 7 באוקטובר, ספגו יישובי עוטף עזה טפטופי רקטות, ואנחנו לא התייחסנו לכך ברצינות מספקת – פשוט כי לא חשנו זאת על בשרנו. אנחנו חיינו בשקט מוחלט, רחוקים מהאיום.
עכשיו, אנחנו יכולים להבין מעט ממה שהם עברו, אבל רק מעט: לנו יש דקה וחצי להגיע לממ"ד, ועוד כ-10 דקות נוספות אם מדובר בטיל מאיראן. לעומת זאת, לתושבי העוטף היו רק 15 שניות, ולפעמים אפילו פחות. אותו דבר נכון גם לתושבי הצפון.
ומעל הכול, ישנם המתיישבים ביהודה ושומרון: כל נסיעה בכבישים עבורם היא סיוט של אבנים, ירי קטלני או איומים אחרים. אנחנו, שלא חווים זאת יום-יום, לא מבינים ולא חשים אותם מספיק. והשקט שאנו נהנים ממנו? הוא בזכותם – אחרת, אנחנו עצמנו היינו על קו הגבול.
הרבה פחות מהעוטף אבל לגמרי חטף. חשבנו פעם שטילים על תל אביב (או ראשון, זכור לי מצוק איתן) יעזרו לטפל בבעיה והסתבר שגם זה לא נכון.
אבל ההתנתקות לא הגיעה מחלל ריק, זה הגיעה בעקבות הסכמי אוסלו שהפכו את עזה לגיהינום.
העוטף חטף המון, החיים היו כמו מצב חירום נצחי. קשה להבין איך המדינה ככה הפקירה אותם ואיך כולם חיו עם זה בשלום (לא מעניין אותי מי היה הרמטכל או ראהמ בכל רגע. להיפך, כשבנט/לפיד נכנסו לתמונה הייתי בטוח שכשמאל-מרכז וככאלה שחייבים להוכיח את עצמם, הם יעשו מה שביבי לא עדה כל השנים. עובדתית, קיבלנו בדיוק את אותה גברת בשינוי אדרת...).
זה אכן מזעזע, ומי שמכיר את תושבי האזור שם יודע כמה זה היה מפחיד והזוי...