התייעצות זוגיתInbal201

(מכאן באנונימי, מקווה שלא יזהו.)

יש לי התייעצות/פריקה/סתם שיתוף. יודעת שהתשובה הנכונה היא שזה דורש טיפול ובכל זאת אשמח לשמוע את דעותיכן.

אנחנו נשואים כמה שנים עם שלושה בנים מתוקים אם זה משנה לתגובות..

אז ככה, בעלי עובד בעבודה שיש בה כל הזמן עבודה

משותפת עם נשים (בסגנון פיזיותרפיסט, רופא, אח וכאלה משהו שלא ניתן לשינוי)

יש לו מישהי אחת שעובדת איתו די הרבה זמן ויש להם קשר חברי, גם היא נשואה עם ילדים. לי זה מאוד מפריע וכבר שנה שיש לנו די הרבה מריבות על זה. הוא תמיד אומר לי שאני ממש מגזימה והוא מקפיד על ההלכה ושאני סתם פרנואידית, בקיצור, נותן לי להרגיש רע עם זה שזה מפריע לי.

אבל באמת שהם יכולים להתכתב ימים שלמים, ובגלל שאני מעירה לו על זה הרבה הוא כמעט ולא משאיר את הפלאפון לידי. ביום שישי בדקתי משהו בפלאפון שלו וקפצה לי הודעה ממנה אבל היינו באמצע משהו ולא ממש ראיתי. אח"כ הפלאפון היה לידי ונכנסתי להתכתבות איתה וההודעה נעלמה. שאלתי אותו על זה והוא כמובן התחיל לתקוף כזה של על מה את מדברת, איזה הודעה, מה את רוצה ממני ואחרי בערך דקה שאמרתי שלא דמיינתי אבל אולי זה היה בקבוצה משותפת או משהו הוא אמר לי: טוב, נכון שיקרתי לך. הייתה ההודעה שמחקתי וזה ממש היה שום דבר היא רק שאלה אותי עד מתי אני בעבודה או משהו. אני כמובן הייתי בשוק והוא אמר לי שזה לא יפה שאני עושה מזה דרמה כי מה הייתי מעדיפה? שהוא ימשיך לשקר? ושזה ממש לא היה שום דבר סתם התכתבות וזה הלחיץ אותו שאני אעשה מזה שוב דרמה וכל השבת תהרס.

יש לציין 1 שאנחנו בתקופה לא טובה (אחרי לידה, התקן שגורם למלא דימומים, פרימולט נור כדי להמנע מהם וכו'..)

2 שבלי קשר לסיפור קשה לי לתת אמון באנשים וזה גורם לי הרבה "לבחון" אותם.

אני כמובן מאז די בהלם מהאירוע והוא כל הזמן מנסה להקטין. הוא אמר לי שאם זה חשוב לי הוא ביום ראשון יגיד לה שהקשר ביניהם מפריע לי והם ינתקו אותו. אני מכירה את מקום העבודה הזה ואת האנשים והאמת שלא בא לי שיצא לי שם שם של אישה מעצבנת. לא יודעת מה לעשות.

אמרתי לו שכרגע אני פשוט מפסיקה להכנס להתכתבות ביניהם לגמרי ואני גם לא רוצה שיספר לי עליה שום סיפור 

לי זה נשמע קצת מוזרנעמי28

בעיקר ההתכתבות כל היום, גם בחברה חילונית זה לא מקובל שגבר ואישה סטרייטים שהם לא זוג, יתכתבו כל היום. עוד יותר מחשיד שהוא מחק את ההודעה.

העבודה ששניהם נשואים לא מפחיתה מהחשש בכלל.

גם בעלי עובד עם נשים בעבודה, ואני עם הרבה גברים, אבל יש גבולות ששומרים והוא לא נותן לי סיבה לחשוש. נשמע שזה לא ככה אצלכם.

מה לעשות? דבר ראשון התחושות שלך לגיטימיות, את לא פרנואידית, גם אם לא קורה שום דבר, לרוב הזוגות המצב הזה לא נעים, בין אם מצד הגבר ובין אם מצד האישה.

אז תני לעצמך לחשוש, את לגמרי נורמלית, ואל תתני לו לבטל את החששות שלך.

מה עוד לעושת? האם לעזוב את העבודה, האם להציב גבולות בעבודה (אני לא יודעת כמה עמוק  הקשר שלהם ) אני לא יודעת, אולי יהיו תגובות נוספות.

אבל מה שכן, לדעתי אף פעם לא לבוא ממקום נואש ומפוחד, אלא ממקום יציב שאתה הוא זה שצריך לפחד לאבד אותי ולא להיפך. 

∆∆מולהבולה
בול מה שבאתי לכתוב
יש עבודות שדורשות הרבה התכתבות עם קולגות1112

גם אם זה אישה

יכול להיותנעמי28

אני לא יודעת מה המקרה, והאם זה רק איתה, וגם בעבודה יש גבולות בזמן ובדרך שזה נעשה.

וגם אם הכל טוב, יש כאלה זוגות שסוג העבודה הזאת לא מתאימה להם.

אבל אני גם ממש חושבת שרדיפה, מריבות תמידיות, חיטוט בפלאפון - מסמנים על נואשות שמרחיקה את בן / בת הזוג עוד יותר.

אם זה לא מתאים, ולגיטימי שלא, לשים גבול וזהו, לכבד את עצמך, ולא לנסות לתפוס על חם רק כדי להצדיק את האי נעימות הלגיטימית שהיא מרגישה.

מה זה לשים גבול וזהו?Inbal201

מה היית מציעה לעשות?

צודקת, זה לא מכבד אותי וגם אמרתי לו שאני מרגישה הכלבלב הקטן שנובח מהצד ורק מנסים להשתיק אותו.

מצד שני הוא אומר שהוא כבר לא יכול פשוט להפסיק את בהתכתבות פתאום אז הוא יכול להגיד לה שהם צריכים להפסיק כי לי זה לא מתאים.

אני אמרתי שהפתרון היחיד בעיני הוא שאני אפסיק לדבר על זה ולשמוע עליה לגמרי! אבל לא יכולה להגיד שאני לא חושבת על זה

תודה על התגובה!

אני חושבת כמו שמקורית כתבהנעמי28
להציב גבול ולתת לו לחשוב לבד על פתרונות, גם אם זה אומר אי נעימות מולה, תחושת הביטחון שלך בקשר חשובה יותר.

וזה גם לא צריך להיות דרמטי, פשוט לענות ענייני אם יש צורך.

על מה יש להם להתכתבשלומית.

כל היום?

יש לו הסבר הגיוני לזה? בענייני עבודה?

(גם לבעלי יש קולגות שהוא מתכתב איתן הרבה, אבל בעיניי עבודה ולא מישהי ספציפית)

מצטרפת לנעמילומדת כעת

את לא פרנואידית, זו סיטואציה לא פשוטה בכלל, וכמו שכתבת בעצמך זה דורש טיפול ולא רק התייעצות בפורום.

יש זוגות שצמחו ממשברים בסגנון הזה ויש זוגות שהתפרקו מדברים כאלו לגמרי.

חשוב לדעת שזה ממש הזמן להיפגש עם איש מקצוע ובע"ה להרים את הזוגיות למקום גבוה, לא לחכות...

מסכימה עם כל מילה.. זה נקודת זמן שחושב לתפוס בזמןאוהבת את השבת

..או שמצליחים לצמוח מזה לבד ואם לא לא בושה להיעזר...

חבל להתחלק עוד ועוד במורד...

נשמע סיטואציה בכלל לא פשוטה..

בריא וטוב שתרגישו בטוחים בזוגיות ועוגן אחד כלפי השנייה

אם המצב לא כך ולא משנה בדיוק איך זה קרה עד כאן זה הזמן לתפוס את זה..

בעניין ההצעות לטיפולInbal201

זה אחד המתישים.

היינו פעם אחת לתקופה של שנה + וזה כן קצת עזר (בנושא אחר) אבל למצוא מישהי שהיא גם מתאימה לנו וגם פנויה בשעות מתאימות לנו זה כמעט בלתי אפשרי

בנוסף לזה זה דורש המון אנרגיה והמון כסף. והאמת שאין לי כח להתחיל לחפש אפילו

ברור שכדאי לנסות אבל אני קצת מיואשת מראש

כבר כתבתי כאן כמה פעמים..אוהבת את השבת

שאני מאוד ממליצה מניסיון על יעל זקש, הניק נגמרו לי השמות בפורום...

באמת תותחית עללללל

ממש

ומקבלת גם בזום

ובמחיר באמת ידידותי

ושיחת טלפון לבדיקת התאמה והיכרות בחינם- ככה זכור לי אבל כבר זמן והמוח שלי פירה...

❤️❤️נגמרו לי השמות
וואו, תודה רבה לך יקרה, ממש מרגש ומחמם את הלב לקרוא 🙏
אם זה לא בענייני עבודה,זה לא סבבה בעינייהמקורית

אני מתכתבת עם עובדים כשצריך קונקרטי

בעלי מתכתב עם לקוחות (עצמאי)

אני לא מציצה לו והוא לא בודק אותי ויש אמון. אבל אני מאמינה שאם הוא מסתיר ומשקר זה כבר בעייתי. לא כי חלילה.. אלא כי נחצה גבול שלא אמור להיחצות

מבחינתי לא בעיה שלך איך הוא יעשה את זה, אני כן הייתי אומרת - לדעתי נחצה פה גבול והיטשטשו ענייני עבודה ועניינים אישיים, אני מצפה ממך לטפל בזה. לא נעים כן נעים, תצא מהבור שנכנסת אליו. וזהו.

חיבוק♥️

דווקא לא הייתי משחררתכובע לבן

הבית שלכם חשוב יותר מכל

וכן, לחשוב ביחד. אולי עם יועץ. מה אפשר לעשות. לחתוך קשר איתה. לשנות מקופ עבודה. כל דבר

אם הוא מחק הודעה ממנה, זה קו אדום בעיני...

אפילו לא סיימתי לקרוא הכלניק חדש2

את צודקת. נקודה!!!!!!

שלא יפעיל עלייך מניפולציות.

בין גבר לאישה נשואים לאחרים לא אמור להיות קשר חברי.

בטח לא כזה שגולש להודעות פרטיות וכו

אני עובדת 8 שנים עם גברים צמוד. מעולם!!!!!!! לא דיברתי עם אף אחד מהם שיחות של פטפוטי סרק.

וגם הם.

ויש לי לקוחות ששולחים לי לבבות- לעולם אני לא מגיבה על זה בחביבות.

אין אפוטרופוס לעריות

את צודקת באלף אחוז.

ומוסיפה שגם בעלי עובד עם נשיםניק חדש2

ואני מדי פעם נכנסת להודעות- לא כי אני חוששת ממנו. אני סומכת עליו.

אלא בעיקר לוודא שמישהי לא מגזימה ביחס הנחמד אליו (כי כבר קלטתי באיזורי מישהי ששמה עליו עין ומדברת איתו בנחמדות מדי)

זה אפילו לא עולה לי על קצה המחשבה האפשרות שהוא יתכתב עם מישהי בצורה כזו.

זה כ"כ לא תקין.

וזה שהוא מקטין את החששות שלך זה עוד יותר לא תקין.

זה באמת מוזר ולא מתאיםהבוקר יעלה

גם בעלי עובד עם נשים ויוצא לו להתכתב גם חברי אבל לא ימים שלמים. ואם זה מפריע לי אני בהחלט אומרת לו.

אין אפוטרופוס לעריות.

אגב יצא שקולגה חילונית שלחה לו סמיילי מנשק בקטע חברי תוך כדי ההתכתבות ושם הוא עצר את זה וביקש שלא.

ובאופן כללי יש איפשהו גבול שם צריך לעצור את זה. באמת זה קשוח כשעובדים בסביבה כזאת אבל אם מפריע לך הוא צריך לעצור את זה. 

האמת?רקאני

אני לא חושבת שזה כזה מביך 

שיחשבו עלייך בעבודה שלו שאת אישה קנאית או משהו

אם מישהו מהעבודה שלי היה אומר לי שהוא רוצה להפסיק לדבר איתי כי זה מפריע לאשתו הייתי מבינה

לגיטימי שיפריע לך דיבור מעבר לטכני בינהם

מבינה אותךמחכה להריון

תראי בגדול אם זה גולש לשאלות פרטיות שלא קשורות נטו נטו לעבודה זה בעייתי

אני גם העלתי שרשור לפני תקופה שבעלי עובד עצמאי ומישהי פשוט היתה מתקשרת אליו לפרוק לו לבכות לו פשוט לדבר איתו! זה גרם למלא מריבות בינינו גם הייתי אחרי לידה. .מאז הוא ניתק איתה קשר..אני חושבת שאם זה מרגיש לך יותר מדי ולא בהקשר של עבודה להגיד לבעל חד משמעמית לנתק קשר ואני בטוחה שהיא תבין או שתתחיל לסנן הודעות לדבר נטו ותכלס. 

אני עוד יכולהשוקולד פרה.

לשלוח הודעה לקולגה הזאת שתרד מבעלי

פעם אחת עשיתי משהו דומה, אבל זה כי אני לא מסוגלת לסבול שום מתחרה, אפילו לא דמיונית...
אבל זה נכון שהבעל הוא זה שמחויב לך. זה לא קשור להסטריה לא היסטריה. זה מפריע *לך* אז הוא צריך להתחשב.

גם אני חחחמחכה להריון

שלחתי לה הודעה נחמדה היא התקשרה בהלם חחחח באמת מאז ירדה ממנו

זה מה שחשבתי להציעבאתי מפעם

פעם אחת ולתמיד.

גם היא נשואה, ותאמיני לי שגם בשבילה זה בסוף לטובתה. 

בכיף שייצא לך שם של אישה מעצבנתיעל...

הבית שלך חשוב יותר מהשם הזה.

שכבר מחר יאמר לה לנתק את הקשר. חד משמעית

אין לך מה להרגיש לא נעיםבאתי מפעם

את הכי צודקת שיש.

ושתצאע אישה מעצבנת.

זה ממש לא מעניין.

לא מרגישה בנוח עם החברות הזאת,

הכי לגיטימי, הכי נורמלי שיש.

(מי שלא מפריע לה הייתי מרימה גבה. )

תאמיני בעצמך ואל תתני לו לבלבל אותך.

לא מוכנה לשום קשר, התכתבויות אחרי העבודה.

אם יש משהו דחוף במייל בלבד.

אני איתך לגמרי.

נשמע לי בעייתיים...

בגלל ששיקר ומחק את ההודעה

בגלל ששאלה עד מתי אתה בעבודה, זה קצת לא כזה מקובל למרות שיכול להיות סתם

לדעתי כן שינתקו קשר גם אם יצא לך שם לא טוב. ולא חושבת שצריך לצאת שם לא טוב בגלל זה

אני חושבת שזה לא תקין בכללעדינה אבל בשטח
לא הייתי מסכימה לדבר כזה בשום פנים. גם דיבור שהוא מקצועי נטו עם אישה כל יום כל היום, יכול לגרום לבעיות, אז בטח אם זה מעבר, ואם הוא מחק, כנראה היה שם משהו שיכול לעצבן אותך, ואם זה יכול לעצבן אותך, כנראה שזה צריך להיפסק כי לך זה לא נוח, אני בעד לעודד אותו להפסיק איתה את הקשר או ההתכתבויות או מה שזה לא יהיה, או לעבור עבודה במידה והמצב קשה יותר ממה שחשבת, והמשפחה היא במקום ראשון
תשובה קצת שונהכורסא ירוקה

לשנינו יש חברים וחברות מהעבודה,,ואנחנו מדברים על החיים הפרטיים ובמקרים מסוימים גם נצא לקפה  אחד על אחת וזה ממש סבבה לנו. אנחנו שומרים על קשרים גם מעבודות קודמות ולימודים וזה לא מפריע.

אבל יש לנו כלל - זה בסדר אם מרגישים בנוח לספר אחד לשניה. אם את/ה לא מרגיש/ה בנוח לספר, כנראה שהבנת שמשהו שם לא תקין.

אז בעיניי הרבה הרבה יותר מטריד שהוא מסתיר ומשקר מאשר עצם הקשר, ופה צריך לדבר בכנות ובצורה ברורה. בלי אמון אי אפשר להחזיק זוגיות 

באמת שןאלת להבין,כובע לבן

לא מפריע לך לשבת לשיח קרוב בבית קפה עם גבר שהוא לא בעלך?

את לא מרגישה שזה פוגע בזוגיות? שואלת באמת לא בקטע שיפוטי

עונהכורסא ירוקה

התשובה הקצרה - לא מפריע, ולא מרגישה שזה פוגע.

אבל ברור שזה יותר מורכב מזה.

בגדול אני אישית מרגישה שיש שני סוגים של קשרים בעולם - קשרים עם אנשים שנעים לי איתם, ואני לא נמשכת אליהם, לקטגוריה הזאת נכנסים רוב הקשרים שלי, כמובן עם נשים כי אני סטרייטית, וגם עם רוב הגברים. והסוג השני הוא קשרים עם אנשים שאני נמשכת אליהם, שזה גברים מאד ספציפיים שבתוכם כמובן בעלי.

גבר שאני באופן כללי נמשכת אליו כמובן שאמנע מקשר ובטח ובטח שלא אפתח קרבה אליו, גם אם אני פתאום מרגישה שמפתחת רגשות כלפי קולגה ברורררר שלא אשב איתו לקפה ואתרחק כמה שאפשר במסגרת הרלוונטית, לא אצחק איתו ולא אפטפט.

גבר שאני לא נמשכת אליו, זה כמו לשבת עם חברה מבחינתי.. גם בקשרים האלה מן הסתם יש קשרים יותר עמוקים ופחות, בדיוק כמו שעם חברות שלי יש כאלה שיש לי יותר שיחות עומק איתן וכאלה שהן יותר "חברות לבילויים". אבל כן יש כאלה שהקשרים איתם משמעותיים וכמובן שומרים על דיסטנס.

אם פתאום ארגיש שאני מפתחת רגשות כלפי חבר כזה - אני אתנתק בהדרגה. אבל זה לא משהו שכל כך קורה.

כמובן שזה גם אחריות שלי, אם אני מרגישה שמישהו מתקרב יותר מדי אז לשים גבול ולנתק מגע. נגיד לבעלי בעבודה היתה חברה מאד מאד טובה שהם היו בקשר מעולה, ובתקופה שהיא עברה איזשהו משבר אישי הוא הרגיש שהיא קצת מתקרבת מדי ואז הוא שם גבול והתרחק. עדיין דיברו וכו אבל הוא יותר נזהר בקשר איתה.

בקיצור אני חושבת שזה יכול לפגוע אם זה קורה בצורה של חוסר מודעות אישית או של חוסר כנות מול עצמי לגבי הקשרים שאני נמצאת בהם, או אפילו סתם חוסר הבנה איך להציב גבול. אבל אם באמת יש מודעות וכנות והדבר הזה קורה בתוך תקשורת ורצון אמיתי לא לפגוע בזוגיות אז אין סיבה שזה יפגע לדעתי 

אבל זה לא רק משיכהאן אליוט

זה גם עניין של השקעה רגשית, וזה כן יכול לקרות גם עם נשים או עם מי שלא נמשכים אליו. כשמוציאים הרבה אנרגיה ריגשית במקום אחד, נשאר פחות למקום אחר 🤷‍♀️. אולי רואים את זה יותר אצל גברים, אבל לדעתי חשוב מאוד לשים לב גם לזה.

שלא לדבר שגם הקביעות עלולה לגרום לבעיות - יש הבדל בין לצאת לקפה לעיתים קרובות עם אותו חבר לבין פעם ב, כי זה גם מפתח קירבה.

אבל כמו שאת אומרתכורסא ירוקה

זה לא קשור לגברים ונשים, זה כבר קשור לתיעדוף והבנה כמה אנרגיות יש לי.

ברור שהתדירות אמורה להיות סבירה אבל זה בעיניי ממש חלק מהותי מקשר נורמלי ובריא, ואם התדירות לא מתאימה אז זה מצביע לדעתי שאולי יש פה בעיה יותר עמוקה 

האמת שלי ממש כואב לקרואחשבתי שאני חזקה

את הנרמול של הסיטואציה...

לא חושבת שהלכתית יש הרבה הבדל בין לשבת לקפה עם גבר/ אשה שלא שלך לבין לנסוע בשבת.. סליחה אם זה חריף.

העיקר שלא הגזמת...כורסא ירוקה

זה לא ענין של חריפות, פשוט ההשוואה שלך מופרכת.

זה דבר אחד להיות נגד ואפילו לחשוב שזה אסור. לגיטימי. מפה ועד חילול שבת הדרך ארוכה עד מאד.

אותי לימדו שהגזמה זה הדבר שגרם לחטא הראשון בעולם, אז לפחות מזה אני נזהרת 🤷🏻‍♀️

יש משהו בלשתות קפה אחד על אחדשוקולד פרה.

שהוא רמה מעל שיחה סתמית במשרד.

זה לא רק עניין של מה קורה ברגש.

זה עניין של האם נכון אובייקטיבית ליצור חוויות משותפות עם גבר ביחידות.

כי אם אתם יוצאים לקפה, כבר תעשו ריצה ביחד.

ואם אתם יוצאים לקפה תצאו גם לסרט.

העיקר זה מה שמרגישים בפנים, לא המעשה החיצוני....

אז זהו, שפה בדיוק נכנס הנושא של החוויה.

כשאת חווה חוויה עם גבר אחר, בהכרח נוצרת אינטימיות ביניכם. גם אם את לא מרגישה אליו.

זה כל הסיפור של חייות בטנק וכל זה.

החוויה עצמה היא שיתוף, היא התרחשות זוגית, היא אינטימיות.

וכאן נכנסת השאלה האם זה סבבה ליצור חוויות עם גבר שהוא לא בעלי.

בעיניי זה פשוט שלא. 

לא יודעת אם התכוונת להגיב ליכורסא ירוקה
אני חושבת שזה נכון לפעמים, אבל הרבה יותר מורכב מזה. 
כן, זה היה אלייךשוקולד פרה.

ולמה זה יותר מורכב, באמת אשמח לדעת.

אם אני מבינה נכוןכורסא ירוקה

את בעצם אומרת כמה דברים

1. כל חוויה משותפת היא אינטימית

2.  זה לא בסדר לחוות חוויות עם גבר זר

3. זה מדרון חלקלק

אז אנסה לענות בנפרד, אבל לא לפי הסדר.

מדרון חלקלק זה טיעון מסוכן,כי אפשר לטעון אותו על הכל. כל גבול אפשר לפרוץ. גם בחברות הכי סגורות שמורות ונפרדות מי שרוצה למצוא את האסור מוצא. ולפעמים מרוב פחד ממדרון חלקלק אנחנו נופלים במדרון בצד השני - לאסור לאסור לאסור העיקר לא להגיע לעשות משהו לא טוב. אז אני לא חיה ככה את חיי בפחד מזה שאולי יום אחד אתחיל להידרדר במדרון. אני מקיימת את ההלכה כפי שהיא מקובלת בקהילה שלי וכאן זה דבר נורמטיבי.

שתיים, לא כל חוויה היא אינטימית. יש יותר יש פחות, יש בכלל לא. ברור שיש רמת עומק של קשר כשאתה יושב עם מישהו לקפה, אבל זו לא בהכרח חוויה אינטימית.

שלוש, בן אדם צריך יושרה פנימית. אם אני יודעת שזה עושה לי משהו לשבת לקפה עם גבר זר, בין אם מדובר שמישהו ספציפי או באופן כללי, אז ברור שזה אסור ואני צריכה להתרחק מזה כמו מאש. אבל אם זה לא המצב, וזה מבחינתי פשוט שיחה נעימה שאין בה שום מימד אינטימי או סיכוי סביר שהיא תהפוך לבעלת מימד אינטימי - אז לא רואה את הבעיה.

אני מבינה שאנחנו חלוקות ברמה המהותית לגבי השאלה אם כל חוויה יוצרת אינטימיות, ומכאן הגישות השונות שלנו. אם הייתי חושבת כמוך לגבי הנקודה הזו כנראה שהייתי מסכימה איתך. יכול להיות כמובן שיש כאלה שזה כך אצלם ובאמת אחריותם להימנע.

לגבי חיילות בטנק זה סיפור שונה בתכלית. ראשית, אין פה שום מימד של בחירה - אני אדם חופשי ועצמאי ויכולה לבחור עם מי להיות בקשר וכמה, אם אני מתחילה לפתח רגשות לקולגה אז יש לי את היכולת להתרחק בצורה משמעותית גם אם עובדים יחד. לחייל אין את האפשרות הזאת והוא ממש לא שולט עם מי ןכמה הוא נמצא.

בנוסף לזה בעבודה לרוב אין סטרס-מגבש כמו שיש  ללוחמים. וזה גם דבר שיכול לגרום למשיכה. 

מסכימה עם מה שכתבתoo

כדי שיקרה משהו בין גבר ואישה

צריך כוונה ורצון של שני הצדדים

קשר חברי/ חוויות משותפות לא מביאים בדיפולט שלהם לזה

לי יש קשרים חבריים עם גברים בעבודה לאורך כל השנים

זה תמיד נשמר כחברי משני הצדדים

ותמיד הגבולות היו ברורים לשני הצדדים 

אני מבינהשוקולד פרה.

אבל אם זה כך, לפי הדברים שלך זה גם סבבה לתת חיבוק לגבר, כי זה חיבוק חברי שאין בו אינטימיות ושאת לא מרגישה אליו.

ואולי לא חיבוק, סתם צ'פחה חברית על הכתף.

בעיניי ההלכה דווקא כאן מכירה בחמקמקות של הרגש האנושי.

אולי מבחינתך זה חברי ומבחינתו לא?

אולי עכשיו זה לא רומנטי, ובהינתן האות (משבר זוגי) פתאום תראי אותו באור אחר?

אם תשימי לב לסיפורי בגידות למיניהם, זה אף לא בזבנג של "ראיתי- בגדתי".

זה תהליך.

זו הבשלה.

זה לאט לאט דוחפים את הגבול עוד יותר אל תחום האסור.

פעם קפה.

אחר כך קפה וטיול קטן.

אחר זה קפה בערב. אולי בר.

וכל זה תחת הכותרת של "אין פה בגידה ממשית, אז זה בסדר".

מה שאת מתארת זה מה את ההשקפה המתירנית. מותר כל עוד זה בהסכמה ואני לא פוגעת באף אחד.

אבל דברים כאלה הם מאוד אמורפיים, ולכן בהכרח יכולים להוביל לאותו מדרון חלקלק שעליו כתבת.

האם זה טוב, נכון ובריא לזוגיות ליצור חוויות משותפות עם קולגה? בעיניי פשוט שלא. הקשר עם הבעל הוא ייחודי בכל המישורים והרמות.

תראיכורסא ירוקה

הדעות שלנו שונות מאד בפרקטיקה, אבל שתינו מסכימות על אותם עקרונות - אין מקום לאינטימיות עם גבר זר, צריך קו אדום שעוזר לא להגיע לשם, וצריך לשמור על ההלכה (ממש לא "כל עוד אני לא פוגעת באף אחד").

מה ההגדרה של אינטימיות

איפה נמתח הקו האדום

וגם מה ההלכה

על השאלות האלה אנחנו עונות תשובות שונות, ומכאן נגזרת גם ההסתכלות שלנו.

אני לא מכירה רב שמתיר לגעת בגבר זר סתם ככה. אני כן מכירה פסיקות שזה בסדר לחבק קרובים רחוקים בתרבות שבה זה מקובל ושמותר ללחוץ יד כדי לכבד. כמובן יש גם כאלה שאוסרים הכל.

הרבה מהלכות צניעות (בעיקר) ובינו לבינה (בדברים מסוימים) נגזרים ממה שמקובל במקום ובזמן.

קל להגיד אסור לדבר עם המין השני ולתת את הסיפור על ברוריה כדוגמא, אבל אם חזל כ"כ צמצמו את הקשר שלהם עם נשים, איך לחלקם היה קשר טוב ושיחות פילוסופיות עם מטרוניות רומיות? הרי אלה אותם חזל שטבעו את  "אל תרבה שיחה עם האישה, ובאשתו אמרו!"

אז אני באמת חושבת שיש פה מורכבות, לפעמים פשוט כי חזל הם לא מקשה אחת והיו להם דעות שונות ולפעמים הפוכות, ולפעמים יש אמירה אחת שבאה להעביר איזה מסר ואמירה אחרת הפוכה שמתאימה במצבים אחרים (כל המוסיף - גורע או הרי זה משובח?) ובסופו של יום אני תמיד חוזרת לכנות שלי עם עצמי. בסוף כשגבר משקר לאשתו ומסתיר ממנה, הוא יודע שהוא עושה משהו לא בסדר. בין אם זה משהו לא בסדר במובן של פיתוח רגשות לאשה זרה והשארת הקשר אליה, ובין אם זה בידיעה שהוא מועל באמון שאשתו נותנת לו על סמך סיכום שיש ביניהם.

לכן כתבתי באחת ההודעות הראשונות שלי, שהכלל שלנו הוא שכל עוד אנחנו מספרים אחד לשניה על מה שקורה - אנחנו יודעים שזה בסדר. וברור שבחברה שאנחנו חיים בה קורים מקרים והיו סיטואציות, אבל אנחנו מדברים על זה בפתיחות, ויש לי אמון מלא בבעלי שאם הוא ירגיש משהו כלפי חברה, גם אם הוא לא יספר לי,הוא ידע להתרחק ולשמור על עצמו. וכמובן שגם ההיפך.

ברור לנו שאם נרגיש רגשות כלפי אחרים, לא נבגוד אלא נפרק את החבילה. זה יהיה עצוב ושובר אם דבר כזה חלילה יקרה, אבל דבר כזה הוא (לדעתי) אף פעם לא הצעד הראשון בהתרחקות אלא המסמר האחרון בארון שהיה צריך לטפל בו הרבה הרבה קודם.

לגבי מה שכתבת על תהליך והבשלה, אני מאד מסכימה איתך. גם כתבתי את זה לפותחת במענה לאחת ההודעות שלה, שמשיכה יכולה להתפתח עם קרבה וזה משהו שצריך להיות במודעות אליו, ואם זה קורה להתרחק. 

אני חושבת שזה קצת ערבובשוקולד פרה.

כי מצד אחד את אומרת- חז"ל הם הסמכות. אם הם אמרו שאסור לגעת בגבר זר- לא אגע.

מצד שני, ברור לך שחז"ל לא היו מרשים, ורבנים בימינו גם לא נותנים היתר, לשיחות קפה על דא והא בין גברים ונשים נשואים.
ומצד שלישי- את אומרת שהסמכות היא בעצם... המוסר שלכם. מה אני או בעלי מרגישים וחווים.

אז קודם כל צריך לעשות פה בירור של מי הסמכות לקבוע האם משהו הוא מותר או לא. 
את יכולה להגיד- קבעתי לעצמי שזה מותר אע"פ שאני יודעת שזה לא לפי ההלכה. זה יהיה יותר קרוב לאמת.

ואני חושבת שאת לא נוגעת בשאלה האם הצד השני, הקולגה שלך מהעבודה- האם זה בעיניו זה גם כ"כ תמים כפי שזה אצלך?
אולי מבחינתו בכל פעם שאתם יושבים לקפה זה ממש לא תמים?
את יכולה להגיד- זו לא אחריותי, אבל יש מצב גדול שיש פה פגיעה בזוגיות ובצניעות ביניכם. אם לא שלך אז שלו. 
אנשים רואים אתכם יחד, יושבים וצוחקים, כשאתם נשואים לאחרים. הם לא רואים את חוסר המשיכה שלך אליו. הם בוודאי יכולים להגיד לעצמם בראש שביניכם משהו מתפתח...

אני יודעת שזה נכתב בחדות מה, אבל אני חושבת ששווה לברר את העניין לעומק

אני חושבת הפוךכורסא ירוקה

לא אומרת מה חזל היו מרשים או לא מרשים היום כי אין לנו דרך לדעת. אני חושבת שלרבנים היום, הרבנים שלי בכל אופן, זה ממש דבר הגיוני לשבת לקפה ככה. לא מדברת עכשיו על לצאת עם השכן לקפה, כן? זה סתם מוזר.. אפשר לחשוב מהשרשור פה שאני כל היום מבלה עם גברים בבתי קפה, בפועל אין לי זמן לנשום עם העומס 😅 מדברת על נגיד סיטואציה שיש חבר שלא פגשתי מלא זמן ואני מגיעה לאזור שלו אז אקבע איתו לשבת לדבר להשלים פערים, או בעבודה אם יש לי קולגה שאנחנו חברים ובא לנו לדבר על איזה נושא ולהתעדכן אז נעשה הפסקה ביחד ונשב לפטפט, להתעדכן וכו.

ברור שיש רבנים שאוסרים את זה. יש גם שיאסרו עליי לעבוד עם קולגות גברים, ויש גם שיאסרו על לעבוד עם לקוחות גברים. מה שאני אומרת זה שיש גישות שונות, ובגישה של הרב שלנו זה בסדר לפי ההלכה.

המוסר שלנו לא קובע מה נכון או בסדר, אבל הוא אינדיקציה. זה נכון אצל כל אחד, אנשים פשוט לא מודים בזה. כשאומרים "כתוב עשה לך רב, אני קטן אני לא יודע, יש לי רב והוא אומר לי" זה בעצם התכחשות לזה שאתה בחרת מי יהיה הרב שלך. הרי יכלת ללכת לפי רב יותר קיצוני/ליברל/שמרן/מתירן, מחקי את המיותר. יש אלפי רבנים ולכל אחד דעה משלו וגישות משלו. לפי מה אדם בוחר את הרב שלו? לפי מי שהגישה שלו נראית לאותו אדם שקולה, הגיונית, נכונה. אז בסופו של דבר אמות המידה שלך וסולם הערכים שלך הם כן אלה שמחליטים לך בגדול את הכיוון וההלכה משרטטת את הגבולות הפנימיים בתוך גבולות הגזרה שאת החלטת.

הקטע הוא ששיקול דעת זה לא מילה גסה או לא הלכתית. ההיפך. לא פעם ולא פעמיים הרב נתן לי/לנו כיוון והסביר לנו מה הרציונל מאחורי ההלכה באותו נושא, ומשם נתן לנו את המרחב עם שיקול הדעת וההבנה של הסיטואציה הספציפית.

לגבי הצד השני, אם אני יודעת, מרגישה, חושבת או חושדת שהוא מעוניין בי כמובן שאנתק את הקשר. אז כן, יהיה לי קשר רק עם מישהו שאני מרגישה שזה תמים מצידו. אני מבינה שקשה לך להכיל את האופציה שזה קיים, אבל זה קיים..

מה אנשים חושבים, פה אין לדבר סוף. מצטערת, אבל כמו שאנשים יכולים לראות אותי ולחשוב שאני בוגדת הם יכולים להניח שאני בפגישת עבודה. מותר גם לצחוק בפגישת עבודה. מי שישר יחשוב על כיוונים בעייתיים זה מעיד עליו יותר מאשר עליי.

רק אומרתשלומית.

שאני ממש מעריכה את התגובות שלך.

אני אמנם לא מסכימה עם רובן, אבל הדרך המכובדת שאת עונה ומסבירה ממש יפה מוערכת בעיניי 

אני חושבתדיאט ספרייט

שרוב סיפורי הבגידות זה לא ישבנו לקפה תמים ואז התאהבנו.

בבגידות אין התאהבות.

יש משיכה,

תשוקה,

יש רצון להתנסות, להסתכן.

והרצון גלוי ומפורש לשני הצדדים.

לפעמים אפילו מראש.

באפליקציות באופן מ פ ו ר ש.

במילים מפורשות בבר.

התאהבות אין.

לפחות הרוב לא.

כמה אנשים עוזבים את האישה שלהם ומתחתנים עם האישה שאיתה הם מקיימים יחסים בסתר?

מעט מאוד.

אני גרתי במקום שבו בו נשים בדר"כ גרושות שהיו מה שנקרא - נשים מוחזקות.

היה להן גבר שאיתן היא "יצאו".

היו להן מינימום יציאות מחוץ לבית והשאר בילויים בתוך הבית.

לא הכרתי גבר שעזב את אשתו לטובת האישה המוחזקת (אם כי המדגם שלי איננו מייצג) וסטטיסטית כנראה שיש, אבל זה המיעוט.

בכל מקרה, בעיניי, למרות שאין אפוטרופוס לעריות, בשביל לבגוד צריך רצון.

צריך כוונת הלב.

דבר שנראה לי שלא קיים בסיטואציות פה.

אבל בדיוק בנקשר הזהכובע לבן

חזל אמרו, איּן אפוטרופוס לעריות  

כי זה בדיוק תחום שיושרה פנימית הוא לא מדד בו.

כי נושא עם אש וקסם ברמה אחרת.

להבנתי חזל מצביעים על הנושא הזה, ואומרים, זה מדרון חלקלק. אפיד לא יכול חהרגיש שהוא אפוטרופוס על זה

אני מפרשת את המשפט הזה אחרת ממךכורסא ירוקהאחרונה

קודם כל אין שום ספק שזה נושא שצריך בו גבולות אדומים ברורים, כתבתי את זה גם כמה פעמים למעלה. פשוט אני מותחת את הגבול הזה בנקודה אחרת מרוב הנשים כאן.

אין אפוטרופוס לא אומר שאין מקום ליושרה פנימית אלא שאי אפשר לסמוך אך ורק עליה ולהניח שיהיה בסדר, אבל עדיין יש לאדם יכולת בחירה ואחריות אישית, ופשוט צריך הרבה מודעות וערנות בסיטואציה.

בהקשר הזה הרבה פעמים מביאים את הסיפור של רב עמרם חסידא אם את מכירה, מקווה שלא מתבלבלת בשום פרט אבל רוח הסיפור היא בערך שאישה ישנה בעליית הגג שלו והיצר שלו היה כל כך גדול שהוא הצליח להזיז סולם ממש כבד כדי לטפס אליה ולהיות איתה, ובאמצע הדרך בסולם הוא קלט שהוא לא מצליח לשלוט בעצמו אז צעק "אש בבית עמרם" כדי שהחברים שלו ישמעו ויבואו ויעזרו לו להציל את עצמו מעצמו.

אפשר לקחת את הסיפור הזה לכיוון שאת הצגת שהיצר חזק ואנחנו כבני אדם חסרי שליטה.

בעיניי המסר כאן הוא הפוך - גם אם טעית, והתחלת ללכת בדרך לא טובה, תמיד תמיד תמיד יש לך אחריות אישית למצוא את הדרך לצאת מזה, ויותר חשוב - זה *תמיד* אפשרי לצאת מזה.

ברור שמלכתחילה כמובן גם עדיף לא להכנס למקומות האלה, אבל באמת קשר עם מישהו שאני לא נמשכת אליו לא נכנס למקומות האלה.. זה כל הקטע. כמו שאת יכולה לשבת עם חברה ולא לפחד שפתאום תימשכי אליה, למרות שתיאורטית זה יכול לקרות, אז אותו הדבר עם גבר שאין לך משיכה איתו.

וכן, במצבים מסויימים משיכה יכולה להתפתח, ואם זה קורה - זה הזמן להתרחק.

שלא לדבר על שאלת האחריות.. במצב שאת מתארת, איך נוכל לשפוט פוגעים מיניים? תראי רק אתמול היה פה שרשור עך נער בן 15 שנגע בילדה שעשה עליה בייביסיטר ורוב מוחלט של התגובות הוקיעו אותו לחלוטין. אבל אם אין לו שליטה על זה, אז על מה הכעס בעצם?

אם אנחנו מאמינים שאדם צריך לא לפגוע, אנחנו מאמינים שיש לו אחריות אישית ויכולת בחירה. ואם יש את שני אלה, אז אין אפוטרופוס זו לדעתי קריאת כיוון אבל לא אמירה כל כך דיכוטומית כמו שהצגת אותה.. 

בחיים לא הייתי יושבת על קפה עם גבר שהוא לא בעלי.ממתקית

כן למשל עם בעלי ועוד גבר מצטרף
או שהוא עם אשתו, כחברים.
לבד? נראה לי מוזר.

ענין תרבותי..כורסא ירוקה
האמת שזה לא עניין תרבותיהמקורית

זה דבר שלא מקובל בשום צורה בקרב מי ששומר תורה ומצוות (אפילו בקרב זוגות לא דתיים) אבל לא בגלל תרבות, אלא בגלל שזה מתנגש עם ההלכה חזיתית

אנחנו דתייםכורסא ירוקה

חיים בקהילה דתית, חלק מהחברים והחברות שלנו דתיים. אנחנו אפילו נחשבים די דוסים בסביבה שלנו, גם בקרב חלק מהחברים שממש לא יצאו לקפה עם בני המין השני.

אני מבינה שיש הרבה שלא מתאים להם וזה ממש מובן, אבל זה לא אסור למיטב ידיעתי, לא לפי הרבנים שאנחנו הולכים לפיהם בכל אופן.

בוודאי שזה אסור.ניק חדש2

אפילו רק בבחינת- אל תרבה שיחה עם האישה.

באשתו אמרו קל וחומר באשת חברו.

אין לי עניין לשפוט אותך ותעשו מה שטוב לכם.

אבל גם אין עניין לנרמל את זה. או למצוא לזה הכשרים.

זה לא לרוח ההלכה.

ומה שהפותחת כתבה בוודאי ובוודאי שלא תקין והרגשות שלה מוצדקים לחלוטין.

וואי כתבתי משהו ארוךכורסא ירוקה

ומחקתי אז רק בקצרה אני אגיד, זה לא ענין של שיפוטיות (זכותך, גם אם חבל) אלא שבאמת ה"חברה" הדתית לאומית היא לא מקשה אחת אלא פסיפס של הרבה מאד מאד קהילות שונות עם אורחות חיים שונות ומה שנראה אסור לכל תינוק בחברה אחת, בחברה אחרת זה פשוט וברור לכל רב שמותר.

לא מדברת ספציפית על הדברים שאני ציינתי, שברור שיש רבנים גם בציבןר שאני חיה בו שיסתייגו מזה (ועם זאת לאחרים זה יראה נורמלי) אלא באופן כללי על השימוש במילה בוודאי או הביטוי רוח ההלכה..

מה שהפותחת כתבה לא תקין בעיניי בעיקר כי הוא מסתיר ממנה ואין להם אמון אחד בשניה. זה מתכון לאסון בזוגיות להתנהל בצורה הזאת.

והרגשות שלה לגיטימיים בכל מקרה בלי קשר. גם אם הם חיים בחברה הכי פתוחה בעולם, לכל אדם יש כת הגבולות שלו

רוח ההלכה זה לא ביטויניק חדש2

זו צורת התנהגות שמצופה, לאו דווקא מותרת/אסורה הלכתית- מאדם שמקיים תורה ומצוות.

אני מכירה דתיים לאומיים מכל הסגנונות. ואני חיה בתוך הציבור הזה.

מכאלה שמאד תורניים שאפילו לא יגידו לי שלום ברחוב או יהנהנו.

לבין כאלה שלובשות מכנס , ללא כיסוי ראש וחצאיות קצרות שלא משאירות מקום לדמיון.

בשום קבוצה כזו- פגישה בין גבר לאישה נשואים שלא למטרת עבודה- לגיטימית.

כן יש דייטים משותפים. אבל לא אחד על אחד.

אנחנו מאד תורניים

אני עובדת עם גברים שמאד לא.

זה לא משהו שקיים. ולא משהו לנרמל אותו.

אף אחד מאיתנו לא מקיים את כל המצוות.

כמובן.

אבל לנרמל את זה כאילו זה בסדר והגיוני- זה מה שצרם פה לא רק לי.

תעשי מה שאת רוצה זכותך המלאה ואני האחרונה שיש לה זכות להגיד משהו. והלוואי שהקב"ה יטע בי קצת יותר אמונה ורוח.

ולגבי הסוף של דברייך- מסכימה חד משמעית.

זה לא תקין. אבל יש פה משהו עמוק יותר.

בכל מקרה תודה על השיח הנעים🩷

נכון אבל ההתנהגות המצופה הזאתכורסא ירוקה

שונה בין מגזר למגזר.

באחד ההלכה (אפילו לא רוח ההלכה) זה ללכת עם שרוול שמכסה את המרפק ורוח ההלכה זה אולי ללכת עם שרוול ארוך יותר, ובשני רוח ההלכה זה ללכת עם שרוול שמכסה את בית השחי.

אני חושבת שלפעמים אנחנו מכירים אנשים ומשהו ברור לנו לגביהם אבל אנחנו עלולים להיות מופתעים. חוויתי את זה בעבר כמה פעמים וקשה לי להאמין שזה לא המצב פה.

אם אני מגיעה לעיר שגר בה חבר לסידורים וקובעת לפגוש אותו ואנחנו יושבים יחד, אז יש לפחות שתי משפחות שזה נראה להן נורמלי - שלי ושלו. בגלל שיש לי יותר מחבר אחד כזה ולבעלי יותר מחברה אחת אז ככל הנראה "אין אף אחד שזה נראה לו נורמלי" זה לא מדויק.

כמובן שזה צרם להרבה כי בהכללה גסה זו פלטפורמה שמגיעים אליה בעיקר אנשים יותר דוסים ושמרנים (למרות שכמובן יש פה הכל כולל חילוניות אני מניחה), במקומות אחרים אולי התגובות היו אחרות.

לא מרגישה שאני מנרמלת כי מבחינתי זה דבר נורמלי. כמו שאני לא צריכה לנרמל אכילה ושתיה, זה פשוט דבר סביר לעשות..

תודה גם לך  

גם לי נשמע מוזרהבוקר יעלה

אנחנו כן יושבים לדאבל דייט עם זוג חברים

או כמו שאת אמרת.

בעלי עובד בסביבה נשית אז יכול לשבת עם עוד נשים אבל לא עם אחת.. 

תודה על התגובה ושאלהInbal201

כנראה שבסגנון הוא כמוכם ואני פשוט לא. הוא טוען שהוא לא נמשך אליה בשום צורה ושאני פשוט מגזימה. מה היית עושה אם לבעלך היה מפריע שאת בקשר חברי עם גברים כשבענייך זה ממש לגיטימי?

היית מנתקת איתם קשר?

לדבריו אני מגבילה אותו להיות בקשר חברי עם חצי מהעולם.

קרה לנוכורסא ירוקה

אבל מול אנשים ספציפיים, בגלל מהות הקשר המסוים. אצלכם זה שונה, לא מדובר בקשר ספציפי אלא בענין גורף. כלומר זה מתבטא מול האישה הזאת אבל באותה מידה אם אני מבינה נכון זה יתבטא מול כל אחת אחרת?

אגב משיכה זה דבר שיכול להתפתח עם קרבה ולכן חשוב לשים לזה גם במהלך הקשר ולהתרחק אם זה קורה.

כותבת קצת מחשבות שלי, תדלגי אם זה לא קשור... אני חושבת שהנושא שלכם זה ממש לא הבחורה הזאת, אלא יותר אמון וביטחון בקשר.

אני לא מכירה את בעלך, אבל מנחשת שמה שמפריע לו זה לא כל המון הנשים שקיימות, אלא אולי התחושה שאת חא סומכת עליו מספיק, או התחושה שהנישואים מגבילים אותו, או גם וגם.

אני מנחשת שמה שמפריע לך זה אולי גם ענין מהותי של "זה לא מתאים מבחינתי" שזה בפני עצמו דבר חשוב מאד שאת יודעת לזהות ולומר, אבל גם אולי את מרגישה לא מספיק בטוחה שהוא לא יום אחד יחליט שנמשך למישהי שהיא לא את ותאבדי אותו או סתם שאת אולי תרגישי שמשווים אותך. יכול להיות עוד אלף דברים, מה שאני מנסה להגיד זה שהשיחות עם הבחורה הזו הן לא הפער ביניכם אלא הסימפטום של הפער הזה, ובו צריך לטפל.

וחוץ מזה הענין של ההסתרה והאמון זה ממש ממש קריטי בטח כשיש פערים ביניכם בנושא כל כך רגיש.

המלצה שלי - קחו את הדבר הזה כהזדמנות לגדול בזוגיות, בתקשורת ובאמון ביניכם. לכו לטיפול זוגי. לא כי מישהו מכם לא בסדר אלא כי התפיסות שונות ומישהו חיצוני יכול לעזור לגשר ולתווך ביניכם, לעזור לכם לתקשר את הפער הזה ולמצוא את הדרך שמתאימה לשניכם, גם אם היא כוללת ויתורים (והיא כנראה תכלול ויתורים של שניכם), ויותר חשוב מהכל - זה יעזור לכם לבנות מחדש את האמון ביניכם.

מבינה אותך מאודאן אליוט

אני מאוד סומכת על בעלי אבל לא כל כך על אישה אחת מהעבודה שלו. איימתי לבוא לשם עם נבוט כדי להבהיר לה את העניינים 😄. וגם ביקשתי לקרוא את ההתכתבויות וואטסאפ בינהם לראות שהיא לא כותבת דברים לא הולמים.

אם זה היה, אני לא חושבת שהייתה לי בעיה לדבר איתה על העניין.

לדעתי שבהחלט יגיד לה שאשתו לא מוכנה יותר להתכתבויות כאלה אם הוא לא יודע להפסיק אחרת. מה איכפת לך? לדעתי זה בכלל לא אמור להיות מביך מבחינתך

שייצא לך שם של מעצבנת!מפלצתקטנה

למי אכפת??

התחושות שלך נכונות ולגיטימיות הכי בעולם

מה פתאום שיתכתב איתה ימים שלמים- זה המון אנרגיה שיכל להוציא על המשפחה.

תגידי לו : "זה לא מתאים לי, אלו לא הערכים שגדלתי עליהם. אני סומכת עלייך שתעשה מה שצריך ושתדע להציב גבולות ולהפסיק עם זה".

אם קשה לו לחתוך לגמרי אז לענות להודעה אחרי שלוש שעות יפתור את הבעיה לאחר תקופה מסוימת.

חושבת שכדאי שתלכי עם האינטואציה שלך.ממתקית

לדבר עם בעלך בארבע עיניים, אחד על אחד במילים ברורות.
שלא יקטין אותך
שיבין את מקומך (ובהחלט יש מה להבין!!!!!!)
שלא יתכתב על דברים שהם לא עבודה.

יקרה,חשבתי שאני חזקה

ממש נורמלי ובריא שזה מפריע לך.

אין שום מקום לקשר חברי בין גבר נשוי לבין אישה אחרת.

אני יודעת שהרבה פעמים עבודה משותפת יכולה ליצור רמה מסויימת של קשר, אבל חייב לשים לב שזה לא גולש לקשר אישי.

אני יכולה לומר לך שלאחרונה שמעתי מפסיכולוגית שעובדת עם זוגות, לא דתיה בכלל, שזה ממש נורמלי וטבעי שיפריע דבר כזה, כי יש בין בני זוג סוג של קרבה שגם סוגרת אותם בפני קשר עם בן המון השני.

אני בטוחה שממש כואבת לך התחושה כאילו שיש עוד אישה בחיים שלך בעלך.

ואני מציעה לך להצליח לדבר על זה בכנות ובפתיחות עם בעלך. לשתף אותו שזה כואב לך.

ומתוך אמון שהוא לא רוצה להכאיב לך, ומקווה שגם מתוך הבנה שזה באמת לא נכון ולא אמיתי, שהוא יטפל בזה ויעצור את זה.

תתחזקי בזה שאת ממש צודקת. 

אז כן שינתקו את הקשרEliana a

ברור

בעקבות השירשור סופר פהחמדמדה

שאלה אולי קצת לא יפה, אבל באמת שאני שנייה צריכה הסבר

אני לא באה מבית עשיר מאוד (ב"ה לא היה חסר לנו כלום ++ אבל נגיד מותגים לא, בקטע של עקרונות. וכנל טיסות או מלונות או אוכל בחוץ, לא חושבת שזה היה קטע כלכלי כמו חינוכי)

ועדיין ארוחה בשרית, חלבון בריא, פירות ירקות, כן גם הפירות היותר יקרים (אננס או תותים, לא מיד מיד כשמגיע וזה שלושים שח לקילו אבל בהמשך) זה דברים שתמיד היו

ואני כרגע גם אחרי השתחתנתי

מרגיש לי שלהוריד בשרי, או לא לקנות פירות

מה זה הבריאות של הילדים

נכון שיש חלבון גם בקטניות, אבל זה חלבון מהצומח הוא חא כמו זה מהחי

תנרמלו אותי שנייה כי באתי לבעלי אחרי השירשור הזה במחשבה של 'מה אנחנו כאלה מופקרים??'😅

ולא שאנחנו עשירים גדולים גם כיום (חסדי ה' אלף פעם אני מרוויחה טוב אבל משלמים משכנתא ותיכך נתחיל לשלם גם שכירות בנוסף כי הדירה לא גמורה) ועדיין להגיד לעצמי לבשל פרווה ולא בשרי באמצע שבוע מהעיקרון, מה עם הכוח של הילדים? הבריאות?

אני מגזימה?

חח לא יודעת או שענו שם רק אלו שבאמת ממש בודקים וחוסכים או שאנחנו ממש מעל הרף בלי להיות מודעים🙈

כנראה תלוי בהרבה דבריםטארקו

אנחנו מקפידים על חלק/מהדרין אבל לא על כשרות מסוימת

כמובן שאם מקפידים על כשרויות מסוימות המחירים בהתאם.. 

מחפשת המלצה לבקבוק מים עבורי במחיר שפוימולהבולה

מניקה וחייבת לשתות מלא

כל הבקבוקים שקונה על הפנים

צריכה המלצה לבקבוק איכותי אבל לא יקר אם קיים דבר כזה

אני הזמנתי מסופר פארםאונמר

עלה 30 שקל. הוא לא מהענקיים אבל ממש נח לשתות ממנו.

אני שותה פי מליון מאז שיש לי אותו.

ומחזיק לי כבר חצי שנה. עבר כמה נפילות וכזה ושרד.

לייף בקבוק טריטן פיה כפולה ורוד 600 מ"ל

יש לו גם קש לשתות וגם פתח רגיל לשתות שמרימים, והקש רחב כזה, זה לא שיוצא טיפה ממנו.

התחברתי אליו ממש חח

תודה אבל קטן לי מדימולהבולה

אני בשוק אחד שותה אותו😁

ולפעמים נמצאת במקומות שאין לי איפה למלא

באורבניקה יש מבחרשואלת12
מקסימום יהרס תקני עוד
הם מזעזעים. נשברו לנו תוך שנייה בשימוש רגילואילו פינו
דווקא אצלי לאשואלת12
יש ל2 ילדים כבר שנה. ולי אחד נשבר ויש לי עוד אחד. אז יצא שקניתי 2 בקבוקים לעצמי לשנה..
יצא לי לקנות 4 סוגים שונים . וזאת הייתה החוויה שליואילו פינו
אז רק כדאי שהפותחת תדע... שלא תתבאס
יש לי אחד משם כבר שנים!מסע של החיים

הוא התעקם וקניתי אחרים והם נהרסו וחזרתי אליו..

לא מוצאת קישור באתר כנראה כי כבר לא במלאי.

אנחנו גם מאוד אוהבים את הבקבוקים של uzspace (מה ש @ואני שר שלחה קישור)

לא הכי אטומים בעולם אבל מאוד נוחים לשתיה וחזקים

לנו המתכת החזיקו מעולהתוהה לעצמי
הפלסטיק נשברו באמת תוך דקה
גם לנו יש מישם לאחד מהילדים הקטניםאיך?איך?
מחזיק מעמד ממש יפה כולל אינספור נפילות וזריקות (לעומת הקודם שהיה ממש יקר ונשבר בנפילה הראשונה)
אני קניתי באליאקספרסואני שר

המלצה של יונה המלצות במקור אני חושבת.

ממש אוהבים אותו ויש כמה גדלים אז אפשר לבחור.

יכולה לנסות לחפש את הקישור אם רלוונטי...

אשמח לקישוריםמולהבולה
תודה רבה 💛מולהבולה
זה לא נוזל?אחת כמוני
שלי עכשו קצתואני שר

אחרי שחטף איזו מכה לדעתי...

השאר למיטב ידיעתי לא.

קניתי בקבוק של 1.2 ליטר של קונטיגוואילו פינו

נכנס למדיח ואת הפיה מנקה עם מנקה בקבוקים קטן.

גודל מעולה ממש

עלה בסביבות 120 שח. אבל משמש אותי כבר המון המון זמן

מאיפה הזמנת ? מהאתר שלהם?מולהבולה
דווקא עכשיו רואה שבאורבניקה יש השני ב50 אחוז
באורבניקה יש של קונטיגו?ואילו פינו
הזמנתי מטרמינל איקס כדי לשלם עם הפייטר
לא, סתם בקבוקיםמולהבולה
את יכולה להזמין מאמזון בקבוקי קונטיגומרגולאחרונה
לרוב זה יותר זול מהאופציות של קונטיגו בארץ
קונטיגוואז את תראי
השקעה לפרק זמן ארוך
גם מיונה המלצותמדברה כעדן.
זה באמת שומר על קור חום? איך את מנקה את הפיה?כולנה
אני חושבת שזה רק לשתיה קרהמדברה כעדן.
זה עם קש פלסטיק... וכן, שומר מאודדדד על הקור. ברמת ה24 שעות
יש מנקה קשים.. מוכרים במלא מקומותמדברה כעדן.
קניתי בקבוק פלסטיקעוד מעט פסח

בטו-גו (החנות נעליים).

בנפח של 800 מ''ל.

נראה לי עלה בערך 30.

איתי כבר שנה ואני ממש מרוצה.

זה חייב להיות רב פעמי?המקורית

הייתי קונה נביעות ליטר, עפה עליהם.

קונטיגוDoughnut
אמנם יקר אבל מחזיק הכי טוב. מניסיון עם המון סוגים.
בקבוקים של מים מינרליים124816
בקבוק של מים מינרליים מי עדן/עין גדי/נביעות, בקבוק של 750 או ליטר, מה שיותר נוח לך, אפשר להשתמש שימושים חוזרים וכשמתבלה לקנות חדש בלי יסורי מצפון על המחיר.
כנלאוזן הפיל
ואני גם מקפיאה חצי בקבוק שוכב, ואז ממלאת מים 
לא מתייעצת כי זה כבר קרה, אבל מה דעתכן? מענייןממתקית

לבת שלי ב א' היה אמור להיות מסיבת סידור גדולה בערב, ובדיוק אז היה מצב בטחוני לא יציב..הוחמרו ההגבלות, לא ידעו מה יהיה והמסיבה נדחתה ללא נודע.
בקיצור את המסיבה דחו בסוף לאיזה בוקר והודיעו בקבוצה לאימהות שהן יחגגו מול בנות בית הספר בשעות הלימודים, ללא אימהות!!! (כלומר המסיבה הריקודים, הדקלומים וכו יהיה בבוקר מול כל בית הספר עד כיתה ו'. אימהות לא מגיעות, מבחינת שלא כולן יכולות להגיע כי חלק עובדות וכו)
עכשיו אני לתומי קראתי, הבנתי, ולא יודעת למה חשבתי לעצמי, זה יום שאני בבית, אז נסעתי לבית הספר למסיבת הסידור.
כמובן שנכחו כל בית הספר וללא אימהות אחרות.
המנהלת דיברה דברי פתיחה ואז באה אליי וביקשה שאלך
קצת גיששתי, דיברתי לליבה, אבל לא עזר. ברגעים האלו היו דיבורים בבמה, אבל הבנות הביטו ואולי גם שמעו אותנו.

המנהלת אמרה שלא פייר שיש אימהות שלא באו ורק אני מגיעה, אמרתי לה שאבקש את רשותן בקבוצת הוואטסאפ.
אציין שמאוד הבנתי את המנהלת, היא לא רוצה עכשיו בלאגן מאימהות אחרות, ושבנות יקנאו למה רק אמא של.... באה. (אם כי יכול להיות שזה גם לא היה קורה...)
דיברנו כמה דקות כשהיא דורשת שאצא ואני מנסה בנעימות לבקש להישאר בכל זאת, כי אני כבר פה.
כמובן שבסוף יצאתי, מבינה מאוד את המנהלת
אבל מהירהורים שלי, חשבתי לי איזה "הכנסת אורחים" המנהלת העבירה ושידרה לבנות?
קצת הפריע לי ה"גירוש" הזה למרות שיודעת שלא נהגתי כשורה.
אני לא אשת חינוך ובטח לא מנהלת בית ספר, אבל נראה לי היה מקום לשתף את הבנות שאמא של.... הגיעה מרחוק, והמסיבה ללא אימהות, אבל נארח אותה בשמחה כי היא כבר הגיעה ומה זה הכנסת אורחים אם לא זה. ובפעם הבאה אמא של... תזכור שלא מגיעים... או משהו כזה.

ולא יודעת מה התחושות של הבת שלי שפתאום ראתה את אמא , ואז המנהלת מוציאה אותה.
לא דיברתי עם ביתי על זה...
עברו כמה ימים.
שייך לפתוח בפניה?
תודה למי שקראה

אני חושבת שהיא חששה שבנות אחרות יקנאו ויתעצבואוהבת את השבת

שאמא שלהם לא נמצאת...

לדעתי הגיוני המעשה שלה אבל אולי לא הצלילה לעשות אותו בנעימות...

לבת שלך את יכולה להסביר את הנל..

וקורה לכולנו שלא הבנו את הסיטואציה כמו שצריך ועשינו טעות... לומדים מה שאפשר וממשיכים הלאה...

איך בכלל נתנו לך להכנס לשטח ביה''ס?חילזון 123

אצלינו השומר מכניס הורים רק כשיש אישור מיוחד.

לא יודעת למה זה קשור להכנסת אורחים, לדעתי לא היה כדאי להגיע מלכתחילה אם אמרו שלא

אבל מצד ביה''ס לא מבינה למה לא יכלו לעשות בערב אחר, ולהזמין את ההורים כמתוכנן. ההורים לא כעסו?

נראה לי הם סתם התעצלו...

השומר נתן לי להיכנס...באמת לא יודעת למהממתקית

אולי חשב שאני מצוות ההפקה...

הכנסת אורחים- זה לא רק להזמין לשבת.. אני רואה את זה כדמות שנכנסת לבית הספר, גם אם בטעות, יש 2 אפשרויות:
לגרש- מה שקרה
או להסביר את הסיטואציה בנעימות, ולהזמין בשמחה ובהסבר, למרות שלא מתאים.

וכן... עצלות, ולדעתי אימהות שמחו שכך כי גם הן התעצלו להגיע.
בית ספר מרוחק מהעיר...כרוך בנסיעה, וזה גם זמן ןערב..
לבנות יש הסעה

מצד שני תחשבי על מה שהמנהלתחילזון 123

תצטרך לתרץ אחכ לבנות או לאמהות שגם רצו להגיע ונמנעו בגלל שזה לא הוגדר לאמהות. זה באמת לא פייר.

אולי מהתחלה היה עדיף שהיתה מודיעה שמי שרוצה מוזמנת להגיע ודי.

אבל אולי גם מצידך יש מקום להראות לילדות שכשיש כללים צריך לעמוד בהם ולא להתעקש לעבור עליהם

את נשמעת לי מדהימהשאלה גנים

אישית הייתי מאוד (מאוד!) כועסת אם הייתי במקומך

וואו ככה לגרש אמא???

הלם

איזה באסה!אמאשוני

הבת שלי סיימה ו' השנה, מסיבת הסידור שלה נעשתה תחת מגבלות קורונה, וגם זה הצליחו להשחיל בין סגר לסגר.

נראה לי יש יותר שכבות ביסודי שהשתבשה להם מסיבת הסידור, מאשר שכבות שהתנהל כמתוכנן.

מבאס ממש שהילדים מתכוננים לאירוע והוא לא יוצא לפועל בגלל מגבלות.

אצלנו הפתרון במקרים כאלט, שהבית ספר מזמין הסרטה מקצועית של הטקס, ואז נשמר זמין לכל אחד בכל מקום.

אפשר גם לעשות שידור לייב. אפשר להציע הצעת ייעול לפעמים הבאות.

כרגע אפשר להציע לעשות טקס חוזר, הפעם רק לאמהות.. אולי ביום שישי. חלק מהאמהות לא יוכלו להגיע, תמיד יש כאלו. יום שישי הרבה אמהות יכולות. מי שלא יכולה שתזמין סבתא/ דודה/ אחות גדולה במקומה.

לגבי השאלה שלך, את מכירה בטעות שנעשתה, ממש בתום לב, אבל טעות בשיקול הדעת.

מנהלת ביסודי חייבת להיות קשוחה עם הכללים.

תראי איך המרחב הציבורי נראה כשכולם מפחדים משיימינג.

בית ספר זה לא מתנס שאפשר להגמיש כללים

ואם תלמידות היו יוצאות מפוקוס כי "גם אמא שלי בבית ואני רוצה להתקשר שתבוא"

מי שהייתה נאלצת להתמודד עם הבלאגן זו המנהלת.

גישה של הכנסת אורחים לא רלוונטית לדעתי בסיטואציה הזו

זה כמו שתלמידה שקיבלה השעיה תוכל להיכנס לכתה כי היא "כבר הגיעה"

תלמידות כל הזמן מנסות לבדוק גבולות ולכן מנהלת צריכה ללכת ראש בקיר הרבה פעמים.

אגב שיימינג, לפני כמה שנים "התפוצצה" בתקשורת כתבה על מנהל בית ספר שהשעה תלמידה שלא עמדה בכללי מסיבת בת מצווה שנהוגים בתקנון.

המסיבה נערכה כמובן בשעות שאינן של לימודים, באולם פרטי ולא הייתה קשורה למוסד הלימודים.

גם שם הטענה של האמא הייתה שבהסתכלות פרטנית לא היה צריך להשעות את הילדה.

טענת המנהל הייתה שבהסתכלות כוללת היה צריך להשעות כי הכללים ברורים וידועים וההורים חתומים על התקנון.

אני יכולה להבין את שני הצדדים, אבל אני שמחה שבמוסדות הלימוד של ילדי אוכפים את הכללים של בית הספר לטובת הכלל ולטובת הסדר.

זה נותן המון כח למורות ושומר על רמה גבוהה ולא מיליון התערבויות של הורים שמחלישים את המערכת.

אז נכון שבמקרה שלך אולי לא היה קורה כלום אם היית נשארת בהנחה שהאמהות והתלמידות היו זורמות עם זה,

אבל זה כן משדר שדר כללי יותר, שאפשר "להגמיש" כללים, פשוט להגיע ויהיה בסדר.

נכון היה לפנות אליה מראש ולבקש הגמשה, כשזה לא קרה, אני מבינה את הפעולה למרות שהיא "לוחמנית"

גם הגעה ללא תיאום עלולה להתפרש כך (אם כי ברור שזה לא המקרה, את הגעת בתמימות כדי לשמוח עם הבת שלך)

לגבי הבת שלך שראתה שהגעת ואז שהלכת, אפשר לעשות מהלימון לימונדה,

להסביר:

אמא רצתה להשתתף ולשמוח איתך. ניסיתי. המנהלת לא הרשתה אז הקשבתי למנהלת והלכתי.

המסרים:

1. את חשובה לי, עשיתי השתדלות להשתתף.

2. לא כל מה שרוצים ומנסים, בסוף מקבלים.

3. למנהלת יש סמכות עליונה בזמן ובשטח בית הספר.

לגבי פניה למנהלת, אפשר לפנות אבל לדעתי לא כביקורת על ההחלטה, אלא יישוב ההדורים.

אפשר לכתוב את השתלשלות האירועים ואת הרגשות שלך, ולסיים בכך שאת מכבדת את ההחלטה שלה כמנהלת.

לדעתי זה רק יתן לך נקודות מולה בשנים הבאות וזה הרבה יותר חשוב לתועלת הבת שלך, מאשר לצאת צודקת לגבי האירוע הנוכחי.

וחיבוק על האכזבה!

מדוייקשומשומ
ואי אימלהלפניו ברננה!

חיבוק 💞איזה חוויה מבאסת.

גם לך וגם לילדה.

ברור לדבר איתה.

אני לא חושבת שזה קשור להכנסת אורחיםרוני 1234
וגם אם כן, הערך של טובת בנות בכיתה א' הוא מעל אשה מבוגרת שיכולה להבין את המורכבות (וגם פעלה בניגוד להנחיות … למרות שזה בשוגג).

אבל בית ספר פעל בצורה ממש מבאסת שעשה את המסיבה בבוקר. אצלנו גם דחו את המסיבה מלפני פסח לאחרי פסח אבל ברור שזה צריך להיות עם ההורים!

האמת לא הבנתי מה הביג דילבוקר אור

אולי אני מפספסת..

אבל ברור שלא הוגן שרק אמא אחת תהיה..

מה זה קשור להכנסת אורחים?

לא מנקודת מבט שלי הכנסת אורחים.ממתקית

מנקודת המבט של התלמידות
תמיד מדברים ועוסקים בהכנסת אורחים, דווקא כשקשה, כשלא רוצים...
זו לא הזדמנות להעביר מסר חינוכי מתוך מעשה?
לזה התכוונתי.

זה לא אירוח של ראש העיר בבית הספר, שהתארגנו לכבודו.
דווקא האמא הפשוטה, שעשתה טעות אבל טרחה והגיעה, אולי בכל זאת נזמין אותה? נארח אותה במסיבת הסיום למרות שלא הייתה צריכה להיות נוכחת...

נקודת מבט קצת שונה...

את מבוגר והן ילדות.נעומית

אי אפשר לחנך אותן על חשבון משהו שלא פייר כלפיהן.

בנוסף, כשעושים משהו שהוא לא בסדר (כן, זה לא נורא ואיום אבל לא תואם את הכללים), אין כ'' כ סיבה לצפות ליחס לפנים משורת הדין.

וממש ממש מבאס שלא הזמינו את האמהות! 

בדעה שונה מהתגובות פהקנקן שבור

בעייני ברור לאפשר לך להשתתף

באמת בתום לב, היית האמא היחידה

לא איזה קנוניה מאורגנת מאחורי הגב

מה הביג גיל, אםשר להסביר את זה נורא בקלות לילדות (ולאמהות)

אצלנו במוסד זה ברור היה עובר בטוב ובנעימים גם מצד ההורים וגם מצד הצוות החינוכי

חיבוק על החוויה, כן הייתי מגששת עם הבת שלך איך היה לה החוויה, תשתדלי לא להכניס לה מילים ורגשות לפה, יותר שיח לפי תומו

לי נראה הפוךאיך?איך?

היו כללים ברורים ואת לא הלכת לפיהם אז הם 'עזרו' לך לעמוד בכללים.

לא רואה קשר להכנסת אורחים

ונראה לי שגם אם היו אומרים את זה כמו שהצגת (שבפעם הבאה אמא של.. תזכור לא להגיע) היה יכול מאוד להביך את הבת שלך

האמת שאצלי זה לא היה עובר חלק בגרוןמקרמה

אני שונאת שמיישרים קו למינימום בגלל שלא כולם יכולים...

מסיבת בידור זו חוויה חד פעמית

הורה שהגיע והשקיע לחוות את זה עם הילד שלו זה ראוי להערכה ולא לביזוי

מבינה את ההורים שלא יכולים

אבל אם הייתי מתיישרת לפי היכולות של שאר ההורים אז לא הייתי עושה הרבה שברים

מה השלב הבא?

לחייב את כל הילדים להישאר צהרון כי יש הורים שלא יכולים לאסוף באחת?

מסיבת סידור שמעבירים לבוקר זה העניין מורכב ביותרזמינה

אני נוטה לא להעביר ביקורת על בית הספר בעניין כי אני משערת שהיו להם שיקולים משלהם

ראוי מאוד לכבד הורים שלא יכולים להגיע למאורע המשמעותי הזה

כן, אם ביקשו לא להגיע ראוי לכבד את הבקשה

אני מעריכה את המנהלת על העמידה בעניין

ואני אומרת את זה בתור האמא הפראיירית שהקשיבה לבקשות מעין אלו ואז גילתה שהיו אמהות שהגיעו והן וילדיהן הרוויחו ואני וילדיי הפסדנו

מאז כמה מקרים כאלו למדתי לקח

וזה לא משתווה בכלל להשארת ילד בצהרון..

זה העיקרון...מקרמה

אני מבינה שהיו אילוצים להעביר לבוקר (מלחמה וכו...)

ואני עדין חושבת שגם בנסיבות האלו שהעבירו לבוקר וזה אומר לקחת חופש היה צריך לאפשר להורים שיכולים להגיע

אני מכירה הרבה הורים שהיו עושים מאמץ כי זה באמת אירוע חד פעמי וחשוב

ומי שלא יכול- אני מניחה שרובם היו יכולים למצוא פתרונות יצירתיים כמו סבא סבתא

אבל לישר קו לכולם למסיבה ללא הורים - לא פייר בעיני

ההחלטה מראש לאסור היא הבעיתית בעיני

לא גיבשתי עמדה איך היה צריך להתייס למי שלא כיבד את ההחלטה... (שלא מכבדת בעיני את הילד/ההורה/המעמד... אבל ניחא )

איזו חוויה לא נעימהלומדת כעת
נראה לי כדאי להבין איך הבת ראתה את זה, לא כאישו, אולי כשאלה בהערת אגב איך הייתה לה המסיבה ומתי היא שמה לב שהלכת ואם היא יודעת למה.
לדעתי כן לפתוח בפני הילדהניק חדש2

אבל בעיני עשית טעות שלא שאלת קודם אם אפשר להגיע ופשוט הגעת🤷‍♀️

היית חוסכת לכולם עוגמת נפש.

לא מתייחסת רגע לעניין הזה שהגעתשושנושי

אני רק - איזה באסה זה שלא מצאו דרך כך שגם אמהות יוכלו להגיע.

אני חושבת שזה המעט שמגיע לאימהות, להיות במסיבת סידור של הילד. אירוע מרגש ברמות - מה כואב להם לפרגן את זה לאמהות?

שיתאמצו קצת יותר, גם לילדה וגם לאמא

למרות הקשר המאצגר שהיה לי עם אמא שלי, המסיבת סידור זכורה לי ממש ממש לטובה.  

נכון. אצל הבת שלי דחו 3 פעמיםהמקוריתאחרונה

אבל לא וויתרו על נוכחות האמהות. ב"ה

והיא התרגשה ככ וחיכתה שאגיע. ממש חבל שחא התאמצו יותר

תגידו, מוכרים עדיין את המארזים של מיננה?כבת שבעים

פעם היו מוכרים בהרבה חנויות מארז של 2 אוברולים /רגליות/בגדי גוף

יחסית לא יקר

אני כבר לא מוצאת...

וגם באתר שלהם ממש אין מבחר

יש בבזאר שטראוסרקאני
כןרק טוב!
ראיתי בחנויות למוצאי תינוקות
איזה למשל?כבת שבעים
כוכב נולדרק טוב!
חושבת שראיתי בבייביסטאראחת כמוני
מנצלשת לעצמי, כי לא בא לי לפתוח עוד שרשור...כבת שבעיםאחרונה

לא מצליחה להירדם...

נרדמתי לכמה דקות בשעה סבירה והתעוררתי. התהפכתי במיטה שעה עד שנרדמתי שוב וגם זה רק לכמה דקות ותעוררתי שוב ועד עכשיו אני ערה...

מה אכלתי? קורנפלקס (לא חריג) עם משקה קפוצ'ינו, שאמנם אני לא שותה קפה אף פעם, אבל יש בו כמות קפאין מזערית שאפילו בקוביית שוקולד (שאותה אני אוכלת לא מעט 😁) יש יותר קפאין.

וגם מרחתי משחה מאלחשת בפעם ראשונה, אבל אין בה שום תופעות לוואי שקשורות לשינה. רק תופעות לוואי של אלרגיה מקומית, שאין ב"ה.

אז מה נסגר??

טוב, לפחות נקפל כביסה בינתיים... 

בן ה9 שלי משועמם ומחפש תעסוקה כל היוםכולנה

יש לו פליימוביל שבאמת העסיק אותו הרבה שעות, אבל עכשיו מוציא רק בשבת.

לגו אין לו סבלנות לבנות.

משחקי קופסה גם לא הסגנון.

הוא כן יורד לגינה, אבל רק באזור יותר מאוחר אחרי צהריים, וגם לא כל יום.

הוא לא הטיפוס שמזמין והולך לחברים.

ולא אחד שהיצירתיות יוצאת ממנו כשהוא משועמם, אלא אם להציק לאחים שלו זה יצירתי 🤦‍♀️

לא רוצה להיות אחראית על השעמום שלו, אבל כן רוצה תהיה בבית מספיק תעסוקה שלא יחפש שתגיע השעה ללכת לגינה.

להכין איתו רשימהקדם
של 15 דברים לפחות שאפשר לעשות כשיש זמן פנוי, ולחשוב איתו על רעיונות. מעלה פה כמה שעובדים אצלנו- קיפולי נייר (יש דפים מיוחדים בחנויות יצירה ויש המון סרטונים וספרים שמדריכים), להכין עוגיות בצורות שונות, ספריה ובכלל לקרוא, להכין מצגת בנושא מסוים, להכין בעצמו תשבץ/תפזורת, לקנות חוברות של תשבצים/תפזורות/סודוקו וכאלה, צביעת תמונה לפי מספרים (יש למבוגרים, באלי אקספרס או חנויות יצירה), להכין ארוחת ערב למשפחה, פאזל של 1000 חלקים
הוא לא הטיפוס שיושב עושה עבודותכולנה
גם בלי הרבה סבלנות ללמוד דברים חדשים 
יצירות מכל הסוגיםאיזמרגד1

לקרוא, בניית דגמים, להזמין חברים או ללכת לחברים

לבשל ולעשות דברים בבית

ולדאוג שיהיה לזה קופסה או רשימה שהוא יכיר מראש כי כשמשעמם קשה לעבור למצב רוח פעיל

תחפשי חוגים אונלייןאמאשוני

חוגי תכנות, אומנות, אפילו קורס גיטרה.

עדיף משהו עם התנסות עצמית.

זה גיל שצריך מעבר ליצירות במקסטוק.

גם חוגים שווים דרך המתנס/ תנועת נוער.

אפשר לוודא שיהיה לו זמין:

גולות

קליעה למטרה עם חיצים נדבקים

שק אגרוף אם הוא אוהב

ספרים

טרמפולינה או משהו בסגנון.

כדורגל

מתח

אופניים/סקייטבורד

אוטוטו פליימוביל וגינה פחות ימשכו אותו לדעתי הוא ברף העליון של הגיל שזה עוד מעסיק אותם.

להיפגש עם חברים אחר"צ בפארק זה משהו שהוא יאהב? (זה לא כמו ללכת או להזמין חבר)

מכירה חוגי אונליין מומלצים?כולנה
צריך להיות משהו מאוד מעניין כי הוא לא הטיפוס שיושב ולומד בעצמו

אופניים קורקינט הוא יורד איתם לגינה, אבל הוא נשאר שם רק כשיש חברים וזה  נגיד קורה בערך פעמיים שלוש בשבוע, מאמינה שבחופש יקרה עוד פחות.

מתח ושק אגרוף יכולים בהחלט לעניין אותו

אני מכירה עבור ילדים שאוהבים להתנסות וללמודאמאשוני

אם הוא לא אוהב אז הוא גם לא יעמוד בלהתחבר לשיעור בזמן.

אתם יכולים לבדוק אולי בגלל שזה במחשב כן יעניין אותו?

תבדקי דרך אתר המקפצה, זה בחינם.

יש גם תוכניות לחקר חלל ושל מכון דוידסון.

דברים כמו גיטרה ואומנות לא מכירה באופן אישי,

אבל בטוחה שיש לא מעט.

אבל אם לא מעניין אותו ללמוד דברים בעצמו (ללמוד הכוונה גם ללמוד לנגן למשל נכלל בלא אוהב ללמוד?)

אז פחות הכיוון.

מה עוד?

אמממ מונדיאל?

מנוי לבריכה?

החופש זה באמת בעיה. אולי להגדיר לו שהוא חייב למלא סדר חופש, רוצה או לא רוצה.

הגמישות בתוכן לא בשאלה של העשייה עצמה.

3 פעמים בשבוע להיפגש עם חברים זה אחלה.

מקווה שיחזיקו מעמד גם בחופש.

אולי נגיד עבודה כעוזר מדריך בקייטנות? אולי התנדבות עם חיות? מה שיש לכם בסביבה.

זה תעסוקות לקיץ לא ליומיום.

לקיץ ראיתי שיש קיטנה דיגיטליתואני שר

של "אפשר לחשוב"

אין לי ילדים בגיל אז לא נכנסתי לפרטים אבל אולי תנסי לחפש

ממה שהבנתי זה הפעלות בכל מיני תחומים

שמקבלים כל יום בשעות קבועות

למה בעצם לא חברים...?נחת-רוח

אולי חסר לו בטחון שם ואם תעודדי להזמין הוא יגלה כמה זה נחמד

ואם לא- אז יש גינה?

אפשר דברים של בנים..לבנות מחנה,דברים מעץ.. ניסויים מדעיים ביתיים קלים..

יש לו חברים, אבל פחות נפוץ פה שבאים לבתיםכולנה

ובאמת קובעים בגינה..

גם שמדי פעם מגיעים הם בקושי משחקים עם עצמם.

מחנה הוא עושה כשיש לו מוזה, זה לא משחק של כל יום.

יש לי פה ערמת עצים שהוא אסף ומשחק איתם אבל זה כבר פחות מעניין אותו.

סיפרתי כאן בעברעוד מעט פסחאחרונה

על 'קופסת משעמם לי' שהכינו הילדים שלי.

קופסא עם מגוון פתקים עם רעיונות למשימות שכשמשעמם שולפים ממנה פתק (ויש בה גם דברים כיפיים ומצ'פרים וגם משימות בבית. הכל מהכל).

אם מישהי יודעת לחפש, פירטתי על זה פעם לעומק (ועכשיו אין לי זמן).

הכנות לטבילהמישהי חדשה:)

שלום לכולן! אני חדשה כאן ושמעתי על המקום הזה מחברה. התחתנתי בשנה האחרונה.

רציתי לשאול, איך אתן מסתדרות עם ההכנות לטבילה? עשיתי את זה כבר כמה פעמים וכל פעם מייאש אותי להתחיל יש יותר מדי פרטים ודברים שצריך לשים לב אליהם, שאין לי כוח…

אמרתי לבעלי היום שכל אישה ששומרת טהרה מגיע לה גן עדן מיד בלי שאלות, על כל מה שהיא חווה בתקופה הזאת…🤦‍♀️

יש עצות למישהי? אשמח לשמוע!

בלי נרווים, (בלי עצבים).נעומית

החישוב שלי הוא כזה (לא יודעת האם נכון הלכתית)

מה אישה עשתה לפני 200 שנה?

הלכה לסופר פראם כדי לקנות את הדבר הספציפי להוריד עור קשה מכף הרגל? הקפידה להשתמש בליפה הכי ממרקת בבית? הקפידה לקנות את המקל הארוך לגב?

התקלחה. במקרה הטוב. הלכה לנהר (לא מקנא בה), חזרה הביתה.

היום אני עושה מקלחת טובה. עוברת כדי לראות שהכל בסדר. לוקח לי 30-40 דקות בד''כ. מהרגע שאני נכנסת למקווה עד שאני בחוץ 10-15 דקות כתלות בעומס במקווה

(יש ארגונים שאפשר יום קודם, ציפורניים, לק וכו').

ואי אהבתי את קו המחשבה!טארקו
גם אצלי ככהפרח חדש

מורידה שיערות וגוזרת ציפורניים

אמבטיה של רבע שעה בערך

משפשת את העור של הרגליים שבישיבה של כמה דקות במים מתרכך ויורד בקלות

מקלחת טובה

מסרקת את השיער תוך כדי שלא יהיו קשרים.

צחצוח שיניים וחוט דנטלי

עיון בכל הגוף וזהו

גג 40 דקות

ובמקוה ציק צאק אם אין תור תוך רבע שעה אני בחוץ

עושה את הרוב יום לפניהמקורית

גזיזת ציפורניים, גבות, שפם, הסרת שיער - יום לפני

ביום המקווה מקלחת טובה, ניקוי טבור ואזניים במקלחת עצמה, צחצוח שיניים, עיון

מה מלחיץ אותך? הנוהל די פשוט וברוראלישבע999

אולי קיבלת בהדרכת כלות מנהגים וחומרות שונות?

מסכימהאנונימית בהו"ל

שווה לבדוק את זה

ולהבין את ההלכה כמו שצריך..

אני אישית קיבלתי הדרכה מהכלה של הרב דוב ליאור והיא נירמלה ואיפסה אותי ואת ההתארגנות ממש.

היום )טוב גם נשואה כמה דקות..( מתארגנת בארבעים דקות גג

תלכי ותשאלי

זה לא אמור להיות מורכב בכלל.

יש לי רשימה של מכון פועה שקיבלתי מהמדריכה שלימישהי חדשה:)

דף A4 עם רשימה ארוכה של כל מה שצריך לעשות… אני עוד לא זוכרת הכל בעצמי.

בסוף זה לא באמת לוקח כל כך הרבה זמן, פשוט לראות את כל הרשימה ההיא, זה מלחיץ…

ואתם פוסקים לפי מכון פועה באמת?טארקו

מי הרב שלכם?

אולי בעלך יכול לתת לו את הרשימה שיסמן מדרג-מה חובה, מה רצוי, מה רק אם נשאר זמן וכח?

כי באמת לא הכל זהה וזה חשוב לדעת.

יכול להיות שיש שם גם דבריל שלא רלוונטים אלייךשמעונה
נגיד עדשות מגע, אבל זה עדיין נראה רשימה ארוכה
ואוסיף עוד משהוטארקו

אותי מדריכת הכלות לימדה שצריך פשוט לעבור על כל הגוף מלמעלה למטה מכל הכיוונים

לא צריך שום רשימה בשביל זה

רק לעבור

ראש- לחפוף, לסרק

פנים-מה שאת מקפידה(בגדןל לרוב הדעות שיערות מחוברות הן לא חציצה). לקנח אף, לצחצח שיניים, לבדוק אוזניים ולהוריד עגילים

חזה, בטן(טבור לפעמים צריך לנקות) גב, ידיים ישבן וכו- לסבן, לשטוף, לעשות עיון שאין חציצות..

וזהו פשוט לעבור על הגוף שלך, בעצמך.

אם עברת על כל הגוף את בע"ה מוכנה לטבילה.

אולי תכתבי לעצמך רשימה מתוך הרשימה הזאתשיפור

רק מה שרלוונטי לך, ואולי סתם מפורטים שם דברים שמבחינתך הם חלק מובנה ממקלחת ולא צריך שיהיו מפורטים בכלל.

או שתוותרי על הרשימה ופשוט תעברי לעצמך על הגוף.

תלמדי מה בדיוק צריך,אונמר

וזה מצטמצם פלאים.

אני הייתי גם כמוך בשנים הראשונות, ואחרי שלמדתי הבנתי שזה לגמרי סתם.

יום לפני מורידה שערות וצפרוניים, נשאר רק להתקלח ולעסור על הגוף שאין כלום.

מקלות אוזניים ושפם קצת זה גם יום לפני.

אין באמת הרבה עשיה.

אבל באמת זה מבהיל בהתחלה. לאט לאט ❣️

תודה על ההרגעה🩷מישהי חדשה:)
בנחת!Sheela

כמו שכתבו פה זה לא אמור לקחת יותר מדי זמן

ולא משהו חריג

בגדול להוריד שערות איפה שאת רגילה, ציפורניים ומקלחת טובה.

אפשר לפצל ליומיים וזה מאד מקל.

לי עוזר אחרי המקלחת לעבור על הגוף מלמעלה עד למטה לוודא שעשיתי הכל- שיער אוזניים עיניים שיניים וכן הלאה.

יש דיון בגמראהשקט הזה

אם אישה שנפלה לנהר נחשב שטבלה או לא. הדיון הוא לגבי האם צריך כוונה בטבילה או לא.

אבל תחשבי שאם יש מקום להגיד שאשה שנפלה, עפ כל הבגדים שלה, בלי לעשות שום הכנה לפני- יכול להיות שנחשב שטבלה אז זה כבר מרגיע קצת.

עכשיו באופן פרקטי- קודם כל ללמוד מחדש את דיני הכנה לטבילה והלכות חציצה. כשלומדים את זה בהדרכת כלות הראש שלנו עסוק בעוד מליון דברים ואנחנו לא עד הסוף קולטות. כשלומדים מחדש פתאום מגלים מה באמת עיקר הדין, מה התווסף וזה מסדר את הראש.

ומצטרפת למה ש @טארקו כתבה.

שימי את הרשימה בצד. תעברי על הגוף מלמעלה למטה.

חפיפה, אוזניים (לנקות את החורים של העגילים אם ככה את נוהגת), פנים נקיות מאיפור. רחיצה של הגוף, הורדת שיערות (אפשר ומומלץ יום לפני.) ציפורניים בידיים וברגליים (גזוזות או נקיות אם את מאריכה).

זהו. לא להשתגע. לא צריך לקחת יותר משעה כולל הכל. רובינו מתקלחות כל יום או כל יומיים. זו לא המציאות שהתקלחו פעם בשבוע אז הצטברו על הגוף לכלוכים שצריך להתאמץ כדי להוריד.

ומציעה גם- לשנות כיוון. אם מתאים לך, אם לא מתחברת- תדפדפי.

את מתכוננת למפגש מחודש עפ בעלך, זמן קצת להשקיע בעצמך.. (אני נגיד בתקופות בלי מקווה מגיעה להורדת שיערות פעם באפעם.. ), אפשר להתפנק באמבטיה כיפית וטובה, אפשר למרוח *אחרי הטבילה* קרמים מפנקים.

במקום צ'ק ליסט מלחיץ- השקעה בעצמי.

במקום לחץ מהיום הזה- ציפייה אליו, ליום שהוא שלי ואני חושבת בו על עצמי ומה עושה לי טוב.

בהצלחה!

חיבוקואני שר

מבינה אותך ממש!

חוץ מעל העצות שנתנו פה לפני,

אני רוצה להגיד לך לנשום אוויר ולדעת שזה הולך ומשתפר.

הניסיון הופך את זה ליותר קל.

זה נהיה יותר מוכר.

ואם הזמן עובר ואת בלחצים גדולים וחרדות, אחרי שהתייעצת עם דמות שתעשה לך סדר מה הכרחי, שתדעי שיש לנשמת תכנית ליווי למי שיש לה חרדות סביב ההלכות...

אבל זה ממש לא חייב להיות המקרה שלך.

זה פשוט סיטואציה שחדשה לך וזה בסדר שלוקח זמן להתרגל.

מזכירה את כל זה גם לעצמי 😅

קודם כל עם הזמן מתרגלים, או נכנסים להריון😄שמעונה
😄וברצינות תעשי רשימה , וחלק מהדברים אפשר לעשות קודם וחלק אפשר באותו יום במקווה...

יש דברים שהם לא עיקר הדין ובעקרון כל ההכנות לא אמורות לקחת כולל הכל שעה....

יש היום מקוואות שיש שם גם רשימה לי זה עושה סדר...   אני חושבת שהגן עדן מגיע על הרצוא ושוב, על המרחק , הקושי, פחות על המקווה עצמו😄תנצלי את הימים האלו , שאת עדיין נשואה טריה. תהני מהמקווה, תקחי לשם איפור ,תתפארי אחרי , תפתיעי את עצמך, תני לעצמך להתפנק ביום כזה ...

עונה לך כבלניתעל הנס

בהתחלה זה ממש כמו הר.

אחר כך זה נהיה הרבה יותר פשוט.

מה שאת רגילה ביום יום זה מה שאת צריכה להקפיד עליו+ כמה דברים כמו גזיזת ציפרניים.

השאר זה לא חובה,עור קשה ברגל זה לא חציצה לא חייבים להוריד,שערות הם לא חציצה לא חייב להוריד,

ראוי להוריד אם את מקפידה להוריד אבל לכתחילה זה לא חציצה.לצחצח צריך אבל לא לחפור מעבר זה ראוי ומהודר אך זה לא חציצה.

וענו לך נכון הכוונה לעבור על כל הגוף ולראות שבעצם הכל נקי,שזה בעצם עיון ולהתכוון שזה עיון.

אפשר לפצל את ההכנות ליום יומיים לפני.

העיקר שזה יהיה בנחת ברוגע.

תורה ניתנה לבני אדם, לא למלאכי השרת. זה מהכתבתנו

שאני אומרת לעצמי כשאני מתחילה להיכנס ללופ של ו'מה אם איך שאני עושה לא מספיק' (אצלי זה קורה סביב ניקיון לפסח).

ברגע שעשית מאמץ סביר (פירטו לך פה בכמה הודעות מה זה נחשב), אין שום סיבה שתצוץ לך חציצה יש מאין שתפסול יותר מאשר אם היית טובלת במים לא צלולים- וזו אופציה קיימת וכשרה.

מזל טוב! 🥳 כלה בשנה ראשונה זה שלב מרגש (וכן, יש בו גם דברים מלחיצים שצריך ללמוד לנהל)🤍

לי מה שממש עוזרהוליק

זה לעבור עם בעלי קודם.. על כל מה שאני עלולה להתקע:

אני מתחילה לפני את ההתארגנויות גוזרת ציפורניים עור יבש וכו

ואז מבקשת שיסתכל על הציפורניים ויגיד לי אצבע אצבע שזה בסדר

ואז על עור יבש

ואם יש פצעים

וכל דבר שאני עלולה להיתקע עליו שעות במקווה אח"כ

. והוא עובר איתי ואומר לי דבר דבר שהוא בסדר.

ואז במקווה אני ממש מחזיקה בראש שעברתי על הכל ועשיתי הכל ואני רק עושה סקירה אחרונה של מעבר רציף על כל הגוף - אני כן מתקלחת שוב אבל זה עניין של מה נח לך.

(ואם ואם פתאום מגלה איזה עוד פעם משהו אני למרות הבושה מצלצלת לבלנית ושואלת אותה אם להתעכב על זה או לא)

אני מרגישה שזה ממש נתן לי עוגן שאני יודעת שזה בסדר ואם לא התחדש שום דבר אז כבר עברנו על זה

דברים אחרים לא עזרו לי וזה ממש כן

אולי יעזור גם לך❤️

וואי נושא מוכרתותינה

נשואים כבר כמה שנים ובהתחלה היה מאוד קשוח, הייתי נלחצת מאוד כל פעם.

מה שעוזר לי זה לדעת את עיקר הדין, (חציצה צריך להיות משהו שמקפידה עליו/מכסה חלק ניכר מהגוף, יתכן ויש דעות אחרות אבל זה מה שאני יודעת והולכת לפיו) ללכת לפי מישהו שמקל בנושא ולא מחמיר. (בכללי אני חושבת שמצוות צריכות להעשות ברוגע ובנעימות, במיוחד אצל נשים, ועצבנות ולחץ בקיום מצוות לא תמיד קשורה רק להלכה)

ומה שעוד עוזר לי זה להפוך את ההתארגנות לחוויה, אצלינו המקווה הוא מאוד נעים, אז הרבה פעמים מתארגנת במקווה עצמו וזה הופך את זה למיוחד ונעים

זוכרתהתלבטות טובהאחרונה

שהלכתי למקווה בערך שנה אחרי החתונה אחרי שקיעה.

אז הייתי שעה בהכנות ואז טבילה.

כשיצאתח מהטבילה הבלנית אמרה לי להתארגן מהר כי יש הרבה שמחכות. נתנה לי תחושה לא טובה. שאלתי אותה מה הביתי אמורה לעשות אחרת, התחלתי הכנות לפני שקיעה אז חייב שעה. היא אמרה שלא חייב שעה.

אז פניתי לרב שאני מתייעצת איתו והוא באמת אמר שיש נוהגים ככה, אבל העיקרון זה לא להתארגן בלחץ. לא חייב שעה על השעון.

מהמקרה הזה למדתי שבדיעבד צריך להתארגן כמו שאת רגילה לנקות ולטפח את עצמך + כמה דברים מעבר. אבל לא להשתגע

תקופת הקאות עבדתן רגיל? ויצאתן רגיל?מעיין34

אני לא רוצה שיחשדו בתחילת הריון אז משתדלת לצאת כשיש מפגשים,

מצד שני הפעם זה בשילוב הקאות ואין לדעת אם יפתיע ומתי יפתיע .

כןעדיין טרייה

גם כשהייתי מקיאה קבוע בנסיעות. ותמיד היה לי מוזר שלא עלו עליי לפני שסיפרתי.

בהריונות האחרונים לוקחת בונג'סטה אז מתפקדת רגיל ללא הקאות.

אני כל כך קרובה לקנות, אבל מפחדת מכימי בהריונותמעיין34
למרות שאני יודעת שזה מתאים להריון אבל עדיין, גם אקמול מפחדת לקחת
אקמול באמת עדיף כמה שפחות, אלאאורוש3

אם יש חום ואז זה כן עדיף להוריד.

לגבי הכדורים לבחילות באמת לא חפרתי כי לא הייתי צריכה ב''ה. אבל תבדקי על זה קצת, אולי תופתעי שזה לא דרמטי (שוב, אין לי מושג). וגם לסבל ולהקאות יש משמעות, בסופו של דבר הכל משפיע. תרגישי טוב!! 

למה לקחת אקמול אם יש חום?יהלומה..

זה תגובה נורמלית וטבעית של הגוף

הרופא של הילדים שלנו אומר לתת אקמול רק אם כואב ומתלוננים

אם למשל זה חום והילד לא סובל אז לא לתת

כי חום יכול לפגוע בהתפתחות העוברדרקונית ירוקה
במיוחד בשליש הראשון. זה באמת נכון שבדרך כלל עדיף לא לקחת אם החום לא גבוה, אבל בהריון זה שונה
בחיים לא שמעתי על זהיהלומה..

ואני חושבת שזה לא מדויק להגיד את זה

אבל אני מעדיפה לא להמשיך את הדיון הזה וכל אחת תעשה מה שהיא מבינה ומרגישה

בדקתי שוב כדי לא להטעותדרקונית ירוקהאחרונה

מדובר על חום גבוה וממושך שפוגע, כי הוא פוגע בהתחלקות התאים. לכן בהריון יש המלצה להוריד את החום מהר יותר מבמצב רגיל, אם כי לא חייבים מיד. (בדקתי באתר של כללית ומכבי)

בהריון זה לא טוב לעובראורוש3
תודה רבבה🙏🙏מעיין34
בוודאי שלקחת. זה מציל חייםSheela
זה ממש הבדל בין לא לתפקד לבין התנהלות כמעט רגילה.. אני מאד ממליצה
לא נראה לי שאקמול ובונג'סטה גורמים לכימיממתקית

אני מכירה הרבה שלוקחות.
גם לקחתי בהריונות היפרמאזיס, אבל למזלי לא עזר אז הפסקתי לקחת כי גם אני חוששת מכל הכדורים האלו אז הרגשתך ממש מובנת.

היא התכוונה כנראה לחומרים כימיים. לא להריון כימייעל מהדרום
אוף אני גם לא בקטע של הכדורים. וסובלת.פומלה

כמה שמנסה להעביר תבחילות..

לא מסוגלת לשתות מים ועוד

בנתיים עוזר לי קרח, אבל להקאות לא מצאתימעיין34
ממש מבינה אותך. אני עם היפרמאזיס גםממתקית

נמנעתי מהכדורים
למזלי, באחד ההריונות כשלקחתי לא זוכרת את השם... מה שהיה לפני הבונג'סטה, לא עזר לי. אז לא הייתה לי סיבה לקחת.
לזכור שזו תקופה שעוברת
וללעוס קרח, כמו שכתבו לך פה, כל כמה זמן כדי לא להגיע לעירוי...

אני עובדת ויוצאת כרגילדיאן ד.

אבל האמת שבדר"כ ההקאות לא מפתיעות אותי

אני סוחבת את הבחילה כמה שעות ורק אז מקיאה.

בהריון הראשון שהקאתי בטירוף בלי הפסקה אז לגמרי פגע בעבודה

לא הייתי מסוגלת לצאת לעבוד אחרי שהקאתי את הנשמה על הבוקר.

ובאמת סיפרתי למנהל שלי על ההריון נורא מוקדם.

בול מה שהיה לי בראשוןמעיין34
עכשיו זה לא קורה כל יום וכל היום כמו בהריון הראשון, ב"ה בלי עין הרע ולכן הדילמה
כן. קבוע מקיאה לפני שעולה לרכבת ואחרי שעולה לרכבת.ואז את תראי
בתוך הרכבת מחזיקה שקית ליתר ביטחון 🤭
לפחות לא מול מכריםמעיין34
ואי נשים מה שאנחנו עוברות כדי להביא חיים לעולם

צריכות להדליק משואה

ילודה וייסורי מצפוןפילה

הקדמה. בת שלי רבה עם ילדה ממשפחה ענקית. גדולים שם כבר נשואים . אבל כמה בינוניות עוברות גיל ההתבגרות קשה. ואני לא חושבת שזה בגלל גודל המשפחה. העניין הוא שבת שלי כל פעם אומרת - אם לא יודעים לחנך , למה להביא 15 ילדים?

מאוד צורם לי. אין לי 15 ילדים כמובן וכנראה כבר לא יהיה אבל עדיין ממוצע במשפחה דתית זה שבע ולנו יש יותר.

וכל הזמן אני מרגישה סוג של ביקורת סמויה . וגם מתבגרים סוג של מנצלים את הנקודה המספרים שלהם יהיו רק שישה ילדים וכמה הם מסכנים. שאובייקטיבית לא נכון. אני עזרתי בבית לא פחות מהם והיינו רק שניים. אותו דבר בעלי.

גם יחס מהשכנים. עכשיו כבר פחות כי רובם בגיל ההתבגרות. אבל פעם כשהין לי הרבה קטנים, כל פעם שאיזה ילד מהבניין או בניין ליד הרעיש , באו אלי כי ידעו שיש לי הרבה ילדים. גם אם ילד בכלל היה בצבע אחר , חילוני , לא יודעת מה. כאילו הנחת יסוד כזאת שאם ילדים בלי השגחה אז הם באים ממשפחה גדולה ולא שומרים עליהם.

אם 2 ילדים של שכנה חילונית יצאו לבד , אף אחד לא יגיד למה היא ילדה כל כך הרבה ילדים ולא שומרת עליהם. סתם יגידו שהיא לא אחראית .

גם מבחינה כלכלית. אם הורים לקצת ילדים לא נותנים משהו, אז זה נחשב חינוך לפשטות . אם הורים להרבה ילדים , אז זה בגלל שהם עניים ומסכנים הילדים.

מפנקת ואז כועסתאפונה

שהם לא אחראיים ולא עצמאיים...

אחריות היא לא פונקציה של גיל אלא פרי של הבשלה.

תסתכלי מסביב - האם כל המבוגרים סביבך אחראים?

הילדים שלך בחברה טובה. אבל אם את רוצה לעזור להם להבשיל למבוגרים אחראים, אכפתיים, מתחשבים בזולת וגם בעצמם, אינטגרטיביים -אז יש הרבה מה לעשות!

אבל השלב הראשון עובר בלהניח את הציפיות ולעבוד עם מה שיש. הם לא אחראים, הם לא רואים את התמונה הגדולה, הם לא רואים שקשה לך, הם פשוט מתנהגים כמו ילדים.

את רוצה שהם יהיו כבר מבוגרים. ובכן, זה יקרה בע"ה מהר יוצר ככל שתאיצי בהם פחות (ועוד כמה דברים שמקדמים הבשלה).

אולי יעניין אותך