עבר עריכה על ידי אובדת חצות בתאריך ב' בתמוז תשפ"ו 12:13
עבר עריכה על ידי אובדת חצות בתאריך ב' בתמוז תשפ"ו 12:08
אני עומדת בצומת קריטית-בת 43 ואני מודה שלהביא ילדים לא היה איזה רצון או חלום או צורך שלי כמו אחרות, אפילו דיי חששתי מזה ומאיך אסתדר למען האמת.
בחסדי ה' נישאתי לאיש מקסים שנתן לי בטחון ויש לנו תאומים מקסימים!!! אבל שכן דורשים רגשית מאד ויש קשיים כמו קשיי שינה, גמילה, התנהגות-לא הולך לנו בקלות בכלל ולפעמים אפילו שובר ומאד קשה ולא ישנים בלילה ולמרות שאנחנו הורים שיא המעניקים ואוהבים ומטפחים אנחנו נתפסים כחלשים מולם והם מנהלים אותנו (המון לשבת איתם עד שירדמו, באים אלינו למיטה). אני מודה שקשה לנו להיות עקביים-הרצון הוא שיהיו עצמאיים אבל אנחנו לא כ"כ מצליחים כשאנחנו כ"כ מותשים, יוצאם בכל מיני מבצעים ומסים להעצים אותם לישון לבד אבל ההצלחה לא מיידית ולא ברורה ועדיין קשה מאד וזה דיי לא הכי מצליח למען האמת. יש אימהות שיגידו בכיף שישנו איתנו אבל לנו זה מרגיש פחות נוח ונכון. זה תו"כ העבודה שהיא תובענית גם ככה....
לקחנו ייעוצים, אני מרגישה שכרגע למדנו המון ואנחנו מסתדרים בלי ויש ניצוצות של אור שנובעים משינוי בדרך שלנו, אבל לא בהכרח יש הצלחות בהכל או בכלל. תאומים זה מורכב
בפרט ילדים רגישים וחכמים. ואנחנו לומדים...
בסיטואציה הנוכחית, בכל זאת ואם ה' ירצה, הייתן מביאות עוד ילד שלישי ולסגור את הבסטה? האם כדאי להתאמץ על זה? אני חוששת שיהיה קשה וגם שילד שלישי זה יהיה לי טו מאץ' ולסנכרן זה נראה לי וואהו וקשוח. אבל אם כן-זה עכשיו. כל פעם שאני רואה משפחה של שלשה זה נראה לי ממש חשוב לאחים ולמשפחה ומרגיש "שלם" כזה ויותר מרק שניים אבל מישהו צריך להיות אחראי על האושר והמשפחה והגידול הזה למן ההתחלה וזו המון עבודה. הורים שלא הכי הולך להם חלק ונוח עם הילדים, או שלוקחים את זה קשה כי זה פחות טבעי להם או שמרגישים מוצפים מזה, האם אתם מביאים עוד ילדים או שזה קשה וכדאי להודות על מה שיש ולהגיד שיש טובים מכם בזה ולהשאיר את עניין הילודה להם?
רואה אימהות מדהימות (מאמינה שאני מדהימה ממש בעצמי) שזה מרגיש טבעי להן הרבה יותר ממני או שלוקחות את זה בזרימה או כאלו שיולדות עוד ועוד במצב הנוכחי ובעיני הן אלופות ואריות, אני פחות שם, רואה פה כאלו שמתלבטות על ילד שישי ושביעי ובעיני זה מדע בדיוני. כל אחד הולך לפי היכולת שלו ואני מפונקת ומפוחדת ודואגת ולוקחת הכל מאד קשה ועמוס וקשה לי לשלב וזה מרגיש לי נוגס ולוקח ממני בפרט שאני לא האדם המתקתק ומבשל ויודע להיות עוגן. לפעמים אני ילדה קטנה שרק צריכה את הזמן שלי ומסוגלת לברוח...מפחדת שזה יהיה גדול עלי. ובאמת לא יודעת מה לעשות. הפעם זה לא משהו חיצוני, תוהה אם זה מתאים לי פנימית. אולי אני טיפוס של בוטיק קטן ויוקרתי ולא פופולארי בפורום הזה ופשוט כדאי לקבל את זה? או שאני כן יכולה ומסוגלת וכדאי לדרוש מעצמי קצת יותר שלא אתחרט בהמשך שלא הבאתי? אולי אני צריכה להיות יותר מותאמת לילדים ופחות לעצמי? אבל אני מרגישה שעשיתי דרך מטורפתתתתתתת לצאת מעצמי ואני כן מכוונת אליהם ומשקיעה ויצירתית בטירוף. פשוט זה לא קל לי כמו אחרות שזה הכי טבעי להן לאסוף את הילדים, או להעמיד סיר קציצות. לי הכי טבעי להסתובב בסופר פארם ולחלום בהקיץ ולחשוב על שיפור עצמי שלי, של הבית, שלנו וזה דורש זמן וזה דורש זום אאוט אבל המציאות היא בהילוך מהיר ואין את הזמן הזה! אז זה דורש בשביל אנשים כמוני. הם דיי היו רוצים ורומזים לי וכתבו על הכותל ביצירה בגן שהיו רוצים עוד אח, אבל השאלה מה האמא שלהם חושבת?