ילדים שלא מצליחים להקשיב כשכועסיםשמשית123

יש לי שניים כאלה (וגם בעל כזה 🥴)

בן אחד עבר כברת דרך גדולה מאוד, היו לו התפרצויות זעם נוראיות כשלא קיבל מה שרצה, או כשהיה עייף, אני מייחסת את זה בעיקר לתפילות ולעובדה שהוא גדל (היום בן 9). הוא עדיין מתעצבן מדי פעם וצריך ללמוד לשלוט ברגשות שלו כשדברים לא מסתדרים, אבל כמו. התפרצויות ירדה מאוד.

הבת גדולה ממנו, רוב הזמן מסתדרים איתה, אבל תמיד יש הרגשה שצריך ללכת איתה על ביצים, כי אם היא מתעצבנת זהו, איבדת אותה היא כבר לא תקשיב ולא תרד מהעץ. אז לפעמים זה הדברים מרגיזים אבל לא קריטיים ואז זה סתם מעצבן כי זה ממש מתפרש כמו חוצפה. אבל לפעמים זה במצבים שאין מה לעשות ואיך לעזור לה, למשל כשאנחנו בחוץ והיא רוצה לחזור ואין אפשרות, היא ממש כועסת מזה ואי אפשר לדבר איתה בהיגיון ולתת לה עצות איך להירגע או איך לנצל את הזמן עד שנלך, כמובן אחרי שנתתי אמפטיה. היא פשוט לא נרגעת וכועסת בצורה חסרת גבולות.

יש עוד כמה דוגמאות בסגנון, אבל בהרגשה שלי היא כאילו בהצפה כזאת גדולה ולא מצליחה להכיל הכל ולכן זה יוצא ככה. כי באמת אני תופסת ממנה אדם רגיש וטוב לב.

אני תוהה אם זה כבר שלב שצריך טיפול כלשהו, ואם כן איזה (מדובר במתבגרת).

גם בעלי כזה, אז כן רואה דמיון מאוד גדול והיה לנו קושי סביב זה בתחילת הנישואים, וגם היום לפעמים זה מתפרץ, אבל אשמח לחסוך מהילדים שלי את ההתמודדות הזאת אם אפשר.

הייתי הולכת לכיוון של הדרכת הורים טובהDoughnut

שם תוכלי לקבל כלים איך לעזור להם לווסת את הרגשות בצורה יעילה. וחיבוק! זה בטח מתיש💕

אנחנו הולכים לפחות פעם -פעמיים בשנה להדרכת הוריםשם משתמשת חדשה

כל פעם עבור ילד אחר

היא קולטת מהר את הדפוס של הילד

ונותנת לנו גם הבנה של מה שהוא חווה וגם מה הוא צריך מאיתנו כדי להצליח להתמודד טוב יותר עם הסיטואציה

וממש יוצאים עם מיקוד ושעואי בית

זה ממש עוזר לנו

ושנינו אנשי טיפול ועדיין מרגישים שלבד יותר קשה

ועזרה מקצועית ממש נותנת כלים

מכירה את ההתנהגויות האלו

מוכר מאוד

וממליצה להעזר ולקבל כלים

נצלש - מחפשת המלצה להדרכת הוריםהדס=)

אפשר לשאול מה השם של המטפלת ובאיזו מסגרת מקבלת?

מחפשת המלצה להדרכת הורים (לילדה עם דפוס דומה אבל קצת צעירה יותר)

עדיף מישהי/ו שמקבלים גם בזום.

המלצה בפרטישם משתמשת חדשה

לא יודעת לגבי זום

מאמינה 'היום רוב האנשים מקבלים בוזם

בהחלטאפונה

רוב מדריכות ההורים שאני מכירה עובדות בזום (כולל אותי). אנשים כבר לא יוצאים מהבית...

אשמח להמלצהשמשית123

כמה מפגשים אתם צריכים כל פעם?

אם מוצאים מישהו מתאים זה נשמע לי רעיון גאוני

כל פעם מפגש אחד וזה מספיקשם משתמשת חדשה

כדאי לחושב בינכם לפני מה בדיוק ההגדרה של התופעה שאיתה הילד מתמודד

ואם אתם ממוקדים יחסית

אז 'עה יכולה להספיק

היא כמעט תמיד בהתחלה שואלת שאלות כדי להבין טוב את התמונה

ואז שואלת מה לדעתנו הילד צריך שם?

וזה שאלה מצוינת כדי לשים לב טוב מה הצורך הרגשי משניע את הילד מבפנים

ואז היא מסכמת לפי כל הנתונים את הזווית ראיה שלה. ובסוף נותנת לנו צורת פעולה בהתאם למה שדיברנו ועם זה אנחנו בעצם יוצאים הביתה

נכון עוד פגיושת מן הסתם היו מעמיקות ומשדרגות

אבל אנחנו עושים את זה מדי פעם

באמת גם בלי בעיות מיוחדות זה פשוט ממש מעשיר ומועיל

ותכלס

אפילו אם היא לא חידשה בטרוף

אני מרגישה שכשא חנו מונחים במקום הורי לש תיקון והובלה ומחשבה על החינוך זה עצמו יוצר פלאות

המלצה בפרטי..שם משתמשת חדשה

ואם היא כועסתמקקה

איך זה מתבטא?

אפשר להתעלם ולתת לה לכעוס?

אם היא מתנהגת בצורה שמסכנת אחרים או אותה לגמרי ללכת כבר לטיפול בעיני

היא כועסת, יכולה לצעוקשמשית123

לא להפסיק לדבר על זה, כשאנחנו בחוץ מנסים עוד ליהנות כן?

מתעלמת ולא עונה כשדברים אליה, גם אם זה דברים דחופים.

אם אצטרך עזרה דחופה היא תתעלם לגמרי.

כשאדם כועסoo

גם מבוגרים ובמיוחד ילדים

אין מה לדבר איתם בהיגיון

וברור שלא יקשיבו

הם כועסים

הם עסוקים עם הכעס

מעבר לזה שהם צריכים ללמוד להתמודד עם הכעס שלהם

ההורה צריך ללמוד איך להתנהל עם ילד כועס

כמו

להרפות

לתת זמן להרגע באופן עצמאי

לא לתת עצות

לא לנסות להרגיע

לא לפחד מהכעס

להכיל מה שאפשר

לזכור שהוא ילד ומותר לו לטעות

אחרי שהכעס נגמר אפשר לדבר על זה אם זה עדיין רלוונטי

זה לא כעס שאפשר להתעלם ממנושמשית123

כלומר לפעמים זו סיטואציה שאי אפשר להחליק, כמו שאנחנו בחוץ והיא מתעצבנת על משהו, היא לא עונה, לא מתייחסת למה שאומרים או מבקשים ממנה גם אם זה דברים דחופים.

לפעמים גם יכולה להרביץ או להשתמש בכוח חריג. אבל זה הרבה יותר נדיר וקורה לעיתים רחוקות ורק שממש מוצפת.

לא אכפת לי שתטעה, אני מנסה להבין האם זה שלב שצריכה עזרה חיצונית כדי את לסחוב את זה לבגרות.

אםoo

נמצאים בחוץ והוא מתעצבנת/ לא עונה/ לא מתייחסת

מה בעצם הבעיה

מה זה דברים דחופים

בעיניי הכי דחוף כשילד עצבני

זה שהוא ילמד להרגע לבד

ולא יפגע בדרך באחרים

הפעם האחרונה היתה שהיא לא הפסיקה לדברשמשית123

בקול חזק עם דמעות אני רוצה ללכת עכשיו, עכשיו אני רוצה ללכת, תקראי לכולם עכשיו ככה מעל שעה, בסוף הלכנו בלי קשר, אבל ברור שזה לא הוסיף לגילוי שלנו, והייתי שמחה לעזור לה להתמודד טוב יותר.

או שמבקשת ממנה להחליף מושב מסיבות שונות והיא לא עונה ולא מסכימה וחם לכולם ורוצים לנסוע.

זה בדיוק מה שאני רוצה ללמד אותה להירגע לבד גם אם המציאות מבאסת אותה.

מדובר בנערה בתחילת גיל ההתבגרות

אמoo

אם היא רוצה ללכת

צריך לתת לה פתרון

היא לא צריכה לבקש שעה

אם היא לא משתפת פעולה בהחלפת מושב

הייתי מחפשת פתרון חילופי בלי שיתוף הפעולה שלה

אולי צריך לתת יותר מקום לרצון שלה

ולא לחכות שהיא תהיה מתוסכלת

ואם היא מתוסכלת

לנסות לעקוף את האירוע ולא להלחם בו

נסענו לאטרקציה שלא מצאה חן בעיניהשמשית123

אין לה איך לחזור, איזה פיתרון אפשר להציע לה?

קהל לגבי במושב, יהיו מצבים שאבקש ממישהו אחר לוותר, אבל זה בדיוק ללכת על ביצים מבחינתי

בעינייoo

אטרקציה לא יכולה להיות בכוח

אז כדאי לתאם עם הילדים מראש מקום שמוצא חן בעיניהם

ואם יש בעיה כשמגיעים אז לחפש פתרונות גמישים

להיות שעה באטרקציה שלא רוצים להיות בה

זה די סיוט גם למבוגר

גם לגבי מושב

אפשר לתאם מראש

וגם להבין את הבעיה מבחינתה

זה לא בהכרח ללכת על ביצים

אולי אתם מצפים ממנה ליותר מדי

לא הכרחתי לצאת לאטרקציהשמשית123

היא מאוד רצתה לצאת ובסוף לא מצאה שם מה לעשות (בעיניי בקלות יכלה למצוא מה לעשות כדי להעביר את הזמן ולא לסבול אבל לא אמרתי לה את זה כמובן).

לא רואה פיתרון גמיש לסיטואציה האמת, זה היה במקום חור שהיא לא מכירה, לא רגילה לנסוע באוטובוסים, בטח לא במקום שלא מכירה. האופציה היחידה מבחינתה היתה שאנחנו נחזור הביתה, איפה הגמישות מהצד שלה?

גם לגבי מושב, הם מתאמים מראש, ובכל זאת היתה פעם שהיה לי חשוב שתחליף מקום והיא לא קיבלה את זה. אני יכולה להתגמש מולה בלי סוף, לקחת אותה הביתה מתי שתרצה, ואז אחרים סובלים, או לוותר על הצורך שלי ולתת לה לשבת מקדימה למרות שלא התאים לי. השאלה אם זה מה שיגרום לה להתמודד נכון עם תסכולים

הפתרונותoo

צריכים להיות ברמה הרגשית ואז הטכנית

ברמה הרגשית

הילדה ציפתה לאטרקציה

הגיעה והתאכזבה מהשעמום

הפתרון

להבין את הציפייה והאכזבה שלה

ואת חוסר האונים של ילד להיות שעה במקום שאכזב אותו

ברמה הטכנית

כשאני מתכננת אטרקציה של שעה

אני מחפשת מראש נקודות מילוט לסיטואציות אפשריות

וגם מאלתרת תוך כדי כשיש צורך

כמו

לקצר את השהייה

להחליף באחרת

לקנות מזכרת/ אוכל/ שתיה

להצטלם/ להסריט

לגבי מושב

ברמה הרגשית

לשבת באוטו זה יכול להיות עניין רגיש

לשבת קרוב בלי יכולת לקום וללכת במשך זמן מסוים

יש ילדים (ומבוגרים) שזה ממש קשה להם

ברמה הטכנית

לילד שזה יותר קשה לו

הייתי מתגמשת יותר

בהבנה שזה באמת אתגר שגדול עליו

לגבי התמודדות עם תסכוליםoo

זו למידה של כמה רבדים

1. צמצום טריגרים

2. זיהוי התסכול כשהוא מתחיל/ קטן

3. אלטרנטיבות להוצאת כעס/ אנרגיות שליליות

לגבי התמודדות עם תסכולים אצל ילדים

1. ההורה יכול לצמצם טריגרים וגם ללמד את הילד לזהות אותם

2. ההורה יכול לזהות תסכול כשהוא קטן וללמד את הילד לזהות

3. ההורה יכול ללמד אלטרנטיבות ע"י דוגמה אישית ושיחות/ שיתופים רגשיים

טוב, לא יודעת מה להגיד .שמשית123

אני חושבת שככה נכנסים ללופ אינסופי של ריצוי, אם כל פעם שמישהו מתעצבן אני אחפש תוכנית מילוט לא אצא מזה.

אני כן חושבת שמגיעה נקודה שבנאדם צריך להבין שאין כרגע דרך לשנות את המציאות וצריך לקבל אותה, זו הנקודה שבעיני קשה לה והייתי שמחה לעזור לה

ישoo

ריצוי רע

בו ההורה מפחד מהתגובה של הילד/ לא מצליח להתמודד איתו/ מגונן עליו כל הזמן

ויש ריצוי טוב

בו ההורה עוזר לילד להפחית טריגרים ולהתמודד עם תסכולים

מתוך רוגע ובטחון

את מעדיפה שהיא תתמודד עם המציאות

במקום שאת תנסי להתאים אותה יותר אליה

לגיטימי

אבל את התוצאה את רואה בשטח

בסוף המקור לרוב הבעיות עם ילדים

זה הדינמיקה עם ההורים

שנמצאת באחוזים מאד גבוהים באחריות ההורים

גם אם לילד יש נטיה כזו או אחרת לקשיים

דווקא פה אפשר למצוא פתרוןאמאשוני

אפשר לקחת אותה רגע לצד, לשהות איתה בבאסה שהיא נמצאת בה,

אח"כ להגיד שאנחנו כבר פה ועם כל ההבנה אי אפשר עכשיו לעזוב,

להציע פתרון או שניים מהסגנון של את רוצב ללכת לקנות ארטיק/ לקרוא ספר בקרבת מקום.

רוצה יופי, לא רוצה להעביר את המקל אליה ולומר שתשמחי אם היא תחשוב על משהו שימצא חן בעיניה בסיטוציה הנתונה. אם היא נכנזת לפרצופים בסדר מותר לה.

אם היא ממשיכה עם הקולניות להסביר לה שוב שאת שומעת ואת מבינה ואת באמת היית שמחה לסייע לה, ושאת לא מרשה להפריע ולפגוע באחרים בגלל שהיא עכשיו בקושי.

הרבה פעמים כל מה שילד צריך זה הכרה ברצון שלו ושיראו אותו ושיתחייסו לבקשה שלו ברצינות "שיספרו אותו"

גם כשהיא אפשר למלא את הבקשה כלשונה.

באמת שניסיתי את כל זהשמשית123

כנראה לא בצורה מאוד מוצלחת כי זה לא עזר.

היא לא מקבלת אמפטיה מהסוג הזה, זה מעצבן אותה יותר.

ובאמת נתתי לה לקרוא ספר מהטלפון שלי למרות שהייתי צריכה את הסוללה, וכשביקשתי שתחזיר מהר מאוד זה הסלים.

נשמע כמו שילוב של כמה דבריםאמאשוני

צורך בשליטה- אולי כשביקשת חזרה את הטלפון זה התפרש אצלה שאת "שולטת" במצב כזה אפשר למשל לתווך את הצורך שלך (אני רואה שהסיפור מעניין אותך ואני ממש שמחה שמצאת פתרון שמספק אותך. הבעיה החדשה היא שהסוללה חלשה ואני צריכה כמות סוללה מסויימת להמשך. מה לדעתך ניתן לעשות בשלב זה?)

יכול להיות גם סיטואציה של רעב רגשי מתמשך ש"התרגלתם" למלא במאבקים, כדאי לנסות למלא את זה מלכתחילה בזמנים של 1:1 של קרבה.

יכול להיות שיש פה גם צורך להציב גבול ברור סביב הקולניות.

כתבת שבעלך לא מוותר לה ויותר אסרטיבי והיא באמת מתאפסת כשהוא מתעקש איתה.

מציעה לאפשר לו לאפס אותה (כל עוד זה לא באמצעות הפעלת כוח פיזי או כח בלתי סביר אחר)

ואז כשהיא מאופסת את יכולה לגשת אליה ולאוורר רגשות ולהציע אלטרנטיבות וככה לשחרר את המצוקה הרגשית ועם הזמן היא תבין שכדי למנוע הסלמה מראש כדאי לחפש אלטרטיבה איך להרגיע את עצמה וכשהיא תרצה באמת היא תמצא.

אני מלמדת את הילדים מגיל צעיר מאוד שגם כשכועסים אסור לפגוע בעצמנו ובאחרים ולהמשיך להתלונן בקולניות במשך שעה זה לפגוע באחרים ולכן זו לא התנהגות מקובלת.

עוד משהו שיכול לעזור- אם תקחי אותה לטיפול כלשהו נניח תרפיה (במים, באומנות) גם היא תלמד אסטרטגיות וגם יהיה לכם זמן ביחד עם גישור כלשהו וזה עוזר לאט לאט להתחבר מחדש.

אז שתי ציפורים במכה.

כתבת שגם לבעלך יש קושי סביב זה, האם הוא מודע לזה ומבין את ההשפעה על הילדים? לפעמים יש בנו איזה פגם שאנחנו רוצים לתקן אבל אין מספיק מוטיבציה, אבל פתאום כשזה משתקף בילדים מבינים פתאום את גודל הנזק וזה מעורר לשינוי.

הוא יותר מודע לזה בשנים האחרונותשמשית123

והוא גם ב"ה כשהוא נתקל בסיטואציות כאלה איתה, יותר קל לו להבין איך אני מרגישה כשזה מולו..

כנראה שזמן אחד על אחד ודיבור על רגשות זה הכיוון, אבל למה זה כל כך קשה 🤦‍♀️

זה קשה ממשאמאשוני

יכול להיות שיש כבר חסימה אצלך בגלל ההתנהגות שלה וזה ממש מובן.

זו בהחלט עבודה להעצים את הטוב, להתחבר מחדש ולדבר על הרגשות (של שתיכן)

תשמחי שזה קורה עכשיו כשהיא בתחילת גיל ההתבגרות ויותר קל להשפיע ולתקן, גם את הקשר וגם את ההתנהגויות.

מציעה לטפל בנושאים האלו דווקא בתקופות רגועות יחסית ופחות מטרגרות.

לא לחשוב שאם רגוע אז צריך להניח לזה אלא בדיוק להיפך. כשרגוע זה הזמן לחזק את היסודות ❤️

את אמא מהממת ואני בטוחה שבעבודה נכונה, אמונה והתמדה, אתם תעלו על דרך המלך.

שבת שלום!

אני רקאפונה

הציעו לך המון הצעות כדי לעזור לה,

אבל את יודעת שכמעט בלתי אפשרי לעזור לה

ואני מסכימה איתך. זה באמת הרבה פעמים לא עובד.

והסיבה היא שהיא לא מסוגלת להישען ולהיעזר - בטח כשהיא לא מווסתת..

זו יכולת שמתפתחת ומתבססת על קשר

וקשה עד בלתי אפשרי לווסת ילד ממוגן, שהלב שלו סגור,

או ילד שהקשר איתו רעוע.

וזה מעגל קסמים

כי מאד קשה להיות בקשר עם ילד כזה!

זה סוגר גם את הלב שלנו

קשה להיות רכים ונדיבים כלפיו, אנחנו הופכים להיות קצרים והתנהגותיים או "הולכים על ביצים" ונמנעים.

הרבה פעמים אין פתרון טוב באמת.

צריך לסגור את הסיטואציה איכשהו

עדיף עם כמה שפחות נזק (בהלה,פרידה רגשית).

הפתרון האמיתי הוא עבודה על קשר, ריכוך, הבנה מה הם הצרכים

לאט לאט את תלמדי לתת לה את מה שהיא צריכה,

והיא תלמד שאת שם בשבילה ותוכל להיעזר בך...

להירגע לבדאפונה

זה שלב אחד אחרי להשען על מבוגר מווסת לצורך הרגעה (ויסות הדדי). וזה בעצם מה שתעשו בהדרכת הורים.

אי אפשר ללמד מישהו אחר להירגע... אבל אחרי שהיא תוכל להירגע בעזרתך, זה בע"ה יופנם והיא תוכל גם להרגיע את עצמה.

זה מעניין (וגם קשה)יעל מהדרום

לק"י

יש לזה עיצות כלליות או שצריך להתאים לבנאדם הספציפי?

חלק מקורס שאני להורים לילדים צעיריםמתיכון ועד מעון

נקרא ויסות בשניים.

בדיוק כמו ש @אפונה אמרה היכולת לווסת את עצמי נשענת על היכולת של המבוגר לווסת אותי, ככל שהמבוגר יהיה רגוע בסיטואציה, אז הוא יוכל להיות פנוי להרגיע אותי.

באופן כללי העצות הפשוטות- לנשום, לעצור ולהתרחק רגשית מהסיטואציה...

עשיתי השנה השתלמות בעבודהיעל מהדרום

לק"י

ואחד הדברים שהמרצה אמרה זה שכאשר ילד כועס/ מתפרץ, להניח יד על החזה שלו ולנשום עמוק, ורוב הסיכויים שזה יגרום גם לו לנשום עמוק.

התכוונת לדברים בסגנון הזה?

כן, בהחלטמתיכון ועד מעון

שאני נושמת עמוק אני נרגעת, זה עוזר לילד להרגע (מה שהוא מתאר זה נוירוני מראה)

תודה!יעל מהדרום

לק"י

כמה סבלנות צריך בשביל זה.

כשהילדים משגעים אותי. בואי נגיד שלא תמיד יש לי חשק רב לעזור להם להירגע. בא לי שיירגעו וזהו🤦‍♀️

לגמרי הנקודה שזה עובד הפוךמתיכון ועד מעון

ככל שאני אצליח לווסת את עצמי בסיטואציה הסיכוי שהילד ירגע גדול יותר והסיטואציה בסופו של דבר תהיה קצרה הרבה יותר מאשר שאין לי עצבים ובעצם זה מסלים את האירוע

יש עצותאפונה

אבל אין קסמים.

היכולת להתווסת טמונה ביכולת שלנו להרחיב את המנעד הרגשי, לשים לב לעצמי, מה אני מרגישה? מה קשה לי להרגיש?

מה התעורר בי רגע לפני? לשהות שם קצת.

אם התפרצתי במשך היום, לשבת בערב ולהתבונן: מה היה בלתי נסבל עבורי בסיטואציה הזאת?

לעבוד גם דרך הגוף, לשהות ברגע להרפות שרירים, נשימות, לשים לב איפה הגוף מחזיק את הרגש.

וככה

יום ועוד יום..

לאט לאט זה נפתח

אנחנו מגלים אחרי תקופה שאנחנו פחות תגובתיים

יותר מווסתים

ויכולים גם לעזור לילדים שלנו...

תודה על ההסבר. המוח שלי כרגע לא פנוי להבנה מעמיקהיעל מהדרום

לק"י

אני אצטרך לחשוב על זה בזמן עירנות.

וואי...איזה קשוח זה! ומחרפן!יעל מהדרום

לק"י

ליבי איתך.

נשמע שהיא הייתה בחרדה ולא בכעסמתיכון ועד מעון

ובעצם היא "ננעלה" בסיטואציה ולא הצליחה לצאת ממנה, לא הצליחה לחשוב בהגיון.

אצלנו פעם הלכנו לאיזו אטרקציה שאחת הבנות פחדה, היא העדיפה לשבת בחוץ במשך 3 שעות, וזה היה טוב לכולם

לא אכפת לי שתשב בחוץשמשית123

ואפילו היה מקום ממוזג להעביר בו את הזמן.

היא לא רצתה לשמוע לא אמפטיה, לא תנשמי, לא להגיד לה עוד כמה זמן נשאר.

ואני בנאדם רגוע מאוד ולא התעצבנתי בסיטואציה הזו בכלל.

להפך, אם בעלי היה הוא היה יותר מעמיד אותה במקום, ואז יש מצב שהיתה מתאפסת (אבל חושבת שמבחינה רגשית זה לא טוב לה, כי היא לא לומדת להתמודד)

אני לא מרשה לילד להתעצבןצהוב

וזה לא טוב לחינוך שלה שהולכים סביבה על ביצים

מה התגובה שלה בעצםמקקה

בזמן הכעס?

מה היא עושה?

אני לא יודעת מה יותר גרועoo

ללכת על ביצים

או

לא להרשות לילד להתעצבן

שניהם פוגעים בילד ובקשר עם ההורה

מה הכוונה לא מרשה להתעצבן?קופצת רגע

עצבים זה רגש, והוא מאותת משהומתיכון ועד מעון

נכון שכל הכועס כעובד ע''ז, לצערי אני עדיין לא ברמה, ואני מתעצבנת, וגם הילדים שלי.

אבל שיש מקום לרגש אפשר לדבר אותו, לפרק אותו, לחשוב ולהתמודד איתו, שאין לו מקום אז הוא יוצא בדרכים אחרות

רגש צריך לבוא לידי ביטויאפונה

וזה תפקידם של ההורים לאפשר סביבה מיטיבה ומכילה שמאפשרת להרגיש ולבטא רגשות. כולל רגשות לא פוטוגניים כמו כעס, קנאה, פחד, דכדוך וכד'.

ההליכה על ביצים לא נובעת בדרך כלל מטובת הילד, אלא מחוסר יכולת שלנו ההורים לסבול ביטוי רגשי מעבר למנעד ה"מותר" לנפש שלנו.

(בהמשך אנחנו "הולכים על ביצים" גם כדי להגן על הסביבה מפני ביטויים רגשיים פוגעניים).

שימי לב מה קורה לך כשהילד שלך כועס, לאן זה לוקח אותך רגע לפני שאת "מכבה" את הכעס שלו, מול רגשות מתפרצים אחרים שאת מסוגלת להכיל בשוויון נפש.

בבחירה בין לא להרשות לילד לכעוס לבין ללכת על ביצים, בשתי האפשרויות אנחנו חוסמים ביטוי רגשי.

יש אפשרות שלישית, והיא לתת לילד לזעום - ולהיות איתו שם ביחד, בלי ביקורת ובלי להבהל, לעבור דרך הרגשות עם מבוגר שאפשר להשען עליו.

למקרה שזה לא ברור, אין כאן שמץ של ביקורת כלפי הורים! לכולנו יש "אזורים אסורים" בנפש, רגשות שמסוכן להרגיש והמח נמנע מהם.

בשביל לווסת ילד צריך להיות מסוגל לווסת את עצמך, שזו מיומנות שזוכה לה מי שהוריו ידעו לווסת אותו בילדותו. למרבה הצער, רובנו לא זכינו לטעום ויסות הדדי וזאת הסיבה העיקרית שקשה לנו להעניק אותו לילדים שלנו.

לדעתיעוד מעט פסח

הניסיון לגרום לאחרים להיות רגועים, הוא מיקוד בדבר הלא נכון.

יותר חשוב שתתמקדי באיך את יכולה ליצור לעצמך סביבה נעימה.

אם זה באיך לתת לך מענה רגשי מתאים ברגע ההתפרצות (נגיד, בלי להילחץ ממה יהיה להם כשהם יגדלו), ואם זה בקטע טכני (להתרחק מהילד שבהתפרצות).

אם את תהיי בטוב וברוגע, אבל באמת באמת, אני בטוחה שזה הדבר שהכי יעזור להם.

בסוף מה שאדם לא מווסת הכי צריך, זה מישהו רגוע ומכיל לצידו (ומכיל לא שווה נותן כל מה שהוא רוצה. מכיל זה לא נבהל מהסיטואציה).

בקשר לבת -מתואמת

חשבתם ללכת איתה לאבחון כלשהו? את אומרת שאצל הבן זה עבר, וזה הגיוני שבגיל צעיר הוא היה כך, אבל כשזה ממשיך בגיל בוגר - בעיניי זו נורת אזהרה כלשהי.

בכל אופן, ממליצה לכם להתייעץ עם פסיכולוג טוב, שיכוון אתכם גם איך בפועל לנהוג איתה, אבל בעיקר לראות אם כדאי לקחת אותה לאבחון כדי להבין על מה זה יושב.

אולי כדאי לחשובאיזמרגד1

(אולי בליווי של איש מקצוע) על מה זה יושב

אני יכולה להגיד שאצלי כשהייתי מתבגרת התפרצויות זעם הגיעו ממקום שהרגשתי שלא רואים אותי ואין לי מקום בבית, באיזשהו מקום תת מודע. ולגמרי ניסיתי להשיג את זה שילכו סביבי על ביצים כי זה אמר שרואים אותי ומתחשבים בי אפילו אם מתחשבים רק כדי שאני לא יתפרץ.

אני ממש לא יודעת אם זה הכיוון אצלכם גם, אבל אולי שווה לבדוק את זה. אולי זה לא שאי אפשר לדבר איתה בהיגיון אלא שבתת מודע היא בוחרת לא להקשיב להיגיון, ואם תנסו לספק את הצורך הזה בדרך אחרת זה יפתור את זה...

נשמע כיוון נכון, מי האיש מקצוע?שמשית123

וגם תמיד זה בא בכאלה גלים, שיש תקופות שהיא מהממת והכל זורם, התפרצויות לא תדירות, אבל בימים כאלה של חופש כן יותר נפוץ.

האמת שאני לא יודעתאיזמרגד1

מי האיש מקצוע המתאים בדיוק. אולי לנסות כיוון של הדרכת הורים ממישהי מקצועית- עו''ס או פסיכולוגית, או אולי טיפול בשבילה שישלב מפגשים עם ההורים או משהו בסגנון...

השאלה המעניינת על הגלים של ההתפרצויות זה אם גם בתקופות שהיא רגועה יותר יש טריגרים שבתקופות הפחות רגועות יכולים לפוצץ אותה, ולנסות להבין מה ההבדלים בין התקופות, אם יש משהו ספציפי שמשתנה בבית/ בלימודים, באווירה וכו'.

אה וגם אולי מצב הורמונלי קשור. זה הגיוני שבמחזור היא יותר מתפוצצת נניח גם על שטויות...

הדרכת הוריםאפונה

בגישה היקשרותית

זה בדיוק מה שעושים שם.

היא צריכה ללמוד איך לווסת את הרגשותנעמי28

ואתם צריכים ללמוד איך לעזור לה.

לדבר בהגיון בהצפה זה פיתרון לא מומלץ, גם לא למבוגרים, זה פיתרון שכלי למצב רגשי וזה פשוט לא יעבוד ,מעצבן יותר ורק מגביר את התסכול (גם לי עשו את זה).

חיבוק היא מוכנה לקבל? לתת יד?אולי להסתכל ולהיות לידה ורק לתת לה לכעוס בלי להסביר לה בהגיון שהיא לא צודקת?

במקרה של המתנה של שעה, ניסיתם לחשוב ביחד על פיתרון חילופי? משחק אחר או משהו להעביר את הזמן? כי לדרוש מילד להמתין שעה, גם אם הצדק איתך, זאת משימה שקשה להם.

יש דברים ספציפיים שמציפים את זה?

הייתי מנסה לדבר איתה כשהיא רגועה, מה באמת היה עוזר לה.

אני לא יודעת בת כמה היא אבל עשיתי שיחות כאלה גם עם בני חמש.

היא מתבגרת צעירהשמשית123

אני צריכה באמת לדבר איתה לשאול מה הרגישה באותה סיטואציה

נשמע שאתם במצב שכןפילה

צריכים פסיכולוג . לא הנחית הורים. ילדים בגיל 12 לא מתנהגים ככה. זה נראה שהיא פחדה ממשהו . האם זה היה משהו שבאמת היה שם? כנראה גם פתרון לשבת בחוץ לא התאים כי אולי פחדה שמשהו יקרה לה.

אולי היא פגשה איזה ילד שהיא פוחדת ממנו? עברה טראומה? אם זה בריכה , אולי היא פעם כמעט טבעה?

איך היא במסגרת?

מהצד שלי זה נראה הצפה וקושי בויסות רגשישמשית123

היא לא פחדה ולא עברה טראומה ככל הידוע לי..

למה היא הייתה מוצפת?פילה

קשה לה עם הרבה אנשים? או רעש?

אמורה להיות סיבה. אם יש סיבה אז יכולים לטפל .

אם אין שום סיבה נראית לעין , כנראה צריך טיפול או איבחון.

מה קורה בטיול בית ספרי? שם היא מצליחה ?

לא יודעת למה היא מוצפתשמשית123

אני כן שמתי לב שאני אפשר להעמיס עליה משימות, היא ממש צריכה נחת ושקט והרבה ממנו, אבל היא גם מאוד אוהב אקשן וחברה, קשה לה להתמודד עם אכזבה, או כשדברים לא בדיוק בדרך שרצתה, וגם קושי בדחיית סיפוקים

זה תמיד ככה?שואלת12אחרונה

אצלנו שמתי לב שאני לא מכירה את הבת שלי בימים שלפני הווסת ובשבוע שלו.. פתאום תגובות עצבניות וכעסים.

אז אולי גם אצל הבת שלך זה ככה?

מה אתן אומרות על ילדון שלילה לפני תחילת המעון העלהאמא טובה---דיה!

חום?

אפשר לדעתכן להביא אותו היום אפילו רק לרבע שעה ביחד איתי ושיישאר צמוד אליי, רק כדי שיתחיל להתרגל?

כמה הוא חיוני?כורסא ירוקה.

אם הוא מרגיש רע אז לבוא סתם יעשה לו רע

האמת, לא... תרגישו טובאורוש3

יש מצבלפניו ברננה!

הייתי מתייעצת עם המנהלת מעון.

באסה. אבל לא הייתי מביאה..נשימה עמוקה

הייתי חוששת שידביק ילדים, רפואה שלמה!שיפור

סליחה שלא עניתי, בבוקר הוא קם בכלל בלי חום וחיוניאמא טובה---דיה!

לגמרי.

מה? התחיל כבר מעונות תמת??פצלשהריון

במגזר חרדי זה מא אלול עד ט באב. מגזר כללי 1.9-8.8כורסא ירוקה.

אצלנו התחילו כבר בחמישי... ל' אב אמהלה

האמת שגם במעון לידנו עושים יום הסתגלות לפניכורסא ירוקה.

כלומר בסוף אוגוסט כדי שהיום הראשון יהיה יום מלא, ואז לוקחים את היום הזה חזרה באחד החופשים

מעניין אותיהשם שלי

איך זה מסתדר עם שנה מעוברת?

אם הולכים לפי הלועזי, אז הלימודים והחופשה זהים בכל שנה.

אבל אם הולכים לפי העברי, יוצא שבשנה רגילה יש פחות ימי לימודים, ובשנה מעוברת יש חודש יותר מהשנים האחרות.

איך זה הולך מבחינת התשלום?

יש הבדל בין שנה מעוברת לרגילה?

או שמשלמים רגיל ובונים על זה שבסך הכללי זה מתקזז? (למרות שזה לא יוצא דווקא על אותו ילד/ משפחה).

אצלנו משלמים בראש חודשמאוהבת בילדי

ואז בשנה מעוברת משלמים על חודש יותר?השם שלי

והסכום הוא כמו של מעונות תמ"ל אחרים?

כי חודש עברי יותר קצר מחודש לועזי.

כןDoughnut

אצלנו גם משלמים על ראש חודש, אז בשנה מעוברת משלמים על 13 חודשים.

מוסיפה שאצלנו המחיר זול יותר ממעון תמ"ת, זה גנון פרטי.

לא מדברת על פרטיהשם שלי

מעניין אותי איך זה עובד במעון תמ"ת, שאמור להיות כמו שאר המעונות, אבל החופשים שונים.

תראיכורסא ירוקה.אחרונה

שנה עברית ולועזית בכל מקרה לא שוות באורך שלהן.

בשנים לא מעוברות, שנה לועזית היא 11 יום יותר.

אורך החופש הגדול והחופשים במהלך השנה הם זהים, ככה שבעצם כל שנתיים שלוש המעונות במגזר החרדי "מחזירים" להורים את הימים האלה בשנים המעוברות

משלמים לפי ךועזילאיודעתת

ובאמת יש שנים שוות יותר או פחות.

לפני כמה שנים היה לי ילד והייתי בשנה הכי פחות שווה.

עכשיו יש לי שוב ילד וזו השנה הכי שווה.

החשבון הוא שלכאורה כל ילד אמור להיות 3 שנים, למרות שאני למשל לא שלחתי אף ילד למעון בגיל קטן, רק לשנה השלישית שזה מרגיש לי הטרמה טובה לגן עיריה

דוקא היום הראשון הכי מיותר בעיני כולם רק בוכיםשם משתמשת חדשה

זה רק עושה יותר חשש

ואם את יכולה לבא איתו כשיבריא בבוקר אחר

בעיני זה הכי נכון

וגם כדי שלא ידביק...לפעמים הוירוסים החום עולה בלילה ויורד בבוקר

ממש לא.טארקו

שנה שעברה לא הבאתי את הבת שלי ליום הראשון והתחלנו הסתגלות ביום השני והכל היה בסדר גמור

מה עושים בכותלעוד מעט פסח

כשאני רוצה ללכת לבד, בלי בעלי, אבל כן עם בנים בגילאי יסודי (שמצד אחד גדולים מדי לבוא איתי לעזרת נשים, מצד שני קטנים מדי ללכת לבד)?

הלוואי ויהיה לכן רעיונות.

שאלה טובה...מתואמת

האפשרות היחידה שעולה לי היא להישאר יחד ברחבה החיצונית, לפני החלוקה לגברים ונשים.

או למצוא אדם שנראה אמין ולבקש ממנו להשגיח עליהם, אבל זה נראה לי עדיין מלחיץ...

לענ"ד נכנסים לעזרת נשים אבל בחלק האחוריnik

גם אני חושבת ככהשואלת12

עדיין קיים הבית כנסת בחלק המקורה?טארקו

אם כן אפשר ללכת לשם שהגברים ונשים צמוד..

אפשר להיות בחלק המשותף לפני הכניסה לנפרדחילזון 123

האמת, אני לא חושבת שזו בעיה שיבואו איתךכתבתנו

זה לא שה'פעילות' בכותל היא כזו שלא מתאימה שבנים בגיל יסודי יראו אותה. אני הלכתי עם ילדים לבד או אפילו עם בעלי כשהבנים רצו להיות איתי ואף אחד לא אמר כלום מעולם. אני באופן אישי לא מרגישה שזה פוגע בצניעות (אפילו אם גבר מבוגר יכנס לעזרת הנשים כדי לקרוא למישהי באופן ענייני זה בסדר מבחינתי)

וואי, מענייןעוד מעט פסח

אשמח לדעת אם עוד נשים חושבות ככה.

אני אמורה להגיע רק עם ילד בן 8 (ובנות...).

לדעתכן זה בסדר?

כי לבוא עד הכותל ולהישאר רחוק יהיה לי באסה.

ילד בן 8 לגמרי הייתי מכניסה איתנו לעזרת נשיםטארקו

בגיל 10-12 הייתי כבר מתלבטת

אבל 8 ודאי שכן

זה לא בריכה או שירותים...

בדיוקשיפור

מסכימה גםיראת גאולה

נראה לי שזה בסדר...מתואמת

יכול להיות שזה היה מעט מפריע לי, אבל בסופו של דבר הוא די קטן.

ויש גם סדרנים שמסתובבים בעזרת הנשים - זה אם כבר יותר מפריע לי...

הייתי מכניסה חופשי לעזרת נשיםשיפור

בגיל 8 לגמרי שיכנס איתךרק טוב!

בגיל הזה הוא לא נכנס לעזרת נשים בביהכנ"ס?

ממש בסדראורי8

לא בעיה בכלל. הבן שלי בן 8, ונראה לי שהיתה סיטואציה שהוא היה איתי בעזרת. נשים בכותל, לא חשבתי בכלל שזה יכול להיות בעיתי.

ברור חופשי מהDoughnut

כן ברוראמאשוני

ילד בן 8 לגמרי צריך להיות צמוד לאמא שלו.

לא מזמן הייתי בכותל והיו בנים בגילאים האלו (היו גם גילאי 10 לדעתי)

גיל גבולי חשבתי 12-13

יש בנים שעדיין לא עצמאיים בגיל הזה.

ברורר ילד בן 8 מכתחילה תכניסי איתךSeven

לא רואה בעיה

גם אני חושבתאוהבת את השבת

אופס לאחרונה הכנסתי ילד בן כמעט 9צלולה

ואפילו לא חשבתי שזה עלול להיות בעייתי🫣

בעלי היה איתי אבל רצה להתפלל כמו שצריך בלי לדאוג לילדים...

זה לא עלול להיות בעייתיDoughnut

חשבתי ילד בן 12-13, עד אז לא רואה שום בעיה.

לדעתי כןממשיכה לחלום

זה לא אמור להפריע לטעמי

שייכנסו איתךמקקה

לא רואה מה הבעיה

מצטרפת לתגובות שבגיל הזה אפשר לקחת איתךהשם שליאחרונה

מוסיפה כשאני ואחותי היינו בגיל הזה, כן היינו הולכות לעזרת נשים כשאבא שלי ואחרי היו הולכים לגברים.

היינו מסכמים מקום ושעה למפגש בסוף התפילה.

אבל היינו שתיים, לא לבד.

איזה גשם ירד פה השבתרקאני

הזיהה

הילדים שלי היו בשמיים! יצאו החוצה ורקדו בגשם😅מתואמת

אני לא הרגשתי אותו... הייתי בבית הממוזג

הבת שלי בת שנתייםרקאני

לא זוכרת את הגשם הקודם

היא גדלה מאוד בחודשים האחרונים

התלהבה בטירוף

לא הפסיקה לצעוק מים מים

חמודה🥰מתואמת

בת ה(כמעט) שנתיים שלי יצאה יחפה לגשם וחזרה סחוטה כולה... לפחות היא נהנתה, גם אם מהחלפת הבגדים אח"כ היא לא נהנתה🤭

גם שלידרקונית ירוקה

בדיוק היו באמצע ויכוח. התחיל הגשם, יצאו יחד החוצה לרקוד מאושרים עד הגג. שכחו הכל חוץ מזה

ובת השש אמרה שזה סימן שעדיין אביב 😂

איזה יופי שגשם מקרב לבבות!מתואמת

אצלינו היו רק טפטופיםהשם שלי

אלא אם היה גשם יותר מוקדם, כשהיינו בבית והתריס היה סגור, ועד שיצאנו הכל התייבש.

גם אצלינומקרמה

החלון בחדר ילדים היה פתוח

וכל המיטה של הילדה התרטבה

כולל הרצפה

עם האוחות שהיה פה הגשם בא במאוזן

פשוט הזיה

הקטן שאל אותי אם אפשר להחסיר את הגשם לשמים

והגדול שאל אם זה יורה או מלקוש...

מנצלשת ירושלמיות מה לובשים?שמחה כפרוייקט

אנחנו רוצים לבוא עם הילדים לטייל כמה ימים

מה מזג האוויר במהלך היום? צריך ארוך?

בינתיים אצלנו מדבר סהרה חח

זה לא גשם קר...טארקו

וגם לא ככ אמור להמשיך להיות גשום

אבל בכל מקרה זה חם לגמרי, בערב אם ממש רגישים אצלכם אולי יהיה טיפה קריר אבל לא קר.

חם לגמרי...מתואמת

הגשם היה בטעות🤭

נדמה לע שלא צפוי עוד גשם בקרוב...

בכל אופן, למי שרוצה לדעת את מזג האוויר בירושלים - יש אתר בשם ירושמיים. אתר חמוד עם קריצות הומור, שלא רק אומר מה התחזית אלא גם אומר מה אפשר לעשות ביום הזה ומה לא מומלץ (נגיד פיקניק, הליכה, נסיעה באופניים) וגם איזה לבוש כדאי ללבוש.

לפי התחזית- ייתכן בצהריים היום גשםמוריה

נכון, עכשיו אני רואה...מתואמת

אז זה אומר שאי אפשר לתכנן יציאות לאחה"צ🤭

ביום חום של קצר קצר קצרשושנושי

בלילה, אחת לכמה דקות יש משב רוח

אני בלילה לוקחת קרדיגן סוודר דק לילדים, לעצמי לא צריכה.

תבדקי גם באתר ירושמיים, אוהבת להתעדכן שם.

אנחנו אתמולרקאני

יצאנו מיד אחרי הגשם

והיה חם

הייתי לובשת ארוך דק ומביאה קפוצ'ון ליתר ביטחון

ארוך? באמת?שיפור

האמתרקאני

אולי זה היה טעות

הרגשתי מידי מוזר להלביש קצר שניה אחרי מבול 🤭

זה בגלל שאנחנו רגילים שיורד גשם רק כשקרהרקולסיתאחרונה

בארצות אחרות יורד גשם גם כשחם.

אתמול היה חם גם בגשם

למישהי פה יש חדר ארונות או עמדת מיון כביסה נוחה?מתואמת

מיון - הכוונה מיון לפי בני המשפחה.

מחפשת השראה בשבילנו...

אם זה משהו שיצרתם בלי תנאים סביבתיים נוחים - עדיף...

[לנו כרגע יש פינת כביסה בתוך האמבטיה. המכונה והמייבש זה מעל זה, ליד יש ארון שבו יש מצעים - שכל הזמן נופלים, כי אני לא מקפלת טוב - ובצד השני יש סלי כביסה מלוכלכת שכל הזמן מתפוצצים. ובמסדרון ליד יש מגירונים וסלסילות מעליהם למיון הכביסה לשמונה ילדים - לנו ולגדולה יש ארון בחדר וסל כביסה אישי. וגם שם אין מקום וכל הזמן הבגדים נופלים... מצד שני גדול עליי לקפל כביסה לחדרים...)

אנחנו משפחה יותר קטנההשם שלי

ויש לנו פחות כביסות.

יש לי שתי גיגיות לכביסה נקייה, לחדר הורים ולחדר ילדים.

אני מוציאה את הבגדים, ממיינת לפי חדרים לוקחת כל גיגית לחדר המתאים.

בחדר של הילדים יש לי גם סל כביסה גדול מבד, וכשאני צריכה שוב את החגיגית אני מעבירה את הבגדים לשם.

כל כמה ימים אני עושה מיון לארונות.

אני יושבת על המיטות של הילדים. מה שנגיש לי אני שמה ישר במקום, ומה שלא אני שמה בארצות על המיטה, ובסוף מפזרת בארון.

יש שאני מסדרת את הכביסה, לוקחים בגדים לפי הצורך מהגיגית/ הסל/ המייבש.

לפעמים יותר קל כשיש פחות בגדים, ומכבסים בתדירות גבוהה. ככה לא מצטברות ערמות יותר מידי גדולות.

הבת שלי (בת 4.5) כבר תקופה משתעלתמתואמת

בעיקר בלילות - שיעול שממש מעיר אותה משינה (ואז היא נהיית עצבנית נורא ומתקשה לחזור לישון😵‍💫)

היינו אצל הרופא, והוא לא ראה כלום. הפתרון שנתן - להגביה לה את הראש. (אבל היא לא תסכים כנראה. ישנה על כרית מסוימת שאהובה עליה, ולא מוכנה לקבל שינויים.)

שאלתי גם את הצ'אט על זה, והוא אמר שיכול להיות שזה קשור באנדואידים מוגדלים וכדומה, אבל הרופא שלל את זה. (האמת כשהייתה קטנה רופאת אא"ג אמרה שיש לה אנדואידים מוגדלים, ושנהיה במעקב אחרי זה. נדמה לי שבפעם האחרונה שהיינו אצל רופאת אא"ג היא אמרה שכבר אין לה. השאלה - יכול להיות שזה שוב גדל?)

בקיצור, נראה לכן שכדאי ללכת בכ"ז לרופא אא"ג, כדי לבדוק את זה?

זה די מתסכל שהיא ככה, גם אם מבחינה רפואית אין לה משהו שדורש טיפול...

אולי יש איזה פתרון טבעי לשיעולים האלו?

תודה! זה טעים? או שזה בלי טעם?מתואמת

וצריך לבדוק את זה מחרקים?

מרדימים ערבים בבתי חוליםטוהר12

אני לקראת לידה רביעית...

בשתי לידות, היו לי שתי מרדימים ערבים שונים, כל אחד מהם היה נראה שהוא לא יודע מה הוא עושה, ואפידורל שהם הזריקו הכאיב באופן קיצוני וגם לא עבד בגלל הזרקה לא טובה )ליטרלי קמתי והתהלכתי מייד אחרי הלידה, לא היה שום נימול(.

בלידה השניה שלי, היה לי מרדים יהודי, הוא נכנס בביטחון, הזריק לי בזריזות והיה נראה מיומן. וזה היה האפידורל היחיד שעבד כמו שצריך, וגם הזריקה עצמה לא כאבה.

מסתבר ששתי המרדימים הערבים האחרים היו גם בלידה של אחותי, וגם לה קרה לה אותו דבר איתם )כאב באופן קיצוני, הזריקוצלא נכון והאפידורל לא עבד(, ומאז היא מפחדת לקחת אפידורל ועושה לידות בלי.

אני כל כך מפחדת מהלידה הרביעית. הבנתי שאי אפשר לבחור מרדים דרך שירות פרטי.

עוד מישהי שחוותה הזרקת אפידורל על ידי רופאים ערבים, והיה לה לא טוב??

זה ממש לא בקטע הגזעני, אלא מניסיון אישי, שגורם לי לחשוש מאד אם ייפול עליי מרדים ערבי בלידה...

לגבי הנימול- זה לא קשור לאיכות האפידורל.מוריה
עבר עריכה על ידי מוריה בתאריך ל' באב תשפ"ו 14:53

יש אפשרות לעשות אפידורל בלי שהרגליים ירדמו לגמרי.

היה לי ככה בלידה האחרונה.

המרדים בירר איתי לפני לגבי האפידורל.

אם לא היית צריכה בלאד פאצ' אחרי האפידורל, כנראה זה היה בסדר. אבל אולי המינון לא היה מתאים.

אני לקחתי רק פעם אחת.. ערביה.. לא הצליחה מיד..פיל לבן בחדר

צנח לי הלחץ דם ל70/30 כמעט התעלפתי עד שהתייצב

השפיע לשעה

ו...נעלמה ההשפעה לחלוטין והרגשתי הכל כרגיל.. הרגליים זזות ויכלתי אפילו לעבור מיטה לבד אחרי הלידה

לא יודעת אם זה קשור לזה שערביה

לא חושבת שיש דרך להוכיח דבר כזה

בלידה האחרונה לפני פחות משנהיעל מהדרום

לק"י

גם יכולתי להזיז את הרגליים, ולקום מהר אחרי האפידוראל.

זה כנראה סוג חדש או משהו דומה.

דוקא נוח.

באפידוראלים הקודמים לפני 8+ שנים, הרגליים אכן היו רדומות.

תשובה גם לפותחת השרשור.

וליבי איתך- סיוט שזה כואב מאוד, וסיוט שזה לא נכנס טוב.

אולי אפשר בלידה לשאול מי הרופא המרדים, ולהחליט לפי השם שלו אם לקחת או לא.

עוד לפני הלידה.. ההשפעה פגה לחלוטין הרגשתי כרגילפיל לבן בחדר

הלחיצות הצירים הכלל

אני הרגשתייעל מהדרום

לק"י

את צירי הלחץ גם עם אפידוראל.

כנראה שמורידים או משהו דומה.

אבל אם הרגשת כמו לפני האפידוראל, אז זה באמת מוזר🤦‍♀️

זה קורהאפונה

אצלי בלידה הראשונה האפידורל השפיע רק על הבטן אבל בכלל לא על האגן ומטה, הרגשתי הכל והמיילדת לא נתנה לי אפילו להתהפך במיטה. היה נורא.

(לא כתבתי את זה כי אני ממש לא זוכרת מה היה המוצא של המרדים, אם זה בכלל רלוונטי)

הבנתי. איזה סיוטיעל מהדרום

לק"י

אגב, בפעם האחרונה שעשיתי אפידוראל, לפני פחות משנה, זה כנראה משהו חדש- זה לא משתק את הרגליים. רק את מה שצריך.

קמתי די מהר אחרי הלידה.

אצלי פעמיים עבד טובים...

בראשון היתה מרדימה, יהודייה, רוסיה, ממה שזכור לי.

לא זוכרת בלידה השנייה, אבל לא חושבת שהיה ערבי....

אני ילדתי 2 לידותרקאני

עם אפידורל

בראשונה הייתה מרדימה רוסיה

לא הזריקה טוב וזה הפסיק להשפיע ואז הגיע מרדים רוסי והרדים שוב וזה עבד

בלידה השניה הזריקו טוב ועבד מצויין

ואפילו היה לי התקף חרדה תוך כדי מהטראומה מהלידה הקודמת

וזה היה מרדים רוסי גם כן

לדעתי יש מרדימים טובים ויש כאלה שפחות

לא קשור לערבים או לא....

אם מעודד אותך אצלי פעמיים היו רוסיםטארקו

ולא היה מוצלח לא היחס ולא ברור לי שהתוצאה..

הם היו מרושעים ממש.

אז זה לא קשור לדת/עדה בהכרח...

לי היה מרדים רוסי מהמם ורגישמקרמה

שעשה עבודה מצוינת

כל השרשור הזה קצת הזוי בעיני

אצלי דווקא הערבים והרוסים היו טוביםעכבר בלוטוס
עבר עריכה על ידי עכבר בלוטוס בתאריך ל' באב תשפ"ו 16:33

ויהודיה אחת היה גרוע, לא הצליחה פעמיים

אניoo

לא זוכרת את המוצא של המרדימים פרט ללידה האחרונה

בלידה הראשונה האפידורל לא עבד טוב

וב2 אחרות כן

כשדברתי על זה עם המרדים בלידה האחרונה

הוא אמר שזה עלול לפעמים לא לעבוד כמו שצריך

וזה לא תלוי רק במיומנות

האמת שלי באחד הקיסריים היה מרדים ערבי שהיה מצויןמתואמת

ואפילו עדין... (אני לא אוהבת להגיד את זה, כי זה כמו לא תחונם, אבל זו העובדה...)

אבל מבינה את ההרגשה שלך... ובאמת אי אפשר לבחור מרדים פרטי, אבל אם לוקחים רופא פרטי - אז אפשר לבקש ממנו שיבחר מרדים, כל עוד הוא נמצא במשמרת. (אבל גם זה מוגבל... באמת עם רופאה אחת היא דאגה שתהיה לי רופאה מרדימה לפי בקשתי, אבל רופאה אחרת הביאה לי רופא מרדים, ואמרה שהוא הכי טוב, אבל אני קצת התאכזבתי כי העדפתי אישה...)

לי דווקא הייתה פעם אחת רוסיהיראת גאולה

שלא הצליחה לתת את האפידורל. היה נוראי. ואז הגיע ערבי ועשה את העבודה בצורה זריזה ומושלמת.

לקחתי אפידורל בשתי לידותהשקט הזה

באחת השפיע טוב ובאחת לא השפיע בכלל.

לא זוכרת בכלל את זהות המרדימים (חוץ מזה שזה היה גבר בשתי הפעמים)

לא חושבת שזה קשור למוצא כמו לניסיון, מיומנות וכו'

כן. לי היה בפוריה. ערבי שהיה מתלמד.יעל...

אפידורל שהוזרק לא טוב והתפשט בכל הגוף... הרגשתי איך לאט לאט אני מאבדת את התחושה מהרגליים ועד שזה הגיע לראש ואז הקאתי ונרשמתי לאיזה חצי שעה... בעלי היה בלחץ שהוא מאבד אותי. ואחרי שהתעוררתי התברר שהאפידורל לא עובד בכלל.

אחכ הגיע מישהו מבוגר ומקצועי ועשה לי שוב

ולכל מי שלא מבינה מה הקשר לזה שהם ערביםיעל...

בעיניי יש קשר.

כי הרבה ערבים מתקבלים לתחום הרפואה לא על סמך יכולות אלא בגלל אפליה מתקנת. מעתיקים מלא בבחינות ולא יודעים לטפל נכון.

אמרה לי פעם חברה שעובדת בבית חולים- שזה פשוט נס שרוב מי שנכנס לבית חולים יוצא משם חי. כי כמות הטעויות והפאשלות שהיא ראתה אצל הרופאים הערבים- זה לא נתפס...

ברור שיש גם כמה טובים ומקצועיים, אבל בחתך רוחב- זה המצב..

זה לא אפליה מתקנת, זה שהם לומדים בחולמרגול

באוניברסיטאות סוג ג'

למיטב היכרותי עם מערך הקבלה לרפואה בארץ- לא מכירה אפליה מתקנת (יש משהו קטן אולי, שפשוט זכאים לו כל מיני כאלו שמרקע תיכוני לא משהו. אבל גם זה לא נותן יתרון משמעותי)

אחוז הסטודנטים לרפואה הערבים די נמוך

רובם הולכים ללמוד בחו"ל, ורק בשנים הממש אחרונות עשו רפורמה שבמסגרתה החליטו על אוניברסיטאות בחול שלא יתנו רישיון רפואה בארץ (בעיקר ממדינות גרועות במזרח אירופה)

באוניברסיטאות בארץ המצב אחר מאשר בבתי החולים... בדיוק מהסיבה הזו

האמת שזה לא נכון, מידיעהבוקר אור

לא רוצה לעשות לי אַאוטינג אבל פוגשת את הסטודנטים לרפואה מאחת האוניברסיטאות כל שנה

ההחלט יש שם האבה ערבים שלפי הרמה לא ברור איך התקבלו

ויש פער מאוד ברור בינם לבין היהודים, כמה שזה לא פוליטיקלי קורקט להגיד את זה

יש אפליה מתקנתהשקט הזה

שמאםשרת להם להתקבל על סמך ציונים נמוכים יותר ממה שנדרש מיהודי.

לכאורה אחכ נדרשים לעמוד בכל הסטנדרטים כמו כל סטודנט

לא היה לי ערבירק טוב!

היתה יהודיה. אבל אולי חדשה. לקח המון זמן עד שהצליחה. בסוף ילדתי בלי האפידורל

לי היה מרדים רוסי סופר מנוסה ומיומןאפונה

על גבול הפנסיה

שהכניס לי 3 פעמים-

פעם פגע בכלי דם

פעם בעצם

ובפעם השלישית הגיע למקום הנכון.

אשכרה חורר לי 3 חוליות עוקבות...

קורה...

אמאאאאבאתי מפעם

איך הסכמת שישימו לך פעם שלישית?

וואי, השרשור הזה מחדד לי כמה צריך להתפלל על שליחים טובים.

גם לי פעם היה סרט עם אפידורל שבטעות נכנס לכלי הדם ופתאום הרגשתי נמלול בשפתיים ולחץ חזק באוזן וכאילו תחושה שהולכת למות, זה היה ממש מפחיד.

האמת שזה לא מאד כאבאפונה

ובכללי התלבטתי הרבה לגבי האפידורל כי היה לי נסיון גרוע עם אפידורל בלידה הראשונה, ונסיון מעולה בלי אפידורל בשלושת הלידות שאחריה.

אבל הלידה ההיא היתה בזירוז (הפסקת היריון) ולא ידעתי איך זה יהיה.

בסופו של דבר החלטנו, המיילדת ואני, שהמרדים יכניס לי את האינסטלציה של האפידורל בלי חומר, וככה אם ארצה בהמשך היא תוסיף לי.

(בסוף כן השתמשתי באפידורל והיה טוב).

איך ידעת שהוא מנוסה ומיומן?יעל מהדרום

לק"י

כי מהסיפור שלך זה לא נשמע ככה🙈

(אני מבינה שזה לא קשור רק למיומנות, אבל עדיין).

כיאפונה

יילדה אותי חברה שלי והיא אמרה לי.

רק כדי שהריוניות טריות לא ילחצומקקה

לי אאבע פעמים היה אפידורל מצוין

בהזרקה ראשונה

האחרון היה רוסי

השאר לא זוכרת

כנ"ל. שלוש פעמים ועבר בסדריעל מהדרום

לק"י

בראשון היה מרדים אתיופי. הוא ראה אותי אחר כך במחלקה ושאל לשלומי. נחמד מצידו.

באחרון אני חושבת שהיתה מרדימה, אבל לא בטוחה.

מה יהיה עם הזיכרון הזה?🤦‍♀️

או חוסר הזיכרון...

אצלי בשתי לידות היו ערביםרוצה לשאול שאלה

לידה ראשונה הייתי ממש כאובה מצירים, והמרדים עשה את זה מאוד מהיר, לא כאב כמעט, עבד מצוין, והמיילדת (דתייה) אמרה לי שהוא תמיד זריז אבל היא אף פעם לא ראתה אותו עד כדי כך מהיר ונראה שהיה אכפת לו שככה כאב לי....

לידה שניה הייתה ערבייה, כן התייחסה מגעיל חיכיתי לה מעל שעה וגם אז היא הגיעה כולה צוחקת עם השאריות של הקפה ושכחה דברים הלכה וחזרה וכו' ואמרה מה הגזמת לא צריך לצעוק מה כזה כואב כבר.... אני חושבת שכן טיפה יותר כאב כי היא עבדה יותר לאט אבל זה עבד מצוין ולא הרגשתי כלום. הפריע לי מאוד היחס שלה אבל מבחינת מקצועיות כן היה סבבה אז לא נראה לי שיש לך מה לדאוג אלא אם כן את הולכת לאותו בית חולים שהיית עם אותם שני ערבים...

כן קרה לימחכה להריון

לידה ראשונה עשה לי ערבי תאפידורל הוא עשה לי לא טוב פעם ראשונה ואז הוציא ובפעם השניה זה לא ממש עבד הרגשתי הכל בלידה

ואחרי הלידה עברתי כאבי ראש קיצוניים חזרתי לבית חולים אחרי יומיים אמרו לי שבגלל שיש חור בעמוד השדרה אני צריכה מנוחה מלאה כמה ימים זה באמת עזר בסוף אבל נהיתה לי טראומה משמעותית!!!

לידות הבאות הלכתי לבית חולים אחר זה מה שעזר לי בגדול מרדים אחר שהאפידורל היה מטורף הרדים לי הכל תענוגגגג ועברתי חוויות מתקנות אפשר לומר 😄

ואו כל הכבוד שהסכמת לנסות שוב אחרי חוויה כזו!עכבר בלוטוס

ברגע האמת לא היתה לי ברירהמחכה להריוןאחרונה

אני צורחת כבר מפתיחה 3 רק רציתי שיפסיקו לי תכאב חחח

בפעם האחת ששמו לי אפידורלאחת כמוני

מרדים ערבי

וזה עבד מעולה

וחיבוק לך על החוויות

אמת שהם לרוב פשוט זוועה הערבים.סורי אבל גםמחכה עד מאוד

הסיפור הזה שהיה בביח רמב"ם...

הם מתקבלים לרפואה וממש לא הייתי רוצה להתקל בהם

איזה בי"ח זה היה?

שאדע לא ללכת לשם

לכן לא לוקחת אפידורל❤️

גם בגלל הדקירה

לא מסוגלת

אצלי ערבי הרדים טובהבוקר יעלה

רוסיה פעמיים לא טוב

רוסיה אחרת הרדימה מצויין.

מה זה בא לומר? שזה עניין של מזל. תתפללי לה' שישלח לך שליחים טובים.

אסייג ואומר שאני גם חוששת מאנשי רפואה ערבים,ככה שמבינה אותך. רק שהחווייה שלי היה בסדר

לי היה ערביפילה

לא יודעת מוסלמי או לא

הכניסו בסדר. חמש דקות אחרי שהוא יצא מהחדר , נפל לי לחץ דם. הוא חזר , הוציא , הכניס עם מינון נמוך אם אני לא טועה והיה בסדר. לא הרגשתי כאבים , כן יכולתי להזיז רגלים . אחרי לידה יכולתי לקום למקלחת . הייתי קצת פחות יציבה מלידות בלי אבל היה סביר.

מחפשת המלצה לפסיכיאטר טובלאיודעתת

עבורי בגלל דכאון מתמשך, אני בטיפול פסיכולוגי והמטפלת המליצה ללכת לפסיכיאטר להעזר גם בכדורים.

עבור הבן שלי להשלמת אבחון תקשורת.

מרגישה שבכל תחום רפואה אחר יש עם מי להתיעץ חברות מכרים יש ארגוני ייעוץ והכוונה

ורק בתחום הנפש שבו הכיייי חשוב לי ללכת למישהו טוב

לא אכפת לי מרחק או עלות, כי באמת זה חשוב לי וכבר נפתלי בפח עם פסיכיאטר שאני הלכתי אליו בלי לברר מדי, כי לא מצאתי איך.

גם פה מניחה שנ

מי שתגיב תגיב מאנונימי וזה קשה לי, אולי יש עמותות שמבינות בזה, כמו היעוץ הרפואי של הרב פירר למשל? לא ניצה זה לא בתחום שלהם.

להשלמת אבחון תקשורת, יש לעזר מציון קו ייעוץ לזהיראת גאולהאחרונה

הייתן הולכות להיבדק?והרי החדשה

שבוע 11

יש לי מהבוקר כאב בטן וראש

בבוקר קצת שילשתי

שלשולים בתחילת היריון זה קורה (כמו הקאות)מתואמת

רק צריך לשים לב לא להתייבש.

שתית מספיק היום? אולי כאב הראש הוא ממחסור בשתייה?

(אני לא בטוחה, אבל זכור לי שאין חשש לרעלת היריון בשלב כזה. כאב ראש הוא אחד התסמינים לרעלת)

תרגישי טוב!

אולי התייבשת? היית בחשיפה ממושכת לחום?מדברה כעדן.

אוי פדיחות לא שמתי לב שזה נשלח והייתי באמצעוהרי החדשה

כן יש מצב אתמול הייתי המון בשמש למרות שהייתי עם כובע.

היו לי מקודם גם סחרחורות. בקיצור ממש מרגישה זוועה ופוחדת שזה בגלל שאכלתי משהו לא טוב ושזה יכול להשפיע על העובר

אז נשמע שזו באמת השפעה של מה שחווית אתמולמתואמת

הכי חשוב לשתות הרבה וגם לנוח. אם לא תתייבשי - הכול יהיה בסדר בע"ה...

וואי אמן תודה!והרי החדשה

כמעט כלום לא משפיע עליו...שם משתמשת חדשה

קורה שאנחנו חולות בהריון וזה לא מסוכן להריון

הסכנה בשלשולים ממושכים זה התייבושת והתייבשות עלולה לכווץ את הרחם

אז חשוב לשתות

ותנוחי ויעבור..בעז'ה!

איך אדע שאני לא מיובשת?והרי החדשה

נראה לי שפשוט תקפידי לשתות...שם משתמשת חדשה

ואם אין התכווצויות חריגות או משהו חריג אז כנראה הכל בסדר..

אם הצבע בשירותים והתדירות והכמות בסדרגפן36

אז לא מיובשים.

תשתי המון המון, תנוחי. תראי אם משתפראורוש3

יכול להיות התייבשות או וירוס...

אני יודעת שיש ווירוס עכשיופילהאחרונה

אולי יעניין אותך