צרור ברכות לכל הגולשים!
שמי שירה (לשעבר שירת-הים בפורום) וקיבלתי את תפקיד הנהלת הפורום הנ"ל, שעד כה אינו זוכה לפופולאריות יתר.. כולי תקווה שאצליח להאהיב עליכם את הפורום, וע"י כך את נושאו החשוב, שהוא בעיניי אמור להוות נר לרגליו של כל אדם. אנוכי חושבת, שהרפואה האלטרנטיבית אינה יכולה לבוא על חשבון הרפואה הקונבניונאלית, אלא רק להשלים אותה. יש מצבים שבאמת מיותר לדעתי לרוץ לרופא, אך ישנם בהחלט מצבים שדורשים את זה, ואל לנו להתעלם מהם או ללכת להתרפא בצורה האלטרנטיבית בלבד. אם תשימו לב, בקרוב שם הפורום קצת ישתנה, והוא ייהפך להיות פורום "אורח חיים ורפואה אלטרנטיבית". שם זה בעצם משנה את נושא הפורום והופך אותו למשהו יותר כללי, ועם זאת יותר חשוב ומשמעותי עבור כל אדם.
הפורום, מעבר היותו במה עבורכם לשאילת שאלות בנושא, בעז"ה יכיל כתבות מעניינות בנושא של אורח חיים בריא ונכון שאשתדל להביא בפניכם. כמו"כ תוכלו גם לבקש נושאים מיוחדים שאתם מעוניינים שנעסוק בהם, ואני אשתדל להביא בפניכם את הידע שתחפצו.
חשוב לי מאוד לציין שכל הידע שאני אביא כאן יהיה לרוב הידע שלי מניסיוני בחיים, לא למדתי מאודי את התחום, וע"כ אין להסתמך על תשובות הפורום והכתבות כאן כאל מסמך רפואי, ובכל בעיה רפואית רצינית יש לפנות מלכתחילה לרופא המתאים ואז אפשר יהיה להוסיף את הטיפים שיינתנו כאן.
עוד עניין שחשוב לי לציין, הידע שלי ואהבה לתחום נולדו אצלי בזכות סבתא שלי זכרונה לברכה שהלכה לעולמה לפני מס' חודשים ממחלת הסרטן, ולזכרה הייתי רוצה להקדיש את הפורום הנ"ל, וכל רפואה, מזור, או סתם פתיחת אפיק שייגרמו לבני אדם- יהיו לעילוי נשמתה.
רציתי לשתף אתכם בחלק מקטע זיכרון שכתבתי לזיכרה, שבעצם מנסה להכיל את יחסה של סבתא שלי לנושא והסביבה שגדלתי בה והקנתה לי את הידע והמודעות לנושא:
מתגעגעת לריחות של ביתך, ריחות התבשילים המיוחדים שלך, המוקפדים לפי כל כללי הרפואה הטבעונית. ניחוחות התבלינים שלך מדגדגים באפי. טעם המיץ תפוחים של jaffa מגרה את רוקי.
נזכרת איך היית רודפת אחריי גם בגילי המופלג, כדי שאכניס תפוח או אגס לפי.. ואיך היית קולפת לי מלפפון בהשקעה... ואף פעם לא היה לי לב לסרב...
זוכרת איך שבביתך לעולם לא נכנס ממתק כלשהו, לפי הקריטריונים שלנו.. כי ממתקים אצלך זה היה סוכריות ירוקות, שזה בעצם ענבים, ועוד כהנה וכהנה הגדרות היית מוצאת כדי למשוך אותנו... ואת כל זאת עשית בצורה קלילה וברוח שובבות כמו שרק סבתא לא סבתאית כמוך היתה מסוגלת...
אני עד היום לא מבינה איך אישה שהקפידה כל ימיה על בריאות ותזונה באופן בלתי רגיל, סיימה את חייה בצורה כל כך אבסורדית.. במחלה כל כ"כ נוראה...
את החדרת בי את התודעה לאורח חיים נכון, ואני מקווה להמשיך ללכת בדרכך, למרות שנשבר לי המיתוס שמי שאוכל בריא מת בריא...
עוד משהו קטן שחשוב לי שתדעו:
אני גדלתי במשפחה שלא הולכת לרפואה הרגילה (אפשר לומר שרק אני בעוונותיי הרבים כן הולכת אליה, בגלל הגישה שלי שכתבתי לעיל), אלא הולכת עפ"י חוקי הרפואה ההומאופאטית, ודודה שלי שתחי' מנהלת של המכון הבינלאומי להומאופאטיה והיא מרפאה ומלמדת בתחום, וגם בזכות הנ"ל נולדו אצלי הידע וההתעיינות.
בתקווה לשיתוף פעולה והתעניינות,
שובל אור.