סכרתאנונימי (פותח)
אני בקבוצת סיכון, והרופאים המליצו לי לשמור על דיאטה. קשה לי מאוד, במיוחד עכשיו כשאני מניקה. אני פשוט "גוועת". מחפשת עזרה/עיצה
את מחפשת כל הזמן משהו מתוק לנשנש?שובל אור
תנסי ללקק דבש במקום, או מקור טבעי אחר של מתוק, יש בשפע (פירות..), אבל אני מסכימה איתך, אין תחליף לשוקולד! במיוחד בחורף... ההתגברות כאן ודיכוי החשק למשהו מתוק זה כבר יותר בתחום של עבודה עצמית.

בהצלחה ורק בריאות!
דבש לחולי סכרת !!!אנונימי (פותח)
מחקרים הוכיחו שהדבש מסוכן לחולים בסכרת כמעט כמו סוכר לבן.
בקטגוריה זו נמצאים הפרות: תמר, תאנה, צימוקים ועוד.
סוכרתיים היזהרו, בנפשכם הדבר.

נכתב מפי הגב' מירי הופמן מנהלת מכללת שלם לרפואה משלימה.
אחלה עיצה!!אנונימי (פותח)אחרונה
כמו שקרימר אמר, אסור להם דבש.כמו שאני מניחה שטבת כבר יודעת
פיתרון "אלטרנטיבי" לבעית סוכראנונימי (פותח)
1. נמצא, כי צמח החילבה מוריד את רמת הסוכר בדם, גם לסוכרתיים. ובדיוק בעבור מי שלא אוהב את הטעם או את הריח, פיתח מדען ישראלי(לא זוכרת את שמו) חילבה ללא ריח, הפעיל פי 20 מהרגיל. קרוב לודאי שניתן להשיג זאת בבית טבע (לא בדקתי). יש לחם של מאפית אנג'ל שהם שמו בו את החילבה המהונדס הזה, צריל לבקש בחנות להביא אותו.
מידע זה מאתר הסכרת הישראלי.


2. צמח הג'ינסנג הקוריאני, "פנאקס (=עוזר להכל) ג'ינסנג", שאכן עוזר לגוף להגיע לאיזון במקרים רבים, נמצא במחקר שנערך לאחרונה, כמיטיב גם בבעית סוכר. סוכרתיים שלקחו אותו - רמת הסוכר בדם ירדה ואוזנה. בריאים לא סוכרתיים, אם לא לקחו אותו אחרי לקיחת מנת סוכר, רמת הסוכר בדם שלהם ירדה מתחת למותר.

!!!אסור לקחת ג'ינסנג בהריון בשום אופן!!!
(ומידת זהירות לא לקחת בתקופת הנקה)

ב"ה אתן כתובת של אתר מקביל שם מפורטות סגולותיו הרבות של השורש.

נא לשים לב.
במחקר שנערך באוני' תל-אביב נמצא, שרק כרבע מהיצרנים/המשווקים שמו את הכמות הכתובה והאפקטיבית.
אני לוקחת ג'ינסנג שהומלץ ע"י בעל חנות הטבע כנמכר ביותר אצלו, ואכן הוא עובד.
אני מפרסמת את שם החברה רק בגלל מה שציינתי לעיל.
מה שכתוב על הצנצנת בגדול: HERBA VIT ג'ינסנג קוריאני אדום.
יצרן ניו אייג' לבורטוריס, א.ת. רימון קיבוץ גבעת ברנר, עבור הרבה סנטר.
יש לזה כשרות של הרבנות לוד, ואישור בד"צ העדה החרדית ירושלים.

נא לשים לב בנוסף.
לא לקחת יותר מכמוסה אחת (אפילו שהם כותבים 1-2), זה מאוד חזק, אני לוקחת חצי כמוסה, לא כל יום.

michal.bdmp@gmail.com
כלים לחולת סכרת הסובלת מתחושת רעבאנונימי (פותח)
יקירתי, אמליץ לך בחום לאכול הרבה בשרי, לא מטוגן!!! סטייק מבשר או הודו יותר מפעם ביום יגביר את החלב שלך וישקיט את התחושה הקשה של הרעב.
כמו כן אמליץ לך לאכול דוחן מבושל (להשיג בחנויות הטבע) (לבשל כמו אורז) וכן כינוע (מין דגן - ניתן להשיג בחנויות הטבע) (לבשל כמו אורז).
הרבי מאוד באכילת ירוקים כמו חסה, עלי ביבי, סלרי, פטרוזיליה, כוסברה, בצל ירוק,אפשר מלפפון. ניתן לתבל סלט שכזה במלח, מיץ לימון ומעט שמן זית, קערת סלט שכזו בנוסף לתוספות שציינו מקנה תחושת שובע ופעילה ביותר להורה אקטיבית של רמת הסוכר בדם.

נכתב מפי הגב' מירי הופמן מנהלת מכללת שלם לרפואה משלימה.
כרום וכולסטרול: מחקרים מסוימים הראו שתוסף כרומיוםתזונה קובי עזרא

: מחקרים מסוימים הראו שתוסף כרום עשוי להוביל להפחתה מתונה ברמות הכולסטרול הכולל ורמות הכולסטרול LDL (ליפופרוטאין בצפיפות נמוכה), המכונה לעתים קרובות כולסטרול "רע". עם זאת, ההפחתות נוטות להיות קטנות יחסית וייתכן שאינן משמעותיות מבחינה קלינית עבור כולם.

 

האם אפונה בריאהתזונה קובי עזרא

 

אפונה עמוסה בחומרי הזנה חיוניים כמו ויטמינים (ויטמין K, ויטמין C, ויטמין A וויטמינים מקבוצת B) ומינרלים (ברזל, אשלגן ומגנזיום). הם גם מספקים סיבים תזונתיים וחלבון.

אפונה היא מקור טוב לסיבים תזונתיים, שיכולים לסייע בהורדת רמות הכולסטרול ולהפחית את הסיכון למחלות לב. בנוסף, תכולת האשלגן שלהם תומכת ברמות לחץ דם בריאות.

כןאנונימי (2)אחרונה
סירטואין דיאטה, מה צריך לדעת על סירטואין: השפעתו עתזונה קובי עזרא

, מה צריך לדעת על סירטואין: השפעתו על הבריאות והכושר. 

 

קפה כולסטרולתזונה קובי עזרא

בעוד לצריכת קפה עשויה להיות השפעות מסוימות על שומני הדם, חשוב לציין שההשפעה הכוללת נחשבת בדרך כלל צנועה. לצריכה מתונה של קפה (בסביבות 3-4 כוסות ליום) לא סביר שתהיה השפעה שלילית משמעותית על שומני הדם עבור רוב האנשים, במיוחד אם יש להם תזונה ואורח חיים בריאים.

כמו בכל שיקול תזונתי, תמיד עדיף להתייעץ עם איש מקצוע בתחום הבריאות או עם דיאטנית רשומה לקבלת ייעוץ מותאם אישית המבוסס על המצב הבריאותי והיעדים הספציפיים שלך.

רק decafאנונימי (2)אחרונה

אבל

אישית טעם הקפה שנוא עליי

דובדבנים בריאותתזונה קובי עזרא

לנוגדי החמצון בדובדבנים עשויים להיות השפעות נוירו-פרוקטטיביות, המסייעות בשמירה על בריאות המוח ועלולה להפחית את הסיכון לירידה קוגניטיבית הקשורה לגיל. מחקרים מסוימים מצביעים על כך שדובדבנים עשויים גם לשפר את הזיכרון והתפקוד הקוגניטיבי. #דובדבנים

דובדבנים זה מגעילאנונימי (2)
תודה על מה שבראתתזונה קובי עזראאחרונה

"מי שמבחין בטעמו האמיתי של מה שהוא אוכל, לעולם לא יהיה זולל."

עדשים בריאות, עדשים בריא או לאתזונה קובי עזרא

?

לעדשים יש יתרונות בריאותיים רבים הודות להרכבן צפוף החומרים התזונתיים. הנה כמה יתרונות מרכזיים:

1. עשיר בחלבון: עדשים הן מקור מצוין לחלבון על בסיס צמחי, מה שהופך אותן לתוספת חשובה לתזונה צמחונית וטבעונית. חלבון חיוני לצמיחת שרירים, תיקון ותפקוד הגוף הכללי.

2. עשיר בסיבים: העדשים עמוסות בסיבים תזונתיים, מסיסים ובלתי מסיסים. סיבים מסייעים לעיכול, עוזרים לווסת את רמות הסוכר בדם ומקדמים מעיים בריאים. זה גם תורם לתחושת שובע ויכול לסייע בניהול משקל.

3. ידידותי ללב: הסיבים המסיסים בעדשים מסייעים בהפחתת רמות הכולסטרול, ובכך מפחיתים את הסיכון למחלות לב ושבץ מוחי. בנוסף, העדשים דלות בשומן רווי ונתרן בעודן עשירות באשלגן, התומך בבריאות הלב.

4. ויסות סוכר בדם: תכולת הסיבים הגבוהה בעדשים מאטה את ספיגת הגלוקוז, ועוזרת לייצוב רמות הסוכר בדם. זה מועיל במיוחד עבור אנשים עם סוכרת או אלה בסיכון לפתח את המצב.

5. ארוז בחומרים מזינים: עדשים הן מקור טוב לויטמינים ומינרלים חיוניים, כולל חומצה פולית, ברזל, מגנזיום ואשלגן. חומרים מזינים אלו חשובים לייצור אנרגיה, יצירת תאי דם אדומים ושמירה על הבריאות הכללית.

6. ניהול משקל: עדשים דלות בקלוריות ובשומן בעודן עשירות בסיבים וחלבונים, מה שהופך אותן לבחירה מספקת במזון שעשויה לסייע בירידה במשקל או במאמצים לניהול משקל.

7. בריאות מערכת העיכול: תכולת הסיבים בעדשים מקדמת יציאות קבועות ומסייעת במניעת עצירות. זה גם תומך בצמיחה של חיידקי מעיים בריאים, תורם למערכת עיכול בריאה.

הכללת עדשים בתזונה יכולה להציע את היתרונות הבריאותיים הללו ועוד. עם זאת, תמיד עדיף להתייעץ עם איש מקצוע בתחום הבריאות או עם תזונאי לקבלת ייעוץ מותאם אישית המבוסס על הצרכים הבריאותיים הספציפיים שלך.

איזו חפירהאנונימי (2)
אדם פסימי רואה את הקושי בכל הזדמנותתזונה קובי עזראאחרונה

אדם פסימי רואה את הקושי בכל הזדמנות אדם אופטימי רואה הזדמנות בכל קושי...

עדשים ערך תזונתי, האם עדשים זה פחמימה?תזונה קובי עזרא

העדשים עשירים בסיבים תזונתיים, המסייעים לעיכול, מעודדים תחושות מלאות ומסייעים בוויסות רמות הסוכר בדם. דיאטה עשירה בסיבים יכולה גם לתרום לניהול משקל בריא ולהפחית את הסיכון למצבים כמו עצירות, מחלות לב וסוכרת מסוג 2.

מה אכפת ליאנונימי (2)
טיפשות היא לאדם לחשוב שהוא יודע את אשר איננו יודע.תזונה קובי עזרא
🖕אנונימי (2)אחרונה
יתרונות תזונתיים של חומוס, האם חומוס משמין?תזונה קובי עזרא

, האם חומוס משמין

חומוס הוא מטבל או ממרח מזרח תיכוני פופולרי העשוי מחומוס מבושל ומעוך (שעועית גרבנזו), מעורבב עם טחינה (משחת שומשום), מיץ לימון, שום ושמן זית. זה לא רק טעים אלא גם מציע כמה יתרונות בריאותיים. הנה כמה מהיתרונות הבריאותיים הפוטנציאליים של חומוס:

עשיר בחומרים מזינים: חומוס עמוס בחומרים מזינים חיוניים כמו חלבון, סיבים תזונתיים, שומנים בריאים, ויטמינים ומינרלים. חומוס הוא מקור טוב לחלבון מהצומח ומכיל חומצות אמינו החשובות לתפקודי הגוף השונים.

 

מה אכפת ליאנונימי (2)אחרונה

אולי יעניין אותך