בדיוק ככהדובלה
ולהוסיף, שמנסיוני הדבר הכי חשוב להקפיד זה לשתות הרבה הרבה מים, ולאכול רק לחם מלא. אגב, כדאי גם להמעיט באכילת בננות.
טיפול בעצירותאנונימי (פותח)
אל-זאת יש להוסיף אכילת ירקות ופירות עם קליפתם!!! (הקליפה מכילה תאית שהיא חיונית לפיעילות תקינה של מע' העיכול).
רווחת תרופת סבתא ידועה, אכילת תפוח לא מקולף מלווה בשתיית כוס מים לפני השינה והתחלת היום באכילת אשכולית/פומלית הינן מתכון אל-כשל כמעט לטיפול בעצירות.
באשר לבננות, הן מכילות כמות גבוהה של פוטסיום (מינרל חיוני לגוף) בצירוף לפירות וירקות אחרים מחזקים ומגבירים את פעילות המעיים. אך יש לזכור שלא להפריז באכילתן.
בברכה.
נכתב מפי מירי הופמן - מנהלת מכללת שלם
תודה, אהודדובלה
אני שמח לעשות זאתאנונימי (פותח)
יש לנו הרבה מידע להעביר לציבור הרחב אך זה יוכל להתבצע ע"ב שאלות שנשאלות.
אני מזמין את כל חברי הפורום "להתקיף" אותנו בשאלות (ענייניות) ונשתדל לענות במהירות המירבית.
ושוב אני מזכיר שמי שמעוניין לשאול בדיסקרטיות , יכול לפנות במסר אישי (כמו שעשו מס' אנשים) או לפנות בטלפון שבאתר שלנו או דרך האתר ונענה לכל הפונים.
בברכה.
זה ממש תלויאנונימי (פותח)
לעיתים העצירות תגרם מחוסר צ'י (אנרגיה ) בגוף, ואז לגוף ולמעי אין כוח לדחוף את הצואה החוצה ואז שתיה מרובה של מים לא תעזור.
עצירות יכולה להגרם גם מיובש, חוסר דם, חוסר י'ין (YIN), או לחילופין חום עודף במעי
צריך להתייחס לשאר הסימפטומים הקיימים כדי לתת פיתרון הכי טוב

אשמח לנסות לעזור
sunshinek@hotmail.co.il
זה פיתרון חרום עד כמה שידוע לי.דובלה
פתרון שעובד-מיץ ענביםבלה
רציתי לציין ששתיית מים מרובה שנועדה לדחוף את הצואה החוצה גורמת להחלשת שריר המעי ולהחרפת הבעייה בעתיד.
בתזונה נכונה נדיר שיש את הבעייה הזו.
מיםאנונימי (פותח)אחרונה
שתיית מים מרובה לא "דוחפת את הצואה החוצה" כמו שהיא מרווה ונותנת חיים - פשוטו כמשמעו לכל תא ותא בגופנו , ועם צריכת הסיבים התזונתיים המספקת - נספחים המים בצואה שהופכת עקב כך בעלת נפח ונוחה ליציאה מגופנו. הסיבים התזונתיים המומלצים ביותר מקורם בירקות טריים , מבושלים ופירות.יש להגביל את צריכת הפירות(טרי/יבש) בשל תכולת הסוכר הגבוהה בהם לכ-3 מנות ביום.
חשוב חשוב לצרוך מה שיותר ירקות טריים וצבעוניים ושהדגנים שאנו אוכלים יהיו מלאים - למשל אורז מלא מצוין עפ"י רב לעיכול - ומזין ברמות ,ולעומתו האורז הלבן לא מכיל דבר פרט לעמילן - שמתפרק מהר לסוכר פשוט וסופח נוזלים ולכן גורם לעצירות.
בננות -אם בשלות מאד דווקא ישלשלו במידה , ואילו בוסר מכילות המון עמילן - אותו סיפור של האורז.
שיבולת שועל ,סובין - עשירים מאד בסיבים אך יש להקפיד לשתות הרבה מים לפני במהלך ואחרי האכילה שלהם - כדי שנקבל את האפקט הרצוי.
פתרון מיידי ומצויין - שתיית כוס מים חמימים על קיבה ריקה בבוקר ובשביל שינוי אמיתי וממושך-חייבים לשנות כמתואר את התזונה ,שמן זית+מיץ לימון ולהרבות בהליכה ושאר פעילות גופנית מתונה , לשלב נשימה עמוקה ומאוזנת, ואתם בדרך הנכונה ב"ה.
בהצלחה! כל טוב.
כרום וכולסטרול: מחקרים מסוימים הראו שתוסף כרומיוםתזונה קובי עזרא
האם אפונה בריאהתזונה קובי עזרא
אפונה עמוסה בחומרי הזנה חיוניים כמו ויטמינים (ויטמין K, ויטמין C, ויטמין A וויטמינים מקבוצת B) ומינרלים (ברזל, אשלגן ומגנזיום). הם גם מספקים סיבים תזונתיים וחלבון.
אפונה היא מקור טוב לסיבים תזונתיים, שיכולים לסייע בהורדת רמות הכולסטרול ולהפחית את הסיכון למחלות לב. בנוסף, תכולת האשלגן שלהם תומכת ברמות לחץ דם בריאות.
סירטואין דיאטה, מה צריך לדעת על סירטואין: השפעתו עתזונה קובי עזרא
קפה כולסטרולתזונה קובי עזרא
כמו בכל שיקול תזונתי, תמיד עדיף להתייעץ עם איש מקצוע בתחום הבריאות או עם דיאטנית רשומה לקבלת ייעוץ מותאם אישית המבוסס על המצב הבריאותי והיעדים הספציפיים שלך.
דובדבנים בריאותתזונה קובי עזרא
תודה על מה שבראתתזונה קובי עזראאחרונה
"מי שמבחין בטעמו האמיתי של מה שהוא אוכל, לעולם לא יהיה זולל."
עדשים בריאות, עדשים בריא או לאתזונה קובי עזרא
לעדשים יש יתרונות בריאותיים רבים הודות להרכבן צפוף החומרים התזונתיים. הנה כמה יתרונות מרכזיים:
1. עשיר בחלבון: עדשים הן מקור מצוין לחלבון על בסיס צמחי, מה שהופך אותן לתוספת חשובה לתזונה צמחונית וטבעונית. חלבון חיוני לצמיחת שרירים, תיקון ותפקוד הגוף הכללי.
2. עשיר בסיבים: העדשים עמוסות בסיבים תזונתיים, מסיסים ובלתי מסיסים. סיבים מסייעים לעיכול, עוזרים לווסת את רמות הסוכר בדם ומקדמים מעיים בריאים. זה גם תורם לתחושת שובע ויכול לסייע בניהול משקל.
3. ידידותי ללב: הסיבים המסיסים בעדשים מסייעים בהפחתת רמות הכולסטרול, ובכך מפחיתים את הסיכון למחלות לב ושבץ מוחי. בנוסף, העדשים דלות בשומן רווי ונתרן בעודן עשירות באשלגן, התומך בבריאות הלב.
4. ויסות סוכר בדם: תכולת הסיבים הגבוהה בעדשים מאטה את ספיגת הגלוקוז, ועוזרת לייצוב רמות הסוכר בדם. זה מועיל במיוחד עבור אנשים עם סוכרת או אלה בסיכון לפתח את המצב.
5. ארוז בחומרים מזינים: עדשים הן מקור טוב לויטמינים ומינרלים חיוניים, כולל חומצה פולית, ברזל, מגנזיום ואשלגן. חומרים מזינים אלו חשובים לייצור אנרגיה, יצירת תאי דם אדומים ושמירה על הבריאות הכללית.
6. ניהול משקל: עדשים דלות בקלוריות ובשומן בעודן עשירות בסיבים וחלבונים, מה שהופך אותן לבחירה מספקת במזון שעשויה לסייע בירידה במשקל או במאמצים לניהול משקל.
7. בריאות מערכת העיכול: תכולת הסיבים בעדשים מקדמת יציאות קבועות ומסייעת במניעת עצירות. זה גם תומך בצמיחה של חיידקי מעיים בריאים, תורם למערכת עיכול בריאה.
הכללת עדשים בתזונה יכולה להציע את היתרונות הבריאותיים הללו ועוד. עם זאת, תמיד עדיף להתייעץ עם איש מקצוע בתחום הבריאות או עם תזונאי לקבלת ייעוץ מותאם אישית המבוסס על הצרכים הבריאותיים הספציפיים שלך.
אדם פסימי רואה את הקושי בכל הזדמנותתזונה קובי עזראאחרונה
אדם פסימי רואה את הקושי בכל הזדמנות אדם אופטימי רואה הזדמנות בכל קושי...
עדשים ערך תזונתי, האם עדשים זה פחמימה?תזונה קובי עזרא
העדשים עשירים בסיבים תזונתיים, המסייעים לעיכול, מעודדים תחושות מלאות ומסייעים בוויסות רמות הסוכר בדם. דיאטה עשירה בסיבים יכולה גם לתרום לניהול משקל בריא ולהפחית את הסיכון למצבים כמו עצירות, מחלות לב וסוכרת מסוג 2.
טיפשות היא לאדם לחשוב שהוא יודע את אשר איננו יודע.תזונה קובי עזרא
יתרונות תזונתיים של חומוס, האם חומוס משמין?תזונה קובי עזרא
חומוס הוא מטבל או ממרח מזרח תיכוני פופולרי העשוי מחומוס מבושל ומעוך (שעועית גרבנזו), מעורבב עם טחינה (משחת שומשום), מיץ לימון, שום ושמן זית. זה לא רק טעים אלא גם מציע כמה יתרונות בריאותיים. הנה כמה מהיתרונות הבריאותיים הפוטנציאליים של חומוס:
עשיר בחומרים מזינים: חומוס עמוס בחומרים מזינים חיוניים כמו חלבון, סיבים תזונתיים, שומנים בריאים, ויטמינים ומינרלים. חומוס הוא מקור טוב לחלבון מהצומח ומכיל חומצות אמינו החשובות לתפקודי הגוף השונים.