קניסיולוגיה/ מוח אחדtevabriut

לצערי ראיתי רק עכשיו את הפולמוס על מוח אחד

רציתי לעשות קצת סדר לגבי מוח אחד וקניסיולוגיה וכן על מכללת שלם "המהוללה"

נתחיל בקניסיולוגיה ומוח אחד:

קניסיולוגיה היא שם של יותר מ - 50 שיטות טיפול שונות. שכאשר בארץ ככל הידוע לי אפשר לילמוד אך ורק את השיטות הבאות:

1) מגע בריאות - הבסיס לכל הקינסיולוגיה 

2) שיטת אייפק -שיטה שמטפלת בד"כ באלרגיות.

3) שיטת מוח אחד - שיטה המטפלת בעיקר בתחום הריגשי. - הרב יצחק גינסבורג אומר שיש בעיה גדולה ללמוד את מוח אחד.

4) שיטת קניסיולוגיה של מכללת שלם - שיטה שמלמדת קניסולוגיה עפ"י מכון שילובים של עדנה שפירא.

5) קניסיולוגיה לימודית / מישחקי מוח- ע"י תרגילים פיזיים משפרים את הנושאים הקשורים ללמידה.

6) פיזיולוגיה ישומית - שיטת קניסיולוגית שמטפלת גם בצד הפיזי של הגוף על פי הצד הנפשי של הגוף. - זו השיטה הקניסיולוגית היחידה שמשלבת ממש ובצורה מפורשת את הגוף והנפש

7) laep- שיטה שמשלימה את הפיזיולוגיה הישומית והיא עובדת ישירות על המוח כדי לאזן את המוח ולעשות שינויים מהותיים וחיוביים במוח.

כמו ששמתם לב אלו רק מעט מן השיטות שיש בקינסיולוגיה (שחלק מהם אלו המוח אחד - שבהחלט לוקחת חלק קטן מן הקינסיולוגיה).

בהמשך אני ארחיב מעט על -3- שיטות.

מהי קינסיולוגיה?

בקינסיולוגיה (תורת התנועה), נעשה שימוש בבדיקת שריר עדינה כאמצעי לזיהוי חסימות ולשחרורן. בדיקת השריר עוקפת את מערכת האמונות ומגיעה לאמת של הגוף, הנפש והרגשות.

הקינסיולוגיה עוסקת במספר תחומים:

ý     מגע בריאות שיפור הזרימה וההרמוניה של הערוצים האנרגטיים (מרידיאנים) הקיימים בגוף. זיהוי מזונות המתאימים לאדם, כמות הנוזלים הדרושה לו ועוד.

ý    קינסיולוגיה לימודית – שיפור נושאים הקשורים ללמידה, כגון: פניוּת ומוטיבציה ללמידה, קשב, ריכוז, היפראקטיביות, לקויות למידה ועוד. ניתן גם לעבוד על ההיבטים הרגשיים החוסמים ומעכבים את הלמידה.

ý     מוח אחדזהו שם כולל לעבודה בתחום הרגשי, באמצעותה ניתן לזהות ולתקן נושאים המפריעים לאיכות חיינו וכן דפוסי התנהגות שלא הצלחנו לשנות עד כה. הדגש בעבודה זו הוא על נושא הבחירה, במטרה להגביר את החופש והמימוש של כל אדם בחייו.

במה ניתן לטפל?

ניתן לטפל במגוון נושאים, כגון: לקויות למידה, התמכרויות, חרדות, טראומות, פחדים, מתחים, סימפטומים גופניים שונים (כאבים, בעיות עור וכו'), בעיות במערכות יחסים, בדימוי עצמי ועוד.

למי מתאימה השיטה?

השיטה מתאימה לכל אדם שרוצה לשפר את איכות חייו! היא מתאימה במיוחד לאנשים שמעונינים להכיר את עצמם וליצור שינוי אמיתי ומעמיק.

השיטה מתאימה לכל הגילאים (כולל תינוקות וילדים).

מהם יתרונות השיטה?

ý     שיטה ייחודית שמשלבת עבודה בו-זמנית בכל הרמות – המנטלית, הגופנית, הרגשית-חווייתית וגם הרוחנית ולכן – מביאה לתוצאות מהירות ויעילות יותר.

ý     הטיפול הוא בגורם, לא בסימפטום.

ý     כתוצאה מכך, השינויים עמוקים ומחזיקים מעמד לטווח ארוך.

ý     הפתרונות נובעים מהנבדק עצמו ולכן, הם המתאימים לו ביותר.

ý     הפגישות חווייתיות מאוד ולא פעם נחווית תחושה חזקה של הקלה ושחרור.

ý     מספר הפגישות ותדירותן נקבעים ספציפית בהתאם לצרכי הנבדק והתקדמותו, על סמך בדיקת השריר.

ý     לרוב, מספר הפגישות הדרוש לעבודה על נושא מסוים הוא ממוקד וקצר יחסית.

ועכשו אני יעבור למכללת שלם - מכללת שלם בפרוש לא מלמדת מוח אחד אלא לוקחת מעט מכל שיטה והרכיבה שיטה שהאמא שלה היא שרון פרומיסלו והביאה אותה לארץ עדנה שפירא.

עד כמה שאני מבין תיק התיקונים שם הוא מאוד תכני הנושא של הרגשות הוא לא יותר מידי מושרש.

מכללת שלםtevabriut
שכחתי לכתוב:
1) שהמחירים של מכללת שלם הם בשמיים.
2)כאשר רציתי ללכת ללמוד במכללת שלם בררתי בקשר לנושא ההלכתי אצל הרב גנס וזו התשובה שהוא נתן לי: אני עברתי על החומר והוא בסדר אבל מה הם עושים שם בפועל אין לי מושג.(?????).

לגבי מירי הופמן - כאשר אני רציתי ללמוד במכללת שלם באתי לראיון אצל מירי הופמן והיא בעצמה סיפרה לי איך הקימו את המיכללה - היא אמרה למר נקר אני מורה מאוד ידועה ואתה מבין ברפואה משלימה (בעיקר ברפלקסולוגיה) אני יביא את האנשים ואתה תביא את ידע והמורים. - עכשו צאו וחישבו עד כמה מירי הופמן מבינה ברפואה משלימה .
אני לא מכיר אותה, אבל..דובלה
הסיפורים שלך לא מריחים לי טוב בכלל. זה נשמע כמו איזה חוסר הבנה שלך במה שהיא אמרה, או שתפסת אותה על איזה מילה, ועל סמך זה אתה מחליט ומפיץ שאין לה הבנה ברפואה משלימה...
לא יודע. התשובות שלה שמגיעות לכאן לעיתים קרובות נשמעות די מקצועיות ואמינות בד"כ. זה רק הרגשה שלי.
אהוד יגיד מה הוא חושב, אם הוא ירצה כמובן.
דובלה - מה דעתך אני צריך להגיב?אנונימי (פותח)
האם אני צריך להגיב על עיקר דבריו על הקיניזיולוגיה?
ואולי אני צריך להגיב על דבריו על מכללת שלם?

אני באמת לא יודע מה עושים במצבים כאלה שבהם משמיצים אותך ללא טענות אמיתיות ומבוססות.

לגבי המחיר? כל אחד יכול לחשוב מה שנכון לו.
לגבי הגב' מירי הופמן, אני לא הסניגור שלה אבל...
אם זה נכון והטענה לא רלוונטית הרי זה בגדר לשון הרע.
אם זה לא נכון הרי זה בגדר הוצאת שם רע
ואם זה נכון והטענה רלוונטית - יש לבדוק כל מקרה לגופו של עניין ולא להכליל -
אז תגובה עקרונית היא שאין תגובה לנושא מכללת שלם.

ובנושא הקיניזיולוגיה:
כל הנאמר ע"י tevabriut נראה כלקוח מתוך האתר : http://www.negiot-center.co.il/Kinesiology.htm
כמעט מילה במילה - מהאין הידע האישי אין לי מושג.

באשר למה שנלמד במכללת שלם:
קיניזיולוגיה הינה הגדרה רחבה שנובעת מלימוד "האינרגיה הקינטית"
, זהו מינוח שאינו מוגן בזכויות יוצרים של אי-מי מן השיטות הטיפוליות הסובבות סביב אותו ציר.
למען הסר ספק, במכללת שלם נלמדים העקרונות הקיניזיולוגים, בתוספת כללים ופרטים הדומים לשיטת "מח-אחד" - ישנה בעייתיות רבה מבחינה הלכתית בעיסוק הלימודי והרפואי מתוך היבט בלעדי של מח אחד והבעייתיות מתגברת ככל שמגיעים לשלבים גבוהים יותר.
במכללת שלם אנו משלבים ידע רב משיטת ה- HK (שכנראה נשמטה ממודעותו של tevabruut), שיטה זו ממנפת את הכלים הקיניזיולוגים ומקנה להם יכולות טיפוליות רבות עוצמה.
גבר' עדנה שפירא היתה בשעתו הערוץ היחידי להוראת והנחלת מח אחד בארץ, רק עקב סיכסוכים ממוניים לפני למעלה מעשור חל הפילוג בין עדנה שפירא ל"מח אחד" אולם זה לא שלל ממנה את הידע והמומחיות שהיו נחלתה עד אז.
למכללת שלם, מזה כשלוש שנים אין כל קשר וזיקה לעדנה שפירא ולשילובים.
מכללת שלם עומדת תחת השגחתו האישית של הרב ש"ץ, שעובר בדיוק על כל התכנים של כל חומרי הלימוד, בינהם כמובן גם קיניזיולוגיה.
התמהיל המועבר במכללת שלם הינו בלעדי שלה ואינו שייך לאף זרם או קבוצה מוגדרת.

נכתב מפי הגב' מירי הופמן (בנוזשא הקיניזיולוגיה) ואהוד קרימר (בנושא מכללת שלם).

ועוד דבר נוסף - אנו במכללת שלם עושים מאמצים לענות לתשובות מקצועיות פה בפורום זה.
אין שום מקום לתקוף את המכללה על המחירים או על תכני הלימוד - לצורך זה יש אפיקים מקובלים ורצויים, השמצה מעל פורום זה הינה הידרדרות לרמות הנמוכות ביותר.
בואו נשמור על רמה סבירה ומקצועית וזו הפעם האחרונה שברצוני להגן על שמה של מכללת שלם פה מעל פורום זה.

בברכה
hktevabriut

מיכוון שלא נותנים ידע יותר מדוייק מהיא שיטת hk אני אכתוב כמה מילים על השיטה.(אומנם לא מפורט כמו שנכתב על מוח אחד וקינסיולוגיה)

מפתח השיטה הוא  ג'ניס סקאט.

שיטת הטיפול בעיקר עובדת בדרך שמעלים את הבעיה של המטופל לוקחים משפט אחד ואיתו עובדים כאשר מחפשים מהםהמרידיאניםשיכולים לחזק את הבעיה ולשחרר את המשפט הבעיתי. מחזקים את הבעיות ע"י שמעלים את החולשה או בתאים או ברקמות וכו' במילים אחרות אפשר לומר שהיא לקוחה מיתוך הפיזיולוגיה הישומית. שבפזיולוגיה הישומית הכלי הזה נקרא "sip". אלא שהם הוסיפו לכלי טיפול הזה גם את המגנטים ואת הבטריות.

וויאן היא היחידה שמורשת ללמד את השיטה כדי שיוכלו ללמד את השיטה עצמה. מקור השיטה הוא בטורונטו.

כדי ללמד את השיטה הזו צריך ללמוד כל קורס -3- פעמים.זוהי בקצרה שיטת hk. למי שלא הכיר אותה. זה כולל את ...

להשכלה כללית שיטת הקינסיולוגיה ניראת תמימה מאוד אבל היא מאוד מאוד מסוכנת ויכולה לגרום לתופעות פסיכוטיות אם לא לומדים אותה ממשהו בר סמכה שלמד את הנושא וקיבל תעודה מקורית ואין לו רקע נרחב בפסיכולוגיה (כגון: פסיכולוג לשעבר, יועץ חינוכי עם תואר שני לפחות לשעבר וכו')

את זה שמעתי מפסיכולוגית שלומדת עכשיו קינסיולוגיה ועושה את המעבר מפסיכולוגיה לקינסיולוגיה.

לגבי תכני הלימוד: קודם כל הבהרה אני הראשון שאשמח שתהיה מכללה לרפואה משלימה ברמה שלא יורדת ממכללת רידמן, מדיסין וכו' כי אני חושב בהחלט שזה חלק מדרך החיים הנכונה והשלמה. וכמו שיש אנשים תפקידם בעולם הזה לעבוד את ה' במיקצוע זה או אחר. קל וחומר שברפואה המשלימה צריך אנשים יראי שמיים שיעבדו במיקצוע שקשור גם לנפש וגם לגוף. וכן כאשר אנשים שואלים אותי על מטפל זה או אחר המדד שלי הוא האם הוא ירא שמיים או לא, זה דבר ראשון, דבר שני האם הוא מיקצוען בתחום שלו או לא.

אין שלי שום בעיה עם מכללת שלם שלא יובן לא נכון אני לא מכיר את המרצים חוץ מאלדד נקר שהוא מבין גדול מאוד ברפלקסולוגיה ,שפת גוף שהוא חיבר ספר על כך וכו' . ומירי הופמן.

אני מודע לזה שאלדד נקר הוא אחד הבעלים של הבית הספר ואין לי שום בעיה עם מר אלדד נקר רק חבל לי שלא הוא נותן את ההמלצות.

קיסיולוגיה מחקריםאנונימי (פותח)אחרונה
אם יש למישהו מידע על מחקרים (אוניברסטאיים) שנעסו על יעילות שיטת "קינסיולוגיה חינוכית" בטיפול בבעיות קשיי למידה, הפרעות קשב וריכוז.אודה מאוד למי שיוכל ליידע אותי על כך.
א.ג
כרום וכולסטרול: מחקרים מסוימים הראו שתוסף כרומיוםתזונה קובי עזרא

: מחקרים מסוימים הראו שתוסף כרום עשוי להוביל להפחתה מתונה ברמות הכולסטרול הכולל ורמות הכולסטרול LDL (ליפופרוטאין בצפיפות נמוכה), המכונה לעתים קרובות כולסטרול "רע". עם זאת, ההפחתות נוטות להיות קטנות יחסית וייתכן שאינן משמעותיות מבחינה קלינית עבור כולם.

האם אפונה בריאהתזונה קובי עזרא

אפונה עמוסה בחומרי הזנה חיוניים כמו ויטמינים (ויטמין K, ויטמין C, ויטמין A וויטמינים מקבוצת B) ומינרלים (ברזל, אשלגן ומגנזיום). הם גם מספקים סיבים תזונתיים וחלבון.

אפונה היא מקור טוב לסיבים תזונתיים, שיכולים לסייע בהורדת רמות הכולסטרול ולהפחית את הסיכון למחלות לב. בנוסף, תכולת האשלגן שלהם תומכת ברמות לחץ דם בריאות.

כןאנונימי (2)אחרונה
סירטואין דיאטה, מה צריך לדעת על סירטואין: השפעתו עתזונה קובי עזרא

, מה צריך לדעת על סירטואין: השפעתו על הבריאות והכושר. 

קפה כולסטרולתזונה קובי עזרא

בעוד לצריכת קפה עשויה להיות השפעות מסוימות על שומני הדם, חשוב לציין שההשפעה הכוללת נחשבת בדרך כלל צנועה. לצריכה מתונה של קפה (בסביבות 3-4 כוסות ליום) לא סביר שתהיה השפעה שלילית משמעותית על שומני הדם עבור רוב האנשים, במיוחד אם יש להם תזונה ואורח חיים בריאים.

כמו בכל שיקול תזונתי, תמיד עדיף להתייעץ עם איש מקצוע בתחום הבריאות או עם דיאטנית רשומה לקבלת ייעוץ מותאם אישית המבוסס על המצב הבריאותי והיעדים הספציפיים שלך.

רק decafאנונימי (2)אחרונה

אבל

אישית טעם הקפה שנוא עליי

דובדבנים בריאותתזונה קובי עזרא

לנוגדי החמצון בדובדבנים עשויים להיות השפעות נוירו-פרוקטטיביות, המסייעות בשמירה על בריאות המוח ועלולה להפחית את הסיכון לירידה קוגניטיבית הקשורה לגיל. מחקרים מסוימים מצביעים על כך שדובדבנים עשויים גם לשפר את הזיכרון והתפקוד הקוגניטיבי. #דובדבנים

דובדבנים זה מגעילאנונימי (2)
תודה על מה שבראתתזונה קובי עזראאחרונה

"מי שמבחין בטעמו האמיתי של מה שהוא אוכל, לעולם לא יהיה זולל."

עדשים בריאות, עדשים בריא או לאתזונה קובי עזרא

?

לעדשים יש יתרונות בריאותיים רבים הודות להרכבן צפוף החומרים התזונתיים. הנה כמה יתרונות מרכזיים:

1. עשיר בחלבון: עדשים הן מקור מצוין לחלבון על בסיס צמחי, מה שהופך אותן לתוספת חשובה לתזונה צמחונית וטבעונית. חלבון חיוני לצמיחת שרירים, תיקון ותפקוד הגוף הכללי.

2. עשיר בסיבים: העדשים עמוסות בסיבים תזונתיים, מסיסים ובלתי מסיסים. סיבים מסייעים לעיכול, עוזרים לווסת את רמות הסוכר בדם ומקדמים מעיים בריאים. זה גם תורם לתחושת שובע ויכול לסייע בניהול משקל.

3. ידידותי ללב: הסיבים המסיסים בעדשים מסייעים בהפחתת רמות הכולסטרול, ובכך מפחיתים את הסיכון למחלות לב ושבץ מוחי. בנוסף, העדשים דלות בשומן רווי ונתרן בעודן עשירות באשלגן, התומך בבריאות הלב.

4. ויסות סוכר בדם: תכולת הסיבים הגבוהה בעדשים מאטה את ספיגת הגלוקוז, ועוזרת לייצוב רמות הסוכר בדם. זה מועיל במיוחד עבור אנשים עם סוכרת או אלה בסיכון לפתח את המצב.

5. ארוז בחומרים מזינים: עדשים הן מקור טוב לויטמינים ומינרלים חיוניים, כולל חומצה פולית, ברזל, מגנזיום ואשלגן. חומרים מזינים אלו חשובים לייצור אנרגיה, יצירת תאי דם אדומים ושמירה על הבריאות הכללית.

6. ניהול משקל: עדשים דלות בקלוריות ובשומן בעודן עשירות בסיבים וחלבונים, מה שהופך אותן לבחירה מספקת במזון שעשויה לסייע בירידה במשקל או במאמצים לניהול משקל.

7. בריאות מערכת העיכול: תכולת הסיבים בעדשים מקדמת יציאות קבועות ומסייעת במניעת עצירות. זה גם תומך בצמיחה של חיידקי מעיים בריאים, תורם למערכת עיכול בריאה.

הכללת עדשים בתזונה יכולה להציע את היתרונות הבריאותיים הללו ועוד. עם זאת, תמיד עדיף להתייעץ עם איש מקצוע בתחום הבריאות או עם תזונאי לקבלת ייעוץ מותאם אישית המבוסס על הצרכים הבריאותיים הספציפיים שלך.

איזו חפירהאנונימי (2)
אדם פסימי רואה את הקושי בכל הזדמנותתזונה קובי עזראאחרונה

אדם פסימי רואה את הקושי בכל הזדמנות אדם אופטימי רואה הזדמנות בכל קושי...

עדשים ערך תזונתי, האם עדשים זה פחמימה?תזונה קובי עזרא

העדשים עשירים בסיבים תזונתיים, המסייעים לעיכול, מעודדים תחושות מלאות ומסייעים בוויסות רמות הסוכר בדם. דיאטה עשירה בסיבים יכולה גם לתרום לניהול משקל בריא ולהפחית את הסיכון למצבים כמו עצירות, מחלות לב וסוכרת מסוג 2.

מה אכפת ליאנונימי (2)
טיפשות היא לאדם לחשוב שהוא יודע את אשר איננו יודע.תזונה קובי עזרא
🖕אנונימי (2)אחרונה
יתרונות תזונתיים של חומוס, האם חומוס משמין?תזונה קובי עזרא

, האם חומוס משמין

חומוס הוא מטבל או ממרח מזרח תיכוני פופולרי העשוי מחומוס מבושל ומעוך (שעועית גרבנזו), מעורבב עם טחינה (משחת שומשום), מיץ לימון, שום ושמן זית. זה לא רק טעים אלא גם מציע כמה יתרונות בריאותיים. הנה כמה מהיתרונות הבריאותיים הפוטנציאליים של חומוס:

עשיר בחומרים מזינים: חומוס עמוס בחומרים מזינים חיוניים כמו חלבון, סיבים תזונתיים, שומנים בריאים, ויטמינים ומינרלים. חומוס הוא מקור טוב לחלבון מהצומח ומכיל חומצות אמינו החשובות לתפקודי הגוף השונים.

מה אכפת ליאנונימי (2)אחרונה

אולי יעניין אותך