לצערי ראיתי רק עכשיו את הפולמוס על מוח אחד
רציתי לעשות קצת סדר לגבי מוח אחד וקניסיולוגיה וכן על מכללת שלם "המהוללה"
נתחיל בקניסיולוגיה ומוח אחד:
קניסיולוגיה היא שם של יותר מ - 50 שיטות טיפול שונות. שכאשר בארץ ככל הידוע לי אפשר לילמוד אך ורק את השיטות הבאות:
1) מגע בריאות - הבסיס לכל הקינסיולוגיה
2) שיטת אייפק -שיטה שמטפלת בד"כ באלרגיות.
3) שיטת מוח אחד - שיטה המטפלת בעיקר בתחום הריגשי. - הרב יצחק גינסבורג אומר שיש בעיה גדולה ללמוד את מוח אחד.
4) שיטת קניסיולוגיה של מכללת שלם - שיטה שמלמדת קניסולוגיה עפ"י מכון שילובים של עדנה שפירא.
5) קניסיולוגיה לימודית / מישחקי מוח- ע"י תרגילים פיזיים משפרים את הנושאים הקשורים ללמידה.
6) פיזיולוגיה ישומית - שיטת קניסיולוגית שמטפלת גם בצד הפיזי של הגוף על פי הצד הנפשי של הגוף. - זו השיטה הקניסיולוגית היחידה שמשלבת ממש ובצורה מפורשת את הגוף והנפש
7) laep- שיטה שמשלימה את הפיזיולוגיה הישומית והיא עובדת ישירות על המוח כדי לאזן את המוח ולעשות שינויים מהותיים וחיוביים במוח.
כמו ששמתם לב אלו רק מעט מן השיטות שיש בקינסיולוגיה (שחלק מהם אלו המוח אחד - שבהחלט לוקחת חלק קטן מן הקינסיולוגיה).
בהמשך אני ארחיב מעט על -3- שיטות.
מהי קינסיולוגיה?
בקינסיולוגיה (תורת התנועה), נעשה שימוש בבדיקת שריר עדינה כאמצעי לזיהוי חסימות ולשחרורן. בדיקת השריר עוקפת את מערכת האמונות ומגיעה לאמת של הגוף, הנפש והרגשות.
הקינסיולוגיה עוסקת במספר תחומים:
ý מגע בריאות – שיפור הזרימה וההרמוניה של הערוצים האנרגטיים (מרידיאנים) הקיימים בגוף. זיהוי מזונות המתאימים לאדם, כמות הנוזלים הדרושה לו ועוד.
ý קינסיולוגיה לימודית – שיפור נושאים הקשורים ללמידה, כגון: פניוּת ומוטיבציה ללמידה, קשב, ריכוז, היפראקטיביות, לקויות למידה ועוד. ניתן גם לעבוד על ההיבטים הרגשיים החוסמים ומעכבים את הלמידה.
ý מוח אחד – זהו שם כולל לעבודה בתחום הרגשי, באמצעותה ניתן לזהות ולתקן נושאים המפריעים לאיכות חיינו וכן דפוסי התנהגות שלא הצלחנו לשנות עד כה. הדגש בעבודה זו הוא על נושא הבחירה, במטרה להגביר את החופש והמימוש של כל אדם בחייו.
במה ניתן לטפל?
ניתן לטפל במגוון נושאים, כגון: לקויות למידה, התמכרויות, חרדות, טראומות, פחדים, מתחים, סימפטומים גופניים שונים (כאבים, בעיות עור וכו'), בעיות במערכות יחסים, בדימוי עצמי ועוד.
למי מתאימה השיטה?
השיטה מתאימה לכל אדם שרוצה לשפר את איכות חייו! היא מתאימה במיוחד לאנשים שמעונינים להכיר את עצמם וליצור שינוי אמיתי ומעמיק.
השיטה מתאימה לכל הגילאים (כולל תינוקות וילדים).
מהם יתרונות השיטה?
ý שיטה ייחודית שמשלבת עבודה בו-זמנית בכל הרמות – המנטלית, הגופנית, הרגשית-חווייתית וגם הרוחנית ולכן – מביאה לתוצאות מהירות ויעילות יותר.
ý הטיפול הוא בגורם, לא בסימפטום.
ý כתוצאה מכך, השינויים עמוקים ומחזיקים מעמד לטווח ארוך.
ý הפתרונות נובעים מהנבדק עצמו ולכן, הם המתאימים לו ביותר.
ý הפגישות חווייתיות מאוד ולא פעם נחווית תחושה חזקה של הקלה ושחרור.
ý מספר הפגישות ותדירותן נקבעים ספציפית בהתאם לצרכי הנבדק והתקדמותו, על סמך בדיקת השריר.
ý לרוב, מספר הפגישות הדרוש לעבודה על נושא מסוים הוא ממוקד וקצר יחסית.
ועכשו אני יעבור למכללת שלם - מכללת שלם בפרוש לא מלמדת מוח אחד אלא לוקחת מעט מכל שיטה והרכיבה שיטה שהאמא שלה היא שרון פרומיסלו והביאה אותה לארץ עדנה שפירא.
עד כמה שאני מבין תיק התיקונים שם הוא מאוד תכני הנושא של הרגשות הוא לא יותר מידי מושרש.