בשיטה זו המטפל לומד לחוש/ לראות את האנרגיה של המטופל. למעשה אנחנו מבקשים מההילה הראשונה של האדם - המוכנה הגוף האנרגטי לבוא אלינו לידיים על מנת שנוכל לחוש אותה. הגוף האנרגטי של האדם מכיל את כל הידע הפיזי, ריגשי, רוחני, מחשבתי וכו' שיש באדם. בעזרת התחושה ניתן לקבל תשובות לשאלות בכן ולא. בדומה למח אחד ששם התשובות מגיעות מהמוח ולא מהגוף האנרגטי.
בעזרת השאלות אנחנו מבררים היכן ממוקמת הבעיה הפיזית, לאיזה צ'קרה זה קשור, מהי ההילה שמשפיעה על הבעיה, האם שורש הבעיה הוא ריגשי או מנטלי (טעות בחשיבה), או מושפע מחוויות ילדות, תפיסות שלקחנו מההורים וכדו' יכולות להיות מליוני סיבות לבעיה מסויימת ואצל כל אדם זה שונה. עם מטפל טוב מגיעים ביחד מטפל ומטופל לשורש. המודעות הזו כבר עושה המון למטופל ובנוסף המטפל מבקש מהאנרגיה לאזן את הנקודות והנושאים שעלו תוך כדי טיפול. לנקות את ההילות של האדם ולשחרר את הטראומות שעלו בטיפול. התוצאות של הטיפול הזה מדהימות אותי כל פעם מחדש. גם כמטפלת. והן ארוכות טווח ויסודיות. כמו כן הן משתפות את המטופל במודעות ובתיקון בריאותו הנפשית והפיזית.
וכמה מילים מנסיון אישי...
חוויתי ילדות מאוד לא פשוטה ודי רצופה בטראומות מסוגים שונים ומשונים לא עלינו, שלא נדע. פיזית זה התבטא במערכת חיסונית חלשה מאוד, חולשה גדולה , דכאונות ממושכים ועוד כהנה וכהנה. עם כל הכבוד למודעות שיש לי לסיבות של כל זה הרגשתי שמוסיף דעת מוסיף מכאוב... מה זה עוזר לי אם אני יודעת למה החיים שלי דפוקים, זה כבר נתון! אבל הביו אנרגיה היה שונה מכל מה שלמדתי וחוויתי קודם, כי הוא איפשר לי לשחרר את הטראומה ולהיפרד ממנה לנצח, לא להיות תחת ההשפעה שלה יותר. בנוסף היא החזירה לי את המושכות לידיים ולימדה אותי לקחת אחריות על החוויות שלי ולבחור לא ליפול שוב ושוב לאותו בור כמו שקרה לי כל חיי. היום אין דיכאונות ב"ה, אני חולה לעיתים נדירות מאוד אך עדיין חלשה כי יש לי עוד עבודה לעשות.
ולסיום אזהרה: (במחילה)
ביו אנרגיה איננו נלמד בצורה מאוד מסודרת כמו שיטות אחרות זאת כיוון שרפי רוזן שהמציא אותה נפטר לפני שהספיק לקבע את יסודותיה ולכן תלמידים שונים מלמדים את השיטה באופן שונה. למדתי אצל מישהי שלא לימדה בכלל את עיקרי השיטה ובמקום זאת הוסיפה משלה ושינתה רק שטרם המציאה שם חדש לשיטתה ולכן עדיין קראה לה "ביו אנרגיה" וזה היה רחוק מזה מאוד רק כשלמדתי בפעם השניה זכיתי למורה מצויינת. חשוב ללמוד אצל מישהו א. ירא שמים ב. שמישהו מוסמך מכיר אישית, מעריך וממליץ לגביו.
מאחלת לכל העולם אחדות עם הבורא ושהשפע יזרום אלינו בככל תחום בחיינו.