מה עם מיפגש??גייטל רייזל

בס"ד

אני חושבת שצריך משהו לא???...

בעיה קשה.צחקן
ב"ה
דבר ראשון - יש פה חבר'ה דוסים.
דבר שני - יש פה מעט (יחסית) חבר'ה.

שתי הדברים הללו לא הולכים ביחד, כי בשביל להפריד צריך שיהיו לפחות שני אנשים.

דבר שלישי- צריך תוכנית,סדנא. משהו שנצא איתו בסוף המפגש ונוכל לאמר שניצלנו את הזמן לא רק בלהעביר צחוקים (שגם זה חשוב).

יצחק.
לא נכון.פלפלתי
גם דוסים יכולים לעשות מעורב. בצורה מכובדת.
סדנאות ותוכן אין בעיה לארכן במידה והעורכים יתאמצו ויארגנו משו ממה שהם יודעים - וזה לא בעיה.

בקיצור- שטויות.
אם רוצים הכל אפשרי.
אז אולי באמת כדאי רציני...=]גייטל רייזל
שנתחיל לחשוב על זה???...
יצחקבדולח
אין בזה שום בעיות אפשר לא לשבת יחד

נפרד בין בנים לבנות ( סדנא זה לא בעיה )

אפשר לעשות תוכנית

בידיים שלך

עורך לשעבר(:
הבעיההיא שהיע"ר מתנגדצחקן
ב"ה
ובלעדיו לא נראה לי שיש פה מישהו שמוכן ויכול להרים תוכנית מקצועית.
למה יעקב מתנגד????גייטל רייזל
אתה רוצה?
האמתאנונימי (פותח)
לא יודע אם דעתי חשובה לכם אבל גם אני מתנגד
תראובדולח
אנילא רוצה להגיד שום דבר.

אבל גם בביכורים מתקיימים מפגשים כאלו

ואליהם הי"ער הולך.
ואולי אני אנסה לדבר איתו בנוגע לזה

הוא לא סתם מתנגד בטוח יש לכך סיב

אוף אתכם=]גייטל רייזל
טוב...
אם זאת הענות לכך...אז באמת כנראה לא יצא פה מיפגש.
אני מסכימה עם בדולח.
אני גם ימרש ליערון...
תירגעי-דבראשון!פעימה
בס"ד

לא כולם היו פה היום-צריך לחכות לעוד אנשים כולה שניי'ן וחצי ענו..

אישית-אני בעד
אנא אל תיכעסיאנונימי (פותח)
אסביר את דעתישאולי גם תסביר מדוע אני לא משחרר שום פרט על זהותי כפי שאת יכולה לראות בכרטיסי האישי
האתר הוא אתר יהודי(לא דתי, יהודי...)
ומצד שני כותבים בו בנים ובנות כאחד.
על מנת שאתר לפיתוח היצירה יהיה איכותי מוכרחים ביטוי חופשי לגמרי לנפש שזה -תעשו לי מה שאתם רוצים- דבר שמביא לקירבה נפשית שאגב היא חשובה מאד אך לא חשובה כמו הצניעות
ולכן אני חושב שעל מנת להגיע ליצירות הנובעות מתוך טהרה פנימית שלימה מוכרחה להישמר האנונימיות
ואם היו שואלים אותי גם לא הייתי מציין זכר או נקבה בכל האתר אלא לדבר בשיח נפשות גרידא
מה הקשר צניעות???תסלח לי שבתגייטל רייזל
אני באמת לא מבינה אותך ואת הדעות שלך.
אני חושבת שבתור אחת שהלכה למיפגש ל יוצרים בביכורים אני יודעת שזאת חשיפה, נכון אבל היא בהחלט לא גרועה.
ההפך,
לי זה עשה טוב לראות אנשים שמתעניינים בדברים שגם אני אוהבת...

אני חושבת שהבנים-בנות ממש לא קשור כאן....
ובאמת,אתה יכול לבוא ולהגיד שלום שלום וזהו, אין שום סיבה ליותר מזה.

ונסחפת,
לא להגיד זכר או נקבה...כאילו אתה בן יחיד בעולם...=]

ויש ביטוי ללדעתי חופשי ביותר, כי בכל זאת זה רק מיפגש ואתה עדיין לא חי עם הבנאדם...

סורי אם זה נשמע תוקפני.
יכול להיותאנונימי (פותח)
שאת רוחנית ומנותקת לגמרי מתאוות גשמיות אז אנא היסתכלי בספרי ההלכה היהודיים העתיקים שטוענים להוראות אלוקיות שמיועדות לאנשים פשוטים כמוני שלא כותבים בדיוק ברוח הדברים שכתבת חוץ מזה את בת ולא בן ולכן בגילגול הנוכחי כנראה לא תביני ואם את שואלת אותי צריך היה להעביר לבנות סדנאות על הפסיכולוגיה הגברית וזה היה עוזר להן להבין הרבה הלכות שבתום לב אמיתי הן לא מצליחות להבין
טוב,בדולח
אתה לא הולך לשבת ליד הבנות אתה לא הולך להתחתן איתן

מה הבעיה?

זה לא קשור לרוחניות לדעתי
אתה לא חייב לנעוץ בבנות מבטים...=]גייטל רייזל
שלום שלום...
שים משקפי שמש...

אוף!!אנונימי (פותח)
אם הייתי בת הייתי עכשיו מתחיל ליבכות
אתם באמת לא מבינים מה הבעיה?!
לא ,בדולח
אני באוניברסיטה לומדת בחברה מעורבת.

לאחר שלמדתי בבית יעקב

לא מוצאת שום פסול בזה
שבת יקר=גייטל רייזל
אתה יכול לבכות גם ללא קשר להיותך בן...(הבנים האלו...מפחיד אותכם דמעות...)

אני מבינה...
אבל באמת,
אתה רק צריך להגיד שלום וזהו...ואם זה קשה לך אז גםזה לא...
תהילהאנונימי (פותח)
את רואה את לא תביני מה הבעיה של בנים עם דמעות
אז אולי יש עוד דברים אצל בנים שלא תביני
תתפלא=]גייטל רייזל
אני דווקא מבינה....
להתחיל לפרט?
לא נראה לי המקום..=]
וגם זה מדי ארוך...
הדבר העיקרי שקשה לבנות להבין אצל בנים זהעמישב
בס"ד לק"י

איזה סרטים הן יכולות לעשות להם.

יש לי כמה חברים, שה' ירחם מה שעבר עליהם בגלל כמה שטויות של בנות.

שלא למטרת חתונה קרובה (לא "בסוף תיכון" או שטות כזו או אחרת) אין לבן מה לדבר עם בנות, פשוט אין!

ואם הוא כ"כ רוצה יש לו אחיות, ואמא.

אם תסתכלו בפורום "נוער וגיל ההתבגרות", אתם תבינו יותר את הבעיה. יש שם כמות לא קטנה, בלשון המעטה, של מקרים שמתחילים בסיגנון הזה- "היכרתי מישהי ו..."/ "היכרתי מישהו ו...", ותמיד זה מגיע לידי סיבוך, סרטים ובעיות. יש שם אפילו מקרה אחד (ושמעתי בע"פ מחברים על עוד כמה) שהגיעו לידי עבירה!!!

ועל זה יאמר- שומר נפשו ירחק!!

ולא סתם הראו לנו חז"ל את התהליך שעובר על אדם המרבה לדבר עם בנות- בתחילה הוא מרבה, וגורם רעה לעצמו, ומתוך כך הוא בטל מדברי תורה וסופו שיגיע לידי גיהנום!!!! (עפ"י מסכת אבות א', ה'), בין אם מתוכנן או לא, בין בשביל חתונה בין בשביל פיטפוט, אל לו ליהודי להתקרב לאש הגיהנום!!!

(ואל תבינו ממני שבנות הן אש הגיהנום. הקשר איתן [לא של- תעבירי בצל, וזהו] הוא הוא אש הגיהנום!! בשביל חתונה בזמן סביר, זו אש האהבה, ואי לא- אש הגיהנום!!!)
אבל זה מפגשבדולח
לא יצא ימיזה כלום
גם כשילד משחק באש, זה רק גפרור...עמישב
בס"ד לק"י

מפגש זה הכי בעיה, כי עושים היכרות, ומדברים, דנים, משתפים, ומי יודע היכן זה יגמר???

(שכחת שאחרי מפגש יש חיים, ובחיים אין את כל האנשים שהיו במפגש)
עמישב=]גייטל רייזל
אם אתה בא למיפגש מתוך מטרה ברורה לא להרבות יותר מדי שיחה עם נשים, אז באמת מבטיחה לך שלא יצא לך מזה כלום!!!

אתה יכול יותר לדבר עם הבנים פה...ודוקא יש פה, אז זאת לא בעיה...

קיצור=]
אני חושבת שמיפגשים מעורבים כאלה באמת לא מסובכים...
לא לבת,
ואולי קצת לבן שצריך יותר להתגבר...=]
מספר השגותעמישב
בס"ד לק"י

ראשית, זה לא "קצת", זה הרבה.

שנית, אביא דוג' משפת הגוף. אם תבחני את עצמך ותיראי כמה פעמים, כשאת בסביבת בנים (אפי' בלי לדבר, רק לעבור ברחוב) את מסדרת את השער (התנועה הקלאסית היא לישר את השוונצים שמעל האוזן אחורה). וכמה פעמים בלי שהם נימצאים בשטח?? א"א להשוות בכמות...
(זה קיים גם אצל גברים בתנועות שונות [יישור משקפיים, כיפה וכדו'])

רק מעצם ההימצאות בשטח הרבה זמן, שאדם מתרגל לכך שבנים ובנות יכולים להיות באותו מקום (בלי הפרדה, כמובן), זה לבדו משפיע על נפשו. הוא מתרגל יותר לחשוב כיצד הוא נראה (מעבר לבסיס הראוי והדרוש), ואיך חושבים עליו, ועוד כהנה וכהנה.

"במקום שיש גדר לעריות, יש קדושה" (ולא סתם לא כתבו גדר ל"לשוה"ר", וכדו'. ואכהמ"ל)
זה לא ממש נכון.פלפלתי
בנות שמתרגלות לנפרד- כשהן נפגשות עם בנים הן כבר מתחרפנות מהקצנה של חשיבות המראה החיצוני. ולא הפוך כמו שהיית רוצה- לתת דגש על הפנימיות. זה הופך להיות שוק בשר ולא ראית הנפש.
ואנשים אומרים את זה בפירוש.
לא כ"כ הבנתי, תפרטי בבקשהעמישב
בס"ד לק"י

אם את מתכוונת לכך שהחסימה של היצר גורמת לפריצה, כשיש חור, אז אינני מסכים איתך כל עיקר.

וכמו שכבר הבאתי-"מאכילהו מרעיבהו", ליצר אין גבולות, הוא רוצה לכבוש את העולם (כמו הערבים זה שנתנו להם את עזה, זה לא מספיק הם רוצים את כל א"י, וגם אם תתנו להם את כל א"י, הם ירצו את כל העולם, וכן על זו הדרך).

אגב, העניין החיצוני, זה לא רק בנות, זה גם בנים.
זה מתבסס עלפלפלתי
המשפט הזה שכתבת: (בתוספת כל הקטע)
רק מעצם ההימצאות בשטח הרבה זמן, שאדם מתרגל לכך שבנים ובנות יכולים להיות באותו מקום (בלי הפרדה, כמובן), זה לבדו משפיע על נפשו. הוא מתרגל יותר לחשוב כיצד הוא נראה (מעבר לבסיס הראוי והדרוש), ואיך חושבים עליו, ועוד כהנה וכהנה.

דווקא כשאדם נמצא כל הזמן או בחלק מהזמן ומתרגל לחיות ולהמצא ליד הצד השני הוא רגי שיראו אותו בהרבה מצבים. ולכן לא כזה מפריע לו/לה שיראו אותו לא כזה מסודר או שמו כזה, פחות שמים לב לצד החיצוני אלא יותר לפנימי. כי אתה כבר מתרגל במידה מסויימת. אבל כשאתה פתאום פוגש את הצד השני אחרי שנפלו לך החומות, והוא במרחק של מטר ממך- אתה חושב פי חמש על החיצוניות- ורק בזה מתעסק, רק על זה שם גדש. וזה נראה לי מכוער ולא נכון. כי זה הופך את כל ענין המפגשים לשוק בשר. ולא לבדיקת וראיית הפנימיות של מי שעומד מולך.
הובנתי?
אינני מסכים ממספר סיבותעמישב
בס"ד לק"י

ראשית, אני פשוט חושב שזה לא כך. ומי שאיכפת לו מחיצוניותו זה יהיה איכפת לו בכל מצב. אז עוד קצת פחות קצת, לא עפ"י זה יקום ויפול דבר, ובייחוד לא בשביל זה מערבים את החברה...

שנית, אני בעד גם שאולי בכלל, נחיה עם בנות, על כל המשתמע מכך. שהרי, אחרי חתונה, או בעת הפגישות, זה פשוט יפיל את החומה וזה יהיה ממש ממש נורא...
אומנם, נכון, אין זה שווה בכלל, משום שזה עבירה, והדיון הוא על דבר שההלכה, היבשה (דגש על המילה יבשה), לא אסרה אותו. אך פשוט, לי לפחות (ואני מקווה שאין חולק על כך), שהדבר עלול, להביא, ואף הביא מביא (ובע"ה שלא, אך-) יביא, לידי עבירה, ומן העבירות החמורות שבתורה, כדברי השו"ע.

תראו לי אחד שמבין את מלוא משמעות העניין שהיה מוכן לשחק באש בחיי היומיום שלו!! זה לא רק עניין של "חיצוניות ופנימיות", של טוב ולא טוב, זה עניין של חיים ומוות (כן, לא פחות, ואף יותר, חיים ומוות, הדבר הזה הורג חבר'ה מכל הבחינות. כמה יהודים יש היום שהם מומרים לתיאבון?? הרבה מהם [ואני נזהר שלא להגיד רובם] עזבו חיי עולם בגלל תאווה זו), זה עניין של להיות או לא להיות.
ואנשים מתעסקים איתי בחיצוניות ופנימיות, מה זה שייך?? זה בטל בשלוש מאות שישים ושלוש וחמש מאות וחמישים ואחת אלף!!! אל תסתכלו על הטפל הביטו אל העיקר!! אתם משחקים פה באש הגיהנום!! בי כירפול!!!!
אנחנו מבינות חלקית,פלפלתי
כנראה מהסיבה שאנחנו בנות. זה מה יש.
אני מבינה אותך אבל עדיין חושבת שזה נכון שנחשפים וכו' אבל יש גבול למה שצריך להסתיר. אני גם חושבת שיש מקום בעולם לאנשים שרוצים אנונימיות, ויש מקום גם לאלה שאין להם בעיה שידעו מי הם ומה ולמה וכמה. אני גם רוצה לומר לך יותר מזה. זה נכון שזה יוצר קרבה אבל לא תמיד לרעה.
וגם לא תמיד זה יוצר קרבה. אני מכירה את שכן שלי למשל שאין שמץ של קרבה ביננו גם אם אני מכירה אותו. זה לא משנה כלום.
זה תלוי בבנאדם ובכח עמידה שלו מול החיים והמציאות.
ואני גם מכירה כאלה בנים טובים שמזל שאני מכירה אותם כי אם לא זה היה פיספוס רציני. זה לא מונע מאיתנו לשמור על גבולות ברורים.
ממש לא.

עכשיו אנחנ והובנו שבת?
אני מבינה שיכולה להיוותר אי הבנה כי בנות זה ממש לא בנים. ברצינות. ואני הייתי צריכה סדנה כזאת. אתה רוצה להעביר?
*להיווצרפלפלתי
מאיפה את יודעת מה עובר עליהם במוחם ובחלומותיהם??עמישב
טוב זה בעיה שלכם בלבדבדולח
האישה היא יצור מושך
בדולח....=]גייטל רייזל
את קורעת אותי....אני יצור מושך?!חחחחחחחחחחחחחח.....
,לפני עיוור לא תיתן מיכשול"עמישב
בס"ד לק"י

חוץ מזה, מעולה, זה בדיוק מה שרציתי להבהיר, בדיוק בגלל זה אני מתנגד, כי זה ככה, כי זה טבע האדם (ולכן זו התאווה הכי גדולה ואכהמ"ל). ובין אם זה בעיה רק של בנים או גם של בנות, לבנים זה לא טוב, אז לא עושים!!!

אגב, מעניין אותי אם מצפונך יהיה נקי אחרי שתדעי שגרמת למישהו לעבור עבירה שהשו"ע כותב עליה שהיא הכי חמורה מכל עבירות התורה, או שהזוהר אומר שאין עליה כפרה (אומנם הדברים אינם כפי פשוטם, כדברי הרב יהושע שפירא בספרו "אשיב ממצולות", אך הדברים מעמידים אותם על חומרתם האמיתית)

חוץ מזה, אותם שניים שעוברים עבירה, זו בעיה גם של הבת.
אתה לא מגזים????=]גייטל רייזל
בס"ד
אתה רואה בת...נו...אז, אתה רואה בנות נראה לי בעולמך...זה באמת לא כזה יצור מיוחד (כהגדרת בדולח)

חוצמזה,
שמצטערת,
זה קשור במידת איפוק של כל בן ובנאדם ואם בת כ"כ מזיזה לא או לא....

זה לא מיוחד, אלא משהו אחרעמישב
בס"ד לק"י

גם כשאדם חוזר כל יום לביתו, הנמצא ליד הפיצריה, ויש לו תאווה לפיצות, כל פעם כשהוא עובר הריר בפיו פועל ביתר שאת.

על היצר הרע נאמר- "מאכילהו מרעיבהו".

זה לא דבר מיוחד, אבל תדעי לך שבשביל רוב הבנים, כל יציאה אל הרחוב זה ניסיון מחודש וקשה בכל פעם, על אף שזה לא מיוחד. אצל היצר אין שיגרה, יש התחדשות תמידית.
למהפלפלתי
יש לי הרגשה שמנפחים את זה?
זה לא נראה שהם במלחמה תמידית. יכול להיות שיש זמנים או דברים מסויימים שמקשים עליהם- אפשר להבין. אבל תמידי ועד כדי כך.. נראה לי רק למי שזה במודעות שלו תמידית יש כזאת בעיה. אחרת זה חי לצידו.
אל תסתכלי על הקנקן, אלא על הסערה שמתחוללת בו...עמישב
בס"ד לק"י

מאיפה את יודעת מה עובר על בן??

לא סתם ראשי הישיבות ממליצים להישאר כמה שיותר בישיבה, ולמעט ביציאה החוצה. דעי לך, שכל בין הזמנים זה סרט חדש.

יש כל מיני עצות, מהן מועילות יותר, ומהן פחות. אבל הניסיון הקשה עדיין עומד בעינו (דעי לך שבזמן של הלימודים אני מכיר חבר'ה שהיו משתוקקים בכל מאודם לשבוע "נקי" מחטא, ובבין הזמנים, תתני להם יומיים והם יהיו מאושרים... [לא כל הבנים עד כדי כך, אבל זה ממחיש לא מעט])
אני דווקא כן יודעת מה עובר על בן...=]גייטל רייזל
אבל במחילה מכבודך עמישב...
אתה לא קצת-קצת מגזים?
אחרי הכל אם באמת זה מפריע לך ואתה חושב שבאמת זה יגרום לך לחטאים אז תיאר בבית ואל תבוא.
אבל אני חושבת שבתכלס מהמפגשים האלה לא יוצא כלום-אלא אם כן אתה דיברת עם איזה בת פה הרבה ואז אתה רואה אותה שזה כבר סיפור אחר...

המפגשים הם מאורגנים...עושים בהם משהו,
נכון,
גם סתם מדברים...אבל בזמן הזה אתה יכול לדבר עם צחקן או יער או לוידעת מי...
מבינה...
תצטרך יותר להתגבר והכל...
אבל תמיד יש את ההתגברות הזאת=]
בכל מקום שאתה נמצא יש בנות...מה לעשות?!

הניסיון הקשה שלך אני חושבת הוא בהרבה דברים בבנות לאו דווקא במיפגש של ללא תולעים...=]

תביני, זה לא שמזה בלבדעמישב
בס"ד לק"י

זה עניין של מערכת חיים. ברגע שאדם יודע שבנות זה לא דבר שהוא לא מתקרב אליו אלא בשביל א', ב' ו-ג' (כל אחד ושיקוליו), אז זה כן בעייתי.

וכן, תדעי לך, שאדם שניפגש עם בנות, זה גורר גם דברים בלתי רצוניים בעליל. גם אם הוא לא הרהר בה כלל, ורק דיבר איתה דברים פשוטים. אדם אחד דיבר איתי וסיפר לי שהוא דיבר עם מישהי (ממש במקרה, הייתה שם אי-הבנה, ואכהמ"ל), מישהי צנועה וחסודה כפשוטו, ללא כל חשש. היו בסביבתם עוד כמה אנשים. הם דיברו על דברי תורה ומאבק וכדו', ולא על חייו האישים של כ"א מהם. ולמרות שהוא לא הרהר בה כלל, יצאה תקלה מתחת ידו.

הבינו, הדבר הזה לא בא כשמזמינים אותו, פירצה קוראת לגנב לבד, ולא האדם. היצר כשהוא יכול להידחק, הוא עושה זאת בשמחה רבה ומרובה.

ושומר נפשו ירחק
יאווווווו אתה מתחיל לעלות לי על עצביייגייטל רייזל
מה אני יגיד לך?
אם באמת יהיה מיפגש באתר הצולע והחמוד הזה--->אז אל תבוא!!!ככה תוכל להתגבר על יצרך!!!
סליחה שאני מעצבן, אבל לי איכפת גם מחברים שלי...עמישב
בס"ד לק"י

איכפת לי מהציבור שלי, ויותר מכל איכפת לי מעמ"י.

אני רוצה לעזור לו, לגרום לו שיבין דברים (שלענ"ד, הקטן, הוא לא פקח עיניו מספיק בהם) שיעזרו לו מאוד בעבודת ה' שלו, בלימוד התורה שלו, ובכלל- בכל חייו!!

אדם הנבנה טוב, והבונה עצמו טוב, יגדל ויהיה לעץ גדול וענֵף, איתן מול כל רוח שבאה ועוד תבוא על פני האדמה. בלי זאת הרי הוא כצמח המדבר הנעקר ברוח נהפך על פניו ואובד במדבר הישימון...

ככה זה בחיים סוערים ובלתי-צפויים כבימינו. אם אדם רוצה להיות רק עבד ה', עליו לשלם את המחיר התואם, כמו שדרשו חז"ל את הפס' "זאת התורה אדם כי ימות באוהל"- זאת התורה למי נקנית? למי שממית עצמו באוהלה של תורה...

אדם שלא רוצה להשקיע בעבודת ה', ולשלם מחיר, עלול למצוא עצמו מהר מאוד רחוק רחוק בים הבילבול והתעיה.

כל מעשי הם בניסיון להקדים רפואה למכה.

אם אינכם מעוניינים לשמוע, ודברי הם בבחינת "דבר שאי-אפשר לשמוע שסופו להישמע" (דברי הלל הזקן, אבות ב' ד/ה [אינני זוכר]), אז אפסיק, אין לי כל עניין לעורר מהומות. כל ענייני הוא לעזור ליהודים, אם אני רק מעלה להם את הפיוז- אפסיק.

שבוע טוב,
עמישב
עמישב....קראתי....=]גייטל רייזל
עמישביהודה ו.אחרונה
לענ"ד - מותר לך לא לבוא, זה בסדר גמור. אבל אני חושב שלבוא ולעשות שיקולים בשביל חבריך זה מוגזם.
האמת שאתה קצת צודקמשה
את יצר הרע אי אפשר "לכבות". הוא פועל בכל מצב ובכל דרך בלי קשר לנעשה סביבו.

ואם אתה רואה את ההיקברות בישיבה כאידיאולוגיה - אז אין לי הרבה בסיס לדיון איתך, כי זה לא מתאים לאף אחד.
נווווווווו אז....אווף=]גייטל רייזל
אני אישית ממש רוצה מיפגש...מאוד!!!
אני כאן כבר כמה חודשים ומתה לראות על מה אני משקיעה זמן מחשבה ותגובה....=]

גם אני רוצה ומוכן להשקיע, ;ובעדמשה
אבל יש נושאים שצריך ללבן עוד קודם.
אז תתחילו ללבן במקום סתם מילים....גייטל רייזל
זה ממש הזמן...חופש גדול וחבל שאי אפשר לארגן מיפגש....יעקב קורע חחח להעניש את היוצרים....=] חבל...האתר יורד...
השאלה היא מהי "היקברות בישיבה"?עמישב
בס"ד לק"י

יש הבדל בין היקברות בישיבה לבין בני עקיבא מעורב.
יש הבדל בין היקברות בישיבה להיכרות בין בנים לבנות.
וכּן. יש הבדל בין היקברות בישיבה ל"מפגש יוצרים יוצרות", רווקים ורווקות.

אני בהחלט חושב שככל שאדם נשאר בישיבה, ושוהה יותר בתוך עולמה של תורה כך ייטב, לו ולבניו אחריו.
לעומת זאת ברי לי שאין אנשים יכולים להישאר כל ימיהם בישיבה (כוונתי, כמובן, לכל הזמן, כל דקה ודקה. וודאי שיש כאלו שיכולים להישאר כל חייהם ללמוד בישיבה, מבחינת עיסוקם הכללי). כן, אני מטייל, יש לי מחשב (אינטרנט רימון!!! בלעדי זה, עדיף שאדם יבוא למפגש יוצרים ואל ייכנס לאינטר-חטא הנוראי הזה) ואני גם קורא ספרים לא רק של דתיים. אבל אני תמיד משגיח ומסתכל, מה ראוי ליהודי ומה לא. ואומר זאת חד-משמעית, ליהודי ירא שמיים לא ראוי כלל ועיקר להיפגש עם בנות וליצור עמן קשר (ללא תכלית אמיתית, הווי אומר חתונה בקרוב [ולא להכיר בשישית בשביל להתחתן בגיל 25...], אף אם זה קשר של דיבור חד-פעמי בעלמא, או קשר של יוצרים. קשר הוא קשר, ואין זה כשר ליהודי ירא-שמיים). זה רק יקשה עליו בעבודת ה' (אם לא יהרוס לו אותה לגמרי), ובמילא בדורנו זה קשה. אז מי האדם שאוהב להעמיס על עצמו קשיים בשביל דברים דלים וחסרי חשיבות כהאי מילתא? (האי=זה מילתא=דבר)

אבל מכאן ועד מפגש מעורב של בנים ובנות ביחד, דומני שיש מרחק קטן, או בעצם קצת יותר גדול מקטן. יודע מה? הוא אפי' מרחק גדול מאוד מאוד...
עמישב!גייטל רייזל
בס"ד
אני יגיד לך למה אני כן בעד מיפגש כזה.
אני אישית ממש לא מדברת עם חברות שלי על שירים או יצירות וכל מיני דברים כאלה...מה שאני יכולה לעשות רק במפגשים כאלה...
ואני חושבת שזה נורא נורא יתרום לי לראות עוד בנות שדומות לי במובן כלשהו בזה...
וכן,
אני יראה גם בנים...=] ואני בהחלט לא מצפה ממכם לשיחנוש על יצירות המדהימות שלי ומה אהבת ומה לא...ממש לא...
יהיה גם בנים...משה, יעקב וכולם ואתה תוכל לדבר איתם לא להעיף בנו אפילו מבט אחד.
המיפגש הוא לא סתם בחוצות העיר אלא במקום מוגדר ויהיה מה לעשות....
אני מבינה...
מה אני יגיד לך?
להיות בוטה, כי אין לי ברירה...יש מצב שאתה אולי יותר מכולם נמשך לבנות...וזה הגיוני...אם כך=תישאר בבית...

אני לא רואה טעם לא לעשות מיפגש....
ונפרד אין מצב...=]
מספיק בקושי יש פה אנשים אז נפרד?
חוצמזה שבלעדי יעקב אנחנו אבודים!!!

אם זה כ"כ חשוב לך תוכלי לעשות נפרדעמישב
בס"ד לק"י

אני באמת שלא מבין מה יש למישהו לחפש בשיחה בין נשים לגברים, אני בטוח שיש לכן מספיק חבירות בשביל זה.

ובעניין היצירות. כבר אמרתי שאפשר נפרד, אם זה כל המטרה תעשו מפגש מצומצם בבית של מישהי, מה הבעיה? לא צריך את האתר בשביל זה, אפשר להתארגן לבד באתר, בשביל זה לא צריך את יעקב.

וכמו שכבר כתבתי, כמו שבשבת אנחנו לא מרוויחים כסף בעבודה בשביל ה', גם כאן מן הראוי להפסיד מעט איכות ביצירה, ובכיף שבדיבור עליה, בשביל עבודת ה'.
יאוווווווווו אל תבוא!!!תישאר בבית!!!!!גייטל רייזל
תודה, זה באמת מה שעשיתי במי"פ, לא באתי!עמישב
בס"ד לק"י

אגב, ראית את מה שכתבתי תחת הכותרת שמתחילה במילים: "סליחה שאני מעצבן..". אם את לא מעוניינת שאכתוב, באמת שאסגור את "פי", ובזה יחזור ה"שלום" לפורום זה.

תיראי, אין אדם מוציא עצמו מבית האסורים, אבל אם הוא לא רוצה לצאת, גם אם ינסו להוציאו אין מי שיצליח... אני לא רוצה שתרגישו שאני כמו איזה "מציל גיבור על החסק'ה הלבן", אבל אני בסך הכל מנסה להבהיר לכם נקודה חשובה ועקרונית לחיים.

תדעי לך שהיה זמן שלא הייתי מדבר בהגדרה עם בנות. אבל הייתי בא מידי פעם לאיזה מפגשים ציבוריים מעורבים של נוער (בעניין מאבק וכדו'), עד שהבנתי שזה מזיק, והפסקתי. ובאמת מאז הרבה יותר קל לי להתחבר לקדושה.

כדי שאדם יהיה עובד ה', הוא צריך גם ליצור לעצמו סביבה קדושה, לא רק קיום הלכה. דוג' נוספת לסביבה כזו היא "ניגון כשר ומנגן כשר" (הספר של גיא צבי מינצ בנושא מומלץ החום רב), כשהפסקתי לשמוע שירים שלא באו מקדושה, גם לא כאלו נוראיים (לדוג' מלך העולם של שלמה ארצי), זה ממש עזר לי להתחבר ביתר קלות לקדושה ולתורה.

שניזכה, בע"ה!!
אין בעד מה=]עמישב,גייטל רייזל
כנראה היצרים שלך חזקים משל כל בנאדם אחר.
אני מבינה...
ובאמת שאני לא צינית..
אני לא חושבת שדווקא המיפגש הזה הוא יהרוס את הבן ויכניס לליבו הירנורים אסורים על בנות...נו באמת...

יופי...
אז החלטת לא לבוא-החלטה שלך!!!

שנזכה בע"ה להחמיר במה שצריך....ובמה שלא-לא...יום יבוא ואם כולם היו מחמירים כמוך, הם היו נופלים...וחזק!!!
אולי הם יותר חזקים, אבלעמישב
בס"ד לק"י

אבל, אצל כולם הם מאוד מאוד חזקים.

אז יש כאלה שאצלם זה יותר ויש כאלו שפחות. אך אין אדם (ואינני מתכוון לצדיקי עליון) שהתאווה הזו אצלו אינה חזקה מאוד מאוד. אם את מעוניינת לשמוע עוד הרבה דוג', אני בטוח שהרב יהושע שפירא שליט"א, יוכל לספק לך הרבה, שמעתי כמה שיחות שלו, ואני באמצע לקרוא את סיפרו- "אשיב ממצולות", ואני יודע שהוא טיפל ועזר להרבה אנשים בנושא הזה דייקא (בייחוד בבעיית האינטר-חטא), הוא יוכל לתאר לכם. יש בידי שיחה קצת ארוכה שלו על האינטר-חטא (28 מגה-בית!!), חשוב לכל בית יהודי.

אז אני מבין שניסגר הויכוח.

טוב, אני מקווה שלא כיליתי זמני לריק פה בניסיון נואש להניא אתכם מלהזיק לעצמכם.

בהצלחה וכל טוב.
עמישב
כן....נסגר הויכוח....=]גייטל רייזל
דרך אגבאנונימי (פותח)
כבר אמרתי לך אתמול שאין מנוס ומוכרחים לירקוד אז איך אפשר ריקודים מעורבים
סתאאאאם...
סליחה,בדולח
אני חושבת שהורדת את רמתו של הדיון החשוב הזה

(ראש המוסד) (:
????אנונימי (פותח)
תמיד בכל דבר חשוב כדאי להכניס קצת הומור
חוץ מזה תאמיני לי שזה בכנות נורא נורא כואב לי שאני צריך להסביר פה דברים שאמורים להיות בגנים של כולנו ולא "נושאים לדיון חשוב" אז כדי לא ליבכות אני צוחק
מזה בגנים??????פלפלתי
תעשה לי טובה. גם שכל יש ר זה אמור להיות בגנים.
ומשום מה הוא מתפספס איפושהו בחומרות המטורפות שמדלגות על כמה דברים חשובים בחיים היהודיים שלנו. ואני לא אלך לפתוח על זה דיון, אב לזו דעתי ואני לא זזה ממנה.
הפרדת יתר זה לא דבר טוב. זה דבר רע. נקודה.
מניסיון....גייטל רייזל
הדעה שלךאנונימי (פותח)
היא מאד יפה אבל זו לא! דעת היהדות
(שמעת פעם על שולחן ערוך?)
הייתי מוכן ושמח לישמוע מה רע בזה
אני לא מוכנה שירדו עלי קבל עם ועדהבדולח
בוודאי ששמעתי על שולחן ערוך

ואין לי בעיה לצטט משם פרקים שלמים
בדולח...נראה לי שבת מתכון לפלפלתי לא אליך...גייטל רייזל
?
נכון. ואין לי בעיה בזה כיווןפלפלתי
שהחיים יותר מורכבים מזה ואף אחד לא יאיים עלי עם השולחן ערוך. אני מכירה אותו טוב מאוד ומשתדלת ללכת איתו יד ביד כל החיים. אני גם חושבת אבל שאם היינו מעלים את הדבר הזה ועוד כמה לרב זלמן מלמד ולר בשו"ת חובק עולם הוא היה מאשר את זה. כמו שהוא לא יוצא נגד קו לחיים. והוא מבין הרבה יותר טוב ממך בשולחן ערוך. תאמין לי.
ובנוגעפלפלתי
ללמה הפרדת יתר זה רע זה דיון בפני עצמו, כבר דנו בו רבות, אבל אין לו קשר ליצירה. אם נורא בא לכם- תבקשו ממשה קישור.
פלפלתי יקרהאנונימי (פותח)
באמת שאין לי שום ענין להתכסח כאן זה נושא עמוק מאד מאד מאד מאד.....
שאני לא בטוח שאפשר לדסקס אותו כאן אם את רוצה אז אני מאד אשמח לעשות זאת במסרים אישיים
ואני אשמח לעשות זאת כי זה ענין כאוב אצלי
אני לא באה להתכסח.פלפלתי
ממש לא. ותאמין לי שאני כבר מכירה את הויכוחים האלו ישר והפוך. הישוב שלנו מספיק דוס והויכוחים האלו מלווים אותנו שנים.
ולכן אני עדיין חושבת שאני צודקת.
אם צריך משו או הסבר אני תמיד במסר"ש. אין לי בעיה לענות לאף אחד.
אוליאנונימי (פותח)
אני אכנס למסרש"ים שלך בימים הקרובים כרגע קצת מאוחר רק תגידי לי אם את באמת מעוניינת לדון על זה ברצינות או שאין מה לשנות כבר מראש
לא נראה לי שתשכנע- אבל איןלי בעיה לדון.פלפלתי
בדולח אל תעלביאנונימי (פותח)
כתבתי את זה לפלפלתי שכתבה שהפרדת יתר זה רע
יופי אז תשרשר נכון ולא על התגובה שליבדולח
ואני לא סולחת לך יש גבול לכל תעלול
בדולח....השתגעת????גייטל רייזל
כולה הגיב לך על תגובה...
מה יש גבול?!!
עזבו.. כלום לא קרה..פלפלתי
הגבול זה השעה כנראה.
סליחה סליחה סליחהאנונימי (פותח)
גם את זה שהוא אומר-מצווה מן המובחר להינשא בגיל 13?עמישב
בס"ד לק"י

לא, אינני בא להגיד שתתחתנו בגיל 13, אבל המשמע מדבריו, וכן מכל גדולי ישראל (עיינו בגמ' קידושין, דף כ"ט, מספר שורות מהסוף. "תיפח עצמותיו", "כל ימיו בעבירה", והכי חשוב דברי רב חסדא- "הווא אמינא לשטן גירא בעיניך"...) שעדיף להתחתן מוקדם ככל האפשר, ברגע שזה מתאים וטוב לאדם...

הוא מתכוון להגיד ש"צורת היהדות" (כדברי החזו"א) היא אינה ברוח דבריכם כלל ועיקר...
>>צחקן
ב"ה
יעקב טוען שזה פרס, וכל עוד האתר ממשיך בשיממונו היחסי אז לא מגיע לנו.

יצחק.
מאיפה אתה יודע?בדולח
הכל אתה יודע צילצלת אליו?
התכתבתי איתו היום. מספיק טוב.צחקן
גם אני אבל לא דיברנו על הנושא הזהבדולח
האמת היא:בדולח
שאני מארגנת תוכניות בתנועה שאני חברה בה

אבל-

יש גם את הבעיה הזאת שאישה תעמוד לפני בנים

אז אני צריכה לשאול את הרב של התנועה

אז מבחיניתי אני לא שווה כי אני בת וזה לא צנוע
טוב, טוב, טוב....גייטל רייזל
זה ממש לא דיון עכשיו.
בתכלס,
העורכים פה קובעים.
סגרו ת'דיון.
אל תגיבו...=]

לילה טוב...=]
תהילה,פלפלתי
אנחנו דוסים. כבר ראינו את זה. והלכנו יחד למיפ ועדיין נשארנו דוסים. ד"א אני מכירה משם הרב אנשים ממש טוהים שהלוואי עלי להיות כזאת, אני לא רואה בזה שום דבר רע.
בסופו של דבר אנשים צריכים ללמוד לחיות גם עם היצורים מהצד השני. אז נכון, לא נפתח פה אתר הכרויות, כי זאת לא המטרה אבל דוסיות יתר? אני לא בעד.
יש גבול לצמצום ולהגבלה של אנשים.
סבבה. לא טוב לכם - תהילה, נחזור למיפ שם. מה הבעיה?
אוההההההה פלפלתי...=]גייטל רייזל
בס"ד
כל מילה שלך קודש קודשים אצלי!!!!=]
מסכימה איתך!!!

אבל את נטשת אותי....
לא נעלתי את הדלת. את יודעת. תמיד אפשר לחזור.פלפלתי
כ"א והדוסים שלו...עמישב
העניין זה לא הכבוד... אלא ההפרדהעמישב
לאן זה קשור בכלל?פלפלתי
נראה לי הויכוח הזה מתנהל סתם.שירה חדשה
בס"ד.

(מאוד מעניין לקרוא אתכם, אבל...)

ברגע שיעקב-יוסף נותן אור ירוק העניינים מתחילים לזוז.
מי שטוב לו עם זה- שיבוא. מי שלא- לא.
אנחנו מצידנו נשמור על כל הגבולות הנצרכים.
ואני חושבת שיש פה חברה מספיק רציניים כדי לנהל מפגש 'מעורב' אבל בצורה רצינית ומכובדת.

עשינו את זה במפגש עורכים וזה התנהל יפה מאוד. בנים מצד אחד-בנות מצד שני.

אני מסכימה ומבינה את אלה שזה גורם להם לאי נוחות והם חושבים שזה לא צנוע.
אבל הבעיה [או יותר נכון-זאת לא בעיה] שזה מתנהל בשיא הצניעות.
אתה לא בא להיפגש סתם (אם זה היה ככה אני חושבת שאף אחד לא היה בא), אתה לא בא לדבר ולשחנ"ש, תהיה פעילות, סדנא, משהו...

(מישהו הבין את מה שניסיתי להגיד?)
כן אני....=]גייטל רייזל
זה מה שאני מנסה להסביר לשבתבדולח
עבר עריכה על ידי שומרוני בתאריך י"ט אב תשס"ז 01:04
ברור לי שאם יעקב נותן אור ירוק הכל יסתדר

אני ראשונה
עד כאן.שירה חדשה
בס"ד.

אני לא מסכימה לקרוא כאן לאנשים 'מרובעים'.
זאת הדעה שלו ואני לחלוטין מבינה אותו.
לענ"ד פשוט תערכי את זה.פלפלתי
תמחקי את המילה המיותרת.
ובדולח- מההיגנות הגיע זמן ההתנצלות. לא יפה מה שכתבת שם.
לא ידוע לי שיש לי אפשרות כזאת.שירה חדשה
בס"ד.

רק באתר אני יכולה. לא בפורום.
זה בסדראנונימי (פותח)
זו בערך השעה שאומרים רבוש"ע הריני מוחל וסולח...
יש כאן קצת טעות. לענ"ד.פלפלתי
כדי להחליט שהוא מזיז משהו הוא צריך גם לדעת שיש דרישה.
אפ משאירים את זה עמום ומודיעים פתאום "שלום! יש מיפ ב.." אני לא בטוחה שזה יהיה שונה מכמות האנשים שהיתה פעם קודמת.
ומה הועילו חכמים בתקנתם?
ברור.שירה חדשה
בס"ד.

הבעיה שזה לא נראה כמו שירשור "מי רוצה לעשות מפגש?".
זה התגלגל [כמו תמיד] לנושאי צניעות.

ואל תגידו לי זה קשור.
כי אף אחד לא ישנע פה את השני ואתם יודעים את זה.
מסכים איתך.המופרע
לחלוטין.

שכויעח.
אני תומך.
השרשור הזה ראוי להיות נעול כי...יערות לוריין
בס"ד
לא כי אנו בירוקטיה שמונעת "מקול העם לצוף". אלא שברוב הדיון פשוט נמרחתם.

אז לסיכום רלוונטי.

מה שאמרתי ליצחק:
*מיפ הוא פרס לאתר פעיל ולא הצלה לאתר מת.
*אכן יש לנו בעיה של הפרדה
[מאוד אבל מאוד מגעיל לשאול אותי לגבי ביכורים, וזה כבר קרה]
*מה מיפ ייתן לכם הלאה שלא עשיתם באתר באמת?

אין כאן ביטוי של עצבים רק של ייאוש, של עבודה מתוך הרגשה של טחינת רוח. היה לי דיון על זה עם אחת היוצרות על כמה העורכים צריכים גם לעשות אבל אני חושב שבסופו של הדיון הוכחתי לה שזה יפה להפיל את הכל עלינו אבל יוצרים שכחו שהם אלו שהאתר נבנה עליהם ולא בזכות העורכים.

בתקווה להבנה
יעקב
יעקב...אני מבינה=]גייטל רייזל
ובאמת שחבל לי....=]
אני חושבת שאני משקיעה פה הרבה באתר...
ולמרות שפוסלים לי יצירות(המממ....) אני ממשיכה ומעלה ומגיבה...=]
וחבל,
פשוט חבל לי....
חבר'ה=
באמת..יעקב צודק...תתחילו באמת להשקיע...
כל הפסילות נעשות לאחר שיקול ןמחשבה וזמן לא מועט.יערות לוריין
בס"ד
אני בלי בעיה משאיר יצירה ארבעה יים לפני שאפסול אותה.
היי=]לא האשמתי...=]זה היה רק לדגיש שאני עדיין פה..גייטל רייזל
ולמרות שפוסלים לי יצירות(המממ....) [...]יערות לוריין
כן...כי זה באמת לא הכי נחמד....=]גייטל רייזל
ואתה יודע למה אני מתכוונת....באמת...זה היה מאוד מעצבן...

אבל דווקא מפגש יאחד את האתר!!!!!!!
אני לא ממש מסכימהפלפלתי
אתה יודע את זה.
לדעתי זה קשור אחד בשני. זה תלוי אחד בשני. זה שני כוחות שמושכים ומוציאים תוצר. אם צד אחד מפספס זה משפיע גם על השני.

אבל-

אני כן חושבת שלחלוטין צריך לשפר כאן את הצד של היוצרים שיהיו יותר פעילים. אחרת אפשר לסגור את האתר.

ושאלה לי אליכם-
למה אתם נמצאים פה? מה מטרת האתר? למה שלא נסגור אותו?
אני לא רואה לו הרבה טעם ככה. אנשים כאן מתאמצים כ"כ הרבה זמן, ומרגישים שהם לבד, למה שלא נסגור אותו באמת?
כדי שתהיה לכם במה??
טוב צודקת...=]גייטל רייזל
באמת לסגור את האתר וזהו!!!

ח-בל!!!
אני קצת חולקת.שירה חדשה
בס"ד.

את יודעת כמה יעקב יוסף (ושאר העורכים) משקיע פה?
כמה זמן הוא 'מבזבז' בשביל האתר הזה?

וכן, גם בימים האלו, עובדים על דברים...
(וחסר לך שאתה מסמיק. הייתי חייבת לכתוב את זה.)

אז נכון.
לא תמיד רואים ישר את התוצאות.
יש קשיים בדרך.
סה"כ האתר הזה יחסית חדש.

וזה לא כמו שאתם חושבים שנוח לנו להתעלם מהבעיות.
הם באמת משקיעים פה ומנסים לחשוב איך לקדם.

אבל מה?
כן, זה קמת מבאס לראות שהיוצרים לא כ"כ זזים.
זה מוציא את החשק להתאמץ.

כלומר-
בשביל מה?
מה זאת אומרת היוצרים לא משקיעים???גייטל רייזל
לא הבנתי....=]
דווקא הם כן מפרסמים פה יצירות....=]
נכון, אבל יש הרבה פחות תגובות ושת"פ בסדנאותמשה
ואת זה חובה וצריך לשפר.
נווו אולי מיפגש יעזור לזה!!!!גייטל רייזל
אני ממש לא מבינה את הסירוב שלכם לזאת=]
בהנחה שיאורגן דבר כזה - כמה שת"פ יהיה פה ?משה
הממ נראה לי שירצו לבוא למיפגש....=]גייטל רייזל
40 איש זה מספיק נכון?!
כן...זה אתר קטן....
אני חושבת שכן תהיה הענות....
אני אגיד לך מה יעקב יוסף אמר לנו במיפ עורכים?שירה חדשה
בס"ד.

זה שמועלות באתר יצירות שזה לא אומר שהוא פועל.
אז יופי, העלנו יצירות. מה הלאה?

צריך יותר להגיב ולהשתתף בסדנאות.
זה נושא שאנחנו צריכים לעבוד עליו חזק באתר.
נשמה=]גייטל רייזל
אז תתחילו לעשות משהו...=]
אני לא אחראית על המורל של האתר הזה...
גם אנחנו לא.שירה חדשה
בס"ד.

זה כולנו ביחד.

אנחנו לא יכולים לעשות כלום בלי היוצרים.
לענ"ד-פעימה
בס"ד

בנושא של התגובות-אם יש דבר כזה אפשר ומותר לכם לשלוח מסרישי לכל היוצרים שתשמחו אם הם יהיו יותר שותפים בתגובות.

בעניי'ן הסדנאות-אני לא רואה שיש סדנאות פעילות כ"כ [לדוג'-ידידי'ה אמר שיפתח על תלת מימד ולא יצא מזה משו,הסדנת כחול לבן-לא יודעת מה הולך איתה ועוד ועוד..]

וגם בסדנת צילום חופש-היי'תה הענות ענקית[יחסית לשאר]

שבו"ט לכולם
זה נראה לך נורמאלי?שירה חדשה
בס"ד.

תסלחי לי, אבל זה משפיל.
למה צריכים להגיע לרמה של לשלוח מסר אישי כדי שאנשים פה יגיבו?
מגיבים לך? תגיב לאחרים.
אם לכל אחד פה יהיה אכפת מהאתר, אם כל אחד פה יגיב לפחות לשלוש יצירות כל יום (וזה לא הרבה) אז כבר יהיה יותר טוב.

ובעניין הסדנאות-
כי אין מספיק משתתפים.
מה רצית שהעורכים יעשו?
ימציאו יצירות משלהם?
ברור!פעימה
בס"ד

תסלחי לי, אבל מה תפקיד בתור עורכים?רק [ואני יודעת שזה לא בדיוק 'רק' אבל בכל זאת] לאשר יצירות ולהמציא סדנאות מפעם לפעם?
אין להם תפקיד קטן בהעלאת האתר?
נכון, זה לא נעים אבל אם זה מעשה חד"פ שלענ"ד ישפיע-זה שווה את זה בהחלט.

הסדנאות-מה הקשר להמצאת יצירות?-ב'מת!
>>>שירה חדשה
בס"ד.

לא התכוונתי למשפיל מבחינת הכבוד שלנו.
התכוונתי למשפיל שבכלל הגענו למצב כזה...

מצידי לכתוב מסר שלוש פעמים ביום לאנשים.
אבל אני לא חושבת שזה יעזור.
זה צריך לבוא מבפנים. שאנשים יגיבו כי אכפת להם.
לא, זה לחלוטין לא התפקיד של העורכים להתחנן ליוצרים להגיב פה.
תאמיני לי שיש לנו מספיק על הראש גם בלי זה.

לחלוטין לא.
זה מה שאתם רואים בשטח.
אבל תאמיני לי שהעורכים עושים מעבר לזה.
וברור שיש לנו עניין להעלות את האתר.
אבל אנחנו לא יכולים לעשות את זה לבד.
אנחנו צריכים גם את היוצרים.
עורכים זה בעיקר ברמה הטכנית...
ותאמיני לי שגם עכשיו עובדים על דברים.
תוצאות תראו בעז"ה יותר מאוחר.
תמיד צריך להתקדם...

ובעניין הסדנאות-
ברור שזה קשור.

כמעט ואין יוצרים שמשתתפים בסדנאות
(ולא נדבר על הסדנא האחרונה של החופש. זה באמת היה יוצא דופן. ב"ה רואים השתפרות...)
אז מה העורך יעשה עם הסדנא שלו?
ברור שהיא לא תהיה פעילה.
אם אין יוצרים אין פעילות...
העורך לא יכניס יצירות משל עצמו לסדנא רק כדי להגיד שהיתה בה השתתפות.
את קצת מצחיקה עם הסדנאותיהודה ו.
כי הרי זה בעצם תלוי בכם.
כשאני רואה סדנאות נפתחות, ואין השתתפות - באמת שאין סיבה שאני אפתח.

לשלוח מסר? נו, באמת. הנה אני שולח מסר לכווול אתר: תהיו שותפים. ו?

לשאלתך (הרטורית), אגב, התשובה היא, שלעורכים יש תפקיד גדול בהעלאת האתר - אבל בלי שת"פ גדול של שאר חברי האתר הם לא יוכלו לעשות כלום.

אבל הנה לך הצעה לסדנ: חפשי בדף שנמייםן הקודם של פורום הסדנאות את סדנת המשקל שפתחתי, ולמדי אותה.

באמת שאני מוכן ורוצה ושמח להשקיע - אבל לא בשביל צמי. הרי את הסדנאות שאני פותח אני יודע, אני לא צריך אותן.

ואם מישהו זוכר, לפני כמה חודשים היה כאן שרשור מאד דרמטי, שבו היו כמה וכמה אנשים שהתחייבו להשתתף באתגרים, להגיב וכו' וכו'.

ו?

למה צריך סדנאות??!!!גייטל רייזל
בס:ד
יהודה.
תעזוב את העניין של הסדנאות..לא זה מה שיעשה את השיפור פהץ
לעכשיו לדעתי האתר צריך יותר להראות חיים...וזה בתגובות..
ואנשים=]
לא מסובך..
תכתבו אהבתי מילה או שתיים למה...לא אהבתי-מילה או שתיים למה...באמת לא נורא מסובך....

לשלוח מסראישי?נו באמת....זה רעיון ממש דבילי....
אני אישית שאני מתכתבת פה עם אנשים באתר אני אומרת להם אישית ממני שיהיו פה יותר...=] ואני בכלל, יש פה כמה יצורים שהפסקתי ממזמן להגיב להם...אם מה שהם עושים באתר זה רק לעלות לפה יצירות....אז למה שאני ישקיע?!

קיצור...
הכל מתחיל בנו...נדוש?כן מאוד...
אבל אני אישית משתדלת.....=]
ולמשל כל יוצר או יוצרת 5 תגובות ל-5 יצירות זה לא הרבה...ומקסימום לוקח 15 דקות...=] שזה באמת לא הרבה...
תצאו מהאדישות!!!
ברור ליפלפלתי
שהעורכים מתאמצים, גם ברור י שאם אני אהיה בסדנה הזאת ולבד- זה לא יעזור ולא יקדם כלום.
בואו נראה מה עוד אפשר לעשות, ואתם העורכים והיווצרים כאחד, אם אתה רואים משו חדש, או נושא מעניין לדיון, אם אתםרואים איזה הסבר מעניין על יצירה כלשהי ,אם אתם יודעים על תערוכה שנפתחת, אם אתם שומעי םבכלל על משו חדש- תעלו אותו לפורום, שתפו את כולם. לא חייבים להתחיל דווקא בדברים הכבדים והקשים. בואו נתחיל מלמטה. במינימום.
לא באמת קראתי את כל השרשורעפר ואפר
בכלל לא. האמת, שקראתי רק את ההודעה הזו.

ביקשו ממני בזמנו להצטרף לאתר, הסבירו לי 2 מילים והתחלתי להעלות יצירות שלענ"ד לא כ"כ הורידו את הרמה כאן.. אח"כ גם ניסיתי להשתתף בסדנא, רק חבל שלא קרה עם זה כלום.

אם אתם מחליטים ללכת על משהו ברצינות- אז עד הסוף. זו לא חוכמה להכריז על סדנא ולהשאיר אותה תקועה אי שם בצד במשך יבלות ונצחים. הנהלת האתר וראשה העורכים אחראים ליצירת דינמיות והתחדשות בה אנחנו כיוצרים נוכל להתחדש ולצמוח.

לצערי, אני קיבלתי הרגשה של חוסר רצינות, של מאפיה ורדיפות, ובעיקר של קטנוניות וילדותיות- ולא בהכרח במובן החיובי.

מסכימה-פעימה
בס"ד

לא כ"כ הסכמתי עם הקטע שהם אחראים 'להתחדש ולצמוח' בכ"ז הם לא הגננות ולא המטפלות שלנו-

מה שאמור לעזור לנו 'להתחדש ולצמוח' זה גם הסדנאות אבל בעיקר התגובות על היצירות-מה שאין כאן כ"כ-וממש ממש ממש חבל!

ל"ט!
אני יודעתפלפלתי
כמה זמן ומאמצים. תאמיני לי שאני יודעת.
אני גם יודעת כמה זה מאכזב שרוצים לארגן משו רציני, משו נורמלי, והוא נופל רק כי יש כאן בעיקר יוצרים שמעלים יצירות וזהו. לא איכפת להם מאחרים אלא בעיקר שיגיבו להם וזהו.
ככה נוצר אתר- שיש בו יצירות - אבל אין בו יוצרים.
למה הפורום בזמן האחרון נותר מת?
למה לא מועלים פה דיונים בנושאי יצירה כמו פעם?
למה אף אחד פה לא עוזר לאתר להתקדם באמת במחשבה, שיתוף ומעשה?

כאן אנחנו צריכים להתקדם.
וחבל כי זה כל - כך מאכזב....!
מסכימה...אני פה.....=]גייטל רייזל
אולי צריך לתת ליוצריםבדולח
כמו היוצר המגניב כאילךו לעשות פרסים ודברים כאלו
אויש לא....גייטל רייזל
ממש לא בעד....=]
אני שונאת את הדברים האלה...
המגיב המגניב ושטויות כאלה....=]
לא רוצה...!!!!משה, אל תקשיב לה....
שששששששש......בדולח
זה רק רעיון
CureTypes: Convenient Access to Quality Medicationdonaldjohn

CureTypes serves as your one-stop shop for all-encompassing health care answers. It offers a broad selection of pharmaceutical goods, and CureTypes aims to back your path to good health by supplying medicines designed to address various health requirements. CureTypes concentrates on providing top-notch dependable choices for patients ranging from antibiotics to antiviral drugs and treatments for long-term conditions. CureTypes has a user-friendly platform that makes ordering medicines simple and hassle-free guaranteeing prompt deliveries to meet all your healthcare demands.

האמת.אנונימי (פותח)

זה היה יום שבת קייצי, ואני, כהרגלי זה קצת יותר משנה, הלכתי לבקר את זקן בית הכנסת הבודד בביתו. בדרך הקצרה שהיתה לי הפשלתי את שרוולי חולצת השבת הארוכה, שקבלתי על עצמי לכבד בה את השבת כדמותו של אבי, תוך שאני מנסה לסדר את הרעיונות שאומר לר' מאיר הזקן, לפשטן קמעא מהעופפות המופשטת המאפיינת את דברי התורה של בחורי הישיבות הגבוהות בציבור.

כשהגעתי הוא כבר המתין לי בחוץ, רכון, בעל כורחו, על ספר התהילים הישן בתוך כסא הגלגלים שלו. "שבת שלום ר' מאיר! מה שלומך?" אמרתי סקול רם, בעודי כופף אליו את קומתי כדי שיוכל להביט בפני ולזהות אותי. "או! או! שבת שלום!" קרא בשמחה, "מה שלומך? בא שב.." 

"כן כן, מיד" השבתי ושלפתי כיסא מערמת הכסאות שניצבה ליד. "תקרא למטפל שיביא כמה עוגיות וקולה, יש במקרר" הוא אמר לי, מניח באיטיות את ספר התהילים על השולחן שלידו והחל לסובב את כסאו אל עבר כיסא הפלסטיק שהצבתי בסמיכות. "זה בסדר, אין צורך", השבתי לו, "אולי אתה רוצה שאביא לך קצת קולה? או סודה?" 

"לא, זה בסדר, לי יש מים", הוא הורה לי בידו הגרומה אל הבקבוק עם הקשית שניצב על השולחן לא רחוק ממנו. "מה שלומך?" הוא שב ושאל, "מה שלום ההורים? ב"ה אבא שלך אדם טוב, כל שבת  הוא אומר לי שבת שלום ושואל איך אני מרגיש.."

"ב"ה" אני משיב, "השבח לאל, הכל בסדר, כולם בריאים". הוא מהנהן קלות בראשו כאומר 'ב"ה'. "באו לבקר אותך השבת?" אני שואל, "אולי הבנות? או שלום?"

"כן, כולם הגיעו בערב שבת, היה יפה מאוד" הוא משיב בשמחה, "שרו, והיה אוכל טוב..."

"איזה יופי" אמרתי בהקלה, "כל הכבוד להם שהם כולם באים". "כן כן" אמר, ואז נזכר ושאל "איפה היית שבוע שעבר? בישיבה?"

"כן ר' מאיר, צריך ללמוד.." עניתי כמתנצל. "כמובן", אמר, "אבל זה בסדר, יש בחורה חכמה שבאה לבקר אותי, יעל. איזה חכמה היא, לומדת, משקיעה, וגם אומרת לי דברי תורה על פרשת השבוע..."

מעניין, אני חושב לעצמי, זה חדש... מי כבר מכיר את ר' מאיר בשכונה ובא לבקר אותו? בטח מדובר על מישהי מבוגרת שבאה לדבר איתו. כבר יצא לי, בזמן ששהיתי במחיצתו של ר' מאיר, להפגש עם אחת מן השכנות לשעבר שגרו לידו ובאה לשוחח עימו קצת ולהפיג את בדידותו.

"איזה יופי" אמרתי לו בקול מעודד, והתחלתי לדבר על מעלת החסד מן הדברים שלמדנו לאחרונה בנושא מן הגמרא במסכת שבת. במהלך הדברים, כהרגלו, ר' מאיר הפסיק אותי בסיפורים על העבר ועל משפחתו, כשהוא מידי פעם מזכיר את אותה 'יעל' שבאה לבקר אותו מידי פעם, ומאבד את ההקשר של דברי הקודמים.

ולפתע, מאחורי גבי נשמעת חריקת שער הברזל, ואז קול צעיר קורא "סבא מאיר! מה שלומך? התגעגעתי אליך!" וכבת בית, בחורה צעירה שנראית קרוב לגילי, שולפת כיסא פלסטיק נוסף וממקמת אותו מצידו הנוסף של ר' מאיר הזקן. "או! יעל! מה שלומך? מה שלום ההורים?" פתח ר' מאיר בשמחה ופנה אלי "זו יעל שסיפרתי לך עליה".

"נעים מאוד.." אני מסביר לה פנים, והפנים שהוסברו אלי חזרה מוכרות לי מאיזה שהוא מקום. "אתם מכירים?" שואל ר' מאיר. "כן," מיד משיבה יעל, "היינו יחד בסניף, אתה עומר נכון?"

ואני מתפלא. לא הייתי דמות שאמורים להכיר אותה משם. "אמת". "היית באמצע לומר כמה דברי תורה נכון? תמשיכו בבקשה" אמרה בנימה קצת מתנצלת. "ר' מאיר סיפר לי שאת גם אומרת לו דברים על הפרשה מידי שבוע, אז בכבוד", די מיציתי את מה שהיה לי להגיד, הרהרתי.

"לא לא, תמשיך, זה באמת לא משהו רציני, אני רק קוראת לסבא מאיר קצת מהחומש ומסבירה.." היא משיבה. דליתי עוד איזה רעיון במחשבתי והתחלתי לומר אותו, ולאחר כמה רגעים ר' מאיר הפסיק אותי ובאופן מפתיע אמר "אתה יודע, יש לה משפחה ממש טובה, אנשים טובים, וגם חכמה – אולי תצאו יחד?"

באותו רגע נאלמתי דומיה, ולפני שהספקתי להיות מובך כדבעי, היא הזדרזה ואמר "תודה סבא מאיר, אבל אני כבר נפגשת עם מישהו.." התעשתי וקצת שחקתי על הסיטואציה, מנסה לחזור אל הנושא הקודם עליו דברתי לפני רגע. בינתיים ר' מאיר מפשיל את שרוולו ומביט אל שעונו המיוחד, שסימניו באותיות עברית חילוף המספרים "כבר צריך לצאת לבית הכנסת" הוא אומר וקורא למטפל, תוך שהוא מגדף אותו קמעא.

ליווינו את ר' מאיר לבית הכנסת, ולפני שנכנסתי אחריו גם אני, פניתי אל יעל וחזקתי אותה על ההשתדלות לבוא לשוחח עם ר' מאיר, תוך שאני מתפלא איך ומניין היא מכירה אותו. היא סיפרה לי שלא מזמן סבתא נפטרה ממגפת הקורונה שפקדה את העולם, וכשעברה ליד ביתו כאשר באה לבקר חברה שגרה בשכנות, ראתה אותו כשישב בחוץ והחלה לשוחח עימו. כשסבתא היתה בחיים היא היתה דואגת לה ובאה לבקר ולשוחח בקביעות, ועתה השיח הזה חסר לה, כך שהיא שמחה שפגשה את 'סבא מאיר'.

הנהנתי ונפרדתי ממנה לשלום, נכנס לתפילת מנחה של שבת בבית הכנסת הספרדי, מהרהר בסיטואציה המוזרה. ומאז, על אף כל הבחורות שיצאתי איתן לפניה ואחריה – היא לא יוצאת לי מהראש.

העלה לי חיוך.כְּקֶדֶם

ובאמת מעורר השראה

תודה על זה

...אנונימי (פותח)אחרונה

היא התחתנה לפני שבועיים. מזל טוב.

היושעלמת חן

היה פורום של שירים נכון? אני לא טועה..

אממ מחפשת בלי קשר צילצול של השיר אם תבנה של בית ,של איתי דוד אם למישהו יש

תודה

את מכוונת אולי לפרוזה וכתיבה חופשית?אנונימי (2)
לאעלמת חן
היה פורום שנקרא שירים, אני כמעט בטוחה בזה
יש את זה:כי קרוב.
עבר עריכה על ידי כי קרוב. בתאריך י"א בשבט תשפ"ד 08:17

פורום שירים

הוא נטוש למדימבולבלת מאדדדדאחרונה

עדיף בפורום אחר (צלילים ומוזיקה, או גיטרה)

ואפילו בצמע הגיוני יותר שיענו לך על זה...

תמיד זוכרת אותך, לא צריך חודש או יוםסתוית סימה

בס"ד

חודש המודעות הגיע ככה אומרים,

לידות שקטות בלי קול, ככה באוקטובר פתאום,

אני רושמת לך תינוקות שלי, שככה תישארי לעד,

על חיים שהגיעו בשקט, בתוך סערה גועשת,

בחדר לידה במקום שבו יש כל הזמן חיים,

פתאום את המוות פוגשים,

עברו 5 שנים מאז,

רציתי להגיד לך שאני זוכרת אותך, בדיוק כמו שהיית,

יפת תואר שקשה לתאר,

זכיתי בך ל9 חודשים קסומים, להרגיש אותך עמוק בפנים,

בלב שלי תהיי תמיד, מחכה לך כבר שתחזרי,

אומרים שתקומו ראשונים בתחיית המתים, כי אתם טהורים,

לא חטאתם בכלל ככה אומרים,

אחרי קבורתך קברתי גם את אבי, את בטח יודעת הוא לידך,

הרי הוא סבך,

הרגשתי שהעצב גובר עליי, לקחתי את התהילים ביד,

והלכתי להדליק נרות לשבת,

אמרתי לחוקר ליבות וכליות שלח לי נחמה בקרוב,

ופתאום הם הגיעו בלי שהתכוונתי, אוליי ככה כיוונתי,

שתי נשמות חדשות הופיעו, תאומים מבלי שציפינו,

אמרתי תודה רבה לבורא עולם, תודה שהראת לי שאני יכולה,

לאסוף את השברים ולקום, להתמודד עם לב שבור,

לחבק את האמונה בבכי של שמחה,

את , את התיקון שלך סיימת, הוא היה שלם ומיוחד,

אנחנו פה למטה מנסים לתקן את עצמנו, לחבר את החלקים שנותרו בחיינו,

ולהאמין שאת שלמה, ומתפללת עלינו,

אני אוהבת אותך בדיוק כמו שהיית, זכיתי בך לעולמים,

מחכה לך שתחזרי , עד שיבוא משיח יקירי בקרוב,

תודה שלמרות הכל בחרת לרדת בשבילי,

ותודה אבא, תודה שבחרת בי .

...אילת השחראחרונה

כמה עוצמות יש בך.

נגעת בי ממש.

ואיתך בתפילות ובייחולים ובתודות לבורא עולם.

🤍

טוב, פה בטח אין אף אחד שמסתכל, ובכל זאת..אני הנני כאינני

אנחנו מנסים להקים לתחייה את פורום "צלילים ומוסיקה" - נגנים ויוצרי מוסיקה יקרים וחביבים! נשמח שתצטרפו אלינו!!

מוזמנים להתחיל בשרשור הכירות החדש שהכנו לכם, שם תתודעו לעוד כמה דברים אנחנו מכינים לכם!

🎵🎶 שרשור היכרות תשפ"ד + עדכון! 📢📣 - צלילים ומוסיקה

בברכת "הזורעים בדמעה ברינה יקצורו" - המנהלים החדשדשים!

ב"ה, בהשגחה אלקית, עכשיו כבר לא כ"כ מפריע לפרסם.אני הנני כאינני

האם את חושבת עליי כמו שאני חושב עלייך?

האם מה שאמרתי לך מסיח דעתך בתפילותייך?

האם את האחת? האם זו אהבה עיוורת? 

איך בכלל אדע, אם לא חוויתי מעולם אחרת?

איך אעבור את המסע הזה בלי שום חרטות?

איך אהיה שלם עם אלקים על אף ההסתרות?

תם, ועוד אשלים עם זה.

מה זה לדעתכם יוצר טוב?yaeli1989

מתעניינת איך לדעתכם נוצר יוצר מעולה?

עבודה מהבית קלילה נוראאנציללואנטנך

דרושים דרושות לעבודה מהבית בקלדנות, כתיבה, הזנת תוכן, הזנת נתונים, תמלול, ותרגום, לפרטים נא לפנות בוואטספ למספר 050-2322173

אולי יעניין אותך