מסרב להגיע לבית כנסתאנונימי (פותח)

אנחנו משפחה דתית לאומית באחד היישובים הדתיים, בני הבכור בן 8 מסרב להגיע לתפילה עם אביו בשבתות וגם בימי החול, יש לציין שעד עכשיו לא הפעלנו עליו שום לחץ בעניין, והאמנו שזה יגיע מאליו.ניסינו את שיטת הצ'ופרים על כל תפילה וזה לא ממש הועיל,כמו כן בעלי מנסה להפוך את זמן התפילה לחוויה ומלטף אותו ומסביר לו במהלך התפילה,וכן מאפשר לו לצאת החוצה מדי פעם.אין לו בעיות בקריאה או משהו שיכול להקשות עליו.הוא ילד חכם ונבון. הוא מעדיף בזמן התפילה להשאר בבית עם האחים הצעירים (ולא אכפת לו אם  גם הם הולכים לבית הכנסת- הוא נשאר עם התינוק ואיתי בבית), אינני רוצה ללחוץ בעניין התפילה שלא יפתח אנטי לתפילה,אך מה ניתן לעשות? (חשוב לציין שזה ילד של הרבה מאבקי כוח)האם לשדל וללחוץ אותו ללכת או להמשיך לקוות שזה יגיע?

תודה!!

ולמה הוא צריך בגיל כזה להגיע???נשארת חסויה
רוצה - יבוא, לא רוצה שלא יבוא. למה לפתוח מולו עוד חזית ועוד בנושא כזה, כמו שאת כותבת - את לא רוצה ליצור אצלו אנטי בנושא - אז למה ללחוץ? תנו לו להרגיש שזה "עסק של גדולים" ללכת לבית הכנסת, כשהוא ירגיש בוגר ו"גדול" תוכלו לפי שיקול דעתכם ל-ה-ר-ש-ו-ת לו ללכת לבית הכנסת - וגם זה רק במידה והוא יתנהג שם כראוי..
אל תפעילו עליו לחץ...אנונימי (פותח)
דבר ראשון אולי משהו מפריע לו בבית הכנסת(חברים ,מתפללים מבוגרים)?
דבר שני אל תפעילו עליו לחץ אולי רק בגלל זה (בגלל שאתם מתעקשים)הוא לא הולך אלא עושה לכם דווקא?
ודבר אחרון אולי תלכי גם את לבית כנסת ואז הוא לא ירצה להשאר לבד בבית...
תודה על תגובותיכן,אנונימי (פותח)
קפץ...אנונימי (פותח)
תודה, דווקא הרבה מחבריו הטובים מגיעים לבית הכנסת, ושנית, כפי שאמרתי, אנחנו לא מתעקשים ולא מפעילים עליו שום לחץ, אך הרצון להגיע לבי"כ לא מגיע...דבר שלישי:אין לי אפשרות להגיע לתפילה בבי"כ כי אני מטופלת בתינוק, וגם אם אגיע אני מניחה שלא יפריע לו להשאר לבד בבית,
עוד עצות... יהודית?
להדס 69יהודית פוגל
חשוב מאוד לברר למה הוא לא מוכן ללכת לביהכ"נ. הרי יש סיבה. אי אפשר לתת פתרון לפני שיודעים את הסיבה. אם הוא הבכור אז אולי הוא מחפש פינוקים? אולי יש לו הרגשה שבעוד הוא בביהכ"נ אתם בבית חוגגים? אולי חסרה לו קירבתך? אולי כשהיה קטן סיפרת לו סיפורים בזמן הזה והוא מתגעגע לביחד הזה? נסי לפענח את הסיבה ואז אולי גם תגיעי לפתרון, אם תשתפי אותנו בסיבה נוכל יותר לעזור. האם שאלת אותו למה הוא לא רוצה ללכת? אם אחת אמרה לבנה שבורא עולם יושב מהנץ ומחכה שדוידי יבוא להתפלל, וזה עבד.בהצלחה.
יהודית תודה רבה, והמשך...אנונימי (פותח)
אינני מוצאת שום סיבה שיכולה להיות מאלו שהזכרת, אני משתדלת לא לתת לו יחס או לשחק איתו באופן אישי בזמן התפילה, הוא מעצמו אינו מסביר ממש מדוע אינו מוכן ללכת (כל פעם יש תירוץ אחר: קמתי מאוחר, אין לי כוח, קר בחוץ...)ממה שנראה לי זה קשור למאבקי הכוח שלו איתנו, האם יש לך עצות כיצד לנהוג במצב כזה?
להדס69תהל
הבת הבכורה שלי באותו גיל ובאותם תסמינים. כמובן שהסיטואציה של בית כנסת לא רלוונטית אך בכל מה שקשור להרגלים של מבוגרים כמו להתקלח מדי פעם בעצמה וכדו' היא מתעקשת שיעשו לה ויהיו איתה. הרבה פעמים זה גורר מאבקי כח ודוקא אם מתרככים מדי אז היא עוד יותר מגזימה את התינוקיות... לכן בכל הזדמנות אני מתייחסת אליה ברכות ובמקרים מסויימים שאני חושבת שמוגזם לתת לילדה גדולה להתנהג כך אני פשוט מפעילה סמכות וקובעת עובדה בתקיפות נחמדה. חשוב להיות חזקים. לדוג' אם החלטתי שהיום היא מתקלחת בעצמה אז אהיה נחמדה ואעמוד לצידה כדי להפריך את כל החששות שלה ומצד שני אעמוד על כך שאם היא מתעקשת ולא מסכימה עד שעה מסויימת אני לא אהיה שם בשבילה.נקודה.
להדס 69יהודית פוגל
בעצם גילית את הסיבה להתנהגויות שלו: מאבקי הכח ביניכם. אם תתני דוגמה או שתיים למאבקי כח אולי אוכל לעזור יותר, אבל בכללי אני רוצה לאמר לך שמאבקי כח בין הורים לילדים הם איזור סכנה מובהק וצריך מהר להפסיק אותם. זהו תמרור אדום ביותר! אני לא שוללת צורך בשיחת ייעוץ או יותר טוב השתתפות בחוג הנחית הורים. אי ההליכה לביהכ"נ היא כנראה רק סימפטום למצב עינינים מסויים שצריך לטפל בו. יש גם קשר לזה שהוא בכור. מה דעתך להזמין אותו לפיצה בחוץ ולדון איתו על הצורך והחובה שלכם לחנך אותו, ועל העובדה שהוא עושה לכם את זה קשה ביותר?
ליהודית - מה דעתך?תהל
הגבתי קודם להדס69 , ניסיתי מס' פעמים לצאת לבד עם הבכורה שלי (8.5) לבד כדי לתת לה להוציא איפה הבעיה, למה על כל דבר היא מתווכחת, כועסת, רבה עם אחותה ועוד. חייבת לציין שממש עטפתי אותה בכיף בתשומת לב בפרסים, ישבנו לאכול משהו, היא נהנית מספרת על החוויות בבית הספר ועל חברות (נשמע מזה שהיא ממש תמימה בחברה ומאמינה לכל השטויות שמוכרים לה). אבל כשנגעתי בנקודות התורפה ושאלתי מה לדעתך צריך לעשות כדי שלא תכעסי, תתווכחי וכו' - אז היא סותמת ב"לא יודעת". או שותקת במבוכה. לא מצליחה לדובב אותה, זה מתסכל שהיא נסגרת דוקא כשמרעיפים עליה.
אנחנו יכולות לחזור הביתה בהחלטה שנעזור אחת לשניה לשמור על אוירה טובה ואם יש בעיה נדבר - אבל מהר מאד זה נעלם. היא כאילו רוצה אותי לעצמה כל הזמן. (חלק מהשיקולים שלי לקחת הפוגה מהלידות זה בגלל שהרגשתי שהיא הסובלת העיקרית.) סליחה שהארכתי, אודה מאד לתשובתך.
מהנסיון שלי, זה אופייני לבכורותיונה
היה מי שקרא לזה "מכת בכורות".
(אני עצמי בכורה,ומזהה את זה גם באופי הפרטי שלי).
ההסבר שלי הוא שאותה תקופה שבה הבכור/ה היי/תה ילד יחיד ומרכז העולם של ההורים (ובעיקר האמא) משפיעה בצורה מכרעת על תפיסת העולם שלו/ה.
אפשר לדבר על זה והילדה תבין *במודע*,אבל בתת-מודע היא תמיד תקנא ותרגיש תחרות עם האחים על תשומת הלב של ההורים.
צריך פשוט ללמוד לחיות עם זה.(אפשר להעזר,כמובן,בטכניקות ופטנטים כדי להקל על החיים,אבל לזכור שזה מובנה באישיות של הבכור/ה)
לתהליהודית פוגל
יש לי הרגשה שאת באי שקט מסויים בקשר אליה, כלומר את לא בטוחה ביכולות שלך לגדל אותה ולחנך אותה בטוב טעם ושכל. יתכן שהיא מזהה בתת המודע שלה את ה"חולשה" המסויימת הזו שלך, ומגיבה לזה ע"י שהיא בודקת: יש כאן סמכות? יש כאן מישהוא שיודע מה הוא עושה? או שהוא נשאב לתוך ההתנהגויות שלי? זה כמו - להרגשתה - לטוס במטוס שבו הטייס הוא חסר בטחון ופחדן, נורא! חישבי על הדברים, יתכן ותיעזרי מאוד בשיחה עם איש מקצוע, או כמו שאני ת מ י ד ממליצה: ללמוד הורות בצורה מסודרת, בקבוצות או בצורה פרטנית. בהצלחה בתפקיד הקד1וש.
תודה ליהודית וליונה - עזרתן לי מאדתהלאחרונה
נקודות טובות וכו'מכאל 2 3
ב"ה ית' בר"ה

שלום

א' יש לר שלום ארוש דיסק על חינוך ושם הוא מדבר גם על תפילה וכו'

ב'את מתפללת ומראה שזה חשוב שהאבא מתפלל הוא שמח שהוא יתפלל?

מה שכתבת שזה יגיע מאליו זה רק אם הוא רואה שאבא ואמא שלו שמחים במזוות (לא אמרתי שלא)

ג' נקודות טובות כל פעם שהוא אפילו "רק" רוצה ליתפלל תומרי לו כמה שזה חשוב

דברו איתו מה שהם שמח ששהוא מתפלל אפילו אך שהוא יתפלל וכו'

דברו איתו על נקודות טובות שלו (לא רק דברים שקשורים לתפילה)

כדי לקנות את הדיסקים של הרב שלום ארוש שליט"א אפשר לקנות את זה באתר"ברסלב ישראל" בהצלחה
אאהמכאל 2 3
ב"ה ית' בר"ה

אאה וצריך גם ליתפלל לה' ית'
השבת אבידה - כלבי האסקי סיבירייהודיה מא"י
שני כלבי האסקי סיבירי נמצאו בהר כביר ביום שישי האחרון (חוה"מ פסח)

מי שיש לו רעיון למי הכלבים שייכים שיפנה אלי בבקשה באישי

אמהות לבנים עם אטופיק- יש תקווה לשרוול קצר בקיץ?שיח סוד

עד היום לבש ארוך בקיץ,

מסכן שכל החברים בגן עם קצר מרענן - הוא חם לו עם ארוך.

אבל כשהוא עם קצר בשרוול/במכנס הוא מתחיל לגרד כי זה נגיש…

עם השנים למדנו יותר להתנהל עם האטופיק ועכשיו ההתפרצות במצב סבבה

מפחדת לקנות לו מלאי של קצר ולהתבאס (מה שקרה קיץ אחד שפשוט מלא כסף הלך לחולצות שלא השתמש…)

לא יודעת להגיד כי כל החורף סתיו לבש ארוך

בקיצור, באיזה גיל כבר יכלתם לשים להם קצר בקיץ? אם בכלל…

משהו אחד- במזגנים בקיץ לא כזה חם....יעל מהדרום
לק"י

לילדים שלי היה, אבל לא זוכרת שגירדו הרבה.

ומציעה לך לשאול בפורום הו"ל, שהרבה יותר פעיל.

ואפשר לקפל לו את השרוולים ולבדוק איך זהיעל מהדרוםאחרונה
לק"י

אם העור בסדר והוא לא מגרד, לקנות לו גם קצר.

משפחה תורנית מחפשת יישוב קטן, קהילתיbula

עם קליטה פתוחה ודירות להשכרה

אשמח לרעיונות

באיזה אזור?פתית שלגאחרונה
מעון/משפחתון תורני מומלץ בהדר גניםאושי 9
בננו הבכור יהיה בספטמבר הקרוב בין שנה ותשעה חודשים. אנחנו אמורים לעבור להדר גנים, פ"ת. יש למישהו המלצות על מעון/משפחתון תורני ואיכותי?   הרף המינימלי, שתהיה למקום כשרות בשרית למהדרין. 
יש ברחוב בגין מעון חסידימתיכון ועד מעוןאחרונה
שנראה לי די מוצלח, המינוס העיקרי זה שיש בו המון ילדים, מנהלת ממש משקיענית ואכפתית
איך נותנים לילדים הרגשת יציבות בתקופה כזאת?מתוך סקרנות

אני מרגיש, שאת הילדים מטרידה בעיקר ההפסקה הפתאומית (מבחינתם) של פעילות מסגרות החינוך, כשבינינו אף אחד לא יודע מתי יחזרו.

לכל השאר הם יחסית מתרגלים ומסתגלים...

,למישהו יש טיפים איך לתת להם בטחון בנושא זה (יש לילדה אחת לדוגמה עוד חודשיים יום הלדת בגן, וכבר עכשיו מוטרדת האם יתקיים או לא...)?

אפשר לשתף את הגננתמענין

שתדבר איתה בטלפון. שכשיחזרו לגן יחגגו לה.

אצלינו משתדלים להתקשר לילדים, ולשלוח סרטונים כדי לשמור על קצת תחושת חיבור כמה שאפשר בין הגן לילדים.

באמת תקופה מורכבת לילדים, מחפשים את השיגרה ואת הביטחון שהם רגילים אליו. 

רעיון, תודהמתוך סקרנותאחרונה
סיר בישול איטיטרכיאדה

בעקבות המלצה פה של @פשוט אני קניתי סיר בישול איטי. 

שמתי בבוקר חלקי עוף ותפוחי אדמה, הוספתי תבלינים והדלקתי על החום הנמוך (יש שתי דרגות חום- נמוך וגבוה, ועוד אפשרות של שמירה על חום)

לאחר חמש שעות בדקתי וראיתי שהעוף לא מתחיל אפילו להיות עשוי, בעוד שעל החום הנמוך ההמלצה היא 6-8 שעות.

בהתייעצות עם גי פי טי הוספתי כוס מים והגברתי לחום הגבוה, חיכיתי עוד שעתיים, וכעת העוף מוכן בקושי, רחוק מאד מלהיות רך ועסיסי כמו 

שתארו לי. התפוחי אדמה מוכנים אבל מעט קשים. בקיצור, ממש לא מה שדמיינתי.

אשמח שתאירו את עיני איפה טעיתי, כי תוצאה כזאת יכולתי להשיג גם אם הייתי מניחה סיר עם עופות על האינדוקציה לכמה שעות (ואז החום היה הרבה יותר גבוה והבישול יותר טוב)

בנוסף, הנוזלים בתבשיל בקושי מבעבעים, זה נראה כאילו החום כל כך חלש!

אולי תשאלי בפורום מתכוניםיעל מהדרום
נראה שהיה חסר רוטבחילזון 123אחרונה

זה לא סיר לאפיה זה סיר לבישול

ואולי היה כדאי לכסות עם מגבת מעל

כשהאיש בעבודה בזמן המלחמהעקרת הבית

בימים הראשונים האיש שלי עבד מהבית, ועכשיו נוסע לעבודה.

מה אתן עושות כדי לגרום לאיש שלכן להבין שיחד עם העבודה, יהיה קשוב לצרכים שלכן ושל הילדים?

הוא יודענהג ותיק

שיש לך ולילדים יותר צורך ממנו בימים האלה?

אולי פשוט לדבר איתו על זה

אם יורשה לי (בתור מי שבעבודה, אמנם מהבית)משה

בטח שנסע לעבודה. יש לכם חשבונות לשלם ומשפחה לגדל. צריך להעריך את זה ולקבל את זה קודם כל.

אחר כך אפשר לאזן מחדש.

משתפים מהלבתהילה 3>אחרונה

היה לי ממש מאתגר היום הרגשתי פשוט אמא גרועה/

הייתי כל כך עייפה ורק רציתי שמישהו יחליף אותי ויהיה לי שקט לשעה

אני ממש צריכה שתגיע שעה מוקדם יותר/שתבקש לעבוד מהבית/שתיתתן לי שעה לנוח כשאתה בא כדי שאני אצליח לחזור לעצמי/שתראה את המאמצים שלי/שתיקח אחריות על x וכו

שלום מחפשת פסיכיאטר לילדים באיזור מרכזממתקית

או הסביבה, ירושלים, או כל מקום אחר.
לא דרך הקופה
מישהו פרטי שאני יכולה להתקשר אליו לפלאפון באופן אישי.
אשמח לטלפון בפרטי

בדרך כלל גם לפסיכיאטרים פרטיים יש מזכירהמתואמת

ולא מתקשרים אליהם ישירות לטלפון.

בכל אופן, עוד כחודש יש לנו תור לפסיכיאטר פרטי שקיבלנו עליו המלצות, והוא מקבל בתל אביב. אחרי התור אוכל להמליץ עליו באופן אישי כנראה...

לא נכוןאריק מהדרום
יש לי פסיכיאטר שאני מתכתב איתו בווצאפ ובמייל וזמין בטלפון, הןא מקבל גם באזור המרכז ובזום אבל הוא לא לילדים.
תודה אבל צריכה לילדים.ממתקית

אבלאם אפשר בכל זאת מספר...

זה יפה! ומעניין כמה זה נפוץ...מתואמת
בכל אופן, זה רק אחרי הפגישה הראשונה איתו, לא?
אז זה באמת יפה...מתואמתאחרונה
יש את ד''ר מרים פאסקיןמתיכון ועד מעון

את ד''ר ליעד רוטשטיין

ד''ר מאיה אליעזר

במרכז, פרטיות

אבל מה הטלפונים? אפשר בפרטי? בבקשה...ממתקית
אין לי בשלוףמתיכון ועד מעון
אבל יש בגוגל, בטוחה שיעלה לך שתכתבי את השמות

אולי יעניין אותך