קשב וריכוזאנונימי (פותח)
לבן שלי בן ה- 3.5 כנראה יש קשב וריכוז (לפי מרכז להתפתחות הילד) נאמר לי שישנם מוצרים מזון אשר גורמים להיות יותר "פעילים"פחות רגועים האם זה נכון ? ואם כן כיצד אני אוכל לדעת איזה אוכל לא לתת לו על מנת שהוא יהיה יותר רגוע ?
אני לא הכי מבינה בזה אבל....אילה שלוחה

עד כמה שידוע לי כדאי ממש להשתדל לא לתת שוקולד, סוכר ודברים מטוגנים
(הוא קצת קטן אבל כדאי לזכור לגילאי ביה"ס - לפחות לא לתת את הדברים האלו בבוקר, לפני הלימודים. עדיף כשהוא חוזר אם אפשר או בזמן שהוא צריך להתרכז פחות).

אני לא זוכרת מה כדאי לתת. אני מניחה שעוד מעט אנשים אחרים יכתבו לך.

(וכדאי לך גם לשאול בפורום לקויות למידה..)
רוב המוצרים התעשייתיים פחות מומלצים....אנונימי (פותח)
בעיקר מוצרים עם סוכר רב, ומוצרים מעובדים עם חומרים משמרים וצבעי מאכל וכו' (יש בהרבה דברים- קופסאות שימורים, דגני בוקר שונים, חטיפים...)
שווה לנסות תזונה כמה שיותר טבעית- מוצרי מזון בסיסים, ללא חומרים מוזרים שהוספו להם (לא צריך להרצע מכל החומרים, אבל כשקונים מוצר עם חומרים משמרים שווה לבדוק ברשת מה זה כל חומר ואם הוא מסוכן או לא).
האם גם שוקו לא טוב ?אנונימי (פותח)
אומרים ששילוב של חלב עם שוקו לא טוב למי שיש בעיות כאלה האם זה נכון ואם כן האם יש תחליף לשוקו שדומה בטעם פחות או יותר שמתאים במצב הזה של הפרעות קשב וריכוז ?
לגבי שוקו...אנונימי (פותח)
אני לא מכירה המלצה להימנע- אבל אולי מה ש"לא טוב" בו זה הסוכר והקקאו שמכיל קופאין אשר מעורר וכו'.
באבקת השוקולית המוכנה הרבה סוכר, אפשר להתגבר על זה על ידי שימוש בקקאו והמתקה מתונה (הקקאו, אגב, בריא יותר).
לגבי הקפאין- הוא מצוי גם בקקאו, אבל אני מאמינה שבכמויות קטנות (כוס שוקו, לא חזק מדי) זה לא קריטי. חשוב שהילד/ה ישתה בעיקר מים...

אה- ו"תחליף" לשוקו- יש איזשהו משקה שאיני זוכרת את שמו, אולי "צ'יקו" או משהו כזה, הוא על בסיס צמחי ועשיר בויטמינים ומינרלים...

בהצלחה!

הוא ממש קטןשרבוב
עד גיל 6 המוח עדיין מתפתח וא"א לדעת אם אכן ישנה בעיה או לא...

בכ"א, אכן, צריך למעט בצריכת סוכר (במיוחד).
כדאי לדאוג שהוא יאכל (או יבלע) אומגה 3,
זה משפר את התפקוד.
(יכוללהיות שיש עוד דברים אבל אני לא ממש מבינה בזה)

ותחכה עוד 3 שנים בשביל ללכת לנוירולוג..
בגיל כזה רק במקרים מאוד קיצוניים מטפלים תרופתית.
ל-galigaliיעל -ND
מזונות שטוב להימנע מהם (כלומר, שלא יהיו בבית ולכן לא יגיעו לפה של הילד): ג'אנק פוד על סוגיו, כל דבר שעשוי בשמן עמוק, מוצרי קמח לבן, חלב פרה ומוצריו.
מזונות מומלצים: אוכל ביתי, מזון מקמח מלא, ביצים כל יום, דגים 3 פעמים בשבוע (לא שימורים), שיבולת שועל ושאר דגנים, הרבה פירות וירקות.
אני מפנה אותך גם למאמר על תזונת הילדים

אומגה 3אנונימי (פותח)
האם זה עוזר גם בבעיות של קשב וריכוז
קראתי את המאמר על תזונת ילדיםאמא מסורה
וצר לי שלא אוכל ליישם אותו מסיבה פשוטה- כסף.

כל הדברים שכתבת מייקרים את המוצרים- בשר אורגני/ קמח מלא/ סוכר חום/ ירקות אורגניים.

אלו מוצרים שאפשר לרכוש כמעט רק בחנויות טבע ומחירם כמעט פי שניים מהמוצר המקביל.
גם ככה ההוצאות על המזון הם רבות (בלי מותרות של- דגנים, מעדנים, ארטיקים, גלידות), אם נוסיף עוד כסף על מנת לקנות אוכל בריא יותר נשאר עם חור בכיס

נכון שבכל מוצר זה תוספת של "רק" כמה שקלים, אבל כשזה מצטבר בקניה של כמה מוצרים ומכל מוצר לא קונים רק אריזה- שתיים, אלא יותר, מוצאים כמה מאות יותר...

אייי, לו הייית רוטשילד, לא הייתי עושה כאלה חישובים כלכליים על המזון שאני מביאה לילדים שלי.

הבריאות שלהם חשובה לי ולכן איפה שאני יכולה להכניס דברים בריאים אני עושה את זה, במגבלת התקציב שלנו.
זה ממש נכון שזה עולה הרבה כסף אבלג'ינג'ית מנמשת
לפני כן יש את כל הג'נקפוד שאפשר להוציא שמזיק מאד לכולנו ולא רק לילדים..

אני שמעתי על קולה שמאדדדדדדד לט טובה לכולם ובפרט לילדים שעושה אותם עוד יותר היפראקטייים
וגם משום מה זכור לי ביגלה ..לא בטוח

בהצלחה לכולם
משתדלת מאוד לא להכניסאמא מסורה
ממש "ג'אנקפוד", חטיפים רק קצת בשבת.
אני יכולה לרשום הרבה מוצרים שהם בעייתיים (כמו צבעי מאכל, אבקות מרק וכו') ולא עולה על דעתי להכניס אותם הביתה.
מה שכן, משתמשת בטבעול פעם בשבוע

מה שאפשר בהתאם לזמני וכוחותיי, אני מכינה בבית.
אוכל לבעיות קשב וריכוזאנונימי (פותח)
ממתקים, סוכר לבן, מוצרי חלב מתוקים, תפוזים ושאר פירות הדר, עגבניות ותוצרי עגבניות, לעיתים גם תבלינים חריפים מדי- פלפל חריף לסוגיו, פפריקה יוצרים אצל ילדים רבים אי שקט שאינו משפיע לטובה על יכולות הקשב שלהם. בספרו של דניאל אמן "ריפוי add" קיים פירוט רב על הפרעת הקשב והריכוז לסוגיה, ומגוון רחב מאד של אפשרויות טיפול, קונוונציונלי ואלטרנטיבי. (הספר מצוי בכל חנויות הספרים
תעשי את החישוב מה יותר יקראנונימי (פותח)
הקפדה על תזונה נכונה תחסוך לך כל-כך הרבה כסף בעתיד!!!
ימי מחלה סתם ככה במהלך השנה.
ובע"ה עד 120, יש תרופות וטיפולים מאוד מאוד יקרים..
רק בריאות!
אני קראתי מאמר על קשר בין צבעי מאכלאנונימי (פותח)
לבעיות קשב וריכוז.
לא זוכרת איפה.
בריאות!
יש ספר שנקרא "בלי רטלין"אנונימי (פותח)
הספר הזה, (המחבר: ג'יי גורדון, רופא אמריקאי, בהוצאת פוקוס), מדבר על ריפוי טבעי של בעיות בקשב וריכוז על ידי שינויים בתזונה, פעילות גופנית ועוד רעיונות. בתור התחלה הוא טוען שצריך להוריד את הסוכר לגמרי מהתפריט של הילדים (וגם של מבוגרים...) ושיש לזה השפעה מיידית על בעיות של קשב וריכוז. יש לו גם מלא מתכונים בריאים בספר, לא פשוט כ"כ ליישום אבל שווה לנסות...בהצלחה! 
ממה להימנע, תחליף לשוקוכלנית1
סוכר, חומר משמר, צבע מאכל, מונוסודיום גלוטומט: מוסיפים אותו למזון מוכן וגם לאבקת מרק!!!! וכן לחטיפים מלוחים כדי לתת טעם. יש יצרנים שלא כותבים בפירוש מונוסודיום גלוטומט, אלא MSG או מסג או מחזק טעם.
הושבת ילד עם קשיי קשב וריכוז מול טלויזיה/וידאו/מחשב כשהוא פאסיבי (לצפיה בלבד) לזמן ממושך עלולים להחמיר את הבעיה.
אם תתני לו קולה, תוכלי לראות תוצאות לא חיוביות במיוחד בתוך כ-10 דקות, בגלל השילוב של קופאין וסוכר.
תחליף שוקו מוצלח: אבקת חרובים. שימי לב כשאת קונה שיהיה כתוב נמס בחלב קר או חם, אחרת תמצאי את עצמך נאבקת בהמסת הגרגרים ובנך לא ירצה שוקו עם גושים.
במקרים נדירים יותר יש ילדים שרגישים לתפוז, חלב או חיטה ואלו מתסיסים אותם. פעם עשו מחקר בעיר בארה"ב ונתנו לפושעים דיאטה מותאמת להם, ללא אלרגניים (קמח חיטה, חלב, תפוז) ובאותה תקופה גילו שהיו פחות גניבות וארועים אלימים... (על פי הספר "בתנועה מתמדת").

סוכר הורס את הילדיםאנונימי (פותח)
חשוב לדעת פרט שהורים לא יודעים
ילד שלוקח רטלין ואחר כך או במשך היום אוכל דברי מתיקה מכל הסוגים בעצם מנטרל את הרטלין לא משנה כמה מ"ג הילד לקח פשוט מנטרל ואז לא מבינים מה הבעיה וממשיכים לדחוף לילד רטלין ואף מגדילים את המינון,
שלום לך,יעל -ND
אמרו לך דבר נכון מאד: יש מזונות שגורמות לבעיות קשב וריכוז והרבה פעמים הוצאת מזונות אלה מהתפריט בלבד גורמת לפתירת הבעיות.
מדובר על
- כל מזון שנעשה בשמן עמוק (בסלי,סופגניות,פלאפל וכדו'), שומן ממקור חי (בשר שמן, עוף שמן, מוצרי חלה וכדו')
- מזון מעובד ומזוקק
- צבעי מאכל, חומרי טעם וריח - רובם גורמים לבעיות מדוברות
- סוכרים. לאכול כמה שפחות דברי מתיקה, להימנע לגמרי ממשקעות ממותקים וכדו'.
- קולה ושוקו
בקיצור, מה שמומלץ זה אוכל ביתי, ללא תוספות לא טבעיות (כמו "אבקת מרק, למשל), שימוש בקמח מלא וסוכר חום, הרבה פירות וירקות בכל הצורות, הרבה דגנים ולא לאכול במבה, ביסלי וכדו'.

חשוב גם לדאוג שילד ישן כמות מספקת של שעות ועדיף שילך לישון כל יחום באותה שעה ותקום באותה שעה. גם אם זה לא היה נהוג אצלך בבית עד עכשיו, את יכולה להרגיל אותו גם עכשיו: הגוף מתרגל תוך כמה ימים בלבד ותראי איזו ברכה זו. לגבי כמות שעות שילד צריך לישון, את יכולה לראות את זה במאמר :

חשוב לתת לו דגים 3 פעמים בשבוע וביצים.

חשוב לבדוק, שאין לו חסכים תזונתיים, שיכולים לגרום לבעיה.
אם יש לך שאלות נוספות, את יכולה להתקשר אלי.
גבינה צהובה-מתכון להיפרקטיביותאביה...אחרונה
כרום וכולסטרול: מחקרים מסוימים הראו שתוסף כרומיוםתזונה קובי עזרא

: מחקרים מסוימים הראו שתוסף כרום עשוי להוביל להפחתה מתונה ברמות הכולסטרול הכולל ורמות הכולסטרול LDL (ליפופרוטאין בצפיפות נמוכה), המכונה לעתים קרובות כולסטרול "רע". עם זאת, ההפחתות נוטות להיות קטנות יחסית וייתכן שאינן משמעותיות מבחינה קלינית עבור כולם.

האם אפונה בריאהתזונה קובי עזרא

אפונה עמוסה בחומרי הזנה חיוניים כמו ויטמינים (ויטמין K, ויטמין C, ויטמין A וויטמינים מקבוצת B) ומינרלים (ברזל, אשלגן ומגנזיום). הם גם מספקים סיבים תזונתיים וחלבון.

אפונה היא מקור טוב לסיבים תזונתיים, שיכולים לסייע בהורדת רמות הכולסטרול ולהפחית את הסיכון למחלות לב. בנוסף, תכולת האשלגן שלהם תומכת ברמות לחץ דם בריאות.

כןאנונימי (2)אחרונה
סירטואין דיאטה, מה צריך לדעת על סירטואין: השפעתו עתזונה קובי עזרא

, מה צריך לדעת על סירטואין: השפעתו על הבריאות והכושר. 

קפה כולסטרולתזונה קובי עזרא

בעוד לצריכת קפה עשויה להיות השפעות מסוימות על שומני הדם, חשוב לציין שההשפעה הכוללת נחשבת בדרך כלל צנועה. לצריכה מתונה של קפה (בסביבות 3-4 כוסות ליום) לא סביר שתהיה השפעה שלילית משמעותית על שומני הדם עבור רוב האנשים, במיוחד אם יש להם תזונה ואורח חיים בריאים.

כמו בכל שיקול תזונתי, תמיד עדיף להתייעץ עם איש מקצוע בתחום הבריאות או עם דיאטנית רשומה לקבלת ייעוץ מותאם אישית המבוסס על המצב הבריאותי והיעדים הספציפיים שלך.

רק decafאנונימי (2)אחרונה

אבל

אישית טעם הקפה שנוא עליי

דובדבנים בריאותתזונה קובי עזרא

לנוגדי החמצון בדובדבנים עשויים להיות השפעות נוירו-פרוקטטיביות, המסייעות בשמירה על בריאות המוח ועלולה להפחית את הסיכון לירידה קוגניטיבית הקשורה לגיל. מחקרים מסוימים מצביעים על כך שדובדבנים עשויים גם לשפר את הזיכרון והתפקוד הקוגניטיבי. #דובדבנים

דובדבנים זה מגעילאנונימי (2)
תודה על מה שבראתתזונה קובי עזראאחרונה

"מי שמבחין בטעמו האמיתי של מה שהוא אוכל, לעולם לא יהיה זולל."

עדשים בריאות, עדשים בריא או לאתזונה קובי עזרא

?

לעדשים יש יתרונות בריאותיים רבים הודות להרכבן צפוף החומרים התזונתיים. הנה כמה יתרונות מרכזיים:

1. עשיר בחלבון: עדשים הן מקור מצוין לחלבון על בסיס צמחי, מה שהופך אותן לתוספת חשובה לתזונה צמחונית וטבעונית. חלבון חיוני לצמיחת שרירים, תיקון ותפקוד הגוף הכללי.

2. עשיר בסיבים: העדשים עמוסות בסיבים תזונתיים, מסיסים ובלתי מסיסים. סיבים מסייעים לעיכול, עוזרים לווסת את רמות הסוכר בדם ומקדמים מעיים בריאים. זה גם תורם לתחושת שובע ויכול לסייע בניהול משקל.

3. ידידותי ללב: הסיבים המסיסים בעדשים מסייעים בהפחתת רמות הכולסטרול, ובכך מפחיתים את הסיכון למחלות לב ושבץ מוחי. בנוסף, העדשים דלות בשומן רווי ונתרן בעודן עשירות באשלגן, התומך בבריאות הלב.

4. ויסות סוכר בדם: תכולת הסיבים הגבוהה בעדשים מאטה את ספיגת הגלוקוז, ועוזרת לייצוב רמות הסוכר בדם. זה מועיל במיוחד עבור אנשים עם סוכרת או אלה בסיכון לפתח את המצב.

5. ארוז בחומרים מזינים: עדשים הן מקור טוב לויטמינים ומינרלים חיוניים, כולל חומצה פולית, ברזל, מגנזיום ואשלגן. חומרים מזינים אלו חשובים לייצור אנרגיה, יצירת תאי דם אדומים ושמירה על הבריאות הכללית.

6. ניהול משקל: עדשים דלות בקלוריות ובשומן בעודן עשירות בסיבים וחלבונים, מה שהופך אותן לבחירה מספקת במזון שעשויה לסייע בירידה במשקל או במאמצים לניהול משקל.

7. בריאות מערכת העיכול: תכולת הסיבים בעדשים מקדמת יציאות קבועות ומסייעת במניעת עצירות. זה גם תומך בצמיחה של חיידקי מעיים בריאים, תורם למערכת עיכול בריאה.

הכללת עדשים בתזונה יכולה להציע את היתרונות הבריאותיים הללו ועוד. עם זאת, תמיד עדיף להתייעץ עם איש מקצוע בתחום הבריאות או עם תזונאי לקבלת ייעוץ מותאם אישית המבוסס על הצרכים הבריאותיים הספציפיים שלך.

איזו חפירהאנונימי (2)
אדם פסימי רואה את הקושי בכל הזדמנותתזונה קובי עזראאחרונה

אדם פסימי רואה את הקושי בכל הזדמנות אדם אופטימי רואה הזדמנות בכל קושי...

עדשים ערך תזונתי, האם עדשים זה פחמימה?תזונה קובי עזרא

העדשים עשירים בסיבים תזונתיים, המסייעים לעיכול, מעודדים תחושות מלאות ומסייעים בוויסות רמות הסוכר בדם. דיאטה עשירה בסיבים יכולה גם לתרום לניהול משקל בריא ולהפחית את הסיכון למצבים כמו עצירות, מחלות לב וסוכרת מסוג 2.

מה אכפת ליאנונימי (2)
טיפשות היא לאדם לחשוב שהוא יודע את אשר איננו יודע.תזונה קובי עזרא
🖕אנונימי (2)אחרונה
יתרונות תזונתיים של חומוס, האם חומוס משמין?תזונה קובי עזרא

, האם חומוס משמין

חומוס הוא מטבל או ממרח מזרח תיכוני פופולרי העשוי מחומוס מבושל ומעוך (שעועית גרבנזו), מעורבב עם טחינה (משחת שומשום), מיץ לימון, שום ושמן זית. זה לא רק טעים אלא גם מציע כמה יתרונות בריאותיים. הנה כמה מהיתרונות הבריאותיים הפוטנציאליים של חומוס:

עשיר בחומרים מזינים: חומוס עמוס בחומרים מזינים חיוניים כמו חלבון, סיבים תזונתיים, שומנים בריאים, ויטמינים ומינרלים. חומוס הוא מקור טוב לחלבון מהצומח ומכיל חומצות אמינו החשובות לתפקודי הגוף השונים.

מה אכפת ליאנונימי (2)אחרונה

אולי יעניין אותך