מה עושים כשרוצים לאהוב ולא מצליחים?אנונימי (פותח)
ב"ה הקב"ה עשה עמי חסד והשיב לי אהבה ישנה. אחרי שנפרדנו לתקופה ממשוכת וחזרנו להיות בקשר ממש בסייעתא דשמיא אני יכולה להגיד בצורה חד משמעית שאני שמחה שחזרנו. שנינו רואים בקשר שלנו קשר של קיימא שיוביל בע"ה למציאות השלמה. שנינו מוצאים אחד בשני את הציפיות שלנו מבן/בת הזוג וברור לנו שאין מישהו/י יותר מושלם ממנו/ה לנו.

יש רק בעייה קטנה באחידות העניינים בינינו.
אני אוהבת אותו. לא רואה את עצמי עם מישהו אחר. כל המחשבות שלי על העתיד כוללות אותו. הוא האחד והיחיד שאני מוכנה להקריב למענו דברים ולא להרגיש רע עם זה אלא להפך-להרגיש סיפוק אדיר ושמחה עצומה.
והוא לא.
כלומר, כן, הוא מוכן להקריב למעני המון, ברור לי שאם אני נופלת-יש מי שמרים אותי, שמחזיק אותי, שתמיד יהיה שם בשביל להחזיק לי את היד [כמובן מטפורית...]. אבל... הוא לא אוהב אותי. הוא לא מצליח. הוא מנסה כלכך ומשתדל אבל הרגש של האהבה לא מגיע.

לפני שתגידו לי שזה הבסיס ואם זה לא קיים אז זה לא זה, תקשיבו קודם לעובדות:
שנינו פגענו אחד בשני ברמות עצומות. הפגיעה שלנו אחד בשני הותירה בנפש של שנינו צלקת עמוקה  שלוקח לה הרבה זמן להגליד. אלו דברים שעברנו ואנחנו סולחים אחד לשנייה בלב שלם, רק שלא ברור מה עם הרגש. הכל מושלם ואידיאלי חוץ מהרגש. הפגיעה שפגעתי בו הייתה פגיעה רגשית עצומה, והוא אומר שמאז הוא לא מצליח לאהוב. כשהוא מנסה לחשוב על מישהי אחרת שהוא יוכל לאהוב הוא לא מוצא. ברור לו מאוד שרק אותי הוא יצליח לאהוב. כלומר-או אני או כלום.
אני לא מתכוונת לוותר עליו. אני אלחם ואלחם עד כלות, וזה מה שגם הוא מרגיש. אני יודעת את זה כי דיברנו על זה, אלה לא אשליות שאני בוראת לעצמי.

הצעתי לו ללכת לטיפול זוגי, אבל הוא רוצה לפתור את זה בעצמו.
החלטנו בכל מקרה שעכשיו לא נדבר 3 ימים כדי שכל אחד יחשוב עם עצמו מה ואיך.
נניח ואחרי 3 הימים האלה לא נמצא פיתרון, מה אפשר לעשות? איך להעצים את הרגש? ואולי זה בכלל מקרה אבוד?...
מקפיצהאנונימי (פותח)
...
יש כאלה שאומרים...חשבשבת
שהאהבה תבוא עם הזמן...

עצם זה שהוא אומר שאת היחידה אבל קשה לו להרגיש אהבה- זה סוג של משו קטן באהבה...

בהצלחות!!
שום דבר לא אבוד...כן לציפור
כבר אמר רבינו נחמן- אין יאוש בעולם כלל.

אמרת פה בעצמך ששניכם נפגעתם קשה בקשר הקודם שלכם, לכן זה נראה לי הגיוני שזה יקח זמן אני לא יודע כמה זמן אתם בקשר אחרי שחזרתם אבל ברור שזה יקח זמן לפצע להגליד.

אני לא כל כך מבין בזוגיות אבל אם זה היה קורה לי אז נראה לי שהייתי מנסה לצאת כמה שיותר למקומות רומנטיים,(ים, טיולים נחמדים בערב עם ארוחות טובות או נשנושים(מה שמתאים לכם) שאלה דברים שנראה לי מעוררים את הרגש.
בכל מקרה זה נראה לי יותר עניין של זמן
נשמע ש...:מסכת יומה
את משקיעה יותר בקשר הזה...(?)
מבחינת רגש, מחשבה, זמן ומאמץ.

ידוע שאחרי המעשים נמשכים הלבבות, מי שמשקיע- אוהב יותר.
יכול להיות שעד עכשיו את זו שהיית נותנת, מוותרת, אפילו משלמת...?
אולי תנסי לתת לו להשקיע יותר מעצמו בקשר הזה. תני לו להחליט, לחשב,
תני לו "להשקיע" בך קצת, אפילו שיוציא כסף, -זה נותן לפעמים הרגשת שייכות.
אבל כמו שתמיד אומרים: האהבה האמיתית מגיעה אחרי החתונה.
עד אז, הרגש הוא בסיסי והתחלתי, ואין בו כדי לקבוע.

טוב, התייחסתי בינתיים רק לחלק ממה שכתבת , הדבר הראשון שעלה לי,
       שיהיה בהצלחה בכל מקרה!

ההשקעה היא הדדיתאנונימי (פותח)
כשקשה לי-הוא תמיד שם, ומבחינתו הוא יעזוב הכל עד שהוא ידע שאני בסדר [וזה לא פשוט מבחינת סדר היום שלו].

כסף כמעט ולא הוצאתי, או שהוא משלם או ששנינו משלמים. הדבר היחיד אולי שאני לא חושבת שיש הדדיות זה מבחינת שיחות הטלפון שאותן אני מבצעת [כי לו יש חשבון עצום ולי מינימלי ביותר וגם ככה המסלול שלי מאפשר את זה].

אבל מה עושים אם גם את הרגש הבסיסי הזה אי אפשר לממש? אין בסיס, יש שאיפה...
וואלה, אחותי, קחי נשימה עמוקה לפני הצלילה אוהבת את אבא
בס"ד לק"י

השמים כחולים. האווירה טובה. הים תכול ונקי.
הכל מושלם. לגמרי. 
הדגים חיים בים ב"שמחה ובששון". כיף להם להיות בתוך המים.
הם כבר בתוך, רגילים ויודעים לשחות.
חוץ מ- 2 דגים. שצפים על גבי הים.
אתם תוהים למה?
כי הם לא יודעים לצלול. לפחות לא אחד מהם..
הוא מת לצלול. לחיות חיים מאושרים מתחת למים. אבל הוא לא מסוגל.
הדגה רוצה ללמד אותו לצלול, היא לא יודעת איך.
וואלה, מסובך..

*              *            *
אחותי, קודם כל לפני הצלילה, תנשמי עמוק. תרגעי.
כפי שאני הבנתי, אתם באמת מתאימים, אתם רוצים לחיות אחד עם השני ביחד,
אך- פגעתם יותר מדי אז, בעבר, והצלקת נשארה..
יודעת מה? זה הדבר הכי מובן, איך שהוא מתנהג..
הוא מחזיק אותך, מרים אותך, עוזר לך, הוא אפילו לא יכול למצוא מישהי אחרת,
הוא רוצה אותך. אבל, הוא לא מצליח לאהוב..
פשוט לא מצליח..

איך זה יתכן?
נתחיל מהבסיס. בהחלט הבסיס לחיינו זו היא האהבה.
ובדר"כ אנשים אוהבים להתקרב לאנשים שגורמים להם טוב. 
גורמים להם להרגיש שלמים. גורמים להם גם להיות יותר טובים.

אבל מה קרה בעצם?
הפגיעה של העבר כואבת. זו צלקת. וצלקות קשה למחוק.
ואפילו קשה מדי, אפשר להורידן רק ע"י הרבה אהבה. והרבה.
תארי לך, בחור שאוהב מאוד בחורה. 
אך בסופו של דבר, הם פוגעים אחד מאוד בשני. מאוד. ולא בכוונה!
ואז מה קורה? "מפחדים לאהוב" "מפחדים לקחת סיכונים, שוב".
הלב שהיה פתוח. נסגר. ואז, קשה לאהוב..

אתם חזרתם ב"ה, ו..יש לכם עבודה. 
איזה כיף! "האדם לעמל יולד"
והעבודה הזאת צריכה כמה גורמים:
- הבנה.
- אמון.
- בסיס קיים לאהבה.

אם יש לכם את כל זה, האהבה תבוא, בטוח.
אז, איך תעשי את זה בפועל, איך תעזרי לו?
תראי לו שבאמת את מבינה אותו. תסבירי לו שהוא חשוב לך.
תסמכי עליו. תאמיני בו. 
כשיש את ההבנה והאמונה. הצלקת מתחילה להירפא. למרות שהיא צלקת..
יש כוח חזק לאמון ולהבנה. 
ועוד יותר שאת אומרת, שכן קיים בסיס לאהבה..
את צריכה לעזור לו לפתוח פשוט את הלב שוב, ולתת לו להרגיש.
למה בן אדם לרוב לא עושה פעולה כלשהיא?
כי הוא מפחד. הוא מפחד מתוצאות. מהשלכות. 
הוא מפחד שזה לא הדרך הנכונה ואולי הוא טועה..
אז את, אחותי, את צריכה לעזור לו. 
תאמיני בו. תבנו אמון תקין. התקשורת צריכה להיות גם טובה בינכם.

אז, רגע, את אולי שואלת את עצמך את השאלה הבאה:
"אנחנו אהבנו! איך פתאום הוא לא מסוגל לאהוב, איך? זה לא נתפס"
אסביר לך אחותי איך זה קורה.
הוא כן אוהב. הוא סומך. והוא רואה בך בתור הזוג, אולי..
אך, בגלל שהוא חושב שהוא יכול להיות מציאות אחרת יותר טובה, הוא לא נותן את כולו.
והגיוני שיש טעות בידו, פחד זה רגש משתק.
פחד זה רגש שלא נותן להתקדם לשום מקום. ואולי לפעמים מפסידים את האמת..

אז יאללה, בלי פילוסופים מיותרים.
איך בפועל לעזור, כמה עצות:
להבין, להאמין, לאהוב. שבאמת כל אלה יבואו גם מצידך, וכאשר יבואו מצידך בצורה שלמה ואמיתית, האדם השני מרגיש זאת. 
אהבה יוצרת אהבה. אם את אוהבת באמת, והוא אוהב אך לא מסוגל לבטא את זה.
זה יבוא, עם הזמן והעבודה. אל תדאגי.
להיות כמו פעם אך בהתחדשות. איך פעם אהבתם? תחשבי על זה. מה גרם לכם לאהוב. תבלו יחד, תכירו אחד את השני, תפתחו תקשורת נקייה, אמיתית ובריאה.
וכבר יהיה לכם פתח לאהבה מופלאה..

ונסיים עם מה שרודף העפיפונים אמר:
"אם אתה אוהב משהו באמת ובתמים,
הקדש לו את כל אשר לך ואת כל אשר בך.."
באהבה רק לוחמים חזקים נשארים.
ככה גם בזוגיות,
צריך הרבה הבנה, הרבה אמון, הרבה תקשורת טובה,
ולא כל אחד זוכה לה..
אז אחותי, המון ב"הצלחה.
מקווה שבעז"ה, שניכם תצליחו לצלול יחד [כמו הדגים, כן?] לעולם המאושר והאוהב..
וואו, תודה, חיזקת. אנונימי (פותח)
תגובה. הצעה.ד.
לב של גבר לא כמו של אשה בדברים מסויימים.
אני מציע שאם אין סיכון (מדגיש!) בהעלאת מה שפגעת בו - תבקשי אותו לעשות שיחה שמטרתה אחת: את רוצה להסביר לו את הטעויות שעשית במה שפגעת, את מה שהבנת מזה איך צריך לנהוג, את זה שבפנים את באמת לא כך (זה מאד חשוב - כי הוא בעצם רואה מול העיניים אותך הכועסת וכו' - ואת צריכה להראות שהפנימיות היתה גם אז אחרת ורק הנסיבות גרמו לחיצוניות כזו); את התובנות איך מעתה ההפנימיות שלך תתגלה, את השינויים שעשית ואיך את באמת כך.
תהיי גיבורה: אל תתחשבני, אל תסבירי שגם הוא היה אשם קצת...  תביעי צער מעומק הלב.   בעז"ה ליבו ייפתח אלייך.
עשינו את זה מזמן,אנונימי (פותח)
כשהסכמנו על כך שאנחנו מתאימים ובע"ה בדרך ובכיוון.
כמה בכינו, כמה חיזקנו, כמה התנצלנו... [כבר נמאס לו לשמוע אותי מתנצלת ]
מה שהוא רואה כרגע מוצא חן בעיניו והוא מרגיש טוב איתו. באמת, הכל טוב ומושלם, הוא רק לא מרגיש את הדבר הזה בגרון, בלב, בבטן.. אתמול הוא אמר שהוא הצליח להרגיש לשנייה, אבל זה מיד עבר.

שלום שריקצומאמע צאדיקה
אני חושבת שהמשפט האחרון בהודעת פתיחה שלך הוא הכי נכון-
אחרי 3 ימים של חיפוש עצמי- ללכת לטיפול זוגי ביחד.

תביני- לאהוב מישו לוקח המון המון אמון בו, המון ביטחון בבנאדם שאוהבים
ואם הוא נפגע ממך בעבר- אז עכשיו יהיה לו מאוד קשה לאהוב אותך- כלומר לחשוף את עצמו להיות פגיע
ואהבה א"א ליצור בכוח- רק בחלוף הזמן... אל תלחיצי אותו יותר מידי- אל תחפרו בזה יותר מידי

אני חושבת שיש לך כאן משו שעמוק ומורכב מידי לפורום אנונימי- וחבל שמענה לא מספיק כולל לא ייטיב איתכם....
אז לכו לטיפול זוגי
איפה?
אני נותנת לך את ההמלצה שלי- בוודאי שיש עוד המון המלצות ליועצים -
היועצים של ביניין שלם http://www.binyanshalem.org.il/o_page.asp?o_id=4

וברוכה הבאה לפורום

תודה!אנונימי (פותח)
מה הוא אומר?נמרוד
מבחינתך הדברים ברורים, את אוהבת אותו, את רוצה בו וכו'.
אבל מה אתו? האם הוא אומר שהוא אינו אוהב אותך ועל כן הוא לא רוצה בך?
האם החלטתם כי אם אין שינוי אחרי שלשה ימים אז אתם נפרדים?

צר לי לאכזב ביצת עין
או בצורה קצת יותר בוטה - צאו מהסרט.

מניסיון מצטערת לומר אבל החיים הם לא בדיוק כמו שאמרה אוהבת את אבא, יש מספיק נסיונות וקשיים בחיים הזוגיים, שכך ללכת מלכתחילה לנישואין שברור שיש מטענים מהעבר, זה לא כל כך פשוט, ומוסיפה על מה שאמרה צדיקה אחותך זה רעיון מאוד יפה ללכת לטיפול זוגי, אבל למה להתחיל ככה, תראו שיש מצע מתאים , ולא כבר מלפני החתונה ישנם קשיים כל כך גדולים, טיפולים זוגיים זה המון כסף, זמן והרבה השקעה שלדעתי אם בסיס נכון אפשר לחפש ולהשקיע בדבר הנכון והטוב ללא חיספוס ממהתחלה.

והדבר ששואלת שריקצו לא כל כך ברור, זה שאלה קשה שלדעתי יש מקום לעבר רבנים או חוות דעת יותר מקצועית שמכירה את הנפשות הפועלות.
החיים - המים הרבה יותר חזקים ממה שנדמה לנו, ומהדגים ששוחים בו.
מאחלת המון בהצלחה בכל מה שתחליטו... ומקווה שיעשה עם המון חשיבה.
דווקא ממשקעי העבר...חשבשבת
אם מנתבים למקום נכון יכולה לצמוח זוגיות נפלאה...

אבל זה דורש: זמן, אנרגיה, כסף, הקשבה, יצירתיות ויכולת לקבל ביקורת...

בהצלחה
שוב, המצע מתאיםאנונימי (פותח)
כן, הייתי שמחה לראות אותנו יחד מתחת לחופה בזמן הקרוב, אבל לא במחיר של ספקות ולחץ צדי. אני לא אעשה דבר כזה, אני חושבת שזה נבזי ויודעת שזה חסר תועלת.
אני לא בסרט כלכך הוליוודי, החיים שלי עדיין חיים, ואני רואה את המציאות עין בעין. העתיד מדאיג אותי, ולכן אני לא אעשה טעויות קריטיות שכאלה. אני זאת שפתחה את הנושא ואמרה שאם הוא לא מרגיש ולא ירגיש בעתיד זה כנראה לא זה ונצטרך להמשיך הלאה. הוא זה שמפחד מזה ולא רוצה שזה יקרה.
תודה על האכפתיות, באמת.
ממש לא, להפךאנונימי (פותח)
הוא כרגע לא מצליח לאהוב ולמרות זאת הוא רוצה אותי.
ולא, זה ממש לא מה שהחלטנו. שלושה ימים זה זמן קצר מדי בשביל לגבש את הדעה בנוגע לכך. הימים האלה נועדו באמת בשביל להבין איפה כל אחד מאיתנו נמצא, בלי השפעות חיצוניות.
ברוכה הבאה!אבא שמואל
רק לפי מה שאת מספרת, נראה מתאים.
ב"ה נתברכנו בצדיקים שרואים "מה שלא רואים מכאן", הייתי הולך לקבל את ברכתם.

בעקרון השכל שולט ברגששושנהא
אם את מוצאת חן בעינו וטוב לו איתך אז אולי הוא צריך קצת עזרה להשליט השכל על הרגש....
אם לא ייעוץ אז רב או משהו בסגנון
בהצלחה!
רב זה בכיוון בע"ה. תודה!אנונימי (פותח)
ההפך הוא הנכוןנמרוד
הרגש שולט בשכל.
רוב ההחלטות שלנו נעשות על פי הרגש המנחה אותנו ולא על פי תהליך החלטה רציונלי.

בכל מקרה זה לא המצב האידיאלי, נכון?פשוטת העם
זוהי עובדה ואין לנו אפשרות לשנות ממנה הרבהנמרוד
השאלה היא לא האם הרגש שולט בשכל או השכל ברגש אלא  מה שולט בנו ובהתנהגות שלנו. כאן יש לנו יותר מקום לפעולה, יש מקומות שבהם ראוי ללכת לפי הרגש ויש מקרים שבהם ראוי ללכת לפי השכל.
חבל שאתה לא אדון על הרגש שלך....שושנהא
תקרא בכתובים ותראה שהשכל אמור לשלוט....
אף אחד לא אדון לרגשותיונמרוד
הוא יכול לדכא אותם, הוא יכול להתעלם מהם, הוא יכול להכחיש אותם אבל הוא לא אדון עליהם והם קיימים בו ובנפשו.
ואני לא ממש יודע לאלו כתובים את מתכוונת אבל בכל המחקרים בפסיכולוגיה הממצאים הם ברורים - אנשים לא פועלים בצורה רציונלית אלא בצורה המבטאת את רגשותיהם ואת אישיותם.
ובענייני אהבה ברור ומובן מאליו כי הרגש הוא השולט.
אבל אפשר לכוון את הרגשות למקומות רצויים.רחלקה
בעזהי"ת.

או לעשות דברים שהם נראים מנוגדים לרגש, ואחרי הפעולות נמשכים הלבבות.
הרגש הואשושנהא
כח חשוב והכרחי ואף יש לתת לו את מקומו אבל הוא תחת שלטון השכל
"השכל נעשה באדם כדי לנהל את כל מעשיו וגם את כל רגשותיו הטבעיים. אולם דבר זה ראוי להיות תמיד למורה דרך לאדם, כי לא טוב הוא להרחיב כ"כ את שלטון השכל עד שיפריע את הרגשות הטבעיים ממהלכם..."
 עין איה שבת  א, כ
מומלץ!
לענ"דאנונימי (פותח)
השכל צריך שיהיה מושל על הלב אבל הלב מושל בשכל וזה סוד גדול.

הסוד הוא שיש שני לבבות... בכל לבבך.

שכל שמושל על הרגש הנמוך - נהדר.
אבל רגשי קודש שמושלים בשכל - קודש קודשים!

אני מסכים עם נמרוד בדבר הזה. אבל התמונה המדעית איננה שלימה, לענ"ד.
וכשמשלימים אותה אין מחלוקת ביניכם...

למ"ך. זה מה שאתה.רחלקה
בעזהי"ת.

סתם, אני לא מכירה אותך, אך זו הגישה שאתה מציג בפנינו.
הסברים- וורט חמוד:
מ' = מוח (שכל).
ל' = לב (רגש).
כ' = כבד (יצר).
מי שהסדר אצלו כבד-לב-מח אז הוא כל"מ, יעני כלום..
ומי שאצלו זה לב-מח-כבד אז הוא למ"כ = למך, שהוא לא אדם שמצויין לטובה (ועיין שם.)
ומי שאצלו הסדר הוא מח-לב-כבד, הוא מלך .

אכן מלך צריך לשלוט ברגשותיונמרוד
ולפעול אך ורק על פי האינטרסים של עמו וארצו ולא על פי הצרכים הפרטיים שלו.
אבל מלך יש רק אחד.
השאלה היא אם אתה המלך של הגוף שלךהקולה טובה
או שאתה העבד שלו.
מה זה אתה? המודעות שלך. אותו חלק קטנטן בתוך המוח שלך שאפחד עוד לא הצליח להסביר.
רגש= משהו שחיצוני לך. אתה מרגיש אותו- אבל זה לא אתה.
זה בסה"כ כל מני חומרים כימיים שמשתחררים לך במוח בעקבות כל מני דברים לא רציונאליים שמתרחשים בתת מודע שלך..
אז כן, אנחנו צריכים רגש, אנחנו נותנים לו לעזור לנו. לעזור לנו להבין, להחליט, לתת לנו מוטיבציה, לחלק את העולם לטוב ורע ועוד הרבה דברים...
א-ב-ל, אם אנחנו נותנים לרגש להשתלט עלינו- אנחנו בבעיה גדולה. כי לרגש אין "שכל" אין לו היגיון, אין לו יכולת לרואת את התמונה השלמה, אין לו יכולת לעשות סדר עדיפויות נכון.

כשתינוק נולד- הוא מונע ע"י היצרים שלו בלבד. אין לו שכל ובקושי רגשות. (רק פחד) מה מניע אותו? צורך. צורך באוכל, בשינה, בחום ואהבה, וכו'
כשהוא גדל- הוא מונע גם ע"י הרגש שלו, ראית פעם ילד ב"קריזה"? כועס? אי אפשר להסביר לו כלום בהיגיון. יצא לך לעבוד פעם עם נוער? הם ריגשיים ברמות על. אם אין להם רגש- הם לא זזים.
כשהוא מתבגר עוד יותר- הוא מתחיל לקבל שכל. ואז מה שמניע אותו זה ההגיון, השכל הישר, היכולת לדחות סיפוקים ולערוך סדר עדיפויות.

תחליט, אתה רוצה להתבגר, או להישאר טיפשעשרה?

(בעעעעעע זה קשה לתמצת את כל הרעיון הזה שיכול למלא ספר- להודעה אחת קטנה.. זה הרבה יותר מורכב ועמוק. תנסה ללמוד קצת מדעי המוח ופסיכולוגיה יהודית, זה יעזור..)
תודה על ההסברים אבלנמרוד
כל המחקרים מורים כי אנשים אינם רציונליים וכל ההסברים המלומדים שלך אין בהם כדי להפריך עובדה זו.
הפסיכולוגים הישראליים הנודעים עמוס טברסקי ודניאל כהנמן חקרו את הנושא מאז שנות השבעים ואני קראתי את רוב מחקריהם. עמוס טברסקי נפטר בינתיים אך עמיתו דניאל כהנמן אף זכה בפרס נובל לכלכלה על מחקריו המוכיחים כי אנשים אינם מקבלים החלטות באופן רציונלי אלא באופן אמוציונלי.
ועל כן, נראה לי כי מן הראוי שתרענני ותעדכני את הידע שלך בתחום מדעי המוח והפסיכולוגיה בטרם תצאי בהכרזות מתנשאות ומיותרות.
זה קצת יותר מורכב..הקולה טובה
אתה צודק לגמרי במה שאתה אומר.
אבל, לא אמרתי שאנשים הם רק רציונאלים.
אלא שהמהות שלך- זה הרציונאל.
והוכחה- כאשר מסיבות שונות ומשונות התנתק הקשר המוחי בין האיזור הרציונאלי במוח לאיזור הריגשי, נשאר אדם ללא רגש. לא אדם ללא רציונאל. למרות שהאיזור הריגשי המשיך לתפקד, הוא לא השפיע על הבנ"א. הרגש הוא חיצוני לבנ"א. הוא כלי שצריך להשתמש בו, לא לתת לו "להשתמש" בנו.
מה שכן- אדם ללא רגש לא מצליח לבחור, לא רוצה כלום, שום דבר לא גורם לו להתקדם.
אנשים מקבלים החלטות בעזרת המערכת הריגשית- נכון. 
אנשים מקבלים החלטות רק בעזרת המערכת הריגשית-לא נכון. 
בד"כ אדם מקבל את ההחלטות שלו בשכל ובעזרת הרגש, כמה הרגש יהיה מעורב? זה תלוי בבנ"א. 
וישנה גם אופציה של "השתלטות ריגשית"- כשהרגש הוא זה שמקבל החלטות ומבצע דברים גם בניגוד לראציונאל. (לדוג'- אינסטינקטים, היסטריה, פחד משתק וכו') 
אדם יכול לשלוט ברגשות שלו. לפחות ברוב הזמן. זה לא בא בקלות, צריך להתאמן בזה, אבל זה אפשרי. 

בעיקרון זה ארוך יותר ומסובך יותר... אבל ניסיתי להעביר את עיקרי הדברים.
נמרוד,מחקרים מתבססים על סטטיסטיקהאני ירושלמית
ברור שסטטיסטית אנשים שמחליטים בצורה רציונלית הם מיעוט. אבל מיעוט נבחר.
ולתשומת ליבך: אנחנו (יראי ה') משתדלים להיות חלק מהמיעוט הזה!
מעניין לראות שאנשים חילוניים יטענו בדיוק ההפךנמרוד
כי הם הרציונליים והדתיים הם הבלתי רציונליים.
אבל אנחנו כבר גולשים הרחק מנושא הפורום.
בכל הנוגע לאהבה, נשואין, בחירת בני זוג וכל כיוצא בזה מה שקובע הוא הרגש.
המשיכה והאהבה לבן הזוג היא עניין רגשי בתכלית וזה עיקר העיקרים בכל התהליך.
בקשר לטברסקי וכהנמןאנונימי (פותח)
בתור אחד שגם למד את הנושא.

א. כפי שאני ירושלמית כתבה - מחקרים מתבססים על סטטיסטיקה ואנו מעדיפים להיות במיעוט הנבחר.

ב. גם כהנמן וטברסקי לא כתבו את מאמריהם כדי להגיד "זוהי עובדה ואין לנו אפשרות לשנות ממנה הרבה" (אני מצטט אותך) אלא כדי למצוא דרכים לקבלת החלטות בצורה רציונלית יותר.

ג. מה לעשות שיש גם החולקים על שיטתם של כהנמן וטברסקי - פרו' אומן מפתח תורת המשחקים שגם קיבל פרס נובל והוא גם יהודי ירא שמיים.

אני לא בטוח שאומן חולק עליהםנמרוד
בכל הנוגע להחלטות, אבל בהזדמנות אבדוק את העניין.
והשאלה היא כמובן גם על איזה החלטות מדובר, כשאדם בוחר לעצמו תכנית חיסכון לפנסיה רצוי שיהיה רציונלי, כשהוא בוחר לעצמו בן זוג, זה כבר עניין אחר לחלוטין.
כל תורת המשחקים..הקולה טובה
מבוססת על קבלת החלטות באופן ראציונאלי ולא אמוציונאלי.
ואם שמעת פעם על "נק' שיווי המשקל של נאש"- היא מדברת גם על בחירת בני זוג... (על פי האגדה היא התחילה מזה..)
וכן. אם המטרה שלך היא בת זוג כדי לבנות איתה בית אמיתי, שיחזיק מעמד לאורך זמן- אז כן. זה חייב להיות קודם כל מהשכל ורק אח"כ מהרגש!
אם תפגוש מישהי, ותאהב אותה, אבל יהיה בינכם פער, שיפריע לטווח הארוך, תתחתן איתה? למרות שרוב הסיכויים שזה לא יחזיק מעמד? או פער שיזיק לילדים (פער דתי לדוג')
אז אני לא אומרת לזרוק ת'רגש לכל הרוחות, או להתעלם ממנו, אבל לדעת למי יש את המילה האחרונה, מי זה שקובע. וזה השכל וההיגיון. איזהו חכם? הרואה את הנולד. אז כן, אתה יכול שלא להסתכל לטווח הרחוק, לראות את הכאן והעכשיו ולא את התוצאות, אבל התוצאות יגיעו יום אחד. 
קרה לנו אותו מקרה רק הפוך...אנונימי (פותח)
יצאנו המון זמן, יצאנו להפסקה חזרנו הלכנו לטיפול ועדיין לא הצלחתי לאהוב אותו...
לבסוף ניפרדנו...
שיהיה דרך צלחה והכי חשוב להיות שלמים עם ההחלטות שלכם
חח אני שאלתי את השאלה ההפוכה-עצמי-
איך אפשר להפסיק לאהוב כשרוצים?
תפנימו טוב טובאנונימי (פותח)
אני התחתנתי עם מישהו שאני לא אוהבת.
טעות! טעות! טעות!
אל תתחתנו אם אין קצת רגש.
אני כבר קרוב ל-20 שנה בוכה על כך!
ובטח כל הצדיקים למיניהם יגידו שאם התחתנו אז זה מאת ה' וכו'
נכון, זה מאת ה' אבל  בכ"ז, לא אהבתי ולא אוהבת ולא טוב לי! נקודה!
קשה, אבל אפשרי.הקולה טובה
דבר ראשון- זמן. הזמן משכיח דברים ומטשטש את הרגש. בהתחלה תן לעצמך זמן למצות את הרגש, לתת לו מקום. ורק כשאתה מרגיש רגוע יותר- תתחיל להלחם בו.
חוצמזה- שכל. שיהיה לך ברור בהיגיון למה זה הדבר הנכון.
תכין רשימה, כמה שיותר ארוכה, למה זה מה שנכון, כולל הסיבות הכי קטנות וטיפשיות. ובכל פעם שצריך- תיזכר בה.
עוד משהו- תמצא דברים אחרים שמשמחים אותך. שכיף לך לעשות- זה עוזר, לא לשקוע בבאסה..
ואז, כשאתה מרגיש מוכן- להמשיך הלאה, להכיר אנשים חדשים, להיפתח שוב (עם כל הקושי) אהבה חדשה תמיד משכיחה את הישנה..
ב"הצלחה! 
אולי הוא רומז לך?אנונימי (פותח)
לא רוצה להרוס לך או לבאס, אבל אולי את לא קוראת בין השורות?
אולי הוא בעצם מנסה לומר לך שזה לא זה רק בצורה עקיפה, בתקווה שתביני?
כבר היו דברים מעולם, הוא גם גבר הוא חושב אחרת ממך ומקווה שאם יגיד לך משהו בנוסח: "כן בשכל הכל מסתדר, רק את וכו' אבל ברגש זה לא עובד לי" אז את תגידי לא מתאים לי מישהו שלא אוהב אותי ותסיימי את זה לבד.

במידה ושלושת ימי ההפסקה עדיין לא תמו, וכמובן שמדובר בהפסקה אמיתית בלי SMS ומייל, אל תהיי זו שמתקשרת לשאול מה נשמע, תחכי לשמוע ממנו. לא בקטע של לא להראות שאת מתגעגעת, אלא לראות האם הוא מתגעגע אלייך!

ומה כוונתך "אני לא מתכוונת לוותר עליו"? ז"א שמבחינתך יש רק פתרון אחד, חתונה. ואולי אצלו זה לא ככה? תמשיכי לרדוף אחריו לעולמי עד?

טיפול זוגי לפני החתונה???? היית קונה אוטו דפוק לגמרי בשביל לתקן? מתכון לכישלון, לענ"ד.

כמובן שמאוד יכול להועיל לדבר עם רב שנוח לך להתייעץ איתו. תמיד טוב לשמוע עצה מאדם נייטרלי, ובטח מתלמיד חכם.

כל זה כמובן נקודה למחשבה, לא רוצה ח"ו לרפות את ידייך. 
שיהיה בהצלחה!
לאאנונימי (פותח)
אני לא מתכוונת לוותר עליו עד ש, אם, הוא יחליט שלא. ברור לי שאם הוא יחליט שלא אני אמשיך הלאה בחיי.
 ובקשר לטיפול הזוגי-אני לא מכירה אותו לא יום, לא שבוע, לא חודש ולא שנה. יש לנו עבר ארוך משותף, ולכן אני חושבת שזה אידיאלי.
קראתי. וזה החזיר אותיאנונימי (פותח)
3 שנים אחורה!

אשתי הייתה כותבת ככה מילה במילה. מדהים.

הייתי רוצה לומר לך כמה דברים:

1. יכול להיות שהבחור חסום ריגשית. הוא לא יודע מהי אהבה או מרגיש חוסר הזדהות/בלבול עם האהבה שאת מרעיפה עליו (אותו דבר). אני משער שיש לכם שיחות ארוכות על מהי אהבה. יש לו רגשות כלפיך שאם לא - לא היה חוזר.

2. אולי הבחור פוחד לקחת אחריות או פוחד מכשלון (אותו דבר) ולכן הוא מנסה "לשבת על הגדר" ולא להביע עמדה ברורה: אם יצליח - מה טוב. אם לא... "ידעתי!"

3. (ואני מאד מקווה שזה לא המצב) אולי מדובר בבחור אגואיסט שדואג לעצמו ורק לעצמו ואת פשוט נמצאת לידו ומעריצה ולא מוכנה לוותר - וזה הכי נוח לו שבעולם.

בכל מקרה חייבים ייעוץ מ ק צ ו ע י
או ביחד או בנפרד אתם חייבים ללמוד כלים לגשר על הפער הזה.

החיים יוכלו להראות נהדר או לחלופין כמו בתגובה של אוריתי. שאני ממש מבין אותה. וזכיתי לטעום מהחיים האלה וזה נורא. (אני הצלחתי לצאת מזה ואני אוהב את אשתי מאד).

מדובר בהחלטה כבדת משקל ואני מציע לך לרדת מזה: "אני לא מתכוונת לוותר עליו. אני אלחם ואלחם עד כלות" אם תצליחי (למרות שזה נראה בלתי אפשרי...) זה יעזור לכם מאד לפתח מערכת יחסים בריאה ומאושרת בע"ה!

רק טוב ובהצלחה!
הייאנונימי (פותח)
נחמד לשמוע מישהו מהצד השני...

1. היינו ביחד לפני כן, הוא אהב אותי בוודאות, ואז נפרדנו. הוא יודע מה זאת אהבה, יודע מה התופעות שלה, והוא פשוט לא מרגיש אותן. יכול להיות שהוא מרגיש חיבה, אבל לא בהכרח אהבה. איך פותחים את החסימה הזו?

2. הבעייה היא שהוא ממש ממש רוצה להביע עמדה... הוא פשוט לא מצליח. :/

תודה רבה!
להתייעץ דחוף עם בעל חוכמה וניסיון בזוגיות.למה לא?ענת ש.
ייעוץ עם אדם חכם ששמע על מקרים רבים ויודע אם וכיצד ניתן להתמודד איתם.
זה יכול לתת לכם כיווני חשיבה נוספים, עצות מעשיות ולא פחות חשוב- כוח ואמונה!
ועוד נקודה למחשבה:
ידוע שכשכפית אוכל רודפת אחרי הילד- הילד באופן טבעי בורח ממנה, את המדד האמיתי עד כמה הילד אוהב את המזון שנותנים לו ניתן לגלות
*רק כאשר ניתן לילד את הבחירה לאכול
**וכמובן רק בזמן שהוא כבר רעב= בשל לכך.
והנמשל מובן מן הסתם.
*לעניות דעתי, כדאי לך להשתדל לשחרר, להרפות מתוך אמונה שהכל מאיתו יתברך לטובה, בכדי להסיר ממנו את הקושי המיותר של הלחץ ואי הנעימות.
ובע"ה אז תבחינו ביתר בהירות ברגש הקיים בתוכו.
**ובעניין הבשלות: לכל הפחות שהוא יתייעץ עם דמות בעלת ניסיון שמכיר וסומך עליה- יתכן שיש לו קושי בקבלת החלטות?
קושי שכזה, בנוסף לפחד מפגיעות בעתיד, עלול מאוד לערפל על הרגש האמיתי.
כל טוב, ובכל אופן, שיהיו בשורות טובות!

מה הוא מרגיש שאת מרגישה כלפיו? (לחץ?)אודי4

שלום שריקצו.

מצטרף להצעות של ענת ש. ושל נחומעמבר.

"הצעתי לו ללכת לטיפול זוגי, אבל הוא רוצה לפתור את זה בעצמו."
הייתי מוסיף שנראה לי כדאי שלא תעשי את העבודה שלו. תני לו לעשות אותה בעצמו.
הוא רוצה לפתור את הבעיה בעצמו, כך אמרת. אז את יכולה לבבר איתו - איך הוא רוצה לפתור את הבעיה, ומה שבעיקר חשוב לך, כנראה, זה כמה זמן זה ייקח.
ולכן - תגבילי את הבירור שלו בזמן.
או - שתחכי עד כלות
אבל - אל תלחיצי אותו ואת עצמך. זה לא יוסיף לרגש האהבה שלו להתנוצץ.

אפשר לתת פה הרבה השערות, אני גם מנסה לשער - שהוא צריך את הזמן, לתת לפצעים להגליד בלי שתלחיצי אותו. יש לו חיבה אלייך, כתבת, אז נשאר אצלו חשש או פגיעה שהוא מחפש דרכים (בעצמו) לרפא/לתקן. הייתי קרוב?
יש מצב...אנונימי (פותח)
אז לשם מה הוא הסכים לחדש את הקשר??יהודית פוגל
קודם כל, הוא זה שיזם את חידוש הקשראנונימי (פותח)
אני פתחתי בשיחה והוא אמר שנמשיך.

דבר שני-הוא רצה לתת לזה צ'אנס נוסף.

דבר שלישי-כי הוא באמת רואה שהמציאות היא מציאות של עתיד משותף. מבחינת שאיפות, תיאום ציפיות וכו' אנחנו ממש מתואמים. מבחינת שיחות-אנחנו זורמים ומשתפים בהכל, כי הכי נוח לנו לשתף אחד את השני. אנחנו גם מרגישים שהנשמות שלנו מחוברות, ורואים את זה מכל מיני כיוונים. רק... הרגש. אני אוהבת אותו מאוד, הוא עוד לא...
טוב, אני לא ממש מבינה בזה,שואפת למעלה..!
כי אני צעירה מדי, אבל בכל מקרה שיהיה הרבה הצלחה!!!
ושבעזרת ד' כל אחד ימצא את זיווגו בעיתו ובזמנו במהרה בימינו! אמן!
ןשד' יעזור בכל דבר שקשה לכל אחד מעמי'!
שוב.. בהצלחה!
בציפייה לישועת הכלל והפרט!
צופיה.
לדעתי-שרבוב
אתם צריכים לעשות דברים כדי לעשות את הרגש..
למשל- להביא לו משהו אישי ממך, שאת עשית או שהשקעת בזה המון מחשבה..
בהתחלה רגש מתלאכותי ואח"כ טבעי
לא נראה לי שאם תמתינו בבית הרגש יבוא מעצמו,
על רגש צריך לעבוד.
ואם מבחינה טכנית אין טעם לבטל את זה, אז שווה לעבוד,
ולהיות עם יד על הדופק,
והאם אכן מתרחש השינוי

בהצלחה
שריקצו שלחתי לך מסר אישירצון הרצונותאחרונה
דייט ראשון בחיים, חייב קצת עזרה, בעיקר בנות...נו, ההוא מהזה

האמת אני בכלל לא בטוח אם הפורומים פה עדיין פעילים😂

אבל ככה, ביום שני הבעל"ט דייט ראשון בחיים ואני חייב טיפה עזרה

לא מצפה שתגידו לי בדיוק מה לעשות, בסוף העניין הוא להיות אני, אבל קצת...

אז ככה, הרבה אמרו לי ללבוש בגדים שהם 'אני' ושנוחים לי, בדר"כ אני הולך עם חולצות גלופה, אז בגלל שזה חול המועד חולצת לבנה של הישיבה זה סבבה?

מיקום - בפנים? בחוץ? מקום מבודד? עם עוד אנשים?

וטלפון יום אחרי? זה דבר שעדיין עושים?

אה, ולצערי אני נטול רכב, לחכות איתה אח''כ לאוטובוס?

תודה מראש לכולם!!

לי לא מובן איך הצעה אישית הופכת למשהו ששולחיםאורין

בתפוצת שיא לכל העולם...

להעלות סטנדרטים או להתפשר?Lavender

בתור בחורה שיוצאת לדייטים, אני שמה לב שבאמת מפריע לי מראה חיצוני של רוב הבחורים. 

ואיכשהו אני פוסלת את רובם בגלל המראה החיצוני, מצד אחד יש את המשפחה שמייעצת לי לתת צ'אנס ולראות אולי בדייט עצמו לא יפריע לי המראה,

מהצד השני החברות מייעצות לי "תסתכלי במראה ותעלי סטנדרטים"

ואני עצמי לא יודעת מה להחליט, כי אין לי בעיה לחכות בשביל הבחור המושלם, אבל מהצד השני לא רוצה לפספס את הרכבת ולהגיע לגיל מבוגר...

(ולא, אני לא מחפשת את הדוגמן האולטימטיבי, אבל כן בחור שנראה סבבה)

מה אומרים?...

זאת נשמעת לי סטיגמה מנותקתadvfb

ואם תורניות מתקשרת לסטיגמות ודעות קדומות אז זה לא מעלה כל כך

עוד מכה ועוד מכהגרי

עוד סירוב ועוד התעלמות עוד היעלמות ועוד "גוסטינג".

"מִכַּף רֶגֶל וְעַד רֹאשׁ אֵין בּוֹ מְתֹם פֶּצַע וְחַבּוּרָה וּמַכָּה טְרִיָּה"

יפה מאוד זיויקשפלות רוח
נכון כנ"ל שתי גרושות התחילו איתי מוצשאדם פרו+

ונעלמו, חברה בדיוק התקשרה והציעה. בלה בלה.

אין מה לעשות יש אנשים שמקשים

מורידים את הרמה בשביל כולם.

אין נאמנות.

מסוגלות להתכתב ולדבר ולהתלהב בערב.

בבוקר והנה היא נעלמה.

אם זה ינחם אותךהמצפה לישועה

אני לא לפני הרבה זמן הייתי כל כך תמים שלא הכרתי את זה דיברתי עם מישהי(וזה היה דרך מישהו שהכיר ביננו)וקבענו שלחתי לה הודעה והיא לא ענתה..

אני בלי ווטסאפ וכו' אז ממש לא הבנתי חשבתי שהפל' לא עובד אולי היא לא קוראת הודעות סמס...

התקשרתי גם לא ענתה חשבתי הפל' שלי הלך...

ואז גיליתי שיש שם לדבר  הזה מאז כבר היו עוד כמה דברים דומים...

:')חתול זמני

הייתה לי פעם שהתפניתי לבית חולים בפתאומיות בלי טלפון ולבסוף הייתי יותר מחודש בלי טלפון איני יודע כמה שיחות שלא נענו

מה הבעיה של אנשיםאני:)))))אחרונה

לומר פשוט שלא מתאים?

בדייטים עצמם ובין הדייטיםadvfb

עולים תחושות בדייטים עצמם

עולים תחושות בין דייט לדייט

מה דעתכם המקום שצריך לתת לסוגי התחושות?

מה זה יכול לומר שיש פער בין התחושות בדייטים לתחושות בין הדייטים (לכאן או לכאן)? 

סתם מבאסהפי

שיש פער זה לא אמור להיות ככה..

אני חושבת שעל הגבר יותר ליזום בין דייט לדייט לפחות לפתוח את השיח . אבל התפקיד שלה זה להיפתח ולא להיסגר

מסכימהרק נשמה

בעיקר עם הקטע שעליה מוטל להיפתח לי זה לפעמים לא זורם ולא כי אני לא רוצה ואני רואה איך זה גורם לנסיגה בצד השני

נכון זה לא פחות קלהפי
כל אחת והקצב שלהadvfb

יש הבדל אם זה תקוע לבין אם זה לוקח זמן..

כאילו אם בחורה לא זורמת איתי כפי שציפיתי אבל זורמת במידה מסויימת ומראה עניין אז זה לגמרי חלק מהמשחק

יש הרבה קשרים שנתקעיםהפי

כי הבחורה חסומה ולא משתפת ..

והבחור גם באנרגיה זכרית פצועה - לא יוזם / רגשי נחיתות / חושב מה היא תביא לי בתמורה .

זה חוסם לגמרי את הבחורה אי אפשר להכיר ככה

ככה יש הרבה קשרים שנתקעים עוד לפני הדייט/ בדייטים ראשונים ,שיכול להיות להם פוטנציאל גדול אם כל אחד היה מתחבר למהות שלו ..

אהבתי את הביטוי אנרגיה זכרית פצועהמחפש שם
נשמע כמו חתול רחוב פצועחתול זמני

לא יודע לא מתחבר לכל משחקי המגדר האלה

וואי לגמריadvfb

בתור גבר זה ממש מתסכל שהבחורה חסומה.

אבל יש הבדל אם היא חסומה לבין זה שלוקח לה זמן יותר לשתף.. לפעמים קצת סבלנות והדברים נפתחים.

וגם לגבי האנרגיה הזכרית - יש הבדל אם הגבר בכלל לא מביא את עצמו, לבין זה שלוקח לו קצת זמן לצבור אמון ובטחון.

מענייןמחפש שם
איך את מזהה את ההבדל? מתי את נותנת זמן וסבלנית לתהליך של צבירת בטחון ומתי את חותכת? 
חח אני בןadvfb

ונראה לי שהעקרון נכון לשני המינים,

שרואים מגמת התמקדות אז זה יכול לתת יותר בטחון ואמון שהקשר מתקדם בצרוה טובה

את יודעת להצביע על דברים שחוסמים/ עוזרים לך להפתח?מחפש שם
מה שהכי עוזר להיפתח זה פשוט טבעיותרק נשמה

לא לשחק את כל המשחקים ולא לנסות להיות מי שאתה לא, אפשר להבחין אם בן אדם הוא עצמו או מנסה לחקות משהו אחר

אמןמחפש שם
זה קטע כי אתה מאמין שאם תהיה משהו מסויים אז מי שהולך תפתח בזמן שזה יקרה כשפשוט תהיה אתה...
מממ אני בעיקר מדבר על מחשבות והרגשות תוך כדיadvfb

והגיוני שהזמן בין לבין נועד לעיכול,

לכן הפער הוא לא פער שזה הפוך בהכרח שבאחד מהם מרגישים טוב ובאחד מהם מרגישים לא טוב..

לפעמים קרה לי שהרגשתי יותר טוב בין לבין מאשר בפגישות עצמן

נראה לי שזה שכל ורגשרק נשמה

כאילו מה שאתה חווה בדייט זו החוויה עם האישה עצמה, נעים או לא נעים יש משיכה או אין קיצור בעיקר רגש, איך הווייבים שלכם נפגשים

ובין הדייטים שההתלהבות והרגש יורדים השכל מתחיל לנתח מה היה ואם זה מתאים או לא

ובתשובה לשאלתך שתי התחושות מאוד חשובות ונראה לי שהעיקר זה איך מרגישים בדייט עצמו, ובקשר למחשבות שבין לבין לראות אם הן באות משכל ישר או מפחדים ודמיונות

הדוגמא הכי בולטת שאני חושבת עליה זה אם נגיד בדייט אתה לא מרגיש משהו מיוחד, מרגיש שזה לא כזה קשור, אבל אחרי זה בשכל אתה חושב שוואו זה אבל בדיוק מה שאני מחפש, אם זה לא דייט ראשון שני אז נראה לי ברור שאין למה להמשיך)

יפה, תודה!advfb
מציע חידוד - רגש ודמיוןadvfb

בפגישה עצמה אין דמיונות, הפגישה מאוד מקרקעת את הזוג והם מרגישים מה קורה ביניהם. 

בין לבין הדמיון מפתח, אפשר לחשוב איך מפה להמשיך הלאה, לטוב או למוטב... 

השכל גם נכנס בין לבין ובאמת יש צורך להבין מה השכל אומר ומה הדמיון אומר.

יפהרק נשמה

ואם תתבונן בתשובתי תשים לב שהזכרתי גם את הדמיון

כן כןadvfbאחרונה

להבנתי התייחסת לדמיון כוזב ומה שכתבתי (שלא סותר את מה שכתבת) מדבר על דמיון בכלל, גם ככלי לגיטימי.

מתנה לחג - קובץ שירים לנשיםגלויה

שלום לחברות הפורום היקרות!

כן, זה רק לנשים. 

הייתי פעם פה... 

עברתי לפני 10 שנים מסע של גירושין

וחג הפסח היה מורכב עבורי באותו זמן. 

ב"ה בסוף זכיתי ליציאת מצרים

וקריעת ים סוף 

והתחתנתי ב"ה 

(לולא המסלול הזה - לא הייתי יודעת שבעלי הוא מה שאני צריכה) 

ובסוף - הפכתי לאמא בחול המועד פסח!

כתבתי ספרון על המסע

מילים שה' שלח לי להתמודד

וקיבצתי לקובץ מתנה עבורכן.

מקווה שישמח ויחזק! 

20260331102053.pdf (תלחצי על זה) 

קפיץגלויה
מרגש.אם-אם
תודה!גלויהאחרונה
איך אתם הייתם מגיבים?אביעד מילוא

נרשמתי לשדכנית ואחרי  תקופה שהרגשתי ממנה תחושה לא טובה היא אמרה לי שכרגע היא לא מתכננת להשקיע בחיפוש בשבילי. איך אתם הייתם מגיבים לזה?

(אציין שעבר זמן ואני עדיין בהלם מהתגובה)

שומר את המספר שלה ב"לא לענות"אריק מהדרום
שואלת למההרמוניה
הסיבה היא סיבה טובהאביעד מילוא

אין כאן המקום לפרטה אבל הניסוח של ההודעה שהיא לא מתכננת להשקיע בזה...

שהיתה אומרת מראש. זה לא לעניין...יעל מהדרום

לק"י

אם היא לוקחת כסף, שתברר מראש הכל ותחליט אם היא יכולה או לא.

(גם בהתנדבות, לא הייתי נותנת תקווה סתם. בטח בתשלום).

זהמעליב..הרמוניה
תלוי מה הסיבהשם פשוט
עבר עריכה על ידי שם פשוט בתאריך ט' בניסן תשפ"ו 15:41

אתה מספר שיש סיבה טובה,

אנחנו לא יודעים מהי.

סיבה טובה זה אחד שלא עונה להודעות, מבריז, או לא מדבר לבנות או אליה בצורה מכבדת, או שיש לו דרישות לא סבירות.

למה שהיא תשקיע בבן אדם לא רציני? סביר שתשים בהולד לתקופה. 

אבל אם  הסיבה היא שהבן אדם במילואים, הניסוח שלה הזיה. 

הזויה🤦‍♀️יעל מהדרום

לק"י

נראה לי שהייתי נאלמת דום או שואלת "מה?!" מופתע.

היא שדכנית ששילמת לה או בהתנדבות?ארץ השוקולד

אם זה בתשלום, אם היה לי אומץ הייתי מבקש את הכסף אם אין סיבה טובה להתנהלות הזו.

אם זה בהתנדבות, זה אמירה לגיטימית שאין לה זמן כעת, הייתי מתבאס אבל מקבל אמירה כזו.

יש דמי רישום ושכר שדכנות כןאביעד מילוא
מה?????????????????אני:)))))

אני בהלם!!

אני אגיד לך משהו אביעדאריק מהדרום

אני הייתי רשום בפינקסים של 3 שדכניות, אמרתי להן שאני דורש שיספרו לבנות שהן רוצות לשדך לי מראש לפני הפגישה הראשונה שיש לי הפרעת מצבי רוח.

אף אחת לא חזרה אלי מעולם עם הצעת שידוך.

שדכנית אחת היתה אשתו של הרב שקידש אותי ואת אשתי, אז היא ראתה בלייב מתי הפכתי ללא רלוונטי.

שדכנית שניה שלחה לי הזמנה לסדנה לקראת חתונה חצי שנה אחרי החתונה אז הודעתי לה שזה לא רלוונטי.

והשדכנית השלישית, היחידה שדרשה תשלום מראש,

אני עדיין מחכה שתיצור איתי קשר כדי להודיע שזה לא רלוונטי 12 שנה אחרי החתונה.

אני יזמתי קשר עם אשתי, יתכן שזה גם מה שאתה צריך.

בהצלחה.

..הרמוניה

@יעל מהדרום יעל אני חייבת לשאול איך זה לא הרתיע אותך?

נראה לי שאגיב לך בפרטי...מחר בלי נדריעל מהדרום
תודה(:הרמוניה
אני עברתי את שלב הליצור קשר בעצמךאביעד מילוא

אחרי שהייתי באתרים וניסיתי ליזןם קשרים הבנתי שזה לא עובד וצריך ללכת לפי הכללים לפחות כדי להכיר בחורה מהסגנון שאני מחפש

כמה זה נפוץ מה שקרה לי?אביעד מילוא

אולי זה העניין לדעת לבחור שדכן שכן יודע לעבוד

בהנחה שהיא התכוונה למה שאתה חושבנוגע, לא נוגע
(אם המילה "להשקיע" זה עיקר העניין, אפשר לפרש את זה בדוחק גם בלי הקונוטציה הרגשית) - אחרי מעשה כדאי ללמוד מזה לזהות וייב של נשים בסגנון כזה (בכל הקשר) ולהתרחק או להיזהר מראש. כנראה לא סתם הרגשת מראש תחושה לא טובה ממנה.
היא לקחה כסף?advfb
כן דמי רישוםאביעד מילוא
נשמע שהיא לא בסדרadvfb

מבאס מאוד אבל אין לזה כל כך השלכה וסיבה להתעכב על זה.

אם אתה מספיק אסרטיבי אפשר לדרוש את הכסף בחזרה.

אם אתה מאמין שאפשר לדבר איתה אפשר לבקש ממנה לדון על כך.

מבינה שזה מעליבברוקולי

רק אנחנו לא יודעים את התמונה הכללית להבין מה גרם למה..

אם יש סיבה טובה- הייתי לומדת מזה מה להבא

אם אין סיבה טובה ולא הציעה לך ושילמת לאחרונה- תבקש את הכסף חזרה

הייתי מדבר איתה מאוד בתקיפותחתול זמני

סליחה באמת שבזבזתי לך את הזמן

אם שילמתי כסף מראש הייתי אומר לה שהיא כנראה שדכנית פח.

לא רק שדכנית פח אלא גם בן אדם גרועאני:)))))
אם הבנתי נכון, מפריע לך ההתנסחות שלהלגיטימי?

ולא עצם הסירוב (אמרת שזה מוצדק הסיבה שלה).

אתה יכול להתעלם ולעבור הלאה. יש עוד שדכניות.

אתה יכול גם לנסות, להתנסות, בדיבור על זה -

שלום, אני מבין שאין לך את היכולת לעזור לי בתקופה הזו. בתור מישהו שמעריך את מה שאת עושה, רציתי לשתף שנעלבתי מהצורה והניסוח שבה הצגת לי את הדברים. אני מרגיש שבצורה שבה נאמרו הדברים XYZ. וכו'.

תשאל אותה אשמח לדעת מה הסיבה?הפי

אם אין לה סיבה .. 

תבקש את הכסף בחזרה .. תבקש הכוונה תדרוש או תבין לאחד האחים/ הורים להתערב

אם יש סיבה .. אז אתה לא מספר לנו את כל האמת אז כל התגובות בטלות ומבוטלות כי אנחנו לא רואים את כל הסיפור 

את אחת הסיבות אני יודעאביעד מילוא

והיא לא ראויה להיחשף בציבור 

למרות הסיבה ההיאאריק מהדרום

זו עדיין לא סיבה להתבטא כך.

בטח לא אם שילמת מראש.

אז שמראש לא היתה לוקחת אותך כמשודךיעל מהדרום

לק"י

ואם היא לא ידעה מההתחלה, אז שתעדכן אותך בצורה מכובדת ותחזיר את הכסף.

(בהנחה שהיא לא גילתה שאתה פושע או משהו כזה).

דווקא לפושע הכי כדאי להחזיר ישר את הכסף..נוגע, לא נוגע
זכותה המלאהזיויק
תתקדם הלאה לדעתי הישועה תצמח ממקום אחר בעזרת ה'
באמת היא היתה יכולה לנסח טוב יותרגלויה

הניסוח אכן די פוגע...

ניסיון אישי: אני הייתי גרושה בלי ילדים ומתמודדת OCD (הפרעה טורדנית כפייתית, כיף חיים)

את הגירושין כמובן אסור להסתיר וגם אי אפשר (ב"ה המשכתי ללכת עם מטפחת גם אחרי הגט)

והאוסידי היה ידוע לשדכן.

הציע לי בחור שמתאים לזה ויודע להקשיב ולהכיל

ב"ה אוטוטו חוגגים 8 שנים ו2 ילדים.

לאחרונה נפתחה קבוצה של מתמודדי נפש דתיים, אני בין המנהלות, אז אפשר לפנות אליי.

ממש משמח לקרוא את הודעתך. שיהיו לכ תמיד חיים טוביםאורין

ומאושרים. ואשרי השדכן!

תודה! אמןגלויהאחרונה
ממש!!
היא סבבה והכל...חתול זמני

אבל אלרגית לחתולים (אמיתי).

מה עושים.

זה בסדרadvfb

זה זמני

זה לא אני, זה אתהחתול זמני
תודה על הדאגהadvfb
אה הכוונה היא שהמשפט נאמר כציטוט פסאודואפיגרפיחתול זמני

בשם הבחורה

תודה, למדת אותי מילה חדשהadvfb
טיפות של אור
@חתול זמני א. קונים אלרג'יקס. ב. עוברים לכלבים. ג. מגגלים 'חתולים היפואלרגניים' ופותחים על זה שיחה בדייט
א. פתרון זמני לבעיה סופיתחתול זמני

ב. אינם באים בחשבון

ג. אני מלטף כל חתול שנקרה בדרכי

במקרה כזהטיפות של אור
מתבאסים *ואז* עוברים לכלבים. יש לכם אלרגיה לחתולים עכשיו
כואבת לנו הרגלחתול זמני
לא מגדלים חתוליםארץ השוקולד
:םםםםחתול זמניאחרונה
רווקים יותר בוגרים, פחות דוסים?advfb

מצד אחד, עוגן משפחתי הוא דבר ששומר על אורח חיים יציב, גם בעניין הדתי.. זה הגיוני לחלוטין.

מצד שני, החלטה של אדם לשמור על אורח חיים דתי ועל חיבור לקב"ה לכאורה לא אמורה להיות תלויה במה יקרה או לא יקרה לו. אם הוא יתחתן או לא.

הרהורים בנושא..

ת'אמת שהנושא יותר קשור ב"דתיות" מאשר "רווקות".

דתיות לפעמים נתפסת מאוד טכנית או תלוית הקשר, לכן מובן שאם אדם ממשיך להיות רווק בגיל מבוגר יותר שהגיוני שהוא יהיה פחות דתי.

לעומת זאת, התמסרות לדת, שוב היא לא תלוית הקשר. גם בשלום גם במלחמה, גם באתגר כזה גם באתגר אחר - יש סיבה לשנות את החוזה מול הקב"ה? זה לא הגיוני.

בדיוק. הם בזוגיות קבועה, גרים יחד וכו.מרגול

השוני הוא יותר הסטטוס, פחות התכלס של השגרה והמצב הזוגי (כלומר- יש פער תהומי בין לחיות בזוגיות ובאותו הבית ולנהל חיים משותפים- אך ללא נישואין, לבין דתי שאינו נשוי וגם אינו בזוגיות)

לשאלתך הראשונה- לפחות לגבי שמירת נגיעה אני חושבת שיש בזה קושי גדול יותר. לא מחייב כמובן שרווק בגיל מבוגר יותר יפסיק לשמור נגיעה או יחפף או משהו, אבל זה קשה יותר.

בדיוק דיברנו על זה כמה חברות (נשואות ולא נשואות). חברה (שכרגע רווקה) בהרהורים על להפסיק לשמור נגיעה. תקח את אותה חברה, אם היתה מתחתנת בגיל 21-22 היא ככל הנראה היתה שומרת נגיעה כהלכה עד החתונה וכו. תקח אותה היום ויש לה הרהורים. למה? כי קשה, הכמיהה למגע טבעית, וככל שהיא קיימת יותר שנים בלי שיש לה מקום (טרם התחתנה)- זה קשה יותר.

הגיוני? כן.

האם זה בהכרח אומר פחות להקפיד? לא. 

אולי יעניין אותך