רפורמים?אנונימי (פותח)
הליכה לים מעורב,תנועה מעורבת, הליכת בנות לצבא או לש"ל במשטרה ומקומות בעייתים אחרים, הליכה לקולנוע, פאבים ומועדונים, קיום יחסים לפני הנישואים, הליכה בלבוש לא צנוע וגלישה באינטרנט ללא חסימות, ומדברים על הדברים הכי פרוצים (פייסבוק, פורום 'כיפה' ועוד)  - כל אלו כבר נפוצים זמן רב בחלקים הולכים וגדלים של הציבור הדתי לאומי - אך לענ"ד עדיין קשה להגדירם כרפורמה או כדבר הקרוב לכך.

ואולם, כאשר יש הנותנים לגיטימציה לעבירות של יהרג ואל יעבור (משכב זכר וכדו', ועוד) - בכל מיני תואנות שונות, במישרין או בעקיפין,וכאשר גם רבנים, אישי ציבור וח"כים לא מתביישים לתמוך באלו שעושים מעשים אשר לא ייעשו - וכאשר ישנם קבוצות שמשתפות פעולה עם הרפורמים, אם זה בדיונים מעל גבי העיתון (כמו שעשתה תנועת 'נאמני תורה ועבודה') ואם זה בהפגנה בעיר העתיקה בשיתוף עימם (כפי שעשו 'קולך' ועוד) - וכשיש קהילות בהם נשים עולות לתורה, קוראות מגילה, מניחות תפילין (מדרשת ברוריה) קוראות כתובה, עורכות חופה, כאשר יש מניינים שיויוניים ('שירה חדשה' ועוד), וכו' וכו' וכו' - וכל זה רק רשימה חלקית, ומיום ליום המצב רק מתדרדר, ואני מדברת מידיעה אישית של היומיום וממה שאני רואה וקוראת -
האם זו איננה רפורמה, או, במקרה ה'טוב' - ניאו רפורמה?

קשה להאריך בנושא כאוב זה, אך לענ"ד, אם הציבור התורני (החרד"לים, 'מרכז הרב' וכו') לא יתנער מקבוצות המכרסמות באופן הולך וגדל בחלקים נרחבים של התורה, ובפרט בענייני הקדושה והברית - עתידנו עלול להיות חלילה רע ומר, משום ההשפעה ההרסנית שיש לקבוצות אלו על הציבור היותר תורני - ואני אומרת זאת מניסיון.

'אחדות' מזוייפת בכל מחיר, גם זה הכולל איבוד היהדות - איננה אחדות של תורה.

על כולנו להתלכד תחת המכנה המשותף של שמירת התורה כולה (בשאיפה, כמובן שכולם נפולים אך השאיפה ברורה - ואין זה דומה כלל להפיכת המדרון ל'לכתחילה') - וכך נזכה לאהבת אחים אמיתית ולשמירת תורה שלימה - ונקרב את בוא הגואל, שאנו כה מחכים לבואו, במהרה בימינו, אמן.

אשמח לתגובות.

זה נראה יותר מדי עין רעה וחיפוש הרעסוג'וק
צבו"ר מורכב מצדיקים בינוניים ורשעים.
הדגשת הצדדים השליליים כאן יותר מדי שלילית (שאני לפחות לא שמעתי על רובם מעולם ובטוח שקיימים גם ב"ציבורים" אחרים רק לא מדברים עליהם כמעט)
וכי היכן כל ההתקדמות האדירה של עולם התורה הלאומי? יש בכלל מה להשוות ללפני 20 שנה?!
יש מה להשוות לבני עקיבא של לפני 40 שנה ויותר?! חשוב לדעת מה היה!
הציבור הציוני דתי עוקף מגדיל לעשות בקודש לא פחות מהחרדיים.
עצם המושג חרד"לי בכלל לא מובן מה עניינו? איזה ציבור תורני ציוני קורא לעצמו חרד"לי? אולי זה מושג מהצד "חרדי"?   

עצם ההודעה לא מתאימה (וגם לא צנועה) - אנחנו לא עוסקים כאן בקהילה אחת או "ציבור" אחד תחת רב אחד. יש המון גוונים והמון רמות ולא שייך להכליל בצורה כזו ובטח שלא להכליל באותה פיסקה דברי פריצות מובהקים ושליליים עם דברי הלכה בענייני תורה ונשים.

לגבי הגישה והתפיסה שלך יש המון מה להרחיב, האם התורה קודמת לעם ישראל?
בהחלט יש פה יותר מדי חיפוש רע.אנונימי (פותח)
כוונתי היתה טובה ואני מאמינה שיצא ממנה טוב - אבל אתה חיפשת בכוח איך להפוך אותה לרעה ולשלילית.

ברור שלא הבאתי פה גם דברים חיוביים שקיימים - כי זה לא קשור.
גם אצל הרפורמים יש טוב, אבל זה לא מבטל את מהותם הכללית.

המושג חרד,לי הוא מושג נפוץ וידוע לציבור התורני, וכולם מכירים אותו, ואני בהחלט חושבת שהציבור התורני הוא ירא שמים בתכלית לא פחות מהחרדים,, ודוקא לכן חובה לדאוג שלא יתדרדר.

ולשאלה שבסוף:
זו דמגוגיה להציג זאת כך.
האם נלך לים בשבת בשביל 'עם ישראל' (רוב העם לא שומר שבת)...?
אולי בכלל בעצם שמירת התורה אנו 'מתנתקים' מעמ"י ומתבדלים ממנו?

ברור שלא, ולכןברור שאסור לוותר על התורה בשביל קשר עם מפרי ברית.

אני מציע לך להעמיק קצת בלימודסוג'וק
מהו עם ישראל ומהי תורה ומה היחס ביניהם
ובמיוחד ברוח הדורות שלנו, עפ"י הרב קוק למשל.
לא שמעתי על דתיים שמשתפים פעולה עם רפורמים!זית שמן ודבש
ממתי מנייני נשים זה לא רפורמה?golani
לגבי ה"תמיכה בחד - מיניים" אם אכן מדובר בנתינת לגיטימציה זה מעשה חמור שצריך להתנער ממנו
התכוונתי לומר: ממתי מנייני נשים זה רפורמה?golani
איזו הגזמה..רות014
עוד שנייה יגידו שכל הגושניקים הם רפורמים..
ההבדלים הם כל כך גדולים..
ודי להיות כל כך סגורים..
השאלה היא לא מתי הגוש יהיו רפורמים אלא מתי הקו יהיו חרידים
להיות 'סגור' זה להתנגד לאיסורים הכי חמוריםאנונימי (פותח)
למשכב זכר, וכו' וכו'.

אם זה נחשב 'סגירות' אז אני גאה בהיותי 'סגורה'.

מי שעושה את כל מה שפירטתי, גם אם הוא שומר כמה מצוות - אינו יכול להחשב יהודי דתי, וגם אם הוא לא לגמרי רפורמי - הוא קרוב מאד לכך.
אגב, פלא שעוד לא מחקו פה את השרשור...אנונימי (פותח)
מניסיוני בפורומים פה - כל מי שכותב דעה שלא מתיישרת עם דעתם של המנהלים - הודעותיו נמחקות במקום.

את הודעתי זו פרסמתי בעוד כארבעה פורומים פה - שהנושא קשור אליהם בצורה זו או אחרת - והם נמחקו לאחר זמן קצר.

אני רק מקווה שסתימת הפיות לא תגיע גם לפורום הזה.
הגיוני מאוד שההודעות שלך נמחקו כי פירסמת אתהרועה
זה בפורומים לא באמת קשורים ופירסמת ב5 פורומים.
בכל הפורומים הנ"ל מתפרסמות הודעות לא קשורותאנונימי (פותח)
הרבה יותר לא קשורות, והן לא נמחקות.
אבל בא לא ניתפס לקטנות, כי זה לא הנושא שבאתי לפתוחץ
בפורום שלי כל הודעה לא קשורה ממש שבאה להתסיסהרועה
ונפתחה ע"י משתמש חדש נמחקת.
להתסיס? אבדה הבושה?אנונימי (פותח)
אני באתי להתסיס?
למה, די דעתי שונה משלך?
יש רבנים, לא אחד ולא שניים, שאמרו דברים הרבה יותר חריפים.
לא דיברתי פה על אדם ספציפי אלא על עניין כאוב, ולא באתי להתסיס אף אחד.

הפתיחות שאתם נותנים כלפי מי שעוברים על עבירות של 'יהרג ואל יעבור '- אני מצפה ממכם לכזו פתיחות גם לדברים שאינם מתיישרים עם הקו שלכם.

לא יותר מזה, אבל לפחות זה.
כן להתסיסהרועה
את כרגע עונה על ההגדרה של טרול, פתחת משתמש חדש פירסמת הודעה חוזרת בהמון פורומים היית דמגוגית לחלוטין התעלמת מתגובות (אני עדיין מחכה לתשובה..) והבאת המון מידע שלא חידש כלום לאף אחד.

הפתיחות היא לא כלפי משכב זכר אלא כלפי אנשים שנקרעים בין עצמם לקב"ה, אני מאחל לך אף פעם לא להתאהב בחברה שלך לחדר ב"ה אני לא כזה אבל מהיכרות דרך גורם שלישי זה לא נעים במיוחד.
מצטרףמשה
מחקתי את השרשור הזה יותר מפעם אחת.
אגב רות הרב ליכטנשטיין עד כמה שזכור לי הוא זה שיצאהרועה
בפסק שלא להתפלל בשירה חדשה.
הודעה דמגוגיתהרועה
הליכה לים מעורב=תנועה מעורבת=הליכת בנות לצבא\לש"ל במשטרה=הליכה לקולנוע=הליכה לפאבים ומועדונים=קיום יחסים לפני הנישואים=הליכה בבגדים לא צנועים=פייסבוק=כיפה?

את באמת כ"כ רדודה? לקחת למעלה מעשר תופעות חלקם ממש נפוצות וחלקם וחלקם כמעט ולא קיימות והצגת אותם כדבר אחד, זה באמת שטויות. אני הולכתי לתנועה מעורבת לא הולך לים מעורב לא הולך לפאבים לא הולך לקולנוע לא שכבתי עם אף אחת וכן אני גולש בפייסבוק הנוראי.

גם בחלק השני כרכת דברים שונים לגמרי, הלגיטימציה לא ניתנה עד כמה שידוע לי, מה שהיה היה מטעמים אנושיים,

- וכאשר ישנם קבוצות שמשתפות פעולה עם הרפורמים, אם זה בדיונים מעל גבי העיתון (כמו שעשתה תנועת 'נאמני תורה ועבודה')- לא ראיתי אבל שוב את לוקחת תנועה של בודדים ומשליכה על כולם.
ואם זה בהפגנה בעיר העתיקה בשיתוף עימם (כפי שעשו 'קולך' ועוד) -שם אני נוטה להסכים שהן נסחפות אבל הן בודדות וזה ממש ממש לא שווה את החילוק בעם
וכשיש קהילות בהם נשים עולות לתורה, קוראות מגילה, מניחות תפילין (מדרשת ברוריה)- תביאי הוכחות אני מכיר מספיק בוגרות של ברוריה ואף אחת מהם לא מניחה תפילין.
קוראות כתובה-אשמח אם תספרי לי מה האיסור..
 עורכות חופה,-לא נתקלתי
 כאשר יש מניינים שיויוניים ('שירה חדשה' ועוד) כמה כאלה כבר יש?
, וכו' וכו' וכו' - וכל זה רק רשימה חלקית, ומיום ליום המצב רק מתדרדר, ואני מדברת מידיעה אישית של היומיום וממה שאני רואה וקוראת -אל תדברי שטויות
שוב כתיבה דמגוגית שכורכת ביחד הכול, שום התייחסות רצינית, כמה אחוז האנשים שדיברת עליהם?

הם מכרסמות? הם היו כאן לפחות מאז שהציבור הפלגני התורן היה כאן.
אה נכון.. אחדות זה רק כשכולנו זהים, אצל אחאב הייתה אחדות עם כל העבודה זרה.

לסיכום חבל שלא חיכית לתשעת הימים, אלו ימים שמסוגלים להודעות כאלו.
רב הטכניון: 'ניאו רפורמים? - רפורמים לגמרי'!אנונימי (פותח)

רב הטכניון: "ניאו רפורמים?רפורמים לגמרי!"

הסערה שעורר נאומו של הרב יהושע שפירא לא שוככת. בהתייחסו לפרשה אמר הרב ד"ר אליהו זיני: "הרב שפירא אינו צודק - לא מדובר בניאו-רפורמים, אלא ברפורמים לגמרי".

פורסם: 12.07.09 

שבוע חלף מאז נחשפו ב-ynet דבריו של הרב יהושע שפירא על "ניאו-רפורמה" ציונית-דתית, והמאבק הדתי-חרד"לי עולה מדרגה: ראש ישיבת ההסדר בחיפה ורב בית הכנסת בטכניון, הרב ד"ר אליהו זיני, מחריף את ההתבטאויות כלפי נוקטי הקו הליברלי בציבור הדתי-לאומי, ומכנה אותם "רפורמים לגמרי". מנגד, יקיימו השבוע כמה ארגונים דתיים "הפגנת לימוד" מול ישיבת רמת גן, שהרב שפירא עומד בראשה, בה יקראו ל"תורה קשובה המכבדת את הבריות, ולשיח-תורני פתוח ואמיתי".

בשו"ת שפורסם באתר ישיבת "אור וישועה" בחיפה נשאל הרב זיני מה דעתו על "אישיות רבנית (הרב יובל שרלו - ק.נ) שמתירה לאשה שלא התחתנה ללדת ללא בן זוג, ולהתיר לזוג צעיר ללא ילדים כלל לדחות את הריון". השואל מציין כי "אותו רב" מתיר את תנועת בני עקיבא כמעורבת לכתחילה ומרבה לדבר ולהתעסק עם זוגות חד-מיניים הנתלים בו למתן לגיטימציה.

בהמשך השאלה נכתב: "ישנו מכתב של מרן הגר"א שפירא עליו, שכינה אותו בשם 'רבעלך', שלא הגיע למדרגת פוסק, אך הנני רואה שרבים ערוצי האינטרנט שמביאים את דעתו ותשובותיו בספרי השו"ת שחיבר (שגם בהם לא מופיעים מקורות כלל) ויש לו השפעה תקשורתית רבה. השבוע הרב שמואל אליהו שליט"א והרב יהושע שפירא שליט"א התבטאו עליו בצורה חריפה נגד פסקיו ... האם ראוי לשמוע תורה מפי רב כזה?".

הרב זיני השיב בחריפות רבה: "הרב יהושע שפירא אינו צודק - לא מדובר בניאו-רפורמים, אלא ברפורמים לגמרי. גישתם הניאו-מודרנית והפסאודו-מתקדמת אינה אלא חיקוי עלוב של מגמות ששטפו את כל המאה ה-19, וכבר הניבו פירות באושים שהרעילו את כל עמנו ... מן החובה הדחופה לבחון מה הביא אותנו עד הלום, ואיך חוסמים את שטף הדם הרוחני הזה".

הרב הוסיף כי לדעתו, הנורא ביותר הוא הנזק שנגרם ממהלכים אלה לציונות הדתית ולעם ישראל כולו - "עוד התפוררות כזו ואינני יודע מה יישאר מאתנו".

איזה מקור נפלא מצאתמשה
YNET, המומחים בהכפשת כל דבר שבקדושה.
אדמין! אני מתפלא עליך!הרועה
מילא לצאת מול כיפה ופייסבוק אבל YNET הם הסמכות ה-ב-ל-ע-ד-י-ת להרס העם ואתה לא תפריע לנו לצטט משם.
איזו צביעות.אנונימי (פותח)
האתר בסה"כ הביא שאלה שנשאל הרב זיני ואת תשובתו של הרב.
מה זה משנה אם התשובה הזו פורסמה באתר כזה או באתר אחר.
את זאת שיצאת נגד כיפה, אחרי זה עצם הרעיון של לחשובהרועה
להיכנס לYNET לא אמור לעלות.
הקרע בעם מנסה להיסגר אז את מביאה דברים ישנים לפתוחהרועה
אותו מחדש? מה הקטע שלך? זה לא שאת מחדשת משהו רק מנסה לגרום לשנאת חינם מתחבאת מאחורי שמות גדולים "רפורמים"

ממש מסכימה עם הרועהרות014

תהייה תהייתית דבר אחד אתה לא יכול להגיד שערוץ 7 לא דוסים..

ותגיד לי מה הבעיה עם כיפה?

יש גם יתרונות לחלק מהדברים..

סתם בתור בת אני יכולה להגיד לך שעצם זה שאני קוראת בתורה מחבר אותי הרבה יותר לפרשה.

אז נכון אני לא יקרא מול בנים אבל מול בנות למה לא?

וזו רק ההתחלה של השאלות שלי פשוט אין לי זמן כרגע..

אשמח לדבר איתך גם עם השירשור ימחק

מצפה פה לתגובה עניינית ראשונהאנונימי (פותח)
לא לדבריי, שאתם כ"כ נהנים לזלזל בהם.
לדברי הרב זיני, שהתבטא בצורה הרבה יותר חריפה ממני.

בשמחה, אפילו לא צריך לחשובהרועה
הכל כבר נידוש עד דק והכל כבר נענה נענה 
http://www.ypt.co.il/show.asp?id=33488
לא ממושא הביקורת שלי אני מצפה לתשובות.אנונימי (פותח)
אלא מאנשים שדרכם שונה מדרך זו, אם יש פה כאלו..
לא הבנתי?רות014
למי שטוען שזה 'שוליים':אנונימי (פותח)
סתם דוגמה אגבית: אתר 'סרוגים' - אתר של הרבה כיפות סרוגות, מפרסם פעם אחר פעם מכתבים של שוכבי משכב זכר ושל בנות כאלו - והדבר מתקבל בשלוות נפש.

ברור למשל שבאתר אינטרנט חרדי - לעולם לא יתנו במה לסוטים ולמחללי התורה.

אנושיותהרועה
אני באמת מתפלל שלא תגיעי לשם אבל הייסורים שהם מנת חלקו של אדם כזה.. בעצם זה לא מספיק באו נגרום להם להגיש בודדים ומותקפים, נראה להם איפה הצד החילוני! הם לא סבלו מספיק!
ה'אנושיות' שלך מעוררת בי בחילה וגועל.אנונימי (פותח)
אתה מתייחס בחביבות לאנשים שהתורה מחייבת אותם סקילה - אנשים שעשו את המעשים החמורים ביותר.

לעומת זאת, את מדברת בשנאה בלתי עצורה למי שמבטאת בסה"כ דעה של רבנים רבים, שאת חלקם הבאתי פה, ואביא בלנ"ד נוספים.

ועל זה כבר נאמר:

'מצדיק רשע ומרשיע צדיק - תועבת ה' גם שניהם'.

(לא שאני ח"ו צדיק, אלא הרבנים שאת דבריהם הבאתי).
אממ.. כן.הרועה
אני את הדיון מאמין שמיציתי, אין כאן שום טענה חדשה, שום דבר מעניין, ושום דבר שהייתי רוצה לעסוק בו בשלושת השבועות.
גם אני.אנונימי (פותח)
אא"כ יש פה עוד מגיבים, חוץ ממך.
כי עם מי שמחבק את מחללי התורה אין שום טעם לנהל דיון תורני.
אגב, אני שמח שטענותיך הסתתמו - זה מראה כי גם אתה מבין את הצביעות המבחילה בין היחס לעושי תועבות לבין היחס לרבנים, וזהו כבר דבר טוב.

שמח? נקבה?הרועה
נשמטה לי האות ה'.אנונימי (פותח)
מקווה שלא תנצל זאת כדי להפריח קונספירציות הזויות - הכל כדי להתחמק מדיון ענייני, נוקב ואמיתי.
את הדיון לא באת לקיים יש לך הנחות יסוד שאני חושבהרועה
שהם שטויות לגמרי בלשון המעטה, אין לנו על מה לדון.
אני חושב שהיא מתחמקתהרועה
זאת פעם שניה שהיא לא עונה לי..
עניתי יותר מפעם אחת, ואענה שוב:אנונימי (פותח)
מבחינתי, ראש הישיבה הזה מחטיא את הרבים (לא רציתי לכתוב זאת בפירוש - כי אתה יכול להשתמש בזה כתירוץ למחוק את השרשור, אבל לא נותרה ברירה), ויש רבנים שאמרו זאת - ולכן, לא ממנו אני מצפה לתשובות.

להיפך, עליו ועל שכמותו אני מדבר.

אני מצפה לתשובות מאנשים שדרכם שונה משלו, באשר ליחס אל קבוצות כשלו.
נו באמת אז נשחק בכן לא שחור לבןהרועה
הרב שרלו
הרב שרלו 
הרב שרלו
יש לו שם תשתמשי בו, אין קטע בלא להזכיר אותו כשלכולנו ברור מי הוא.

אז בעצם את רוצה תשובות מאנשים שהם לא הרב שרלו כי נקודת המוצא שלך שהוא רע ואת רק מנסה להבין איך השאר מסתדרים עם זה? (רק מוודא שהבנתי..)
את באמת לא מצליחה להבין מה ההבדלמשה
בין רחמים על יהודי מסכן שסובל מסטייה לבין הסכמה הלכתית למה שהוא עושה?

(על אף שאני לא מסכים וחושב שהוא לא מתמודד עם הבעיה נכון)

האנשים שמעורבים בסיפורים האלה (גם במגזר החילוני) הם קודם כל מסכנים. מסכנים - כי למרות כל החינוך ל"סובלנות" אנשים באופן טבעי עדיין שונאים אותם (גם במגזר החילוני) ומכנים אותם בכל מיני כינויי גנאי שאין להעלותם על הכתב, וזה חוץ ממחלת ה-AIDS שדואגת להעביר אותם בהקדם לעולם האמת.
במגזר הדתי הם סובלים מהאיסור ההלכתי ועונשו, וגם מהגועל של הסביבה הנורמלית מהסטיה וכו'.

להביע רחמים על אנשים מסכנים חסרי המשך זה דבר לגיטימי.
זה מעבר לזההרועה
זה המון שנאה עצמית (אגב משום מה החינוך הדתי מובלי להמון שנאה עצמית בהרבה מקרים), אני לא יכול לדמיין לעצמי מה זה לחיות עם מישהי שאני אוהב באותו חדר, לראות אותה מתלבשת ללמוד איתה לאכול איתה ולהישאר שפוי.
יש בפורום הזה מגיבים שאינם מנהלים?אנונימי (פותח)
אני לא מנהל.. לא כאן, כאן אני עוד גולשהרועה
מסכים בכל מילה וזה דעת הרבנים!!!כל הזמן שמח
מסכימה חלקית.שיראל.
אומנם הבסיס נכון,אבל הקצנת בצורות מטורפות ולא נכונות.

אם יש צורך בהרחבה,בשמחה.
ואגב-שיראל.
תפסיקו להביא בתור דוגמא דווקא את העבירה המגעילה הזאת,לצערינו יש מספיק עבירות אחרות חמורות ופחות מגעילות.
תהייה תהייתית צודקת!!!!חיים שלמה
התורה היא לא פרווה התורה היא תורה שצריך לקיימה מההתחלה ועד הסוף תלמדו מהחרדים,איך הם הולכים עם הדעות שלהם עד הסוף!
הציבור הדת''ל נכשל בגדול בנסותו לגשר בין העולם המודרני לעולם התורה.
אני קורא לכולם שלפחות יקחו את הרב אליהו זצ''ל לדרך החיים שלו,מנהיגיו,לימודו וכו' וכו'.

מי שמתעלם מהמצב החמור השורר היום בציבור הדת''ל,מראה על אי אכפתיות נוראה.
איפה כתוב שאסור לבת לקרוא מגילה או לקרוא בתורה?רות014
איפה יש בעיה עם בנות בשירות לאומי במשטרה??
או עם בנות בתרבות תורנית בצבא?

אני לא רוצה להיכנס לקיום יחסים לפני הנישואים
כי אני לא מכירה מספיק..
אבל כל שאר הדברים מה הבעיה איתם?

כמו שאמרו, ההשואה שלך ממש רעה.<אריאל>
את מגדירה מצב רוחני ירוד כרפורמה?.. אהה.. סליחה, כניאו-רפורמה?
תראי, אני מסכים שהמצב הרוחני של הדור שלנו לא מזהיר, אבל מפה ועד ניאו-רפורמה? שנות אור.
אף אחד מהציבורים בא"י לא בא לשנות, לעוות, להעביר רפורמה כלשהיא בתורה, היא במקומה עומדת.

[לגבי הרב שרלו, כנגיע לרמה התורנית שלו-נדבר עליו..עד אז בואי ונהיה בשקט ולא נלעיז על ת"ח]

[ת'אמת, הזכרת לי את זה: 
. וַיָּבֹא שָׁם אֶל הַמְּעָרָה, וַיָּלֶן שָׁם.  וְהִנֵּה דְבַר יְהוָה  אֵלָיו, וַיֹּאמֶר לוֹ: מַה לְּךָ פֹה אֵלִיָּהוּ? 10.  וַיֹּאמֶר:  קַנֹּא קִנֵּאתִי לַיהוָה אֱלֹהֵי צְבָאוֹת, כִּי  עָזְבוּ בְרִיתְךָ בְּנֵי יִשְׂרָאֵל, אֶת מִזְבְּחֹתֶיךָ הָרָסוּ, וְאֶת נְבִיאֶיךָ הָרְגוּ בֶחָרֶב,  וָאִוָּתֵר אנִי לְבַדִּי,  וַיְבַקְשׁוּ אֶת  נַפְשִׁי לְקַחְתָּהּ. 11.  וַיֹּאמֶר: צֵא וְעָמַדְתָּ בָהָר לִפְנֵי יְהוָה, וְהִנֵּה יְהוָה עֹבֵר וְרוּחַ גְּדוֹלָה וְחָזָק מְפָרֵק הָרִים  וּמְשַׁבֵּר סְלָעִים לִפְנֵי יְהוָה. לֹא בָרוּחַ יְהוָה. וְאַחַר הָרוּחַ רַעַשׁ - לֹא בָרַעַשׁ יְהוָה. 12.  וְאַחַר  הָרַעַשׁ אֵשׁ - לֹא בָאֵשׁ יְהוָה.  וְאַחַר הָאֵשׁ - קוֹל דְּמָמָה דַקָּה. 13.  וַיְהִי כִּשְׁמֹעַ אֵלִיָּהוּ,  וַיָּלֶט פָּנָיו בְּאַדַּרְתּוֹ, וַיֵּצֵא, וַיַּעמֹד פֶּתַח הַמְּעָרָה.  וְהִנֵּה אֵלָיו קוֹל,  וַיֹּאמֶר:  מַה לְּךָ פֹה אֵלִיָּהוּ? 14.  וַיֹּאמֶר: קַנֹּא קִנֵּאתִי לַיהוָה אֱלֹהֵי צְבָאוֹת, כִּי עָזְבוּ בְרִיתְךָ בְּנֵי יִשְׂרָאֵל, אֶת מִזְבְּחֹתֶיךָ הָרָסוּ, וְאֶת נְבִיאֶיךָ הָרְגוּ בֶחָרֶב. וָאִוָּתֵר אנִי לְבַדִּי, וַיְבַקְשׁוּ אֶת נַפְשִׁי לְקַחְתָּהּ. ]

המטרה שלך טובה, הדרך לא: אליהו, כמוך מקטרג על המצב הרוחני הירוד של עמ"י, הקב"ה עונה לו שהר סיני הוא ממש לא מקום לקטרוג, אלא של סנגור ורחמים.

בואי ונקיא את כל מי שהולך לקולנוע,פאבים ומועדונים? הוא רפורמי!.. לא, הוא אדם שפחות נמשך ל"חיי תורה"- שהוא ידע כמה טוב לחסות בצלה של תורה הוא יעזוב את ההבלים האלה.
טוב, אז אולי נקיא את כל מי שהולך לתנועה מעורבת? אין להם על מי להסתמך, הרב קוק לא היה תומך בתנועה שהאידאלים שלה לא תואמים את התורה, או שאין בה מגמה להפרדה.[או שמא נלעיז על הרב קוק כמו שהלעזנו על הרב שרלו.]
ש"ל במקומות בעייתים- בעייתי, נכון, לא לכולן- אבל לא כולן דוסיות ומרגישות את זה, תעריכי אותן על היציאה לשרת את עמ"י.

הנק' ברורה. אנחנו יכולים לצאת ולצעוק על כולם שהם לא בסדר, אבל אם נסתכל עמוק בעמ"י נראה דבר אחד, הנר, האור בנשמה שלהם, דולק- בשל כולם, ואפשר לתקן.
אם אנחנו רוצים להתאחד סביב התורה, אנחנו צריכים להתלכד, לא להתלכד בדרך שאמרת ולתקוף את כל הדעות האחרות, אלא לנסות ולחזק את הנשמות האחרות, וע"י כך להתלכד.

[ממש לא דיברתי על לגיטימציה למשכב זכר וכד'...]

קונספירציה של טרולית חרדית. דמגגויהאוהבתותך
דמגוגיה זולה**אוהבתותך
אני לא חרדית.אנונימי (פותח)
אמנם נראה שיש לך טראומה מהחרדים, ואולי בצדק - אבל אינני חרדית.

לגבי הטענות של 'אריאל' (בן? בת?):

אם היית קוראת את הקטע הראשון שבדבריי, היית רואה שגם אני סוברת שאין קשר בין חיפוף בקיום המצוות לבין רפורמה.

אני כן חושבת שמי שנותן לגטימציה חבתית לדברים של 'יהרג ובל יעבור' - ועוד שלל דוגמאות שהבאתי, זו רפורמה, וכבר הבאתי רב חשוב שאמר זאת.

למי שדיברה על 'מה הבעיה בצבא' - כל גדולי הדור פסקו שזה אסור ב'יהרג ובל יעבור' ומדובר בהעברה על הדת (אגב, הרב מרדכי אליהו זצוק"ל תכנן לזרוק פצצת עשן לכנסת ביום שיעבור החוק של גיוס בנות - ואף ישב על כך בכלא).

וכן, אני טרולית.אנונימי (פותח)
לא יודעת מה ההגדרה המטומטת הזו אומרת - אבל שמתי לב שכל פעם שאין דרך עניינית להתמודד עם דברים, מיד לוחשים את מילת הקסם 'טרול' ופותרים את כל הבעיות.

ואם אני מה שאתם מכנים 'טרולית', אז כל מה שאני אומרת זה שטויות??.

קצת חשיבה מעמיקה, רק מעט.
עוד על הקשר בין רפורמים לקבוצות הנ"ל:אנונימי (פותח)

בכתבה מובא בשם עמותת השמאל הקיצוני 'הקרן החדשה לישראל' - שסוף סוף מאמציהם ושיתוף הפעולה שלהם עם 'קולך', צד"ר, 'נאמני תורה ועבודה' ועוד מתחיל לשאת את פירותיו - ורבים כבר מבינים את החשיבות השיח עם קבוצות לא אורתודוקסיות וכדו'.

לא פלא שאלו שנלחמים בישראל פיזית ורוחנית - חברו לעמותות הנ"ל, ויעשו הכל כדי להפוך את החברה הדתית לאומית לפשרנית כמה שיותר, ע"י חיזוקם של 'הכוחות המתונים שבה', דוגמת אלו  שהובואו לעיל.

מי נותן לגיטמציה?golani
בסך הכל מנסים לעזור לאנשים שנקלעו לניסיון נוראי.
קיצוניות מטורפת תוך עצימת עיניים ומלמול פסוקים באדיקות באמת לא תמצאי אצלנו, אולי תנסי באיראן או משהו.
אכן, מי ששומר מצוות הוא קיצוני וחומייניסטי.אנונימי (פותח)
זו דעתם של אנשי מרצ, וזו גם דעתם של אנשים כמוך, ואתכם יש להקיא מציבורנו, לפני שתהרסו הכל.

איך אמר הרב זיני:

"הרב יהושע שפירא אינו צודק - לא מדובר בניאו-רפורמים, אלא ברפורמים לגמרי...מן החובה הדחופה לבחון מה הביא אותנו עד הלום, ואיך חוסמים את שטף הדם הרוחני הזה".

"הנורא ביותר הוא הנזק שנגרם ממהלכים אלה לציונות הדתית ולעם ישראל כולו - "עוד התפוררות כזו ואינני יודע מה יישאר מאתנו".

אז את כן טרולית.golani
"חיית השדה" "תהייה תהייתית" או איך שלא קוראים לך, עופי מהפורום הזה ומשאר הפורוים פה, יש לנו מספיק טרולים משלנו לא צריך סחורה חדשה.
אני מבינה ששנאתך ליהדות מעיברה אותך על דעתךאנונימי (פותח)
אבל תתגבר.
אם אין לך מה לענות לה אתה לא צריך ככה לכתוב..כל הזמן שמח
די זה כבר מוגזם כל אחד שאתה לא מסכים איתו..אתה מתיחס בצורה מגעילה.
תלמדי הבנת הנקרא לפני שאת משמיצה אנשים.golani
אם לך היו אומרים שצריך להקיא אותך מהיהדות איך היית מגיבה?
אגב, אחת ולתיד הגיע הזמן להפריך את השקר:אנונימי (פותח)
ראשית, אני מודה שמדובר בנושא מכוער -  אך אין ברירה וחובה להלחם בתופעות משוקצות אלו.

כל השקר הלעוס עד אין קץ, שכביכול מתייחסים בסלחנות לא לעצם העבירה אלא לנטיה עצמה - הוא מופרך מיסודו, משום שאיש לא אמור לדעת על נטייתו של כל אחד, מלבד אולי כמה חברים בודדים ואנשים שעימם הוא מתייעץ.

אם האדם מפורסם ככזה - כנראה מדובר במי שעושה עבירות, ולא באחד שמפרסם לכל העולם את נטיותיו.

תנועת 'נאמני תורה ועבודה' למשל, התנגדה להפגנות נגד מצעד התועבה - ויש רבים אחרים שהלכו בעקבותיה.

הצביעות המחליאה הזו כבר עברה מזמן את גבול הטעם הטוב.

לא ראיתי פה אף אחד שמתייחס באותה סלחנות לאנסים ולפדופילים, שמתמודדים יומיום עם יצרם, התמודדות קשה מנשוא - וזאת כי מבינים שמקומו של החולה - בטיפול, ושל העבריין - בבית הכלא.

משכב זכר לא חמור פחות מאונס, מלבד אצל אלו שדתם אינה היהדות אלא חוקי מדינה זו או אחרת.

אם היתה קמה תנועה של 'אנסים ופדופיליים דתיים' - אף רב לא היה מברך אותם, כפי שבירכו את האתר החדש של עושי התועבות, על אף שכאמור, גם האנס הוא קורבן בסך הכל וצריך לעזור לו לשפר את חייו.

אתם תומכים בטומאה - הודו בזה, אך לפחות אל תעוותו את האמת, במטותא מכם.
אני בן.<אריאל>
ואם היית קוראת את מה שאני כתבתי היית מבינה שהתייחסתי להשוואה שלך ומה שעולה ממנה.
בנושאים שהם לא יהרג ובל יעבור.<אריאל>
וממש לא נגעתי בנושאים שכן. ולא נכנסתי לקטע על הרב שרלו.
"קרסולו של טום עדיין פיסח מאז ניסה הוא טרול לכסח&qgolani
(שיר הטרול, שר הטבעות)
חברים, טרולית חדשה הגיע לפה, אז כדי שגם קרסולו של פורומינו לא יהיה פיסח מוטב לא לנסות את הטרול(ית) לכסח אלא פשוט לא לענות לה ולתת לה להתייאש מאיתנו בעצמה.
בהצלחה חברים!
ממעשיה של הטרולית בפורום כיפה.golani
אני לא כותבת שם אבל לוחשוב..תהנה העיקראנונימי (פותח)
אם נותרו פה כאלו שכואבים את הבעייה הקשה הזו:אנונימי (פותח)
הרב זיני - רב הטכניון, התבטא לפני שנה בדיוק כך:

"הרב יהושע שפירא אינו צודק - לא מדובר בניאו-רפורמים, אלא ברפורמים לגמרי...מן החובה הדחופה לבחון מה הביא אותנו עד הלום, ואיך חוסמים את שטף הדם הרוחני הזה".

"הנורא ביותר הוא הנזק שנגרם ממהלכים אלה לציונות הדתית ולעם ישראל כולו - "עוד התפוררות כזו ואינני יודע מה יישאר מאתנו".

עד כאן תורף דבריו, ושאלתי היא: איך באמת מתמודדים עם מה שהרב הגדיר כ'שטף דם רוחני' -ש'חובה דחופה לבחון מה הביאנו אליו' - ואיך מונעים את ההתפוררות הבאה, שלאחריה 'מי יודע מה ישאר מאיתנו'.

אשמח לתגובותיכם.

ל'תהייה תהייתית' - את טועה ובענק:אנונימי (פותח)
את מציגה אתזה כאילו יש בציבור הד"לי רק איזה חלק קטן שנגוע בטשטוש ופשרנות.

למעשה, כמעט כל הציבור הוא כזה, ובפרט בעניינים של טהרה וקדושה.

בנות שהולכות בצניעות, או שתמונות שלהם בלבוש כזה ואחר לא מופיעות בפייסבוק - הם בנות דחויות בחברתן, וכמעט שאינן בנמצא.

ובכלל, עצם המחשבה שלך כאילו הציבור הזה רוצה לפתור את הבעיות הללו - שגויה מהיסוד.

הוא בכלל לא רואה בזה בעייה, ומי שיעז לדבר איתם על כך - ישר יתוייג אצלם 'כחרדי פנאטי פראזיט מתלהם שצריך ללכת לצבא ולא לגזול את כספי משלם המיסים'.

אל תצפי מהם למענה ולא ליחס ענייני, פשוט כי זה לא מעניין אותם, ולא את סבתא שלהם.

עליהם ועל שכמותם כבר נאמר: 'הלעיטהו לרשע - וימות', או איך שאומרים הליברלים: חיה ותן לחיות.

תשאירי אותם לשקוע בביצה (תרתי משמע), ושיבושם להם.

'כשם שמצווה לומר דבר הנשמע - כך מצווה שלא לומר דבר שאינו נשמע'.

את אמרת את שלך - ועכשיו יחזור כל אחד למעשיו, וישא בתוצאותיהם, לטוב או למוטב.
יש מצב שאת/ה צודק/תאנונימי (פותח)
אולי הייתי תמימה מדי...אבל כשאני רואה ת'מצב של חברות שלי, ומשווה את זה למה שהיה פעם, וכשאני רואה מה קורה יום יום, הרגשתי שאני לא יכולה לשתוק, גם במחיר של ביזיונות.

אבל, אם באמת אנשים לא רוצים לשמוע, ומעוניינים להמשיך את חייהם בצורה כזו, זה עניינם הפרטי.

שיערב להם.
תכלס, מכל המלל- מה הפתרון שאת(ה) מציע(ה)??אוהבתותך

חמוד(ה),
כמו שאתה חש עצמך כצדיק עם השקפות והליכות נואתים והכי הכי נכונים-
תתפלא לשמוע, שיש עוד הרבה הרבה כמוך.
(וכנראה שאף יותר ממך..)

תכלס, יש לך משהו ענייני לומר חוץ מהוצאת דיבה על ציבור שלם ויקר- ברוך הבא, נשמח לשמוע!
אין לך פתרון?? אז מה אתה מנסה לעשות??

(אני יודעת מה הפתרון שלך, ולאן אתה חותר. לאידאולגיית החרדים. אני לא אתפלא כלל אם כינויך המקורי הוא: יואל אלחנן. וד"ל.)

הלואי והיה לי פתרון.אנונימי (פותח)
אני לא חשה עצמי צדיקה יותר מאף אחד אחר, ולא ראיתי בשום מקום רמז למחשבה כזו אצלי.

אני גם מתנגדת מאד מאד - בלשון המעטה - לזה המכנה עצמו 'יואל אלחנן' שמבזה ת"ח כהרב קוק והרב טייכטל זצ"ל, וגם רבים מגדולי דורנו, ומכליל מין עם שאינו מינו, ואומר לשה"ר על ציבורים שלמים של יראים ושלמים בתכליתמלבד מה שהופך את השמירה על שלימות של ארץ הקודש ועל פיקוח נפש ל'פוליטיקה' - כאשר גדולי עולם כהרבי מחב"ד ועוד לחמו על עניינים אלו בכל כוחם,וכבר אמר הרב יעקב ששון שליט"א, שכל ספר זה הינו ספר של רשעות, ואסור בקריאה, והלואי וישמעו לו.

בסה"כ ביקשתי לשמוע רעיונות על איך לעצור את התדרדרות שפושה בציבורנו היקר.

אני ממש לא חושבת שהפתרון הוא להפוךלחרדים, ואדרבה - עלינו להוכיח שניתן להיות יהודי ירא ושלם גם מבלי לאמץ את אורח החיים החרדי או ההשקפה החרדית - שעומדת בסתירה להרבה מהדרך שלנו.

הגאון הראשון לציון רבי מרדכי אליהו זצ"ל, קירב מאד את ציבור הכיפות הסרוגות, ואכן חולל גדולות ונצורות בתחום הזה, אך כעת, לאחר הסתלקותו, ולאחר הסתלקות מרן הגר"א שפירא זצ"ל, נותרנו כצאן ללא רועה, ורבעלך משולי המחנה לא רק שלא מעלים את הנוער - אלא גורמים לו לרדת עוד יותר, והנהגה איננה.

מי שיש לו מחשבות על מה ניתן לעשות בנידון - מאד מוזמן לכתוב אותם, ובעז"ה נזכה לעזר מאיתו ית'.

הסגרת את עצמך ---אוהבתותך
ציטוט: "הגאון הראשון לציון רבי מרדכי אליהו זצ"ל, קירב מאד את ציבור הכיפות הסרוגות.."
אההה? ומה את?
חרדית.

עוד משהו בקשר לציטוט הנ"ל: בניגוד לטענות מופרכות של חרדים, הרב אליהו תמך בדרך הדת"ל לגמרי. החרדים לא יכולים לנכס אותו לעצמם כחרדי.
נכון, הוא היה רב גדול באמת, שגם לחרדים לא נותרה ולו טענה אחת כנגדו, אזי הפתרון היה פשוט: להופכו לרב חרדי ש'מקרב את ציבור הכיפות הסרוגות'..

אוי, טאטע...
חחחח........אנונימי (פותח)
מצחיק (או עצוב) לדון במה אני, שוב, ושוב, ושוב, ו..שוב, אבל נעזוב.

מורנו הרב מרדכי אליהו זצ"ל היה כלל ישראלי, לא שייך דוקא לציבור זה או אחר, אלא לכלל ישראל, דתיים כחרדים, אנשי העדה החרדית וגם חילונים.

הוא לא היה משוייך לציבור הכיפות הסרוגות - אבל קידם אותו במאד, בעיקר בתחום ההלכתי (ואגב, דברים דומים כתב בסוף השבוע הר' אבינר - שאני מעדיפה לא לדבר לגביו, אך איננו חשוד כ'חרדי').

ומשו טיפה אישי:אנונימי (פותח)
אם עסקת כ"כ הרבה במי ומה שאני (ושוב אני חוזרת: אינני חרדית), יש לי רושם די חזק, מקריאת הודעות קודמות שלך, שאת חרדייה לשעבר, וכיום בציבור הסרוג (מעבר לגיטימי לגמרי, מיותר לומר).

אני צודקת?
מה העניין בכך??אוהבתותך
הרי, אם אגיד שאני דת"ל במקור- תאמרי שטענותיי הן של 'מזרוחניקית' מצויה...
ואם אגיד שאני חרדית במקור- תאמרי שטענותיי הן של חרדית פצועה ומתסוכלת..

לא כך??
שקר גס והכפשה חסרת בסיסמשה
כל שורה ושורה מההודעה הזו היא במקרה הטוב חוסר דיוק ובמקרה הרע הוצאת שם רע ושקר גס.

לא ראוי אפילו ליחס.
שלא לדבר על שאר ההתנהלות הרדודה שלך פהמשה
שמחה שאתה עוקב אחרי כל הודעה והודעה שלי.אנונימי (פותח)

נו, תחסום את הטרולית וייגמר הסיפור.golani
סתם משרה פה אווירה רעה ולא מראה מינימום של כבוד.
בדיוק באתי לכתוב שאתה יותר ממוזמן לעשות את זהאנונימי (פותח)
לא שזו מטרתי, אבל במילא אתם נוהגים כך כלפי מי שמביע קול אחר - לשמאל או לימין - וככה יוכח באופן סופי שחופש הביטוי אינו קיים פה, למי שאולי טרם שם לב.

שקר גס!!!!אוהבתותך

אם כבר, זהו בין הפורומים המעטים שאכן מאפשרים התבטאות חופשית במגוון נושאים ובמגוון אידיאולגיות.

אל תנופף במלל נבוב. חסמו אותך פעם בעבר? אתה מוזמן לשתף אותנו למה. כנראה שהייתה תהייה תהייתית לגבי התגובות שלך.

מחקו תגובות ספציפיות שלך? ספר את הסיפור, או אז- יוכלו לענות לך עניינית.

(אני סתם עכשיו מתמוגגת מעצם המחשבה שמשה המנהל רואה את האי.פי שלך ומשחזר כינויים קודמים שלך.
אדרבה, תגיד תודה שהוא לא מנטרל אותך לגמרי, או לא עושה לך אאוטינג...)
אה כן?golani
לבא לפה עם וותק של כמה ימים לכל היותר, להאשים מייד את ההנהלה בסתימת פיות ושאר קשקושים ולהגיד לאנשים שצריך להקיא אותם והם שונאי יהדות זה באמת התנהגות מנומסת להפליא.
רדי מהסרט הזה, כותבים פה חרדים שהתבטאו במפורש נגד כל הציבור הדתל"י ואף אחד לא קרא להם טרולים, אז במקום להמציא קונספירציות שדופקים אותך בגלל דעותייך פשוט תנסי לעשות חשבון נפש קצר ו"דוגרי" -ייתכן שהוא יעלה תוצאות מפליאות, תאמיני לי.
השרשור הזה מוכיח לי בצורה קשה וכואבת עלאנונימי (פותח)
כשלונו הטוטאלי של הציבור הדתי לאומי
הכשלון הטוטאלי מתבטא בחרד"ליות המטופשת המוזכרת כאן ואולי אני מתחיל לחשוב שאכן אולי באמת הציבור הדתי לאומי איבד את יעודו ואת מטרתו ונכשל,היא ה"תהיהתיתתת" המצחיקה הזאת לא מבינה שהציבור הדתי לאומי לא רק שלא הולך לכיוון הרפורמה אלא לכיוון החרדיות ואני מתחיל לחשוב אולי באמת האידאל הזה [אני לא מאמין שהשתמשתי במילה המטורללת הזו] של תורה ומדע שילוב של חיים של יהדות ביחד עם חיי העולם הזה אולי באמת זה מודל שהיה אפשרי כשהציבור הדתי לאומי היה קטן אבל ככל שהוא גודל ונחשף לדעות חרדליות ומרכזניקיות [ההרס של אותה ישיבת מרכז הרב לציבור הדתי לאומי אי אפשר לתארה, כל הצדקנות הזו כל הנקיפות המצפון הללו האם לומר הלל עם ברכה או בלי ברכה ועוד כהנה וכהנה בלבולי שכל] אז זה פשוט הופך להיות בלתי אפשרי
לכו לסביכם ולסבתות שלכם ומהם תלמדו מה זה הציבור הדתי לאומי המקורי ולא המחורפן והמקצין, טלוויזיה [בדיוק, לא התבלבלתי] אינטרנט האשה בד"כ בלי כיסוי ראש ובלי הקפדות מפגרות ומטופשות של מעל המרפק ומתחת למרפק וכל מיני מרעין בישין הרבה יותר פתוחים הרבה יותר ליברלים עד שבאו כל חרד"לי מרכז הרב המטופשים והשתלטו והקימו מוסדות חינוך לציבור הדתי לאומי ומכרו לו לוקשים של הקצנה והגזמה מפה ועד לירח

לח'ברה של ה"תהיתיהתתת" אתם צריכים להבין דבר מאד מאד פשוט, אתם לא הדתיים לאומיים המקוריים אתם נולדתם בטעות ונוצרתם בטעות ע"י חבורת קיצונים מטורללים, אז אנא תשבו בשקט ואל תהרסו לנו את הציבור הדתי לאומי שעוד נשאר נורמלי [כן כן, נורמלי וזה אומר שאתם לא נורמלים]
ותחרפנו אותו
דבריך הם ההוכחה הטובה ביותר לצדקת דבריי.אנונימי (פותח)
השיט שלך היא לא "ציבור דתי לאומי".golani
השיטה שלך היא התנתקות מההלכה.
או בקצרה.golani
"עזבו אותנו מהדת ותנו לנו לעשות מה שבא לנו".
לכו לסבים ולסבתות שלכם??אוהבתותך
בס"ד

ממתי הם נהפכו לבעלי סמכות בנושאי פסיקה ודת?
הסמכות היחידה היא התורה הקדושה ותו לא.

(את האמת שזה נשמע גרוע מאד. זה מזכיר לי סיפור על אדמו"ר חשוב (שלא אציין את שמו..), בעת שהדליק נרות חנוכה, ציין בהתפעלות לקהל חסידיו: "אני מדליק נרות חנוכה בדיוק כך לא בגלל שכך הורו חז"ל אלא בגלל שכך בדיוק נהג אבי.."

הרבה מסרים טמונים בסיפור תמים זה, והמבין לעומק יבין. ושאינו כזה-  הנני יכולה לצטט עוד עכשיו, כמעט במדוייק, את תגובתו העתידית)
סבא שלי ז"ל הוא מקור יותר טוב בהרבה מספרהרועה
ספרות ההלכה נאלצה להתפתח כי השרשרת של אב לבנו התחילה לקרטע.
וואו,אנשים,אני הולכת לבכות.איזה יחס מדהים יש פה.שיראל.
אני לא בעד ולא נגד צד מסויים,אני פשוט רוצה להעיר ולהאיר-שימו לב איך שאתם מדברים!
ההשמצות פה איומות,צורת הדיבור פוגענית ברמות.
היא דיברה בכבוד,תסתכלו בכל התגובות שלה.
אז מה אם היא התנגדה לדעתכם או שהיא טרולית וכותבת הודעות דמגוגיות? זה סיבה לדבר אליה ככה?
[אתם דיברתם על יחס נורמאלי כלפי הפושעים והחוטאים שהזכירה,אז קבלו גם את מי שכותב הודעות נגד רוחכם]
ועוד ר"ח אב היום..בית המקדש נחרב בגלל שנאת חינם ועתיד להבנות באהבת חינם.ההודעות פה נוטפות שנאה שזה מדהים..
באמת,קחו לתשומת ליבכם.
אני לא חושב שזה נכוןהרועה
אני כמעט אף פעם לא בעד לצאת בצורה נחרצת נגד אנשים, אבל יש כמה דברים שאני חושב שמחובתנו להוקיע לגמרי שתנגב את הבמבה מהשפתיים לפני שהיא מתחילה לקרוא להקיא אנשים מהציבור.

מה שהיא עשתה זה לעורר "מריבה" שנסגרה כבר, יש עניין לעשות את זה בתשעת הימים? זה האהבת חינם? את הויכוח הזה כבר סיימנו, היו אצלי בישיבה הרב שרלו והרב שפירא ואם לרב שפירא היה רצון אמיתי להוציא את הרב שרלו מהציבור הוא היה עושה את זה.

היא לא באה לכאן בשביל לברר מול הגישה של הרב שרלו/קולך/שירה חדשה מה הם חושבים אלא בשביל להוכיח אותנו על זה שהם חלק מהציבור.

לך נוח עם זה? בית שני נחרב על שנאת חינם אבל לא פחות על ענווה פסולה, יש פעמים שצריך לקום ולצעוק.
גולני-זה לא נורא לדעתי.שיראל.
הרועה-היא לא אמרה לגמרי על דעת עצמה,היא ביססה דבריה על גדולים ממנה.זה א.
ב.איזו "מריבה" נסגרה כבר? ואם היא רוצה לברר זאת שוב? זה כמו שאני אגיד לדוג' ש"זהו.אני יודעת שזה נכון להאמין,אז מספיק לעורר את זה שוב.סגרנו כבר"..אתה מבין שזה שטויות.יש דברים שלא נסגרים לעולם,ואם היא רוצה לברר שוב-זכותה.
ג.יכול להיות שאתה צודק שלא מתאים לעורר את זה דווקא בתשעת הימים,אבל לא נראה לי שהיא כוונה דווקא לזה.טעות.
ד.לע"ע אני לא ראיתי שהיא ניסתה להוציא את הרב שרלו מהציבור,וגם אם כן-זכותה לומר זאת.אתם לא חייבים לקבל-אבל כבדו את דעתה.
ואגב-אולי אצלך הם היו בישיבה..לא אצלה..ולפי מה שהיא ראתה את דברי הרב שפירא היא לא ראתה זאת כך.

לא באתי להגן על דעותיה,אלא עליה-שרק תשימו לב לסיגנון הדיבור שלכם כלפיה,זה בסה"כ מה שביקשתי.
בסדרgolani
קפץ.golaniאחרונה
בסדר, אז זו דעתך, אבל כיוון שאני הוא זה שאליו התכוונה הטרולית אני אחליט אם זה נחשב בעיני פגיעה או לא.
נסעתי היוםפתית שלג

באוטובוס בינעירוני+ 4 אוטובוסים עירוניים+ רכבת קלה

בלי לתקף😬

לא גנבתי, השאלתי. אם אני עומדת למות מרעב אני לא חושבת שאסור לגנוב על מנת להחזיר

על אותו משקל

האם באמת יש חובה להחזיר להם?

זה נהנה וזה לא חסר- פטור (מתשלומים)

@ימח שם עראפת זה המקום אם בא לך דיון עסיסי בחו"מ

הנה יש פה דיבורים מענייניםפתית שלג
תודה!הרמוניה

אמרתי שבע"ה אשלם בכל מקרה, אבל תמיד מעניין להעמיק מה הדין(:

קראתי את העמוד הראשון מקווה להמשיך מחר

אני:)))))

לא אמרתי כלום 

אתה מעצבן אותיימח שם עראפת
זה נהנה וזה לא חסר לא תקף כאן, כי דרכם של החברה להרוויח כסף היא על ידי לקוחות שמשלמים, ואם עלית ולא שילמת הם חסרים
נכוןפתית שלג

זה למעשה מה שכתוב בתחילת הגליון

געוואלדימח שם עראפת
כיוונתי לדעת עלונים
אם רצית להיחנק, היתלה באלון גדולשלג דאשתקד
אתה בטח לומד עכשיו פסחים...
געוואלדימח שם עראפת
בגלל הנ"ל אני כופר
ההקשרים לא ברורים לישלג דאשתקד

מה הקשר ל"מציל עצמו בממון חבירו".

ולמה למען ה' זה נראה לך "לא חסר", הרי זה בדיוק "חצר דעבידה לאגרא", ואף גרוע מכך.

זה לא באמת קשור, זאת רק היתה התחושה של הנוסעתפתית שלג

ונכון מאוד

אכןשלג דאשתקד
כשכתבתי נעלמו מעיניי כל התגובות שכבר דנו בדברים (ובדברי העלונים הק').
לפי ההלכה שואל שלא מדעתהסטורי
הוא גזלן...
אין ספק שזו גנבה ובוודאי עבירה מדאורייתאמי האיש? הח"ח!

אבל אין גם ספק שלא עכברא גנב אלא חורא גנב, שכן מוכח שמודל העסק של תחבורה ציבורית בישראל מבוסס לפחות בחלקו על אמון בלקוחות, וזו לא רק בדיחה מגוחכת אלא ספק עבירה על לפני עיוור לא תיתן מכשול.

הייתי פעם באחת בנורווגיהחתול זמניאחרונה

שמע אכיפה מטורפת

כל חמש דקות billeter billeter

שאלה נורמלית ודוסית לחלוטין לחלוטיןכְּקֶדֶם
עבר עריכה על ידי טיפות של אור בתאריך ו' בניסן תשפ"ו 13:00

איך זה שהנביא ביחזקאל כג כותב בצורה בוטה?

זה לא קצת.. איך אומרים?.. זה.

כשצריך לזעזע את העם בגלל חטאיהם ולשים להםקעלעברימבאר

מראה מול הפנים. אז צריך לזעוק בצורה הכי מזעזעת וישירה שיש. כי חטאי ישראל היו נוראים ומלאי זימה, אז איך יחזקאל יכול לשתוק על זה?

הרצי"ה אמר שעובדה שאצל נוח כתוב "החיה אשר אינינה טהורה" ולא טמאה, כי ראוי לדבר בלשון הכי יפה.

אבל בפרשת שמיני כתוב "טמא הוא לכם" כי כשצריך לדבר בדבר שהוא נפקא מינא צריך להוקיע את הטומאה מפורשות ובתקיפות.

ב. גוף האדם מקביל למידות עליונות שיש אצל ה' וכנסת ישראל. אם תראה את המקבילות בשיר השירים אז זה מסתדר.

למשל הפסוק השני בפרק ביחזקאל מסתדר עם זה שמשה הושפע מהתרבות המצרית בבית פרעה, ואהרון גם הושפע בגלל השעבוד. ותבדוק בחזל למה מומשלים משה ואהרון בשיר השירים

לא הגיוני שזה לזעזעכְּקֶדֶם

כי אהליבה(יהודה) ראתה את הדברים שאחותה עשתה(ישראל) והמשיכה למרות שראתה את חרפתה ועונשה. ובכל זאת השם אוהב ומעדיף את יהודה יותר משבטי ישראל.

לדעתי יש כאן לימוד עמוק הרבה הרבה יותר

איפה כתוב שה' אוהב את יהודה יותרקעלעברימבאר
משאר השבטים?

פשוט ה הבטיח לדוד מלכות. ובימי גלות שומרון יהודה לא חטאו כל כך חזק כמו ישראל.

לא הבנתי. עם ישראל עם קשה עורף וממשיך לחטוא גם כשיש עונשים.

לכן הנביאים צריכים לתת לו נבואות תוכחה. וגם זה לא עזר חוץ ממקרים מועטים. רק הגלות בסוף עזרה בזה.

אבל נבואת יחזקאל חשובה לדורות. שאנחנו נדע כמה אבותינו חטאו ולא נחזור להיות כמוהם

אגיב עוד מעטכְּקֶדֶם
ממש ממש לא נכוןכְּקֶדֶםאחרונה

"בימי גלות שומרון יהודה לא חטאו כל כך חזק כמו ישראל" 

תקרא מה השם אומר לירמיהו על החטאים של יהודה לעומת ישראל בירמיהו ג ח-י

עם ישראל לא חוטא סתם. 

הנביאים לא עזרו. וגם הגלות לא עזרה, היא פשוט עשתה ריסטארט וניקתה את העוונות, אבל עם ישראל ממשיך בשלו. ב"י !! (ברוך ישראל)

כאילו איזה חידוש יש כבר בנבואת יחזקאל שעם ישראל חטא?? נו בעמת כאילו לא ידענו את זה עוד 20 ספרים לפני כן. 

כה אמר ה אם ימדו שמים מלמעלה ויחקרו מוסדי ארץ למטה גם אני אמאס בכל זרע ישראל על כל אשר עשו נאם ה

רש"י : אם ימדו שמים כמה גובהם "גם אני אמאס בישראל" כלומר כשם שהם לא ימדו ולא יחקרו כך ישראל לא ימאסו בכל אשר חטאו" 

כן כן קח את כל התיאורים של הזימה שעם ישראל עשה כביכול ביחס עם השם (ולא רק) עם ישראל באמת היה שטוף זימה בתקופת התנך. ועם זאת וביחד עם הכל. זה כלום בעיני השם. 

כי כמו שאי אפשר לחקור ולמדוד את השמים, אי אפשר לחקור ולמדוד את המחשבות של עם ישראל. 

@אילת השחר 

אולי בגלל התוכן הרגיש, הפרק לא נכלל בבגרות בתנ"ךפ.א.
עבר עריכה על ידי מנהל בתאריך ו' בניסן תשפ"ו 14:15

ושיר השירים לא עשיר בתוכן דומה? 

ובאופן כללי - יחזקאל היה נביא עם מעשים חריגים ויוצאי דופן. 

כן אבל לא כמו פהכְּקֶדֶם
עבר עריכה על ידי מנהל בתאריך ו' בניסן תשפ"ו 15:16

הוא לא היה נביא עם מעשים חריגים הוא פשוט היה מתלהב יתר על המידה כמו שחזל אומרים

חוצמיזה יש עוד תיאור בוטה למדיי והוא לא ביחזקאל

??????חתול זמני

לא גדשת את הסאה?

איפה התיאור שלא ביחזקאל?קעלעברימבאר
לא ברמה של יחזקאל אבלקעלעברימבאר
חוץ מזה תקרא את פרק טז ביחזקאל, הוא יותר חריף מ כג
יש גם במשלי, לא מעט תאוריםהסטורי
ההסבר ההכרחי הוא שהתנ"ך לא מפחד מכל תיאורי החיים.
שיר השירים לא מדגיש תכניםקעלעברימבאר
לא צנועים מפורשים כמו ביחזקאל.

כשזה מגיע לתוכן לא צנוע אמיתי, שיר השירים עובר בלדבר במשל בתוך משל, ולא אומר זאת מפורשות , בגלל הצניעות שבדבר.

למשל "באתי לגני אחותי כלה" וכדומה (כאשר הגן זה הרעיה עצמה)

אין שני נביאים מתנבאים בסגנון אחדחתול זמני

ליחזקאל, לאורך נבואותיו, סגנון מסוים.

אמנם לא חקרתי את הנושא לעומק אבל אני חושב שהרעיון המרכזי של הספר הוא הניגוד בין טומאה לטהרה (יחזקאל היה כהן וקשור מאוד לרעיון של המקדש), ומתוך הרעיון הזה נובעות הנבואות.

זה בא לידי ביטוי בביטויים השגורים בספר (גילולים, תועבה, טומאה, שיקוצים, לעומת נבואת המים הטהורים וכיו"ב).

"וָאֶעֱבֹר עָלַיִךְ וָאֶרְאֵךְ, וְהִנֵּה עִתֵּךְ עֵת דֹּדִים, וָאֶפְרֹשׂ כְּנָפִי עָלַיִךְ, וָאֲכַסֶּה עֶרְוָתֵךְ; וָאֶשָּׁבַע לָךְ וָאָבוֹא בִבְרִית אֹתָךְ, נְאֻם אֲדֹנָ־י יי--וַתִּהְיִי-לִי. וָאֶרְחָצֵךְ בַּמַּיִם, וָאֶשְׁטֹף דָּמַיִךְ מֵעָלָיִךְ; וָאֲסֻכֵךְ, בַּשָּׁמֶן."

"בֶּן-אָדָם--אֱמָר-לָהּ, אַתְּ אֶרֶץ לֹא מְטֹהָרָה הִיא: לֹא גֻשְׁמָהּ, בְּיוֹם זָעַם. [...] כֹּהֲנֶיהָ חָמְסוּ תוֹרָתִי, וַיְחַלְּלוּ קָדָשַׁי--בֵּין-קֹדֶשׁ לְחֹל לֹא הִבְדִּילוּ, וּבֵין-הַטָּמֵא לְטָהוֹר לֹא הוֹדִיעוּ;"

"לָכֵן אֱמֹר אֲלֵהֶם כֹּה-אָמַר אֲדֹנָי יְהוִה, עַל-הַדָּם תֹּאכֵלוּ וְעֵינֵכֶם תִּשְׂאוּ אֶל-גִּלּוּלֵיכֶם--וְדָם תִּשְׁפֹּכוּ; וְהָאָרֶץ, תִּירָשׁוּ??? עֲמַדְתֶּם עַל-חַרְבְּכֶם עֲשִׂיתֶן תּוֹעֵבָה, וְאִישׁ אֶת-אֵשֶׁת רֵעֵהוּ טִמֵּאתֶם; וְהָאָרֶץ, תִּירָשׁוּ???"

"כְּטֻמְאַת, הַנִּדָּה, הָיְתָה דַרְכָּם, לְפָנָי."

כאנטיתזה למצרים (תשעה קבין של זימה):

"וָאֹמַר אֲלֵהֶם, אִישׁ שִׁקּוּצֵי עֵינָיו הַשְׁלִיכוּ, וּבְגִלּוּלֵי מִצְרַיִם, אַל-תִּטַּמָּאוּ:"

וגם כמובן חזון העצמות שקשור באופן ישיר לרעיון של טומאת מת, וקבורת המתים וטיהור הארץ במלחמת גוג ומגוג,

גם המפגשים עם המלאכים והחזיונות הם אנטיתזה לטומאה (זה כנגד זה)

"לְאַרְבַּע רוּחוֹת מְדָדוֹ, חוֹמָה לוֹ סָבִיב סָבִיב--אֹרֶךְ חֲמֵשׁ מֵאוֹת, וְרֹחַב חֲמֵשׁ מֵאוֹת:  לְהַבְדִּיל, בֵּין הַקֹּדֶשׁ לְחֹל."

וַיֹּאמֶר אֵלַי, בֶּן-אָדָם אֶת-מְקוֹם כִּסְאִי וְאֶת-מְקוֹם כַּפּוֹת רַגְלַי, אֲשֶׁר אֶשְׁכָּן-שָׁם בְּתוֹךְ בְּנֵי-יִשְׂרָאֵל, לְעוֹלָם; וְלֹא יְטַמְּאוּ עוֹד בֵּית-יִשְׂרָאֵל שֵׁם קָדְשִׁי הֵמָּה וּמַלְכֵיהֶם, בִּזְנוּתָם, וּבְפִגְרֵי מַלְכֵיהֶם, בָּמוֹתָם. בְּתִתָּם סִפָּם אֶת-סִפִּי, וּמְזוּזָתָם אֵצֶל מְזוּזָתִי, וְהַקִּיר, בֵּינִי וּבֵינֵיהֶם; וְטִמְּאוּ אֶת-שֵׁם קָדְשִׁי, בְּתוֹעֲבוֹתָם אֲשֶׁר עָשׂוּ, וָאֲכַל אֹתָם, בְּאַפִּי. עַתָּה יְרַחֲקוּ אֶת-זְנוּתָם, וּפִגְרֵי מַלְכֵיהֶם--מִמֶּנִּי; וְשָׁכַנְתִּי בְתוֹכָם, לְעוֹלָם.

אַתָּה בֶן-אָדָם, הַגֵּד אֶת-בֵּית-יִשְׂרָאֵל אֶת-הַבַּיִת, וְיִכָּלְמוּ, מֵעֲו‍ֹנוֹתֵיהֶם; וּמָדְדוּ, אֶת-תָּכְנִית.

///

בקיצור אפשר להסתכל על זה בעיניים קצת ילדותיות של "וואו כתוב שם דדיים" OK זה לא עיקר המסר. וגם בכלל, התפישה התרבותית של ארוטיקה בספרות בימינו שונה מאוד מהתפישה של פעם.

המסר העיקרי הוא שכל מצוות ה' – אמונה, "לא יהיה לך", מאכלות אסורות, עריות, צדק ומשפט, מתנקזים לתוך המושג של טומאה וטהרה. ומהצד השני, המושג של טהרה ובית המקדש כולל בתוכו את כל הרעיון של טהרה גופנית ומוסרית. זאת לא זאת?

מלבי"ם:

"הסיר המצנפת והרים העטרה?" אתה חושב בדעתך להסיר את המצנפת מן הכהן גדול ולהשפיל כבוד הכהונה והמקדש, ולהרים העטרה של המלך, להגדיל כבוד המלוכה ולהשפיל כבוד הכהונה? "זאת לא זאת?" ר"ל אתה רוצה שיהיה זאת ולא יהיה זאת, ר"ל שתתקיים העטרה ולא יתקיים המצנפת? (ואיך אפשר זה שיהיה זה בלא זה, והלא כבוד המלוכה נמשך מכבוד הכהונה), "השפלה הגבה", אתה רוצה להגביה את העטרה שהיא שפלה במדרגתה ולהשפיל את המצנפת שהיא גבוהה באמת באשר הוא כבוד ה':

יפה.בנוסף נראה שיחזקאל היה מהמשפחהקעלעברימבאר

של הכהנים בני צדוק. משפחת הכהן הגדול. סוג של אליטה רוחנית דתית בעם.  שלפי הספר עצמו כל המשפחה לא חטאה בעבודה זרה ושאר חטאי ישראל.

אז הוא גדל בתוך חברה ששמרה על צניעות, כאשר מסביב כל העם עובד אלילים וחוטא בגילוי עריות כמו שמתואר ביחזקאל עצמו בתשפוט עיר הדמים. כאשר עבודת אלילים הביאה לזימה גדולה מאוד כמו קדשות וניאוף וכדומה.

ייתכן שזה גורם לסגנון הנבואה של יחזקאל להיות חריףבעניין זה, כי הנבואה חלה על האדם בסגנון של נפשו הקיימת.

כמו שהחרדים כותבים פשקווילים חריפים על חוסר צניעות שיש אצל החילונים, כי הם חיים באווירה מאוד צנועה 

לא רק אצל החילוניםנפש חיה.

גם כשיש תופעות תוך מגזריות

גם כן יוצאים נגד זה בפשקווילים

יש כמה פסוקים בוטים ביחזקאל שהמטרה שלהםזיויק
היא להראות את ההתבזות של בתולת ישראל עם הגויים, אין דרך לייפות עבודה זרה ובגידה בה'
מה גם שזו קריאה אחרונה לפני חורבן הבית, אזקעלעברימבאר
מה יש כבר להפסיד?
דבר ראשון, כן, זה כזה....תמימלה..?
מצד שני, בניגוד למה שעושים בבתי ספר שמצנזרים לנו את התנ"ך -הקב"ה לא רואה סיבה לא לומר את הדברים בפרצוף, זה מה שעשיתם, מה אתם רוצים שהוא יגיד?!

אני חושבת שזו גם אמירה חזקה של התורה, אנחנו לא מסתירים כלום, אין סיבה להסתיר, אם צריך לדבר ברור כדי שתבינו-נדבר ברור ואם זה יגרום לכם לאי נוחות-מעולה, זו המטרה, להזיז בנו משהו...

לי אישית קשה לקרוא את זה, האם זה אומר שלא בסדר שיחזקאל אמר את זה או שזה נכתב בתורה-ממש לא, יש אנשים שככה הם לומדים וכנראה עמ"י בתקופה הזו-ותכלס גם בשאר התקופות כי הנבואה נכתבה לדורות-צריך את זה כדי להתעורר...

ותראה, אם זה לא היה כתוב ככה-לא היה נפתח הדיון הזה😉...

מצד הנבואה שהוצרכה לדורות, כדי שנבין עד כמה יצרנוגע, לא נוגע

הע"ז היה חזק וכמה זו עבירה חמורה ושורשית.

כדי שנבין שבימים של עוצמות חיים, או שאתה מקדש את זה כשלמה, או נופל לשאול תחתיות כמו הנשים שם. וממילא, בימינו שעוצמות החיים חוזרות יש מה ללמוד מזה.

כדי שנבין שנבואה תלויה בעוצמות חיים, ומי שרוצה להתנבא, צריך להיות כמה שיותר חי (אחרי שהוא זיכך את עצמו ואחרי שהוא מתחתן), ולא בורח, כנראה.

דיון על קטניות (פיצול משרשור אחר)טיפות של אור
פעם היתה פה תנועה של אנשיםאריק מהדרום
כולם ברחו לפלטפורמות אחרות.
ירוקים / כרוב / כרובית / חסה - שאלה חשובה ודחופהשמע בני

שאלה חשובה 

אנחנו מגיעים לאכול אצל משפחה שלא מקפידה על רכישה של ירקות ללא תולעים , הם קונים מהסופר את הרגילים

אשתי בדקה כיצד הם מנקים וזה מה שהם עושים 

1. פטרוזילה / כוסברא - מסתכלת על הצרור בודקת שאין תולעים בעיניים ,לרוב לא שוטפים וישר חותכים ושמים בתבשיל 

2. נענע ושומר - פשווט משתמשים בלי לבדוק - 

3. חסה - יש חסה בקופסה מסודרת אבל לא נקייה מחרקים, הם מביטים לראות שזה לא מתולע ואז משתמשים 

4. כרובית - שוטפים מנקים עם מים , בקערה לפעמים שמים גם מלח, ואז מפרקים לעלי כרובית ואפים בתנור

האם שאנחנו שם אנחנו יכולים לאכול מהאכול הוא שלפי מה שתיארתי המצב חמור ואין אפשרות לאכול שם ?

תודה 

שאל ישירות את הרב שלךאריק מהדרום
אין לי רב ספציפי לשאול, שואל פה אולי יש כאן מישהושמע בני

[שמבין ענין

הנקודה היא שהשאלה הזו ספציפיתאריק מהדרום

מאוד משתנה בין פוסק לפוסק בפרט אם המשפחה עשויה להעלב אז אי אפשר לעזות לך.

אם הם אפילו לא שוטפים זה נשמע בעייתי לאכול שםברגוע
ממליץ אבל לשאול רב, אפשר באתר ישיבה
נשמע שאי אפשר בכלל לאכול אצלם ירקות עלים...מתואמת
אם אתם יכולים, תנסו לאכול רק מהמאכלים שלא מכילים ירקות עלים, אם אפשר לעשות את זה בלי שישימו לב.
השאלה כבר נשאלה וגם ניתנו תשובותפ.א.
הם הסכימו אחרי שיחה כנה וגילו הבנה - האם זה מותר?שמע בני

הם רוכשים ירוקים בשקית מהסופר ,זה ניראה נקי ברמה של חול וכו , ושטוף ומבוקר 

אבל כמובן ללא בקרת תולעים

הם אמרו שמסכימים לכבודנו להבא להשרות את הירוקים במים עם סבון כמה דקות ואז שטיפה במים וייבוש. 

האם זה מספיק?

תלוי מאוד באיזו חברה מדובר...מתואמת
אשמח להסברשמע בני

במידה ומדובר על ירוק לא מפוקח תולעים ללא שם של חברה , סתם משהו גנרי לא ידוע

מה הדרך לנקות ?

חשבתי שהשרייה במים סבון ובדיקת העלים מספיקה ? לא ?

בעיקרון לא. אם הוא לא מפוקח בכללמתואמת

צריך לבדוק את העלים אחד-אחד מול האור.

אבל באמת כדאי לשאול רב באופן אישי...

לא כדאי ללמוד הלכה מפורומיםטיפות של אור
יש קבוצה של כושרותמבולבלת מאדדדדאחרונה
מציעה להצטרף לשם ולשאול את הרבנים שם לגבי הנושא. 
במה חולק רבי יוחנן בן נוריצע

כידוע רבי יוחנן בן נורי סבר שאורז זה חמץ ןהאוכלו חייב כרת.

הגמ' מבררת אם כוונתו שזה חמץ ממש או שרק קרוב להיות חמץ (אולי לא דייקתי במשפט הזה)

בכל אופן 1. על הצד שזה חמץ ממש במה חלקו?

מן הסתם לא חלקו במציאות..

2. על הצד שזה רק קרוב להחמיץ ולא חמץ ממש מדוע שיהיה חייב כרת?

מצרף את הגמרא:

מתניתין דלא כרבי יוחנן בן נורי דאמר אורז מין דגן הוא וחייבין על חימוצו כרת דתניא רבי יוחנן בן נורי אוסר באורז ודוחן מפני שקרוב להחמיץ איבעיא להו שקרוב להחמיץ דקדים ומחמיץ או דילמא קרוב להחמיץ הוי חמץ גמור לא הוי

1. מן הסתם על ההגדרה של חימוץטיפות של אור
עבר עריכה על ידי טיפות של אור בתאריך כ"ט באדר תשפ"ו 14:15

כלומר כנראה תוצאת ההתפחה של אורז היא לא ממש כמו של חמשת מיני דגן, אבל יותר משמעותית משל מינים אחרים, ולכן אפשר להתלבט האם לסווג אותה כחימוץ או 'סירחון' בלבד

2. להבנתי הגמרא מיד אחר כך באמת מוכיחה שלרבי יוחנן בן נורי זה חמץ ממש מכך שבברייתא אחרת הוא במפורש מחייב על זה כרת. (בכתבי היד לא מופיעים המילים 'דאמר אורז מין דגן הוא וחייבין על חימוצו כרת', אלא רק ההמשך - 'דתניא רבי יוחנן בן נורי אוסר באורז ודוחן מפני שקרוב להחמיץ'. לפי הגירסא שבדפוסים, ואולי גם לפי הגירסא שבכתבי היד, צריך להגיד שהגמרא בהתחלה לא חשבה על האפשרות ש'קרוב להחמיץ' = 'לא ממש חמץ')

(אגב, המקבילה בירושלמי מעניינתטיפות של אור

שם מדובר על קרמית, שגם מוזכרת בבבלי בהמשך הסוגיה:

'רבי יוחנן בן נורי אמר: קרמית חייבת בחלה, שהיא באה לידי מצה וחמץ. ורבנין אמרי: אינה באה לידי מצה וחמץ. ויבדקנה? על עיקר בדיקתה הן חולקין - רבי יוחנן בן נורי אמר בדקוה ומצאו אותה שהיא באה לידי מצה וחמץ, ורבנין אמרין בדקוה ולא מצאו אותה שהיא באה לידי מצה וחמץ')

מה זה קרמית? סוג של תבואהקעלעברימבאר
לא הבנתי מה כתבתטיפות של אור

בכל אופן מעתיק לכאן את הבבלי: 'וכן היה רבי יוחנן בן נורי אומר: קרמית חייבת בחלה. מאי קרמית? אמר אביי: שיצניתא. מאי שיצניתא? אמר רב פפא: שיצניתא דמשתכחא ביני כלניתא'

רשי: 'שיצניתא - קצח שקורין נייל"א בלע"ז עגול הוא כעין דוחן ושחור. לישנא אחרינא שמעתי אשדרניל"א ונמצאת בשיפון'

שאלתי "מה זה קרמית? סוג של תבואה?" שכחתי לשים סימןקעלעברימבאר

שאלה בסוף.

תודה על התשובה 🙂

אז רבי יוחנן סובר שגם אורז וקרמית הם חמץ, או שגם עוד מיני דגן שאינם מ5 מיני דגן?

שיצניתחתול זמניאחרונה
נשמע באמת שלפי רבי יוחנן אורז הוא חמץ דאוריתא.לגביקעלעברימבאר
הפן הכימי של חימוץ באורז, נדמה לי פרופסור זוהר עמר כתב על זה בהרחבה בספרו 5 מיני דגן
הסוגיה הולכת ככהחתול זמני

מתני' אלו דברים שאדם יוצא בהן ידי חובתו בפסח בחטים בשעורים בכוסמין ובשיפון ובשיבולת שועל

גמ' תנא כוסמין מין חיטין שיבולת שועל ושיפון מין שעורין כוסמין גולבא שיפון דישרא שיבולת שועל שבילי תעלא.

הני אין אורז ודוחן לא? מנהני מילי אמר רבי שמעון בן לקיש וכן תנא דבי רבי ישמעאל וכן תנא דבי ר' אליעזר בן יעקב אמר קרא לא תאכל עליו חמץ שבעת ימים תאכל עליו מצות דברים הבאים לידי חימוץ אדם יוצא בהן ידי חובתו במצה יצאו אלו שאין באין לידי חימוץ אלא לידי סירחון.

מתניתין דלא כרבי יוחנן בן נורי דאמר אורז מין דגן הוא וחייבין על חימוצו כרת דתניא רבי יוחנן בן נורי אוסר באורז ודוחן מפני שקרוב להחמיץ.

איבעיא להו שקרוב להחמיץ דקדים ומחמיץ או דילמא קרוב להחמיץ הוי חמץ גמור לא הוי תא שמע דתניא אמר רבי יוחנן בן נורי אורז מין דגן הוא וחייבין על חימוצו כרת ואדם יוצא בו ידי חובתו בפסח.

=> בקיצור לדעת ריב"נ אורז נחשב למין דגן והוא מחמיץ (אחרת לא היו חייבים עליו כרת)

=> ולדעת השאר זה לא מין דגן כיוון שהוא לא מחמיץ אלא מסריח

כלומר המחלוקת מהו גדר חימוץ שאסרה התורה או האם אורז נכלל בגדר הזה

לפי הברייתא "דתניא רבי יוחנן בן נורי אוסר באורז ודוחן מפני שקרוב להחמיץ" אפשר להבין להיות שזה אסור רק מדרבנן כי זה "קרוב" או אולי איסור לאו אבל לא כרת. (בעצם ה"מתניתין דלא כרבי יוחנן דאמר..." מקדים את המאוחר, נראה כמו עניין של עריכת הסוגיה)

לכן איבעיא להו האם זה חמץ גמור ואז הברייתא השנייה מהתא שמע מכריעה שזה חמץ גמור לפי דעתו.

מה ההבדל בין פנקסי הראיה שיצאו ב8,9 כרכים עד כהצע

לשמונה קבצים שאוגדו בשני כרכים לקבצים מכתבי יד קדשו?

כוונתי בשאלה היא לכל הפחות - אם נכמת לאחוזים, כמה חפיפה יש בינהם בתוכן?

אך כמובן אם משהו יודע להרחיב אשמח לשמוע ..

בשורות טובות.

אני מתכוון למשהו מעבר לזהנוגע, לא נוגע

אתה מחבר בין שני הדברים- מה שכתבת בסוגריים. מצויין.

אני מתכוון גם לזה וגם לשלב הבא- להגיע למצב שהמבט הוא מלכתחילה אחדותי (עד כמה שניתן). 

למה מתפללים עמידה בלחש?תמימלה..?
אני יודעת שיש את הקטע עם חנה שרק שפתיה נעות וכזה אבל מעניין אותי אם יש לכם עוד תשובות....
..אני:)))))

אפילו כשלוחשים ממש בשקט שאפילו האדם עצמו בקושי שומע ה' שומע ומבין.

וזה מזכיר לי את רבי נחמן על קול דממה דקהאני:)))))

שאדם יכול ממש לצעוק ויצא רק קול דממה דקה וזה נחשב צעקה ממש

תפילת חנה היא המקורפ.א.

הנימוקים המרכזיים על פי המסורת וההלכה:

המקור: תפילת חנה

את עצם הדין שצריך להתפלל בלחש הגמרא במסכת ברכות (דף לא עמוד א) לומדת ממה שכתוב אצל חנה (שמואל א' א יג) "וקולה לא ישמע", מכאן שאסור להגביה קולו בתפילתו.

והטעם מבואר שם (דף כד עמוד ב, וברש"י) משום שמי שמשמיע קולו בתפילתו הרי זה מקטני אמנה, כי מראה בזה כאילו אין הקב"ה שומע תפילת לחש.

בגמרא למדו מכאן שבתפילה המרכזית, על האדם להשמיע את המילים לאוזניו בלבד, אך לא לאחרים, כדי לבטא פנימיות ועמידה אינטימית מול בורא עולם.

מניעת בושה לחוטאים

בנוסף, חז"ל הגבילו את גובה הקול בתפילה עד לרמה שאפילו מי שעומד ממש בסמוך למתפלל, לא יוכל לשמוע את מילות התפילה, כדי שלא לבייש מי שבוחר להתוודות בתוך התפילה ולפרט את חטאיו האישיים.  

הטור (או"ח סימן קא) מביא את מחלוקת הראשונים, האם לחש התפילה יכול להישמע לאוזנו של המתפלל או שיש לומר את מילות התפילה בלחש חרישי שאף אינו נשמע למתפלל עצמו, ובהמשך דבריו מביא הטור, כי ענין זה מצוי כבר במחלקת הירושלמי והתוספתא, לשיטת הירושלמי מותר למתפלל להשמיע לאוזנו את מילות התפילה (אך אין להתפלל באופן שאחרים שומעים את דבריו), ולשיטת התוספתא יש להתפלל בלחישה אשר אף איננה נשמעת למתפלל עצמו (כשיטת הזוהר המובאת במגן אברהם או"ח סי' קא סע"ק ג).

להלכה נפסק בשולחן ערוך (או"ח סימן קא סעיף ב) כי יש לבטא את מילות התפילה (שמונה עשרה) באופן ברור וכן יש לומר את מילות התפילה בלחישה, אך אין צורך בלחישה מוחלטת אלא מותר להשמיען לאוזנו (כשיטת הירושלמי ושיטת הרשב"א המובאת בבית יוסף): "ולא יתפלל בליבו לבד אלא מחתך הדברים בשפתיו ומשמיע לאוזנו בלחש…"

הפוסקים (פסקי תשובות סימן קא אות ד) העירו, כי יש לתת את הדעת ולהקפיד על ביטוי מלא של האותיות והמילים שכן בשל הדיבור בלחישה מצוי שהאותיות והמילים אינן ניכרות או שאינן ברורות דיין (ויש לבטא את המילים בשפתיו באופן ברור כפסק השו"ע וכדברי הגמרא במסכת ברכות לא ע"א בענין תפילת חנה).

>> ההבדל בין הלחש לחזרת הש"ץ

התפילה בלחש היא חובת היחיד. לאחר מכן, נאמרת חזרת הש"ץ בקול רם על ידי שליח הציבור. למנהג זה היו שתי מטרות היסטוריות:

- להוציא ידי חובה את מי שאינו יודע להתפלל בעצמו.

- לאפשר אמירת "קדושה" ו"ברכת כהנים", שניתן לומר רק בציבור ובקול.

יישר כחשלג דאשתקדאחרונה
בנוסף יש עניין קבלי שלא יישמע הקול בכלל. לא זוכר את כל המקורות, אבל יש על זה תשובה ב"דברי יצחק" (תשובות הרב כדורי).

אגב, מאידך יש עניין לבטא את האותיות כראוי. החיד"א מדבר על זה בספרו שם הגדולים, נדמה לי בקטע על רבי יצחק סגי נהור.

כי תפילה היא האינטימי שבאינטימיטיפות של אור
אני חושב שיש הרבה מקבילות ביו ספר שמואל למצב כיום:קעלעברימבאר
עבר עריכה על ידי קעלעברימבאר בתאריך כ"ז באדר תשפ"ו 19:47

ורדיפת שאול את דוד.

דוד זה הציונות הדתית.

שאול (שכמובן היה צדיק גמור)  זה הציונות הישנה.

כיום נחה עליה רוח ה' רעה והיא משתגעת ומבקשת לרדוף את הציונות הדתית מתוך שגעון רדיפה שהצ"ד תשתלט על המדינה, תוך הפקרת בטחון המדינה לפשיטות פלשתיות.

יונתן בן שאול זה ביבי, לוין, יינון מגל ואברי גלעד ודומיהם.

כהני נוב זה החרדים.

יואב זה נערי הגבעות הקנאים.

אבנר זה גנץ אייזנקוט ואנשי המרכז.

דואג זה הפרוגרס.

הזיפים זה בנט.

(לא אומר מי זה נבל הכרמלי, ומי זה אביגיל).

מיכל זה הרבנים הליברלים שלא אוהבים את החוצפה של נוער הגבעות ודומיהם.

איש בושת זה לפיד.

צריך לזכור שדוד היה "ממלכתי" ולא התפתה לשלוח ידו במשיח ה', גם כשהיתה לו הזדמנות, וגם כשידע שבטחון ישראל יופקר כל עוד שאול שולט ומפנה את מרצו לרדוף את דוד ולא את הפלשתים. 

"או יבוא יומו ומת (מזקנה זקן ושבע ימים), או ה' ייגפנו, או במלחמה ירד ונספה" ההזדמנות להחלפת האליטות עוד תקרה מעצמה, ונראה שהשמאל בשגעונו מזרז את גסיסתו בעצמו

תודה. עדיין לא קראתי, בכל מקרה, איןקעלעברימבאר

מה להשוות.

כיום השמאל משוגע לחלוטין ואיבד את שפיות דעתו, ואחוז אמוק לרדוף את הציונות הדתית בכל דרך. ובטוח שהציונות הדתית תתפוס את מקומו ותדיח אותו. בגירוש מגוש קטיף זה לא היה. החלום על פוליטקאי שיצא מחוץ למפדלנקיות שדואגתרק למגזר היה רק חלום באותם ימים.

כיום השמאל , כמו שאול , יודע את האמת - הציונו תהדתית עוד ינהיגו את המדינה. הם טועים רק שחושבים שהצ"ד ימרדו בשמאל ולא יהיו ממלכתים. לעולם לא נעשה הפיכה. זה פשוט יקרה לבד.

כמו ששאול מת בסוף ודוד החליף אותו.

ותהי המלחמה ארכה בין בית שאול ובין בית דוד ודוד הלך וחזק ובית שאול הלכים ודלים.

שמואל ב ג א

אתה טועה מאוד.אריאל יוסףאחרונה

לא יודע בן כמה אתה וכמה היית מעורב, אבל הנק' הזו היתה נוכחת כבר אז (למשל: הקרבות של פייגלין על ראשות הליכוד) ולכן הרב וסרמן כתב עליה.

כדי לראות "ניצוץ" מהפחד שהיה כבר אז מהמתנחלים, חפש בגוגל "דברים שאי אפשר היה לומר בזמן ההתנתקות".

אולי יעניין אותך