יש פה עוד מישהו שיש לו בעיות שינה?אביגייל
יש לי ADHD ואני לא יכולה להירדם בלילה, (לפעמים אפילו שעה-שעתיים בלילה)
זה קשור אחד לשני?
מה אני יכולה לעשות כדי להירדם.? זה ממש משפיע לי על ההרגשה הטובה במהלך היןם,

תודה לעןנים=)
כן.. מוכר מאוד..רות014
אני לוקחת או טיפות כאלה שמרדימות..
או רגיעון לילה..
או כדורי שינה..
אבל לרוב אני פשוט לא ישנה..
אבל זה יעיל אני מספיקה יותר..

ותבדקי אולי זה בא מלחץ.. לא תמיד קשור דווקא לADD

לפעמים זה מהכדור.. תבדקי שההשפעה תשירס
תיגמר לפני שתירצי לישון...שזה לא ימשיך להשפיע

כן..זה קשורשרבוב
פשוט קשה להסתגל למצב של שינה ממצב של פעולה...
[אז צריך זמן להרגע.]

וכמו שאמרו כאן, יכול להיות שאם את לוקחת רטלין והוא עדיין אמור להשפיע זה מקשה עליך להרדם.
אפשר לעשות דברים שמוציאים הרבה מאוד מרץ לפני השנהחילא דמשכנא
ואז מתעייפים (לדוג' ריצה)

דווקא נראה לי שהפוךשרבוב
זה לא שיש הרבה כח- ואז אפשר להוציא אותו בריצה.
קשה לעבור ממצב למצב,
ממצב של רצה ופעולה למצב של שקט ושינה...
מסכימה עם שרבוב.. זה רק גורם לאדרניל יותר גבוההרות014
תודהשרבוב
לא הייתי כ"כ בטוחה.
אוקיי תודהאביגייל
לומרות שניסיתי את שניהם (לנוח לפני השינה וגם לעשות ספורט לפני) וזה לא ממש עזר
ואני לא לוקחת ריטלין אז זה לא קשור
בכל אופן כיף לדעת שאני לא היחידה
ואם בכל מקרה למישו יש עוד עצות בעיניין אני אשמח...
העיצה שלי: לכי לישון רק כשאת קורסתאני ירושלמית
ולא בשעה מסוימת 'כי צריך'. אני לדוג' (ויעידו עלי כל ההודעות שלי מלפנות בוקר) לא הולכת לישון לפני 3-4... ואז אני ב"ה נרדמת וישנה מצוין ב"ה! אבל אני עצמאית כך שזה מתאים לי...אולי לך זה לא מתאים.

עצה שניה: לעשות פעולה מרגיעה לפני השינה, כדי להקל את המעבר מפעילות לשינה.
אני לדוג' עושה אמבטיות חמות כל ערב(ועכשיו בתשעת הימים זה באמת מאד חסר לי...) ותוך כדי קוראת..

אבל אם את קוראת אז בכל מקום רק לא במיטה! למיטה הולכים כדי לישון! ( כדי ליצור התניה במוח מיטה=שינה.) תקראי על הספה, באמבטיה, על כסא נוח, רק לא במיטה!

בכל מקרה העצה הראשונה, לזרום עם הגוף, ולישון בשעות שהגוף שלך דורש, זו העצה הטובה ביותר.

יש מן הסתם עוד הרבה עצות:
תרפיות למינהן- עם קלטת וכד' דמיון מודרך ועוד, לי כל השיטות הללו ממש לא עזרו לכן אני לא כותבת אותן.

בהצלחה ושינה מתוקה וטובה!
אז כמה שעות אתם ישנים ביום?אביגייל
אתם לא עייפים אחרי זה כל היום? כי אני נגיד כן והבעיה שאין לי זמן לישון צהריים ואז מגיע הלילה ואני שוב לא יכולה להירדם, ואני מרגישה פספוס כי מלא דברים אני לא עושה כי אני עייפה
אני ישנה בסה"כ כ7 שעותאני ירושלמית
וב"ה אני בסדר גמור!
אז סבבה...אביגייל
הבעיה שאני צריכה לקום בשבע... ואז זה ממש לא מספיק, ואני עדיין לא נרדמת בלילה...
את חייבת לקום ב7:00? אני שואלת כי הכרתיאני ירושלמית
מישהי שהחיים שלה נהרסו בגלל שהיה לה שעון ביולוגי הפוך, ששום דבר, לא כדורי שינה, לא שיטות פסיכולוגיות שונות לא מלטונין וכד', לא הצליחו לשנות לה את זה.

היא עבדה כמזכירה רפואית בבי"ח, ופגשתי אותה שם, נראית חצי מתה. עינים ופנים נפוחים מעייפות, היו ימים שהיא היתה נרדמת ככה על הכיסא... היא היתה פשוט אומללה! כמה שהיא ניסתה היא לא הצליחה להרדם לפני 3-4.

כששאלתי אותה למה שלא תעבוד במשמרות לילה (כי בעבודה שלה זה דוקא מאד נדרש), שזה גם יותר רווחי וגם יותר מתאים לה, אז היא אמרה שזה לא שייך. למה? ככה. כי זה לא נורמלי...

וככה היא חיה כבר 7 שנים!!! היא חצי חיה האמת...היא לא נהנית מכלום היא רק עייפההה. עיייייפפפהההה ....

ושכל אחד ואחת יקח את המוסר השכל שלו/ה מן הסיפור בעצמו...
אמא'לה. זה באמת מטורף!אביגייל
אז אצלי זה לא כ"כ נורא, אני עייפה במהלך היום אבל לא עד כדי כך.
אני חייבת לקום בשבע כי אני בשירות לאומי ואין לי כ"כ ברירה (לומרות שחצי מהפעמים אני מאחרת, )
אני מקווה לפחות שבעתיד אני יעבוד במשהו יותר גמיש מבחינת השעות... זה קטע שקצת מפחיד אותי...
אני מקווה שבכל יהיהה בסדר...
באמת סיפור מטורף...שרבוב
בחופש- אני הולכת לשון מאוחר וקמה מאוחר. []
בשגרה- אני משתדלת לא ללכת לשון יותר מידי מאוחר, ומקסימום ביום שאחרי אני משלימה...

אבל האמת שהיו שבועות שממש בקושי ישנתי ותפקדתי מעולה.

[אז כבר היה לי חבל לשון, כי חבל"ז...]
אז אני במצב הכי גרוע פה.רות014
אני ישנה בין 4-5 שעות שינה..
וקמה בחמש וחצי כל יום לא חשוב מתי הלכתי לישון לפני..
ואם אני לא נכנסת למיטה אז בכיף אני עושה לילות לבנים.
מה שכן אני מספיקה יותר מאנשים אחרים לעשות בחיים שלי..
כי יש לי יותר שעות ביום
רות- את מצליחה לתפקד נורמאלי?שרבוב
אין לך סחרחורות?
כאבי ראש?
את מספיקה לעשות מלא דברים במלא המרץ?
א"כ, אז הלוואי שגם אני הייתי כזו...
יש לך הרבה יותר זמן
כן.. פעם בחצי שנה יש לי התמטטות של יום.. ואז אנירות014
ישנה 12 שעות..
מה שמעניין זה שאת קמה ב5:30!אני ירושלמית
בד"כ אצל ליקויי קשב וריכוז, הבעיה הפוכה. כלומר השעון הביולוגי הפוך, ויש קושי דוקא ביקיצה מוקדמת (קרי עד 9-10-11-12 בבוקר...)

פעם ראשונה שאני שומעת על בעיה הפוכה... מעניין
נראה לי שהיא קמה ב5:30 כי היא חייבתשרבוב
בעצם אני לא בטוחה
זה בביולוגי שלי כבררות014
כל המשפחה שלי קמה לנקות את הבית בחמש וחצי..
וכנראה שזה נתבע בי..
כי השנה שאני לא בבית אני עדיין קמה כך..
איזה מוזר...שרבוב
כי נראה לי שיש הרבה עם הפרעות קשב שקמים מאוחר למרטת שמסביבם כולם קמים מוקדם..

מעניין
האמת שאני ישנה אפילו פחות (מ4 עד שבע במקרה הטוב)אביגייל
ואין לי סחרחורות, הבעיה עם כל זה שזה ממש לא בריא... הסבירו לי שיש חומר במח שנוצר רק בשעות השינה ופחות משש שעות ביום זה פשוט הורס את הגוף! אז לא יודעת, אני אישית נראה לי אלך לרופא בזמן הקרוב, מומלץ גם...
אני גם מ-מ-ש מזדהה....אילה שלוחה

אני לא יודעת בכלל אם אני קשורה לפה

אני רחפנית ברמות
קשה לי ממש ממש להושיב את עצמי ללמוד - רק בשעור נורמלי, או ברגע האחרון.....
ועוד כל מיני דברים

לא עשיתי אבחון
(כרגע אני סטודנטית מסיימת שנה ג')

וגם לי יש בעיות שינה מטורפות...
אני פשוט לא מצליחה לישון מוקדם!!!

כל דבר מפריע לי - חום, עקיצות, מחשבות....
דיבורים מעירים אותי, ולפעמים אני גם סתם מתעוררת מוקדם גם אם לא בא לי
ואני אחראית - כך שבבוקר אני קמה בזמן, ולא משנה כמה ישנתי בלילה!!

ככה אני קבוע עם כאבי ראש ועוד כל מיני דברים מעניינים......

איילה שלוחה כדאי לך לעשות אבחוןאנונימי (פותח)
לצערי עשיתי אבחון רק לאחרונה וגילי מתקרב ל 50. כל השנים סבלתי בלימודים והיו לי "קוצים ביישבן".
תמיד הייתי עייפה וחשבתי שכך אני ואין מה לעשות (אז לא היו אבחונים). הסתבר שיש לי ADHD כלומר לא רק הפרעות קשב אלא גם היפר אקטיביות.
כיום אני לוקחת ריטלין וההבדל הוא של שמים וארץ. אני פחות קופצת, יותר מתרכזת וחבל שאת, לפני שאת נכנסת למעגל העבודה, לא תעשי אבחון זה רק יכול להועיל.
לגבי הפרעות בשינה - מכיוון  שתמיד הייתי בתנועה, והייתי עייפה, הגעתי למיטה מלאת אדרנלין ולא יכולתי להרדם. שנים הייתי מנמנמת, מנקרת ולפעמים הייתי הולכת לישון ב 5:00 כשב 6:00 צריך כבר לקום (ילדים/עבודה). בשבת בצהרים הייתי משלימה שעות שינה ובמוצ"ש היה לי לילה לבן.
מה שעזר לי לישון (אם אפשר לקרוא לזה שינה) היה להסתכל בטלויזיה בתוכניות משעממות.
היום, כשאני לוקחת את הריטלין, אני יישנה הרבה יותר טוב (יחסית ל"נורמליים זו לא שינה אבל הכל יחסי).
אז אני חוזרת ואומרת - לכי לאבחון.
אשרייך!!!!אנונימי (פותח)אחרונה

תודי לה' על שהגעת לשנה ג'.....חחחחחח, אני את זה לא הצלחתי...

גם סובלת מהפרעות שינה.....

בעבר קמתי בשעות מאוחרותמשה
בצבא השעון הביולוגי תפקד איכשהו וקרס ביום שהשתחררתי.
אני קם בשבועות האחרונים באזור 8:45~ כשבתשע אני כבר מגיע לעבודה. סביר שאם הייתי יכול להגיע יותר מאוחר, הייתי אכן עושה זאת.

החום גם כן עושה את שלו.
גמנישרבוב
קמה ברגע שאחרי הרגע האחרון...

וואללה זה קשור???פרח532
אז זה מסביר את זההה... חח
מזדהה מאוד!!!ימית1
בדיוק שלשום היה לי לילה כזה שפשוט לא נרדמתי אפילו לא הרגשתי עיפה... הבעיה שיום למוחורת אני עובדת על הבוקר עד לאחרי צוהריים בלי הפסקה וידעתי שאים אני לא הרדם יהיה לי קשה לקום ויהיה לי קשה לעבוד ולא הצלחתי להירדם בכלל ובסוף נרדמתי בחמש וקמתי ברבע לשבע....
גם אצלי יש את הבעיה של חוסר יכולת להירדם ואני מחפשת עצות....
לפני כמה חודשים היה על זה שרוש והיו בו הסברים מעולים שגרמו לי להבין את הבבעיה:
הנה השרשור המדוייקשרבוב
שרשור מעניין==אביגייל
בהחלט מסביר הכל!
רק לא הבנתי את כל הקטע של הרטלין? זה קשור גם למי שלא לוקח כדורים כל ההסבר הזה שם?
אה אוקיי..אביגייל
הבנתי!
עוד לילה לבן...אביגייל
סתם=) לא קשור
גם לי לפעמיםשרבוב
מתחשק להכריז על לילות לבנים שהיו לי..

ADHD ובעיות שינהאנונימי (פותח)
בס"ד

אני עובד סוציאלי, ובמסגרת הכשרתי ועבודתי נחשפתי ללקוחות וכן לבעלי מקצוע בנדון.
לענ"ד, כדאי שכל סובל מתופעות אופייניות לכאורה של ADHD - במיוחד אם מדובר בילד/ה שלו - שיעמוד על כך (לפעמים כנגד המלצות הצוותים המקצועיים שלא!) שהוא ייבדק היטב גם במכון לבדיקת הפרעות שינה.
ייתכן מאוד שעקב הפרעה של שינה לא סדירה או עמוקה מספיק, הילד מגלה במהלך היום אי-שקט וחוסר יכולת להתרכז. תופעות אלו מצטברות ומתגברות במהלך הזמן, אם בעיות השינה אינן מטופלות 'מהשורש.
יתכן ומספיק יהיה לטפל בבעיות השינה עצמן. יתכן וכדאי יהיה ללכת אח"כ לתזונאי או גורם מקצועי אחר שיוכל להצביע על הגורמים המפריעים לטיב שינה (יתכן שהגורמים הינם גם הרגלים לא מוצלחים במסגרת ניהול הזמן בבית).

לדעתי, חמור הדבר שרופאים פוסקים שלילד/מבוגר יש ADHD מבלי לבדוק את נושא השינה.
לפעמים התופעות הולכות עם השנים ומחמירות, ומתחילים לתת לילד ריטלין, ובהמשך אף 'מתקדמים' לתרופות פסיכיאטריות, ח"ו.
בניגוד לתפיסה הרווחת - ש'ריטלין' הינו כדור ש'מרגיע' - הריטלין הינו כדור בעל חומרים 'מעוררים' דווקא.
וזה אכן 'מתאים' לילדים/אנשים שחלקים שונים במוחם משוועים לשינה/מנוחה ואינם מצליחים להגיע לזה. הכדור 'עוזר' למוח להתעלם מצרכיו העמוקים והאמיתיים, על מנת שהילד יוכל לשבת ב'רגיעות' בכיתה ולהתרכז בשיעוריו.

אכן, יש מקרים/ילדים שמצבם הפסיכו-פיזיולוגי מתאים לריטלין באמת, והינם מפיקים תועלת עצומה מהכדור. אך לדעתי, אלו הם אחוז קטן בלבד מכל המקבלים היום את כדור.
רוב הילדים אינם מצליחים להיעזר בזה - וייתכן מאוד שזה מזיק!
בשני העשורים הראשונים של חייו של אדם, הוא/היא לומד להכיר את עצמו רגשית ושכלית. לתת לילד כדורים המשפיעים בדרך כלשהי על התפתחות האמוציות והתפיסה העצמית שלו בצורה שלילית - זהו פשע.

יש להשתדל בדרך זו, לאפשר לילדינו להסתדר ללא כדורים, באם אפשר..

סליחה מראש, אבל לדעתי אתה לא עו"ס ולא בטיחאני ירושלמית
הדיבורים שלך על 'כדורים' (מושג מאד מקצועי אגב), מזכירים יותר מדי את דבוריה של כת הסינטיולוגיה על 'כדורים' (כנ"ל)....
אני ערה!! אם יש ערים נוספים, אנא התפקדו!אני ירושלמית
אני==אביגייל
ריחפתי...
הלכתי לשון חצי שעה לפני..שרבוב
רק בגלל שהייתי סחוטה אחרי שהלכתי לים
בדר"כ בחופש זה עד יותר מאוחר..
|מתפקד|שרבוב
אז מה אם זה באיחור של כמה ימים?
גם אני.. מה יהיה איתנו? והקטע שאני לא מאובחנת...אני ירושלמית
אבל אני בטוחה כמעט ב100% שיש לי HDD 
ראיתי שאת כאן שרבוב
מה יהיה??

כשתהיה שגרה לי לא תהיה ברירה ואני אלך לשון קצת יותר מוקדם.
בנתיים השעון שלי ישאר מסובב ב45%..

אז ככה..קינמון
בתור אחת ש(כנראה) בעלת ADD (התחלתי אבחון והפסקתי באמצע) וסבלה בעבר מבעיות שינה חמורות (לילות לבנים, שעון ביולוגי משוגע, נדודים מטורפים והשלמות שינה של 22 שעות) 
עם הזמן (4 שנים) צברתי המון עיצות-
לעשות הרבה פעילות לפני השינה- לא טוב. גורם ליצירת קורטיזול (הורמון לחץ) ולעוררות במוח. מה כן טוב? לא לקחת ריטלין (למי שלוקח) אחרי 12 בצהרים, לעשות תרגילי נשימה והרגעה לפני השינה, הליכה של 20 ד' בערב(הליכה רגילה, לא ריצה וכו') פעילות גופנית בצהריים, הרגעת המוח (לא להיכנס למיטה עם כל הבעיות שיש לנו בחיים) טקס-הכנה-לשינה (לעשות סדר בכל מה שעושים לקראת השינה ולחזור על זה כל ערב) לישון במקום שקט (אפשר גם עם אטמי אוזניים) וחשוך.
להשתדל כמה שפחות להיות בלחץ בלילה! לא לראות סרטי מתח בשעות מאוחרות. 
ועוד משהו חשוב- לשמור על שעות "שהיה במיטה" מסודרות, גם אם לא נרדמים, לא  "לשגע" את המערכת. 
ולא להעמיס על עצמך אם לא ישנת- זאת היתה הטעות הכי גדולה שלי. כי הייתי ישנה 2-3 שעות בלילה (או פחות) ולמחרת מתפקדת כרגיל, (ואצלי הרגיל זה עמוס..) במקרה שכזה המוח מופעל על קורטיזול- הורמון לחץ, שמעורר את המוח ומקשה אח"כ על ההירדמות (וכאן מתחיל מעגל-חוזר שגורם לא לישון-לתפקד עייפה-לעבוד על קורטיזול-שוב לא לישון וחוזר חלילה..)

(אם מישי רוצה באישי- בשמחה)
לדעתי יש לך טעות אחת: אסור לשכב במיטהאני ירושלמית
אם לא נרדמים!! לפי כל מומחי השינה!! אסור אסור!! זה גורם למתח שלא עוזר במיוחד להירדם, וועלול להתדרדר ל'חרדת שינה', אם לא נרדמים אחרי כרבע שעה גג(!), צריך לקום ולעסוק בפעילות מתונה ולא מעוררת. עד שמרגישים שוב עייפות קשה, ונכנסים למיטה. אסור שהמיטה תהיה מקום שמנסים להרדם בו.. אלא מקום שישנים בו!!
זה נשמע הגיונישרבוב
אבל לא מעשי...

אם משהו מתוח ממה שיהיה לו למחרת ובגלל זה הוא לא מצליח להרדם,
לא עדיף שהוא לפחות ינוח במיטה,
ולא יקום כי הוא לא הצליח להרדם?
מתוקה שלי,קינמון
אם הייתי מקשיבה לך, לא הייתי נרדמת אפעם.
אין מצב שאני נרדמת תוך פחות מחצי שעה, ולא משנה עד כמה אני עייפה. (בממוצע אני נרדמת תוך שעה וחצי)
אני תמיד שוכבת ערה ו"משתיקה" את המוח שלי לאט, ונרגעת, ועושה תרגילי שינה וכו'.
היתה לי תקופה שהיה לי קשה לשכב בלי להירדם, והייתי קמה מלא, ואז קלטתי שזה פשוט גורם לי ללילות לבנים לחלוטין.
לרוב זה לא מתאים. העיקר שמצאת את השיטה שטובה לך.אני ירושלמית
 ואת זה שהשיטה הזאת לא נכונה לרוב האנשים לא אומרת אני, אלא מומחים וטובים ממני... תעשי חיפוש בגוגל
אני גם כך.. נרדמת אחרי שעתיים במיטה..רות014
וגם זה לא...
אני ישנה גרוע..
זבוב יכול להעיר אותי..
מכונית שצופרת..
אמא מדברת..
מישהו הולך..
בדירה השנה מי שהייתה איתי בחדר ניסתה למצוא זמן שבאמת ישנתי טוב..
והיא לא הצליחה....
אז תשתמשי באטמיי אוזניים.קינמון
וכן. אין יותר מתסכל מלהתעורר מזבוב או יתוש (או מהמואזין ימ"ש מהכפר הסמוך שטרח להעיר אותי כל לילה ב4 לראות ת'זריחה) 

יא, איך אני מחכה לשיגרה, מרוב יקיצות טבעיות השעון הביולוגי שלי השתגע שוב...
ומה אני יעשה עם השעון המעורר? בהתחלה הייתי מנסהרות014
 לישון עם מוזיקה.. נגיד שהיה רעש בדירה..
אבל אז גילתי שאני לא באמת נרדמת..
חח רות... מזדהה איתך לגמרי!אביגייל
אה ו... ד"א :אביגייל
גמאני בת שירות....
זה בעיה נפוצה בקרב בנות שירות..רות014
לי גם לוקח לא מעט זמן להירדםמשה
הבעיה הייתה שהייתי שקוע לפעמים בטרדות היום והעבודה וכו', מה שגרר זמני הרדמות ארוכים למדיי. 

בשנה האחרונה (אחרי שהתחתנתי, ועוד כל מיני דברים אצלי התאזנו), לקח קצת זמן אבל זמני ההמתנה האלה התקצרו.
מחפשת פסיכיאטר שיתן כדור להפרעת קשב וריכוזברכה אפל

אני די בטוחה שבעלי סובל מADHD.

הוא לא מצליח להתרכז ליותר מדי זמן, המחשבה שלו לעיתים מתפזרת לכמה כיוונים, ותפוקת העבודה שלו לא הכי גבוהה

הוא גאון, וזה מחפה מאוד על הכל, כי הוא מצליח להסתיר את זה, אבל מי שמכיר מקרןב שם לב (הוא ניסה לפתוח פם את הדלת עם השלט של הרכב..)

לאחרונה נהיה לו הרבה עומס בעבודה, והוא מרגיש שהוא לא מספיק ממצה את היכולות שלו

מחפשת בשבילו פסיכיאטר, אפשר גם פרטי, שיתן לו כדור שיוכל לתת לו קצת פוקוס בחיים

אשמח ממש להמלצות!!

תודה

מקפיצה שוב, יש מישהו שיש לו מידע בעניין?ברכה אפל
אולי תכתבי איזור בארץ? שיוכלו לתת רעיונות…מרגול

דבר שני, אם יש תור קרוב לנוירולוג של הקופה אפשר לבקש ממנו. הרבה פעמים נותנים בלי בעיה.

בעיקרון מי שמורשה לרשום כדורים לקשב וריכוז זה נוירולוג או פסיכיאטר, ולאחר שיש מרשם קבוע רופא המשפחה יכול לחדש לך אותו מדי חודש בחודשו. 

קודם כל תודה שהגבתברכה אפל

אנחנו מהמרכז, ובגלל שזה נהיה לנו דחוף אנחנו מוכנים גם לנסוע רחוק

התור הקרוב בקופה הוא לעוד 3 חודשים

מה שכן, חשוב לי ללכת למישהו שיתן לי מענה תרופתי, ולא ינפנף ב"זה שום דבר"

מספיק נוירולוגadvfb

אפשר לקבוע דרך כללית/מכבי/מאוחדת איפה שאתם

אין תורים קרובים גם לנוירולוגיםברכה אפל
אני יודע שבאתר של כללית יש לפעמים אופציות יחסיתadvfbאחרונה

קרובות באיזורים יותר פריפריאליים

..ADHD

שלום,

אני רוצה לפתוח פורום סגור לאנשים שמתמודדים עם הפרעות קשב וריכוז, יש לזה ביקוש? הייתם רוצים להצטרף?
אפשר גם במסר/ש"א.

הפרעות למידה והיכולת ללמוד בכל זאתאנונימי (פותח)
אוקי אני לא בטוחה עד כמה הפורום הזה פעיל בכלל ומי עשוי לקרוא את זה. אבל יש נקודה שחשוב לי להציף דווקא כאן. יש לי הפרעות למידה ( adhd דיסלקציה וגיסגרפיה ) ואם אתם בפורום הזה אז בטח גם לכם.
בזמן האחרון אני שומעת הרבה על כך ששופטים ילדים עם הפרעות למידה לא נכון כאשר מצפים מהם להיות טובים דווקא בלימודים טיפוסים. ההנחה היא שיש לילדים או מבוגרים עם הפרעות למידה יכולות ונקודות חוזק אחרות שלא קשורות ללמידה הקלאסית ושבכלל לא כל אחד חייב ללמוד. כל זה מאוד נחמד ואני באמת מאמינה שיש דרכים רבות להצליח בלי הלימודים ה"טיפוסיים". אבל זה לא אומר שאדם עם הפרעות למידה לא יכול להצליח בלימודים כאלה. לפעמים מרגיש שלי שבגלל שמזכירים לעיתים קורובות מקרים בהם אנשים עם הפרעות למידה הצליחו ממש במסלולים שלא כללו לימודים גבוהים יוצרים תחושה שרק ככה אדם עם הפרעות למידה יכול להצליח.
כשהתחלתי תואר ראשון מתתי מפחד ורק רציתי שמישהו יגיד לי שאני יכולה לעשות את זה .אבל כל מה ששמעתי הוא שאני לא חייבת להצליח ,או בכלל ללמוד . אבל אני כן רציתי ללמוד וכל הדיבורים האלה בכך שאנשים כמוני ( מה שזה לא אמור להיות ) לא *חייבים* ללמוד ולא מצפים מהם יותר מידי להצלחה רק הורידו לי את הבטחון .
ברוך ה בסוף כן למדתי ( וברוך ה עדיין לומדת ) ואת התואר הראשון סיימתי בהצטיינות. אז פשוט חשוב לי להגיד למי שכן רוצה ללמוד: זה לא חובה אבל זה מאוד מאוד אפשרי.
נ""ב
מצטערת על שגיאות הכתיב , אני דסלקטית ובדיוק התיקון האוטומטי החליט להתקלקל .
וואו.עפהאחרונה

וואלה.. מעורר מחשבה...

והפורום הזה באמת נראלי לא פעיל וחבל....

הפרעות קשב וריכוזענבר 2
איך מטפלים בהפרעות קשב וריכוז ללא ריטלין ?
יש תוספים טבעיים. אבל לא יודעת מה ואם זה מוכחאנונימי (2)
שמעתי שריצה מאוד עוזרת..והעיקר-לשמוח:)
תסתכלי באינטרנט בטוחה שיש להם מה להציע
חברה שלי הייתהוהעיקר-לשמוח:)
כל הזמן קמה מוקדם בבוקר (כמובן שישנה מוקדם) ורצה איזה שעה, לפי מה שראיתי זה מאוד עזר לה..
היא סיפרה שיש לה קשב וריכוז והריצה ממש עוזרת לה ואפילו מחליפה לגמרי את הכדור.. כי הריצה עוזרת לאזן את האדרנלין בגוף , לאנשים שהאדרנלין שלהם גבוה זה מאוד עוזר.. וגם גורם להם להיות שמחים לעומת הכדור, שהרבה פעמים גורם הפוך..
אכילה בריאה וספורט או תחביב אהוב, זה משחרר אנדרנליןHodaya11
אפשראנונימי (3)אחרונה
לנטרל רעשים מפריעים עם אוזניות עם מנגינות ללא מילים.
אפשר ללמוד למבחנים בקול ובתנועה למשל בהליכה בחדר.
אם רוצים טיפים ספציפיים שמתאים לך אםשר לפנות לפסיכולוג התנהגותי שמכיר את התחום של adhd
אשמח לעזרתכם למילוי שאלון לעבודה סמינריוניתנדיה
שלום, אנו עושות עבודה בנושא לקות למידה. נשמח לעזרתכם על מנת שנוכל לאסוף נתונים לצורך העבודה הסמינריונית מצורף קישור:
השפעת התמיכה החברתית על הדימוי העצמי
ריכוז בלימוד גמראyyl

הרגשתי שיש לי קושי מסויים בלימוד, בעיקר בלימוד גמרא, ורציתי לברר אם זה דבר נורמטיבי או שזה נובע מקו"ר, אז אשמח לשמוע (לקרוא..) חוות דעת...

כשאני לומד, בעיקר גמרא אבל גם לימודים אחרים, אני צריך ממש ממש להתאמץ כדי להתרכז! אפילו אם אין רעש ושום דבר, פשוט כדי להבין מה אני קורא! זה לא משהו חריף, פשוט מקשה...

ככה"נ אין לי קו"ר, אפילו עשיתי אבחון ויצאתי עם קשב טוב, ובכל זאת אני לא לגמרי בטוח.... לפעמים אני קורא ד"ה ברש"י ארבע פעמים ומגלה שלא שמתי לב למילה ממה שקראתי, לקח לי ללמוד דף גמרא רש"י אחרי שכבר למדתי אותו כמה פעמים, שעתיים וחצי! דף פשוט יחסית, וזה היה כמעט אך ורק לקרוא ולהבין, פשוט כל משפט כמה רגעים הייתי צריך "לתפוס את עצמי" שוב ולהתרכז. ואני לא ברמה של מתחיל...לומד הרבה זמן...

וזה ככה בכל דבר שאין בו סקרנות, אם זה משהו חדש ומעניין וקל להבנה אז הסקרנות עוזרת לי להתרכז ולרוץ, אפילו שעות רבות, אבל בחזרות וכאלה... ובגמרא גם לימוד ראשוני...

אני יודע שללמוד זה קשה ויש עמל תורה אבל התלבטתי אם זה נובע ממקום אחר, ונראה לי שכן... זה לא המאמץ להבין, זה מאמץ גדול לשים לב מה אני קורא, להתרכז... זה נשמע מוכר למישהו?

חשבתי אולי יש איזו נקודה מסויימת שלא בודקים באבחון רגיל ואולי זאת הבעיה...

התיאור מתאים לקו"ר אבל זה לא המצב היחידאצאצאחרונה

יש עוד הרבה דברים שיכולים לגרום לזה, אני ממליץ לעשות אבחון פסיכודידקטי, הוא הרבה יותר מקיף ומתייחס לכל קשיי הלמידה, הריכוז והחשיבה

יש כאן עוד מישהו שמרגישיהוקפץ

שהכדור מפריע לו לכוון בתפילה?

הייתה לי תקופה של כדור שגוי,שפרינצא בוזגלו

שהייתי צריכה להחזיק את עצמי שלא להירדם, 

אבל אם זו התחושה- כנראה שצריך להחליף כדור.

כדור אמור לעזור להתרכז, לא להפריע.

עוזר בשיעור ומפריעה בתפילהיהוקפץ

אז אני עכשיו על תרופה מאזנת.שפרינצא בוזגלו

היא ממש מגניבה- כאשר יש מחסור בדופמין והורמונים נוספים, היא מאיצה את ייצורם,

וכאשר יש עודף- היא מונעת מהם להיספג במוח.

אולי נעבור לפרטייהוקפץ

איזה כדור זה?עפה

יש לי פרטי, מוזמנת.שפרינצא בוזגלואחרונה

מישהו פה?אנונימי (פותח)

זה נראה שלא פעיל כאן..אנונימי (פותח)

אפשר להפעיל חוזרתאחרונה

אולי יעניין אותך