הבת שלי בת 7 חודשים..נתתי לה חלק מהחיסונים..
מישהו יודע איזה חיסונים צריך ואיזה לא נחוצים..
תודה.
הבת שלי בת 7 חודשים..נתתי לה חלק מהחיסונים..
מישהו יודע איזה חיסונים צריך ואיזה לא נחוצים..
תודה.
לאסוף כמה שיותר מידע על חיסונים, כדי לקבל את ההחלטה.
דעתי, שאין לתת חיסונים בצורה גורפת כלל, אלא במקרה הצורך. כלומר, אם ילד ננשך, ח"ו ע"י חיה בלתי מזוהה - לחסן נגד כלבת וטטנוס. אם בת הולכת להתחתן ובדיקת דם שלה מראה, שהיא לא חלתה באדמת - לחסן נגד אדמת (אבל לא MMR!). אם בן הגיע לבר מצווה ובדיקת דם מראה, שטרם חלה בחזרת - לחסן נגד חזרת (אבל לא MMR!). בחור מתגייס - לתת חיסון נגד טוקסיני טטנוס ודיפטריה.
ויש עוד מקרים מיוחדים שדורשים יחס מיוחד, כמו, למשל, ילד אחרי כימותרפיה, לא עליך.
ברור, שאין לחסן נגד מחלות ילדים, שיש בהם תועלת רבה לבריאות האדם. למשל, הם באים לחזק מערכת החיסונית. נהפוך הוא, כדאי לזכור מנהג אבותינו ולדאג לכך, שילד יחלה במחלות אלה בגיל כמה שיותר צעיר, אז מחלות עוברות לרוב בקלות וללא תופעות לוואי.
לצורך איסוף מידע אני ממליצה לך למצוא באינטרנט אתר "חסון" (אני מקווה מאד שזוכרת את שמו נכון!) מתנדבי האתר עוסקים באיסוף חומר לגבי החיסונים לטובת ציבור הרחב.
יש כל כך גישות והסתכליות בעד ונגד חיסונים כל הורה חייב להחליט בעצמו על מה הוא לוקח אחריות ועל שיטת החיסונים המועדפת עליו , צריך ללמוד את הנושא ואם מחליטים לא לחסן לדעת היטב כל מחלה ואת הסימפטומים שלה בשביל לא לפספס חס וחלילה , כדאי גם להסתכל על הילד אם הוא ילד יותר חולני נוטה לבעיות של מערכת הנשימה או העור , אם הוא סובל מאלרגיות או מכל בעיה רפואית אחרת , אם הילד רגיש באופן כללי או סובל מרגישות תחושתית , כל אלו יכולים להתגבר במתן חיסונים .
יש גישה להפריד את החיסונים יש רופאים שנותנים חיסונים מופרדים באופן פרטי האיזור יהודה שומרון וירושלים יש רופאה בשם ליאורה ( לא זוכרת שם משפחה ) היא נותנת הרצאות בנושא היא נותנת חיסונים מופרדים וגם חיסונים הומאופטים , יש טיפה מן הטבע ברעננה שנותנים חיסונים המאופטים ....
כדאי להסתכל האתר חסון ( כמו שיעל המליצה לך ) יש ספר של הוצאת פוקוס וחסון (חדש) בנושא החיסונים ממולץ לעיין
בהצלחה בכל מה שתחליטו .
אפונה עמוסה בחומרי הזנה חיוניים כמו ויטמינים (ויטמין K, ויטמין C, ויטמין A וויטמינים מקבוצת B) ומינרלים (ברזל, אשלגן ומגנזיום). הם גם מספקים סיבים תזונתיים וחלבון.
אפונה היא מקור טוב לסיבים תזונתיים, שיכולים לסייע בהורדת רמות הכולסטרול ולהפחית את הסיכון למחלות לב. בנוסף, תכולת האשלגן שלהם תומכת ברמות לחץ דם בריאות.
כמו בכל שיקול תזונתי, תמיד עדיף להתייעץ עם איש מקצוע בתחום הבריאות או עם דיאטנית רשומה לקבלת ייעוץ מותאם אישית המבוסס על המצב הבריאותי והיעדים הספציפיים שלך.
"מי שמבחין בטעמו האמיתי של מה שהוא אוכל, לעולם לא יהיה זולל."
לעדשים יש יתרונות בריאותיים רבים הודות להרכבן צפוף החומרים התזונתיים. הנה כמה יתרונות מרכזיים:
1. עשיר בחלבון: עדשים הן מקור מצוין לחלבון על בסיס צמחי, מה שהופך אותן לתוספת חשובה לתזונה צמחונית וטבעונית. חלבון חיוני לצמיחת שרירים, תיקון ותפקוד הגוף הכללי.
2. עשיר בסיבים: העדשים עמוסות בסיבים תזונתיים, מסיסים ובלתי מסיסים. סיבים מסייעים לעיכול, עוזרים לווסת את רמות הסוכר בדם ומקדמים מעיים בריאים. זה גם תורם לתחושת שובע ויכול לסייע בניהול משקל.
3. ידידותי ללב: הסיבים המסיסים בעדשים מסייעים בהפחתת רמות הכולסטרול, ובכך מפחיתים את הסיכון למחלות לב ושבץ מוחי. בנוסף, העדשים דלות בשומן רווי ונתרן בעודן עשירות באשלגן, התומך בבריאות הלב.
4. ויסות סוכר בדם: תכולת הסיבים הגבוהה בעדשים מאטה את ספיגת הגלוקוז, ועוזרת לייצוב רמות הסוכר בדם. זה מועיל במיוחד עבור אנשים עם סוכרת או אלה בסיכון לפתח את המצב.
5. ארוז בחומרים מזינים: עדשים הן מקור טוב לויטמינים ומינרלים חיוניים, כולל חומצה פולית, ברזל, מגנזיום ואשלגן. חומרים מזינים אלו חשובים לייצור אנרגיה, יצירת תאי דם אדומים ושמירה על הבריאות הכללית.
6. ניהול משקל: עדשים דלות בקלוריות ובשומן בעודן עשירות בסיבים וחלבונים, מה שהופך אותן לבחירה מספקת במזון שעשויה לסייע בירידה במשקל או במאמצים לניהול משקל.
7. בריאות מערכת העיכול: תכולת הסיבים בעדשים מקדמת יציאות קבועות ומסייעת במניעת עצירות. זה גם תומך בצמיחה של חיידקי מעיים בריאים, תורם למערכת עיכול בריאה.
הכללת עדשים בתזונה יכולה להציע את היתרונות הבריאותיים הללו ועוד. עם זאת, תמיד עדיף להתייעץ עם איש מקצוע בתחום הבריאות או עם תזונאי לקבלת ייעוץ מותאם אישית המבוסס על הצרכים הבריאותיים הספציפיים שלך.
אדם פסימי רואה את הקושי בכל הזדמנות אדם אופטימי רואה הזדמנות בכל קושי...
העדשים עשירים בסיבים תזונתיים, המסייעים לעיכול, מעודדים תחושות מלאות ומסייעים בוויסות רמות הסוכר בדם. דיאטה עשירה בסיבים יכולה גם לתרום לניהול משקל בריא ולהפחית את הסיכון למצבים כמו עצירות, מחלות לב וסוכרת מסוג 2.
חומוס הוא מטבל או ממרח מזרח תיכוני פופולרי העשוי מחומוס מבושל ומעוך (שעועית גרבנזו), מעורבב עם טחינה (משחת שומשום), מיץ לימון, שום ושמן זית. זה לא רק טעים אלא גם מציע כמה יתרונות בריאותיים. הנה כמה מהיתרונות הבריאותיים הפוטנציאליים של חומוס:
עשיר בחומרים מזינים: חומוס עמוס בחומרים מזינים חיוניים כמו חלבון, סיבים תזונתיים, שומנים בריאים, ויטמינים ומינרלים. חומוס הוא מקור טוב לחלבון מהצומח ומכיל חומצות אמינו החשובות לתפקודי הגוף השונים.