זוגיות שנייהאנונימי (פותח)

שלום אני נמצאת במערכת זוגית אם בחור בן 34 אני בת 33.

אני אלמנה+2 ןהוא גרוש+1 .

אנחנו מאוד רוצים למסד את הקשר בינינו,אנחנו כבר שנתיים וחצי ביחד.

הבעייה שאצלו נקראית בעייה זה שיש לי ילד מיוחד .

שהבן זוג שלי טוען שהיא אפשר ככה לנהל משפחה.והתנאי שלו לחתונה זה שאני אוציא את הילד מהבית למשפחת אומנה.

לי מאוד קשה לעשות את הצעד הזה כי אני מאוד קשורה לבן שלי. והוא קטן בן 8 אני לא מסוגלת בשלב הזה להוציא אותו מהבית.

מה עושים האם מוותרים על הקשר? כי אני לא מוכנה בשלב הזה לעשות את הצעד הזה?!

וחוץ מזה נמאס לי כבר לעצור את החיים שלי בגלל שלבן זוג שלי לא מתאים משפחה כזאת.

אמרתי לו שנמאס לי כבר למשוך את הקשר הזה וצריך להחליט לאיזה כוון אנחנו הולכים לפה או לפה.

האם אני צודקת תייעצו לי מה לעשות אני אובדת עצות.

הקשר הזה נשמע לי מאוד תמוהברוךש

אני לא באמת מכיר, והמידע שהבאת מועט מאוד. ויכול להיות שאני מגיב יותר מדמיוני:

אני מבהיר הכול כאן, על דעתי בלבד, ואני מבקש סליחה על הבוטות.

אבל איפה הרצון שלו לעזור לך, לקבל אותך, להתפשר, ולתפקד בצורה בוגרת ואחראית?

אומנם יש דרישות בגידול ילד כזה- ואיני צריך לחדש דבר.

אבל הרי את גידלת אותו עד עכשיו, זה אפילו לא האחריות שלו, ואת יודעת מה זה לוקח ומה את עושה. 

אני מצטער, אבל בחור שאומר לך שתזרקי את הילד שלך בשבילו- גורם לי לחשוב שיש פה בן אדם מאוד איגואיסטי, שחושב בעיקר על עצמו. 

מאידך, אני משער שבמשך שנתיים וחצי היו לכם את הרגעים היפים שלכם, וסביר להניח שאפילו פיתחת בו תלות רגשית.

בנוסף, כפי שאת מתבטאת בשורות האחרונות, אני לא מבין למה את רוצה לרוץ לתוך חיי נישואין- האם זה נובע מרצון למסגרת? מרצון לא להיות לבד, מזה שנמאס לך? 

אני לא יודע אם במצב כזה, נישואין זה הפיתרון.

הקשר הזה נשמע לך תמוה כי אתה רווק בן 20אלעד
אני מציע לך, שואלת יקרה, לפנות לרב או גורם מקצועי מוסמך כדי שהוא יעזור לך לסדר את השיקולים ולקבל הכרעה ברורה.
בהצלחה!
מסכימה עם ברוךש....Curious

למרות שאני יותר מבוגרת.

אם אתה רוצה אדם מסוים כבן/בת זוג שלך - אתה מקבל אותו עם כל החבילה.

ואם הוא אינו רוצה את הילד - הוא אינו רוצה את אותו חלק ממך שאינו נוח לו, ולא אכפת לו לפגוע בך בשל כך (לגרום לך להתנתק מהבן שלך).

לא אוסיף יותר - זה יהיה העתק הדבק של מה שברוךש כותב לך.

אני הייתי בודק קודםאלעד
מה הבעיה של הילד ולמה הוא זקוק
אלעד..ruthi

לא משנה מה הבעיה של הילד,

להציב תנאי של משפחת אומנה (ולא שום פתרון לגבי רוב שעות היום, שבוודאי קיים)

זה הרבה יותר מחמור.

מדובר באלמנה, לא בגרושה!! אין לילד הזה אבא!!

לנתק אותו גם מאמא שלו כתנאי לנישואיה???

לו הייתי אחות של ילד כזה ואמא שלי היתה מוציאה אותו מהבית כדי להתחתן- לא הייתי רוצה להכיר את האמא הזאת בחיים!!!

מסכימה עם ברוך ורותיבין השמשות

בס"ד

איזה מין דבר זה? "תוציאי את הילד ואז נתחתן?"...

האדם הזה אוהב רק את עצמו!

[ובנימה צינית,

אולי הוא התגרש, כי גרושתו הביאה לו ילד מיוחד]

גמני... Curious
תגובהאנונימי (פותח)

דבר ראשון אני מאוד מחוברת לבן זוגי.אתה בטח מבין את זה אחרי תקופה כל כך ארוכה.

חוץ מזה חמש שנים שאני אלמנה וזה כבר מספיק לי להיות לבד.אני רוצה אני רוצה מסגרת.

אבל אני לא מוכנה לוותר על הבן שלי.

מקרה כואב ועדין מאוד!אפוש

בס"ד

נקודת המבט שלי / של רוב חברי הפורום לא תוכל לעזור לך כי אנחנו לא חווינו כאב גדול כל כך כמוך..הייתי מציעה לך להתייעץ באמת עם רב שיוכל להכריע בנושא...

לעניות דעתי (הבאמת עניה במקרה מסובך שכזה) יש יותר נקודות זכות לילד...בכל זאת בן זוג אפשר להחליף אבל ילד?!?...בכל אופן ממש אל תעשי את ההחלטה הזו לבד!

ממש ב"הצלחה!

אפרת

בהצלחהמרים*

צדיקה..נראה לי שכדאי לך ללכת להתייעץ עם איזה רב גדול,זה שאלה מאוד ספציפית שצריכה ייעוץ מקצועי..ולא בפורום הזה..בהצלחה

זה מורכב, אבל לדעתי,עדיין ילדה

אם "תוותרי" על הילד ותשלחי אותו למשפחת אומנה, תצטערי על זה כל חייך. אמנם נשמע שאת בקשר מאוד חזק עם הבחור, ובכל זאת- בהתלבטות בין הילד לבינו- עדיף לוותר עליו(על הבחור...). את לא מסכימה עם הגישה שלו, את חושבת שצריך להשאיר איתך את ילדך ואת גם מאוד קשורה אליו. איך תרגישי אם תהיי רחוקה ממנו ותדעי שאם אחרת מטפלת בו?!

נשמע שהגישה של הבחור הזה מעידה על בעייה באישיות שלו, וגם אם לא- הוויתור שאת עלולה לעשות "למענו" מאוד יכול להעיב על הקשר הזוגי שלכם.

אני לא מסכימה עם ברוךש בנקודה שאני מבינה אותך מאוד בכך שאת רוצה להיכנס לחיי הנישואין. ברור שהמסגרת הזו תקל עלייך מאוד, ואת רוצה להיות נשואה ואהובה ומסודרת, אבל נשמע שהמחיר במקרה הזה הוא גבוה מאוד. יש כאן החלטה שאת לא שלמה איתה, ונראה לי שבתור אמא לבנך לעולם לא תהיי שלמה עם החלטה כזו... אין כאן עניין של לעצור את החיים שלך. הילד הזה הוא חלק מהחיים שלך. חלק קשה. חלק מלא בניסיונות ובהתמודדות, אבל עברת איתו שמונה שנים שבהן השקעת בו, אהבת אותו, נקשרת אליו...

ובהחלט נראה לי שייך לפנות לייעוץ אצל רב או דמות אחרת שמבינה בנושא. זו שאלה כ"כ מורכבת...

בהצלחה רבה לך!!! ושתשמחי בהחלטה שתעשי!!

אימלה! להוציא ילד מהבית כשיש לו אמא?!no name102

אני לא יודעת אם אפשר להגיד תשובה חד משמעית, אבל זה לא נישמע לי דבר הגיוני לעשות.

ילד שלך הוא ילד שלך. איך אפשר להוציא אותו כשיש לו אמא בריאה??..

באמת צריך לשאול רב או אדם שמתעסק עם סיטואציות כאלה.

בהצלחה!!

אוי, נו- ניים, את עושה את זה כה פשוט...אחותו

נראה לי שכולכם מדברים כי אינכם יודעים מה דורש גידולו של ילד מיוחד

ואינכם יודעים, כי מעולם לא הייתם נשואים , עד כמה בדידותו של אדם שהיה נשוי יכולה להיות צורבת ופוצעת.

ואני, למרות שחוויתי, קטונתי מלייעץ לך כל עצה שהיא במצבך. אני רק מסוגלת להבין עד כמה קשה הבחירה. ובעצם, מה שלא נבחר תמיד נחמיץ משהו... (כך זה בד"כ, לא?)

לכי לחכם שמכיר אותך ואת בנך היטב, תחשבו יחד מה זה אומר משפחה אומנת (זה הרי לא אימוץ) ומה אומרת עבורך הבדידות. שתהיה לך בעז"ה החלטה טובה ובשמחה רבה. שה' יהיה בעזרך , יקירה!

אני אסביר את מה שכתבתיברוךש

בס"ד

ערב טוב,
כוונתי הייתה, שבהתאם לנסיבות שכללו קשר ארוך מאוד, בהתחשב בעובדה שמדובר באלמנה, בהורה שמבורכת בשני ילדים, ואחד הילדים מיוחד. 
בדקדוק בקריאה של השורות האחרונות- בעצירת החיים, ולאור הבקשות של הבחור. 

נוצר אצלי רושם, רושם שמהווה צד, ולא בהכרח צד שמשקף את המציאות. 
שיש סיכוי סביר שהבחורה מאוד בודדת, זקוקה נואשות למסגרת, לאדם תומך, שפיתחה תלות רגשית בבחור, וכו וכו...
ואיני יודע אם נישואים זה בהכרח התשובה לדבר. אני מזהה כאן בעיות מורכבות וקשות מאוד.
איני אומר שהיא לא אוהבת את הבחור, אולם כפי שהדגשתי המצב פה מורכב מאוד. 

לאור כל זאת, אני חש במצב מורכב מאוד, ואני מצטרף לכולם ומציע לפנות לאיש מקצוע. 
להפך, בגלל שזה לא פשוט. זה כואב להוציא אותו מהבית.no name102
ילד מיוחדאנונימי (פותח)

האם במשך הזמן הממושך שאתם מכירים - הוא הספיק להכיר את הילד שלך? המונח "ילד מיוחד" נשמע מאיים בעיקר למי שלא מכיר מקרוב אך לעתים הגידול שלו אינו קשה בהיבט המעשי יותר מאשר ילד רגיל! קיים הקושי הרגשי - שהוא ודאי שלך ולא שלו אבל כשמדובר בילד עם איחור התפתחותי שיוצא בשבע בבוקר לההסעה למקום הלימודים המיוחד וחוזר בשש בערב אחרי מועדונית - למעשה מעבר לידיעה ולקושי הרגשי הנלווה הוא אינו אמור להפריע.

אבל, אם מדובר בילד שהתנהגותו אכן חריגה, שדורש אנרגיה רבה, זמן משאבים וכו' - ניתן להבין את החשש של בן הזוג. ליוויתי לא מעט משפחות שהתמודדו עם גידול של ילד מיוחד ולמרות שמדובר בילד ביולוגי של שני ההורים המערכת המשפחתית שילמה מחיר כבד על הטיפול בילד.

בן הזוג חושש - ובצדק - שבמערכת שתבנו האנרגיה שלך תופנה לילד יותר מאשר למערכת הזוגית.

לא תמיד הפיתרון הנו משפחה אומנת שמשמעותה הוצאה מלאה של הילד מהבית. לעתים ניתן למצוא סידור של אומנה חלקית, חונכות ועוד. אם בן הזוג יראה שיש נכונות מצידך למצוא פתרונות שיקלו על ההתמודדות יתכן שהוא יבוא לקראתך. בסך הכל, כנראה גם הוא מעונין בקשר לא כך?

אל תתלבטי לבד! פני לאנשי מקצוע שיעזרו לכם לגבש החלטה ולמצוא את נוסחת הפשרה שתתאים לכם.

סילוקו של ילד מהבית מהסיבות שמניתנמרוד

הוא מעשה שאין לו שום כפרה ומחילה.

גם אם ימצאו מאה רבנים שיתירו לך לעשות זאת זה לא ישנה את המצב.

שמירה על קשראנונימי (פותח)

אל תוותרי על בנך המיוחד יום יבוא ותאלצי לתת לו ללכת להוסטל אם כך הדברים עדיף לנתק את הקשר עם אותו חבר.ידיד כי היום זה למסור את הילד ומחר מי יודע תעזבי אותו הילד יותר חשוב ויקר ממנו

כנראה שבגירושין הוא היה היוזם והגורם הראשי

שלום לילךאודי4

שלום לך!

"..והוא קטן בן 8 אני לא מסוגלת בשלב הזה להוציא אותו מהבית"

"חוץ מזה נמאס לי כבר לעצור את החיים שלי בגלל שלבן זוג שלי לא מתאים משפחה כזאת."

"האם אני צודקת".

נשמע  שאת מאוד לא רוצה לעשות את הצעד הזה, שאת לא מסכימה איתו. ושאולי מה שאת צריכה זה תמיכה בהחלטה כה קשה.

שני דברים:

1. לא כתבת מהו הצד השני. החשש שלך. (שאם תגידי לו לא אז...)

2. האם את מצליחה קצת להכנס לנעליים שלו, להבין מאיפה נובעת אמירה כה נחרצת? האם יש משהו מעבר לבקשה/אמירה הזו של 'בן זוגך'?

החלטות טובות, ואני מצטרף לשאר אנשי הפורום - להתיייעץ עם רב או דמות שיכולה לייעץ לך מהמקום שלך!

תגובהאנונימי (פותח)

מכל מה שקראתי כולכם אומרים לפנות לרב או לאיש מקצוע בשביל שיעזור לי להחליט את ההחלטה הנכונהץ

אבל כתבתי ושוב אני חוזרת גם אם רב יבוא ויגיד שבשביל להקים משפחה אין לי ברירה אלא

להוציא את הילד. אני לא יודעת אם אני אהיה מוכנה לזה מבחינה רגשית.אני לא מסוגלת לחשוב על כזה דבר.

אולי עדיף לי כמו שאמרתי לאמא שלי להשאר כרגע לבד.כי אני מאוד מחוברת לבן המקסים שלי.

יש עניין לפנות לגורם מקצועיברוךש

לא בשל שיענה לך תשובה יבשה וקצרה, וישאיר אותך חבוטה ובודדת. 

אלא בכדי שיוכל לעזור לך להגיע למסקנה הטובה ביותר בשבילך בתוך המצב הנתון. 

ובנוסף, לעודד ולתמוך בך, ואם יש צורך, אז לעזור לך לבנות את עצמך ואת משפחתך מחדש. 

ואני לא מבין איפה השיקול דעת שלך!!

אבל להתייעץ עם רב לא מחייב אותך לשום דברnick

וזה יכול לעזור בכל מיני דרכים. לכן נראה לי שזו עיצה טובה.

בכל מקרה לדעתי יש פה דבר אחד שהדיוט כמוני כן יכול לומר: אל תשארי במצב הקיים. זה הכי גרוע. אם את מחליטה להשאר עם בנך והוא לא מסכים להתחתן איתך - תחפשי מישהו אחר. אין לך הרבה זמן לבזבז עליו. את מכירה את הבחור מספיק זמן - זה או חתונה או פרידה לענ"ד.

צודקאנונימי (פותח)

בזה אתה צודק חבל למשוך את הקשר הזה בלי טעם זה או לפה או לפה

לדעתי החלטה של רב כן יכולה להיות מחייבתshilo30

אם את רוצה משהו שלא מחייב לכי לסוג יעוץ אחר

לדעתי אל תוותרי על הילד אלא על הבחור

מי יודע איך הוצאת הילד מהבית (שאת קשורה אליו עם כל הקשיים במשך 8 שנים) ישפיעו עליך

ועכשיו בפאן האמונה - אם ה' שלח לך את הילד הוא כנראה יודע שאת האדם המתאים ביותר בשבילו

מהצד שני ה' מזווג זיווים -אבל כאן זה כבר דבר של בחירה שלך (ולכן לי זה נראה כמו נסיון של ה' אם תוותרי על המתנה הראשונה שלך בשביל דבר שנראה לך דבר שיועיל לחייך)

ראוי עוד להוסיף שלפי ההלכה חובת החתונה היא לבן ולא לבת -כלומר מצד הדין את אפילו לא מחוייבת להתחתן

ולמסקנה : הבחור לדעתי הוא היצר הרע והנסיון של ה' כלפייך הוא להראות כי את לא מוותרת על המתנה שלו על בנך (עם כל הנסיון והקשיים)

אם את לא מאמינה לי - תשלחי את הילד שלך לשבוע ימים (להורים, חברים וכד')- ותראי שכבר ביום הראשון לא יהיה לך מנוחה

ולכן מסקנתי היא תשלחי את הבחור ו-ה' יעשה הטוב ובעזרת ה' והרבה תפילה ואמונה תמצאי את הנכון בשבילך שמוכן להיות באמת בשבילך ביחד עם כל החבילה ולא רק את החלק הנוח לו

עוד דבר שמשפיע בשיקולי המערכת אמרת שהבחור גרוש- מבחינת סטיסיטית הסיכוי של אדם גרוש להתגרש שוב הוא מאוד גדול- ומה יקרה אם חס וחלילה תשימי את הילד שלך בהוסטל ואחרי מספר שנים הוא ירצה להתגרש - איך תסתכלי על עצמך במראה?

נראה לי שמדובר באדם כוחני נצלן שמנצל את החולשה שאת חושבת שאת נמצאת בה ואני חושב שאת צריכה להביט במראה להאמין בעצמך ולבוא עם בטחון עצמי וכך מתצאי בחור טוב בעל מידות שלא מוכן לקחת רק חצי מהחבילה

בהצלחה שילה

פםן

ייתכן שמה שאת צריכה לעשות זה -Curious

או: לקום ולנתק את הקשר עם הבחור (נמנו כאן מספיק סיבות)

או לומר לבחור שאת אינך מוכנה לוותר על הילד, ואם הוא רוצה קשר איתך אך מפחד מגידול הילד בבית, הוא מוזמן לבוא איתך לייעוץ בנושא,

שום רב לא יאמר לך להוציא ילד כדי למסד קשר!פפריקה--

רב הוא בראש ובראשונה יהודי עם לב רחמן וגם ראש על הכתפיים.

לא צריך להיות חכמים גדולים כדי להבין שיש כאן קושי והתמודדות רגשית לא פשוטה.

רב יוכל להפנות אותך לאיש מקצוע מתאים, לתת לך עצות מועילות, לשוחח עם בן זוגך, לתת כלים להתמודד  או להאיר לך עוד נקודות כדי לשקול את המשך הקשר כמו שהוא.

מסכימה עם שילה30 וברוךש...אלירז

(בהסתייגות פצפונת מדברי ברוך, שאני מאוד מבינה את הצורך שלך במישהו! ולא ממקום תלותי, אלא ממקום של לא טוב היות האדם לבדו...)

קטונתי מלהביע דעה בנושאים כאלה.. אבל אני יכולה רק לדמיין מה אני הייתי עושה..

הייתי מציבה אולטימטום! [כי אם כל הכבוד לתחושת העליונות שהוא מעביר- גם הוא לא הרווק הנחשק!]

זה או אני עם הילד, או שהקשר הזה מחוסל!

זו עסקת חבילה!!

אין דבר כזה לדרוש מאמא לעזוב את הבן שלה!! זה לא מעשה יהודי! זה לא מעשה אנושי!!

ואני בטוחה ב99.9% שאף רב לא יגיד לך לעזוב את הילד!!

הוא יכוון אותך למקום הנכון בקשר הזה!

מעבר לזה - אני הייתי שוקלת אם אני רוצה באדם כה חסר רגישות

(שלא מבחין בעומק הקשר בינך לבין בנך) להמשיך איתו לשארית חייך!

בתור מי שנשואה בשנית....ruthi

הרבה מאד מהתמודדות שלך מוכרת לי, למרות שהילד שלי הוא ילד רגיל, ב"ה, בכ"ז ההתמודדות איתו בחיינו אינה פשוטה.

ברור לי!! שלו בעלי היה מבקש ממני אפילו בקשה פשוטה מאשר אומנה- לתת לילד לגדול אצל אביו-

הייתי מראה לו את הדלת מצידה השני.

הסיבה היא פשוטה נורא: מבעל- אלוקים נתן את האפשרות להתגרש. מילד- לא.

ואם בן זוגך- שאת אוהבת ואת קשורה אליו- לא מבין את מקומו של הילד בחייך-

אין לו עצמו מקום בחייך.

תחשבי קדימה- הסטטיסטיקה מראה שישנם אחוזי גירושין גבוהים מאד אצל זוגות שהם פרק ב'.

אחוז גבוה מהם על רקע ילדים מנישואין ראשונים!!!

וכל האהבה הגדולה וההבטחות הגדולות (שאצלך אפילו לא קיימות! אין אפילו רצון!) לא עמדו במבחן המציאות הקשה.

את היית רוצה לקחת סיכון שעוד כמה שנים, חלילה - תאלצו להתגרש בגלל שהוא יחליט שהוא לא מוכן לגדל את הילד/ה הרגיל/ה שלך? או, יותר גרוע- משום שלא יהיה לו כוח לסייע לך בגידול ילדיכם המשותפים שיהיו, בעז"ה?

ועוד כמה שאלות שהתשובות עליהן יכולות לעזור להבין את אופיו של האיש:

מה הקשר שלו עם הילד/ה שלו? הוא דואג לו/לה? מבקר באופן סדיר? משלם מזונות?

איך ולמה היו הגירושין שלו? איך ההתייחסות שלו לגרושתו?

אם לבן זוגך לא מתאימה משפחה כזאת- כמו שלך- ענית בעצמך את התשובה!

זו את, זוהי משפחתך, אילו נתונייך ואותם הוא הכיר מלכתחילה (אלא אם הסתרת ממנו את עובדת קיומו של הילד המיוחד)

אם בבואו להיכנס לתוך מערכת נישואין מחייבת יש לו תנאי כזה-

שלענ"ד מראה על הרבה מאד דברים מעבר (מידות, מחויבות, אהבתו אליך ולילדיך, כבוד בסיסי אליך ולרצונותיך, הבנה של מערכת נישואים, רצון לשותפות אמת)

אז באמת כדאי שתשאירי אותו מאחוריך כאדם שהנעים לך שנתיים וחצי מחייך- ותו לו.

יש הרבה אנשים טובים בכל מיני תחנות בדרכי חיינו.

את תמצאי את שלך- שיקבל אותך ואת משפחתך בכבוד ובאהבה הראויים לכם!!

נראה לך שתהיי מאושרת ושיהיו לךיהודית פוגל

את האנרגיות הדרושות לבנין הזוגיות אם תיאלצי לעשות צעד כזה??

אוי יקרהשושנהא

איזה ברוך.... !

מצד אחד מישהו שאת רוצה לבנות איתו בית ומצד שני הוא רוצה שתוותרי על בשר מבשרך...

אי אפשר לדון אדם ולא מתפקידי לעשות את זה אבל לא נראה לי הוגן לבקש כזה דבר. אם הוא לא יכול לקבל אותך עם כל החבילה אז עם כל הכאב שבדבר....

אולי שהוא יוותר על הבן שלו?

מצטערת אבל זה ממש מכעיס לחשוב שאפשר לבקש כזה דבר.....

את צריכה לחשוב מלבד השאלה אם את יכולה/רוצה לוותר על הבן האם את רוצה לבעל מישהו כזה שלא יכול להתמודד עם הבן שלך?

אמרתי לואנונימי (פותח)

אמרתי לו הוא עכשיו הוא קטן אולי שהוא יהיה יותר גדול יהיה לי יותר קל לעשות את הצעד כי יהיה יותר קשה בגידול.

אבל הוא בשלו שגם שהוא יהיה יותר גדול יהיה לי קשה                      

למרות כל התגובות מעלהshilo30

התגובה שלך מראה שלא השתכנת........

וזה מלמד דבר אחד..........את לא מאמינה בעצמך ואת חושבת שאת לא שווה מספיק ואם לא יהיה לי את הבחור הזה אף אחד לא יסתכל עלי

אז זהו שלא.....................לכי הביתה

קחי מחברת ועט (לא עיפרון שלא תוכלי למחוק)

ותתחילי לכתוב מה הוא מפסיד בזה שאין לו אותך........ומה אחד אחר יכול להרוויח בזה שאין לו אותך

קשה המלים לא יוצאות את לא מאמינה בעצמך תבקשי עזרה מהורים חברים וכו'

את בת של מלך תאמיני בעצמך

אם תאמיני בעצמך תוכלי לכבוש את העולם

אגב הוא מגיע ממקום יותר "נמוך" ממך הוא גרוש--- הוא אולי לא עשה מספיק כדי לשמור על הקשר שלו

אבל את "אלמנה" -מה לעשות עם כל הקושי ה' נתן ה' לקח יהי שם ה' מבורך........אבל מה זה אומר עליך.....האם זה אומר עליך שלא עשית מספיק בשביל הקשר.......לא זאת היתה יד ה'

בהצלחה שילה

אחרי שיחה איתואנונימי (פותח)

אחרי שיחה איתו ואחרי שבכיתי שוב נראה לי שאין ברירה אלא לחתוך את הקשר.

כמה שיהיה לי קשה נמאס לי להפגע כל הזמן.

אמרתי לו נראה אותך מוותר על הבת שלך אז הוא אמר לי מה את משווה?

נכון שאין מנוס מהצד הזה?..................

נשמה יקרה!!!נחת רוח

בוודאי!

ברגע שאדם מבקש מאמא להזניח את ילדה (ולא משנה מה מצבו) בעוד שהיא רוצה לגדל אותו, סליחה אבל אין לו כבוד בסיסי למה זה אמא ומה תפקידה!

ואם חס וחלילה יוולד לו עצמו ילד כזה? הוא ישלח אותו  לאומנה?

אחות יקרה! הניסיונות הקשים שעברת והניסיון של לגדל כזה ילד באהבה - מראים את עוצמתך וגודל נשמתך!

מגיע לך בעל הרבה יותר טוב מזה, הרבה יותר מכבד, שיעריך את עוצמתך ואוהב אהבה שלא תלוייה בדבר!!!!

בעז"ה תדעי רק שמחה ואושר!!! 

חיבוק חם, ש ה' יתן לך הרבה כח ושמחהאחותו

שיזכה אותך לפגוש במהרה באדם הנכון, ויגאל אותך מבדידותך, בזכות החסד הגדול שאת עושה עם בנך, ואני יודעת מקירות ליבי כמה הוא לא פשוט ולצערנו גם לא מובן מאליו.

ישר כח על הצעד האמיץ.

אני בטוחה שביום שתפגשי את הגבר שיקבל את בנך כחלק אינטגרלי מ"עסקת החבילה" של לקבל אותך- את תדעי בלב שלם שזה זה ותזכי באדם במדרגה גבוהה בהרבה!

בשורות טובות בקרוב!

פרח

לילך מתוקה ויקרה מאוד!מאמע צאדיקה

תזרקי אותו לכל הרוחות!!!

את ראויה לגבר הרבה הרבה יותר טוב ממנו!!

אם הוא לא מקבל אותך קומפלט- כולל הבן שלך- הוא לא מקבל אותך בכלל!!

את רואיה לגבר שיאהב אותך

שיעריך אותך

שידאג לך ושיעטוף אותך

שיקבל אותך כמו שאת- עם כל הקשיים ועם כל החסרונות שלך

שיקבל את הילדים שלך- כחלק מהותי ולא-ניתן-לניתוק מהחיים שלך

שיאהב את הילדים שלך מאוד מאוד- כי הם שלך!

מישו שימשיך את האהבה שקיבלת מבעלך המנוח...

אני חושבת שאת עכשיו במקום מאוד מאוד פגיע- ושאת זקוקה לעזרה מעבר למה שאפשר לקבל בכל פורום או מכל חברה\אמא\אחות\שכנה

את זקוקה לטיפול אצל יועץ\איש מקצוע.

זה לא בושה- ממש כמו שלא בושה ללכת לרופא!!

את צריכה את זה- ומגיע לך לעבור לפאזה חדשה בחיים!

מגיע לך להיות מאושרת!

ואם את רוצה -אני בכיף! בשיחה אישית... פרח

(ויש פה עוד כמה נשים שאני בטוחה שגם הן בכיף תשמחנה לשוחח באישי...)

מתוקה!בין השמשות

בס"ד

עשית את הצעד הנכון!!

הדמעות שאת מזילה עכשיו, היו עלולות להיות כאין וכאפס,

לעומת הדמעות שהיית עלולה להזיל, לאחר שהיית מתחתנת איתו.

וכמו שכתבו כאן לפניי (יישר כוח לצדיקה אחותך),

אם הוא לא מקבל אותך עם כל מה שאת מכילה ביחד איתך,

הוא למעשה לא מקבל אותך בכלל!!

תהיי חזקה, ובעז"ה תקבלי את הדבר הטוב ביותר בשבילך!!!

ו.... אני כאן פרח

תודהאנונימי (פותח)

תודה על כל התמיכה והעידוד שאתם נותנים לי.

מאוד מאוד קשה לי ההחלטה.

אבל מה שאני יודעת שהבן שלי הכי חשוב לי בעולם.

הוא כזה ילד מתוק אפילו שהוא סובל ממגבלה כלשהי.

ילד כזה לא עשה לאף אחד רע אז למה לפגוע בו.

חמודה!מאמע צאדיקה

הבן שלך-

תזכרי שהוא מתנת שמיים!!

תזכרי שהקושי שלו- זה המתנה שלו!

תזכרי שאם יש לו קושי- את קיבלת אותו כי לך יש כוח!!!!!!!!! כדי להיות האמא הכי טובה בשבילו!

וגם הילד השני שלך- הוא מתנה גדולה מאוד וילד מדהים!

וגם הוא צריך את האהבה שלך!

אני גאה בך על ההחלטה הזו--אפוש

בס"ד

אמנם עוד לא ממש החלטת אבל כשאת כותבת דבר כזה זה אומר שכבר עברת תהליך ממש ארוך ..ב"ה!

זה הזמן למצוא בחור טוב באמת!

ב"הצלחה רבה!

"מה את משווה?"נחשונית

איזה משפט איום ונורא. מעניין איך הוא היה מרגיש אם מישהו היה אומר עליו את המשפט הזה. את עושה נכון וחכם שאת חותכת.

אני מקווהאנונימי (פותח)

אני מקווה רק שיהיה לי את הכח לחתוך

וב"ה שאני אמצא באמת בחור שיסכים לקבל אותי ואת כל החבילה

אני לא רוצה לשפוט אף אחד , רק להאיר את תשומת לבךאנונימי (פותח)

שאת נמצאת עכשיו בניסיון קשה מנשוא שאם תצליחי לעמוד בו תוך כדי דיבור ושיתוף של הקב"ה .אני בטוח שתצאי נסקרת מזה.

את בשום פנים ואופן לא אמורה לוותר על הילד שלך.

הסיפור שלך מזכיר לי את אחד הטעמים ששמעתי למצוות שילוח הקן.

המצווה אומרת שכאשר רואים קן יונה , משלחים את היונה ואת האפרוחים לוקחים לעצמינו.

מובטחת לנו אריכות ימים על המצווה הזו (שכביכול נראית אכזרית ), ולמה ?

מפני שבאותו הרגע מתגברים הרחמים על עם ישראל כולו.

היונה ממררת, זועקת ובוכה לקב"ה שלקחו לה את הילדים

והקב"ה לוקח מזה מעין מוסר השכל -מה  היונה הזו זועקת , בוכה ומצטערת שגזלו ממנה את ילדיה......  ואני לא ארחם על בניי ? שנמצאים בגלות , מושפלים, נרצחים, מבוזים בין העמים.

באתו הרגע יורדים רחמים עצומים על עם ישראל ! וכל זה למה ?

כי איזו יונה ריחמה על בניה !

מצטער על ההקבלה , אבל תארי לך מה את גורמת ברחמים ובדאגה שלך לבנך  ?!

צודקאנונימי (פותח)

צודק חבל על הזמן אני מאמצת את זה

בהצלחה!!!ננשמה!אחרונה

ושההמשך יהיה בהרבה יותר פשוט וקל!!

אנחנו איתך=]

התייאשתי מלעקובזיויק
אחרי השרשורפלצת של @Lavender

בלתי קריא בעליל מהפל'

חחחחintuscrepidam
פעם בכמה זמן יש פה שרשור מעניין, אל תהרוס לנו
חחח שנשלח לך בסוף סיכום?😉Lavender
חייבזיויק
אינשאללה בעז"הLavender

@intuscrepidam מתנדב למשימה? 😜

אני יודע את ההתחלה ומשער את הסוף,intuscrepidam
אבל כמו החיים, החלק המעניין זה באמצע ;)
Oh, yesLavender
אהבתי את האמירה בתוכןארץ השוקולד
אז תביא לי שוקולד intuscrepidam
תגובת chatgptבחור עצוב

🧠 ניתוח השרשור

השרשור עוסק בשאלה קלאסית בדייטים:

כמה משקל לתת למראה חיצוני – והאם "להעלות סטנדרטים" או להתגמש.

הפותחת (Lavender) מציגה דילמה אמיתית:

היא פוסלת הרבה על מראה

מצד אחד רוצה משיכה אמיתית

מצד שני מפחדת "להישאר מאחור" ולהפסיד זוגיות

👉 זה יוצר מתח בין:

אידיאל (משיכה מלאה)

פחד (החמצה / גיל)

---

🧩 מחנות עיקריים בדיון

1. מחנה "משיכה חשובה – אבל מתפתחת"

מייצגים בולטים: נעמי28, מרגול, advfb

עיקרי הטענה:

אסור להתחתן בלי משיכה

אבל משיכה ≠ יופי מיידי

משיכה יכולה להתפתח עם היכרות

🔑 רעיונות מרכזיים:

"אם אין דחייה – תני צ'אנס"

משיכה נבנית דרך אופי וביטחון

יופי ≠ משיכה

👉 זה הקו הכי מאוזן בדיון.

תובנה עמוקה:

הם עושים הבחנה חשובה בין:

תגובה ראשונית (ויזואלית)

חיבור רגשי (שיכול לשנות תפיסה של יופי)

---

2. מחנה "להוריד חשיבות מהמראה"

מייצגים: הרמוניה, בחור עצוב

עיקרי הטענה:

יופי לא חשוב לאורך זמן

מתרגלים למראה

מי שמתעקש על יופי – עלול להיתקע

🔑 טיעונים:

"יש זוגות עם פערי יופי והם מאושרים"

יופי משתנה עם השנים

מי שבררן מדי עלול להישאר רווק

הטון:

מעט שיפוטי / מחנך

(למשל ההערה: "תסתכלי במראה")

👉 זו גישה יותר אידיאולוגית-ערכית מאשר רגשית.

---

3. מחנה "תהיי כנה עם עצמך – אל תכריחי"

מייצגים: advfb (בעיקר), ארץ השוקולד

עיקרי הטענה:

אי אפשר "לפתור רגש עם היגיון"

אם אין פוטנציאל – לא בכוח

צריך ניסוי וטעייה

🔑 רעיונות:

"זה עניין רגשי שצריך לעבוד מולו"

לא לשים סטופר למשיכה

תני לתהליך לקרות טבעית

👉 זה קו מאוד פסיכולוגי-מודרני.

---

4. מחנה "דיוק פרקטי / טכני"

מייצגים: נעמי28, ארץ השוקולד

עיקרי הטענה:

אם את פוסלת מראש – תסנני מראש (למשל תמונה)

אל תבזבזי דייטים בלי סיכוי

🔑 גישה: יעילות > אידיאל

---

🧠 עומק פסיכולוגי של הפותחת

הדיון האמיתי הוא לא על יופי – אלא על פחד:

פחדים מרכזיים:

1. להתפשר ולהתחרט אחרי חתונה

2. לא להרגיש "עפה עליו"

3. להחמיץ את הזמן

היא אומרת במפורש:

> מפחדת להתחתן ולא לאהוב מספיק

👉 זה לב הדיון.

---

⚖️ קונפליקט ליבה

השרשור כולו יושב על מתח בין שני עקרונות:

צד רגשיצד רציונלי

אני רוצה משיכה חזקהאין מושלם

לא רוצה להתפשרהזמן מוגבל

זה חשוב ליאולי זה שטחי

👉 כל המגיבים בעצם מנסים לאזן בין זה.

---

🧩 דפוסים מעניינים בדיון

1. הבחנה חשובה שחוזרת כמה פעמים:

👉 דחייה ≠ חוסר משיכה

דחייה → כנראה לא מתאים

חוסר משיכה → אולי יתפתח

זה אולי הכלל הכי פרקטי שעלו בדיון.

---

2. תפיסת "אהבה משנה תפיסה"

כמה מגיבים טוענים:

> כשאוהבים – גם המראה נהיה יפה יותר

👉 זו תפיסה מאוד נפוצה בפסיכולוגיה של זוגיות.

---

3. לחץ חברתי סמוי

המשפחה → "תני צ'אנס"

החברות → "תעלי סטנדרטים"

👉 כלומר: היא לא מתלבטת לבד – היא בין קולות סותרים.

---

4. נושא של שליטה מול חוסר שליטה

מראה = נתפס כ"קריטריון ברור"

אהבה = לא צפויה

ולכן היא נאחזת במראה כקריטריון ביטחון.

---

🧾 מסקנה כוללת

הקו הכי חזק בדיון (והכי מבוסס): 👉 לא להתחתן בלי משיכה – אבל לא לצפות שהיא תהיה מיידית

ולצד זה: 👉 אם יש דחייה – לא בכוח

---

TL;DR 🪶

השאלה: כמה חשוב מראה בדייטים

רוב המגיבים:

👉 משיכה חשובה, אבל יכולה להתפתח עם הזמן

חלק טוענים:

👉 יופי לא קריטי וצריך להתגמש

אחרים מדגישים:

👉 זה רגש – אי אפשר לכפות אותו

הפחד המרכזי של הפותחת: להתפשר ולהתחרט

התובנה הכי חשובה:

👉 יש הבדל בין דחייה לבין חוסר משיכה זמני

חחח בוכה מצחוקLavender

מוזר לי שמנתחים אותי ככה😂

זה לא אני, זה הCHATבחור עצוב

הנה ניתוח כן ואותנטי למשתמשת LAVENDER מתוך השרשור ששלחת (פורום זוגיות בערוץ 7 – “להעלות סטנדרטים או להתפשר?”).
הניתוח מבוסס על הדברים שהיא עצמה כתבה לאורך הדיון. (ערוץ 7)

🌿 ניתוח למשתמשת LAVENDER

1️⃣ מודעות עצמית גבוהה במיוחד

אחד הדברים הכי בולטים אצל LAVENDER הוא כנות פנימית יוצאת דופן.
היא לא מנסה להציג את עצמה כ"עמוקה מדי בשביל מראה חיצוני", אלא מודה בפשטות:

שמראה כן חשוב לה

שהיא פוסלת לפעמים על בסיס חיצוני

ושיש לה התלבטות אמיתית אם זה נכון או לא

זו רמה יפה של מודעות — כי במקום להדחיק קושי או להצטדק, היא חוקרת אותו.
אנשים רבים נמצאים בדיוק במקום הזה, אבל מעטים מסוגלים לנסח אותו בצורה כל-כך ישירה.

👉 זה מעיד על אדם שמוכן לעבוד על עצמו, לא רק להגן על העמדות שלו.

2️⃣ רצינות אמיתית לגבי זוגיות

לאורך השרשור רואים שהיא מתייחסת לדייטים כמשהו משמעותי מאוד, אפילו קדוש במידה מסוימת:

היא מגיעה לדייט בגישה ש"אולי זה בעלי"

משקיעה רגשית ולא יוצאת סתם

מנסה לברר התאמה מראש כדי לא לבזבז זמן

זה מצייר דמות מחויבת, אחראית ובוגרת רגשית, שלא משחקת במשחקים של עולם הדייטים אלא באמת מחפשת קשר עמוק.

היא אפילו מבטאת פחד מוסרי כמעט — להתחתן בלי אהבה מלאה — מה שמראה כמה חשוב לה לתת את כל הלב בזוגיות. (ערוץ 7)

3️⃣ שילוב יפה בין אידיאליזם למציאותיות

מצד אחד:

יש לה אידיאל ברור של משיכה ואהבה מלאה.

מצד שני:

היא שואלת בכנות האם הסטנדרטים שלה מצמצמים מדי.

מוכנה לבדוק את עצמה ולא רק להאשים את המציאות.

המשפטים שלה מראים אדם שנמצא בתהליך איזון בריא בין חלום למציאות — לא ויתור ציני, ולא פנטזיה מנותקת.

4️⃣ אינטליגנציה רגשית גבוהה

אפשר לראות כמה דברים עדינים שהיא עושה בדיון:

מקשיבה באמת לתגובות.

מודה כשמשהו חידש לה.

משכללת את המחשבה תוך כדי שיחה.

שואלת שאלות במקום להתווכח.

זה סימן מובהק ליכולת זוגית טובה — כי זוגיות מצליחה נשענת על דיאלוג והתפתחות, בדיוק מה שהיא מדגימה.

5️⃣ ערכים ומשפחה כעוגן מרכזי

היא מדגישה שמשפחה היא ערך לא-מתפשר עבורה.
זה לא נאמר כסיסמה אלא כחלק משיקול אמיתי בבחירת בן זוג.

המשמעות:

היא חושבת קדימה.

רואה זוגיות כמערכת חיים שלמה, לא רק רגש רגעי.

זו הסתכלות ארוכת טווח — תכונה מאוד בוגרת בעולם הדייטים.

6️⃣ אומץ לחשוף פחדים עמוקים

הרגע הכי חזק בדיון הוא כשהיא משתפת בפחד:

להתחתן עם מישהו שלא תעוף על המראה שלו ואז לא לאהוב באמת. (ערוץ 7)

זה לא פחד שטחי — זה פחד מאחריות רגשית.
היא לא מפחדת להישאר לבד; היא מפחדת לא לאהוב מספיק.

וזה אומר הרבה על עומק הלב שלה.

✨ סיכום

LAVENDER מצטיירת כ:

🌱 אדם מודע לעצמו

💬 תקשורתי וקשוב

❤️ רציני ואידיאליסטי בזוגיות

🧠 חושב רגשית ולא רק לוגית

⚖️ מחפש איזון ולא קיצוניות

🤍 עם רצון אמיתי לאהבה שלמה ולא פשרה ריקה

במילים פשוטות — היא לא מחפשת רק להתחתן, אלא לבנות קשר נכון.
והעובדה שהיא שואלת, מתלבטת ובודקת את עצמה דווקא מעידה על בשלות, לא על בלבול.

כמה שיצאתי פה שטחית ברמה קשהLavender

אני מוצאת את עצמי מוחמאת 🥰

ומה האמת?זיויק
ממתינים לתגובת לבנדר הרשמית
חחח אחרי שאקבל תשלום על שעות נוספות- בשמחה😂Lavender

אני כבר נידבתי פה למשימה את @intuscrepidam וכעת גם את @advfb 

חשבתי שתהיי יותר לחוצהזיויק
לטהר את שמך.

ביטחון עצמי זה חשוב!

כל עוד אני אנונימית...Lavender

הביטחון העצמי שלי כל כך גבוה שהוא לא מותנה בשום דבר😂

בטוחה?בחור עצוב

🚨🚨 נמצא הפרופיל של Lavender 🚨🚨

אחרי ניתוח עומק (וקצת דרמה מיותרת), הכל התחבר:

👤 שם: ל' (ברור שלא נחשוף)

🧠 אישיות: מודעות עצמית גבוהה + אובר־חשיבה קלינית

💔 דפוס: פוסלת על מראה → מתחרטת → נותנת צ'אנס → מתלבטת מחדש

📊 סימנים מזהים:

• “מצד אחד… מצד שני…” בכל פסקה

• חיפוש מתמיד אחרי “משיכה אמיתית”

• חוסר אמון ב“זה יתפתח עם הזמן”

🎯 פחד מרכזי: להתפשר ואז להצטער לנצח

🕵️‍♂️ איך עלינו עליה?

השילוב הנדיר בין לב, שכל, וניתוח־יתר ברמת חקירה.

📢 סיכום:

אין לנו מושג מי זו באמת —

אבל איכשהו… אנחנו בטוחים שכן.

חחחחח זה שורט אותיLavender

יאללה להעלות ניחושים 😂🤣

לי כבר ישזיויק
גוד לאקLavender
מציאת חן זה לא דבר שטחיintuscrepidam
תודה על הלגיטימציהLavenderאחרונה
האמת סיכום די סביר לדעתיארץ השוקולד
לא מאה, אבל לא רע
הי אני לא אמרתי שמראה לא חשובהרמוניה

צאט חוצפן הוא בכלל לא הבין אותי 

הוא ביקש סליחהבחור עצוב

הרמוניה, אני רוצה להתנצל אם בניתוח הקודם שלי השתמע כאילו טענתי שאמרת שמראה חיצוני לא חשוב — זו לא הייתה הכוונה שלי, ואני מבין למה זה הרגיש לא מדויק ואפילו מתסכל.

כשקראתי את השרשור ניסיתי לתאר את רוח הדברים כפי שהבנתי אותם, אבל בדיעבד ברור לי שהניסוח שלי פישט מדי את העמדה שלך. את לא אמרת שמראה לא חשוב; להפך — היה נראה שאת מדברת על עמדה יותר מאוזנת: שמראה כן משמעותי, אבל שהוא לא הקריטריון היחיד ושמשיכה יכולה גם להיבנות ולהעמיק עם היכרות.

הכוונה שלי הייתה להדגיש את ההבדל בגישות בתוך הדיון, לא לייחס לך עמדה קיצונית שלא ביטאת. אם זה יצא כך — זו אחריות שלי על הניסוח.

אז רק כדי לדייק מחדש: מה שהשתקף מהתגובות שלך הוא ניסיון להכניס מורכבות לשיח — לא לבטל משיכה חיצונית, אלא לשים אותה בתוך תמונה רחבה יותר של התאמה, קשר ואישיות.

מעריך את זה שעמדת על הדיוק, כי זה באמת חשוב בדיונים כאלה 🙂

חחחחחהרמוניה
תטהרי גם את שמךזיויק
"דבריי הוצאו מהקשרם" לא יספיק פה
..הרמוניה

אפשר לחזור ולקרוא את ההודעה שלי בשרשור

הAI משמיטים אותי בעקביות,intuscrepidam
אין להם גישה לכל התוכן של השרשור
מסננים אותךבחור עצוב
או שאתה ai בעצמך? 
או גם וגםintuscrepidam
הפיתרון הוא לסובב את הפלאפוןארץ השוקולד
דייט ראשון בחיים, חייב קצת עזרה, בעיקר בנות...נו, ההוא מהזה

האמת אני בכלל לא בטוח אם הפורומים פה עדיין פעילים😂

אבל ככה, ביום שני הבעל"ט דייט ראשון בחיים ואני חייב טיפה עזרה

לא מצפה שתגידו לי בדיוק מה לעשות, בסוף העניין הוא להיות אני, אבל קצת...

אז ככה, הרבה אמרו לי ללבוש בגדים שהם 'אני' ושנוחים לי, בדר"כ אני הולך עם חולצות גלופה, אז בגלל שזה חול המועד חולצת לבנה של הישיבה זה סבבה?

מיקום - בפנים? בחוץ? מקום מבודד? עם עוד אנשים?

וטלפון יום אחרי? זה דבר שעדיין עושים?

אה, ולצערי אני נטול רכב, לחכות איתה אח''כ לאוטובוס?

תודה מראש לכולם!!

האמת רק פעם אחת😅נו, ההוא מהזה
ובערך באמצע הדרך בינינו אבל זה כי היא ישנה אצל חברה שלה אז הגעתי לשם...
להעלות סטנדרטים או להתפשר?Lavender

בתור בחורה שיוצאת לדייטים, אני שמה לב שבאמת מפריע לי מראה חיצוני של רוב הבחורים. 

ואיכשהו אני פוסלת את רובם בגלל המראה החיצוני, מצד אחד יש את המשפחה שמייעצת לי לתת צ'אנס ולראות אולי בדייט עצמו לא יפריע לי המראה,

מהצד השני החברות מייעצות לי "תסתכלי במראה ותעלי סטנדרטים"

ואני עצמי לא יודעת מה להחליט, כי אין לי בעיה לחכות בשביל הבחור המושלם, אבל מהצד השני לא רוצה לפספס את הרכבת ולהגיע לגיל מבוגר...

(ולא, אני לא מחפשת את הדוגמן האולטימטיבי, אבל כן בחור שנראה סבבה)

מה אומרים?...

אוקיי, מקבלת.Lavender

הוא לא התאים בתור בעל כי היה לו "באג" בתקשורת הבינאישית לפעמים.

היה לו קטע שהוא יכל לראות את העולם כשלילי, שאנשים פועלים רק לפי אינטרסים, גם לא עניין אותו להסביר את עצמו אם אנשים התעצבנו עליו, קיצור כל מיני שריטות כאלה שקשה להגדיר.

עוד מכה ועוד מכהגרי

עוד סירוב ועוד התעלמות עוד היעלמות ועוד "גוסטינג".

"מִכַּף רֶגֶל וְעַד רֹאשׁ אֵין בּוֹ מְתֹם פֶּצַע וְחַבּוּרָה וּמַכָּה טְרִיָּה"

יפה מאוד זיויקשפלות רוח
נכון כנ"ל שתי גרושות התחילו איתי מוצשאדם פרו+

ונעלמו, חברה בדיוק התקשרה והציעה. בלה בלה.

אין מה לעשות יש אנשים שמקשים

מורידים את הרמה בשביל כולם.

אין נאמנות.

מסוגלות להתכתב ולדבר ולהתלהב בערב.

בבוקר והנה היא נעלמה.

אם זה ינחם אותךהמצפה לישועה

אני לא לפני הרבה זמן הייתי כל כך תמים שלא הכרתי את זה דיברתי עם מישהי(וזה היה דרך מישהו שהכיר ביננו)וקבענו שלחתי לה הודעה והיא לא ענתה..

אני בלי ווטסאפ וכו' אז ממש לא הבנתי חשבתי שהפל' לא עובד אולי היא לא קוראת הודעות סמס...

התקשרתי גם לא ענתה חשבתי הפל' שלי הלך...

ואז גיליתי שיש שם לדבר  הזה מאז כבר היו עוד כמה דברים דומים...

:')חתול זמני

הייתה לי פעם שהתפניתי לבית חולים בפתאומיות בלי טלפון ולבסוף הייתי יותר מחודש בלי טלפון איני יודע כמה שיחות שלא נענו

מה הבעיה של אנשיםאני:)))))אחרונה

לומר פשוט שלא מתאים?

בדייטים עצמם ובין הדייטיםadvfb

עולים תחושות בדייטים עצמם

עולים תחושות בין דייט לדייט

מה דעתכם המקום שצריך לתת לסוגי התחושות?

מה זה יכול לומר שיש פער בין התחושות בדייטים לתחושות בין הדייטים (לכאן או לכאן)? 

סתם מבאסהפי

שיש פער זה לא אמור להיות ככה..

אני חושבת שעל הגבר יותר ליזום בין דייט לדייט לפחות לפתוח את השיח . אבל התפקיד שלה זה להיפתח ולא להיסגר

מסכימהרק נשמה

בעיקר עם הקטע שעליה מוטל להיפתח לי זה לפעמים לא זורם ולא כי אני לא רוצה ואני רואה איך זה גורם לנסיגה בצד השני

נכון זה לא פחות קלהפי
כל אחת והקצב שלהadvfb

יש הבדל אם זה תקוע לבין אם זה לוקח זמן..

כאילו אם בחורה לא זורמת איתי כפי שציפיתי אבל זורמת במידה מסויימת ומראה עניין אז זה לגמרי חלק מהמשחק

יש הרבה קשרים שנתקעיםהפי

כי הבחורה חסומה ולא משתפת ..

והבחור גם באנרגיה זכרית פצועה - לא יוזם / רגשי נחיתות / חושב מה היא תביא לי בתמורה .

זה חוסם לגמרי את הבחורה אי אפשר להכיר ככה

ככה יש הרבה קשרים שנתקעים עוד לפני הדייט/ בדייטים ראשונים ,שיכול להיות להם פוטנציאל גדול אם כל אחד היה מתחבר למהות שלו ..

אהבתי את הביטוי אנרגיה זכרית פצועהמחפש שם
נשמע כמו חתול רחוב פצועחתול זמני

לא יודע לא מתחבר לכל משחקי המגדר האלה

וואי לגמריadvfb

בתור גבר זה ממש מתסכל שהבחורה חסומה.

אבל יש הבדל אם היא חסומה לבין זה שלוקח לה זמן יותר לשתף.. לפעמים קצת סבלנות והדברים נפתחים.

וגם לגבי האנרגיה הזכרית - יש הבדל אם הגבר בכלל לא מביא את עצמו, לבין זה שלוקח לו קצת זמן לצבור אמון ובטחון.

מענייןמחפש שם
איך את מזהה את ההבדל? מתי את נותנת זמן וסבלנית לתהליך של צבירת בטחון ומתי את חותכת? 
חח אני בןadvfb

ונראה לי שהעקרון נכון לשני המינים,

שרואים מגמת התמקדות אז זה יכול לתת יותר בטחון ואמון שהקשר מתקדם בצרוה טובה

את יודעת להצביע על דברים שחוסמים/ עוזרים לך להפתח?מחפש שם
מה שהכי עוזר להיפתח זה פשוט טבעיותרק נשמה

לא לשחק את כל המשחקים ולא לנסות להיות מי שאתה לא, אפשר להבחין אם בן אדם הוא עצמו או מנסה לחקות משהו אחר

אמןמחפש שם
זה קטע כי אתה מאמין שאם תהיה משהו מסויים אז מי שהולך תפתח בזמן שזה יקרה כשפשוט תהיה אתה...
מממ אני בעיקר מדבר על מחשבות והרגשות תוך כדיadvfb

והגיוני שהזמן בין לבין נועד לעיכול,

לכן הפער הוא לא פער שזה הפוך בהכרח שבאחד מהם מרגישים טוב ובאחד מהם מרגישים לא טוב..

לפעמים קרה לי שהרגשתי יותר טוב בין לבין מאשר בפגישות עצמן

נראה לי שזה שכל ורגשרק נשמה

כאילו מה שאתה חווה בדייט זו החוויה עם האישה עצמה, נעים או לא נעים יש משיכה או אין קיצור בעיקר רגש, איך הווייבים שלכם נפגשים

ובין הדייטים שההתלהבות והרגש יורדים השכל מתחיל לנתח מה היה ואם זה מתאים או לא

ובתשובה לשאלתך שתי התחושות מאוד חשובות ונראה לי שהעיקר זה איך מרגישים בדייט עצמו, ובקשר למחשבות שבין לבין לראות אם הן באות משכל ישר או מפחדים ודמיונות

הדוגמא הכי בולטת שאני חושבת עליה זה אם נגיד בדייט אתה לא מרגיש משהו מיוחד, מרגיש שזה לא כזה קשור, אבל אחרי זה בשכל אתה חושב שוואו זה אבל בדיוק מה שאני מחפש, אם זה לא דייט ראשון שני אז נראה לי ברור שאין למה להמשיך)

יפה, תודה!advfb
מציע חידוד - רגש ודמיוןadvfb

בפגישה עצמה אין דמיונות, הפגישה מאוד מקרקעת את הזוג והם מרגישים מה קורה ביניהם. 

בין לבין הדמיון מפתח, אפשר לחשוב איך מפה להמשיך הלאה, לטוב או למוטב... 

השכל גם נכנס בין לבין ובאמת יש צורך להבין מה השכל אומר ומה הדמיון אומר.

יפהרק נשמה

ואם תתבונן בתשובתי תשים לב שהזכרתי גם את הדמיון

כן כןadvfbאחרונה

להבנתי התייחסת לדמיון כוזב ומה שכתבתי (שלא סותר את מה שכתבת) מדבר על דמיון בכלל, גם ככלי לגיטימי.

מתנה לחג - קובץ שירים לנשיםגלויה

שלום לחברות הפורום היקרות!

כן, זה רק לנשים. 

הייתי פעם פה... 

עברתי לפני 10 שנים מסע של גירושין

וחג הפסח היה מורכב עבורי באותו זמן. 

ב"ה בסוף זכיתי ליציאת מצרים

וקריעת ים סוף 

והתחתנתי ב"ה 

(לולא המסלול הזה - לא הייתי יודעת שבעלי הוא מה שאני צריכה) 

ובסוף - הפכתי לאמא בחול המועד פסח!

כתבתי ספרון על המסע

מילים שה' שלח לי להתמודד

וקיבצתי לקובץ מתנה עבורכן.

מקווה שישמח ויחזק! 

20260331102053.pdf (תלחצי על זה) 

קפיץגלויה
מרגש.אם-אם
תודה!גלויהאחרונה
איך אתם הייתם מגיבים?אביעד מילוא

נרשמתי לשדכנית ואחרי  תקופה שהרגשתי ממנה תחושה לא טובה היא אמרה לי שכרגע היא לא מתכננת להשקיע בחיפוש בשבילי. איך אתם הייתם מגיבים לזה?

(אציין שעבר זמן ואני עדיין בהלם מהתגובה)

שומר את המספר שלה ב"לא לענות"אריק מהדרום
שואלת למההרמוניה
הסיבה היא סיבה טובהאביעד מילוא

אין כאן המקום לפרטה אבל הניסוח של ההודעה שהיא לא מתכננת להשקיע בזה...

שהיתה אומרת מראש. זה לא לעניין...יעל מהדרום

לק"י

אם היא לוקחת כסף, שתברר מראש הכל ותחליט אם היא יכולה או לא.

(גם בהתנדבות, לא הייתי נותנת תקווה סתם. בטח בתשלום).

זהמעליב..הרמוניה
תלוי מה הסיבהשם פשוט
עבר עריכה על ידי שם פשוט בתאריך ט' בניסן תשפ"ו 15:41

אתה מספר שיש סיבה טובה,

אנחנו לא יודעים מהי.

סיבה טובה זה אחד שלא עונה להודעות, מבריז, או לא מדבר לבנות או אליה בצורה מכבדת, או שיש לו דרישות לא סבירות.

למה שהיא תשקיע בבן אדם לא רציני? סביר שתשים בהולד לתקופה. 

אבל אם  הסיבה היא שהבן אדם במילואים, הניסוח שלה הזיה. 

הזויה🤦‍♀️יעל מהדרום

לק"י

נראה לי שהייתי נאלמת דום או שואלת "מה?!" מופתע.

היא שדכנית ששילמת לה או בהתנדבות?ארץ השוקולד

אם זה בתשלום, אם היה לי אומץ הייתי מבקש את הכסף אם אין סיבה טובה להתנהלות הזו.

אם זה בהתנדבות, זה אמירה לגיטימית שאין לה זמן כעת, הייתי מתבאס אבל מקבל אמירה כזו.

יש דמי רישום ושכר שדכנות כןאביעד מילוא
מה?????????????????אני:)))))

אני בהלם!!

אני אגיד לך משהו אביעדאריק מהדרום

אני הייתי רשום בפינקסים של 3 שדכניות, אמרתי להן שאני דורש שיספרו לבנות שהן רוצות לשדך לי מראש לפני הפגישה הראשונה שיש לי הפרעת מצבי רוח.

אף אחת לא חזרה אלי מעולם עם הצעת שידוך.

שדכנית אחת היתה אשתו של הרב שקידש אותי ואת אשתי, אז היא ראתה בלייב מתי הפכתי ללא רלוונטי.

שדכנית שניה שלחה לי הזמנה לסדנה לקראת חתונה חצי שנה אחרי החתונה אז הודעתי לה שזה לא רלוונטי.

והשדכנית השלישית, היחידה שדרשה תשלום מראש,

אני עדיין מחכה שתיצור איתי קשר כדי להודיע שזה לא רלוונטי 12 שנה אחרי החתונה.

אני יזמתי קשר עם אשתי, יתכן שזה גם מה שאתה צריך.

בהצלחה.

..הרמוניה

@יעל מהדרום יעל אני חייבת לשאול איך זה לא הרתיע אותך?

נראה לי שאגיב לך בפרטי...מחר בלי נדריעל מהדרום
תודה(:הרמוניה
אני עברתי את שלב הליצור קשר בעצמךאביעד מילוא

אחרי שהייתי באתרים וניסיתי ליזןם קשרים הבנתי שזה לא עובד וצריך ללכת לפי הכללים לפחות כדי להכיר בחורה מהסגנון שאני מחפש

כמה זה נפוץ מה שקרה לי?אביעד מילוא

אולי זה העניין לדעת לבחור שדכן שכן יודע לעבוד

בהנחה שהיא התכוונה למה שאתה חושבנוגע, לא נוגע
(אם המילה "להשקיע" זה עיקר העניין, אפשר לפרש את זה בדוחק גם בלי הקונוטציה הרגשית) - אחרי מעשה כדאי ללמוד מזה לזהות וייב של נשים בסגנון כזה (בכל הקשר) ולהתרחק או להיזהר מראש. כנראה לא סתם הרגשת מראש תחושה לא טובה ממנה.
היא לקחה כסף?advfb
כן דמי רישוםאביעד מילוא
נשמע שהיא לא בסדרadvfb

מבאס מאוד אבל אין לזה כל כך השלכה וסיבה להתעכב על זה.

אם אתה מספיק אסרטיבי אפשר לדרוש את הכסף בחזרה.

אם אתה מאמין שאפשר לדבר איתה אפשר לבקש ממנה לדון על כך.

מבינה שזה מעליבברוקולי

רק אנחנו לא יודעים את התמונה הכללית להבין מה גרם למה..

אם יש סיבה טובה- הייתי לומדת מזה מה להבא

אם אין סיבה טובה ולא הציעה לך ושילמת לאחרונה- תבקש את הכסף חזרה

הייתי מדבר איתה מאוד בתקיפותחתול זמני

סליחה באמת שבזבזתי לך את הזמן

אם שילמתי כסף מראש הייתי אומר לה שהיא כנראה שדכנית פח.

לא רק שדכנית פח אלא גם בן אדם גרועאני:)))))
אם הבנתי נכון, מפריע לך ההתנסחות שלהלגיטימי?

ולא עצם הסירוב (אמרת שזה מוצדק הסיבה שלה).

אתה יכול להתעלם ולעבור הלאה. יש עוד שדכניות.

אתה יכול גם לנסות, להתנסות, בדיבור על זה -

שלום, אני מבין שאין לך את היכולת לעזור לי בתקופה הזו. בתור מישהו שמעריך את מה שאת עושה, רציתי לשתף שנעלבתי מהצורה והניסוח שבה הצגת לי את הדברים. אני מרגיש שבצורה שבה נאמרו הדברים XYZ. וכו'.

תשאל אותה אשמח לדעת מה הסיבה?הפי

אם אין לה סיבה .. 

תבקש את הכסף בחזרה .. תבקש הכוונה תדרוש או תבין לאחד האחים/ הורים להתערב

אם יש סיבה .. אז אתה לא מספר לנו את כל האמת אז כל התגובות בטלות ומבוטלות כי אנחנו לא רואים את כל הסיפור 

את אחת הסיבות אני יודעאביעד מילוא

והיא לא ראויה להיחשף בציבור 

למרות הסיבה ההיאאריק מהדרום

זו עדיין לא סיבה להתבטא כך.

בטח לא אם שילמת מראש.

אז שמראש לא היתה לוקחת אותך כמשודךיעל מהדרום

לק"י

ואם היא לא ידעה מההתחלה, אז שתעדכן אותך בצורה מכובדת ותחזיר את הכסף.

(בהנחה שהיא לא גילתה שאתה פושע או משהו כזה).

דווקא לפושע הכי כדאי להחזיר ישר את הכסף..נוגע, לא נוגע
זכותה המלאהזיויק
תתקדם הלאה לדעתי הישועה תצמח ממקום אחר בעזרת ה'
באמת היא היתה יכולה לנסח טוב יותרגלויה

הניסוח אכן די פוגע...

ניסיון אישי: אני הייתי גרושה בלי ילדים ומתמודדת OCD (הפרעה טורדנית כפייתית, כיף חיים)

את הגירושין כמובן אסור להסתיר וגם אי אפשר (ב"ה המשכתי ללכת עם מטפחת גם אחרי הגט)

והאוסידי היה ידוע לשדכן.

הציע לי בחור שמתאים לזה ויודע להקשיב ולהכיל

ב"ה אוטוטו חוגגים 8 שנים ו2 ילדים.

לאחרונה נפתחה קבוצה של מתמודדי נפש דתיים, אני בין המנהלות, אז אפשר לפנות אליי.

ממש משמח לקרוא את הודעתך. שיהיו לכ תמיד חיים טוביםאורין

ומאושרים. ואשרי השדכן!

תודה! אמןגלויהאחרונה
ממש!!
היא סבבה והכל...חתול זמני

אבל אלרגית לחתולים (אמיתי).

מה עושים.

זה בסדרadvfb

זה זמני

זה לא אני, זה אתהחתול זמני
תודה על הדאגהadvfb
אה הכוונה היא שהמשפט נאמר כציטוט פסאודואפיגרפיחתול זמני

בשם הבחורה

תודה, למדת אותי מילה חדשהadvfb
טיפות של אור
@חתול זמני א. קונים אלרג'יקס. ב. עוברים לכלבים. ג. מגגלים 'חתולים היפואלרגניים' ופותחים על זה שיחה בדייט
א. פתרון זמני לבעיה סופיתחתול זמני

ב. אינם באים בחשבון

ג. אני מלטף כל חתול שנקרה בדרכי

במקרה כזהטיפות של אור
מתבאסים *ואז* עוברים לכלבים. יש לכם אלרגיה לחתולים עכשיו
כואבת לנו הרגלחתול זמני
לא מגדלים חתוליםארץ השוקולד
:םםםםחתול זמניאחרונה

אולי יעניין אותך