אשמח לעזרה...נח"תיסטית

בס"ד

 

התחלתי עכשיו להקפיד לא לאכול כל מיני מאכלים שלא עושים לי טוב בעור. אני אשמח אם תוכלו לתת לי רעיונות לאוכל משביע במקום מה שאסור לי.

 

אסור לי:

חיטה (לא משנה אם לבן או מלא)

תפוחי אדמה

בצל

שום

עגבניות

תפוזים

מוצרי חלב

בשר (מותר אבל הכמות קטנה)

חומוס

סוכר

קקאו

 

 

מצד שני מוממלץ לי להרבות לאכול:

נענע

לימון

מלפפונים

חסה

(או בקיצור כל הירוקים...)

 

 

אשמח לרעיונות מה לאכול חוץ מאורז כי כבר הוא יוצא לי מהאוזנים....

 

תודה חיוך

 

 

אולי :נווה מדבר

איטריות ביצים, לחמים שתכיני מקמח תירס וכד'

 

וואו , באמת אתגר רציני.... בהצלחה!!!

אולי :נווה מדבר

איטריות ביצים, לחמים שתכיני מקמח תירס וכד'

 

וואו , באמת אתגר רציני.... בהצלחה!!!

אולי:נווה מדבר

איטריות ביצים, לחמים שתכיני מקמח תירס וכד'

 

וואו , באמת אתגר רציני.... בהצלחה!!!

יש חיים גם בקמח כוסמיןכלנית1

לפני כמה חודשים נסיתי לחיות בלי קמח חיטה ויצאתי רעבה. הרגתי כמה עוגות ועוגיות כשהשתמשתי בקמח כוסמין. אבל גליתי שאם משתמשים במתכון שעל קמח כוסמין של הרב ויא (קצת יקר- מגיע בקירור לסופר מסויים או לבתי טבע). תקני את הקמח הזה פעם אחת ותעתיקי מתכון לעוגיות או לפיתות.

לחם כוסמין טוב לאנשים שרגישים לחיטה. אפשר לאפות מקמח כוסמין. העוגות יוצאות קצת שונות וצריך להתאמן.

אם את מזדמנת לירושלים, מאחורי השוק (רח' אגריפס 111) יש מאפיה שנקראת הבחירה הטבעית. ניתן להשיג חלק מהמוצרים בניצת הדובדבן, אבל במאפיה יש מבחר גדול יחסית של מוצרים מכוסמין:  פיצה, בייגלה (גדול כמו לחמניה), לחמניות, לחם- כמובן, עוגיות ועוד. אם יתמזל מזלך ישארו בורקס ומאפה ממולא בירקות (לא לבוא מוקדם מדי, כי זה עדיין לא מגיע). להבדיל מלחם מקמח לבן, קמח כוסמין לבן לא גורם עצירות, כך שלא נורא מידי פעם לאכול לחם מקמח כוסמין לבן (הרבה יותר טעים).

אטריות - אפשר לקנות אטריות מאורז או מתירס. תירס קצת יותר זול, אבל הטעם קצת יותר חזק.

בהצלחה, שתחזיקי מעמד קצת יותר ממני...

ויש גם קמח שיפוןשרבוב

אבל הוא ממש חונק, אז אנחנו מוספים אותו עם עוד קמחים אחרים..

 

ויש גם אטריות אורז [!] כמה גאוני.

זה ממש טעים

 

כלנית1-

אפשר את המתכון?

[למרות שבדר"כ אני מנחשת וזהו]

שרבובכלנית1

את נורמלית? מתכון לקמח שיפון? הרגתי כבר כמה עוגיות וחומיות בניסיונות לקמח כוסמין ועוד יותר - קמח שיפון. קמח שיפון הוא איום ונורא. העניין הוא שלא ברור לי למה, אבל 2 מרפאות כבר טענו שלא טוב לי קמח חיטה, אבל, כל זמן שאני לא מרגישה קשר ישיר, אני לא מסוגלת להיפרד לצמיתות מקמח חיטה.

כשמזדמן לי (מבצע מורכב ביותר), אני נוסעת למאפיית ברמן ובחנות המאפיה (בלבד!!) יש לחם חמוציות שעשוי מקמח שיפון בתוספת קמח רגיל. טעם גן עדן.

כשמזדמן לי, אני נוסעת לבחירה הטבעית וקונה שם פיתות כוסמין (קמח לבן!!) או בורקס כוסמין חלבי. יש שם גם עוגיות חלביות טעימות ולחמניות כוסמין מלא פחות טעימות.

מהניסיונות שלי לאפות בקמח שיפון התייאשתי. אפיתי עוגת גבינה ובתחתית שמתי קמח שיפון ואותו בצק שימש לפירורים. הילד פשוט קילף את הבצק וגם את הפירורים החביבים עליו. וזו הפעם האחרונה שהעזתי לאפות בקמח שיפון לבד. המתכון הטוב ביותר: לנסוע לרח' אגריפס ולקנות בבחירה הטבעית לחם כוסמין לבן, בורקס,...

הגעתי למסקנה שאפשר להפחית את קמח החיטה ולאפות עוגות או עוגיות עם חצי קמח כוסמין וחצי קמח חיטה.

את יכולה בתורחלקלקהאחרונה
במקום...יעל -ND

כוסמת, קינואה, שיבולת שועל, אורז מלא, קטניות.... - אין סוף אפשרויות הכנה לכל אלה.

סוכר - בכלל, או סוכר לבן? אם לבן - עברי לחום, אם בכלל - עברי לסטיביה.

מוצרי חלב - זה רעל, אז כל דבר אחר יהיה לך לתחליף בריא...

במקום קקאו - חרובים,  ואם את מדברת על משקה - צ'יקו או תחליפי קפה בריאים אחרים. תה צמחי.

הרבה דגים והרבה ביצים. עוד - אגוזים. עוד - הרבה!

במקום חומוס -טחינה (זה גם יותר בריא...)

בתור אחת...ד"ר אריק

בס"ד

שאלרגית לקמח, קקאו, וסוכר...אני יגיד לך מה אני עושה:

כל קמח אחר שלא לא מחיטה!!!ויש מלא!!!מאורז, משיפון, מכוסמין, מאפונה!מדברים שאתם לא מדמינים לעצמכם!

כיום הרבה יותר קל...

יש סילאן (דבש תמרים)-יש איתו בעיה! יש רק חברה אחת (לפחות אחרי בירור שלי) שבסיאלן שלה אין סוכר!בכל שאר החברות הם שמים סוכר בסיאלן...

לפעמים, שממש מתחשק לי שוקו אני שותה שוקו מחרובים, אז יש ממרחים מחרובים-מחורובים יש שוקולד!וזה אפילו טעים!

סטיבה, סוכר ענבים, דבש...

אגב, אני שונאת עגבניה, כך שגם הסלט שלי עשוי מגזר, מלפפון, גמבה ושמן זית

ב"הצלחה!

כרום וכולסטרול: מחקרים מסוימים הראו שתוסף כרומיוםתזונה קובי עזרא

: מחקרים מסוימים הראו שתוסף כרום עשוי להוביל להפחתה מתונה ברמות הכולסטרול הכולל ורמות הכולסטרול LDL (ליפופרוטאין בצפיפות נמוכה), המכונה לעתים קרובות כולסטרול "רע". עם זאת, ההפחתות נוטות להיות קטנות יחסית וייתכן שאינן משמעותיות מבחינה קלינית עבור כולם.

 

האם אפונה בריאהתזונה קובי עזרא

 

אפונה עמוסה בחומרי הזנה חיוניים כמו ויטמינים (ויטמין K, ויטמין C, ויטמין A וויטמינים מקבוצת B) ומינרלים (ברזל, אשלגן ומגנזיום). הם גם מספקים סיבים תזונתיים וחלבון.

אפונה היא מקור טוב לסיבים תזונתיים, שיכולים לסייע בהורדת רמות הכולסטרול ולהפחית את הסיכון למחלות לב. בנוסף, תכולת האשלגן שלהם תומכת ברמות לחץ דם בריאות.

כןאנונימי (2)אחרונה
סירטואין דיאטה, מה צריך לדעת על סירטואין: השפעתו עתזונה קובי עזרא

, מה צריך לדעת על סירטואין: השפעתו על הבריאות והכושר. 

 

קפה כולסטרולתזונה קובי עזרא

בעוד לצריכת קפה עשויה להיות השפעות מסוימות על שומני הדם, חשוב לציין שההשפעה הכוללת נחשבת בדרך כלל צנועה. לצריכה מתונה של קפה (בסביבות 3-4 כוסות ליום) לא סביר שתהיה השפעה שלילית משמעותית על שומני הדם עבור רוב האנשים, במיוחד אם יש להם תזונה ואורח חיים בריאים.

כמו בכל שיקול תזונתי, תמיד עדיף להתייעץ עם איש מקצוע בתחום הבריאות או עם דיאטנית רשומה לקבלת ייעוץ מותאם אישית המבוסס על המצב הבריאותי והיעדים הספציפיים שלך.

רק decafאנונימי (2)אחרונה

אבל

אישית טעם הקפה שנוא עליי

דובדבנים בריאותתזונה קובי עזרא

לנוגדי החמצון בדובדבנים עשויים להיות השפעות נוירו-פרוקטטיביות, המסייעות בשמירה על בריאות המוח ועלולה להפחית את הסיכון לירידה קוגניטיבית הקשורה לגיל. מחקרים מסוימים מצביעים על כך שדובדבנים עשויים גם לשפר את הזיכרון והתפקוד הקוגניטיבי. #דובדבנים

דובדבנים זה מגעילאנונימי (2)
תודה על מה שבראתתזונה קובי עזראאחרונה

"מי שמבחין בטעמו האמיתי של מה שהוא אוכל, לעולם לא יהיה זולל."

עדשים בריאות, עדשים בריא או לאתזונה קובי עזרא

?

לעדשים יש יתרונות בריאותיים רבים הודות להרכבן צפוף החומרים התזונתיים. הנה כמה יתרונות מרכזיים:

1. עשיר בחלבון: עדשים הן מקור מצוין לחלבון על בסיס צמחי, מה שהופך אותן לתוספת חשובה לתזונה צמחונית וטבעונית. חלבון חיוני לצמיחת שרירים, תיקון ותפקוד הגוף הכללי.

2. עשיר בסיבים: העדשים עמוסות בסיבים תזונתיים, מסיסים ובלתי מסיסים. סיבים מסייעים לעיכול, עוזרים לווסת את רמות הסוכר בדם ומקדמים מעיים בריאים. זה גם תורם לתחושת שובע ויכול לסייע בניהול משקל.

3. ידידותי ללב: הסיבים המסיסים בעדשים מסייעים בהפחתת רמות הכולסטרול, ובכך מפחיתים את הסיכון למחלות לב ושבץ מוחי. בנוסף, העדשים דלות בשומן רווי ונתרן בעודן עשירות באשלגן, התומך בבריאות הלב.

4. ויסות סוכר בדם: תכולת הסיבים הגבוהה בעדשים מאטה את ספיגת הגלוקוז, ועוזרת לייצוב רמות הסוכר בדם. זה מועיל במיוחד עבור אנשים עם סוכרת או אלה בסיכון לפתח את המצב.

5. ארוז בחומרים מזינים: עדשים הן מקור טוב לויטמינים ומינרלים חיוניים, כולל חומצה פולית, ברזל, מגנזיום ואשלגן. חומרים מזינים אלו חשובים לייצור אנרגיה, יצירת תאי דם אדומים ושמירה על הבריאות הכללית.

6. ניהול משקל: עדשים דלות בקלוריות ובשומן בעודן עשירות בסיבים וחלבונים, מה שהופך אותן לבחירה מספקת במזון שעשויה לסייע בירידה במשקל או במאמצים לניהול משקל.

7. בריאות מערכת העיכול: תכולת הסיבים בעדשים מקדמת יציאות קבועות ומסייעת במניעת עצירות. זה גם תומך בצמיחה של חיידקי מעיים בריאים, תורם למערכת עיכול בריאה.

הכללת עדשים בתזונה יכולה להציע את היתרונות הבריאותיים הללו ועוד. עם זאת, תמיד עדיף להתייעץ עם איש מקצוע בתחום הבריאות או עם תזונאי לקבלת ייעוץ מותאם אישית המבוסס על הצרכים הבריאותיים הספציפיים שלך.

איזו חפירהאנונימי (2)
אדם פסימי רואה את הקושי בכל הזדמנותתזונה קובי עזראאחרונה

אדם פסימי רואה את הקושי בכל הזדמנות אדם אופטימי רואה הזדמנות בכל קושי...

עדשים ערך תזונתי, האם עדשים זה פחמימה?תזונה קובי עזרא

העדשים עשירים בסיבים תזונתיים, המסייעים לעיכול, מעודדים תחושות מלאות ומסייעים בוויסות רמות הסוכר בדם. דיאטה עשירה בסיבים יכולה גם לתרום לניהול משקל בריא ולהפחית את הסיכון למצבים כמו עצירות, מחלות לב וסוכרת מסוג 2.

מה אכפת ליאנונימי (2)
טיפשות היא לאדם לחשוב שהוא יודע את אשר איננו יודע.תזונה קובי עזרא
🖕אנונימי (2)אחרונה
יתרונות תזונתיים של חומוס, האם חומוס משמין?תזונה קובי עזרא

, האם חומוס משמין

חומוס הוא מטבל או ממרח מזרח תיכוני פופולרי העשוי מחומוס מבושל ומעוך (שעועית גרבנזו), מעורבב עם טחינה (משחת שומשום), מיץ לימון, שום ושמן זית. זה לא רק טעים אלא גם מציע כמה יתרונות בריאותיים. הנה כמה מהיתרונות הבריאותיים הפוטנציאליים של חומוס:

עשיר בחומרים מזינים: חומוס עמוס בחומרים מזינים חיוניים כמו חלבון, סיבים תזונתיים, שומנים בריאים, ויטמינים ומינרלים. חומוס הוא מקור טוב לחלבון מהצומח ומכיל חומצות אמינו החשובות לתפקודי הגוף השונים.

 

מה אכפת ליאנונימי (2)אחרונה

אולי יעניין אותך