לאחרונה(לפני שבוע-שבועיים) אורגן כנס ה"יסוד" של פורום "כיפה אחת",ערכתי מעקב על כל העניין הזה של הפורום הנ"ל ויצאתי עם המסקנות הבאות:
א. לאחר הכנס התפרסם סירטון ובו דיבורים של ראשי הכנס ותומכיו בסירטון היו מס' בחורים ובחורות שדברו ובנוסף היה גם את הרב אלישע ושליצקי, בהמשך אותו יום דיברתי עם אחד שאחראי על זה, ושאלתי אותו מי נמצא בפורום הזה? תשובתו הייתה שמנאמני תורה ועבודה עד קוממיות, ואז שאלתי ומה עם כל אלו שימינה מקוממיות? אז הוא ענה לי שהוא פנה לדניאלה וייס לצבי אלימלך ולמאיר ברטלר(נוער למען א"י וגרעיני הערים העבריות) עם בקשה להצטרף לפורום הנ"ל השלושה סירבו להצטרף לפורום הנ"ל, מהמשך השיחה הבנתי בברור למה הנ"ל לא חברו לפורום הנ"ל, שאלתי אותו אם תהיה מחלוקת לדוגמא על המאבק על א"י על פי מה/מי תכריע, אז הוא אמר לי ע"פ ההלכה, אמרתי לו שזאת אמירה מגוחכת כי בהלכה יש המון גוונים(מכאן ועד י-ם) ואי אפשר להתנהל ככה בשאלות לאומיות כבדות משקל, שבאותו גוף יש את נאמני תורה ועבודה שהם די נוטים שמאלה בדעותיהם.
ב. לגבי העניין התקציבי, שאלתי האם מקבלים מימון מגופים ממשלתיים? אז הוא ענהלי כן, שאלתי ואך תשמרו לא לפול בפח? אז הוא ענה: סיעתא דשמיא, אמרתי לו חבוב אתה לא יכול להגיד ככה אתה מכניס את עצמך לבור על מלא נחשים ועקרבים(יש דוגמא יותר טובה: אתה נכנס לשדה מוקשים ואז אומר סיעתא דשמיא?) ואומר סיעתא דשמיא?איפה ההשתדלות המינימלית? אמרתי לו רבים וטובים ממך נפלו למה שאתה לא תיפול? אז הוא אמר שהוא הולך עם רבנים...זה תירוץ גרוע כי מה לעשות העסקנים ממועצת יש"ע עבדו גם על רב אברום בגירוש ובחוות מעון, אמרתי לו שבשעת מבחן המערכות(להלן: מועצת יש"ע ועדים וחבריהם)יפנו לו עורף ולא יתנו את תקציביהם(ותקציבי הממשלה)השמנים ואז הוא לא יוכל לפעול...
זה כמו שהם מידרו את הפעילים בכפר מימון ואת הפעילים של החסימות כבישים ועוד...
אז מכאן אני מסיק מסקנה שב"ה שה' נתן שכל לנוער למען א"י ולגרעיני הערים העבריות לא להצטרף לפרמידת הוויתורים על ארץ ישראל(ראו מאמר של מאיר ברטלר בנושא בהארץ) ואפילו לא בקצת(זוכרים את הפלייר בגירוש: גם במעגל השלישי והחמישי אתה שותף, אז גם כאן...)

החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל