פורום "כיפה אחת"ארץ הקודש

לאחרונה(לפני שבוע-שבועיים) אורגן כנס ה"יסוד" של פורום "כיפה אחת",ערכתי מעקב על כל העניין הזה של הפורום הנ"ל ויצאתי עם המסקנות הבאות:

א. לאחר הכנס התפרסם סירטון ובו דיבורים של ראשי הכנס ותומכיו בסירטון היו מס' בחורים ובחורות שדברו ובנוסף היה גם את הרב אלישע ושליצקי, בהמשך אותו יום דיברתי עם אחד שאחראי על זה, ושאלתי אותו מי נמצא בפורום הזה? תשובתו הייתה שמנאמני תורה ועבודה עד קוממיות, ואז שאלתי ומה עם כל אלו שימינה מקוממיות? אז הוא ענה לי שהוא פנה לדניאלה וייס לצבי אלימלך ולמאיר ברטלר(נוער למען א"י וגרעיני הערים העבריות) עם בקשה להצטרף לפורום הנ"ל השלושה סירבו להצטרף לפורום הנ"ל, מהמשך השיחה הבנתי בברור למה הנ"ל לא חברו לפורום הנ"ל, שאלתי אותו אם תהיה מחלוקת לדוגמא על המאבק על א"י על פי מה/מי תכריע, אז הוא אמר לי ע"פ ההלכה, אמרתי לו שזאת אמירה מגוחכת כי בהלכה יש המון גוונים(מכאן ועד י-ם) ואי אפשר להתנהל ככה בשאלות לאומיות כבדות משקל, שבאותו גוף יש את נאמני תורה ועבודה שהם די נוטים שמאלה בדעותיהם.

ב. לגבי העניין התקציבי, שאלתי האם מקבלים מימון מגופים ממשלתיים? אז הוא ענהלי כן, שאלתי ואך תשמרו לא לפול בפח? אז הוא ענה: סיעתא דשמיא, אמרתי לו חבוב אתה לא יכול להגיד ככה אתה מכניס את עצמך לבור על מלא נחשים ועקרבים(יש דוגמא יותר טובה: אתה נכנס לשדה מוקשים ואז אומר סיעתא דשמיא?) ואומר סיעתא דשמיא?איפה ההשתדלות המינימלית? אמרתי לו רבים וטובים ממך נפלו למה שאתה לא תיפול? אז הוא אמר שהוא הולך עם רבנים...זה תירוץ גרוע כי מה לעשות העסקנים ממועצת יש"ע עבדו גם על רב אברום בגירוש ובחוות מעון, אמרתי לו שבשעת מבחן המערכות(להלן: מועצת יש"ע ועדים וחבריהם)יפנו לו עורף ולא יתנו את תקציביהם(ותקציבי הממשלה)השמנים ואז הוא לא יוכל לפעול...

זה כמו שהם מידרו את הפעילים בכפר מימון ואת הפעילים של החסימות כבישים ועוד...

אז מכאן אני מסיק מסקנה שב"ה שה' נתן שכל לנוער למען א"י ולגרעיני הערים העבריות לא להצטרף לפרמידת הוויתורים על ארץ ישראל(ראו מאמר של מאיר ברטלר בנושא בהארץ) ואפילו לא בקצת(זוכרים את הפלייר בגירוש: גם במעגל השלישי והחמישי אתה שותף, אז גם כאן...)

מסכיםמתנחלוס
תוכל להגדיר לנו במעט מיליםרכס רמת מגרון

בע"ה

בבקשה מיהם כיפה אחת? מעולם לא יצא לי לשמוע עליהם.

בציפיית הישועה.

תשובה...ארץ הקודש

זה הסירטון אחרי הכנס שהם עשו... תראו

http://n5.inn.co.il/News/News.aspx/209420

הם חדשים... מגדירים את עצמם כגוף המאחד של כל גופי הצעירים בציונות הדתית, הם אומרים שמנאמני תורה ועבוד עד קוממיות זה מי שאיתם.

יש כאן מישהו שבפורום הזה? שיענה על שאלות...ארץ הקודש
איך אפשר להגיד דבר כזהעופר האיילים

אמרתי לו שזאת אמירה מגוחכת כי בהלכה יש המון גוונים(מכאן ועד י-ם) ואי אפשר להתנהל ככה בשאלות לאומיות כבדות משקל,

ברור שצריך ללכת לפי ההלכה, ויש להלכה דעה אחת ברורה: ארץ ישראל זה ביהרג ובל יעבור.

ויש כאלה שמעוותים את ההלכה איך שהם רוצים

מסכיםארץ הקודש

אבל הוא אמר שהולכים שבפורום שלהם הולכים ע"פ אז אמרתי שזה מגוחך כי בהלכה יש מלא גוונים אז אי אפשר להגיד ע"פ ההלכה כי גם בפורום הזה עצמו יש מתורה ועבודה עד קוממיות ולהם אין את אותם רבנים אז לפעמים ההלכה של נאמני תורה(עלק) תהיה אחרת מקוממיות(לדוגמא). 

"יש כאלה שמעוותים את ההלכה איך שהם רוצים":קוקו

"ארץ ישראל זה ביהרג ואל יעבור"????!?
ג' עבירות הם ביהרג ואל יעבור: עבודה זרה, גילוי עריות ושפיכות דמים. ארץ ישראל? זה מצווה נורא חשובה, אבל זה לא ביהרג ואל יעבור.

"עופר האיילים": מאיפה הבאת את זה? אפשר מקור בבקשה?

נכון שבשעת השמד כל המצוות הם ביהרג ואל יעבור, אבל כיום זה עדיין לא שעת השמד.
יש הגדרה מאוד ברורה מה זה שעת השמד. רק אם באים אליך עם נשק דרוך ומאיימים עליך שאם תעבור עבירה פלונית (במקרה שלנו: לצאת מהארץ) אז נירה בך ח"ו, אז יש דין של יהרג ואל יעבור.

אני חושב שזה משום חילול ה'אנונימי (פותח)

עיין בגמ' סנהדרין (נדמה לי דף ע"ד) שיוצא מהסוגיא שם שהסיבה שיש יהרג ואל יעבור בע"ז ובכל מנהג של עמ"י זה משום קידוש ה' (ונקדשתי). ודאי שאין חילול ה' גדול מכך שעמ"י נסוג מתהליך הגאולה ודוחה את דודו שדופק...

ציטוט משיחה של הרב צבי יהודהעופר האיילים

אני לא זוכר איפה בדיוק

"על יהודה ושומרון תהיה מלחמה"?קוקו

זה לא אומר שצריך למסור את הנפש.
נילחם, אבל לא נמות על זה.

מי אמר שנפסק להלכה כמו הגרא בסנהדרין? שו"ע לפחות לא פסק ככה.

למסקנא: ארץ ישראל היא מצווה גדולה וחשובה (לפי הרב חרל"פ בדורינו היא גם ה"נקודה העיקרית". מה זה אומר בדיוק? כל אחד מפרש את זה אחרת...) אבל אסור למות בשביל זה.

וברוך ה', כיום שאנחנו בארץ ישראל, אנחנו זוכים לקיים כל רגע את מצוות יישוב הארץ!

אשרינו!

(ד.א: לפי הרמב"ן אין מצוות ארץ ישראל.)

* הגמרא בסנהדריןקוקו
יש שיחה שבמפורש הרצי"ה אומראנונימי (פותח)

שיש חיוב מסירות נפש יהרג ואל יעבור על א"י. הוא גם קיים את זה בגופו וכאשר ביקשו ממנו לעזוב את סבסטיה הוא אמר "תביאו מכונת ירייה ותירו בי". 

לגבי הגמרא בסנהדרין היא כן נפסקה להלכה בשו"ע. כל מצווה או מנהג ישראל שיש עליו "גזירת המלכות" יש חיוב לקיים ואפילו במחיר של מסירות נפש.

ההגדרה שלך לשעת השמד בתגובה הראשונה שלך מוטעית. ההלכה לא אומרת שרק במקרה שרוצים להרוג אותך צריך למסור את הנפש, אלא אפילו אם רוצים להרוג אותך תמות ואל תעבור על דברי תורה, כדי לקדש שם שמים. 

ממילא כאשר ממשלה רוצה למנוע מיהודים לשוב לנחלתם זה בגדר גזירת המלכות ויש חיוב למנוע בכל דרך ואפילו מסירות נפש. 

והנה לכם דוגמא לדיון על דעת ההלכה בנושא א"י!^^^^אלירז
קוקו - לפי הרמב''ן יישוב א"י זה גם בגלות!!!!8888אחרונה

מצוות עשה דאורייתא של יישוב ארץ ישראל

הרמב"ן בספר המצוות מצוות עשה ד'וז"ל:

"מצוה רביעית:שנצטווינו לרשת הארץ אשר נתן הא-ל יתברך ויתעלה לאבותינו, לאברהם, ליצחק וליעקב. ולא נעזבה ביד זולתנו מן האומות או לשממה. והוא אומרו להם: "והורשתם את הארץ וישבתם בה, כי לכם נתתי את הארץ לרשת אותה", "והתנחלתם את הארץ", "אשר נשבעתי לאבותיכם".

ופירט אותה להם במצווה הזו כולה, בגבוליה ומצריה, כמו שאמר: "ובאו הר האמרי ואל כל שכניו בערבה בהר ובשפלה ובנגב ובחוף הים" וגו', שלא יניחו ממנה מקום.

והראיהשזו מצווה, אומרו יתעלה בעניין המרגלים: "עלה רש כאשר דבר ה' לך, אל תירא ואל תחת". ואמרו עוד: "ובשלוח ה' אתכם מקדש ברנע לאמר עלו ורשו את הארץ אשר נתתי לכם". וכאשר לא אבו לעלות במאמר הזה, כתוב "ותמרו את פי ה' אלהיכם", וכן "לא שמעתם", הוראה שהיא מצווה, לא ייעוד והבטחה.

וזו היאשחכמים קורין אותה מלחמת מצווה, וכן אמרו בגמרא סוטה [מד ע"ב]: "אמר רבא: מלחמת יהושע לכבוש, דברי הכול חובה. מלחמת דוד להרווחה, דברי הכול רשות". ולשון ספרי: "וירשתה וישבת בה: בזכות שתירש – תשב".

ואל תשתבשותאמר, כי המצווה הזאת היא המצווה במלחמת שבעה עממין, שנצטוו לאבדם, שנאמר: "והחרם תחרימם". אין הדבר כן. שאנו נצטווינו להרוג האומות ההם בהילחמם עימנו, ואם רצו להשלים – נשלים, ונעזבם בתנאים ידועים. אבל הארץ – לא נניח אותה בידם, ולא ביד זולתם מן האומות בדור מן הדורות. וכן אם ברחו האומות ההם מפנינו והלכו להם, כמאמרם [דברים רבה פר שופטים]: "הגרגשי פנה והלך לו ונתן להם הקב"ה ארץ טובה כארצם, זו אפריקי", נצטווינו אנו לבוא לארץ ולכבוש מדינות הערים ולהושיב בה שבטינו. וכן אחרי הכריתנו העמים, אם רצו שבטינו לעוזבה ולכבוש להם ארץ שנער או ארץ אשור וזולתם מן המקומות, אינם רשאים; שנצטוינו בכיבושה ובישיבתה.

וממאמרם"מלחמת יהושע לכבוש", תבין כי המצווה הזו היא הכיבוש. וכן אמרו בספרי [דברים יא]: "כל המקום אשר תדרוך כף רגלכם בו לכם יהיה" וגו', "אמר להם: כל המקום שתכבשו חוץ מן המקומות האלו, הרי הם שלכם. או רשות בידם לכבוש חוצה לארץ עד שלא יכבשו ארץ ישראל? תלמוד לומר: 'וירשתם גוים גדולים ועצומים', ואחר כך: 'כל המקום אשר" וכו'.ואמרו: "ואם תאמר: מפני מה כיבש דוד ארם נהרים וארם צובא, ואין מצוות נוהגות שם? אמרו: דוד עשה שלא כתורה, התורה אמרה: משתכבשו ארץ ישראל, תהיו רשאים לכבוש חוצה לארץ; והוא לא עשה כן". הרי נצטווינו בכיבוש בכל הדורות.

ואומר אני,כי המצווה שחכמים מפליגים בה, והוא דירת ארץ ישראל, עד שאמרו [כתובות דף קי ע"ב]: "כל היוצא ממנה ודר בחוץ לארץ – יהא בעיניך כעובד עבודה זרה, שנאמר: כי גרשוני היום מהסתפח בנחלת ה' לאמר לך עבוד אלהים אחרים". וזולת זה הפלגות גדולות שאמרו בה - הכול הוא ממצות עשה הזה, שנצטווינו לרשת הארץ ולשבת בה.אם כן, היא מצות עשה לדורות, מתחייב כל אחד ממנו, ואפילו בזמן גלות, כידוע במקומות הרבה. ולשון ספרי:

"מעשהברבי יהודה בן בתירה ורבי מתיא בן חרש ורבי חנניה בן אחי רבי יהושע ורבי נתן, שהיו יוצאין חוצה לארץ, והגיעו לפלטיה, וזכרו את ארץ ישראל, וזקפו את עיניהם, וזלגו דמעותיהם וקרעו בגדיהם, וקראו המקרא הזה: 'וירשתה וישבתה בה ושמרת לעשות.' ואמרו: ישיבת ארץ ישראל שקולה כנגד כל המצוות."

דעת תורה

כנראה אתה מתכוון לרמב"ם אבל זה גם לא נכון,

תראה כאן

http://www.shaalvim.co.il/torah/maayan-article.asp?id=342

יש ת'ציטוט בתחילת הדיסק של שירי גוש קטיףרמ"ג
"ארץ הקודש" יכול להיות שאני מסכימה עם רוב דבריךאלירז

אבל כדאי גם לפרגן לאלו המנסים לפעול לטובת העם והארץ, ומשקיעים בזה הרבה ממרצם!

יש צדק בדברים שנאמרוארץ הקודש

מהדברים שלי נשמע שאני מזלזל, אז ככה אני לא מזלזל אבל אני חושב ומנסה להתריע שוואלה נופלים פה בפח של המערכות השילטוניות, אז בא ניזהר, וקצת קשה לי להעריך אנשים שעובדים עם גופים שילטוניים וחושבים שלא יפלו, ועוד פעם זה לא שאני לא מעריך אבל מאוד קשה לי.

חל"פ הגבעות - AI. מה דעתכם על זה?נ א

אשמח שתעבירו את התמונה בקבוצות. תודה רבהנ א
מי שמעוניין/ת לקבל את התמונה במייל, נא לשלוח מיילנ אאחרונה

לכתובת: chalaphagvaot@gmail.com

אפשר עדיין להשיג קפוצונים או חולצות לזכר אהוביה?הגבעות בלב תמיד

של יהודים בואו ורשו ארץ

ואם יש צמידים וכו גם יש ביקוש..

אני בת, מעדיפה לקנות מבנות כמה אם אפשר או שישלחו בדואר 

נירו ניר, שירו שיר, כבר הנצו ניצניםימח שם עראפת

יא! איזה יופי! אני מת על לראות נבטים נובטיםקעלעברימבאר

והעשבים גדלים. זה אחד הדברים היפים בחורף.

אפילו הטחב הירוק שגדל בין המדרכות אחרי הגשמים יפה בחורף.  (אגב רואים שהנבטים בתמונה העליונה הם דו פסיגיים)

עשית לי חשק לצאת ולחפש נבטים שנבטו מהגשםקעלעברימבאר
🤩פתית שלגאחרונה
גבעה או חווה על שם צ'רלי קירקאדם פרו+

הוא רוצה שננציח אותו

וגם אף שמאלני לא יתחיל עכשיו להרוס

חווה על שם צרלי

קדימה. מי לוקח את הכפפה.

לטרמפ יש ישוב,

למה שלצרלי לא יהיה?

(גבעון חובט במצח)ימח שם עראפת
הגבעון הנ"ל הוא השמש של בית הכנסת?קעלעברימבאר
קפיץאחרונה
כנסו >> החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל (חל"פ הגבעות)נ א

בשם ה' נעשה ונצליח

מקימים גבעות חדשות בארץ ישראל ומציבים בהם דגל ישראל לגובה רם

החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל בקריאה לכל מי שיכול, לצאת ביוזמה להקמת גבעה חדשה באזור מגוריכם, להציב דגל ישראל לגובה רם כדי שידעו כולם למי שייכת ארץ ישראל וכן, להביא ולרתום משפחות ואנשים למשימה החשובה הזאת.

להקים גבעה חדשה בזמן זה - זאת מטרה חשובה ביותר.

שלחו תמונות מהגבעה החדשה שהקמתם למייל של חל"פ הגבעות chalaphagvaot@gmail.com

חשוב!! להעביר הודעה זאת בכל קבוצה

🏡 החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל

בונים. מיישבים. גואלים.

מקימים גבעות חדשות בארץ ישראל!!!נ אאחרונה
סבתא לחיילת שאמורה לשמור בהגנשMalkaa

האם המקום מגודר. יש תנאי מגורים ומזון טוב לחיילים?

פשוט. מודאגת

באיזה מקום?משהאחרונה
איך אפשר לבדוק מתי תהיה העלייה הבאה לחומש ?דור ל

אשמח לעזרה

מה זאת אומרת 'עליה'?יו0י

יש שם ישיבה 24/7..

עליות מאורגנות המוניות, זה בדר"כ רק כשיש איזו סכנה גדולה שמסתמנת... 

הגיוני שתהיה ביום השנה ליהודה דימנטמן הי"ד.אריאל יוסףאחרונה

יש קבוצה בווצאפ..החיים מאושרים

שנים שאני חולם להקים מיזם כזה..יו0י

אולי יעניין אותך