כאבים :/אהבה של אימא

כואב לי בבטן התחתונה... זה אמור להדאיג אותי..?

איך אני יודעת אם זה בגלל שהרחם מתרחב או מסיבה אחרת??

אני ממש בתחילת חודש שישי...

גם לבדוק בדיקת שתןאחותו
תנסי לתזמן את הכאביםיפעת1

לראות מתי הם מגיעים,אחרי מאמץ?קיום יחסים,חוסר שתיה וכו'..

אם זה עובר בשינוי תנוחה/במקלחת..

אם זה בצד שמאל או ימין.. וגם מה שאחותו אמרה לעשות בדיקת שתן..תרגישי טוב!

זה משנה באיזה צד כואב?למה?נונה

העובר נמצא רק בצד שמאל תמיד?הרי זה שק שנמצא ב2 הצדדים, לא?

תודה על התשובות!!אהבה של אימאאחרונה

ב"ה, זה קרה יום אחד ועבר מעצמו... אין לי מושג מה זה היה...

האמת שהתקופה האחרונה הייתה לי לחוצה ולא רגועה, והייתי דיי במתח וגם מתוסכלת...

(אני מתוסכלת יותר מדי שאני לא במרץ כמו פעם, וזה ממש גרוע שאני עושה את זה לעצמי...)

אז אולי בגלל זה היו לי כאבים? :/ אין לי מושג אם זה קשור... אבל אני עובדת על זה ומשתדלת להירגע

תודה רבה על התשובות... ממש כיף שיש אתכן

שיפוטיות בצל קשיי סמכות עם הילדיםאובדת חצות

היינו בשבת משפחתית עם הילדים

והם באמת היו קצת מציקים לכולם

עלו על ספות יפות בסלון, שמו בובה בפרצוף של המבוגרים שהיו שם, אמרו "דני אתה מציק" לאחים שלי בצורה לא נעימה ומציקה וגם שברו כוס שתיה כמו גביע זכוכית (בטעות אחד הילדים עשה תנועה לא נכונה אבל גם אמרו להם לא להשתמש בכוסות כאלו וויתרנו להם) ולא רצו לשים סנדלים כדי שהזכוכיות לא יכנסו להם לרגל

זה באמת נשמע המון

אבל הרגשתי ששפטו אותם בצורה שגרמה לי גם להתעצבן ולהיות חסרת סבלנות אליהם וזה ממש כאב לי.

פתאום המארחת קרובת משפחה שלי הייתה נראית לי נוקשה כזו ולא נעימה אליהם.

וזה הוריד לי מהמשפחה שלי

לא מרגישה שנהניתי

מצד שני היום עבדנו בגואש

ואחד הילדים שנהיה חצוף לאחרונה

שפך את הגואש בכיור במטבח ולא בשירותים לפי הכללים

מילא כוסות מים למכחול עד למעלה עד שהכל נשפך על השולחן

והכי גרוע לקח איצטרובל עם צבע לייבוש בחוץ כשהוא מטפטף כי הצבע לא התייבש על הספה והשטיח בסלון!!!

צעקתי וכעסתי והכנסתי אותו לחדר והוא לא הקשיב וניסה לצאת וזה יותר עצבן אותי

ונתתי לו עונש שאין ממתקים היום וגם אין סרטון

בסוף התפשרתי על דבר אחד

הוא נרגע ובקש סליחה אבל רק בסוף

אלו היו דקות ארוכות שפשוט התרוקנתי מכל הכוחות שלי

ועכשיו אני חושבת שהמשפחה צודקת והם באמת בלתי

לא ממושמעים ולא מקשיבים

יודעים לדרוש אבל מתנהגים לא יפה

ילד אחד עלה על צדף ושבר אותה (אבל גם אסף את הדברים לפח עם יאה מייד)

אבל למה הם כל הזמן בוחנים אותנו?

ומה אפשר לעשות עכשיו????

אני רואה דווקא הפוך ממה שכתבתרקלתשוהנ

בסיטואציה המשפחתית נשמע שהם בחנו אתכם, וגם אם לא בחנו היו צריכים גבול . נשמע שהמטרה של ההשתוללות היתה למתוח את הגבול.

יכול להיות ממלא סיבות, גם התרגשות חיובית ושמחה יכולות לגרום לילד להשתולל בצורה מוגזמת שצריך לעצור.

בסיטואציה של היצירה נשמע שהם עשו טעויות (מעצבנות) שילדים עושים, לא נשמע שזה דווקא.

כל מה שכתבת נשמע לי די נורמליריבוזום

המשפחה שלך אם אני זוכרת נכון כבר לא רגילים לקטנים, כלומר - האחים, הילדים שלהם כבר גדולים. יכול להיות שהקשיחות הזו מגיעה מזה? כבר "שכחו" מה זה ילדים...

גואש זה פוטנציאל לכלוך שדורש התארגנות מיוחדת, והסבר מאוד ברור לפני כן מה מותר ואיפה. ועדיין גם עם הסברים זה מועד לפורענות!

בקיצור, לא נעים שקורות תאונות, בטח אם זה בגלל שלא מקשיבים לכללים שהסברנו מראש, אבל לא קראתי פה משהו שנראה לי נורא או לא תואם גיל

כלומר, הם אני לא חושבת שהם כל הזמן בוחניםריבוזום

הם פשוט... ילדים.

ילדים עושים טעויות פשוט מחוסר מיומנות, יחד עם רצון בכל זאת להיות עצמאיים, ובנוסף עדיין לא רכשו אותה רמת שליטה עצמית כמו מבוגרים.

הציפיות שלנו כמבוגרים צריכות להיות תואמות, וזה אמנם דורש הרבה סבלנות ולא תמיד קל, אבל מצד שני שינוי ההסתכלות והתאמת הציפיה עוזר להגברת הסבלנות.

כל מה שאתן כותבותאובדת חצות

מעודד וחמוד

אבל עם כל הכבוד,

יודעות כמה גואש נשפך לכיור על כל הכלים ולקח לי זמן לנקות? הייתי בהלם והלכלוך ברצפה

זה לא מצריך תגובה?

ילד בן 6 לא שופך גואש בגן בכיור המטבח נכון? אז למה בבית הוא מרשה לעצמו ?הערתי מלא פעמים אבל הילד לא שפך את המים הגבוהים בכוס אלא המשיך לערבב גוונים ולהוסיף עוד מים

זה לא נקרא חוסר הקשבה???

או כשמבקשת מהם לאסוף משחק והילד לא מקשיב?

והכי דפוק שניסיתי להתמיד בלהבניס אותו לחדר שוב ושוב כשיצא, ונלחמתי בו כי רציתי להתמיד במה שאמרתי

סוף סוף ולהבהיר שהוא בחדר!

אני לא בטוחה שהייתי צריכה להכניס לחדר אבל הבית היה נראה כאוס!!!

והילד ממרה את פי ויוצא ומצפצף

הוא נלחם בי אז נהייתי יותר לוחמנית ונהיינו ראש בראש כי אצלו זה מחמיר כשכועסים עליו

אוף

אני לא יודעת איך להגיב לכל מצב

אבל בטוח השפיע עליי הכל פלוס המבט המשפחתי על הילדים והשובבות וכעסתי

איך הייתי אמורה להגיב?אובדת חצות

תנו לי איזה כלל אצבע איך ומה להגיב לכל תרחיש? או שאני רכה מדי או שאני נוקשה למרות שגם זה לא עוזר כי נלחמתי היום בתחנות רוח

ומה נותנים כעונש כשהילד עבר גבול?

ומה עושים אם הילד יוצא מהחדר ?

אוףף איזה באסה ליבי יוצא אלייךדיאן ד.

אני גם עשיתי עם הילדים גואש בחופש והתחרטתי ממש

כל הזמן הייתי בלחץ שלא ילכלכו שום דבר ולא היה כזה כייף היצירה שרצינו לעשות.

יש לי מחשבה שאולי יותר להראות להם רגש מצידך שאת מאוכזבת מההתנהגות שלהם

לא כועסת אלא מאוכזבת.

לשדר להם לפני (נגיד לפני היצירה בגואש) שאת מאמינה בהם שהם גדולים ובוגרים וכשהם לא עומדים בציפיה שלך אז לפני הכעס פשוט לשדר את האכזבה.

בלי הרבה מילים.

אצלי כשאני רוצה לתת עונש ולא יודעת מה לתת אז אני אומרת שהיום בערב אני אדבר עם אבא ונחשוב איזה עונש מגיע למי שהתנהג ככה...

זה מאוד מלחיץ את הילדים ונותן לי מרווח נשימה לחשוב יותר בשיקול דעת.

וואי, זה ממש מובןריבוזום

ברור שמשפיעות עלינו דעות של אחרים או מה שאנחנו חושבים שהם חושבים, ברור שקשה לשמור תמיד על אורך רוח כשהילדים מייצרים לכלוך ועבודה קשה נוספת "מיותרת", ברור שלא תמיד יודעים איך להגיב נכון. זה לגמרי לגמרי אנושי וכמובן.

אבל כל אלה הם עניינים נפרדים. אני הגבתי על ההתנהגות שלהם. את דיברת על ההתנהגות שלך.

זה בהחלט ייתכן שילד יתנהג כמו ילד, באופן נורמטיבי, והורה יגיב באופן שאפשר להבין בהתאם לכל הנסיבות, ועדיין למרות שזו תגובה נורמלית בסיטואציה, זו לא בהכרח התגובה המיטבית. אלו פשוט שתי שאלות שונות: האם אפשר להבין כעס בסיטואציה? לגמרי! האם זו התגובה הכי נכונה? זו כבר שאלה אחרת. אולי כן, אולי לא, אולי באופן ובמידה מסוימים?

ומכאן עולה השאלה - אם זו לא התגובה הכי נכונה, איך אפשר להגיע למצב שבדרך כלל (לא תמיד...) נדע וגם נצליח להגיב באופן הולם?

ואחד השלבים הראשונים הוא לשים לב לכך שמדובר בשני דברים נפרדים: ההתנהגות של הילד, ההתנהגות של ההורה. ולהבין שהתנהגות נורמטיבית של ילדים כוללת גם הרבה טעויות.

ומה מעבר להבנה הזו? באופן אישי אני ממש אהבתי את הספר "איך לדבר כך שהילדים יקשיבו ולהקשיב כך שהילדים ידברו".

גואש זה ממש מאתגר! מצדיעה לך שנתת להםיראת גאולה

אצלי אין גואש, אא"כ אני ממש במצב רוח טוב להכיל את כל הלכלוך, וכמובן רק בחצר.

אבל את משווה לגן, אז בגן הילדים ממש לא נגשים לשפוך בעצמם את הכוס מים. רק הסייעת עושה את זה. וגם לגבי גובה המים בכוס - גואש באמת הוא לא הזדמנות טובה לעצמאות. כשמשתמשים בגואש רק המבוגר מכין את מה שצריך, ומפנה את מה שצריך, זה באמת לא בשביל ילדים. אני כן מצפה מהילדים לא להסתובב עם הגואש אלא רק לצבוע ואח"כ מיד לגשת לשטוף היטב ידיים.

ילדים לא כל כך כתובת להערות מילוליות.

הערת לו מלא פעמים לשפוך את המים הגבוהים מהכוס. במקומך הייתי חוששת שיישפכו לו בדרך... לא שווה לי את התוצאה. אבל גם אם מבחינתך את מסוגלת להכיל את הנזק האפשרי, אחרי שפעם אחת הוא לא ביצע, פשוט תקחי את הכוס ותשפכי בעצמך.

מה שיותר מתאים לדעתי, זה לומר שיותר לא נוכל לצבוע בגואש עד חודש תשרי, ואז נבדוק אם כבר גדלו מספיק כדי להיות ממושמעים לכללי הצביעה בגואש. כי עכשיו הם לא מספיק גדולים ומבינים את הכללים של הגואש, וגואש מאוד מלכלך, ולכן צריך כללים מיוחדים של זהירות. אז בחודש הקרוב יוכלו לצבוע רק בצבעים רגילים, ונקווה שבעוד חודש כבר יהיו מספיק גדולים כדי להצליח לצבוע לפי כללי הזהירות.

כתבת המון דברים.. אז מתיחסת רק לדבר אחדשם משתמשת חדשה

א.כתבח לך כמה וכמה פעמים ממש כדאי הדרכת הורים.. נשמע שיש פה אתגר שחוזר על עצמו וצריך ללמוד איך להתמקם מולו. ופגישה אחת לא תספיק כנראה..סוג לש ליווי לתקןפה.וזה שווה כל שקל.

ב. אקח רק דוגמא אחת ממה שכתבת- על האיצוטרובל שטבל בצבע.

דבר ראשון - אם נותנים להתעסק בצבעי גואש או צבעי מים - זה אומר שאת במצב רוח שיכל להכיל קצת לכלוך כי כמעט תמיד נשפכים מים והאזור מתלכלך. אם את לא במוד המתאים- אז פשוט לא.

ולגבי מה שקרה-. תראי מבינה למה הקפיץ אותך באמת מבאס שמלכלכים שטיח וספה!

אבל

פה התגובה שלך נבעה מהלחץ שלך. והיא ממש לא היתה אקט חינוכי מועיל

זה מובן. אבל אם את שואלת כדי לקבל כלים לאיך כדאי להגיב בסיטואציות כאלה-

הגיוני שכשאת רואה משהו כזה תגיבי ב- מה אתה עושה? אתה מלכלך את הספה אל תלך משם! הז הגיוני שזה יצא טבעי..

אבל אז אפשר להסביר את התגובה- שהיחד ילמד לתמלל רגשות- אויש אני רואה שהספה התלכלכה זה ממש מצער אותי כי היא חשובה לי וחבל שהיא תהרס"

ובכללי כשבאים 'לחנך' לחשןב לפני מה בעצם את רוצה ללמד את הילד.

אם המטרה פה היא ללמד אותו להיות זהיר יותר על הספה והשטיח וללמוד איך לעבוד עם צבעי מים באופן פחות מלכלך-

אז תנמשי רגע..תזכרי שזאת המטרה לשך.

זה לא משהו שהוא אמור לדעת מראש.

הוא טעה..ילד מרוכז במטרה שלו- לשים את היצירה להתייבש בחוץ. הוא לא עוצר לחושב על הספה. ושאולי יכל לטפטף.

כדי שזה יטמע בתוכו- את צריכה לחזור על הכללים-

כל פעם לפני שמוציאים צבעים- מזכירים את כללי ההתנהגות. גם תוך כדי אפשר.

אין טעם להכניס אותו לחדר לעונש. מה זה עוזר? מזה הוא ילמד להיות זהיר? לחפש שירגיש אשם זה לא חינוך.

זה רק מחליש.

הוא לא התכוון ללכלך הוא פשוט היה מרוכז במשהו אחר

זה טעות

אבל לא מצריכה עונש

רק שיתוף ברגשות שלך- שהספה היא יקרה וחושבה לך ולכל בני המשפחה ותזכורת על הכללים. זה הכל.

אפשר גם לשתף אותו מצד לקיחת אחריות בנקיון.

אבל המטרה היא לא להרגיע את הסערה או להפסיק את ההתנהגות השלילית אלא להעביר את המסר שאת באמת רוצה שילך איתם הלאה

אני מרגישה שבגלל שאנחנו מתעסקיםאובדת חצות

כל הזמן ההתנהגות והשתוללות והקשיים

נהיה לא כיף איתי ובכללי

אני לא רגועה ויותר עצבנית

את צודקתאפונהאחרונה

אתם כל הזמן מפנים פצועים מתחת לגשר, זה באמת נורא מתיש וסיזיפי.

שימי לב שאת שופטת את ההתנהגות לפי התוצאות שלהקופצת רגע

ולא לפי הכוונה של הילדים...

כמו שכתבו לך, עניין הגואש שטפטף היה טעות, זו לא הייתה הכוונה של הילד, ועל זה החלטת להעניש בחומרה.

לעומת זאת, כשהילד מילא יותר מדי מים, לא הגבת בחומרה ולמעשה לא הגבת כמעט בכלל, חוץ מ'לבקש' ממנו לשפוך. את יודעת שהבקשות שלך לא כל כך מתקיימות, ולכן זו לא ממש תגובה.

במקרה הזה המשכת בפעילות עד שהמים נשפכו. הילד כנראה רצה להמשיך בפעילות ולא כל כך עניינו אותו הכללים שלך והבקשות שלך, מבחינתו סך הכל הגיוני. זה התפקיד שלך לאכוף את הכללים שאת קבעת, ולנהל את הפעילות בתנאים שלך. אם את רואה שעוברים על הכללים ולא מגיבה על כך, ומענישה רק על תוצאות, הילדים חווים עולם קצת כאוטי ולא צפוי: ילדים באופן כללי לא כל כך טובים בלהעריך תוצאות. מבחינתם אפשר להמשיך בפעילות בסבבה, למלא המון מים ולשפוך גואש באיזה כיור שרוצים והכל יהיה מעולה, הרי גם את ממשיכה את הפעילות. הם בכנות לא חושבים שהמים ישפכו או שהכלים יתלכלכו, וכשזה כן קורה זה מבחינתם לא כל כך צפוי, אבל כשזה קורה, בלי כוונה מבחינתם כי הם הרי לא תכננו לשפוך מים או ללכלך את הספה, אז הם נענשים בחומרה, לא על ההתנהגות אלא על התוצאה שלה. זה מבחינתם לא צפוי הרי אין להם באמת שליטה על מתי מים ישפכו ומתי לא, זה קורה בטעות גם למבוגרים. אז מבחינתם הם נענשים באופן אקראי.

את שואלת מה היית צריכה לעשות? ( אני כמובן ממש לא טוענת שאצלי או אצל כל אחד אחר כל כלל נאכף בצורה משולמת, אבל שאלת אז אני מנסה)

מראש כשמילאו יותר מדי מים, את בתור המבוגר האחראי היית אמורה לדעת שהמים עלולים להשפך, והיית צריכה לוודא שהמצב תוקן לפני שממשיכים בפעילות. אפשר לקחת את כל הצבעים והמכחולים ולא לאפשר להמשיך עד שהילדים עצמם לא שופכים את המים העודפים לכיור המתאים. ואפשר פשוט להצהיר בקול: 'ככה אני לא מרשה' , לקחת שניה את כוסות המים ולדאוג בעצמך לכמות מתאימה, ואז להחזיר לשולחן ולאפשר להמשיך בפעילות. יש שיחלקו עלי ואולי זה מתאים לילדים צעירים יותר, אבל זה תלוי גם במידת שיתוף הפעולה של הילדים ועד כמה הם כבר שקועים בפעילות וקשה להם להפסיק, אני חושבת שבהחלט במצב כזה של פעילות מלהיבה באוגוסט, עדיף לא להתקע על מי בדיוק יעשה ורק לוודא שהפעילות מתרחשת לפי הכללים שקבעת.

ולגבי השבת המשפחתית: עכשיו אוגוסט, לכולם חם ודביק ומעצבן מדי פעם, גם למי שהילדים שלו כבר גדולים( או רק גדולים בעיניך), ולאף אחד אין סבלנות לילדים שמפריעים וההורים שלהם חושבים שזה לא נורא או אפילו חמוד. בהחלט היה מקום להגיב לעניין הבובות בפרצוף (!) והקפיצה על הספות. אם הם לא מקשיבים (קורה לפעמים גם לילדים הכי רגועים ומחונכים) פשוט לקחת את הילדים משם ולהיות איתם במקום אחר, בחדר אחר או מחוץ לבית. והמסר הוא, שוב, שאפשר להמשיך בפעילות ( =להיות עם כולם) רק כשעומדים בכללים. לא צריך עונשים דרמטיים בדווקא, לפעמים העונש הוא באמת פשוט התוצאה הטבעית של ההתנהגות שלהם.

תראי, יש ילדים שיותר קל לגדל ואחרים שפחות. לי יש אחד מכל סוג 😅, ומהנסיון הזה אני אומרת לך, יש ילדים שגם אם לא תהיי עקבית ולא תדעי בדיוק מה את עושה, הם יגדלו מצויין ויסתדרו בכל מקום. ויש את הילדים הקשים יותר שלא יודעים לווסת את עצמם, ולא יודעים להעסיק את עצמם, והם מפעילים אותך בלי שאת מבינה למה וזה קשה אובייקטיבית. והם צריכים כל כך הרבה הכוונה ותיווך וכללים שקשה כבר לדעת במה להתמקד ומה כאן העיקר ומה הטפל. בהחלט ייתכן שהילדים שלך הם מהסוג הזה, וזו הסיבה שאומרים לך ללכת להדרכת הורים. כי זה באמת קשה ובאמת צריך את המבט החיצוני ו האובייקטיבי, כי את עצמך יותר מדי מופעלת מהם. זו לא בושה, גם אם יש כאלה שגידלו ילדים מצוין בלי זה. כשצריך זה עוזר ממש! וגם זה מנסיון.

זו לא ביקורת, זו עצה ממישהי שגם מגדלת ילד שלפעמים קשה לו וקשה איתו, לכי להדרכת הורים טובה 🙏

מה עושים בכותלעוד מעט פסח

כשאני רוצה ללכת לבד, בלי בעלי, אבל כן עם בנים בגילאי יסודי (שמצד אחד גדולים מדי לבוא איתי לעזרת נשים, מצד שני קטנים מדי ללכת לבד)?

הלוואי ויהיה לכן רעיונות.

שאלה טובה...מתואמת

האפשרות היחידה שעולה לי היא להישאר יחד ברחבה החיצונית, לפני החלוקה לגברים ונשים.

או למצוא אדם שנראה אמין ולבקש ממנו להשגיח עליהם, אבל זה נראה לי עדיין מלחיץ...

לענ"ד נכנסים לעזרת נשים אבל בחלק האחוריnik

גם אני חושבת ככהשואלת12

עדיין קיים הבית כנסת בחלק המקורה?טארקו

אם כן אפשר ללכת לשם שהגברים ונשים צמוד..

אפשר להיות בחלק המשותף לפני הכניסה לנפרדחילזון 123

האמת, אני לא חושבת שזו בעיה שיבואו איתךכתבתנו

זה לא שה'פעילות' בכותל היא כזו שלא מתאימה שבנים בגיל יסודי יראו אותה. אני הלכתי עם ילדים לבד או אפילו עם בעלי כשהבנים רצו להיות איתי ואף אחד לא אמר כלום מעולם. אני באופן אישי לא מרגישה שזה פוגע בצניעות (אפילו אם גבר מבוגר יכנס לעזרת הנשים כדי לקרוא למישהי באופן ענייני זה בסדר מבחינתי)

וואי, מענייןעוד מעט פסח

אשמח לדעת אם עוד נשים חושבות ככה.

אני אמורה להגיע רק עם ילד בן 8 (ובנות...).

לדעתכן זה בסדר?

כי לבוא עד הכותל ולהישאר רחוק יהיה לי באסה.

ילד בן 8 לגמרי הייתי מכניסה איתנו לעזרת נשיםטארקו

בגיל 10-12 הייתי כבר מתלבטת

אבל 8 ודאי שכן

זה לא בריכה או שירותים...

בדיוקשיפור

מסכימה גםיראת גאולה

נראה לי שזה בסדר...מתואמת

יכול להיות שזה היה מעט מפריע לי, אבל בסופו של דבר הוא די קטן.

ויש גם סדרנים שמסתובבים בעזרת הנשים - זה אם כבר יותר מפריע לי...

הייתי מכניסה חופשי לעזרת נשיםשיפור

בגיל 8 לגמרי שיכנס איתךרק טוב!

בגיל הזה הוא לא נכנס לעזרת נשים בביהכנ"ס?

ממש בסדראורי8

לא בעיה בכלל. הבן שלי בן 8, ונראה לי שהיתה סיטואציה שהוא היה איתי בעזרת. נשים בכותל, לא חשבתי בכלל שזה יכול להיות בעיתי.

ברור חופשי מהDoughnut

כן ברוראמאשוני

ילד בן 8 לגמרי צריך להיות צמוד לאמא שלו.

לא מזמן הייתי בכותל והיו בנים בגילאים האלו (היו גם גילאי 10 לדעתי)

גיל גבולי חשבתי 12-13

יש בנים שעדיין לא עצמאיים בגיל הזה.

ברורר ילד בן 8 מכתחילה תכניסי איתךSeven

לא רואה בעיה

גם אני חושבתאוהבת את השבת

אופס לאחרונה הכנסתי ילד בן כמעט 9צלולה

ואפילו לא חשבתי שזה עלול להיות בעייתי🫣

בעלי היה איתי אבל רצה להתפלל כמו שצריך בלי לדאוג לילדים...

זה לא עלול להיות בעייתיDoughnut

חשבתי ילד בן 12-13, עד אז לא רואה שום בעיה.

לדעתי כןממשיכה לחלום

זה לא אמור להפריע לטעמי

שייכנסו איתךמקקה

לא רואה מה הבעיה

מצטרפת לתגובות שבגיל הזה אפשר לקחת איתךהשם שלי

מוסיפה כשאני ואחותי היינו בגיל הזה, כן היינו הולכות לעזרת נשים כשאבא שלי ואחרי היו הולכים לגברים.

היינו מסכמים מקום ושעה למפגש בסוף התפילה.

אבל היינו שתיים, לא לבד.

וגם זה שונה להיות לבד בעזרת נשיםאוהבת את השבת

מאשר להיות לבד בעזרת גברים

וואי, תודה רבה!עוד מעט פסחאחרונה

האמת, הופתעתי מתמימות הדעים כאן שזה סבבה להכניס בגיל 8 לעזרת נשים.

אבל אכן פתרתן לי את הבעיה.

פריקה לגבי חוסר פרגון של הבעלהדרים

בעלי בן אדם מדהים , מכיל ורגיש, אבא מקסים . לאחרונה עובד קשה מאוד, לא רק כי צריך אלא כי החלום שלו זה תמיד לפרוץ בעסקים וזה גם סוג של הגשמה עצמית עבורו עוד לפני הכסף .. (הוא תמיד אומר שהחלום שלו זה להיות עשיר שגם לי זה מפריע שזה לא חלום להיות דווקא ירא שמיים אלא עשיר, נראלי שנובע ממקום חסר ביטחון ורצון להוכיח לעולם שהוא יצליח אבל זה נושא לשרשור אחר).

מאז שאני בחופשת לידה (חוזרת בספטמבר) מרגישה שהוא פחות מעריך אותי , כאילו בימים שהייתי באה מאוחר מהמשרד בהייטק הוא היה מתלונן שהוא עם הילדים, ועכשיו כשאני עם הילדים ומתקשרת אליו לשאול מתי בא (בכ"ז אוגוסט עם שלושה קטנטנים כשאחד מהם על הנקה מלאה), הוא אומר לי את לא יכולה להסתדר בלעדיי וכו. עכשיו אדגיש שנכון יש ימים קשים ש אני משתפת אותו בקושי, אבל היה לנו דיון על משפחה מורחבת כי אני מאוד רוצה , והוא אמר לי אל תעלבי אבל אני לא חושבת שזה מתאים לנו, את לא מהאמהות שמסתדרות ויכולות לדאוג להכל, את יותר קרייריסטית. עכשיו זה נכון שאני מאוד אוהבת ללמוד ולהתפתח, אבל זה מעולם לא בא על חשבון הילדים, גם כשאני בימי שגרה בעבודה אני לרוב עובדת מהבית, יוצאת לאסוף אותם ומתרכזת בהם כולל ניתוק פלאפון אחה"צ , ומה שצריך משלימה תכנות בלילה. לדעתי יושב לו דפוסים שגויים של מה שהוא ראה בבית, אמא שלו לא למדה בחיים ולא עבדה כדי לגדל אותם, לא משנה שהיום היא אחת הממורמרותתתתתתת שיא ובזוגיות חרא , מבחינתו אם אני לא אחת שמסוגלת לא להתקשר יום שלם ולא "להציק" ולא "מעמידה סירים" על ימין ועל שמאל אלא אחת שלוקחת קורסים ומתפתחת, אז אולי מתאים לנו שלושה ילדים ולא שישה כמו שאני חולמת בע"ה

עכשיו שלא תבינו לא נכון הוא גם לא היה רוצה שאהיה עקרת בית עם סינר שמכינה כל היום מאכלים, אני יודעת שהוא מעריך את זה שאני אישה משכילה , ומשמשת לילדים דוגמא של השכלה קריאה למידה חוברות וכו'. אבל מרגיש לי שהוא עם דפוס שגוי בתת מודע שאם אני אמא כזו , אז לא מתאים לנו משפחה ברוכת ילדים. שנינו מרוקאים אבל המשפחה שלו מאוד מאוד של פעם הוא גדל בשיא הפריפריה ומרגיש לי שהוא עם דפוסים מעוותים (כנ"ל ביישוב שלנו יכול להיות שהוא יחשוב שזוג אחר התנשא עליו כשהזוג בכלל לא התנשא , סתם ממקום עדתי הוא בא מבית של "אכלו לנו שתו לנו" "האשכנזים האלה " וכו). בעלי לא איזה ענתיקה אבל ההורים שלו כן וברור שזה חלחל , וזה מפריע לי גם ברמת הבית למשל הוא עושה המון עם הילדים משחק מקלח וכו אבל אחכ תמיד הוא יגיד אחד מהגברים במדינה לא עושה כמוני וכו, נטו כי גדל עם אבא שייח. ואולי בגלל זה הוא חושב שאני לא "אמהית מספיק" (הוא מבשל אצלנו בבית אז זה גם נקודה שהוא זוקף בתת מודע שלו לחובתי בסוף למרות שהוא עושה את זה מאהבה ולא תגידו שאני נחה אני אחראית ניקיון מנקה אחריו מתייחסת בלי סוף לילדים). היום רציתי ללכת לאימון והקטן לא נרדם עדיין והוא אמר לי "תלכי מה אני אגיד לך למה את קובעת אימונים ל20 ולא מאוחר יותר יש לך שלושה קטניפ" ביטלתי אימון מהבאסה אבל זה מרגיש לי בעיה ככ שורשית שגם כשהוא ירדים אותם ויעשה הוא תמיד יחשוב שזה איזה מעשה אקסטרא אורדינרי שהאישה מתאמנת והוא הגבר שמרדים ילדים. ואין לי איך לפתוח את זה איתו הוא תקוע בדעות קדומות. מצד אחד משוויץ בי שאני מהנדסת ולומדת קורסים בנושאים שונים ומלמדת את הילדים דברים ומצד שני בכל הזדמנות מזכיר כמה אני לא יכולה בלעדיו ולא מסתדרת לבד עם ילדים ושלא מתאים לנו משפחה גדולה. הוא חי באיזה סרט שמי שיש לה שישה או שבעה ילדים לא מתלוננת אלא מחייכת כל היום כי יש לה את זה ב "בילד אין". וחמותי שמאז המלחמה נעשתה בלתי נסבלת לצערי … רק דואגת לשבח את הבנים שלה ולהגיד כמה הכלות זכו , כבר יצא שאמרה לי "את הולכת

ומתפתחת והבן שלי תקוע" כשהתחלתי לעבוד בהייטק, לפני שבעלי מצא את עצמו (מעולם לא אמרתי לו לא ללמוד הוא פשוט לא בראש של תואר הוא יזם בראש שלו וקופץ מעסק לעסק יש לו חכמה רגשית מטורפת ועסקנות זה לגמרי הוא , הוא ממש מוכשר אבל לא רוצה ללמוד והיא כאילו הפילה את זה עליי), זה גם אישיו שלאחרונה ממש ממש קשה לי איתה אני יודעת שמאז שפונינו מהבתים גם מאז שהיא חזרה לצפון היא עוברת טיפולים ולא קל לה אבל כולנו עברנו והיא לא מפסיקה להטיח ובעיקר בי (לא חזרנו צפונה מבחירה משותפת וכמובן היא חושבת שאני הכלה שמרחיקה את הבן והנכדים שלה) כשבפועל אני מתקשרת אליה יותר מהבנות שלה כל שבוע , עוזרת לה הכי הרבה בבית בכל פעם שמתארחים, מארחת אותה מלא בייחוד כל המלחמה רוב החגים היו אצלנו, מכילה אותה ובחיים לא עונה לה או פוגעת בה).

יצא מלא נושאים כזה הצפה של הכל מהכל תודה לקוראות

ולעונות

באמת העלת מלא דבריםלא מחוברת

ממש אני רוצה להתייחס לנקודה אחת

באמת אי אפשר הכל

גם מאה עם הילדים גם בעל שפחות נוכח וגם עבודה קשוחה וגם המון ילדים וגם נקיונות ובישולים.

אני רק עם הילדים לפעמים קורסת 😅

אם באמת אתם ככה עובדים וחשוב לכם משפחה גדולה

לדעתי תהיו חייבים לקחת עזרה קבועה בתשלום

אם זה בייביסיטר שתעזור במקלחות או מבשלת קבועה נקיון או מה שיתאים לכם

הכרתי מקרוב 2 משפחות שהיו ממש קרייריסטים והיה להם המון עזרה קבועה בתשלום

אני חושבת שזה פשוט יכול להכניס לסחרור של מריבות

ועוד משהו

גם אני התחתנתי עם מישהו שאבא שלו שייח

ולקח לו מלאאא מלאא זמן לשחרר ועדיין מידי פעם הוא צריך תזכורת

לדעתי חשוב לשבת ולדבר על זה בנחת

ובעיקר להזכיר לו שהוא לא התחתן עם אמא שלו

ונשמע קשוח אז חיבוק ❤️

קראתי, חיבוק גדול!!שלומית.

ממש בא לי לקרוא בנחת ולהגיב וכרגע לא פנויה, שומרת לי להמשך.

אבל באמת שאת מהממת ואלופה

אני רק אומרת שלי יש קרוב לפי 3 ילדים ואני חופשישם משתמשת חדשה

מתלוננת ומרגישה שלא מסוגלת לפעמים בלעדיו(ושליש מהשנה מגוייס🫣)

וזה לא סותר שאני מרגישה מסוגלת ויכולה ואפילו לרוב מרגישה אמא טובה ככל יכלתי

זה שאנחנו מסוגלים משהו לא אומר שאסור שיהיה גם קשה או עמוס..בטח עם ילדים ..זה באמת דורש מלא.

ןבטח מותר להתלונן

אבל אם לו זה נקודה שיושבת על איזה ציור מדומיין מהבית

היתי פשוט לומדת את הדינמיקה ישותר עובדת בינכם

ומתלוננת לחברה או שכנה

לא שבכלל לא

ממש לא

אבל כן ממתנת את זה כי מנסיוני כשגבר לא במקום מכיל הצפת רגשות אז כן עדיף למתן קצת

...

אבל במקביל..במזנים רגועים

לדבר לדבר לדבר

לא בהאשמות

בהכרות עם העולם הפנימי לש כל אחד

נשמע שהוא בעמדת התנצחות מולךהמקורית

ואת לא מצליחה להגיע ללב שלו, וגם לא עומדת מספיק על שלך.

אז הוא אומר שאת לא יכולה בלעדיו - נכון, לא יכולה בלעדיך. זה מעבר לעזרה הטכנית, זה גם השותפות שנותנת לי כח. ברור.

ובינינו - ברור שקשה לבד, ואת צריכה עזרה. אם הוא בתקופה של יותר פניות להתפתחות מקצועית - תנסי להשיג אותה בתשלום.

קחי בחשבון גם שאם הוא רואה אותך מאוד מתוסכלת סביב הילדים כרגע ולא מבין את המורכבות והצורך שלך בו - הרצון שלו בעוד ילדים פוחת, כי הוא מבחינתו -זה לא עושה לך טוב

ובקצרה אומר -

אתם צריכים לעבוד על אינטימיות רגשית ועל הדינמיקה ביניכם לדעתי. שיהיה לך מרחב להביע תסכול והוא יוכל להכיל את זה בלי להתגונן באופן שטחי/ להאשים אותך/ לכבות אותך עם התגובה שלו, אלא להחזיק את זה איתך ביחד ואף להוות לך משענת ולא להיות חזית נוספת להתמודדות

וכן,גם שתצאי ב20 להתאמן והוא יהיה איתם, למה לא? ציפייה הגיונית ביותר.. אפשר גם עם בייביסיטר בבוקר אבל צריך שתהיה כזו שתחזיק אותם

אני ממליצה על טיפול זוגי או אישי אפילו עבורך. חיבוק♥️

רק להגיד שקראתיאישהואימא

והזדהתי מאד עם חלק מהדברים.

אני חושבת שיש לנו איפשהו מאבק תמידי תת קרקעי בתוכנו עם מה שאנחנו באופי שלנו מול הרקע ממנו באנו (משפחה, עדה וכו')

גם בעלי בא מעדה דומה כמו שתיארת אבל באופי האמיתי שלו הוא שונה מזה(וגם הוא המבשל בבית למרות שבעדה שלו הנשים הן הבשלניות) אבל לא רק בזה, זה מתבטא בעוד דברים. ולפעמים זה בולט יותר ומתפרץ כמו בוץ כזה שמעכיר את היחסים בינינו בתקופות שגם ככה קשות בזוגיות(אצלנו זה בעיקר כשאני לא מרגישה טוב, בהריונות וכו') אבל אני תמיד משתדלת לחשוב שזה לא הוא האמיתי אלא דפוסים שהוא גדל עליהם. ולדבר ולתקשר בינינו והכי חשוב להראות לו הערכה. שמתי לב שהוא מרגיש לא מוערך או חסר אונים מול הקשיים שלי אז הוא חוזר למגננות ולדפוסים מהם הוא בא(משפחה ועדה)

החיים הם מורכבים ועוברים הרבה מסעות ואתגרים ולא תמיד פשוט אבל באמת חשוב לראות את הטוב שבאחד בשני ולדבר מהלב ולתקשר.ולזכור את נקודות החוזק שלנו כזוג.

(ודרך אגב גם בעלי אומר לי כשהוא מרגיש שקשה לי שלא מתאים לי הרבה ילדים. ואני בכלל לא קרייריסטית. אבל אני יודעת שאצלו זה בא מהצורת חיים שהוא בא ממנה שנשים לא מתלוננות. שומרות את הקשיים לעצמם. ואני חושבת לעצמי לפעמים שאולי באמת לא מתאים לי הרבה ילדים? זה גם תהיות שלי עם עצמי.)

הלוואי שהוא לא היה אומר את הדבריםאפונהאחרונה

שמכאיבים לך.

אבל אפשר גם לשמוע את הדברים ולהיות תלויה בהם פחות. לשמוע את מה שהוא רוצה לבטא (ויוצא לו עקום)

ולא מה שזה אומר עלייך.

זה דורש עבודה

אבל זה יכול לפתוח לכם עומקים אחרים לגמרי.

מה אתן אומרות על ילדון שלילה לפני תחילת המעון העלהאמא טובה---דיה!

חום?

אפשר לדעתכן להביא אותו היום אפילו רק לרבע שעה ביחד איתי ושיישאר צמוד אליי, רק כדי שיתחיל להתרגל?

כמה הוא חיוני?כורסא ירוקה.

אם הוא מרגיש רע אז לבוא סתם יעשה לו רע

האמת, לא... תרגישו טובאורוש3

יש מצבלפניו ברננה!

הייתי מתייעצת עם המנהלת מעון.

באסה. אבל לא הייתי מביאה..נשימה עמוקה

הייתי חוששת שידביק ילדים, רפואה שלמה!שיפור

סליחה שלא עניתי, בבוקר הוא קם בכלל בלי חום וחיוניאמא טובה---דיה!

לגמרי.

מה? התחיל כבר מעונות תמת??פצלשהריון

במגזר חרדי זה מא אלול עד ט באב. מגזר כללי 1.9-8.8כורסא ירוקה.

אצלנו התחילו כבר בחמישי... ל' אב אמהלה

האמת שגם במעון לידנו עושים יום הסתגלות לפניכורסא ירוקה.

כלומר בסוף אוגוסט כדי שהיום הראשון יהיה יום מלא, ואז לוקחים את היום הזה חזרה באחד החופשים

מעניין אותיהשם שלי

איך זה מסתדר עם שנה מעוברת?

אם הולכים לפי הלועזי, אז הלימודים והחופשה זהים בכל שנה.

אבל אם הולכים לפי העברי, יוצא שבשנה רגילה יש פחות ימי לימודים, ובשנה מעוברת יש חודש יותר מהשנים האחרות.

איך זה הולך מבחינת התשלום?

יש הבדל בין שנה מעוברת לרגילה?

או שמשלמים רגיל ובונים על זה שבסך הכללי זה מתקזז? (למרות שזה לא יוצא דווקא על אותו ילד/ משפחה).

אצלנו משלמים בראש חודשמאוהבת בילדי

ואז בשנה מעוברת משלמים על חודש יותר?השם שלי

והסכום הוא כמו של מעונות תמ"ל אחרים?

כי חודש עברי יותר קצר מחודש לועזי.

כןDoughnut

אצלנו גם משלמים על ראש חודש, אז בשנה מעוברת משלמים על 13 חודשים.

מוסיפה שאצלנו המחיר זול יותר ממעון תמ"ת, זה גנון פרטי.

לא מדברת על פרטיהשם שלי

מעניין אותי איך זה עובד במעון תמ"ת, שאמור להיות כמו שאר המעונות, אבל החופשים שונים.

תראיכורסא ירוקה.אחרונה

שנה עברית ולועזית בכל מקרה לא שוות באורך שלהן.

בשנים לא מעוברות, שנה לועזית היא 11 יום יותר.

אורך החופש הגדול והחופשים במהלך השנה הם זהים, ככה שבעצם כל שנתיים שלוש המעונות במגזר החרדי "מחזירים" להורים את הימים האלה בשנים המעוברות

משלמים לפי ךועזילאיודעתת

ובאמת יש שנים שוות יותר או פחות.

לפני כמה שנים היה לי ילד והייתי בשנה הכי פחות שווה.

עכשיו יש לי שוב ילד וזו השנה הכי שווה.

החשבון הוא שלכאורה כל ילד אמור להיות 3 שנים, למרות שאני למשל לא שלחתי אף ילד למעון בגיל קטן, רק לשנה השלישית שזה מרגיש לי הטרמה טובה לגן עיריה

דוקא היום הראשון הכי מיותר בעיני כולם רק בוכיםשם משתמשת חדשה

זה רק עושה יותר חשש

ואם את יכולה לבא איתו כשיבריא בבוקר אחר

בעיני זה הכי נכון

וגם כדי שלא ידביק...לפעמים הוירוסים החום עולה בלילה ויורד בבוקר

ממש לא.טארקו

שנה שעברה לא הבאתי את הבת שלי ליום הראשון והתחלנו הסתגלות ביום השני והכל היה בסדר גמור

צריכה חיזוקיםאנונימית בהו"ל

הבטחתי לעצמי השנה שאני מקשיבה לעצמי

הבטחתי לעצמי שהשנה אני עושה מה שהכי טוב- לי

מנטרלת את הפחדים

מנטרלת כל חשש

הבטחתי לעצמי השנה שאני נשארת בראש השנה בבית עם הילדים

הבעל טס ואני עם הילדים

בשנים הראשונות נסעתי

כבר כמה שנים קבוע אצל חמותי בראש השנה בסבל ....בעצבים,...במריבות...

הבנות שלה קשות קשות קשות,רעות ,מתעללות

אין שום חמלה כלפי אף אחד

הן לא רוצות אותי ולא את ילדיי איתן.

וחמותי משקשקת מכל תגובה שלהן

אבל שורף לי. העלבון צורב כשהיא אמרה שהשנה לא.

ואני יודעת שזה קדם להטפות מוסר מצידן.

אז כואב לי

כי ההרגשה של להיות לא רצוי היא הרגשה קשה מאוד.

ולצערי אני סוחבת אותה כבר כמה שנים כמו תסמונת האישה נמוכה, חוזרת שוב ושוב

ואחר כך בוכה ומרירה

אז השנה החלטתי לבחור בטוב. ובכל זאת קשה לי.

כי פעם ראשונה אהיה בחג לבד עם הילדים,אחרי שרגילים לביחד

אבל ביחד כל כך רעיל ולא

והשיחה של חמותי הגיעה כל כך מוזרה..סיפרתי על הילדים ומה שלומם ואני שומעת שקט

מצידה,חוסר התעניינות שהיא רק רוצה כבר לומר שאל תבואו כי הבנות שלי לא מסכימות

והיא צלצלה וחזרתי אליה ואז היו מלא מלא ממתינות ואז היא התקשרה כל כל הרבה פעמים שזה היה תמוה לי ממש וכבר חשדתי שזו שיחה קשוחה

אני צריכה חיזוקים..עצוב לי. עצוב לי להבין שאנחנו לא רצויים למרות שהרגשנו את זה כל השנים אבל עכשיו זה ממש להפנים

ואו חיבוק גדול! זה לא קלברונזה

וממש מעריכה אותך שעשית סטופ לזה השנה

מדהימה!

אולי להזמין לחלק מהסעודות חברים או משפחה?

יש לך מישהי שבעלה גם טס? אולי לעשות ביחד סעודה?

אם תשארו רק המשפחה המצומצמת אולי לחשוב על תוכנית בסעודות ובמשך היום שירגישו אוירת חג וכייף

תודה ♥️אנונימית בהו"ל

התכנון זה להיות בשקט בבית, בלי הפרעות

אולי כן אצליח קצת להתפלל בין לבין. זה באמת ניסיוני השנה

ואולי להזמין את כל האוכל מקייטרינג למרות שזה יקר ממש

אולי בתור פיצוי.

🫂 לא מבינה אנשים כאלהיעל מהדרום

לק"י

אני בטוחה שיהיה לכם הרבה יותר טוב השנה בבית מאשר אצלם.

אני רק -הדרים

למרות התחושה הקשה תשמחי שחסכו לך את הצד של להיות הפוגעת. אני במקום שלא סובלת להיות אצל חמותי כבר מרוב הערות והתערבויות והיא תמיד בחיבוק דוב מתעקשת על חגים אצלה וזה גורם לי למריבות ולהרס בשלום בית כי בעלי רוצה מצד אחד לרצות אותי ומצד שלי לשמח את אמא שלו , לא משנה שהיא פקעת עצבים כשכולם מגיעים ואף אחד כבר לא רוצה להגיע , כולם מגיעים נטו כדי לרצות אותה כדי שהיא תרגיש שהיא אירחה למרות שהיא מחכה רק לשקט ורק מעירה . אז חיבוק גדול גדול אבל תראי את חצי הכוס המלאה יקרה בטוחה שאת לא צריכה קשר רעיל כזה עם הגיסות שלך ובע"ה יהיה לך ולילדים חג מהמם !!!

חיבוק חיבוק חיבוקמתיכון ועד מעון

תני לעצמך זמן להתאושש מהשיחה ומהחוויה.

דווקא נשמע שזה לטובה שלא תהיי במקום שלא טוב לך.

ועכשיו תחשבי מה ואיפה יהיה לך הכי טוב ומוצלח ותעשי את זה הכי נעים וטוב

אין דבר יותר כואב מלהרגיש דחיהבאתי מפעםאחרונה

כמה שידעת שהן רעילות, ורעות ומתעללות המשכת להגיע ולסבול והנה, אמרו לך בפנים. אווצ'

מאמי, קחי את הנפילה הקשה הזאת רק לעלות למעלה גבוה, תעשי לכם את החג הכי כיף ומשמח ומפנק שיש.

הנה, היא חסכה לך את השיחה שאת היית אמורה לעשות בעצמך ולהגיד - לא נגיע כי סיוט לי. הבטחת לעצמך שתדאגי לעצמך השנה ולא עשית זאת אז הקב"ה דאג שתהיי במקום יותר נכון ומדויק לכם.

איזה גשם ירד פה השבתרקאני

הזיהה

הילדים שלי היו בשמיים! יצאו החוצה ורקדו בגשם😅מתואמת

אני לא הרגשתי אותו... הייתי בבית הממוזג

הבת שלי בת שנתייםרקאני

לא זוכרת את הגשם הקודם

היא גדלה מאוד בחודשים האחרונים

התלהבה בטירוף

לא הפסיקה לצעוק מים מים

חמודה🥰מתואמת

בת ה(כמעט) שנתיים שלי יצאה יחפה לגשם וחזרה סחוטה כולה... לפחות היא נהנתה, גם אם מהחלפת הבגדים אח"כ היא לא נהנתה🤭

גם שלידרקונית ירוקה

בדיוק היו באמצע ויכוח. התחיל הגשם, יצאו יחד החוצה לרקוד מאושרים עד הגג. שכחו הכל חוץ מזה

ובת השש אמרה שזה סימן שעדיין אביב 😂

איזה יופי שגשם מקרב לבבות!מתואמת

אצלינו היו רק טפטופיםהשם שלי

אלא אם היה גשם יותר מוקדם, כשהיינו בבית והתריס היה סגור, ועד שיצאנו הכל התייבש.

גם אצלינומקרמה

החלון בחדר ילדים היה פתוח

וכל המיטה של הילדה התרטבה

כולל הרצפה

עם האוחות שהיה פה הגשם בא במאוזן

פשוט הזיה

הקטן שאל אותי אם אפשר להחסיר את הגשם לשמים

והגדול שאל אם זה יורה או מלקוש...

מנצלשת ירושלמיות מה לובשים?שמחה כפרוייקט

אנחנו רוצים לבוא עם הילדים לטייל כמה ימים

מה מזג האוויר במהלך היום? צריך ארוך?

בינתיים אצלנו מדבר סהרה חח

זה לא גשם קר...טארקו

וגם לא ככ אמור להמשיך להיות גשום

אבל בכל מקרה זה חם לגמרי, בערב אם ממש רגישים אצלכם אולי יהיה טיפה קריר אבל לא קר.

חם לגמרי...מתואמת

הגשם היה בטעות🤭

נדמה לע שלא צפוי עוד גשם בקרוב...

בכל אופן, למי שרוצה לדעת את מזג האוויר בירושלים - יש אתר בשם ירושמיים. אתר חמוד עם קריצות הומור, שלא רק אומר מה התחזית אלא גם אומר מה אפשר לעשות ביום הזה ומה לא מומלץ (נגיד פיקניק, הליכה, נסיעה באופניים) וגם איזה לבוש כדאי ללבוש.

לפי התחזית- ייתכן בצהריים היום גשםמוריה

נכון, עכשיו אני רואה...מתואמת

אז זה אומר שאי אפשר לתכנן יציאות לאחה"צ🤭

ביום חום של קצר קצר קצרשושנושי

בלילה, אחת לכמה דקות יש משב רוח

אני בלילה לוקחת קרדיגן סוודר דק לילדים, לעצמי לא צריכה.

תבדקי גם באתר ירושמיים, אוהבת להתעדכן שם.

אנחנו אתמולרקאני

יצאנו מיד אחרי הגשם

והיה חם

הייתי לובשת ארוך דק ומביאה קפוצ'ון ליתר ביטחון

ארוך? באמת?שיפור

האמתרקאני

אולי זה היה טעות

הרגשתי מידי מוזר להלביש קצר שניה אחרי מבול 🤭

זה בגלל שאנחנו רגילים שיורד גשם רק כשקרהרקולסיתאחרונה

בארצות אחרות יורד גשם גם כשחם.

אתמול היה חם גם בגשם

למישהי פה יש חדר ארונות או עמדת מיון כביסה נוחה?מתואמת

מיון - הכוונה מיון לפי בני המשפחה.

מחפשת השראה בשבילנו...

אם זה משהו שיצרתם בלי תנאים סביבתיים נוחים - עדיף...

[לנו כרגע יש פינת כביסה בתוך האמבטיה. המכונה והמייבש זה מעל זה, ליד יש ארון שבו יש מצעים - שכל הזמן נופלים, כי אני לא מקפלת טוב - ובצד השני יש סלי כביסה מלוכלכת שכל הזמן מתפוצצים. ובמסדרון ליד יש מגירונים וסלסילות מעליהם למיון הכביסה לשמונה ילדים - לנו ולגדולה יש ארון בחדר וסל כביסה אישי. וגם שם אין מקום וכל הזמן הבגדים נופלים... מצד שני גדול עליי לקפל כביסה לחדרים...)

עשיתי את זה הרבה בעבר. עייפתי מזה...מתואמת

צ'יפ מעקב לתיק של הבן שליוואלה באלה

אז הגענו לגיל שהוא רוצה ללכת לבד לבית הספר

זה ממש מפחיד אותי למרות שאנחנו מרחק 7 דקות הליכה

זכור לי שמישהי כתבה פה על צ'יפ שהוא כמו מעקב למזוודות ואפשר לשים בתיק של הילד ולראות איפה הוא נמצא

אייר טאג וכאלה לא רלוונטי כי הוא באיזור שרוב האנשים לא עם סמארטפונים…

יש משהו זול? רואה דברים ב800 שח ומעלה

קידיווטש וכאלה גם לא רלוונטי, אסור אצלם.

אולי זאת היית את? @מקרמה

פלאפון מקשים פשוט גם אסור?יעל מהדרום

קנינו פעם באלי אקספרס בכמה שקליםרק טוב!אחרונה

לא יודעת להגיד אם זה טוב, כי בפועל לא השתמשנו. סתם כי לא ידענו איך להפעיל ולא הגענו להתעסק עם זה שמנו בצד ושכחנו מזה.

אולי יעניין אותך