1. כשקראתי את ההודעה הראשונה של פותחת השרשור, מליון אזעקות וסירנות צצו לי בראש:
א. הוא חרדי והיא דתית לאומית, בעולם החרדי יש לזה סיבות טובות.
ב. הוא הרבה יותר בוגר ממנה..
ג. ואפילו הוא ספרדי והיא אשכנזיה- אצלנו בציבור זה אחלה, אצלהם יש לזה משמעות.
ד. לבן אדם אין מעצורים, שיקול דעת, משהו שם גרוע לאללה.
ה. הוא גרוש
והחלטתי לקחת כמה כיוונים:
1. לגבי אותו בחור- לא רציתי להתערב, היא יוצאת איתו, ותכלס אני לא הכי בטוח שאני מקבל את הרושם הנכון, ולא רציתי שבגללי הם ייפרדו. לכן בצורה שאינה קטלנית, המלצתי בדרישה שתלך להתייעץ עם רב. מתוך ידיעה שהתייעצות עם האדם הנכון שיכיר את כל הפרטים ייתן תשובה צודקת ומתאימה.
2. לגבי השדכנית - כאן נכנסנו לסוגיה של מה מסתירים ומה אומרים ישירות. לקחתי צד כללי, ובו טענתי שבמבחינה עקרונית לפעמים חשוב להסתיר דברים. הגבולות קבעתי, אינם מקובלים על הכלל, ולכן חשוב להשתמש בראש. אם כי כמובן שיש העדפה לספר הכול- מדובר על מקרים מיוחדים מאוד שבהם השדכן מאוד רוצה שהם יצאו בגלל התאמה (ולא סיבות אחרות), והוא בטוח שאם הוא יצליח להביא אותם לפגישה אז יהיה שקלול הוגן לשניהם.
האם השדכנית הזו היתה בסדר? ממש ממש לא!!!
לדעתי נושא הגירושים הוא נושא רגיש מאוד וכולל בתוכו כל כך הרבה, שלא רק שחובה להגיד, אלא אף כדאי לתת למישהו מבוגר ומתאים לשדך, ולא לשדכן רגיל. ואני מכיר שדכנים שכאשר הם פוגשים זוג שלדעתם מתאים, הם מעבירים את המושכות לאדם שמיוחד ומתאים לזה. כי מה לעשות, זה מורכב ודורש דברים מיוחדים.
אולם, לפני שאני מוציא להורג את השדכנית- משום שהיא לא נמצאת לפניי, ומשום שכאן בפורום יש שדכנים ומשודכים רבים. לקחתי את הכיוון שצריך להבין את השדכן, אפילו כאשר הוא מסתיר מידע, משום שהוא מודע לעוול וכאב שזה יכול לגרום בהעלמת מידע, ובכל זאת הוא לוקח את הסיכון- משום שהוא רוצה לתת להם הזדמנות שווה בפגישה. וכל עוד מדובר בדברים לגיטימיים אז זה בסדר.
הבעיה הייתה שאתם חשבתם בראש על השדכנית ההיא, ואילו אני חשבתי על יחסי שדכן- משודך, בלי קשר לשדכנית ולגבולות האדומים שהיא עברה.
המשודך - כמובן שהוא רשאי לפסול על תחושות וכל דבר אחר, ויהי זה הדבר הכי קטן. אבל שדכן לא מונע ממנו לפסול, אלא מנסה לקדם את זה צעד נוסף- בכדי לתת למשודך את האופציה לפסול מתוך היכרות רחבה ועמוקה יותר. זהו אחריות וסיכון שמגיע מתוך טוב לב של השדכן שרוצה שהם יצאו בגלל שהוא משוכנע בהתאמתם. דעתי שכל עוד זה בגדר דברים שוליים- אין בכך רע. ואף אם אני אישית לא מסכים, אני חושב שזה לגיטימי לשדכן לפעול כך. וכמובן בגבולות.
ens62 - אני תוהה עליך מאוד מאוד. לאור הסעיפים שמניתי בפסקה הראשונה, איני מבין איך הסכמת לצאת איתו. לכל הפחות בלי בירור מקדים. כמובן שזה לא הוגן מצידי לשפוט אותך, ואני לא מכיר אותך או את מצבך. ואף אין לראות בזה "חכם לאחר מעשה" , אולם במקרים כאלו חשוב מאוד לעשות לכל הפחות בירורים משמעותיים.
וזה לקח לכולנו. בלי קשר למצדדים או מתנגדים לבירורים- במצבים מיוחדים, תתעקשו לברר בצורה משמעותית, ותשאלו את השאלות הנכונות. אל תפקירו את גורלכם בידי השדכנים, לשאול ולשאול ולשאול.
לא צריך לאבד את הראש, תמיד צריך פרופורצייה- אבל תפעילו גם את הראש.
MP7 -במידה וקראת עד לכאן, אז הנה הודעה בשבילך. אני מקווה שההודעה הזו הבהירה לך את דעתי, ואף הראתה שאין בינינו מחלוקת. לא רק שאין להסתיר שהוא גרוש אלא אף כדאי לתת את זה לידי אדם מתאים שישדך\ילווה. ועוד, שעל המשודך לשאול, ואומנם על דברים קטנים ושוליים אפשר להעלים עין- ואני לא יודע אם תסכימי על זה, אבל ליתר הדברים המהותיים אני חושב שכן.