האם שייך להגיד דברים כאלהens62

אז ככה:

נפגשנו פעם אחת והיה ממש נחמד למרות שהוא הרבה יותר מבוגר ממני והוא ספרדי (אני מאד אשכנזיה) והוא מרקע חרדי ואני דתית לאומית.

משהו שקצת מוזר לי זה שהוא טיפוס שמחמיא הרבה:

"מאד התלהבתי מהמראה החיצוני שלך...יש לך מראה מאד אצילי"

"אני מאד אוהב לדבר איתך..."

אני מאד אוהב את הקול שלך..."

מה שמאד אהבתי בך זה האינטילגנציה הרגשית שלך..."

שימוש רב במילה שמתארת אהבה.

ואז מסתבר שהוא גרוש...השדכנית "שכחה" לספר לי את זה.

והוא מספר לי שאשתו הייתה מאד קרירה והתחיל לספר לי פרטים על הקשר הפיזי בינהם ואיך שמגע היה חשוב לו אבל לא לה...והמשיך להחמיא לי ולנסות לשכנע אותי למה כדאי להמשיך לצאת.

ואני מרגישה כרגע...מלוכלכת.אני לא אהבתי איך שהוא דיבר אלי....

מה אתם חושבים?

ת'אמת לא נשמע ממש טוב.דניאלה .ד.

שימי לב שהוא משווה בלי לשים לב בעצמו.. הוא רוצה כבר אישה והעיקר שתהיה מישי ככה וככה.

הוא גם מספר לך מה היה לפני כן עם אישתו וזה דבר גרוע!

הוא מחמיא הרבה ולהראות חיבה יתרה זה לא טוב ביציאות לא רק זה הוא גם גרוש.

זה לדעתי מה אני חושבת ומבינה לענ"ד. בסופו של דבר תשקלי טוב טוב אם את מעוניינת בקשר כזה הוא נראה לי מאוד לקוי.

אחותנו !עוד היום

קחי את הרגליים שלך ועופי ממנו כמה שיותר מהר.

בלי להכיר את האדם זה נשמע  רע,כל החיים לפניך וגם הוא ימצא את שלו.

לא אומרים דיבורים כאלו בשום אופן ה' ישמור

קודם כל הייתי מעיף כאפה לשדכנית.איזה טוב ה'!!!!

יש דברים מהותיים שלא מסתירים.

מעבר לזה, צורת הדיבור שלו לא מקובלת בטח לא בפגישה ראשונה.

^^^! אני עם עקיבא! ו"עוד היום"!!אלירז
חותמת על דברי כולם+mp8

ובעיקר על המלצתו של עקיבא.

זו נוכלות ורמאות ברמה הגבוהה ביותר!!!

לכי תדעי מה עוד היא הסתירה ממך.......

תברחירעיה ואם

השם ישמור ויציל

אל תמשיכי איתו בשום פנים ואופן

והשם יצליח דרכך.

כנ"לשוברת גלים

בעז"ה

ואני מאחלת לך ממש מעומק הלב, שהבחור הבא.. יהיה זיווגך האמיתי.

ב"הצלחה אחותי, והרבה סיעתא דישמייא.

את השדרכנית להוציא להורג...משה
איכס!!נשמע דוחה!!תברחי!!אז
הלו הלו להירגע, עכשיו!!!ברוךש

א. בואו נגיד והשדכנית החליטה הם ממש מתאימים, שהם יכולים להיות זוג נפלא- אממה?

אם היא תגיד שהבחור גרוש, (או כל בעיה אחרת), אז היא יודעת שרוב הסיכויים שהשידוך הזה לא יוצא לפועל...

כי מה לעשות משודכים זה עם עם קובלנות. 

אז מה עושים?

תגידו לי אתם חכמים גדולים בלילה- ועדיפות לכאלו שמבינים משהו מהצד של השדכן ולא רק משודכים עם מליון דרישות מהשדכנית, ו10 מליון דרישות מהמשודך השני.

הה?

אז יש שדכניות שמנסות להסביר ולדבר על לב המשודך, ולהראות לו שכל בעיה (מחלה, מראה, לבוש, בית ספר, צבע שיער, גודל אף, שם משפחה, ריח של הנעל), או כל דבר אחר, לא כל כך חשובים, וכדאי להם לבדוק, כי יש שם משהו עמוק וחשוב יותר, ואם הם רק ייפגשו אז הם בעצמם יבינו וכו וכו.

בינינו- אם השדכן לא הכי כשרוני, אז הסיכויים שלו להצליח- הם לא כאלו גדולים. משודכים זה עם עקשן.

לעומת זאת, לפעמים כדאי להעלים דברים מסויימים, כן לא חייבים להגיד בבירור שלפני שיש לבחורה מחלה כזו או אחרת, או כל דבר אחר, לפעמים כדאי להשאיר את הדברים האלו לשלב מאוחר יותר- כאשר הזמן יתאים, כאשר החור או בחורה יוכלו לקבל את הדברים בצורה פרופורציונלית, ולראות את זה בשקלול הנכון של כל התכונות של הבחורה או בחור.

אז בחיית אבו גו גו, תרדו לשדכן מהגב. הוא רואה שידוך טוב, ועדיף לו להיות חכם, מאשר ללכת עם האמת הזמנית עד הסוף, גבורה לא בונה עולמות, חסד בונה. והאמת הגדולה היא כאשר הם יתחתנו למרות בעיה שולית כזו או אחרת. 

ב.  לגבי הדיבור, אומנם אני לא חושב שזה שייך לפגישה ראשונה, ואף יש לשאול כמה שיך בכלל לזוג יוצא. אבל  מאידך, אני לא מכיר את הנסיבות, אני לא הייתי שם, ואני לא מעז להכריע על עניין שכזה. אין ספק שיש כאן שאלה, ואת צריכה לבדוק את השאלה הזו, אני לא מוסמך לקחת אחריות ולענות. לך מצד שני יש חובה לחפש תשובה, ואת מוזמנת לפנות לרב ולדבר איתו ארוכות בעניין. 

ג. לאחר שאת מודה מקרב לב לשדכנית, דנה באריכות עם רב בנושא השיחה, תעשי שקלול של כל הנתונים, על כל מה שכלול בזה, ותחליטי אם את רוצה להמשיך לצאת עם הבחור או לא. 

ברוךש, אני מבינה שזה שולי לגמרי בעיניך+mp8

אוקי, טוב לדעת.

וטוב לדעת גם שבעיניך להסתיר אמיתות שוליות מעין אלו זה לגיטימי לגמרי.

אעביר את המידע לשדכניות הפורום, יכולה להיות להן כאן עבודה די קלה......

MP7ברוךש

מלאכת השדכנות אינה מלאכה קלה. 

ובמיוחד בדורנו שבה נורמות חברתיות, חלומות, ועניינים רבים מתערבים ומקשים מאוד מאוד על היציאה לפגישות, שלא לדבר על הקשר עצמו. 

משום כך, פעמים רבות אנשים פוסלים על דברים שבעיני המתבונן- נראים כ"מה בכך", ובעיני השדכן שאף מכיר את שניהם, ורוצה בטובתם, לא מוכן לקבל פסילה מהירה שכזו, על שידוך כזה "מבטיח".

בשל הדברים הללו, המציאות מחייבת, וכך גם פסקו הרבנים שיש לשדך בצורה חכמה. לא כל דבר מגלים בפגישה הראשונה, וכל שכן לא בבירור המקדים. וכמובן שיש לשדכן להציע בצורה מתאימה. 

כך למשל ענה הרב אריאל בקשר למחלה של אחד המשודכים: "אין לספר על כך בפגישות הראשונות. רק כשקרובים יותר להחלטה אז הזמן לספר".

ואומנם, המשודכים אינם מסכימים עם זה כלל ועיקר, וכאשר הם פוגשים משהו חדש שלא נאמר בבירור הם ירצו להוציא את השדכן להורג, ומאידך, לפעמים זהו סיכון ששדכן חייב לקחת, בשביל לגרום להם להיפגש- אם באמת הוא כל כך מאמין בשידוך הזה. 

כמובן שעולה השאלה: מה לספר ומה לא לספר?

וזו שאלה קשה, שאין עליה הסכמה בין אף אחד. יש כאלו שיגידו דברים חמורים לספר, ועליהם נשאל מה זה בדיוק דברים חמורים, וכו.. ולכן אלו שיקולים קשים שהשדכן צריך לעשות, והוא צריך להבין את התמונה, ולחשוב טוב טוב על שני האנשים שמולו, ולרצות אך ורק בטובתם. ומאידך על המשודך- להבין את השדכן, ואף אם העלימו פרט ממנו, לא להתעצבן, אלא לקבל בהסכמה, למרות שזה מעצבן והכול. כי יש תועלת חשובה מאוד בדבר.

בעוד בחורה עם מחלה מקבלת הזדמנות שווה להיפגש עם בחור- כשהיא מעלימה את המחלה. הבחור עצמו מתעצבן שלא גילו לו על המחלה, ולכן אלו שיקולים קשים מאוד. ולדעתי אם יש אפשרות לספר לפני בלי שהבחור יברח, אז יש לספר, ואילו אם לא, אז יש לדחות ולספר רק בשלב מתקדם, בו הבחור יוכל לקבל את זה בצורה הנכונה. ואומנם הבחור יתעצבן שלא גילו לא- אבל אין ברירה אחרת, ולמרות הצער יש בכך צורך.

מעניין יהיה גם לדון בסוגיה הזו בעניין של הבאת תמונה בבירור- הרי אם אנחנו כל כך אמיתיים ודורשים אמת, אז למה שלא נדרוש תמונה מכל אחד. הרי זכותו לקבל תמונה- וכך לקבל מידע אמין ונכון לגבי המשודכת, והרי לא יעלה על הדעת להסתיר ממנו מידע. ואף אם יפסול- הרי זכותו. אך בפועל, אנחנו מגלים שרוב האנשים נמנעים מלהביא תמונה, למרות שכולם יסכימו שעל מראה מותר לפסול, והסיבה העיקרית היא שאנחנו רוצים ששניהם יקבלו הזדמנות שווה והוגנת להכיר את השני - על שלל הדברים שמאפיינים אותם, ולא רק דבר אחד שיעכיר ויאפיל על הכול- במידה והוא לא מוצא חן. 

MP7 - בנוסף, אני מבין שעצבנתי אותך, אבל אני מבקש שלא לזלזל. בסה"כ אני מביע דעה אישית ומעלה אותה לדיון, ומוכן לשמוע כל טענה נגד או בעד. אבל זה לא נעים או יפה לזלזל בדעות של אחרים. 

ברוךש - כנסאיזה טוב ה'!!!!

אם זה להיפך שהיא גרושה אז גם לא תספר?

ואם הוא כהן?

יש דברים שהם מאד מהותיים וצריך לספר אותם כבר בשלב הבירורים ויש דברים שעדיף להסתיר. ובאותה מידה צריך גם לחנך את עם המשודכים לא לפסול על הסף בגלל כל דבר שמתגלה בשלב הבירורים.

אני בהחלט לא חושב שבחור/ה שיוצאים צריכים לשלול על הסף נישואין עם גרוש/ה. אני אישית מכיר מקרוב כמה גרושים/ות צעירים שהקימו בית שני לתפארת. אבל זהו בהחלט מידע מהותי שצריך לדעת מראש.

לעקיבאברוךש

המורכבות שניכרת מדבריך- לזה כמהתי. 

קשה לי לי עם הקביעה שצריך לחנך. אומנם זה רעיון נהדר, אבל בפועל הקושי לשדכן הוא עצום אם הוא צריך גם לחנך ולא רק לשדך. ובפועל- זה לא הכי מעשי.

לכן סייגתי, אם ישנו שדכן שיכול לעביר "חיסרון" בצורה טובה- הווי אומר שסיכוי טוב שיתקבל, מה טוב. 

מאידך, יש "חסרונות" שעדיף להסתיר, ולגלות בשלב מתקדם- משום שכרגע הם יגרמו למשודך לנוס על נפשו, ולפספס את המשודך השני על כל הכלול בו. 

דבר זה נעשה מתוך אמונה- שכאשר המשודך יכיר לעומק את המשודך, או לפחות יתרשם ממנו בפגישה פנים אל פנים, הוא יוכל לשקלל בצורה הוגנת את המשודך. 

כמובן שהמחיר שבהעלמת מידע הוא נוראי, אבל לפעמים הסיכון שווה את זה. 

אז מה הם הגדרים של הסתרה?

מה מותר להסתיר? ומה חובה לגלות?

כבר אמרתי שאין על זה הסכמה כללית. יש שדכנים שמסתירים יותר- עד ליצירת רושם מוטעה, ויש שדכנים שקרובים יותר לאמת. מה נכון? כמובן שכולנו היינו מעדיפים את האמת, אבל יש מספיק זוגות שיעידו שאילו הם היו עושים בירור אמיתי או שומעים כל פרט על השני- אז הם לא היו נשואים היום. 

ולכן למסקנה, אני לא רוצה לקבוע חוקים- אע"פ שאני גם לא יכול. 

ואני רוצה לסמוך על השדכנים שיבינו את המורכבות והקשיים שאיתם הם מתמודדים, וכולי תקווה ותפילה שהם יודעים מה הם עושים. ואף אם לפעמים הם מועדים או מגזימים, אז לנסות לקחת את זה ברוח טובה- בסופו של יום, רוב השדכנים עושים את זה בהתנדבות מתוך טוב לב ורצון לעבוד את ה'. 

לא עיצבנת אותי+mp8

אני נשואה די מזמן, ב"ה, והילדים שלי עוד לא בגיל.

אני רק נדהמת לראות על אלו שטויות קוטלים פה בפורום- ואלו דברים הם לגמרי שוליים ולגיטמיים.

ולהסתיר כזה מידע קריטי- ממש לא מזרז יצירת שידוכים, להפך.

הוא גורם לכל מוסד השדכנות להיראות כמשהו נכלולי ולא אמין.

MP7 רשמתי לפני- תודה <צ!!>מאמע צאדיקה

ברוך נכון שדכנות זה לא תמיד קל

מי כמוםך יודע כמה קרציות משודכים יכולים להיות...

אבל--

יש דברים שחייבים לספר

דברים שעל זה קם ונופל הבית

דברים שהם הבסיס של מי הבנאדם ומה החיים שלו

ואם לא יודעים אותם- יש פה חשש של "מקח טעות" ממש ככה.

אז לא אמרתי שגרוש זה בעיה לפסול עליה-

אבל זה משו שחייבים לדעת! וחייבים לברר הלאה- על מה ולמה ומי מו מה (חיריק חולם סגול)

במיוחד שיש גרושים שהם שרוטים לאללה- כמו המקרה דנן...

(ואתה צריך לכתוב עם מיספור פסקאות כדי שנאי אדע על איזה נק' שלך לא חפרתי בתשובה..)

וכן- לשדכן יש מידה של אחריות לזוג.

לא מתעללים באנשים בספורט האתגרי שנגרא דייטים- לחינם.

** כשאדמיננו כותב על משו להוציא להורג- הוא חושב על ה"קיל" של מתכנתים. וככה צריך להבין את דבריו.

לא כתבת כלוםעין הקורא

על הסיבות להמשיך...

יש בכלל כאלה?

לא נשמע ככה מהסיפור שלך.

והוא כבר עושה השוואות...

בפגישה ראשונה...

אוהב את המראה?

את הקול?

הוא מקוה שהקשר הפיזי יהיה חם יותר מהקודם?

אם זו התחושה שיצאת איתה -

מה יש פה להתלבט?

מצטרפת בהחלט לאומרים שמשהוא מאוד מאודיהודית פוגל

לא בסדר כאן. קחי מרחק ומהר. נראה שהברקסים שלו פגומים לגמרי או לא קיימים. אם ישאל למה אימרי לו בעדינות את האמת ויעצי לו למהר ללכת לטיפול מקצועי.

גם אני באתי על החתום....חשבשבת

קחי תכנפיים שלך ועופי....

ולהרגיש מלוכלכת זה בהחלט מגעיל ומבאס כי זה לא מישו שרצית שיגיד לך את זה

יעבור עם הזמן

חיבוק...

לברוח. ולפני שיהיה מאוחר.no name102
תודה לכולם על התגובות!!!ens62

אני ממש מעריכה את זה וממש עזר לי להרגיש שאני לא סתם נבהלת ומה שאני מרגישה זה לגטימי ונורמאלי ונכון.

היום דיברתי עם מכה מורות חילוניות שאני עובדת איתן על הסוגיה הזאת והן לא הבינו מה הבעיה שלי ואמרו שיש בי משהו לא בסדר אם זה מרתיע אותי והייתי צריכה להזכיר לעצמי שוב ושוב שהן באות מעולם אחר ולכן הן לא מבינות.

וכשקראתי את מה שכתבתם זה הרגיע אותי...יש כאן מישהו שמבין אותי.

התייעצתי היום עם השדכנית. היא חשבה שבגלל שיש לי הסכמה כללית לצאת עם גרושים, לא היה צריך לספר לי שוב שהבחור הזה גרוש. בכל אופן, הבנתי מתוך השיחה איתה שאין טעם להמשיך וחתכתי עם הבחור...כעבור חצי שעה של השתפכות מהצד שלו.

אבל עכשיו אני מרגישה שוב בטוחה ורגועה...

תודה שוב על התגובות. זה מאד חימם את הלב.

יישר כח! ב"הצלחה בהמשך הדרך...רחלקה
ולהבא---מאמע צאדיקה

לא להתייעץ עם מורות חילוניות שאיתך בצוות!

הן מתוקות חמודות עם לב טוב--

אבל הן לא שייכות לעולם שלך ולא מבינות בכלל מה הנורמות ומה הסטנדרטים

עיצה- צריך לחשוב היטב ממי מקבלים

(ואכן- גם פורום זה לא תמיד המקום..)

ולסיכום אני אנדב לך כלל ברזל-

לא משנה מה את יודעת על הבחור - אם מהמפגש איתו את יוצאת מרגישה ממש איכסה!! --אז עופי משם. טוב הוא לא עושה לך זה בטוח!

אני חילונית (אמנם לא מורה ב"ה!)יוקטנה

ומריחה מקילומטרים שהדפוק הזה סוטה - פשוט סוטה - ממש סוטה - וצריך להיזהר ממנו!

יישר כח על האינסטינקטים הבריאים אלישבע! תמיד תסמכי על הלב שלך, ששומר עליך! נשיקה

יוקטנה את מלאכית... את לא- דוגמא<צ>מאמע צאדיקה
מה הכוונה שאת "מאוד אשכנזיה" ?מישהו10
שהיא אשכנזיה מאוד...no name102

קורץ

עכשיו אחרי שהיא חתכה אני יכול לדבר גלויותברוךש

1. כשקראתי את ההודעה הראשונה של פותחת השרשור, מליון אזעקות וסירנות צצו לי בראש:

א. הוא חרדי והיא דתית לאומית, בעולם החרדי יש לזה סיבות טובות. 

ב. הוא הרבה יותר בוגר ממנה..

ג.  ואפילו הוא ספרדי והיא אשכנזיה- אצלנו בציבור זה אחלה, אצלהם יש לזה משמעות.  

ד. לבן אדם אין מעצורים, שיקול דעת, משהו שם גרוע לאללה. 

ה. הוא גרוש

והחלטתי לקחת כמה כיוונים:

1. לגבי אותו בחור- לא רציתי להתערב, היא יוצאת איתו, ותכלס אני לא הכי בטוח שאני מקבל את הרושם הנכון, ולא רציתי שבגללי הם ייפרדו. לכן בצורה שאינה קטלנית, המלצתי בדרישה שתלך להתייעץ עם רב. מתוך ידיעה שהתייעצות עם האדם הנכון שיכיר את כל הפרטים ייתן תשובה צודקת ומתאימה. 

2. לגבי השדכנית - כאן נכנסנו לסוגיה של מה מסתירים ומה אומרים ישירות. לקחתי צד כללי, ובו טענתי שבמבחינה עקרונית לפעמים חשוב להסתיר דברים. הגבולות קבעתי, אינם מקובלים על הכלל, ולכן חשוב להשתמש בראש. אם כי כמובן שיש העדפה לספר הכול- מדובר על מקרים מיוחדים מאוד שבהם השדכן מאוד רוצה שהם יצאו בגלל התאמה (ולא סיבות אחרות), והוא בטוח שאם הוא יצליח להביא אותם לפגישה אז יהיה שקלול הוגן לשניהם. 

האם השדכנית הזו היתה בסדר? ממש ממש לא!!!

לדעתי נושא הגירושים הוא נושא רגיש מאוד וכולל בתוכו כל כך הרבה, שלא רק שחובה להגיד, אלא אף כדאי לתת למישהו מבוגר ומתאים לשדך, ולא לשדכן רגיל. ואני מכיר שדכנים שכאשר הם פוגשים זוג שלדעתם מתאים, הם מעבירים את המושכות לאדם שמיוחד ומתאים לזה. כי מה לעשות, זה מורכב ודורש דברים מיוחדים.

אולם, לפני שאני מוציא להורג את השדכנית- משום שהיא לא נמצאת לפניי, ומשום שכאן בפורום יש שדכנים ומשודכים רבים. לקחתי את הכיוון שצריך להבין את השדכן, אפילו כאשר הוא מסתיר מידע, משום שהוא מודע לעוול וכאב שזה יכול לגרום בהעלמת מידע, ובכל זאת הוא לוקח את הסיכון- משום שהוא רוצה לתת להם הזדמנות שווה בפגישה. וכל עוד מדובר בדברים לגיטימיים אז זה בסדר.

הבעיה הייתה שאתם חשבתם בראש על השדכנית ההיא, ואילו אני חשבתי על יחסי שדכן- משודך, בלי קשר לשדכנית ולגבולות האדומים שהיא עברה.

המשודך - כמובן שהוא רשאי לפסול על תחושות וכל דבר אחר, ויהי זה הדבר הכי קטן. אבל שדכן לא מונע ממנו לפסול, אלא מנסה לקדם את זה צעד נוסף- בכדי לתת למשודך את האופציה לפסול מתוך היכרות רחבה ועמוקה יותר. זהו אחריות וסיכון שמגיע מתוך טוב לב של השדכן שרוצה שהם יצאו בגלל שהוא משוכנע בהתאמתם. דעתי שכל עוד זה בגדר דברים שוליים- אין בכך רע. ואף אם אני אישית לא מסכים, אני חושב שזה לגיטימי לשדכן לפעול כך. וכמובן בגבולות. 

ens62 - אני תוהה עליך מאוד מאוד. לאור הסעיפים שמניתי בפסקה הראשונה, איני מבין איך הסכמת לצאת איתו. לכל הפחות בלי בירור מקדים. כמובן שזה לא הוגן מצידי לשפוט אותך, ואני לא מכיר אותך או את מצבך. ואף אין לראות בזה "חכם לאחר מעשה" , אולם במקרים כאלו חשוב מאוד לעשות לכל הפחות בירורים משמעותיים.

וזה לקח לכולנו. בלי קשר למצדדים או מתנגדים לבירורים- במצבים מיוחדים, תתעקשו לברר בצורה משמעותית, ותשאלו את השאלות הנכונות. אל תפקירו את גורלכם בידי השדכנים, לשאול ולשאול ולשאול. 

לא צריך לאבד את הראש, תמיד צריך פרופורצייה- אבל תפעילו גם את הראש. 

MP7  -במידה וקראת עד לכאן, אז הנה הודעה בשבילך. אני מקווה שההודעה הזו הבהירה לך את דעתי, ואף הראתה שאין בינינו מחלוקת. לא רק שאין להסתיר שהוא גרוש אלא אף כדאי לתת את זה לידי אדם מתאים שישדך\ילווה. ועוד, שעל המשודך לשאול, ואומנם על דברים קטנים ושוליים אפשר להעלים עין- ואני לא יודע אם תסכימי על זה, אבל ליתר הדברים המהותיים אני חושב שכן. 

סבבה, גם אני הקטן מצטרף לנ"ל.איזה טוב ה'!!!!
לברוךש ובעצם לכולםens62

הסיבה שיצאתי איתו בלי לברר עליו זה בגלל שלי אישית יש קושי עם עולם הבירורים.

הסיפור הזה הוא לא הסיפור הכי גרוע שהיה לי. היה לי סיפור עוד יותר נורא מזה (שיכול להיות שסיפרתי לך עליו פעם) שבו התאהבתי בבחור וגיליתי שהוא ממש מסוכן.

ביררתי עליו אחרי שהתחלתי לצאת איתו ולקח זמן עד שהצלחתי להבין עד כמה הוא מסוכן כי חברים של הבחור (2 רבנים מאד מוכרים שמרצים בהרבה מדרשות וכוללים) המשיכו להתעקש מולי שהבחור טוב.

אבל-

כשהרב שלי התערב וניער אותם ולחץ אותם לקיר, הם הודו שהם יודעים שיש משהו בעייתי ומשם והלאה הענין התגלגל עד שהובהר סופית שהבחור מאד מסוכן.

הרבנים האלה שיקרו לי כי הם מאד רצו שהוא יתחתן והייתי צריכה לחפור מאד עמוק עד שהגעתי לבנות שהוא יצא איתן בעבר (שאפילו לא הסכימו לדבר איתי באופן ישיר מרוב שהן פחדו ממנו) והבנתי את עומק הבעיה.

אני יכולה לנסות לברר על כל בחור שאני יוצאת איתו אבל זה בעייתי כי החברה שלנו נוטה לנסות לכסות בעיות של אנשים באופן כללי וקל וחומר בעולם השידוכים. אנשים מוכנים ללכת רחוק עם המרמה שלהם כדי שמישהוא יתחתן. הם שוכחים שזה לא חכמה להתחתן. החכמה היא להיות נשוי.

גם אם הייתי מבררת על הבחור הזה, אני בטוחה שהיו אומרים עליו רק דברים טובים כי אנשים לא אומרים את האמת בצורה ישירה בכל מה שקשור לשידוכים. במקרה הטוב הם רומדים לזה בין השורות ואתה צריך להיות פיקח מספיק כדי להבין מה הם רוצים מהחיים שלך.

אבל מה אם אתה לא?

אז יש לך בעיה...

המממממ, נשמע כמו הבעיה שאני נקלעתי אליה.

ואווואווא.א.ק

אני פשוט בשוק!!!

2 רבנים מאוד מוכרים שמרצים בהרבה מדרשות וכוללים, שמשכנעים אותך שהבחור "טוב", רק בשביל שהוא יתחתן?????

זה פשוט מזעזע!

זה מה שיש לי לומר.

דבר נוסף - תשמרי טוב טוב על הרב הזה שלך, שעזר לך לפענח מה בדיוק בחובו של הבחור..

זה דבר יעיל מאוד מאוד!

(מדברת אחות של גרושה, עכשיו נשואה פעם שניה, שהגרוש שלה לא נורמלי בעליל, אבל הרב שלו כל כך המליץ, שכשההורים שלי רצו לבוא אליו לשיחה אחרי שדברים התפוצצו, הוא לא הסכים לקבל אותם! והוא גר רחוק מאוד, והוא בעצמו ראש הישיבה)

מסקנה:

לא להאמין לרבנים שלא מכירים אותך באופן אישי.

מסקנה 2:

צריך להיות לך איזה מישהו שיכול לברר בשבילך עד הסוף (כמו אצל ens62 הרב שלה...)

בהצלחה אצל כולם!

אני רוצה להוסיף פהמאמע צאדיקה

|חיבוק| לens62

תזכרי שיש מישו שהוא "הרופא לשבורי לב ומחבש לעצבותם"

אשרייך שיש לך רב שמלווה ומגבה אותך בכל החיפוש הזה.

(אז למה לא שאלת אותו ישירות על הדייט ההוא^^? למה באת לפורום לשאול אותנו? אני שואלת באמת- כדי להבין משו במוח של אנשים על מה הפורום עושה להם...)

ברוך-

לא כל אחת זוכה שיש לה רב או מדריך או אבא --שמלווה באופן אקטיבי את כל מהלך החיפושים.

לפעמים זה- את אחברות שלך- ועיצה ממישו מהפורום. (כן כן צר לי... לעיתים זו האמת)

אמנם אני לא מכירה את כל המכלול של המציאות-- אבל יש לי שיקוף מצויין של מה שקורה אצל הבחורה- מה שהיא כתבה על עצמה ועל איך שהמצב מבחינת.

ואיכסה לה. באותיות אדומות. מה שהיא צריכה זה לא הבנה- כי היא תראה את המ שהיא כתבה- היא צריכה עידוד ואומץ לעשות עם זה משו.

אז הנה--- |חיבוק|

ותקשיבו לאינטואיציות ולרגשות שלכם!!

לא שייך בכלל.אנונימי (פותח)

וההרגשה שלך מאד מובנת.

מקווה שהזמן ישכיח את החוויה הלא נעימה הזו- וכמה שיותר מהר, כדי שתוכלי לצאת ולהפגש שוב בהרגשה נקייה וטהורה.

בהצלחה בהמשך וכל טוב!

ens62 שלחתי לך מסר !ddba
דברי עם השדכניתאלעד
זה מוזר (הקטע של מה שסיפר על אשתו..)~א.ל

וברור שלא שייך לעלות את זה בשלב כזה

אבל אם הוא כבר אמר את זה- הגיוני שהוא יתבטא אלייך ככה לאור מה שהוא עבר..

זו המורכבות שלו. חשבי אם את מוכנה להתמודד איתה (לדעתי כדאי להתייעץ גם עם השדכנית)

צדיקה אין עליך!!!ens62

תודה רבה על התגובה המבינה והאכפתית

ועכשיו לתשובה לשאלתך: הרב שלי הוא רב מדהים. יש לו ממש מח חד כתער והבנה מאד עמוקה של אנשים ואי אפשר בגרוש לעבוד עליו וכבר היו כמה פעמים שהוא הצליח לזהות דפיקויות אצל בנים שיצאתי איתם. (אל תשאלו אותי מי שולח אלי את כל המוזרים האלו כי התשובה היא נורא פשוטה-הקב"ה).

אבל

הוא גם אדם מאד עסוק. אני מעדיפה להתייעץ איתו אחרי שאני מחליטה אם יש סיכוי לקשר. הרי אני יוצאת עם המון בחורים לפגישה אחת בלבד או שתיים ואני לא מרגישה שאני יכולה להזעיק אותו על כל קשר שאני מתחילה. כשאני מרגישה שיש סיכוי אני מתייעצת איתו והוא עוזר לי לברר בעת הצורך. לגבי הבחור הנוכחי אני עדין הייתי בשלבים של להחליט אם יש לזה סיכוי כשראיתי את ההתנהגות המוזרה אז לא היה שייך מבחינתי לבקש מהרב לברר. מה עוד שהייתה לי סיטואציה מאד דומה בשנה שעברה בתקופה הזאת בידיוק עם מצב מאד דומא של 2 בחורים שהתאהבו בי וישר שלפו הרבה מחמאות ואחד מהם גם התחיל לספר לי על נפילות שהיו לו עם חברה (איכס...) והרב שלי הסביר לי שלא שייך לתת לבחורה מחמאות בפגישות הראשונות ובטח שלא על משהו שקשור לגוף.

למה פניתי לפורום?

הרבה פעמים אני יודעת בלב את התשובה לשאלה שלי אבל אני זקוקה לאישור מאנשים אחרים שאני צודקת בהחלטתי. למה? כי אני יודעת שאני מאד איטואטיבית אבל גם מאד רגישה ולפעמים אני יכולה להיבהל מדברים שאין צורך להיבהל מהם. עוזר לי לקרוא שאנשים אחרים מסכימים איתי ושהתגובה שלי לא מוגזמת.

אני קוראת הרבה דברים שאנשים כותבים פה ובשונה מפורום "לא כלה" (שהוא אמנם קצת יותר מענין אבל גם קצת פחות...אה...רוחני...) אני מאד מעריכה את השיפוט של אנשים כאן. אנשים כותבים דברים יפים ומתייחסים בסבלנות לכל ילדי הגיל הרך למיניהם שמסתובבים פה (...) והתגובות באמת עזרו לי.

אני כבר ידעתי את התשובה אז לא היה צורך לשאול שוב את הרב שלי אבל היה לי צורך לקרוא מאנשים אחרים שאני צודקת בתחושותיי והפורום הזה ענה על הצורך הזה.

ens צדיקה מתוקה!מאמע צאדיקה

קודם כל תלמדי לשרשר נכון...

(כלומר שאם את מגיבה לגברים שלי- תלחצי על הכפתור "תגובה" מתחת להודעה שלי- ולא מתחת לאף הודעה אחרת!! ככה יהיה ברור שאת עונה לי... טוב?)

יש בדברייך שני משפטים- שנראים לי משלימים-- שאולי שימי ליבך עליהם-

"הסיבה שיצאתי איתו בלי לברר עליו זה בגלל שלי אישית יש קושי עם עולם הבירורים."

"אל תשאלו אותי מי שולח אלי את כל המוזרים האלו כי התשובה היא נורא פשוטה-הקב"ה"

הקב"ה שולח לנו לחיים כל מיני דברים-

אבל חלק מהחכמה שלנו זה לדעת לברור-- למה להיענות ומה להגיד- תודה, זה לא בשבילי.

נראה לי שאם היית מבררת יותר על כל בחור שאת יוצאת איתו -זה היה יכול מאוד לחסוך לך לפחות חלק מהמוזרים והיצורים למיניהם...

ואם קשה לך לברר- אז תקבלי עזרה בזה!!

הרב שלך עסוק מאוד ואא לבקש ממנו לעשות הכל- אז לא- תיעזרי במישו אחר- ררק את הדבר הכבד תביאי לפני הרב....

את יכולה להיעזר במדריכה או חברה נשואה או אחות גדולה או אבאמא!! או רבנית שלך

שתעשה לך את רוב עבודת הבירורים על כל הצעה. ותביא לפנייך את התגליות שימצאו...

חבל-חבל-חבל לאסוף שריטות לחיים בגלל חסר עבודת שטח...

לגבי מה שענית-- תודה. למדתי משו חשוב

כמו שמישי פה פעם ניסחה את זה---

"בסופו של דבר- אתה תתחבר לעצה שמגבה את מה שאתה כבר מרגיש מראש..

כך שהתשובה נמצאת כבר אצלך." (ליטל)

*בבקשה לא לעשות השוואות בינינו לבין "לא כלה" בכיפה. זה לא מוסיף אור לעולם ואהבה לעמ"י. זה סתם..... דיבורים מיותרים. ב"ה יש מקום לכולם בנחת וברווח. תודה.
מגיבה לגברים שלך? יש לך יותר מ-1? [ה]ננשמה!
חח זה באמת נראה רע.. רחלקה
^^^^דברים דברים חחחחחחמאמע צאדיקהאחרונה
דייט ראשון בחיים, חייב קצת עזרה, בעיקר בנות...נו, ההוא מהזה

האמת אני בכלל לא בטוח אם הפורומים פה עדיין פעילים😂

אבל ככה, ביום שני הבעל"ט דייט ראשון בחיים ואני חייב טיפה עזרה

לא מצפה שתגידו לי בדיוק מה לעשות, בסוף העניין הוא להיות אני, אבל קצת...

אז ככה, הרבה אמרו לי ללבוש בגדים שהם 'אני' ושנוחים לי, בדר"כ אני הולך עם חולצות גלופה, אז בגלל שזה חול המועד חולצת לבנה של הישיבה זה סבבה?

מיקום - בפנים? בחוץ? מקום מבודד? עם עוד אנשים?

וטלפון יום אחרי? זה דבר שעדיין עושים?

אה, ולצערי אני נטול רכב, לחכות איתה אח''כ לאוטובוס?

תודה מראש לכולם!!

צדיק, כולנו איתך בלחץ, מחכים לשמוע שהיה טוב ב"ה😃יהודי שואף לטוב
להעלות סטנדרטים או להתפשר?Lavender

בתור בחורה שיוצאת לדייטים, אני שמה לב שבאמת מפריע לי מראה חיצוני של רוב הבחורים. 

ואיכשהו אני פוסלת את רובם בגלל המראה החיצוני, מצד אחד יש את המשפחה שמייעצת לי לתת צ'אנס ולראות אולי בדייט עצמו לא יפריע לי המראה,

מהצד השני החברות מייעצות לי "תסתכלי במראה ותעלי סטנדרטים"

ואני עצמי לא יודעת מה להחליט, כי אין לי בעיה לחכות בשביל הבחור המושלם, אבל מהצד השני לא רוצה לפספס את הרכבת ולהגיע לגיל מבוגר...

(ולא, אני לא מחפשת את הדוגמן האולטימטיבי, אבל כן בחור שנראה סבבה)

מה אומרים?...

לא חשדתי על החיצוניותintuscrepidam
עבר עריכה על ידי intuscrepidam בתאריך כ' בניסן תשפ"ו 18:13

אין לך חברות / קרובי משפחה שאת אוהבת למרות שהן לא הכי מוצלחות?

או בכיוון השני, בעזרת ה' כשיוולדו לך ילדים, כנראה שמאוד תאהבי אותם למרות שאין שום דבר להעריך בהם. חוץ מזה שלילדים אין מה למכור בכללי, הם יותר הצד של הקונים.

בכללי, לעניות דעתי מספיק מידה אחת או הרגל בעייתי אחד בשביל שיהיה לזוג מוקד משמעותי לחיכוך. מהרושם שאני קיבלתי זה מה שקורה בפועל כי בין היתר בשביל זה מתחתנים…

עוד מכה ועוד מכהגרי

עוד סירוב ועוד התעלמות עוד היעלמות ועוד "גוסטינג".

"מִכַּף רֶגֶל וְעַד רֹאשׁ אֵין בּוֹ מְתֹם פֶּצַע וְחַבּוּרָה וּמַכָּה טְרִיָּה"

יפה מאוד זיויקשפלות רוח
נכון כנ"ל שתי גרושות התחילו איתי מוצשאדם פרו+

ונעלמו, חברה בדיוק התקשרה והציעה. בלה בלה.

אין מה לעשות יש אנשים שמקשים

מורידים את הרמה בשביל כולם.

אין נאמנות.

מסוגלות להתכתב ולדבר ולהתלהב בערב.

בבוקר והנה היא נעלמה.

אם זה ינחם אותךהמצפה לישועה

אני לא לפני הרבה זמן הייתי כל כך תמים שלא הכרתי את זה דיברתי עם מישהי(וזה היה דרך מישהו שהכיר ביננו)וקבענו שלחתי לה הודעה והיא לא ענתה..

אני בלי ווטסאפ וכו' אז ממש לא הבנתי חשבתי שהפל' לא עובד אולי היא לא קוראת הודעות סמס...

התקשרתי גם לא ענתה חשבתי הפל' שלי הלך...

ואז גיליתי שיש שם לדבר  הזה מאז כבר היו עוד כמה דברים דומים...

:')חתול זמני

הייתה לי פעם שהתפניתי לבית חולים בפתאומיות בלי טלפון ולבסוף הייתי יותר מחודש בלי טלפון איני יודע כמה שיחות שלא נענו

מה הבעיה של אנשיםאני:)))))אחרונה

לומר פשוט שלא מתאים?

בדייטים עצמם ובין הדייטיםadvfb

עולים תחושות בדייטים עצמם

עולים תחושות בין דייט לדייט

מה דעתכם המקום שצריך לתת לסוגי התחושות?

מה זה יכול לומר שיש פער בין התחושות בדייטים לתחושות בין הדייטים (לכאן או לכאן)? 

סתם מבאסהפי

שיש פער זה לא אמור להיות ככה..

אני חושבת שעל הגבר יותר ליזום בין דייט לדייט לפחות לפתוח את השיח . אבל התפקיד שלה זה להיפתח ולא להיסגר

מסכימהרק נשמה

בעיקר עם הקטע שעליה מוטל להיפתח לי זה לפעמים לא זורם ולא כי אני לא רוצה ואני רואה איך זה גורם לנסיגה בצד השני

נכון זה לא פחות קלהפי
כל אחת והקצב שלהadvfb

יש הבדל אם זה תקוע לבין אם זה לוקח זמן..

כאילו אם בחורה לא זורמת איתי כפי שציפיתי אבל זורמת במידה מסויימת ומראה עניין אז זה לגמרי חלק מהמשחק

יש הרבה קשרים שנתקעיםהפי

כי הבחורה חסומה ולא משתפת ..

והבחור גם באנרגיה זכרית פצועה - לא יוזם / רגשי נחיתות / חושב מה היא תביא לי בתמורה .

זה חוסם לגמרי את הבחורה אי אפשר להכיר ככה

ככה יש הרבה קשרים שנתקעים עוד לפני הדייט/ בדייטים ראשונים ,שיכול להיות להם פוטנציאל גדול אם כל אחד היה מתחבר למהות שלו ..

אהבתי את הביטוי אנרגיה זכרית פצועהמחפש שם
נשמע כמו חתול רחוב פצועחתול זמני

לא יודע לא מתחבר לכל משחקי המגדר האלה

וואי לגמריadvfb

בתור גבר זה ממש מתסכל שהבחורה חסומה.

אבל יש הבדל אם היא חסומה לבין זה שלוקח לה זמן יותר לשתף.. לפעמים קצת סבלנות והדברים נפתחים.

וגם לגבי האנרגיה הזכרית - יש הבדל אם הגבר בכלל לא מביא את עצמו, לבין זה שלוקח לו קצת זמן לצבור אמון ובטחון.

מענייןמחפש שם
איך את מזהה את ההבדל? מתי את נותנת זמן וסבלנית לתהליך של צבירת בטחון ומתי את חותכת? 
חח אני בןadvfb

ונראה לי שהעקרון נכון לשני המינים,

שרואים מגמת התמקדות אז זה יכול לתת יותר בטחון ואמון שהקשר מתקדם בצרוה טובה

את יודעת להצביע על דברים שחוסמים/ עוזרים לך להפתח?מחפש שם
מה שהכי עוזר להיפתח זה פשוט טבעיותרק נשמה

לא לשחק את כל המשחקים ולא לנסות להיות מי שאתה לא, אפשר להבחין אם בן אדם הוא עצמו או מנסה לחקות משהו אחר

אמןמחפש שם
זה קטע כי אתה מאמין שאם תהיה משהו מסויים אז מי שהולך תפתח בזמן שזה יקרה כשפשוט תהיה אתה...
מממ אני בעיקר מדבר על מחשבות והרגשות תוך כדיadvfb

והגיוני שהזמן בין לבין נועד לעיכול,

לכן הפער הוא לא פער שזה הפוך בהכרח שבאחד מהם מרגישים טוב ובאחד מהם מרגישים לא טוב..

לפעמים קרה לי שהרגשתי יותר טוב בין לבין מאשר בפגישות עצמן

נראה לי שזה שכל ורגשרק נשמה

כאילו מה שאתה חווה בדייט זו החוויה עם האישה עצמה, נעים או לא נעים יש משיכה או אין קיצור בעיקר רגש, איך הווייבים שלכם נפגשים

ובין הדייטים שההתלהבות והרגש יורדים השכל מתחיל לנתח מה היה ואם זה מתאים או לא

ובתשובה לשאלתך שתי התחושות מאוד חשובות ונראה לי שהעיקר זה איך מרגישים בדייט עצמו, ובקשר למחשבות שבין לבין לראות אם הן באות משכל ישר או מפחדים ודמיונות

הדוגמא הכי בולטת שאני חושבת עליה זה אם נגיד בדייט אתה לא מרגיש משהו מיוחד, מרגיש שזה לא כזה קשור, אבל אחרי זה בשכל אתה חושב שוואו זה אבל בדיוק מה שאני מחפש, אם זה לא דייט ראשון שני אז נראה לי ברור שאין למה להמשיך)

יפה, תודה!advfb
מציע חידוד - רגש ודמיוןadvfb

בפגישה עצמה אין דמיונות, הפגישה מאוד מקרקעת את הזוג והם מרגישים מה קורה ביניהם. 

בין לבין הדמיון מפתח, אפשר לחשוב איך מפה להמשיך הלאה, לטוב או למוטב... 

השכל גם נכנס בין לבין ובאמת יש צורך להבין מה השכל אומר ומה הדמיון אומר.

יפהרק נשמה

ואם תתבונן בתשובתי תשים לב שהזכרתי גם את הדמיון

כן כןadvfbאחרונה

להבנתי התייחסת לדמיון כוזב ומה שכתבתי (שלא סותר את מה שכתבת) מדבר על דמיון בכלל, גם ככלי לגיטימי.

מתנה לחג - קובץ שירים לנשיםגלויה

שלום לחברות הפורום היקרות!

כן, זה רק לנשים. 

הייתי פעם פה... 

עברתי לפני 10 שנים מסע של גירושין

וחג הפסח היה מורכב עבורי באותו זמן. 

ב"ה בסוף זכיתי ליציאת מצרים

וקריעת ים סוף 

והתחתנתי ב"ה 

(לולא המסלול הזה - לא הייתי יודעת שבעלי הוא מה שאני צריכה) 

ובסוף - הפכתי לאמא בחול המועד פסח!

כתבתי ספרון על המסע

מילים שה' שלח לי להתמודד

וקיבצתי לקובץ מתנה עבורכן.

מקווה שישמח ויחזק! 

20260331102053.pdf (תלחצי על זה) 

קפיץגלויה
מרגש.אם-אם
תודה!גלויהאחרונה
איך אתם הייתם מגיבים?אביעד מילוא

נרשמתי לשדכנית ואחרי  תקופה שהרגשתי ממנה תחושה לא טובה היא אמרה לי שכרגע היא לא מתכננת להשקיע בחיפוש בשבילי. איך אתם הייתם מגיבים לזה?

(אציין שעבר זמן ואני עדיין בהלם מהתגובה)

שומר את המספר שלה ב"לא לענות"אריק מהדרום
שואלת למההרמוניה
הסיבה היא סיבה טובהאביעד מילוא

אין כאן המקום לפרטה אבל הניסוח של ההודעה שהיא לא מתכננת להשקיע בזה...

שהיתה אומרת מראש. זה לא לעניין...יעל מהדרום

לק"י

אם היא לוקחת כסף, שתברר מראש הכל ותחליט אם היא יכולה או לא.

(גם בהתנדבות, לא הייתי נותנת תקווה סתם. בטח בתשלום).

זהמעליב..הרמוניה
תלוי מה הסיבהשם פשוט
עבר עריכה על ידי שם פשוט בתאריך ט' בניסן תשפ"ו 15:41

אתה מספר שיש סיבה טובה,

אנחנו לא יודעים מהי.

סיבה טובה זה אחד שלא עונה להודעות, מבריז, או לא מדבר לבנות או אליה בצורה מכבדת, או שיש לו דרישות לא סבירות.

למה שהיא תשקיע בבן אדם לא רציני? סביר שתשים בהולד לתקופה. 

אבל אם  הסיבה היא שהבן אדם במילואים, הניסוח שלה הזיה. 

הזויה🤦‍♀️יעל מהדרום

לק"י

נראה לי שהייתי נאלמת דום או שואלת "מה?!" מופתע.

היא שדכנית ששילמת לה או בהתנדבות?ארץ השוקולד

אם זה בתשלום, אם היה לי אומץ הייתי מבקש את הכסף אם אין סיבה טובה להתנהלות הזו.

אם זה בהתנדבות, זה אמירה לגיטימית שאין לה זמן כעת, הייתי מתבאס אבל מקבל אמירה כזו.

יש דמי רישום ושכר שדכנות כןאביעד מילוא
מה?????????????????אני:)))))

אני בהלם!!

אני אגיד לך משהו אביעדאריק מהדרום

אני הייתי רשום בפינקסים של 3 שדכניות, אמרתי להן שאני דורש שיספרו לבנות שהן רוצות לשדך לי מראש לפני הפגישה הראשונה שיש לי הפרעת מצבי רוח.

אף אחת לא חזרה אלי מעולם עם הצעת שידוך.

שדכנית אחת היתה אשתו של הרב שקידש אותי ואת אשתי, אז היא ראתה בלייב מתי הפכתי ללא רלוונטי.

שדכנית שניה שלחה לי הזמנה לסדנה לקראת חתונה חצי שנה אחרי החתונה אז הודעתי לה שזה לא רלוונטי.

והשדכנית השלישית, היחידה שדרשה תשלום מראש,

אני עדיין מחכה שתיצור איתי קשר כדי להודיע שזה לא רלוונטי 12 שנה אחרי החתונה.

אני יזמתי קשר עם אשתי, יתכן שזה גם מה שאתה צריך.

בהצלחה.

..הרמוניה

@יעל מהדרום יעל אני חייבת לשאול איך זה לא הרתיע אותך?

נראה לי שאגיב לך בפרטי...מחר בלי נדריעל מהדרום
תודה(:הרמוניה
אני עברתי את שלב הליצור קשר בעצמךאביעד מילוא

אחרי שהייתי באתרים וניסיתי ליזןם קשרים הבנתי שזה לא עובד וצריך ללכת לפי הכללים לפחות כדי להכיר בחורה מהסגנון שאני מחפש

כמה זה נפוץ מה שקרה לי?אביעד מילוא

אולי זה העניין לדעת לבחור שדכן שכן יודע לעבוד

בהנחה שהיא התכוונה למה שאתה חושבנוגע, לא נוגע
(אם המילה "להשקיע" זה עיקר העניין, אפשר לפרש את זה בדוחק גם בלי הקונוטציה הרגשית) - אחרי מעשה כדאי ללמוד מזה לזהות וייב של נשים בסגנון כזה (בכל הקשר) ולהתרחק או להיזהר מראש. כנראה לא סתם הרגשת מראש תחושה לא טובה ממנה.
היא לקחה כסף?advfb
כן דמי רישוםאביעד מילוא
נשמע שהיא לא בסדרadvfb

מבאס מאוד אבל אין לזה כל כך השלכה וסיבה להתעכב על זה.

אם אתה מספיק אסרטיבי אפשר לדרוש את הכסף בחזרה.

אם אתה מאמין שאפשר לדבר איתה אפשר לבקש ממנה לדון על כך.

מבינה שזה מעליבברוקולי

רק אנחנו לא יודעים את התמונה הכללית להבין מה גרם למה..

אם יש סיבה טובה- הייתי לומדת מזה מה להבא

אם אין סיבה טובה ולא הציעה לך ושילמת לאחרונה- תבקש את הכסף חזרה

הייתי מדבר איתה מאוד בתקיפותחתול זמני

סליחה באמת שבזבזתי לך את הזמן

אם שילמתי כסף מראש הייתי אומר לה שהיא כנראה שדכנית פח.

לא רק שדכנית פח אלא גם בן אדם גרועאני:)))))
אם הבנתי נכון, מפריע לך ההתנסחות שלהלגיטימי?

ולא עצם הסירוב (אמרת שזה מוצדק הסיבה שלה).

אתה יכול להתעלם ולעבור הלאה. יש עוד שדכניות.

אתה יכול גם לנסות, להתנסות, בדיבור על זה -

שלום, אני מבין שאין לך את היכולת לעזור לי בתקופה הזו. בתור מישהו שמעריך את מה שאת עושה, רציתי לשתף שנעלבתי מהצורה והניסוח שבה הצגת לי את הדברים. אני מרגיש שבצורה שבה נאמרו הדברים XYZ. וכו'.

תשאל אותה אשמח לדעת מה הסיבה?הפי

אם אין לה סיבה .. 

תבקש את הכסף בחזרה .. תבקש הכוונה תדרוש או תבין לאחד האחים/ הורים להתערב

אם יש סיבה .. אז אתה לא מספר לנו את כל האמת אז כל התגובות בטלות ומבוטלות כי אנחנו לא רואים את כל הסיפור 

את אחת הסיבות אני יודעאביעד מילוא

והיא לא ראויה להיחשף בציבור 

למרות הסיבה ההיאאריק מהדרום

זו עדיין לא סיבה להתבטא כך.

בטח לא אם שילמת מראש.

אז שמראש לא היתה לוקחת אותך כמשודךיעל מהדרום

לק"י

ואם היא לא ידעה מההתחלה, אז שתעדכן אותך בצורה מכובדת ותחזיר את הכסף.

(בהנחה שהיא לא גילתה שאתה פושע או משהו כזה).

דווקא לפושע הכי כדאי להחזיר ישר את הכסף..נוגע, לא נוגע
זכותה המלאהזיויק
תתקדם הלאה לדעתי הישועה תצמח ממקום אחר בעזרת ה'
באמת היא היתה יכולה לנסח טוב יותרגלויה

הניסוח אכן די פוגע...

ניסיון אישי: אני הייתי גרושה בלי ילדים ומתמודדת OCD (הפרעה טורדנית כפייתית, כיף חיים)

את הגירושין כמובן אסור להסתיר וגם אי אפשר (ב"ה המשכתי ללכת עם מטפחת גם אחרי הגט)

והאוסידי היה ידוע לשדכן.

הציע לי בחור שמתאים לזה ויודע להקשיב ולהכיל

ב"ה אוטוטו חוגגים 8 שנים ו2 ילדים.

לאחרונה נפתחה קבוצה של מתמודדי נפש דתיים, אני בין המנהלות, אז אפשר לפנות אליי.

ממש משמח לקרוא את הודעתך. שיהיו לכ תמיד חיים טוביםאורין

ומאושרים. ואשרי השדכן!

תודה! אמןגלויהאחרונה
ממש!!
היא סבבה והכל...חתול זמני

אבל אלרגית לחתולים (אמיתי).

מה עושים.

זה בסדרadvfb

זה זמני

זה לא אני, זה אתהחתול זמני
תודה על הדאגהadvfb
אה הכוונה היא שהמשפט נאמר כציטוט פסאודואפיגרפיחתול זמני

בשם הבחורה

תודה, למדת אותי מילה חדשהadvfb
טיפות של אור
@חתול זמני א. קונים אלרג'יקס. ב. עוברים לכלבים. ג. מגגלים 'חתולים היפואלרגניים' ופותחים על זה שיחה בדייט
א. פתרון זמני לבעיה סופיתחתול זמני

ב. אינם באים בחשבון

ג. אני מלטף כל חתול שנקרה בדרכי

במקרה כזהטיפות של אור
מתבאסים *ואז* עוברים לכלבים. יש לכם אלרגיה לחתולים עכשיו
כואבת לנו הרגלחתול זמני
לא מגדלים חתוליםארץ השוקולד
:םםםםחתול זמניאחרונה
רווקים יותר בוגרים, פחות דוסים?advfb

מצד אחד, עוגן משפחתי הוא דבר ששומר על אורח חיים יציב, גם בעניין הדתי.. זה הגיוני לחלוטין.

מצד שני, החלטה של אדם לשמור על אורח חיים דתי ועל חיבור לקב"ה לכאורה לא אמורה להיות תלויה במה יקרה או לא יקרה לו. אם הוא יתחתן או לא.

הרהורים בנושא..

ת'אמת שהנושא יותר קשור ב"דתיות" מאשר "רווקות".

דתיות לפעמים נתפסת מאוד טכנית או תלוית הקשר, לכן מובן שאם אדם ממשיך להיות רווק בגיל מבוגר יותר שהגיוני שהוא יהיה פחות דתי.

לעומת זאת, התמסרות לדת, שוב היא לא תלוית הקשר. גם בשלום גם במלחמה, גם באתגר כזה גם באתגר אחר - יש סיבה לשנות את החוזה מול הקב"ה? זה לא הגיוני.

בדיוק. הם בזוגיות קבועה, גרים יחד וכו.מרגול

השוני הוא יותר הסטטוס, פחות התכלס של השגרה והמצב הזוגי (כלומר- יש פער תהומי בין לחיות בזוגיות ובאותו הבית ולנהל חיים משותפים- אך ללא נישואין, לבין דתי שאינו נשוי וגם אינו בזוגיות)

לשאלתך הראשונה- לפחות לגבי שמירת נגיעה אני חושבת שיש בזה קושי גדול יותר. לא מחייב כמובן שרווק בגיל מבוגר יותר יפסיק לשמור נגיעה או יחפף או משהו, אבל זה קשה יותר.

בדיוק דיברנו על זה כמה חברות (נשואות ולא נשואות). חברה (שכרגע רווקה) בהרהורים על להפסיק לשמור נגיעה. תקח את אותה חברה, אם היתה מתחתנת בגיל 21-22 היא ככל הנראה היתה שומרת נגיעה כהלכה עד החתונה וכו. תקח אותה היום ויש לה הרהורים. למה? כי קשה, הכמיהה למגע טבעית, וככל שהיא קיימת יותר שנים בלי שיש לה מקום (טרם התחתנה)- זה קשה יותר.

הגיוני? כן.

האם זה בהכרח אומר פחות להקפיד? לא. 

אולי יעניין אותך