עוד מעט י' בטבת...שרון כהן

10 בטבת יום כזה...תמיד אפרורי ותמיד קר בו...

אז המדרשסטית שבי רוצה לומר כמה מילים....

למדנו היום ש10 בטבת זה בעצם יום שבו עזרה מת..תרגמו את התורה ליוונית ונודע ליחזקאל שבהמ"ק נחרב...

מה כול כך נורא בזה שתרגמו את התורה ליוונית?? הרי אנחנו רוצים להיות אור לגויים לא??

ובסדר עזרה מת זה עצוב אבל למה צמים לדרות עד ימנו בגלל שאדם מת הרי זה טבעי מה גם שבדרך כלל אחרי שנים עושים מזה יום שמח..(ההילולה של רבי שמעון בל"ג בעומר לדוגמא)

העניין שאת התורה אי אפשר לתרגם התורה זה נשמה! כמו שאי אפשר לתרגם אדם.. אי אפשר להעביר בנ"א בmp.. כנ"ל לתורה.. כשהתורה מתורגמת היא מתורגמת ללא הנשמה שלה.. רק טקסטים וסיפורים "מיושנים".

אחרי שתרגמנו את התורה מה שיצא ממנה זה הנצרות והאיסלם.. שכיום הם רבים מי מהם ישלוט בעולם...

אז למה באמת תרגמנו את התורה למה הסכמנו??

כי עמ"י חושב שאין לו סיכויי יותר הוא כבר לא מאמין בעצמו שהוא יכול...ואותו דבר עזרה שהיה הנביא האחרון ואחרי שהוא מת אין יותר נבוא...

והצום והתענית נותנת לתנו תזכור שיש לנו את ה' שהוא בחר בנו והתורה שלנו מלאה בנשמה!!! אנחנו רק צריכים להאמין שיש לנו סיכויי

שהיה בעז"ה צום קל ומועיל!!!

עמ"י לא מאמין ביכולת שלו... לכן אנחנו צמים ומזכירים לעצמנו שיש לנו בטחון!! יש לנו את ה'

סתם דיבורים חסרי תכליתנמרוד

1. התורה ושאר ספרי המקרא תורגמו בידי יהודים למען יהודים שלא ידעו לקרא ולדבר עברית ולא למען הגויים

2. משך זמן התרגום היה בין 15 ל 50 שנה, תלוי מה סופרים (האם רק חלק או את כל הספרים וגו') וכל קביעת תאריך היא עניין שאין לו רגליים.

3. אם כבר מדברים על תאריך עברי מסורתי הנוגע לעניין הרי שמדובר בח' טבת ולא ב י' בטבת

אתה חצופיף!!מאמע צאדיקה

שרון יישר כוח!!
קודם כל שאת מתחילה לחשוב כמה ימים מראש מה הצום שהולך להיות פה..

ושזה מספיק מזיז לך בלב כדי להביא לנו..

אני רוצה להוסיף עלייך-

שיש בתורה גם מימד של "אש לבנה"

שיש משמעות אפילו לצורות של האותיות בעיברית

ואין את זה בשום לשון אחרת (או אם נגיד שיש- זה ל א יוצר את אותן "אותיות לבנות" )

נמרוד לא יפה להגיב ככה...-משה ר-

גם אם אתה לא מסכים יש דרך, ושרון יישר כח.

מה כאן לא יפה?נמרוד

הבאתי את העובדות לאשורן.

האם יש ביד מישהו עובדות אחרות הסותרות את העובדות שהבאתי?

מאחר והעובדות שלי נכונות בתכלית הרי שאני צודק ודבריה של שרון הם דיבורים חסרי כל תכלית

נמרוד^^שרון כהן

1. דברי הם מפי הרב חנני הרב של שבי חברון... אם אתה רוצה אתה מוזמן לפנות את תענותך לרב...

2. אם תרגמו את התורה ליוונית כנראה שהייונים לקחו את התורה ועשו בה כרצונם.. וזה מספיק גרוע כדי שיצומו על זה!!!

3. עזרה הסופר הכן מת באותו היום וכך נגמרה תקופת הנביאים... 

4. אתה לא יכול לומר שדברי מופרכים בתחלית לפני שאתה מברר אותם לעומק ולהגיד שהתורה תורגמה בשביל יהודים מאיפה לך???

5. אולי במקום זה תכתוב אתה דבר תורה שמשקף את דעותיך על היהדות אתה מוזמן ויותר... 

הדברים כתובים בכל ספר בסיסי על היהדותנמרוד

על התנ"ך ועל ההיסטוריה של עם ישראל.

גדולי חכמי ישראל ישבו ושקדו עשרות שנים על התרגום ליוונית ("תרגום השבעים") למען לא תשכח תורה מישראל ולמען יוכלו יהודים לקרא בה בכל תפוצותיהם במקום שבו לא היו יודעי לשון הקודש. אני חושב שלבוא עליהם בטענות זה דבר שלא במקומו.

התרגום הזה הוא חשוב מאד והיה חשוב גם לחז"ל כי על פיו ניתן להבין מקומות שקשים בהבנה בתורה ובספרי קדש אחרים כולל ספרי הנביאים.

בניגוד לתרגום הזה שנעשה על ידי חכמי ישראל למען עם ישראל תורגם התנך גם לשפה הרומית בידי נוצרים ואכן התרגום ללטינית הוא מסולף וגרוע ואין בו כדי ללמדנו ולא כלום.

ואם את לא מאמינה לי את מוזמנת לבדוק בעצמך או לשאול את מוריך ורבותיך.

האמת שגם אתה טועה בתכליתבתאל1

מתוך אנציקלופדיה יהודית דעת:

התורה נתרגמה עבור תלמי מלך מצרים ולפי איגרת אריסטאס היה זה במאה ה - 2 לפה"ס. מהארץ נשלחו 70 זקנים ע"פ דרישת תלמי, התרגום נעשה בתוך זמן קצר והנס שקרה הוא, שהשינויים שבתרגום היו זהים אצל כל שבעים הזקנים. פילון מתאר את השמחה והחגיגה שערכו תושבי האי ביום סיום התרגום. חז"ל שנלחמו בתופעת התבוללות ראו בתרגום התורה ליונית כיום חושך שבא לעולם. 

"בשמונה בטבת נכתבה התורה יוונית בימי תלמי המלך והחושך בא לעולם שלושה ימים" (סדר עולם רבה, ויניציאה ש"ה, דף כד, א).

לעומת הגרסה שלך: "גדולי חכמי ישראל ישבו ושקדו עשרות שנים על התרגום ליוונית ("תרגום השבעים") למען לא תשכח תורה מישראל ולמען יוכלו יהודים לקרא בה בכל תפוצותיהם במקום שבו לא היו יודעי לשון הקודש. "

מי צודק בתכלית?

זו אכן הגרסה הנפוצהנמרוד

של אגרת אריסטיאס.

אני עצמי למדתי את הדברים מספרו של  משה ציפור מבר אילן, ניתן גם לעיין באנציקלופדיה המקראית, באנציקלופדיה העברית וכמובן בכתבי פילון (ידידיה) האלכסנדרוני.

חשוב לציין כי נוסחי המקור של התרגום כבר אבדו ומה שמצוי בידינו הם כתבי יד מימי הביניים שיש ביניהם הבדלים קטנים.

גם התרגום עצמו שונה מהמקור העברי בנקודות שונות. 

העובדה היא כי יהודים נפוצו בכל העולם ההלניסטי, במצריים, בתורכיה ובבבל ורבים מהם לא ידעו כלל עברית אלא רק יוונית וכל ידיעותיהם על היהדות היו ביוונית. 

חלקים שונים של התנך תורגמו ליוונית בשנים שונות ואין כלל ספק שהם לא באו לעולם בפעם אחת ובמקום אחד.

חרטאקשלש

גמרא מפורשת אומרת שתירגמו את הורה ליוונית בימי תלמי המלך

התרגום היה לצורך תלמי ולא לשום צרוך יווני

ולכן היה 3 ימים חושך בעולם .. (מגילה ט')

אה ועוד משהו אח שלוקשלש

ללמוד תנך ממקורות אוניברסיטאיים למרות שלאוניברסיטה יש לכאורה כיפה

זה גובל בבעיות של כפירה לפעמים (אני לא מתייחס למי שהבאת כלי אני לא מכיר אלא מעלה את עצם הדברים)

אז אידך זיל גמור ..

העובדות שלך נכונות בתכלית?הקולה טובה

אז תן מקור!

בינתיים שרון הסתמכה על רב (שאני נוטה להאמין לדבריו)

ואילו אתה הסתמכת על עצמך בלבד ועל "כל ספר בסיסי" תן ספר (עדיף עם עמוד)

^^^צדיקהשרון כהן

אהבתי את מה שאמרת!!!!

זה ממש יפה

הדבר היחיד שאתה צודק היא שהתורה לא תורגמה בי' טבתאילה שלוחה

אכן לקחו את תרגום התורה ליוונית (ח' טבת) יחד עם מות עזרא הסופר (ט' טבת) ותחילת המצור על ירושלים (י' טבת) ועשו עליהם יום אחד של צום...

(אגב זה גם דומה למה שעשו בתמוז - יש מי שאומר וזה גם הכתוב בפסוקים, שבקיעת החומה של בית ראשון היתה בט' בתמוז ובבית שני בי"ז בתמוז ובכ"ז אנחנו צמים רק בי"ז כיוון שחורבן הבית השני משמעותי יותר וכן כי בכל זאת אנחנו עדיין לא יוצאים מגדר "צום הרביעי"...)

והתרגום זה אבלות עצומה.

זה כמו לקחת גוף של אדם בלבד ולומר שזה הוא....

עזרא נפטר בי'קשלש

או בט' זו מחלוקת

השו"ע בסימן תק"פ כותב שלא יודעים מה אירע בט' בטבת שמתענים בו

המשנ"ב כותב (וכן הבאר היטב) שבסליחות שלנו איתא שבו נפטר עזרא הסופר

בסליחות שלנו (ספרדים) נראה שהוא נפטר בי' ולא בט' (וכן מופיע בלוחות)

ועוד משהוקשלש

לפי הירושלמי גם בבית ראשון נבקעה החומה ביז' בתמוז

אלא קלקול חשבונות היה שם

כלומר לא דייקו בתאריך מבחינת הצרות ולכן זה מחלוקת ירושלמי ובבלי

בפשטות הרמב"ם בפ"ה הלכות תענית וכן השו"ע פסקו שבית שני מדובר דחמיר לן טפי

אבל טוב להכיר את דברי הירושלמי

אתה צודק לגבי י"ז בתמוזאילה שלוחה

ידעתי שיש מחלוקת אם גם בבית ראשון היה בי"ז או שבבית ראשון היה בט', ולא רציתי להיכנס לזה...

(אבל חידשת לי בקטע של הירושלמי, הבבלי וחבריהם.. )

בכל מקרה - תודה בשם כולם!

שרון..שרבוב

תודה על הד"ת..

החכמתי

הי הי רבותיי?ברוךש

נעשה סיכום של הדברים? 

1. תאריכים - שלושה דברים קרו, בתאריכים סמוכים, כמו שאיילה שלוחה הביאה.

2. תרגום התורה ליוונית:

א. זהו תרגום ה70 המפורסם. בגרסאות השונות של חז"ל והחיצוניים, מדובר ב72, 70 או 5 יהודים "זקנים. 

ב. סיבת התרגום, מופיע למען היהודים המתבוללים שכבר לא ידעו עברית. לצרכים אפולוגטיים. בשביל הספרייה המצרית, לדרישת תלמי מלך מצרים. 

ג. ישנה שאלה איך התקבלה התרגום: יש שאמרו (פילון) שיהודי מצרים קיבלו את זה כחג, יש שאמרו שאף הגויים הצטרפו לחג, ויש שאמרו שאף חז"ל הצטרפו לחג, אך מאוחר יותר חזרו בהם כשראו את התוצאה של שהתבוללות. והדעה הרווחת שחז"ל התנגדו ממש, והמתבוללים והגויים שמחו. 

ד. הנס, בגמרא מופיע הנס שכל אחד הושב במקום אחר, אך כולם תרגמו באותה הצורה בדיוק, אם שינויים מלאכותיים זהים. 

ה. מה תרגמו? יש שאומרים את כל התנ"ך, ויש שאומרים רק את התורה.

לכאורה על ישראל היה לשמוח מאוד בתרגום התורה ליוונית, הרי התורה הופכת לנגישה יותר ליהודי התפוצות של אז. ובמיוחד תרגומה לאנושות, זה מעשה טבעי, שהרי התורה לא יועדה רק לישראל אלא לאנושות כולה.

והסבירו הסברים רבים: 

א. שלא היתה התורה יכולה לתרגם כל צרכה. 

ב. משום שמיועדת היתה לכל השפות, ולא רק ליוונית, ותרגומה הפכה לספר יווני במקום לכלל עולמי.

ג. היוונים העריצו את התורה כיצירה גדולה של רוח האדם, אך לא יותר מזה, הערצה בנוסח חכמת העברים, כדבר תרבותי, ולא כדבר ה' אשר פונה אל עמו. אל הייחודיות היהודית, שהינה, בעוד יוון מצידה כמודל אסתטי מחוסר אישיות, מגלה התורה את המשך הדיבור הנבואי גם בעולם שפסקה בו הנבואה.

אני רוצה לבחור בשני צדדים. במציאות ובאידיאל. בפועל חכמי ישראל הם שתרגמו, ומאוחר יותר, מתוך בחירה הם תרגמו לשפות אחרות ותרגומים נוספים. כמובן שהתירוצים נכונים שמנציחים את הזוהר העצום של האידיאל, של התורה בשפת הקודש, אבל המציאות ירדה כל כך שלא היתה ברירה, לא היתה ברירה, והיה חובה של תרגום. אין שמחה בדיעבד. זה היה מעשה שהיה חובה לבצע, והוא סמלי מאוד.  זו גלות! ואין שמחה על גלות. למרות כל המטרות של הגלות, למרות הצורך בגלות, למרות הטוב שיוצא מהגלות, אין שמחה בגלות, כי גלות של חושך שאי אפשר לתאר. והיום שבו יוצאים לגלות זה יום של חושך ואבל עצום. גם אם יש בזה תועלת, ויש. 

ובאותו עניין, אפשר להגיד ששלושת הדברים נושאים בקרבם את התחלת הגלות. 

והרצי"ה היה אומר שכנגד שלושת הדברים צריך להתחזק. 

כנגד המצור על ירושלים - לבנות את ירושלים, ואת א"י ברוח וחומר. 

כנגד מיתת עזרא- להאדיר את לימוד התורה תוך עיסוק בקיבוץ גלויות.

וכנגד תרגום התורה - להבריא את התרבות והרוח הישראלית המקורית. 

וכמובן שאסור לשכוח את יום השואה. 

ומי שמעוניין אני מצרף פה קישור לשיעור של הרב שרקי על יום השואה.

http://www.meirtv.co.il/site/content_id.asp?id=1175

ובקשה, אומנם זה דיון, וכולנו נהנים להביא מדעותנו וכו, אבל לא לזלזל באף אחד, אלא בדיון חברים טובים. 

ולסיכום סיכומתמאמע צאדיקה

זה לא משנה אם אתה צודק או טועה בעובדות--

ביטוי כמו "דיבורים חסרי כל תכלית" --לא ממש יקדמו אותנו לקראת בניין ביהמ"ק.

ענוה רבותי ענוה

דברי חכמים- נשמעים- רק כשהם בנחת

ממליץ להסתכל במשל שהביאקשלש

הרב אליהו כי טוב בספר התודעה על ח' בטבת בקשר לתרגום התורה ותרווה נחת

וואו. תודה!!אילה שלוחה

החכמתי ממש.. .

|למעלה!!|מאמע צאדיקה
יהפך לששון ולשמחה...(זכריה שם, שם)חשבשבת

בעז"ה עוד השנה...

שימו לב שימו לבמאמע צאדיקה

מחר ערב צום- לשתות הרבה מים!! לאכול נכון ולא להזכר באמצע הלילה שצמתם כל היום בלי לשים לב!!

והצום יוצא בערב שבת- מי מעלה לנו "פינת הלכה" על זה? כמה מילים?

באמת תוכן חשוב ומקורי...The yehudi
אבל מקורי עד כדי כך שאין לו קשר למקורותינו...התורה לא תורגמה ב-י טבת והאסלאם והנצרות לא התפתחו מתרגום התורה ליוונית.הקוראן נכתב ברובו ע"י חבריו היהודים של מוחמד (אשתו של מוחמד מעידה בקוראן שמוחמד לא ידע קרוא וכתוב) ואילו לגבי הנצרות-ישו כידוע היה יהודי ואפילו ת"ח עד שהחליט לבדות לעצמו ולקרוביו דת חדשה...
עשרה בטבת שחל ביום שישי...חשבשבתאחרונה

תענית ציבור.

מי שלא ישן, מותר לו לאכול עד שיעלה עמוד השחר. השוכב לישון ובדעתו להשכים לאכול או לשתות, יתנה בפירוש לפני השינה שיוכל לאכול או לשתות. ואם רגיל לשתות בקומו, אין צריך להתנות לשתייה.

עלות השחר במרכז הארץ לפי הגרא"ח נאה: 4:29.

קטנים שיש בהם דעת להתאבל על ירושלים, מאכילים אותם מאכלים פשוטים, ולא יאכלו מעדנים.

שחרית: הציבור אומר 'עננו' רק במנחה, אבל הש"ץ אומר 'עננו' גם בשחרית (בחזרת הש"ץ) בברכה בפני עצמה בין ברכת 'גואל ישראל' לברכת 'רפאנו', "אם יש בבית-הכנסת אף רק שלושה מתענים". ואם אין, אומרו ב'שומע תפילה'.

סליחות:

רגילים לאומרן בעמידה, ובמיוחד: אשמנו, י"ג מידות, שמע קולנו, וכן אבינו מלכנו.

מנהגנו (חב"ד) לאומרן אחרי שמונה-עשרה, בסדר דלהלן:

אשמנו / א-ל ארך אפים / נפילת אפים / כי עם ה' / כרחם / אלוקינו ואלוקי אבותינו, אזכרה / א-ל מלך / אלקים באו גויים / כרחם / אלוקינו ואלוקי אבותינו, אבן הראשה / א-ל מלך / אבותי כי בטחו / א-ל מלך / זכור רחמיך / זכור לנו ברית אבות / זכור לנו ברית ראשונים / שמע קולנו23 / משיח צדקך / א-ל רחום שמך / עננו ה' עננו / מי שענה לאברהם / רחמנא דעני / 'אבינו מלכנו' הארוך, ובו: 'ברך עלינו שנה טובה'; 'זכרנו ל...' [ולא 'זכרנו בספר'] / ואנחנו לא נדע / חצי קדיש.

קריאת התורה:

קוראים 'ויחל' בשחרית ובמנחה גם אם יש רק שלושה מתענים.

מי שאינו מתענה, לא יקראוהו לעלות לתורה. קראו לתורה מי שאינו מתענה, וצר לו להודיע מפני חילול השם – יעלה.

את הפסוקים: "שוב מחרון אפך...", "ה' ה' א-ל רחום... ונקה", "וסלחת לעווננו" – אומר הציבור בקול רם ורק אחר שסיימו, אומרם הקורא בתורה. הרבי, כשעלה לתורה, התחיל לאומרם יחד עם הציבור.

בקריאת הפסוק "ויקרא בשם ה'", יש להפסיק מעט בין 'בשם' ל"ה'" כי בפסוק מופיע תחת המלה "בשם" טעם מפסיק, הטעם 'טיפחא'.

שיעורי תורה: לכאורה יש מקום (לנוהגים בכיו"ב) ללמוד היום מעניינא דיומא בתנ"ך (מלכים-ב כה,א-ג. ירמיה לט,א. נב,ד-ה. יחזקאל כד).

צדקה: בימי התעניות נוהגים לתת לצדקה לפני תפילת מנחה 'אגרא דתעניתא', ויש נותנים לפי עלות הסעודות שהיו אוכלים היום. והמתפללים מנחה אחרי הדלקת הנרות, יזכרו לתת לצדקה בשחרית.

זמן תפילת מנחה:

כיוון שהצום חל בערב-שבת-קודש, ניתן להקדים את התפילה (זמנה החל משעה 12:07 במרכז הארץ). המתפללים לאחר הדלקת הנרות, יזכרו להקדים את זמן התפילה בכרבע שעה לפני הזמן הרגיל, מפני קריאת התורה.

בשנת תשד"מ חל צום עשרה בטבת בערב-שבת. התפללו מנחה בשעה 2:00, והרבי אמר כארבעים דקות 'דברי כיבושין'. תחילה דן אם יש מקום ל'דברי כיבושין' גם בקביעות כזאת שבה חל הצום בערב-שבת. והסביר, שניתן לקיים את המנהג מתוך שמחה, ואף ה'תשובה תתאה' של התענית מהווה הכנה ל'תשובה עילאה' דשבת-קודש. לפני חלוקת שליחות-מצווה לצדקה, הורה הרבי למזכיר הרה"ח רי"ל שי' גרונר לשאול את הרב מתי אפשר להתפלל 'קבלת שבת'.

תפילת מנחה:

הודו, פתח אליהו, וידבר וקטורת, אנא בכוח, אשרי, חצי קדיש, הוצאת ספר-תורה וקריאת 'ויחל' לשלושה אנשים, והשלישי הוא המפטיר, ואין אומרים לאחריה חצי קדיש. מפטירים "דרשו ה' בהימצאו" (ישעיה נה,ו-נו,ח), ומברך אחר-כך שלוש ברכות, ומסיים 'מגן דוד'. יהללו, חצי קדיש, תפילת לחש.

במנחה אומר גם היחיד 'עננו' בשומע תפילה, ללא חתימה, ומסיים "כי אתה שומע". אם שכח (וכבר אמר שם ה' דסיום הברכה), אומרו בלא חתימה אחרי 'אלוקי נצור', קודם 'יהיו לרצון' האחרון. הש"ץ אומרו כבשחרית בין 'גואל ישראל' ל'רפאנו'.

הנוהגים נשיאת-כפיים בכל יום, נושאים כפיהם גם בתפילה זו, רק אם התפלה היא לאחר פלג המנחה (בתל-אביב: 3:41) ולפני השקיעה (בת"א: 4:39). וכשאין נושאים כפיים, אומר הש"ץ ברכת כוהנים.

לאחר חזרת הש"ץ, אין אומרים תחנון ו"אבינו מלכנו", אלא קדיש תתקבל, עלינו, קדיש יתום, אל תירא, אך צדיקים.

צאת הכוכבים בתל-אביב: 5:05.

כאמור, יש להתחיל קבלת שבת וערבית כך שיגיעו בשעה זו לקריאת-שמע, ולפחות – שיסיימו בשעה זו תפילת ערבית, ויחזרו ויקראו אז את כל קריאת-שמע בזמנה.

התייאשתי מלעקובזיויק
אחרי השרשורפלצת של @Lavender

בלתי קריא בעליל מהפל'

חייב פה סיום AIזיויק
😁
לנשואים ששכחו. מה אומרים על כל העניין הזה?ארץזיתשמןודבש

ממגדלי השנהב

מבטיחים לנו שרק שם את עצמנו נאהב

מהארמונות המפוארים והמתנשאים

אשר שייכים רק לנשואים

טיפים לנו הם מחלקים

שבלעדיהם בטוח נישאר רווקים

"תפסיקי להיות בררנית" מלמעלה צועקים

על המדרגות המפותלות מנסה לטפס

דייט ועוד דייט, כבר קשה להתאפס

הלב המסכן שאף פעם לא מוותר

כבר טיפה מתחיל להישבר

"האם אתם זוכרים את התקופה הקשה?"

אני צועקת אליהם מזיעה מקומת המדרגה

"אל תוותרי" אני לוחשת לעצמי בכוחות אחרונים

את תגיעי לפסגה וזה לא יקח שנים

תזכרי אני לוחשת לעצמי

"שאגיע לפסגה לא אשקע בחלומי"

את תשימי מעלית על האדמה

תעזרי לאותם הרווקים במלחמה!

את רוצה תשובה מה אומרים על הדבר הזה?אריק מהדרום

או ששאלת שאלה רטורית?

מעניין אותי אם מזדהים עם התחושותארץזיתשמןודבש
בכותרת שאלת נשואים מה הם אומריםאריק מהדרום
או שאת שואלת דווקא רווקים ולכן הפרסום בלנ"ו?
"לנשואים ששכחו" זה שם השירארץזיתשמןודבש

אבל אולי באמת אשים ציטוט שיהיה יותר מובן

עריכה: אי אפשר לערוך, אבל תזרום 

אני שואל שובאריק מהדרום
את רוצה לדעת מה אני חושב על השיר שלך כנשוי?
כן, גם מענייןארץזיתשמןודבש
באת לומר שהנשואים מתנשאים כאילו?זיויק
ח"ו מתנשאיםארץזיתשמןודבש
זה מבטא את ההרגשה שלי שלפעמים מרגישה (ולפעמים גם החברה גורמת להרגיש) פחות מוצלחת ממישהו שכביכול הצליח והתחתן
ח"וזיויק
אני מקווה שאת מספיק בעלת ביטחון עצמי שלא תלוי בשדרים כאלה
את ציינת שהארמונות מתנשאיםאריק מהדרום
זה גורם לחשוב שאנחנו גם כן מתנשאים.
אוקי היה חשוב לי לשאולאריק מהדרום
כי השיר כשלעצמו לא מזמין נשואים להגיב כל כך כי הןא מתאר אותנו כמתנשאים ומנותקים ומעצבנים.

אז קודם כל זו פוזיציה בעייתית כי כביכול את שואפת להפוך למשהו מאוד מאוד שלילי על פי השיר, את שואפת להיות נשואה וכאמור השיר הזה לא מאיר נשואים באור חיובי.

דבר שני זה שרווקים לפעמים רואים את הנשואים בצורה כזו ששכחנו את איך זה להיות רווק ואנחנו רוצים שרווקים יפסיקו להיות בררנים זה לפעמים מתוך רצון לעזור, אנחנו לא היינו בררנים אף פעם, ולא מבינים כל כך את הצורך ברשימת המכולת של החברים שנשארו רווקים וכשמציעים הצעה והיא נפסלת או סתם מנסים לשוחח על העניין, אנחנו מואשמים בניתוק ובחוסר רגישות וטאקט וששכחנו איך זה להיות רווקים, לא, לא ממש שכחנו, פשוט אף פעם לא היתה לנו ממש רשימת מכולת, אף פעם לא היה לנו מחסומים רגשיים בעניין, אנחנו רוצים לעזור לאלה שנשארו רווקים אבל אנחנו מואשמים בהתנשאות אז מוטב אולי שנעזוב אתכם בשקט כדי לא להפריע.

ואז אנחנו מואשמים שאנחנו לא עוזרים מספיק.

ודבר אחרון, נישואין זה לא ארמונות מפוארים לרוב, יש הרבה מאוד התעסקויות שיש כנשואים ואין לרווקים, הרבה פעמים דווקא ההפך, הרווקות היא זו שהופכת אותך לפריווילג בלי צרות פרנסה, עצמאות, גידול ילדים ועוד.

טוב לפעמים יש טיפה התנשאותארץזיתשמןודבש
אבל זה לא המסר שרציתי להעביר כאן! זה יותר בא להעלות למודעות את הכאב של הרווקים ואת ההרגשה שהם פחות טובים אם הם לא נשואים. כמובן שזה עבודה עצמית שבן אדם צריך לעבוד עליה, אבל באמת זה עניין מאוד רגיש ולפעמים הסביבה לא מספיק מודעת ורגישה לזה ותמיד טוב לעלות למודעות את הרגישות הזאת.

וגם באמת צריך להבין את החשיבות בלהתעסק בשידוכים, כן יש כאלה שיש להם קושי בלמצוא, אבל באמת חושבת שכחלק מתיקון העולם והמוסר האנושי שידוכים זה צריך להיות נחלת הכלל.

שוכחים את התחושה עשר שניות אחרי שמתארסיםבחור עצובאחרונה
טוב חיפשתי מלא זמן והתייאשתי חחחלא יודעתת
שלחו פה פעם מספר של הרב חיים קורץ..מישהו יכול בבקשה לשלוח שוב?
שלחתי בפרטי קיבלת?קעלעברימבאר
כן תודה רבה!!לא יודעתת
מומלץזיויק
מה דעתך אפשר בפרטיהמצפה לישועה
אתה ממליץ? היו לך הצעות קשורות?
שמעתי על הצלחות שלוזיויקאחרונה
דייט ראשון בחיים, חייב קצת עזרה, בעיקר בנות...נו, ההוא מהזה

האמת אני בכלל לא בטוח אם הפורומים פה עדיין פעילים😂

אבל ככה, ביום שני הבעל"ט דייט ראשון בחיים ואני חייב טיפה עזרה

לא מצפה שתגידו לי בדיוק מה לעשות, בסוף העניין הוא להיות אני, אבל קצת...

אז ככה, הרבה אמרו לי ללבוש בגדים שהם 'אני' ושנוחים לי, בדר"כ אני הולך עם חולצות גלופה, אז בגלל שזה חול המועד חולצת לבנה של הישיבה זה סבבה?

מיקום - בפנים? בחוץ? מקום מבודד? עם עוד אנשים?

וטלפון יום אחרי? זה דבר שעדיין עושים?

אה, ולצערי אני נטול רכב, לחכות איתה אח''כ לאוטובוס?

תודה מראש לכולם!!

שלא לדבר על הפרס הגדול!כינור יהודי

התקדמות לקראת הקמת בית! (איתה או עם מישהי אחרת בעז"ה)

להעלות סטנדרטים או להתפשר?Lavender

בתור בחורה שיוצאת לדייטים, אני שמה לב שבאמת מפריע לי מראה חיצוני של רוב הבחורים. 

ואיכשהו אני פוסלת את רובם בגלל המראה החיצוני, מצד אחד יש את המשפחה שמייעצת לי לתת צ'אנס ולראות אולי בדייט עצמו לא יפריע לי המראה,

מהצד השני החברות מייעצות לי "תסתכלי במראה ותעלי סטנדרטים"

ואני עצמי לא יודעת מה להחליט, כי אין לי בעיה לחכות בשביל הבחור המושלם, אבל מהצד השני לא רוצה לפספס את הרכבת ולהגיע לגיל מבוגר...

(ולא, אני לא מחפשת את הדוגמן האולטימטיבי, אבל כן בחור שנראה סבבה)

מה אומרים?...

יאללה בהצלחהLavender

אנחנו עומדים דום וממתינים בנשימה עצורה לחידושים

עוד מכה ועוד מכהגרי

עוד סירוב ועוד התעלמות עוד היעלמות ועוד "גוסטינג".

"מִכַּף רֶגֶל וְעַד רֹאשׁ אֵין בּוֹ מְתֹם פֶּצַע וְחַבּוּרָה וּמַכָּה טְרִיָּה"

יפה מאוד זיויקשפלות רוח
נכון כנ"ל שתי גרושות התחילו איתי מוצשאדם פרו+

ונעלמו, חברה בדיוק התקשרה והציעה. בלה בלה.

אין מה לעשות יש אנשים שמקשים

מורידים את הרמה בשביל כולם.

אין נאמנות.

מסוגלות להתכתב ולדבר ולהתלהב בערב.

בבוקר והנה היא נעלמה.

אם זה ינחם אותךהמצפה לישועה

אני לא לפני הרבה זמן הייתי כל כך תמים שלא הכרתי את זה דיברתי עם מישהי(וזה היה דרך מישהו שהכיר ביננו)וקבענו שלחתי לה הודעה והיא לא ענתה..

אני בלי ווטסאפ וכו' אז ממש לא הבנתי חשבתי שהפל' לא עובד אולי היא לא קוראת הודעות סמס...

התקשרתי גם לא ענתה חשבתי הפל' שלי הלך...

ואז גיליתי שיש שם לדבר  הזה מאז כבר היו עוד כמה דברים דומים...

:')חתול זמני

הייתה לי פעם שהתפניתי לבית חולים בפתאומיות בלי טלפון ולבסוף הייתי יותר מחודש בלי טלפון איני יודע כמה שיחות שלא נענו

מה הבעיה של אנשיםאני:)))))אחרונה

לומר פשוט שלא מתאים?

בדייטים עצמם ובין הדייטיםadvfb

עולים תחושות בדייטים עצמם

עולים תחושות בין דייט לדייט

מה דעתכם המקום שצריך לתת לסוגי התחושות?

מה זה יכול לומר שיש פער בין התחושות בדייטים לתחושות בין הדייטים (לכאן או לכאן)? 

סתם מבאסהפי

שיש פער זה לא אמור להיות ככה..

אני חושבת שעל הגבר יותר ליזום בין דייט לדייט לפחות לפתוח את השיח . אבל התפקיד שלה זה להיפתח ולא להיסגר

מסכימהרק נשמה

בעיקר עם הקטע שעליה מוטל להיפתח לי זה לפעמים לא זורם ולא כי אני לא רוצה ואני רואה איך זה גורם לנסיגה בצד השני

נכון זה לא פחות קלהפי
כל אחת והקצב שלהadvfb

יש הבדל אם זה תקוע לבין אם זה לוקח זמן..

כאילו אם בחורה לא זורמת איתי כפי שציפיתי אבל זורמת במידה מסויימת ומראה עניין אז זה לגמרי חלק מהמשחק

יש הרבה קשרים שנתקעיםהפי

כי הבחורה חסומה ולא משתפת ..

והבחור גם באנרגיה זכרית פצועה - לא יוזם / רגשי נחיתות / חושב מה היא תביא לי בתמורה .

זה חוסם לגמרי את הבחורה אי אפשר להכיר ככה

ככה יש הרבה קשרים שנתקעים עוד לפני הדייט/ בדייטים ראשונים ,שיכול להיות להם פוטנציאל גדול אם כל אחד היה מתחבר למהות שלו ..

אהבתי את הביטוי אנרגיה זכרית פצועהמחפש שם
נשמע כמו חתול רחוב פצועחתול זמני

לא יודע לא מתחבר לכל משחקי המגדר האלה

וואי לגמריadvfb

בתור גבר זה ממש מתסכל שהבחורה חסומה.

אבל יש הבדל אם היא חסומה לבין זה שלוקח לה זמן יותר לשתף.. לפעמים קצת סבלנות והדברים נפתחים.

וגם לגבי האנרגיה הזכרית - יש הבדל אם הגבר בכלל לא מביא את עצמו, לבין זה שלוקח לו קצת זמן לצבור אמון ובטחון.

מענייןמחפש שם
איך את מזהה את ההבדל? מתי את נותנת זמן וסבלנית לתהליך של צבירת בטחון ומתי את חותכת? 
חח אני בןadvfb

ונראה לי שהעקרון נכון לשני המינים,

שרואים מגמת התמקדות אז זה יכול לתת יותר בטחון ואמון שהקשר מתקדם בצרוה טובה

את יודעת להצביע על דברים שחוסמים/ עוזרים לך להפתח?מחפש שם
מה שהכי עוזר להיפתח זה פשוט טבעיותרק נשמה

לא לשחק את כל המשחקים ולא לנסות להיות מי שאתה לא, אפשר להבחין אם בן אדם הוא עצמו או מנסה לחקות משהו אחר

אמןמחפש שם
זה קטע כי אתה מאמין שאם תהיה משהו מסויים אז מי שהולך תפתח בזמן שזה יקרה כשפשוט תהיה אתה...
מממ אני בעיקר מדבר על מחשבות והרגשות תוך כדיadvfb

והגיוני שהזמן בין לבין נועד לעיכול,

לכן הפער הוא לא פער שזה הפוך בהכרח שבאחד מהם מרגישים טוב ובאחד מהם מרגישים לא טוב..

לפעמים קרה לי שהרגשתי יותר טוב בין לבין מאשר בפגישות עצמן

נראה לי שזה שכל ורגשרק נשמה

כאילו מה שאתה חווה בדייט זו החוויה עם האישה עצמה, נעים או לא נעים יש משיכה או אין קיצור בעיקר רגש, איך הווייבים שלכם נפגשים

ובין הדייטים שההתלהבות והרגש יורדים השכל מתחיל לנתח מה היה ואם זה מתאים או לא

ובתשובה לשאלתך שתי התחושות מאוד חשובות ונראה לי שהעיקר זה איך מרגישים בדייט עצמו, ובקשר למחשבות שבין לבין לראות אם הן באות משכל ישר או מפחדים ודמיונות

הדוגמא הכי בולטת שאני חושבת עליה זה אם נגיד בדייט אתה לא מרגיש משהו מיוחד, מרגיש שזה לא כזה קשור, אבל אחרי זה בשכל אתה חושב שוואו זה אבל בדיוק מה שאני מחפש, אם זה לא דייט ראשון שני אז נראה לי ברור שאין למה להמשיך)

יפה, תודה!advfb
מציע חידוד - רגש ודמיוןadvfb

בפגישה עצמה אין דמיונות, הפגישה מאוד מקרקעת את הזוג והם מרגישים מה קורה ביניהם. 

בין לבין הדמיון מפתח, אפשר לחשוב איך מפה להמשיך הלאה, לטוב או למוטב... 

השכל גם נכנס בין לבין ובאמת יש צורך להבין מה השכל אומר ומה הדמיון אומר.

יפהרק נשמה

ואם תתבונן בתשובתי תשים לב שהזכרתי גם את הדמיון

כן כןadvfbאחרונה

להבנתי התייחסת לדמיון כוזב ומה שכתבתי (שלא סותר את מה שכתבת) מדבר על דמיון בכלל, גם ככלי לגיטימי.

מתנה לחג - קובץ שירים לנשיםגלויה

שלום לחברות הפורום היקרות!

כן, זה רק לנשים. 

הייתי פעם פה... 

עברתי לפני 10 שנים מסע של גירושין

וחג הפסח היה מורכב עבורי באותו זמן. 

ב"ה בסוף זכיתי ליציאת מצרים

וקריעת ים סוף 

והתחתנתי ב"ה 

(לולא המסלול הזה - לא הייתי יודעת שבעלי הוא מה שאני צריכה) 

ובסוף - הפכתי לאמא בחול המועד פסח!

כתבתי ספרון על המסע

מילים שה' שלח לי להתמודד

וקיבצתי לקובץ מתנה עבורכן.

מקווה שישמח ויחזק! 

20260331102053.pdf (תלחצי על זה) 

קפיץגלויה
מרגש.אם-אם
תודה!גלויהאחרונה

אולי יעניין אותך