שלום לכולם
מה אתם אומרים לגבי חיסונים לתינוק?? אני מתלבטת אם לעשות שמעתי על זה כל מיני דברים
תודה נעה
להיכנס לאתר "חוסן". הם עושים עבודת קודם באיסוף מידע על חיסונים.
באופן כללי אפשר לומר, שחיסונים זה דבר מזיק במידה זו או אחרת (בהתאם לסוג החיסון), לא ידוע, איך הם פועלים (יש רק רעיונות, אין הוכחות שרעיונות הללו נכונים), חיסונים האלה חלקם לא מחסנים כלל, חלקם מחסנים זמנית. במקרה והם חיסנו (זמנית) פירוש הדבר, שאם אדם יחלה במחלה המדוברת, הוא יחלה בגיל מאוחר יותר, כלומר, יחלה בצורה קשה יותר וסיכוי שלו לפתח סיבוכים גבוה יותר.
כל זאת לגבי חיסון פעיל.
ישנם גם חיסונים פסיבים. הם לא "מחסנים" נגד המחלה, אלא נותנים אנטיטוקסין נגד הרעל, שחיידק משחרר אל גוף האדם. רעל זה יכול להיות קטלני. חיסון כזה לא פוגע ביכולת של האדם לחלות, אבל לא נותן לו למות מהמחלה. אני אישית ממליצה על חיסון זה. מדובר בטטנוס ודיפטריה. חיסון פסיבי מחזיק 5 שנים אצל נשים ו-7 אצל גברים, אחר-כך יש לחסן שוב.
יש טעם לחסון כל עוד יש אפשרות להדבקה בחיידק שמפריש את אותו הרעל. למשל, חיידקי הטטנוס מגיעים לגוף דרך פצע פתוח מלוכלך. תינוק שמבלה בעריסה או אדם קשיש או אדם שיושב בכיסה גלגלים וכיו"ב לא סביר שיתפסו את החיידק. לעומת זאת, ילד שכל היום רץ ונפצע או חייל שכל דבר יכול לקרות לו, או אדם, שעובד בבנייה - כן סביר שיגיעו למגע עם החיידק, וכדאי שיהיו מחוסנים.
אני גם ממליצה צלעשות חיסון נגד אדמת לכלה לפני החתונה אם טרם חלתה במחלה (חיסון אדמת ולא MMR) ולחסן בן שיגיע לגיל מצוות בחיסון נגד חזרת (ולא MMR), אם טרם חלה.
יש גם חיסונים, עליהם הייתי ממליצה במקרים ספציפיים, לאנשים מסויימים (ולא לכל אחד). למשל, חובה לחסן נגד כלבת, אם אדם ננשך ע"י חייה חולה והייתי ממליצה גם לחסן נגד כלבת גם אם חייה הזאת לאו דוקא חולה, אבל לא מוכרת ואין סיבה לחשוב שהיא חוסנה (למשל, חולדה ברחוב).
זוהי דעתי האישית.
אני שוב ממליצה לך להיכנס לאתר "חוסן", ללמוד את הנושא ולקבל את ההחלטה בצורה שקולה על סמך ידע שתרכשי. זהו נושא חשוב, כי מדובר כאן בבריאות ילדייך לכל החיים, כך שכדאי להשקיע.
בהצלחה,
יעל
אפונה עמוסה בחומרי הזנה חיוניים כמו ויטמינים (ויטמין K, ויטמין C, ויטמין A וויטמינים מקבוצת B) ומינרלים (ברזל, אשלגן ומגנזיום). הם גם מספקים סיבים תזונתיים וחלבון.
אפונה היא מקור טוב לסיבים תזונתיים, שיכולים לסייע בהורדת רמות הכולסטרול ולהפחית את הסיכון למחלות לב. בנוסף, תכולת האשלגן שלהם תומכת ברמות לחץ דם בריאות.
כמו בכל שיקול תזונתי, תמיד עדיף להתייעץ עם איש מקצוע בתחום הבריאות או עם דיאטנית רשומה לקבלת ייעוץ מותאם אישית המבוסס על המצב הבריאותי והיעדים הספציפיים שלך.
"מי שמבחין בטעמו האמיתי של מה שהוא אוכל, לעולם לא יהיה זולל."
לעדשים יש יתרונות בריאותיים רבים הודות להרכבן צפוף החומרים התזונתיים. הנה כמה יתרונות מרכזיים:
1. עשיר בחלבון: עדשים הן מקור מצוין לחלבון על בסיס צמחי, מה שהופך אותן לתוספת חשובה לתזונה צמחונית וטבעונית. חלבון חיוני לצמיחת שרירים, תיקון ותפקוד הגוף הכללי.
2. עשיר בסיבים: העדשים עמוסות בסיבים תזונתיים, מסיסים ובלתי מסיסים. סיבים מסייעים לעיכול, עוזרים לווסת את רמות הסוכר בדם ומקדמים מעיים בריאים. זה גם תורם לתחושת שובע ויכול לסייע בניהול משקל.
3. ידידותי ללב: הסיבים המסיסים בעדשים מסייעים בהפחתת רמות הכולסטרול, ובכך מפחיתים את הסיכון למחלות לב ושבץ מוחי. בנוסף, העדשים דלות בשומן רווי ונתרן בעודן עשירות באשלגן, התומך בבריאות הלב.
4. ויסות סוכר בדם: תכולת הסיבים הגבוהה בעדשים מאטה את ספיגת הגלוקוז, ועוזרת לייצוב רמות הסוכר בדם. זה מועיל במיוחד עבור אנשים עם סוכרת או אלה בסיכון לפתח את המצב.
5. ארוז בחומרים מזינים: עדשים הן מקור טוב לויטמינים ומינרלים חיוניים, כולל חומצה פולית, ברזל, מגנזיום ואשלגן. חומרים מזינים אלו חשובים לייצור אנרגיה, יצירת תאי דם אדומים ושמירה על הבריאות הכללית.
6. ניהול משקל: עדשים דלות בקלוריות ובשומן בעודן עשירות בסיבים וחלבונים, מה שהופך אותן לבחירה מספקת במזון שעשויה לסייע בירידה במשקל או במאמצים לניהול משקל.
7. בריאות מערכת העיכול: תכולת הסיבים בעדשים מקדמת יציאות קבועות ומסייעת במניעת עצירות. זה גם תומך בצמיחה של חיידקי מעיים בריאים, תורם למערכת עיכול בריאה.
הכללת עדשים בתזונה יכולה להציע את היתרונות הבריאותיים הללו ועוד. עם זאת, תמיד עדיף להתייעץ עם איש מקצוע בתחום הבריאות או עם תזונאי לקבלת ייעוץ מותאם אישית המבוסס על הצרכים הבריאותיים הספציפיים שלך.
אדם פסימי רואה את הקושי בכל הזדמנות אדם אופטימי רואה הזדמנות בכל קושי...
העדשים עשירים בסיבים תזונתיים, המסייעים לעיכול, מעודדים תחושות מלאות ומסייעים בוויסות רמות הסוכר בדם. דיאטה עשירה בסיבים יכולה גם לתרום לניהול משקל בריא ולהפחית את הסיכון למצבים כמו עצירות, מחלות לב וסוכרת מסוג 2.
חומוס הוא מטבל או ממרח מזרח תיכוני פופולרי העשוי מחומוס מבושל ומעוך (שעועית גרבנזו), מעורבב עם טחינה (משחת שומשום), מיץ לימון, שום ושמן זית. זה לא רק טעים אלא גם מציע כמה יתרונות בריאותיים. הנה כמה מהיתרונות הבריאותיים הפוטנציאליים של חומוס:
עשיר בחומרים מזינים: חומוס עמוס בחומרים מזינים חיוניים כמו חלבון, סיבים תזונתיים, שומנים בריאים, ויטמינים ומינרלים. חומוס הוא מקור טוב לחלבון מהצומח ומכיל חומצות אמינו החשובות לתפקודי הגוף השונים.