אז רק אוסיף כמה מילים.
קודם כל, הערכה רבה לך כאימא שנמצאת שם, ואכפת לך, ואת פועלת.
1. כפי שהעלו את זה לפניי - ליידע את כולם. שכנים, חברים. ולדאוג שגם היא תיידע את חברות שלה, שהם בעצמן מקור לא קטן לשידוכים.
אבל לזכור גם לברר, לבדוק את ההצעות, מוטב לקבל הצעות רבות ולברור אותם ומתוכם ולמצוא הצעה מעניינת, מאשר לא לקבל הצעות בכלל.
אפשר ללכת לשדכנית, ישנם סוגים רבים של שדכנים. מהשדכן הקלאסי שיושב בביתו, ועד "לאחראי שידוכים של ישיבות, או ארגוני שידוכים וירטואליים או ממשיים.
אין בזה כל רע, וההשקעה אינה מעבר לכוח הסבל האנושי, הצעות יתווספו לה, והיא תוכר לברור מתוכם את המתאימים.
2. ההגדרה העצמית - בהתחלה כשמתחילים לצאת, אנשים מגדירים שלושה דברים, ופעמים רבות הם עומדים על "יראת שמיים", "מידות" ו "מראה". וזה יפה מאוד כבסיס, אבל בסופו של יום, זה לא אנושי. ומהבסיס ההתחלתי הזה, ככל שאנשים יוצאים יותר, הם לומדים מה יותר חשוב להם, ומה פחות חשוב, מה מפריע להם אצל השני, ומה מהותי בשבילם, ולאט לאט נשזרת אישיות שלימה בחיפוש אחר קווים מנחים אצל השני.
הקווים האלו בעצמה ובדרישתה אצל השני, הם יעילים ונצרכים כשהולכים לשדכן, אבל אי אפשר בלעדיהם אם רוצים להתחתן.
לא צריך להוציא את כל הנשקים הכבדים בהתחלה. אלא לתת לזמן לעשות את שלו, ולאט לאט לנסות דברים חדשים הן בכמות והן באיכות.
בסה"כ זו תקופה שיודעת רגעים נהדרים, ורגעים קשים ושחורים, וטוב יהיה שתעודדי אותה, ותכווני אותה, אבל עם האיזון היפה שייתן לה לחוות ולגדול מהדברים. אבל אולי אני חצוף שאני מדבר כך, שהרי את האימא, ואני לא עוד לא הורה. ואם כך התנצלותי.
שיהיה המון המון הצלחה, ושתזכו לבשר לנו בשורות טובות בקרוב ממש!