דלקת אוזניים.. לא רוצה אנטיביוטיקה. מה כן??מרק חורפי

חודש טוב..

הלוואי הלוואי תדעו לעזור לנו..

סליחה על האריכות, פירטתי מעט את הנתונים כי לא יודעת מה רלוונטי ומה לא: [למי שאין זמן דלגו לבסוף.]

ילד בן שנה +,

סובל מדלקת אוזניים כבר 5 ימים (היום מתחיל יום שישי..)

לא חוסן מעולם, לא קיבל תרופות מעולם,משתדלים לאכול בבית אוכל בריא (אם כי במעון הוא אוכל לא דווקא בריא קמח לבן וכד', וכן לפני השינה מקבל מטרנה צמחית. ינק עד גיל שנה)

ובד"כ הגוף שלו בריא וחזק מאוד,ב"ה.

זו פעם 3 שמופיעה דלקת אוזניים,

נראה לי קשור לצמיחת שיניים, כך היה פעמים קודמות שאח"כ צמחו לו.

פעם 1 היה לו חום גבוה (עד 40.4) במשך 3 ימים ובכה המון, בסוף עבר.

פעם 2 היה לו חום גבוה (עד 40) במשך 2 ימים, אח"כ ירד, והרגיש יותר טוב, אבל אז יצאה מוגלה מהאוזן, ניקיתי עם מי חמצן ובסוף עבר.

הפעם: לילה ראשון היה לו חום גבוה , (39.9) ואח"כ בירידה. משישי בצהרים עד עכשיו האוזן החלה להפריש מוגלה, והלילה אחרון שוב עלה החום (39.5).

הרופאה רוצה שנקח אנטיביוטיקה. אני ממש לא. חשבתי שזה סימן מעודד שהדלקת החלה לצאת, אבל הרופאה אמרה שהחום אמור לרדת בהתאם (כמו שבאמת היה פעם שעברה) אך בלילה היה חום. הבוקר אין, והוא מחייך, רק עדיין בכייני.

מה אפשר לעשות??? זה יכול להסתבך למשהו גרוע או יעבור לבד?

כדאי לקנות משהו - פרופוליס וכד'? אין לי נסיון בזה לא מבינה בתרופות הטבעיות כלום..

היה אצלנו בישוב סיפור דומהיהודיה מא"י

גם כן, משפחה שלא מחסנת, לילד (גדול יותר) היתה דלקת אוזניים והאימא לא רצתה לתת אנטיביוטיקה. בסופו של דבר הילד היה מאושפז למעלה משבוע בגלל הדלקת אוזניים שלא טופלה כמו שצריך בזמן.

אז תעשי את הבחירות שלך. ואם את לא סומכת על הרופאה שלך שתיתן טיפול טוב תחליפי רופא.

שלוםלילך זוארץ

עכשיו אני קוראת את ההודעה מקווה שזה כבר לא רלוונטי ווהוא מרגיש מצויין  ... אם עדיין לא יש כמה דברים שכדאי לעשות אם את לא נותנת אנטיביוטיקה בכלל את צריכה לתת תחליפים טבעיים שיעזרו לגוף ולמערכת החיסון להתמודד עם המחלה , כי לפעמים אחרי כמה פעמים של חולי החוף שלנו זקוק לעזרה - אפשר לקנות היום בכל בית מרקחת תרופות טבעיות כמו פרופוליס ארכינצאה ויטמין C סמבוק שחור אסטרגלוס - כל אלה צמחים מחזקי מערכת חיסון שבטוחים לשימוש אצל ילדים , אני למצב כזה כמו שאת מתארת מטפלת באקופרשר ( נקודות לחיצה ) , רפלקסולוגיה  , וצמחי מרפא , אפשר גם לעשות נירות הופי שמנקים את הנוזלים מהאוזניים ( במקרה והדלקת לא חריפה , ויש חור בעור התף ) ,  בכל אופן כן דלקות אוזניים וגרון יכולות להסתבך למקרים קשים ולא תמיד כדאי לחכות שיעבור לבד לפעמים גם לתת אנטיביוטיקה שצריך זה פתרון ואחר כך לחזק את הילד שזה לא יקרה שוב , ולהתמודד עם נזקי האנטיביוטיקה .

רפואה שלמה תרגישו טוב .

שלום,יעל -ND

שמחה לשמוע, שאתם מגדלים ילדים ללא חיסונים ותרופות כימיות. גם ילדים שלי גדלו ללא חיסונים וללא אנטיביוטיקה וללא תרופות סולפה, אף שלא אגיד שאף אחד מהם אף פעם לא קיבל שום תרופה.

את הילדים שלי גדלו מינקות עם הומאופתיה, צמחי מרפא וכו'.

אני גם מאד משחה לשמוע, שבנך בעל מערכת חיסונית חזקה - אחרת לא היה מפתח חום יפה כל-כך. אך יש לדאוג שיהיה כל הזמן במעקב. אם, ח"ו, יפיעו סימנים מדאיגים, כמו אפטיה, יש לפנות לרופא מיד.

מחר ואת לא אשת מקצוע, אני מאד לא ממליצה לך לטפל בילדך לבד ולא לסמוך על יעוץ בפורום, כי אפשר לנסות ולייעץ, אך אי-אפשר באמת לטפל דרך הפורום!

אני גם לא ממליצה לך לסמוך על המלצות בעלי החנויות, כי עם כל הכבוד, אבל הם בד"כ  אינם אנשי מקצוע וכל הידע שלהם מצתמצמת בסה":כ למידע שהם מקבלים מחברות התוספים - וזה בפרוש לא מספיק.

לכן, אני ממליצה לך לפנות (כמה שיותר מהר!!) לטיפול מקצועי.

בדרך לטיפול תוכלי להסתכל במאמר

על כאבי אזניים

ועל טיפול טבעי בדלקת אזניים

תהיו בריאים!

עדיין רלוונטי.. מרק חורפי

קודם כל, תודה לכן יעל ולילך על ההתייחסות והעזרה.

לצערי זה עדיין רלוונטי (כמה הרבה זמן, מיום רביעי! הלואי כבר יגמר...)

לגבי תרופות טבעיות, רכשנו אתמול תמצית 'חיזוקית' (חברת הדס)  וכן 'סירופלא לאזניים' (חברת סופרהרב) שהמליצו לי בסנטר פארם. ובאמת ראיתי כתוב שמכיל פרופוליס אכיניצאה וויטמין C.

נרות הופי שמעתי המלצות רבות, אך יש דרך להיות בטוחה שאין חור בעור התוף? זה אומר משהו אם יוצאת לו הרבה מוגלה נוזלית מאוזן אחת ומהשניה לא? כי הבנתי שזה מסוכן אם כן, לא יודעת בדיוק למה.

ובנוסף ע"פ המלצת רופא טבעי שאנו מכירים, נתתי כפית ביום מתרכובת (די מגעילה, נראה לפי תגובות הילד שלי) של: דבש, בצל ושום מרוסקים ביחד.

היום פעם ראשונה גם הבאתי נורופן מעט, ריחמתי עליו וקיויתי שיאפשר לו פסק זמן מעט שירגיש כרגיל. אך האמת שזה לא כ"כ עזר. עדיין הוסיף ל'התבכיין" ונראה שהמסכן הקטן והאהוב לא חש בטוב.

ובאמת אני מקפידה כל הזמן להיות במעקב וכל יום רואה אותו רופא ילדים, כדי שלא יסתבך ח"ו משהו. יודעת שזה אזור כ"כ רגיש הכל. בנתיים הוא ממש לא אפאטי רק רואים שסובל וקשה לי.. והיום הלכנו לרופא א.א.ג. במרפאת מומחים של קופ"ח, והאמת שזה קצת הרגיע אותי לשמוע שהוא רואה דלקת רגילה, לא אם איזה הסתבכות יוצאת דופן. ואמר שזה שהחום לא יורד, על אף יציאת המוגלה, זה כי אצל ילדים בד"כ תופסים טרמפ ישר עוד מחלות נלוות. (כמובן גם הוא רשם אנטיביוטיקה וטיפות.)

ויעל - אמרת שהחום הגבוה סימן למערכת חיסונית חזקה? איך זה קשור?

אמנם אני רואה ב"ה שבד"כ הוא חזק ובריא, וחוץ משני דלקות אוזניים לא חלה - על אף שבמעון הילדים מסביבו חולים ללא הפסקה כמעט כולם, וכן לא נדבק ממני ומבעלי כשהיינו חולים בוירוס קשה לפני שבועיים למרות שנגענו בו והכל. ב"ה. אבל זה אני רואה מהשטח. לחום לא ידעתי שזה קשור.. 

וגם, איזה קטעים, בדיוק לפני כמה ימים חיפשתי באינטרנט חומר ע"כ והגעתי לאתר שלך - יעל, שלא הכרתי קודם, וקראת את המאמר עם העצות, וישר שמרתי במקום זמין והראתי לבעלי.  ועכשיו הופתעתי מאוד לראות פתאום את שמך גם כאן.. מעריכה את מציאת הזמן להתייחסות ולעזרה כאן  גם שלא במסגרת התפקיד.

חושבת שאנסה לברר מחר על טיפול טבעי מקצועי בסביבתי ונראה מה אמצא. (איזה עצוב זה לאמא כשהילדים חולים... )

רוצה להוסיף לך 2 נק' למחשבה..אמא קטנה

אינני רופאה וגם אני נוטה להשתמש בתרופות לא רק טבעיות  [אנטיביוטיקה וכו'] אך חשוב לי לומר לך מנסיון שלי בדלקת אזנים.

* מי חמצן-לא כדאי לתת אם יכל להיות שיש חור בעור התוף. לי נאמר שאם יש נוזלים סביר להניח שיש חור ואז לא טוב להכניס ישירות לגוף. תשאלי את הרופאה שלך לדעתה..

* בכללי- כאבי אוזנים זה אחד הכאבים הגדולים שיש...פעם כאבו לך האוזנים מדלקת? זה נורא. ועוד בשיתוף של חום גבוהה בכלל סיוט.

ברור שהילד יהיה בכיין. תגידי תודה שהוא לא צורח...

ואישית היתי מנסה להוריד חום וכאב ולא לחכות ..מסכן רק לחשוב אותו סובל כבר שבוע עושה לי כואב...

כמובן , את אמא שלו, וב"ה יש לכם דרך טיפול עם בסיס חזק. אז קחי בערבון מוגבל את  עצותי מהנסיון שלי עם ילדי..

תרגישו טוב טוב ובעז"ה זה יעבור במהרה.

מפת חוסר חמור בזמן, אתייחס בקצרהיעל -NDאחרונה

בלי נדר, אחזור אחר-כך ואענה בצורה מעמיקה יותר, אם זה עדיין יהיה רלוונטי.

שמחה, שמאמר שלי היה לך לתועלת. הנה גם ראיון, אולי יעזור גם:

לשאלתך, לגבי מערכת החיסונית. רק מערכת חיסונית חזקה מסוגלת לפתח חום גבוה. שימי לב: היום יש המון אנשים, שלא מפתחים חום בכלל, או מפתחים רק עליה קטנה של החום - כי מערכת החיסונית שלהם הוחלשה והרוסה ע"י תזונה לא נכונה, אנטיביוטיקות וחיסונים.

גוף מפתח חום, בו וירוסים וחיידקים לא מסוגלים להתרבות ולהתפתח, ואילו הגוף ממשיך לתפקד. זאת ברכה גדולה - יכולת לפתח חום גבוה. אבל יחד עם זה, יש לנהוג בזהירות: אם ידוע, שילד מפרקס בחום, או שיש תופעה כזאת במשפחה - יש להוריד את החום, למרות שזה יפריע לגוף להתגבר על המחלה בכוחות עצמו. גם אם את רואה שילד מרגיש רע כתוצאה מחום גבוה: נהייה אדיש, סובל וכדו', גם אז יש להוריד חום ובנוסף גם לפנות לרופא!

ומאד מאד חשוב, שילד ישתה המון. לא הרבה - המון. כי גוף זקוק לכמויות גדולות מאד של מים על מנת לווסת חום הגוף.

מה שלום הילד עכשיו?

חשוב מאד שהוא יהיה במעקב מקצועי!

כרום וכולסטרול: מחקרים מסוימים הראו שתוסף כרומיוםתזונה קובי עזרא

: מחקרים מסוימים הראו שתוסף כרום עשוי להוביל להפחתה מתונה ברמות הכולסטרול הכולל ורמות הכולסטרול LDL (ליפופרוטאין בצפיפות נמוכה), המכונה לעתים קרובות כולסטרול "רע". עם זאת, ההפחתות נוטות להיות קטנות יחסית וייתכן שאינן משמעותיות מבחינה קלינית עבור כולם.

האם אפונה בריאהתזונה קובי עזרא

אפונה עמוסה בחומרי הזנה חיוניים כמו ויטמינים (ויטמין K, ויטמין C, ויטמין A וויטמינים מקבוצת B) ומינרלים (ברזל, אשלגן ומגנזיום). הם גם מספקים סיבים תזונתיים וחלבון.

אפונה היא מקור טוב לסיבים תזונתיים, שיכולים לסייע בהורדת רמות הכולסטרול ולהפחית את הסיכון למחלות לב. בנוסף, תכולת האשלגן שלהם תומכת ברמות לחץ דם בריאות.

כןאנונימי (2)אחרונה
סירטואין דיאטה, מה צריך לדעת על סירטואין: השפעתו עתזונה קובי עזרא

, מה צריך לדעת על סירטואין: השפעתו על הבריאות והכושר. 

קפה כולסטרולתזונה קובי עזרא

בעוד לצריכת קפה עשויה להיות השפעות מסוימות על שומני הדם, חשוב לציין שההשפעה הכוללת נחשבת בדרך כלל צנועה. לצריכה מתונה של קפה (בסביבות 3-4 כוסות ליום) לא סביר שתהיה השפעה שלילית משמעותית על שומני הדם עבור רוב האנשים, במיוחד אם יש להם תזונה ואורח חיים בריאים.

כמו בכל שיקול תזונתי, תמיד עדיף להתייעץ עם איש מקצוע בתחום הבריאות או עם דיאטנית רשומה לקבלת ייעוץ מותאם אישית המבוסס על המצב הבריאותי והיעדים הספציפיים שלך.

רק decafאנונימי (2)אחרונה

אבל

אישית טעם הקפה שנוא עליי

דובדבנים בריאותתזונה קובי עזרא

לנוגדי החמצון בדובדבנים עשויים להיות השפעות נוירו-פרוקטטיביות, המסייעות בשמירה על בריאות המוח ועלולה להפחית את הסיכון לירידה קוגניטיבית הקשורה לגיל. מחקרים מסוימים מצביעים על כך שדובדבנים עשויים גם לשפר את הזיכרון והתפקוד הקוגניטיבי. #דובדבנים

דובדבנים זה מגעילאנונימי (2)
תודה על מה שבראתתזונה קובי עזראאחרונה

"מי שמבחין בטעמו האמיתי של מה שהוא אוכל, לעולם לא יהיה זולל."

עדשים בריאות, עדשים בריא או לאתזונה קובי עזרא

?

לעדשים יש יתרונות בריאותיים רבים הודות להרכבן צפוף החומרים התזונתיים. הנה כמה יתרונות מרכזיים:

1. עשיר בחלבון: עדשים הן מקור מצוין לחלבון על בסיס צמחי, מה שהופך אותן לתוספת חשובה לתזונה צמחונית וטבעונית. חלבון חיוני לצמיחת שרירים, תיקון ותפקוד הגוף הכללי.

2. עשיר בסיבים: העדשים עמוסות בסיבים תזונתיים, מסיסים ובלתי מסיסים. סיבים מסייעים לעיכול, עוזרים לווסת את רמות הסוכר בדם ומקדמים מעיים בריאים. זה גם תורם לתחושת שובע ויכול לסייע בניהול משקל.

3. ידידותי ללב: הסיבים המסיסים בעדשים מסייעים בהפחתת רמות הכולסטרול, ובכך מפחיתים את הסיכון למחלות לב ושבץ מוחי. בנוסף, העדשים דלות בשומן רווי ונתרן בעודן עשירות באשלגן, התומך בבריאות הלב.

4. ויסות סוכר בדם: תכולת הסיבים הגבוהה בעדשים מאטה את ספיגת הגלוקוז, ועוזרת לייצוב רמות הסוכר בדם. זה מועיל במיוחד עבור אנשים עם סוכרת או אלה בסיכון לפתח את המצב.

5. ארוז בחומרים מזינים: עדשים הן מקור טוב לויטמינים ומינרלים חיוניים, כולל חומצה פולית, ברזל, מגנזיום ואשלגן. חומרים מזינים אלו חשובים לייצור אנרגיה, יצירת תאי דם אדומים ושמירה על הבריאות הכללית.

6. ניהול משקל: עדשים דלות בקלוריות ובשומן בעודן עשירות בסיבים וחלבונים, מה שהופך אותן לבחירה מספקת במזון שעשויה לסייע בירידה במשקל או במאמצים לניהול משקל.

7. בריאות מערכת העיכול: תכולת הסיבים בעדשים מקדמת יציאות קבועות ומסייעת במניעת עצירות. זה גם תומך בצמיחה של חיידקי מעיים בריאים, תורם למערכת עיכול בריאה.

הכללת עדשים בתזונה יכולה להציע את היתרונות הבריאותיים הללו ועוד. עם זאת, תמיד עדיף להתייעץ עם איש מקצוע בתחום הבריאות או עם תזונאי לקבלת ייעוץ מותאם אישית המבוסס על הצרכים הבריאותיים הספציפיים שלך.

איזו חפירהאנונימי (2)
אדם פסימי רואה את הקושי בכל הזדמנותתזונה קובי עזראאחרונה

אדם פסימי רואה את הקושי בכל הזדמנות אדם אופטימי רואה הזדמנות בכל קושי...

עדשים ערך תזונתי, האם עדשים זה פחמימה?תזונה קובי עזרא

העדשים עשירים בסיבים תזונתיים, המסייעים לעיכול, מעודדים תחושות מלאות ומסייעים בוויסות רמות הסוכר בדם. דיאטה עשירה בסיבים יכולה גם לתרום לניהול משקל בריא ולהפחית את הסיכון למצבים כמו עצירות, מחלות לב וסוכרת מסוג 2.

מה אכפת ליאנונימי (2)
טיפשות היא לאדם לחשוב שהוא יודע את אשר איננו יודע.תזונה קובי עזרא
🖕אנונימי (2)אחרונה
יתרונות תזונתיים של חומוס, האם חומוס משמין?תזונה קובי עזרא

, האם חומוס משמין

חומוס הוא מטבל או ממרח מזרח תיכוני פופולרי העשוי מחומוס מבושל ומעוך (שעועית גרבנזו), מעורבב עם טחינה (משחת שומשום), מיץ לימון, שום ושמן זית. זה לא רק טעים אלא גם מציע כמה יתרונות בריאותיים. הנה כמה מהיתרונות הבריאותיים הפוטנציאליים של חומוס:

עשיר בחומרים מזינים: חומוס עמוס בחומרים מזינים חיוניים כמו חלבון, סיבים תזונתיים, שומנים בריאים, ויטמינים ומינרלים. חומוס הוא מקור טוב לחלבון מהצומח ומכיל חומצות אמינו החשובות לתפקודי הגוף השונים.

מה אכפת ליאנונימי (2)אחרונה

אולי יעניין אותך