בוקר טוב התייעצות - סבבה והכל אבל...LordRing

חסרה לו ההתלהבות בעבודת ה'.

זתומרת, ברור שהוא לומד בישיבה וכל מה שנכלל בזה.

אבל אף פעם לא שמעתי אותו מתלהב מאיזה שיעור, או מדבר בהתלהבות על לימוד התורה.

אבל הוא אומר שהוא מאוד אוהב ללמוד.

וגם הדרך שלנו בעבודת ה' שונה,

אני יותר מדברת על עבודת ה' מתוך שמחה, התבודדות, ביטחון וכו'.

והוא.. פשוט לא. זתומרת הוא עובד את ה' אבל ככה כזה. לא יודעת להגדיר.

אני מרגישה שהדברים האלו חסרים לי,

ובגלל זה אני מתלבטת,

כי אמרו לי :

א. לא לחפש מושלם.

ב. שהכי חשוב זה המידות שלו. (כי אחר כך זה מה שבאמת מתמודדים איתו בבית)

אז... מה דעתכם?

זה תמיד היה ככה?אבא!

כי אם זה רק תקופה, אז לכולם יש עליות וירידות,

בדר"כ אם בן אדם נמצא בישיבה, יש לו איזה קשר שמח אל עבודת ה'.

אלא אם כן הוא עושה דברים סתם.

בדרך כלל זה לא ככה, ויש עליות וירידות בחיים

זה לא תקופה,LordRing

לפי מה שהבנתי ממנו זו הדרך שלו.

ברור שהוא מחובר לעבודת ה', ולומד מאהבה והכל.

אבל את ההתלהבות, את ה"אש קודש" כזה...

וזה חסר לי.

אני כמובן לא יכול לומר לך מה לעשות.אבא!

אני חושב שבמקומך הייתי עומד על זה, כי זה ממש חשוב לך.

זה לא משהו טפל, זה משהו מאוד עיקרי.

בלי זה למה להתחתן בכלל?,

זה אמור להיות הנשמה של הבית.

אנחנו פה בשביל לעבוד את ה' בשמחה ובאהבה.

אם זה עליות וירידות אז אפשר להבין,

אבל אם זה אף פעם לא מרגש אותו.

זה דבר שאת צכה לשאול אותו ישירות.

כי רק הוא יודע מה בינו לבין ה'.

ויכול להיות שמבפנים הוא כן"מאמין רדום"..

תודה LordRing
אבל אני לא רוצה להפריד בינכם סתם.אבא!

כתבת סבב"ה והכל.

אל תעזבי בגלל זה, לענ"ד תדברו על הדברים.

תלמדו ליקוטי מוהר"ן \ מסילת ישרים ביחד ותראי אם הוא מתלהב?

לא לפסול סתם קשר טוב וארוך.

מסכימה עם אבא! לגמרי...אלירז

זה עניין מהותי ביותר..

ולעניות דעתי גם משקף גישה אחרת לחיים..

תנסי לחשוב רגע חוץ מעל מציאת חן עכשיו

על שגרת חיים זוגית.

איך הוא יתנהל עם סיפורים שתספרי, עם חויות שתעברו

איך הוא מתלהב מדברים אחרים

וכמה מקום הוא נותן לדיבורים על רגש...

ז"א מסכימה עם התגובה הראשונה של אבא.אלירז

אני כן הייתי פוסלת על דבר כזה.

עם כל הכבוד...לביא

כשאני יוצא עם בחורה, אני לא בדיוק מדבר איתה על הגמרא שלמדתי בבוקר...

מבחינתי- מה שאני מחפש בבחורה, זה לא  לדבר איתה על תורה... בשביל זה היא בחורה...

חוץ מזה- התלהבות מתורה, זה לא בהכרח דבר חיצוני. יש אנשים שהמנטליות שלהם היא כזאת שלא רואים עליהם דברים כאלה, ומה שקובע זה בעיקר המעשים שלהם.

לדוגמא- תפילה של בנאדם שמתנועע ועוצם עיניים עם כל הדבקות, לא יותר טובה מתפילה של אדם שמתרכז ולא זז.

מסכימה מאוד עם לביא, מצחיקאנונימי (פותח)

אבל יצאתי עם מישו שדווקא כ"כ התלהב מכל דבר, ושמח ללמוד הלכות עד הפרטי פרטים...וסיפר לי כל הזמן על כל מה הוא למד היום,מה התחדש לו ואיך היה השיעור עם הרב....

הלו??זאת בחורה פה!שומע?

יכול להיות שהוא חושב שזה לא מעניין אותך ולא שייך אלייך, וחוצמיזה שיש גם הרבה כאלה שלא מבטאים באופן חיצוני (כמוני)...

דברי איתו על זה! תראי התעניינות במה שעובר עליו בהקשר הרוחני..

תשאלי אותו מה הוא למד בישיבה היום שעניין אותו,ריגש אותו

ותראי איך הוא מגיב...

לי אישית יהיה קשה עם זהדניאלה .ד.

לא עם זה שהוא בירידה כי זה לכולם יש וגם לי.

אלא זה שאנחנו בדרכים שונות.. למשל התבודדות זה לא עקרוני לו? יהיה לי קשה עם זה.

אני חושבת שדברים כמו אלה ממש חשובים כדי לדעת אם זה מתאים או לא.

אני אקצין ואומר שזה כמו שתצאי עם מישהו שדעותיו נוטות לציבור החרדי יותר מאשר לדתי"ל.

תחשבי על זה.. ב"הצלחה.

כמו כל דבר, תלוי איזה מקום הדברים תופסים אצלך.ברוךש

ורק בירור רציני וכנה שתעשי עם עצמך, יוכל להוביל אותך להחלטה הנכונה בשבילך

בהצלחה!!

לפעמים אנשים מראים...תאנה.

את אותה התלהבות בדרך אחרת.

אולי בשבילך ללמוד מתוך שמחה מתבטא בצורה אחת,

ואת מצפה שגם אצלו זה יתבטא באותה צורה,

אבל אצלו - אותה אהבה ושמחה - מתבטאת בצורה אחרת.

נראה לי שנכון לבדוק את זה - כי אם זה לא ההתלהבות עצמה או השמחה עצמה,

אלא רק הצורת ביטוי שלה, אז לא רק שחבל לפספס,

זה גם יגדיל את הבית שתבנו - תצליחו להביא בו כמה צורות ביטוי של אותה אהבת ה'.

אני רוצה להסביר ת'צמי יותרדניאלה .ד.

זה לא שאני אומרת שלקחת מכל דבר זה לא טוב.

ההפך.. זה מעולה! ללמוד מכל ציבור ומכל מקום.

אבל יש דברים שהם בסיס והם עקרוניים וחשובים מבחינת הרגשה ונוחות.

לי אישית זה אחד מהעקרונות!

אדם שיהיה בדברים מסוימים בראש שלי.. כמו הנהגות, שאיפות (זה כמובן) וכ'.

בע"ה עוד שנתיים:גורנישט

"אני בכלל לא מגיע לשום דבר של קודש, אין לי רגע ללמוד, ובטח שלא להתבודד,

לרקוד ולהתלהב קשה לי עם הבטן,

מזל שלפחות בעלי לומד בישיבה ומחזיק את הבית מבחינה רוחנית"...

*מגיעהגורנישט
אאוצ'! להגיע לכזה מצב?דניאלה .ד.

אולי העולם נראה די תמים בעיני ואנ'לא מאחלת לאפחד ת'ציטוטים האלה שרשמת לעיל.

אבל השתדלות... התמדה, חוזק, רצון, בנייה עצמית לפני החיים של הזוגיות,משו?! אין?!

מה שהתכוונתי זה שעבודת ה' שלה תהפוך מהר מאודגורנישט

למעשית, מתוך החיים, ואת ההתלהבות היא תשאיר רחוק מאחור.

אני הייתי פעם מאוד בקטע של התלהבות בעבודת ה', אבל היום כאמא לארבעה עבודת ה' שלי שונה לחלוטין,

וזה לא נראה לי קריטריון לבחור לפיו בן זוג לשמונים שנה.

מה שכן, מבחינת אופי, מפריע לה (נראה לי) שהוא לא מתלהב. ואם הוא לא מתלהב מעבודת ה' מן הסתם הוא לא מתלהב מעוד הרבה דברים,

וזה מפריע לה, כי היא כן טיפוס מתלהב.

זה הבדל באופי, וזה יותר משמעותי מבחינתי, כי זה גורם לה לתחושה לא נוחה איתו.

אבל, גם ההתלהבות שלה עוד יכולה להשתנות, עם השנים (זה מה שניסיתי לרמוז שאין לי כח לרקוד עם הבטן השמנה...).

אם באופן כללי טוב ביחד, ויש מידות טובות אחרות, לא הייתי פוסלת.

לכל אחד יש משהו מעצבן באופי. השאלה כמה מעצבן.

^^^אחותו

עבודת ה' של אשה שהתברכה במשפחה מתבטאת בהכנות שלה לחגים, ביצירת אוירה מיוחדת בבית סביב כל חג, בכניסת השבת- שדואגת לשמח את ילדיה עם כניסתה,

בבית נקי ונעים למשפחה לשהות בו ולקבל בו " הרחבת הדעת"

בכך שמשמחת את בעלה ושולחת אותו ללמוד תורה ( גם אם זה על חשבון הזמן שלה ללימוד או על חשבון עזרה בבית)

בכך שמשקיעה בזוגיות שלהם ובזה מראה לילדיה מהו אורח חיים נכון בין בני זוג, מהי דרך תורה, מהו בית יציב , ומאפשרת להם גדילה וצמיחה אישית תקינה.

בזה שהיא מכבסת הרי כביסה, מקפלת, מסדרת ארונות, ומבהירה לילדיה- שבן של מלך צריך להיות נקי כבן של מלך ולכן היא טורחת עבור זה.

בשטיפת כלים, בנקיון המטבח, בעזרה בשיעורי הבית, בשיחה עם הילדים.

זו עבודת ה' עמוקה ושקטה, לא עבודה של "אש" מתפרצת ומהירה, אלא עבודה יסודית , איטית, עם המון סבלנות.

אלו החיים האמיתיים.

צדיקות אין עליכן!דניאלה .ד.

קורנישט ואחותו.. שנזכה באמת! בע"ה להיות אמא ואישה מסורה למען הבית היהודי עם המון כוח והתחדשות בעבודת ד' ועשיית מצוות וכ'.

שבת שלום.

גורנישט*דניאלה .ד.
"ויאמר- צא ועמדת בהר לפני ה'אחותו

והנה ה' עובר,

ורוח גדולה וחזק מפרש הריםומשבר סלעים לפני ה' - לא ברוח ה'

ואחר הרוח רעש לא ברעש ה'

ואחר הרעש אש, לא באש ה'

ואחר האש- קול דממה דקה"

בקול דממה דקה, בשקט ולעומק. כמים השקטים החודרים עמוק, ולא כאש המתפרצת שמצד אחד עשויה לחמם אך מצד שני עלולה גם לשרוף...

דוקא על בחור כזה, הייתי ממליצה. יציב יותר, עמוק יותר ברור יותר... התלהבות ואהבת ה' לא צריכה "אש" , היא צריכה מחויבות! ( וגם זוגיות ככה, אגב)

איזה יופי. אהבתי.no name102
אחותו, אפשר לשאול אותך משו..אנונימי (פותח)

מי קבע שככה אישה עובדת את ה'? מי?

למה שאישה לא תעבוד את  ה' מתוך לימוד גמרא?

מתוך דברים אחרים.

אולי הכל נורמה חברתית, שהחברה הדתית פיתחה?

טוב111, אין בעיות תלמדי גמרא...גורנישט

אבל הכביסה שלך לא תעשה מעצמה, וגם לא הארוחת צהריים, ועוד הרבה דברים...

אישית, אני מרגישה שה' רוצה שאני אעבוד אותו מהמקום שלי, מהחיים שלי, ולא ממקומות של אנשים אחרים.

את יכולה לשלב את עבודת ה' בחיים שלך,

במקום ליצור הפרדה: כשאני לומדת גמרא/ מתבודדת/ לומדת- אני עובדת את ה', וכשאני מנקה ומבשלת, אני סתם איזה עובדת תחזוקה.

אהבתי!! כ"כ נכון!!שרון כהן
שאלתי את אחתו.איפה את?אנונימי (פותח)
הם צודקים, אם כי עדיין את צריכה לראות אם זה חסראור77
אצלו. כי לא כולנו טיפוסים מתלהבים... בהצלחה!
אז היא טיפוס כזהדניאלה .ד.

לא מתאים לה מישהו שכנראה לא 'מתלהב' בעב' ד'.

והלוואי וכל אחד ואחת היו זוכים לבן / בת זוג שיתלהבו מעבודת ד'.

לי- זה רק מראה שהם יתלהבו גם אחד מהשני כמו מעבודת ד' שלהם. (מקווה לפחות)

מסביבי בישיבה יש הרבהשלומי20104

חבר'ה שעובדים את ה' מאוד לא כולם רגשנים את לא מחפשת עבודת ה' את מחפשת התרגשות!

תגדרי את הבעיה אני בחורה מתרגשת והוא יחסית אלי יבש.

לא נכון להגיד שזה לא עבודת ה'!

ואז זה כבר לא גישות באמונה, בעבודת ה' זה כבר מבנה נפשי.

גם בקטע של התבודדות- התבודדות אצל הרבה (לדעתי רוב מוחלט) בחורי ישיבה זה לשבת רגע בחדר ולחשוב, הוא לא יקרה לזה התבודדות הוא יקרה לזה חשבון נפש או שמות אחרים, ולכן גם זה לא (נ"ל לפחות) סיבה לפסול.

לדעתי היא מחפשת חיות בעבודת ה'חשבשבת

לאו דווקא רגשנות..

חעיוס.. אלירז
בהתחלה חשבתי כמוך -nick

חסידה מחפשת חסיד, מתנגדת מחפשת נגד (רנ"ג!) וכולי...

אבל אני חושב שאולי כדאי לדניאלה (פותחת השרשור?) דווקא כן לבדוק את מה ששלומי אמר, וזאת בגלל ציטוט ממנה:

"לי- זה רק מראה שהם יתלהבו גם אחד מהשני כמו מעבודת ד' שלהם".  או שמתוך שלא לשמה יבוא לשמה? מבולבל

יש הבדל גדול בין בנים לבנות בעבודת השםעדידפ

בנים הם יותר שכליים וטכניים, לכן הם מחוייבים ביותר מצוות שיזכירו להם את השם כל היום

בנות הן פשוט יותר קרובות להשם, יותר נוטות לשיחה ישירה מול ה' יתברך

ובגלל שהן כ"כ רגשיות, הן עובדות הרבה פעמים את ה' עם יותר חיות...

בעיקרון לא הייתי פוסלת על זה (מניסיון...)

מסכים עם זהאדרעי

רק שדוגרי גם עם הבנים רגשנים

הם לא כל כך ירצו להראות זאת לבחורה, משום ביישנותם

את צריכה לדובב אותו לזה

בנות המגזר - פוסלות סתם בדרך כלל, תנו קצת זמן

נסו 2 פגישות לרמוז על כך, ולפעמים בנים לא מבינים מה נשים רוצות לרמוז (ועושים על כך דיונים, שהלוואי שהיו מתעסקים כך ברוב וקרוב) - אז תגידי לו מפורשות מה מפריע לך.

חוץ  מזה צריך לזכור שיש הרבה דרכים לעבודת ה', ויכול להיות שהוא צדיק,

תשאלי אותו מה סדר יום שלו בישיבה, תביאי את אחד ממכריך שיבדוק את קנקנו בישיבה אם את באמת חוששת.

בכלל לא נכון.לביא

יש בנים משתי הסוגים, רגשנים יותר ופחות, שכליים יותר ופחות. ואני חושב שאצל בנות זה דומה.

כמובן שזה שני עולמות שונים, אבל ההכללה שלך קצת ברוטאלית

תתבגרי קצת!רשכבה"ג

ניכר מהשאלה שאת מאד מרוכזת באישיות שלך ובאופי שלך ובתכניות שלך ואת כבר החלטת שהדרך שלך שונה וחסר לך וכו' וכו' אבל אצלו הכל ככה ולא מוגדר ואף פעם לא שמעת וכו'...

אולי תנסי להיות קצת פחות מוחצנת? אולי תעצרי רגע את הניסיון האגואיסטי שלך להפוך את עבודת ה' לאקסטזה הפרטית שלך? אולי תשאלי את עצמך, למה בן ישיבה שלומד תורה ומחובר לכור ההיתוך של הדת לא מגיע עם ניצוץ ומלהג על החוויות הפרטיות והאינטימיות שלו בראש חוצות? אולי זה בגלל שהוא במקום הרבה יותר משמעותי ממך? אולי כל החוויות החושיות שמרכיבות את ה"עבודת ה'" שלך הם פרומקייט מבולגן אחד גדול ואילו אצלו יש עמוד שידרה פנימי ומשמעותי? אולי אצלו עבודת ה' זה מושג שכלי עליון שמור ופנימי ואצלך זה פיגוע אלילי מתגלגל? אולי חיי החול שהוא מפגין כלפייך מצביעים על מעטפת בריאה וחיבור בוגר בין התחושות הפנימיות לבין חיי החולין? כמה שנים למדת תורה, כמה התאבקת בעפר רגליהם של תלמידי חכמים וגדולי תורה שאת כבר סגורה על הדרך שבה את רוצה לראות את ה"עבודת ה'" שלך? איזו עזות מצח ובורות יש באמירות שלך ובשיפוט המרושל שלך כלפי הבחור. את צריכה קצת הערכה כלפיו!  תבואי עם קצת רוח שפלה לפגישה, תשאלי אותו בענווה מה הוא מרגיש כלפייך ותפעילי את החושים הנשיים הבריאים שלך כדי להתחבר בצורה פנימית ועמוקה לרבדים הפנימיים של הבחור. מה זה "לא שמעתי אותו מתלהב"? את מחפשת ליצן חצר או בעל? את רוצה בחור שישפוך את כל החוויות הקיומיות העמוקות שהוא עובר בעולם הרוחני שלו בפגישות? יש לך מושג כמה שנים של עבודה שקטה יידרשו לך כדי לשאוב ממנו את ההשראה הפנימית שהוא מלבה בתוכו?

תמשיכי להפגש איתו ותתחילי לשאול את עצמך את השאלות המהותיות: איך אני מרגישה כלפיו, האם אני מתרגשת ונמשכת, האם אני מרגישה שאני מעוניינת להצטרף אליו לחיים משותפים, האם אני מסוגלת לשאת אותו גם כשהמצב יהיה בטטה... אם תעני את התשובות הנכונות לשאלות האלו כבר תביני עד כמה השאלה ששאלת לא במקום...

אל תעלבי, כן...

אה, ותיזהרי מדניאלה (:רשכבה"ג

אני לא יודע באיזה טריפ משיחי בדיוק היא נמצאת עכשיו אבל היא נראית לי די רחוקה מהיהדות... (לפחות מזו המוכרת בתוך כתלי הישיבות ובתי המדרש של חז"ל) הנטיה הזו לקרוע שידוכים על דברים של מה בכך עולה לנו ביוקר ומשקפת גישות "עמרציות" שחילחלו לתוך עולם התורה. היא רחוקה מאד מהראיה המורכבת של אנשי תורה וקרובה מאד למחול השדים של הכתות החדשות.

גועל נפש של תגובות רשכבה"ג..אלירז

כל הפוסל במומו פוסל. וד"ל

רשכבה"גלביא

אני יתעלם לרגע מהבוטות המופרזת שבה כתבת.

הצורה שבה תיארת את "ההתחברות" המיוחלת של הבחורה לבחור בפגישה-

"תבואי עם קצת רוח שפלה לפגישה"

"שהוא במקום הרבה יותר משמעותי ממך"

"יש לך מושג כמה שנים של עבודה שקטה יידרשו לך כדי לשאוב ממנו את ההשראה הפנימית שהוא מלבה בתוכו?"

נותן תחושה כאילו אתה מצפה שהבחורה תעשה הכל  כדי להבין להתמסר ולהתחבר לעולם הלימוד של הבחור,

וכאילו שעולמה שלה הוא כלום, אבל כלום לעומת העולם הנשגב של התורה של הבחור.

הגישה הזאת היא בדיוק זאת שמובילה לעיוות שבגישה לתפקידה של האישה בבית היהודי- עצם המחשבה- גם מצד האישה עצמה- שהיא צריכה לרמוס את עצמה ועולמה כדי להתמסר לאיזה עולם שהוא כלל לא שייך לה- מופרך לחלוטין.

"האם אני מסוגלת לשאת אותו"? מי אמר שתפקידה של האישה הוא לשאת את הבעל לעזאזל??

מה בדיוק זוגיות פה אם לא מתמודדים ביחד? איפה עולמה של האישה מתבטא פה בכל המגדל בבל שבנית פה?

מחילה מכבודך לביא , אבל נדמה לי שלא הבנת אותירשכבה"ג

כתבתי לבחורה לבא עם רוח שפלה לא בגלל שכל אחת צריכה לעשות כך, בגלל שהיא החליטה ש"חסר לו" במקום להקשיב לעבודת ה' שלו.

ח"ו למחוק את עולמה, אבל כמו שהיא זקוקה להקשבה גם הוא זקוק.

מבחינת עבודת ה' הגבר הוא המשפיע והאשה היא המקבלת, זה לא פופולרי אבל זו האמת. להיות הצד המקבל זה חכמה גדולה וזו לא בושה. הצד המקבל משפיע על הצד המשפיע במידה רבה מאד, רק מאחורי הקלעים ובצורה פנימית יותר.

תפקיד האשה לשאת את הבעל. זה ברור. אולי פחות משהבעל חייב לשאת את אשתו, אבל זה עדיין גם מחוייבות שלה כלפיו.

אני מצטער שדרכתי על איזו יבלת, אני רחוק מזרח ממערב מהנימות השובניסטיות שייחסת לי.

תתבגר אתה בעצמך!!!אנונימי (פותח)

קשה לי להאמין שאתה נשוי (ואם נשוי בטח לא באושר (של אשתך)) ובטח שלא מנהל מוסד ומדרשה ה' ירחם.

אבל לצורך ההגינות נניח לזה כך.

אופן התגובה שלך הוא ביזיון וחלול ה' לך ולשכמותך, לצערינו יש ישיבות שמחנכות בדורסניות ואיפוס האישיות של התלמיד, שהוא כלום ואפס מוחלט, מול גדול הדור ראש הישיבה כשהוא עומד מול אור מקור כל המקורות, (וכל מיני מילים גבוהות שבד"כ תלמידים בשעור ח' אולי מבינים) מה שקורה הוא שתלמיד שנכנס ביב' עם ברק בעיניים לישיבה כזאת, אחרי שלוש-ארבע שנים, יוצא משם סמרטוט עלוב ועצוב שיודע לצטט את רבניו ללא כל הזדהות עם מה שהוא אומר. יש כאלה שמצליחים להתגבר על זה ע"י עזיבה לישיבות אחרות, יש כאלה שצריכים פסיכולוג, אבל הגרועים מכל הם אלה שלא יצאו מזה וממשיכים להטיף את הארס הזה לא רק כלפי האישיות שלהם עצמם אלא כלפי הסובבים אותם, אולי כדי להצדיק את עצמם שהם בדרך הנכונה, ויש כאלה שנכנסים לפורום וומחדירים את הארס שלהם לבחורה ששואלת שאלה תמימה. ה' ירחם עליך ויעזור לך לפקוח עין טובה על אישיותך ועל הסובבים אותך.

אני נמצא כאן תחת השם של אישתי הפטרוזיליה אך אני לא מתחבא מאחורי ר"ת של כל בני הגולה (שאגב, הגולה מאוד מתאימה לאופן הכתיבה שלך). 

לא יפה,וממש מוריד את הרמה..(לפטרוזיליה)!!מירב!!
קודם כל, זה באמת שירשור נפלא במהותו.golani

ברוך ה' שזכינו שהדיונים הם על כמה ואיך עבודת ה', ושזה כיוון עיקרי לבחירת בן זוג. 

יש לזכור שבנים זה לא בנות. על אף שיש סגנונות מגוונים אצל אלו ואצל אלו.

בן שאומר שהוא מאד אוהב ללמוד תורה, ואכן לומד ברצינות - זה אומר הרבה מאוד.  כמעט שאין במציאות מי שבאמת "מאוד אוהב ללמוד" ואינו קשור בנפשו לתורה.  לימוד תורה זה לא איזה "אטרקציה". זה לא כמו הרצאות ושחנשי"ם בסימנריון.. גם לא כמו לשיר באיזו התבודדות.. זה עמל מתמיד, שהאוהבו קשור לערך הפנימי שלו.

את מדברת על עבודת ה' מתוך שמחה וכו' - זה באמת יפה.  יתכן שיש אצלו לא פחות שמחה וביטחון, באופן פנימי יותר, קשור לעמל התורה.  לכן, יתכן מאוד שזו לא בעיה אצלו - יתכן אפילו שאצלו הדברים יותר עמוקים מאשר אצלך, עם כל היופי שבעבודתך. לא תמיד דברים נמדדים בהתלהבות של הדיבור עליהם. לפעמים דווקא ברצינות של הדיבור עליהם..

כמובן, חשוב לדעת אם הבחור הוא ירא שמיים, בעל מידות טובות, אם הענין הערכי, הרוחני, מרכזי אצלו - ביחוד בשביל לגבי מי שאצלה זה בנפשה, ב"ה.   יכול להיות שמישהו לומד, אבל הענין התורני, הקשר לקב"ה, לעבודתו, עדיין אינו מרכזי אצלו. אלו דברים שניתנים להתברר מתוך דיבור, חברים ומכרים, וצורת ההתייחסות שלו לנושאים הללו. כמה הם מהותיים ומרכזיים אצלו (לא דווקא כמה הוא "קופץ" ו"מתלהב").

נניח שמדובר בבחור שאכן כזה (אינני יודע למקרה זה, שהרי אינני מכיר). אז השאלה היא לא עליו, אלא עד כמה זה מתאים לרצונך.  האם את במדרגה שאת מסוגלת להתחבר בענוה לגודל שיש בעמל התורה, להבין שעם כל הטוב בהרגשותייך - יש עמוק מזה, שנבנה בעמל ממושך. או שלא - מה שלא מתלהב על המקום - לא מדבר אלייך.  זה לא אומר בהכרח שאת צריכה, במקרה כזה, מישהו גדול ממנו. אולי להיפך - מישהו יותר קטן שלא כ"כ שוקד על לימודו אבל יש לו דיבורים רגשיים.. אולי זה מתאים לך יותר. אולי סתם גוון אחר.  זה לא ענין של מעלה אלא ענין של התאמה.  זאת אומרת, תלוי מה מפריע לך - שזה "לא את", או שאת חושבת שזו לא באמת ממש עבודת ה'.   אם הענין הראשון - זה סובייקטיבי: אדם רשאי לחפש דבר כשר שדומה לו.  אך אם זה בגלל הדבר השני, שאת חושבת שאובייקטיבית זה לא ממש "עבודת ה'".. - ומדובר באדם יר"ש, בעל מידות ושקדן בתורה - אז פשוט יש לך טעות במה נקרא עבודת ה'; ובאמת בלי ענוה יהיה קשה לך לקבל מאדם כזה, כי תחשבי שאת בקלות "יותר" (חס ושלום).

כמובן, יש גם סתם גוונים של אנשים. יותר "חיוניים", יותר "יבשים", וכל אחד צריך לראות מה קרוב אליו.

לכן, אולי כדאי שתבררי לעצמך האם הבעיה היא ב"כימיה", גם של הסגנון שאת רוצה, או במחשבות התיאורטיות שלך מה צריך להיות. 

אפשר לראות לפעמים האם כשיוצאים לרגע מהמחשבות התיאורטיות, מרגישים שיש על מה לדבר  בנושאים החשובים לכם, יש כימיה, אין הרגשת דחיה.  לפעמים זה יכול לעזור.  גם כדאי סתם לבדוק אם אתם מרגישים טוב אחד עם השני.. על הבסיס של הערכים המשותפים.

והכל - רק כיוונים לחשוב. מי יכול לתת עצה גמורה בעניינים כאלו דרך האינטרנט..

ההודעה הקודמת שלי. החתימה היתה בטעות של מישהוד.

שהתחבר דרך המחשב. סליחה.

תודה לדן על הפרשנות החיובית ... ולאלירז:רשכבה"ג

אם או בלי מתכוון דן חזר על דברי באופן חיובי ונעים, אני מסכים איתו אבל לא חוזר בי. מדובר כאן לא רק בחוסר בגרות או בבלבול מסויים בגישה. ישנה תופעה מדאיגה והרסנית שנובעת מכל מיני תהליכים בעם ישראל [חלק חיוביים כמו התלהבות של בעלי תשובה טריים ורצון עז להתקרבות וכדו' וחלק שליליים כמו בריחה אל פתרונות קסם ומשיכה לחיצוניות ושואוו וכו') התופעה הזאת מתפשטת ומתפשטת ואוכלת כל חלקה טובה. לצערי היא חרגה הרבה מעבר לקבוצות השוליים ופירותיה הבאושים משפיעים כבר בבתי מדרשות מסוימים. ההשלכות ההרסניות שלה מדכאות את היצירה התורנית ועמל העיון והפלפול, את העושר הרוחני שנקנה בעמל פנימי, את פסיקת ההלכה בעם ישראל ועוד, ולעומת זאת מרוממות שטחיות המשולבת יד ביד עם גישות מיסטיות ופגניות שמקורן מי ישורנו ומעמידה במרכז אישים נמוכי קומה שעיקר עניינם בפופולריות זולה ודרמטיזציה עשירה. 

צריך להילחם בנגע גם בצורה של "חינוך תורני בדרך חיובית" אבל גם להביע בתוקף את עומק הסלידה והריחוק מגישות אלו. אנחנו נאבקים פה על משהו הרבה יותר גדול מאשר התחושות האישיות של אותה בחורה, מדובר כאן בהישרדות של דעת תורה מול גישות אפיקורסיות ואליליות שיצרו את מצג השוא של השאלה. במקרה כזה צריך גם תקיפות אמיצה.

ועדיין כשמדברים עם אנשים, ובייחוד על גבי פורוםאלירז

עם כל הכבוד להישרדות דעת תורה! יש בן אדם לחברו ודרך לדבר!

לא לתקוף ולא להיכנס באנשים אישית!

דניאלה עובדת ה'!! 

זו לא עבודת ה' שלך- תגיד שזה לא מתאים לך!

אנשים עומדים מאחורי המסך וכותבים את דעותיהם- נא לכבד!!

וזה פי מאתיים חשוב וישמח את ה' הרבה יותר מכל סגנון הפשקווילים הצווחני הזה.

ולגופו של עניין-

מה שאתה כותב כאן הוא בדיוק ההבדל בין הראייה הגברית של הדברים לראייה הנשית.

[המאבק הלחוץ של גברים מסויימים בעבודת ה' של חויה ורגש. נסו להבין שרגש זה הכלי הנשי לחיות ולחוות

ואילו אצלכם הדברים מסתננים קודם כל שכלית.]

אני מאמינה, שדור גאולה של א"י יודע גם לאהוב את ה' וגם לירא ממנו בלי לפגום באף אחד מהצדדים!

זו מורכבות דקה ועדינה.

ככה זה בעצם כל דבר בעולם הזה.

מורכב, עדין, מאוזן.. ודורש חשבונפש ללא הפסקה!

שיהיה לכולנו בהצלחה.

ולשם שמיים!

רשכבה"ג כמה דברים!!שרון כהן

תראה זוגיות זה הרבה יותר מסובך ממה שאתה מציג!!! כי כאשר אתה עם חברים אז אפשר להבין את הראש שלהם אך עם אישה זה לא עובד ככה!!! אתה לא יכול לכתוב ביקורת כזאת חריפה לאישה!!! זה לא חבר שלך!!

אחי תקשיב לי ותקשיב לי טוב כשתתחתן אתה לא תדבר ככה לאשתך!! ואני מדברת ברצינות כי כן נשים נ-ע-ל-בו-ת מכזאת ביקורת!!!! קצת רגישות פעם הבאה!!!

ואני תוקעת לך סימני קירא לא סתם אני רוצה שתבין כמה זה רציני!!!!!(כשה להעביר רצינות בכתיבה אז שוב ועוד פעם ככה לא מדברים לאישה ומה שאתה עשית עכשיו זה הונאה שתבין כמה זה חמור!!!אם אתה לא מאמין לי אתה מוזמן לפתוח גמרא ולהסתכל בכתבי חז"ל שאומרים שדמעה של אשה מצויה לכן צריך להיזהר בכבודה)

ולעיניין שלנו... אתה לא יכול לכתוב לאשה שהיא לא צודקת אשה ואיש יש להם סגנון אחר של עבודת ה' אישה הרגש שלה יותר עובד וזה טוב אשה הופכת להיות אמא וכן היא צריכה את הרגש הזה נכון אז היא גם יותר מתלהבת סבבה.. אז היא צריכה להבין שיש גם לאיש כוחות שכל כי הוא זה שמביא את התורה הביתה!!אוקי צריך ללמוד את זה צריך להבין את זה שלאיש ואישה יש כוחות שונים וזה שאיש לא "מתלהב" זה לא אומר צריך לבדוק את זה שהוא באמת יראה שמים ואוהב שמים והוא פשוט יותר שכלי ולא משהו אחר... אבל מכאן ועד לומר שהוא יותר ממנה זה ממש ממש ממש לא!!אישה זה אשה ואיש זה איש וצריך לנסות ביחד לקחת את הכוחות ולנטב לטוב את הרגש והשכל

שיהיה שבת שלום ומבורך!!

מסכים עם כל מילה !!יהודי יקר

הופה הופה...רשכבה"ג

לאלירז ושרון המבינות הגדולות בנשים וגברים וההבדלים הפסיכולוגיים ביניהם.

ראשית, סתם בשביל שהויכוח יבוסס על עובדות נכונות, אמנם אינני באמת רשכבה"ג (: אבל אני נשוי באושר כבר שנים ארוכות וגם בנותי אוהבות אותי מאד ונהנות מגישה חמה ורגישה, אני מראשי מוסד תורני מסויים שמפעיל גם מדרשה תורנית לבנות ומכיר מקרוב את ההתלבטויות ואת סגנון עבודת ה' הנשית. בנוסף, אני מלמד בכמה מקומות, בין השאר בישיבה לבעלי תשובה מתקדמים ויש לנו גם כמה תלמידים חסידים וכאלו שמחוברים לברסלב ועבודת ה' בשמחה וכו' ואין לי שום בעיה עם זה ח"ו. 

מאידך, כיש בעיה חמורה שטיפ טיפה יותר גדולה ומשמעותית מעוד סתם ספקות ובלבולים בדרך לעבוד את ה', הרגשנות הנשית והכבוד שאני רוכש למי ש"יושב מאחורי המסך", ואני רוכש, פשוט לא משחקים תפקיד.

כאשר מאן דהוא מציג סולם עדיפויות המעמיד בן ישיבה ש"אוהב ללמוד" [כהגדרתו] בצל של נערה צעירה שעבודת ה' שלה מורכבת מרצף התלהבויות ומבוססת בעיקר על חוויות רגשיות, ולפי הסולם הזה הסיבה היחידה להמשיך איתו זה בגלל ש"העיקר זה מידות" ו"לא נורא שהוא לא מושלם"- אם ניתן עצות ונסכים בסלחנות או בשתיקה לגישה הזו. אפשר לסגור את בתי המדרש, לעצור את שלשלת התורה, למחוק את התורה שבעל פה ולהעמיד עלינו לרבנים כמה כוכבי זמר או קומקאים.

ולמרבה הצער, מכל מיני סיבות, אנחנו סובלים מתפוצה רחבה והולכת של הגישה הזאת. אנשים פופולריים ונואמי ככרות הופכים להיות גדולי הדור, תלמידים צעירים מאבדים את הטעם בעיון מעמיק ומדגישים את הצד החוויתי על חשבון לימוד התורה, המוסר הפך מקב חומטין [חומר משמר, כינוי של הגמ' לעיסוק ביראת ה'] לעיקר היהדות, השמחה והדבקות בה' הפכה להיות ערך שמנותק מחכמה אלוקית ועבודה שכלית והתורה חוגרת שק ומונחת בקרן זוית.

זה תיאור עגום מאד מאד, ולא יטוש ה' עמו, כך שכולי תקווה שלא נגיע למצב שהאש תתפשט בכל עולם הישיבות , אבל זה תופעה הרסנית שמכרסמת בשוליים, תופעה שכל מי שמכיר אותה באמת וקצת יודע איך נמסרת התורה מדור לדור, מי הוא "גברא רבה" והיכן נמצא הלב האמיתי של עבודת ה', חייב לאבד את כל כללי הנימוס ולצאת למלחמה. ואם סימני שאלה יעזרו להדגיש עד כמה שמדובר בעניין עקרוני ועד כמה שזה לא קשור לעבודת ה' מיראה או מאהבה ועד כמה שזה לא קשור לגברים או נשים וכדו' אז הנה:!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

מה הקשר??שרון כהן

לא על זה דיברנו!!! דיברנו על התלהבות מהמצוות לא על עזיבת התורה שבעל פה!!!!

נראה לי שבחורה דתייה יודעת שחשוב לשמור את המיצוות.אז למה אתה לוקח את זה בצורה כ"כ קיצונית??

יש בחור שיותר מתלהב מהמיצוות ויותר שמח בעבודת ה' ויש בחורים שהם יותר שכל... זה לא רע וזה לא רע!!

זה סיגנון בעבודת ה'!!!!!

אין כאן איזה שהיא ירידה בעשיית המיצוות זה קשור לסגנון אמונה!! איך אתה רואה את אלוקים!!

זה שיש בחורים/בחורות שכן עושים את זה וכן נופלים ומתעלמים מהתורה שבעל פה אוקי פסדר מבינה את הכעס!! אבל לא על זה מדובר!!!!!!

ואני לא יודעת איך הקשר שלך עם אישתך וזה גם לא ענייני אבלך אני אומרת לך שהתגובות שלך יכולות לפגוע באנשים וזה לא לעניין!!

לא באנו לכאן כדי לפגוע באף אחד!!!! 

תתבגר אתה בעצמך.אנונימי (פותח)

קשה לי להאמין שאתה נשוי (ואם נשוי בטח לא באושר (של אשתך)) ובטח שלא מנהל מוסד ומדרשה ה' ירחם.

אבל לצורך ההגינות נניח לזה כך.

אופן התגובה שלך הוא ביזיון וחלול ה' לך ולשכמותך, לצערינו יש ישיבות שמחנכות בדורסניות ואיפוס האישיות של התלמיד, שהוא כלום ואפס מוחלט, מול גדול הדור ראש הישיבה כשהוא עומד מול אור מקור כל המקורות, (וכל מיני מילים גבוהות שבד"כ תלמידים בשעור ח' אולי מבינים) מה שקורה הוא שתלמיד שנכנס ביב' עם ברק בעיניים לישיבה כזאת, אחרי שלוש-ארבע שנים, יוצא משם סמרטוט עלוב ועצוב שיודע לצטט את רבניו ללא כל הזדהות עם מה שהוא אומר. יש כאלה שמצליחים להתגבר על זה ע"י עזיבה לישיבות אחרות, יש כאלה שצריכים פסיכולוג, אבל הגרועים מכל הם אלה שלא יצאו מזה וממשיכים להטיף את הארס הזה לא רק כלפי האישיות שלהם עצמם אלא כלפי הסובבים אותם, אולי כדי להצדיק את עצמם שהם בדרך הנכונה, ויש כאלה שנכנסים לפורום וומחדירים את הארס שלהם לבחורה ששואלת שאלה תמימה. ה' ירחם עליך ויעזור לך לפקוח עין טובה על אישיותך ועל הסובבים אותך.

אני נמצא כאן תחת השם של אישתי הפטרוזיליה אך אני לא מתחבא מאחורי ר"ת של כל בני הגולה (שאגב, הגולה מאוד מתאימה לאופן הכתיבה שלך). 

התלהבות של בת ישראל מעבודת ה' זה דבר טהורגורנישט

אפילו אם הוא בוסרי, וחבל מאוד לחנוק אותה בטיעון שהיא התלהבות לא מבוססת.

התלהבות כזו מראה על רצונות טהורים, כוונות אמיתיות ובכלל כיוון נכון לחיים- שעבודת ה' היא המרכז.

מה שכתבתי שיכול להיות שהאופי של עבודת ה' ישתנה, ויהפך יותר מעשי,

לא סותר את זה שחשוב שעבודת ה' תהיה המרכז בחיים, עכשיו בהתלהבות, ובהמשך בדברים אחרים.

עבודת ה' של הבחור יכולה להיות עמוקה גם אם היא לא מתלהבת, אבל לא חייב יכול להיות גם שבאמת חסר לו חיבור לתורה.

הכרתי מקרוב בחורים משני הסוגים.

מדברים אחרים הוא כן מתלהב?יהודית פוגל

הייתי בודקת בתשומת לב את המערך הריגשי שלו.

תודה לכל מי שענה !!!LordRingאחרונה

קראתי את כל התגובות, והחכמתי-אני מקווה.

אני חושבת שדבר כזה נראה לעין בעיקר בגלל שחסרה השמחה הפנימית על 'מה שהספקתי',

לעומת 'מה שאני עוד רוצה להגיע אליו'.

עבודת ה' דרך החסידות שמחברת את עבודת ה' גם לעולם הרגש לאו דווקא מנתקת את העומק בלימוד.

כמובן שלא היתה לי שום כוונה שאחרי כל שיעור הוא יעשה סלטות באויר או ירקוד ברחובות, אלו שהגזימו קבלו את ההערה הזאת לתשומת ליבכם.

רשכבה"ג- אני חושבת שאולי ראוי שאתה תתבגר, תגובתך לא פגעה בי, אבל אם אתה מעיד על עצמך כבעל משפחה וראש מוסדות תורניים היה ראוי שתתכתוב בצורה מכובדת.
ולעניין- הדרך בעבודת ה' חשובה בבניין בית לדעתי, זה לא שאני מרוכזת אך ורק בעצמי, אבל בהחלט אני דיי יודעת מי אני ולאן פניי מועדות, (אגב, זה חשוב, כדאי שתדריך בנות להיות כאלה, במקום שכל פעם הן תנסנה דרך אחרת ותתבלבלנה בדרכים. ) ולכן חשוב לי שנהיה פחות או יותר מתאימים, זה לא שהוא חסר! זה שהדרך שלו שונה משלי. הרי לדוגמא ש"ליטאים" לרוב לא יתחתנו עם "חסידים" למה? (חוץ מהמחלוקות הניצחיות) הדרך בעבודת ה' שונה לכל אחד. מה שאחד עושה נראה לשני הזוי ומוזר וכן להיפך.
וברוך ה', אינני סובלת מכל החולאים שהזכרת בהודעתך הראשונה, זכיתי בחסדי ה' ללמוד ולקרוא ולהתחזק בעבודת ה' בדרך אמיתית, אכן, לא התאבקתי בעפר תלמידי חכמים, (בכל זאת אני אישה) אבל את דרכי שלי מצאתי,והיא מבוססת על דברי חכמים ולא תוכל לומר לי כי היא לא בשבילי.
וגם תואר פסיכולוג אני לא צופה לעתיד הקרוב, מי אתה שתבין את נפש האדם. כל טוב.

דן -תודה רבה. דבריך הגיעו למקומם.

לבנותמישהי 1
אני מנסה לשדך כמה שרק אני יכולה ואם יש לי עצה בשבילכן היא שהתמונה שאתן מעבירות תהיה הכי וואו שיש
בתור גבר אומרדרייבאחרונה

בהחלט חשוב תמונה מושקעת שמציגה אותנו בטוב, וגם אני מביא כזאת.

אבל חייב גם שתהיה משקפת ומציאותית.. לא פילטרים ומשחקים עם זוויות וכאלה.

זה עלול לגרום הרבה תסכול מדייטים ראשונים מביכים בו סתם מחכים לברוח ברגע שמנומס מספיק. (לא שזה מעלה גדולה לגבר כזה, אבל כך עובד העולם)

הצד השני מצפה לרחל כמו בתמונה ואז מגיעה לאה..

זה כואבהפי

להוציא את החנוכיה ולראות שהדברים שביקשת משנה שעברה לא התגשמו .. לחשוב שהתפילות לא נענות לך שנה ועוד שנה ו..

למרות שממש התכוונתי  אז אז יותר מזה? אני לא אצליח..להתפלל יותר חזק.

ואז

לחשוב על כמה שהעם הזה עובר והכל מתחבר

ואולי זה הולך לשם ?

גאולה כללית ופרטית

חג שמח

לכל המקווים לישועה לעם למשפחה לכם..

אמן ואמןadvfb
בעז"ה ישועה קרובה ממשית!חסדי הים

מאז ששמעתי על הטבח הנורא אני בוכה. ב'מעוז צור' שרתי בבכי ובכלל פרצתי בבכי ב'נקום נקמת דם עבדיך' והוספתי לאומה הרשעה את ישמעאל.

אבל ב"בִּבְכִי יָבֹאוּ וּבְתַחֲנוּנִים אוֹבִילֵם אוֹלִיכֵם אֶל נַחֲלֵי מַיִם בְּדֶרֶךְ יָשָׁר לֹא יִכָּשְׁלוּ בָּהּ כִּי הָיִיתִי לְיִשְׂרָאֵל לְאָב וְאֶפְרַיִם בְּכֹרִי הוּא".

הבכי מטהר את ה'יסוד' להכל, ומביא מהר לידי זיווג, כדברי החתם סופר.

הבכי הוא כמו מקווה לרצון, ומעלה את הרצון למקום גבוה וטהור, וכמו שמאריך הרב קוק באורות הקודש חלק ג' על עליית הרצון כמטהרת את מידת ה'יסוד'.

כשרצון נפגש עם רצון נוצר זיווג.

כל עם ישראל קדושים וטהורים, כפך השמן הטהור של הכהן הגדול, כמו שכתוב בעין אי"ה שבת.

ה' תרחם על כולנו! אנחנו ראויים!

נכון ממשהפי
ממש בעז"ה אמן ואמן
😶זיויק
אמן שתהיה ישועת ה' כהרף עין
ליבי איתך, כואבארץ השוקולד
נכון , יש גם טובהפי

גם הטוב הוא פה אצלנו , אצל כל אחד

רק נותר לנו למשוך אותו

מבין? 

כן. מבין..בנות מרכלות עלי

אני מגיב במקומו הוא לא נמצא פה הרבה

כן, מביןארץ השוקולד
צודקת 
כואב ואמן!! מחזקת ממש.פצלשי"ת
🥺❤️מבולבלת מאדדדד
נקווה שבקרוב אחותי❤️

חנוכה שמח🥰

אמן(:הפי
😢בחור עצובאחרונה
משפחה פחות דתייה בדייטים.יובללל

חבר'ה אני צריך ייעוץ.

אני די חדש בעולם הדייטים. לא מזמן הציעו לי מישהי שאני מכיר מלפני כמה שנים כשעבדנו ביחד לתקופה מסוימת. אני יודע שהיא בעלת אישיות מיוחדת ובעלת מידות, ולפי מה שהבנתי מחברה שלה היא גם התקדמה יותר מבחינה תורנית (צניעות כמובן וכו).

אבל בסוף, למרות שהיא כן נשמעה לי כיוון טוב, החלטתי לא ללכת על זה בגלל המשפחה שהיא באה ממנה. היא באה ממשפחה חוזרת בתשובה, אבל לא כל כך חזקים בדת, כמה אחיות חילוניות וכו. וזה דבר שהפחיד אותי להיכנס אליו. אני רוצה שאישתי תהיה אישה מאוד תורנית (ואני גם משתדל להיות כזה), וזה לא כל כך היה נראה לי הכיוון.

אני מאוד חושש שאולי איבדתי פה משהו טוב, אבל מה לעשות? הרגיש לי שזה מורכב לי מדי!!

מה דעתכם? כמה משקל לתת לדבר כזה?

יש מצב שאיבדת. אבללגיטימי?

א. מתחנתים גם עם המשפחה. בין אם אנחנו רוצים, ובין אם לא - כולנו באים ממשפחה ומרקע מסוים. ברוב המקרים, זה גם אומר שתהיה אינטראקציה בין המשפחה שתקים למשפחת המוצא, ברמה ובתדירות כזאת או אחרת.

האם זה אומר שהיא עצמה לא תורנית? איפה רבקה גדלה? רחל ולאה? וכו' וכו'

ב. מורכבות אפשר למצוא בכל מקום. אף אחד לא מבטיח לנו חיים קלים.

ג. יכול להיות שיכלת לבנות איתה בית תורני נהדר - אבל זה ממש לא אומר שלא תוכל לבנות משהו דומה עם מישהי אחרת. ב"ה יש בנות תורניות רבות, ותוכל עם לא מעט מהם לבנות משהו טוב, ואפילו יותר מזה. הכל פוטנציאלי כל עוד זה לא נעשה...

א. מאוד מסתייג מהביטוי הזהadvfb

מה זה אומר מתחתנים עם המשפחה? 

בנאדם לא מנהל זוגיות עם המשפחה.

כן מנהל מערכת יחסים מסיומת שצריך לתת עליה את הדעת, אך היא בשום מקרה לא חתונה.

גם אין יותר מדי כלים להעריך את מידת המורכבות ביחס למשפחת המוצא.

לפעמים יכול להיות פערים מאוד גדולים אבל שמסתדרים מעולה, לפעמים להיפך.

תמיד כיף שדברים משותפים, זה פשוט.

לא זוגיות, אבל בהחלט שזה מרכיב חשוב בולגיטימי?אחרונה

בתור מישהו חדש בעולם הדייטים, הוא אולי מדמיין לעצמו שיפגוש בקרוב את הנסיכה שלו, והם יחיו באושר ובעושר עד עצם היום הזה.

כלומר,

אני חוששת שיש כאן דברים שהוא לא לוקח בחשבון:

לאיזה סוג של קשר אני מצפה עם חמי וחמותי? עם הגיסים והגיסות?

האם נוסעים אליהם לשבתות וחגים? איך זה נראה?

האם יהיו מפגשים משפחתיים? מה התוכן שלהם?

האם הדודים וסבא וסבתא שותפים פעילים בגידול הילדים? (בייביסיטר וכו')?

האם הנ"ל הם גם משענת כלכלית?

כמובן שאפשר להמשיך לדבר על מערכות יחסים לא בריאות - כמו התערבות בזוגיות וכו'. אנחנו לא חיים במציאות סטרילית, ואני בטוחה שאם תלך לפורומים המקבילים תמצא שרשורים על בעיות בתוך המשפחה.

בעיני יש מחירים לשני הכיוונים - בין אם נמצאים בקשר (וצריך להגדיר משהו), ובין אם נמצאים בניתוק (מה המסר שזה מעביר לילדים?)

מסכימה איתך שאין דרך להעריך את המורכבות, ובטח כשאין לנו מושג מה צופן העתיד.

אבל זה טעות בעיני לחיות בתודעה שאנחנו נחיה בבועה שזה רק שנינו והילדים שיבואו...

מה זה משנה מאיזה משפחה היא באה?תוהה לעצמי
בעלי ממשפחה דתית לייט מאוד, והוא יותר דוס ממני. אנשים גדלים ועושים בחירות משל עצמם בחיים
סליחהיובללל
סליחה שאני שואל, אבל האם וכמה יש חיכוכים שזה יוצר? זה בוודאי לא פשוט הרי, כל המנהגים, כשרות, שיח, צניעות, שמירת שבת ועוד המון מורכבויות שיכול ליצור. אז איך מתמודדים עם זה?
לא יוצר חיכוכים בכללתוהה לעצמי

את כל ההלכות שנוגעות לכולם כמו שבת כשרות וכו' נוהגים לפי בעלי, שחלק מהדברים עושה כמו המשפחה שלו בחלק מחמיר יותר. מה שנוגע רק אלי כמו צניעות זה עניין שלי.

ברור שהמקום התורני שלה משנה, אבל נשמע שהיא החזקה. המקום התורני של המשפחה לא משנה בכלל בעיני.

לגיטימי אבלזיויק

תהיה מודע לזה שמה שחשוב זה האדם העצמו, והסביבה שלו זה בנוסף. גם האבות והאמהות לא תמיד היו עם משפחה 100 אחוז...

תחשוב על ההורים והאחים של אברהם. אח של יצחק... אח של יעקב... המשפחה של רבקה... ושל רחל ולאה..

..יובללל
בוודאי שחשבתי על זה. אבל גם יש הבדל בין הדור שלנו לבין הדורות שלהם. הנושא אשה יבדוק באחיה.. וכו וכו. ברור שהאדם עצמו הוא העיקר, אבל זה חבילה שלמה. 
נכון ולכן נשאר פה עניין האופיזיויק
של שניכם
אני חושב שיש לתת משקל למשפחה.אדם פרו+

לאו דווקא רק בפן התורני.

לאחרונה עלו לי מחשבות, שמבחינה מסויימת

בפרט אצל אשה, יותר חשוב לי המשפחה שלה

מאשר היא.

אין לי כוחות סוס להסביר את עצמי

אבל לפי מה ששמתי לב אשה זה המון

עניין של הרגלים, והיא רוצה להמשיך את מה

שהיה בבית שממנו באה.

אולי זה רק מהניסיון מהזוית הצרה שדרכה

אני רואה את המציאות, סה"כ הייתי נשוי לאשה אחת.

אבל גם לפי המקורות,

כתוב בשולחן ערוך לישא

בת תלמיד חכם, ולא ישא בת עם הארץ.

המיקוד לא עליה, אלא על הבית ממנו הגיעה.

וגם אם החליטה לשנות כיוון

מי יודע כמה שנים, וכשהיא תתעייף

תזכר במנהגי הוריה.

אני יודע רציתם לשמוע שהכל אפשרי

וכל מה שאתם צופים בסטטוסים של מוטיבציה

אבל בתכלס האנשים לא כאלה גמישים

ולא כאלה חזקים.

מה דעתכם?

מענייןיובללל
מעניין מה שאתה אומר. בסוף ברור לי שהבית הוא משקל מאוד מאוד משמעותי. והשאלה שלי היא בתכלס כמה יחס לתת בין המידות של הבחורה לבית המידות של הבית שלה (או בפן התורני וכו)? הרי בסוף כמו שכתבו מעליי ראינו מאיפה הגיעו האבות והאמהות שלנו..
יש כאלה שחשוב להם יותר ויש כאלה שפחות חשוב להםadvfb

תאמת אני לא יודע כל כך למה זה ככה.

תקח דף ועט ותרשום לעצמך את כל החששות שעולים ותראה אם אתה יכול להתמודד איתם.

המטרה של המשימה הזאת ליצור אצלך יותר בהירות ופחות להתבחבש ולהתבלבל בגלל חוסר הבהירות

חשוב שתקרא את זההמצפה לישועה

יכול להיות שכבר כתבו בדומה

תמיד יש שונו בין אנשים ומורכבות ויתרונות וחסרונות לכל אחד בעיניו לפי ענייניו.

החשש מאוד מובן אבל עם חששות צריך להיפגש ולא לברוח כדי לראות במה האם יש ממה לחשוש.

תפגוש את הבחורה תשמע ממנה על המשפחה שלה על היחס שלהם למקום שלה...

גם לא הייתי מעלב את זה בכלל בהתחלה.

תראה שיש ביניכם התאמה וכו'

אולי זו אשתך?

ומשם כבר תגיע לנקודב הזאת...

האם מדובר באנשים קשים שיש להם רק את הדרך שלהם זו בעיה והאמת שזה לא משנה אם הם דתיים מאוד או לא בכלל.

אנשים קשים זו התמודדות

וגם בזה כשיש זוגיות טובה ונכונה אפשר לדעת איך לנהל את הדבקים בצורה ישרה וחכמה

בהצלחה וה יתן לך עצה טובה

קשרים בעיצוב דעות וההשקפות: איך קשריםחסדי הים

השפיעו על העיצוב השקפות ודעות שלכם בכללי? למדתם פעם משהו מעצב מהמדוייט? פרידה בקשר גרמה לכם לעצב דעות הפוכות?

זה מעניין שבארה"ב יש עכשיו את כל המחלוקת בימין לגבי תמיכה בישראל או דווקא לגנות. יש משפיען אחד ימני שיחסית קיצוני נגד ישראל, והוא מספר שאחד הרגעים המכוננים היה ויכוח עם ופרידה ממישהי שהתחילה בתהליך גירות, ועכשיו היא קשורה לבית הלבן ומשפיעה שם בעד ישראל.

מעניין מה איתכם לגבי השפעה של דעות או ריחוק מהדעות של המדוייט?

המהירות של שוק השידוכיםadvfb

ברגע שהוואטסאפ נכנסל חיינו דברים עוברים מהירות האור כמעט.

לחכות כמה ימים להצעה זה נראה משהו שכמעט לא אפשרי,

מה דעתכם על זה?

למה אתה מתכוון ב"לחכות להצעה"?לגיטימי?
מישהי כתבה ליadvfb

אשלח לך הצעה ביום ראשון, ביום רביעי שלחה לי את הפרטים, וזה כבר לא היה רלוונטי..

כאילו זה נשמע לי הכי הגיוני לחכות קצת, אבל בגלל שהפלטפורמה של הוואטסאפ היא כל כך מהירה הקצב מתאים בהתאם.

קלטתי שמבחינתה זה כנראה לגיטימי לכתוב "אשלח לך הצעה" ואז לשלוח עוד 3 ימים.. ומבחינתי זה לא. לא בגלל איזו תפיסת עולם, אלא פשוט כי השוק מאוד מהיר.

אין לי שום סיבה לחכות להצעה 3 ימים ואני יודע שגם היא יכולה להגיד לי "אה היא בדיוק נתפסה" או סתם אגלה שאני לא חושב שאנחנו מתאימים.

העניין הוא שאנשים נתפסים ונפרדים בצורה מהירה מאוד ולכן גם ככה המהירות שאנשים מפגינים.

ברור לי שלפני הפלטפורמה של הוואטסאפ הדברים זזו הרבה יותר לאט ולאנשים היה גם יותר סבלנות

אני לא בטוחה שזו הפלטפורמהלגיטימי?

אולי זה יותר הצורה.

מי שהציעה לך - ידעה שהבחורה בכלל פנויה ביום ראשון? יכול להיות שמלכתחילה היא לא ביררה את זה איתה?

ממה שאני יודעת אין נוהל מסודר. נכון שמקובל יותר שקודם הוא אומר "כן" לפני שהיא מודעת לעניין בכלל, אבל זה ממש לא תמיד ככה. יש בנות שמעדיפות להישאל קודם. הרבה פעמים אם משדכים מכרים, את הצד שמכירים שואלים קודם.

באופן אישי אומר שאני לא מרגישה יותר מידי ככה. לא זכור לי שקרה לי מה שאתה מתאר.

לפעמים קורה שפתאום יש מבול של הצעות, ואז אני אומרת - שאני בדיוק מבררת, או בדיוק בתחילת קשר, ואולי בעתיד הקרוב זה יהיה רלוונטי.

ואני קצת נרתעת מה"שוק". המילה הזאת לא באה לי בטוב בהקשר הזה..

אין נוהל רישמי, יש נורמותadvfb

אני אומר שזאת הפלטפורמה, בגלל שלעשות "העבר" בוואטסאפ זה לוקח חצי שנייה ולהתקשר בטלפון זה לוקח יותר זמן, אנשים צריכים להתפנות לזה ריגשית.

ובלי קשר לאם היא ידעה או לא ידעה (במקרה הזאת אני מניח שהבחורה לא קיבלה פרטים שלי אבל נעשה בירור אם היא פנויה) - הקצב שפרטים עוברים דרך מיזמים, קבוצות וואטסאפ, שדכנים הוא קצב מסחרר. יש לי חבר שהתחתן לפי כמה שנים משידוך שנעשה ע"י 4 שדכניות וואטסאפ שונות שכל אחת שלחה לחברה שלה. וואטסאפ זאת תקשורת מאוד מהירה, תקשורת איטית כמעט ולא היתה מאפשרת לדבר כזה לקרות.

ובאמת, בדרך כלל אני מעדיף שלא יבררו אם הבחורה פנויה, כי אם היא לא פנויה יהיה לי דרך לדעת אם אני רוצה לחזור לי שהציע שינסה לאחר זמן שוב לבדוק לי אם התפנתה. וגם, זה לוקח זמן ואין לי סבלנות לזה. מעדיף לגלות שהיא תפוסה, מאשר לחכות עוד את הזמן הזה שיכול לקחת יומיים גם.

אולי את חווה את זה אחרת כי יש לך יותר סבלנות ממני, גם יכול להיות. אולי כי לפעמים מציעים לך אחרי שהבחור אישר, מה שכמעט בחיים לא קרה לי. לכן הניסיון במקרה כזה הוא לא הסבלנות, כי הבחור כבר אישר.

אסביר את ההקשר בו אני אומר את המילה "שוק". 

אני לא מתייחס לשידוכי וואטסאפ בתור דבר עמוק ולכן אני מרשה לעצמי להביא ביטוי מאוד שיטחי שלדעתי די תואם את השיטה הזאת.

כן, אני חושב שזה כלי, שברגע שיודעים את היתרונות והחסרונות שלו, אין סיבה שבעולם לא להשתמש בו בעת הצורך.

לרגע לא התכוונתי חלילה לדמות את כל מחפשי הזוגיות למיניהם כמוצרים בשוק. מה לעשות שבשיטה של כרטיסים זה חלק מהעניין וכמובן, חלילה אסור להשליך את זה על האנשים עצמם. 

השימוש בכלי הזה לא גורם לזלזל באנשים, הוא כן בעיני מבטא מגבלה אינטגרלית בשימוש בו.

לגבי וואצאפ וטלפון צודק.מוקי_2020

"שלעשות "העבר" בוואטסאפ זה לוקח חצי שנייה ולהתקשר בטלפון זה לוקח יותר זמן, אנשים צריכים להתפנות לזה ריגשית."

יש לי קצביה, שכל פעם שהיה צריך לעשות הזמנה, זה נעשה  דרך הטלפון.
אני רק מהמחשבה שאני מפריע למישהו באמצע עבודה מסויימת או שהוא עם לקוח בחנות.
זה כבר גורם לי לחשוב 3 פעמים לפני שאני מזמין.

מרגע שאפשר להזמין דרך אפלקציה,
אני מזמין הרבה יותר, הזמנות קטנות במקום אחת מרוכזת (חנות קרובה מאוד).

אבל לא הבנתי משהו.
מה הבעיה שלך להמתין 3 ימים ?
אני מנסה להבין אם אתה מכוון למשהו כללי או שזה רק משהו נקודתי שמפריע -לך-.

יכול להסביר ?
אם יגידו לי "תקשיב, נכיר לך מישהי שאנחנו חושבים שהיא מתאימה לך, אבל תמתין שבועיים"
אז אני לא מבין באיזה מקרה אני אגיד "לא, לא, שבועיים אני לא ממתין". מה אכפת לי "להמתין" ?
יכול להסביר. לצרכי מחקר כמובן.

אין עליךadvfb

אני יכול להשיג הצעות בצורה יחסית מהירה ולכן אם אדם חושב שאחכה להצעה שלו אז כנראה שהוא טועה.

זה שה"שוק" עובד בצורה מאוד מהירה גורם לי לחוסר סבלנות, לפעמים מוצדק ולפעמים שלא, ביחס לעיכוב בהצעות.

אין בעיה שישלח לי הצעה עוד שבועיים, שלא יחשוב שאני אחכה. יום יומיים כנראה שאחכה אם זה מישהו שאני סומך עליו.

נדמה לי שהבנתי.מוקי_2020

אבל שואל כדי להיות בטוח.
כי באמת נושא השידוכים זה דבר מרתק וגם חשוב.
כרגע לא בשימוש אישי שלי, אבל זה יכול להשתנות ביום אחד.

כשאתה אומר "שלא יחשוב שאני אחכה",
זה אומר שאם אתה כן מסכים "לחכות" שבועיים,
אז אתה למעשה מתחייב לא לצאת לדייטים אחרים, להמתין להצעה ואז להחליט אם אתה נפגש או לא עם אותה הצעה ?

הבנתי נכון ?

כןadvfb

אני לא חושב שאף אחד לא יסכים סתם לעצור שבועיים אז זה זמן יחסית מוגזם אבל כן הבנת.

ישר כוח!

תודהלגיטימי?

באמת נראה שגברים ונשים חווים את זה אחרת.

אני באמת כמעט תמיד מקבלת (ומבקשת..) רק אחרי שהצד השני אישר. [בהנחה שזה פנייה דרך צד ג]

וזה בעצם אומר שהצד השני פנוי ומעוניין. אבל זה גם אומר שיש מצב שאני לא פנויה, או לא מעוניינת. וגם שמבחינתי יכולות לעבור תקופות שבהם אין לי שום הצעה, כאשר בפועל יכול להיות שהיו כאלה שביררו והחליטו שלא...

תודה על ההסבר על השוק.

נתקלתי בשדכני וואטסאפ שפשוט מעבירים כרטיסים, בלי לקרוא יותר מידי. אבל מסתבר שגם להם יש הצלחות - אבל אף אחד מאלו שאני קיבלתי בדרך הזאת לא היו רלוונטיים.

זה עדיין צורם לי המילה הזאת, וזה לא שיש לי פתרון קסם לאיך אפשר לעשות את זה יותר טוב..

מסתבר שאני מאוד רגיל לאיך זה הולךadvfb
עבר עריכה על ידי advfb בתאריך כ"ד בכסלו תשפ"ו 11:16

שיש כרטיסים, שהם מנסים לשווק משהו, וברור שיש מאוחריהם אדם עם סיפור שלם, אבל הכרטיס עצמו הוא לא הבנאדם. לכן אני אולי מרגיש בנוח עם המונח שוק. למרות שגם יכול להיות שאצלי השימוש הזה יכול ליצור חוסר נוחות בהקשרים כאלה ואחרים.

נראה לי גם חשוב לומר שעצם הפלטפורמה של הכרטיסים (גם בוואטסאפ, אבל גם במיזמים שונים) היא פלטפורמה מאוד מוגבלת ולכן גם אם השדכן הוא מעולה ומקסים עדיין יהיה בזה מימד פחות "אנושי" וממילא מאוד מוגבל. ובודאי, התחושה האישית היא גם חשובה שמתעסקים עם שדכנים וחשוב מצד אחד לדעת לצאת מאיזור הנוחות או להרחיב אותו כדי שיהיה עוד אופציות להצעות, מצד שני חשוב גם להיות במודעות ריגשית ולשים גבולות גזרה ביחס ליציאה מאיזור הנוחות

אתה מתכווןהפי

שבזמן הזה קיבלת כבר הצעה אחרת? כי אם כן לגיטימי לקבל אותה .

אבל אם לא קיבלת הצעה ואתה סתם מעניש את מי שהציע כי שלח שבוע אחרי זה מיותר

האופציה הראשונה חחחadvfb

אני שואל את עצמי מה הוא התכוון שהוא שלח לי את זה תוך שלושה ימים

מן הסתם אנשים עסוקים ולא תמיד פנויים אבל בדרך כלל נראה לי הכיוון זה להציע ישר

וואו. מעניין.פצלשי"ת

אצלי אני לא מרגישה ככה

הכל איטי מאוד, ותמיד לוקח כמה ימים..

וגם אחרי קשר לוקח לי מלא זמן עד שמתחילה משהו חדש

אתה חושב שכמה ימים זה בגלל הווטסאפ?ארץ השוקולד

אני לא חושב,

אנשים לא רוצים לחכות ימים כי ההנחה שזה עוד כמה ימים עד שייפגשו, ומן הסתם יהיו הרבה נסיונות כך שזמן רב לברר יקח עוד זמן.

התכוונתי לטענה ההפוכה ממה שהבנת מדבריadvfb

בגלל שהפלטפורמה הזאת מאוד מהירה אז הציפייה שזה לא יקח כמה ימים אלא יהיה באותו יום.

כמה אתה מכיר שהלינו על תשובה אחרי יום?ארץ השוקולד
לא ראיתי שרשור מלין בנושא, גם פה דיברת על ימים 
לא תשובה כפרהadvfb

על עצם ההצעה.

אני אשלח לך הצעה ואז לוקח כמה ימים עד ששולח את ההצעה.

תאמת היה ממש לאחרונה שרשור על זה.

אני גם לא מלין על כך... אני תוהה על כך.

אתה חושב שלפני הפלאפונים זה לא הפריע?ארץ השוקולד
אתה מרגיש שזה מיידי?
הוואטסאפ יצר אפשרות להעברת מסרים בצורה מאוד מהירהadvfb

ולכן הכל נהיה מהר מאוד מאוד.. ולכן גם קיימת ציפייה שדברים יעברו מהר.

מאמין שלפני הוואטסאפ היתה ציפייה לזמן יותר ממושך, דהיינו היתה יותר סבלנות כי זה לקח יותר זמן.

לפני הפלאפונים בכלל מן הסתם היתה ציפייה לזמן עוד יותר ממושך.

ככה מסתבר לי

מקווה שהפעם זה מובן חח

זה מובןארץ השוקולד
אבל אני לא רואה שום ציפייה למיידיות בעניין הזוגי
בטח, זה דחף ממש חזקadvfbאחרונה

הלבד קשה ולהיות בזוג זה הרצון האולטימטיבי.

לכן בגלל שמדובר בדחף, אז יש גם סבלנות יכולה להוות טריגר.

הדברים הקטנים שהיה נחמד מאוד אם הצד השני היה מעדיףמוקי_2020

אני מדבר על דברים שאם לא קיימים אצל אצל הצד שני, זה לא מפריע, 
אבל אם כן קיימים, אז  זה בונוס נחמד מאוד.

אני לא מכיר בן אדם נורמלי, שלא יכול להמציא רשימה של עשרות ואולי מאות דברים כאלה.
זה יכול להיות צבע מכונית, סוג מכונית, תוספות לפיצה, סוג מוסיקה, זמר, אלבום, שיר, עיר בירה בעולם לטייל בה...וכל דבר שהוא בעיקרון לא משמעותי
להצלחה ותחזוקת קשר אבל הוא בונוס שתמיד נחמד לדעת שהוא קיים ושבני הזוג באותו ראש שלכם גם בחלק מהדברים הקטנים שבחיים.

אז לכבוד החנוכה, יש 2 דברים שהם בונוס די נחמד עבורי. זה משהו סמלי כזה.
אגב, רק השנה למדתי שאין כזה דבר "חג החנוכה" יש "ימי החנוכה". חנוכה זה לא חג ביהדות כמו ראש השנה, פסח. 
אם יש תלמיד חכם בקהל, הוא מוזמן לאשר שלא חירטטו אותי.

לעניין עצמו :
א. בונוס 1 - שהיא אוכלת סופגניות רק בחנוכה, לא  חודש וחצי לפני כמו שרשתות השיווק היו שמחות כי זה טוב לביזנס. 

היום למעשה היא היתה אמורה לטעום את הסופגניה -הראשונה- שלה השנה ובאמת להנות ממנה בימי החנוכה ( לא לכעוס ! זה רק בונוס אם היא כן אוכלת בחנוכה בלבד ! )

ב. כאן אני מודה שזה קשוח יותר. אבל שוב, זה בעיקר בונוס. אז.. אה-אהמ ..
בונוס 2 - בחנוכה היא אוכלת סופגניות...רגילות. בצק, ריבה, אבקת סוכר.
ולא את כל ה"סופגניות" שהקשר בינהם לסופגניה זה כמו הקשר בין מכונית לרכבת.
עכשיו לפני שמישהו קופץ  עם :
"מה נסגר בן אדם ? זה ..ח.. סליחה זה..ימי החנוכה, תן לאנשים להנות מ "סופגניה" עם קצפת וקרם קמבודי בטעם פיסטוק חלבי-כנאפה- מלוח- מתוק"
אני בעד לאכול קינוחים שווים ומפנקים אבל שזה הופך מסופגניה ל..אני אפילו לא יודע איך לקרוא לזה..זה מבחינתי...לא בונוס. 
יש לך את כל השנה לאכול את זה. תשאירי את חנוכה, חנוכה.

הסבר על הבונוס במימד החילוני-מסורתי-רוחני.
אני רואה את זה (במיוחד בשנים האחרונות)  כסוג של...אני לא רוצה להגיד סדום ועמורה כי אז לא יבינו אותי בכלל,
אבל סוג של השתוקקות שהיא שורש יצר הרע ומקור הסבל. 
כלומר, זה בכלל לא משנה מה היו מוכרים ברשתות השיווק, אנשים פשוט רוצים את מה 
שכולם רוצים בלי לחשוב לרגע אחד אם הם -באמת- צריכים את זה ואם זה  באמת קשור לאירוע שבשבילו התכנסנו.

יש לכם דברים קטנים שחשובים לכם, לא קריטיים, אבל יהוו בונוס נחמד  אם הצד השני מעדיף אותם גם ?
ספרו בכיף.
לא בא לכם לשתף ורוצים לשמור את זה רק לעצמכם ? גם בכיף. רק קחו בחשבון שבסוף הכל יתגלה אז לפחות כאן תקבלו פידבק.

נ.ב - אם במקרה התחלתם לאכול סופגניות עם קצפת וקרם קמבודי בטעם פיסטוק-חלבי-כנאפה-מלוח-מתוק, כבר לפני חודש וחצי...אז..לבריאות.
 ימי חנוכה שמחים לכולם.

מה עם מי שלא אוהבת סופגניות?מבולבלת מאדדדד
זה גם בונוסShandy

כי היא לא תראה כמו אחת כזאת בסוף החג

אופס ימי החנוכה😂

לגבי ימי החנוכה זה נכון. זוכרת שלמדתי את זה לפנייעל מהדרום
חחחחח חזק. מזדהה מאוד עם הסופגניותפצלשי"תאחרונה

ותודה על התזכורת שיש לי כל מיני העדפות קטנטנות כאלו שאסור לשכוח בתוך כל ההתרכזות בערכים החושבים והגדולים, 

כי הדברים המשותפים הקטנים הם הרבה פעמים הבסיס לקשר טוב 

להתחיל קשר חדשראובן255

שלום לכולם לאחרונה יצאתי מקשר די ארוך שלא צלח לצערי

אני מעוניין לחזור לדייטים

מישהו מכיר שדכן או מקום שאפשר להתחיל בו את עולם הדייטים?

אני יודע שיש את הטבלה של השדכנים אבל מישהו מכיר חלק מהם שאפשר לסמוך עליו שיעזור לי?

תודה לכולם תזכו למצוות

מה הסגנון שלך?ברוקולי
דתי לאומי כיפה סרוגה בראש פתוח אבל מתייעץ רבניםראובן255
בהצלחה רבהארץ השוקולד

נראה לי כדאי למקד קצת יותר לפחות לעצמך.

מה זה אומר ראש פתוח?

האם זה אומר שאתה מוכן לשמוע גם רבנים מהר המור וגם ממרכז?

האם זה אומר שאתה מוכן לשמוע רבנים חרדים ו/או דמויות מהשמאל?

האם זה אומר שאתה לומד ספרים של הרב בני לאו?

האם זה אומר שאתה רואה סרטים? איזה סגנון?

מה זה אומר מתייעץ עם רבנים?

האם ההתייעצות אומרת שאתה מחפש הסכמה שלהם לאופי הכלה שתבחר או שתצטרך אישור שלהם בטרם תצא?

או שזה רק בשאלות ערכיות כגון ענייני פוליטיקה/השקעות? או שאולי גם ביחס לעבודה וחיי חברה?

כל תשובה פה לגיטימית, אבל לפחות לעצמך ורצוי גם לטובת מי שתחפש שתצא איתך כדאי לדעת מה הכותרות שאמרת אומרות

המון בהצלחה

תשובה לארץ השוקולדראובן255

זה אומר שאני דתי בראש פתוח לעולם תרבות מערב מתערבב בין אנשים\קהילות אם זה חילוניים אז לוקח מהם את הדברים הטובים (למשל תרבות)  אם זה דתיים לוקח מהם את הדברים הטובים (למשל אהבת חינם וחיבור בין אנשים) ומהחרדים לקחתי את ללכת לפי הלכה לא דתי לפי דעתי ולעשות מה שבראש שלי בלי להייעץ אם אני נמצא בבעיה או שיש לי בעיה אני פונה לרב שייעץ לי ויעזור לי אני לא ישר הולך לבעל מקצוע רק כי יש לו תואר בדבר הזה למשל פסיכולוג

מקווה שדי הגדרתי את עצמי טוב

ולכן חשוב לי משהי מאמינה בדרך הזאת בחיבור בין העולמות

לא בטוחה שהכוונה הייתה שתענה כאןלגיטימי?

אבל לפחות לי עדיין לא ברור איפה אתה נמצא.

התרבות החילונית טובה לדעתך? רק לדתיים יש אהבת חינם וחיבור בין אנשים? רק חרדים הולכים לפי ההלכה?

בדברים שאינם הלכתיים, למשל מצב נפשי, תפנה לרב לפני שתפנה לפסיכולוג?

אולי יהיה יותר נח להגדיר לאיזה רבנים אתה הולך? איזה ישיבות מתאימות לתפסית עולמך? עם מי אתה מתייעץ? לפי איזו השקפת עולם הלכתית אתה הולך?

איך אתה מחליט מה מהתרבות החילונית אתה לוקח ומה לא?

במה מתבטאת הפתיחות שלך?

בעיני לא צריך לענות על זה כאן, רק שמדברך אין לי מושג איפה אתה נמצא על הציר הדתי.

מסכים לגמרי עם דברי לגיטימיארץ השוקולדאחרונה
אם חשוב לך דמיון בעולם הדתי עם אשתך, כדאי להגדיר מי אתה
לא.לגיטימי?

יש כאלו שיותר מכוונים לסגנון מסוים.

אבל מעבר לזה, 

הייתי ממליצה לפנות לכמה שדכנים,

אבל לא רק.

להירשם לכמה מיזמים\אתרים\אפליקציות\קבוצות וואטסאפ,

ככל שיש לך כח להתמודד..

אתה צריך לדעתי להודיע לעולם (כולל חברים ומשפחה), שאתה פנוי ומחפש - ומה אתה מחפש.

מצאתי בכתב ישן נושן את השיר הזה לחיזוק בחנוכה:חסדי הים

"הוי בחורים גיבורים וחזקים כארזים, הוי בנות בנויות חטובות כמגדלים.

חשבתם מחשבת חוץ לזמנו, כאילו ה' איננו משגיח בעתו.

האם ה' עזב אתכם גלמוד וערירי? האם הוא לא מכריז עלכים 'שלי'?

הקורא מראש דורות לא ראה? האם השגחתו הפרטית נסתרה?

יש לכם עוד תקווה ואחרית, בסוף הקשיים תגיעו לתכלית.

אהבתי אתכם אומר ה' אל נורא וחומל, מעיניי לא חבוי הקושי והסבל.

הנני בא לגואלכם כאם על בנים, בנפלאות אדירות ורחמים עצומים.

בית ה' נחנך בימי החנוכה, את הבית שלכם אבנה מהרה.

יצאתי לישע חשמונאים צדיקים, אצא כיום לישע הבדידות והמכאובים.

הכנתי לך גבר בחורה כלילת המעלות, ולך יפהפיה הכנתי איש חמודות.

נס פך השמן יאיר ויצהיר לעולם, ללבבות הנשברים לחזקם בריא אולם.

לרוממם לחשבם ממש כבני עליון, להסיר מהם כל פחד וחדלון.

לנטוע בהם כוחות וצפיות חדשים, להצמיח בהם חלומות כיוסף נרהבים.

עוד יהיה לכם ממלכת משפחה חמה, שבו מאיר באור יקרות השכינה הקדושה.

השכינה שורה על הנרות הקטנים היפים, זה ישרה על ביתכם באהבת עולמים."

התבוננתי על המראה וזה פלא עצום שגיליתי מסר כזה חזק לרווקים לפני חנוכה.

😂😂😂

מדהים!חרמון

מחזק מאוד! במיוחד המשפט "בית ה' נחנך בימי החנוכה, את הבית שלכם אבנה מהרה" נגע בי.

תודה!

תודה! חג שמח לך ולכולם!חסדי היםאחרונה
תפילה על כולם.

אולי יעניין אותך