אין לי ניסיון או היכרות קרובה עם הנקה כ"כ מאוחרת. והיא מאוחרת בכל קנה מידה. אני רק יודעת את מה שהיה נהוג בתקופת חז"ל (שזה הרבה מאוד זמן, יותר מ-1000 שנים) : היה ידוע מקובל ורגיל שאשה מניקה את ילדיה כסטנדרט עד גיל שנתיים, ועד זמן זה נחשבת ליולדת, גם היום, עד שלוש אם הילד צריך, ועד ארבע אם הילד ממש חלש וחולני. ולפי זה נקבעו כל ההלכות בעניין: צומות, חיוב בשינה בסוכה - לאיש אשה וילד, ובטח הידעניות פה יזכירו עוד הלכות כאלה.
אז אולי תוכלי להביא לה ספר הלכה או דף מודפס עם ההלכות וההנהגות האלה, וללמוד יחד או להסביר שחז"ל היו מאוד בעד הנקה מאוחרת והבינו את הצורך בה, ולא דחקו באף אחד לגמילה. אבל הנה ב"ה הילד שלה עבר מזמן לרף שקבעו חז"ל, מבחינה הלכתית שתואמת את הצד הביולוגי. ולטובת כל הצדדים, ילד אשה ואיש, עליה להחליט שהיא מפסיקה את ההנקה וזהו. היא נתנה לילד מעל ומעבר, הוא קיבל את כל מה שהיה צריך בתחום הזה, ומכאן והלאה זה רק יזיק לו כי אין לו עוד צורך בזה. כי "גם אכול דבש הרבה לא טוב." זה רק יסמן את שניהם כיוצאי דופן וחריגים באופן בולט ולא צנוע. בגיל 3 ילד כבר מבין דברים וחבל שיפלוט כל מיני דברים בציבור, שאח"כ היא עלולה להצטער עליהם ולהתבייש בהם.
לגבי אופן הגמילה - על זה כבר נשפכו נהרות דיו ושעות מחשב, כאן ובפורומים אחרים. עליה להחליט קודם עקרונית שהיא מפסיקה וזהו. ואז לקרוא ולחפש את הדרך הכי טובה לה ולבנה. מן הסתם יגידו פה: לתת לו תחליף צומי אחר, מאוד מספק, לכרוך זאת עם עניין הציצית, כיפה, לימוד תורה ואותיות הא"ב, אולי אולי גם עם עצמאות ושליטה בצרכים, כל הסימנים של ילד בן 3 ! ולתת חיזוקים גם לעצמה ולבעלה, אולי בחופשה קצרה של אבא ואמא, שבה הילד יגלה שהוא יכול גם בלי "לינוק מהנוק" במשך יומיים. ואח"כ לחזור מהחופשה עם מתנה שתהווה תחליף ל-נוק, "כי התגברת ואתה כבר גדול ויכול."
ורד יקרה, את לא מגעילה שאת לא זורמת עם זה. זה לגמרי אנושי. במקרים כאלה, כמו זה וכמו היחס לנטיות הפוכות, אני אומרת לעצמי שעלי להיצמד להלכה: עלי לנתק את עצמי מרגשות הגועל שזה מעורר בי, ולהתייחס לזה עניינית: התורה לא "נגעלה" מזה, היא פשוט אסרה את זה, באופן פשוט ברור ורגוע. (ובמקרה זה, את ההנקה מעבר לגיל 4 ) זה שלי יש קושי להתמודד עם זה, זה בסדר. אבל כשאני באה להתייחס ספציפית לאנשים, אני מכריחה את עצמי להתייחס עניינית. זה מצב קיים, נתון, המעשה עצמו אסור, אני מנסה לא להיגעל ולא לשנוא, אלא לזכור מה אמרה התורה בעניין זה.