כשמרגישים שמוכנים לקשר אבל לא רוצים עוד להתחתןאנונימי (פותח)

אני מרגישה שהדיכאון משתלט עליי מכל הכיוונים,רק בגלל משהו אחד קטן בחיים שאין לי.

אין לי חבר.

אבל אין מה לעשות -ככה זה אצלנו,אצל הדתיים.אין חבר עד שרוצים להתחתן.

ומה אם אני לא רוצה להתחתן עכשיו?מה אם אני חושבת שזה לא הגיוני שרק כשרוצים להתחתן צריך לצאת עם בנים,איך אני אמורה לנהל מערכת יחסים זוגית במהלך הנישואין שלי בעתיד כאשר יש הפרדה כזאת חדה בין גברים לנשים?

למה כולם חושבים שאם יוצאים אם מישהו ולא רוצים להתחתן איתו אז את לא בסדר,איך אני אמורה להתחתן כאשר את רוב חיי ביליתי במחיצת נשים בלבד?

אני לא רוצה להתחתן,מצד שאני אני יודעת שהגיע הזמן שיהיה לי חבר.

האמת היא שאני חושבת לפעמים שאם אני באמת אצא עם מישהו שיתאים לי,אולי אפילו ארגיש מספיק בוגרת להתחתן אבל הראש שלי עוד לא נמצא שם כיוון שבכלל לא חוויתי מציאות שבה היה לי קשר ארוך ומתמשך עם מישהו מבני המין השני.

אני לא חושבת שזה אפשרי שיום אחד אהיה בשלה לחתונה אם בחיים לא יצאתי עם אף אחד ובחיים לא חוויתי מערכת יחסים זוגית עם בחור.

יש לי הכל בחיים!
יש לי כל מה שאני רוצה[חברות,משפחה,עבודה טובה]אבל רק את זה אין.
וזה כל כך חסר לי,אני מרגישה שחסרים לי בנים בחיים,אפילו ידידים.

לפעמים אני תוהה איך זה יכול להיות?

איך זה יכול להיות שבחורה יפה כמוני[וכן אני יפה אני יודעת את זה,המון אנשים אמרו לי]נמצאת כל הזמן לבד.

בעבודה ומשפחה כולם מעריכים אותי וכולם אוהבים אותי אבל אף בחור לא חושב שיש בי משהו מעבר,אף אחד לא חושב שגם אני רוצה מישהו נוסף לחלוק איתו את הרגשות שלי ואת מה שעובר עליי.

וכולם אומרים לי-אל תצאי עם אף אחד עד שתרצי להתחתן,אני יודעת שלעולם לא ארצה להתחתן עד שלא אכיר בחור באמת.

מה רע בזה?

עזבו את כל העניינים של איסור נגיעה,אני לא נוגעת בבנים וזאת גם לא המטרה שלי בקשר עם בחור-אני באמת מחפשת מישהו שיהיה איתי,שיוציא אותי לפעמים מכל השגעונות של החיים.

והאמת,עם כל הבנות הדוסות שהכרתי ושיצא לי להתקל כבר בעבר,כמעט תמיד יצא לי לשמוע מהן סיפור על מישהו שהתחיל איתן.ואני תמיד צריכה לצחוק מכל הסיפורים האלה ולהיות חייכנית,לפעמים אני לא רוצה.

אני לא יודעת ממה אני מתוסכלת יותר-מזה שאין לי חבר או מזה שאף חברה שיש לי לא תבין את מה שאני מרגישה.

אני לא יודעת עד כמה הגולשות בפורום הזה נחשבות לדוסות אבל גם אם כן,תגידו לי אתן בכנות בנות-

תארו לעצמכן שכל חברותיכן מבלות עם בנים כל הזמן,בנים מתחילים איתן ורק איתכן לא.

איך אפשר לא להפגע?איך אפשר להיות אדישה?

בהתחלה האשמתי את עצמי,אמרתי אולי אני מוזנחת ובגלל זה הם לא מתסכלים-אולי פעם זה היה ככה,אבל היום כבר אי אפשר לומר עליי שאני לא מטופחת ולא נראית טוב.

בנות שירות מתות על חיילים בצבא,סוגדות להן.

גם אני הייתי כזאת עד שהגיעה תקופה בחיי שכל שבוע שהייתי עולה על הרכבת ביום ראשון הייתי נדחסת בתוך קרון אחד עם מלא חיילים[לא מעט דתיים]וכל פעם מחדש הייתי מתאכזבת,לא משנה מה הייתי עושה-שואלת מה השעה,איפה התחנה הזאת,לאן אתה נוסע.מעולם לא פנה אליי בחור ורצה להמשיך איתי את השיחה.

ככה זה אצלי,אני כנראה אצטרך לחכות זמן רב עד שמישהו ישים לב.כי אני יכולה להודות בכך בלי בושה:

או שבנים דתיים הם יותר מדי ביישנים,או שמשהו דפוק אצלם שהם רואים אותי ולא עושים כלום.

בתכלס,מה כל זה משנה?מה זה מעניין?

הרי בכל מקרה אני לא רוצה להתחתן בשנה הקרובה.אני אצטרך לחכות ליום שבו אוכל לדמיין את עצמי בתמונה המשפחתית שלי,של בעלי לעתיד ושל ילדיי ורק אז אהיה מוכנה.

עד אז-אמשיך להיות מתוסכלת מהרגשות ומהמחשבות שלי.

אני לא כל כך מביןאליסף ט
אם את מתוסכלת מזה שאין לך חבר,או מעצם זה שלא מתחילים איתך. וראוי גם לשאול בת כמה את? ואם הקשר הזוגי חשוב לך אז למה את רוצה להסתפק בחבר ולא להתחתן? ולמה שבחור יקח סיכון שיכול להיות שיהיה איתך שנה ולא תתחתנו בסוף?
אפשר לומר ששני הדברים מתסכלים אותיאנונימי (פותח)

אני כמעט בת 21,אני כן רוצה להתחתן[פשוט לא בשנה או שנתיים הקרובות]לאחר שאסיים את התואר שלי.אמרתי שיכול להיות שאם אראה שזה עובד ומתאים אז למה לא?אבל כרגע אני פשוט לא רואה את עצמי במצב הזה.

ולמה שלא יקח סיכון?NEVER SAY NEVER 

אם לא לוקחים סיכונים,בשביל מה אנחנו חיים?

מחשבה פשוטה של גבר:אם היא רוצה עוד שנתיים שתבואהמבקש
עוד שנתיים...את מצפה שיתחילו איתך כשאת מצהירה מראש שאת רוצה קשר של לפחות שנתיים לפני ? 2 התסכולים שלך קשורים אחד בשני...בד"כ אם את לא במצב בל'חי אז את לא משדרת רצון לקשר...את יכולה להגדיר רצון לקשר של שנתיים שבסופם חתונה אבל הרוב לא רוצים קשר שהמטרה שלו היא משחקים בלבד...זה נועד לחמשושים לא לגיל 21...שיהיה בהצלחה!
אין דרך לרצות קשר ולא להיות לחוצת חתונה?שיר פשוט

אפילו לא קשר ארוך במיוחד קודם, אבל פשוט לא להיות היסטרית?

הלכת רחוק.

אף בחור תורני לא ירצה דבר כזהאליסף ט
זו גישה בעייתית ורדודה מאוד. האמת הייתי מציע לך לשנות אותה אבל לא בשביל זה את פה. הפתרון היחיד שלך הוא לחפש בחברה פחות דוסית אלא חברה יותר פתוחים או אפילו חילונים.
זאת הבעיה בחברה הדתיתאנונימי (פותח)

כשאומרים משהו שלא מוצא חן בעיניהם הם מעדיפים לא לחפש פתרון אצלם אלא להוקיע אותם לחברה פחות דתית ואפילו חילונית כמו שאמרת.אני לא חושבת שזו גישה רדודה,אני חושבת שזו גישה מציאותית-אני לא יכולה להתחתן עם הבחור הראשון שמציעים לי ולא יכולה ישר בפגישה הראשונה לחשוב שעם הבחור הזה אני צריכה לעמוד מתחת לחופה,זה פשוט לא הגיוני.

אף פעם גם לא הייתי אחת כזאת שנחשבת לנמוכה ברמה הדתית שלה,מאוד החשיבו אותי אבל מה לעשות שבדבר הספציפי הזה אני מכניסה גם את הרגשות שלי והלב שלי אומר לי שאני לא מוכנה לחתונה עכשיו,מצד שני הוא כן רוצה קשר כזה.אז מה?לדכא את הרגשות שלי עד שארגיש שארצה להתחתן?ברור שבסופו של דבר זו המטרה שלי אבל זה חייב להיות עכשיו?

לא,את מטילה את הבעיות שלך על החברה הדתית.אליסף ט
אם את לא מבינה את הבעיה בקשר לא מחייב את זו שבבעיה ולא החברה הדתית. את טוענת שאת דוסית אבל מה לעשות שבעניין הזה לא בא לך בטוב ללכת בדרך התורנית...
לדתייהחלקלקה

א.מה שהמבקש אמר אני די בשוק מיזה אבל כניראה שאם את לא משדרת בל"ח אז כניראה שאנשים קולטים את זה ולא פונים..אבל אנשים מה נראה לכם שבנות ישדרו שהן רוצות להיתחתן?הן מסחקות אותה קשוחות אבל ביפנים..

חוץ מיזה דתייה נאת בסדר את לא צריכה לחשוב על חתונה בדייט ראשון רק עם הזמן אם כיף לך וזורם אולי זה יהיה יותר נחמד לחשוב על חתונה אז אני אומרת שתצאי אבל אולי בדרכים יותר כפיות כמו הכרויות למיניהן וכך זה פחוט מאיים..

בהצ..

התכוונתי להגיד שמי שלא על מצב בל'חהמבקש
בד"כ לא משדרת את זה שהיא רוצה קשר...כזה לא זורמת...
שטויות במיץ עגבניותאנונימי (פותח)

אין אף בחורה שלא רוצה קשר כלשהו עם בחור,אם היא אומרת שלא זאת פשוט הכחשה[מניסיון!].

הייתה לי לא מזמן שיחה על זה עם חברה,היא סיפרה לי שהיא כל כך מובכת לפעמים שגם אם היא הייתה מאוהבת במישהו היא בחיים לא הייתה מודה בפניו.יש כל מיני מצבים-מבוכה,הכחשה,זרימה-אבל כל אחת רוצה את זה.

את יכולה לשדר רצון לקשר אבל מצד שני את לא אמורה להיות נואשת וליפול לרגליו של כל בחור.

זאת הבעיה ש"לב" ו"רגשות" מנחים לבנאדם תחיים...no name102
אם בחורים בחברה הדתית או בחלק ממנה לא מעוניניםאדם כל שהוא

בסוג כזה של קשר זו בעיה? אפשר להאשים אותם על זה?

מה זה מעדיפים לא לחפש פתרון אצלם? מה הם בדיוק אמורים לעשות?

לאליסף: אין לי ספק שלא התכוונת, אך משתמע קצת השמצהעדינה

לומר :גישה שטחית ורדודה. ברור שחברות ללא תכלית הכרות למטרת נישואין (לא מראש בעוד שנה) איננה נכונה. אך לא חושבת שהבחורה רואה זאת מסיבה שטחיתצ ורדודה. יתכן מאד שהיא מבינה זאת ומסכימה שכך ראוי אך היא מרגישה (וניכר מהשורות ולא מבין השורות) בדידות רגשית. אול יהיא צריכה מישהו שיעזור לה לברר אם היא באמת בשלה ומהן הסיבות, כי לפעמים זה בתת מודע ואם היא באמ תעדיין לא מוכנה, מה יעזור לה לצאת מתחושת הבדידות כי זה לא קל. היא כותבת שהיא בדיכאון.

אני הייתי מנסה להסתכל דווקא על הנסיבותמשה

העניין הוא (השערה בלבד) כנראה הלחץ של ההורים והסביבה (או עצמך) לא להתחתן עד סיום התואר.

אפשר להבין למה זה קורה. במשפחה שגדלתי בה יש לחץ עצום לכיוון הזה.

אפשר לכתוב לך פה שני דברים.

מחד - אף אחד לא מבטיח לך שהדייט הראשון הוא-הוא יהיה היעד המבוקש. להרבה מאוד אנשים טובים לקח שנתיים ואף שנים רבות יותר כדי למצוא את המתאימ/ה.

מאידך - זה לא הוגן למרוח קשרים לאורך תקופה כ"כ ארוכה.  אין צורך להתחתן "מחר בבוקר" או אחרי הדייט השלישי בשביל להבין את זה.

לענ"ד - תתחילי להשקיע בעצמך, באופציות שלך בעולם החופשי, בסביבה שתהיה נעימה לך ובלהתנדב ולהיות במקומות בהם נראה לך שיש סיכוי למצוא משהו.

אל תתחילי קשר ממש כי זה לא הוגן, אבל "להיחשף" ולהבין איך עובד העולם הזה - זה רעיון לא רע בכלל וגם לא מחייב.

משה נראה לי שיש פה בעיה יותר חמורהאליסף ט
אם רוצים לדחות חתונה בגלל מוכנות זה בסדר אבל אם רוצים לדחות רק בגלל הנוחות ולסיים את התואר זו בעיה. מה מבטיח לבחור שאחרי ילד או שניים היא לא תחליט לחכות עשר שנים כי היא רוצה תואר שני ושלישי ולקדם את הקריירה? זו בעיה חמורה של סולם ערכים שבראשו מוצב האגואיזם.
אתה טועה טעות חמורהאנונימי (פותח)

היום תואר ראשון זה לא עניין של אגו,זה דבר בסיסי שבלעדיו לא תוכל להבטיח לעצמך פרנסה וקיום.

וודאי שצריך לעשות תואר ראשוןאליסף ט

ומי שיכול גם תואר שני ושלישי.

זה לא סותר הקמת משפחה.

למען האמת, היום תואר ראשון הוא כמו תעודת בגרות..no name102

והכל עניין של סדר עדיפיות.

וכלל חשוב משו שלדעתי יכול להרגיע הרבה .

בחיים יש שני שלבים בעניין של העול הכלכלי,

אחד, זה עבודה לא כ"כ מסודרת וחסרת יציבות,

והשניה היא תקופה שכבר אמורים להיות יציבים יותר.

בדר"כ תשאלי כל זוג צעיר, והוא לא כ"כ ידע להגיד לך איך הוא חי. הוא לומד, היא לומדת, ואכן לא נעים לשטוף מדרגות ולנגב חלונות, תוך כדי מבחנים ועבודות. אבל ככה זה בהתחלה, במשך הזמן כבר יותר מתייצבים ומוצאים עבודה קבועה ומסודרת.. ב"ה.

יש ענייןאדום צהוב ירוק

של מוכנות כלכלית.

שהיא חלק מבשלות של האדם

לדעתי, ולדעת עוד כמה אנשים בעולם, להתחתן במצב שבו אין לך כל יכולת להחזיק את עצמך, ובטח ובטח שלא משפחה, זה אגואיזם.

אני לא אומרת שלא צריך להתחתן לנצח כי אף פעם אין מספיק כסף, ואני לא אומרת שאם אין לך ביסוס כלכלי עדיף שלא תתחתן, אבל כן, צריך חשוב גם על זה. ואם אלה המסקנות שהיא הגיעה אליהן (ואני די בטוחה שהיא חשבה על זה...), יש סיבה למה שהיא עושה.

ועוד דבר - אין לי מושג מה הקו"ח שלך, אבל לרוב תואר ראשון זה דבר טובעני (אולי עושה רושם שלא, אבל זה בגלל שכל הדוסיות לומדות חינוך לסוגיו השונים...).

ולהקים משפחה תוך כדי, בטח בשנים הראשונות של התואר - זה לא פשוט בכלל בכלל.

הכל עניין של עובדותאליסף ט

אני האחרון שיגיד שכל אחת צריכה לעשות דווקא תואר בהוראה,וגם האחרון שיגיד שצריך לוותר על תואר ואפילו כמה, אבל בהחלט אפשר להקים משפחה בגיל צעיר ואין סתירה,הכל נובע מהאידיאלים וההבנה של חשיבות הדברים. אפשר לשלב את שניהם ואפילו לימוד תורה ביחד.

הכל טוב ויפהאדום צהוב ירוק

כשמדברים על זה באוויר.

כשמגיעים ליישום, גם אם זה אפשרי ומציאותי, זה הרבה פחות פשוט ממה שזה נראה בסיפורים של אחרים...

אני בהחלט מסכים שלהתחתן זה לא החלטה עיוורתמשה

ושאסור להתעלם מהשיקול הכלכלי הכרוך בעניין.

עם זאת - לא צריך לגור ישר בדירת 4 חדרים ולקנות הכל חדש. אפשר לתכנן תקציב מאוזן וראוי גם כשלומדים וצריכים לפרנס משפחה.

זה אומר אולי לגור בקראוון ולישון על מיטות שתוקנו עם זוויות, ואת השולחן בסלון לקחת משכנים של ההורים שבדיוק החליפו ואת הכיסא זרק שכן אחר ותיקנת, אבל  עדיין לסגור את החודש ולחיות עם תקציב מאוזן.

לחילופין, תלוי בתקנון המוסד, ייתכן שאפשר "לפרוש" את התואר על שנה נוספת ולקחת תוכנית מצומצמת יותר.

מי שמכיר אותי יודע שהמקצוע שלי רחוק מחינוך.

לאליסףחלקלקה

למה שבחורים לא ידעו שהיא לא רוצה להתחתן זו לא הסיבה שלא מתחילים איתה נראלי..

חוץ מיזה חתונה זה עול חיובי כן כן..

אבל בנות הרבה פעמים מחפשות את הקשר הנפשי וזה יכול להתקיים בחברות.

אני דברתי על בכלל סגנון קשר כזה ולא על ההתחלותאליסף ט
תגובהאנונימי (פותח)
לדעתי זה שאת קובעת לעצמך מראש שאת לא רוצה חתונה בשנתיים הקרובות אז זה מרתיע את הבחור הדתי הממוצע שהשתחרר מהצבא/ישיבה ורוצה כבר להכיר מישהי לחתונה, ואת גם מאבדת את האובייקטיביות שבבחירה שלך... תבואי בראש פתוח ואת תראי שהכל יסתדר.
אני מכיר הרבה זוגות שהתחתנו באמצע תואר ראשון, אפשר להסתדר..... אני מבין את הרצון שלך "להיות מסודרת" לפני החתונה, אבל זה דברים שאפשר להתגבר עליהם. ככה שזה לא תמיד מצדיק לדחות בכ"כ הרבה זמן את החתונה בגלל זה.
וזה ברור שאת מרגישה קצת ריקה בזה שאין לך בחור בחיים, כי ככה נבראנו, שכל אחד נמשך למין השני ומשלים אותו.
ודעתיאנונימי (פותח)

אני חושבת,שאנחנו כבני אדם בוחרים לאיזה חברה אנחנו רוצים להשתייך.

ברגע שבחרת להשתייך לחברה הדוסית ה"כבדה" יותר (לא מצאתי הגדרה יותר טובה), את צריכה להתמודד עם מה שהיא מציעה. זה נשמע צר אופקים,אני יודעת, אבל אין לי דרך טובה יותר להגדיר את זה...

בחברה שלנו,קשר ארוך לפני החתונה הוא לא מקובל, ובצדק מוחלט (שוב, בעיני ממי שבוחר בדרך הזו) אנשים לא מחפשים קשר "סתם" ,אלא ממוקד מטרה.

גם אני בת 21, והתחלתי לצאת רק לאחרונה, למרות חברות שלי מסתובבות עם בנים וידידים מגיל 0,ולמרות חברות רבות שכבר התחתנו.. כי הבנתי שעכשיו אני יכולה ורוצה לראות את עצמי תחת החופה,על כל המשתמע מכך.

קשה לי לדמייין בחור שמגדיר את עצמו כ"דוס" ותורני, שירצה קשר מתמשך עם בחורה,

בלי חתונה באופק... בלי לדבר על הבעיות ההלכתיות שבעניין...

"זאת הבעיה בחברה הדתית,כשאומרים משהו שלא מוצא חן בעיניהם הם מעדיפים לא לחפש פתרון אצלם אלא להוקיע אותם לחברה פחות דתית ואפילו חילונית כמו שאמרת."

חס וחלילה לא הוקענו אף אחד, להיפך, כל אחד שרוצה להשתייך  יותר ממוזמן, אבל את יודעת מה אומרים- "ברומא, התנהג כרומאי".. אי אפשר לקחת רק את הדברים הטובים ..

נראלי שבגלל זה אליסף הציע לך לחפש בחברה קצת אחרת. יש אנשים שמבחינתם קשר ארך לפני החתונה זה מאסט לגמרי . יש לי מלא חברות כאלו,ואני ממש מכבדת אותם, אבל מבחינתי זה לא עובד..

לגבי זה שלא מתחילים איתך אני מזדהה איתך לחלוטין, אבל נראלי שזה על אותו עיקרון. היו פה דיונים ארוכיםםם בנושא. למה חברה דוסים לא מתחילים אחד עם השני   וכו וכו.. אז זה קטע דיי כללי, ולא מכוון אלייך אישית. לא יודעת אם הבנתי נכון, אבל נראלי שפשוט סוג הבחורים שהיית רוצה שיתחילו איתך לא מתחילים. וזה לא בגלל שאת לא יפה/חמודה וכו, אלא כי לא נעים ,לא מקובל וכו...

חחחה חוצמיזה שתאמיני לי שעדיף שלא יתחילו איתך... על כל האנשים ההזויים שהתחילו איתי אפשר לכתוב ספר בערך, אבל כמובן שמי שאני רוצה שיתחיל, לא  שם קצוץ...

אני חושבת שבסופו של דבר, את צריכה לחשוב איפה את רוצה לראות את עצמך. אם חשוב לך בחור ממש תורני וקשר בסגנון הזה בעתיד, אז לדעתי פשוט חבל שלא לחכות עד שרוצים להתחתן.

ואם לא , וגם זה סבבה לגמרי, אז תבקשי תחברות שלך (כן, אלה שכולם מתחילים איתם) שיכירו לך מישו נחמד..

ושיהיה באמת מלא מלא בהצלחה, לא חשוב מה תבחרי

נ.ב- מצטערת אם התגובה יצאה ותקפנית. מאוד השתדלתי שלא...והכל בא מתוך כבוד והערכה

אגב, שכחתי לצייןאנונימי (פותח)

שגם אני סטודנטית.. ולא להוראה על כל המשתמע מכך..

קל זה לא יהיה. אבל נראלי שמשתלם יהיה גם יהיה

כן,אני מקבלת את התגובה שלך בהבנהאנונימי (פותח)

את צודקת-ככה זה כשחיים בחברה דוסית,תמיד הרגשתי קצת יוצאת דופן אבל לאחרונה אני מרגישה את זה בעוצמות בלתי ניתנות לשליטה כיוון שכל החברות שלי עסוקות עם כל הידידים שלהם,השיחות שלהן איתם יכולות להמשך שעות ארוכות ואיתי הן בקושי מוצאות זמן לדבר.טוב אי אפשר להאשים אותן,גם אם לי היה חבר-הייתי מבלה ככה שעות בטלפון.

את צודקת לגבי זה שלא כדאי שכל סוטה יתחיל איתי ברחוב,יש בזה יתרון מצד אחד שאת דתייה-יותר חוששים להתקרב אלייך,אבל לפעמים את יודעת בשביל האגו,את כן רוצה את זה.

כל הלימודים בתיכון הייתי עסוקה בתפילות,צניעות וציונים וכמעט ולא הסתכלתי על בנים ופתאום זה הגיע וקשה לי להתמודד עם זה עכשיו,כולם מצפים שתתחתני כשאני בקושי יודעת איך בחורים מתנהלים.בעיניי זה פשוט לא אנושי.

אם כך- אני יכולה לאחל לך-אחותו

שכשבעז"ה תחליטי שאת מעוניינת בקשר לחתונה ותזכי לחהתחתן ולהקים בית מתוך צניעות והתרכזות במתן כל כוחות האהבה הטמונים בך אך ורק לבעלך ( וכמובן- גם הוא לך) - תראי כמה טוב עשית , וכמה ברכה תצמח לך מזה בעז"ה.

........אנונימי (פותח)

זה באמת מוזר להתחתן לפני שיודעים איך הצד השני מתנהל, אבל בעיני זה הדבר הכ מתוק ויפה שיכול להיות....

אני מאחלת לעצמי, שבעזרת ה' אני לא יכיר התנהלות של בנים מקרוב מידי, אני רוצה להכיר התנהלות של בנאדם אחד.בעלי

כן, זה דוסי ו"חשוך" אוליי להגיד את זה, אבל אני מרגישה שזה הכי נכון לי.

אבל, הדבר האחרון שאני באה לעשות פה זה לשכנע אותך. אין פה משהו נכון או לא נכון לדעתי אלא עניין של השקפת עולם...

אני חוזרת ושואלת את מה שכבר כתבתי לך- איך את רואה את הבית שלך?

את עצמך בעוד שנתיים שלוש ,ארבע, כנשואה?איזה סוג בעל את רוצה שיהיה לך?

ממש חשוב שתעני את זה לעצמך.. וזה יעזור לך בהתנהלות הלאה...

אם את רוצה בית תורני ובחור דוס ורציני, לא יקרה כלום אם את לא יודעת איך בנים מתנהלים, אז תדעי אחרי החתונה... ושווה לך "להקריב" את השנתיים שלוש האלו כש..כן, לכל החברות שלך יש חבר ולך לא. וזה מעצבן. ומרגיז. אבל את יודעת שאת מחכה לדבר האמיתי.. (אני לא יתחיל לפרט פה את כל העניין, אני בטוחה ששמעת את השיחה- " חבר- למה לא" מליון פעמים בתיכון)

אם זה לא מה שאת מחפשת בעתיד שלך..אז קדימה! צאי לדרך וחפשי לך קשר  ארוך, או כמה קשרים, גם לפני החתונה. רק קחי בחשבון שכשאת באה בהצהרה של עוד לא חתונה, סוג הבחורים שירצו לצאת איתך לא יהיה דוסים בטרוף.. ושוב, זה סבבה . השאלה היא- מה את רוצה?

זה בסדר להרגיש יוצאת דופן, וטוב שאת אומרת ושואלת ולא עושה רק כי "כולם עשים". תדעי לך שאני ממש מעריכה אותך על זה...

מזדהה ומוסיפהאדום צהוב ירוק

גם אני נמצאת בסיטואציה די דומה למה שאת מתארת.

אני מוקפת בחברות, במשפחה, בלימודים טובעניים, ובאופן כללי - אני ממש לא מחפשת אטרקציות בחיים, ולמען האמת גם אין לי עודף זמן בשבילם. רק מה? חסר לי משהו. חסר בי משהו.

המשהו הזה גורם לי לתסכולי בדידות (דכאונות חמורים טרם נרשמו), למצבים שבהם אני תוהה לעצמי למה מכל העשרות חברות שב"ה יש לי, אני לא מוצאת אף אחת שבא לי לעשות איתה משהו, ואפילו לא לדבר בטלפון...

הפתרון לבעיה די ברור לי: חבר.

אבל חבר, לא בעל.

אני מרגישה הכי בשלה שבעולם לצאת עם מישהו, להתחבר עם מישהו, אבל להתחתן - ממש, אבל ממש, לא (מהרבה סיבות, לא רואה צורך לפרט).

מישהו לחלוק איתו את הדברים, מישהו שילווה אותי ושאני אלווה אותו, מישהו שלא ישעמם אותי, מישהו שאני לא אשעמם אותו, וכו' וכו'...

והקונפליקט הזה הוא קשה, הוא מעיק. זאת התמודדות לא קלה..

ב"ה הצעות יש לא מעט, ובכל פעם אני מתלבטת אולי הפעם אני כן אענה בחיוב...........?

אבל לא, אני יודעת שקשר שנועד בשביל להימרח הוא קשר רע. ואם הוא לא יימרח - זה יהיה קשר בוסרי.

לי, לצערי, או שלא, אני עוד לא יודעת להחליט, יצא להתנסות במערכת יחסית עם בן.

זה היה בשנות התיכון המאוחרות, זה היה קשר שנראה כ"כ מבטיח וכ"כ ניצחי בנקודת מבט של אז.... רק מה? ידענו שאנחנו צריכים למרוח את הקשר הזה לעוד כמה וכמה שנים, וזה היה קשה! רק המחשבה על זה הייתה קשה...

בשלב כלשהו ב"ה השכלתי לחתוך את זה. לא כי היה לנו רע ביחד, לא כי היו ספקות, אלא כי זה היה כ"כ כ"כ לא בריא למשוך ולמשוך ככה חברות. זה אולי מספק את הרגש בנקודות מסויימות, אבל מקשה גם עליו וגם על השכל בכ"כ הרבה משטחים אחרים, מה שפוגע בשאר תחומי החיים.

אז למרות שזה קשה, ולמרות שזה מדכא ואפילו מתיש (פשוט כי זה סוחט את הלב...), אני יודעת שזה הרבה יותר קשה לחכות לבשלות, כשאת נמצאת בתוך מערכת יחסים. כי הצורך הזה להתחתן קיים בנו כבר מגיל די צעיר (גם אם כרגע הוא מגיע בתור צורך לחבר..), אבל לבשלות לוקח קצת יותר זמן...

לחכות למשהו זה תמיד מעצבן ומעיק, בטח כשזה משהו כ"כ משמעותי.

אני שמחה לראות שאני לא היחידה שמרגישה את זהאנונימי (פותח)

אני מעריצה אותך שאת מחזיקה ככה מעמד עם כל ההצעות שלך,האמת שאני כן חושבת שהייתי מנסה.אולי באמת יצא מזה משהו טוב?אין לדעת אף פעם.

אולי...אדום צהוב ירוק

אולי יצא מזה משהו טוב, וזה בדיוק מה שאני חוששת ממנו. שייצא מזה משהו טוב, ויגיע טרם זמנו.

עם כל הקושי העכשווי - הקושי שבמריחה של קשר הוא הרבה יותר חזק וכואב.

אני לא חושבת שהלב שלנו הוא משהו שלא כדאי לעשות עליו ניסויים, זה עלול לגרום לתופעות לוואי חמורות וארוכות טווח.

הרגשתי את זה פעם אחת יותר מידי, ואני לא רוצה להרגיש את זה שוב. ואני ממליצה גם לך שלא לנסות את זה...

יכול להיות שיהיה שלב בחיים שגם אם לא ארגיש את הבשלות אתחיל לצאת בתקווה שזה יגיע, אבל בגילי המאוד לא מופלג (מתקרב ל21) אני עוד יכולה להרשות לעצמי להשאר רווקה.

תאמיני ליאנונימי (פותח)

נראה לי שבמצבי עדיף להיות עם לב שבור מאשר עם לב "לא עשוי".

אם את מבינה למה אני מתכוונת.

תאמיני ליאדום צהוב ירוק

שלא.

זה כמו לרצות לגעת באש רק כי אף פעם לא נכוות....

ואת יודעת מה הכי בעיה בזה? שאף פעם לא יצליחו לשכנע אותך שזה לא כדאי.

זה אומר שאין סיבה מספיק טובה לומר לי "לא"אנונימי (פותח)
לא ממש...אדום צהוב ירוק

זה אומר שאת מידי "מסנוורת" בשביל להקשיב למה שמייעצים לך.

עד שלא חווים את הכאב לא מבינים אותו. השאלה היא אם חייבים לחוות??

לא חייבים לחוות כל דבר בחייםאנונימי (פותח)

אבל לפעמים את מנסה לחשוב האם חייך היו נראים אחרת כרגע אם כן היית חווה את זה,ויכול להיות שכן.

יכול להיות שהייתי מבינה דברים מסויימים שהיום אני קלולס בהם,ברור לי שאינני יכולה להתחתן עד שלא אהיה בקשר ארוך ורציני[ו10 דייטים לא נחשבים בעיניי לקשר רציני].

ברור שהם היו נראים אחרתאדום צהוב ירוק

כל דבר שאנחנו חווים משפיע על החיים שלנו.. אבל לא תמיד לחיוב...

אם מה שמונע בעדך להתחתן כרגע זה שלא התנסית בקשר ארוך ורציני - זה הזמן לצאת!

אבל ממה שהבנתי מההודעותה קודמות שלך - לא זאת הסיבה....

אני לא חושבת שזאת בעיה להיות בקשר עם מישהו שנתיים אם זה הזמן שאתם צריכים כדי להתארס (טוב, אולי אם צריך שנתיים בשביל זה זה אומר דרשני... אבל לא בטוח בכלל....), אבל אם אתם חברים שנתיים רק כדי לא להתחתן לפני יעד מסויים - זה נקרא למרוח קשר, וזה, תאמיני לי, לא בריא בעליל!

כל קשר שיהיה לי עם בחור בזמן הקרובאנונימי (פותח)

בסופו של דבר מטרתו תהיה לחתונה,אני אמרתי שפשוט כרגע אני לא יכולה לראות את עצמי במצב כזה.אני לא יכולה לחשוב על חתונה אם אינני יודעת "לאן אני נכנסת".לכן אני רוצה לתת לדברים לזרום בהתחלה ואם הם יזרמו בכיוון טוב,יכול להיות שזה יוביל לחתונה.

זה כבר משהו אחר...אדום צהוב ירוק

זה לא שאת יודעת שאת לא מוכנה לחתונה, זה שאת לא יודעת מה זה דורש ממך.

זה אומר שאת צריכה לברר את הנקודה הזאת, שחלק מהבירור נעשה באמת דרך קפיצה למים.

אבל אני עדיין עומדת על דעתי שאם את לא רוצה להתחתן עכשיו (ולא משנה אם הסיבה היא לימודים או זה שהשיער שלך קצר מידי בשביל תסרוקת מפוצצת), אין לך מה לצאת לדייטים.

גם אם כרגע ברור לך שאין סיכוי שתתארסי אחרי 10 דייטים.... איך כתבת קודם?

NEVER SAY NEVER

אינני יודעת מה זה דורש ואינני מוכנה לכךאנונימי (פותח)

אני מאמינה שאני אצטרך להקשר למישהו לפני שאחליט שאני כבר יכולה לדמיין את עצמי מתחת לחופה.

אז כן,אני לא יודעת מה אעשה אבל אם מישהו יציע לי לצאת איתו-אני לא אסרב,מצד שני אני לא מתחייבת שתוך שנה אתחתן איתו.

את לא חייבת 10 פגישות...המבקש
את יכולה גם חצי שנה או שנה עד הארוסין אבל זה מסובך מידי להיות שנתיים בקשר בלי מטרה לקשר...
לכל קשר יש בסופו של דבר מטרה לחתונהאנונימי (פותח)

אבל אני לא יכולה להבטיח שזה מה שיקרה אם מעולם לא יצאתי עם בחור בצורה רצינית ולא למדתי להכיר אותו כמו שצריך.

ממש מסכימהאנונימי (פותח)

איתך...ובאמת כל הכבוד לך!

אני יודעת כמה זה לא קל..ג

ם אני הייתי במצב הזה לפני שנה,ושנתיים..וברוך ה',זה מגיע

יש לי שאלהפשוטת העם

נניח תאורטית שאני יוצאת עם בחור ואני יודעת שאיתו אני אתחתן, אבל אני באמת לא מתכוונת להתחתן בחצי שנה הקרובה לפחות. אין, ברור לי שזה הוא! זה גם לא טוב?

גם אני עברתי את זה, אני גם הייתי שם, יצאתי עם מישהו המון זמן [כמה שנים...] וחתכתי את הקשר כי שנינו השתנינו והגענו למקומות ממש שונים בסופו של דבר. אני ממש לא רואה סיבה למה שאני אשאר "לבד", אז מה אכפת לי? אני יודעת איך זה מרגיש, הלב שלי עבר את הטלטלה ההיא ואני רוצה להצליח בקשר אחר, כשסופו של דבר אני גם אתחתן עם הבחור שיצאתי איתו במהלך התקופה הזאת.

אני לא מפחדת  כי אני יודעת שהלב שלי ישרוד את המשברים [משברים יותר חזקים מהמשבר עם ההוא לא יהיו], אז למה בעצם לא?

הכל תיאורטי, כן? 

השאלה הייתה מכוונת אליי?אדום צהוב ירוק

אם כן, מחילה, לא הבנתי...

אשמח אם תבארי...

כןפשוטת העם

אני באה מנק' מוצא כמו שלך, אחרי קשר ארוך ולא בריא...

אני יודעת מה ההשלכות ובכל זאת אני רוצה לצאת עם מישהו עכשיו ולא בוער לי להתחתן.

מה הבעייה בלצאת עם מישהו פרק זמן כשיודעים שבסופו של דבר באופן בטוח שהוא האחד שאיתו אני אתחתן?

קודם כלאדום צהוב ירוק

אני לא איזה יועצת זוגית... (אני כולה בחורה שטרם מלאו לה 21...)

אז נא לקת את מה אני כותבת בערבון מוגבל. אני כותבת עפ"י עניות דעתי ומנסיוני הדל בלבד.

ועכשיו לגוף התשובה -

יש הבדל בין "לא בוער לי להתחתן" לבין לא רוצה להתחתן כרגע.

ויש גם הבדל בין ליזום קשר כשלא רוצים להתחתן כרגע לבין להיקלע לקשר ולזרום איתו.

אני חושבת, על עצמי, לא יודעת מה עם שאר העולם, שאני לא רוצה להיכנס בכלל לקשר לפני שאני רוצה ובשלה לנישואים. למה? כי אני לא שוללת אפשרות של להכיר שבוע ולהיות מאורסים חודש. לא יודעת אם זה יקרה, אבל אני לא מצהירה הצהרות. לא לעולם ולא לעצמי. והדבר שאני הכי רוצה להימנע ממנו הוא  - להכיר מישהו טרם בשלות, ולמרוח את הקשר עד שזה יהיה רלוונטי. (מה גם שזה עלול לדכא התפתחות אישית. אבל זה כבר נושא ארוך ומורכב בפני עצמו...)

סיבה שניה שאני חושבת שזה לא נכון להיכנס לזה אם עדיין לא רוצים ממש ממש - נגיד שאת רוצה להתחתן עוד חצי שנה. אחלה. נפלא. מצויין. זה זמן הגיוני וסביר ביותר להכיר+להתארס, אז למה לא ליזום קשר?!

מי אמר שבעוד חצי שנה באמת תרגישי שהגיע הזמן? אולי תרגישי שאת עוד לא בשלה ב100%, אבל מה לעשות, הטבעת כבר על היד....

לכן, אני לא אזום קשר לפני שאני מרגישה שבאמת הגיע הזמן לכך.

אני מאמינה שאם עכשיו אני אקלע לקשר, אני כן אמשיך איתו, ואשתדל לא למשוך את הזמן, עד כמה שניתן.

אבל שוב, אני חוזרת ומזכירה, אני לא מישהי מנוסה ומבינה יתר על המידה.. אני בסה"כ מדברת מהרהורי ליבי...

הבנתי. תודה פשוטת העם
אתן יכולות להסביראבא שמואל

לבור כמוני, אם אתן לא בשלות/רוצות כרגע להתחתן, מדוע שלא תקננה לכן חברה טובה?

מה יתרון לחבר? בשבילכן.

עונה בשם עצמיאדום צהוב ירוק

כי נמאס כבר מתחליפים ודברים זמניים.

רוצים להרגיש שלמים.

חברות, כמה שהן קרובות אלייך, לא עונות על כל הצרכים. כי בסופו של דבר - כל אחת חיה את חייה בנפרד, אין קביעות משותפת.

וחוץ מזה, שככה הקב"ה ברא את עולמו, הפכים משלימים, ובשביל להגיע לשלמות הזאת צריך בן זוג, ולא בת זוג. ואת זה בדיוק אנחנו מחפשים.... נמאס להיות חצי בן אדם.

אתה יודע מה זה חברה?פשוטת העם

נכון, יכולות להיות חברות אמת שישארו למשך שנים, אבל הן ממש בודדות. יש לי הרבה חברות טובות מאוד שאני פשוט לא יכולה לספר להן כלום, כי או שהן לא יבינו או שהן יספרו לכל שאר העולם [כן, הייתי בסרט כזה.].

קשר אמיתי ונאמן יכול לבוא לדעתי רק מתוך רגש אמיתי וכן. קשר ברמות כאלה יכול להתממש רק עם בן, מה לעשות... אני לא יכולה לקלוט בת שתכיל אותי.

סליחה אם האף שלי למעלה...גורנישט

אבל רק מישהי רווקה יכול לכתוב שגבר יבין אותה יותר טוב מאישה...

יקרה, את חיה בסרט.

גברים באו מכוכב אחר, הם חושבים אחרת לגמרי ממך.

אני לא אומרת חס וחלילה לא להתחתן איתם קורץ

רק להנמיך ציפיות...

ולשמור כמה חברות לעת מצוא. 

*יכולהגורנישט
אני מתה על חברות שליפשוטת העם

לא הייתי מוותרת עליהן בשום הון שבעולם.

אבל אני הייתי בסרט הזה, היה לי חבר במשך מספיק שנים כדי לדעת שהוא הבין אותי הרבה יותר טוב מהחברות שלי.

אני אולי רווקה שלא יודעת כלום מחייה, אבל אני יודעת על עצמי שעם בנים [לא שהיו כ"כ הרבה קשרים רציניים, סה"כ אחד...] הסתדרתי הרבה יותר טוב.

לא מעניין אותי כול התגובות....שרון כהן

נמאס לי לומר את זה אבל כן ככה אנחנו אמרות להכיר חתן דווקא מחברה נפרדת!!!

זה נקרא צניעות, כן ככה בלי כול מיני חברים באמצע רק בעלי בלבד!!

את חושבת שיהיה לך אושר עם חבר אז את טועה!! אולי באותו הרגע יהיה לך כיף... אבל אח"כ אל תבכי ותגידי בשביל מה??

ואם יש יחידי סגולה ששמחו מחברים לפני החתונה אז מה שהם עשו זה היה חילול ה'!!!  

ואם יש לך עדיין ספקות לגבי חבר לפני חתונה אז אני ממליצה לך ללכת לרב ולשאול אותו למה זה אסור ומה זה יכול לגרום!!

ועם עדיין יש לך ספקות אף אחד לא מכריך אותך להיות דתיה את מוזמנת לצאת ממעגלנו "הקטן והמצומצם" שנקרא דת ולככת לעולם "הגדול" ולחיות שם איך "שבא לך" ...

מצטערת נמאס לי כבר לשמוע את זה!!! אם את לא מבינה את הערך למה את כאן??

אם את כ"כ מתוסכלת שבנים לא מתחילים אתך ברכבת כנראה זה לא סתם... 

לכי תלמדי שקראי ספרי לימוד על מה זה משפחה!

שרון-מה ההתפרצות הזאת? היא שאלה דבר לגיטימי...המבקש
מאוד מובן שהיא מצפה להכיר קצת יותר את העולם האחר לפני שהיא מחליטה להתחתן עם בעלה (גם אם זה יהיה רק בעוד כמה שנים,וזה לא סותר את מה שאמרתי בהודעות הקודמות.)...מי שחושב כמו דברייך שזה צריך לבוא מחברה נפרדת הוא טועה! אי אפשר לדרוש מאדם להתחתן בלי להכיר את העולם האחר. ובחברה נפרדת השאלה היא: באיזה שלב בחיים עושים את זה? ואיך?.לא שייך להצטופף עם גברים ברכבת בתקוה לזכות במבטם באותה מידה שלא רצוי,להבדיל, לצאת עם מדוייטים רבים עד שמכירים את הנפש של המין האחר.
לא מדויק,אפשר בהחלט לצפות שיגיע מחברה נפרדת.אליסף ט
ויותר מזה,בדרך כלל למי שמגיע מחברה נפרדת יהיה יותר קל להתחתן,והרבה פעמים גם חיי זוגיות יותר מוצלחים. זה פשוט מאוד - ברגע שאני מכיר הרבה בנות אני מתלבט הרבה, אם אני מכיר פחות יותר קל לאהוב אחת. וגם חיי זוגיות יותר טובים אבל זה לא המקום. בכל מקרה החשיבה שצריך להכיר הרבה מבני/בנות המין השני לפני חתונה היא מוטעית. זה לא עוזר לכלום,בטח שלא קשר ארוך לפני חתונה,זה רק מטעה. מה שצריך להכיר זה את האופי והתכונות,ולהתחבר,מה כבר אפשר ללמוד בשנתיים? זו אשליה,הרי בפועל רק יום אחרי החתונה פתאום יתגלה מה זה חיי זוגיות,אז השנתיים האלה סתם בזבוז זמן. אפשר לראות בעיניים את אותם זוגות חילונים שחיים שנים ביחד לפני חתונה,זה לא עוזר להם לחיי זוגיות טובים ולא מקל עליהם בבחירת בן זוג,זה רק הורס. שלא נדבר על הבגידות שזה מביא. לא יעזור כלום גישה כזו אינה מגיעה ממקום תורני אלא רק מחשיבה מהבטן.
כל מילה- סוכר!no name102
תסלח ליאנונימי (פותח)

אבל זה נשמע כמו חשיבת צרת אפקים-אני לא רוצה להתמודד עם מה שיש בעולם ולכן עדיף לי לעצום עיניים.

אני לא רוצה לבגוד אז אני אסתובב רק בחברה של גברים\נשים וכשארצה להתחתן אעשה זאת רק עם מישהי אחת שאותה הציעו לי והכירו לי,כי אחרי הכל-אף אחת אחרת לא קיימת בשבילי וזה מה שיש.

ואל תגדיר בבקשה את צורת החשיבה שלי ואל תעז לומר שהיא לא מגיעה ממקום תורני,אין לך מושג עם מי אתה מדבר,אני הבן האדם האחרון בעולם שמחפש "לשחק".

מבינה למה את חושבת כך אך כדאי לך ולכולם(אני כבר מאעדינה

מאזינה לתוכניתו ה נ פ ל א ה  של הרב שמחה כהן שליט"א הוא "ספטס" בנושא, מבין מאד לנפש האיש ולנפש האישה. מי שישמע פעם אחת לא יותר על התוכנית. יש שאלות מאזינים גם נשואים וגם רווקים מלבטים(לגבי קשרים נוכחיים וגם תאורטית) הוא עונה לעניין בהרחבה, בהבנה, באהבה, הוא   ה  מומחה.לא מחמיאה סתם. הבנתו לנפש מדהימה. תוכנית מומלצת לכולם. ביום ראשון בשעה 11-12 ב ל י ל ה   ברדיו "קול-חי".מקסים ומומלץ

ל"דתייה הצ') ולכולם: מה עם הספר הנהדר של הרבנית נרעדינה

הרבנית נריה שתח' "טל נעורים" מסביר נהדר את הנושא ומקרבו ללב ומעודד?! מומלץ מאד. אפשר למצוא גם בספריות אולפנות ואולי אפילו מכללות או מדרשות. (מי שאינה מניה יכולה לבקש שישאלו עבורה מהספרייה) ספרות תורנית של מומחים מועילה מאד

ל"דתייה היקרה".אני מבינה אותך כי גםעדינה

גם אני הרגשתי בדידות. ב"ה, כיום אני בת 30, נשואה ואם לארבעיה וב"ה שמחה "תודה לא-ל  תודה לא-ל.  לא אומר לך שהנישואין הם גן של שושנים. אחרי החתונה עם המחויבויות, בית ילדים (ב"ה מליון פעם שבריאים והכל בסדר) חובות וכו', זה לא כמו זוג צעיר מאורס ללא עול אבל זה עול טבעי וחיובי וטוב. וגם אין פנאי לכ"כ הרבה שיחות כמו קודם וגם הרגשת ה"התלהבות וההתתרגשות" המיוחדת שלפני כן מתפוגגת,(טוב, כמובן רק כעבור כמה שנים, שחולפות מהר) זו המציאות, השגרה אבל נשארת ידידות, אחוה ו....המון עבודה על המידות. רק כשחיים יחד מבינים. אז צריך לדעת זאת מראש.   אבל עד החתונה הרגשתי בדידות וצורך טבעי בקשר והיה לי לא קל אבל ידעתי שהאמת מחייבת אי חברות עד לנישואין וכך נהגתי. לא הייתי עד שהתחלתי להיפגש אבל התקופה עוברת מהר וכדאי להשקיע אנרגיה בבדברי םשגורמים לך שמחה, אולי חוג מעניין (אוהבת אומנות?) שיעורים שאת אוהבת מאיזו מדרשה, יש שיעורים נפלאים בכל מיני נושאים(לפעמים עם כיבוד שמוסיף לאוירה הנחמדה) וכך גם תכירי חברות כמוך.

מאחלת לך להיות מאושרת ולמצוא זיווגך הטוב בעיתו ובזמנו. ו..תתעודדי השנים עוברות מהר אנו אפילו לא מרגישים אז כדאי מאד לנצל כל דקה.. לימוד נושא זוגיות ומשפחה לדוג', הרב שמחה כהן (יש לו ספרים מעולים) הרבנית מזרחי, המון נשים אוהבות להאזין לשיעוריה גם באינט' וכו' וכו'

לעדינהאנונימי (פותח)

תודה על העידוד.

אני לא יודעת מה מרגיז אותי יותר ומה מדכא אותי בימים אלו-השאלות האמוניות שלי או הבדידות.

כשלמדתי בתיכון הכל היה ברור לי-כיצד להתלבש,מהם השיעורים אליהם עליי ללכת,כיצד ללמוד למבחנים,כיצד להוציא תעודת בגרות,איך ומתי להתפלל.

כשנגמר הלכתי לשירות לאומי,בשנה הראשונה נאלצתי להתמודד במקום עם אווירה חילונית,הרגשתי שאני מאבדת חלק מאישיותי.בשנה השנייה התחזקתי כיוון שבחרתי מוסד עם אופי דתי והכל היה נראה טוב יותר.

עכשיו כשאין לי במה להאחז-אין מסגרת תומכת,העבודה היא במקום חילוני והחברות עסוקות רק בלימודים ומבלות שעות ביחד עם הידידים שלהן,אז גם אני רוצה.

כמובן שחוץ מהעניין הזה-אני באמת מרגישה שכבר הגיע הזמן שיהיה לי חבר.אני אומנם דתייה,בית דתי וכל אורך החיים דתי אבל אני לא רואה שום דבר רע בקשר שכזה אם בסופו של דבר יכול להיות שהוא יוביל אותי לחתונה[פשוט לא כרגע].

אולי אני עיוורת ואולי אין לי מושג,אבל זה מה שהלב אומר לי כל הזמן.תמיד אמרו לי ללכת אחרי הלב שלי[לא התכוונו ותסלחי לי על הביטוי ללכת עם הלב שלי עד למיטה לפני החתונה]אבל בכל השאר הדברים זה מה שאמרו לי וככה אני באמת מרגישה.

ל"דתייה" מעדינהעדינה

נניח שאת מחפשת דירה: יש לך תנאים: מס' חדרים, מס' כיווני אויר, אזור, קומה, בניין שכנים וכו' וכו'. האת היית בודקת דירה באקראי ואולי אח"כ היא תתאים. מובן שלא, את מבררת במקומות הרלוונטיים ומסננת מראש. אז מדוע שבן זוג תבחרי באופן פחות רציני. הכרות אקראית (אם הבנתי נכונה מהמשפט שכתבת "איני רואה דבר רע בקשר שיתכן שיוביל לחתונה"..בערך) או שלא הבנתי?

הרי ברור לך שנישואין זה דבר רציני. ויש לעשות ברורים וכו'כדאי לך מאוד מאוד לקרא את הספר הפופולארי של הרב שמחה קוק שליט"א(ספטס בתחום זוגיות) "הבית היהודי" חלק א' יש פרקים על הכרות לנישואין.

אבל את יודעת שחברותייך לא התחנכו לצערנו באורח חיים תורני ואין ו אשמתן. את מרגישה בדידות, זה מובן אך איכן החברותשלך.כשאין מסגרת ומסיימי םשרות לאומי ועדיין לא התחילו הלימודים, זה קשה, אני יודעת אבל אפשר למצוא מסגרת כגון חוגים מדרשות עם שיעורי םשיענינו אותך  .יש מגוון גדול. שליחה שאני עונה תשובה דומה

. גי ל21 זה באמ תעדיין סוף גיל ההתבגרות, בימינו.

אך במצב שך בדידות גדולה צריך אדם קרוב אולי רבניתשאת סומכת עליה, חברה גדולה יותר  אך  ע ם   ח כ מ ת  ח י י ם, אישיות קרובה ומבינה שתייעץ. חברות עם ידי סתם לא תועיל לך אם את באמת אינך רוצה להינשא בשלב זה משיקולייך שלך . מצאי מסגרת, משהו מעניין שישמח אותך,  ספרות טובה שתועיל לך לקרב הנושא ללב ואישיות מבינה וקרובה לייעוץ אישי. כל אדם צריך זאת באיזשהו שלב בחיים. בהצלחה ובסיעתא דשמיא, מכל הלב

ממש לא,זו חשיבה שמכירה את המציאות.אליסף ט

ואף אחד לא אמר לך להתחתן עם הראשון שמציעים לך,יוצאים ובודקים,אפשר לצאת חודש וחודשיים ושלושה וארבעה ולהחליט אם זה מתאים. להתכחש למציאות זה לא פתרון,המציאות היא שאנשים שמסתובבים עם בני המין השני מגיעים לנפילות הן לפני הנישואים והן אחרי. זה לא אני המצאתי,תשאלי תלמידי חכמים,לא סתם ישנה התרחקות,לא סתם אנחנו לומדים בבתי ספר ומוסדות נפרדים. יש טעם להפרדה הזאת בין המינים.

אני בהחלט אגדיר את צורת החשיבה,לא אכפת לי אם היא שלך או של מישהו אחר,הגעת לפורום אז תתרגלי שמחווים פה דעה.

איזו הכללה גסה!פשוטת העם
אמרתי להחליף הרבה זוגות?לא!המבקש
אמרתי שמי שחושב שהוא יכול להתחתן בלי להכיר ולו במעט את העולם האחר הוא שוטה.
לשואלת, תעשי מה שטוב לך!הסהר האיתן

כל דבר כאן זה בגדר יעוץ.

אם את רוצה חבר לכי על חבר

אבל לפחות תודיעי לו שאת לא רוצה כרגע להתחתן.

את רוצה חברה של גבר?

את יכולה לטפח ידידים

כך תלמדי על גברים קצת.

זה כבר נהיה מקובל

שלבנות דתיות יש חבר'ה שהן מסתובבות איתם

מן ידידים כאלה של לצאת למקומות וכו'.

בכל מקרה אני ממש מבינה אותך

ומבינה את הדילמה.

מה קרה לנו????א.א.ק

איך זה בדיוק, ומתי, נהיה לגיטימי - שלבנות יש "ידידים" ולבנים יש "ידידות"???

זה פשוט רע בעיני.

כל קשר שיהיה לך עם מישהו -

או שאת תתאהבי בו, או שהוא יתאהב בך.

ואז,

כשיש כבר אהבה - מאוד מאוד מאוד קשה לשמור על ההלכות שקשורות לבנים ובנות.

ואני עדיין לא מדברת על ההלכות הבסיסיות והראשוניות של הסתכלות, הנאה (אפילו מריח!) או כל דבר כזה...

למה את רוצה להרוס לעצמך את הדבר הקדוש הזה - שנקרא "קשר"?

כל אדם שתפגשי איתו בדרך, ישאיר בך משהו ממנו.

ככה את רוצה להגיע לבעלך??

עם כל כך הרבה חלקים מבנים אחרים?

לא חבל????

תשמרי על עצמך.

על הכבוד שלך.

על הנפש שלך.

עכשיו אחזור קצת למה שאני רואה בתור בסיס:

אני מרגישה שיש אצלך איזה חסר שקשור לבניית האמונה.

כן, באולפנא זה היה מספיק.

כשיש סביבה דתית מאוד סביבך - זה מספיק.

אבל בשבילך, באמת - זה לא.

ואני מדברת בתור בת שעובדת במקום שכולו (חוץ מאחת, שהצטרפה לפני פחות מחודש) חילונים.

צריך לעשות בירור עצמי - מה זאת היהדות? מה היא כוללת - ואיך לכל הרוחות - זה קשור אליי??

אחר כך - הרבה דברים יהיו פתאום מאוד מאוד ברורים.

בהצלחה רבה.

בתור אחת שהתחתנה עם הבחור הראשון שהיא נפגשה איתו, ולא - לא היו לי קשרים בתיכון, ולא - לא היו מתחילים איתי, לא ברחוב, לא ברכבת, ולא בשום מקום.

ואני לא חושבת שאני לא יפה... אפילו רחוקה מזה. זה לא קשור בכלל בכלל. זה קשור לדבר אחד - השדר שאת מעבירה..

אם תרצי באישי - את מוזמנת.

לכל הצעירות כ-ו-לןsarah7

מנסיון, לא מומלץ לצאת סתם בשביל לצאת זה משאיר תמיד עקבות שתסחבי אותן לכל החיים וזה סתם יפגע בך,בקשר שלך עם בעלך,כי אם תרצי או לא תמיד בזכרון נשאר הטוב ואת הרע שוכחים וזה מקום גרוע מאוד להשוואה עם האדם שאיתו בסופו של דבר תיבני ותבני את ביתך.

בקיצור אף אחד,בחור או בחורה לא שווה את זה שמראש את לוקחת סיכון כל-כך גבוה לקשיים של30-40 שנה והרגשת החמצה. המוח יודע ומבין אבל מה לעשות הלב,או הלב.

אני ממש מבינה אותךאנונימי (פותח)

הייתי גם במצב דומה לפני החתונה,

לא הכרתי בנים וממש חששתי להתחתן עם הראשון שאני אצא איתו.

התחלתי לצאת בגיל 20 כשהרגשתי גם מה שאת אומרת,

כשהציעו לי בחורים הייתי אומרת - אני לא באמת רוצה להתחתן עכשיו,

לא רוצה להוליך שולל בחור שיצא איתי ואני באמת לא רוצה להתחתן,

אבל באמת התחלתי לצאת.

בדייט הראשון באמת זה היה קשה לדמיין את עצמי מתחת לחופה עם האדם הזה

(או בגלל שזו הייתה הצעה ממש שלא נראית לי או באמת בגלל הלם התחלתי כזה)

אבל לפי דעתי עם הזמן אם תפגשי את הבחור שאת אוהבת אותו תאמיני לי שתוכלי לדמיין אותך איתו מתחת לחופה

ואפילו מקימה איתו משפחה וכו'.

לפי דעתי זה פשוט תלוי בבחור איתו את יוצאת.

אני חייבת לומר לכם,שהתגובות שלכם מזעזעותאנונימי (פותח)

בחורה באה לחלוק אתכם ולקבל ממכם עצות,ואתם תוקפים אותה על ימין ועל שמאל.

רדודה

לכי לחילונים

מה זה הגועל הזה?ואתם קוראים לעצמכם דוסים?איפה אהבת החינם איפה הסולידריות?

ככה זורקים אותה לעבר החילונים?

פשוט גועל נפש.

אני חושבת שהיא פשוט צריכה לצאת עם בחור או שניים ולא לומר שומדבר לגבי רוצה\לא רוצה להתחתן

אם הוא שואל להגיד "כשיגיע הבחור הנכון אני אתחתן" כי זה באמת ככה,כשזה מגיע לא מחכים אפילו רגע.

מנסיון,גם אני יצאתי לדייטים בגישה של "אני אתחתן אחרי שאסיים תואר ואוציא רשיון ובנתיים אצא עם הבחור"

זה לא אפשרי,אני נשואה ושנה ב' בתואר ללא רשיון.

נכון שבחורים לא מסכימים לצאת יותר משנה שנתיים לפני שמתחתנים ונכון שיש דברים שלא נהוגים אצל הדתיים או כן נהוגים,אבל יש דרכים לומר את זה.

מצטערת לומר לכם אתם ברברים ואתם אנשים מאוד לא נחמדים.

אני בכלל לא מהפורום הזה,רק נכנסתי לראות את ההודעה של דתייה צפונית כי היא פרסמה בפורום נוסף(אני מבינה למה,אחרי היחס המזעזע שלכם אליה)

קצת אנושיות!!!!!!קצת!!!

לא ייאמן.

אל תשמיצי את כולם. רוב התגובות טובות. רק כמה הגיבועדינה

בחוסר רגישות אולי לא בכוונה רעה. אבל אל תשמיצי מה זה ברברים?! זו התקפה. את עושה מה שאת מאשימה אחרים בו. ובאמת הרוב המוחלט לא כתבו לה בצורה לא יפה אז אל תכפישי את כולם בהכללה. מצאי תגובות ספורות בלבד שניתן לשפר את הרגישות בהן גם אם תוכנן נכון

עדינה יקרהאנונימי (פותח)

דיברתי על אלה שדיברו לא יפה,לא עשיתי הכללה.

אני מאוד אהבתי דווקא את התגובות והתשובות שלך,מעריכה מאוד את הדברים שאמרת.

אני מדברת ככה כי אני מזדהה מאוד עם פותחת השרשור,דתייה צפונית, עברתי כמה דברים שיש בהם דמיון למה שהיא עוברת עכשיו עם קצת שינויים ותוספות.

אני דיברתי על אלה שבחרו להגיב בצורה מגעילה,גם ככה יש לה הרגשה של בדידות וריחוק מהחברות ומהכל,

אז למה להוסיף על זה ולנדות אותה ולדבר בצורה כזו?

בכל אופן,מצטערת אם מדבריי היתה נימה של תקיפה כלפייך או כלפי אלה שכן ענו והגיבו בצורה יפה עדינה אנושית וחביבה.

שיהיה יום מבורך

זה שלא מסכימים איתה זה לא אומר שלא אנושיים.no name102

היא מדברת בשם בחורה "דוסית" דיבורים ללא כל מקור תורני, ועל זה כמה חברה פה הבהירו מה שעטוף בצל אצלה.

אני לא רואה בזה שום פגיעה, ובטח לא אם היא בטוחה בדעתה

לא דיברתי על אי הסכמהאנונימי (פותח)

אלא שאמרו לה "לכי תצאי עם חילונים" או דברים מהסוג הזה

לא להסכים זה דבר אחד

וחלק מהדברים שנאמרו פה זה לא אי הסכמה אלא התקפה.

גם אם אתה לא מסכים עם מישהו זה לא נותן לך זכות לשפוט אותו או את המצב שלו או את דעתו,

אתה יכול להביע את דעתך,בצורה מנומסת ויפה,ולהציע לו הצעות שנראה לך שיעזרו למצב שלו או ישנו את דעתו קצת אבל לא לתקוף בצורה כזו 

אני לא יודעת מי תקף אותה,לא הסתכלתי על כינויים,פשוט קראתי תגובות והזדעזעתי מחלקן.

מזאת אומרת?no name102

פשוט שם יכולה לבוא ישועתה, כי בחור תורני לא ירצ ה לצאת אם מישי שרוצה להסחב כמה שנים טובות,

אא"כ הבחורה רוצה להפתיע אותו, לבשר לו את זה אחרי שהקשר יתחזק..

ההפך הגמוראליסף ט

מה שלא אנושי זה לצאת עם בחור שעלול להתאהב בה ואז להגיד לו שהיא בכלל מתכוונת לחכות שנה ושנתיים,זו חוסר אנושיות. התגובה שלי בהחלט היתה בלשון מכבדת,כתבתי במפורש שאני לא מסכים עם הדרך אבל אם היא רוצה פתרון אז זה הפתרון היחיד שאני חושב שהגיוני. כשהתשובה היתה שזו הבעיה בציבור נכנסתי לעצם העניין ובהחלט אני תוקף את הגישה וחושב שהיא רדודה,זה לא חוסר אנושיות לחוות דעה על גישה במיוחד שאני מתנסח בצורה סבירה ולא פוגענית.

זו דעתך הבלעדית אבל גם יש דרכים להציגאנונימי (פותח)

חוצמזה שכמו שאמרתי קודם ברגע שהיא תצא (ותחווה ותראה בעצמה כמה קשה העניין של שמירת נגיעה כשיש רגשות)היא תרצה להתחתן.אני גם הייתי בדעה שלה של לצאת שנה שנתיים ואז להתחתן כי זה מה שראיתי אצל חברות שלי אבל ברגע שהתחלתי לצאת עם בחורים דתיים ראיתי שאי אפשר.התחתנתי ואחרי החתונה חגגתי שנה עם הבחור,כך שאתה יכול להבין מזה כמה הדעה שלי השתנתה.

אליסף,אני לא יודעת בן כמה אתה ומה הנסיון שלך בדייטים או אולי אתה נשוי בכלל אין לי מושג,אבל מנסיוני כשמתחילים לצאת שני הצדדים משתנים בכל מיני דעות בכל מיני רצונות וסדרי עדיפויות משתנים,הרבה דברים משתנים.

להגיד לה שזו גישה רדודה,זה דרך שגויה פוגעת ולא יעילה כי זה סתם מרחיק אותה ומתסכל אותה ומדכא עוד יותר,אמנם זו דעתך אבל זה סתם לשפוט אותה ואת הדעה שלה באופן נחרץ מבלי להכיר אותה.

לנסות לעזור ולהציע הצעות,אם אין אז לא להגיב.

בהצלחה

^^^מסכימה ומוסיפהשרון כהן

דתיה צפונית זה לא אישי אבל את חיה בסרט... מה זה בדיוק אומר סרט?? סרט זה מקום שבו הראש לא חושב הוא מהופנט למסך הטלויזיה... אין חשיבה מעבר למה שהולך בסרט אין ביקורת תוך כדי הסרט (בדרך כלל אלא אם כן הוא ממש גרוע..) את חיה בדעה מהופנטת שאין לך אפילו מקום לפתוח את הראש ולהבין שמה שאת חושבת נוגד את התורה!!!

אליסף על זה דיברתי.תראה את התגובה הנ"לאנונימי (פותח)

שרון,אף אחד לא חי בסרט ושום דבר לא נגד רוח התורה.

היא עוד לא יצאה עם בחורים היא לא יודעת את הקושי שבשמירת נגיעה כפי שאמרתי קודם,

כשהיא תתחיל לצאת היא תבין שאין חכם כבעל נסיון,אין מה לעשות,אי אפשר למשוך קשר שנתיים

ועוד משהו - הרבה בנות יוצאות לדייטים בגישה של "אני לא אתחתן רק אצא ואולי הבחור יסכים שנצא שנה שנתיים ואז נתחתן" ובסוף מתחתנות אחרי חצי שנה איתו או פחות.

זה קרה לי ולהרבה חברות שהתחתנו אפילו אחרי חודשיים שיצאו עם הבחור

אנשים משתנים דעות משתנות

אני לא מתכוונת אפילו להגיב לך על זהאנונימי (פותח)

תבואי בגישה שתנסי להבין ואחר כך תדברי איתי.אם כבר את זו שחיה בסרט,לא אני.

לשרון, מניין לך שהיא חיה בסרט וצופה בטלויזיה? יש לעדינה

ישלה חברות מהעבודה שלהן עולם מושגים שונה והן לא התחנכו בבי"ס תורני ,אול ישלא באשמתן ואינן יודעות שקשר בין איש לאישה זה דבר קדוש ומיועד רק למטרת נישואין (לא אומרת שכולן חלילה לא רציניות ולא מחפשות קשר מעמיק אבל עובדה היא שיש חברויות לשם חברויות עוד בגיל 18 שאול יחושבים שינשאו אבל לא בטוח ויודעים שהם עדיין לא יודעים מה הם מחפשים, אלא שזה לא נראה להם פסול חברות כזו בעינימי שלא מכיר את ההלכה ,שלא באשמתו)

אז היא לא אמרה שהיא תחפש חבר לשם חברות (והיא לא אמרה שהיא צופה בסרטים, ואגב, נכו ןשהסרטים גורמים לבני נוער לראות מציאו תלא נכונה, שלילית , לא ריאלי תבכלל, בנושא זוגיות ולכן סרטים מקלקלים אך למה את קובעת שהיא צופה בכלל,מקווה שלא) אלא רק הביעה את רגשותיה שקשה לה במצב הזה. וזה נכון מרגישים בדידות.

ו ת ד ע י   ל ך    שלא צריך להתבייש בהרגשה הזו כי הקב"ה טבע בכל אדם רצון לקשר כדי שירצה להתחתן בכלל ובודא ישעליו לממש רצו ןזה בקשר נישואי ןטהור אז היא מרגישה כך ושפכה ליבה

אני חושבת שאת מרגישה ככה~א.ל

כי יש בתפיסה שלך המון מהנגיעה החילונית. למשל, זה שאמרת שיש עניין להכיר הרבה בשביל לדעת מי מתאים: ממתי היחס הכמותי שווה ליחס האיכותי? רק מי שרודף אחר הכמותיות וזו מרכזית עבורו יאמין כך. ההפך מהיהדות!

הכרות ארוכה- זו מובילה לבעיות ונפילות בעוד שאפילו זוג שמכיר 10 שנים, זוכה כל פעם מחדש להכיר עוד רבדים מה גם שהחיים המשותפים הם הם שמובילים להכרות האמיתית. אז מה אנחנו עושים בעצם אם מכירים הרבה?  עושים דברים "סתם"? בלי שיש בזה עניין וערך? הופכים את ההכרות לליבה של הדברים בעוד שהיא רק כלי המוביל לעיקר?

אני חושבת שעלייך לשבת ולחשוב על דרכך ומתוך כך להבין מה נכון ומה לא.. בטוחה שתצליחי. הרבה הצלחה!

ידיעת הבעיה זה חצי פתרון..אנונימי (פותח)

בס"ד

למה זה ברור שלאף אחד אין חששות והוא צועד בבטחה?

תהיי בטוחה שלכולם יש התלבטויות גם אם זה לא נראה כך.

לך יש את הבגרות לחשוב ולהתמודד עם מה שמטריד אותך, הליכה אחר האמת. ניסיון ללכת מחוץ למסגרת ובתוך המסגרת, מן גבול דק שכזה.

תשאלי את עצמך מה מונע ממך להכנס לקשר רציני שברור לך שהוא יוביל לחתונה. אולי זו תחושה שמצפים שקשר למטרת חתונה יהיה קצר יעיל ומהיר אבל לא כל בני האדם בנויים לכך, יש כאלה שצריכים קצת יותר זמן. מעניין שדווקא לגבי ההחלטה הכי חשובה בחיים יש מן לחץ שכזה. כשמבררים על קניית דירה נראה לי מתייעצים ובודקים יותר...

אולי זה חששות ודאגות בקשר לכל מה שמסביב לזה. דווקא הגיוני שאם גדלת בסביבה נפרדת תחששי כי באמת מה את יודעת על הצד השני וזה בהחלט הגיוני לחשוב ככה.

לענ"ד תבררי לעצמך את הנקודות החשובות אל תהססי להתייעץ עם אמא/ חברה טובה/ משהו שאת מעריכה את דעתו ויוכל לעזור לך להבין איפה את.

ובהמשך שיהיה לך קצת יותר ברור תחשבי מה יותר סביר שיקרה, אם תצאי עם משהו וסתם תמרחי את זה או שבאמת תצאי באופן רציני עם משהו שכן נראה לך פוטנציאלי אבל תצטרכי יותר זמן לחשוב על הדברים ולהבין שזה מה שמתאים לך?

ברור לך שאם את יוצאת זה עם משהו שמבחינתך יש פוטנציאל אולי לא מחר או מחרתיים אבל בתקופת זמן סבירה, אולי טיפה יותר ארוכה ממה שמשדרים מסביב?

נראה לי שאת צריכה פשוט תחושה של רוגע בלי לחץ כדי לקבל את ההחלטות הנכונות בלב שקט וזה מה שחסר לך כשאת חושבת על כל זה, שמצפים ממך להתחיל ולגמור מהר וקצת לסמן V יותר מאשר לבחור את האדם הנכון ולבנות בית נאמן בישראל.

במידה ואת כן רוצה יותר מאשר לא רוצה אבל קצת חוששת נראה לי שלצאת ולקפוץ למים זה חלק מהתהליך... אבל אם את חושבת שאת הולכת לבצע ניסויים בבני אדם אז אולי כדאי לך לחשוב על הדברים עוד קצת.

האמת זה מסוכן להגיד גם את זה. לא באמת תהיה נקודת זמן שנוכל לומר עליה במאה אחוזים שאנו מוכנים, תמיד אפשר עוד ועוד, מצד שני הקיצוניות השניה של בלבול זה בוודאות לא זמן טוב להכנס לקשר.

מאחלת לך למצוא בזמן הנכון את האדם הנכון..

מקווה שעזרתי..

ב"הצלחה..!

כמה דברים עולים לי לראש...גורנישט

1. נשמע שאת עוד בונה את עצמך, ולא בטוחה איזה סגנון חיים את רוצה, שאלות אמוניות וכו'.

2. כשבונים קשר לא למטרת משחק, צריכים לדעת קודם כל מי אתה.

3. אישית, אני הייתי מעדיפה שבעלי לא יהיה חבר של מליון בנות לפני, כדי להתנסות. סליחה, בנות זה לא מלפפונים בשוק, וזאת גישה מזלזלת. הייתי רוצה להיות היחידה שלו עד כמה שאפשר, ושלא ישווה אותי בליבו לאף אחת אחרת מהעבר (ולהיפך, לגבי התנסות עם בנים).

4. קשר של שנתיים הוא קשר עמוק, ולא הייתי רוצה להסתכן בכך שהוא לא יגמר בחתונה. (ואחר כך להיות חברה של מישהו אחר עוד שנתיים?).

5. כימיה בין בני זוג אפשר להרגיש גם בזמן של כמה חודשים, ממילא, עוד הרבה דברים ישתנו בחיים, גם אם תכירו זמן רב לפני החתונה (הריון, לידות, התבגרות, שינו תחומי עניין).

6. כתבת "שיוציא אותי לפעמים מכל השגעונות של החיים", צר לי לומר לך שבעל/ חבר יכול להכניס אותך לרכבת שעשועים כזו של עליות וירידות רגשיות, שלא תאמיני. לידו את באמת אישה.

7. בשביל קשר זוגי צריכים בשלות גופנית ונפשית, כשאין את אחד מהשניים, רוב הסיכויים שהקשר יפגע בך.

8. זה כבר מספיק ארוך, לא?חיוך גדול

לא בשלה להתחתן או לא בשלה להיות אמא?moson

אני לא מכיר אותך ואולי אני מעלה נקודה שלא רלונטית לך - אבל בכל זאת:

הרבה פעמים כאשר מישהו אומר שהוא לא בשל להתחתן זה בגלל שכרגע הוא\היא לא מרגישים בשלים לילדים. ש היום טאבו בחברה הדתית לגבי דחיית הריון (בעיקר ילד ראשון)  מה שגורם להרבה צעירים לא להתחתן עד  שהם מוכנים לילד - כי אם הם לא נשואים (ובטח שאם לא יוצאים) אין את השאלה והלחץ החברתי בנושא.

לדעתי צריך להבדיל בין מוכנות לנשואים למוכנות להורות - לפעמים (גם מסיבות טכניות\כלכליות) זה לא בא ביחד וחבל להפסיד זוגיות בגלל שכרגע לא מוכנים להורות, מה גם שאם נשואים ויש בשלות להורות אפשר די מהר להיות הורים. ולעומת זאת אם דוחים נשואים - צריך קודם למצוא בן זוג.

לדעתי אם זה חלק מהבעיה שלך  כדאי לך להתיעץ עם רב \ יועצ\ת - שמעתי כבר על מקרים שהרבנים התירו לדחות הריון.

^^^מסכים לחלוטין.לביא

תודה לכולכם על התגובות המרובותאנונימי (פותח)

בעז"ה אעשה חושבים ואחליט מה נכון בשבילי.

שיהיה חודש טוב.

ותזכרי,no name102אחרונה

שמה שסותר את ההלכה, לא יכול להיות טוב לאדם!

חודש טוב!

מכיוון שאינני ראוי להיות הגאון של הדור,חסדי הים

אני חייב להתחתן עם אשה שתהיה מוכנה לגדל את גאון הדור הבא.

"יִבְחַר לָנוּ אֶת נַחֲלָתֵנוּ אֶת גְּאוֹן יַעֲקֹב אֲשֶׁר אָהֵב סֶלָה".

מה הקשר?!הסטורי
חחחחחחח הסטורי אני מדמיין אותך על פי הודעותיךצדיק יסוד עלום

עם וריד נפוח במצח אדום מזעם 💢

פותח האשכול הוא משהו בין טרול לרחפן (ואני נשמר במילותיי)

לא אדום מזעםהסטורי
יותר סקרן, חוויה אנתרופולוגית לנסות להבין את הראש של חסדי.

(לגופם של דברים, הוא לא טרול, גם לא 'רחפן' במובן הפשוט של המושג. אולי כן 'רחפן', במובן שהוא עוסק בדברים מאוד גדולים ורעיונות נשגבים, בלי מספיק 'בסיס ארצי לנאצלות'. מה שיוצר אצלו פער עצום בין האידאות ליכולת לממש אותן בעולם).

אני הייתי מדבר אפילו יותר בחריפות ממךצדיק יסוד עלום
אבל צריך לכבד ומי אנו בלא נימוסינו?
נכון. אבל האם מפני כך נעזוב את האמתחסדי הים

והאידיאות.

"כָּל זֹאת בָּאַתְנוּ וְלֹא שְׁכַחֲנוּךָ וְלֹא שִׁקַּרְנוּ בִּבְרִיתֶךָ. לֹא נָסוֹג אָחוֹר לִבֵּנוּ וַתֵּט אֲשֻׁרֵינוּ מִנִּי אָרְחֶךָ".

האם עם ישראל בגלות שהיה גוף מת עם תורת אמת הנטועה בתוכו, עזב את האידיאות?

לא. עסקנו באמת והרחבנו אותה בציצים ופרחים עד ש-ה' ברחמיו ריחם עלינו . "יְחַיֵּנוּ מִיֹּמָיִם בַּיּוֹם הַשְּׁלִישִׁי יְקִמֵנוּ וְנִחְיֶה לְפָנָיו".

אולי אני בינתיים סריס עץ יבש אבל אני לא יעזוב לעולם את ה' ולימוד תורתו, עד שה' ירחם עלי.

ממש לא לעזובהסטורי
עבר עריכה על ידי הסטורי בתאריך ב' בטבת תשפ"ו 20:22

עבר עריכה על ידי הסטורי בתאריך ב' בטבת תשפ"ו 20:22

אבל להתאמץ למצוא איך מקיימים אותם בפועל בארץ, בלי דמיונות שווא. איך מקיימים בארץ הזאת, לא באיזה עולם של ענני כבוד דמיוניים.

המצווה שלך היא לשאת אשה ולפרות ולרבות. כשיוולדו לך בעז"ה בנים המצווה עליך ללמד אותם תורה ולחנך אותם לקיום מצוות. האם הם יצאו גדולי הדור או קטני הדור - לא צריך לעכב אותך או לבלבל אותך כשאתה מחפש אשה מציאותית, 

"בהדי כבשי דרחמנא למה לך - מאי דמפקדת עלייך למעבד!!!"

מסכים כל כך עם ההודעה הזוארץ השוקולד

והסיומת כה מתאימה ומתבקשת

כי זה ממש משמעות מדרש חז"ל של מקור הציטוט 

בגמרא שם כתוב מפורש שחזקיהוחסדי היםאחרונה

השתדל לשאת אשה הגונה, בתו של ישעיהו, כדי שיצאו ממנו בנים כשרים.

"כַּלָּה קִשֻּׁרֶיהָ"חסדי הים
עד כמה שאני יודע, תקופת הגאונים הסתיימה ממזמן…נייקיי

איפה שהוא לפני כ 1000 שנים…

הסתיימה עם ירידת קרנה של יהדות בבל והעברת מרכז הכובד למערב

כדאי לפתוח שותי"ם של המאות השניםחסדי הים

האחרונות ולראות מה הם מכנים את חכמי דורם.

על כל פנים, בפסוק בפתיחת השרשור, כמובן רמזתי להחיית ישיבת הגאונים בארץ ישראל.

ישאלו אותך בשמים למה לא הייתקעלעברימבאר
חסדי הים, לא למה לא היית גאון או אבא של גאון (כמו הסיפור על רבי זושא).

כל אדם והתפקיד שלו בעולם. אחד המרבה ואחד הממעיט ובלבד שיכוון לבו לשמים. אני בריה וחברי בריה

אנא לא ר' זושא ידענא אלא מתניתא ידענא:חסדי הים
"לפיכך יהיו אומרים כל אחד ואחד, מתי יגיעו מעשיי למעשה אברהם יצחק ויעקב" (תנא דבי אליהו פרשה כג)
זה שכל אחד צריך לשאול, זה אומר שבהכרחadvfb

כולם צריכים להגיע למעשי האבות?

ואם נדייק הכתוב מתקמד במעשים, זה לא בכדי.

הכתוב לא מדבר על המדרגה הרוחנית של האדם.

אני לא מבין בדרגות רוחניות. אני רקחסדי הים

יודע ש'הברית מנוחה' כותב שאפשר להגיע למדרגות רוחניות יותר גדולים מהדורות הקודמים.

במיוחד בזמן הגאולה, כמו שהרב קוק מאריך בכמה מקומות.

ומי אמר,שאתה לא יכול וראויקעלעברימבאר
להיות בעל דרגה רוחנית גבוהה?
מסכים עם הרישאadvfb
מעשיך כמו אברהם זה לא חייב להיותקעלעברימבאר
כמו גדול הדור. כתוב כמו האבות, לא כמו משה
הכח הזה נטוע בנו מכח האבות להגיעחסדי הים

לדרגתם.

הם הורישו לנו את כח המידות והמעשים שלהם.

(כמעט כולנו לא צאצאים של משה, וגם יש להאריך ברוחב ובעומק שמשה לא הוריש את כוחותיו לדורות הבאים.)

לדעת הרמב"ם זה לא נכוןארץ השוקולד

אחת המחלוקות בין החסידות לרמב"ם.

"הלכה ב

אל יעבור במחשבתך דבר זה שאומרים טפשי אומה"ע ורוב גולמי בני ישראל, שהקב"ה גוזר על האדם מתחלת ברייתו להיות צדיק או רשע. אין הדבר כן  אלא כל אדם ראוי לו להיות צדיק כמשה רבינו, או רשע כירבעם, או חכם או סכל, או רחמן או אכזרי, או כילי או שוע, וכן שאר כל הדעות. ואין לו מי שיכפהו, ולא גוזר עליו, ולא מי שמושכו לאחד משני הדרכים  אלא הוא מעצמו ומדעתו נוטה לאי זו דרך שירצה. הוא שירמיהו אמר: מפי עליון לא תצא הרעות והטוב כלומר: אין הבורא גוזר על האדם להיות טוב ולא להיות רע. וכיון שכן הוא  נמצא זה החוטא הוא הפסיד את עצמו, ולפיכך ראוי לו לבכות ולקונן על חטאיו ועל מה שעשה לנפשו וגמלה רעה. הוא שכתוב אחריו: מה יתאונן אדם חי וגו'? גבר על חטאיו. וחזר ואמר הואיל ורשותנו בידינו, ומדעתנו עשינו כל הרעות  ראוי לנו לחזור בתשובה ולעזוב רשענו  שהרשות עתה בידינו, הוא שכתוב אחריו: נחפשה דרכינו ונחקורה ונשובה עד ה'."

(הלכות תשובה, פרק ה הלכה ב, העתקתי מאתר דעת)

התכוונתי שכל אדם יכול להיות שיא הצדקות, אבלקעלעברימבאר

יש הרבה סוגים של צדקות : ת"ח, חסיד, עניו, ירא חטא, רגשן, שכלתן, הכל לפי תכונותיו של האדם.

המקובלים כמובן סוברים שלכל אדם יש סוג נשמה שונה, הרמבם סובר שלא, אבל נראה שכם יסכים שאדם ילמד במקום שליבו חפץ וינסה למקסמם את הכשרונות שלו ולא לנסות להיות מישהו אחר.

גם החסידות סוברת שעל עמי הארצות להתקדם כמה שיותר ברוחניות.

מה שרבי זושא התכוון זה שישאלו אותו בשמים למה לא מקסם ומימש ומיצה את הכשרונות הרוחניים  והייחודיות של זושא, ולא של משה רבינו. אין הכוונה להטיף לבינוניות.

וכמובן אחד המרבה והממעיט שאמרתי זה אם אדם אין לו זמן ללמוד תורה הרבה, או שתפקידו בעולם הוא לעסוק בעיקר בדברים אחרים (גם אח של הרמבם עסק בעעקר בסחורה ופחות בתורה, בהנחיית הרמבם עצמו).

כמובן אם אדם מתבטל ולא עוסק בתורה הרבה, במילא אין כאן "ובלבד שיכון ליבו לשמים" כי הרי יכל ללמוד הרבה ולא למד. סימן שהוא לא באמת מתכוון. אבל מי שרוצה ללמוד הרבה אבל רואה שתפקידו וכשרונותיו בעולם זה לעשות משהו אחר בעולם וללמוד רק שעה ביום, או שמנסה בכל המאמץ ועדיין רואה שקשה, על זה נאמר "יכוון ליבו חשמים".

בחירה חפשית היא על מעשינו. אבל לא כל אדם יכול לבחור לזכור את השס במבחן סיכה גם אם יתאמץ מאוד. וגם על קצב ההתקדמות אין לנו בחירה, כלומר גם אם מאוד ארצה לא אצליח ללמוד את כל השס תוך יום. על זה נאמר "ובלבד שיכוון ליבו" כלומר מי שרוצה ללמוד את כל השס ומתקדם בקצב שמתאים לו - נחשב כבר כאילו סיים את כל השס (בתנאי שימשיך ללמוד בהתמדה) - כי אדם נמצא איפה שהוא רוצה להיות. עיין על משמעות הרצון (ובלבד שהרצון רציני ולא רמאות) באורות התשובה ובאורות הקודש.

כמובן אם אדם "רוצה" ללמוד את כל השס אבל לא לומד למרות שיכול, אז הוא לא באמת רוצה ברצינות

..שפלות רוח

רק תיזהר לא להפיל את הילד בדרך עם הלחץ של התפקיד.

וגם עד כמה שזכור לי "נחית דרגא ונסיב איתתא" וגם שאישה עולה(או נשארת ברמתה) ואינה יורדת, בעוד הגבר יורד. ולכן ידידי וכו

לא ?

"בְּחַבְלֵי אָדָם אֶמְשְׁכֵם בַּעֲבֹתוֹת אַהֲבָהחסדי הים
וָאֶהְיֶה לָהֶם כִּמְרִימֵי עֹל עַל לְחֵיהֶם וְאַט אֵלָיו אוֹכִיל".
אם אתה אדם שמקשיב לאנשיםadvfb

כדאי לך להקשיב לכל האנשים שאומרים לך לרדת מהעץ.

אולי הם טועים, אבל כדאי להקשיב לקול הזה ולקחת אותו ברצינות. אולי הוא אומר משהו, אולי לא.

..צדיק יסוד עלום
עבר עריכה על ידי צדיק יסוד עלום בתאריך ב' בטבת תשפ"ו 13:48

לא חשוב

לרדת מעץ החיים?חסדי הים
"וְעֵץ הַחַיִּים בְּתוֹךְ הַגָּן". "עֵץ חַיִּים הִיא לַמַּחֲזִיקִים בָּהּ וְתֹמְכֶיהָ מְאֻשָּׁר". "פְּרִי צַדִּיק עֵץ חַיִּים. "וְעֵץ חַיִּים תַּאֲוָה בָאָה". "מַרְפֵּא לָשׁוֹן עֵץ חַיִּים".
לא, מעץ הדעת טוב ורעadvfb
"מסטרא דעץ הדעת טוב ורע דקשיר לון ביצר הטוב למהויחסדי הים
עזר בהדייהו".
מסכים עם הכותרתפשוט אני..
עם ההמשך פחות
הוריו של מר שושני דחפו אותו להיות גדול הדוראריק מהדרום
זה לא הפך את שושני להיות מאושר יותר, בספק אם הפך את הוריו.
לא דברתי על לדחוף. התכוונתי שאני ואשתי לעתידחסדי הים

נבנה בית מלא תורה וקדושה וניתן לו את מרב הכלים להיות גאון הדור, ואם הוא ירצה ויזכה הוא יהיה.

זה לא שנגיד לו תהיה גאון הדור.

"בַּיּוֹם הַהוּא יִהְיֶה צֶמַח ה' לִצְבִי וּלְכָבוֹד וּפְרִי הָאָרֶץ לְגָאוֹן וּלְתִפְאֶרֶת לִפְלֵיטַת יִשְׂרָאֵל".

רב' חסדי, אתה איש חמוד.די שרוט
אולי. אבל חסר לי החמודה...חסדי הים

"אוֹצָר 'נֶחְמָד' וָשֶׁמֶן בִּנְוֵה חָכָם".

בבחינת חמודה גנוזהנוגע, לא נוגע
'בְגִנְזֵי בְּרֹמִים'חסדי הים
אשריך..נוגע, לא נוגע

שתזכה בעז"ה בקרוב ממש שיתרונן ליבך בנוות ביתך ותתרונן תורתך תחת קורתך

יש לי בכלל סיכוי?מה כבר ביקשתי

אני יודע שהשאלה בכותרת קצת חריפה מדי אז אסביר...

לא יודע אם זה שייך לפה או לאר"מ אז כותב בשניהם.

עברו כמעט חודשיים מאז שהיא חתכה אותי. (לא יצאתי מאז מסיבה טכנית שקצת מנעה ממני להיפגש, ואני מרגיש שאולי זה קצת הזיק לי שאותה גברת ישבה לי במוח כל הזמן הזה ומצד שני גם עלו לי הרבה תובנות לגביה שלא חשבתי עליהם קודם אז אולי כן היתה מזה גם תועלת...לא משנה, זה לא העיקר. וגם סרו המניעות אז בעז"ה ממשיך.).

הנקודה היא שאני מרגיש שאני אולי קצת רגיש מדי. בכללי בחיים. ובדייטים זה מתפרץ במאתיים אחוז. כבר כתבתי על זה פה פעם אבל אז זה היה בהקשר של פרידות. עכשיו אני מתכוון בהקשר של אישיות.

זה היה הקשר הארוך יחסית הראשון שלי. יצאתי עם כמה בחורות לפניה ועם אף אחת לא התקדמתי באמת וגם תכלס לא היה כל כך שייך. כבר שראיתי את הפרטים שלה בהצעה הרגשתי שזה משהו אחר. וזה באמת היה. הבעיה הגדולה היא שלא הצלחתי באמת לקדם את הקשר. בכל רעיון שעלה לי חששתי שזה ילחיץ אותה, שהיא לא תגיב לזה טוב וכאלה. מפה לשם היא הרגישה שאני לא מוביל מספיק ועל זה (לפחות ככה אמרה) חתכה. היתה לנו שיחה ארוכה מאוד לפני שהיא קיבלה את ההחלטה, והמסר העיקרי שקיבלתי שם הוא "אתה באמת אדם טוב. באמת. לא פגשתי הרבה בחורים כאלה וגם אומרים שזה די נדיר אצל גברים. באמת התנהלת מדהים במהלך כל הקשר. הרגשתי שיש מי שרואה אותי ואכפת לו ממני. גם עוד לא פגשתי מישהו שמבין אותי ככה. יש לך לב כל כך טוב, וזאת אחת ה-תכונות החשובות לי. לכן ממש קשה לי לוותר על זה. באמת רציתי שזה יצליח. אתה מה שאני מחפשת. אבל אני מרגישה שזה לא מה שאני צריכה בחיים. אני צריכה מישהו חזק, יציב, שאני אוכל לסמוך עליו. ומבחינת הרגישות אני מרגישה שאנחנו קצת דומים מדי. וזה לא מה שאני צריכה לפחות בשלב הזה של החיים...".

מה שאני שמעתי זה "היית יכול ממש להצליח בתור בחורה. אתה לא גברי, אתה לא מסוגל לספק לאישה את מה שהיא צריכה בחיים, אתה רגיש מדי, מי שאמור לבכות בבית זה לא אתה זו אני, אין לך ביטחון עצמי, אתה לא החלטי, ובקיצור- בתור חברות היינו יכולות להסתדר יופי, אבל בתור בעל? תשכח מזה."

וכאן אני שואל כבר חודשיים ולא מצליח לקבל תשובה- למה אני אמור לצפות? מאז שאני זוכר את עצמי זה מי שאני. רגיש, מתחשב, אכפתי, דואג, שמח בלשמח מישהו אחר, מתכלב בשביל שמי שאני אוהב יהיה בנוח, וכו. אני לא מחפש מישהי גברית ושנחליף תפקידים. יש בי את הרצון הגברי הבסיסי הזה של לספק משענת, להוביל, להיות הקול השפוי. אבל בפועל זה לא מתבטא. בפועל היא נפגשת מיד עם הלב הטוב שלי, זה משמח אותה שיש גברים כאלה בעולם, ובזה מסתכמת התועלת שלה מהקשר. ואני? אני רק מאבד עוד את מעט הביטחון העצמי שנשאר לי. מי תוכל לראות אותי מעבר? ומי תוכל לאהוב את התכונות האלה באמת? יש מישהי שתשמח בזה שאני לפעמים לוקח דברים ללב והם משפיעים עלי? שאני חווה את העולם בצורה יותר עמוקה? שהלב שלי לא מסוגל לשמוע מישהו ובמיוחד מישהי שמחמיא לי בלי שיעלו לי דמעות?

זה קצת מייאש כל העסק הזה ובמיוחד הכנות שבה היא אמרה שאני אשכרה מה שהיא מחפשת ולמרות זאת החליטה לסיים את זה...

חייב להסכיםשפלות רוח
עם לחפש אישה יותר רגישה ממנו
ראיתי עכשיו זוג בדייטהפי

הבחורה כמעט מתעלפת מקור

והבחור מדבר על מטבע ביטקון או משו כזה..

הבנת מה אני אומר?

אחי , היא בעולמות עליונים

ביטקוייןמשה

זה באמת מקום לרחף בו.

כמה קשה לומר קר לי?בחור עצוב
בנות תמיד צודקות ובנים תמיד טיפשים וחסרי תשומת לבצדיק יסוד עלום
יותר קשה מלאכול סרטים אחר כך שהוא לא שם לב אלייךיוני.ו.

מה שבטוח.

ושאף אחד לא שם לב אלייך, ולכן את חותכת מעוד אחד ועוד אחד למרות שהייתם יכולים להיות מאוד מתאימים.

תאמיני לי תלמדי הרבה יותר על הבחור אם תחליטי להגיד שקר לך ולבחון את התגובה שלו, מאשר להחליט לבחון אם הוא שם לב שקר לך בכלל מלחתכילה.

בכלל הגישה הזאת היא פוטינציאל להיות כדור שלג מתגלגל לחיי זוגיות מתסכלים.

הוא נדרש לעבוד על עצמו לשים לב יותר לדברים שמפריעים לה בדיוק באותה מידה שהיא נדרשת לעבוד על עצמה להרחיב את תחומי הביטוי וההבעה שלה מולו.

ברור שהיא צריכה להגידהפי
לא ציפיתי שידע לבד
הצעתי לכמה בחורות את המעיל שליבחור עצוב
כולן סירבו. אולי הגיע הזמן לכבס אותו. 
נראה לי שזה בסיסי להיות רגיש למזג האווירadvfb
כדאי שיהיה תשומת לב מצידוארץ השוקולד

אבל אם היא לא יודעת לומר שקר לה זה גם בעיה.

ולגבי עצם המקרה, אולי גם לה היה מעניין ממש שהיא לא שמה לב לקור.

חחחח לא נראליהפי

אני צוחקת כי עכשיו שעה אני אומרת לחברה די קר לי בואי לאוטוו כבר

פתאום דוכן של תכשיטים סייל כל הדוכן

מה לא ניקח????

והיא כולה עלק קר לך

הורידה לי את החשק לא לקחתי .

סתם פשוט היה יש ים אנשים

קיצר יש משהו שמעניין לך פחות קר

אבל בדייטים לי ספציפית קפוא

ואני חופרת לבחור שקר לי!

הוא לא יכול לפספס את זה

אז תקבעו מראש במקום סגורבחור עצוב
ואי אני חושבתהפי

שהתסכול הכי גדול שלי בדייט היה שנכנסו למסעדה ואז גילנו שאנחנו בטעות בחלק החיצוני שלה אומנם מקורה אבל חיצוני היה שם קור בלתי נסבל.

שזה קטע זה יחסי  כי עם גברים קפוא לי רצח

ועם חברות שלי חם לי כל הזמן המזגן על חום דולק 

אז אפשר לעבורבחור עצוב

זו לא בושה לומר לבחור שקר לך ותשמחי לעבור.

בסוף המטרה שלו שיהיה לך הכי נוח בעולם כדי שתוכלי להביא את כל כולך לפגישה( וגם להיפך כמובן).

אני אישית הייתי שמח אם מישהו תאמר לי מה יגרום לה להרגיש טוב יותר. 

ברור שאמרתיהפי
סוף טוב הכל טוב?בחור עצוב

יש כאלו שמתפדחות לומר וסתם סובלות. 

אפשר להגיד בטל ומבוטלהפי
לא הבנתיבחור עצוב
קורה לי הרבה בשרשור הזה
מסכיםארץ השוקולדאחרונה
אולי זה דייט בין הראשוניםמישהי נשואה

והיא עדיין התפדחה להגיד

אני מקווה שבהמשך היא תגיד שקר לה

את ההרצאות בנושא כלכלה שהיית נושא בפני😂יעל מהדרום
אשה היא לא יועץ השקעותבחור עצוב
אשה היא אכן לא יועץ השקעותאריק מהדרום
אבל אתה הולך לאחד את ההון שלך וההון שלה להון אחד.

זה נושא מספיק חשוב כדי שלפחות תהיה לכם ראיה משותפת לגבי איך נכון להשקיע.

המצב שבו צד אחד משקיע כראות עיניו בכל מיני השקעות וצד שני כלל לא מעורב זה המצב הנפוץ אבל הוא מאוד לא בריא בעיקר בעיתות משבר שבו צד אחד יקבל תרעומת על ההשקעות הגרועות שלו.

וגם איך בן אדם משקיע אומר הרבה מאוד על הנפש של בן האדם ועל איך הוא רואה את העתיד שלו ושל משפחתו.

זה לא אומר שצריך לאכול לה את הראש על זה בפגישותבחור עצוב
ולגמרי אין לי בעיה לקחת אחריות על הצד הכספי בקשר. לא כל אחד חייב לדעת לעשות הכל. 
אכן לא כל אחד חייב לדעת לעשות הכלאריק מהדרום
אבל בנושא הספציפי הזה זה מאוד חשוב לעבוד יחד כי ישנן החלטות מאוד גורליות.

אם מישהו אחד אחראי על שטיפת כלים, זריקת זבל או ספונג'ה זה לא נורא כל כך אם הפרטנר לא יהיה לו מושג בנושא.

אבל בנושאים כמו ניהול ההון המשפחתי וחינוך הילדים זה מאוד קריטי ששני ההורים יהיו אחראים ביחד.

וזאת כי שני בני הזוג מוציאים ומכניסים (בדרך כלל) ואם לשניהם יש מטרה לחסוך להון עצמי לבית או לחתונות ובר מצוות לצורך העניין לא הגיוני שאחד מבני הזוג על דעת עצמו יחליט להוציא יום אחד הכל על ביטקוין כי הוא ראה טיקטוק ששכנע אותו זה הדבר הנכון.

חחח גדולהפי
הרהורים בעקבות שירשורים: למי לדעתכם יש יותר סיכוי?יוני.ו.

ולמה

1. "לא הולך לי בדייטים/מערכות יחסים, לא מתקדם לשום מקום, למרות שאני משקיע/ה ומנסה זמן רב." >> "זאת הסיבה שהפכתי להיות פריק/ית ומוזר/ה" >> "אני מיואש/ת וכבר בקושי מנסה"

2. "אני פריק/ית ומוזר/ה" >> "זאת הסיבה שלא הולך לי בדייטים/מערכות יחסים, לא מתקדם לשום מקום, למרות שאני משקיע/ה ומנסה זמן רב." >> "אני מיואש/ת וכבר בקושי מנסה"

נגיד שאלו שני סוגי האנשים. שניהם לא אידיאלים, אבל כנראה יותר נפוצים מהסוג האידיאלי, אז תנסו להתייחס אליהם, ולא לשבור לסוג שלישי. אם תקלטו את הלך הדברים תגלו שיש הרבה פחות מקום לקטנוניות.

(חסכתי את הניסיון לעדן/ פוליטיקלי קורקט למינהם)

מסכים ומחזקאביעד מילוא

אבל זו התבוננות חיצונית  צריך לשבור את הסטיגמות

אתה מה זה צודקadvfb

גם בהתחלה זה עלה לי, אבל אולי זה רק עניין של ניסוח.

אם מדברים על שורש העניין אפשר למצוא בדילמה הזו עקרון שהוא אמיתי ולא חיצוני.

לא הבנתיהרמוניה

למה שיהיה הבדל אם לשניהם המסקנה השווה היא- "אני מיואש/ת וכבר בקושי מנסה" ?

לראשון יש יותר סיכויadvfb

הוא מגדיר את עצמו כנורמלי חוץ מהעובדה שהוא לא מצליח במערכות יחסים, לכן הוא יכול לבודד את חוסר ההצלחה בתחום הזוגי ולהבין שזה לא צובע את כל האישיות שלו. ככה הבטחון העצמי עולה וכך גם המסוגלות שלו לפתור את הבעיה עולה.

בסוג השני יש בעיה בהגדרת הזהות האישית והערך העצמי. הטיפול הוא בהכרח שורשי. 

תלוי ביחס בין כמה שהוא חושב שהוא פריק ומוזרנוגע, לא נוגעאחרונה

לבין כמה שהוא באמת

שדכנים לחוצניקים ודומיהםTachyon

האם מישהו מכיר שדכנים לחוצניקים או בכללי אנשים שיכולים מצד אחד להיות מאוד דוסים ומצד שני מאוד פתוחים לעולם? 

אתה יכול לפנות אלי במסר (לא בשיחה אישית) ואתן לךחסדי הים
מספר של שדכנית שעוסקת בזה.
אשמח גםראומה1
התחתנתי לתוך קהילה של חוצניקים רווקיםתמיד בבטחה

אז מוזמנים לפנות ואני אנסה לעזור

פניתי ראומה1
תודה רבה! אם יש עוד איזה שדכנים מאזור בית שמש?Tachyonאחרונה
שוב נר בלי ביתאנונימיכלשהו

כל משב רוח מכבה אותו. נשארה רק פיסת שעווה חסרת צורה.

בעז"ה שנה הבאה 'נר לבי בית'חסדי הים

לפעמים רק צריך להחליף כמה אותיות בראש, כמו הדוגמה המפורסמת 'מחשבה-בשמחה'.

בעז"ה בקרוב ממש!

היום זה עדיין "זאת חנוכה" וההשפעה עדיין קיימתנפש חיה.

אפשר עדיין להתפלל ולבקש ליד החנוכיה אפילו שהיא כבויה

בע"ה

לשנה הבאה נר איש וביתו

מתוך בריאות ושמחה#

רק לומרנגמרו לי השמותאחרונה

שהתפללתי עליך לישועה שלמה ב"ה.

ניכר שאתה עובר קושי מאוד גדול, תקופה ממושכת

מקווה שאתה מוצא גם בחיים האמיתיים כתובת מיטיבה שתעזור לך ותלווה אותך דרך קושי זה

חזק ואמץ

ב"ה שתראה אור גדול במהרה ממש

"קווה אל ה'

חזק ויאמץ ליבך

וקווה אל ה'"

איך עוברים את הפגישה השנייה?אביעד מילוא

יצאתי עם בחורות מקסימות אבל אף פעם לא עברנו את הפגישה השנייה (נחתך תמיד על רקע שהן לא היו בשלות לשידוכים ונכנסו לזה מתוך לחץ חברתי)

💁🏻‍♂️אבטיח ברזילאי

ענית תשובה מאוד מרגיעה בסיפא, פשוט תצא עם בנות שלא נדחקו לפני בשלות לדייטים.

אם זה גורף אז או שמאגר ההצעות שלך מזעזע או שיש סיבה אחקת וזה היה רק התירוץ. זה לא נורמטיבי סטטיסטית שעם כל הבנות לא עוברים מאותה הסיבה את הדייט השני.

נוטה לחשוב שזו לא רק "חוסר בשלות" מצידן, ושאם תהיה איתך אווירה נעימה וכיפית הן ימשיכו

זה לא שאין איתי אווירה נעימהאביעד מילוא

אני לומד מטעויות ומשתפר ומבין איך לעשות דברים פעם אחת התעלמנו מהטריגרים ובפעם אחרת זה צץ משום מקום

מחזק אותךאבטיח ברזילאי

קשה הזיווג כקריעת ים סוף

ההשתדלות היא לא רק לוגיסטית אלא גם להשתפר בתדר, ללמוד מטעויות וצעירויות, לקרוא את הבחורה, לרצות להיות נעים...

בהצלחה

יוצאים עם בחורות בשלות יותר…מבולבלת מאדדדד
אולי כדאי גם לחפש בחורות גדולות יותר
^^^ארץ השוקולד

ואם ההצעות ברובם הגיעו מאותו מקום/שדכן/שדכנית כדאי לשתף אותם ולהבין מהם איך להתמודד עם זה.

בהצלחה

כפי שכבר אמרובחור עצוב

לצאת עם בשלות יותר.

כדאי רק לוודא עם עצמך \שיחה עם חבר שבאמת זו הסיבה וזו לא גרסה מנומסת שלהן ל"זה לא אתה, זו אני". 

משקיעים יותרהפי
ומנגד משדרים נחת נעימות
אולי לבדוק בעדינות את הנקודה הזאת בבירוריםadvfb

אתה מדבר עם החברה שלה ושואל אם יוצא לה לדבר על הרצון לבנות בית וזה משהו שמעסיק אותה.. תוהה לעצמי איך לשאול את זה בדיוק. נשמע לי לגיטימי לשאול.

אם יצאת עם כמה בנות, ואף פעם לא הגעת לפגישה שנייה-לגיטימי?אחרונה

אולי לא נכון להפנות את האצבע כלפי חוסר הבשלות שלהן, אלא כלפי הגורם האחר בעסק?

אולי כדאי לברר עם מי ששידך, שינסה לברר אם יש משהו ספציפי וקיצוני בהתנהגות שלך שמרתיע.

לבנותמישהי 1
אני מנסה לשדך כמה שרק אני יכולה ואם יש לי עצה בשבילכן היא שהתמונה שאתן מעבירות תהיה הכי וואו שיש
את מתעלמת מהשאלות שלי. ולא בפעם הראשונהלאצעיר

כמה מתוך הזוכות האלו התחתנו בשנות ה30 לחייהם? ובאיזה הפרש?

פי כמה וכמה כמות יש הפוך?

לגבי בעיות - יש ב2 הצדדים. לא על זה מדובר. בגילאי 30+ לא מדובר על בעיות, מדובר על *טבע*. זו עובדת חיים שהפוריות של האישה נחלשת מוקדם יותר. זה מה יש.

אני כבר באמת לא רואה טעם בהמשך הדיון הזה. אני מביא עובדות ומציאות ואת חולמת לשנות את כל העולם לחלומות שלך.

מאחל לך שתמצאי את הנכון לך ובעיקר שלא תתני לשטויות כמו פער גילאים מוגזם *בעיניך* לתקוע אותך. 

אולי יעניין אותך