שלום לך,
בשבילך נרשמתי לפורומים ואני מקווה שאצליח להיות לעזר, בעייזר...
אני נשואה 10 שנים ולמרות שזו לא תקופת חיים זה מאפשר להתחיל לקבל איזושהיא תמונה, מניסיון שלי וניסיון של הסביבה...אני סבורה שהגיל הוא לא פקטור- בואי נשים אותו בצד. מה שנשאר זה מה אתם עושים עכשיו בחיים, איך אתם רואים- כל אחד לעצמו את דרכו בהמשך החיים, והאם יש לכם ערכים משותפים משמעותיים וראיית עולם דומה או משלימה. נדלקה אצלי נורה אדומה כשקראתי שאמרת שההורים לא מוכנים לפגוש אותו. אם זה המצב- לא פלא שאין על מה לדבר. אין על מי לדבר!!
הם לא מכירים, לא רואים בעיניים את הבחור, אני רוצה להניח שהם לא רואים את -טיב הליכותיו, לא שומעים את חיתוך דיבורו , לא מתרשמים, בצורה ההגיונית ביותר , מאופן מחשבתו- אז מה בדיוק הם פוסלים?
לכן אמרתי- חסרים פרטים.
מעניין אותי גם כמה ילדים אתם במשפחה, איזה מקום את בין הילדים, מה היה אופי הקשר בינך לבין ההורים לאורך השנים, זה עניין מורכב כל העסק הזה ו:
א- אני לא מקנאה בך לרגע.
ב- את בסיטואציה מאד מאד מאד מורכבת. מאד טעונה, וככל הנראה כרגע- בעלת משמעות גורלית. ולכן:
ג- הייתי ממליצה לך- עכשיו- למצוא יועצת, פסיכולוגית, מחנכת, מרצה,אשה מבוגרת נבונה מאד- שתוכלי להתייעץ איתה, לנתח את המצב וללכת לכיוון של החלטה. קחי בחשבון שזה יקח זמן. כמה פגישות ועל פני תקופה. זה בסדר.עדיף לפעול נכון ולאט.רב אחד, ידוע ככל שיהיה, לא מספיק. לא לך- מבחינת הליווי והייעוץ, ולא להורייך, מבחינת הליווי שהם יצטרכו כדי "לשחרר" אותך ולאפשר לך ללכת עם בחיר ליבך.
ושורה תחתונה:
הורים לא קובעים את החתונה. לא היום, לא מחר, ולא עוד 20 שנה. אבל- אוי לבת שהייתה בקשר טוב/סביר עם הוריה במשך השנים, ולא מאזינה ובוחנת את עצותיהם, ואוי להורים שלא "רואים את החתן" לפני שהם מהינים בנפשם לכפות את בתם בכל דרך שכשרה בעיניהם להפנות עורף בקשיחות לבחור בעניין כל כך כל כך!!!! רציני, וחשוב.
תגידי תהילים בלי סוף.
אל תנסי לשכנע אותם יותר.
ותחפשי עזרה עבורך.
תעשי הליכות בין ערביים, ואל תחפשי תשובות בפורומים.
תבקשי מהשם רחמים והכוונה.
אי אפשר עם ההורים- ואי אפשר בלעדיהם.
בהצלחה.