פשוט שלמות!!!
מישו פה רואה כוכב נולד בכלל?! 
פשוט שלמות!!!
מישו פה רואה כוכב נולד בכלל?! 
ההורים של שלושת המתמודדים בגמר חבשו כיפה..
יש על זה דיון ארוך למטה...
והמעטפה לקחו מקום ראשון !! ;D
תביקה ביקש ממנה שתבוא עם שמלה זוהרת עם הביאה איתה כמה בנות שיחליפו אותה.. 
קצת כבוד לדתלשי"ם!!
שלום לאמונותדבר ראשון- השורה הזאת נכתבה בהומור קליל, וכמו שאת רואה הסמיילי שם בשביל להגיד את זה. דבר שני- התכוונתי למכנה המשותף הזה, כל הבדיחות הפנימיות שהוא משחיל ואנשי ההפקה לא מבינים... ודבר אחרון. דתל"ש. את שומעת את המילה הזאת ואומרת לעצמך- אחד שמחלל את שם ה' בטלויזיה, מורד במשפחה, באלוקים ובדתיים. אז ממש לא. הבחור הזה הוא הדתל"ש הכי לא מורד בעולם שאני מכירה. לא רק שהוא לא חילל את שם ה', הוא עשה קידוש ה' גדול!! תראי כמה קטעים שהוא מדבר על הדת, תראי אותו ואת המשפחה שלו ביחד, תראי איזה התעניינות בדת נגרמה, תחשבי פעמיים לפני שאת שופטת אנשים.
בעיקרון לא כתבתי ברור כי אני די ממהרת, אבל אני אשמח בשיחה אישית להראות לך קטעים שאוליי אפילו ייגרמו לך לבכות.
יומטוב!!
"בזכות הדרך שעשיתי, פגשתי שוב את התפילה, ולמרות שאני לא מתפלל הרבה בזמן האחרון, הלילה יש לי תפילה בלב"
לא בהכרח שהוא אחראי לכך. לעתים ההורים, לעתים המורים, ולעתים גם הוא.
מה אתה מצפה מבנאדם שלא מאמין? (או בשבילך- בטוח שהוא לא מאמין) שיישאר דתי?
את זה, בתמצות- אמרתי- צמד המילים האלה היה בצחוק!!
ועל שאר הדברים שאמרתי אח"כ את יכולה להתווכח חופשי...
לשלום לאמונות- לא מכירה ת'בנאדם. אוקי. יכול להיות שהוא לא בנאדם מורד. ובכ"ז הוא מרצונו החופשי החליט לא לקיים את מצוות התורה, לא ללכת בציווי ה'. כבוד לא מגיע לו, נראלי....
יכול להיות שהוא מבר על הדת, שהוא משתדל להשאר עם המשפחה... אבל גם להאמין בקב"ה ולדבר על הדת זה לא מספיק. לא מספיק אמונה. צריך גם לקיים את המצוות! ולהיות בכוכב נולד, בין דתיים בין חילוניים, בין מכניסים את הדת ובין לא- זה חילול ה' גדול. לדעתי.
לגבי הציטוט שלך- את חושבת שתפילה שבלב זה מספיק? הוא חושב שזה מספיק שהוא מאמין בקב"ה, שהוא אוהב אותו... אבל אולי הכוונה שלו טובה אבל זו תפיסה נוראה- הדרך היחידה לעבוד את ה' ולעשות לו נחת רוח זה ע"י קיום מצוותיו!!!! לשמור מצוות בלב- זה לא מספיק בכלל. ואם תגידי שזה כבר משו- זה בכלל לא. כי זה גורם לאדם לחשוב שזה מספיק מה שהוא עושה עכשיו, העיקר הכוונה, העיקר האמונה.... אבל זה לגמרי לא נכון! והתפיסה הזאת, לדעתי היא חילול ה' לגמרי, היא באה מתפיסה מודרנית אולי אפילו תפיסה קצת נוצרית שאין משמעות למעשים של אדם אלא רק לכוונות שלו, לאמונה שלו....
תקשיבי- אני חושבת שעשיתי טעות שכתבתי כבוד לדתלשי"ם, כי לא הבינו אותי פה נכון.
בקשר למה שכתבת- בואי נגיד עכשיו, בנאדם חילוני. לא חוזר בשאלה, לא דתל"ש, חילוני. את מכבדת? אני לא מכירה אותך אבל נראה לי שכן. בואי נגיד חילוני- שמכבד. שמחובר. שמזדהה, שמנסה להתחבר.
היית מכבדת? ברור!!
אבל, כן, הוא דתל"ש, הוא היה דתי ובחר מרצונו החופשי לעזוב את הדת. לא תינוק שנשבה, לא אחד שלא מכיר. אחד שעזב מבחירה.
הוא, בלי שום קשר עכשיו לויכוח על החוזרים בשאלה, הרגיש לא שייך הרגיש לא מחובר, לא מאמין. הוא אמר שהוא מרגיש תחושה של כישלון, שהוא 'לא כמו' (<< כמו המשפחה, היישוב וכד'.) אבל מה לעשות? להישאר הוא לא יכל. אז הוא עזב. אוקיי, עכשיו מנקודת הנחה שהוא חילוני, תחשבי מה זה גורם לך בתור בחורה דתייה לראות אותו מדבר בכאב על העזיבה שלו, עצוב בשביל המשפחה שלו ומרגיש שהוא לא, ממש לא יכול לחזור? אני לא יודעת מה איתך אבל אני אישית, בתור אחת לא בכיינית בכיתי ממש בקטעים האלה.
סתם שאלה, את מכירה ביומיום דתלשי"ם סתם ככה?
גם אליהם היחס שלך הוא כזה?
או שרק הוא, שהוא כביכול שלם עם ההחלטה (לא ממש הייתי אומרת, עם השירים שהוא בוחר...) בזה שהוא הולך לכוכב נולד כחילוני מוצהר.
אני חושבת שכתבתי בכלל לא ברור, בע"פ אני אוליי אצליח להסביר את עצמי טוב יותר, אבל הוא, מבחינתי, מכבד את הקב"ה יותר מהרבה דתיים עם כיפות.
יום טוב, מקווה שהבנת.
בקשר לזה ששאלת על החילונים אם אני מכבדת אותם.. נכון אני מכדת אותם על דברים טובים שהם עושים. כך גם דתל"שים אני אכבד אותם על דברים שהם עושים. אבל מה לעשותץ ברגע שהוא מדבר על אמונה ודת אני לא מכבדת אותו. כי מבחינתי זה שהוא מכבד את הקב"ה זה ממש לא מספיק. ואולי, אפילו עדיף (סליחה שזה נשמע נורא) להיראות פחות מכבד את הקב"ה ולעשות את מצוותיו. כי מי שעושה את המצוות הוא הכי מכבד את הקב"ה גם אם הוא פחות מתפלל מהלב... מי שלא מכבד את הקב"ה גם דתי, עצוב לי עליו, אבל לפחות הוא מקיים את המצוות, זה גןם משהו, לא? וכן זה נראה לי עדיף הרבה יותר מאשר לכבד בלב את הקב"ה ולהגיד לא אכפת לי שאתה מצווה אותי משוה, אני מרגיש אני לא יכול אז אני לא עושה את מה שאתה אומר, אבל מה אני מכבד אותך בלב... זה פשוט להגיד- אני רוצה לכבד אותך אבל בלי להתאמץ, בלי לעשות את הדברים שאתה באמת רוצה. רק להראות לך שאני מכבד אותך בלב. זה נורא, לדעתי.
לגבי כמה דברים שכתבת: "להשאר הוא לא יכל"- היה לו קשה. יופי. גם לי קשה ויש כאלה שקשה לי פי 100 והם נשארים. זה ניסיונות! אין מקום לתירוצים. הוא עזב. יכול להיות שהיה לו נסיונות קשים. אבל הוא בחר לא לעשות את מה שהקב"ה רוצה ממנו- במודע!
וכן אני מכירה דתל"שים. מודה. יכול להיות קרובים (בנידודים שלי שהם דתל"שים) אני לא מזלזלת כ"כ כי אני מכירה אותם. אבל כואב לי עליהם נורא. וכן, אני לא מכבדת אותם בכלל על זה שהם עזבו את הדת. אולי על זה שהם נשארו עם המשפחה זה דב שאני יכולה לכבד וזה גם אני באמת יכולה לכבד את הדתל"ש הוא מכוכב נולד. אבל על זה שהם ידברו על הדת, ועל תפילה מהלב- זה לא יגרום לי לכבד אותם. מצטערת.
*כותבת מהלב הכואב שכואב את עזיבת התורה,כואב את חילול ה', שכואב את בנ"י שבמקום לבחור בחיים בחרו במוות- ובמקום לבחור באמת בחרו בשקר. באמת מקווה שלטא תחשבי שזה נכתב מאנוכיות. באמת שכואב לי על הדתל"ש הזה. ואני לא מזלזלת בו בכלל. אני מאמינה שהיו לו ניסיונות קשים. אני פשוט חושבת שלא מגיע לו כבוד בקשר לדת- כי הוא עזב אותה ובחר לא לקיים את מצוות ה'. באמת שכואב לי. על תחשבי שאני אנוכית. ותאמיני לי שגם אני יודעת מה זה ניסיונות והיו לי כאלה בחיים שלי. אולי אני ילדת שמנת, כמו שאומרים, אבל גם זה אף פעם לא עד הסוף. גם לי יש ניסיונות קשים ואני מבינה את זה שנופלים. ובכל זאת זה שהם נופלים- זה לא טוב והם יכלו לא ליפול...*
מצטערת שלא הייתי כל כך ברורה- נכתב בסערת רגשות....
אפחד לא אמר כבוד בקשר לדת, כבר הסברתי שאת צמד המילים "כבוד לדתלשי"ם" אמרתי בצחוק.
בקשר לשאר, לא ממש הבנתי הכל, אבל נראה לי שאנחנו די מסכימות.
ובקשר ל'להישאר הוא לא יכל'- איך את מגדירה נסיונות? אם הוא הרגיש שהוא לא מאמין באלוקים מה היה לו לחפש בדת? נשמע לך מוזר, אבל יש רגשות כאלה, היה לא מזמן שרשור על אם מאמינים באלוקים או לא.
וכן! אני מכבדת אותו גם בגלל מי שהוא בלי שום קשר לדת, וגם בגלל שכמו שאמרתי, הוא עזב כי הוא לא האמין באלוקים, ועכשיו יש לו את האומץ להגיד שהוא קצת מתחיל להתקרב בחזרה.
מקווה שהובנתי.
שלום לאמונותהם הוא לא האמין בא-לקים- מה הוא מדבר על תפילה מהלב? ואיך את יכולה להגיד שהוא מכבד את א-לקים?
אה, את מתכוונת שהוא עזב כי הוא לא האמין ועכשיו הוא כן מאמין ורוצה להתקרב- שיבוא, בזרועות פתוחות=) רק הוא צריך לעשות את זה עד הסוף לא בכאילו. אבל באמת שזה מצב שונה לגמרי. לא הבנתי קודם שזה המצב...
לגבי שאלתך- לדעתי גם אדם שלא מאמין בא-לקים צריך ללמוד הרבה מחשבה עד שיאמין.אם הוא עושה את ההשתדלות- לומד הרבה, מקיים מצוות למרות שקשה לו- הוא יאמין... המלצה שלי- ילמד את רמב"ם- יש לו פשוט דברים מדהימים להגיד בנושאים האלה...
לא אמרתי שהוא רוצה לחזור בתשובה או משהו, יכול להיות שהוא פשוט בשלב של חיפוש, אבל אני אומרת שיש לו את האומץ להגיד גם דברים טובים על החברה הדתית ועל אלוקים, ולא רק להגיד 'אני עזבתי ואני לא מאמין בכלום יותר'. וחוץ מזה, כמו שאמרתי, אני מכבדת אותו בתור בן אדם מדהים בכללי, גם אם הוא יישאר חילוני גמור. לא צריך להעריך רק דתיים, כי כמו שאבא שלו אומר 'במצוות בנאדם לחברו הוא עושה יותר מאנשים עם כיפות מאוד גדולות'.
אבל- מה שכן, אני לא כ"כ מקבלת את הטיעון שבמצוות בנאדם לחבור הוא עושה הרבה יותר מאנשים בעלי כיפות מאוד גדולות- הרי מה שמשנה זה שאדם רוצה לעשות מצוות ועושה את המצוות כדי לעשות מצוות. כל הכבוד לו שהוא עוזר לאנשים. אבל זה עדיין לא אומר כלום בקשר לקיום מצוות. יכול להיות שחילוני יעשה יותר מצוות מאדם דתי- אך עדיין האדם הדתי לפחות מנסה לעשות מצוות ועושה מצוות כי ה' צווה אותו והוא רוצה לקדש שם שמים ולעשות את דבר ה'...
זה הקטע!! שאני לא מעריכה אותו על ההתנהגות שלו רק בגלל שזה מצווה!! גם אם זה לא בתור מצוות בנאדם לחברו- זה דבר שצריך להעריך בלי שום קשר לדת!! אני לא אמרתי שהקטע שלו זה לקיים מצוות, אני אמרתי שאני מעריכה אותו כמו שמעריכים כל בנאדם שנחמד לאחרים, בלי קשר למצווה!! יוצא שמה שהוא עושה מכונה 'מצוות בנאדם לחברו', ונכון! הוא לא עושה את זה בשביל הקב"ה, אבל זו עדיין מעלה. זה לא דיון להתווכח כמה הוא צדיק. כי זו לא הנקודה. זאת לא תחרות צדיקות או משהו, פשוט להעריך את מה שבנאדם עושה, גם אם הוא כביכול 'כפר'.
שאני מעריכה אותו כי הוא בן אם טוב... באמת בלי קשר לדת..באמת מעריכה אותו.... זה לא אומר שהוא עדיף על אדם שעושה פחות מצוות בין אדם לחבור והוא דתי (זה פשוט קומם אותי)...
"זה לא אומר שהוא עדיף על אדם שעושה פחות מצוות בין אדם לחבור והוא דתי (זה פשוט קומם אותי)..."
^^ לא הבנתי מאיפה הסקת את זה שהוא "עדיף על אדם שעושה פחות..." ??
"אני מכבדת אותו בתור בן אדם מדהים בכללי, גם אם הוא יישאר חילוני גמור. לא צריך להעריך רק דתיים, כי כמו שאבא שלו אומר 'במצוות בנאדם לחברו הוא עושה יותר מאנשים עם כיפות מאוד גדולות'."
^^זה מה שאני כתבתי.
אז אם לא הבנת- אני אסביר- לא צריך להעריך את המעשים רק אם הם נעשו בתור "מצוות". לא עשיתי פה סולם עדיפויות, לא העדפתי מישהו על פני השני. אמרתי שהוא עושה דברים כאלה גם אם הוא לא דתי! אמרתי "אני מכבדת אותו בתור בן אדם מדהים בכללי"!!
אשמח לתשובה.
מסכימה איתך....
!! מישהו בעולם מסכים איתי... !! תודה רבה!שלום לאמונותדתל"ש הוא לא חלוני. נקודה. במציאות היום הדתל"שים מנותקים לגמרי, לא מחוברים לא לחילונים ולא לדתיים. הם אף פעם לא יצליחו להתחבר לחילונים באמת - אולי הילדים שלהם...להבדיל, זה כמו ביאליק שהעיד על עצמו שהוא אדם תלוש - כלומר, גדל בבית המדרש אבל בחר לכפור והכל - גם אזס בדורו של ביאליק היו הרבה אנשים תלושים, כי לעולם אתה לא יכול באמת להשתחרר מהמטען שקיבלת במשך השנים עד שעזבת. לכן רק הדור שאחרי זה יטמע לגמרי בחילוניות, וזה עצוב אבל נכון - הדתל"ש לעד ישאר דתל"ש ושימי לב שגם לרוב הם יחפשו ויגבשו לעצמם קבוצת חברים שרובם ככולם דתל"שים, כי זה הכי נוח להם... גם להתחתן הם יעדיפו עם דתל"שים ולא עם חילונית מלידה, שלא תבין אותם אף פעם במאה אחוז...
ועוד נקודה קטנה - שימי לב שכמעט תמיד הדתל"ש המדובר הוא אשכנזי - ולמה זה? כי בציבור הספרדי הרבה יותר מחוברים למסורת, ככה שגם מי שלמעשה עזב את הדת, עדיין לרוב מחובר למשפחה שלו ואפילו לא מכנה את עצמו דתל"ש, אלא מסורתי, כלומר, בערב שבת קידוש וטלוויזיה וכו'... בסופו של דבר הספרדי ישאר קשור אל המסורת הרבה יותר מבן דמותו האשכנזי, וזה בגלל הקשר החזק שיש לציבור הספרדי למסורת הרבה יותר מלחילוניים האשכנזים (שימי לב - לרוב "חילוני" יהיה אשכנזי, ולעומתו הספרדי יעדיף לכנות את עצמו "מסורתי"...).
ולסיכום, אי אפשר בלי בדיחה על דתל"שים... שני דתלשים הולכים למסעדה, הם מזמינים אוכל ובנתיים המלצר מביא להם כוסות מים. מתחיל האחד לברך "ברוך אתה ה'..." אומר לא השני, "תגיד, שכחת שאתה דתל"ש?" נזכר השני וממהר לסיים "למדני חוקך".
שנזכה שכל אותם בנים אובדים יחזרו הבייתה במהרה!
בקשר לרוב הדתלשי"ם- הכל נכון.
אבל דווקא דוד המדובר- נראה לי שבגלל שהוא כ"כ שלם עם ההחלטה שלו (ותכף יהיו פה תגובות- 'שלם? מה פתאום? אין דבר כזה, אוליי הוא לא יודע, אבל הנפש שלו מחפשת...'
)
שהוא ממש חילוני, ולא דתל"ש.
ובקשר לספרדים/אשכנזים- זה אופי כזה, לא דווקא מוצא. במיוחד בשנים האלה שהעדה לא ממש משפיעה והרבה ספרדים ואשכנזים זהים בהתנהגות. לך לביצה של קטמון ותעשה סקר עדות...)
בקשר לדוד - באמת שאינני יודע. אני לא מכיר אותו בכלל, וגם את מכירה אותו רק דרך מה שאת רואה ושומעת עליו וכו' (דרך אגב - לא נכנס לזה אבל תזכרי שגם מה שהוא אומר על עצמו, זה כשהוא מודע לכך שהוא בחשיפה, והתוכנית לוחצת על המתמודדים לספק התעניינות בשביל ריטינג - לא סתם פתאום נחשפים כל הסיפורים קורעי הלב, שפעמים רבות לא ממש קשורים לשירה - התוכנית עובדת על רייטינג וככזאת הם משתדלים לחשוף כל מתמודד מהצד המעניין שלו. כך שמה שהוא אומר, סיכוי רב שזה קשור לכך שהוא יודע שיש מולו מצלמה - אני לא אומר שזה בהכרח ככה, רק שזה אפשרי...תחשבי על זה...)
אבל מה שאמיתי אמיתי ודתל"שים רבים קודם כל בסוף חוזרים או מתחזקים, וחוץ מזה, שנפש של כל יהודי מחפשת, גם של חילוני, ושל דתל"ש עוד יותר - בעיקר הוא, עצם זה שהוא עזב אומר שהפריע לו משהו, ואם הוא אדם חושב ומודע לעצמו, מה שאני מאמין שהוא, אז הוא מחפש ומברר את הדרך שבחר לעצמו, ולא סתם זורק הכל מאחורה כי לא נוח לו...לכן דווקא לו בפוטנציה יש הרבה יותר סיכוי לחזור מלחילוני רגיל, כי כמו שהוא איבד את התשובה לשאלה, ככה לו הרבה יותר קל למצוא אותה מלחילוני שלא יודע בכלל אפילו את השאלה, כי לא נתקל בה מעולם... מבינה?
בקשר לספרדי/אשכנזי - בזה תרשי לי לחלוק עליך, עם יחסית הרבה היכרות עם העולם הזה - זה בהחלט קשור לאשכנזי/ספרדי, וזה לא סותר את זה שזה אופי - אופי של אשכנזי הוא אופי אחר משל ספרדי - ואצל הספרדים ועדות המזרח מאז ומעולם הייתה הרבה יותר זיקה למסורת מאצל האשכנזים של לפני מאה חמישים שנה ועד היום - פשוט בגלל שתועת ההשכלה הייתה רובה ככולה (לגמרי) באירופה, מקום משכן האשכנזים - וכל מי שלמד מעט היסטוריה בתיכון יודע שהגורם המרכזי והשולט ב"היתחלנות" של לפני מאה ומאה חמישים שנה, הייתה תנועת ההשכלה - כדי לסבר את האוזן - לפני מאתיים שנה, לא היה מושג כזה "חילוני". אולי היה כופר, אבל הוא התנתק לגמרי מהיהדות, בניגוד לחילונים של תקופת ההשכלה שהצהירו שהם יהודים שבחרו בדרך משלהם והחליטו לבעוט את אלוקים מהתמונה. אז בהחלט יש מקום להגדרות של "אשכנזי-חילוני" ו"ספרדי-מסורתי", ואני רואה את זה בלי סוף מסביבי, אפילו אצלי במשפחה המורחבת (כבן לשתי עדות, מרוקאי ואשכנזי...).
ואפילו היום, עשרות שנים אחרי שעלו לארץ, עדיין יש הבדלים גדולים יחסית בין אשכנזים לספרדים...
בקשר למה שכתבת על המצלמות והכל- אמנם שם נחשפתי אליו פעם ראשונה, אבל לא רק משם אני מכירה אותו. אז זה לא רק הסיפורים קורעיי הלב... אני לא עד כדי כך תמימה.
בקשר לספרדי/אשכנזי. אני אתן לך לדוגמא את המשפחה שלי, שאנחנו נקראים ספרדים אבל ההתנהגות כבר לא שונה משל אשכנזים. אשכנזי זה אופי. יש ספרדים עם אופי אשכנזי ולהיפך. בע"פ יותר קל להסביר את זה אבל מקווה שהובנתי.
הוא אמר מראש שהוא ממש לא התכוון לחשוף את עצמו בתוכנית, לספר על עצמו, לשיר על עצמו והכל, אבל אז היה ספיישל ביקור בית כזה, שהמשפחה אמורה לעזור לך לבחור שיר, והוא נסע לשם, והצלם שאל אותם מה זה עשה להם כל הקטע של כוכב נולד (כמו שהוא שאל הורים של כל מתמודד, וציפה לקבל תשובה- אנחנו שמחים, גאים בו, תומכים בו וכאלה..) וההורים שלו אמרו שלא קל להם מהבחינה הדתית, הוא בחר את 'היא חזרה בתשובה' של מתי כספי, ואמר שהוא רוצה באופן חד פעמי לבחור שיר בנושא הזה, אחר כך הוא התחיל לבחור המון שירים שקשורים, כי הוא אמר שנפתח לו פתח להתעסק בנושא הזה והוא לא רוצה לעזוב את זה (את ההתעסקות בנושא.) מכאן הדיבורים.
והיו עוד כל מני דברים כמו להופיע כל מתמודד בעיר שהוא גדל בה, ולפני שהוא הופיע ביישוב (הדתי) הוא התלבט איזה שירים לשיר, ושר נגיד פסוק מהתנ"ך שחבר שלו הלחין כשהם היו צעירים...
כתבתי די מבולבל ולא קשור, אבל רציתי להסביר את עצמי (חלקית...)
לא שאני כל כך מעריץ את התוכנית הזאת, אבל בכל זאת : דוד לביא הוא דתל"ש, גם לירון רמתי הוא דתל"ש, וגם חזית יאסו קיבלה חינוך דתי מהוריה לפי מה שאומרים הכתבות שהופיעו בזמן האחרון, כך שלמעשה פחות או יותר כולם שם קשורים לדת... (אולי דוד הכי הרבה יוחס לזה, אבל גם האחרים...).
יום טוב!
אי אפשר לקרוא לזה דתל"ש... וחגית ואחיות שלה למדו למיטב ידיעתי במסגרות חילוניות אז זה לא ממש חזרה בשאלה אלא משהו באמצע (שומרים שבת, לובשים מכנסיים...)
ואם היא אמרה בראיון שההורים שלה העניקו לה בבית חינוך דתי, זה אומר שהיא מגדירה את עצמה כאחת שקיבלה חינוך דתי, ואין צורך לפרט...
ושוב, לירון, זה כמו שאמרתי בתגובה האחרת שלי - בראיון איתו נטען שהוא גדל בבית דתי (וגם אביו בתוכנית אם אני לא טועה כשראיתי פעם אחת, היה עם כיפה) די עזב, אבל בגלל שהוא ספרדי, באמת זה מסובך יותר להגדיר את זה כי כך או כך הוא נשאר מסורתי, ולעזוב שם זה לא כמו אצל אשכנזי שעוזב...
הם מסורתיים, אתה מכיר את זה? אבא עם כיפה, שומרים שבת, אמא בלי כיסוי ראש, שוחים מעורב וכד'... הוא לא עד כדי כך שונה מהמשפחה שלו.
כ"כ יבשה והמתמודדים לא משהו.. כאילו יש ויש אבל...
קיצר מגיע לחגית..חמודה וסוף סוף אתיופית זוכה!!
ואם למישו פה מגיע כבוד זה לאתיופים ולא לדתלש"ים!!
זאת תוכניץ של מוזיקה. נקודה! היא באה לתוכנית בתור ישראלית, לא עולה חדשה.
שדרות תותחים!!
עוד אחת מביתנו 
כן העונה היתה יבשה טיליםםם.. מגיע לה לזכות~n אני~
סתם אחתהיא מותק ![]()
תמר(=עזבו אותכם לשמוע שירים מהרדיו או משו ..
למה לצפות בתוכנית (שלא משנה שהא ממש ממש לא משו..) שכל המרכז שלה זה שירים ושמחה וזה בטוח אסור ??!!
בוא'נה לא אכפת לכם מהחורבן ?? (ולא , אני א מדברת רק על ביהמ''ק , אנחנו אבלים ע כל מה שקרה לעמ''י מאז החורבן...) איך אפשר לשמוע תוכנית שלמה של שירים??? איך??????
עצוב לי ...
בס"ד
אני מאוד מעריכה את העצב הגדול שלך על חורבן הבית, ועל חורבן התרבות היהודית בכללותה.
אבל יש דרך לומר תוכחה.
ויש עניין לכבד גם מישהו שלא נוהג בדיוק כמוך.
אני לא מבינה איך את מסיקה מזה שראיתי כוכב נולד- את העובדה שלא אכפת לי מהחורבן. באמת שלא.
כן, כן, אז שמעתי שיר בשלושת השבועות. אז מה? זו סיבה להחליט את העובדה הזאת?
האם את יודעת מדוע נחרב בית המקדש?
האם המושג 'אהבת חינם' מוכר לך? אולי 'לימוד זכות'?
האם ביררת וחקרת לעומק וגילית שאין שום היתר שבעולם לשמוע שירים בשלושת השבועות?
ידוע לך שיש רבנים שמתירים?
די עם השטויות האלה.
הלכה
איזה קטע!!!
נכון, תמיד יש את הרבנים שמתירים... אז מה?
את רוצה להגיד לי שהרב של המשפחה שלך מתיר לראות כוכב נולד?!?!?!
כנראה שלא.
ברור שיש דרך להגיד תוכחה אבל א"א להפוך אותה לזאת שלא בסדר.
יש הלכה. אנחנו צריכים ללכת לפיה.
כוכב נולד= חוסר צניעות!
=שירים ושמחה בשלושת השבועות.
אם באמת אכפת לך מהחורבן- תוסיפי קדושה. תתאבלי.
זה לא העיניין של מותר לשמוע שירים. אני יודעת, יש שמתירים...
אבל אם את מתאבלת את לא מסוגלת לשמוע שירים.
מניסיון.
בציפיה לביניין אריאל ולגאולה השלמה.
בס"ד
באמת שאני לא נכנסת לקטע ההלכתי.
אני מדברת על צורת התגובה. החלחלה שבה היא ניסתה לחנך אותי, להטיף מוסר.
למה את לא הולכת לרחובות ת"א, או לכניסה לגמר בחיפה ומטיפה לכולם שם?! אז מה? כי אני דתיה אז מותר לך לחנך אותי ולהטיף לי? לדעתי ממש לא.
ובקטע של הרבנים שמתירים- דיברתי על לימוד זכות, על הניסיון להרבות אהבת חינם דווקא בגלל החורבן.
ולידיעתך, יש אנשים שונים לא כולם אותו דבר.
וכן. יש אנשים שיכולים[ואפילו צ-ר-י-כ-י-ם] לשמוע שירים כשהם מתאבלים.
מנסיון.
את רוצה להגיד לי שאת רואה כוכב נולד כחלק מהאבל שלך על החורבן?!?!?!
את רצינית???
נקודה.
ולכל מי שיש, שיבדוק אלפיים פעם עד כמה הוא מקפיד על ההלכה.
אני לא מדבר על 'כוכב נולד' דווקא ואני לא יודע מה היא שרה, באיזה לבוש,
אבל מה שבטוח, שגם הרבנים שהתירו לשמוע שירים [שאגב, זה לא היתר כללי,
אלא רק לאותם אלה שהולכים אחרי הרבנים האלה..] לא יתירו לשמוע שירי אהבה במקום פריצות וכדו',
(ועל בנים אני ב-כ-ל-ל לא מדבר, כי זה ודאי איסור חמור, פשוט, לראות בנות חצי לבושות - אסור)
ובמקום לשמוע שירי כוכב נולד, אפשר לשמוע שירי אמונה ואפילו שירי ארץ ישראל.
בואו רק לא נתבלבל.
קודם באה ההלכה, ואח"כ השכל והרצון שלנו.
אנחנו - מתקפלים להלכה,
ולא ההלכה מתקפלת אלינו.
האא, ויש כזה מושג שנקרא -
"שולחן ערוך החמישי". שרשז"א אמר עליו,
שהוא הראשון בעצם. "רוח ההלכה", גם נכללת בו.
לא הכל כתוב בסעיפים בשולחן ערוך, אבל בהחלט יש לנו רבנים
וגדולי הדור שיקבעו לנו מה נכלל בתוך ההלכה ומה מותר לכתחילה.
בקשר ללבוש אתה ממש ממש צודק! זאת הלכה וגם לי בתור בת מאוד מאוד לא נעים לראות בנות שלבושות מגעיל.
ובכלל- באמת עדיף, במיוחד לבנים לא לראות את התוכנית הזאת.
לי אין טלויזיה בבית, אבל את כוכב נולד אני רואה באינטרנט, גם כי אני ממש אוהבת מוזיקה ועיבודים חדשים, וגם כי כנראה לא הגעתי למדרגה הזאת של צדיקות. עד כאן מסכים?
ובקשר לשאר הדברים על ההלכה.
אני חושבת שיש בציבור הדתי נטיה להכליל דברים בצורה מגעילה.
אתה מכיר את אלה ששומעים בכיף שירת נשים כולל תמונות והופעות כי הם זמרות 'של פעם', שירי א"י וכאלה, אבל זמרת מהדור הזה הם לא ישמעו, בלי לברר בכלל מראש מה טיבן בגלל שמכלילים- כוכב נולד, פריצות והכל.
או כאלה שסרטים אמריקאים וקומדיות יראו בכיף, אבל סדרות, אפילו מהנקיות ביותר- "מה פתאום?!! זה טמבלויזיה"!! וכאלה.
או אלה שמאוד יעריכו חילונים וינסו לקרב אותם לדת, אבל ישנאו דתלשי"ם.
זה נראה לי כ"כ רע!!
מי שלא שומע שירים בשלושת השבועות- כל הכבוד לו!! שלא ישמע לא כוכב נולד, ולא שירי א"י!
מי ששומע שירת נשים, שומע שירים בשלושת השבועות- שיבדוק לפי השיר עצמו/ הלבוש עצמו, לא לפי התוכנית כולה!! הוא יכול לשמוע שיר מסויים שהוא 'נקי' מכוכב נולד, ולא לשמוע שיר אחר, אפילו של הזמרות הישנות והמיתולוגיות בגלל בעיה של חוסר צניעות.
לא צריך להכליל!!
שראיתי את ההתחלה- "סתם הערה, יש הבדל בין חילונים לדתלשי"ם..." והיא הלכה לאיבוד... לא מוצאת אותה!!! עזרה בבקשה??..
די מעניין לי הדיון הזה (אגב, היה פה ניצלו"ש קטן, הוא עוסק בדתלשי"ם...) אז תגיבו שיהיה לנו מה לעשות... ?
תזכה אחרי שנה שעברה שאוכזבתי קשות שדיאנה זכתה!!!!!!!!!
לקחת את הגמר!!
אם יהי לי משהו להגיב אני אגיב...
דווקא רציתי שדוד לביא יזכה ולא חגית יאסו..

היה לנו דיון נחמד על דתלשי"ם ומעניין אותי מה אנשים חושבים על מה שבפנים, לא פתחתם? תפתחו!! 
היא כ"כ משעממת ובנאלית . לא מחדשת כלום . בשביל גמר צריך יותר מקול יפה ,צריך כריזמה ,וצריך לדעת איך לעמוד על הבמה .
דוד היה צריך לקחת בגדול כמובן ,ואחריו לירון ( :
ד"א -לירון ממש שיחק אותה,העיר את הקהל לפני שהם נרדמו בשתי השירים שאחריו.
ואני חייבת לציין שהיה לי יחסית עצוב לראות את דבריה של מישי.
את צודקת דרכם היא לא דרכך אבל להעריכם בתור בני אדם אני אעריך!
אני אעריך שהם בחרו בדרך שלהם מתוך רצון באמת לחפש
אני אעריך את זה שהם חיפשו למרות שהם לא הגיעו למסקנות שלי
אני אעריך את זה שהם מכבדים את ה' כי זה עדיף לענ"ד מלא כלום
אני חושבת שהיו פה הרבה שרשורים על נוער שוליים וכדומה נוער שוליים זו בדיוק ההגדרה של דתל"שים אני יודעת על מישהו בערוץ שהוא דתל"ש אבל הוא שם לעצמו גבולות ואני ממש מעריכה אותו על כך! וממש לא מזיז לי שהוא דתל"ש אני מתיחסת אליו כמו שאני מתיחסת לכל אחד אחר פה.
אני מביאה קישור לשרשורים על הנוער שוליים כביכול.
http://www.inn.co.il/Forum/Forum.aspx/t362498#4397576- השרשור על הריקודגלים
http://www.inn.co.il/Forum/Forum.aspx/t354256#4315616- השרשור על המכתבים
אגב בעולם קטן לפני שבוע פורסם קטע של נער שוליים שנכתב בעקבות השרשור שהבאתי על הריקודגלים השבוע התפרסמו תגובות למכתב אם תקראו את שני הדברים האלו אני בטוחה שתתיחסו אחרת.
אבל א'- בסוף מישי הסכימה בדיוק עם מה שכתבת כאן.
ב'- ממש מפריע לי הכינוי 'נוער שוליים', רוב הדתלשי"ם לא מרגישים סוג ב'.
מצחיק שמדיון על כוכב נולד נהיה ויכוח על דתלשי"ם...
חגית?? במילה אחת? >> חמודההה! אבל לא יותר מזה!! כאילו, הלווו??? שמעתי פווול קולות כמו שלה!!
כל בת חמישית שרה כמוה! בכלל לא מעניינת... כאילו סבבה וזה.. אבל להגיע לגמר??? ועוד לזכות???????
ברור שדוד היה מועמד הרבה יותר מתאים! הוא באמת פיינליסט! הגיש ביצועים מהממים לאורך כל העונה!
יודע להופיע! מעניין, צבעוני, דרמטי, יפה וכו'... פשוט הזוכה המושלם!!
לא יודעת מה עבר בגמר השנה....גם השירים של כולם היו צולעים.... (חוץ ממבול של דוד..)
אבל.. יאללה.. שיהיה לחגית בהצלחה.. וכמובן לדוד ולכל שאר המתמודדים!=]
מהתחלה....
היא כזאת מתוקה.
ושמעתם מה היא אמרה אחרי שהיא זכתה? הדבר הראשון שהיא אמרה זה: "תודה לקב"ה, שבזכותו אני כאן"
לא יודעת מה איתכם, אבל אני חושבת שכן היה כאן קידוש ה'.
בהשוואה לדוד חגית באמת לא יותר מחמודה והביצוע הגורלי שלה היה מזעזע! וד"א כל המשחק הזה מכור לגמריי!!! ככה- למה לירון רמתי היה בגמר (לא שאני לא אוהבת אותו כעע?) אבל הוא היה בגמר כי חייבים מישו מזרחי ולמה דוד לא ניצח?? כי אי אפשר שמישו שהרוב אוהבים יינצח אז מי נשארה?? חגית! לא שהיא לא טובה היא כן טובה אבל לא כדי לנצח...וואי אבל ששמעתי שתוכנית של יום רביעי שבר מהתוכנית שמש הוא חבר של חגית!! אההה!! אוו מיי גאדד!!! מי מכיר אותו?? הוא גם שיחק באליפים את רמי הבטיח...וווואווו חפרתי
לא מתאים לי 
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הספר:
השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל.
תקציר:
ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.
אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.
עד להימור הגדול מכולם.
מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com
אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.
אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.
אולי די כבר?!
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הסיפור:
תקציר:
ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.
אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.
עד להימור הגדול מכולם.
מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com
האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?
בדיוק כמו בחיים האזרחיים
הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.
ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר
אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא
ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.
הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.
בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf
יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.
כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות
אשמח לתגובות....
אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"
הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות
לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)
מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון
על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.
אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.
אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411
תודה
לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)
מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון
על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.
אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.
אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411
תודה
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הסיפור:
תקציר:
עד להימור הגדול מכולם.
סתם אני לא אבל משעמם פה רצח!!!!!!!!
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!