גיליתי שיש לי דלקת בשתן ואני לא זוכרת שהייתה לי כזו שנים!!! מצאתי דם וצריבה קלה בעת מתן שתן באופן חד פעמי, האם זה מדד לדלקת???? וממה זה קורה??
האם דלקת בשתן מעידה על בעיה בכליות???????
כדאי ללכת לרופא משפחה ולהבדק בדיקת שתן פשוטה ובדיקת דם בנתיים לשתות המון נוזלים מים תה פטרוזיליה חמוציות אומיצי ירקות יכולים להועיל .
לא תמיד זו דלקת לא תמיד דלקת בדרכי השתן פוגעת בכליות
.... ולא צריך להלחץ מומלץ לקבל אבחנה ןאחר כךלהחליט על דרך לטיפול ( מכוון שאי אפשר לאבחן דרך הפורום אוכל לעזור אם יהיו לך נתונים מדויקים של בדיקות - יש תחליפים לאנטיביוטיקה אבל לא בכל מצב )
רפואה שלמה
האנטי' הורסת את המרקם העדין שבמעיים ולכן מומלץ לקחת פרוביוטיקה (חיידקי הביו שנמצאים ביוגורט). תוכלי לקנות כמוסות של פרוביוטיקה וכד' בבית טבע/בית מרקחת. כמו כן, יש כמוסות שממש נועדו לבעיות נשיות ומכילות בנוסף לפרוביוטיקה גם חמוציות (נדמה לי שיש של חב' סולגר).
יש להרחיק את נטילת הפרוביוטיקה מנטילת התרופה. למשל, אם את מקבלת אנטי' פעמיים ביום, תקחי פרוביו' בצהרים. חשוב להמשיך עם הפרוביוטיקה גם לאחר סיום נטילת האנטיביו' כדי להמשיך לשמור על איזון.
עליך דחוף לחזור לרופא שנתן לך את האנטיביוטיקה ולדווח על כאבי בטן. יתכן מאד שמדובר ברגישות לסוג זה של אנטיביוטיקה, ואז רופא יחליף לך לסוג אחר. אסור להמשיך בלקיחת התרופה אם יש חשש לתופעות לוואי שלה. במקרים כאלה תמיד מיד מפסיקים וחוזרים לרופא להחלפת התרופה.
במקביל ללקיחת האנטיביוטיקה אני ממליצה לך להימנע מכל דבר שמכיל קמח לבן (רק מלא!) ו/או סוכר לבן (רק חום!) וכן מחלב ומוצריו.
ואחרי שתסיימי את האנטיביוטיקה (וחשוב ביותר לסיים, אם כבר התחלת) חובה לקחת פרוביוטיקה במונונים גבוהים על מנת לשקם את פלורה נורמאלית של המעי ועל מנת לעזור לגוף להשתקם מנזקים אחרים של האנטיביוטיקה.
נדבר על פרוביוטיק לאחר שתסיימי עם אנטיביוטיקה, כי עכשיו זה חסר טעם: אנטיביוטיקה מחסלת כל פרוביוטיק שתקחי, כך שזה סתם בזבוז כסף לקחת משהו בשלב זה.
אפונה עמוסה בחומרי הזנה חיוניים כמו ויטמינים (ויטמין K, ויטמין C, ויטמין A וויטמינים מקבוצת B) ומינרלים (ברזל, אשלגן ומגנזיום). הם גם מספקים סיבים תזונתיים וחלבון.
אפונה היא מקור טוב לסיבים תזונתיים, שיכולים לסייע בהורדת רמות הכולסטרול ולהפחית את הסיכון למחלות לב. בנוסף, תכולת האשלגן שלהם תומכת ברמות לחץ דם בריאות.
כמו בכל שיקול תזונתי, תמיד עדיף להתייעץ עם איש מקצוע בתחום הבריאות או עם דיאטנית רשומה לקבלת ייעוץ מותאם אישית המבוסס על המצב הבריאותי והיעדים הספציפיים שלך.
"מי שמבחין בטעמו האמיתי של מה שהוא אוכל, לעולם לא יהיה זולל."
לעדשים יש יתרונות בריאותיים רבים הודות להרכבן צפוף החומרים התזונתיים. הנה כמה יתרונות מרכזיים:
1. עשיר בחלבון: עדשים הן מקור מצוין לחלבון על בסיס צמחי, מה שהופך אותן לתוספת חשובה לתזונה צמחונית וטבעונית. חלבון חיוני לצמיחת שרירים, תיקון ותפקוד הגוף הכללי.
2. עשיר בסיבים: העדשים עמוסות בסיבים תזונתיים, מסיסים ובלתי מסיסים. סיבים מסייעים לעיכול, עוזרים לווסת את רמות הסוכר בדם ומקדמים מעיים בריאים. זה גם תורם לתחושת שובע ויכול לסייע בניהול משקל.
3. ידידותי ללב: הסיבים המסיסים בעדשים מסייעים בהפחתת רמות הכולסטרול, ובכך מפחיתים את הסיכון למחלות לב ושבץ מוחי. בנוסף, העדשים דלות בשומן רווי ונתרן בעודן עשירות באשלגן, התומך בבריאות הלב.
4. ויסות סוכר בדם: תכולת הסיבים הגבוהה בעדשים מאטה את ספיגת הגלוקוז, ועוזרת לייצוב רמות הסוכר בדם. זה מועיל במיוחד עבור אנשים עם סוכרת או אלה בסיכון לפתח את המצב.
5. ארוז בחומרים מזינים: עדשים הן מקור טוב לויטמינים ומינרלים חיוניים, כולל חומצה פולית, ברזל, מגנזיום ואשלגן. חומרים מזינים אלו חשובים לייצור אנרגיה, יצירת תאי דם אדומים ושמירה על הבריאות הכללית.
6. ניהול משקל: עדשים דלות בקלוריות ובשומן בעודן עשירות בסיבים וחלבונים, מה שהופך אותן לבחירה מספקת במזון שעשויה לסייע בירידה במשקל או במאמצים לניהול משקל.
7. בריאות מערכת העיכול: תכולת הסיבים בעדשים מקדמת יציאות קבועות ומסייעת במניעת עצירות. זה גם תומך בצמיחה של חיידקי מעיים בריאים, תורם למערכת עיכול בריאה.
הכללת עדשים בתזונה יכולה להציע את היתרונות הבריאותיים הללו ועוד. עם זאת, תמיד עדיף להתייעץ עם איש מקצוע בתחום הבריאות או עם תזונאי לקבלת ייעוץ מותאם אישית המבוסס על הצרכים הבריאותיים הספציפיים שלך.
אדם פסימי רואה את הקושי בכל הזדמנות אדם אופטימי רואה הזדמנות בכל קושי...
העדשים עשירים בסיבים תזונתיים, המסייעים לעיכול, מעודדים תחושות מלאות ומסייעים בוויסות רמות הסוכר בדם. דיאטה עשירה בסיבים יכולה גם לתרום לניהול משקל בריא ולהפחית את הסיכון למצבים כמו עצירות, מחלות לב וסוכרת מסוג 2.
חומוס הוא מטבל או ממרח מזרח תיכוני פופולרי העשוי מחומוס מבושל ומעוך (שעועית גרבנזו), מעורבב עם טחינה (משחת שומשום), מיץ לימון, שום ושמן זית. זה לא רק טעים אלא גם מציע כמה יתרונות בריאותיים. הנה כמה מהיתרונות הבריאותיים הפוטנציאליים של חומוס:
עשיר בחומרים מזינים: חומוס עמוס בחומרים מזינים חיוניים כמו חלבון, סיבים תזונתיים, שומנים בריאים, ויטמינים ומינרלים. חומוס הוא מקור טוב לחלבון מהצומח ומכיל חומצות אמינו החשובות לתפקודי הגוף השונים.