בואו נדמיין לעצמנו עולם שבו----
כל ילד שנולד יודע עם מי הוא הולך להתחתן. האמא לוקחת את הבן בן השנתיים לראות את התינוקת שנולדה (או את הבת בת השנתיים לראות את הבן שנולד...לבחירתכם
...) ואומרת לו 'תראה איזו חמודה! נכון? זו אשתך!' הם גדלים ביחד, משחקים ביחד, אם הם רחוקים אז נוסעים לבקר, המשפחות חברות, לומדים להכיר לאט לאט ובנחת, יש להם חוויות ילדות משותפות....
מושלם.
לא ביקשנו יותר מזה.
אבל...
הילד והילדה גדלים והם כבר בחור ובחורה בגילאי העשרה המוקדמים ואז, מתחילות הספיקות. (במיוחד בעולם כמו שלנו...)
יושבות חבורת בנות כיתה ז ובמקום להתלונן על ההורים, מתלוננים על הבעל העתידי...
'שלי ניהיה דוס! הוא מגזים! והוא לא מוכן שנדבר עד גיל 18!'
'תגידי תודה! שלי התחיל להסתובב עם כל הערסים של הצ'כונה!!! אפילו ראיתי אותו עם סיגריה!!!אני לא רוצה לחיות עם מישהו כזה!!!!' דמעות. תיסכול. אכזבה. ונולדת- שנאה.
אבל אז המורה מעודדת, ומזכירה את הדיבר ה11 בעשרת הדיברות- "כבד את בת זוגתך כי היא המיועדת לך למען יאריכון ימיך על פני האדמה" (ופירשו שם- מה עניין אריכות ימים? שאם לא יאהבה תהא מצערת אותו כל ימיו עד שתצא נשמתו.
)
יום אחד,,,
מתפרסמת שערוריה שאיש לא שיער לעצמו- הוגש בג"ץ המבקש להנשא לאדם אחר ולא לבן הזוג המיועד.
הארץ סוערת וגועשת!!! מי שמע על דבר כזה! להינשא למישהו אחר???
הרבנים- מגנים.
האומנים טוענים- החופש לאהוב.
התקשורת- עושה מטעמים.
ובאולפנתנו הקטנה יושבת אותה המחנכת ומנהלת דיון יחד עם אותן בנות על הנושא. ומי שבחורה מוצא חן בעיניה אומרת שזה נורא. ומי שלא אומרת שאולי יש בזה משהו כי אולי השתנתי ואיך יכול להיות שיגידו לי שדווקא הבחור הזה מתאים לי? ואולי לא???
ושאלות. וקושי. והחברה שזורקת הכל. והילדה הקטנה נקרעת בין פה לשם. ובן זוגה שכבר בישיבה ולומד ומתחזק מסתכל על הקטנה, שלא לבושה בצניעות מספקת ושנסחפת אחרי הקולות מבחוץ, בעין עקומה.
ואז מגיעה החתונה שכוללת דמעות ולחץ ומתח ובהלה עצומה. התרגשות? נשכחה איפשהו בין השישית לשביעית.
ויודעים שפרקטית- זה מה שצריך לעשות וזה מה שנכון. והלב מתכווץ ומשתתק.
------
את השאר תדמיינו לבד.
ברור שבחרתי להציג פן מסויים ויש מי שיצעד אל חופה כזו בשמחה וטהרה עצומה.
אבל לא כולם...
חשבתם פעם כמה טוב שהוא/היא מכירים אותנו אחרי גיל ההתבגרות? אחרי שצלחנו את המשברים והנפילות הגדולות?
כמה זה חשוב שבאים לקשר שלכל אחד יש עולם פנימי מיוחד משלו שהוא פיתח לבד? בלי לחשוב כל הזמן מה הוא יאמר על כל דבר?
חשבתם פעם על הדבר הנפלא הזה שנקרא בחירה חופשית? שאני בחרתי אותו. ולא את אףאחד אחר. ולא שאף אחד הכתיב לי. אני.
אותו.
בחרנו.
יחד.
הקב"ה נתן לנו בחירה חופשית מלאה בקטע הזה. תחשבו- אנחנו לא בחרנו את ההורים שלנו, את האחים שלנו, את הילדים ש(יהיו)לנו, אפילו את עצמנו- האופי שלנו, לא בחרנו...
רק אותו/ה.
והבחירה הזו היא זו שמולידה אהבה ושמחה ורצון ו...
והיא קשה. נכון.
לבחור זה תמיד קשה.
הבחירה והחיפוש והלבד של עד ש- הם קשים. וכואבים.
אבל הם כדי שנוכל לבחור.
כדי שנוכל באמת להיות מאושרים.
אז בואו נרים מבט לרגע, ונראה את הטוב ויופי במצבנו הנוכחי. ובאו נודה על זה.
מודה אני מלפניך מלך גדול ורחמן שנתת לי את הזכות- לבחור.
שבוע טוב!