בס"ד
שלום,
קודם כל אני מבינה את הרגשתך, לעניות דעתי כל אחד ואחת מגלים בשלב כל שהו בנישואים שבן הזוג זה לא בדיוק מה שחיפשנו. בעיקר כי מה שחיפשנו היה פרי דימיוננו. הדמיון הזה לא נובע ממשהו "רע" בדרך כלל, אלא מתוך שאיפה פנימית ועמוקה להרגיש יחידה אחת עם בן זוגך. לעיתים הרצון העמוק והטהור הזה להרגיש בגלוי שאנחנו נשמה אחת, גורם לנו לתיסכולים, כשבמציאות זה לא מתממש. כי אנחנו שוכחים שכדי לגלות את המציאות הפנימית הזאת שחבויה בתוכנו עליינו לעבוד קשה.
נחשוב לרגע כמה עבודה אנו צריכים להשקיע כדי לבטא את הנשמה שבנו, חלק אלוקא ממעל, ולרסן את החלק היצרי שבנו? וזה כיחידים. בעל ואשה זה נפש אלוקית אחת, אך גופים שונים... כדי להגיע לחיבור אמיתי צריך להתחבר לחלק האלוקי שבנו, להאמין, ולהתאמן על האמונה הזאת שבעלך הוא האדם הכי חשוב לך עלי אדמות. הוא החצי שלך, איתו את שלמה וכ'.
רק איתו את יכולה להגשים את יעוד נשמתך בעולם, ורק את יכולה לעזור לו לקיים את שליחותו.
דברי חוכמה וטוב טעם נכתבו לפניי, הוא בעל טוב ותומך, זה חשוב באין ערוך יותר מחוש הומור ושנינות וכ' וכ'. וגם ייעוץ זוגי יכול לתרום רבות בכל מקרה, אך מה שרוצה לכתוב לך זה קודם כל הסתכלות כללית, על בעלך ועלייך.
ובאשר ל"יובש" שלו, תשאלי את עצמך כמה שאלות:
1 האם תמיד הוא היה כזה? או שאולי עובר עליו משהו שמתבטא בחוסר חיוניות?
2 גם אם זה חלק ממנו, תנסי להיזכר לפחות בסיטואציה אחת שהוא זרם איתך בקלילות, ולא היה כבד כהרגלו.
3 תנסי לחשוב מה היה אז שגרם לו לפתיחות הזאת?
4 נוסף לזה יש דברים שניתן ללמוד.
אני מכירה זוג אחד שהבחור (אח שלי) היה הבן אדם הכי מחושב בעולם. הוא היה שונא שמפרים לו את סדר היום. לאחר שנה של קשר עם בחורה ספונטנית הוא נהייה פחות כבד. כיום הוא יכול בשיא הספונטניות לצאת לטיול בצפון, דבר שפעם היה מצריך ממנו התארגנות של שבועיים.
עוד דבר, חוש הומור זה משהו שקשור לסגנון אישי. את בחורה חייכנית ושמחה, ב"ה. תשמחי ותשמחי את בעלך איתך. בע"ה הוא יתרגל לסגנון ההומור שלך, לעולם המושגים שלך ויצחק וגם יצחיק אותך. תני לזה זמן.
אני מכירה מישהי שהבדיחות של בעלה היו עושות לה חשק לבכות היא בחורה מתוחכמת עם חוש הומור מעודן שנון ומבריק, והוא... בחור פשוט, טוב לב אך שנינות וביטוי מילולי בכלל זה לא הצד החזק שלו.(ואל תשאלי אותי איך הם התחתנו) הוא צוחק מבדיחות של "עגבניה נדרסה אמרו לה בואי כבר יא קטשופ" ... היא עבדה על עצמה המון כדי לא לפגוע בו, וחייכה, עם הזמן הצפיה שלה ממנו לתחכום נעלמה לגמרי, והיא למדה לראות את הטוב בבדיחות שלו. (עצם זה שהבעל מחייך ומנסה ליצור אוירה טובה בבית זה כבר טוב, הילדים מתגלגלים מצחוק וכ') מצד שני היא גם המשיכה בסגנונה, השנון והשתמשה רבות בחוש ההומור שלה, לאט לאט השפה בבית הפכה להיות משותפת וגם הוא עלה רמה בצורת ההתבטאות. הדמיון במקרים הוא כמובן הוא לא ברמת היכולת המילולית של הבעל, אלא עצם העניין שעם הזמן נוצרת שפה משותפת, תחומי עניין משותפים וכ' העיקר זה הרצון שזה יקרה. הרצון להתחבר אל בעלך בעולם שלו. לשתף אותו במה שאת חווה, אך גם להתעניין באמת בו, בתחומי העניין שלו, אולי יש תחומים שמעניינים אותו ושם הוא כלל לא יבש? כולו שופע חיות ועניין? תתענייני בו.
הריון גורם לנו להיות מרוכזות בעצמנו. זה טבעי, זה חשוב בשביל שנהייה מודעות למצב הבריאותי שלנו, אך צריך להיות מודעת לזה ולא לשכוח שהבעל הוא קודם כל בן אדם שזקוק להשקעה שלך. תשקיעי בו, תתענייני בו, תשימי לב לכל תכונה יפה שבו, תתאמני על האמונה ששניכם זאת מהות אחת, ובע"ה כאשר משקיעים באדם כל כך הרבה כוחות נפש-גם אוהבים אותו. שנזכה לשמוע בשורות וטבו, שהאושר והעונג יחזרו למעונכם. ובגדול