שאלה שמטרידה אותי ממש..פרפר לבן

בחור ובחורה יוצאים לדייט, היה נחמד היה נעים ישבו שעה שעתיים (יש אומרים קצת יותר..) בסוף הפגישה קובעים לדבר מחר-  עד כאן סבבה. ואז למחרת הבחור מתקשר, הם מדברים הוא שואל אותה מה היא אומרת, היא שואלת אותו וככה עד שמישו עונה ראשון ואז- הבחור אומר לא נראה לי שזה מתאים. וזהו לא אומר מה לא אומר מי. לבחורה לא נותר להגיד אלא-בהצלחה והיה נעים להכיר..

ואז- אחרי שהוא מנתק:היא נקרעת בשאלה האימתנית: למה זה לא הלך ומה לא התאים?? כי מבחינתה היה מעולה..

והשאלה שאני מעלה לדיון בסוף הסיפור הארוך אבל אמיתי הזה,

למה לא לספר מה לא התאים?? למה בחורה צריכה למצוא את עצמה בשאלות על מה קרה? והאם היא לא בסדר? או משו בה לא בסדר??

בנים אני רוצה תשובה בעיקר מכם כי נשים הם עם היסטרי, שחי בשאלות וחפירות פנימיות תמידית.. 

לדעתי את לא צריכה לדאוג..טובילנד:)

:אולי בחורים לא רוצים להגיד לך כדי שלא תנסי לשנות את עצמך וכדי שתיהי מי שאת .

אז מה אם הם לא רוצים ..הפסידו!! יש בחורים יותר טובים..!!! בהצלחה לך..!

ההרגשה של חוסר הידיעה למה נזרקתי היא לא נוחה-משה ר-

אבל ההרגשה שאני יודע למה נזרקתי יכולה לפגוע מאד....

לא ניסיתי בעצמיצפוני7

אבל חבר היה שואל בסוף כל קשר, לא משנה מי חתך, משהו בסגנון של:

טוב עכשיו כשברור שאנחנו לא מתחתנים והשתחרר המתח אני אשמח אם תגידי לי איזה דבר שטעון תיקון אצלי אם במידות התנהגות לבוש וכו... 

רק ככה הוא היה מרגיש שהקשר קידם אותו במשהו בחיים

אבל כמו ששדרותי אמר צריך כוחות נפש להתמודד עם זה. וזה לא מתאים לכל אחד

לא רציתי לדעת אם זה משנה או לא כי לי זה משנה..פרפר לבן

כי כששדכנית שואלת למה נפרדנו ואני אומרת לה שאין לי מושג והיא מגיבה ב"מה זאת אומרת? הוא לא אמר לך למה לא?" אז זה קצת מעורר סימני שאלה..

וכן הייתי מעדיפה להתמודד עם עלבון או עם השאלה אם זה בסדר או לא מאשר לתהות למה לא כשמבחינתי יש סיכוי ממש גדול וזה אפילו פספוס כי לא נתנו צ'אנס..

אז פעם הבאהצפוני7

שלא תהיה!

בטלפון כשהכדור מתגלגל מאחד לשני תהיי את זו שעונה שנראה לך מתאים כדי שאם הוא חושב אחרת הוא יצטרך להסביר

בכל אופן תשאלי אותו,  למה?

חוץ מהפאדיחה לשניה אין לך מה להפסד אחרי שהוא אמר שלא מתאים

אהבתי את מה שכתב צפוני7urielzoogi

זה אמנם ממש לא תמיד נוח 

אבל אם היה לך טוב ונעים - אפשר לומר זאת - אמנם זה סוג של סיכון לצאת "פארש" שהיה לך טוב ונעים והשנ מרגיש שזה לא קשור אבל חשוב לדעת את הצד השני 

פעמים רבות נפסלות הזדמנויות בגלל שהוא חושש שאת לא מתלהבת ולכן הוא חותך 

אחד הדברים שהוכחו במחקרים (אמנם יש דעות שונות בזה) שאנחנו נוטים מאד לרצות להיות ואפף להימשך אליו כאשר רוצים אותנו

יתכן שיש בזה הבדל בין גברים לנשים אבל כנראה העיקרון דומה 

ככלל- חשוב לא להתרגש מקשר שנעצר אחרי דייט ראשון 

אבל התשובות של חלק מהאנשים שלהם זה לא משנה...אדם כל שהוא

ובמקרים מסויימים היו אולי מעדיפים לא לדעת, עשויות להסביר את הבחור. (שסביר שקשה/ לא נעים לו להסביר, והוא לא יודע האם את מעונינת לשמוע).

למדנו מהנסיוןהרש

אם אנחנו מנמקים- אנחנו מסתכנים בחפירה מתמשכת.

אולי זה לא, למה בכל זאת, זה לא מה שחשוב, לא דומיננטי וכו'.

תעזבו אותנו וחלאס.

שלא ישמע כאילו אני מתקיף את המין החלש, זה דבר שקיים גם אצל הבנים וגם אצל הבנות.

מומלץ לעשות כמו שכתב צפוני- אחרי שסגור שלא, לשאול מה דורש תיקון.

עוד משו, אני לא שואל אף מה דעתך. זה סתם גורם אי נעימות שכל אחד מפחד להגיד כדי לא לצאת פארש.

אני אומר: 'הייתי שמייח להפגש שוב וכו' '- אולי אני אקבל 'לא' בפרצוף, אבל אני לא עובר את המלחמה הנפגרת הזו, של מי יגיד ראשון.

חייבים להגיד. אם היה לך אומץ להכיר את הבחורה,לביא

אז שיהיה לך אומץ להגיד מה לא מסתדר לך, במיוחד אם הצד השני מעונין.

זאת סתם התחמקות מהתמודדות, התסמרטטות יתר.

אם אין בך את הכנות הזאת, אל תצא לדייט.

אולי בשעות\ הימים הראשונים זה יכאב, אבל אחר כך לא יהיו ספקות ולא יהיה מסובך להמשיך הלאה.

וד"א, יש גם בנים- כמוני למשל, שחשוב להם כמו הבנות פה שיגידו להם בדיוק.

אני מאמין בכנות ובאמת גם אם היא כואבת.

לדעתי זה מורכב ואין לזה תשובה חד משמעית.a-a-a

מצד אחד כמו שכתבת הבחור/ה רוצה לדעת, למה הוא צריך לחשוב שמשהו בו לו בסדר וכו'??

אבל צד שני. אוקיי הבחורה חשבה שהיה מעולה, הבחור הגיע למסקנה שזה לא זה, כנראה שבמחינתו לא היה כזה

מעולה. הרי שמכן הכוונה של הבחור שירצה להסתיר את הסיבה היא לא לפגוע בחורה כי הרי (ציטוט) "נשים הם עם

היסטרי, שחי בשאלות וחפירות פנימיות תמידית.."  והוא לא רוצה לפגוע.לפעמים עדיף לא לשים דברים על השולחן.ע"ע רגישות.

ד.א יש מצב שהוא באמת חושב שהיא לא בסדר'משהו בה לא בסדר,אז מה הוא יגיד לה "תשמעי, את שטחית"??

הצד שאומר לא להגיד קופץ פי שתיים במקרה של הפסקת הקשר על עניין חיצוני. במקרה כזה  חד משמעי ההנחיה היא שלא להגיד את הסיבה האמיתית.

ברור שזה התנהגות מגעילה!!!כל הזמן שמח

ואת צריכה להודות לה' של המשכתם,אני לא יצא בחיים אם בחורה בלי רגשות!!!!!

ואת לא צריכה להרגיש לא טובה ורצויה זה סתם בחור דפוק!!!!

זה גם קורה הפוך. שהבחורה משאירה אותו בסימני שאלהאלירז

לפעמים זה משהו שלא כדאי להסביר - כי זה רק יפגע.

כמו ענייני חיצונית למשל..

לפעמים זה משהו שהוא פשוט לא יבין..

למשל מבחינתה הוא היה חסר טאקט לחלוטין, משהו שטבוע באופי שלו..

אם היא תאמר לו את זה, יכול להיות ש-לו היה מעולה להיות איתה והוא פשוט לא יבין.. וייפגע.

כנ"ל הפוך..

לפעמים סתם הבחור או הבחורה לא מרגישים צורך להסביר - ואז באמת חבל..

אבל צריך לזכור שגם הצד ה"חותך" מרגיש מאוד לא נעים ומתוסכל מ"לחתוך"

ולכן מנסה לגמור את השיחה כמה שיותר מהר

לא זוכר להסביר את עצמו

"העיקר שהצד השני קיבל את זה יפה"

דורש שיפור.. אין מה לומר.

תשובהרוחקטנה

אולי היה לו קשה עם סימני הפיסוק ? (סתם, סליחה על העקיצה).

עצה - את יכולה לנסות לברר דרך החברים שלו.

יש דברים שלבנים מאוד קשה לומר אותם בטקסט פתוח, במיוחד, למה זה לא מתאים.

יכול להיות, שזה לא מתאים, כי את מזכירה לו את המורה שלו מכיתה ט' - וזה עושה צמרמורת.

יכול להיות, שלא מצאת חן בעיניו בצורה קיצונית (וזה לא אומר חס ושלום שאת לא חיננית - שזה לא יפגע לך חלילה בבטחון עצמי! - זה לגמרי קשור לטעמו)

יכול להיות שהוא מחפש אופי\שאיפות\רמה רוחנית אחרים.

בד"כ במצבים קיצונים כאלה, שחותכים אחרי פגישה ראשונה, יכולה להיות קיימת סיבה אחת בלבד (משתיים המוצגות להלן)

1. לא מצאת חן בעיניו בצורה קיצונית (וזה חלילה לא פגם בך - זה אומר שאת לא מתאימה לו)

או

2. הבחור לא חכם במיוחד (זה כולל בררן מדי\מרובע מדי\שטחי מדי\סתם לא חכם במיוחד (כן יש גם כאלה))

פרפראי''ה

לא תמיד הסיבה נעימה לאוזן, ולא תמיד כדאי להגיד בפרצוף מה שיש לך להגיד..

ואני אגיד לך עוד משו?? מזה משנה??? אם היא היתה יודעת שהיא מכוערת/ טיפשה/משעממת וכו'' בעיניו זה היה עוזר לה לעכל?? לא בטוחה...

[מוחה] כבוד למגזר!ונסי
להגיד לך את האמת...שרון כהן

קרה לי שחתכתי משהו גם בדייט ראשון והוא ממש דרש לדעת למה חתכתי...

ממש לא רציתי לומר לו כי זה ממש הייתה האישיות שלו.. ומה כבר אני יכולה לומר "אתה כעסן??" לא נעים בכלל...

אבל הוא ממש דרש אז אמרתי לו משהו בסגנון " אתה לא סובלני למציאות.." זה עדיין לא נעים בכלל ואני בטוחה שפגעתי בו..

לכן לפעמים עדיף לא להגיד...

גם פעם קרה לי שבכלל חיצוניות פסלתי ופשוט שיקרתי ואמרתי שאני לא יכולה לצאת כרגע... מה זה אשמתי שהוא לא לטעמי??

זה לא נעים לומר תמיד למה במיוחד שזה דייט ראשון 

לא כל סירוב צופן בתוכו ביקורת בונה.כתמר יפרח

לעתים זה פשוט לא מתאים לאחד הצדדים,וזהו. לפעמים הסיבה היא לא נושא שאת צריכה לעבוד עליו או לשים לב אליו, על טעם וריח לא כדאי להתווכח.

מאחלת לך שיגיע בע"ה האחד שבאמת לא תהיה לו סיבה להגיד לא..(:

זה לא משנה למהעדידפ

אבל אם את מעוניינת להמשיך,

אל תזרקי את הכדור למגרש שלו,

קחי יוזמה ותגידי- רוצה אני,

ואם הוא יגיד אני לא

תגידי: טוב שאמרת, לפחות אני לא אשאר בספקות

מותר לשאול למה לא, הוא לא חייב לך תשובה.

אם הוא חושב שאת מכוערת/שמנה/לא מספיק דוסית/ מנומשת/ רקע משפחתי/ צחוק מעצבן, זה משנה?

זה לא יועיל ואולי אף יזיק, כי את 10 כמו שה' ברא אותך,

יכול להיות שלבחור א' זה לא נראה ולבחור ב' זה כן יתאים.

חוץ מזה, שאפשר לברר דרך מי ששידך, התשובה תהיה יותר אמיתית

באופן אישי,אנונימי (פותח)

אמנם אני חושב שידיעת הסיבה היא דבר שיכול מאוד להואיל, לא תמיד נעים להגיד אותה..

לפעמים הסיבה יכולה לפגוע בבת הזוג או שהיא סתם נראית "מטופשת" למי ששומע אותה אבל מבחינתי זה כן משמעותי..

אם אני לא מעוניין במישהי בגלל מראה, אני לא חושב שאעז להגיד לה דבר כזה.

אם הסיבה היא מהותית כמו הפרש גילאים דוג', אז מנסיון הידיעה שזו הסיבה עוזרת מאוד להתגבר על סיום הקשר.

אמנם לא יצא לי לצאת כ"כ הרבה אבל כשבת נפרדה ממני כן היה לי חשוב לדעת את הסיבה וכשאני יזמתי את הפרידה,  אף פעם לא אמרתי "סתם ככה" אלא נתתי סיבה. אולי לא תמיד הסיבה הכי אמיתית/מהותית, כי אלו דברים שהיו יכולים לפגוע אבל כן נתתי סיבה...

ב״ה בוקר גם בנות לא אומרות למה ואם כן לרוב זה שקר!metorafi
וגם בנים רוצים לדעת מה הסיבה! לעניינו הרוב ישקרו בגלל שהם לא יכולות ויכולים להגיד שאתה לא מוצלח מספיק, או לא יפה מספיק, או לא חכם מספיק, או לא דתי מספיק . בעצם את זה כן אמרו לי חחחח אבל אחת טוענת שזה היה שקר ושהיו סיבות אחרות בעצם כמובן שהיא לא אמרה אותם ! אז לפעמים עדיף לא להגיד כלום ! ואם שואלים אז עדיף להגיד את האמת אבל הרוב משקרים ומשקרות! זה המציאות
ב״ה תמשכי הלאה שתמצאי את אהוב ליבך לא יזיז לך למה!metorafi
אני מצטערת שנתקלת בבנות שאינן כנות אבל-פרפר לבן

אין צורך להכליל..

אני לא משקרת ואני אומרת למה נפרדנו אלא אם כן אני יודעת שזה יפגע בצורה אכזרית אבל בנתיים עד היום הרוב היה הרמה הדתית וזה לא התאים לי וגם לא אז הלך בסדר גמור..

אולי לא מצאת חן בעיניו וזה הכלאלעד123

למה הוא צריך להסביר יותר מדי?

לא נראה לו שהוא ירצה להתחתן אתך וזה הסבר מספק. אין שום סיבה להכנס לפרטים ולחטט . צריך לנוע הלאה ולהמשיך לחיות.

לא הייתי מגיבה כךאנונימי (פותח)
להלן מילון הביטויים לבחורים אמיתיים מידיאנונימי (פותח)

ממש לא מצאת חן בעיני = את בחורה מדהימה, זה פשוט לא זה

את עדינה, שקטה, יבשה מידי = אני מרגיש שאני לא מצליח להעניק לך את היחס הנכון, וזה תסמין של חוסר התאמה

את רועשת, סוערת, צעקנית מידי =  סעיף מיותר, אף אחד לא מוריד על זה

את נעדרת טקט לחלוטין =  אין לי מספיק רגישות כדי לזרום עם המנטליות שבאת ממנה

אווההה דוסית! = הלוואי שהייתי יכול להסתדר עם הרמה שלך...

אני לא יכול להסתכל עלייך עוד שניה =  יש להשתמש באחד מהביטויים הקודמים

אופציה לגזעיים בלבד:  אם רואים שזה לא הולך להתקדם, להפוך את הדייט למרגיז ועלוב, ולתת לה להסתבך עם ביטויים...

טרול..אלירז
גם אני הק' מצטרף להנ"להרש
תשובה ^^~תמר~

אני לא רוצה לקחת כיוון, אבל תחשוב שבמדינה כמו שלנו שהגיוס הוא חובה, אדם שלא עשה צבא נחשב שונה, ולא פלא שזה מרתיע בנות, למרות שלפעמים זו ממש לא אשמתו.. סתם פשוט כי זה יוצא דופן.

סתם עצה, אם אני הייתי נפגשת עם בנאדם שלא עשה צבא מסיבות שלא תלויות בו, אבל במקום הצבא עשה שירות לאומי/ התנדב וכו', זה היה מפריע לי הרבה פחות..

אם תמלא את החיים שלך בנתינה לכלל, אני חושבת שזה פחות ירתיע ויעריכו אותך על הדברים האחרים שאתה עושה..

לא חסרות בנות שלא יפסלו בגלל אי שירות בצבא..כתמר יפרח

כנראה שעוד לא יצא לך לפגוש אותן. אל יאוש!

כתום 19-w.w.m.n

אולי כדאי שבפעם הבאה במקום להגיד מייד את ה"לא" - קודם תפרט מה הייתה הסיבה?

חוץ מזה - לדעתי, מי שישר פוסלת על כך שהבחור לא עשה צבא, ולא נותנת לו לנמק למה - היא לא שווה אותך.

נתקלתי בהרבה בחורים שהיו שמחים להיות בצבא (או קרביים בצבא), אבל לא קיבלו אותם....

שתמצא אי"ה את ה-אחת שלך

ב"הצלחה לכולם

תלוי כמה זמן נפגשיםיהודיה גאה!אחרונה

אם נפגשים פעם אחת ואז הבחור/ה חותכים- הגיוני שזה בגלל משהו שעלול לפגוע כגון- מראה/רמת דוסיות/רמה שיכלית וכו'..

אם נפגשים כמה פעמים (יותר מ2 פעמים) מה שמראה שלפחות בהתחלה הבחור/ה מצאו חן בעיני הצד השני- הייתי יותר מצפה להסבר למה הקשר נחתך.

לי אישית זה קרה שנפגשתי עם בחור 3 פעמים והיתה ממש הרגשה שהולך מצוין, ואז הוא חתך ולא הסביר למה. והוא נתן לי את ההרגשה אחרי הפעמיים הראשונות שהלך מבחינתו מצוין, ולכן אני משערת שזה לא משהו שהיה פוגע אלא משהו שלא התאים לו והייתי שמחה לדעת מה זה. (ושאלתי אותו מה הסיבה, והוא התחמק מלענות)

והאמת, שיש עוד סיבה חוץ ממה שכתבו כאן, למה חשוב לתת/לקבל הסבר- מאוד חשוב לענ"ד אחרי שנפגשים עם בחור/ה ולא מתאים, לנסות למצוא חבר/ה שאולי מתאים ולנסות לשדך. ברגע שלא יודעים מה הסיבה להפסקת הקשר, קשה להבין מה הבחור/ה מחפש/ת. (למרות שהאמת היא, שאת הבחור שכתבתי עליו לעיל הצלחתי לשדך לחברה של חברה שלי...)

יש לי בכלל סיכוי?מה כבר ביקשתי

אני יודע שהשאלה בכותרת קצת חריפה מדי אז אסביר...

לא יודע אם זה שייך לפה או לאר"מ אז כותב בשניהם.

עברו כמעט חודשיים מאז שהיא חתכה אותי. (לא יצאתי מאז מסיבה טכנית שקצת מנעה ממני להיפגש, ואני מרגיש שאולי זה קצת הזיק לי שאותה גברת ישבה לי במוח כל הזמן הזה ומצד שני גם עלו לי הרבה תובנות לגביה שלא חשבתי עליהם קודם אז אולי כן היתה מזה גם תועלת...לא משנה, זה לא העיקר. וגם סרו המניעות אז בעז"ה ממשיך.).

הנקודה היא שאני מרגיש שאני אולי קצת רגיש מדי. בכללי בחיים. ובדייטים זה מתפרץ במאתיים אחוז. כבר כתבתי על זה פה פעם אבל אז זה היה בהקשר של פרידות. עכשיו אני מתכוון בהקשר של אישיות.

זה היה הקשר הארוך יחסית הראשון שלי. יצאתי עם כמה בחורות לפניה ועם אף אחת לא התקדמתי באמת וגם תכלס לא היה כל כך שייך. כבר שראיתי את הפרטים שלה בהצעה הרגשתי שזה משהו אחר. וזה באמת היה. הבעיה הגדולה היא שלא הצלחתי באמת לקדם את הקשר. בכל רעיון שעלה לי חששתי שזה ילחיץ אותה, שהיא לא תגיב לזה טוב וכאלה. מפה לשם היא הרגישה שאני לא מוביל מספיק ועל זה (לפחות ככה אמרה) חתכה. היתה לנו שיחה ארוכה מאוד לפני שהיא קיבלה את ההחלטה, והמסר העיקרי שקיבלתי שם הוא "אתה באמת אדם טוב. באמת. לא פגשתי הרבה בחורים כאלה וגם אומרים שזה די נדיר אצל גברים. באמת התנהלת מדהים במהלך כל הקשר. הרגשתי שיש מי שרואה אותי ואכפת לו ממני. גם עוד לא פגשתי מישהו שמבין אותי ככה. יש לך לב כל כך טוב, וזאת אחת ה-תכונות החשובות לי. לכן ממש קשה לי לוותר על זה. באמת רציתי שזה יצליח. אתה מה שאני מחפשת. אבל אני מרגישה שזה לא מה שאני צריכה בחיים. אני צריכה מישהו חזק, יציב, שאני אוכל לסמוך עליו. ומבחינת הרגישות אני מרגישה שאנחנו קצת דומים מדי. וזה לא מה שאני צריכה לפחות בשלב הזה של החיים...".

מה שאני שמעתי זה "היית יכול ממש להצליח בתור בחורה. אתה לא גברי, אתה לא מסוגל לספק לאישה את מה שהיא צריכה בחיים, אתה רגיש מדי, מי שאמור לבכות בבית זה לא אתה זו אני, אין לך ביטחון עצמי, אתה לא החלטי, ובקיצור- בתור חברות היינו יכולות להסתדר יופי, אבל בתור בעל? תשכח מזה."

וכאן אני שואל כבר חודשיים ולא מצליח לקבל תשובה- למה אני אמור לצפות? מאז שאני זוכר את עצמי זה מי שאני. רגיש, מתחשב, אכפתי, דואג, שמח בלשמח מישהו אחר, מתכלב בשביל שמי שאני אוהב יהיה בנוח, וכו. אני לא מחפש מישהי גברית ושנחליף תפקידים. יש בי את הרצון הגברי הבסיסי הזה של לספק משענת, להוביל, להיות הקול השפוי. אבל בפועל זה לא מתבטא. בפועל היא נפגשת מיד עם הלב הטוב שלי, זה משמח אותה שיש גברים כאלה בעולם, ובזה מסתכמת התועלת שלה מהקשר. ואני? אני רק מאבד עוד את מעט הביטחון העצמי שנשאר לי. מי תוכל לראות אותי מעבר? ומי תוכל לאהוב את התכונות האלה באמת? יש מישהי שתשמח בזה שאני לפעמים לוקח דברים ללב והם משפיעים עלי? שאני חווה את העולם בצורה יותר עמוקה? שהלב שלי לא מסוגל לשמוע מישהו ובמיוחד מישהי שמחמיא לי בלי שיעלו לי דמעות?

זה קצת מייאש כל העסק הזה ובמיוחד הכנות שבה היא אמרה שאני אשכרה מה שהיא מחפשת ולמרות זאת החליטה לסיים את זה...

יפה טוב לדעתהפי
מכיוון שאינני ראוי להיות הגאון של הדור,חסדי הים

אני חייב להתחתן עם אשה שתהיה מוכנה לגדל את גאון הדור הבא.

"יִבְחַר לָנוּ אֶת נַחֲלָתֵנוּ אֶת גְּאוֹן יַעֲקֹב אֲשֶׁר אָהֵב סֶלָה".

מה הקשר?!הסטורי
חחחחחחח הסטורי אני מדמיין אותך על פי הודעותיךצדיק יסוד עלום

עם וריד נפוח במצח אדום מזעם 💢

פותח האשכול הוא משהו בין טרול לרחפן (ואני נשמר במילותיי)

לא אדום מזעםהסטורי
יותר סקרן, חוויה אנתרופולוגית לנסות להבין את הראש של חסדי.

(לגופם של דברים, הוא לא טרול, גם לא 'רחפן' במובן הפשוט של המושג. אולי כן 'רחפן', במובן שהוא עוסק בדברים מאוד גדולים ורעיונות נשגבים, בלי מספיק 'בסיס ארצי לנאצלות'. מה שיוצר אצלו פער עצום בין האידאות ליכולת לממש אותן בעולם).

אני הייתי מדבר אפילו יותר בחריפות ממךצדיק יסוד עלום
אבל צריך לכבד ומי אנו בלא נימוסינו?
נכון. אבל האם מפני כך נעזוב את האמתחסדי הים

והאידיאות.

"כָּל זֹאת בָּאַתְנוּ וְלֹא שְׁכַחֲנוּךָ וְלֹא שִׁקַּרְנוּ בִּבְרִיתֶךָ. לֹא נָסוֹג אָחוֹר לִבֵּנוּ וַתֵּט אֲשֻׁרֵינוּ מִנִּי אָרְחֶךָ".

האם עם ישראל בגלות שהיה גוף מת עם תורת אמת הנטועה בתוכו, עזב את האידיאות?

לא. עסקנו באמת והרחבנו אותה בציצים ופרחים עד ש-ה' ברחמיו ריחם עלינו . "יְחַיֵּנוּ מִיֹּמָיִם בַּיּוֹם הַשְּׁלִישִׁי יְקִמֵנוּ וְנִחְיֶה לְפָנָיו".

אולי אני בינתיים סריס עץ יבש אבל אני לא יעזוב לעולם את ה' ולימוד תורתו, עד שה' ירחם עלי.

ממש לא לעזובהסטורי
עבר עריכה על ידי הסטורי בתאריך ב' בטבת תשפ"ו 20:22

עבר עריכה על ידי הסטורי בתאריך ב' בטבת תשפ"ו 20:22

אבל להתאמץ למצוא איך מקיימים אותם בפועל בארץ, בלי דמיונות שווא. איך מקיימים בארץ הזאת, לא באיזה עולם של ענני כבוד דמיוניים.

המצווה שלך היא לשאת אשה ולפרות ולרבות. כשיוולדו לך בעז"ה בנים המצווה עליך ללמד אותם תורה ולחנך אותם לקיום מצוות. האם הם יצאו גדולי הדור או קטני הדור - לא צריך לעכב אותך או לבלבל אותך כשאתה מחפש אשה מציאותית, 

"בהדי כבשי דרחמנא למה לך - מאי דמפקדת עלייך למעבד!!!"

"כַּלָּה קִשֻּׁרֶיהָ"חסדי הים
עד כמה שאני יודע, תקופת הגאונים הסתיימה ממזמן…נייקיי

איפה שהוא לפני כ 1000 שנים…

הסתיימה עם ירידת קרנה של יהדות בבל והעברת מרכז הכובד למערב

כדאי לפתוח שותי"ם של המאות השניםחסדי הים

האחרונות ולראות מה הם מכנים את חכמי דורם.

על כל פנים, בפסוק בפתיחת השרשור, כמובן רמזתי להחיית ישיבת הגאונים בארץ ישראל.

ישאלו אותך בשמים למה לא הייתקעלעברימבאר
חסדי הים, לא למה לא היית גאון או אבא של גאון (כמו הסיפור על רבי זושא).

כל אדם והתפקיד שלו בעולם. אחד המרבה ואחד הממעיט ובלבד שיכוון לבו לשמים. אני בריה וחברי בריה

אנא לא ר' זושא ידענא אלא מתניתא ידענא:חסדי הים
"לפיכך יהיו אומרים כל אחד ואחד, מתי יגיעו מעשיי למעשה אברהם יצחק ויעקב" (תנא דבי אליהו פרשה כג)
זה שכל אחד צריך לשאול, זה אומר שבהכרחadvfb

כולם צריכים להגיע למעשי האבות?

ואם נדייק הכתוב מתקמד במעשים, זה לא בכדי.

הכתוב לא מדבר על המדרגה הרוחנית של האדם.

אני לא מבין בדרגות רוחניות. אני רקחסדי הים

יודע ש'הברית מנוחה' כותב שאפשר להגיע למדרגות רוחניות יותר גדולים מהדורות הקודמים.

במיוחד בזמן הגאולה, כמו שהרב קוק מאריך בכמה מקומות.

ומי אמר,שאתה לא יכול וראויקעלעברימבאר
להיות בעל דרגה רוחנית גבוהה?
מסכים עם הרישאadvfb
מעשיך כמו אברהם זה לא חייב להיותקעלעברימבאר
כמו גדול הדור. כתוב כמו האבות, לא כמו משה
הכח הזה נטוע בנו מכח האבות להגיעחסדי הים

לדרגתם.

הם הורישו לנו את כח המידות והמעשים שלהם.

(כמעט כולנו לא צאצאים של משה, וגם יש להאריך ברוחב ובעומק שמשה לא הוריש את כוחותיו לדורות הבאים.)

..שפלות רוח

רק תיזהר לא להפיל את הילד בדרך עם הלחץ של התפקיד.

וגם עד כמה שזכור לי "נחית דרגא ונסיב איתתא" וגם שאישה עולה(או נשארת ברמתה) ואינה יורדת, בעוד הגבר יורד. ולכן ידידי וכו

לא ?

"בְּחַבְלֵי אָדָם אֶמְשְׁכֵם בַּעֲבֹתוֹת אַהֲבָהחסדי הים
וָאֶהְיֶה לָהֶם כִּמְרִימֵי עֹל עַל לְחֵיהֶם וְאַט אֵלָיו אוֹכִיל".
אם אתה אדם שמקשיב לאנשיםadvfb

כדאי לך להקשיב לכל האנשים שאומרים לך לרדת מהעץ.

אולי הם טועים, אבל כדאי להקשיב לקול הזה ולקחת אותו ברצינות. אולי הוא אומר משהו, אולי לא.

..צדיק יסוד עלום
עבר עריכה על ידי צדיק יסוד עלום בתאריך ב' בטבת תשפ"ו 13:48

לא חשוב

לרדת מעץ החיים?חסדי הים
"וְעֵץ הַחַיִּים בְּתוֹךְ הַגָּן". "עֵץ חַיִּים הִיא לַמַּחֲזִיקִים בָּהּ וְתֹמְכֶיהָ מְאֻשָּׁר". "פְּרִי צַדִּיק עֵץ חַיִּים. "וְעֵץ חַיִּים תַּאֲוָה בָאָה". "מַרְפֵּא לָשׁוֹן עֵץ חַיִּים".
לא, מעץ הדעת טוב ורעadvfb
"מסטרא דעץ הדעת טוב ורע דקשיר לון ביצר הטוב למהויחסדי היםאחרונה
עזר בהדייהו".
מסכים עם הכותרתפשוט אני..
עם ההמשך פחות
הוריו של מר שושני דחפו אותו להיות גדול הדוראריק מהדרום
זה לא הפך את שושני להיות מאושר יותר, בספק אם הפך את הוריו.
לא דברתי על לדחוף. התכוונתי שאני ואשתי לעתידחסדי הים

נבנה בית מלא תורה וקדושה וניתן לו את מרב הכלים להיות גאון הדור, ואם הוא ירצה ויזכה הוא יהיה.

זה לא שנגיד לו תהיה גאון הדור.

"בַּיּוֹם הַהוּא יִהְיֶה צֶמַח ה' לִצְבִי וּלְכָבוֹד וּפְרִי הָאָרֶץ לְגָאוֹן וּלְתִפְאֶרֶת לִפְלֵיטַת יִשְׂרָאֵל".

רב' חסדי, אתה איש חמוד.די שרוט
ראיתי עכשיו זוג בדייטהפי

הבחורה כמעט מתעלפת מקור

והבחור מדבר על מטבע ביטקון או משו כזה..

הבנת מה אני אומר?

אחי , היא בעולמות עליונים

ביטקוייןמשה

זה באמת מקום לרחף בו.

כמה קשה לומר קר לי?בחור עצוב
בנות תמיד צודקות ובנים תמיד טיפשים וחסרי תשומת לבצדיק יסוד עלום
יותר קשה מלאכול סרטים אחר כך שהוא לא שם לב אלייךיוני.ו.

מה שבטוח.

ושאף אחד לא שם לב אלייך, ולכן את חותכת מעוד אחד ועוד אחד למרות שהייתם יכולים להיות מאוד מתאימים.

תאמיני לי תלמדי הרבה יותר על הבחור אם תחליטי להגיד שקר לך ולבחון את התגובה שלו, מאשר להחליט לבחון אם הוא שם לב שקר לך בכלל מלחתכילה.

בכלל הגישה הזאת היא פוטינציאל להיות כדור שלג מתגלגל לחיי זוגיות מתסכלים.

הוא נדרש לעבוד על עצמו לשים לב יותר לדברים שמפריעים לה בדיוק באותה מידה שהיא נדרשת לעבוד על עצמה להרחיב את תחומי הביטוי וההבעה שלה מולו.

ברור שהיא צריכה להגידהפי
לא ציפיתי שידע לבד
הצעתי לכמה בחורות את המעיל שליבחור עצוב
כולן סירבו. אולי הגיע הזמן לכבס אותו. 
נראה לי שזה בסיסי להיות רגיש למזג האווירadvfb
כדאי שיהיה תשומת לב מצידוארץ השוקולד

אבל אם היא לא יודעת לומר שקר לה זה גם בעיה.

ולגבי עצם המקרה, אולי גם לה היה מעניין ממש שהיא לא שמה לב לקור.

חחחח לא נראליהפי

אני צוחקת כי עכשיו שעה אני אומרת לחברה די קר לי בואי לאוטוו כבר

פתאום דוכן של תכשיטים סייל כל הדוכן

מה לא ניקח????

והיא כולה עלק קר לך

הורידה לי את החשק לא לקחתי .

סתם פשוט היה יש ים אנשים

קיצר יש משהו שמעניין לך פחות קר

אבל בדייטים לי ספציפית קפוא

ואני חופרת לבחור שקר לי!

הוא לא יכול לפספס את זה

אז תקבעו מראש במקום סגורבחור עצוב
ואי אני חושבתהפי

שהתסכול הכי גדול שלי בדייט היה שנכנסו למסעדה ואז גילנו שאנחנו בטעות בחלק החיצוני שלה אומנם מקורה אבל חיצוני היה שם קור בלתי נסבל.

שזה קטע זה יחסי  כי עם גברים קפוא לי רצח

ועם חברות שלי חם לי כל הזמן המזגן על חום דולק 

אז אפשר לעבורבחור עצוב

זו לא בושה לומר לבחור שקר לך ותשמחי לעבור.

בסוף המטרה שלו שיהיה לך הכי נוח בעולם כדי שתוכלי להביא את כל כולך לפגישה( וגם להיפך כמובן).

אני אישית הייתי שמח אם מישהו תאמר לי מה יגרום לה להרגיש טוב יותר. 

ברור שאמרתיהפי
סוף טוב הכל טוב?בחור עצוב

יש כאלו שמתפדחות לומר וסתם סובלות. 

אפשר להגיד בטל ומבוטלהפי
לא הבנתיבחור עצוב
קורה לי הרבה בשרשור הזה
אולי זה דייט בין הראשוניםמישהי נשואה

והיא עדיין התפדחה להגיד

אני מקווה שבהמשך היא תגיד שקר לה

את ההרצאות בנושא כלכלה שהיית נושא בפני😂יעל מהדרום
אשה היא לא יועץ השקעותבחור עצוב
אשה היא אכן לא יועץ השקעותאריק מהדרום
אבל אתה הולך לאחד את ההון שלך וההון שלה להון אחד.

זה נושא מספיק חשוב כדי שלפחות תהיה לכם ראיה משותפת לגבי איך נכון להשקיע.

המצב שבו צד אחד משקיע כראות עיניו בכל מיני השקעות וצד שני כלל לא מעורב זה המצב הנפוץ אבל הוא מאוד לא בריא בעיקר בעיתות משבר שבו צד אחד יקבל תרעומת על ההשקעות הגרועות שלו.

וגם איך בן אדם משקיע אומר הרבה מאוד על הנפש של בן האדם ועל איך הוא רואה את העתיד שלו ושל משפחתו.

זה לא אומר שצריך לאכול לה את הראש על זה בפגישותבחור עצוב
ולגמרי אין לי בעיה לקחת אחריות על הצד הכספי בקשר. לא כל אחד חייב לדעת לעשות הכל. 
אכן לא כל אחד חייב לדעת לעשות הכלאריק מהדרום
אבל בנושא הספציפי הזה זה מאוד חשוב לעבוד יחד כי ישנן החלטות מאוד גורליות.

אם מישהו אחד אחראי על שטיפת כלים, זריקת זבל או ספונג'ה זה לא נורא כל כך אם הפרטנר לא יהיה לו מושג בנושא.

אבל בנושאים כמו ניהול ההון המשפחתי וחינוך הילדים זה מאוד קריטי ששני ההורים יהיו אחראים ביחד.

וזאת כי שני בני הזוג מוציאים ומכניסים (בדרך כלל) ואם לשניהם יש מטרה לחסוך להון עצמי לבית או לחתונות ובר מצוות לצורך העניין לא הגיוני שאחד מבני הזוג על דעת עצמו יחליט להוציא יום אחד הכל על ביטקוין כי הוא ראה טיקטוק ששכנע אותו זה הדבר הנכון.

חחח גדולהפיאחרונה
שוב נר בלי ביתאנונימיכלשהו

כל משב רוח מכבה אותו. נשארה רק פיסת שעווה חסרת צורה.

בעז"ה שנה הבאה 'נר לבי בית'חסדי הים

לפעמים רק צריך להחליף כמה אותיות בראש, כמו הדוגמה המפורסמת 'מחשבה-בשמחה'.

בעז"ה בקרוב ממש!

היום זה עדיין "זאת חנוכה" וההשפעה עדיין קיימתנפש חיה.אחרונה

אפשר עדיין להתפלל ולבקש ליד החנוכיה אפילו שהיא כבויה

בע"ה

לשנה הבאה נר איש וביתו

מתוך בריאות ושמחה#

איך עוברים את הפגישה השנייה?אביעד מילוא

יצאתי עם בחורות מקסימות אבל אף פעם לא עברנו את הפגישה השנייה (נחתך תמיד על רקע שהן לא היו בשלות לשידוכים ונכנסו לזה מתוך לחץ חברתי)

💁🏻‍♂️אבטיח ברזילאי

ענית תשובה מאוד מרגיעה בסיפא, פשוט תצא עם בנות שלא נדחקו לפני בשלות לדייטים.

אם זה גורף אז או שמאגר ההצעות שלך מזעזע או שיש סיבה אחקת וזה היה רק התירוץ. זה לא נורמטיבי סטטיסטית שעם כל הבנות לא עוברים מאותה הסיבה את הדייט השני.

נוטה לחשוב שזו לא רק "חוסר בשלות" מצידן, ושאם תהיה איתך אווירה נעימה וכיפית הן ימשיכו

זה לא שאין איתי אווירה נעימהאביעד מילוא

אני לומד מטעויות ומשתפר ומבין איך לעשות דברים פעם אחת התעלמנו מהטריגרים ובפעם אחרת זה צץ משום מקום

מחזק אותךאבטיח ברזילאי

קשה הזיווג כקריעת ים סוף

ההשתדלות היא לא רק לוגיסטית אלא גם להשתפר בתדר, ללמוד מטעויות וצעירויות, לקרוא את הבחורה, לרצות להיות נעים...

בהצלחה

יוצאים עם בחורות בשלות יותר…מבולבלת מאדדדד
אולי כדאי גם לחפש בחורות גדולות יותר
^^^ארץ השוקולד

ואם ההצעות ברובם הגיעו מאותו מקום/שדכן/שדכנית כדאי לשתף אותם ולהבין מהם איך להתמודד עם זה.

בהצלחה

כפי שכבר אמרובחור עצוב

לצאת עם בשלות יותר.

כדאי רק לוודא עם עצמך \שיחה עם חבר שבאמת זו הסיבה וזו לא גרסה מנומסת שלהן ל"זה לא אתה, זו אני". 

משקיעים יותרהפי
ומנגד משדרים נחת נעימות
אולי לבדוק בעדינות את הנקודה הזאת בבירוריםadvfb

אתה מדבר עם החברה שלה ושואל אם יוצא לה לדבר על הרצון לבנות בית וזה משהו שמעסיק אותה.. תוהה לעצמי איך לשאול את זה בדיוק. נשמע לי לגיטימי לשאול.

אם יצאת עם כמה בנות, ואף פעם לא הגעת לפגישה שנייה-לגיטימי?אחרונה

אולי לא נכון להפנות את האצבע כלפי חוסר הבשלות שלהן, אלא כלפי הגורם האחר בעסק?

אולי כדאי לברר עם מי ששידך, שינסה לברר אם יש משהו ספציפי וקיצוני בהתנהגות שלך שמרתיע.

לבנותמישהי 1
אני מנסה לשדך כמה שרק אני יכולה ואם יש לי עצה בשבילכן היא שהתמונה שאתן מעבירות תהיה הכי וואו שיש
לא פחות פוסלות אבל להן חופרים כל הזמן ששעון מתקתקתל אורות
שמראהלא עיקר ויתפשרו. אבל לבנים " מוותרים" ואומרים שלהם מראה חשוב, ואין מה לעשות, ויש מבחן 5 שניות ראשונות, וצריך לקבל את זה.. ( ויש מקומות שממש אומרים לבנים ש"מגיע להם" בחורה מהממת ויפה כשהם.. בלשון סבתא מרוקאית "בסדר בסדר" וזהו). אז לא, גם לבנות יש מה לומר, וגם בנים צריכים להקפיד על מראה, ללכת לאימון זוגיות כשצריך.. גם הם צריכים ללמוד להסתכל מעבר לחיצוניות.
שדכנים לחוצניקים ודומיהםTachyon

האם מישהו מכיר שדכנים לחוצניקים או בכללי אנשים שיכולים מצד אחד להיות מאוד דוסים ומצד שני מאוד פתוחים לעולם? 

קניתי לה מתנה קטנה, מה לכתוב בפתק?אני הנני כאינני
הכוונה, מה סגנון הדברים? מחמאה? עקיצה קלה? משהו מאוד כללי? משהו רומז? מפורש? חמשיר?
..שפלות רוח

לא יודע אם הייתי כותב פתק, הייתי פשוט אומר לה פנים מול פנים שחשבתי עליה ורציתי לשמח אותה או משהו בסגנון כי תכלס בשביל זה קנית לא?

ואם בכל זאת מרגיש שחייב פתק, אז וכו.

משו משמחניצן*

אין כמו מילים על נייר כתוב

תתן לעט להוביל 

...advfb

בדרך כלל אנשים אוהבים את זה שאוהבים אותם ואכפת לאנשים מהם, אז כדאי משהו שמראה שאכפת לך ממנה ואתה חושב עליה

מחמאה זה ממש טוב, זה יכול להיות מתובל בעקיצה, לא מממשנה מה.. גם אם אתה רוצה לכתוב משהו כללי ממליץ בחום שיהיה איפשהו ביטוי יותר ספיצפי ומכוון למסר שאתה רוצה להעביר

איזה, בהצלחה רבה

אולי משהו בסגנון כזה?נקדימון
"חשבתי עלייך כשראיתי את זה"
תלוי בשלב לדעתיארץ השוקולד

ושישדר מי שאתה, אל תנסה לשדר מישהו שאתה לא.

אתה מדהים בכל מקרה

בהצלחה!מבולבלת מאדדדד

לדעתי אם זה שלב יחסית מתחיל, אתה יכול אפילו לכתוב לה "רציתי לשמח אותך"

אם זה שלב מתקדם יותר אז אתה יכול לכתוב גם משהו יותר ארוך…

ברור לכתובהפי
לא יודעת מה שעולה לך שאתה חושב עליה
מהלבברוקוליאחרונה

ואתה מרגש אותי 

אולי יעניין אותך