משה הר מלך: זאת עסקה מטורפת
בפיגוע בקו 37 נרצחה גם טל קרמן בת ה-17 וחצי. אביה רון קרמן טוען שמדובר בעסקה מסוכנת לישראל: "אני אומנם שמח בשמחת משפחת שליט אבל חושש לחיי אזרחי מדינת ישראל. אני לא קונה את ההבטחות של הפוליטיקאים, והראיה העצובה והניצחת לכך היא שלי אין בת. אני חרד שאנשים נוספים יצטרפו למעגל שלי כתוצאה מעסקת שליט, שלא לדבר על הרוח הגבית וזריקת המורל שממשלת ישראל, בראשות בנימין נתניהו, נתנה לארגוני הטרור".
| תגובות שמחה בעזה להשלמת עסקת האסירים |
משה הר מלך, שבנו שולי נרצח בפיגוע ירי לפני שמונה שנים, הרבה יותר נחרץ מקרמן. "זאת עסקה מטורפת", הוא פוסק. "אין לי טענה להוריו של גלעד שליט אלא רק נגד המערכת הפוליטית. אנחנו קצרי רואי ולא מבינים מה מחכה לנו מעבר לאופק. זה ניצחון לחמאס. המהלך לא יביא שלום אלא את בדיוק את ההיפך הגמור. בזמנו,
כשעשו את עסקת ג'יבריל, עוד קיוו שייצא מזה משהו טוב. היום אנחנו כבר מפוכחים אבל עדיין ממשיכים לעשות את אותן טעויות וללכת אל התהום".
"מעניין כמה מתוך חמשת המחבלים שרצחו את בני ישתחררו בעסקה זו. אני זועק את זעקתם של אלו שעדיין לא יודעים שהם הולכים להיות הורים שכולים. בהלכה היהודית, כשמדברים על ערך פדיון שבויים, מדובר אך ורק על פדיון בכסף, לא על משהו שעתיד לעלות בחיי אדם נוספים. מה אני אומר לנכדיי, שחושבים שמי שרצח את אביהם נמצא בבית הסוהר? איך אסביר להם שמדינת ישראל שחררה את מי שהייתה צריכה לגזור עליו דין מיתה? אין במעשה הזה ערך יהודי גבוה אלא אובדן דרך כללי והמשך של הידרדרות מוסרית".

החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל