אני ינסה לתת לך כמה הכי מומלצים לילדים -
צמחי מרפא -צמח סיני שנקרא אסטרגלוס מצויןכמעט בכל מצב גם לחיזוק וגם בזמן מחלה
ארכינצאה - לא לקחת לאורך זמן
פרופוליס אפשר לאורך כל החורף יש גם במציצה וגם בסירופ
ויטמין C לקחת כל החורף
יש גם תערובות צמחים מוכנות כמו חוסן ( של נטע ) או חיזוקית ( של הדס ועוד )
חוץ מצמחי מרפא תזונה היא מרכיב חשוב מאוד - לאכול אוכל חם מבושל כמה שיותר מלא להמנע מאוכל מעובד וממתקים
במקרוביוטיקה הסינית מתאימים תזונה לכלאדם ולכל זמן בשנה תזונה שונה בעונת החורף האוכל כמו שכתבתי צריל להיות חם מבושל ומזין -
דוגמא : בבוקר לתת דייסה מקוואקר , סולת מלאה או אורז מלא עם קינמון וגינגר - זה מחזק ושומר על הגוף
אפשר להמתיק עם תמר סילאן מולסה או סוכר קנים - אני ממליצה על קוואקר שהכי קל להכנה אפשר לגרד פנימה תפוח או אגס - כמובן הכל על בסיס מים מוצרי חלב הם לא בתפריט בחורף .)
בצהרים ארוחה מזינה חמה של חלבון ירקות ודגנים
בערב מומלץ מרק ירקות ירקות מאודים ירקות כתומים בתנור תבשילי עדשים או גריסים - את ארוחת הערב לאכול מוקדם לאט ובנחת כי בערב הכי קשה לנו לעכל את המזון , חשוב שגם ארוחת הערב תהיה חמה ומזינה .
התפריט הזה עם ארוחות בניים מתאים לכל המשפחה לשמירה על הגוף בחורף מבוגרים יכולים להוסיף עוד צמחי מרפא ותה לאורך היום כמו גינגר , מנטה ,פלפל שחור ,ציפורן קורנית , קינמון ועוד ( גם לקטנים אני נותנת תה בבקבוק - גם חריף לאורך היום בחורף.
עיסוי טוב לפני השינה בשמן חם מצויין בחורף אני עושה עיסוי לילדים שלי עם משחה שאנחנו מכינים עם צמחי מרפא ושמנים ארומטיים אבל גם שמן זית או שומשום זה מצויין ( את העסוי אפשר לעשות על הריאות ועל הגב )
יש עוד המון דברים כמום שום שמן אורגנו חליטות צמחים הודים .... אין סוף
אבל נתתי את הכי פשוטים וקלים להשגה
חורף קל ובריא לכולנו ...